Helgen, tö och is...

Helgen har varit ganska så tråkigt, det har töat det innebär att det varit och är fortfarande värsta knöliga isbanan här ute. Vi har alltså inte kunnat vara ute trots att temperaturen varit lagom, det är så att man gruvat sig för att gå ut och rasta Tyra så hon får göra sina behov till och med. 
Visst kan man grusa och salta men det hade inte hjälpt nog mycket för att kunna vara ute och leka utan att alla skulle halka och slå sig och dessutom blir genomblöt direkt. 

(null)
I torsdags kväll såg det ut såhär, då hade det regnat smått under dagen och blivit rätt halt, det syns ganska tydligt! 

Tidiga morgnar både lördag och söndag, dock fick jag möjligheten att ligga kvar längre då Göran klev upp före mig, trots att det nu är han som är sjuk... borde ha varit han som fick sova... även om det är svårt att sova när det tydligen är helt omöjligt för de mindre barnen att hålla sams. Vad hände med att tassa upp på morgonen och sitta under en filt i soffan och mysa framför barnprogram!? 

De större barnen och jag hade myskväll framför en film i fredags, de fick sitt lördagsgodis då och åt resterande igår kväll när de gick ut på rummet lite tidigare. 
Det var meningen att de mindre skulle få sitt igår men när de mest tjafsar och bråkar så känns det som att de kan få vara utan... idag söndag har varit likadan så det blev inget godis idag heller. 
Trots att vi försöker aktivera dem inne, spela spel, leka med lera eller annat så måste det tjafsas, de är väldigt duktiga på att tillrättavisa varandra hela tiden. De vill mest bara sitta med en skärm om de själva får välja... men det måste också förtjänas, kan man inte leka och umgås så blir det inget annat heller. 

Igår bakade Göran en mjuk pepparkaka när jag gjorde middag, han vill ha en med lingon i, en som smakar som Kerstins gjorde (Tonys biologiska farmors). Jag tror kanske att Susanne har ett recept på den som jag eventuellt skrivit av men hittade det inte igår. 

Vi blev förresten glatt överraskade igår eftermiddag då vi fick ett spontant besök av Görans pappa och sambo. De hade varit i stan och handlat, kom förbi en kortis och hälsade på och lämnade "gröt" till Noah. 
Så skoj att de kikade förbi även om det inte blev så länge så är ju det mycket bättre än om de bara åkt förbi. 
Jag tänker ofta att det skulle vara så mycket roligare om man träffade alla nära och kära lite oftare än man gör, men vardag, livet och annat kommer lätt emellan och man måste lära sig att prioritera helt enkelt, det kan alla blir bättre på, vi också, även om det är lite svårare för oss att spontant besöka (våldgästa) någon då vi är så många 😅. 
Men de flesta vi känner vet att hos oss är det allt som oftast bara att komma förbi, vi är oftast hemma och dörren är så gott som alltid öppen för den som vill. 

Nu i eftermiddag har Meja, Melvin, Hilma och Towe varit i Klövsjö och spelat fotboll, så roligt att det finns aktivitet som inte gör att man blir uppbunden för matcher alla helger och som inte ligger så långt bort. Aktiviteter som skojs skull som det inte gör något om man skulle missa då och då och något som aktiverar kroppen. Kanske ska undersöka om det finns möjlighet för liknande här i Rätan, för samma åldrar och kanske en för de lite yngre. Men det som oftast är svårt är att hitta någon som kan och har tid att hålla i det hela. 

Minnah är fortfarande sjuk med feber och massa skor, även lite hosta. Theo låter som att han är påväg att åka dit han också så vi får väl se hur kommande vecka blir. 
Till Göran köpte jag i fredags en speciell nässpray för bihålorna, den verkar göra så trycket och snoret släpper men frågan är hur länge det tar för honom att bli bra igen, för just nu låter han inte alls frisk. 

Nu ska jag bara se till att Louie kommer till ro och somnar så är det dags för Minnah sen. Noah har nyligen ätit, fått ny blöja och pyjamas efter att ha sovit någon timma, ligger i soffan med Meja som börjar låta trött igen. 
Igår hade han lite ont i magen och sov inte några längre stunder förrän på kvällen då han somnade som en stock på köksbordet där jag lade honom på Görans tröja. Han vaknade inte ens när jag sen var honom till soffan för att vi skulle se på tv. 
När alla lagt sig sen så blir det väl tv ikväll också innan läggdags, om det finns något att kika på, annars kanske jag tar fram stickningen eller pennor och målarböcker istället. 

(null)
Kläder från farfar och Liza ❤️

(null)
Mysigt på pappas tröja 🥰

(null)
Vaken och naken i soffan sent på kvällen. 
🙏🏻
(null)
Han gillar för det mesta inte blöjbyten och att vara naken då han avskyr minsta kyla, men ibland gör det bra. 
🤗


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus