Pizza deg...
Enkel och god pizzadeg, ska endast jäsa 30 minuter! Jag gör alltid dubbel sats så att det räcker till 2 långpannor så här kommer recept på en dubbel:
50 gram jäst
4 dl vatten 37 grader
1 dl olja
1 tsk salt (ca)
1 liter vetemjöl (ca)
Arbeta till en deg och låt jäsa i 30 minuter, dela i 2 delar, kavla ut och lägg på en smord plåt, smeta på tomatsås och valfri fyllning!
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter i vanlig ugn eller ca 190 grader och 18 minuter i varmluft, då kan man med fördel grädda båda pizzorna samtidigt! En på första falsen nerifrån räknat och en på fjärde.
Ät och njut!
50 gram jäst
4 dl vatten 37 grader
1 dl olja
1 tsk salt (ca)
1 liter vetemjöl (ca)
Arbeta till en deg och låt jäsa i 30 minuter, dela i 2 delar, kavla ut och lägg på en smord plåt, smeta på tomatsås och valfri fyllning!
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter i vanlig ugn eller ca 190 grader och 18 minuter i varmluft, då kan man med fördel grädda båda pizzorna samtidigt! En på första falsen nerifrån räknat och en på fjärde.
Ät och njut!
Kommentarer
Trackback