Kurragömma ute i snön!

Snön ligger som ett vitt täcke ute nu, hoppas det får ligga kvar!
 
Igår var Göran och Casper i Svensta och hjälpte Susanne att flytta åt Ivan, de var borta tills 14.00 tiden om jag inte minns fel!? och jag var hemma med de andra.
 
Till en början var alla ganska så rastlösa men så småningom kom Jonnas kompis Nikita hit och Meja gick till sin kompis Ottilia och sen var det lite lugnare :).
 
Har länge velat åka upp till Klövsjö och hälsa på Theresa men det har inte riktigt funnits tid och tillfällen... men efter att ha talat om för Göran att jag hade tänkt göra ett försök någon kväll denna vecka så föreslog han just igår :).
Jag kollad mde Therasa att det gick bra och planerade att åka efter middagen.
 
Det jag då måste erkänna att jag GLÖMT BORT var at Angelica och Annica skulle komma den eftermiddagen/kvällen för at hämta garderoberna som Annica köpt till bebisen i magen :).
Jag var i princip på väg ut när de kom och oj va jobbigt det blev när jag helt plötsligt var tvungen att välja... stanna hemma eller åka i alla fall!?!?!?.
 
Det slutade med att jag klädde av Ninni igen och var hemma en stund till innan jag ändå åkte till Klövsjö... har lite dåligt samvete över det, FÖRLÅT Angelica och Annica!!!
 
Väl i Klövsjö så blev det en lugn kväll med Theresa och hennes ungar, vi drack glögg, snusade på bebis, pratade och kikade på tv. Molly som nu hunnit bli 4 veckor (typ) var en ganska så stor bebis... nästan lika stor händer som Ninni :) som iofs. har ganska små händer.
Stannad till strax efter 22 då vi styrde vår kos hemåt i snön.
 
Idag vaknade jag ganska tidigt, var upp en sväng, klädde på mig, fixade bompa till Hilma och hade inte alls tänkt lägga mig igen men eftersom det var så tyst och lugnt så passade jag på att krya ner en stund under täcket igen :).
 
Efter lite senare frukost (det är ju lov!!!) så klädde vi på barnen och gick ut hela bunten, både Towe och Ninni skulle sova så Jonna och Nikita tog dem på en promenad i vagnen.
 
Vi stökade bort studsmattan och utemöblerna som får övervintra under den stora granen, sen kördes det en hel del fyrhjuling innan Göran drog fram tunnan och eldade lite skräp, barnen passade på att värma sina små fingrar runt den varma brasan/tunnan.
 
Sen blev det lek, alla lekte vi kurragömma med dunk och tänk att till och Med Melvin lyckades springa fram och fridunka alla en gång! han var hur stolt som helst!!!
 
När barnen sen började på att frysa vid 14.30 tiden så gick de in, jag och Göran gick upp på vinden på lagårn och rotade fram alla vinterkläder! Vi hade ju börjat att plocka fram redan förra veckan men vi tog inte in något... men nu när snön ligger och det har blivit en del minusgrader så kändes det som att det var dags att ta in dem!
 
Efter lite rotande och bärande så kom vi in med 3 IKEA påsar, en rustapåse och två flyttlådor fyllda med kläder, skor, mössor och vantar!!! Och då hade vi ändå plockat ur det som vi trodde skulle passa :)...
 
Det blev dags att laga middag, middagen som jag hade tänkt skulle bli tidig eftersom vi inte åt någon lunch men där lurade tiden mig IGEN! Tänk att eftermiddagarna ska springa iväg jämt...
 
Vi åt och sen prövades det kläder och så gott som alla passade! Nu fattas bara täckbyxor till Jonna och vinderskor till Casper, hans har börjat kännas lite trånga...
 
Göran som luktade rätt bra med rök bestämde sig för att ta ett bad, han fick sällskap av Hilma och Ninni :) och när de badat klart efter sådär knappa 10 minuter så lyxade vi till det med lite spontan egentid tillsammas i badkaret! Vi låg där ihopklämda som sillar i en ask och bara pratade en stund så gott som ostörda i ca 20-30 minuter medan barnen kikade på bompa och såg efter varandra. Vi hörde dem ju hela tiden eftersom tv-rummet ligger vägg i vägg med badrummet :) så helt utan ansvar var vi inte...
När vi väl bestämde oss för att duscha av oss och kliva upp så fick vi snabba oss innan varmvattnet tog slut! kanske inte den bästa avslutningen att duscha rätt svalt men men kan ju inte få allt ;P...
 
Sen blev det ett race med kvällsfika och nattning innan jag gick ner i källaren och eldade och vips så var klockan 22.00!!!
 
Nu har ännu en timma gått och jag funderar på aom jag ska försöka hinna med någon nytta innan läggdags eller om jag bara ska skita i det!?... vi får väl se...
 
Jo, Meja sover hos farmor inatt, hon har varit med henne hela långa dagen!
Melvin ble lovad att kika på film med Casper i hans säng och då ville så klart Hilma också göra det. Efter en knapp timma hittade jag dem såhär:
 
Det var tydligen tröttsamt att kika på Djungel George!
 
Jonna och Nikita hade svårt att komma till ro så nu ligger de också och kikar på filmen, jag startade om den och de ligger i sängen under Caspers (Melvins säng).
 
Nu ska jag smyga upp och kika till dem innan jag ska kika till pannan ikällaren och sen blir det nog till att borsta tänder och lägga sig.
 
I morgon tar vi ännu ett besök i Klövsjö men denna gång ska nog så gott som alla barnen förlja med då Göran ska vara större delen av dagen i Svenstavik på gruppträff och möte med jobbcoach.
 
Puss å god natt!

Kommentarer
Postat av: Annika

Men herre gud, ha inge dåligt samvete för det=) Vi hade ju ändå inte kunnat stanna så länge:) Men det var jätte kul andå att träffa er allesammans igen, du har så fina barn!Gör ett nytt försök att hämta garderoberna igen snart:P Ta hand om dig! Kram

Svar: Men du Annica, jag lovar att jag ska vara hemma nästa gång du kommer och så kanske jag till och med kan bjuda på lite fika :).Tack för ni kom och dina fina ord! Sköt om dig du också, Kram
Kimsan

2012-10-30 @ 23:46:50
Postat av: Hege

Du har så utrolig skjønn familie. Og jeg bare elsker å lese bloggen din. Synes det er så greit at ikke alt framstilles som så J*** perfekt bestandig og at du deler av deg med hva du føler og tenker om ting. Utrolig fin sminke du la til Halloween feiringen! Her feirer vi i kveld så tenke å herme litt og sminke våre barn. Vi skal bare være hjemme, men håper jo noen kommer å banker på vår dør.

Svar: Så härligt att höra alla dina fina ord! Jo allt är ju långt ifrån perfekt och jag tycker att man ska skriva om både de bra och det lite sämre, hela sanningen är ju bäst ;).Fick ni några besök på halloween?
Kimsan

2012-10-31 @ 10:02:31
URL: http://hverdagsmat.et

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus