En spännande natt och en relativt lugn dag...

Göran började jobba 07.00 i morse och han gillar inte att börja den där halvtimman tidigare av någon anledning och man kan nästa tro att den lilla detaljen har stört honom hela natten...
Jag brukar ju kunna vakna några gånger per natt men han brukar oftast somna och sen sover han som en stock tills det är morgon... men i natt har han vaknat och jag också, säkert på grund av att han vänt och vridit på sig, minst 5 ggr och kollat på klocka! Första gången han kollade på klockan så var det bara 20 min efter att han somnat, han kände det alltså som att det var morgon då... vi har vaknat, han har kollat på klockan, han har suckat men ändå med ett leende och sen har vi somnat om flera gånger om och i morse så hade han redan klivit upp innan klockan ringde strax innan 06.00
 
Han gick som sagt till jobbet strax innan 07.00 och då var de flesta av barnen redan vakna, jag låg kvar och drog mig en stund då de kikade på barnprogram på tv:n men det dröjde inte länge förrän de började tjafsa om småsaker... ett säkert tecken på att de varit uppe för sent igår och sovit för lite.
 
Vi åt frukost redan strax efter 08.00 denna morgon, väldigt tidigt för att vara helg men det kändes som att det var lika bra att starta dagen så snart som möjligt då de ändå inte var på bra humör.
Vi åt morotsbröd med pumpakärnor som Jonna hade med sig hem från hemkunskapen igår och så filbröd som jag bakade igår kväll efter att barnen lagt sig.
Lunch åt vi när Göran kom hem på rast vid 13.30 tiden.
 
 
Idag har varit en sån dag då vi gjort så lite som möjligt, lite sämre väder ute med kalla vindar och lite regn (?) och griniga barn... de fick sitta med sina plattor mellan frukost och lunch (inget tvång) och sen efter lunch valde de att leka inne på barnens rum och strax innan 16.00 gick vi ut en stund då vi hade fikat tårta (idag igen) strax innan 15.00 tiden. Susanne hade en halv tårta till kvar i kylen som vi fick ta och denna var en lila prnsesstårta och alla tyckte den var godare än den traditionella som vi åt igår, slurp sa det!
 
Väl ute så plockade jag fram dockvargnarna (3 st) och sen gick vi en promenad först bort till "Marias cafe" och sen runt Thunells-kvarteret. Towe, Ninni och Lilly med varsin dockvagn, Thoe på srpingcykeln och så Hilma som hjälpte Lilly så jag körde Louie i vagnen. Jag trodde han skulle somna men det lyckades han inte med förrän när vi kommit hem och jag ställde ifrån mig vagnen för att fixa lite inne.
 
Jag frågade Jonna snält om hon ville laga middag, som idag var väldigt lättlagad, nuggets med pommes och det gjorde hon utan större protester, Meja vek handdukarna som hängt ute på tork under eftermiddagen.
 
Nu har alla barn lagt sig och Göran kom nyss innanför dörren, han Jobbade till 22.00 med en rast melan 14.00-16.00 men de timmarna gick fort eftersom vi åt direkt.
 
Jag fick ta lite ersättning av Kajsa idag för att testa till Louie, hon hade semper och jag tänkta att märke kan ju spela roll ibland och han spottade faktiskt inte och grimaserade lika illa till den här,  han drack den inte direkt heller men svalde några klunkar i alla fall! Jag tror jag ska testa ge honom lite mitt på dagen då han inte är så trött och bara vill sova som nu på kvällen.
 
För övrigt så leker han mer och mer på golvet nu Louie, han är ganska stabil på att sitta nu så man vågar låta honom sitta och pilla med leksaker utan att man måste stå brevid och vara beredd. Han älskar att gnaga på babblarna ;)
 
 
 
Jag testade koka egen gröt med plommon i idag, mixade den slät men han tyckte inte det var så poppis, mosade i en bit banan och det blev lite bättre, han gapade lite i alla fall men svalde inte utan spottade mest ut... innan middagen gav jag honom puren jag kokade igår och den åt han, känns som det i alla fall går åt rätt håll!
 
Det är INTE gott med gröt mamma!!!
 
Tänkte jag skulle hinna med att fixa lite helgmys till de större barnen ikväll men efter att ha nattat de tre minsta i stora sovrummet/lekrummet och sen Louie så var klockan redan 20.30 så jag får göra ett nytt försök i morgon på dagen...
 
Sist men inte minst så frågade Towe om vi kunde leka lite med snapchat och det är ju sllid skoj så varför inte!?
Vi tog flera bilder men här ar två av dem och de får tala för sig själva
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Underbar "matbild" på den lilla killen! :)

Svar: haha ja och väldigt kladdig ;)
Kim Meyer

2016-09-11 @ 21:58:54
Postat av: Marie

Hur lyckas dom med detta - att få mat precis överallt, utom där den ska vara?
Inte så kul förstås, när man står mitt uppe i det!
Har några liknande bilder från när mina barn var små - ofta var det mat även på barnstolen, på golvet och på mig!

Svar: Jag brukar försöka vara snabb att torka bort men nu fick han kladda bäst han ville med det som hamnade utanför munnen i förhoppning att han kanske skulle lära sig att det var gott 😜.
Ikeas barnstolar antilop gillar jag, de är lätta att torka av och att ha ett badlakan under stolen när de äter underlättar städningen sen, bara att ta med ut och skaka av 😊
Kim Meyer

2016-09-11 @ 22:41:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus