Fredag, lördag och söndag!!!

Tänk att det är nästan alltid så här att jag inte hinner och orkar skriva något här på bloggen under helgerna men jag antar att det har att göra med att barnen kanske är vakna lite längre...?
I alla fall, nu får jag använda minnet lite extra för att komma ihåg vad vi gjort och vi borde ju ha hunnit en del på tre dagar...
 
I fredags jobbade Göran sista dagen denna vecka och när han ska jobba igen nästa gång vet vi inte då han inte har fått några fler pass inbokade... lite trist men semestrarna är slut så det gör väl sig självt, önskar att han någon gång kunde få em fast tjänst istället för att bli "utnyttjade" intensivt på somrarna istället som dessa vikarier ju blir...
 
Jag och 6 av barnen var hemma i vanlig ordning på fredagarna, 4 resterande var på skolan och kommer hem vid 15.00 tiden.
Vädret var regnigt så jag kunde med gott samvete låta barnen mysa i pyjamas hela långa dagen, vissa valde att sitta med sina plattor och några lekte eller så gjorde de både och för lite variation. Säga vad man vill om dessa plattor, lite ångestladdat är det ju, de ska ju inte sitta för mycket och för länge men de lär sig ju faktiskt väldigt mycket också. Här går det i perioder, vissa är det mer och vissa andra perioder lägger vi bort dem helt.
 
Theo var utan blöja hela dagen så jag pysslade inte med så mycket, försökte hålla mig tillgänglig och i närheten för att kunna hjälpa honom om det skulle behövas samt att påminna och följa med honom antingen på toaletten eller på pottan. Även Lilly fick springa med rumpan bar en stund, hon satt lite på potan men det kom inget och till sist kom det på vägen in i badrummet, men det gör ju inget, hon måste ju någon stans börja och genom att "kissa på sig" så lär hon sig hur kroppen fungerar.
Theo kom på sig själv flera gåmnger med att det kom lite kiss i kalsongen och då avbröt han leken och sprang iväg direkt.
Louie är ju lite hård i magen nu när han börjat äta mer mat och det ser så besvärligt ut när han sitter och leket och det börjar trycka på, lättare är det ju när de kan stå och gå... dagen innan kom det i flera små omgångar så när jag såg och hörde på honom att det var dags så tog jag snabbt med honom in på toaletten, klädde av honom och satte honom på puttan och där lade han ganska snart ett stort lass!!! Lördag så kom det bara lite på morgonen men idag söndag så gjorde jag samma sak och det fungerade ju superbra, både bajs, luft och lite kiss.
Theo var utan större delen av lördagen och lite mindre tid idag då det var mycket lek och stök.
Lite i taget och ingen stress och press så ska nog detta gå vägen.
 
 
 
Ja men så var det, fredagen gick åt till potta, kiss och bajs och sen på eftermiddagen kom barnen hem och Meja hade som förbestämt med sig en kompis och Jonna skulle som planerat iväg med en kompis till hennes mormor över helgen och hitta på lite skoj.
 
Till middag åt vi... stuvade makaroner och grillkorv, det slank ju ner och var ett önskemål från Ninni, det stod inte på matlistan men där kan man ju göra lite undantag och omplaceringar utan problem, har dessutom hittat ett nytt system för att kommaihåg vad vi skulle äta, vad vi åt och vad som ätits. Jag gillar ju listor, lappar och systematik.
 
Ulrik (min farbror) kom förbi efter middagen, Göran skulle hjälpa honom med bilen, när han kom hade han famnen full med godis till barnen, 5 st mix-lådor och barnen blev ju superglada och tackade honom ordentligt och hade heller inga större problem att acceptera att de fick vänta tills dagen efter med att äta av det...
 
På kvällen så gick några av barnen och lade sig med en film och några satt uppe och kikade på idol, sen var som den långa dagen också slut.
 
Lördag... första barnen vaknade 06.15 och sen rullade det på en efter en och innan 07.00 så tror jag att så gott som alla var vakna. Casper sov lite längre men bara till 07.30 tror jag, han kom in och sa "tur att man är så dutkig på att sova när det är helg;P)
Vi åt frukost, ganska tidigt så gräddade jag baguetter, såna frysta som man gräddar själv, köper en hel låda ibland när det är extrapris och säljs för 1 kr/st, alla fall så åt vi ett tag senare så de hann svalna ordentligt innan.
 
Efter frukosten så blev det film med godis, 4 barn (3 av mina + kompis) gick upp och såg på film och 3 satt nere i soffan, vilket inte fukade lika bra då filmen inte var så intressant när de ätit klart sitt godis, men jag är inte förvånad...
Jag tog i alla fall Lilly och Louie i vagnen på en promenad strax efteråt, Lilly har blivit så tjurig när det kommer till att sova mitt på dagen, hon vill verkligen inte men måste faktiskt fortfarande sova en liten stund varje dag så man får lösa det på det sätt som funkar smidigast och en promenad är ju aldrig fel.
 
Till middag åt vi "currystekta fiskbullar med bönrisotto och banan", de flesta åt utan problem och det är ju skönt men dessvärre ska det alltid vara någon som ska strula, ibland udrar jag om det bara är för sakens skull...
Framåt kvällningen åkte Göran och Casper iväg en sväng med radiobilarna för att köra lite, när de var tillbaka sov de små och även Hilma och Melvin men Meja och Disa (kompis) var vakna fortfarande och tog snabt på sig jackor och sprang ut för att kika när grabbarna kom tillbaka och körde det sita här på gården. De skrek och tjöt av glädje och bus där ute och när de kom in så gick de ganska snällt och lade sig.
 
När alla lagst sig så plockade jag fram min lilla korg, först så fotade jag snuttefiltarna som jag virkat och monterat klart och sen städade jag i ordning lite i kaoset som blir i korgen och till sist så fortsatte jag att sticka lite på tröjan som snart är klar.
Mysigt att bara sitta i lugn och ro och pyssla lite.
 
 
 
 
 
Lade även upp de "african flowers" som jag hunnit knåpa ihop och nog behövs det några till fär att kunna göra en filt eller så, men en i taget lite då och då får det bli.
 
Louie vaknade och var vaken en liten stund innan han slocknade i min famn, han satt upprätt i famnen mot mitt bröst med huvudet på axeln, kind emot kind och det var så mysigt <3. När han somnat och sov djupt, så lade jag honom i sängem , han hade lite svårt att slappna av helt och sjunga ner i sin sömn.
Klockan tickade ju självklart på men innan vi lade oss så var jag ändå tvungen att få något i magen så jag dukade fram lite hårdbröd och så drack vi varm oboy.
02.12 visade klockan när jag kikade på den sista gången innan jag somnade...
 
Idag som ju är söndag så sov barnen faktiskt lite längre och det var ju bra för då fick ju jag sova längre och frukost åt vi inte förrän efter 12.00...
Familjen Nilsson kom på besök idag men där mellan frukost och när de kom så hann vi en snabb sväng till Hackså för att lämna Opeln (stora bilen) för service som ska göras på den i morgon, ev ett kullager ska bytas också.
 
Gästerna anlände precis innan vi kom hem men några av barnen var ju hemma med Casper så de kunde ju gå in och behövde inte sitta ute i bilen och vänta.
 
All lek och allt stoj som de missat under fredag och lördag tog de igen idag!!! Först lekte de en stund inne, sen gick de ut och såklart så fanns det leriga vattenpölar kvar efter regnet i fredags natt så de hann nog bara vara ute 3 minuter innan de minsta hade hoppat i den. Theo, Liam, Lilly och Leia var alla leriga lite här och var men det finns ju tvättmaskin och dusch så det är ju egentlingen ingen grej, barn drass till vatten, det vet ju alla ;).
Väl inne igen så var det röja på rummet som gällde, jag försökte laga någon form av middag mellan blöjbyten och annat.
Herrerna Meyer och Nilsson hade fullt upp med att försöka fixa Caspers dator, ladda batterier till radiobilarna och kika på nya dataspelet samt försöka hinna vara lite social med oss fruar i köket som då och då invaderades av en skock ungar men som vi förvisade till lekrummet.
 
Middagen blev så småningom klar, 4 plåtar med pizza, 2 med skinka,banan och annanas och 2 med kabab, lök och färsk tomat.
Alla åt och blev mätta och nöjda, barnen först och sen vi vuxna, lite lugnare så oftatst.
 
Kvällen blev lite häktisk, duka av och fixa disk i köket, barn som skulle duscha, rum som skulle städas, Louie som skulle hinna få sin gröt, fler barn som skulle duscha och barn som skulle nattas men i säng kom de och även om de kommer att vara lite extra trötta i morgon så har de nog haft en rolig dag <3
 
Rummet precis inna städning...
 
...och en stund senare, efter städning
 
Tack så mycket för besöket familjen Nillson <3

Kommentarer
Postat av: Ma Laria

Nu provar jag igen. Kom detta fram?

Ma <3

2016-09-26 @ 00:09:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus