9 September, fredag

 Vaknade strax innan 08.00 och klev upp, lite ont i kroppen pga att sängen är hårdare än vad jag är van. 

Vi åt frukost och sen gjorde jag en vetedeg med torrjäst för att baka bullar senare under dagen. Sverre gjorde ett rågbröd som jäste under tiden vi åt frukost och gräddades när vi plockade undan, jag klädde mig och vi gjorde oss klara för att gå ut. 

(null)


Det blev bara 3km promenad idag men vi hittade ett bra ställe med massor av blåbär som vi plockade, jag hade en hundbajspåse i fickan som vi kunde lägga bären i. När vi kom tillbaka så var det snart dags att baka ut bullarna, jag gjorde en vanlig fyllning med vanilj men hade också i lite vetemjöl eftersom det stod så i receptet och sen strödde jag på ganska mycket blåbär som jag blandat med lite potatismjöl innan. 

(null)


(null)

Under tiden som bullarna jäste så klippte jag Sverre, han hade gjort ett eget tappert försök men det var rätt ojämnt så det var bra att jag hade med mig saxen 🤗

Vi gräddade bullarna och sen åt vi middag, värmde på grytan som vi åt igår, den med valkött i. Ägget som blev över efter att ha penslat bullarna med gjorde jag en lite pannkakssmet av, som fick stå tills senare. 

(null)

När vi ätit gick vi över till grannarna Kajsa och Matti för att fråga om vi kanske kunde få plocka lite av deras plommon att ta med hem till barnen. De sa åt oss att komma in och de bjöd på te och skulle precis ta fram bullar ur frysen när Sverre bad om att vi skulle få bjuda på nybakat bullar istället. 

Vi blev kvar där i en dryg timma och innan vi gick hem så plockade vi plommon som vi fått lov till. De var ett par väldigt nyfikna människor och när de frågade om jag hade barn så visade jag en bild på vår familj, sen var samtalet igång!

Vi plockade lite av Sverres blå/lila plommon också men det fanns inte lika många av dem så det blev betydligt mindre, hann öste ju få ha några kvar också. Vi gick vi en kort promenad innan vi gick in, kikade ifall en av hans sommarkramars katt kommit tillbaka, den försvann nämligen dagarna innan de skulle åka hem. 

(null)

Sverre diskade och jag stekte pannkakor, sen åt vi dem tillsammans med blåbären som vi plockat tidigare och lite keso. Till det drack vi te och vi åt en varsin bulle. 

(null)

(null)

Vi satt och pratade, gick upp för att se på fler videoklipp men han mindes fel så det fanns inte det han hade tänkt. Jag visade bilder i min mobil på salongen, frisyrer och min familj. 

Han tog sig en dusch efters att jag gjort mig klar för sängen och gått upp, i morgon är det dags att åka hem. 

Sverre vill gärna att jag och han ska få tillfälle att åka utomlands tillsammans och/eller att jag ska få komma till Norge och se vart han växte upp, men det kan bli lite svårt med ledighet och så käns det lite knepigt att åka ifrån familjen igen så snart… men någon gång i framtiden kanske det kan bli av. 

Pratade lite med Jonns också om hur de tänkt angående hemresan. Tanken var att vi skulle åka till Rätan direkt och att Tuva skulle sova en natt hos oss men med tanke på att flera av barnen blivit förkylda under veckan så blir det att vi åker till Ldtersund och släpper av henne först innan vi åker hem till Rätan. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus