Massbesök hos Tina, prao, kalas för Astrid och lite annat

Vi var ju hos Tina i tisdags, sen var vi hemma och städade och bytte sängkläder på onsdagen, tror även att det var den dagen som vi blev bjudna på middag hos svärmor <3
Hann med att sitta en längre stund i soffan och sticka också när Lilly sov



Theo somnade i min famn men det gick ju bra att sticka ändå. 

Torsdag skulle Göran till Svensta igen för att göra klart Tonys dator som de beställt grejer till för att kunna laga, jag hörde mig för hos Tina om de ville ha besök även denna dag och det gick bra så vi åkte dit.
Skönt att få komma hemifrån en stund även om det blir ruchigt och stojigt när vi är där, sist var vi ju där till strax innan 19.00 men denna dag åkte vi hem innan middag... som jag nu minns var det denna dag vi åt hos svärmor och inte i onsdags.

Hilmas portion (den första 😜)

Fredagen kom och Göran hade ju lovat Theo att de skulle åka och hälsa på Liam någon dag då han inte var på dagis... jag skämdes lite men ringde och kollade med Tina om vi fick komma dit ännu en dag fast utan Theo (kanske blir lite lugnare då), jag vet ju att hon hade lite att baka och fixa inför helgens kalas och jag erbjöd mig att hjälpa henne. 
Tinas första tanke var (som jag mycket väl kan förstå) lite "nja" men när jag sa att vi kunde hjälpas åt och få lite gjort och att Theo inte skull med så kändes det bättre.
Jag tog med mig lunch som vi lagade strax efter vi kom dit och sen när vi ätit så satte vi igång och bakade, Tårtbotten häll hon på med när vi kom.
Klockan var nog närmare 15.00 när vi åkte hemåt, till middag åt vi tacos.
 
Det blev lördag och det var Astrids födelsedag!!! 2 år fyllde hon vår goa kusin Astrid-bus <3.

Stort Grattis igen!!!
 
Vi duschade barnen efter frukost och sen tog vi det bara lugnt... strax efter 13.00 ringde Tina, de hade haft kalasgäster som kom vid 12.00 men de var rätt snabba att åka denna dag så hon undrade ifall vi ville komma på kalasredan då på eftermiddagen istället för att vänta tills dagen efter (söndag) då det var planerat att vi skulle komma...? 
Jag funderade en stund, lite kort varsel men vi hade ändå inget för oss så vi tackade ja.
De bjöd både på middag, och sen fika, till middagen blev det tacos precis som vi åt dagen innan men det är så gott så det gjorde varken mig eller barnen någonting.

Filt som Astrid fick till din docka
Hon ska få vantar också men de är inte helt klara än...

Vi blev kvar till strax efter 19.00, kände att det var en lagom tid att åka för att hinna hem till Melodifestivalens sista deltävling/delfinal som ikväll var " andra chansen".
Dock blev jag osams med mina små barn då de i stort sett vägrade/smet undan från städningen innan vi skulle åka och ändå var det inte mycket alls att städa + att jag sa att de bara behövde hjälpa till lite grann... det är inte första gången det går trögt med städningen så jag hoppades någon stans långt där inne att de skulle ha lärt sig!
Men nu har jag kommit på en taktik som jag tror ska fungera, återkommer när jag testat ordentligt.
 
Idag är det söndag och sen har barnen sportlov närsta vecka så det blir som en enda lååång helg vilket förhoppningsvis ska bli skönt för oss alla!

Mys med Louie i morse ❤️

Jag har tvättat och lagat mat hela dagen känns det som, lagade den persiska grytan som mamma lagade för ett tag sen, den lärde hon sig av våra persiska vänner som bodde i Svenstavik under några år när jag gick på dagis och lågstadiet.

Nötkött (ska vara lamm egentligen), lök, selleri, massor av persilja, en stor sked mynta eller två, torkad lime mm...

Jag lyckades faktiskt få till den och till denna gryta var jag tvungen att testa koka ris, ja ris har jag ju kokat förut många gånger men jag vill kunna göra "bränt ris" som vi kallar det. Man har i olja så att det blir en knaperstekt skorpa med ris i botten av kastrullen.'
Jag skrev lite snabbt till pappa och frågade om tips och jag lyckades, i alla fall någorlunda men ska testa att koka i stekpannan nästa gång.
 
Jonna och Melvin ska ut på äventyr och åker i morgon sen ska väl vi försöka komma iväg på något skoj under veckan är det tänkt, men inget helt planerat.
 
Casper har haft PRAO denna vecka, måndag till fredag har han varit med Pelle som jobbar som vaktmästare här i byn, håller till på Östgärde (älderboende) och fixar grejer inom vård och skola både här och i Klövsjö. Casper har tyckt att det varit riktigt skoj och kommer att sakna att gå dit vilket låter jätte bra!
 
Nu ska jag bara lägga in lite bilder i detta inlägg och publicera, sen ska jag nog bara ta det helt lugnt, kika på tv, måla eller kanske sticka eller virka lite... trött är jag men en liten stund ska jag väl kunna hålla mig vaken...!?
 

Kommentarer
Postat av: Annorlunda

Kolla gärna in till min läsvärda blogg som handlar om att leva ett annorlunda liv med funktionshinder m.m. http://nouw.com/annorlundamamma ARBETSLÖS 45 ÅR ÄR GIFT HAR BARN MEN ÄR KANSKE LITE UDDA Jag är en kvinna som gillar att leva livet rakt utåt hela tiden m.m. Gillar att campa, krogen,träffa nytt folk m.m.

2016-03-07 @ 00:38:46
URL: http://nouw.com/annorlundamamma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus