Helgen, frysen och funderingar...

Göran har jobbat i helgen, bara till 12.00 lördag och söndag men det är ju alltid något och så är ju större delen av dagen kvar när han kommer hem igen 😊. 
I alla fall då innebär det att ingen av oss fick sovmorgon men vad gör väl det!? Det blir allt mer sällan ändå eftersom barnen nu är inne i de gamla vardagsrutinerna igen och vaknar tidigt vare sig det är vardag eller helg. 

Igår morse upptäckte Göran att fysdn stod öppen, Hilma som var duktig och hämtade ost till pizzan tidigare under lördagen hade glömt stänga ordentligt. Den hade som tur var bara varit öppen liiite så allt som var i frysskåpet var fortfarande frys och fick langas ner i frysboxen som vi har i källaren, vi tänkte att det var lika bra att frosta av när det ändå hade börjat bli "snö" där inne. 
När Göran kom hem vid lunch så hade allt tinat, jag torkade ur och sen åt vi lunch. 
Vi har länge funderat fram och tillbaka om vi ska flytta ner frysskåpet i källaren också, dit där det stod när vi flyttade hit...? Vi har ju ändå inte plats för det i köket så det har tills nu stått nedanför lilla trappan som leder till den riktiga källartrappan. Enda bra funktionen den haft eftersom den stått där är att vi haft katternas matskålar på den. 
Göran och Casper bar ner skåpet, vi rensade ur "jordkällaren" (ett litet mörkt rum) där det ställts lite av varje under åren, tanken är att frysboxen ska in där sen. 
Frysskåpet ersattes så småningom av en hylla som skruvades plats och nu har vi liiite mer förvaring. 
I övrigt så har det varit en lugn helg, förutom en del syskongnabb. 

Idag (måndag) jobbade älsklingen till 15.30, precis lagom, 16.30 känns sååå mycket längre på något vis. 
Casper är fortfarande förkyld, han kämpade dig igenom skoldagarna förra veckan men idag och i morgon vill han vara hemma för att se om det vänder, annars skulle han kämpa vidare om det inte blir sämre... Säkert ett virus som tar evigheter innan det ger med sig. 
I alla fall så fick han hjälpa mig lite på förmiddagen med barnen, han fick sitta med dem i soffan och kika på film under tiden som jag bäddade ur alla sängar och städade av alla golv + städade badrummet inna han sen hjälpte mig att bädda rent i alla sängar. Klockan 10.00 var vi klara och då var det bara att vänta på att det skulle bli dags att laga och äta lunch. 

Resten av dagen har också gått i ett, inte direkt så jag haft så fullt upp att jag stressat mig igenom den men det har funnits något att fixa med hela tiden, disk, tvätt, natta barn (efter lunch), gå på affären, läst läxor och sen lagat middag. 

För övrigt så funderar vi just nu på hur vi ska lösa det med rummen till barnen här hemma, 5 (snart 6 när Lilly flyttar in) barn delar just nu på det största rummet, Jonna och Meja delar på ett av rummen uppe och Casper har ett eget. Vi hat det minsta rummet som sovrum och det ligger intill vardagsrummet. 
Casper borde egentligen inte ha ett rum helt själv, ingen av de andra har det och han behöver inte ett eget rum egentligen. 
Vi känner även att vi föräldrar inte heller behöver ett helt sovrum, trots att det är litet, för oss själva, bättre vore att några av barnen kunde få användning av det. MEN!!! Vart ska vi då ha vår säng? I vardagsrummet vore toppen men VART!? Känner spontant att vi skulle ha haft en bäddbar soffa som vi bara bäddat fram sängar ur på kvällen och så bäddat vi ihop på morgonen men då måste ju hitta en och är de ens bekväma? Med tanke på att vi då ska sova i den VARJE natt...
Att byta ut soffan mot vår säng kunde ju vara ett alternativ, men vart ska man då sätta sig när vi eller barnen får gäster? I det lilla köket!? I sängen? På golvet?
Ett Sängskåp vore ju ett bra alternativ men de är ju SVINDYRA!!! Bygga själv!? Ja det går ju men frågan är ju ändå vart? Mellan soffan och tv:n hade funkat om vi inte haft en stor och lång divan, den sitter liksom på fel sida för det...
Nog om det... något att klura vidare på 😜. 

I morgon väntar tandläkaren och nu ska jag lägga mig, Theo kom upp precis när jag skulle till att göra mig klar för sängen så jag har nu suttit på en hård stol i deras rum och fördrivit tiden med att skriva här under tiden som jag väntat på att han ska somna om, vilket han nu gjort. 

Men som sagt, ny dag i morgon och nu säger jag god natt <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus