2018 har börjat...

Idag är det den 4/1 och redan har vi hunnit med den del...

31/12-17
Nyårsafton tillbringade vi med Fam Nilsson som kom hit strax efter 14.00, då hade de handlat till middagen och jag var i full färd med att göra potatisgratäng. 
Barnen sminkade sig och stökade, lekte och bråkade, fast ändå lite mindre än vanligt. 
Blev en förhållandevis bra dag och kväll där alla barn var vakna vid 12-slaget och vi skålade med alla 16 glas. Sen åkte gästerna hem och våra barn åkte i säng men vi satt uppe ett bra tag till. 

1/1-18
Nyårsdagen var lugn, jag var lite grinig från start men röck upp mig och tänkte att denna dag ska nig ändå kunna bli bra. 
Robert frågade på nyårsafton om han fick låna Göran och gå på bio idag, inget blev bestämt, mina blickar sa nog nej... men när dagen väl kom så tänkte jag att varför lnte så jag skrev till Robert att han fick låna Göran och så blev det, men Göran visste inget förrän Robert talade om det för honom.  De åkte någon gång efter 15.00

Till middag åt barnen grillkorv med pommes och jag som alltmer börjat avsky måltiderna hemma då det alltid ska vara protester och det ska tjatad och letas efter barn som inte kommer till köket och swb ska det tjafsas om var de ska sitta osv, jag åt först när barnen lagt sig och då rester från nyprsmiddagen! Klockan var runt 22.00 då och jag åt så jag mådde illa...

2/1-18
Sen frukost blev frunch och sen gick vi ut. Det lastades ved på släpvagnen som sen kastades ner i källaren. Göran byggde tillsammans med några av barnen en koja under den stora studsmattan, skottade upp snö runtom hela och det blev rätt mysigt. 
Vi andra lekte "Herren på täppan" och jag lyckades kasta ner Casper noga gånger men Tony han stod stadigt så han fick jag bara att vingla en aning. Vi lekte tills jag var så trött att jag knappt tog mig upp, inte trött och slut = ont utan bara trött och seg. 

Barnen somnade ganska snabbt och jag hann se lite på serien "orange is the new black" som jag börjat kika på. Sen kom Casper på att han skulle hämta en bil i Tandsbyn, en Volvo 245 som heter Owe... så Jonna och Meja fick sitta uppe och Minnah fick följa med oss, resten sov

När vi kom hem däremot började karusellen, Theo var vaken så jag satt med honom, Lilly vaknade med och när de somnat Göran och Casper precis dukat fram för en filmkväll vaknade även Louie och var sååå seg att få att somna så jag kom isäng efter 03.00 någon och då hade sllt redan dukats bort. 

3/1-18
Frukost och sen bara massa slappande, jag ammade och sov mest i vår säng.  Middag skulle vi äta hos svärmor och vi skulle utbyts julklappar, det krockade där efter jul så det blev inte än förrän nu, men bättre sent än aldrig. 
Vi åt korvgryta och marängswiss och när alla var mötta och belåtna och fått sina klappar gick vi hemåt i -15 grader för att natta barn, klockan var redan 20.30...
När barnen somnat försökte vi oss på en ny filmkväll, Lilly kom upp precis men jag sövde om henne i vår säng på ca 5 min och sen flöt kvällen på bra. 
Lilly vaknade igen när filmen var slut och hon ville lägga sig i sin säng och jag skulle sitta med henne. Klockan var 02.20 ungefär när Lilly nyss somnat och Meja skrev och ville bli hämtad, hon frös och mådde illa, troligtvis trötthet och för mycket godis på överbattnibgspartyt hos Matilda. Meja tog bussen 11.40 till Svenstavik på förmiddagen och hon hade haft en superbra dag och kväll. 
Jag som sovit tidigare på dagen kände mig ganska pigg så jag åkte, kom hem igen vid 03.45 men somnade inte förrän efter 05.00... det här kommer inte funka i längden. 

4/1-18
Vi klev upp i ganska lagom tid före 10.00, åt frukost och sen tog Göran med sig Casper, Jonna och Hilma och åkte till Sundsvall, Casper ville handla på Biltema och även möts upp en "kompis" för lite byteshandel mellan växellåda och extraljus. 
Jag och de andra barnen har gjort lite av varje, inget planerat, det har blivit både plattor, film, slime, matlagning och hantering av tvätt. 
Strax innan 19.00 började jag göra barnen klar för sängen och nu 20.46 har den sista (av de 5 yngsta i stora sovrummet) somnat. 
Göran och de andra kom hem för ca 15 min sen. 

I morgon ska Melvin och Hilma hem till Malte och leka och vad vi andra ska göra vet jag inte. Men snart är det helg och sen är detta lov slut, vardag väntas och med den förhoppningsvis böttre rutiner och sömn för ALLA!!!

Jo vår tvättmaskin har ju börjat låta illa också så jag ringde och kollade lite, garanti kvar, en tekniker kikade in när han hade vägarna förbi och vi får en helt ny maskin på tisdag 😊. 

Nu ska jag gå och se ifall Minnah fortfarande är vaken och sen ska väl de sista barnen i säng och Minnah ska göras klar för sängen. 
Göran och Casper är ute och skottat, det har snöat nästan hela dagen. 
En vinter med massor av snö denna, i mellandagarna kom det minst 40 cm på bara någon dag och sen ännu mer på det. Göran skottade så han var HELT SLUT i kroppen och tog sig knappt upp dagen efter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus