Flit i stugan!!!

Först av allt så måste jag svära lite på den nya bloggappen!!! Kommer inte så bra överens med den och råkade just radera hela mitt relativt långa inlägg som jag precis gjort klart!!! Grrr... men nu kör vi igen, väntar ändå på att Lilly ska somna.

Jo för någon vecks sen så började jag att skriva på en lista med saker som behöver göras nu eftersommaren och Göran brukar haka på och hjälpa mig att få saker och ting gjorda på dessa listor.

Igår sorterade vi kläder, bytte storlek till de tre minsta samt plockade bort alla sommarkläder så som shorts, tunna somriga klänningar osv...
Vi hann inte klart med alla så Melvin och de två stora flickorna är kvar till en annan dag.

Idag däremot så skulle vi städa (på Görans initiativ, jag har legat i startgroparna länge) och jag hade föreställt mig att golven och badrummet skulle få sig en omgång men det blev mycket mer än så!!!
Vi har ägnat större delen av dagen till att plocka och stöka undan i vårt sovrum och i vardagsrummet, det stod ju "storstäda" på listan och fönstren blev också putsade.
Allt detta på Görans initiativ och när han är på hugget så hakar jag gladeligen på och assisterar, hjälper och fixar. När Göran leddes städningen så är det bara att haka på och underlätta hans arbete, han putsade fönstren, jag strök gardiner och Hilma dammade elementet! Persiennerna tog han ner och utbi garaget för en omgång med tryckliften också.
Jag älskar att ha ordning och rent men jag orkar inte alltid vara den som städar och fixar och det är inte alla gånger som Göran är så på de gånger som jag känner lust att röja, som är typ jämt... Men nu efter denna långa sommar med en massa spring ut och in och stök överallt så ska det blir skönt att få riktig ordning, städat, rent och fint.
Göran är innerst inne som jag och vill ha ordning och fint men det är lite som han säger, ingen idé att slita häcken av sig för att hålla det pedantiskt rent när man har barn även om bi är ganska bra på det här med var sak på sin plats osv... Somrarna stökar till lite i både hus och rutiner.
"Att städa när man har barn är som att skotta snö när det fortfarande snöar"
Tack för allt flitigt slit idag älskling och på söndag har vi förhoppningsvis ett extra rogivande hem.

Varför dessa två rum tog så lång tid kan ha att göra med att Theo och Ninni gjort massa hyss hela dagen så fort vi inte haft alla ögon på dem.., rastlösa kan hända men ute och lekt har de också hunnit vara 😊

Efter middagen, dom Jonna för övrigt fixade med helst självmant, så tog vi tag i lekrummet!!! Alla leksaker har nu sorterats och funnit sin plats, vissa i soporna dock. Även leksakerna som blivit kvar i vardagsrummet en tid (lego/duplo, klossar och annat för de mindre) fick nu flytta in i lekrummet. Det flyttades om lite också men det är ju bara uppiggande med lite förändring.

Hilma och Melvin delar ju ett av rummen uppe men har haft lite svårt att hålla ordning och det har inte blivit så mycket bättre trots att vi påmint dem så idag satte vu ner foten och de fick minsan ta tag i det hela. De städade och plockade uppe medan vi fixade med lekrummet.
När vi kom upp var det mycket bättre och vi kunde börja göra om lite där uppe som vi lovat.
Anledningen till oredan tror jag mycket berodde på platsbrist då de ville ha våningssängen delad timm två enkelsängar så nu fick det bli en våningssäng i alla fall.
Vi bytte även plats på soffan som vi slängt ut i hallen från Jonna och Mejas rum, mot bordet som de hade i rummet. Det blev en jätte mysig soff-tv-hörna och så ändå plats i hallen för att sitta och rita och pyssla. Massor med luft blev det och mycket mer lättstädat.

Det är en hel del kvar att göra men vi tar det i morgon eller på söndag och när allt plockande är klart så ska golven äntligen gå sig en ordentlig omgång och det kommer att kännas så underbart med ett rent och fint hem igen!!! Inte för att det är värsta kaoset nu egentligen men ändå, att veta att det är ordning och reda och rena fina golv.

Nu ska jag natta Louie (igen) han har vaknat till nu när jag suttit med Lilly, men när alla sover så ska jag dyka ner i en av mina korgar med garn och göra lite ordning och reda där också.

Bjuder på en fin bild på Theo då han tycker att han är "jätte schnygg" efter att ha sminkat sig själv då systrarnas sminkning inte dög. De fick härom dagen ta fram stora sminklådan och vara kreativa 😊. Understa bilden är när han lagt sista touchen med lite extra läppstift 😂


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus