Tre veckor!

Tiden rinner iväg och igår blev Ninni hela 3 veckor!

Jag har inte varit iväg och vägt henne något än... sist hon vägdes var på hembesöket, kanske borde skämmas lite men det har inte riktigt blivit tillfälle samtidigt som jag känner att hon äter bra, är nöjd och lägger på hullet så det är nog ingen fara.

Hon har nyligen börjat fästa blicken och smått börjat låta den följa med saker som far förbi hennes synfält, men hon är fortfarande väldigt bra på att titta i kors och tvärs också ;)

Hon är mer och mer vaken på dagarna men sover fortfarande stor del av dagen.

Vi plockade fram babysittern för några dagar sen, hon får sitta i den om hon är vaken då vi t.ex. ska äta eller vistas i köket, är vi vardagsrummet och hon är vaken så brukar hon få ligga i soffan.
Sover hon så ligger hon oftast i sin säng, förutom på kvällarna då hon ofta ligger på soffan med oss eftersom hon ofta då vaknar lite till och från. Brukar lyxa till det så att hon får sova på mitt bröst också ibland när vi myser i soffan!

När hon är vaken brukar syskonen passa på att mysa med henne, Towe och Hilma vill gärna hålla, Melvin frågar inte så ofta utan brukar snusa på henne ibland när han springer förbi ;).
Jonna vill ofta bara hålla en liten stund, Meja kan sitta med henne länge och hos Casper somnar hon gärna. Igår låg han på soffan med henne i famnen och läste en bok som han ska sen ska recensera på skolan.
Med pappan myser hon självklar också varje dag och flera gånger, lite extra roligt blir det nu när hon om sagt har börjat fästa blicken och vara med lite mer.

Hon gillar att ligga på skötbordet och idag fick hon pröva på att bada för första gånger, innan har jag mest tvättat av henne med en tvättlapp lite då och då.
Att bada gillade hon också, premiärdoppet blev i diskhon, jag tyckte att det var lättsammast så, större än handfatet och bättre höjd än badbaljan som vi vanligen ställer i badkaret... den är så otymplig att lyfta när den är full med vatten...

Hennes navelsträng lossnade ju för ca 1 vecka sen och  nu har naveln läkt fint, kollar till den och tvättar den någon gång ibland men senaste dagarna har den varit jätte fin.

När vi är ute så ligger hon i vagnen och sover gott, än så länge så lägger jag inte ut henne för att sova utan bara när vi är ute och sover hon när vi ska å in så får hon ligga kvar men då stoppar jag dit barnvakten och kikat till henne lite då och då. Blir mer sovning ute sen när hon fått in lite mer sovrutiner, nu sover hon ju som sagt lite från och till mesta delen av dagen.

Hon vaknar när hon är hungrig och brukar då få en ny blöja, antingen före eller efter mat beroende på hur hungrig hon är :). Sen kan hon vara vaken en stund innan hon somnar igen och sover tills det är dags att äta igen.

Blev mycket skrivet om sovning nu... men men så mycket mer än sova, äta och skiter gör hon inte + några vakenstunder då.

Har tagit lite bilder de senaste dagarna som jag tänkte bjuda på men lägger upp dem i morgon...






Myser i soffan...








Towe tokiga spexiga min som hon ofta gör!


Towe blir jätte ledsen när Hilma ska hålla Ninni


Myes med pappan


puss




skönt att bada...




Älskade lilla Ninni

vad vi är glada över dig!


Kommentarer
Postat av: madelein - mamma till sex, tillgångar; Autism - ADHD

så fina barn ni har :-)

2012-04-13 @ 18:16:35
URL: http://madelein.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus