Familjefotografering, BVC, nystädat och en del om blöjor...

Jag började att skriva detta inlägg redan igår (torsdag) men blev inte klar då jag somnade ifrån hela tiden ;P... så nu gör jag ett nytt försök!
 
Onsdags var vi in till stan hela familjen för att fixa ett nytt familjefoto samt enskiljda bilder på vart och ett av barnen, vi har gjort detta i någon år nu. Först var det bara familjefoto när vi ärats med en ny familjemedlem men sen började skolfotografierna bli så dåliga så vi tog portsättfoton när vi ändå var hos fotografen och nu var det 3:e eller 4:e året som vi gjorde det. Vi går för övrigt hos "Fotograferna Maria och Anna" och vi är väldigt nöjda.
 
Efter fotograferingen som gick väldigt snabb och smidig så kikade vi igenom och valde bilder innan det var dags att åka vidare. Göran och de 4 äldsta barnen skulle in till stan för att besöka optikern och sen pasa på att gå på bio och jag och de resterande 6 barnen skulle åka hemåt. Planen var att hälsa på en gammal och god vän men hon har då och då problem med väldig värk i ryggen efter en krock för mååånga år sen och just igår var en sån dag... synd men inget att göra något åt, hon var jäteledsen att vi inte kunde komma och hoppas att tillfälle ges snart igen. Jag ringde henne senare på vägen hem så vi fick prata lite i alla fall :)
Krya på dig vännen <3
 
Jag ringde mamma och bestämde att vi skulle stanna och äta middag med och hos henne, pannkaka fick det bli, med grädde och sylt och sen glass till efterrätt.
Minns inte exkat vad klockan var när vi åkte hem, men någon gång mellan 18.00 och 19.00 i alla fal, Theo och Hilma var de ända som höll sig vakna... 
När vi kom hem så gjorde jag välling och tog på de små pyjamas, de större tog också på sig pyjamas och borstade tänderna och sen fick de hämta täcke och kudde och mysa ner sig här i "soff-sängen" och kikade på film. Både eldning, packning och disk fick snällt vänta... inte likt mig men inte värt att göra det och låta barnen vänta, bättre att passa på att mysa med dem och hålla dem lugna.
 
Filmen var slut strax innan 22.00 och då hade Göran och de större barnen precis kommit hem, de hade haft en bra kväll och filmen "Morran och Tobias" hade varit bra.
Göran eldade och jag nattade barnen, sen kikade även vi på film, men jag såg inte hela utan gick och lade mig lite tidigare, kände att jag behövde försöka sova igen lite, har ju blivit så sena kvälar sista tiden... självförvållat oftast...
 
I går(torsdag) så vaknade Theo föra 06.00 men satte sig lugnt i soffan, han satte sig med ipaden utan att fråga men jag lät honom hållas, bättre det än att han ska leva rövare och väcka alla andra!
Jag fick sova ganska länge denna morgon och det var skönt!
 
Men sen var vi tvungna att kliva upp och äta frukost och göra oss klara, Theo hade tid på BVC och doktorn för 3-års kontroll. Jag tog med mig de tre små och Jonna och så for vi.
Det var snö och halt, en avkörning strax efter Dollar store från detta håll men det såg ut att ha gått bra men man märkte absolut att det var halt, speciellt i korsingar...
 
På BVC gick det super bra, de börsömde hans tal väldigt mycket, att han pratade tydligt och med långa meningar! Att han har energi så det räcker och blir över märkte de också men inget som de såg negativt på.
Längd och vikt minns jag inte nu men jag tror han säkert följer sin kurva för de sa inget annat... kanske att han var 98 cm lång och vägde 15,3 kg...
Jag passade på att väga och mäta både Lilly och Louie också när vi ändå var där, Jonna var ju med och hjälpte mig, hon är så duktig!
 
Innan vi åkte hem så stannade vi på Ica och handlade så att vi skulle kunna äta tunnbrödrulle till lunch/middag, vilket var succé för barnen!
 
När vi kom hem så fick jag en riktigt glas överraskning!!! Göran och barnen hade städat när jag var borta, alla golven var rena och fina och badrummet lika så, tväten var undanplockad, och allt var på sin plats och det var en sån befrielse!
Ja nu brukar ju inte vi ha ett bombnedslag här hemma men det har varit så mycket sen skolan började så jag har inte direkt prioriterat städningen ( alltså inte städat en gång/vecka som jag brukar), dammsugit och torkat här och var där det har behövts har man ju såklart gjort men när det är nystädat överallt är ju väldigt speciellt!    
Jag blev så glad att jag skuttade in och slängde mig om halsen på min älskade man <3. Meja som jag frågade om de städat och om de gjort det överallt fick en gosig kram innan och sen vid middagen tackade jag alla som hjälpt till och berättade hur glad jag blev!
 
Igår fick jag även glädjas över att öppna ett paket med nya blöjor som vi beställt, eller ja Göran beställt :D!
Jag har ju köpt en hel del begagnat, testat och sen sålt vidare det som inte passade oss, det är ju en hel djungel det här! Men nu så fastnade vi för Bumgenius och jag har då sålt det mesta av allt annat jag köpt, sparat just modellen vi gilade så klart, deras pockets främst men även deras skal som jag gillar.
Vikblöjorna får också stanna för de är mycket bra att ha som reserv.
Towe hjälpte mig att packa upp dem och sen åkte de in i tvättmaskinen och några timmar senare så hängde de så fint på tork.
Idag har de använts flitigt och Theo har hittat sin favoritfärg/mönster, tur vi har 4 st av den ;P.
 
 
Senare på kvällen fick Göran åka och hjälpa Casper med Epan då den inte startade när han skulle hem från Klövsjö och då köpte han med lite pizza och kebabrulle hem som vi mumsade på.
Louie som somnade så gott vagnade och var ledsen, ville inte somna om i sängen så han fick sitta uppe med oss, han var väldigt nyfiken på vad som famms på bordet!
 
 
I morse tog jag våra små frukttjuvar på bar gärnaing....
 
Köpte flera kg clementiner igår när vi var i Svenstavik och just nu i skrivandets stund så finns det 5 st kvar!!!
Theo och lilly är de som ätit mest kan jag garantera!!!
 
Vid 12.00 tiden idag så gick vi alla ut, jag och de två minsta stannade inne lite längre för att hänga tvätten, de skulle ändå sova i vagnen och det var ingen ide att lägga dem förrän jag skulle gå till affären.
 
Sover sött <3
 
Snart är vintern här på riktigt men ännu är det bara lite snö och ingen is på sjön...
 
Vi gick in vid 15.00 tiden och då var Jonna och Meja snälla som skalade potatis så att vi kunde laga hemgjord potatismos till fiskpinnarna och sen får vi inte glömma den hemgjorda remouladsåsen!
Jag passade på att laga Louies favorit också, korvgryta! Denna gång blev det 8 portioner så det räcker ju några dagar i alla fall.
 
 
 
Apropå Louie så har han åkt på en förkylning den stackaren, han har varit lite varm hela dagen och nte haft någon större matlust, han åt inte ens upp alla välling nu ikväll så antingen är det fler tänder på gång eller så har han ont i halsen, snorar gör han också och hostan har kommit tillbaka lite. Hoppas det vänder snart, men dessvärre så såg även Lilly lite blank ut på ögonen nu ikväll...
Med vår tur så blir väl alla barnen sjuka lagom tills skolan börjar igen!?
 
Nu ikväll har jag spelat lite kort med Jonna,Hilma, Melvin och Towe kikade på Idol och Meja var hos kompis på film och badkväll.
Innan kortspelat så bytte jag resårer på två blöjor som kom med posten idag, bytte åt mig dem mot en annan nattblöja med tillhörande skal som vi testade. Jätte bra blöja men jag kom fram till att det är bättre att ha bara en modell att hålla reda på och boosta dem till natten istället.
 
Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så jag återigen kan hänga dessa fina blöjor på tork <3... nördigt!? Jo jag vet men alla är vi ju olika och det skadar ju inte om det är roligt att byta blöja, sen är det bara en bonus att soptunnan inte fylls lika snabbt och att man slipper köpa minst 6 paket blöjor varje gång vi storhandlar 1 gång/månad.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Kommentarer
Postat av: Majja

Har ni potatisskalarmaskin? Tydligen en höjdpunkt när man har många barn

Svar: Haha, nej det har vi inte, ordet blir inte så ofta som vi skalar dem och gör mos och som nu så ställde ju barnen upp så gott som frivilligt! Största nackdelen är att jag är allergisk mot stärkelsen så det kliar så hemskt i näsan
Kim Meyer

2016-11-05 @ 00:49:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus