Hihi...

bytte igen och nu är jag rätt så nöjd.
Gjorde en header på bloggdesign och valde en av deras stilmallar så nu är det i alla fall lite mer personlig :)
Vad tycker ni?

Bytte...

designen igen mot en av bloggs egna... den är lite tråkig men ändå bättre än den jag haft hela tiden förut... får försöka knåpa ihop en annan framöver som är lite roligare och mer inspirerande.

Puss å kram

Tandis...

Hade tid hos tandläkaren på förmiddagen och besöket gick bra, lagade en tand, tydligen har jag en likadan lagning på andra sidan, ett utsatt ställe pga tandens form.
Var bedövad i halva ansiktet nästan hela dagen sen... tror kanske att hon var lite väl generös med bedövningen ;) men det gjorde inget för jag var bara nöjd över att inte känna en enda ilning under lagningen!

När vi kom hem åt vi lunch, och ja dagen blev lite bättre :) men det är fortfarande jobbigt, det tar på krafterna, energin och livsglädjen med en sån dålig start på dagen...

Barnen nattades före 20.00, vi har hunnit fika, disken är undan plockad och tvätten hängd. Nu väntar jag på att BB ska börja och efter det så blir det mars i säng!

Å angående min nya design så vet jag att det är svårt att läsa den svarta texten, men jag ska försöka ändra på den... bara det att stilmallen på denna design som är bloggs egen är inte så lätt att ändra. Hittar inte alls vart jag ska ändra fastän jag läst beskrivningar...
Kanske det är någon av er som läser som vet hur jag ska göra!?

Puss på er alla  ♥

Fägis!

Pappa är en "fägis" säger Hilma när pappan kallar Hilma för en fegis!
Låter rätt skoj

Humöret...

är extremt dåligt idag... och när det är så pass dåligt att man knappt orkar med sig själv, ja då blir det jobbigt... men jag skyler inte på någon, det är ingen annans fel än mitt eget...

man kan ju hoppas på att humöret kanske blir bättre på eftermiddagen!?


Ganska så lugnt...

Igår försov vi oss... jag hade ju glömt att ställa klockan och Ninni sover ju mest hela nätterna nu :). Men idag kom vi i alla fall upp i tid och barnen behövde inte stressa för att hinna med bussen.

Jag som oftast brukar känna mig stressad över att ligga kvar för länge i sängen kände faktiskt i morse att jag bara skulle vilja krypa ner under täcket och ligga hela dagen! Med stora barnen på skolan, M&M på dagis och ev en farmor som passar H&T så skulle jag Göran och Ninni kunnat ligga och mysa ända närmare 14.00! det hade varit mysigt... :)

Hur som haver så blev det en ganska lugn dag, eldat lite i kaminen då det bara var +4 grader ute i morse... tvättat lite handdukar som jag hängde ut i den kalla blåsten... de hänger fortfarande kvar, glömde ta in dem och när jag väl kom på dem så hade jag inte tid och sen blev de råa så de får hänga tills  morgon.

Blev lite tidig middag då Casper och Göran åkte mot stan vid 16.15 tiden, Casper skulle spela match i Ope.
Jag bakade en kladdkaka och barnen kikade på Disney filmer, så roligt när de kollar på såna filmer som jag själv såg när jag var liten!

När jag bakat klart och barnen fortfarande kikade på film så satt jag har och fixade lite med designen på min blogg! Har länge varit så less på den som jag haft och detta blev ju i alla fall lite bättre.... jag kan ju inget om det här med design än men jag vill gärna lära mig!

Så småningom blev det välling och godnatt för Towe och de andra fick kladdkaka och bulle till kvällsfika... inte alls nyttigt och bra men ibland får man göra undantag, inte alls ofta nuförtiden som det finns såna godsaker hemma... älskar att baka och skulle kunna göra det varje dag men det är inte bra för någon om sånt finns tillgängligt dagligen tycker jag.

Nattade resten av barnaskaran och strax efter 20.00 låg alla utom Ninni som somnade rätt sent ikväll... men å andra sidan så har hon sovit mycket idag... sov i ett streck mellan 09.00 och 13.30 ca! sen någon sväng på eftermiddagen också.

Har kikat på BB nu och snart är det hela slut, skönt på ett sätt men man undrar ju ändå hur det går för alla när de åkt ut och fått komma hem!?
Kollar ingenting på tv nu förutom BB så det kanske inte blir någon tv alls sen när det är slut!?
Fråga Olle kollar jag också på ibland men inget mer, gjorde förut men det känns inte så viktigt...

Nu har jag i alla fall suttit här för länge igen, som vanligt och sängen väntar! Tog förresten fram täcket igen igår, det var för kallt med bara påslakanet ännu och så skönt att få krypa ner under ett tjockt täcke!

I morgon ska jag till tandläkaren för att se om jag eventuellt ska laga ett hål eller två??? tandsköterskan var osäker på om det behövdes eller inte... hade inte hunnit bli några riktiga häl ännu, bara små förändringar...



Puss puss

Ny design!

Testade att göra om lite...
är inte nöjd men det får duga ett tag i alla fall


Mer kärlek<3


Kärlek <3


många skor...

...är det på golvet i hallen just nu...


Hilma och Towe provar lite...


det är ju så många att välja på...

pensla bullar...

hjälpte Meja mig med idag då jag hade lyckats med bedriften att ha för många saker igång samtidigt...



och då är det ju himla tur att man kan få lite hjälp så att middagen kunde bli klar i tid och bullarna inte blev överjästa :)

dock blev bullarna en aning mörka då jag hade valt undervärme + varmluft i stället för över + under värme :/
men de gick att äta i alla fall :)

En mörk slinga!

ser ni den?


den är nästan kolsvart och hon har haft den ända sen hon var jätteliten...
undrar just om vår lilla blonda Meja ska bli så mörk sen!?


Casper och Melvin har också en hel del mörka strån i sitt hår... men inte samlat i en tuss som Meja...

Hon skrattade!

För någon dag sedan så kom det ett litet skratt när vi låg ute på täcket ock myste. Egentligen inte mycket till skratt men det var ändå ett skratt!

Idag kom det ett till när jag busade med henne i babysittern när jag gjorde lunch!

Vår glada och fina lilla Ninni ♥


Mors dag!

Söndag och mors dag - en ganska vanlig dag.

Det blev inget direkt firande dagen till ära... hade ju varit skoj att bli lite mer uppvaktad men jag gråter inte.

I alla fall blev det en ganska sen frukost, jag och Ninni tog sovmorgon och sen gjorde vi ingen större brådska.

Göran hade en idé om att vi skulle hyra/låna en släpvagn och ta med fyrhjulingen och lill-crossen till Hogdal för att åka på crossbanan som de har där... men banan var tydligen stängd idag. Tur att vi fick reda på det innan vi åkte!

I ala fall blev det pastasallad med köttbullar, grönsaker och frukt i till lunch och efter lunchen packade vi ihop oss och lite fika för att spendera eftermiddagen på crossbanan i Nästeln... men där var det tokmycket knott så vi blev inte långvariga... jag tror aldrig jag sett och känt så många knott på en och samma gång... det var ju tur att de inte var så hungriga, vi klarade oss nästan helt från några bett konstigt nog!

I alla fall så åkte vi hem igen...
Dagen har vari mycket varm och det har fläktat varma vindar från söder. Vi överraskade barnen med att åka till sjön och bada, Susanne och Patrik skulle också dit för att bada vovvarna och Tony så klart.


våra barn och några till


härligt!




till vänster, Göran med Hilma och Towe i varsin hand ♥

När vi åter igen var hemma fick barnen springa i vattenspridaren. Casper körde fyrjhuling och...


...Jonna blev en aning ner geggad när Casper sladdade runt tallen.
För övrigt så finns det inte så mycket gräs kvar just där... tunt tallen...



Casper blev lite lerig han också...

Vi hade ätit middag ute och jag satt kvar med Ninni i famnen medan barnen fortsatte leka. Towe kom fram till mig och sträckte sig efter en pappersbit som låg på bordet, jag gav den till henne och kort efteråt fick jag tillbaka den... den var kletig av bajs!
Jag kikade på henne och hon var ganska kladdig ner efter benen... jag ropade på Göran som hjälpte mig. Vi letade efter vart hon hade gjort sina behov och jag ville minnas att hon varit en sväng till garaget... och mycket riktigt... där låg det små klickar ;P

I alla fall så fick hon gå in och duscha, när hon var klar och jag mig an de andra små trollen medan Göran lämnade tillbaka släpvagnen.

När alla var duschade och klara så fikade barnen kex i köket, kex som vi hade tänkt fika vid crossbanan... och sen blev det borsta tänder och god natt.

Ninni var väldigt ledsen innan hon kom till ro och somnade... vet inte om hon fått någon typ av värmeslag!? Har ju hållit henne i skuggan men det kan ju bli varmt ändå... hon kräktes några gånger nu på eftermiddagen och samma visa var det i torsdags då det var så varmt...
Jag gick i alla fall ut med henne på bron en stund och hon blev så småningom lugn och somnade senare i min famn i soffan...




Nu ska även jag borsta mina tänder och krypa ner i sängen, har kikat på Big brother och sen gjorde jag mig lite fruktsallad.

I morgon är det måndag och en ny vecka, bara tre veckor kvar innan sommarlov! Och de veckorna kommer säkert att gå jätte fort!

Puss puss♥

Tjejdag!

Igår lördag åkte Göran, Casper och Melvin med Patrik och Tony till Östersund för att gå på motormässan, det blev alltså bara vi tjejer hemma.

Grabbarna åkte vid 11.00 och i samma veva gick vi ut.
Flickorna lekte, mös i solen och...


...gungade tillsammans.

Det var soligt hela dagen men eftersom det blåste kalla vindar från norr så valde  de själva att ha långärmade tröjor/koftor/jackor på sig, dock var de barbenta.

Ninni sov i vagnen mest hela dagen, sov ända från 11.30 till 17.00!!! Fick dit och känna på henne då och då bara för att vara på den säkra sidan men hon sov så sött och skönt.

Efter lunchen som vi åt ute knatade vi iväg till Marias caféria, Towe och Ninni sov i vagnen utanför och de andra tre flickorna fikade och njöt för fullt! Efter fikat blev vi kvar en bra stund till då de började leka med leksakerna som fanns där, jag och Maria pratade lite recept under tiden :).

Susanne slutade jobba 16.00, hon kom förbi och vi följde med henne hem.

Eftermiddagen/kvällen avslutades med en grillmiddag, grabbarna hade varit och handlat innan de åkte hem från stan. Grillad fransyska, tomater och majskolvar tillsammans med en härlig bönsallad och en god sås! Mums!

Kvällen blev rätt sen och när vi kom hem vara det bara att stoppa alla barn i säng direkt.

Det blev helt enkelt en härlig lördag!

Puss puss




Bunkrat solskydd och annat...

Med tanke på alla brännor från gårdagen så tyckte jag att det var ganska viktigt att införskaffa solskyddskräm till barnen! Så idag blev det en tur till Svenstavik, men innan vi åkte så;

Klippte jag Molly, Susanne kom med henne strax innan 10.00 och då låg jag fortfarande i sängen, jag och Ninni hade fått sovmorgon! Göran blev kvar på soffan igår och vid 06.00 tiden i morse fick jag sällskap av Hilma som ideligen drog av mig täcket... var ju lite sladdrigt eftersom jag struntade i täcket igår när jag bäddade rent så nu har vi endast påslakanet.

Eftersom vi inte ätit någon frukost så blev det frunch efter jag klippt klart och sen påklädning innan vi gav oss iväg. Idag har det varit varmt men molnigt, blåste en hel del också men det kan vara skönt att det inte är gassande sol varje dag.

Det blev i alla fall både en tur på apoteket där jag köpte solskydd på sprayform med faktor +50 samt en för ansiktet med faktor 30.

På Dollar kikade vi också in och där införskaffade vi oss ett rejält lager med våtservetter, skurmedel, badrumsspray (rengöring), duschcreme, tvål, sköljmedel, after sun kräm och lite annat.

Klockan var närmare 14.00 när vi kom hem, barnen lekte en stund ute, Göran fixade med räkningarna och jag tuttade Ninni. Och så klart när vi har händerna fulla så visade Jonna som för övrigt varit med farmor hela dagen, av sig och alla de andra barnen smet till farmor. Inte meja då för hon kom bara in och talade om att de smet... vi bad henne följa efter och tala om för Susanne att vi skulle komma förbi och hämta dem strax, men det dröjde inte länge förrän meja hämtat tillbaka dem :).

Vid det här laget hade det börjat blåsa rätt bra och regnet hängde i luften. jag hade hängt ut handdukar och försökte hålla koll så att jag kunde springa och ta in dem utifall himlen skulle öppna sig...

Närmare 16.00 kom Casper hem, han hade varit med skolan på Storsjöbadet idag och haft simtävling, första tävlingen hade de i Svensta och där kom de 2:a och fick åka vidare till stan! Har ingen aning hur det gick idag... det har jag glömt att fråga (fy på mig!)

Jag hade gjort en pizzadeg, Göran åkte och hämtade mitt paket som kommit, en b-h från glammom.se... dessvärre var den för liten (75 F!!!)så jag får skicka tillbaka den...

Göran hjälpte mig med maten när han kom tillbaka, jag höll precis på att baka ut pizzorna när Maria kom, jag hade lovat att klippa henne och 16.30 hade vi bestämt. jag började klippa och Göran fixade klart pizzorna och satte in dem i ugnen.

Efter Maria passade jag på att klippa Göran också, han har väntat i flera dagar på att det skulle bli tillfälle att klippa honom.

Efter middagen hängde jag ut en maskin tvätt och tog ner handdukarna som klarat sig från någon regnskur... Göran for på bandy och jag nattade så småningom barnen. Hilma som sovit i bilen var lite svår sövd, jag fick sjunga en bra stund, satt där på stolen bredvid hennes säng med Ninni vid bröstet och strax innan 21.00, precis när Göran kom hem hade de somnat allihopa.

Vi kikade på gårdagens Big brother och fikade, sen hängde jag tvätt innan vi kikade på dagens bb och nu har jag suttit här i alldeles fr länge och tagit igen lite bloggande... har inte haft varken tid eller lust att sitta här de här dagarna som det varit så fint väder.

Men nu är klockan 00.30 och det är dags för sängen!
Tvätten hänger ju ute och jag hoppas natten blir regnfri och att tvätten blir torr.

Puss å god natt!

ps... måste bara;


dagens Ninni med tummen!
kan tyckas tjatigt men jag tycker det är så gulligt!



Förskolans dag!

Igår (torsdag) var det förskolans dag!

Göran hade lovat Meja och Melvin att de skulle cykla till dagis och eftersom förskolans dag skulle firas klockan 10.00 så var det ingen ide att åka fram och tillbaka så vi gav oss av hela högen strax innan 09.00.

Meja cyklade själv, Hilma och Melvin satt i cykelkärran och Towe i cykelstolen. Jag tog en promenad med Ninni i vagnen.


Göran på min cykel... smidigast så cykelstolen satt på den och han ville att Towe också skulle få åka!
Men han tyckte den inte var vidare bekväm... ;P


soligt och roligt!


Meja ♥

När jag kom fram hade Göran redan lämnat av Meja och Melvin, Hilma och Towe  åkte rutschkana med Jonna och hennes klasskompisar.
Ninni låg i vagnen och...


...snuttade på tummen såklart!


premiär för de nya fina kläderna hon fått av sin fina faster ♥

Vid 10.00 samlades alla föräldrar och skolbarn för att knata in på baksidan av förskolan där själva firandet ägde rum. Barnen sjöng, någon politiker höll tal och sen blev det bullkalas!


förskolebarnen och klass F-3 + fröknar :)

När det sen blev dags för oss att gå hem så ville Melvin inte stanna kvar på dagis... jag sa att han skulle och då blev han jätte ledsen och senare arg... visst hade han fått följa med hem egentligen men jag hade ju redan sagt nej och det skulle ha blivit fel om jag ändrade mig bara för att han protesterade som han gjorde... så han fick stanna.

Towe åkte vagn hem och Hilma fick åka i cykelstolen.

När vi kom hem värmde vi lunch och åt innan vi gick ut i det fantastiska vädret och njöt! För även denna dag bjöd på härligt sommarväder!

Towe lade jag så småningom i vagnen för att sova, Ninni sov också så då tog jag en cykeltur med Hilma till affären, Göran mixtrade i garaget under tiden.

Senare blev det ytterligare en cykeltur för min del, jag och Jonna cyklade för att hämta M&M på dagis, jag lämnade cykelkärran hemma och Melvin fick åka i cykelstolen.
När vi var på dagis ringde Göran och sa att vi skulle åka till Susanne för de hade gått dit.

Barnen var ute och lekte hela eftermiddagen, Göran mötte vi på vägen till Susanne, han och Casper skulle åka upp i skogen och hjälpa Patrik som kört fast med skogstraktorn/maskinen... och det tog några timmar... sen tror jag de stannade lite extra länge bara för att Göran tyckte det var skoj att köra lite maskin :).

Så småningom gick vi hem och inväntade grabbarna, vi fick så lov att hålla oss ute för Göran hade med sig hemnyckeln... iofs har Susanne en extranyckel men jag orkade inte hämta den...

Göran lagade mat, makaroner och köttfärsås. Vi åt och sen bar det iväg på fotbollsträning, Jonna och Casper har träning samtidigt fast i olika lag, så bra att de lagt dem samtidigt! meja fick följa och jag lovade Melvin att han skulle få bada om han stannade hemma!

Egentligen var det tänkt att vi alla skulle följa på träningen, men den ligger så dumt tidsmässigt så det blir bara jobbigt att försöka hålla de små vakna på vägen dit och hem... lika var det på matchen i onsdags...

I alla fall så satte jag Melvin, Hilma och Towe i ett bad, Ninni satt i babysittern, hon somnade till så småningom och jag passade på att få undan allt vått som var tvättad och vikt i sina tvättkorgar...

När de andra kom hem från fotbollen sov tre små rena barn i sina sängar, det hade varit en lång dag och alla var trötta och hel slutkörda.
Ninni hade svårt att komma till ro, det var för varmt och hon fick sova i endast blöja.

Det blev en rätt så intensiv dag ed promenader och cykelturer i värmen och  solkräm hade jag helt glömt bort så det blev några snygga brännor på var och en av oss. Såklart ingen på Ninni men på alla andra, Towe hade lite röda kinder så hon klarade sig bäst, hon hade långärmat hela dagen, Hilma också men hennes tröja var v-ringad i halsen och det syntes!
Jonna var som vanligt mer brun än röd och meja hade mest fått färg i ansikte hon också, Melvin hade en snygg bränna i nacken... men han var heller inte direkt röd... Casper hade bränt underarmarna en aning. Göran tror jag klarade sig, jag fick en fin i urringningen och nacken...

Puss puss ♥




Sommar och sol!!!

I förrgår (onsdag) blev det riktigt sommarväder!

Göran åkte ju tidigt, han skulle följa Robert och Angelica till Sundsvall över dagen.

Jag fick för mig att vi skulle gå till dagis (2km)... Melvin som hade sina stövlar orkade gå till Grindes (ca 500m) sen var han trött! Jag hade varit lite föreseende och tagit med mig bärsjalen, så Hilma åkte upp på ryggen och både Melvin och Meja satt fram på vagnen och så var det full fart framåt!
Jag hade tänkte att vi skulle gå hemifrån  vid 08.30 men vi blev 30 minuter sena... så vid 09.00 var vi på väg!

Väl framme på dagis så passade Casper de små medan jag lämnade på dagis, skolbarnen hade ändå rast.
Casper ville gärna att Hilma skulle stanna med honom på skolan, han frågade lärarna och det gick bra. under tiden gick jag till Lotta en stund, talade om att Casper kunde ringa om det var något så kunde jag hämta Hilma.

Lotta hade gått till Leena och ropade så då gick jag Towe och Ninni också dit en stund, vi satt och ute i solen och myste och pratade.
Tiden tickade på och det blev lunchtid och då hade vi sån tur att Lotta bjöd på korv med bröd! Casper hade fortfarande inte hört av sig så jag antog att Hilma åt med honom på skolan.
Jag var kvar hos Lotta ända till 14.00 då det var dags att hämta barnen på dagis, Jonna hade redan slutat för dagen och var på fritids, Casper hade bara lite kvar av sin teknik lektion. Hilma hade skött sig bra, hon hade både målat med vattenfärg och fått hela klassen att skratta när hon sa åt Tony att vara tyst!!!

Meja och Melvin var ute på skolgården och lekte lite med Jonna och hennes kompisar, Casper ville ta med Hilma på bussen hem och det slutade med att både meja och Melvin också åkte buss. Jag, Towe och Hilma gick en stund innan så att vi skulle hinna hem samtidigt.

När vi kom hem tig jag med mig lite mellis ut, hårdbröd med smör och ost och vatten att dricka till, kanske inte låter så vidare smarrigt men gott var det, det tyckte alla.

Resten av eftermiddagen fortsatte vi att njuta av det fina vädret, Jonna och Meja cyklade och vi andra tog en promenad runt grannkvarteret. Stannade till hos Susanne en sväng men fick snart promenera bort en bit till för att kolla till barnen som fastnat hos Petko.
Petko är lika gammal som Hilma och kommer från Bulgarien, de har bott här i ca 1,5 år ungefär. I lägenhetslängan ovanför dem bor Ivan, han är nog ca 5 år och  kommer från Ukraina. Båda barnen går på dagis och förstår och pratar en hel del Svenska, föräldrarna är duktiga och försöker lära sig så mycket som möjligt och det tycker jag är skoj!
I alla fall så hade de bjudit alla barnen på glass och kakor!

Så småningom kom Göran hem från Sundsvall, han hade Susannes bil så jag såg när han kom och då samlade jag ihop barnen och så gick vi hem.
Hasse hade kommit och barnen var glada, de sprang fram och kramades med farfar! Han kom för att fira Jonna samt att följa med och kika på matchen som Casper skulle spela i Klövsjö lite senare på eftermiddagen/kvällen.

Jag gick in och fixade mat men grabbarna hann inte äta innan de skulle iväg... Casper tog med sig  mat i en glasslåda och åt i bilen, han skulle absolut åka med farfar!
Vi andra satte oss ute och åt.

Efter middagen så tog vi en promenad till, Jonna och Meja vill cykla och vi hade ingen lust att bara sitta hemma. Återigen stannade vi till hos Petko, barnen lekte och jag språkade lite med pojkarnas mammor :). jag blev bjuden på jättegoda grillade kycklingspett!

Tiden rullade på och det blev kväll, vi knatade så småningom hem över, grabbarna kom hem, de hade förlorat matchen... vi var ute en stund extra, barnen sparkade boll med sin pappa.

Precis när vi var på väg in kom Dexter så Göran tog honom och gick hem med han till Susanne, under tiden duschade jag alla barnen och gjorde dem klara för sängen.

Trötta barn somnade rätt så snabbt, även föräldrarna var trötta!



Soligt och närmare +20 grader!

Idag fick barnen fil till frukost och de blev glada över att slippa gröten :).
jag hade planerat redan igår att de skulle få fil och det var bara bra med tanke på att Ninni som sovit hela natten vaknade och vill ha tutte precis när klockan ringe.


Hilma med sin dagliga frukostfrisyr!


Jonna slevar in för att inte bli sen till bussen, Casper är redan klar...


Towe är så klart också glad, det är hon alltid så fort andra runtomkring är det.

Meja, Melvin och Ninni var tröga att kliva upp så de fick jag inte med på bild.

Efter frukosten tog vi det lugnt, jag tvättade handdukar som fick torka ute! och jag vek lite tvätt, Göran lämnade M&M på dagis. Ninni somnade vid 09.30 tiden och sov ända till efter lunch.

Jag väckte henne för att lägga henne i vagnen, alla tog en tur till affären och Hilma var lycklig över att få åka sin vagn!


Hilma fick en glass!
Och det ser ut som att den var rätt god ;P


Ninni som somnade om i vagnen vaknade så småningom.
Ny blöja och mat så var hon nöjd och glad!



Towe som sov i vagnen när vi var på affären vaknade så småningom, jag tog på henne överdragsbyxor och stövlar, sen var hon redo för att leka i sandlådan med Hilma.

Ninni och jag satt på bron en stund men ganska snart blev ögonlocken tunga, jag lade henne i vagnen och hon somnade.

Göran hade vid det laget åkt till skolan för utvecklingssamtal med Casper, sen tog han med M&M från dagis innan han skulle hem.
Jonna kom hem innan dem och vi satt ute och läste läs-läxan.

Vi var ute resten av eftermiddagen, gick in för att äta middag och var sen inne tills det var dags att natta barn.
Jonna var på kör och kom hem strax efter 19.00, lagom i td för att duscha och gå och lägga sig :)
Men först fick hon läsa läs-läxan en gång till och under tiden gjorde jag två inbakade flätor på henne.
Lite egentid, bara hon och jag!

När alla barnen utom Ninni var nattade satt vi i soffan och mös, hon somnade så småningom och nu sover hon sött i sin säng.
Bara för att jag tycker att det är så ött och gulligt så måste jag bjuda på dagens...


...Ninni med tummen ;)

Nu ska vi fika och sen blir det sängen.
har varit otroligt trött idag, förstod först inte varför men sen kom jag på att det var på grund av tavegylen som jag tog i morse...
Jag ska ta dem på kvällarna hädanefter!
Björkarna har börjat slå ut och ögonen börjat klia...

I morgon åker Göran med Robert till Sundsvall och jag blir kvar hemma med alla barnen... håller tummarna för bra väder och glada barn!

Puss puss♥

Den där tummen...

...jo den smakar fortfarande väldigt gott när man är trött!



Ninni somnade på mage över mina knän, när jag lade över henne i spjälsängen så vaknade hon till, började genast söka efter sin lilla tumme och inom 10 sek satt den där den skulle och lilla Ninni somnade om på stört!

idag...

...bakar vi matbröd!
Det blev både havrebröd och bondbröd, surdeg i båda! I bondbrödet ska det vara surdeg men inte i havrebrödet... men recepten är lite lika så jag tänkte att jag kunde testa :)


Towe hjälper såklart till!

För övrigt så har det varit full fart och ingen hejd på barnen idag... suck... det har varit en aning jobbigt med en Melvin på sitt argaste humör, Towe på sitt mammigaste och gnälligaste HELA tiden. Ninni som hade svårt att komma till ro, Hilma som var överallt och slet och lockade fram och en Meja som inte gjorde något för att förbättra det hela... eller jo hon skötte sig faktiskt bra, försökte säga åt sina syskon men rätt som det var så busade hon också...

Göran är i Svensta hela dagen, han har varit på två möten och sen stannar han med Robert en sväng när han ändå är där... hade ju önskat att det var en dag som det var lugnare här hemma men det vet man ju aldrig i förväg...

Det var alltså full fart tills efter lunch då Towe skulle sova, Ninni sover också och te andra tre bustrollen fick gå ut! Jonna, Casper och Tony kom precis hem från skolan, de är också ute och leker... mest för att jag lovade nybakt bröd till mellis om de var ute en stund ;).

Nu verkar det som att Towe vaknat av allt stoj ute... men hon har ju fått sova en dryg timma i alla fall! Ska klä på henne lite till för hon lär ju också vilja vara ute och leka en stund.

Puss å hej!

ps. haha nu hör jag Melvin i barnvakten, "du måste sova Towe, ska jag sjunga för dig, i ett hus i skogen slut... haren skuttar fram så fort... god natt Towe"

2 månader!

Igår blev Ninni 2 månader!
Tiden springer som vanligt iväg och hon utvecklas mer och mer för varje dag.
Hon är vaken längre stunder och äter med lite längre mellanrum, rutiner börjar ta form...

Hon ler och pratar, antydningar till skratt kom bara för någon dag sen.
Babygymmet har vi plockat fram och det gillade hon vår lilla stumpa.

Senaste veckan har hon också börjat dra händerna upp till munnen och det har resulterat i:



att hon är en liten tumsugare :)
Hon tar ju väldigt sällan nappen, så gott som aldrig, men nu flera dagar har hon legat och snuttat på sin lilla tumme!
Bilden tog jag när hon somnat med den i munnen och den är på väg att glida ut, men söt i alla fall!

Ganska konstigt att vi inte fått någon tumsugare förrän nu, Towe hade tendenser till det men tog nappen så då behövdes den inte...
Undrar just hur det blir på vintern då hon ska sova ute i vagnen, hur gör man med tummen då?
Någon som vet!?

Hon har även börjat försöka "sätta sig upp" när man har henne liggande i famnen eller när hon sitter i babysittern, men jag hoppas att hon är nöjd med att ligga ner ett tag till ;)

När det gäller maten och mjölken så fungerar det jätte bra, igår var jag tvungen att pumpa ur för att det var lite för fullt :). Hoppas det håller i sig för jag har inget emot att amma länge!

Sötaste lilla Ninni, vi älskar dig mer och mer för var dag som går!
♥♥♥

Helgen och lite till...

Onsdag eftermiddag var det fixarkväll på dagis men eftersom både Hilma och Towe var lite snoriga + att jag var ensam med alla barnen + en kompis till Jonna så kändes det inte som att jag skulle kunna åstadkomma så mycket nytta om jag åkte dit så vi stannade hemma...

Casper hade fotbollsmatch så Göran var där med honom, jag stekte pannkakor till middag, själv åt jag lax som blev kvar efter lunchen.
Efter middagen klädde vi på oss och gick ut, gick bort till lekparken på Åsenvägen och var borta i ca 2 timmar!

Torsdag fick vi besök av Robert och Angelica! Jag lagade smördegsinbakad fläskfilé med hasselbackspotatis och till efterrätt blev det chokladmousse med frysta (tinade) bär!
En både god och trevlig eftermiddag och kväll!

Fredag, ja va gjorde vi då? Minns inte riktigt...

Lördag, Jonnas födelsedag!!! Jonna var i stan på Storsjöbadet med sitt fotbollslag och roade sig, hin åkte med Nikita in till stan och vi åkte efter när vi hade ätit lunch.

Lämnade in Mejas klocka på lagning, köpte present till Jonna, hämtade Jonna, åkte på Skopunkten och inhandlade 6 par skor! Det tog knappt en timma att mäta och välja skor till alla barn, Jonna fick två par och Towe blev utan... Jonna hade inga skor hemma och till Towe fanns det flera par så det behövdes inga nya :)

Köpte tårta på Ica Maxi innan vi åkte hem och åt upp all tårta... sen mådde några av oss illa...

Söndag (idag) har varit en lugn dag, Mazdan blev såld och barnen var ute en stund innan middagen för att leka av sig lite... trots att det var blött och trist, men trots att barnen är väldigt söta så är de turligt nog inte gjorda av socker ;P...

I morgon är det Måndag och en ny vecka, inte så många veckor kvar nu innan det är sommarlov!

Puss puss♥

110 ml mjölk...

Ikväll när Ninni somnat för natten (förhoppningsvis) så kändes mina bröst en aning osymmetriska... tog fram pumpen och pumpade ur 110 ml ur högra bröstet, kan ju vara bra att ha i frysen.




svartvita bilder...

Har sorterat ut lite bilder som vi tagit med nya kameran, piffade till lite med att göra dem svartvita!

Här följer en hel hög med bilder på alla mina underbara ungar + en bild på min lillebror Jacob samt barnens yngste farbror Tony










































































så vacker...

...så jag smälter lite varje gång jag ser henne



så go



så underbar, vår lilla Hilma

Dessa ögon...

...de är ju nästan livsfarliga!



lilla Towe med hennes förtrollande blick!

Jonna 8 år!!!

Hipp hurra för Jonna idag!
♥♥♥


(en stor-liten donna som älskar att klä upp sig.
Här är hon på väg till kalas hos kompisen Elin i mitten på april.)


Jonna har firat sin 8:e födelsedag på Storsjöbadet tillsammans med sitt fotbollslag, hon åkte dit med en kompis och vi kom efter lite senare och hämtade upp henne.

Medan Jonna badade fixade vi presenter, en sparkcykel samt en pysselbok med frisyrer och smink.

Efter badet blev det ett besök på skopunkten, 6 par skor fick vi med oss därifrån varav 2 var Jonnas.

Lyxade till det med tårta från Ica Maxi!

Denna var klockren!
Men vi visste inte om en skulle räcka!?...


...så vi köpte en till!


Vi fikade tårta ganska direkt när vi kom hem och de var goda båda två, men en hade nog räckt för jag tror nästan alla mådde lite smått illa efter tårtkalaset...



(busig med tänder på utväxt åt alla håll och kanter!)


Fastän du så gott som jämt går oss på nerverna så älskar vi dig så otroligt mycket, precis lika mycket som vi älskar dina syskon!
Du är helt enkelt världens bästa Jonna!
Puss på dig!
♥♥♥



Lyxig lunch med lax!

I morse var vi 5 st i vår säng när jag vaknade, både Hilma och Melvin hade kommit under under natten och Ninni hade vaknat någon gång efter kl. 3 och innan 4 för att äta :).

Jonna var rätt snabb med sin frukost idag och hann till och med att borsta tänderna! Senaste veckan har hon segat på så mycket så att de nästan fått springa till bussen...

Däremot var Melvin och Hilma riktiga segisar idag och vi satt kvar ända tills klockan närmade sig 08.00! Till slut ville inte Hilma ha mer och då fick Melvin också gå.

Jag lämnade på dagis idag och när jag kom hem igen så ville Ninni ha mat, då hade hon inte ätit något sen i natt, gissa om mitt vänstra bröst var lite fullt och ömt!?
Hon hade fått ny blöja och kläder innan jag åkte, hon sov så sött äna tills klockan var 08.30 :).

Dagens lunch blev rätt lyxig, lax med bönsallad och bulgur, även lite hollandaisesås blev det och gott var det!

Var ju och handlade igår och  när jag skulle göra fika på kvällen upptäcker jag att mjölken jag köpte hade utgångsdatum samma dag... brukar alltid kolla när jag handlar men gjorde inte det denna gång så klart...
I alla fall så passade jag på att koka lite risgrynsgröt när jag ändå lagade lunchen och till middag får det bli pannkaka.

Just nu är det väldigt lugnt, Towe och Ninni sover, Hilma bygger lego, Göran slappar på soffan och jag sitter här :). Varmt är det också, eldar lite i kaminen, det är så mysigt!

Eldade inte något igår utan slog på varmvattenberedaren istället, den som vi hade innan vi satte in annan och acc. tankarna. Spar lite på veden och lyxar till det med att inte behöva elda på hela sommaren!!! Det går ändå inte så mycket varmvatten här hos oss även fastän vi är så många, men under sommaren kan det behövas när som helst och då är det skönt att veta att det alltid finns tillgängligt utan att behöva elda!
Någon brasa i kaminen lär det ju bli lite då och då i stället, de dagar som det är regn och rusk, men ved till kaminen har vi i överflöd så det skadar ju inte.

Fick just bekräftat att vi i morgon får finbesök av Robert och Angelica så nu ska vi planera någon god middag och eventuellt någon efterrätt att bjuda på, måste ju passa på att göra det ordentligt när man ändå håller på ;).

Puss puss så länge :)


Två lösa...

I morse när jag borstade tänderna på Meja så kände jag på en av hennes små tänder som hon senaste dagarna lite då och då har sagt är lös... mycket riktigt så var den lite lös! Den bredvid var också lika lös så de lär nog lossna samtidigt!?
När jag ändå höll på så kände jag på de främre tänderna i överköken också och jag tror minsann att de också börjar på att bli lite lösa ;)... lär nog bli en hel den fina bilder på den munnen under sommaren ;P

Tiden går så fort, tänk nästa höst (2013) börjar hon ju skolan!!! Får se om hon har lärt sig att säga "R" innan dess!? kanske redan innan sommaren är slut!?

Hennes favorit sysselsättning för tillfället är att cykla! Hon lärde sig förra sommaren, lärde sig själva tekniken i början av sommaren och innan sommaren var slut hade vi plockat bort stödhjulen också, tror inte ens halva sommaren hann gå ;P.

Annars gillar hon att pyssla, sitta i lugn och ro och rita är en annan favorit, bygga pärlplattor och halsband en annan :). Smiter iväg med min telefon för att spela gör hon också titt som tätt, med den kan hon sitta i timmar om hon fick...
Hon är för det mesta ganska lugn men när hon väl sätter igång och busar och sprallar så är det rejält!!! Näst intill hysteriskt...


och när hon äter så är hon nog den av barnen som sölar minst! Det blir nästan aldrig kladd, och om det blir så är hon väldigt noga med att ta reda på det med detsamma!


närbild på näsan...

3 & 4 månader!!!

Idag den 16 Maj är det;


3 månader sen Märtis ♥ kom till världen och...


...4 månader sen den här godingen, Freddie ♥ föddes!

Gratts både till er och era fina föräldrar!

Kissekatterna växer!

Kissarna är nu drygt 6 veckor, de har växt en hel del och springer numera runt överallt!
De går fint på lådan och  har fått börja smaka på torrfoder, som de för övrigt älskar!!!


de är som små hökar!


gott, gott!

Två pojkar och två flickor är det, alla är lurviga och mjuka, väldigt lekfulla och sociala, kurrar och vill gärna bli klappade! Precis som små kattungar ska vara ;)


update...

Söndag:
Lugn och lite senare frukost... busväder ute, jag tog en dusch, Susanne och Patrik kom och bjöd på lite fika runt lunchtid, eftersom vi skulle äta hos dem lite senare skippade vi lunchen och bestämde att vi skulle komma förbi runt 16.00 tiden!
Till middag blev det tacos, det var gott! Vi stannade någon timma och knatade hem över i lagom tid för att stoppa barnen i säng och ta in tvätten som jag hängt ute.

Måndag:
Vaknade på bra humör... trodde jag... märkte rätt snabbt att tålamodet var kasst och att jag var väldigt lättirriterad... så när jag plockat undan i köket, Göran hade klätt på barnen och jag hade bytt blöja och klätt på Ninni så tog jag med henne till sängen, lade mig för att tutta henne och för att vila, somnade och låg kvar i två timmar!

Klev upp igen lagom till lunch och kände mig på mycket bättre humör!
Det var ännu värre busväder ute denna dag, det blåste massor, det ven i kaminen och fönsterna nästan skallrade kändes det som...

Försökte få liv i min surdeg igen, ställde fram den redan kvällen innan men det verkade inte som det hände så mycket med den... fick några fina tips av Helena E och vips så var den bubblig och fin på bara någon timma!
Hade tänkt vänta med att baka då degen först inte startade ordentligt men eftersom vi ändå skulle använda ugnen till middagen så satte jag igång och bakade :), blev två till härliga bondbröd, lika som jag gjorde sist.


bubblig och fin!

Efter middagen var det fotbollsträning för Jonna och Casper, Göran körde både dem och Tony.

Jag nattade barn och satte mig för att kolla igenom lite kläder. Fick kläder från pappa som han i sin tur fått av en gammal vän, massor med fina barnkläder, jag fick hälften och Tina hälften :). När jag nu satt och kikade igenom så tyckte jag inte att det stämde riktigt... ringde Tina som kikade i sin del och det verkar som vi får slå ihop allt och dela om då jag har en del av vissa "dressar" och Tina den andra... tur att de flyttar upp snart så vi har nära till varandra :).

Casper och Jonna kom hem, de fick nybakt bröd till kvällsfika innan de gick och lade sig, jag och Göran tog också nybakt bröd till kvällsfika fast lite senare.

Tisdag:
Idag hade jag tid hos tandläkaren kl 10.00, vi åkte mot Svensta direkt efter att vi lämnat Meja och Melvin på dagis.
Allt gick bra, fina rena tänder hade jag men dessvärre en liten förändring på två tänder som eventuellt behöver lagas... inga riktiga hål men en tandläkare ska kika på dem, fick en ny tid 30/5 kl 10.00. Sen ska jag försöka bli duktigare på att använda tandtråd också!

På vägen hem stannade vi på Grindes för att handla inför veckan, handlade även lite lyxig lunch, Hilma som bestämde pizza! Till den gjorde Göran en bönsallad med rödlök, tomater och fetaost! Gott, enkelt och nyttigt! Vi gjorde mycket så att det räcker till i morgon också, då ska vi ha lax till!

Jag hämtade M&M på dagis vid 14.00 tiden, kom hem, Jonna läste läxa och gick till kompis, barnen fick frukt sen fick Meja också kompis, Ottilia och hon cyklade iväg och Melvin tog en promenad till Alfred (Ottilias lillebror)för att se om han ville leka :).

Jag har ägnat stor del av dagen till att tvätta, helt plötsligt efter 4 maskiner var alla(5) tvättkorgar tomma!!! Det är rätt sällan som man lyckas med det...
Två maskiner med handdukar som jag hängde ute och resten var kläder och innan dagens slut blev det även en 5:e maskin då Towe hade bajsat ordentligt när jag skulle hämta henne efter hon sovit lunch... sen dröjde det inte länge förrän tvättkorgarna började fyllas på igen ;).

Jag lagade ungnsfalu till middag, Jonna, Meja och Melvin fick jag ringa hem vid 17.00 tiden men det dröjde nog till närmare 18.00 innan vi satt och åt... Hilma och Towe satt i badet när maten var klar... planeringen var inte på topp ;).

I morgon är det onsdag, sen är barnen lediga resten av veckan, röd dag på torsdag och klämdag på fredag :).
Göran och Casper kommer att sticka iväg vid 15.30 i morgon, de ska till Hackås för Casper ska spela match, de åker med Susanne, Patrik och Tony och skulle tydligen stanna till i Svensta och äta middag, lite lyx!

Såg idag att det även är fixardag på förskolan/dagis i morgon, glömde kolla vilken tid men jag får se om jag åker dit själv med alla barnen eller om jag anser att jag är upptagen!? Fixardagen är frivillig, men även om jag gärna skulle vilja så får man ju väga in om det eventuellt finns några begränsningar...

Nä nu är klockan mycket (23.39) och om jag någon gång ska försöka att inte vara trött på dagarna så kanske jag bör börja med att inte lägga mig för sent... blir ju hur trött som helst av att amma verkar det som!?

Puss å god natt!!! ♥





Mysan 20 år!!!

Idag den 15 Maj fyller finste Mysan 20 år!
Grattis älskade du!
Puss



Love U ♥

Utmanad...

Jag har blivit utmanad av Linda (http://lindasvardag.wordpress.com/)

Utmaningen består av 11 frågor som man skall svara på och sedan skall man formulera 11 nya frågor och skicka ut till 11 andra bloggare.


1. Vilken är din favoriträtt?

Oj va svårt! Antingen en gos sallad eller en regäl köttbit, eller båda tillsammans :)

2. Högklackat eller sandaler?
Helt klart sandaler!!! Är nog inte så bra på att gå i högklackat och dessutom är nog sandaler bra mycket skönare :)

3.Om du skulle rekommendera en bok, vilken skulle det vara då?
Jag läser inte så ofta böcker men jag gillar Virginia Andrews böcker.

4.Ros eller Tulpan?
Rosor är fina.

5. Tvspel, datorspel eller brädspel?
Brädspel.

6. Choklad är en av mina laster. Äter du choklad? I så fall, vilket är din favorit och varför?
Jag gillar också choklad väldigt mycket! Men måste jag välja så blir det nog en mörk variant av Lindt, annars är ju Marabou också god men ibland blir det för sött...

7. Hur skulle du beskriva dig själv som person?
Oj, den var också svår... tror i alla fall att jag för det mesta är snäll, omtänksam, känslig, sprallig och glad!

8. Vad gör du helst en fredagkväll?
Myser med familjen!

9. Vilken var den senaste filmen du såg?
Det var nog "Baby Binks day out" tror jag den heter, såg den med barnen :)

10. En låt, vilken är den första du kommer att tänka på?
"When ouy say nothing at all" med Roanan Keathing, den är fin.

11. Vad brukar du träna för något?
Å, jag kan inte säga att jag brukar träna... men jag har gjort lite smått och har väl tänkt börja igen och då blir det till att damma av cross trainern och hantlarna... annars är ju jazzdans skoj!


Här är mina frågor till Er:

1. Vad dricker du helst för att släcka törsten?

2. Vad bakar du helst?

3. Vad ville du bli när du blev stor när du var liten?

4. Husvagn eller husbil?

5. Kort eller lång frisyr?

6. Vem saknar du mest av dina nära och kära som inte längre finns med oss här på jordelivet?

7. Choklad eller lakrits?

8. Söter du vispgrädden?

9. Vilket rum i huset/lägenheten är det viktigaste för dig?

10. Vad är det knäppaste/tokigaste du någonsin gjort?

11. Finns det något du ångrar att du aldrig gjorde och i så fall vad?


Jag utmanar dessa:

Syster Tina
(http://familjennagolunda.blogg.se/)
Milla (http://familjenellison.blogg.se/)
Elin (lösenskyddad)
Monia
(http://moniasundgrenjansson.blogg.se/)
Linn (http://viktigalinn.blogg.se/)
Millan (http://lillefamiljen.bloggagratis.se/)
Pappa (http://patetiskabloggen.blogg.se/)
Sandra (http://perfectbynature.blogg.se/)
Nena (http://boerjesdotterblogg.bloggplatsen.se/)
Madelene (http://madelein.se/)
Camilla (http://minstorafamilj.se/)




Lite lördagsbestyr och annat skoj...

Idag klev jag upp strax efter 08.00 och började med att koka ägg till frukosten! Ägg är både gott och nyttigt sen är det ju bara extra positivt att det går att använda till och i så mycket!

Efter frukosten badade Hilma och Towe, Ninni fick sig också ett snabb-bad... dopade ner henne hos de andra tjejerna några minuter :)

Efter badet fick Hilma en ny frisyr;


svårt att sitta stilla när jag knäppte kort...


suddig men charmig!


två inbakade flätor blev det...


och hon var väldigt duktig på att sitta stilla!!!


I SEE YOU!!!
påpekar Towe!


mig också säger Melvin...


som för övrigt klär sig på både det ena och det andra sättet om dagarna...


Meja kikar fram...


kanske jag ska börja med "Dagens Melvin" !?

Till lunch bakade jag piroger, denna gång av pizzadeg med bakpulver och den varianten blev nog bäst om man väger in både utbaket och smaken. Prövade att baka av pajdeg igår och de var enklast att baka ut men resultatet blev väldigt torrt och frasigt... av vanlig deg med jäst så blir utbaket lite avancerat...

Efter lunchen när Towe skulle sova så dukade vi upp med en massa pärlor och plattor, vi har byggt i flera timmar och snart är pärlorna slut ;)... vi började bygga igår men då hann vi inte fortsätta... det blev ett besök på akuten i stället som tog hela långa dagen!

Under lunchen igår fick jag akut jätte ont i magen, eller på sidan av ner mot ljumsken, ungefär i höjd med där äggstockarna sitter... det gjorde så ont att jag fick ringa 1177 och de skickade mig till akuten...
Packade in barnen i bilen och for... efter många timmar fick jag äntligen komma in, smärtan hade avtagit och att konstatera efter undersökning så var det troligtvis bara en äggblåsa som spruckit... kan tydligen göra väldigt intensivt ont!

Så småningom vaknade Towe, Ninni låg på golvet redan och Towe gjorde henne sällskap;








♥♥♥
Så söta så jag skulle kunna äta upp dem när som helst!!!

Göran och Casper åkte iväg för att spela lite bandy vid 15.00 tiden... och vi fortsatte att bygga pärlor! ja barnen byggde och jag fick stryka ;)


dagens skörd!
Jag har gjort den med ögat och barnen har gjort resten....
kan ni gissa vilken som är Caspers? (han gjorde bara en)

Så småningom kom pojkarna hem, pärlorna plockades ihop och middagen lagades, Kyckling med cous cous, aprikoser och cashewnötter blev det och det var mycket godare än jag föreställt mig och de flesta av barnen gillade det också!

Efter middagen blev det efterrätt i form av ananas/hallon paj med glass samt kladdiga chokladmuffins som jag för övrigt slängde ihop efter jag bakat pirogerna till lunch :), gäller att passa på när ugnen ändå är igång!

Barnen gjorde sig klara för sängen, men innan de lade sig fick de sitta upp och kika på tv en sväng...
Nu sover alla barn utom Casper och Tony som ska sova här i natt, de står i köket och bygger pärlplattor ;).

Jag har eldat, Göran ska vika tvätt och nu blev jag beordrad att gå till köket och stryka ;).

Lite senare ska jag och Göran mumsa på efterrätten, vi hoppade att äta den direkt efter middagen, den som spar han har ;P

Puss puss på er alla där ute ♥

Chokladmousse alá Elin!


Efterrättstips!
Vispa 3dl grädde (vispad)
Smält 100g mörk choklad (chili-smak är min favvo)
2äggulor

Blanda och häll upp i små glas, ca 6st. Toppa med färska bär!
Muuuuuums sa gött och dessutom nyttigt!
Gott med ett glas rött!

Snodde den av in fina vän Elin ;) ♥

Pecan-kola cheesecake

Härom dagen hittade jag ett recept på denna, ser himla god ut men har inte prövat ännu ;)




Kakbotten
220 g digestivekex
100 g smält smör

Cheesecakefyllning
700 g philadelphiaost
1 ½ dl strösocker
1 krm vaniljessens (eller ca 1 tsk vaniljsocker)
3 stora ägg

Kolasås
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
1 krm vaniljessens (eller ca 1 tsk vaniljsocker)

ca 2 dl grovt hackade pekannötter

1. Kör kexen i en mixer tills det är bara fina smulor. Blanda med det smälta smöret i en bunke.
2. Tryck ut kexblandningen i botten av en springform med löstagbar kant och ställ in i kylen.
3. Värm ugnen till 150 grader.
4. Vispa ihop philadelphiaost, socker och vaniljessens tills blandningen är slät.
5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje.
6. Häll cheesecakefyllningen över den kylda kakbottnen.
7. Grädda i ugnen i 35-45 minuter.
8. Ta ut och låt svalna ordentligt.
9. Smält hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull.
10. Tillsätt sedan resten av sockret och vispgrädden. Rör om så att allt blandas och koka upp.
11. Låt småputtra i ca 15 minuter.
12. Ta kastrullen från plattan och ha i smör och vaniljessensen. Rör om och låt svalna något innan du häller över såsen över cheesecaken. Garnera med pekannötter!



källa:
http://bambi.alltforforaldrar.se/2012/april/pekankola-cheesecake.html

7 veckor och läkarkontroll...

Idag är Ninni 7 veckor och 2 dagar, vi har varit på läkarkontroll och allt såg bra ut :)
Doktorn tyckte att hon verkade se väldigt bra och var himla vaken och social, hon fick mer än väl godkänt!

Vågen visade på 5020g och längden 57 cm huvudomfång 38,8 cm.

Hon växer med andra ord som hon ska och de hade ingenting att anmärka på, hon får mat, stimulans,D-vitamin och allt annat som hör till så allt är ju i sin ordning!

Nästa gång vi ska dit så är hon 3 månader och då blir det spruta, kanske att jag väger någon gång emellan!?

Har nu ikväll bytt ut hennes lilla garderob från storlek 56 till 62, vissa plagg kommer man att sakna men å andra sidan finns det ju många som man längtat efter ;). Vi har ju en hel del kläder på lager :P.


Världens bästa Ninni!
♥♥♥


Regn, matlagning, bak, sol och utelek mm...

Igår onsdag var jag riktigt slö och trött på förmiddagen, jag låg på soffan och halvsov mellan 09.00-11.00 när ändå Ninni sov en stund. Jag försökte sova men med en Hilma och en Towe som klättrar, kastar/bygger med lego och kikar på Pippi samtidigt så kan det vara lite svårt ;), vila fick jag i alla fall :).

Efter lunch blev det lite mer fart, det var ingen idé att gå ut då det var regn och rusk väder... Towe sov lunch, Hilma kikade på film och lekte...

Fram emot eftermiddagen när Göran varit på utvecklingssamtal med Jonna, hämtat hem M&M från dagis och varit på Grindes så började jag  laga middagen, lite väl tidigt men eftersom det var chili con carne så gör det ju inget om den får stå och goa till sig lite extra!


Chili con carnen är ganska färgrik


Under tiden jag lagade grytan hade jag sällskap av en glad Ninni, hon lyssnade på musik och filosoferade i babysittern.


Hilma var mindre glad när jag skulle låna telefonen för att fotografera dem ;)
Towe sov fortfarande...

I tisdags kväll startade jag en surdeg som jag haft i frysen och igår bakade jag av den, bondbröd blev det, har aldrig gjort förut, det var första men absolut inte sista gången :). Riktigt stora och fluffiga bröd blev det!




Det var ingen bandy för Göran på kvällen s det blev mys i soffan för hela slanten... men klockan var nog fram emot 21.00 innan vi satte oss i alla fall...
Vi fikade smörgås och så hade ju Göran köpt blåbärsbakelser när han var och handlade så dem mumsade vi på efteråt! Lite lyx mitt i veckan...

Idag torsdag var vi till BVC för läkarkontroll på Ninni, allt gick bra och hon fick mer än väl godkänt!!! Vi var där i god til + att Iris låg lite efter så Hilma och Towe fick leka av sig lite i lekrummet/väntrummet, åka rutschkana var det bästa!

På vägen hem somnade både Towe och Hilma i bilen, Hilma väckte vi men Towe fick sitta kvar och sova, jag lade barnvakten hos henne och så gick vi andra in och åt lunch. Towe vaknade precis när vi ätit klart, hon fick korvstroganoff och ris, vi åt chili con carnen sen gårdagen.

Skolbarn och dagisbarn kom hem, vi klädde på oss och gick ut någon timma innan det var dags att gå in och laga mat.
Jag hängde tvätt, Ninni sov gott i vagnen, det var 16 grader i skuggan och härligt i solen, knappt någon blåst och  helt perfekt väder!
Eftersom isen nu gått av sjön (2 maj) så fick de lov att ta av sig sina mössor och jackor, även fastän jag småfrös lite så vet jag ju att barnen är mycket varmare än jag och jag är väldigt frusen av mig emellanåt.

Det blev Gnocchi med chili, vitlök ovh räkor till middag och allt blev slut!

Vid 18.00 åkte Göran med Casper, Tony och Jonna till Klövsjö på fotbollsträning, Towe skrotade runt och pysslade med sitt och de tre äldre kikade på bompa.
Ninni blev trött och strax efter 18.30 bytte jag blöja och tog på pyjamas och sen somnade hon i sin säng, hon sover fortfarande, ska bli spännande att se om hon sover för natten eller inte :).

Vid 19.00 nattade jag Towe och Hilma, M&M, de åt en smörgås till kvällsfika och sen borstades det tänder innan de ganska snällt lade sig i sina sängar, alla var trötta och somnade inom 10 min.

Casper och Tony har hittat ett par trasiga glasögon som de tagit hit och dessa slåss barnen nästan om att få ha, ikväll hade Melvin dem;


han ser så roligt ut med dem på sne :)


gott med mjölk och smörgås!


Nu ville Hilma också vara med på bild!

Fotbollsträningen har nyss slutat så de är väl på väg hem nu, ska strax förbereda lite kvällsfika så att de kommer i säng innan det blir alltför sent.

Fick nyss ett sms att det bara är Jonna som kommer hem, Casper sover hos Tony och det innebär sovmorgon för oss!!!

I morgon är det fredag och äntligen helg igen... hoppas på fint väder så vi kan vara ute och mysa.

Puss puss♥

Mamman är ute å ränner...

Idag har jag inte varit hemma så mycket känns det som... vid 10.00 tiden följde jag och Ninni med svärmor till Svensta en sväng, blev bjuden på lunch,en sväng på apoteket och sen dollar innan vi åkte hem. Sköljmedel, hårspännen och  hårsnoddar fick jag med mig hem.

Gjorde läxa med Jonna, var en sväng på Grindes då vi hämtade M&M på dagis.

Lagade mat, fiskgratäng och potatis, vi åt sen gick barnen ut en stund med pappan som bytte fläktrem på mazdan, de var ute ca 1 timma, bara jag och Ninni kvar inne.

Barnen kom in, pappan hade mutat med lite popcorn ;), alla utom Casper och Ninni satt uppradade i soffan och smaskade popcorn och drack vatten :).

Jag hängde tvätt och Casper bytte blöja och satte på pyjamas på Ninni, Ninni åt och sen strax innan 19.00 drog vi till dagis (förskolan) på färläldrarådsmöte.

Kom hem strax innan 21.00, jag har eldat och nu ska det fixas fika. Ninni somnade på vägen till mötet och sover fortfarande, hon lär ju vakna snart och villa äta lite innan det är dags att sova igen.

Känns i helhet som dagen gått ganska fort och jag har inte hunnit få så mycket gjort... men det jag inte hann hinner jag en annan dag!

Puss puss♥

Härligt att vara ute!

Idag har varit en bra dag! Jag klev upp i tid, alla barnen var på bra humör, Ninni sov under frukosten, vilket innebar att jag fick äta den i lugn och ro, Casper och Jonna fick skjuts av farmor till skolan, Hilma, Towe, Meja och Melvin badade i omgångar efter frukosten, sen duschade jag innan Göran redan klockan 10.00 började fixa med lunchen och ca 1 timma senare var vi ute i det fina vädret!

Vi var barnvakt (hundvakt) åt Ville idag och det har gått jätte bra, lite svårt att komma till ro först men sen hittade han en bra plats där han spenderade de flesta av dagens timmar;


...tillsammans med Towe i vagnen


efter någon timmes mys kikade han upp innan han återigen gosade ner sig och sov en stund till! Även efter att Towe vaknat låg han kvar och mös bland filtarna :)

Göran fnulade i garaget och tog tag i projekt "fixa fyrhjuling"! Det visade sig att det egentligen aldrig varit något större fel på den större utav dem... utan bara en kabel som glidit isär, väldigt retfullt kan jag tycka då den stått "trasig" i ett år!!!

Casper blev helnöjd när han kom hem från skolan och såg att den funkade!!! Sen har vi ju den minst lika motorgalne Towe som hade kunnat åka hela dagen om hon fick!!!
Så fort hon hör något som brummar så reagerar hon, direkt när hon såg fyrhjulingen efter att just slagit upp ögonen var hon exalterad!

Vi var ute hela långa dagen, jag passade på att hänga lite tvätt ute, det kom någon enstaka snöflinga mitt i allt, Göran bytte däck på Marias bil, barnen fikade banan och kex till Mellis, de cyklade, jag pratade en stund med Helena O i telefonen, Casper körde så klart fyrhjuling och de andra barnen åkte med honom i tur och ordning.

När vi ätit middag åkte Göran med Casper och Tony på fotbollsträning, jag dukade av samt bakade ut mina rågsiktskakor som jag hade på jäsning, Susanne och Patrik var förbi och hämtade Ville och sen nattade jag barnen.

Nattningen gick otroligt smidigt ikväll, Jonna och meja höll på att leka uppe och jag lovade dem att leka en stund till om de kom ner och gjorde sig klara för sängen först, tydligen en hit!
Towe, Hilma och Melvin var heller inga problem, trots att Melvin varit väldigt arg och lättstött idag...
Jag sjöng en skvätt och...


Hilma somnade bums, så vackert!



avslappnat och fridfullt ♥


Towe somnade en stund senare, men lika nöjd var hon för det!


Tuttade Ninni medan jag sjöng, hon slumrade till och jag bäddade ner henne i spjälsängen innan jag gick upp och sa godnatt till de större flickorna.

Ninni vaknade och tuttade en stund till, pojkarna kom hem och Casper fikade kvällsfika, Ninni satt på bordet (i babysittern) och kikade, jag lade henne återigen i sängen när hon höll på att somna.

Jag plockade i diskmaskinen, Göran fixade fika, jag eldade och sen slappade vi i soffan, Ninni låg och filosoferade i sängen och somnade så småningom.

Göran har gått och lagt sig och jag har suttit här, fastän jag egentligen skulle ha lagt mig jag också... jag skulle även ha varit ner i källaren och lagt i mer ved... får se om det slocknat eller inte... ingen katastrof...

Men nu blir det till att borsta gaddar och krypa ner i sängen, i morgon är en ny dag!

Puss puss♥


tolalaletten...

Melvin och hans små fix idéer!!! Han vet mycket väl att det heter toaletten men ändå så fortsätter han att säga tolalaletten, han säger det utav bara farten och märker det säkert inte en själv... han är så söt ♥


första bilden som jag tog med telefonen som jag har nu, Melvin för lite drygt 1 år sen 20 april 2011


å en till...


också för ett år sen... kollar läget i En av Moffas bilar ;)


ock så en när han äter glass på kyrkis, världens goaste pussar kan man få av den munnen!

Puss puss♥

underbart vackra ögon!

Alla mina barn har så underbart vackra ögon med långa fina ögonframsar!
Hittade en bild som är tagen för ungefär 1 år sedan...



Här är Melvin med sina underbara

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1401601/mammanochtrollungarna?claim=pcp7rfp4b6c">Följ min blogg med Bloglovin</a>

ja just ja, Funäs...

Jo, Göran var ju i Funäsdalen i början av April, lovade ju att berätta vad han gjorde där:



Jo han tatuerade sig en döskalle på vaden!
Här är dagen efter den är gjord, nysmord och glansig, ska uppdatera senare med en bild då den är läkt.

Vad tycker ni?
Rätt grym tycker jag!

snart 7 veckor <3

Tiden går och lilla Ninni är snart 7 veckor! Veckorna går så himla fort och det känns verkligen att hon växt, inget litet knyte längre utan en bebis, dagarna ser lite annorlunda ut, hon äter och sover inte bara utan är mer vaken och börjar så smått få lite rutiner.

Hon är mycket mer rörlig, viftar med armar och ben försöker kika bakåt och vänder sig nästan på sidan, gillar att kika runt, försöker snutta lite på sina händer när de far förbi munnen.
Senaste dagarna har hon börjat träna tungan, både i och utanför munnen, ler gör hon ofta när vi pratar med henne och när hon ser sina syskon, lite olika ljud som liknar joller kommer allt oftare också.

Vi var ju och vägde den 24/4, då var hon dryga månaden och vägde:

1 månad: 4425 g och 56 cm lång

I morgon ska jag försöka komma ihåg att kila upp på vinden/lagårn och hämta ner en låda med kläder i storlek 62 till henne, de flesta av bodysarna som hon har nu börjar bli lite tighta och korta i ärmarna... ska i samma veva hämta ner större kläder till Hilma om också växer!

Jo, lite rutiner har börjat formas, hon somnar mellan 20.00-22.00 på kvällen, jag lägger henne i spjälsängen när hon har tuttat sista kvällsmålet, oftast har hon hunnit somna men ibland är hon fortfarande vaken...

Hon sover i sin säng tills hon vaknar och är hungrig fram på morgonkvisten, oftast någon gång mellan 04.10-05.30, brukar oftast ta på henne en ny blöja i samma veva.

Jag tuttar henne liggande i vår säng och vi somnar båda om, antagligen så somnar jag oftast före henne ;). Sen är det lite olika om hon vaknar och vill tutta igen vid 06.00 tiden eller om hon fortfarande sover när jag kliver upp.

Sen kan hon sova lite till och från under resten av dagen men har alltid en längre sovperiod mitt på dagen någon gång mellan 11.00-17.00 (12.00-16.00), då kan hon sova 4 timmar utan problem, ibland kanske hon vaknar till för att äta och sen sova igen men det är inte alls ofta...

De stunder som hon är vaken är det så gott som alltid någon som pratar, gosar och myser med henne, har vi inte tid precis då så sitter hon med i babysittern och kikar sig omkring och ibland ligger hon i soffan och myser med syskonen.

Hon älskar fortfarande att ligga på skötbordet, helt nakenfis och sprattla, lyssna och kika på nallen som hänger ovanför och spelar för henne.
Bada gillar hon också även om hon bara hunnit med att bada 3 ggr... däremellan tvättar jag bara av henne med en tvättlapp då och då, hon är ju ingen kräkis så hon häller sig rätt så ren ;).

Tränar nacken gör vi lite mest varje dag också, ligger på mage, lyfter på huvudet och ser sig omkring, det blir lite längre stunder för varje gång, men som de flesta bebisar tröttnar hon och blir lite grinig efter en stund på mage ;)

Idag låg hon och mös med Towe, lade henne på mage på Towe bröst, hon började leta efter mat då hon kände bar hus och rätt som det var fick hon tag och började suga på Towes tutte!!! Trodde Towe skulle protestera och börja skrika men ingen var nöjdare än just Towe ♥, självklart tog vi bort Ninni rätt omgående så att Towe inte skulle få några sugmärken, men lite roligt och gulligt var det ändå :), stoltaste storasystern är nog ändå Towe!

Här kommer lite bilder som är tagna sista veckan i april:


nyäten och dags för sängen...


...men vaknar till då mamman stör med den ljusa blixten...


...det är jobbigt att hänga med i köket...


...mamma bråkar med den där blixten igen...


sover väldigt gott ute i vagnen, med mössan över ögonen som vanligt ;)







som sagt, inte som man tänkt sig...

... det blev inte pizza till middag, det tar vi i morgon, brödet också...

barnen är nattade sen några timmar, vi har fikat och ätit choklad...

puss puss♥

Lördagen så långt...

I morse vaknade barnen också tidigt, Hilma och Melvin roade sig med att springa maraton fram och tillbaka från köket till vardagsrummet och skrika om vart annat...

Göran råkade bli kvar på soffan hela natten och jag fick sällskap av Jonna :)
Ninni sov från 22.00 tiden till 06.30, då ville hon ha ny blöja och tutte och sen sov vi vidare :)

Jag klev upp vid 09.00 och då började jag med att köra alla barnen till sina sängar så att de kunde vara ner + att jag kunde få laga frukost i lugn och ro! De VET att man inte ska springa omkring och väsnas på morgnarna utan sitta och ta det lugn eller leka lugnt, i vilket fall SKA det vara lugnt!

Melvin fick ett av sina utbrott vid frukosten... han kan bli skit arg bara av att någon fnissar till åt honom eller baka kollar åt hans håll... han är något överkänslig på den biten vissa dagar och det är något som vi försöker jobba bort... idag filmade jag honom med mobilen så att han själv ska få se och han vill gärna se säger han... får se hur han reagerar :)

Efter frukosten så tog jag äntligen en sväng med dammsugaren och Hilma och Towe var som vanligt med på ett hörn, de kryper jämt efter den och tycker tydligen det är jätte skoj!

Eftersom frukosten blev lite senare så stoppade jag bara i Towe lite lunch innan hon skulle sova och sen dukade jag fram lite godis, chips och ostkrokar, trots att de inte kanske helt förtjänat det idag heller.... men vi satte oss i alla fall i soffan, såg på film och mös.
Barnen har hållit sig lugna och nu kikat på två filmer, först "Babys day out" som vi såg tillsamman och sen "Alvin & gänget 3" som precis blev slut.

Jag har vikt en hel stor tvättkorg med underkläder och pyjamasar som ni ligger på sina platser, satt igång en ny maskin och nu tar jag en kort paus här vid datorn :). Göran åkte nämligen iväg för en kort stund sen och ska vara chaufför upp på Skalet, det är ju Vårforum!

Towe har nyss vaknat och tussar omkring med nappen och snusen, ska snart ta av henne den och lägga den på sin plats på hatthyllan. Ninni lär väl snart också vakna.

Hilma har ingen bra dag idag... hon har redan slagit sig 3 ggr, hon är expert på att snubbla på ett helt slätt golv, eller halka in i bordskanten när hon ska upp på kökssoffan...

Till middag ska vi göra pizza och jag funderar på om jag ska passa på att baka lite bröd också när vi ändå är igång... men vi får se, det blir ju inte alltid som man tänkt sig och planerar numera...

Nä kanske jag ska ta och vika lite mer tvätt... kom på att jag glömde det som hänger på tork i sovrummet och det som hänger här i vardagsrummet... jag har konstaterat att det alltid hänger tvätt på tork här nuförtiden... och tvättkorgarna är aldrig tomma... hur kan det komma sig!? ;)

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!

Puss puss♥

ps. det fortsätter att snöa ute... men det verkar inte bli kvar när det landar på marken :)

SNÖ... vill inte ha mer nu...

Idag fick vi sovmorgon, Casper sov över hos farmor och Tony och vi behövde alltså inte ställa någon klocka!

Hilma däremot vaknade redan vid 06.00 tiden och ville se på Emil... men hon fick lugna sig en stund och mös ner sig med oss i sängen... lite senare följde Göran med henne upp och fixade Emil, Towe och Jonna vaknade också i samma veva...
Barnen kikade på tv och vi fick våra sovmorgon, ja i alla fall jag för Göran kikade på film i sovrummet.

Vi låg och drog oss länge, barnen åt ett varsitt digestive kex efter att Hilma klättrat upp på bänken och tjuvat till sig själv... höt ju inte alls till vanligheterna med sånt före frukost men idag fick det bli så...
När vi väl klev upp var klockan redan 10.30 (!!!) så det var lika bra att Göra lunch på en gång... lasagnen från gårdagen var då mycket passande!
Jag får så dåligt samvete de få gånger vi ligger kvar länge i sängen... men så länge barnen är nöjda så gör det ju egentligen inget... antar att det har att göra med mina tidigare erfarenheter sen jag själv var barn...

När jag kikade ut så fick jag se snö... inte precis vad man ville men inget att göra något åt... blev i alla fall en heldag inne idag.
Hade ju planer på att dammsuga men det blev bara inte av... fixade med lite annat plock istället... ringde och kollade vedpriser och så...

Angående vedpriser så blir man ju mörkrädd... 9000kr kommer det att kosta oss att köpa 30 m3 råved/stockar av björk som vi kapar och klyver själva, då tillkommer också kostnader för hyra av maskin + en massa tid för själva jobbet!
17000 kr kostar det att få 40 m3 färdig björkved som bara är att stapla in i vedboden dock är denna räknat i stjälpt mått så det kanske blir 24m3 när den är staplad... 14000kr om vi väljer blandved...
Förra året höll Jonnas han på att stryka med när hon klämde sig i klyven... det är inte lätt att göra ved när man samtidigt har 6-7 ungar att se efter... så är det värt att betala de där extra tusenlapparna!?
Jag ska ge det en riktig funderare samtidigt som jag ska fundera på hur vi ens ska har råd att köpa någon ved över huvud taget... vet ju om att det kostar men har som skjutit det på framtiden :(... alltså mer att grubbla över...

Dagen har gått ganska fort, barnen har tjatat efter godis, ungefär som de tror att vi ska glömma bort att de vill ha!!! De fick ju inget förra helgen så jag förstår att de tjatar... men jag har sagt att ju mer de tjatar desto längre får de vänta för VI VET att ni vill ha! Sen ska man ju förtjäna det också... går ju inte att strunta i att lyssna, skrika och reta sina syskon hela dagarna och ändå tro att man får en massa gott!
Skulle tippa på att vi dukar upp lite mys och kikar på en film i morgon efter lunch när Towe ska sova, lika bra att passa på då eftersom hon ändå inte är så förtjust i godis utan mest kladdar eftersom hon ändå vill ha när alla andra får.

Till middag blev det kyckling wok som Göran tillagade och jag kunde som vanligt inte låta bli att plocka allteftersom han "stökade" ner... diskade undan lite karotter sen gårdagen som inte fick plts i diskmaskinen och så...

Eldar gör vi också fortfarande, skrev ju tidigare att jag inte hade tänkt elda mer efter sista april men det gör jag ändå ;)... så länge det är svalt ute så är det lika bra.

Nu ikväll var Göran chaufför en snabbis innan han och Casper stack iväg på bandy, jag fixade lite med tvätt och mös med Ninni, Jonna fixade med välling till Hilma och Towe när jag ammade Ninni och sen fick alla lite frukt att smaska på när de kikade på Amigo och Barda innan det var dags att hoppa i säng...

När det gäller Hilma och nappen så får jag numera sitta och sjunga för henne en stund så att hon kommer till ro :).

När barnen somnat ringde jag mamma och pratade en stund, kände att det var dags att höra av sig, har varit så fullt upp hela veckan så jag har inte haft tid förrän nu kände jag. Skulle ha ringt Tina också men har inte haft tid till det heller... Mysan vet jag inte riktigt när hon har tid att prata, dessutom är hon dålig på att svara när man ringer ;) men vi brukar höras via datan lite då och då i stället :) Igår var hon superglad för att hon klarat nationella proven! Bra jobbat!♥

När grabbarna kom hem från bandyn så gick de och duschade, Casper såg nästan nyduschad ut redan innan han duschade... han svettas rätt bra den pojken när han rör sig! han blir lätt varm så fort blodcirkulationen kommer igång, precis som jag, se ser man ut som en tomat i ansiktet...

När de duschat fixade Göran fika och jag tittade på... fikat är nu slut, Casper har lagt sig, Göran snarkar på soffan, jag nickade också till tidigare så jag är nog rätt trött också egentligen... därför ska jag nu säga god natt, stänga ner, borsta tänder, duka undan och gå och lägga mig!

Puss puss♥

vad snurrar i min skalle???

borde verkligen ligga i sängen och sova nu!!! men här sitter jag i stället och ugglar, grubblar och funderar över en massa saker... känner mig både glad och ledsen... Ninni och Göran sover på soffan, tv:n är avstängd så det är rätt så tyst...

tänker på hur orättvist livet är, unga människor som slits från livet, olyckor som inträffar... även äldre människor som av sjukdom måste lämna oss även fastän de hade rätt många år kvar att leva...

tänker ofta på hur livet skulle se ut om det hände mig eller Göran någonting... hur skulle vi ta oss vidare, hur skulle barnen ta det!? hemska tankar men det kan vara bra att tänka dem ändå ibland på något vis... speciellt när Göran ibland brukar säga att han inte tror att han kommer leva tills han blir äldre än 35... det är bara 5 år dit och jag hoppas av hela mitt hjärta att han har fel!

tänker mycket på framtiden över huvud taget, vad gör vi om 2 år??? är vi kvar här, ser livet ut ungefär som nu eller har vår resa fortsatt i någon ny riktning?
Jag brukar vara bra på att sätta upp mål och delmål, tycker om att planera och  tänka u saker och ting... men nu, nu vet jag knappt någon ting... allt står som stilla på samma gång som tiden går så fort.

känner mig lite depp för lite av varje men är ändå så himla glad över det jag har och det jag åstadkommit i livet, jag har 7 underbara friska barn med en underbar man, vi är absolut inte rika på pengar men på kärlek! så väldigt dumt att pengar ändå ska vara ett måste för att man ska kunna leva... det sägs att pengar inte gör en lyckligare men jag vill påstå att det man kan göra om man hade lite mer pengar skulle kunna skapa lycka till viss del!

vad kommer det att bli av oss? vad gör vi alla om 10 år? Casper kommer då att vara knappa 21 år, han var ju nyss en bebis!!! Hur stor kommer vår familj att vara då? vart bor vi? hur lever vi osv... ingenting av detta vill jag egentligen veta, tids nog får jag reda på det men man funderar ju ändå.

hur kommer det att kännas att se sina föräldrar sakta åldras och till slut lämna livet på jorden? hur kommer de vara som gamla? hur blir man själv som gammal?

huva, jag har så många tankar och funderingar, jag tänker konstant hela tiden, planerar i tanken för minsta lilla grej som ska göras, försöker ligga lite före hela tiden och det är ju bra.
mindre bra är det när man tänker så mycket att man inte ens kan koncentrera sig på det man egentligen håller på med... att man ibland upptäcker att under förspelet till sex ligger och tänker på vilken tid man har hos tandläkaren nästa vecka!!! hur mycket man än försöker att koncentrera sig och slå bort tankar så kommer du skuttande i alla fall... just detta scenario händer inte så ofta men bara som exempel!

jag är i en period nu då jag skulle kunna börja gråta nästan när som helst, känner mig både depp och glad... kanske beror det på alla hormoner i kroppen!?
samtidigt som jag tänker varje dag att jag borde äta lite nyttigare så har jag ett enormt sötsug, vet att det finns godis i skåpet men det är ju till barnen, godiset som de skulle få i helgen men som nu får bli till denna helg som kommer.
när jag sitter/står/går med detta sötsug så vet jag att det egentligen inte är godis jag vill ha... tror bara att jag vill det, för jag vet undermedvetet att godis stillar ett sug, men det är inte ett sug efter godis jag har... tycker för det mesta att det är på tok för sött när jag väl smakar en bit... choklad och lakrits lockar mer men även det är för sött...

egentligen är det nog efter total lycka som jag känner... men det finns nog ingen som någonsin har känt den känslan, känslan av total lycka... finns den???
nu låter det ju som att jag är totalt olycklig... men det är jag absolut inte... känner väl mer att jag vill att något ska hända, vill ha en förändring av något slag, men vad???

kanske är det mer ork jag söker? känner att det finns massor med saker som jag skulle ha gjort, massor med små saker som i sig inte tar så mycket tid men som man skjuter upp och glömmer bort hela tiden... den mitten av graviditeten med Ninni så har jag inte haft samma ork och energi som jag brukar... jag har varvat ner en hel del, släppt mitt kontrollbehov rätt mycket och släppt in Göran mer i alltihopa, vilket i sin tur är jätte bra!
jag kände mig helt lugn när jag var på bb med Ninni och han var kvar här hemma själv med alla barnen, jag visste att han klarar det, jag behövde inte alls oroa mig som jag t.ex. gjorde när jag bar på bb med Meja...

jag har nog blivit lite slö och lat, känner att energin ligger där inne och gror, väntar bara på att rätt tillfälle ska komma för att släppa den lös!
känner att jag har hur mycket energi som helst för att städa och baka egentligen... men att städa känns inte skoj när vissa delar av inredningen saknas... typ ett hallgolv, eller ja mattan på det då... baka kan jag väl göran men skulle behöva en frys till att stoppa alla limpor och bröd i. baka en kaka då, eller lite muffins... ja det kan jag ju men man kan ju inte äta sånt hela veckorna... är ju inte så bra att vänja barnen vid att det alltid finns sötsaker tillgängligt hemma heller.... räcker med att de får mariekex och digestivekex lite då och då, frukt äter de mer än gärna också!

nä kanske det är våren jag väntar på? det fina härliga vädret, friheten för barnen att bara kunna öppna dörren och gå ut och leka i det härliga vår/sommar vädret!!! men just då kommer jag att tänka på veden som ska göras också... veden som vi inte ens fått hem ännu... vet att det går fort när man väl satt igång och älskar känslan av att vara klar och känna sig duktig över det man gjort! skulle dock gärna ha någon här som går på marktjänst under tiden, så man slipper alla avbrott för blöjbyten, matlagning, torkning av rumpor, snoriga näsor osv... när man är mitt uppe i  vedkapningen, då skulle det gå ännu lättare och fortare!
helst av allt skulle jag vilja beställa 30m3 färdig ved som bara är att stapla upp i vedboden... men vem har råd med det!? inte vi i alla fall...

en annan tanke som kom upp är att jag brukar vara ganska noga med stor bokstav i början på meningar och så... men nu har jag  medvetet struntat i det och måste så göra hela inlägget!
har mina små fix idéer om att saker ska göras på speciella vis, i en speciell ordning och har man börjat på ett vis så ska det fortsätta så tills man är klar... eller ja typ så i alla fal...

nu har snart ännu en timma gått, Ninni har vaknat och stånkar från soffan... ny blöja och sen lite tutte för att fortsätta sova. är nog bara bra att hon vaknar så att jag kan ta mig härifrån och in till sängen där jag borde ligga vid det här laget!

men nu har jag i alla fall delat med mig av några av mina snurriga tankar som jag har mest hela dagarna... orkar inte gå igenom och kolla efter stavfel och annat nu, det bjuder jag på :)

natti natt alla där ute
puss puss♥


En torsdag i mängden...

Idag är det torsdag men det var ingen kyrkis som det i vanliga fall är... nej för nu är det uppehåll över sommaren...

Jag klev upp efter att ha znozat en gång extra och då blir det som lite extra stressigt om gröten ska hinna bli klar samt svalna något så att man kan äta den utan att bränna sig... men Jonna var rätt så samarbetsvillig så de hann med bussen ;)

Göran låg kvar och skippade frukosten, blev egentligen väldigt irriterad över det för jag fick inget svar varför men jag orkade inte bry mig om det just då... tror han var för trött bara, så där när man tror att man inte sover och tiden bara springer iväg, man tänker att man bara ska dra sig en stund...

I alla fall så tog jag med barnen in i badrummet där de borstade sina tänder och klädde på sig, det gick rätt smärtfritt utan protester och sedan sprang de iväg och lekte så jag passade på att hoppa in i duschen. jag informerade Meja att om det var något så fick de gå till pappan :).

När jag duschat klart hade pappan klivit upp, han kom bärande på Ninni som också vaknat, eller ja hon hade legat vaken en bra stund där i sängen med honom innan men jag lät henne vara eftersom hon var rätt nöjd.

Göran skjutsade barnen på dagis i alla fall och jag bytte på Ninni, hon fick ligga nakenfis en stund medan jag fixade håret, tog faktiskt på mig lite mascara också när jag ändå var i farten och noppade ögonbrynen... men min svarta pincett var borta så jag blev lite sur :(...
När jag tagit på Ninni kläder så ville hon ha lite mat och sen trodde jag hon skulle somna å jag lade henne i spjälsängen.

När Göran kom tillbaka gick jag ut i den iskalla blåsten och hängde lite tvätt, torkar gör det ju även fastän det är kallt! Solen sken dock väldigt starkt och värmde bra genom fönsterna :)
Innan jag gick ut hörde jag att Ninni inte alls hade planer på att sova så jag bad Göran att ta henne in i vardagsrummet och lägga henne på fällen en stund, där fick hon genast sällskap av Hilma och Towe!

Hilma hämtade burken med allt från halsband till gummisnoddar och hårspännen, hon ville ha ett hårspänna som jag rafsade fram, slutade med att jag satt och trasslade isär alla halsband som låg där i ett enda trassel. Ninni var såklart också med på ett hörn, vi satt på golvet med henne.

Det blev ganska snart dags för lunch och eftersom det inte fanns några rester kvar så var vi väldigt lata och åt bara makaroner och ost! till det åt jag och Hilma en halv (stor) burk oliver!
Under tiden Göran fixade med lunchen så tuttade Ninni igen innan hon somnade gott.

Efter lunch var det dags för Towe att sova, lade henne i spjälsängen som vi har i Caspers rum, Ninni sov fortfarande och Hilma ville kika på tv en stund. Göran åkte ju till garaget och hjälpte Benny så jag tog tillfället i akt och satte mig här och skrev klart alla de inlägg som jag hade påbörjat sen innan (det skrev jag ju om förut).

Så småningom kom barnen hem från skolan, de åkte med Göran samtidigt som han hämtade M&M på dagis.
Jag serverade äpple och ett varsit digestive kex till mellis.

Jag trodde att de skulle vilja vara ute och cykla när de kom hem, de sopade vägarna idag när barnen var på skolan så jag hade kunnat slå vad om att cykla skulle vara de första de ville göra men jag hade tydligen fel... kanske blåste det för kallt!?

Middagen lagade i tillsammans jag och Göran, han fixade själva köttfärssåsen och jag ostsåsen ;) + att jag plockade undan allteftersom han sölade ner ;). han hade ju kunnat städa undan själv men jag hade inte så mycket för mig + att han senare skulle på fotbollsträning med Jonna och Casper och då skulle det troligtvis bli jag som fick plocka undan i alla fall ;). Men disken efter själva middagen tänkte jag att han ska få ta när han kommer hem.

Ja som sagt efter en god lasagne middag med rivna morötter till blev det fotbollsträning för de äldsta och barnprogram för de mindre.
Nu är alla barnen nattade sen en timma och  de andra har fortfarande inte kommit hem från fotbollen...

Ninni ligger i soffan, hon har fått på sig ny blöja och pyjamas och jag tänkte/trodde att hon skulle vilja äta snart men slumrade i stället en stund till...

I morgon är det fredag och jag ska garanterat ta en rejäl sväng med dammsugaren! den har stått ganska stilla sen i helgen eftersom det varit så bra väder ute och nu hopar sig dammråttorna i alla hörn...

Nu kommer de andra... kvällsfika och sen sova för dem och för oss vuxna blir det kvällsfika framför tv:n innan vi ska sova... så skönt att bara sitta och ha lite ego tid utan en massa barn runt sig en stund innan man ska sova... varva er kallas det ju också ;)

Puss puss♥







Nordliga vindar!

Både igår och idag blåser det ganska kraftiga och nordliga vindar, det blåser alltså rätt så iskallt och det är inte så skönt väder att vara ute i även fastän solen skiner för fullt...

Igår fortsatte jag att tvätta undan sängkläder och handdukar, lite riskfullt var det då det blåste så mycket, dubbelpåslakanet blåste av torkvindan men klarade sig från att bli smutsigt som tur var:)

Vad jag mer gjorde vet jag inte... plockade lite disk vet jag men sen är det tomt... ändå kändes det som jag inte satt stilla alls... bara en stund innan lunch då jag mös och busade med Hilma och Towe i soffan en stund....
Efter lunch trotsade vi vädret och tog en promenad till Grindes för att handla inför resten av veckan, Hilma var super glad eftersom pappan följde med och kunde därför köra henne i hennes vagn!

Fram på eftermiddag/kvällen kände jag mig rätt irriterad, riktigt på vad vet jag inte men säkert en massa småsaker som blir till en enda stor svart bomb...

Det lugnade sig efter att barnen var nattade och Göran åkt iväg på bandy. jag började kika på Arga snickaren men när Ninni var matad lämnade jag henne att filosofera på soffan en stund medan jag satt här och försökte summera och skriva de inlägg som jag inte hunnit med sen helgen... datorn är ju upptagen mest hela dagarna antingen av Göran eller Casper och är de lediga så har jag inte tid att sitta.... skulle kunna ta den bärbara men då kommer jag inte åt bilderna som jag vill använda...

När Göran kom hem hade jag precis fixat fika, klart lagom till bb :)

Idag blåser det som sagt också iskallt ute men jag har i alla fall hängt ut lite tvätt även idag :)

Meja och Melvin är på dagis, vi har ätit lunch, Towe sover, Göran hjälper Benny i garaget, Hilma kikar på tv en stund, Ninni har sovit (tills nu) och jag har alltså suttit här och skrivit klart alla påbörjade inlägg!
Kanske ni tycker att jag inte borde skriva då när jag inte har tiden till det!? Men jag vill, för min egen skull rligt att ha kvar som en typ av dagbok.

Nu har som sagt Ninni vaknat, hon vill säkert ha lite tutte så jag ska mysa ner mig i soffan med henne och Hilma en stund innan skolbarnen trillar in och det blir dags att hämta dagisbarnen... sen är det full rulle resten av dagen ända till läggdags!

Puss puss♥



1:a Maj & studsmatta!

1 maj var ännu en dag med strålande sol! Dock blåste det inte så mycket så tvätten torkade inte lika snabbt men det gör ju ingenting.

Även denna dag gick vi ut efter frukosten, ja alla utom jag och Ninni som stannade inne och vek lite (rätt mycket) tvätt och plockade med vinterkläder och annat som skulle läggas undan.

Göran och Casper lastade i en massa skrot i Toyotan som ska iväg på skroten, den har gjort sitt nu! De andra barnen lekte lite här och var på gården.

Innan jag och Ninni också gick ut så värmde jag lunch ohch tog med mig ut, tänkte först att alla skulle komma in eftersom det var tre olika rätter men insåg ganska snabbt att även det var lika bra att bära ut då barnen annars skulle tjata ihjäl sig om att få äta ute!

Glömde skriva i förra inlägget om sista april att vi även monterade upp den nya studsmattan! Vi har ju en sen förut och sen är inne på sitt 4:e år nu, nätet är helt trasigt skyddet över fjädrarna har börjat ge med sig... så istället för att köpa ett nytt nät för 800 kr så dubblade vi summan och köpte en helt ny! Denna är dessutom större och har ett bättre nät än den förra, en bra investering som barnen fått som tidigt gemensam födelsedagspresent och de blev jätte glada!



Vi har fortfarande kvar den gamla studsmattan också, med många barn så kan det behövas! dessutom så har vi "kompisförbud" på den nya studsmattan. kan låta helknasigt men det blir enklast så då vi är väldigt hårda på att man inte ska röra nätet i onödan och det är alltid mycket lättare att vara hårdare mot sina egna barn än andras och om det nu skulle gå sönder så vet vi att det bara är våra barn som kan vara de skyldiga!
Däremot får de jätte gärna hoppa på den gamla tillsammans med sina kompisar :)
En stor anledning till att vi köpte en ny var för att de minsta barnen ska kunna hoppa så säkert som möjligt så Casper och Jonna får mest också hålla sig till den gamla.

Sen är det ju alla de här reglerna om hur många man får vara åt gången och så vidare... vi har sagt max 3 av de små och två av de större och inga springlekar utan mest hoppning.
Vad har ni för regler?

I övrigt så är barnen lite smågriniga på oss eftersom jag tvingar dem att ha på sig både mössa, vindjacka och vindbyxor på sig när de ska vara ute! De får inte börja klä av sig förrän isen gått av sjön.
Jonna är ju den som protesterar mest, de andra säger inte så mycket utan godtar "tvånget". Jonna försökte på alla vis att få klä av sig och jag fick säga åt henne flera gånger... när hon gick in och tog på sig en fleecejacka i stället för vindjackan sa jag inget men när hon vaknade nästa morgon och jag påpekade att hon var lite snuvig så tog hon självmant på sig både jacka och byxa innan hon gick till skolan ;)

Nu är den härliga våren här, barnen älskar att vara ute och de fick även plocka fram sina cyklar, dock får de bara cykla på gården tills dess att de sopat ute på vägen.
Alla de andra barnen på kvarteret har haft sina cyklar ute några veckor redan men vi har alltid sagt tidigast 1 maj om de inte sopar vägarna innan dess och än så länge så håller vi det.

De blev i alla fall jätte glada, Göran pumpade däck och justerade sadlar, Meja cyklade hela dagen, Melvin försökte lite gran och Hilma lika så men ingen av dem hade något jätte intresse men det kommer!

Jag drog även ut lådorna med sommarskor, tänkte att det kunde vara lite lättare att cykla i något annat än stövlar!
Vi ställde upp alla skor på Toyotans motorhuv och så gick vi igenom barn för barn, kikade vad som passade och vad som kommer att behövas köpas. Sammanlagt behöver vi köpa 6 par skor och det är ju väldigt passande om man som vi brukar handla på skopunkten, ta 3 betala för 2!

Jag pckade undan en massa vinterkläder i sina lådor, är ganska bra att ha ordning och reda på alla kläder, spelciellt när man har dryga 30(!!!) lådor med kläder att hålla ording på :)

Nu är det bara resten kvar ;) ska även plocka ner större kläder till Hilma som växer så att det knakar men det tar vi vid tillfälle:)







garagerivning, matlagning, sista april & majbrasa!

I söndags var vi ute större delen av dagen, vi rev det lila garaget bakom lagården och slängde på majbrasan tillsammans med en massa annat bråte som var i garaget!

Jag var på Grindes och handlade lite och sen lagade jag tre olika middagar på en och samma gång! Tre rätter som vi senare på eftermiddagen/kvällen skulle ta med till svärmor som också lagat till tre olika rätter!

Eftersom Göran och Casper höll på att köra en massa skräp och ville köra klart allt så blev vi lite sena... men det var ingen brådska, 19.00 kom vi dit och det var ju bara en timma senare än sagt ;)

Vi åt, barnen smakade på allt men tyckte att vissa av rätterna var lite starka men sånt ska ju också smakas på tycker jag, man måste smaka på allt innan man kan säga om man gillar eller ej

19.30 var jag fram och mötte upp bussen som kom från Sveg, pappa hade snällt skickat med våra haklappar som blev kvar efter kalaset... Milla som plockade i diskmaskinen plockade även i haklapparna och de blev bortglömda... tur att det gick att lösa :)

Till efterrätt blev det friterad banan/ananas och glass! och det gick hem hos alla, dock ville inte alla ha den sliskiga lönnsirapen på, men det gör ju mindre :)

Vi var som sagt sena dit och ännu senare hem, 22.30 gav vi oss av hemåt och det blev raka vägen in i badrummet för att göra barnen klara för sängarna och jag har för mig att de somnade rätt så ovaggade ;)

Jag och Göran gick också och lade oss rätt omgående tror jag...

På sista april, måndag, var vi också ute mest hela dagen, gick ut efter frukost och in när middagen skulle lagas, lunchen åt vi ute vilket barnen älskar! Är ju inte så mycket bökigare att bära med sig maten ut än att duka fram den i köket...

Casper hade varit snäll att bädda ur alla sängar på övervåningen innan frukost, jag tog dem här nere och sen tvättade jag minst 3 maskiner mer sängkläder som fick torka ute. Det torkade väldigt snabbt, strålande sol och lagoma vindar!

Middagen blev lite senare än tänkt, som vanligt när man har roligt!
Jag bäddade rent i alla sängar och Göran lagade mat, sen åt vi innan vi stoppade alla barnen i duschen. Det är nästan ett måste att vara nyduschad innan man kryper ner i sin renbäddade säng! Kanske låter lite opraktiskt med tanke på att vi senare skulle ner och kika på majbrasan men röken stiger ju så högt upp så vi tänkte att det borde gå bra att komma hem utan att alla stinker rök. Dessutom skulle det ju ha blivit lite sent att duscha dem efter att vi kommit hem...

Duschade barnen tre och tre, snabbt och smidigt, det går åt lite varmvatten och man vet att alla blir rena :). Casper vill väl helst duscha själv men finner sig ändå i att duscha med sina syskon ibland.

Nyduschade med pyjamas på så var det dags att klä på ytterkläder och promenera ner till brasan. De tände den redan 20.00 det år, brukar vara 21.00 annars...

Många låter ju sina barn springa hur som helt nere vid elden men vi föredrar att försöka hålla våra barn där vi är, visst får de gå iväg en bit men helst vill vi att de står nära så vi ser och vet vart vi har dem.

Efter en stund vid brasan som avslutades med fyrverkerier så knatade vi hem igen och nattade barnen. Hilma avslutade det hela med att slänga nappen på brasan innan vi gick hem :)



Nu har vi invigt våren!




Melvin och hans snorre...

I förrgår (1 maj) var vi ute hela långa dagen... Melvin kände sig kissnödig och Göran sa åt honom att gå å kissa... det gick en stund och jag frågade vad han gjorde när han gick runt, runt kring trädet!? Jag är kissnödig, svarade han! Men kissa då, sa jag... kom å håll i min snorre då, sa han!!!

Melvin kunde tydligen inte hälla i den själv när han skulle kissa ute på trädet :)

Kalas för Jacob

I lördags var vi till Sveg och hade kalas för lillebror som fyllt 2år!

Vi ställde ingen klocka utan klev upp vid 09.00 tiden tror jag det blev...

Vi åt frukost strax efteråt, jag såsade på rätt bra och vi gjorde absolut ingen brådska... hade tänkt komma iväg vid 10.30 ungefär men det blev en aning senare...

Barnen var uppspelta och  inte alls fokuserade men 11.30 kom vi iväg i alla fall :)
Pappa ringde när vi var i Älvros och frågade ifall jag kunde springa in på Dollar och köpa festis för det hade han glömt.
Jag och Göran sprang in medan barnen väntade i bilen och jag kan ju säga att det inte bara var festis som följde med ut ;). Det blev både chips och godis, men kors i taket så har vi inte ätit något av det ännu för det har inte blivit läge, kanske för oss men inte för barnen...

I alla fall så kom vi till pappa strax före 13.00, barnen stormade in och kastade sig över Jacobs alla leksaker (han har hur mycket som helst) och lekte för fullt medan vi andra språkade lite i köket.

Jacob öppnade paket och var lite avvaktande till en början men sen var han också mer och lekte bland alla de andra.

Dessa fick han av oss:




Så småningom när pappa och Milla druckit sitt kaffe och packat med det som med skulle så klädde vi på oss och gick bort till kvarterslokalen så de lånat för dagen, mer plats för alla där än i lägenheten.

Först blev det korv med bröd till lunch innan vi högg in på glass, grädde, maränger, banan och bär, chokladsås, kolasås och strössel fanns också, plus kakan som jag bakat och tagit med :) en lingonkaka fast med röda vinbär :P.

Göran upptäckte till sin förtjusning att där fanns ett biljardbord också!!! Så han och Casper spelade några vändor mellan mat och fika.

Jag höll mig bakom disken och serverade de som ville, ganska skoj faktiskt, kul att hjälpa till också! Pappa hade rätt ont i kroppen då det egentligen är dags för honom att ta sin medicin men det är lite dumt då det finns förkylningar i omlopp så han skjuter gärna lite på det.
Men disken fick de fixa själva :P

Klockan tickade på, barnen var ute och lekte en stund och när klockan närmade sig 17.30 packade vi ihop och begav oss. Stannade till hemma hos pappa och sa hej då och sen samlade vi ihop barnen, gick till bilen och åkte hemåt.

En bra dag och lillebror var helt slut och somnade i vagnen vid 16.30, antar att han knappt hann vakna innan han var redo för sängen, det är ju jobbigt att ha kalas ju!

Göran knäppte massa bilder med nya kameran, ska dela med mig av dessa också men det får dröja en stund ;)

Puss puss♥



Kastat nappen!!!

Vi kom på en snilleblixt... börjar bli dags för Hilma att slita med nappen innan hon blir mer fäst vid den än hon redan är...
Meja och Melvin kastade sina nappar på majbrasan förra året och vi tänkte att det kanske Hilma också ville!?

Vi frågade, var lite osäkra men hon svarade ja!
Vi pratade om det lite dagen innan och samma dag så att vi fick uppfattningen om att hon förstod hela grejen, och hon var fast besluten!



En glad liten Hilma kastar sin napp på brasan, pappan tycker att det är rätt så hett om kinden...

Hon fick lov att kasta den 3 gånger och fjärde och sista gången kastade Göran så att den skulle nå fram och hamna i brasan :) så nu får han höra att det minsann var pappa som kastade nappen och inte Hilma!!! Hahahaha...

Trött var hon när hon skulle lägga sig, grät lite efter nappen och hade svårt att komma till ro... tillslut kom hon upp och satte sig hos mig i soffan när jag ammade Ninni och knappt 5 minuter senare sov hon... sov sen hela natten utan problem :)

Andra natten gnällde hon knappt alls men hade väldigt svårt att komma till ro i sin säng och efter 1 timma satte jag mig och sjöng för henne samtidigt som jag strök henne över pannan och håret och efter någon minut var det godnatt.

Samma visa ikväll fast då valde jag att sjunga för henne på en gång :P

Hilma är nu en stor och duktig tjej som varken har blöja eller napp! Vällingen dricker hon fortfarande men den är ju inte alls onyttig så det gör ju mindre :)

Världens bästa Hilma

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus