God Jul och Gott Nytt År...!?

Ja julen är förbi och det nya året har börjat men om det blev en så God Jul och ett så Gott Nytt År det vet jag inte...
Det började med att Casper kände sig hängig sista dagarna på skolan och sen blev han liggande i hög feber några dagar och blev frisk lagom till julafton, om jag minns rätt... eller kanske var det så att han var ganska hängig på julafton också!
Sen blev Lilly tussig och sen Ninni och så var karusellen igång... alla har haft feber i omgångar men alla åkte dit och alla fick uppemot 39-40 grader inkl jag som åkte dit kvällen innan nyårsafton och det är INTE roligt att vara sjuk, speciellt inte som förälder och INte när man har TIO barn att ta hand om! Göran har också varit snuvig och haft ont i kroppen men har sluppit febern vad jag vet.
 
Men det blev i alla fall så att vi firade lite jul i alla fall!
 
Dan före dan så fick vi finbesök av Faster Ewe med familj, de skulle ner till Sveg och fira jul och stannade och hälsade på efter vägen.
Jag hade bakat saffranskaka och mjuk pepparkaka, kvällen innan som vi bjöd på tillsammans med vanliga kanelbullar och så pepparkaksskorpor som jag också slängde ihop.
Tack så jätemycket för besöket och för korgen med allt gott! och kalendern!
Hann dessvärre inte ta en bild på den innan den var invaderad men den innehöll en massa frukt, choklad, glögg, godis och tandkräm och säkert något mer.
 
 
 
Julafton (lördag) såg ut som följer: Gröten var inte klar på morgonen som jag hade tänkt så den fick puttra en bra stund (gjorde den i ugnen men glömde förkoka grynen när jag blev störd av Lilly som vaknade till och från hela kvällen). Så istället för att äta frukost så började vi med några julklappar från Tomten och sen åt vi frukost!
 
 
Efter frukost kikade vi på filmen "Trolls" och sen kikade vi på videoklipp sen barnen var små innan det redan var dags att kika på "Kalle Anka och hans vänner" som ju måste ses varje år och det var faktiskat första gången på flera år som jag såg så gott som allt!
Sen dukade vi fram julmaten, vi hade tänkt ha julgodis till filmen men det kändes som att alla skulle vara för mätta för att äta mat då så vi skippade det, istället fick barnen små klubbor till filmen som vi precis innan frukosten fick levererade till dörren! Det var från Tora, en snäll äldre dam här i byn och de levererades av hennes son Sebastian i en jättesöt korg med rött band <3. Tack så hemskt mycket!
 
 
Sen åt vi i alla fall mat och när vi var mätta och hade dukat av allt så var det dags för några julklappar till och vi lyckades trots omständigheterna få ihop 4 klappar var till barnen och det var både kläder och pyssel, någon bok, lite smink och lite annat.
 
INgen hade lust att klä på sig så de flesta hade pyjamas hela dagen!
 
 
Medan barnen satte sig och målade och pysslade i köket och några lekte på rummet så plockade vi ihop alla lådor, papper och skräp och så fick Casper skjutsa bort det till insamlingen direkt, så skönt att slippa ha det stående!
Om jag inte minns helt fel så somnade alla ganska snabbt denna kväll!
 
Juldagen tillbringade jag och 8 barn hos Tina, Göran, Casper och Melvin var hemma.
Vi fikade gott, åt julmat och bytte lite julklappar och hade det mysigt. Mamma och My var också där.
 
 
Annandagen hade jag inte tänkt att vi skulle göra så mycket med men då de större barnen var ganska så pigga så tog jag med mig dem (Jonna, Meja, Hilma, Towe, Ninni och Theo) till Böle och Barnens Julfest!
Där träffade jag även på några ansikten sen tiden då man gick i skolan, alltid skoj tycker jag.
 
 
På tisdagen så kom Tina med familj och hälsade på hos oss, Pappa med familj kom också så det blev fullt hus med 14 barn och 6 vuxna men vi hade en bra dag allihopa tror jag och just denna dag passade vi på att ta fram allt julgodis, första dagen som det funnits tid!
 
 
Det var tänkt att det skulle bli julmat även denna dag men det fick bli pizza istället, vilket alla tyckte var gott förutom jag... men man kan ju alltid äta ändå!
 
Hann klart med dessa också någon gång där i mellandagarna.
 
Dukade upp lite när barnen somnat men hann inte äta upp alla mina (hälften var till Göran) innan Lilly vaknade och jag lade mig med henne i vår säng och gjorde kväll.
 
Sen tror jag att det kanske var på torsdagen som vi åkte till stan för att handla lite inför nyår, vi skulle fira med familjen Nilsson och vi bestämde smörgåstårta och sen ananaspaj med glass till efterrätt och sist lite ost och kex på kvällen...MEN...
... så blev ju Ninni sjuk och fick jättehlg feber och Meja likaså och så åkte ju även jag dit så det bestämdes att familjen Nillson ska komma hit en annan helg så fort barnen är friska, Liam och Leia hade varit sjuka veckan som varit och precis blivit friska, då vill man inte gärna smitta ner dem igen!
 
Nyårsafton kom och vi åt smörgåstårtan som vi gjorde på förmiddagen, garnerade innan vi skulle äta den senare, jag tog ett par alvedon för att orka vara med och de höll i sig så gott som hela dagen men på kvällen så kände jag mig rätt så tussig igen...
 
Hilma och Towe hjälptes åt att garnera tårtan <3
 
Vi hade köpt hem lite ost och kex men var nog inte säkra på att vi skulle äta det just denna kväll eftersom vi mådde som vi gjorde men 5 min innan tolvslaget fick Jonna och Göran eld i baken och sprang till köket för att duka fram och göra i ordning.
 
Göran tyckte att jag såg lite vissen ut så han tyckte att jag skulla ta mig en liten sup för att rensa hals och näsa lite så han hällde upp lite mintu i ett glas och jag tog botten upp, FY VA ÄCKLIGT!!! Men oj va bra det kändes i halsen och näsan efteråt... i alla fall i 1-2 minuter innan jag var tvungen att springa in på toaletten och spy upp den fortfarande starka supen! Nu pratar vi max 1 cm i ett litet dricksglas och på tom mage konstaterade jag.... Sen nöjde jag mig med att dricka vatten och äta pepparkakor med smör på.
 
Lilly vaknade sen och sov med oss den natten, vi gick och lade oss 02.20 ca...
 
Natten till idag den 2:a januari såg ut som så... Louie vaknade vid 21.30 kanske klockan var.... han var för pigg för att somna om i sängen och hostade och snorade så jag lade honom i vagnen och ställde honom brevid Göran som satt vid datorn och så fortsatte jag att sticka en liten stund innan Lilly vaknade! Hon ville absolut inte somna om i sin säng och till slut gav jag upp och tog med henne till vår säng, jag plockade snabbt ihop allt jag hade frame, borstade tänderna och sen kröp jag ner i sängen tillsammans med henne, klockan var då 22.20...
Hon somnade och jag också, men ganska snart vaknade jag och bar henne till sina säng och sen tog jag Louie, som fortfarande var vaken!!! och lade honom med mig i sängen och sen sov vi där tills idag vid 10.00!
 
Just denna dag har jag inte haft så mycket feber men då passade rösten på att ge sig istället! Den började redan igår eftermiddag men idag har nästan ingen hört vad jag sagt och det ÄR SÅ FRUSTRERANDE!!! Sen så har min hörsel inte heller varit på topp vilket försvårar allt lite extra!
Har känt mig tung i huvudet trots att jag sovit i stort sett hela natten även om det varit små avbrott, har vilat 2 gånger under dagen, en kortare stund på ca 20 min och sen en längre på va 1,5 timma men med allt liv omkring så störs man ju även om man lyckas somna.
 
På det hela så måste man ju trots att man är sjuk ändå fixa och stöka med allt omkring som frukost, mat, disk och tvätt. Göran har skött största delen av mathanteringen och jag har fixat med tvätt fast även där har jag fått hjälp, men det är ändå jobbigt för allt tar dubbelt så lång tid när man tappat så mycket ork.
 
Nu hoppas jag bara att det vänder och går åt rätt håll så vi blir friska och kanske hinner att hitta på något skoj innan lovet är slut! Sen ska jag verkligen försöka få ordning på sömntiderna och komma isäng tidigare om kvällarna och äta bra mat så jag får tillbaka mitt immunförsvar! Brukar nästan aldrig vara sjuk men nu senaste halvåret så har det varit mycket!
 
Nu ska jag försöka få in några bilder i inlägget också och sen bära in Lilly till sina säng, just nu liger hon i vår säng, bar henne direkt dit så hon inte skulle väcka Louie med sitt skrik och gnäll.
 
Jo och så har ju Theo slutat med nappen också! Göran skulle egentligen skjuta iväg den med en raket men så blev det inga raketer köpta och så blev han ju sjuk med hög feber han också på nyårsafton och lade sig i sin säng och somnade utan nappen! Han somnade i soffan senare på kvällen, också utan nappen och jag bar in honom till sängen, tog inte med nappen och han sov hela natten!
Jag berömde honom på morgonen och han tyckte också att han slutat med nappen nu! Igår kväll frågade han efter den men somnade snabbt utan, ikväll kokade jag alla nappar och napphållare och bytte snuttar till Lilly och Louie så de badade med Jonna och då frågade han efter en och försökte få mig att ge honom den men inte.
Han somnade ikväll också och nu är det bara nattblöjan som ska bort också men vi väntar tills vardagen kommer igen och vi är friska.
 
Återigen tack för denna jul och fina julklappar, trevligt sällskap och kärlek! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus