Sankta Lucia....

Känns som jag sovit bra i natt och alla barnen har sovit bra i sin egna sängar!!

Ställde klockan på 05.30 men det kändes lite för överambitiöst att kliva upp så tidigt så jag znozade i 30 min!! Klev upp, smög ner, kissade, väckte Casper, la i ved i kaminen, klädde på mig, väckte Jonna, väckte Meja som var lite trött och gnällig men bara lite... Sen tog jag upp Melvin som var pigg och glad! och till sist så väckte jag en Hilmafis som såg ganska förvirrad ut! Jag klädde på de tre små sina tomtekläder vartefter jag väckte dem och snart var ju alla påklädda!

Jonna oh casper skulle gå en promenad med vovvarna medan vi klädde på de andra ytterkläderna, Jonna protesterade men det hjälpte inte...

Hade räknat med att Göran också skulle kliva upp senaste 06.00, hade till och med lämnat mobilen i sängen och satt den på znoz, men han hade tydligen znozat 3 ggr till... 06.30 när jag började ta på ytterkläderna på barnen kom han ner... men det gick ju bra i alla fall och då fanns det ju ingen anledning att sura heller eftersom allt gick så bra!

Väl nere på dagis, så var vi faktiskt i tid också!!! det tog ett bra tag innan allt började men alla måste ju hinna bli klara och så var det säkert någon som var sen, men så är det när man har småbarn ju.
Sen kom i alla fall alla barnen in och sjöng sina sånger, lite huller om buller stod de allihopa men det är ju som sagt inte så lätt, många av barnen är under 3 år också... söta var de  alla fall och jätte duktiga!

Sen var det fika, Jonna och Casper fikade med de andra stora barnen, jag satt med de tre små, Meja var så duktig och gick fram och tillbaka och hämtade kakor, bullar och saft!
Casper gick innan oss eftersom han skulle hinna med bussen till skolan, Jonna lyckade springa ikull en pojke som spillde choklad på kläderna och då var den dagen förstörd för honom... vissa barn är ju så att de inte alls gillar att spilla, stackarn.. Jonna som inte hade någon aning om att hon sprungit ikull honom fick gå och be om ursäkt i alla fall.

Sen var det dags att klä på och gå hem, jag höll på att klä på fel barn men blev stoppad i sista sekund!! Jag hade lyft upp rasmus i knät och skulle precis till att ta på honom Melvins overall när jag ser att Lotta (Rasmus mamma) tittar lite lustigt på mig och säger till Marcus (Rasmus storebror) " Titta nu när Kim tänker klä på Rasmus Melvins overall!!" han hade lika tomtedräkt på sig som Melvin och jag tyckte precis jag såg Melvin stå bredvid mig men han hade gått iväg och skulle rita han och rasmus var så snäll och sa ingenting!! Roligt blev det!!!

Väl hemma så värmde vi lite risgrynsgröt och åt frukost innan Jonna skulle bli upphämtad av Petra klockan 09.00, hon skulle vara med och träna inför kvällens uppvisning med kulturskolan och egentligen går hon ju inte på måndagar, men ingen var gladare än Jonna!!!
Jag skickade även med luciakläderna på en gång så att de skulle finnas på plats! tack Petra!! (Petra är en av dem som arrangerar och bedriver kulturskolan med barnen!)

Det har varit Görans tur att känna sig tussig idag, han har i princip bott vid kaminen 11.00 tiden, han har frusit så han hackade tänder...

Meja och Melvin fick kika på film efter att Jonna åkt, Göran bytte på Hilma och sen gick jag upp och la henne i samma veva, inte van att kliva upp kl 06.00 på morgonen..
Jag satte mig i köket och la en patiens men höll på att somna där jag satt och så frös jag också... då passade jag på att bäddade ner mig under Jonnas täcke i Mejas säng och där somnade jag så sött en stund!

När filmen var slut kom Melvin och letade efter mig, då var klockan runt 11.00, Hilma hade just vaknat och det var då Göran lade sig vid kaminen! jag låg kvar i Mejas säng, barnen kom och la sig och myste med mig i omgångar men strax innan 12.00 klev jag upp! Jag la i kaminen, lastade ur vedvagnen, tog med både den och hundarna ut och Göran började fixa lunchen, det blev rester så det var ju ganska lätt!

Blev lite film efter lunchen också fast inte direkt utan de lekte en bra stund innan. Melvin dormade av i soffan, skönt att han somnade en stund!

Senare så tråcklade jag ihop små hål som jag hittat på Melvins tomtebyxor i morse och på Mejas klänning... Jonna och Casper kom hem från skolan, Casper byggde med kaplastavar, pysslade och ritade på sitt rum, Jonna kikade lite på filmen sen ritade hon och pysslade vid sitt skrivbord...

Eftermiddagen blev ganska mysig även om den spårade ur lite på slutet, men med lite middag i magen så blev det bättre för samtliga! rester till middag också!!!

Vid 17.00 tiden tog jag bilen och fort på mackan, tankade en skvätt och köpte Alvedon och halstabletter, sen Grindes på vägen tillbaka, köpte mjölk och bananer.
Hem och klä på barn, Meja och melvin, Jonna och casper klädde sig själva och fick gå med vovvarna på gården så de fick kissa och sen åte vi mot skolan. Jonna och Casper skulle träffas 17.45 för att hinna byta om och göra sig i ordning, själva föreställningen började 18.00 i Gymnastiksalen och vi var i tid här också!!!

Föreställningen var rolig och intressant, den handlade om medeltiden och det var mycket dans!
Sen fick vi förflytta oss till matsalen för fika, musikuppträdande och sist men inte minst luciauppvisning! Susanne var där både i gympasalen och matsalen så jag såg inte så mycket av varken Meja eller Melvin, farmors smågrisar!!!
Fast i matsalen satt vi vid samma bord och jag tyckte att kvällen i helhet var jätte mysig! Göran var ju hemma med Hilma, båda sjuka och snoriga!

Väl hemma igen var klockan efter 20.00 så det blev bums i säng! Sen kollade jag posten innan jag kokade te och bredde smörgåsar!

Jo Göran snickrade ihop väggen, karmen och dörren ner till källaren igår!!! Så u äntligen drar det inte så mycket därifrån i alla fall! och det är ju tur att det blev gjort med tanke på att det är - 24 grader ute!!! Jobbigt om hela vintern ska vara så här kall....

Nu hoppas vi bara på att alla tillfrisknar en efter en och sen när vi alla är friska kan vi fira jul och vänta på bebisen!!!

Puss puss

Jo fik sammanställningen av fallet/utredningen kring Jonna idag, läste igenom den lite som hastigast och det är en del som ska ändras, men orkade inte sätta mig med det nu ikväll... men ska göra det så snart som möjligt. de hade missat några saker samt uppfattat en del lite tokigt men det kan ju lätt bli så när de tar anteckningar och sen ska göra en sammanställning. Därför är det ju jätte bra att vi får ta del av allt innan de gör klart allting!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus