1:a advent och lite annat...

Söndagen blev som sagt en heldag, först upp tidigt och iväg till Klövsjö, den biten gick ganska bra, ingen direkt stress och vi kom fram i tid.
Det var skottat utanför "Föreninga" men inte grusat så såklart så körde jag fast på isen men fick efter en stund hjälp av vaktmästaren att komma loss. Sen när vi skulle ta bilen upp till kyrkan för att gå på gudstjänsten så tog vi oss inte upp för backen utan fick köra runt.
I kyrkan var alla ganska rastlösa, Theo och Lilly tyckte det var konstigt att inte Jonna, Meja, Melvin och Hilma som är med i kören satt med oss utan där framme, till slut slet sig Theo och stod också där framme med kören.
Det bjöds på fika på Föreninga efteråt men vi hade fått ta med oss tunnbrödsstutar i bilen så vi fikade när vi kom hem istället, Karin är så snäll och omtänksam <3.
 
Som sagt så fikade vi direkt när vi kom hem, varm choklad och smörgåsar, barnen gillade inte stutarna då det var senap i men jag hade ju filmjölkslimpa som jag hade bakat dagen innan så det fanns till alla ändå. Filmjölksbrödet bakade jag till "julskyltningen" som skulle vara på Tempo senare på eftermiddagen/kvällen, Jonnas klass skulle ha ett bord och sälja lite pepparkakor och annat som vi föräldrar skänkte.
Vi hann inte vara med där nere dock eftersom barnen skulle vara här i Rätans kyrka kl. 16.45 för att göra klart inför gudstjänsten som började kl 18.00. Jag och Casper åkte dit och gick på den, Casper går och konfirmerar sig och ska gå på ett visst antal gudstjänster och har man med sig en förälder så får man räkna den som dubbel så denna dag gjorde han 4st.
 
Sen var det måndag igen och veckan har som vanligt gått fort!
Tror vi var hemma bara på måndagen...
 
Tisdagen däremot var det upp tidigt och iväg igen, jag skulle befinna mig på HC i Svenstavik för glykosbelastning kl 08.30 och sen hade Lilly tid för 1-års kontroll och vaccination kl 10.40.
Jag var fastande från kl 00.00 på natten innan och fick endast dricka en klunk vatten innan jag åkte hemifrån men det gick bättre än jag trodde att vara fastande.
På vägen till Svesta så släppte vi av Towe och Ninni hos finaste syster Tina, hon var hemma med vabb på lite tussig Astrid men hade inget emot lite besök <3.
Själva sockerlösningen som jag skulle dricka var väldigt sliskig, som att man rört ner massa socker i vatten bara, hade ju inte skadat med någon smaktillsats...
Sen skulle jag vänta i 2 timmar och då satt jag och stickade :). Nästa blodsocker skulle kollas kl 10.40, precis då Lilly skulle på bvc, tur att blodprovet gick snabbt och dessutom var det bra så ingen graviditetsdiabetes, men jag ska inte fika precis innan ett MVC besök igen i alla fall!
 
Göran kom med Lilly och satt i väntrummet när jag var kvar, Theo var kvar och Lekte med Liam en stund.
Lilly följer sin kurva precis och allt såg bra ut, hon blev både arg och ledsen när hon fick sprutorna men det gick snabbt över.
När vi var klara så skjutsade vi Göran till Robert igen och jag och Lilly styrde kosan mot Brånan men först stannade vi i Sätern hos Hjördis en stund. Jag skulle hämta massa fina strumpor som hon stickat till barnen och så skulle jag lämna pepparkakor som hon köpt av barnen som säljer för skolan/klasskassa.
Eftersom det bara var jag och Lilly och klockan inte var så mycket så stannade vi en stund, fick fika och pratade en stund. Vi pratade om lite av varje men även min mormor Anna, så synd att hon inte fick leva och vara med oss längre <3 dumma cancer!!! Hon dog 1998 då jag bara var knappt 14 år...
 
När vi kom till Brånan så åt jag mitt fika som jag hade haft med mig, tanken var väl att jag skulle äta det direkt när proverna var klara men jag kände mig inte så akut hungrig så jag fokuserade på annat.
Sen satt vi mest och pratade och drack lite te under tiden som barnen lekte ganska lugnt. Lilly satt kvar i bilen under massa mysiga filtar och sov den första timman, fick låna barnvakten av Tina.
Timmarna gick och vi åkte så småningom hem, lagade mat och nattade barn, sen var den dagen slut.
 
Onsdag blev det en tur till stan för att fixa lite smågrejer, vi var hemma igen ganska precis vid kl 14.00 och hämtade barnen på dagis.
 
Igår (torsdag) var det kyrkis och det var bara jag som skulle komma så Towe och Ninni fick vara lediga från dagis och följa med, tänkte att jag skulle vara lite snäll men det var mest småtjafs hela tiden så i slutändan ångrade jag mig... Theo var inte heller på bra humör, inte Lilly heller så jag vet inte alls vad de vaknat på för sida!?
När jag kom hem hängde jag tvätt och sen förberedde jag lasagnen som vi skulle ha till middag.
Skolbarnen kom hem och gjorde läxor innan de skulle skulle iväg på körövning. När de kom hem åt vi middag och sen var det läggdags för de mindre, de tre näst äldsta fick vara uppe lite längre men vid 20.00 fick de också lägga sig.
 
Själv fördrev jag resten av kvällen med att sticka en strumpa som en fin vän beställt till sin lille son, den andra hinner jag förhoppningsvis med idag/kväll.
 
Idag är ju 6 barn hemma och de är rätt rastlösa, de vill sitta med sina plattor men jag har sagt att de ska sluta tjafsa och sitta stilla en stund först men eftersom det verkar svårt så vet jag inte hur det blir med den saken!?
Sotaren har varit här också, Theo ville att vi skulle följa med ner i källaren och titta.
 
Jag skulle vilja baka lussebullar men känner inte riktigt ro och lust så vi får se hur det blir med den saken... jag gillar heller inte att skjuta på saker och ting...
 
Göran är ledig idag men jobbar sen tre dagar, bara halvdagar i helgen och lite längre på måndag.
 
I morgon är det "julmys" på Hembyggdsgården och Jonnas klass ska ha ett bord där, Jonna har anmält sig att jobba mellan kl 13.00-14.00 sen ska vi även skänka något till försäljningen.
Vi ska väl ev dit och kika en sväng också men det beror lite på... humör och sånt...
 
Nu ska jag försöka få Göran att masa sig upp och sen sysselsätta barnen med något...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus