Kattungar igen!!!

Jag har tyckte de senaste veckorna att katterna har sett lite småtjocka ut men tänkte efter och kommer ihåg att det var lika efter kullen med kattungar förra året, vi trodde att de var gravida igen men var tydligen bara lite svullna... så var inte fallet denna gång...
 
Sötnos kom till oss i soffan i lördags kväll (27/9), i vanliga fall brukar hon bara lägga sig tillrätta och mys med oss men denna gången jamade hon precis som att hon ville tala om något. Jag visste ganska snabbt var det var då jag några dagar tidigare konstaterat att hon faktiskt ska ha ungar igen(!!!). Var ju bara en dryg månad sen förra kullen med ungar flyttade...
 
Jag klappade henne och märkte direkt att hon hade värkar och Göran fick snabbt springa efter både korg och handdukar och sen var det igång. Tog kanske 20 min innan första kom och sen ytterligare 15 minuter innan nästa men sen gick det allt snabbare. Klockan var sent och både jag och Göran slumrade till på soffan, jag bad honom kolla om det kom någon fler (senast vi kikade var det 5 st) men det verkade vara lugnt.
Jag gjorde mig klar för sängen och bar in korgen till Jonna och Mejas rum och sen gick jag och lade mig.
 
Dagen därpå så lät vi dem bara vara ifred. Tina, Märta och Astrid var här och hälsade på så det var fullt upp hela dagen, så roligt när de är här <3.
Fram emot kvällen så skulle vi byta till rena handdukar som vi bestämt innan och snacka om att vi blev rätt förvånade när vi lyfte bort Sötnos och det där i korgen låg 9 (!!!) små ungar!
Jag hade skojat på kvällen om att hon skulle få 9 st eftersom vi snart ska ha nummer 9, för något år sen fick hon 7 ungar och då var här 7 barn och i maj detta år fick katterna 8 st tillsammans och här fanns ju då 8 barn.
 
Vi som inte ville ha fler kattungar nu och hade precis tänkt börja ge dem p-piller, ville inte börja ge det innan ungarna flyttat och sen blev det lite förskjutet. Dock hade det inte spelat någon roll om vi börjat ge direkt när förra kullen flyttat för hon måste ha blivit gravid redan då de ungarna var 6 veckor.
 
Kissen (den andra katten) har som sagt också sett lite svullen ut så jag konstaterade ganska snabbt att även hon skulle ha fler bäbisar, dock kunde jag inte alls bedöma hur länge det var kvar för henne då hon var mycket mindre om magen.
Men i går kväll misstänkte jag att det var dags, hon skulle absolut ligga i sängen med Ninni, där hon födde sina ungar sist men det ville inte Ninni så jag gjorde i ordning kattburen och bäddade med handduk och ställde nedanför fotändan på Ninnis säng och hon hade inga som helst problem med att gå in dit.
 
Senare på natten kom Ninni upp till mig, Kissen kom upp strax efteråt, lade sig bredvid mig en liten stund, kurrade hela tiden, gick omkring lite där inne i sovrummet och sen ut igen. Jag tänkte inte så mycket mer på det utan försökte somna om då det bara var några timmar kvar tills det var dags att kliva upp.
 
Efter frukosten i morse (1/10) så sa jag till Göran att vi måste kolla vart hon är då jag inte sett henne och hon kanske har fött ungar någon stans. Ungar hade hon fått och hon hade varit så duktig att hon fött dem i buren, 5 små fina kissekatter hittade vi där med henne när vi bäddade rent efter lunch.
 
Så nu har vi alltså 14 små kattungar som ska bo här i 12 veckor innan de några dagar innan jul är klara för leverans... Jag hoppas verkligen att många barn önskar sig kattungar i julklapp och att de har föräldrar som tycker det är den bästa ide någonsin att skaffa en liten söt katt!!!
Bara tanken på att ha 14 små busiga kattungar springande överallt i hela huset gör att jag ryser! Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget, söta är dem i alla fall!
 
Här har vi den första kullen som innehåller 9 små godingar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus