Midsommar 2015

Vi är väl kanske lite tråkiga men vi gjorde inget speciellt denna dag, vi var ute, pappan var ledig och barnen de lekte. Vädret har ju inte varit det bästa denna vår och sommar så man får ju passa på. 
Vi åkte alltså inte iväg på något midsommarfirande igen avslutade dagen med spring och lek i vattenspridaren, dusch och på med pyjamas innan vi intog vår middag i form av grillat kött, sallad och potatis och morötter i ugnen. 

Igår lördag var vi ute hela långa dagen, pappan jobbade tyvärr och vi andra njöt över att kunna ha shorts och linne utan att frysa. 

Storebror Casper bjöd på kex och kakor och så satt alla som små ljus kring honom. 


Jag passade på att tvätta när det torkar fort ute och sen blev det mellis ute och lite vattenlek för både stora och små. 

Idag är det kyligare ute och i morgon kommer regnet och så ska det regna i 4 dagar innan vi får oss lite sol och värme igen. 

När Göran slutat vid 15.00 idag så ska vi ha det utlovade glasskalaset som vi handlade till igår, alla tog en promenad till affären tillsammans.

Vad dagens middag blir vet vi inte ännu men säkerligen något enkelt. 

Ved, ved, ved...

Bland det tråkigaste vi gör på året, det är veden! Men med tanke på vad man spar pengar i jämförelse om vi skulle värma huset med el så är det helt klart värt det. Även om det kan vara svårt för barnen att förstå. 

I tisdags (5 dagar sen) kom veden, Theo jublade, inte för veden men för lastbilen som tippade av den. 


Alla andra barns förtjusning var obefintlig då de vet att den ska in i vedboden och den går ju inte av sig själv...

Pappan jobbade både tisdag och onsdag men bad att vi kanske kunde börja lite smått. 
Dagen då veden ska in börjar alltid med gnäll och så fortsätter det tills drygt hälften är borta och sen går det oftast undan och när det är klart så infinner sig  en stor lättnad. 
Ändå så har vi nu i två år köpt färdigkapad ved, alla övriga 9 år har vi köpt stockar som vi fått kapa och klyva själva och det har tagit 1-3 dagar. 

När den jobbiga onsdagen äntligen var slut så såg det ut så här:
Så skönt och barnen ska få värsta glasskalaset som belöning. De två äldsta ska även få en extra belöning då de hjälpte till mest, Meja var tyvärr för lat och tjurig, annars hade hon också kunnat få vara med. Sommaren har börjat, men inget vidare väder...

Fy va tiden går! Har inte bloggar på ett tag då jag varit så slö när kvällen kommit. Dessutom har jag senaste veckan suttit med huvudet nere i en bok när barnen lagt sig. 

Juni har börjat och det innebär att Görans jobbschema har börjat på riktigt och då blir det mer jobb för Göran. 

Lite sommarkänsla kom några dagar in i månaden, då kunde vi vara ute och leka hela dagarna ( i någon dag) fast det var inte så varm så det var tal om sommarkläder men vi slapp jackor och mössor i alla fall. 

Nationaldagen kom och vi firade den inte på något speciellt vis. 

Den årliga sommarfesten anordnades på dagis men Hilma och Towe som fått lov att pyssla på Jonna och Mejas rum och INTE röra deras grejer hade målat med nagellack lite här och var och rört Jonnas smink. Jag hade frågat och påminnt flera gånger och de lovade att de varken hade rört eller skulle röra... De var medvetna om sommarfesten och denna drogs nu in, tråkigt men så fick det bli och jag tror ev att det kanske lärde sig...?

Skolavslutningen som ägde rum i Rätans kyrka torsdagen den 11 Juni klockan 17.00 närmare sig och jag bakade 7-dubbel sats kolasnittar till kakbuffen, det brukar mest vara mjuka kakor och de får småkakor brukar gå åt som smör men det var fler som tänkt som jag så allt gick inte åt. 
Avslutningen var fin, så fin som den alltid blir när man får vara i kyrkan och fira den, det har vi nått göra de sista två åren här i Rätan, innan dess var det mååånga år sen det hände. 

Skolavslutning för Casper ägde rum i Hoverbergs kyrka klockan 09.00, han fick tyvärr åka dit själv då Göran och Susanne jobbade och jag ändå inte skulle få med mig alla barn i bilen. Dessutom brukar det vara proppat med folk när alla 9:or går ut så det kändes ändå lite hopplöst. Men Casper var inte speciellt ledsen över det, han ville helst inte ens gå men det var obligatoriskt. 
Han fick sina betyg som han var lite besviken över eftersom några var sänkta sen han gick ut 6:an förra året men så är det oftast, högre krav i 7:an. 
Jag tyckte betygen var bra. 
 
Sommarlovet har börjat med regn och rusk, hoppas sommarvärmen kommer snart. 

Göran åkte till Norge i fredags efter att han slutat jobba, han skulle följa med Susanne, Patrik och Tony dit för att köra hem Susannes bil som Benny lånade förut när hans gick sönder. Det var Benny som bad honom då han inte haft så bra möjligheter själv sen senaste tiden att köra hem den. 
Göran tig med sig Meja som sällskap och de åkte hem på lördag förmiddag. 

Det har säkert hänt en massa mer som jag borde skriva om men jag får ta det sen om det dyker upp något. 

Sammanfattningsvis så avslutar jag med: Regn och rusk, vart är sommaren!?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus