Halloween och novemberlov på intåg...

I fredags var det, som jag skrev i förra inlägget, Halloweenfest på skolan och barnen såg så klart fram emot det och att bli sminkade, kläderna var inte det viktigaste, svarta kläder passar ju alltid.
 
Jag försökte bli klar med middagen i tid och vi åt strax efter 15.00 för att det inte skulle bli panikstressigt och alla kom i tid, Jonna skulle ju vara där redan vid 17.00...
 
Vi upptäckte dock att färgen för ansiktsmålning börjar ta slut, vit var nästan obefintlig och det är ju den som man behöver oftast vid halloweensminkningar när det handlar om spöken och liknande.
 
 
Jonna innan jag sjutsade henne till förfixet.
 
Melvin, Meja och Hilma.
Göran sminkade Hilma och Melvin och jag sminkade Jonna och Meja. Meja ville ha en stor mun i halva ansiktet men att vita förgen var slut sumpade våra planer så vi fick improvisera och resultatet hade absolut kunnat bli bättre men Meja var nöjd.
 
Var vungen att zooma in Melvin, han som ville se mördad ut och jag tycket bilden av honom blev lite creepy...
Inte ser han så levandeut i alla fall...
 
 
I lördags var vi ute i några timmar, barnen lekte och Göran bockade av några "att göra" grejer, bland annat att laga ett fönster till källaren som var trasigt... ett ganska stort hål och intill låg en fotbill... Meja och hennes kompis var ute och lekte då på torsdagen innan vi åkte till Norge och ganska snabbt kunde jag lägga ihop ett och ett. Vi frågade Meja och det var en olyckshändelse när de sparkade boll mot väggen, men de hade inte sagt til någon... kanske kompisen inte ville då det var hon som sparkade bollen just då? Vi talade om för Meja att det ju är viktigt att tala om när det händer såna saker så att man har en chans att fixa och laga på en gång, som tur var så var det bara yttre rutan som var trasig.
 
På eftermiddagen fick vi besök av Mikaela, Matte och Mellie och Ulrik också såklart eftersom det var han som skjutsade dem. Matte behövde klippa sig och Mellie med.
 
 Söndagen började med en lååång väntan på frukosten då vi inte hade någon mjölk kvar, var så generös så jag lät gästerna dricka den till middagen dagen innan.
Den extra lååånga väntan berodde dels på att affären inte öppnade förrän 11.00 men också på att det var natten till denna söndagen som vi ställde tillbaka klockan till vintertid! Barnen vaknade ju i vanlig tid vid 07.00 men enligt den nya tiden så var klocnan 06.00 och så fick vi på det viset vänta en hel timma längre på affären och frukosten... men vi överlevde!
Vi fick även ett överraskande samtal från min moster Gittan, det visade sig att hon och Guven var uppe för att stänga ner och göra klart huset inför vintern men var vungna att åka hem samma dag så hon ville bara höra ifall vi var hemma så hon kunde komma förvi och sägs hej.
 
 
 
Sen var vi i alla fall ute några timmar, vissa glada och vissa sura men det är bra med friskluft!
 
Måndag fick bli en innedag, vädret var inte så roligt, grått med snö i luften, lite snö föll på eftermiddagen men desto mer under natten till idag.
I alla fall så tillbringade jag timmarna efter frukosten i köket, det blev klippstuga, det började med att Theo skulle klippa sig och sen ville Lilly och sen rullade det bara på, Casper klipte jag förra veckan och Louie behöver inte klippas ännu men annars klippte jag alla! Bara jag kvar sen men det är ingen brådska, har ju inte gått ett år än ens sen jag klippte mig sist ;P.
Stod och tänkte för mif själv att jag spart flera 1000-tals kronor på att faktiskt kunna klippa barnen och Göran själv, och jo det kan väl alla egentligen göra men jag kör ju inte över alla killar med trimmern utan alla kan välja bland de flesta frisyrer som finns och jag kan uppfylla deras önskan.
Efter klippningarna så duschade alla barn, rena och fina inför i morgon (onsdag) då vi ska iväg och ta familjefoto, optikern ska även besökas.
 
Göran har tillbringat ganska många timmar med Casper i garaget där de fixat och förbättrat epan och det betyder att det blvit en hel del timmar själv inne med barnen och speciellt vid matlagningen och det har tagit en hel del av min energi, mest tar ju som oftast Theo vår virvelvind men i ala fall så igår blev det bara fööör mycket! Jag kände hur alla känslor bara rusade genom kroppen, en matstol åkte i golvet, ett skrik/vrål trängde sig ur min kropp och jag gick och drog täcket över huvudet tills Göran och Casper kom hem från affören en liten stund senare. Jonna skötte allt fint under tiden och när jag klev upp sen igen fick jag mjuka och fina kramar av alla. Jag tror att de kanske, eller förmodeligen förstod och tog till sig att det just blev för mycket. 
Det skulle städas lite leksaker innan middagen, några sprang fram och tillbaka mellan lekrum och vardagsrum, några andra bråkade och någon fler vägrade att hjälpa till utan satt bara och tjurade...
 
Göran och Louie tog ett bad och sen en dusch efter middagen; Theo och Lilly bjöd in sig själva!
 
 
 
Idag, tisdag, har varit en mycket bättre dag, jag och Göran tog med oss några av barnen och åkte till Svensta, Göran skulle på ett möte och vi ville följa, de andra som var hemma såg Casper och Jonna efter, de är så snälla och duktiga. Vi hade med oss Theo som idag fick åka framåtvänd stol... men han knäpte lös bältet 4-5 ggr... bara när vi stod stilla men ändå, vi sa nej och han ville inte lyssna, han kunde ju ha missat något!
 
Nu ska jag hänga tvätt innan jag somnar här igen, går som trögt att skriva när jag somnar till då och då ;P
 
Bjuder på denna också, när Thoe absolut måste störa och leka Med Louie när han ska äta...
Då kanske Louie råkar vifta till skeden och Theo får maten på sig... röda förgen är från färska rödbetorna som jag hade i maten tillsammans med morötter, potatis, lök och köttfärs :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus