Lördag och "att göra" lista...

Göran hade somnat på soffan igår när jag lade mig, gjorde som jag alltid gör, väcker honom, säger god natt och frågar om han också kommer och lägger sig snart och sen lägger jag mig, ibland kommer han och ibland blir han kvar på soffan hela natten, i natt blev han det.
 
Lilly kom smygande till vår säng under natten, hon har blivit bättre på att sova i sin säng men kommer fortfarande smygande ibland. Louie kom tidigt i morse, han blir otroligt irriterad på om hans näsa kliar eller är lite snorig vilket denna morgon resulterade i att han ramaskri... jag försökte hjälpa honom att gnugga näsan men när det inte fungerade så bad jag honom gå och snyta sig varpå han väckte pappan med ett tjut och sen vaknade Lilly som råkade väcka Linnah och sen var hela karusellen igång...
 
Vi alla var lite irriterade och griniga fram till frukost och jag kände mig lite smågrinig en stund efter det också men jag visste inte varför...
När jag förberedde frukosten skrev jag också en "att göra" lista, det brukar engagera hela familjen och blir snabbt avklarad och idag funkade det klockrent, enda som inte blev klart var gräsklippningen då den slutade fungera efter en stund men annars blev blommor vattnade, insamlingen körd, tvätten sorterad, undanlagd och ny hängd, chokladbollar bakade, de gjorde även microkola och så var det säkert något mer som stod på listan.
 
När jag och Jonna varit iväg med insamlingen och en kort sväng på Tempo för att handla så var det väldigt lugnt hemma. Ninni, Theo, Lilly och Louie hade gått till farmor en sväng då hon lovat dem att komma och Minnah sov i vagnen så då tog jag tillfället i akt och satte mig i mitt rum, i min fåtölj, med min stickning och ljudbok och njöt av stunden.
 
Vid 14.00 kom barnen hem från farmor för då skulle de åka iväg och sen vid 15.00 började jag med middagen, pizza stod på menyn.
Jag fick faktiskt stå i köket själv och relativt ostört så gott som själv hela tiden så jag fortsatte lyssna på ljudboken och vid 17.00 stod middagen på bordet och då hade jag även plockat ur diskmaskinen och plockat undan på bänken och förberett så att disken efter middagen skulle gå smidigt.
 
Chokladbollarna och microkolan fick barnen äta efter middagen fortfarande vid köksbordet och sen hann de sitta med sina telefoner en stund innan det vid 20.00 var dags för dem att borta tänderna och lägga sig, det tog sin tid innan de kom i säng plus att de inte riktigt kommer till ro, men operation "natta seig själva" när vi sitter i rummet intill får fortgå ett tag till, har funkat bättre och bättre så ett litet bakslag en helg kanske inte är så konstigt...
 
Casper körde Jonna till kompis efter middagen, passade på att leverera en bas/sub till Robert på samma gång, han har nu efter några åt köpt tillbaka den av oss/Göran då vi inte använder den så flitigt.
 
Minnah var jätte trött och ville verkligen gå och lägga sig när jag lade henne vid 21.00, hon är numera van att lägga sig vid 20.00 tiden och så fort de här andra 4 mindre barnen somnat så ska vi nog kika på film eller nåt, Casper köpte med sig lite gott när han ändå var till Svenstavik.
 
I morgon är det ju söndag och Casper packar ihop för att återigen flytta in i lägenheten och börja skolan på måndag, tänk att han ska börja sista året på gymnasiet nu, sjukt konstig känsla när ens barn blir "vuxna", kanske man vänjer sig så småningom...?
 
Chokladboll och microkola lämnar sina spår... 
 
Undrar om denna lilla donna också kommer att bli frisör, hon övar i alla fall genom att kamma dockan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus