Ny vecka & frisering av hundarna!!!

Börjar med att berätta att Melvin kom till oss redan strax efter vi lagt oss, Towe hade jag varit duktig att låta somna i egen säng så jag hade tänkt att jag och Göran skulle få ligga nära varandra och somna i varandras armar, det är så mysigt att bara ligga nära! Fast jag tror Göran i princip hade somnat när Melvin kom eller han somnade i alla fall om snabbt och jag fick mysa med Melvin på min kudde!

Senare under natten så vaknade jag av att Meja satt i sängen, hon hade ont i magen och var törstig sa hon. Jag gick ner och hämtade vatten i en pipmugg till henne, passade på att gå på toaletten på samma gång, hann med att lägga  mer ved i kaminen också!
När jag kom upp så drack Meja vatten, jag bar in Melvin till sin säng och sen följde jag Meja ner till hennes säng. Först gjorde även hon ett stopp på toaletten, jag tyckte hon kändes väldigt varm så jag hämtade örontermometern samt alvedon och tur var väl det för hon hade 39.7 i temp!
Hon slurpade i sig alvedonen utan bekymmer sen följde jag henne till sängen och stoppade om henne och där sov hon sen gott resten av natten!

Vaknade vid 06.30 av att Jonna stod vid sängen, hon ville kika på bompa men jag sa åt henne att väcka Casper i stället, klä på sig och gå ut med hundarna på en gång så skulle hon hinna kika på tv en stund sen i stället innan de skulle på skolan. Hon stretade emot lite men gjorde kors i taket som jag sagt åt henne! 10 minuter senare när jag kom ner var det precis på väg ut genom dörren, lite tjafs var det på väg att bli för Casper vägrade hjälpa henne med vantarna... hon vill alltid att man ska dra över dem över jackan även fastän det är onödigt när de bara ska ut en kort sväng. Jag hjälpte henne och sen sa jag åt Casper att om han hade hjälpt henne så hade hon ju varit nöjd och han hade sluppit att hon tjurat... man måste ju ibland välja sina konflikter!

Jag kunde i alla fall fixa frukost i lugn och ro, Melvin klev upp samtidigt som mig och han satt snällt på bänken och höll mig sällskap. När frukosten var klar gick jag upp för att återigen väcka Göran, jag tog med mig Hilma ner så fick han ta med sig Towe.
Vi satte oss till bords och började äta, Göran kom strax efter att vi börjat och Meja brydde jag mig inte om att väcka alls idag, tyckte det var bättre att hon fick sova tills hon vaknade med tanke på febern hon hade i natt.

Efter frukosten satte vi oss allihop i soffan en stund, jag och Towe slumrade till en stund efter hon ätit, Hilma lekte i barnens rum för sig själv, kom in då och då för att kika vad vi gjorde. 9.20 klev jag ur soffan, kom på att jag behövde ringa bvc för att kolla om det fanns tid för vägning i morgon då vi ska med Casper till tandläkaren.
Gick samtidigt in till barnens rum för att kika till Hilma, då satt både hon och meja vid lilla bordet där inne och lekte tillsammans med en av Hilmas leksaker som hon fått i julklapp! Meja såg  väldigt pigg ut och det var ju bra!

Jag kom så småningom fram till bvc och fick en tid vid 10.30 och det passar ju jätte bra eftersom Casper har tid 11.20 hons tandläkaren. Passade på att ringa mvc också för att kolla om barnmorskan hade tid att kika på mina stygn som fortfarande inte hade lossnat, fick en tid kl 11.00 men kommer inte att behöva den för stygnen lossnade nu ikväll när jag duschade!

Vad gjorde vi sen? Jo jag bytte blöja på Hilma och såg till att hon fick på sig lite kläder, sen gick Göran ut med hundarna samt skjutsade fram skidorna till Casper på skolan och när han kom tillbaka så satte jag igång med att bada hundarna! Det var hög tid för det, för de luktade inte alltför gott... de blir sura i pälsen av att vara ute i snön eftersom det fastnar stora bollar i pälsen och sen är de inne och torkar om vart annat.
När jag duschat/badat klart dem fixade Göran lunch, det fanns pizza kvar sen i fredags och det passade ju jätte bra! Efter lunchen var det dags för Hilma att sova och det fick bli inne idag också!

När Casper kom hem från skolan var klockan närmare 14.00 och då satte vi oss alla i köket och fikade, måste ju fika upp det som blev kvar sen vi hade besök igår! Tony hade också kommit med Casper så han hade turen att få lite smaskigt fika han också! Bra timing!
Hilma timade bra hon också för hon vaknade precis när vi satt oss vid bordet!

När vi fikat klart satte vi igång med att klippa hundarna också, lika bra att få det gjort på en och samma gång när de ändå var rena i pälsen och det var inte en dag för tidigt!
Vi höll på ett bra tag, Morris var jätte duktig och det gick ganska snabbt då han har slät päls. Tog en kort paus och matade Towe innan vi fortsatte med Ozzy som tig lite längre tid... även han var jätte duktig! Klorna klippte jag direkt efter duschen så det var redan klart!
Idag turades jag och Göran om att klippa, han började med Ozzy under tiden jag matade Towe i pausen och sen fortsatte han när jag var klar och jag assisterade med att hålla i honom, hunden alltså ;0).

16.30 visade klockan när vi var klara och jag kunde sätta igång med middagen som idag bestod av kyckling med vitlöksris och tomatsallad! jag fixade riset och salladen så hade Göran ansvaret för kycklingen idag.

När middagen väl var överstökad var det en stund med bompa och sen dags för att natta hela barnaskaran! Det blev ingen kvällsfika idag eftersom det bara gått 40 minuter sen vi avslutade middagen.

Med barnen nattade så hoppade jag in i duschen, Melvin kom ner och ville bajsa och idag vart det Göran som fick ta den biten! Han satte Melvin på toaletten och bad honom säga till mig när han var klar så knackade jag i väggen så Göran kunde komma och torka honom! Bra samarbete!!!

Barnen sa att barngympan startade idag också men vi kippade den idag eftersom middagen blev så sen, det kommer ju fler gånger!

Nu ska jag se om det finns någon mer än jag som är sugen på fika!

Puss å kram!!!


Fint besök!!!

I morse var det till att kliva upp i tid då vi väntade fint besök! Både Görans pappa och syster med respektive skulle komma för att vara sociala och fika med oss några timmar!

Först frukost och sen bakade Göran en kaka, barnen kläddes på och jag fick även på mig själv lite kläder! Sen vid 11.00 anlände Hasse och Liza, bara en stund senare kommer också, Ewe, Niklas och hans son Isak. Jonna blev överlycklig för hon har saknat honom jätte mycket, hon har ju följt med Hasse flera gånger då han varit in till stan och hälsat på Ewe och då har hon lekt jätte bra med Isak!

Ewe hade lovat att köpa med grädde då jag missade det igår och Grindes öppnade ju inte förrän 12.00 idag. Så när de kom så kunde jag göra klart marängtårtan, krämen hade jag redan kokat och lagt på, bara grädde och bär kvar. Hasse hade köpt med sig fikabröd också så man kan säga att bordet blev ganska så överfullt med en massa gott!

Vi fikade, pratade och hade trevligt, barnen fikade och sen lekte de, spelade tv-spel, lekte lite till och kikade på film, de hade mysigt och roligt de också!
Hasse och Liza begav sig hemåt vid 13.00 tiden men Ewe och Niklas stannade tills strax efter 16.00.
Towe fick två jätte fina klänningar och till en av dem läckra tights! Göran fick trisslotter och han vann faktiskt 50 kr!!!
Tack allihopa för en jätte trevlig och mysig dag med fint besök!

Middag skulle vi äta hos Susanne så det var smidigt att bara plocka undan efter allt fika, plocka lite leksaker, klä på barnen och sen kila iväg!
Middagen var jättegod som vanligt och vi stannade tills 20.00 tiden då det var hög tid att knata hemåt igen för att natta trötta men nöjda och glada barn!

Nu sover alla barnen, jag och Göran har smaskat i oss resten av tårtan och vi är trötta! Speciellt Göran som inte kom hem förrän klockan var närmare 02.30 i natt! Men det får man ju räkna med när man är chaufför!
Vi ska väl kika lite mer på dumburken och sen krypa ner i sängen och sova!

Kram, pip och puss ;0)

Det blåser och himlen är stjärnklar!!!

Det har blåst hela dagen idag! hade hoppats att det skulle vara lika härligt väder som igår men det går ju tydligen inte med dessa väderväxlingar som är denna vinter!! var ut med hundarna för en stund sen och ett tunt lager nysnö befann sig på marken, himlen var stjärnklar och blåsten isade igenom hela kroppen!

Vi klev upp vid 10.00 tiden idag, åt frukost vid 11.00 och sen satte vi igång med att städa, skippade att torka golven, det ska vi göra i morgon efter frukost ocg tur var väl det för det spilldes både sås och dricka på golvet under middagen!
När vi städat så rensade vi lite i barnens leksaker, några dockor och lite av legot ska vi skänka och sen slängdes en del trasiga leksaker!

Trots att det blåste så trotsade i och gick ut, åkte till hockeyplanen för att åka lite skridskor även idag! jag tog vagnen med Hilma och Towe och promenerade fram på andra sidan idag också, ca 2 km är det och det är rätt lagom för en promenad!
Melvin tyckte inte att han kunde åka skridskor idag heller och tröttnade på en gång, det är nästan så att han förväntar sig att kunna åka lika bra som Jonna och Casper och när inte det går så vill han inte alls... han ville lägga sig i vagnen och sova i stället! Hilma vaknade strax innan vi kom fram, inte konstigt så ojämn som vägen är, det guppar och hoppar hur mycket som helst i vagnen, hoppas de hyvlar av vägen snart!
Meja var inte på humör för att åka idag, hon förs om fötterna och ville ta på skorna, hon frös fortfarande och valde att bara sitta i båset och kika på de andra... vi blev inte så långvariga tack vare blåsten och att alla blev kalla rätt snabbt!
Jag promenerade på hemvägen också, Melvin vaknade efter halva vägen och ville bara tala om att han inte skulle sova mera men han skulle fortsätta ligga i vagnen och det var ju tur eftersom det blåste så!

När vi kom hem hade Göran tänt upp i kaminen och klätt av Hilma, det var bara att klä av mig själv, Melvin och Towe och sen börja med maten!

Det blev pizza idag! Sen fick barnen lördagsgodis direkt och det blev som så att de satt kvar vid bordet och åt! Smidigt var det eftersom Hilma också fick godis och hon blir ju ganska kladdig! Hon fick ta ett bad efteråt och Melvin kom efter en stund och gjorde henne sällskap! Meja kom efter ännu en stund och ville också bada så det fick hon! Tog upp Hilma strax efteråt då jag insåg vad klockan var, 20.21 visade den, inte konstigt att hon var trött! hade gjort välling som hon åt under tiden jag torkade henne och tog på blöja och pyjamas! Hon somnade på stört när jag lagt henne i sin säng!
Meja och Melvin var uppe en timma till och fick lite flingor och mjölk till kvällsfika, för de ville absolut ha kvällsfika innan de skulle sova!! Även de två somnade snabbt!

Göran är inte hemma, han åkte vid 20.00 tiden, var ett gäng killar som ville ha en chaufför till Klövsjö! det var tänkt att han skulle komma hem på en gång men med tanke på vädret och att de senare vill ha skjuts hem så valde han att stanna kvar.

Jonna satt och höll i Towe under tiden jag gav Meja och Melvin kvällsfika, plötsligt säger hon att hon har så mycket spring i benen och kan inte sitta stilla längr, hon kommer in med Towe i köket och jag säger att hon kan lägga henne i sängen som vi har  vardagsrummet sen år jag och borstar tänderna på Meja och Melvin. Knappt 5 minuter senare hittar jag henne så här:



Det var fasligt va spring hon hade i benen :0)...

Jag plockade fram lite ostbollar, chips och choklad, Casper försökte väcka Jonna och se om hon ville äta lite mys men hon sov vidare. Jag hängde lite tvätt innan även jag försökte få liv i henne men hon ville tydligen sova så jag bar henne till sängen!

Jag satt med Casper en stund och sen satte jag mig här för att bara skriva lite och nu hittade jag honom så här:


Men det är ju inte konstigt eftersom klockan är 23.45!!

I morgon får vi besök av både Görans pappa och syster, har bakat en till marängbotten tills dess och Göran ska baka en kaka imorgon bitti!

Ska ringa Göran och se när han tror att han kommer hem, sen ska jag nog ta med mig Towe och krypa ner i sängen, det är ju en dag i morgon också som man ska orka med! Middagen blir vi bjudna på hos svärmor så den slipper vi i alla fal tänka på!

Men innan jag lägger mig ska jag följa Casper till sängen! Hör hur Hilma hostar där uppe och Casper har känt sig krasslig under kvällen, ger mig den på att det är den här blåsten idag som orsakat eventuell sjukdom... man kan ju hoppas att det vänder på en gång!

Puss puss

Gårdagens lilla filosofi...


Ibland känns livet tungt och hårt men det går vidare och det blir bättre! Man får låta tankarna glida iväg och man får tänka på det man har och glädjas utav det! Tänk va mycket kärlek man kan känna till sin familj, jag kan inte för allt i världen kunna tänka mig ett liv utan min älskade man och våra underbara barn!♥♥♥


Detta inlägg skrev jag direkt ut hjärtat i går kväll som ett inlägg på facebook. Har fått fina kommentarer!

Göran 29 år!!!

Mannen i mitt liv fyller 29 år idag!!!

Det firades med att jag och Melvin klev upp redan klockan 06.00 för att fixa tårta! Casper var redan vaken och satt och kikade på tv, jag och melvin stökade på en stund i köket och sen väckte vi Jonna och Meja.

Vi smög upp för trappen och sen sjöng vi Ja må han leva och överraskade honom! Tog med mig Hilma från hennes säng i farten och sen satt vi alla i sängen och åt marängtårta! Kanske inte bästa stället men vad mer kan hända än att det blir lite kladdigt ;0)

Casper åkte på skolan och vi andra låg kvar och myste i sängen, så småningom gick barnen in i Hilma och Melvins sovrum och lekte, i ena garderoben fanns det lite leksaker kvar sen Jonna flyttade ner. Bland annat så hittade Melvin den här fina peruken!
Inga tvivel om att han älskar PIPPI!!!

När vi äntligen tagit oss upp ur sängen och ner så kom Susanne förbi, hon hade köpt med sig massa gott fika som hon tänkte att vi skulle mumsa på! Det blev dagens onyttiga lunch, kan ju inte direkt säga att frukosten var så mycket nyttigare...

Sen vid 13.00 tiden klädde alla på sig, Göran tog bilen och alla barn utom Hilma och Towe med sig och åkte till hockeyplanen för lite skridskoåkning! Eftersom Hilma skulle sova så tog jag henne och Towe i vagnen och gick fram på andra sidan! Jätte härligt väder, termometern visade till och med på + grader idag!

Här nedan följer ett gäng bilder från vår lilla utflykt för dagen!

Hilma vaknade ganska snar efter vi kommit fram och tyckte det var jätte roligt att springa på isen! Tur att isen inte alls var hal idag då vi inte hade hjälmar så det räckte till henne också.

Meja tog det väldigt sakta men säkert, första gången för henne på skridskor!



Melvin fick jag lura att se lite glad ut för han tyckte inte alls att det var lika roligt, han sa att han inte kunde åka även fastän han var jätte duktig att ta sig fram... men han "åkte" ju inte...

Melvin gillade bättre att sitta och smaska på kex med Hilma!

Det var ett gäng fritidsbarn ute och åkte också, Casper Göran och Jonna spelade bandy med dem och Casper stod mestadels i mål! den lilla latmasken ;0)

Jonna tyckte det gick jätte bra att åka, duktigare än hon själv trodde at hon skulle vara och hon öste på rejält när hon spelade!

Göran njöt av att åka, synd bara att isen är så dåligt underhållen, under all kritik!!!

Även Meja gjorde Melvin sällskap med en kex paus!

Hilma var inte alls brydd utan sprang omkring överallt, till och  med mitt i bandyspelet! Men de andra var så snälla och hade överseende med att hon sprang i vägen och det tog det lugnt!

Men efter 3,5 timme på isen så började Hilma tappa tålamodet och det blev dags att åka hem!

Melvin hade tröttnat efter ett tag och ville gärna lägga sig i vagnen och sova en stund! han vaknade precis innan vi skulle bege oss hemåt. Jag frågade om han ville åka bil eller vagn hem och han valde vagnen! Vädret var fortfarande fint och vi skulle bli för många i bilen om jag åkte med eftersom vi skulle skjutsa hem Tony så jag tog en promenad på hemvägen också!
Towe sov hela tiden vi var ute, hon verkar trivas i vagnen och i friska luften!

När vi kom hem var klockan 17.30, Jonna och Casper var ute när vi anlände (något senare eftersom vi gick), Jonna rastade hundarna och Casper lastade vedvagnen. Göran var inne och hängde upp en massa blöta kläder!

Det blev rester till middag, snabbt och enkelt och det var ju bra med tanke på vad klockan var och på hur hungriga alla var! När vi ätit klippte jag Benny och sen tände Göran upp i kaminen, eller om han gjorde det innan middagen!? men det tror jag inte...

19.00 åkte Göran och Casper iväg och spelade innebandy, jag pratade med mamma, Jonna M&M kikade på bompa, Towe sov i Mejas famn och Hilma sprang och gjorde lite av varje som vanligt!

Hilma blev trött ganska snart och jag nattade henne vid 19.30, jag pratade fortfarande med mamma i telefonen ;0). De andra barnen var vakna ett bra tag till! när Göran kom hem vid 20.30 tiden fick de resten av tårtan till kvällsfika! Morotskaka fick också den som ville!

Göran åkte igen vid 21.00 tiden, han hade lovat att vara chaufför till Benny och ett gäng killar, sen ringde Tobbe och ville också ha skjuts, han och ett annat gäng killar till!

Resten av barnaskaran fick vara vakna till ca 21.45, då körde jag dem i säng!

I morgon ska vi städa, åka mera skridskor och ha lördags mys! Kanske att pappsen kommer på besök!

På söndag får vi besök av Göran syster Ewe, ev att Niklas och Isak följer med också, Jonna håller tummarna så hårt hon kan att Isak följer med!

Det var våran dag det och jag är mycket nöjd!

Puss puss



Towe 3 veckor!!!

Glömde ju skriva går att Towe nu är hela 3 veckor!
Allt går jätte bra och hon verkar på super, lite mammig är hon om kvällarna när de andra barnen lagt sig men det är ju den perfekta tiden så vi kan sitta i soffan och mysa massor!



Tog denna bild på underbara Towe för bara några minuter sen! Täcket som hon ligger inbäddad i hade jag när jag var liten och mamma köpte det redan när hon var runt 14 år för att ha till senare i livet!

Play-doo!!!

Sent även idag men jag känner att jag måste skriva av mig lite i alla fall!

Kyrkis stod på schemat och vi gick dit i samband med att vi lämnade Meja på dagis som vi brukar. Towe och Hilma fick ligga i vagnen och Melvin åkte fram på vagnen men hade packat ner fleecekläderna till honom så han skulle kunna sova på vägen hem, då skulle Towe få åka i sjalen!

Det blev bara jag och Jenny på kyrkis idag, ja och så mina barn och hennes Manfred såklart! Karin hade gjort en jätte fin smörgåstårta som vi mumsade i oss nästan halva utav! Jätte god var den!

Vi pratade och hade det trevligt, i alla fall tycker jag det och så får vi hoppas att hon tyckte det samma!

Strax efter 13.00 var vi på väg hemåt, lite tidigare än vanligt men det gjorde ingenting, Hilma och Melvin sov så gott i vagnen och Towe innanför min jacka.

När jag kom hem så hann jag klä av mig och sitta och ta det lugnt en stund i soffan innan det var dags att hämta Meja på dagis, Jonna hade stannat nere på dagis och lekt med barnen när hon kom med taxin från skolan så jag fick egentligen hämta hem två barn! Jonna var på jätte bra humör och hon berättade en massa saker på vägn hem och jag lyssnade, meja hamnade lite utanför men hon brydde sig inte så mycket, hon såg rätt trött och sliten ut och ville bara att vi skulle gå lite lugnare och vänta på henne! Meja gofis, det är jobbigt att vara på dagis!

Lovade Jonna på vägen hem att vi skulle göra Play-doo deg, det har jag ju tänkt i flera dagar att jag skulle ha gjort och idag blev det av! Jonna gjorde degen nästan helt själv och det syns verkligen vad hon lyser upp när hon får hjälpa till och känna sig stor och duktig!












Gjorde ju bara en sats först men fick göra en deg till ganska snart för Jonna ville egentligen inte så gärna dela med sig av sin deg som hon gjort!.
När alla väl hade kommit överens och fått varsin deg så lekte de i flera timmar med degen! Minst 2 i alla fall och det är ju faktiskt ganska länge för ett/flera barn!

Göran och jag hjälptes åt med middagen och de lekte med leran, det är synd att vi inte har ett större kök för jag tycker verkligen att det är mysigt när alla är i köket tillsammans även om man kanske gör olika saker men det blir en aning trångt! hundar som sitter och små tigger mitt på golvet, barnstolar överallt, en Hilma som klättrar, stolar vid bänkarna när någon vill vara med och hjälpa till, ja iland blir det ett halvt träningspass i köket bara av att laga mat och plocka ur diskmaskinen!

I alla fall så blev resultatet hemgjorda frikadeller i tomatsås serverat med pasta, i detta fall makaroner!
Casper gick från bordet tidigare än alla andra för han skulle iväg på skidträningen, han åkte med Tony dit och Göran hämtade!
Vi andra åt lite glass till efterrätt och sen fick barnen kika på bompa en stund innan nattning! Hilma fick sig ett litet bad efter att hon suttit mitt på bordet och slickat ur alla skålar med hela kroppen!

Göran stack iväg vid 19.00 och hämtade Casper och Tony, jag fortsatte med att göra klar barnen för sängen och precis när jag skulle till att lägga Hilma och Melvin så var han tillbaka och kunde följa med upp för att säga godnatt!
Jonna och meja somnade ganska snabbt, de var båda trötta efter veckan som varit, det är ju nästan så de gör helg redan på torsdagarna eftersom de är lediga på fredagar. Casper fick vara uppe till 21.00 ikväll men hn var nog lite besviken på att vi kikade på Antikrundan i stället för Sveriges värsta bilförare ;0).

Efter att Casper gått och lagt sig har jag varit ut med hundarna, vi har betalat räkningarna (BLÄ) och sen så har jag surrat en stund med pappa, vi avslutade med att fika lite morotskaka och  nu sitter jag här.

Ska ringa lite samtal i morgon tänkte jag, bland annat till rektorn om det går att få tag på henne!? Men oftast så får man tag i henne, hon svarar även då hon är ledig!

Nu ska jag ta och borsta gaddarna och sen krypa i säng, Göran fyller ju år i morgon och jag ska försöka med någon form av överraskning...
Gjorde tårtbotten nu i kväll, någon typ av marängbotten och så en typ av vaniljkräm som man ska ha på! Fixade det direkt efter att barnen var nattade, gick ganska så fort sen skötte marängen sig själv i ugnen!

Det kommer att bli en hård tid framöver av olika anledningar men man får lägga tankarna på det positiva och inte tänka så mycket på det som är jobbigt... vet ju att det kommer att bli bättre!

Appro på det så kom jg att tänka på idag, hur lätt det är att locka fram olika känslor och att man inte lockar fram de bra känslorna oftare! bara en sån sak som att verkligen sätta sig in i och tänka efter varför man egentligen älskar en människa som man gör och hur man skulle må utan den människan vid sin sida... då kommer tårar och kärlek i massor på en och samma gång! Tänk kärleken som man har till sina barn och den man lever med, man kan inte tänka sig ett liv utan dem, och tänk om man skulle mista dem man älskar mest av allt! Man skulle gå under som människa!
Så trots att det kan kännas jobbigt och hopplöst ibland så är man så otroligt glad för dem som står en närmast, jag älskar verkligen min familj mest av allt och jag skulle faktiskt inte kunna leva utan dem, de ger mig så mycket glädje och kärlek i livet! och livet ska man verkligen ta vara på för det kan faktiskt sluta när som helst!

Puss puss



Duscha med pappa!!!

Igår när Göran kom hem från bandyn så gick han och duschade på en gång. Towe vaknade till samtidigt och la ett ordentligt lass i blöjan så vi tassade in i badrummet vi också för att byta blöja och ta på pyjamas!

Då kom jag på den briljanta iden att Towe kunde ju ta en lite snabb dusch med sin pappa eftersom det fortfarande inte blivit något bra tillfälle för bad.

Göran duschade klart sig själv och sen fick Towe komma in! Hon tyckte det var jätte mysigt, jag tvålade in medan hon var satt tryggt i pappas famn och sen duschade han av henne.

Det blev en ganska snabb dusch med tanke på att luften omkring blir kylig och det blir lätta att de små fryser..

Jag tog emot henne och lindade in henne i en stor handduk och sen satte vi oss vid kaminen där hon fick mysa och äta vid bröstet!

Mysigt värre!

Puss Puss

Lyckat!!!

Det blev både morotskaka, pain richer och chili con carne! Lyckat allt samman och bäst blev chili con carnen för det satte jag Göran på att laga!!!

Göran förhörde Casper på tabellerna samtidigt som han lagade mat, jag ammade Towe och bakade bröd, ja fast inte precis samtidigt ;0).

Middagen åts utan större bekymmer, det rykande nybakta brödet var nog höjdpunkten för alla, bara ett bröd kvar av 4!!
Alla åt ganska lugnt och vi satt och pratade om både det ena och det andra, satt kvar lite längre till och med även fastän alla i princip var klara, hade lite diskussioner om det viktiga här i livet.
Pratade lite extra med Jonna om att hon upplever allt orättvist rätt som det är och att man ska tänka efter före innan man gör eller säger någonting!

Fick även veta av Casper att en tjej på skolan säger fula saker om Jonna till andra elever på skolan, denna tjej är samma tjej som orsakade den tidigare anmälan mot Jonna... ska forska lite och skriva mer om det senare!

Barnen fick provsmaka morotskakan till kvällsfika och alla tyckte den var god men inte kletet uppe på, de är lite känsliga för om det blir för sött och sliskigt... brukar barn vara så!? Trodde alla barn gillade allt som var sött, ända tills jag mötte mina egna! Meja och Casper är speciellt känsliga...
Hilma fick välling som vanligt men sen tror jag kanske att hon fick smaka lite kaka av de andra!

Tandborstningen gick också bra, känns att vårt badrum börjar bli trångt, även om det faktiskt är ganska stort! men när alla är där inne samtidigt så krymper utrymmet! Å andra sidan så är det vi som valt att alla ska in samtidigt och att alla ska hålla sig där inne tills man är helt klar, annars gillar de att stå i hallen men då blir det lätta att en springer iväg åt ena hållet och någon annan åt ett annat... bättre att ha alla samlade och att det blir klart snabbare!

Melvin kom ner och skulle bajsa, fastän han bajsat förut idag! fast idag ville han nog bara ner för sakens skull, har somnade ju på soffan någon gång efter 13.00 och sov ca 1 timma s han var inte lika trött som han brukar på kvällarna! det roliga r att han skulle bara hålla i Towes napp och snus, sen bara smaka lite på den och till sist så somnade han med den lilla nappen i sin stora mun!

Barnen har varit väldigt lugna idag och det har inte varit några större bråk eller tjafs dem emellan! et är skönt när man ser att det fungerar!
Somnade gjorde de utan större protester också!

Göran åkte iväg på bandy strax innan 20.00 och kommer nog hem strax... jag har myst med Towe i soffan och kika på ett program på 5:an om förlossningar, i reklamerna har jag kikat på Sveriges mästerkock!
Nyss var det vad blir det för mat med Per Morberg, repris som jag sett förut så jag satte mig här och nu är tv:n avstängd... den stänger av sig själv efter vist länge om man inte trycker på tv-dosan så ett meddelande om avstängning kommer upp. Tyst och skönt är det i alla fall!

I morgon ska vi betala räkningarna, ska bli skönt när det är gjort, det är det alltid!

I morgon är det kyrkis men Karin kommer inte att vara där men lovade att fixa en smörgåstårta till oss! ta en titt på gipsavtrycken som vi gjorde förra gången ska vi göra och jag hoppas att de blev bra!

Nästa gång vi planerar att åka in till staden så måste jag ringa BB-fotografen Jörgen Nilsson och boka en tid! Vi måste ju ha en bild på oss alla, för så har vi gjort alla gånger och de brukar bli så fina! har alla stående på en hylla ovanför tv:n, en till går nog att få plats med men sen är det fullt!

När jag handlade idag så handlade jag inför helgen också, inte så bra på ett vis för då kan det vara svårt att låta bli... vet att Göran är lite extra sugen på chipsen och jag lite på chokladen! det värsta är att jag kan hålla mig om jag vill, och Göran kan säkert också men i kombination med varandra så blir det svårare... för Göran brukar övertala mig lite lätt, eller snarare försöka få med mig och då blir ju jag också skyldig i slutändan!
Chips ostbågar och choklad blev det, Meja la till två Malaco godispåsar, hade inte tänkt det egentligen men kändes helt ok! Vindruvor har vi också och allt detta ska vi spara tills fredag eller lördag! men det går nog bra för vi har ju morotskaka också!

I morgon kväll ska jag ge mig på att baka en marängbotten till Görans tårta, skulle vilja överaska honom med tårta på sängen också men funderar på om det kan bli lite klurigt med alla barn, tallrikar osv... man vill ju inte behöva springa flera gånger en sån gång då man ska överraska!!! men med tanke på trappan så... ja jag vet inte...

Nä kanske jag ska lägga upp lite bilder!?

Lite nyare bild på Towe!!


Melvin och Jonna leker prinsessor en dag då bara de två är hemma!


Finaste Jonna!


Snölyktan som vi gjorde härom dagen! Fint tycker jag!


M&M i de nya klänningarna!!


Denna gigantiska morot blev ingrediens i morotskakan, jag var bar tvungen att knäppa kort på den!


Lyckades få med lillebror på bild! Kvällen innan den stora flytten, och knappt två dagar innan Towe föddes!



Mössan som jag gjorde till lillebror i julklapp!

Det var bilderna jag hade att bjuda på för denna gång!

Puss puss

Prata i gåtor...

Var på Grindes med Susanne och handlade för en stund sen. Vi mötte en människa som jag mycket väl vet vem det är och hon gratulerade till Towe och jag tackade! Hon frågade om det var full fart, och jag svarade inte mer än vanligt för det är det ju inte... men sen sa hon någonting som i stil med " att det är väl alltid lugnt hos er, barnen är alltid lugna och du också" hon sa det på ett knasigt sätt så jag kände det nästan som att hon menade tvärt om... eller ja hur säger man, att hon var ironisk och att jag säger att det är lugnt fastän det inte är det...

Människan i sig är ganska svår att tyda enligt mig, snäll och trevlig i alla fall på ytan men man får känslan av att hon kanske inte menar det hon säger... typ som någon som ler fastän de är arg...

Hoppas i alla fall att hon inte menade annat än vad hon sa och att det bara var jag som uppfattade det som konstigt, å andra sidan om hon menade något annat så måste hon ju få göra det men borde kanske säga det rakt ut i så fall och inte prata i gåtor!

Ska fråga Susanne senare om hon reagerade på något speciellt...

Har för övrigt en morotskaka i ugnen och en deg som jäser, det ska bli pain richer som vi ska ha till chili con carnen som jag ska laga lite senare!

Casper och Jonna kom precis hem från skolan och Jonna har byggt ett Pet shop hus av en kartong och alla de små blev väldigt nyfikna och ville kika! Hoppas det får vara helt längre än en vecka ;0)

Puss å hej...

Väderomslag!!!

Redan igår kväll så började det bli kallt, sådär -18 grader var det när vi la oss!! I morse var temperaturen nere på -26 grader och nu ligger den runt -23!!! Bara för några dagar sen var det ju tö, i gjorde snölyktor och snön rasade från taken... vilken konstig vinter det är i år!!

Barnen var klara i god tid i morse och det var inga onödigt bråk, gnäll eller tjafs! Hoppas verkligen att det fortsätter så och att de själva känner hur mycket bättre och trevligare det blir!
jag lämnade Meja på dagis vid 09.00, hon ville absolut åka pulka och den gled hur bra som helst, hon körde om mig flera gånger men det gillade hon inte... är fortfarande lite rädd för att vicka med pulkan då Casper körde henne en gång då hon var liten och hon ramlade ur! Hon minns säkert inte händelsen själv för hon var inte så stor men det ligger ändå kvar som det verkar!

Hemma igen så hängde jag lite tvätt, satte igång en till maskin och så vek jag lite av det som jag tvättade härom dagen och körde i tumlaren. När det var klart var klockan 10.15 och Melvin ville ha äpple, så jag gjorde i ordning till honom och Hilma som satte sig i soffan så fint och fikade lite! Då tog jag chansen att gå och duscha! Towe åt och fick ny blöja precis innan jag lämnade Meja på dagis så hon skulle klara sig även om hon vaknade, pappa fanns ju på soffan!

Nu har vi nyss ätit lunch och Hilma sover där uppe, hon behövde inte sova ute idag med tanke på kylan även om det inte hade varit nåt bekymmer då åkpåsarna är så varma och härliga! Lite lathet av mig kanske att hon fick sova inne och sen var det ett bra tag sen hon gjorde det, lite omväxling förnöjer!

Melvin passar på att kika lite på Pippi då bara han är hemma/vaken, de andra barnen är väldigt less på Pippi vid det här laget!

Jag funderar på om jag ska baka en morotskaka, ska göra det men vet inte om jag ska göra det nu, sen eller i morgon... fast i morgon är det ju kyrkis så det är nog bra om jag gör det idag, bara jag har allt hemma!?

I morgon kväll ska jag baka någon slags tårtbotten, vet inte vilken ännu, har inte bestämt mig... Göran fyller ju år på fredag och då ska det åtminstone vara tårta även om vi inte har några presenter eller går ut och äter... blir nog mys här hemma som vanligt så kanske vi hittar på någonting framöver i stället!
hade varit mysigt att vara barnfri (ja inte Towe då) en kväll och natt för att få rå om varandra, mysa och äta gott men det är kanske inte så lätt...
Vi får se hur det blir, det löser sig säkert på något vis!
Är det någon som vill komma och fira så är ni välkomna, meddela bara lite innan!!

Puss puss

BÖTER!!!

Är trött och Towe vill snart ha mat men jag gör ett snabbt och kort inlägg i alla fall!

Morgonen gick ganska bra idag, inget gnäll! jag klev upp 20 minuter tidigare och tur var väl det för i stället för att gnälla så såsade både Jonna och Casper på så tillslut var de lika sena som vanligt!

Blev en lugn förmiddag, jag och Melvin lämnade Meja på dagis! Meja tog med sig skidorna idag men jag bar dem och M&M åkte på snowracern! Hilma och Melvin har varit rätt trötta och lite griniga båda två men tillslut var det dags för lunch.

Efter lunchen klädde vi på oss och åkte mot Svenstavik, Göran hade tid bokad med jobbcoachen och jag tänkte passa på att besöka bvc för vägning av Towe! Vi hämtade meja tidigare på dagis och så hängde jag ut nyckel till Jonna och Casper, ringde och talade om att vi åkte och att de kunde fika när de kom hem.

Väl i Svensta så var vi in på Dollar en sväng, köpte lite nödvändigheter som tandkräm, sköljmedel, tandborstar mm. och så köpte vi faktiskt två klänningar till barnen! En is-prinsessklänning och en vanlig prinsessklänning, har jo lovat Meja länge att vi ska köpa och idag slog vi till, det var halva priset på den ena!

Sen hälsade vi på mamma på jobbet i knappt 1 timma när Göran var på möte. När han kom tillbaka och hämtade oss var det ju tänkt att vi skulle väga Towe men det glömdes helt bort då Göran fått BÖTER!! Han åkte fån en parkering och tog på sig bältet när han svängde ut och detta såg ett par poliser i en polisbil och detta kostar då en summa av 1500 kr!!! Härligt! Precis vad vi behöver!!! NOT... men det är inget att göra någonting åt, ingen ide att försöka ljuga heller ju...

När vi kommit en bit på väg hem så ropar Meja från baksätet att Hilma inte har något bälte och såklart hade jag glömt spänna fast henne!!! FY på mig men det har faktiskt inte hänt förut och det kommer troligen inte att hända igen! va pinsamt det hade varit om vi blivit stoppade igen, men det var ju verkligen tur att det inte händer något en sån gång och det är vi mest tacksamma för!
Vi var lite virriga och upprörda båda två, mamma också för hon hade fått skäll av sin chef att vi var och hälsade på! det var tydligen " INTE OKEJ"...

Ja sen kom vi i alla fall hem, vi packade oss in och klädde av oss, Towe fick mat och sen var det hög tid att börja med middagen. Fisk, potatis och äggsås! Gott var det och alla åt bra!

Sen var det bara bompa och nattning kvar... dagarna går verkligen fort ibland!

Jag har suttit i soffan och gosat och myst med Towe, kikat på Sofias änglar, Göran har spelat data...
Telefonen ringde och det var han som åkte med i ambulansen när Towe föddes, han skulle berätta att vi hade en nalle som väntade på bvc! För även om jag inte var i själva ambulansen när hon föddes så låg jag ju på deras bår!! Lite roligt!
Sen ringde mamma, hon ville tala om att hon ifrågasatt chefen och tydligen så får inte barn vara på besök då det är en arbetsplats... diskriminering!

Vi avslutade kvällen med lite te och hårdbröd smörgås och nu är jag både trött och tung i huvudet, lite smått spännings huvudvärk men det går nog över bara jag får sova! Natten tills idag sov jag bra, Towe i sin säng (halva natten), Göran på soffan och ingen Melvin som kom förrän 05.30!!! med andra ord kunde jag bre ut mig hur mycket jag ville! men Göran hade gärna fått ligga tätt intill!

Nä kort var det och långt blev det i alla fall!
Göran  var snäll och gick ut med hundarna och lastade vedvagnen innan natten, det kan ju behövas då vädret slagit om igen och det är -22 grader ute!!! Vilken vinter!!!

Puss å kram

Snölyktor!!!

Ni ligger alla barnen i sina sängar, vi har kikat på familjen annorlunda och nu är det wresling... jag är inte så intresserad men Göran gillar det! Så då passar jag på att sitta lite här... håller samtidigt på att koka ägg i köket till våra räkmackor som vi ska fika lite senare!!!

Dagen började nästan med katastrof, det var det gamla vanliga tjafset med Jonna och sen hade Casper klivit upp redan 05.30... iofs hade han legat i soffan och kikat på tv men det märktes att han var trött!
Jag fick så småningom upp Jonna, bad Casper vänta i tv-rummet tills Jonna nästan var helt klar så skulle jag säga till honom... så långt gick det bra men på en gång när han kom ut i hallen så började han gnälla på henne om att de skulle bli sena... Hon tjafsade tillbaka och jag sa åt honom flera gånger att lugna sig och sluta men tillslut så skrek han åt mig när jag sa åt honom och då blev jag så rasande arg att jag nästan började gråta! Jag tappade nästan besinningen eller vad det heter och det kändes som att jag hade kunnat slå honom gul och blå... (men naturligtvis gjorde jag inte alls som jag kände) men jag tog i honom och drog med honom till hans rum... sen stannade jag till i hallen och skällde ordentligt på Jonna också för det är ju egentligen hennes fel att allt blir så här varenda dag! Sa eller snarare skrek till henne att ta av sig kläderna och gå och lägga sig igen!
Samtidigt i köket hade gröten börjat koka och den hade börjat bli lite lite bränd men det fick vara! Göran kom ner och förstod nog att jag inte bara var arg som vanligt för han var helt lugn och bara hjälpte mig med resten och tog med sig de andra små in i köket så vi kunde äta, Jonna och Casper låg i sina sängar och var helt tysta!

Sen gjorde jag något som jag  egentligen delvis tycker är fel... eftersom Casper ändå missade bussen på grund av mig så fick han stanna hemma från skolan och vara "sjuk" idag, han och Jonna skulle få spendera dagen i sina sängar, i alla fall åtminstone fram till lunch!

Vi andra åt i lugn och ro, jag försökte varva ner och jag grät faktiskt en skvätt!!! det har faktiskt blivit riktigt jobbigt det här och att det ska vara samma visa varenda dag och det känns som det bara blir värre vissa dagar... två steg framåt och ett tillbaka!
Sen frågade Göran om jag ville ta promenaden med hundarna så jag fick rensa huvudet lite... och om jag inte ville så kunde han gå, men hans förslag lät riktigt bra och jag gick för att klä på mig!
Såg att grannarna hade soptunnorna ute och det var ju bra för vi hade glömt att det var tömning idag och vår tunna var återigen fylld med blöjor! Så jag passade på att ställa ut den också innan jag gick in.

Förmiddagen gick, Jonna och Casper gnällde en aning, mest Casper men de fick vara i sina sängar och ha riktigt tråkigt, jag talade om för dem varför...
Någon gång mellan 10-11 tiden så fick de ha sina Ds en stund, egentligen inte vad jag tänkt från början heller men jag ändrade mig...

Fick tillfälle att klippa och färga lite på förmiddagen, (det var då de fick sina Ds) och sen blev det färg över så jag färgade även Caspers tuppkam!!! Direkt efter det var det dags för lunch!

Efter lunchen så gick vi faktiskt ut! Jonna fick gå till Elin, hon var här lite tidigare och lämnade ett brev med kort i och frågade om Jonna fick komma och leka efter hon ätit. och eftersom Jonna skötte sig så bra i sängen och inte gnällde och tjatade så fick hon komma och leka och det var jag noga med att tala om för henne också!
Vi andra tog oss som sagt också ut, Casper hämtade liggdelen till vagnen på vinden så Towe kunde ligga i den, Göran byggde en snökoja innan jag väl kom ut, Hilma, M&M satt där så fint i den när jag kom och sen ville de att jag skulle köra dem i pulkorna en stund!

Snölyktor byggde vi också, som vi tände nu ikväll och det blev jätte fint! har knäppt kort på dem men de lägger jag upp senare för jag ids inte nu...

Vi var ute i drygt 2-2,5 timmar sen gick Casper in med Towe och Hilma och vi tog med oss M&M på Grindes och handlade för veckan!!!

Tillbaka hemma så packade vi upp och lagade middag som bestod av köttbullar, mos och grönsaker, Meja som valde!! Gjorde matlista under förmiddagen och alla fick vara med och bestämma! I alla fall komma med önskemål och sen bestämde jag ;0).

Efter middagen blev det ett race i badrummet, alla duschade, Göran gick för att möta Jonna och sen fick även hon duscha! han tyvärr inte med något bad med Towe idag heller men jag ska nog försöka igen i morgon!! Efter duschen var det bompa, kvällsfika och sängen för Hilma och Melvin, meja fick stanna uppe till 20.00 och Jonna och Casper till 21.00 bara för att få se familjen annorlunda!

Nu ska jag ta och göra ficka!!

Jonna och Casper har lovat att sköta sig i morgon och jag ska göra ett tappert försök att kliva upp ännu lite tidigare så kanske det löser sig! Göran har också lovat att kliva upp samtidigt!!

Puss & Kram

söndagen närmar sig sitt slut...

Nu är barnen nattade, det blev en tidig kväll för dem och det behövs för de var trötta hela bunten! Kanske tur att det inte blev någonting av med att gå ut och leka idag... men vi måste absolut bli bättre på att ta oss ut!

Nämnde i förra inlägget att barnen skulle duscha innan läggdags men det tar vi i morgon i stället och då tänkte jag även att Towe skulle få sig sitt första bad! Kanske tycker och tänker ni att det skulle hon redan ha fått och flera gånger om också men jag personligen tycker inte att de behöver badas så ofta när de är så små. De blir ju inte direkt smutsiga och hon är heller ingen kräkis så gott luktar hon jämt förutom när hon bajsat men det är ju lätt att åtgärda!

Det blev spaghetti och korv till middag, snabbt och gott! Casper åt hos Tony då han ringde en stund innan maten och frågade ifall Casper ville komma och leka.

Pratade med syster Tina på chatten också en stund innan maten, det blir inte så ofta men bättre ibland än aldrig, Helena pratade jag med en stund också!!
Det var meningen att Tina skulle komma upp nu i Januari men hon visste inte hur det blev med den saken, men kanske! Annars så är det planerat att de ska komma vecka 13 och dit längtar vi!

Jonna har verkligen försökt på alla sätt och vis att få sin vilja igenom idag, trotsat lite då och då men vi är hårda som sten och det kommer hon nog snart att inse! Fast hon har varit väldigt go också emellanåt! Igår var hon jätte glad över att hon fick hjälpa till med potatis och morötterna till middagen!!

Det har varit lite kaos här efter middagen, dels höll Jonna på och stred för olika saker sen skulle det städas och då var det Jonna som var duktig och M&M som inte lyssnade annat än med rumpan.... det tog ca 1 timma för dem att plocka ihop ett memory från golvet i tv-rummet!!! Sånt man kan bli gråhårig på!

Hittade några intressanta bloggar idag också, bland annat Mirka från familjen annorlunda och hon i sin tur hade länkat till flera andra mammor med många barn!!! Är så avundsjuk på att alla har så fina designer på sina bloggar och min är så tråkig!! Måste försöka mig på det där någon dag, eller kanske be någon som kan!!!

Nä i morgon är det vardag igen och jag kanske ska försöka ge mig på att städa lite, i alla fall ta ett varv med dammsugaren för det blev inte av idag...

Nu blir det solsidan och senare kanske lite kvällsfika!!

Jo vi fikade upp mammas rulltårta och maränger efter lunchen idag, bara jag och Göran som gillade den mäktiga rulltårtan med massor av smörkräm i! Men det var nästan för mycket!!! Marängerna var också goda!

Nu kommer jag inte på så mycket mer att skriva...

puss & kram




söndagen fortsätter....

Söndagen fortsätter och vi närmar oss lunchtid, inte för att jag vet om vi ska äta någon riktig lunch eftersom frukosten blev en aning sen... det får vi se.

Göran kom i alla fall tillbaka och som jag skrev så var han och Casper ute en bra stund och skottade lös bilen, sen åkte de på hockeyplanen och kollade läget innan de kom hem och in och åt frukost, Casper lastade vedvagnen också innan han kom in.
Hockeyplanen var inte skottade och eftersom det kommit så mycket snö i natt och det är nära på 0 grader ute så är det ingen ide att åka idag... barnen blev besvikna men det är inte så mycket att göra åt, det får bli en annan dag helt enkelt!

Jag och Göran startade nästan ett bråk efter frukosten, men jag gav mig faktiskt och han spädde på lite denna gång, men jag sa ingenting, frukosten avslutades och jag torkade bordet och röjde på diskbänken... då kom han och tog omkring mig och vi blev i det tysta sams igen! Ingen stor grej men ändå...

Just nu är han iväg och hämtar Benny i Björnrike, han fick låna Susannes bil. Tänk att de små pojkarna alltid är utspridda utan skjuts dagen efter de röjt och festat, tur att det finns snälla människor som hämtar och skjutsar så de kommer hem och kan sova av sig ruset i trygg miljö!!!

Jonna och Melvin spelat Ds, musik spelas från tv:n, Casper satte sig just vid datorn i tv:rummet efter en promenad med Morris. Jonna tog en promenad med Ozzy men kom hem innan Casper för han gjorde ett stopp hos farmor. Sen har han suttit med Morris vid kaminen och plockat bort alla snöklumpar som fastnat i pälsen... de behöver klippas men kylan kan ju fortfarande slå till och då kanske det är skönt med lite extra päls!?

Towe har nyligen fått lite mat och Hilma ska väl snart sova, men just nu så är han glas och nöjd så vi dröjer lite med just den biten...

Vad som händer idag vet jag inte, tror att ungarna ska få gå ut och leka av sig lite senare, tvättmaskinen går och jag har en hel drös med kläder att vika sen igår, fast det är ju ganska avkopplande att stå för sig själv och vika tvätten, bara man väljer rätt tillfälle!

Barnen ska badas/duschas och klippas naglarna på innan kvällen och någon middag ska lagas men sen har jag inga mer speciella planer, skulle egentligen behövas städas ordentligt här hemma men det hinns en annan dag, tar jag ett varv med dammsugaren så blir det ju lite bättre i alla fall!

Mer uppdatering kommer senare...

Jag har förresten ställt upp den bärbara datorn i köket nu, därav kan jag uppdatera oftare eftersom datorn i tv-rummet oftast som alltid är upptagen av någon av de andra om dagarna!!!



Lördagens slut och söndagens start...

Towe sov bra länge när vi var bara vi hemma! Jag hann hänga tvätt och bara vara en stund och det var rätt så skönt!

Sen när hon väl vaknade så blev det blöjbyte och sen lite snutt, självklart var hon ju hungrig när hon sovit så länge!
Precis när hon ätit klart så fick vi lite besök. Det var Maria och Görans mormor som kom för att lämna tillbaka Jonna men de hade inte Jonna med sig, hon skulle gå hem själv från Maria och hade vägrat sätta sig i bilen... men de var lite brydd på att hon inte kommit hem ännu...
Ringde hem till Tony men det var inget svar, visste ju att ingen var hemma där men Tony gick med Jonna och de kanske hade låst upp och gått in där... vilket det senare visade sig att de gjort men var ute igen då jag ringde... mest troligt i alla fall!

I alla fall så fick vi lite blöjor till Towe av Görans mormor!! Har aldrig fått blöjor i "gröt" förut men det var ju smart för det är ju något som behövs och kommer till användning!

Göran och Casper kom så småningom hem, tror klockan var runt 15.00 då de kom tillbaka, det hade varit en del andra där också och åkt skridskor men planen var inte i sitt bästa skick och det är ju synd... men man får väl vara glad att den finns och att det går att åka i alla fall men det var ändå en del att skotta innan de kunde åka...

Hilma sov tills klockan var närmare 16.00... kan tänkas att hon var lite trött!
Jag började med maten strax innan hon vaknade. PÅ menyn stod det baconlindad kyckling samt potatis och morötter bakade i ugnen! Jag började med att lägga upp kycklingen och krydda den, sen skulle jag bara skaka om burken med grillkrydda för det var klumpar i den MEN då åkte stora locket precis när jag höll på att skaka om värst och vips så var det grillkrydda i halva köket!!!! ÅH NEJ!!! inte just vad jag behövde just då men det var bara att hämta dammsugaren och börja städa så nu luktar det grillkrydda även om man dammsuger i hallen ;0)..

Resten av middagslagningen gick bra i alla fall, Hilma vaknade och blev ganska snart hungrig och lite gnällig men så fort maten var klar så åt vi!

Meja och Melvin kom hem en liten stund innan vi skulle äta, Melvin hade somnat i bilen och var jätte arg för att han skulle hem, han ville vara med farmor!!! Meja var på bättre humör och han hade med sig både rulltårta och maränger som mamma hade gjort igår, hon gillar att baka men äter nästan inget av det hon gör så hon inte tycker så mycket om sötsaker!!! Sa till henne härom dagen att hon kanske skulle öppna ett fik eller café!!!

Vi åt middag sen var det bompa, vi plockade undan här i köket och sen satt jag med barnen i soffan en stund för Towe behövde äta.
När klockan var 19.00 fick Jonna och Casper gå en promenad med hundarna, de gick till farmor för Jonna hade glömt sin ryggsäck där. Hon kom aldrig hem och ingen svarade hos Susanne så rät som det var så ringde Maria och talade om att hon var utanför så Göran åkte och hämtade henne. När jag frågade henne så hade hon och Tony varit ute och lekt, Tony hade tvingat henne att dra omkring honom på bobben!!!

Medan de var ute på promenad så fick M&M kvällsfika och Hilma fick sin välling och sen gjorde vi dem klara för sängen. Melvin bajsade innan läggdags idag! Annars brukar han komma ner ganska snart efter vi nattat honom och så vill han gå på toa och bajsa!
Meja hade troligen sovit en sväng i bilen och hade lite svårt att somna så hon fick komma upp och sitta med oss andra i soffan och kika på Fångarna på fortet och äta lite chips och jordnötsringar! Men 21.30 var det hög tid även för dem att gå och lägga sig och jag tror de somnade ganska snabbt!

Jag och Göran kikade på en film och åt lite chips och ringar som blivit över, några Marabou dubbelbitar hade vi i skåpet också som vi mumsade i oss... det var gott men som vanligt så ångrar man sig efteråt för man mår illa! Det blir för sött men ändå kan man inte låta bli...

America´s Sweethearts hette filmen vi såg och jag somnade och missade slutet!! Därav skrev jag inget igår kväll... vi gick och la oss i stället!!

Nu i morse blev vi väckte av Görans mobil... det var någon som ville ha hämtning i Klövsjö och klockan var då bara 06.43 en söndagsmorgon!!! Kanske inte bästa starten på en söndag då både Hilma och Melvin blev väckta!!! Jag tänkte ta med dem och gå ner men Göran föreslog att vi kunde slå på tv:n och kika på bompa i sängen så vi prövade... efter ganska precis 1 timma så gav jag upp... Hilma och Melvin klättrade och låg på varandra och låg inte alls stilla och jag sa åt dem ordentligt, Melvin blev sur och gick till grinden vid trappen, han kissade och det rann utanför blöjan och då var det bara att kliva upp!
Kände mig ganska så arg, tröt och irriterad, nu har vi i alla fall kommit upp, kaminen är tänd, det är dammsuget i hallen och jag har fått skriva av mig lite så det känns en aning bättre...

Göran är fortfarande ute för det har snöat en massa klabbsnö i går kväll och i natt och han har tydligen kört fast på gården med Mercan... han offrar sig och ställer upp för andra och så får han stå och skotta fram bilen sen... alltid händer det något sånt när han ska vara snäll och hjälpa till...

Ska försöka mig på att tänka positiva tankar och göra lite frukost, hoppas på att fortsättningen av dagen blir bättre!

Hilma snubblar och gråter då och då så jag antar att det är läge att fixa lite gröt till henne!

Bara vi två...

Lunchen är avklarad, lätt och smidigt, pizza sen igår!

Hilma sover ute i vagnen och Towe ligger här bredvid mig i sin säng, hon har sovit några timmar nu och det lär väl vara dags att vakna för lite käk snart!

Göran och Casper har åkt iväg till hockeyplanen för att åka lite griller och skjuta lite bollar och puckar! Isen var tydligen nyspolad och därmed också äntligen skottad!!!

Ja så i stort sett är det bara jag och Towe hemma/inne nu då vilket innebär att det är ganska lugnt och skönt! det kan ju vara skönt det också emellanåt!

Jag och Hilma har på förmiddagen bakat lite tekakor, bara 8 st men de är rätt stora, hade bara en jäst hemma å det blev inte mer än då! Hilma fick en egen degbit men hon förstod inte alls att hon skulle baka med den utan tog sig några små tuggor i stället! Hon blev skitsur när jag tog av henne degen och bakade ut en sista kaka!!

Igår blev det ganska sent innan vi kom i säng och jag var väldigt trött så jag somnade innan Towe tuttat klart och därmed sov hon i våran säng hela natten!

Ställde klockan på 08.00 så vi skulle hinna komma upp och äta frukost innan Susanne vid 09.00 skulle hämta Melvin för en tur till staden. Vi var lite sena upp och hon var lite sen hit så det blev bra timing!
Ringde och väckte mamma kl 19.15 också för att kolla om meja fick komma dit en stund idag och vara där medan Susanne var i stan! Det gick jätte bra, Meja blev super glad och hon och mamma får nog en helmysig dag!

Har beställt blöjor med Susanne, såg på en reklam igår att det är tag 3 betala för 2 på både Willy´s egna blöjor och Libero så i stället för ett paket blöjor till Towe så beställde jag 3 paket av lite olika viktklasser!

Det går ju några blöjor varje dygn till Towe, vissa dagar fler och andra lite färre men minst 5 st i alla fall! insåg i går kväll att vi nog bara hade så det räcker för dagen!

Tvättmaskinen går, har redan kört en med handdukar och nu är det färgat, mörkt blir det nästa... vissa dagar blir tvättdagar men det är ganska skönt att få undan flera maskiner på en gång!

Kom förut att tänka på att jag inte är någon speciellt bra mamma när det kommer till att leka md barnen, det är jag helt värdelös på!!! Dålig fantasi och för rastlös för att göra det, kommer alltid på andra saker som måste göras och då känner jag att jag inte har tid att leka... däremot så sätter jag mig ibland med barnen och en bok och läser lite, ibland hittar vi en sångbok och så sjunger vi en stund! Inte för att jag tror att jag har någon vidare sångröst... det är tur att inte barnen bryr sig om sånt!

Däremot barnens pappa, han är mer en sån som verkligen kan leka med barnen, Lego, bilar och sandlådan är favoriter, sitter de och målar eller ritar kan han också göra dem sällskap eller om de leker med lera eller liknande! Typ bygger pärlplattor...
Kanske jag ska ta och knåda ihop en Play-Doo deg någon dag! Det är ju både snabbt och lätt och barnen kan leka i flera timmar med den! nackdelen är att man hittar lerbitar överallt flera dagar efteråt, men det är sånt man får ta! Om någon är intresserad av recept på Play-Doo deg så är det bara att fråga! tror även jag ska ha ett recept på hemgjord fingerfärg någonstans! den är väldigt lätt att få bort sen också och det är ett stort +!!

Nä, kanske jag ska ta en sväng runt och se ifall något behöver göras innan Towe vaknar... eller så sätter jag mig bara ner och sitter en stund!

Puss & Kram

Vår familj!!!

Fick en förfrågan om jag kunde göra ett inlägg med bilder namn och ålder på barnen då det för er läsare kan vara lite svårt att hålla reda på vem som är vem när jag skriver! Och självklart kan jag göra det! Tar lite gamla bilder som redan finns på bloggen!

Pappan i familjen heter Göran och fyller 29 år nu i slutet av Januari, en rastlös person som gärna vill ha någonting att göra hela tiden. Gärna vara ute i garaget eller på gården!

 

Jag, mamman i familjen fyller 27 år i mars månad, jag jobbar i vanliga fall som frisör men just nu njuter jag bara av att få vara hemma med barnen!!

 

Casper, äldst av barnen, är 9,5 år och är också som sin far väldigt rastlös av sig! Är lika gärna ute och leker som sitter inne vid dator och tv-spel. På sommaren älskar han att cykla eller vara med pappa i garaget!

 

Jonna 6,5 år, älskar att gå i skolan, vill ofta ha mycket uppmärksamhet, en väldigt speciell liten människa! Men hon leker också och tar gärna hand om sina mindre syskon, älskar när hon får hjälpa till och känna sig stor och duktig!

Meja 3,5 år, lugnet själv emellanåt! Hon är nu i sin 3 års trots, det märks på så vis att hon är ungefär som de andra när de inte är i trotsen! Väldigt lättsam som finner sig i det mesta!

 

Melvin 2,5 år, en väldig mammig och bestämd liten herre, humöret kan ändras väldigt snabbt, men han är också världens goaste!

Hilma 1 år fyllde hon i oktober, knallar runt här hemma och är med lite här och var, är för det mesta glad som en solstråle om hon inte är trött eller hungrig. Klättrar och far överallt så man vet inte alltid vart man har henne...

Towe vårt nytillskott, drygt 2 veckor gammal. Äter, skiter och sover som de flesta bebisar! Väldigt snäll och nöjd, kanske lite väl tuttsjuk ibland men det gör inte så mycket...

Våra små vovvar, Morris och Ozzy! Morris är en smitare men det hoppas vi ska gå över då han ännu inte fyllt 2 år, Ozzy som snart är 4 år är desto lydigare och håller sig i närheten!

Två små kissar har vi också, har dock ingen bild på dem...

Så nu hoppas jag att det är lite lättare för er att orientera er i våran vardag med vilket barn som är vem osv!!!

Puss & Kram

Bara halva ligan...

Blev bara halva ligan kvar hemma efter lunchen... Meja följde ju med farmor redan efter frukosten, sen åkte Jonna med Maria till Hogdal och ska sova över där i natt. Äntligen så fick hon åka dit och stanna över natten, det är något hon velat göra länge och sett fram emot men det är ju inte alltid det passar så hon har fått vänta ett tag, men idag så passade det jätte bra!
Hon blir så glad och engagerad, packa skulle hon göra på en gång och på ett kick så hade hon packat och klätt på sig! Så hon kan ju verkligen om hon bara vill! En dag lär hon inse att även om saker och ting är tråkiga så måste det göras och att hon själv tjänar på att göra det direkt i stället för att dra ut på det hela! Men hon är ju bara 6 år men ibland glömmer man bort det eftersom hon alltid varit så tidig och snabb i utvecklingen, hon kan mycket den damen och lär sig snabbt! det kommer hon säkerligen ha nytta och fördel av när hon blir äldre bara hon lär sig att använda det på rätt sätt!

Hilma var jätte trött efter lunchen och somnade direkt när jag lagt henne i vagnen, Melvin somnade så småningom i soffan och det var väldigt lugnt här en bra stund! Casper följde med en kompis hem efter skolan, samma kompis som han var hos igår!

Blev en rätt så slö dag, har tvättat en maskin, tagit hand om Towe och de andra och sen bara myst! Men sen fram på eftermiddagen, när klockan närmade sig 16.00 och det blev middagstid så kände jag mig jätte trött och tung i huvudet... Göran åkte på Grindes och handlade bland annat till middagen och jag började röja undan lite i köket. Satte igång lite musik och vips så var energin tillbaka!
Vi gjorde Pizza till middag, så skönt när vi är båda två i köket och lagar mat och fixar! jag gjorde degen, Göran fixade salladen, sen hjälptes vi åt med alla tillbehör, Hilma satt i sin stol och diggade musik, Towe fick provsitta babysittern, Meja och Melvin var både här och där, lekte lite ena stunden och var med oss i köket nästa! Göran hämtade hem meja när han ändå var och handlade.

Casper blev kvar hos Marcus på middag i dag också, jag ringde och vi bestämde att Göran kunde hämta honom efter bandyn.

Middagen blev ganska sen idag och vi satt länge och åt, Towe hade ätit precis innan så jag kunde äta i lugn och ro för en gångs skull! I alla fal utan at ha henne vid bröstet samtidigt som jag åt!
Klockan var närmare 18.45 innan vi var klara, hade plockat undan mycket innan vi åt så det gick snabbt att röja undan efter middagen! Meja hade mumsmums med sig från farmor som de mumsade i sig till efterrätt! Göran åkte strax innan 19.00 då bandyn började, barnen kletade klart med efterrätten, sen tvättade vi av munnar och händer innan vi städade upp alla leksaker. Både Meja och Melvin hjälpte duktigt till, sen var klockan så pass mycket att det var dags att borsta tänderna och sova.

Meja ville vara uppe lite längre så vi kom överens om att hon skulle lägga sig i sin säng som vanligt och sen när jag nattat Hilma och Melvin kunde hon komma och sitta uppe en stund! Hon ifrågasatte ingenting utan förstod på en gång vad det handlade om och det gick jätte bra!

Mamma ringde precis när Hilma och melvin lagt sig, satte mig med Towe i soffan och efter 20 minuter ropade meja, jag trodde hon hade somnat i alla fall... men hon hade legat där och väntat på att jag skulle säga till henne... min lilla älskade Meja, hon är så go!
I alla fall så gick jag dit och talade om att hon fick komma och att jag trodde att hon somnat! Hon kikade på Let´s Dance, höll Towe i knät och jag pratade med mamma i telefonen. Efter en stund ville hon inte hålla Towe längre så jag tog henne och meja myste ner sig under filten och fortsatte kika på tv:n.

Jag pratade med mamma i ganska precis 2 timmar, Meja var fortfarande vaken då Göran och Casper kom hem men vid det laget så märktes det att hon var trött för hon kunde inte alls sitta stilla och strax efter 22.00 fick hon gå och lägga sig!

Casper fick fika med oss innan han gick och la sig och nu är jag väldigt trött och tung i huvudet, är egentligen för sent för att sitta här och detta inlägg känns en aning grötigt... men så får det bli...
Nu ska jag ta och stänga ner, borsta änderna och sen ta med mig Towe upp till sängen och sova!

Natti natt
Puss & kram!!

Hårda bud!!!

Nu får det vara nog! Detta eviga tjafs och bråk Casper och Jonna emellan på morgnarna tar knäcken på mig! Egentligen så är det mest Jonnas fel men Casper får mycket skäll för han späder på hela tiden...

Det börjar med att Casper ofta vaknar av sig själv strax innan 07.00 och det är ju jätte bra! Han klär på sig och sen väcker han Jonna som i sin tur vägrar kliva upp! Casper blir grinig på henne för han vet att om hon inte kliver upp så blir de sena och han får stressa i sig frukosten... därför tjatar han och hotar henne på alla möjliga vis för att desperat få henne ur sängen! Vilket jag har sagt ifrån!

Jag kommer ner, får dra av henne täcket och ta ner henne från sängen, hon maskar sig in i badrummet och sätter sig för att kissa... sitter kvar extra länge bara för att hon inte vill gå ut med hundarna.. det är där skon klämmer!
Sen såsar hon på sig kläderna, gör en massa onödiga saker emellan och till sist sniglar hon även på sig ytterkläderna... det kan ta 15 minuter för henne att  göra dessa moment på morgonen, ibland längre! men om det är så att hon ska till en kompis eller ska ut på rast på skolan då är hon snabb som en raket!

Casper blir mer och mer irriterad och kan inte låta bli att klaga på henne, men jag har sagt att det är vårat jobb och han ska inte lägga sig i... i och med att han lir irriterad så blir han otrevlig mot alla, hundar, syskon och oss... sen när jag säger åt honom blir han jätte ledsen för han vill egentligen inte vara otrevlig, sur och grinig...

Idag var han extra grinig och jag var tvungen att bli arg tillslut, skällde på honom och brände gröten i kastrullen så det var bara att börja om... Detta var när de äntligen kommit tillbaka efter den korta promenaden med hundarna..

Tog en diskussion med både Jonna och Casper om att nu får det vara nog! det kommer att få konsekvenser om detta fortsätter, allra helst för Jonna! Inga kompisar, inget Ds och eftersom hon alltid gnäller om gröten på morgonen också så kan hon få gröt även på helgerna fastän vi andra äter något godare! För Jonna brukar fortsätta att såsa med gröten så att de blir sena och tillslut måste de gå och hon slipper att äta upp! Men sist sa jag att om hon inte åt så skulle hon får äta gröten till middag, och hon skulle få den kall! Då åt hon!

I alla fall så är det här en jobbig procedur när det är samma sak varenda dag och allt orsakas ev en enda liten person som tror att hon så småningom ska få som hon vill och slippa, därför gäller det att vi är extra konsekventa och hårda! sen är det ju trist att de drabbar Casper också, men han måste i sin tur lära sig att tygla sitt humör samt att inte lägga sig i hela tiden!

Får se om det hjälper... annars är det bara att bita i det sura äpplet, någon gång måste de ju ge med sig!? Vi har ju kommit överens om att hundarna är deras lilla ansvar på morgonen och Jonna slipper på helgerna då Casper är uppe först men ändå så ska hon gnälla och på alla vid försöka slippa... allt är ju så orättvist, varför behöver inte Meja och Melvin gå ut med hundarna undrar hon fastän hon vet att de är för små... men när de blir äldre och börjar skolan får ju de också ta promenader med hundarna... men hon tycker ändå att det är SÅ ORÄTTVIST!!!



Gipsavtryck!!!

Idag tog jag med mig 4 barn och promenerade mot kyrkan, till församlingshemmet och Karin för lite kyrkisträff! Meja är ju vanligtvis på dagis på torsdagar också men jag tänkte att idag fick hon också följa med på kyrkis!

Vi var först även fastän vi var där senare än vi brukar, gjorde mig ingen större brådska eftersom jag ändå inte skulle lämna Meja på dagis. men sen så anlände två mammor och två barn till så vi blev ett litet gäng i alla fall!

Frågade Karin ifall det fanns gips och det fanns och eftersom hon ändå var tvungen att åka på Grindes och handla mjölk så handlade hon till play-doo också så vi kunde göra gipsavtryck redan idag!

Towes napp glömde vi hemma och i vanliga fall så brukar hon inte alls använda den mycket men bara för att vi glömde den så hade den ju behövts... hon ville bara ha tutte hela tiden, vilket i sig inte gjorde så mycket men jag blev ju som lite låst... tur att det fanns två mammor till som kunde assistera mina resterande 3 barn! Stort tack till Sara Svensson och Jenny Lindblad!

Som sagt gipsavtryck gjorde vi och Towe var ju som sagt lite kinkig, ville inte slappna av och jag gjorde ca 5 försök själv med hennes lilla hand men tillslut fick vi hjälpas åt alla tre, en höll Towe, en annan höll själva tallriken med leran och jag tryckte hennes lilla hand! Foten var mycket lättare! Towe är nog den av alla barn som varit yngst när jag gjort avtryck, ska bli så spännande att se hennes lilla hand och fot! Hon är ju precis 2 veckor idag!

(Bilden är inte från idag)


Meja och Melvin fick trycka varsin hand också, det var gjort på ett kick, sen skrev jag namn på dem och insåg att jag skrivit fel namn på fel hand... såg ju nästan exakt likadana ut men det var bara att göra om och göra rätt! Tur att det är lätt att göra om!

Karin serverade Hemgjord potatismos, korv och en massa annat gott till lunch, som efterrätt blev det tårta, marängtårta! Vi firade Gustav ( Karins yngste son) som fyllde år idag, fast Gustav själv var förstås inte där, han bor i Ånge på veckorna och låg dessutom magsjuk just i dag... ingen höjdare på sin födelsedag... men Grattis till Gustav i alla fall!!!

När de andra mammorna begav sig hemåt stannade vi lite längre och hjälpte Karin att gipsa avtrycken, vi hade ingen större brådska hem då Göran fanns hemma när Casper och Jonna kom från skolan, sen så var det ju ingen meja att hämta på dagis heller!

När vi väl var på väg hem så mötte vi Göran och Casper, Göran skulle skjutsa Casper till en kompis och meja hakade på och ville åka lite bil! Jonna var med Tony men Göran hade lämnat dörren olåst så det var bara för mig och Towe att gå in, Hilma och Melvin sov så gott ute i vagnen!

Meja pysslade på med lite av varje, jag frågade henne om det var skönt att vara helt ensam med oss hemma, Hilma och Melvin sov ju och Jonna och Casper var inte hemma! I alla fall så svarade hon nej på den frågan, jag frågade igen och vände på det denna gång, men hon tyckte i alla fall att det var roligare när alla var hemma! fast hon njöt nog ändå lite på ett vis, såg i alla fall ut så!

Så småningom vaknade Hilma och Melvin och det blev lite mer liv och rörelse igen här hemma. Jag lagade middag som idag blev ganska onyttig... våfflor med vaniljvisp... hårdbröd hade vi till och det var väl det enda som var lite nyttigt i alla fall! Men barnen var nöjda!

Jonna och Casper åt borta båda två och Göran åkte för att hämta dem vid 19.00, samtidigt postade han ett brev! Var i kontakt med Trygg Hansa igår och tecknade en försäkring på Towe, lika som vi har på alla de andra och jag fick brevet för påskrift med posten idag och sen ska det tillbaka så fort som möjligt! Skönt att ha det gjort också!

När Jonna och Casper kom hem fick de gå en kort promenad med vovvarna, vilket inte var så poppis hos Jonna och när Jonna blir tvär så har de en effekt på Casper, han blir i sin tur tvär på henne för han är så less på att hon ska streta emot hela tiden... sen märktes det att han var trött för tonen var lite lätt otrevlig även mot mig men det ifrågasatte jag och han bad om ursäkt!
I alla fall när de kom tillbaka från promenaden fick de kila iväg med komposten också och det går ju jätte fort, men de tjafsade när de kom in och jag sa till flera gånger och de fortsatte, vilket resulterade i att de blev utan kvällsfika! Men jag vet att både Jonna och Casper åt sen middag så det går ingen nöd på dem...
Förhoppningsvis lär de sig någonting och det talade jag om för dem också!

Melvin kom ner igen strax efter vi nattat dem, han behövde bajsa... så gör han lite då och då nu och det är ju bra på sätt och vis att han vill bajsa på toaletten, men han kan ju göra det innan han lägger sig för jag sätter honom alltid på toaletten innan jag tar på blöja för natten! Just ikväll sa jag tydligt åt honom att bajsa om han skulle för han fick inte komma ner sen... vilket blev lite fel för då bajsade han i blöjan uppe innan han kom ner och sa att han hade bajsat.. men när rumpan var tvättad bad han om att få bajs mer på toaletten! Sen gick han och la sig igen och somnade lugnt!

Både jag och Göran är trötta, kikade på Antikrundan 20.00 och båda två slumrade till lite då och då... nu tror jag kanske att jag ska fixa lite fika, bara något lätt och sen ska jag försöka krypa ner i sängen! Vi behöver nog sova båda två!

Inatt var det fullmåne och vi var 5 i vår säng när morgonen kom! meja kom först, sen Jonna men hon fick så lov att gå ner till sin säng igen, efter det kom Melvin och så låg Towe med oss också!!! det blev en aning trångt, jag på ena kanten och Göran på den andra...

I morgon är det fredag... veckorna går så fort! Får se om Pappa & co kommer i helgen, de visste inte säkert, berodde på om de skulle få besök eller inte...

Puss & kram




onsdag forts...

Orkade inte skriva något igår kväll, att och myste med Towe i soffan i stället och sen blev vi trötta och gick och la oss!

När vi tinat upp inne en stund och lyssnat lite på musik så bytte jag den illaluktande blöjan på Hilma och sen åt hon och Melvin lite frukt! Jag passade på att gå ut med vovvarna och lasta vedvagnen under tiden och det gick ju jätte bra! Den enda incidenten som hände medan jag var ute var att katten rev ner en blomma i köksfönstret och det var Melvin snabb att meddela när jag kom in!

Hilma blev mer och mer trött, hade tänkt vänta med lunchen till 12.00 i alla fall men 11.30 åt vi och sen la jag ut henne i vagnen och hon somnade på stört! Melvin ville väldigt gärna kika på Pippi så det fick han, det var faktiskt flera veckor sen han kikade på Pippi nu!

Rörmokaren kom och knackade på dörren, han hade vägarna förbi och tänkte kika lite på hur det såg ut med grejerna på plats så han kan förbereda sig lite på hur allt ska kopplas, vad han ska ha med sig osv...

Susanne kom strax efter 13.00 när hon slutade jobba, hon stannade en liten stund men 13.40 begav hon sig hemåt, hon hade bara några timmar ledigt tills hon skulle börja jobba igen vid 16.00...

Jag ringde Göran, tänkte att han kanske var på väg hem så han kunde fiska upp Meja på vägen men det var han inte... så det var bara att klä på mig, Melvin och Towe och knata iväg... det var nu som Melvin tyckte att jag skulle lämna honom hemma som jag skrev i ett separat inlägg ;0).. (Stooor Melvin).

Melvin åkte pulka till dagis, Towe fick inviga vagnen, bäddade ner henne i den mindre åkpåsen och så knatade vi iväg! PÅ vägen hem skulle både Meja och Melvin samsas om en pulka då det är svårt att dra två pulkor och skjuta på en tvillingvagn samtidigt!!! Det var trångt och bökigt, lutningen blev fel och allt var obekvämt men efter mycket om och men så var vi hemma strax efter 14.30... då ville Melvin fortsätta kika klart på Pippi filmen som vi pausat när vi var borta!

Vad gjorde vi sen??? Jo Towe ville äta, Casper kom hem från skolan, Jonna hade fått lov av Maria (fröken) att stanna på fritids tills Göran var på väg hem och kunde hämta upp henne! Egentligen är det fel att hon får stanna eftersom hon inte ens har en plats på fritids men det var Maria som lovade henne och då är det ju hennes val! Roligt är det för barnen i alla fall!

Casper gjorde läxor och sen stacka han över till Tony. Vi andra väntade på att Göran skulle anlända, jag hade ringt honom och bad att han skulle hämta upp lök som vi skulle få låna av hans mor... blir inte riktigt om man gör köttfärssås utan lök tycker jag!

När han och Jonna kom hem så började jag med maten direkt, Hilma var vid det här laget ganska så hungrig och började bli allt grinigare... Alla barnen var nog trötta för de var överallt och lyssnade inte och bråkade med varandra, Hilma klättrade på bordet och bänken... tillslut fick jag ryta i åt Meja och Melvin och då blev det bättre!

Sen gick resten av dagen ganska så fort, vi åt, barnen kikade på bompa, åt kvällsfika, plockade ihop alla leksaker, borstade tänder och sen var det sängen!

Göran åkte på bandy och jag satte mig i soffan med Towe! Hon är mer vaken en stund på kvällen och sen när hon blir trött så ska hon äta massor och flera gånger innan hon tillslut däckar! Hon hann ligga en stund i sängen här nere innan det var dags att sova och jag bar upp henne till sin säng där uppe och där sov hon tills klockan var någon gång mellan 02.00-03.00 på natten, då ville hon äta!

Tycker allt fungerar så bra med henne och det är så skönt! Hoppas att det håller i sig!

Puss å kram

Stooora Melvin!!!

Melvin har tjatat de senaste dagarna om att han är stooor! han menar alltså att han inte är liten som Hilma längre utan stor som Meja!

När vi skulle klä på oss för att hämta Meja på dagis så tyckte han att jag kunde gå själv och lämna honom hemma, han ville fortsätta kika på Pippi!!
Det är ju en sak att jag går ut på gården med vovvarna eller hämtar ved och han är ensam inne men ska jag gå till dagis så vill jag nog gärna att han följer med! men det tyckte inte han, för han är ju stooor! Och ja, jan skulle säkert klara det galant och det är ju bara 200 meter till dagis men det finns ju gränser som man måste hålla sig inom!



Bjuder på en härlig bild på min Stooora gofis från i somras!

Vad roligt!!!

Det är jätte roligt att det är så många som uppemot 100 besökare på min blogg dagligen! Men herregud jag vet ju inte vilka ni är! det skulle vara lite skoj om ni lämnade ett litet fotspår efter er!!

För övrigt så har dagen nyss börjat, vi har ätit frukost, skickat skolbarnen till skolan, myst en stund, klätt på oss och sen varit ute på en liten promenad i -20 härliga grader!!! Vi tog pulkorna på våran tur till dagis idag, Towe fick inte åka på magen i bärsjalen men de andra 3 åkte pulka! Var lite orolig för Hilma men hon satt så snällt och tyckte det var jätte roligt!

Just nu lyssnar vi på musik och tinar upp oss här inne i värmen, Hilma har en inte alltför god arom som sprider sig från hennes bakdel... den ska vi snart göra oss av med! Vi lyssnar förresten på Jay Smiths nya album på spotify och Melvin dansar och snurrar runt, runt, runt... Towe ligger vaken i sängen här bredvid och lyssnar på musiken hon också!

Göran åkte ganska tidigt i morse, men inte 06.30 som det var tänkt då Benny försovit sig... utan närmare 07.00 var de iväg! Han skulle följa med till Hede och hjälpa Benny och hans kompis när de ska montera 2 fönster som är rätt stora och väger 100 kg/st!!! kan ju tänkas att det behövs en hjälpande hand eller två då!

Kände mig väldigt trött och inte alls utvilad när jag klev upp, drömmer en massa på nätterna och det är helt knäppa saker som jag sen inte riktigt kommer ihåg... men nu känner jag mig i alla fall piggare och ska nog klara av dagen utan större bekymmer ;0).

I morgon är det kyrkis igen och jag skulle ha ringt Karin och frågat om det finns möjlighet att få göra gipsavtryck på Towe men det får vänta, jag frågar i morgon så kanske jag kan göra det om någon vecka!

Nä nu var det visst blöjbyte som stod på schemat...

Puss puss så länge!

Towe växer!!!

Vikt och längd:

Nyfödd: 3459 gram & 52 cm
2 dagar: 3365 gram
6 dagar: 3575 gram & 52 cm
12 dagar: 3860 gram & 53,5 cm

Vi försov oss...

Jag ställer alltid alarmet på mobilen först på 06.00 och då stänger jag bara av och sen på 06.30 för då ska jag kliva upp! Vid 06.00 brukar jag se till att mata Towe så att hon lugnt kan sova vidare då vi stökar på med frukost och barnen ska iväg till skolan.

Idag vaknade jag av att Casper ropade " mamma kom ner nu då!!" Då var klockan 07.15 och jag begriper inte hur det gick till, men troligen så tröck jag nog på fel knapp på telefonen och stängde av alarmet...
Casper fick själv gå ut med hundarna på gården en snabbis medan jag fick upp Jonna, hon sölade som vanligt men tillslut så hade även hon gjort sig klar på 15 minuter och de fick en varsin banan med sig som frukost. Hade först tänkt att vi nog fick skjutsa dem till skolan men det här gick ju också bra! kanske lite lite frukost men de är inga riktiga frukostmänniskor i alla fall så de klarade sig bra!

Vi andra åt i alla fall frukost som vanligt, lite mer lugn och ro kanske det blev just idag men annars flöt allt på som det brukar.
Göran lämnade Meja på dagis, hon fick åka pulka dit idag! hade egentligen lovat henne att få ta skidorna dit men med tanke på att det töade igår och sen frös på så skulle det nog ha blivit väldigt halt med skidorna och det svaret var hon nöjd med och tog pulkan i stället!

Göran hade tid hos arbetsförmedlingen kl 11.00 och vi andra hade tänkt följa. Egentligen var det planerat ett hembesök från bvc idag men jag ringde och sa att vi kunde komma dit i stället och det gick jätte bra! Vi fick tid 11.30.

Vad som gick mindre bra var när vi skulle åka... vi var lite sena men ändå inom en bra marginal att hinna ända tills jag skulle byta blöja på Towe och klä på henne... precis när jag tvättat hennes lilla rumpa så bestämde hon sig för att spruta lite bajs överallt! På overallen, mig och golvet... sen kissade hon ner skötbordet också när jag väl tagit bort allt bajs!

I alla fall så var vi ute genom dörren 10.40 och då skulle vi bara hinna tanka också och sen hinna till Svenstavik innan 11.00!!! 10.45 lämnade vi macken i Rätan...
Under tiden vi åkte så ringde jag arbetsförmedlingen och efter mycket om och men så fick jag tag på någon som kunde hälsa Görans handläggare att han skulle bli lite sen och allt löste sig! Men så jätte mycket försenad blev han inte...

Göran parkerade utanför arbetsförmedlingen och gick in på en gång, jag  packade ur dubbelvagnen ur bilen, monterade ner både Hilma och Melvin i den och tog Towe på magen i bärsjalen, låste bilen och sen promenerade vi bort till hälsocentralen för att väga och mäta Towe!
Vi var lite tidiga och det var bara bra för då hann Towe få i sig lite tutte också! var lite orolig för att Hilma skulle springa iväg men hon stannade så snällt med Melvin och lekte medan jag matade!

Vägning och mätning gick jätte bra, ja fast först var lilla Towe tvungen att både bajsa, kissa och kräkas på skötbordet och ändå hade hon ökat 280 gram sen sist vilket var en knapp vecka!

Göran blev klar före oss och väntade utanför, han höll koll på vovvarna i bilen medan jag lastade in både ungar och vagn och sen kunde vi bege oss hemåt! Men vi mellanlandade i Åsarna på kiosken för att få i oss lite lunch... ibland måste man få lyxa till det lite och speciellt när det är mitt i lunchtiden!

Väl hemma i byn så var jag in på Grindes och handlade grädde och potatis, sen förbi svärmor och lämna nyckel till Casper och Jonna så de kunde gå hem medan vi hämtade Meja på dagis. Meja ville åka pulka hem så Göran åkte i förväg och vi kom gående efter...
Jonna och Casper tog in hundarna, Göran tog ur Melvin och Towe ur bilen, jag tog vagnen och Hilma och Göran lastade till sist vedvagnen och sen var alla inne!

Lite öppnande av post, avklädning av barnen och annat stök, Towe ville äta och sen kunde jag äntligen ställa mig i köket för att klippa både Casper och Tony... Göran hann jag inte med för klockan var redan 16.30 och det var hög tid att laga middag! Johanssons fiskgratäng, potatis och lite kokta ärter, majs och paprika!! det är mumma det!

Barnen hoppade över bompa och kikade på film i stället, sen var det kvällsfika och sängdags! Göran diskade undan några kastruller som inte fick plats i diskmaskinen och jag fixade ny blöja på Hilma och kvällsfika till de andra. Sen vek och hängde Göran tvätt och jag borstade tänder på barnen! Ibland är vi grymma på att samarbeta!!! tack älskling!

Towe är väldigt mycket vaken på kvällarna och vill äta mycket men det gör ingenting för det är ju då vi har mest tid för henne!
Hon la nyss av ett rejält lass i blöjan och är just nu lite gnällig... bubblade ganska mycket i magen förut så det kan ju tänkas att hon har lite knip men det ska vi nog kunna råda bot på! En ny blöja och lite mys!

I morgon ska Göran till Hede och hjälpa Benny och en av hans kompisar att montera stora och tunga fönster!!

Puss & Kram

Töväder i Januari...

I morse när Casper kollade termometern för att veta vad han skulle packa för gympakläder blev han förvånad! -2 grader var det och det blev varmare under dagen, vet inte säkert men någon + grader var det nog när solen låg på som bäst!

Vi hade tänkt gå ut idag men det blev inte... var ut en snabbis när Hilma skulle sova i vagnen och det var så frisk och härlig luft ute, det doftade vår!

Jonna gick till en kompis efter lunchen och de hade varit ute större delen av dagen! Skönt att få vara ute och göra av med lite överskottsenergi!

Själv somnade jag en sväng på soffan efterlunchen, barnen kikade på film och lekte samtidigt, de kunde inte riktigt bestämma sig för vad de ville göra!

Det har med andra ord varit en lugn dag då vi eldat, tvättat lite och myst!

Till middag blev det korvstroganoff och ris med en massa rivna morötter till! Hade velat ha dem finare rivna men jag orkade inte stå och riva för hand och då blev de lite grövre... bättre för magen!

När allt var undanstökat efter middagen åkte saxen fram och Hilma, Meja, Jonna och Melvin fick lite nya frisyrer, Meja toppade jag bara men resten klipptes det lite mer på! När de var klippta så blev det bad, och efter badet blev det kvällsfika och sen var det dags att sova.

Känns inte som jag är så flitig om dagarna nu men man måste ju kanske inte hålla igång järnet hela tiden!? Men jag får ju mina infall lite då och då... dessa gånger kan det bli ganska mycket gjort på lite tid!

Jo som jag skrev i förra inlägget så skulle jag och Meja beställa en Prinsessklänning, men jag måste vänta några dagar så vi har lite extra pengar, det kostar 50 kr extra om man vill ta postförskott!! Så det är bättre att betala med internetbanken direkt! Hoppas bara att den finns kvar på torsdag!

Nu ska jag och Göran klämma i oss lite glass och sen är det inte långt till läggdags... trodde att jag skulle kika på Familjen Annorlunda ikväll men det var visst handboll i stället... och det är ju jätte intressant!! NOT!!!

I Morgon är det dagis för Meja och skola för Jonna, ja och Casper såklart! Göran ska till arbetsförmedlingen 11.00 så vi får se ifall vi andra också följer med!?

Puss å kram

Mejas sensate inköp!!!

Nu har jag och Meja beställt en Prinsessklänning på lindex.com! Hon har velat ha en jätte länge och vi köpte på Barnens Hus när hon fyllde år men den gick sönder så vi fick byta flera gånger och tillslut gav vi upp! Hoppas på att denna håller för att leka i!


Söndag och lite skoter...

Idag vaknade jag strax innan 09.00 men vi låg kvar och mös en bra stund, typ 1 timma!! Sen var det dags att kliva upp!

Göran tände i kaminen och jag fixade frukost, plockade ur diskmaskinen och plockade undan efter gårdagens middag, det som inte fick plats i diskmaskinen då!

Kl 11.00 satt vi och åt en mysig frukost, sen plockade jag undan, barnen borstade tänderna och klädde på sig, Göran hjälpte dem och sen på med ännu mer kläder för att gå ut och leka! passa på när det bara är -4 grader och det inte blåser så mycket, igår blåste det jättemycket större delen av dagen och då är det inte kul att vara ute, speciellt inte med tanke på att flera av barnen lätt förfryser sina kinder...

Göran gick ut och började skotta lite annan och jag fick på Melvin och meja deras ytterkläder och skickade ut dem en efter en. Sen klädde jag Hilma och la ut henne i vagnen innan jag vek tvätt för att hänga ny. Sen klädde jag mig själv och sen Towe innan hon fick lite mat.

När vi äntligen vara klara med vårt lilla stök klädde jag även på mig själv ytterkläder, stoppade Towe i bärsjalen innanför mina ytterkläder och sen gick även vi ut. Vi det här laget hade Göran varit och hämtat Patriks skoter, fick låna den för att köra barnen lite både på skotern och efter den på snowracern! Meja ville inte åka mer så hon följde med mig på Grindes i stället, tog vagnen med sovande Hilma och så knatade vi iväg, Meja ville också sitta i vagnen och eftersom det fanns en hel plats över så gick ju det hur bra som helst!

Handlade lite mjölk och risifrutti, pratade lite med Maria som jobbar på Grindes och sen knatade vi hemåt igen. Väl hemma så hämtade Casper skedar inne och så satte vi oss i garaget och åt en varsin risifrutti, lite mellanmål i stället för lunch eftersom frukosten blev i senaste laget!

Vi var ute en stund till men sen gick vi in, Jonna och Casper åkte lite mer skoter på sjön med Göran innan de också kom in.

Meja ville ha Jonnas prinsessklänning på sig när hon kom in och Melvin blev jätte grinig över att det inte fanns någon prinsessklänning till honom också!! jag försökte med balettkjol och prinsesskjol men det dög inte, inte ens om han fick låna Jonnas rosa "Hello Kitty" linne till... stackars liten!
Senare efter middagen fick han låna den en stund då meja tagit av sig den och då var han jätte nöjd!



Efter middagen lekte barnen en stund till, jag plockade i köket och Göran plockade ur insamlingen ur skrubben, sen tog han med Casper och åkte för att lämna den. han köpte även lite chips så vi kan äta upp dippen som blev kvar sen i fredags!

Sen gick Jonna och Casper en promenad med hundarna och så gick de ut med komposten. När de kom in fick de hjälpa Meja och Melvin att städa klart/plocka ihop alla leksaker och när det var gjort fick de mumsa på godisresterna, lika bra att få slut på det!

Hilma blev rätt så kletig så Göran tog med och badade henne medan jag gav Towe lite mat, sen gjorde jag dem lite sällskap i badrummet innan det var dags för resten av barnaskaran att borsta tänder, ta på pyjamas och lägga sig!

Jonna var den som somnade sist, hon har varit upp flera gånger och försök med att hon inte kan sova... men tillslut så insåg hon nog att det inte var någon ide! Kom på sen när jag kikade in i köket varför hon kom så många gånger, godisskålen står fortfarande på bänken i köket och den såg hon nog när hon drack vatten en av de första gångerna hon var upp... hihi, skulle inte förvåna mig om hon tjuvade några bitar varje gång hon var upp!!

Nu sover i alla fall alla och jag ska byta blöja på Towe och sätta på henne pyjamas och Göran ska få ta fram chips och dipp! men först bjuder jag på några bilder!













Det var allt jag hade att bjuda på idag! I morgon kommer säkerligen mera!

Puss puss

igår lördag...

Även igår gick vi och la oss tidigt så det blev inget skrivet då heller...

Lite sovmorgon tog vi, men inte så jätte länge, strax efter 09.00 klev Göran upp och tände i kaminen, jag låg kvar så att Towe fick äta innan jag gick ner. Göran hämtade ved och jag fixade frukost.

Efter frukost och lite annat stök tog jag mig en dusch och sen tog vi med oss Meja och Melvin på Grindes och handlade lite.

Fixade lunch när vi kom tillbaka, pannkakor och plättar, klockan vad närmare 14.00 när vi väl satte oss vid bordet. Pappa, Milla och Jacob kom precis när vi skulle till att äta, men det gjorde ingenting, Jacob fick smaka sin första pannkaka!

När lunchen var undan plockad och det hade druckits lite kaffe och pratats en del så åkte Pappa och Göran till Fåker för att hämta bord och stolar som skulle köpa av en bekant. Milla och Jacob stannade med oss :0)

Jacob blev trött ganska snart så Milla gick upp för att sova ner honom, men han ville inte riktigt komma till ro, så hon prövade lite av Hilmas välling och sen så somnade han äntligen efter lite gnäll, tog lite tid men så kan det ju vara ibland.

Benny var här och busade med barnen en stund!! De flög flygplan i soffan och alla utom Casper ville vara med, ja Towe var inte med heller...

Towe fick en jättegullig body av Benny också! Tack så mycket!

Det har märkts på barnen att de var uppe länge i fredags, trötta och griniga, rastlösa och lite kinkiga...

Började så smått med maten innan Pappa och Göran var hemma, sen fick jag hjälp av Göran när de kom, vitlöksris, stekt kassler, sparrisomelett och sallad! Gott var det!

Senare gick pappa och Göran ut för att lasta soffan i släpvagnen, Pappa och Milla ska låna vår gråa soffa tills vidare, får se om de gillar den och kanske behåller den mot en peng!?
jag nattade i alla fall Hilma och Melvin medan de var ute och sen fick de andra lite ostringar sen fredagen att mumsa på innan läggdags.

Pappa och Milla stannade tills klockan var närmare 21.00 om jag inte minns fel, då skulle de hem och lasta ur vagnen och bära upp soffa och montera köksbord! Snart har de ett helt hem!

Jag och Göran kikade lite på tv, kikade lite i skålen med godis som var kvar men sen gick vi som sagt och la oss före kl 23.00!! Skönt att komma i säng innan 00.00!!

Puss å kram




Fredagsmys!!!

Igår var det fredag och vi ägnade kvällen åt att ha fredagsmys! Därav blev det inte att jag bloggade något igår kväll...

Igår morse efter frukost gjorde vi oss i ordning och åkte till den stora staden, vi behövde införskaffa både blöjor och hundmat, sen så passade jag på att ringa och se ifall det fanns tid för att höra det obligatoriska hörseltestet på Towe också. Lika bra att få det gjort annars är det lätt att det glöms bort. Det fanns tid kl 11.00 och det passade jätte bra!

Vi fixade hundmat och blöjor på en gång då vi kom in stii stan, sen blev det hörseltestet, jag fick vänta väldigt länge så där försvann nära på 1 timma, de andra satt i bilen och väntade... Göran passade på att fylla luft i däcken på bilen!

Sen åkte vi återigen på Coop där jag och Göran gick in och handlade för fredagsmys, handlade även nappar och napphållare, Meja och Melvins har gjort sitt!
Det blev en hel del godis, en påse chips och en påse ostringar samt lite dipp! lika bra att slå på stort, vi har inte köpt och ätit godis sen långt innan jul!!!

Stannade på Sibylla i Brunflo och åt lunch innan vi åkte hem. Det kändes lite skoj att gå in där med 5 barn (Casper var inte med) och äta, fanns ju några som kikade lite extra! Barnen gick och satte sig och vi beställde maten, sen satt alla barnen jätte snällt och åt sina hamburgare och strips i lugn och ro! Jätte roligt såna gånger när det fungerar så bra! Towe fick sig en slurk hon också medan vi var kvar!

Sen åkte vi hem. Hämtade ut ett paket till Susanne i Åsarna som vi svängde förbi och lämnade innan vi kom ända hem, Jonna fick stanna med farmor en stund.

Ingen var speciellt hungrig när det blev tid för middag så vi kokade bara lite tortellini...

Sen blev det kväll, vi nattade Hilma och sen dukade vi fram godis, kikade på film och hade det mysigt! Sen när filmen var slut så var det raka vägen i säng för både barn och vuxna, vilket innebar att även jag och Göran kom i säng före 23.00!!

Puss å kram

Towes första kyrkis!!!

Kom upp innan 07.00 idag också, Göran var inte långt efter för telefonen ringde och det var Patrik som undrade ifall Göran hade lust att hjälpa honom att skruva med en av maskinerna i skogen! Så Göran letade fram underställ och sen for han strax efter 07.00...
Vi andra åt frukost, Casper och Jonna åkte till skolan, sen klädde vi på oss, kikade på bompa när Towe åt sen på med ytterkläder, lämna meja på dagis innan färden fortsatte mot kyrkan och årets första kyrkis! Första kyrkis för Towe också!

Först var det bara vi men så småningom började det ramla in lite fler och tillslut var vi 6 mammor och 9 barn och så Karin såklart!
Jag fick ett samtal från skolan, Jonna hade råkat ut för en olycka och behövde nya ytterkläder... jag fick låna Karins bil och de andra mammorna passade mina barn och jag kunde åka hem och hämta nya kläder, gå ut en snabbis med hundarna och sen leverera kläderna till skolan. Åkte hem med de blöta kläderna direkt och satte gång en maskin när jag ändå var i farten.
Till lunch blev det stuvade makaroner med trådig ost, köttbullar och broccoli! Jätte gott!!
När det var dags att bege sig hem så vart vi sist, men jag hade inte alls bråttom, jag skulle ju ändå hämta Meja på dagis vid 14.00 och det var ju onödigt att behöva gå hem först. Tog det lugnt, klädde på Hilma och la henne i vagnen, sen gjorde Melvin lite behov på toaletten innan det var hans tur att kläs på, han somnade innan jag ens hann lägga ut honom!! Towe åkte i bärsjalen, Karin höll mig sällskap hela iden och vi pratade om det ena och det andra! trevligt att få vara lite social, tänk om vi inte hade kyrkis!!!

När jag kom hem var Göran hemma och det var ju bra för då slapp Jonna och Casper stå ute och vänta på att jag skulle komma hem.

Jonna hade kompis fram till middagen, Meja var en sväng hos Ottilia så det var en ganska lugn eftermiddag här hos oss! jag satt ganska länge med Towe i soffan och myste, ammade lite och sen satt jag och halvsov en stund med henne tätt intill!

Har lyckats tvätta några maskiner också sen jag kom hem, rätt som det är är alla tvättkorgar fulla på en och samma gång och Caspers strumpor var slut så han blev jätte glad när han såg dem hänga på tork! Alla hans strumpor går sönder en efter en, känns som det är dags att köpa ett gäng nya åt honom!

Casper hade skidträning vid 18.00 och han fick åka med en kompis dit och hem! de hade haft jätte roligt!

Nattningen var lite tjorvig ikväll, eller så var den som vanligt bara det att man är lite trött själv, Casper duschade innan han kröp ner i sängen!

Nä nu ska jag slita mig härifrån och vara lite social med min karl som visst slumrat till i soffan, lite fika ska vi försöka fixa! Snart dags för Towe att äta också skulle jag tro... snart kan jag nog lägga bort amningsnappen också!! När såren väl börjat läka så går det fort!

Ska försöka komma i säng i tid också ikväll! La mig före 23.00 igår, Göran kom hem någon gång efter 00.00, jag gick ner och låste upp dörren och sen blev jag uppe med honom en stund, han skulle äta någonting och jag kände mig också lite hungrig!

Sov förresten ganska bra inatt tror jag, men behöver nog lära mig att komma i säng i tid så det blir några fler timmars sömn känner jag!

Puss puss


Lite Towe bilder!!!


En av de första bilderna på BB, Landstingets fina kläder på!


Jonna håller lillasyster! Den av sina syskon som Towe hittills är mest lik, en liten Jonna kopia!


På lite närmare håll!


Melvin håller en Towe som just ska till att skrika...


Mys med Casper!!


Vaken när man ligger hos pappa!


Tittar in i kameran!


Mys på en av soffkuddarna...


Kan man bli sötare!?

Göran leker med "de stora grabbarna"!!!

Hade bestämt mig för att kliva upp lite tidigare idag så att det inte skulle bli så stressigt, ska ju egentligen kliva upp 06.30 varje morgon är det tänkt men znoosar alltid till 07.00 och så blir det jäkt... idag kom jag upp till 06.45 i alla fall!

Jonna började genast tjura när det gällde att gå ut med hundarna, men jag ger mig ju inte och i stället så såsade hon på och Casper stressade henne på sitt vis... de är som totala motsatser de där två!

Jag kokade gröt, Göran kom ner med Towe, gick på toaletten och hämtade sen Hilma innan han väckte Meja! Jag fixade fika till Jonna som skulle iväg och bada med skolan och sen åt vi frukost. Jonna såsade på även här och tjurade med att hon inte skulle äta in gröt, vi la hårt mot hårt och sa att om hon inte äter så missar hon bussen och i och med det missar hon badet! Efter lite gnäll och gnissel så började hon äta, vi hade ju inte sagt att hon skulle äta upp allt och det var ju tur för det hann hon inte...

När de stora gått till bussen var det dags för de små att klä sig och göras i ordning, när alla hade kläder på sate vi oss i soffan och kikade på bompa medan Towe fick sin frukost, när hon var nöjd fick Meja hålla henne och jag gjorde mig själv i ordning.
Göran gick ut och skottade fram Tobbes bil som han skulle lämna åter idag samt startade Mercan så den fick tina lite, jag klädde de små och sen kom Göran in och hämtade dem och placerade dem i bilen/bilarna.
M&M åkte med honom och lämnade meja på dagis, jag åkte till Susanne och lämnade av Hilma, Göran kom efter och lämnade Melvin innan jag åkte på macken för att tanka och Göran till skolan för att lämna av barnens skidor!
Sen var vi klara för avfärd mot Svenstavik!

Göran åkte på mötet med jobbcoachen och jag åkte till Hälsocentralen för att besöka BVC för vägning och mätning av Towe, både jag och Göran hann i tid!

Towe sköter sig bra och hade gått upp, jag fick berätta lite om förlossningen och min barnmorska kom och kikade på Towe, spännande att se vad det var för liten krabat som hon lyssnat i magen!
Vågen visade 3575 gram och längden var den samma som när hon föddes vilket var 52 cm.
När vi vägt klart och Towe förbrukat 2 blöjor förbrukade hon även en tredje men den bytte vi efter att hon fått i sig lite att äta! Sen klädde vi på och knatade vidare till folktandvården för att boka en ny tid för Casper, han ville inte gå till tandläkaren idag då han skulle ha missat elevens val, så jag avbokade i morse!

Jag ringde Göran och han var inte riktigt klar så jag åkte till Tingshuset för att hälsa på mamma en sväng, hon hade ju inte fått snusa på Towe än mer än en snabbis i bilen när vi var påväg hem! tror hon blev jätte glad att vi kom! Vi blev kvar en bra stund så Göran passade på att tillbringa lite tid med Tobbe när han ändå lämnade tillbaka bilen! Men när klockan närmade sig 12.40 så fick mamma passa Towe en kortis så jag kunde handla kattmat och skidband till Susanne innan vi skulle åka hem.

När hade bestämt med Göran att jag skulle hämta upp honom vid 13.00 och när jag kom så stod de ute och väntade han och Tobbe... såg på Göran att det var någonting, han såg ut att vara full i bus och så kröp det fram att han tänkte att jag skulle åka hem själv så han fick stanna med de "stora grabbarna" och leka lite! Vet inte riktigt vad de skulle ut på för äventyr men så blev det, fick mig några pussar innan jag tog bilen och Towe och åkte hem och han stannade! Mycket rännande för Göran nu den senaste tiden men det får jag väl ta igen sen, någon gång måste det ju få bli min tur ;0).

Hämtade upp Hilma och Melvin hos Susanne innan jag åkte vidare mot dagis, Hilma och Melvin fick sitta i bilen när jag gick in, tänkte att de var trötta och skulle säkert somna och oj va rätt jag hade! barnen var ute och lekte, åkte madrass från kullen. Stannade och pratade lite med personalen, blev gratulerad och fick dela med mig lite av förlossningen!
Meja ville sitta fram på vägen hem och jag brukar inte gilla det men idag fick hon göra det, de andra sov ju där bak och det var ju onödigt att störa dem i onödan när det är så kort bit hem!

Väl hemma så gick jag in med väskan och hämtade hundarna och vedvagnen, vovvarna gjorde sina behov och jag och Meja lastade vedvagnen. Sen fick jag in och tände upp, hundarna var fortfarande ute, Morris i koppel annars smiter han ju! Sen hämtade jag in hundarna och Towe, de andra två fick sitta kvar och sova en stund till.

Väl inne så klädde meja av sig allt utom trosor och flugan som hon envisas med att ha kring halsen, en sån fluga med gummiband som pojkar ska ha när de ska vara fina! Sen får vi inte glömma hennes diadem! med denna utstyrsel satte hon sig i soffan med Caspers Ds och spelade i godan ro, och jag gjorde lite av varje, satt lite här vid datorn och kikade gjorde jag också! Towe satt kvar i bilstolen och sov en stund...

När klockan närmade sig 15.00 hämtade jag in Melvin och Hilma, kort därefter kom Casper och Jonna hem från skolan, Jonna ringde Elin som kom och lekte en stund, eller ja det skulle vara en liten stund men blev en lååång stund och det gör ju ingenting! Hon åt middag här också innan hennes mamma kom förbi och hämtade henne någon gång mellan 18.00 - 18.30.

Jag måste säga att eftermiddagen varit ganska så lugn med tanke på att jag varit ensam med 7 barn, två hundar och två busiga katter! Lagade både mat och bakade en kaka samt plockade undan ordentligt i köket! Ibland har man flyt!

Nattningen gick också smidigt, det är väl alltid någon som ska streta emot lite så man får riva i men det hör väl till, annars gick det lätta och smidigt, Göran hade vi fortfarande inte sett till, han var med de "stora grabbarna" i Häggenås...

Nä barnen lagt sig, fick Towe ny blöja och pyjamas, passade på att smörja in henne med lite olja också och sen myste vi ner oss i soffan, Towe var såklart sugen på lite käk!
Kikade på Sveriges mästerkock och smaskade på en bit choklad... som i övrigt var på tok för söt men åt upp den ändå... har börjat tycka att saker smakar för sött, kan ju vara för att jag inte ätit så mycket sötsaker den senaste tiden!!!

Göran är fortfarande inte hemma, han har nog inte ens åkt från Svensta ännu, Tobbe skulle skjutsa hem honom.. funderar nästan på om jag ska ringa honom och säga att han får stanna tills i morgon om han vill, beroende på om Tobbe inte ska jobba för vi ska ju ändå på kyrkis i morgon är det tänkt! Frågan är om... skulle ju tycka att jag är väldigt generös mot honom i så fall!
Jag var ju väldigt trött för en stund sedan så jag funderar på att skriva klart här, gå ut med vovvarna, borsta tänderna och sen ta med mig Towe upp till sängen och sova!

Ja vi får se hur jag gör... det här var nog allt för idag i alla fall, lite tjatigt och uppradat kanske men så är det ibland.. är i alla fall nöjd med dagen och det är väl huvudsaken!

Puss & Kram

Towes tillväxt

Vikt och längd:

Nyfödd: 3459 gram & 52 cm
2 dagar: 3365 gram
6 dagar: 3575 gram & 52 cm

Sprängfyllda bomber!!!

Nu värker det verkligen i brösten och de är stenhårda och väger bly! Towe sover och åt senast vid 17.00 tiden så det lär ju vara dags snart igen! Hoppas i alla fall!

Barnen är nattade, lite tjafs med de tre äldsta för de kan inte sova och det är varmt och de är inte trötta osv... men drog en ramsa för dem nyss och det verkar som det är lugnt nu!

Göran är inte hemma än men snart antar jag, spelar ju egentligen ingen roll nu när det ändå blivit kväll, tänkte i alla fall att vi skulle fika när han kommer hem om det inte blir alltför sent!

Jonna och Casper segade på i morse, eller Jonna tjurade och försökte ljuga om att hon själv redan varit ut med hundarna och det resulterade i att de fick slänga i sig frukosten och springa till bussen!

Efter vi andra ätit klart frukosten, så dukade jag av och sen gjorde vi oss i ordning i badrummet, klädde på osv.. sen var det dags för Towe att äta så d fick det bli lite bompa innan vi klädde på oss ytterkläderna och knatade ner på dagis. Towe satte jag i bärsjalen innanför min fleecejacka, hon hade bara vanliga kläder och en mössa på sig, fleecejackan blev ju som en overall för henne och sen tog jag min stora jacka utanpå! Hilma och Melvin satt i syskonvagnen och Meja åkte frampå!

När jag lämnat av meja på dagis gick vi vidare till Grindes där jag handlade hela två liter mjölk! Eftersom det var tidigt och inte så många kunder (gissade jag) så körde jag in hela vagnen , ställde den vid kassan och hämtade mjölken, på så vis slapp jag välja på att lämna Hilma och Melvin ensamma ute i vagnen eller böka på med att ta lös dem och låta dem följa med in! Veronica jobbade och fick naturligtvis kika på Towe!!

Sen styrde vi våran kos mot Thunellvägen där vi hälsade på Susanne, Melvin ville till farmor och så blev det idag, hade ju ändå inget speciellt för oss.
Vi blev kvar många timmar längre än vad vi tänkt, först fika, sen lunch och sen ända tills strax innan 14.00 för då kunde jag hämta Meja från dagis på samma gång!
Mitt i all det där, strax före 13.00 ringde det från skolan och det hade blivit bråk och Casper var på väg hem, läraren åkte för att se om hon kunde hämta upp honom men han hoppade ut i dikeskanten och ville inte alls som det såg ut... jag lånade Susannes bil och  åkte för att möta honom, tog med en väldigt upprörd Casper tillbaka till skolan där vi pratade med läraren och allt blev bättre.. det hade blivit lite missförstånd och onödigt och kanske inte med flit förstörande på en snöhög... Casper stannade i alla fall kvar resten av skoldagen och det verkar som att det löste sig och kanske fungerar bättre i framtiden... han måste ju stanna kvar så att problemen får redas t och så får man försöka tygla sin ilska! Lilla Casper, jag känner igen mig så mycket i honom och han har det inte lätt...

Susanne gjorde sällskap med oss hem för hon skulle på möte med jobbet 14.00, hon skulle höra av sig sen när mötet var slut... och som jag skrev tidigare så åkte hon och handlade, hämtade Jonna och Tony som lekt hemma hos henne och sen kom hon hit och lagade/bjöd på middag! Gott, omtänksamt och mysigt! Tack igen!

Nu kommer Göran!

Ja det var väl allt för idag, ny dag i morgon!

Puss å kram


Amningsnappen!!!

I natt åkte amningsnappen fram, visste egentligen inte vart jag hade den och om den ens fanns kvar men så slog det mig plötsligt att den kanske låg i skåpet tillsammans med napparna till alla nappflaskor! Och mycket riktigt så var den där, till min lättnad!
Kände att varför sa jag lida mer än nödvändigt, såren på bröstvårtorna läker ju dubbelt så snabbt om de får vila lite! Visst gjorde det ont även med amningsnappen men inte ens hälften så mycket och det blir lättare att slappna av! Dessutom så kändes det som att trycket i brösten släppte lättare också! inte skönt med två sprängfyllda blyklumpar till bröst, ömmar en aning kan man säga!
Har använt den varje gång jag ammat Towe idag förutom två gånger då jag var hos svärmor och hade glömt den hemma... men det gick ju det också och såren är redan mycket bättre!

Towes navelsträng lossnade förresten igår (redan), är ju så olika hur länge den sitter men jag tror att blöjan skavde precis och därav lossnade den tidigare! men måste såklart fortsätta rengöra dagligen eftersom det fortfarande inte är riktigt läkt i själva naveln.

I morgon ska vi på BVC och väga Towe för första gången, fick tid kl 09.30 så jag ska vara så fräck att jag lämnar Meja på dagis en liten stund innan 09.00 för att vi ska hinna i tid. Ska även höra med Susanne om Hilma och Melvin får vara där medan vi är iväg, hon är ledig förmiddagen och det kan vara skönt att slippa släpa med dem, även om det inte heller är något större problem...

Middagsservice!!!

Inte varje dag som man får middagen lagad till sig och speciellt inte i sitt eget kök! Svärmor var och handlade och sen kom hon hit och bjöd på Gulaschsoppa och färska smörgåsar!!

Tack så mycket Susanne!!

Bara disken kvar till mig och den sköter ju diskmaskinen så jag ska nog inte alls klaga ;0)

Nu är det full fart på barnen här i vardagsrummet:

Tony spelar tv-spel...
Casper tittar på och håller i Towe sover, eller i alla fall försöker ;0)
Jonna spelar Ds och svär, snart får hon gå och lägga sig om hon inte slutar!
Meja busar med Melvin, springer i soffan fastän de inte får...
Hilma hon springer runt i bara blöjan och är med lite här och var!

Göran han skickade nyss ett sms och de lämnade just Tönnebro... tur att jag redan ställt in mig och räknat med att han skulle bli sen trots att han försökte få mig att tro att han skulle vara tillbaka till middagen!!! Sen är det ju inte säkert att det är deras eget fel att de är sena men jag hade i alla fall rätt om tiden, tidigast 20.00 trodde jag att de skulle vara tillbaka!

Tvättmaskinen går, diskmaskinen är i plockad, ska bara torka bordet och plocka undan det sista på bänken och sen är köket klart för kvällen! Bara lite kvällsfika som ska fixas men det blir nog någonting enkelt!

Ljudnivån är ganska hög här inne just nu, men det måste få vara så ibland, bara lite svårt att höra vad man tänker... fast jag känner på mig att någon snart kommer att göra illa sig...

Återkommer när det är lite lugnare!!!

P&K

Måndag hela dagen...

Det blev en rätt så lugn dag, Jonna, Meja och Melvin har lekt på sitt rum större delen av dagen, men på eftermiddagen blev det lite film, märks att de inte är vana att kliva upp så tidigt som det blev i morse. Vi åt lunch lite tidigare idag, strax efter 11.00 och sen var det hög tid för liten Hilma att sova i vagnen! Närmare 15.30 var klockan när hon vaknade!

Towe har sovit längre stunder idag och inte velat äta lika ofta och det har varit rätt skönt, hon verkar trivas med att ligga i spjälsängen också och störs inte alls mycket av ljuden runtomkring, hon är väl van sen hon låg i magen skulle jag tro!

Brösten är fortfarande ömma men det är lite bättre, om några dagar så är det nog ingen fara alls, då kan man mysa och njuta av att mata henne, gör jag nu också men det är lite svårare när det bränner i bröstvårtan...

Fick en överraskning med posten idag, betalade ju skatten på bilen nu i slutet av december, 3026 kr men idag fick vi en räkning till... tydligen så blev det någon lagändring den 1 januari och skatten blev då höjd så nu ska vi betala 600 kr till!!! med andra ord så kommer vi få skatten uppdelad från och med nästa år så vi betalar varje kvartal...

Pappa ringde en sväng idag också, mest för att tala om att de från och med nu har en vanlig telefon, de kopplade in den idag på förmiddagen! Frågade om de sovit gott första natten på nya stället och  Milla och Jacob hade väl tydligen det men pappa hade haft ännu en natt där han drömt att han varit arg och sparkat på flyttlådor!!! han drömde det första natten de sov här också och när han sparkade så stod vårat vardagsrumsbord i vägen och han fick väldigt ont i benet! Han var visst upp och hoppade och dansade runt här mitt i natten för att det gjorde så ont!! det hade jag nästan velat se, hihi!!!

I morgon ska Göran tydligen ut och åka bil igen, jag är väl inte överlycklig över det men nu är det på det viset, han ska följa med en kompis som behövde en extra förare för han ska hämta en bil söder över. de skulle fara redan 05.30 i morgon bitti men jag räknar ändå med att han inte är hemma förrän närmare 20.00 på kvällen, lika bra att ta i lite extra.

Direkt efter middagen så blev det dusch för alla barnen, inte Casper för han duschade på skolan idag och så var han inte ens hemma nu ikväll... Göran rengjorde och klippte alla finger och tånaglar på dem också!! Blir ju några naglar ;0).
Sen satt de i pyjamas och kikade på bompa innan det 19.00 var dags för kvällsfika och sen in på badrummet för att borsta tänder och sen raka vägen i säng! de tre större fick ligga och läsa en stund och sen lyssnade de på saga.
Jonna gjorde några försök med att hon inte kunde sova, något som hon fått för sig de senaste kvällarna bara för att hon vill vara uppe längre! Kanske hon är lite spänd över att skolan ska börja igen också!?

Nu ikväll har vi kikat på familjen Annorlunda, inte lika intressanta familjer denna säsong men nog för att vi ska vilja kika i alla fall! Sen skulle jag se spårlöst men slumrade till rätt många gånger under programmets gång, fick i alla fall se slutet! Sen gjorde Göran fika, jag satte mig här för att vänta på att teet skulle kallna lite, men snart är det väl för kallt!?

I morgon är det som sagt skola även för Jonna och så ska Meja på dagis och jag är själv hemma så det blir till att släpa med sig alla ut! men det går nog säkert bra!

På onsdag ska Göran träffa jobbcoachen för sista gången, Casper ska till tandläkaren och jag ska försöka få en tid för att väga Towe, men det ska nog inte vara några problem...

Nä jag får skriva mer i morgon, det är sent och jag ska hinna dricka lite te innan det är dags att krypa ner i sängen!

Puss & kram

Såriga bröstvårtor...

Det har jag mer eller mindre haft varenda gång och det gör såååå ont! Smörjer med en bröstvårtskräm som jag höst ska vara bra och det hjälper ju i alla fall till så att inte skorporna fastnar i amningsinläggen!

Gruvar mig för varje gång lilla Towe ska äta men det är sånt som hör till och jag vet ju att det går över! Men är det någon som har några bra tips så mottager jag dem gärna!

Puss & kram

Slut på lovet och åter till vardagen...

Då var det måndag och vi har varit uppe sen strax innan 07.00, var vaken redan klockan 06.00 då Towe ville äta men sen låg vi och drog oss!

Casper är på skolan, i morgon ska även Jonna dit och det blir dagis för Meja.

Kändes jobbigt att kliva upp men ändå skönt att vara uppe riktigt i tid igen, det har blivit lite för mycket av sena kvällar och sovmorgnar nu, men det har ju faktiskt varit lov också så det hör väl till!

Melvin kom nyss med en hög kläder som han hämtat och ville ha på sig, det hade tydligen kommit kiss i pyjamasbyxorna men inget på golvet... ska snart gå och kika för säkerhets skull!

Soptunnan kom vi ihåg att ställa ut igår också tack och lov, glömde förra gången och den var full redan då så vi har några blöjpåsar på bron som väntar på att få plats! 90% av våra sopor är blöjor, eftersom man sopsorterar så blir det just inga vanliga vardagssopor, komposterar gör vi också. Tänk om vi inte hade alla dessa blöjor så skulle vi behöva tömma tunnan väldigt sällan!

En kompis till Tina har tydligen också blivit mamma nu, igår eller dagen innan skulle jag tippa och hon som inte var beräknad förrän 22 januari om jag inte minns fel! Grattis Sandra!!!

Pappa med familj har nu tillbringat första natten i lägenheten i Sveg! Måste kännas konstigt och spännande för dem, kanske lite svårt att ta in såhär i början då allt gått ganska fort den sista tiden, packande och flytt är vad allt handlat om de senaste veckorna, nu är det bara att packa upp och ställa allt på sin plats kvar, BARA ;0)...

Nu när ledigheten är över är det ju dags att ringa röris också och se när han tror sig ha tid att komma och besöka oss, spännande att börja elda i källaren och ha värme i hela huset! Stängde nyss av elen i källaren, har haft på den sen  torsdags, eftersom ingen av mig och Göran var hemma då jag åkte in till förlossningen så var det den enklaste lösningen och sen fick den vara på resten av veckan bara för lite lyx. Skönt att slippa tänka på kaminen hela dagarna!

Nä dricka lite vatten och se om det finns någon nytta att göra kanske, eller bara sätta sig i soffan en stund och mysa med älsklingen och lyssna på musik!

Puss & kram


Söndag och snart vardag igen!

Nu har pappa, Milla och Jacob åkt hem till Sveg! Det åkte ganska direkt efter middagen för att det inte skulle bli alltför sent och så för att hinna på Ica och handla lite innan de stänger.
Låter konstigt men så är det, de bor faktiskt i Sveg nu. De var ju där igår kväll, Göran och Casper följde med och jag var hemma med alla de andra barnen + Jacob för att de skulle få så mycket som möjligt gjort och så blev det att de kom iväg ganska sent också så annars hade det blivit mitt i nattningen. De hann packa upp nästan hela köket samt sätta upp sängarna och det är ju vad som är viktigast precis  början!

Igår innan de fort till Sveg så var vi till stan för att ta PKU prov på Towe, läkarundersökning gjordes också och allt så jätte bra ut, nästan så läkaren såg förvånad ut! Enda som var lite krångligt var att hennes blod tydligen var lite trögflytande och det var svårt att komma åt att få blod så de fick sticka en gång i varje hand, men Towe led inte av det.
Vi hade med oss Jonna och Hilma, ja och Towe så klart men de andra var här hemma med Moffa och Milla! Tack så mycket!

Natten som var rann mjölken till ordentligt och Towe har ätit massor, inte så skönt med stenhårda blyklumpar till bröst men det är ändå en härlig känsla att vet att allt fungerar som det ska! Bröstvårtorna är som vanligt en aning såriga men ganska lindrigt ändå, har varit med om värre! Köpte bröstvårtskräm när vi åkte hem från BB och den verkar hjälpa, åtminstone så hjälper den till så att inte vårtorna fastnar i inläggen!

Towes napp åkte fram nu ikväll också, hade tänkt vänta längre med den men åtminstone tills mjölken kommit igång ordentligt och det har den ju, anledningen till att jag tog fram den var att hon vill suga hela tiden och är inte hungrig alla gånger.  Hon tog den på en gång och blev helnöjd!

Vi har burit ner spjälsängen som Jacob lånade också, skönt att ha den i vardagsrummet så att det finns någon stans som man kan lägga ifrån sig Towe och känna sig säker på att hon får ligga ganska ifred i alla fall! De är ju inte alltid som det finns någon i närheten som har tid att hålla henne och sen är det ju dumt att vänja henne vid att sitta i famnen hela tiden också!

Bakat en kladdkaka har jag hunnit idag också, blev så sugen på någonting sött och då passade det ju bra, passade på att baka lite filmjölksbröd också när ugnen ändå var på och sen blev det ugnsfalu till middag! Pappa och Milla fick med sig 3 av 4 bitar bröd till Sveg, för jag har med i frysen!

Barnen fick frukt till kvällsfika och en varsin lite bit kladdkaka, sen borsta tänder och i säng, Casper börjar ju skolan igen i morgon och sen blir det skola för Jonna och dagis för meja på tisdag, då är vardagen igång igen!
Vi bar tillbaka Hilmas säng ikväll och Melvin fick sova i sin stora säng igen, lilla spjälsängen blir kvar i vårat rum för nu ska ju Towe överta den! Ska bara höja botten på den så är den klar att användas!

Hilma har lite svårt att somna även ikväll, hon och Jacob sov nästan 4 timmar ute i vagnen, tog in dem vid 16.00 tiden. Towe har sovit en ganska bra stund i sängen här i vardagsrummet nu, vaknade nyss och ligger och myser med pappa i soffan, men hon är börjar säkerligen bli hungrig och det spränger lite lätt i brösten så det är dags att inta soffan för matning!

Puss puss


Towe föddes!!!

Sista inlägget skrev jag ju strax före 01.00 sen borstade jag tänderna, gick ut med vovvarna och sen i säng! Hilma vaknade till två gånger och när hon väl somnat om och jag skulle ha kunnat somna ja då blev de där sammandragningarna lite kraftigare... jag låg kvar till 02.17 men sen var det bara att konstatera att nu var det dags!!!

Jag ringde förlossningen och talade om hur läget var, och att jag ville ha ambulans då jag var ensam, kändes inte bra att sätta sig i en taxi ifall man inte skulle hinna in, man vet ju aldrig vad man för får chaufför...
Hon som jag pratade med på förlossningen tyckte nog att ambulans lät lite överdrivet men om det kändes bäst för mig och ambulansen inte hade något att invända så var det ok!

Sen ringde jag Svärmor, Milla var ju iofs. här men tänkte att om barnen vaknar så kan det ju vara bra om de var två, med tanke på att hon har Jacob också, kändes i alla fall bättre så för hennes skull.

Medan jag väntade på Susanne och ambulansen ringde jag Göran, han svarade med att han inte hade tid.. han var ganska less vid det laget för då hade de tillbringat nästan 12 timmar i lägenheten med att lasta, packa och slänga... han sa att han kunde ringa så fort de börjat åka och jag sa ok, men jag ville bara tala om att jag åker snart! Jaha, svarade han då fick några minuter över att prata ändå! Men samtalet blev ändå kort och klockan var då 02.38...

Jag gick ut och hämtade väskan i bilen och strax därefter kom Susanne, vi pratade lite medan vi väntade på ambulansen, jag började få kraftigare sammandragningar som alltmer började likna värkar! Susanne räknade efter och ibland var det inte ens 5 minuter mellan varje... Jag passade på att be Susanne knäppa en sista bild på magen!



Ambulansen kom strax efter 03.00 och jag var klar så jag följde med ut på en gång! Fick en liten chock över hur trångt det verkligen var där inne, nästan så jag fick lite ångest men slog genast ort de tankarna för jag hade ju inte så mycket annat val än att åka med!
Innan vi åkte så tog de blodtryck, puls, kollade andningen och syresättningen på blodet, jag kände lite smått panik över att de inte hade så bråttom!!!
Sen blev jag fastspänd på båren innan vi äntligen åkte, bältet gjorde att jag kände mig lite trängd men slog bort de känslorna också...

Han som satt med mig i ambulansen var pappa till en av mina gamla klasskompisar så jag visste vem jag var, vi pratade på under hela resan och han skrev upp tiden varje gång det kom en värk. Han uppdaterade mig om när vi passerade både Svenstavik och Fåker och jag tyckte att resan tog väldigt lång tid...
Värkarna var ganska täta, i snitt var det 2-3 minuter mellan dem, ibland längre och ibland kom det två i följd... det var när det var längre mellan dem som de blev intensivast och jag visste inte vilket jag skulle gilla bäst...

När vi passerat Brunflo så sa han att nu är det inte långt kvar så du kommer att hinna in, hade talat om under resans gång att jag gruvade mig för om vi inte skulle hinna och svarade honom med att vi skulle inte vara så säkra ännu...

Han ringde förlossningen i början av våran resa, mest för att tala om att vi var påväg, det var jag som informerade honom om numret och han skrev upp det på lappen som han hade. När vi närmade oss sjukhuset så blev de sista värkarna väldigt intensiva, jag kände att det där var inga vanliga värkar... började bli riktigt orolig och kände att det nästan var dags att krysta!!! Försökte slappna av så mycket som möjligt för jag ville verkligen att vi skulle hinna fram!!!

Han såg på mig att de två sista värkarna var kraftigare så han tog telefonen och började leta efter numret, men eftersom jag kunde det i huvudet så upprepade jag det för honom mitt i en värk, för det gick snabbare än att han skulle försöka hittade det på lappen!
Han meddelade dem på förlossningen att vi strax svängde ner och att de fick skynda sig för att möta oss, skönt att han förstod att det var bråttom!
Sista värken innan vi stannade så kände jag att kroppen var på väg att krysta, jag höll emot och lyckades avleda den..
När vi stannade och han i ambulansen reste sig upp så rev jag i åt honom att det var bråttom, jag måste ut för snart får jag panik!!! Chauffören öppnade och jag sa att jag måste ut nu för jag måste krysta!! Det stod flera sköterskor beredda och de sa åt mig och andas och hålla emot och jag sa, det går inte!!!

Precis när de lyfte ut båren ur ambulansen spände jag skälv loss bältena, fick panik av dem och mitt i lyftet kände jag att vattnet gick!! Det har aldrig gått av sig själv på mig så jag insåg att NU KOMMER BARNET! Jag meddelade att vattnet gick och sen var krystvärkarna i full gång! de hann in genom dörren och ca 3-4 meter fram i korridoren då jag sa att nu är huvudet ute! Jaha, vi får stanna och ta det här då svarade en barnmorska och slet av mig byxorna och mycket riktigt så var huvudet ute! Jag krystade igen och Towe föddes!! Klockan var då 04.30!! De lyfte upp henne på min mage och vi fick en filt innan de fortsatte in i hisshuset och vi kunde inta förlossningen! Vi möttes av glada sköterskor som gratulerade, de frågade vad det blev men det hade vi inte hunnit kolla ännu.

Jag kördes in på ett rum där vi konstaterade att det var en flicka!! navelsträngen klipptes, vi fick nya filtar och det städades undan. Eftersom det gick så fort så hade jag brustit lite, men bara jätte lite, egentligen hade de inte behövt sy men eftersom det blödde lite så var det lika bra, så det sattes några små stygn så nu har jag testat det också! Det var samma barnmorska som jag pratade med i telefonen när jag ringde och hon sa att det var tur att jag tog ambulansen ändå!

Jag lade henne vid bröstet och hon började suga fint på en gång och vi lämnades ensamma en stund, jag bad om min telefon innan de gick! När vi precis hade kommit in i ambulansen hörde jag att jag fick ett sms men brydde mig inte om att kika då, nu kunde jag se att det var från Göran och han bad om ursäkt att han inte kunde bara med... men vi hade ju pratat om att så kunde bli fallet, fast det värmde ändå ända in i hjärtat! Jag ringde honom på en gång och berättade lite kort hur det hade gått och vad det blev! Vi skulle höras igen senare...

Sen kom de in och vägde och mätte henne, kollade temp och annat som de gör, klädde på och lindade in hene i en ny filt. En liten säng rullades in, hon frågade om hon skulle ligga där medan jag fikade och det gick jätte bra, vi hade ju redan legat och myst en bra stund och det käns ju lite lättare att fka när man har båda händerna fria! Under tiden som jag fikade hann jag ringa Tina en snabbis, klockan var då 06.00 och jag tänkte att hon nog var uppe eftersom hon mest troligt skulle jobba!
Efter fika så duschade jag och bytte om, de tog mina något blöta byxor till tvätten och sen fick vi ett rum på BB, rum nummer 202.
Klockan hade du hunnit bli 07.00 och jag kände mig väldigt trött eftersom jag varit vaken i drygt 1 dygn! Towe och jag bäddade ner oss tätt intill varandra och sen somnade vi båda två!

Towe Elise Meyer
Född 6 Januari 2011
kl. 04.30
3450 gram
52 cm
<3 Underbar <3



Grabbarna fortfarande kvar...

Pratade med Göran för en stund sen, de är fortfarande kvar i lägenheten men har så gott som ingenting kvar att lasta men desto mer sopor och skräp som ska slängas...

Jag hade ju trott att de skulle vara på väg hem vid det här laget men allt blir ju inte som man tänkt sig... räknar med att de är hemma tidigast 08.00 i morgon bitti... och jag tycker synd om dem... men sen är det gjort!

Dagen har varit väldigt bra, Jonna hade jag en dust med vid frukosten och sen har det varit helt lugnt från hennes sida, jag reagerade väldigt snabbt och konkret, kanske var därför!?

Melvin har varit väldigt trött och det blev några utbrott under eftermiddagen, men kan inte klandra honom... Casper har väl överreagerat någon gång men förstått själv på en gång att han gjort fel och vad som blivit fel, samlat sig och bett om ursäkt.. Meja har kallat mig dum några gånger...

Men i det stora hela så ska jag inte alls klaga, en av de bättre dagarna på länge!

Kvällen har varit lite spännande, När Hilma väl somnat väcktes hon av Jacob och sen tvärtom och så lite hit och dit under resten av kvällen, senaste timmarna har varit rätt så lugna i alla fall!

Jag Milla och Casper fikade sent kvällsfika, Jonna gick till farmor vid 21.00, vi fikade vid 21.30..
Pratade lite med mamma precis efter nattningen, fast det var fortfarande pågående nattning för Melvin skulle bajsa och Meja skulle vara uppe tyckte hon men gick och la sig och somnade i väntan på att jag skulle prata klart i telefonen och vänta på att Melvin skulle avsluta sitt toabesök.

Vad gäller magen så har jag haft lite molvärk större delen av dagen, lite slem och ganska mycket sammandragningar och haft lätt för att få dem... skulle faktiskt inte förvåna mig om det sätter igång under natten eller morgondagen, känns i alla fall som att det inte är så långt kvar nu!!!

Mitt tålamod har känts på topp idag och det har hållit hela vägen och det är en skön känsla, kan ju vara därför dagen känns som den varit väldigt bra och att barnen skött sig, för att jag haft tålamod och inte exploderat utan varit som man borde vara, pedagogisk, rak och klar i vad som gäller!

Nu däremot är klockan mycket och jag ska gå och lägga mig, när jag borstat tänderna och varit ut med vovvarna...

Puss & God natt!


Flyttlasset!!!

Pappa, Milla och lillebror anlände ju ganska sent igår kväll, med Jacob gick det jätte bra, lite brydd på tre nya ansikten men blev inte alls rädd! Han satt i mitt knä och busade ganska länge, han fick öppna sin julklapp och den passade jätte bra!

Efter lite prat i soffan så förflyttade vi oss till köket och fikade, sen gick Milla och Jacob och lade sig och vi var inte så långt efter, 01.45 var vi nog i säng allihop!

Hade lite svårt att somna, hade känt av magen lite under kvällen och låg och funderade på om det ev skulle sätta igång!? Men när jag väl somnat så sov jag och sen vaknade jag av att klockan ringde 06.30, Göran ville kliva upp då, jag gick upp och kissade innan och sen la jag mig för att sova igen, men somnade inte riktigt.

Göran gick upp, askade ur kaminen, tände upp, gick ut med hundarna, hämtade ved, plockade ur diskmaskinen och sen fick jag ett sms där han frågade om jag också ville dricka lite te! och eftersom jag inte hade somnat om så klev jag upp och kände mig väldigt pigg!

Alla andra sov, bara vi vakna och det var så mysigt att bara sitta vi två i köket och prata en stund! 07.30 kom Casper hem, han hade ju sovit hos farmor och hon började jobba vid den tiden så så gick han hem. Han fick väcka både Robert och pappa efter en stund och sen vaknade hela huset en efter en, eller ja Meja och Jonna först, Jacob och Milla vaknade precis innan grabbarna skulle åka, Hilma och Melvin var sist upp.

Jacob fick sin morgonvälling men ville bara ha knappt halva flaskan, sen tog Hilma över! Strax efter 09.00 gjorde jag frukost, havregrynsgröt och både Meja och Melvin åt även om de inte åt upp allt...

Efter frukost blev det som vanligt påklädning och borstning av tänder och sen lite lek, Jacob blev trött ganska snart och fick lägga sig, men hann inte sova så jätte länge förrän Melvin skrek så han vaknade, men drygt 30 minuter blev det väl i alla fall!

Efter lite frukost var klockan lunchtid och Hilma blev trött, Jacob som fortfarande var trött gjorde henne sällskap ute i vagnen och de sover fortfarande! Fast kanske börja vakna snart!?
Ute blåser det ordentligt idag så vi håller oss inne... Casper är hos en kompis, Jonna var hos en kompis men hon kom hem efter mindre än 30 minuter för kompisen hade tydligen ändrat sig och ville inte leka...
Nu sitter de i soffan med Milla och kikar på Nanny Mc Phee, en succéfilm tydligen, Jonna gillar den speciellt mycket! De har nog sett den 5 ggr nu, ja inte idag men sen de fick den på julafton!

Pratat med Göran för någon timma sen och då var de i Bollnäs och skulle äta, föret var bra så de lär nog snart vara nere och sen hoppas jag att packningen går lätt och smidig så att de inte behöver bli kvar alltför många timmar, de ska ju trots allt till Sveg och lasta av allt också innan de kommer hem!

Har haft lite förvärkar eller känningar idag också, blir lite mer och mer för varje dag så det känns att det börjar närma sig, men man vet ju bara inte när det sätter igång på allvar... det kan ju dröja flera dagar...

Ja det var väl vad som har hänt hittills idag så får vi se hur det fortsätter!

Puss puss så länge!

Lugna dagen...

Det blev en lugn dag, Hilma fick en banan och sova före lunch, vi åt när hon sov... barnen lekte på bra, de skulle få kika på film men vägrade städa ihop leksakerna så då blev det ingen film...

Casper gick till farmor och följde med Patrik och åkte lite skoter, Tony var inte hemma så det blev bara de två.

Göran ringde a-kassan och han får 150 extra dagar!!

14.30 fick vi reda på att hyrbilen skulle finnas i Svenstavik 15.30 så vid 15.00 packade vi på barnen kläder och gick till farmor, hon skulle passa dem medan vi hämtade bilen. Hilma vaknade precis innan så då passade det extra bra att gå när hon ändå låg i vagnen, Melvin åkte bob!

När vi ändå var i Svansta så gick vi en snabbis på Dollar och köpte päronlampor samt dricka till Susanne, sen blev det Ica för lite franska, mjöl och annat. Göran åkte och pratade lite med Tobbe och sen åkte vi hem till Robert och Angelica för att vänta på att Robert skulle sluta jobba kl 18.00.

19.20 åkte jag därifrån, Göran stannade lite längre eftersom Robert skulle äta och Angelica gjorde pizza. Innan jag hämtade barnen hos Susanne så passade jag på att åka hem och ta in maten, lägga i kaminen, gå ut med vovvarna och ta reda på två blommor som katterna rivit ner! Tur att jag tog svängen förbi hemma innan!!!

Sen blev det till att hämta barnen, Casper stannade och sov över där, han kommer hem 07.30 i morgon när Susanne börjar jobba.
När vi kom innanför dörren var det bara att klä av barnen, borsta tänderna, ge Hilma välling, Melvin lyckades klämma Mejas lillfinger i toadörren, men det gick bra! Jonna och meja gick och la sig själva medan jag gjorde klara Hilma och Melvin, sen gick vu upp och möblerade om lite, tog in spjälsängarna i vårat rum och sen nattade jag dem!

Göran och Robert kom hem vid 21.30, Hilma var lite trögsövd men de var bara att låta henne vara så somnade hon också! har nyss burit upp den tredje spjälsängen och bäddat den till lillebror!

På tal om trollen så är de här nu!!!

Puss puss

Tisdag morgon/förmiddag...

Slog upp ögonen 09.09 i morse och såg att jag fått sms av min kära syster Tina, hon undrade om det skulle bli någon bebis idag!? Svårt att svara på men just nu känns det som att det kommer att dröja några dagar till! Kanske lika bra så att flytten får bli överstökad först!

Det blev havregrynsgröt till frukost och det gick bättre idag, Melvin åt i alla fall hälften, Meja åt mjölken och plattade till gröten och sa att hon inte orkade mer!! Vi försöker i morgon igen!

Göran plockade ur och i diskmaskinen och jag fixade de tre minsta barnen med kläder och tandborstning, Jonna och Casper var på dåligt humör och otrevliga förut i morse så de har rumsarrest en stund nu, Jonna leker bra med de små och Casper är uttråkad...

Känns som att det är en rolig dag idag, Pappa, Milla och Jacob kommer närmare kvällen och det ska bli så mysigt och skoj att träffa lillebror igen!! Sen i morgon åker pappa och Göran ner och hämtar hela flyttlasset och sen, ja sen bor de här uppe med oss! ja nästan här, Sveg är ju betydligt närmare än Bro!!! Antar att de lär stanna hos oss två nätter för jag anar att det kan bli lite sen på onsdag innan de är tillbaka och har lastat ur och då kan det ju vara skönt att sova lite innan de åker iväg och börjar installera sig! Ska bli så spännande!

Görans jobbcoach ringde igår, undrade hur det gick med jobb och så, och ja det går ju inte så jätte bra, han söker och söker men inget som nappar, mycket vårdjobb i Östersund men de tar väl antagligen in de som bor närmare... Göran måste ringa sin a-kassa också och kolla hur många dagar han har kvar samt om han får förlänga sin period... annars blir det mindre roligt...
Det har gått så långt att vi är beredda på att få flytta härifrån om Göran får jobb längre bort, jag har ju mitt jobb och min anställning men dit är det ju 10 mil och jag tror att jag skulle kunna hitta nytt jobb relativt lätt, i alla fall lättare än vad Göran har haft det...

Vad vi ska hitta på idag vet jag inte, ror att det blir en slappdag, känns som att vi bör ta vara på dem nu innan skolan börjar och bebisen kommer, man måste ju inte köra på full fart hela tiden... eller!? Det är skönt att bara få vara också och ta dagen som den kommer! Känns inte som att det finns så många måsten just precis nu...

Nä ska kika lite på försäkringskassans hemsida och se hur jag ska lägga mina dagar, har ju havandeskapspenning tom 26 december tror jag och sen måste jag ta ut föräldrapenning på bebisen... lika bra att fylla i i tid så att man får pengarna då man ska!

Puss puss och ha en bra dag!

Träff med barnmorskan... 39+4

I morse klev jag upp 08.00, hade ställt klockan på 07.30 men znozade lite!!! Tände i kaminen och sen fixade jag frukost och plockade ur diskmaskinen.

Casper, Jonna och Meja vaknade när jag kommit ner så de satt vid kaminen och spelade Ds medan jag fixade i köket, De tre andra väckte jag när frukosten var klar och de kom ner på en gång!!!

Efter frukosten placerade vi oss i badrummet för att borta tänder, byta blöjor och klä på oss, vi fick skynda oss lite för att inte komma iväg för sent, besök hos barnmorskan kl 10..0 var inplanerat!

Casper och Jonna ville vara hemma, Meja också så det fick hon, talade om för henne vad det innebar och hon var med på noterna! Farmor var ju hemma ifall det skulle vara något, men det skulle säkert gå bra och det gick bra! Jonna och Casper bestämde sinsemellan att de inte fick bråka när vi var borta!!!

Strax innan 09.30 var vi iväg och någon minut i 10.00 var jag på plats! Det var Carina som jobbade idag, hon är egentligen pensionär men jobbar lite extra och det roliga är att hon var mammas barnmorska när hon väntade mig! Hon är så gullig och go!

Berättade för henne att slemproppen troligtvis släppte igår och då svarade hon med "då har du fött inom en vecka"!!! Jag ställde mig på vågen som visade 79,5 kg, blodtrycket var 105/70, hjärtljuden glömde jag fråga om, magen mätte drygt 36 cm och huvudet var fortfarande en aning rörligt, nästan bara ruckbart och låg långt ner!!!
I slutet av samtalet så talade hon om att hon trodde att det kunde vara klart inom ett dygn, har ju haft lite mer förvärkar än vanligt och det har känts lite annorlunda och skörare.... men vi får se!

Innan vi åkte hem var jag in på Dollar och köpte sköljmedel, tvättlappar och så tror jag det var något mer men minns inte...

Vi  var hemma igen närmare 11.30, postlådan var proppfull, kanske vi glömde hämta posten i slutet av förra veckan!? Hade varit in på Grindes en snabbis för att handla, mjölk, smör och havregryn också, fick med mig musli och yoghurt också!
Så hem, in, packa upp, läsa post, fixa lunch, äta och sen var det dags för Hilma att sova, de andra barnen hade det dagliga discot med smurfarna!!!

Det har ilat lite i livmodern från och till under dagen så jag kan mycket väl tänka mig att det startar i natt men jag skulle heller inte bli förvånad om det inte händer någonting... men jag vill!

Till middag åt vi korv, pärer och morotsstuvning, det var gott och väldigt läge sen!! Jonna gnällde som vanligt på morötterna och Meja också, men bara för att Jonna gjorde det först... dåligt inflytande!?

När barnen hade plockat ihop på rummet och satte sin för att kika på bompa så tog jag en promenad med vovvarna, sen när jag kom in igen hade mamma ringt så jag ringde upp och surrade en stund med både henne och My. Melvin och Hilma fick också prata några gånger var och när de inte pratade så klättrade de på bord och stolar, lekte med hundmat och drog ut lådor och handdukar i köket, Melvin försökte mest stoppa Hilma som rev och slet!

19.00 blev det välling för Hilma, och en varsin skål med fruktbitar för de andra, Hilma fick sin en smakbit hon också, Melvin vill inte längre ha välling utan tjatar om kvällsfika nästan direkt efter middagen! Han är så go den pojken, på sitt lilla vis och så är det så roligt att han börjat prata så mycket!! Han blir farlig när han blir äldre för han vet precis hur och när han ska ge sin mamma komplimanger, pussar och kramar!!!

Hilma somnade bättre ikväll men vaknar lite då och då, vet inte vad det är som gör henne orolig men det lär väl gå över, nu är hon vaken igen... hon hade bara tappat nappen igen, kanske är de kindtänderna som irriterar nu när de är på väg ut, har ju redan spruckit igenom men de är ju rätt sega och stora och det tar ju ett tag innan hela kronan är framme!

Pappa och Milla de packar och packar, tror att de blir klara ikväll, det var i alla famm målet för i morgon ska de först på BVC med lillebror och sen ska de packa in i bilen och åka uppöver!!! Det ska bli sååå spännande och roligt!

Göran kikar på wrestling... innan var det Familjen Annorlunda och det är roligt att kika på! En av Sveriges yngsta 7-barnsmammor var med, hon var 28 år!! Jag är 26 år och har snart 6 barn, nästan lika då med tanke på att hennes sista var tvillingar!!! De begav sig ut på husvagnssemester och det såg struligt och bökigt ut men jag skulle lätta också kunna tänka mig att göra det!! Två hundar hade de också, precis som vi!
Apropå tvillingar så verkar det som att de flesta flerbarnsfamiljen får tvillingar på slutet!! Jag vill ju också ha tvillingar, har alltid velat ha det! Man vet ju aldrig ;0P

Tack och hej så länge...
Puss puss


Julen borta och huset städat!!!

Det blev sent idag också, 9.30 var jag uppe.... Casper var inte hemma så det var ganska tyst, hörde hur Jonna och meja låg i soffan och spelade DS, Melvin och Hilma vaknade strax innan vi klev upp!

Besökte toaletten, askade ur och tände upp i kaminen, lagade frukost, Göran gick ut med hundarna och sen åt vi. Efter frukosten fick barnen på sig kläder, de som ville i alla fall, Jonna har haft nattlinne hela dagen!

Sen gick jag upp och började städa lite, bäddade rent i sängen, dammtorkade våra grå hyllor, möblerade om lite, dammsög och till sist skurade jag golven och trappan!

Sen plockade Göran och Casper bort julen här nere, gick ut med lådorna och tog in den gula spjälsängen! De åkte fram på skolan också för att kolla om hockeyplanen var plogad men det var dåligt med det, skolgården var ju inte ens plogad så han körde nästan fast... allt stannar visst bara för att det är lov!

Det har fixats med lite av varje här idag, lagat någon trasig lampa, bytts gardiner, skruvats säng, flyttat och städats databord, ja och så avslutade vi med att städa hela nedervåningen också! Skönt att ha det gjort, så nuuu kan bebisen komma!!!

Hilma vill inte alls sova, lika var det igår, hennes rutiner har blivit lite omruskade när vi sovit så länge och hon sovit senare på dagen... ska ändra tillbaka det så fort som möjligt!! Igår fick hon komma ner och vara uppe en stund till, ända till 22.00 men det blev inte så mycket bättre så kväll får hon ligga tills hon somnar, kikar till henne lite då och då så att hon inte slänt bort nappen. Jonna och meja är också fortfarande vakna... hoppas de somnar snart!
Duschat har jag hunnit med efter nattningen också, måste ju det när det är nybäddat i sängen!!!

Börjar känna mig lite fikasugen också, men vi har nog inget bröd uppe.... kanske ska ta fram det så det finns, fast det hinner ju inte tina ändå tills nu ikväll... fast vänta lite, det finns tekakor och räkor i frysen och ägg och majonnäs i kylen!!! Vad blir det!!!??? RÄKMACKOR!!!

I morgon har jag tid hos BM igen, kl 10.00 ska vi vara där, hoppa verkligen att det är sista gången för denna gång! Vill ju att bebisen ska komma nu, skulle vara skönt om det inte blev precis i pappas flytt... det återstår att se, det blir när det blir och det blir säkert jätte bra!

Nä mackor var det...

Puss Puss

1/1-11

Barnen målade med vattenfärger idag och det såg lite roligt ut när jag skulle skriva datum, bara en massa 1:or!!!

Fick ett sms av Tina i morse 07.47 och sen somnade jag om, kändes som jag sovit flera timmar när jag kikade på klockan drygt 1 timma senare!

Jag klev upp, Göran låg kvar tills frukosten var klar, det blev havregrynsgröt och gnäll till frukost.. ingen som riktigt gillar havregrynsgröt men när det gnällts klart och det väl är uppätet så var det inte så farligt... förut åt vi alltid gröt, M&M älskade det men då var det J&C som gnällde jämt och vi började med fil, för omväxlings skull, men nu äter inte M&M havregrynsgröt i stället... men de vänjer sig säkert! Är både billigt, enkelt och mättande, gott dessutom tycker i alla fall jag, Göran och Hilma!

Det har märkts på barnen idag att det blev sent igår, speciellt på Jonna och Casper, de har kivats och blivit leden, arg och irriterad för väldigt lite... så det blev sängen före 20.00 för samtliga, ja inte Casper då för han sover hos Tony... talade om för honom att han inte skulle komma hem och vara sur i morgon, brukar vara det när han sovit där...

Efter frukosten lekte barnen, jag och Göran halvlåg i soffan och lyssnade på musik, jag kände mig illamående och rastlös, Meja tjatade om att måla med vattenfärger, Casper om att bygga pärlplattor, Jonna om att spela spel och Melvin ville också spela spel, ett flygplansspel "Looping Louie".

Vid 12.00 blev det dags för Hilma att sova, så jag stoppade i henne en banan och la ut henne i vagnen, sen fick barnen måla med vattenfärger medan jag satte igång att baka lite... som sagt kände mig rastlös!
Först rörde jag ihop lite filmjölksbröd och när den stod i ugnen så gjorde jag deg till 4 havrelimpor också, lika bra så att det finns i frysen!

Efter målandet så ville barnen kika på film, de fick rischoklad och salta pinnar som lördagsgodis idag och det verkade gå hem! Meja och Melvin ballade ur emot slutet av filmen, rastlösa och rädda för att somna, vilket jag är glad för, att de inte somnade alltså!

Till middag blev det schnitzel, ris och grönsaker! Gott och enkelt, Melvin åt bara grönsakerna sen var han mätt sa han... vissa dagar äter han inte alls mycket... men dricker desto mer!

Ringde och pratade lite med pappsen också, tänkte att nu ringer jag antingen mitt i maten eller mitt i packningen!! det var alternativ nr. 2 och han hade bara tid att prata i 28 minuter!! Annars är det oftast han som har svårt att sluta prata!! Hihi!!

Bokade lastbil också till flytten som så här långt ser ut att bi den 5/1!! Fast de kommer upp redan den 4/1 och lämnar av Jacob och Milla här så får grabbarna sköta flytten, Göran ska ta med sig en kompis också som bärhjälp!

Det enda som kanske inte är så lyckat i alla den här smeten är att vi inte vet när bebisen tänker kika ut!? Men vi får ta det som det kommer, det löser sig alltid!

Jonna är lite grinig nu i kväll, antagligen för att Casper sover borta, samt att hon inte får sova i hans säng... men kastar man en massa saker i golvet, sparkar i väggen och skriker så kanske man inte förtjänar det!? Hon får sova i hans säng en annan gång när hon ber lite finare och uppför sig!

Melvin ville för övrigt sova i sin stora säng i natt och det är ju bra med tanke på att bebisen ska ha hans spjälsäng sen! Vi ska möblera om lite där uppe också tills bebisen kommer, funderar på om jag ska göra det redan i morgon, kan ju vara bra tills Jacob och Milla kommer och ska sova där uppe också! Robert ska väl också sova här en natt och det kanske blir lite trångt med 4 personer extra som ska sova över, men det finns faktiskt plats!!! Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Betalade skatten på bilen idag också... så nu är det gjort och vi får köra med den ett helt år till! Ingen rolig utgift, ja det finns väl inga roliga utgifter egentligen men denna är ju bara en gång/ år och om man är smart så sparar man undan till den så svider det inte ens... kanske lite svårt precis i december men, men...

Vad det är på tv:n ikväll vet jag inte, ska kika snart, skulle inte vara helt fel att bara mysa ner sig under en filt och kika på något intressant, dricka lite vatten och kanske äta någon knäck eller lakritskola! Måste ju passa på att äta sånt innan bebisen kikar ut!

Nä det får räcka för nu och för idag..

Puss puss









Gott Nytt År 2011!!!

Gott Nytt År igen då på er alla!

Barnen gick och lade sig 23.45, då orkade de inte sitta uppe längre!

Jag och älsklingen sitter däremot uppe en stund till, känner mig faktiskt inte alls trött, men det kan ju bero på att jag låg längst av alla idag igen!! Fy på mig, innan 09.00 ska jag väl kunna ta mig upp i alla fall!

Smällarna pangar här utanför, men inga jätte smällar än så länge, hundarna reagerar knappt och det äs ju skönt! Hoppas barnen får fortsätta sova också!

Som sagt, ser fram emot detta nya år och jag har inga nyårslöften utan allt får komma och bli som det blir, ska göra mitt bästa i alla fall för att det ska bli bra!

Puss pusp på er alla!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus