Varför ljuga!?

Fick en kommentar under inlägget om kraschen av någon som tydligen bor härikring eller känner någon som gör det... Männsikan påstår att Casper omöjligt kunnat få dessa skador som han fick om han hade haft hjälm på sig... alltså menarHan/hon att jag skulle ljuga om en sån sak!?
 
Visst han har kört fyrhjulingen utan hjälm några gånger nu de senaste veckorna och det är fel även om han då bara kört på uppfarten och inte över snödrivor och annat, men när han kraschade så satt hjälmen på huvudet där den ska och jo han skadade sig ändå, tyvärr!
Varför skulle jag ljuga och säga/skriva att han hade hjälm om han inte hade det!? Bättre att vara ärlig och säga som det är! Hade han varit utan hjälm så hade jag sagt det. Men jag är sååå glad att han hade den på sig och det är nog han också!
 
Jag är inte någon människa som ljuger, jag är urusel på att ljuga! Att hitta på, överdriva och lägga till saker är inte heller min grej, sanningen är bäst!
 
Kan tänka mig att det är väldiga diskussioner om detta här i byn just nu...!? med tanke på att till och med lärarna som skolan, som inte bor här i byn visste om det innan ens skoldagen börjat i morse ;P
 
 

Kommentarer
Postat av: Millan

Att folk orka dra egna slutsattser. Ni är som alla andra rädda om er barn och jag vet att säkerheten kommer först. Skulle nu Casper inte haft hjälm på sig skulle olyckan förmodligen slutat mycket värre.

Barn är barn, vissa är mer aktiva än andra. Men en olycka händer lätt oavsett om man är aktiv eller lugn.

Kram Millan, Jacob och Thomas ( Pappsen, moffa)

2013-04-08 @ 15:41:03
Postat av: Pappsen/Moffa

Ja men har folk inget annat för sig än att snacka skit i den där byn? Jag kan ju säga som så, vi fick ordentligt skäll av Kim för att vår bilstol inte satt exakt som den ska så nog är hon säkerhetsmedveten! Har tillbringat rätt mycket tid i familjen, av naturliga skäl, och det tjatas MYCKET om just hjälmar och skydd, ja förutom vantar och mössa och sånt då det är vinter och kallt!

Olyckor kan vara framme och en hjälm är designad för att täcka dom vanligaste krascherna men kan inte täcka alla och med tanke på hur tänder och läpp såg ut så borde han ju fått mer blessyrer i resten av ansikte och huvud!

Ja ja, jag hivar med en länk till YouTube där man klart ser hur lätt det kan gå fel trotts att allt sitter som det ska, det är inget blod eller så men visar absolut hur hjälmen kan ”skalas upp” i en smäll så att halva ansiktet blottas och helt klar är oskyddat för smällar, vänligen titta noga efter halva klippet... pausa gärna och titta vad som verkligen händer!

http://www.youtube.com/watch?v=S8PV9AgeFHI

Puss och kram på hela högen, hoppas ni slipper mer skitsnack

Pappsen/Moffa

2013-04-08 @ 17:06:11
Postat av: Lena

Ja,nu är det ju så att det inte är något skitsnack, tror nog att HELA byn har sett hur Ni farit fram med barnen & dom själva också! Vart ska jag börja, Ni skjutsade barnen på släpvagn för ganska många år sedan när Jonna inte var så gammal & hon flög av & ni går ut å sätter upp henne igen & det var det många som såg, det kallar jag inte säkerhet! Göran har kommit med nån utav dom minsta barnen ( för nåt år sedan) på motorcyckel utan hjälm! Barnen har kört 4-hjuling runt kvarteren runt er & Susanne utan hjälm! Barnen har väldigt ofta kört 4-hjuling & cross hemma utan hjälm! Tycker inte heller att det är normalt att sätta en 8 & 6 åring i en båt själva! Sen de där med bilbältet är väl ett skämt...kanske dom blivit bättre, men förut klättrade ungarna alltid runt i bilen! Ja, listan kan göras lång! Tror att även ni skulle ha reagerat! Man tycker synd om barnen & det är därför man reagerar & det är normalt & kom inte & säg något annat!

Svar: För det första så skulle jag väldigt gärna vilja veta vem du som skriver är, vet bara om två som heter Lena i denna by och finns det någon mer så har jag missat det... jag är ingen som sitter och håller koll på allt och alla...
Att barnen några gånger åkt på släpvagn stämmer varav denna gång var ner till Majbrasan och ja Jonna trillade av, slog sig inte utan blev mest rädd. Rätt eller fel, ja det kan man ha många åsikter om men hon hade blivit tillsagd att sitta stilla och vi satte upp henne igen... och hon satt stilla. Finns andra här i byn också som har skjutsat 2 åringar på släpvagn och äldre barn också för den delen.

Att Göran hämtat Jonna på crossen från dagis en gång stämmer och då hade hon ingen hjälm och det tycker jag också var fel och det hände inte igen. Göran hade missat att jag tagit hem hennes hjälm då jag lämnade henne.

Casper har kört fyrhjuling runt kvarteret någon enstaka gång, till Susanne och han har för det mesta haft hjälm, har hänt någon gång att han inte haft det men jag har aldrig lovat honom att inte ha hjälm! Här hemma på gården körs det en del cross och fyrhjuling och jag vill att de ska ha hjälm och de har de så gott som alltid men som sagt Casper har slarvat lite nu under vårvintern. Men jag tror inte han gör det igen!!!

Någon båt äger vi inte så angående det vet jag inget, bara att Casper någon gång åkt med Tony, med flytväst och under uppsikt men åldern stämmer inte för då det skulle ha hänt var i så fall förra sommaren och då var Casper 11 och Tony 10,5 år.

Bilbältet är jag/vi noga med, har hänt att vi inte satt på dem det någon gång när vi ska åka från Susanne (som bor på kvarteret bredvid) men i alla fall när jag kör och åker så sätter jag så gott som alltid på dem bältet! Har aldrig låtit barnen klättra runt i bilen de gånger de suttit utan bälte! Men däremot så har jag sett MÅNGA andra här i byn som har sina barn lösa i bilen och klättrandes runt i baksätet! men vet du vad!? det är inte min ensak och ansvar så det lägger jag mig inte i.

Tycka synd om barnen kan man göra och det på olika sätt och jag påstår inte och har aldrig gjort att jag/vi är perfekta och gör allt rätt, det finns det ingen som är/gör! Jag själv tycker synd om barn som har föräldrar som inte engagerar sig i barnen och tillbringar tid med dem i stället för att t.ex. dricka varje helg eller låta dem drälla omkring överallt bara för att föräldrarna ska få roa sig. Eller tar med barnen (även små barn) till olika tillställningar bland en massa fulla människor. Riktiar det absolut inte till några/någon speciell utan vet bara att det finns lite överallt i samhället.

Men till det som diskussionen startade med; jag ljuger inte! Casper hade hjälm när han gjorde sig illa! Skulle kännas fruktansvärt fel att ljuga om en sån sak!

Sen kan jag inte förstå att folk kan ha så lite att göra på dagarna så man måste sitta och hålla koll på allt och alla!?
Kimsan

2013-04-08 @ 23:01:46
Postat av: familjenuppochner

Suck.. Nackdelen med att bo i en liten by... I vissa fall kan det vara en fördel men när det kommer till skitsnacket så icke ....

Vem skulle ljuga om nåt sånt liksom? Nej ni är en underbar familj lägg ingen energi på fladderkäftar !

Svar: Ja jag själv är inte uppväxt i denna by men min man är och han säger att det alltid varit lika, massa skitsnack och många som ska lägga sig i vad andra gör i stället för att se efter sig själv!Nä som sagt, ljuga är inte alls min grej och absolut inte om såna saker!!!
Kimsan

2013-04-08 @ 23:21:55
Postat av: Pappsen/Moffa

Om det du säger Lena är sant så är det värre än jag tidigare trodde, för om det är så att HELA byn sett allt du påstår och inte varken konfronterat eller ingripit så vill jag säga att byn är full av fega människor, eller vad tycker du? Sånt kallas för civilkurage och det fattas uppenbart då! Man föredrar att baktala och peka finger...

Hur mycket har du själv sett av det du skriver? Jag har själv ganska gott om erfarenhet av skitsnack av den här typen, enligt folket i Hoverberg så var jag ute och stal om nätterna, slog mina barn och en hel del annat, jag tog tag i saken och nystade upp det hela och när allt kom omkring så var det ingen som hade sett nått men allt ledde tillbaka till en person som ALLA visste for med osanningar men likt förbannat så spred folk dennes skitsnack vidare... nått att tänka på när man för vidare vad andra säger kanske?

Det med bältet stämmer fullt och fast, vi hade vänt fel på en av stropparna som håller stolen och det rättades till tack vare Kim som direkt såg att det var fel! Deras barn har alltid suttit bältad så långt jag sett i alla fall förutom det kan jag inte svara på, men varför skulle dom byta beteende så fort vi åkt därifrån!

Det är en skock med småvildar vi snackar om, dom gör som alla andra barn tar chansen och gör ibland saker som vi föräldrar inte ser eller hör, man kan ju kanske tycka att det är väl många ungar men det är deras val att ha en stor familj och för egen del tycker jag dom gör ett jäkligt bra jobb med det dom har!

Är det nu så att det är så många som tycker illa om hur Kim och Göran sköter sitt så kanske man kan skaffa sig råg nog i ryggen att säga det till dom rakt ut och inte fara runt som illrar och bara snacka, annars tycker jag inte man har så mycket rätt att uttala sig!

Lyssna inte allt för mycket på snacket Kim, för har folk inte rygg nog att säga nått till er personligen så visar det bara hur falska människor kan vara, ni vet ju bäst själv vad som stämmer eller inte av det hela...

-> familjenuppochner "fladderkäftar" Bra uttryck ;)

2013-04-09 @ 13:18:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus