Tandläkare och cykelaffärer, åska och regn...

Igår onsdag var det strålande väder, skolbarnen skulle ha utflykt till skolskogen med cykel och vi kom spontant på att vi skulle ha varit till stan och köpt en cykel till Theo och även en till Melvin. Trots att Melvin fick en ny förra året så fick han en ny igen då han måste ha växt något otroligt! han har såna växtperioder, inte så ofta men när han väl växer då skjuter han långt! När han var mellan 1-2 år så växte han 12 cm på ett år :o.


Det blev alltså två cyklar och två cykelhjälmar, en till Theo och en till Ninni, Ninni har ju precis lärt sig att cykla utan stödhjul men vi har fått sätta tillbaka dem igen då hon inte riktigt kan med och inte har hon tålamod heller till att försöka lära sig att starta själv, det ger sig med tiden tror jag.
 
Theo trampar på som aldrig förr, tänk att varken han eller Casper har haft svårt för att lära sig det där med tramporna, de andra har inte riktigt haft det lika lätt.
 
Idag tänkte jag att vi skulle ha fått mycket gjort här hemma när barnen var på skola och dagis men då var jag tvungen att ringa tandläkaren och be om att få komma tid och spola tanden längst bak på höger sida, för 3 veckor sen spolade jag den vänstra... jag brukar inte ha problem med dem ofta men det händer och denna gång blev det tätt inpå varandra, remiss till käkkirugrgen är skickad för båda tänderna nu, onödigt att ha dem kvar om de ska krångla...
Ja i vilket fall så skulle jag vara där kl 11.00 och så kom vi på att vi skulle ta vägen förbi Klövsjö hem då vi köpt en cykel av Theresa, fick även med oss två "kärringcyklar" hem då Casper ska ha en sån. Han bestämde sig igår för att sälja sin dirtbike "UMF Hardy 2" som han köpte förrförra sommaren och så ska han köpa en BMX istället men vill även ha en "vanlig" cykel och då passar en "tant/kärring cykel" super bra... Tack så mycket Theresa!
 
Vi kom hem vid 13.00 tiden...jag hängde lite tvätt som nästan hann torka innan åskvädret drog över oss... det började mullra när det var strålande sol och sjukt varmt! Hade precis tänkt tanken att vi kanske skulle gå ner till sjön och ta årets första dopp men så blev det inte...
Regnet började falla och snart öste det ner, barnen sprang glatt omkring i ösregnet och så plötsligt behövdes inget bad... fick bli en snabb dusch sen när de fått av sig sina blöta kläder...

 
Sen blev det strömavbrott, då satte vi oss på bron och kikade på blixtrarna och lyssnade på den mullrande åskan, det dånade rätt rejält emellanåt!
 
Middagen blev väldigt sen pga att strömmen försvann men vid 18.30 satt vi och åt... Göran hjälpte mig att servera alla barnen innan han och Casper åkte till stan för att sälja Caspers cykel och köpe en BMX som han hittade på blocket i morse... han har för övrigt varit hemma i 3 dagar nu då han känt sig orolig i magen och med tanke på att vi mått ite si och så här hemma sen i söndags så kan det ju vara bra att undvika att han får magsjuka när han är på skolan... lite långt att bara sätta sig i bilen och åka för att hämta honom...
 
Nu kom de precis hem och jag har varit ut och kikat på vrålåket och även lyckats bli biten av några myggor...
Sonen är mycket nöjd som för övrigt köpte en knappt använd BMX av en cykelfantast som hade minst 10 cyklar själv och det var inga billiga sådana... säljaren sänkte priset diret via mail och sen sa han åt Casper att pruta lite mer då de åkt så långt... Casper visste inte vad han skulle säga så säljaren sa ett nytt pris som var ännu 200kr billigare.

 
 

Kommentarer
Postat av: Madde Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna

Roligt med nya cyklar :). Sånt där säkert sommartecken :)

Svar: Ja det är ju det 😊
Kim Meyer

2016-06-04 @ 07:25:24
URL: http://www.saramadeleine.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus