25 Oktober, tisdag…

Somnade innan 23.00 kvällen innan, hade ställt klockan på 04.30 och kände mig verkligen utvilad denna morgon när jag vaknade. Hade fått sova så gott som ostörd hela natten! 

Rörelse och styrka drygt 40 min, snabb dusch och sen egen bil till Åsarna för att ta bussen därifrån som vanligt. 

Det har regnat från och till hela dagen, ganska kraftigt när jag satt på bussen, denna morgon. Bussen hann bli försenad ca 10 min sen när den kom fram till stan.   Jag hann inte äta frukost direkt när jag kom till salongen utan jag fick lägga bottenfärgen på min första kund innan och sen kunde jag äta frukost i verkningstiden. 

Hade nästan fullbokat på förmiddagen idag och det kändes ju skönt! Efter lunch så var det och förblev det dock tomt. 

Promenad på lunchen, köpte kvarg och granola. 

A-L bad mig att massera hennes axlar lite så hon satte sig i en av kundstolarna längre bak i salongen. Jag kom dock på att vi ju har en  massagebänk i vilorummet och vi hade ändå inget att Görans vi gick dit och jag masserade både axlar och rygg på henne och sen gjorde hon lika på mig. Innan dess hade vi färgat bryn och fransar på varandra och jag fick nacken snaggad, det var 2 veckor sen sist och eksemet har blivit mycket bättre!

När jag sen efter arbetsdagen slut pkte bussen hem så såg på sista avsnittet av "Gåsmamman", säsong 6, så nu är det hela slut! 

Jag hämtade Towe och Ninni vid gympasalen när jag kom och körde hem genom byn, det hade varit öppet för 6-12 åringar denna dag och de spelade fotboll. 

Väl hemma så packade jag ur väskan, skulle bädda sängen som var obäddad och Göran knuffade ner mig och kittlades 🥰 . Kramades sen lite med Meja och vi pratade innan vi satte oss i soffan. 

Göran beställde en ny telefon till mig! Inte för att jag egentligen behövde men bindningstiden hade gått ut och de minsta barnens telefoner har börjat gjort sitt. 

Se större barnen år kvällsfika vid 20.30 tiden och sen gick de och lade sig. 

Jag och Göran värmde mat, i alla fall jag, Göran hade ätit några Nuggets i farten. Sen satte vi oss i soffan och kikade på "Gränsbevakarna" och sen "Naked attraction Norge". 

Minnah vaknade och kom tassande, hon fick lägga sig i vår säng så skulle jag bära tillbaka henne senare. Nosh kom också tassande lite senare, strax innan jag var påväg i säng. 

Har även under kvällen fått svar från en kvinna som jag skrev till tidigare idag angående massage, hon kan komma till oss på salongen tisdag och onsdag nästa vecka 🤗. 

Klockan var 23.19 när jag lade ner huvudet på kudden denna kväll för att få lite välbehövlig sömn 

(null)
Ännu en bild från promenaden några dagar tidigare 😍

24 Oktober, måndag…

 Denna morgon så vaknade jag nklämd mellan Minnah och Noah, klockan var 04.30 när klockan ringde. 

Jag och Jonna åkte med Casper till Åsarna för att åka med bussen. Det är mysigt att ha med sig Jonna på bussen, vi höll varandra i handen hela vägen ❤️

Jonna följde med mig in på salongen, skulle egentligen på skolan för att ha lektioner men kunde ha dem på distans. 

Jag fick 2 avbokningar denna dag ä, båda var efter lunch, innan lunch hade jag en luggklipp… Jag drygade ut resten av förmiddagen med att lägga bottenfärg på J och själv få håret tvättat. 

(null)

Jonna åkte hem med Emilia vid 11.15 ca då hon hade besiktat Casper Volvo 760. 

Tog en promenad på lunchen, köpte banan och clementin att ha som mellis + hårdbrödmackor till oss på salongen. Lyssnar på en bättre ljudbok nu 🤗 den heter "Solens diamanter"

Jag hade en klippning vid 16.00, när jag sen slutade så åkte jag bussen hem 17.15 som vanligt. Hade tagit med från salongen och åt en banan och 2 clementiner på bussen. Jag  såg på 2 avsnitt av "Gåsmamman", så nu är det bara 1 avsnitt kvar sen är hela serien slut efter 6 säsonger.  

Promenad hem från bussen, ska försöka komma ihåg att ta med armreflexer och varmare handskar tills nästa gång. 

Har förresten fått svar idag på att bergvärmen ska kopplas in på måndag om en vecka! 

När jag kom hem så bytte jag om och tvättade av mig innan jag hjälpte Ninni med att ta fram örhängen. Jag röjde sen i köket efter middagen, diskmaskinen var inte klar när de hade ätit klart tidigare. De större barnen åt kvällsfika och sen åt jag och Göran de sista taco-resterna framför tv:n, det fick bli vår middag. 

Jag kände mig ganska snart trött  mig trött och jag gick och lade mig relativt tidigt, klockan vissde 22.12 och jag tror att jag hörde  Göran snarka i soffan innan jag skrivit klart minndagssammanfqttning och lagt huvudet på kudden  😅, han skulle dricka te med Jonna. 



23 Oktober, söndag…

Louie vaken tidigt, säkert vid 05.00, han hade tagit på tv:n innan Minnah kom vid 06.00, Theo vaknade ganska snart och de gick bort till Lillys och Minnahs rum och lekte…väsnades massor! 06.45 klev jag upp, startade en film och sa sen åt dem att gå och sätta sig i soffan och se på filmen utan tjafs och bråk. 

Noah vaknade strax efter, han var i köket med mig, kände sig hungrig sa han så han fick flingor med mjölk som han åt under tiden som han kikade på klipp på sin telefon. Jag kokade te och efter en stund fick de barn som var vakna en varsin halv banan, Noah norpade min halva och fick därmed en hel banan. De fick även några kex, jag hade tagit fram min Bullet Journal och satt och skrev lite i den, Göran fick sovmorgon. Barnen i soffan höll sig lugna som jag sagt åt dem att göra! Kors i taket 🤗

Vid 09.00 började jag med frukost, mannagrynsgröt med chiafrön i, alla åt, även Casper och Emilia ville ha. 

Jag, Meja och Melvin gjorde oss klara för att åka, denna förmiddag var det gudstjänst i kyrkan i Hoverberg samt inskrivning för årets konfirmander och därefter föräldramöte. Meja ville inte konfirmera sig förra året med sin årskull och fick lov att göra det samtidigt som Melvin i år istället. 

Allt gick bra och innan vi åkte hem till Rätan var jag in på Ica i Svenstavik för att kissa och handla lite. Vi var hemma i Rätan igen strax innan 14.00 och då fick jag springa in på Tempo och köpa farinsocker eftersom Hilma skulle baka chocolate chip cookies och farinsockret var slut. 

Jag tog en promenad med Tyra en stund efter att vi kommit hem, jag joggade även bitvis 🤗

När jag kom hem igen så tänkte jag börja med middagen men eftee eftersom Hilma var i full färd med att grädda kakor så jag dammsög nedervåningen först. 

Under tiden som maten stod på spisen så spelade jag och Hilma skip-boo, till middag denna söndag blev det stuvade makaroner och köttbullar. 

Efter middagen så var det dags för de små att göra sig klara för att gå och lägga sig men först tandborstning och dusch.

Jag röjde i köket under tiden som Hilma nattade de små, jag fick dock ta över när jag var klar och Hilma behövde gå på toaletten. Det var då bara Minnah som inte kommit till ro men när jag väl satte mig så somnade hon rätt snabbt ändå.  

Jag väntade på att badrummet skulle bli ledigt (vi har ju bara ett), tvättade av mig och bytte om till pyjamas/myskläder. 

De större barnen åt kvällsfika och sen fick Ninni gå och lägga sig vid 20.00, Towe fick välja om hon ville sitta uppe lite lite längre

Vi kikade på film "Cast away" med tjejerna, tog fram det sista snacks och kexchoklad som vi hade hemma typ. 

Noah kom upp mitt i filmen, jag lade honom direkt i vår säng och han somnade om. Filmen tog slut och de större gick och lade sig, vi låg kvar i soffsn och slötittande en stund innan vi också gick och lade oss. 

(null)
Ännu en bild från föregående dags promenad 🤗

22 Oktober, lördag…

Louie var vaken först denna morgon, innan klockan var 06.00… jag låg kvar i sängen till 09.00 ca men det blev inte mycket sova. Göran var vaken med barnen i soffan, han fick tjata främst på Louie som satt och gjorde en massa läten och ljud nästan hela tiden. 

När jag klev upp så började jag med att laga frukost, lyssnade på musik och plockade ur diskmaskinen osv. 

Barnen åt frukost, Louie fortsatte att spexa och låta illa, göra illa sina syskon osv så när de andra satt vid bordet och åt så satt jag med honom i hans rum, han fick vara i sin säng och jag satt på en stol intill. Jag pratade med honom, ställde frågor och försökte luska ut varför… Tillslut trillade polletten ner, han bad om ursäkt och han fick äta frukost. 

Jag och Göran åt lite tacosrester som kombinerad frukost och lunch när barnen var klara och efter det så gick vi ut. 

Casper och Emilia åkte iväg på dop för Emilias systerson Roy, det blev även en överraskning i form av bröllop föräldrarna till systersonen emellan ❤️

Jag hade en fajt med Ninni, allt var fel och hon skulle inte ta på sig stövlar och inte överdragsbyxor och Towe hade lånat strumpor av henne osv…

Jag tog en lugnande promenad till Macken och bytte ut behållarna till sodastreamern. Göran tog över fajten med Ninni… 

(null)

(null)

(null)

(null)

Hemma igen så bytte jag däck på mondeon, i princip helt själv, behövde hjälp med två däck för att få dem att lossna från bilen efter att ha lossat alla muttrar. Jag hade till och med dragit åt muttrarna hårt nog när däcken var bytta, annars brukar Göran alltid tycka att jag dragit dem lite för löst. 

Vi gick så småningom in, jag började med middagen, pölsa och potatis med haricutverts och rödbetor. Under tiden som maten blev klar så hjälpte jag Theo och Lilly att spela skip-boo. 

Senare när det så småningom blev dags för de små att lägga sig så nattade jag dem. När de efter en stund somnat så lyssnade jag på ljudbok och tog hand om disken efter middagen i köket och när det var klart så skrev jag ikapp lite här på bloggen.  

Vi har sett på film med de större barnen,  den senaste "Top Gun". Åt lite gott och hade det mysigt. 

När de större barnen gick och lade sig såg vi på ett avsnitt av "Så mycket bättre" som hade säsongspremiär denna kväll. Noah vaknade och såg med oss en stund och sen följde han med mig till sängen, har skrivit nu och vi ska försöka sova, klockan är 01.24






21 Oktober, fredag…

Klev upp 04.45, samma rutin som vanligt med rörelse och styrka, känslan om att jag kanske var påväg att få någon förkylningsbacill var mycket mindre denna dag.

Fick lite bråttom till bussen denna morgon, har inte vant mig med att det är frost ute nu på morgnarna, har iofs bara varit det de två sista dagarna. 

Bättre med kunder idag men några luckor för oss alla ändå, så pass att alla hann få håret tvättat av varandra och det var ju ändå bra för det var ju fredag!

Promenad på lunchen i vanlig ordning men denna dag själv, lyssnade klart på boken som jag kämpat med… man börjar med en bok som inte känns så bra men man måste ju lndp fortsätta… har lyssnat på första delen (fristående) av denna serie förut och minns att jag tyckte redan då att den varnade knepig. Finns en del kvar men vet inte om jag kommer att ta mig an den…

Klipp och folieslingor på eftermiddagen, en tjej som var handikappad efter att ha råkat ut för en bilolycka för 21 år sen. Hon hade full koll på vad hon ville med sitt hår, lika slingor och det blev ett väldigt bra resultat! Både hon och jag var nöjda! 

Bråttom till bussen igen (glömde min banan och fick vända). Kikade på "Gåsmamman" på bussen, åt min banan och en nötbar som jag köpt på Dollar på lunch. 

Hoppade av bussen hemma, Jonna hade tagit med mondeon hem tidigare under dagen när de varit i Svenstavik och handlat. 

En frisk promenad hem, snudd på minusgrader, vintern börjat så smått komma nu. 

(null)


Smulfisk till middag, en av Casper matlådor som blivit kvar sen tidigare i veckan, de andra åt tacos. 

Vi kikade lite på hundar på blocket. känner mig taggad på att skaffa en till samtidigt som jag är gabska nöjd med att ha Tyra nu när hon är rätt så lättsam. 

Vi kikade på film tillsammans med de större barnen och åt lite gott, de mindre barnen hade fått godis tidigare under dagen. Vi såg på den första "Top Gun"

Jag somnade en stund på soffan, gick och lade mig i sängen strax innan 01.00



20 Oktober, torsdag…

Hade denna morgon  en liten, liten känsla av att barnens bacille kanske börjar få fäste även på mig… inga direkta symptom men en känsla, ska gör allt jag kan för att försöka hålla mig frisk!

Bara lugn rörelse denna morgon, jag tränade ju kvällen innan och så det där med att lyssna på kroppen. Tog en varm dusch innan jag klädde mig och gjorde mig klar för att åka på jobb. 

Theo kom upp när jag stod i duschen, han packade gympakläder och så tandborste efter att jag berättat att han skulle följa med kompis hem och få sova över. 

Jag tog bilen till Åsarna, bussen var lite sen denna morgon. Satte mig till rätta för att försöka sova direkt när jag klivit på bussen. 

A-L hade valpen sin med till salongen denna dag, hon skulle åka med den till veterinären för att vaccinera senare på eftermiddagen. 

Jag hade kund direkt från morgonen denna dag och sen en innan lunch, och 2 i slutet av dagen, det börjar fyllas på nermota mer nu igen 🤗

Vi gjorde ärende nere på stan och jag tog min lunch efter det, vi köpte dammsugarpåsar som nu kommit till Clas Ohlsson, Vi beställde dem ju förra vecka. Sen köpte vi även en sån årsöversikt som kunderna kan kika på när de vill räkna efter och se datum inför nästa klipptid. 

Jag hann in på Coop City och köpa lite nötter innan jag klev på bussen denna jag och så exgetsomnjag kände mig relativt utvilade så kikade jag på serien "Gåsmamman" på vägen hem. 

Ninni, Towe och deras kompis A klev på bussen i Svenstavik efter att ha varit på veckans dansträning. De klev av bussen och åkte bil med mig från Åsarna. 

De små sov när vi kom hem, jag bytte om och tvättade av mig innan jag värmde min middag och satt i köket och åt den under tiden som jag fortsatte kika på " Gåsmamman" på min dator. Hann även se ett avsnitt till men då hade jag lagt mig på sängen. 

Efter det så såg vi på Hela Sverige bakar i med de större barnen. 

Hilma hade ont i kroppen och i halsen, ingen feber men gav henne en Ipren och en halstablett innan hon gick och lade sig och så fick hon var hemma från skolan följande dag. 

De större barnen lade sig ca 21.45. Jag, Göran och Jonna började att se film, "Hobbs and Shaw", jag drack te, åt en muffins, 2 rader choklad, 2 nävar ostbågar och sen blev jag lite illamående… sockerchock! 

Somnade och sov lite i soffan, innan jag sen gick och lade mig vid 23.30

(null)

(null)
Såg 2 tatueringar som jag gillade idag när jag satt och scrollade på Instagram. 

19 Oktober, onsdag…

Ledig dag!

Klev upp 05.30, hann med 40 min rörelse och styrka

Flikade helt och ordnade frukost till barnen, fick iväg dem till skolan osv. 

Minnah och Noah blev hemma från förskolan pga att de fortfarande är lite förkylda, de såg film. Göran hade sovmorgon och jag kröp ner i sängen med honom för att värma mig en stund, är lite småkallt här hemma nu då vi inte fått bergvärmen installerad ännu. 

Jag gjorde fröknäcke och när de var i ugnen så spelade jag, Göran, Meja och Melvin kort. Det var första gången som Melvin spelade Canasta.

Jag hämtade Louie på skolan vid 12.00 och var in på Tempo för att köpa panpizza som de som var hemma ville äta till lunch, jag åt soppa som fanns kvar. 

Göran kände sig frusen och lade sig i sängen, han somnade och jag lät honom sova. Meja kände för att baka en sockerkaka och jag tog en promenad med Tyra innan barnen kom hem från skolan. 

Barnen kom hem, Towe och Ninni hade som planerat följt med kompisen A hem och Theo följde med M så det var bara Lilly och Hilma som kom med bussen hem. 

Jag lagade middag, kälpudding, lyssnade på bok under tiden. 

Åkte sen på träning i Handsjön, Soma Move och denna kväll tog jag faktiskt ett iskallt ❄️ dopp i sjön efteråt, sen hämtade jag Theo och vi åkte hem. 

(null)


Theo åt middag hemma också, även fastän han ätit borta och sen var det dags för honom att sova, de andra små sov redan. 

Göran hjälpte Emilia att sälja en bil åt Casper, han som fortfarande inte kommit hem från jobb. 

Vi åt middag och sen klev jag klart och publicerade några inlägg kär på bloggen. Halkar alltid efter men skriver i alla fall ett inlägg om varje dag 😅

Kände mig sen ganska trött Minnah kom upp, fick lägga sig i vår säng och somnade om snabbt, jag bar henne  tillbaka till hennes säng senare. Noah kom också upp lite senare och han fick sova med mig, lika bra att lägga mig tidigare då jag ändå var trött, klockan var då ca 22.00




18 Oktober, tisdag…

Klev upp extra tidigt denna morgon eftersom jag skulle åka med Casper och han skulle iväg vid 05.30, jag klev upp 04.30. 

Rörelse och styrka följt av en snabb dusch. 

Casper lämnade av mig i korsningen utanför skolan i Svenstavik så gick jag upp till busstationen. Där finns det böcker uppställda i fönstret, såna som skänkts från biblioteket, man får ta en bok med på resan och jag hittade en som såg intressant ut, en kriminalare, tror den heter "Lekrummet". 

Sov på bussen och var först på jobbet. 

Åt frukost och hade inget bokat på förmiddagen. Strax innan 10.00 gick jag och A-L ner på stan, skulle köpa dammsugarpåsar på Clas Ohlsson men de fanns inte rätt sort hemma men de skulle ta hem dem tills nästa vecka.  Vi gick även förbi Dollar Store och köpte värmeljus och rengöringsmedel  

När vi kom tillbaka så hade A-L en kund, jag såg över om något behövde göras och sen tog jag det lugnt och läste fanatisk lite i boken från morgonen innan det var dags för lunch.  

Promenad på lunchen, sen möte med en av våra försäljare vid 14.00 och sen hade jag en kund efter det, en klippning och lyxinpackning. 

Bussen hem som vanligt, tjejen som satt bakom bakom mig höll emot sätet med benen när jag försökte lita bak… hon klev av i Svenstavik och då kunde jag äntligen luta tillbaka en aning och försöka vila lite.

Promenad hem, de små sov när jag kom in , jag var ganska så kissnödig då jag druckit mycket på eftermiddagen. Jag tvättade av mig och bytte om, pratade lite med Emilia som nyss hade duschat. 

(null)

Fick en bild av Jonna när hon nattade Noah ❤️

Både Minnah och Noah har vaknat under kvällen, Louie ockdå. 

Ninni och Towe ska sova borta kommande kväll. 

Jag åt middag  och såg på tv, lade oss vid 00.30 lägga oss. Noah kom tassande och fick sova med oss. 



17 Oktober, måndag…

Måndag igen och jag klev upp 04.45 som vanligt. Hade 3 barn i sängen och Göran låg på soffan. 

Samma rutin med rörelse som senaste tiden, Casper var också uppe tidigt och åkte 05.30. Jag hade kunnat åka med honom men hade redan planerat att åka med Jonna. Hon skulle ha med sig Meja och Melvin till stan och de skulle passa på att storhandla. 

Jag hade kund direkt på morgonen och sen precis innan lunch. Jag hade turen att hinna få håret tvättat och fönat däremellan 🤗

Jonna, Meja och Melvin kommer in en sväng när de handlat klart på Ica Maxi, drack en varsin kopp varm choklad innan de åkte till Willys. 

Promenad ner på stan på lunchen, satte in pengar och gjorde några ärenden. 

Jag hade inget bokat direkt efter lunch, så jag passade på och dammsög fikarummet och bakre delen av salongen. E tog fram skurmoppwn moppade golven innan jag   färgade hennes bryn. 

(null)

Jag älskar "vår" salong, atmosfären och utrymmet, inredningen har sin charm och sen att ha levande växter lite här och där gör det liksom hemtrevligt. 

Jag hafe sen 2 klippningar bokade innan jag slutade 17.00

Promenad till busstorget tog bussen hem, försökte sova lite, åkte hela vägen till Rätan. Började promenera hem, Casper kom iväg sent från jobbet och stannade och plockade  upp mig. 

De små barnen låg redan i sina sängar  är jag kom hem, jag bytte om och tvättade av mig, fick sen ta över och natta Minnah, som även denna kväll hade svårt att komma till ro. 

Jag röjde i köket innan jag åt min middag i soffan. Vi kikade på tv med de större barnen, Gränsbevakarna Sverige, ganska intressant ändå. 

Noah vaknade 3 ggr och Minnah 1 under kvällens gång. Jag tog med mig Noah till vår säng när jag skulle lägga mig och strax efteråt kom Minnah tassande. Klocka. Var då ca 23.15 och det tog upp till 30 minuter innan de kommit till ro och jag kunde slappna av och somna. 




16 Oktober, söndag…

Blev väckt vid 07.00 tiden av Minnah, då var Louie också vaken, jag startade en film. 

Jag gick och lade mig igen, försökte sova lite mer, Göran vaknade till och vi låg och myste en stund innan det var dags att kliva upp och göra frukost. 

Theo och Rasmus kom hem vid 09.00 tiden, de frågade om att få spela på Theos dator och det fick de.  

Göran gick så småningom  ut för att hjälpa Casper, Noah gick också ut, han älskar att vara ute och speciellt om han får vara med i och omkring garaget. 

Theo följde med Rasmus hem igen lite senare, Rasmus pappa kom och hämtade för att de skulle äta lunch. 

Alla större barn gick åt olika hålla här hemma, Lilly och Minnah byggde pärlplattor. Noah gjorde också en egen senare men hjälp av Lilly, en nalle. 

(null)

(null)

Jag spelade lite Uno med Lilly

Jag och Göran spelade kort, jag började med middagen strax innan 15.00, Melvin kom och tog över och jag gjorde mig klar för att åka på Yoga. Blev till och med upphämtad 🤗

Härligt pass och jag skippade att doppa mig i sjön denna kväll, känns lite mer lockande om man kört ett hårdare träningspass än just yoga slm avslutas med härlig avslappning 😅

Fick skjuts hem, packade upp, tog sen en dusch innan vi började skriva matlista och handlingslista. Minnah hade svårt att somna, de större barnen fick sitta hos henne i omgångar. 

När listorna var klara så åt jag middag i soffan, diskade ur ugnsform och kastruller innan, blir nästan alltid grejer över som inte får plats i diskmaskinen. 

De större barnen åt kvällsfika och kom isäng till 22.00 ca, Hilma som hade glömt duscha, hon trodde det var lördag. Hon surade lite och efter att ha givit henne några olika alternativ så duschade hon innan hon lade sig, hon kom alltså isäng ännu lite senare. 

Jag sagt och nickade till då och då i soffan en stund sen så gav jag upp, borstade tänderna, släppte ut Tyra, hängde tvätt och precis när jag lagt mig kom Noah. Göran och Jonna satt  kvar en stund  och kikade på ett Amerikanskt bakprogram "Holliday Baking" Klockan var va 23.30



15 Oktober, lördag…

Blev väckt tidigt av barn som började tassa, jag försökte ligga kvar och få lite extra sömn men strax innan 08.00 klev jag upp. Jag gick på toaletten och klädde på mig sen tog jag med Tyra ut. 

Joggade till andra sidan av byn, gick in på gymmet som finns att låna för 150kr/månad, kikade runt lite innan jag joggade tillbaka.  Hemma igen ca 1 timma senare så gjorde jag lite rörelseövnibgar och stretch innan jag började med frukost. Jag åt lite kvarg med granola under tiden som jag förberedde varm choklad åt barnen samt plockade ur diskmaskinen osv. 

Efter frukost spelade jag och Meja lite kort, Göran hittade en bil på blocket åt Jonna, fanns i Östersund och det dröjde inte länge förrän de var påväg. Göran, Jonna, Meja, Noah och Ninni var det som åkte. 

Jag hjälpte Lilly att baka kakor, bakade själv bröd till soppmiddagen, diskade undan allteftersom. 

(null)


Theo hade Rasmus här, så småningom gick de hem till Rasmus istället. 

De andra kom hem, jag och Meja spelade mer kort och Göran satt och spelade vid datorn. Så småningom började jag med middagen och sen vid 18.00 så åt vi, soppa med klipp och nybakt bröd. 

Vi har pratat lite om och kikat på hundar, men vi får se, måste ju våga för och emot att skaffa en till hund och sen är ju den andra stora frågan vilken ras. 

Klockan var strax innan 21.00 när jag nattade de små och när de somnat så diskade jag undan det sista i köket, som  inte fick plats i diskmaskinen. Efter det så satte vi oss i köket, Jag, Göran, Jonna, Meja, Hilma och Towe. Spelade kort, åt lite chips och ostbollar, drack läsk och lite smirnoff. Jag hade köpt Halmstad Crush Kanelbulle för att testa men den var bara sliskiga och inte så god alls. 

Vi spelade Hjärter sju och hade trevligt ända fram tills det var dags att sova, klockan var 01.11 när alla precis hade lagt sig. Jag fick sitta  inne hos Minnah, flyttade henne  från vår säng, skulle bara se till att hon somnat om ordentligt  innan jag gick och lade mig. 




14 Oktober, fredag…

Jag och Hilma sov tillsammans på bäddsoffan, varsin kudde och samma täcke, vi hade varsin t-shirt på, mindre risk att frysa om man skulle få för lite täcke. 

Har vänt och vridit på mig en del under natten men ändå sovit okej, hade klockan ställd på 05.45. 

Klev upp och kissade och sen skakade jag ihop mitt kollagen och började med rörelseövningarna och gick så småningom över till med styrka, 30 min hann jag med. 

Jag väckte Hilma, sa att jag skulle borsta tänderna och när jag var klar skulle hon kliva upp för då skulle jag bädda ihop soffan. 

Hilma gjorde sig klar, jag gjorde 2 smörgåsar åt henne och stoppade ner i hennes väska tillsammans med äppeljuicen som vi köpt kvällen innan. Sen gick vi till bussen, den gick 07:00 och vi hade 8 minuter till godo när vi kom fram. 

Jag gick mot salongen, var där lite onödigt tidigt så jag tog en extra promenad. 

Jobbade med E och K denna dag, ingen av oss hade bokningar direkt från morgonen så jag åt min frukost. Sen ordnade vi med belysningen i fönstren och tog reda på lite tvätt osv. En timma senare var de sugna på kaffe och föreslog att vi skulle köpa något gott från Edenbos konditori, E och K "bråkade" om vem som skulle bjuda och det blev K som gick iväg och handlade. E ville ha en kardemummabulle, jag fick en kladdkaka med chokladtryffel på och och K tog en chokladbiskvi. Jag hade egentligen inte tänkt äta något sött förrän hemma senare i helgen, men ibland får man göra undantag 🤗

Hade sen 2 kunder innan lunch och 4 i slutet av dagen. Jag tog en promenad på lunchen, innan jag åt, var inte jättehungrig pga kladdkakan. Jonna kom inen sväng på salongen strax efter jag kom tillbaka från promenaden vid 13.00, jag tvättade hennes hår och packade in det i silverschampo som fick sitta i under tiden som jag åt min lunch. 

(null)

Man kan säga att det rann en aning 😅

Strax efter att Jonna åkt igen så hände det en olycka i korsningen precis utanför salongen! En lastbil som krockade/körde in i en mindre personbil. 2 brandbilar, 2 ambulanser och en polisbil var på plats och det verkade ha gått bra för alla inblandade. Tidigare på förmiddagen så stoppade polisen en kille som körde en Volvo, precis utanför salongen. DKristinas kund som suttit och väntat sa att hon tyckte han såg ut att vara hög som ett hus, fick åka med poliserna som också körde bort hans bil. 

Det hände något mystiskt med min sista kund, jag hade ju 4 klippningar på eftermiddagen. Första en 5-åring som var rätt så långhårig och sen klippte jag hans mamma, allt tog lite längre tid än vad som var bokat och jag blev 15 min sen till min nästa kund. Innan jag skulle föna mamman så talade om för min nästa kund att jag skulle bli sen och så passade jag om att ordna i bokningen så att det skulle bli rätt. När jag flyttade ner min sista kund 15 minuter så dubblades hans bokning och när jag tog bort den ena så försvann båda, jag fick göra en ny bokning, vilket innebär att han får ett nytt sms. Det som blir lite "allt händer av en orsak" är att om han inte fått det sms:et så hade han helt glömt att komma alls, han mindes det i morse men när mitt sms kom så var han ute hos en kund och fick bråttom för att hinna och han hann.  😅🙈

Jonna kom tillbaka och hämtade mig när jag slutade, vi åkte direkt hem, Göran hade handlat i Svenstavik tidigare och Tony hade hämtat grejer hos Max åt Casper  så vi slapp. 

Stökade undan i köket när jag kom hem, det som Melvin lämnat, sen klippte jag Emilia. Dammsög också hela nedervåningen och sen tog jag en snabb dusch. De små gjordes klar för säng, Göran duschade också och jag nattar de små, bara Minnah som hade svårt att komma till ro och somna. 

Jonna tog över nattningen av Minnah, jag och Göran åt middag, sen vid 22.00 började vi kolla på filmen "Shooter" jag åt 2,5 rad choklad och sen dröjde det inte länge förrän mina ögon inte ville vara öppna längre… Noah vaknade, jag gick dit, tog med en kudde och låg där en stund med honom i hans säng, somnade. Klockan var 00.25 när filmen tog slut och jag gjorde mig klar för att gå och lägga mig.  

(null)
Minnah hade sminkat sig och ville posera framför kameran fastän jag bara tänkte ta en bild på hennes sminkning 🥰
(null)





13 Oktober, torsdag…

(null)

Minnah och Noah låg hos mig i sängen när jag skulle kliva upp 04.45. 

Rörelse och styrka i ca 30 min, snabb dusch och göra mig klar för att åka med Casper till Svenstavik. Både Theo och Louie var vakna när jag åkte. 

Eftersom jag klev på bussen i Svenstavik så fick jag ingen bra plats, satt ganska obekvämt, någon hade tagit min favoritplats 🙈 

Stopp-knappen på bussen funkade inte så jag fick trycka på en annan och därmed kliva av en hållplats efter den jag brukar. Såg E gå längre fram så jag sprang ikapp och skrämde henne  😅

Morgonmöte/månadsmöte, åt frukost under tiden, målade naglarna med stärkande lack också. Hade sen en kund 09.00, efter det en lucka fram till lunch. 

Tvättade håret på J och hon tvättade håret på mig, A-L var sen snäll och fönade det lite senare innan i åt lunch. 

Följde med A-L på Systembolaget på Lillänge när vi hade lunch och jag köpte 2 st "Crusch Kanelbulle" bara för att testa. 

Hade så gott som fullbokat efter lunch och 2 av mina kunder gjorde också en  inpackning som extra tillval. 

Jonna var förbi en sväng när jag hade en liten lucka, och jag lockade håret på henne. 

Jag stängde och låste salongen vid 17.00 och gick sen till lägenheten för att lämna av min ryggsäck. Hilma och Jonna var redan där och väntade, vi gick mot bion när klockan var strax innan 17.30. 

(null)

Vi köpte popcorn och såg "Där kräftorna sjunger", jag har lyssnat på boken tidigare och tyckte filmen var bra även om den såklart är lite mindre detaljerad men det viktigaste var med. 

(null)

(null)

Var på Ica Traktören och köpte middag, Jonna valde "Karins lasagne", Hilma valde panpizza x2 och jag tog en "Red bean coconut curry" gryta. 

När vi kom till lägenheten så värmde vi vår mat, jag bäddade fram soffan/sängen och sen åt vi. 

Vi pratade, spexat och busade lite. Pratade med Göran i telefonen och just ja, det blir förresten ingen klassträff nu till helgen då ännu en tjej var tvungen att ställa in, lika bra att ta det längre fram då. 

När vi lade oss för att sova så var klockan 22.28




12 Oktober, onsdag…

Ledig dag! 

3 barn i sängen när jag vaknade denna morgon… 05.45 hade jag ställt klockan på. 

(null) 

Gjorde varken rörelse eller styrka denna morgon, tappar sugen när barnen börjar vakna för då är det alltid någon som ska fråga något eller ha  hjälp och då blir jag bara ofokuserad och irriterad, onödigt att ta risken och bättre att hoppa över eller skjuta på det.   

Plockade ur diskmaskinen och började fylla den igen efter barnens kvällsfika och våra middagstallrikar. Kokade gröt och dukade fram frukost, väckte alla barn osv, ja morgonen rullade på. Hilma och Melvin var båda sena ur sängarna och fick lite extra bråttom. 

När skolbarnen gått till bussen så knäckte jag 2 ägg i gröten som blivit kvar i kastrullen, tog i lite linfrön och chiafrön och stekte den i en stekpanna, den förblev slät, hade tänkt mig att det skulle bli med som en "grötröra" som äggröra. Lade upp i 2 djupa tallrikar, på med kanel och fibersirap samt lite müsli och sen åt jag och Göran frukost tillsammans, vi hade även mjölk till gröten. 

Så småningom bestämde vi oss för att åka till Svenstavik, Minnah och Noah började bli lite småförkylda så de fick vara hemma från förskolan. Vi handlade lite och sen åkte vi hem men först en korv på OKQ8. 

(null) 

Precis innan vi skulle åka hemifrån så kom våra rörmockare med bergvärmepumpen och varmvattenberedaren! Den installerades inte idag men nu är den äntligen här på plats i alla fall.  

Hämtade Louie på skolan vid 12.00 och när vi kom hem packade vi upp det vi handlat i Svenstavik tidigare. Jag fyllde diskmaskinen, hade tänkt göra det direkt efter att vi ätit frukost men hann inte innan vi åkte. 

Jag spelade kort med Meja, hon var hemma idag då hon haft huvudvärk de senaste dagarna, Towe var också hemma. 

Det var fint väder ute och jag ville ta en promenad, Minnah ville följa så jag hjälpte henne på med rätt kläder (efter väder). Vi tog med panten och emballaget till kattmaten som också hade levererats under tiden som vi var borta. Först gick vi på Tempo, pantade och köpte potatis, sen en promenad innan vi vände och gick tillbaka hem. 

(null) 

(null) 

Väl hemma igen efter en dryg timma borta så satte jag igång med middagen, kålpudding, potatis och brunsås. Den blev klar vid 17.15 tiden och det blev lite bråttom att äta eftersom vi skulle vara på skolan vid 18.00 för att se en föreställning som klass F-3 gjort tillsammans med kulturskolan.  

(null)     
Hittade ett hjärta bland potatisarna ❤️

(null)     

Hilma, Towe och Ninni följde också med för att kika och få äta lite fika.  

När vi kom hem var det dags att göra de små barnen klara för sängen och jsg fick äran att natta dem. 

När de somnat så fixade jag det sista i köket efter middagen och sen landade jag i soffan. Vi kikade på "Hela Sverige Bakar", Meja och Melvin var vakna lite längre än de andra och såg på det med oss. Såg sen ett avsnitt av "Älskar, älskar inte", Noah kom upptassande men var nog inte helt vaken, lade honom i vår säng och han somnade direkt. Sen bar jag tillbaka honom till sin säng innan jag borstade tänderna, jag tog även reda på mina kläder som legat rena och vikta i en tvättkorg sen i helgen + alla strumpor till de mindre barnen. 

Minnah kom tassande, somnade om bredvid oss, vände och vred på sig men hörde  inte om vi pratade med henne. Jag somnade   strax efter klockan är 00.32


11 Oktober, måndag…

Noah tog minst 30 minuter på sig att komma till ro och somna med mig i vår säng. Sen under natten, närmare morgonen kom Louie, han snurrade och rörde sig massor innan han somnade om och vid 03.40. Noah vaknade till av att Louie inte låg stilla och Minnah kom in till mig i samma veva, hon fick lägga sig bakom mig och så småningom somnade vi om men 04.45 var det dags för mig att kliva upp igen. 

Lugn musik på låg volym från högtalaren i köket, rörelse och lite styrka, drack mitt kollagen, borstade tänderna, tog en snabb dusch, väckte Göran, klädde på mig och så åkte vi. Innan jag var klar i köket kom Ninni nertassande och drack vatten, sa att hon fick stanna nere i soffan om hon ville eftersom Göran skulle skjutsa mig till bussen. Precis när jag skulle kliva in i duschen kom Lilly också upp, hon kissade och klädde på sig. Båda tjejerna fick sätta sig i soffan och se på tv under tiden som Göran skjutsade  iväg mig till bussen.  

Vi var framme i Åsarna knappt 2 minuter innan bussen skulle åka 😅

Försökte sova/vila hela vägen in till stan, var först på salongen och strax därpå kom A-L, E hade med sig en påse med lite kläder som hon rensat ut hemma nu när hon shoppat nytt på Ullared, bland annat en fodrad, rosa regnjacka som Jonna fick ta.  

En ganska tråkig dag idag, är en lugn period och listorna är ganska glest bokade, just denna dag hade jag inte en enda kund på hela dagen.. Jag lockade dock håret på J, tvättade håret på A-L, gjorde inpackning och fönade. Själv fick jag nacken snaggad igen och yttersta topparna klippta. Jag skurade även båda toaletterna, tog reda på tvätta och såg till att mer blev tvättat osv. Det finns ju alltid saker att göra. 

(null) 

(null)     

(null)     

På lunchen följde jag A-L på Willys och handlade. Jag köpte kvarg och kardemumma, var in en snabbis på PMU, tänkte hitta ett par skor att ha på lördag men inget som kändes rätt.  

Jonna kom till salongen när hon slutat skolan, i morse när hon kom ut till bilen så hade hon fått böter… hon tänkte fel angående datumparkeringen, den började ju gälla nu från 1 oktober.  

Bussen hem, åt banan och clementin innan jag passade på att vila på resan hem. Promenad från bussen och när jag kom hem kastades jag in i processen med att natta barn som nyss hade påbörjats.  

(null) 

Jag nattade de små och bytte inte om och tvättade av mig förrän de somnat. År sen middag och såg på tv.  

Fick ett tråkigt besked idag angående klassträffen till helgen, en av tjejerna ställde in då hennes pappa hastigt gått bort.  

Göran skulle egentligen följa med till Sundsvall på lördag, mest för att det var ojämnt antal och jag eller någon annan annars skulle få sova själv, så tänkte han passa på att följa. Nu blev det som sagt ändrade planer och ett rum avbokas och Göran blir hemma. 

I födelsedagspresent av Jonna fick Hilma att de ska gå på bio, detta blir kanske av på torsdag, att Hilma åker in till stan efter skolan och sover över med mig och Jonna i lägenheten. Det är inget som är helt bestämt ännu.  

Både Noah och Minnah kom upp innan jag lade mig och fick krypa ner bredvid mig i vår säng. Noah kom lite tidigare och satt med oss en stund i soffan och Minnah kom precis när jag skulle lägga mig. Klockan var då 23.46. 




10 Oktober, måndag…

Var trött denna morgon, snoozade en gång och sen klev jag upp innan alarmet hann ringa en gång till. 

Lugn rörelse idag och lite styrka, även den lugn, tränade ju ordentligt kvällen innan så jag kände att det räckte med lite lagom denna morgon. 

Vi tog bilen till stan, jag och Jonna, Jonna körde. Jag tog med mig påsar med kläder som Susanne kommit med och som barnen redan kika igenom, tänkte att någon på salongen kanske hittar något de vill ha, resten lämnar jag in på PMU.  K kikade igenom och hittade lite av varje, mer än hon hade trott, har svårt att hitta byxor då hon är lång. 

Fick håret tvättat av J och K fönade det en stund senare, vardagslyx deluxe 🤗

Fick en kund av J och sen hade jag fått en bokning direkt efter, tiden precis innan lunch.  

Jag tog ingen promenad på lunchen, det blåste halvt storm ute, löven yrde åt alla håll!  Jag tvättade håret på E och pratade lite med Göran. Pratade med rörmockare S tidigare och vi borde ev ha pumpen levererad innan helgen och förhoppningsvis inkopplad senast nästa vecka. 

Efter lunch hade jag en kund som hette Luke och kom från England, bodde nu i Funäsdalen, mer exakt i "Utanbergsvallarna" med sin fru och deras två barn. Trevligt att få prata lite engelska trots att jag inte är speciellt bra på det, men det kan ju inte bli sämre 😅

Jonna kom till salongen när hon slutat, strax efter lunch och hon väntade på mig tills jag var klar med kunden efter lunch, hon skulle handla och jag följde med eftersom jag hade en lucka och det behövdes toalettpapper, ost och smör till salongen. 

Sista kunden hade jag vid 16.00, en tjej som jag har klipptflrut,  även hennes bror, honom klippte jag förra veckan. Hade även tid att locka Håret på henne och sen var arbetsdagen slut och jag gick till bussen. 

På bussen satt Lena Rydström och Sune,det var så länge sen jag träffade dem, satte mig i sätet framför och vi pratade hela vägen från Östersund till Rätan. Kände mig helt vimmelkantig när jag klev av bussen, är ju van att sitta och vila 😅

Promenad hem från bussen och gjorde sen själv klart alla små barn för sängen, tålamodet försökte jag hålla så gott jag kunde men det var nära att det brast pga att jag kände mig så trött. Ganska ofta så kan jag undra hur många gånger ska man egentligen behöva säga åt dem att lägga sig i sina sängar när de har borstat tänderna, kissat och tvättat sig, när de är klara!? Jobbigast är nog att det krävs att man höjer rösten och låter arg för att de ska lyssna… måste väl vara roligare att gå och lägga sig utan bråk och tjafs!? 🤔

Klippte grannen S vid 20.30 tiden ca,  han chansade och frågade ifall jag kunde få han skulle iväg med jobbet dagen därpå. Skulle ner till stora staden och bo på ett slott, då kan man ju tycka in med en hjälpande hand.  Jag var hemma strax efter 21.00, bytte om och tvättade av mig. Åt äggmackor och drack Te, satt insidan en stund och myste med Göran, somnade såklart och så kom Noah upp. Jag gjorde mig klar för sängen och sen visade vi ner oss i vår säng när klockan var 22.54. 

(null)
Min lille pluttefis som här på bilden håller sig för magen och säger att han är hungrig och vill ha någonting trots att han nyss ätit frukost 🥰😅❤️



9 Oktober, söndag…

Stor skillnad på morgonen när Theo och Louie är hemma… Louie var uppe tidigt och det var diskussioner om vad som skulle vara på tv:n… som vanligt…

Jag var upp strax efter 07.00 och startade en film och sen lade jag mig i sängen igen, lite mys och prat med min älskling, man får passa på när han väl sover i sängen och inte på soffan. 

Vi klev upp, Casper och Emilia hade precis ätit frukost, jag kokade välling på potatisgryn, skulle tydligen vara samma sak som sagogryn men det konstaterade vi att det inte var… Några av barnen tyckte det var jättegott, (de mindre) några tyckte det inte alls var gott, (de större…) de mindre åt först och sen de större. Hilmas vän E åkte hem med 11.35 bussen. 

Göran satte sig vid datorn en stund, jag röjde i köket och satte mig sen med min Bullet Journal och skrev lite, de små åt godis och kikade på film. 

Sen kokade jag te och åt en äggmacka vid 14.00 tiden, tog en kortlek och lade lite patiens en stund. 

Hjälpte Emilia att leta fram en påse med utväxts kläder efter Noah som hon kunde ge till sin systerson, det är verkligen så rörigt där uppe på lagårn nu 🙈

När jag kom in igen så spelade vi Canasta, jag, Göran, Meja och Hilma. Melvin kom in i köket efter en stund och lagade mat, köttbullar, makaroner och brunsås och till det kokt grönsaksmix. 

Barnen åt, jag åt senare, var fortfarande inte hungrig efter äggmackan, de små duschades,  jag och Göran hjälptes åt och senare nattar de  jag dem. De större barnen tog tag i att vika och sortera tvätt, Jonna jobbade på Östgärdet mellan klockan 16-20. 

Det blev en tur ut med Tyra senare, jag joggade 4 km och sen rörelse och styrka när jag kom hem. Duschade och så såg vi lite på tv, åt middag och sen lite nötter. Gjorde även 4 matlådor av veckans rester att ta med till jobbet, där kan jag stoppa dem i frysen och ta fram allt eftersom och de blir inte gamla 🤗

Kvällen blev lång och jag kom isäng ganska sent, men ibland får det bara bli så. 

(null)
Tidigare i veckan ville Noah ha tofsar och det fick han 🥰

8 Oktober, lördag…

Hilma fyllde 13 år denna dag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Väckt 07.00 tiden av Lilly, hjälpte henne att ta på en film, kissade och kände mig pigg så klädde på mig och tog en morgonpromenad/jogg med Tyra.

Hemma igen så var Minnah och Noah vakna, de kikade också på film, lugn morgon när pojkarna sov borta. 

Klädde av mig och kröp ner i sängen med Göran igen, myste och pratade lite. 

Barnen fick fil med honungspuffar till frukost denna morgon, Noah protesterade ända tills han smakat, han ville absolut ha mjölk istället för fil men jag gav mig inte.  

Hilma tog en promenad med Ninni, Minnah och Noah till affären för att handla glass mm så att de kunde äta marängsviss senare, jag kokade chokladsås. Hilmas kompis Ewa var med Towe när de gick iväg, skönt att de kan samsas om kompisar utan bråk. 

Hilma hade svårt att bestämma sig för middag, de får alltid välja middag när de fyller år. Så småningom blev det bestämt att vi skulle beställa pizza från Åsarna. 

De åt marängsviss vid 13.00 tiden, de fick även av bullarna som Meja bakat härom dagen 🥰

Jag dammsög någon gång under dagens gång, skurade även handfat och toalett! 

Vi beställde pizzan vid 16.30-17.00 ca, Jonna och Meja åkte och hämtade. 

(null)

Casper skjutsade Tony för att köpa bil i Hoverberg, Casper bytte åt sig en annan bil till sig själv som de hämtade i samma veva fast på annat ställe. 

Jag nattade de små, Noah och Minnah hade svårt att komma till ro, lade mig med Noah i hans säng, när han somnat lade jag mig max 15 min med Minnah, båda somnade sött. 

Såg sen film med de större, 5:e och sista delen av " Pirates of the Caribbean" och jag var vaken hela filmen! 

Alla de större barnen gick och lade sig när filmen var slut och jag skrev lite i min Bullet Journal innsn det blev dags för mig att sova klockan 01.11







7 Oktober, fredag…

Sov hos Jonna denna natt, klev upp 06.00, rörelse och lite styrka, bädda ihop soffan, duscha, klä på mig och sen promenad till jobbet. 

Första kunden direkt klovksn 08.00, slingor i hätta, kunden vill spara ut sin egna grå färg, hon var svart innan och nu ville vi mjuka upp kontrasten lite, kunden hade kort hår. 

(null)

(null)
Inte perfekt men stor skillnad och hudtonen förändrades och blev varmare. Nästa gång vi klipper så kommer så gott som all färg vara borta 🤗

Nästa kund avbokade pga sjukdom, jag passade på att gå iväg med skräp och sopor åt lunch lite tidigare. 

Mötte upp Jonna med bilnyckeln utanför salongen vid 12.00, sen tog jag en promenad. Jonna hämtade ut grejer på Autorjänst Laitis åt Casper och sen vidare till Svenstavik för att handla lite och sist till hälsocentralen med sina utslag innan hon åkte hem. 

Det var i princip fullbokat efter lunch, en lucka på ca 1 timma. Sista kunden tog extra lång tid och jag fick lämna salongen i all hast för att hinna med bussen, Jennifer var snäll och sopade åt mig 🤗

Bussen hem till Rätan, det regnade när jag kom fram, Göran hämtade mig. Han har fixat klart bromsar och bytt däck på vår Ford Galaxy nu. 

Hemma hade de nyss ätit middag, ärtsoppa och pannkaka, Meja lagade middag 🤗

Jag och Göran åt efter att han hade stoppat i diskmaskinen och kört igång den, jag röjde resten när vi hade ätit klart. 

Hilma hade kompis E här som följde med hit efter skolan, hon skulle sova över. 

Theo och Louie åkte till kompisar M och M och  ska sova där. 

Lilly och Minnah var vakna till 21.30 nästan, Jonna och Meja fick göra Noah klar tidigare och natta honom eftersom han somnade till i soffan under tiden som jag duschade och bytte om innan jag tog en sväng med dammsugaren. 

Göran spelade lite på datorn denna kväll, jsg nattade tjejerna, de somnade rätt snabbt. 

När alla precis lagt sig, jag lade patiens i köket och åt clementin och 2 rutor mörk choklad innan jag borstade tänderna och gjorde Görsn sällskap i sängen, han hade lagt sig precis innan. Jag skrev lite och klockan var 00.08 när jag lade mig på kudden för att sova. 





6 Oktober, torsdag…

Hade lite svårt att somna på kvällen men somnade ändå innan 23.00 och det var inga barn i sängen denna morgon när jag klev upp 04.45!

Samma rutin som vanligt med rörelse och lite styrka, oftast med egen vikt eller vattenflaskan, ibland tar jag fram hantlarna 2x2kg som jag har. Jag hade gärna velat ha såna "hexagon" hantlar med 4, 6 och 8 kg. 

Bil till stan tillsammans med Jonna denna morgon, jag körde. 

A-L var hemma och sjuk denna dag, tror det varit lite för mycket för henne senaste veckan och sen har hon inte haft tid att vila upp sig på helgen som hon brukar göra pga gesällen, men nu är den klar!!! Stort grattis till dig 🥰🎉

(null)

Lite glest med kunder på förmiddagen men eftermiddagen fyllde jag upp bra med en kunde som ville göra bottenfärg men det blev både nyansering, inpackning och klipp också. 

Gick till Kandyz och köpte nära på 5 kg godis som jag ställde i bilen innan jag kick en promenad i väntan på att prata med Göran och Jonna. Frågan var om vi skulle stannar i stan över natten eller komma hem, Jonna ville stanna i stan och det behövdes ändå hämtas grejer på "Autotjänst Laitis" dagen därpå så det var lika bra att vi stannade. Enda som var synd var att Benny och Hanne hade tänkt komma förbi denna kväll när barnen somnat och umgås, så som jag trodde att de skulle göra kvällen innan. Men huvudsaken är ändå att vi faktiskt hann träffas och prata lite, det kommer fler gånger och då får vi planera lite bättre. Samtidigt förstår jag att tiden blir knapp när de väl kommer och det är så många som de ska hinna med att hälsa på och träffa. 

När det var bestämt att vi skulle stanna så låste jag bilen och tog med det som Jonna behövde från sin väska och promenerade till Fyrvalla för att möta henne. Hon hade varit i Norge med skolan över dagen, samma grupp som hon var med till Polen förra året. Vi handlade på Ica Matmästaren och gick sen till lägenheten. 

Vi åt vår mat och så skulle vi se på film men jag somnade som vanligt,  4:e filmen av "Pirates of the Caribbean" för de andra skulle se samma film hemma. 

Filmen var slut ca 22.00, jag borstade tänderna och skrev lite om dagen och sen lade jag mig för att sova när klockan var 22.15






5 Oktober, onsdag…

Klev upp 05.45, hade både Minnsh och Noah i sängen, Göran sov också i sängen i natt ❤️

Minnah vaknade direkt och sa "mamma du ska inte på jobbet idag!?" Jag svarade att jag skulle vara hemma men ändå skulle kliva upp, hon kunde lugnt ligga kvar tänkte jag… Men Theo och Louie sov på soffan och vaknade precis när jag klev upp så jag jag startade en film, tror Minnah ocksp smög upp efter en lite stund. 

Rörelse och lite styrka innan jag kokade gröt och dukade fram frukost till barnen. 

Göran hade planerat att åka till stan och köpa grejer åt Casper, olja, tändstift och någon packning. Emilia skulle följa så han frågade om jag och Jonna också skulle med. Jag dukade undan frukosten och tog en snabb dusch, Göran klädde på Noah och sen åkte de för att lämna på dagis, jag började gå när jag var klar och hann till Tempo innan de kom och plockade upp mig. 

Jag försökte sova på vägen in till stan men var hela tiden någon stans mitt emellan sovande och vaken. Vi gjorde det vi skulle, köpte det vi skulle köpa åt Casper, släppte av Jonna och Emilia på stan innan vi åkte på Ica Maxi för att handla lite. Hämtade sen upp tjejerna igen innan vi åkte förbi salongen där jag lämnade kvarg och granola att ha till frukost, det jag redan hade där började ta slut. Sen åkte vi hemåt, stannade i Brunflo för att äta på lunch på Sibylla, jag åt en grekisk sallad med kyckling. 

Eftersom vi inte skulle hinna hem innan 12.00 så hämtade Susanne barnen på förskolan och körde dem hem till Melvin som var hemma denna dag pga att han hade lite feber samma morgon. 

När vi kom hem så packade jag upp det vi handlat, Göran gick ut efter en stund för att byta bromsar fram på galaxyn, gjorde klart ena sidan och ska ta den andra någon annan dag. 

Vi köpte en massa frukost som jag lade upp fint på det stora tråget på bänken 😍

(null)

Började förbereda middagen och så småningom så kom Benny, Hanne och barnen förbi, de kom ju hit till Rätan redan sent kvällen innan. 

De var här någon timma och vi åt middag vid 18.00 tiden, när vi ätit klart så kom Benny och Stella tillbaka en stund. Benny och Hanne skulle eventuellt komma hit senare samma kväll när barnen somnat. 

De små barnen gick och lade sig strax efter 20.00 och Jonna nattade. Jag skulle ta en promenad med Tyra och Hilma ville följa men ville hellre cykla sakta än att gå. Härom kvällen när jag gick med Tyra så avslutade jag med att jogga drygt 1 km så denna kväll så började jag jogga efter ca 200 meter och joggade i hela ca 3 km!  Lagom tempo för att orka hela vägen och jag avslutade med ett spontant dopp i sjön 🤗 3 minuter var jag i och det var härligt! 

Bytte om när jag kom hem och sen kikade vi på kläder som Susanne kom med för några dagar sen, det mesta var sånt som ingen ville ha så jag funderar på att ta med till salongen så får kollegorna kika och sen tar jag resten till PMU. Det var mycket fint i damstorlekar. 

Det blev inte av att Benny och Hanne kom förbi den kvällen, ändrade planer kanske? Göran lade sig på sängen i väntan på att de eventuellt skulle komma och han somnade. Alla de stora gick och lade  sig och jsg gjorde  det samma, klockan var 22.50



4 Oktober, tisdag…

Kanelbullens dag!

Klockan ställd på 04.45 men snoozade en gång, 3 barn i sängen denna morgon…

Hann med knappt 30 min rörelse och lite styrka, snabb dusch och sen klä på och åka men… Jonna hade gärna velat att jag skulle ta bilen till stan men hon hade inte råd att betala diesel och då tänker jag att hon lika gärna kan åka buss, jsg har ju ingen nytta av att ta bilen… Men denna morgon, precis innan jag skulle åka så skrev Casper och frågade ifall jag skulle ta bilen någon dag, han hade grejer i stan som han behövde få hem och han kunde betala diesel, så jag tog bilen. 

Trött på vägen in men det gick bra, kom till salongen strax efter 07.00, satte mig i en av schamponeringarna och halvt sov medans jag väntade på A-L. Hon tvättade mitt hår innan vi åt frukost och sen fönade jag till det innan jag hade min första kund klockan 08.45, var bara vi två från morgonen, J kom lite senare. 

Var fullbokad i stort sett hela dagen, bara jag A-Loch J som jobbade. 

Promenad på lunchen med J,  A-L kände för att bara sitta stilla och ta det lugnt denna dag. 

J köpte kanelbullar på konditoriet precis över gatan, de var torra och smaklösa… lite synd känner jag…

Hämtade Jonna efter jobbet, kö genom stan då nedre vägen till Frösön var avstängd pga vägarbete. Vi åkte på Ica Maxi för att lämna Jonnas pant och sen vidare till Brunflo och hämta Caspers grejer hos Max. 

Kom hem vid 19.00, då skulle de precis till att äta här hemma, kycklingwok.

Barnen nattades direkt efter middagen, jag röjde i köket och sen åt även vi middag, jag och Göran. 

Kikat på 3:e "Pirates of Caribbean" filmen med de större, jag somnade ifrån hela tiden. Åt en kanelbulle som Görans mamma köpte med från Tempo tidigare idag, dagens andra bulle och denna var inte lika torr,   godare än den förra jag åt…

Benny med familj kom till Rätan sent denna kväll, fick reda på det idag av Göran, som heller inte visste innan… men det ska bli roligt att träffa dem igen efter 2,5 år! 

Klockan hann bli 23.43 innan jag kom isäng. 

(null)
Kanelbullar slm jag bakade i slutet av sommaren 🥰




3 Oktober, måndag…

Noah kom strax efter 04.00 och då låg det redan 3 barn i sängen… han kunde inte komma till ro och gick och lade sig med Göran i soffan. När jag klev upp 04.45 så sov han bakom Görans rygg ❤️

Fixade med tvätt, sängkläder i ca 10 min innan jag gjorde mina rörelseövningar och lite styrka. 

Jonna klev upp strax innan 05.30 och jag väckte Göran 05.30 för att se om han skulle med till salongen för att vara modell. 

Jag duschade och klädde mig, när jag var klar så hade Meja kommit ner och lagt sig i soffan, Göran kom in och åt frukost  innan vi åkte strax efter 06.00, Göran, jag och Jonna. 

Meja och de andra stora barnen fixade med frukost själva och alla utom Hilma kom iväg till skolan, Hilma var hemma med lite ont i halsen. Om Hilma skulle ha gått till skolan så hade Emilia lovat att komma in till de små barnen eller så hade vi löst det med svärmor. 

Emilia skjutsade till dagis och hämtade också senare då Göran blev kvar på salongen längre än jag trott. 

Kursen var bra, lärorik och rolig. Göran satt ju modell för Ulrika som höll i kursen. 

(null)Före

(null)
Under…
(null)
Efter 😍

Min modell blev David från Alaska, han har bott i  Sverige i ca 1 månad. Jättetrevlig och hade både bra hår och skägg, jobbar som kock på en Grekisk restaurang i stan. Vi blev båda nöjda med resultatet, han kände sig som en helt ny man och 10 år yngre 🤗

(null)Före

(null)
Efter 

(null)
Min första riktiga fade, inte så tokigt ändå 😊

Lunch mellan 13.30-14.30, kort promenad och köpte kvarg till A-L

3 kunder på eftermiddagen och sen var klockan 17.00. 

Åt en macka på bussen påväg hem, hade med i morse till Göran men han tog en pizzabit från kylen istället. 

Promenad hem från bussen. Alla hade precis ätit klart när jag kom hem, i alla fall alla barn, Casper och Emilia kom in och skulle precis äta, jag åt också direkt. Biffar med potatis, sås och lingonsylt, jättegott!

Jag och Meja röjde köket och Göran nattade de små. 

Internet är inte igång då vi sagt upp det gamla från leverantören "Allente" och de har inte tagit bort spärren så "Halebop" kan inte koppla in den nya… så de större barnen plockade fram sällskapsspel istället för att sitta med sina mobiler 🤗. Senare på kvällen kikade vi på film på dvd. Jag lade mig innan filmen var slut då jag ändå satt och sov, klockan var 22.45 och det kanske var 30 minuter kvar av filmen. Sen kväll för de stora barnen men om det bara är ibland så brukar det gå bra. 





2 Oktober, söndag…

Vaknade 04.17 i morse, behövde gå och kissa, passade på att ta fram bröd ur frysen när jag ändå var uppe. 

Minns inte exakt när men både Minnah, Noah och Louie kom till vår säng någon gång under natten, Louie märkte jag inte av när han kom. 

Tyckte att morgonen faktiskt började bättre än gårdagens men jag drog ut på att kliva upp för länge verkade det som, för när filmen de kikat på var slut så satte Theo och Louie igång igen, retades, slogs och bråkade. Jag kan bara inte förstå varför vissa helger är så som denna, att det bråkas så mycket, kanske är de för trötta? I vilket fall så brukar det inte spela så stor roll vad man än gör för att undvika bråk och tjafs, det blir liksom i alla fall…

Jag blev upp strax innan 09.00, var vaken tidigare. Noah ville ha mjölk och flingor och när han ber efter frukost/mat passar man på att ge honom just det! För han äter så dåligt i vanliga fall… Han åt sina flingor och jag stökade lite i köket. Förberedde varm choklad, kokade ägg, gjorde rörelseövningar och åt kvarg med granola. 

Casper och Emilia kom in precis innan jag skulle säga till barnen att det var frukost så de fick äta först. Sen åt barnen och vi var klara vid 11.00 tiden. 

Jag började bädda ur de små barnens sängar, de större barnen ville också byta sängkläder och var snabba att bädda ur sina sängar samtidigt. Jag sorterade upp i olika högar och började med att sätta igång en maskin med underlakan. 

Göran började fundera på om vi skulle göra om lite i hallen, jag hade nämt det för några dagar sen och innan dagen var slut så hade några hurtsar och krokar flyttats om och hallen var mer öppen igen. 

Jag gick in i köket och började förbereda middagen, kokade egen tomatsås och gjorde 2 dubbla pizzadear, skar skinkan i tunna strimlor mm, jag gillar att förbereda i tid eftersom det underlättar. 

Jag tog fram min Bullet Journal och satt och skrev i den en bra stund, barnen hjälptes åt med att sortera lite ren tvätt under tiden. Inget jag visste då att de gjorde utan såg senare 🤗.

Hilma började att baka en ryttarkaka en rund innan det var dags för mig att fortsätta med middagen. Jag gjorde klart 6 pizzor och grädda de dem, Hilma hjälpte mig att skära övrigt som skulle bara på pizzan, jag hade ju bara förberett skinkan. 

Barnen åt, pappan hjälpte till i köket och jag låg på sängen en stund. Sen var det dags för de små att duscha och förberedas inför en ny skolvecka innan det var dags för dem att sova. 

Jag tog en promenad med Tyra under tiden som de små nattades, lyssnade bara på musik då jag inte orkade välja en ny bok att lyssna på. En av låtarna med "Stiftelsen" börjar med ett långt "skrik" som liksom kommer smygande och jag trodde att det kom bakom mig så jag spratt med lite där 😅

Gick bort mot Campingen, vände där cykelvägen slutade och när vi gick tillbaka så tog jag även ett varv runt Thunells kvarter och jag joggade faktiskt runt hela kvarteret och ända hem, inte snabbt och inga långa steg men jag joggade och det var sååå skönt! Det gäller nog bara att hitta ett bra tempo 🙂

När vi kom hem så tvättade jag av mig och bytte om, vek lite lakan och gjorde sen i ordning en stor äggmackor och kokade te, det blev min middag, inte ätit sen frukost och förutom att jag då åt kvarg så åt jag även en stor äggmacka. 

Satt sen och skrev min dagssammanfattning en stund innan jag borstade tänderna och gjorde mig klar för att sova. Kommande morgon skulle det vara kurs på jobbet och Göran ska vara modell är det tänkt men vi får se på morgonen om det funkar att vi båda åker. 

Kramade och pussade Görsn god natt, talade om att jag älskar honom ❤️ sen gick jag och lade mig vid 00.00

(null)
Fick denna bild av Jonna när hon myser/busar med de små i vår säng ❤️

1 Oktober, lördag…

Blev väckt tidigt, runt 06.00 av Lilly… vet inte när men en stund senare så var olivet igång, Theo, Louie och Minnah var också vakna och de bråkade och skreks. Jag var upp på toaletten, passade på att be dem vara tysta, de hade inte hunnit börja bråka så mycket då som de gjorde senare. 

Noah vaknade, låg kvar med mig en stund, hans blöja var full och pyjamasen var fuktig, bytte på honom och tog på mysdressen som ser ut som en tiger.  Mensen hade kommit igång på riktigt under morgonkvisten också. 🩸… toppen med mensvärk en dag då barnen vaknar på "fel sida"…

Göran klev så småningom upp, jag låg kvar i sängen, var mellan sovande och vaken, drömde om att barnen bråkade när jag väl slumrade till, kändes som att medvetandet svävade iväg utanför kroppen flera ggr, så att jag inte kunde röra mig eller kliva upp, var bara tung och trött, less på bråk och skrik. Väldigt märklig känsla dock, vet inte om jag lagt märke till om jag haft den tidigare 🤔 och vad det gäller barnens tjafs och bråk så var det nog inte så farligt egentligen, bara att min upplevelse pga trötthet och mens 🩸 förstärkte den. 

Klev tillslut upp, Göran hade precis varit på Tempo och handlat så att det blev varma mackor och toast till frunch. Jag åt kvarg och fröknäcke, några tomatskivor med ost, färskost och salamichips på. 

Efter frukost/lunch så gick alla ut, jag var inne en stund och ordnade med disken och dammsög hallen innan jag också gick ut.

Tog en promenad till Tempo med Noah, behövde handla bananer och lite annat. Noah köpte en glass också och jag köpte massor av pågenlimpa som hade kort datum 🤗. 

(null)

Var ute en stund till efter att jag kommit hem, gick in strax innan 15.00, då skulle Casper sälja en bil. 

Började lite smått med maten samtidigt som jag hjälpte Ninni att börja virka en mössa. 

Broccoligratäng med potatis till middagen, klockan var strax efter 17.00 när vi åt. 

Efter middagen satt barnen och såg på tv/film och jag tog en lång promenad med Tyra, var borsta ca 1 timma och 45 min, lyssnade klart på min bok. Det var en mycket välbehövlig promenad och stund för mig själv för att samla energi! 

När jag kom hem var det snart dags för de små att lägga sig men första fick de 2 skivor pågenlimpa till kvällsfika. När de ätit och borstat tänderna så nattade jag dem. 

När de små sov så såg vi på film, den första "Pirates och the Caribbean" men som vanligt så somnade jag och när filmen väl var slut så var jag ju piggare igen! 

De större barnen gick och lade sig, jag tvättade av mig och bytte om men borstade inte tänderna. Göran lade sig till rätta på soffan och somnade under tiden…

Jag passade på att sätta mig och skriva ikapp lite i min Bullet Journal, åt mina godisar som jag köpte på hemmakväll, bara några stycken och sen var jag rätt trött när jag skulle lägga mig när klockan var 02.19



30 september, fredag…

Denna natt var mycket bättre, blev bara väckt en gång och det var när Noah kom och lade sig hos mig och vi somnade om igen direkt. 

Upp 04.45, rörelse och styrka, lite lugnare idag, snabb dusch och sen snabbt iväg. Kom samtidigt som bussen denna morgon med 2-3 minuters marginal… kanske ska försöka åka aningens tidigare hädanefter. 

Göran ringer 06.45 och berättar att Casper nästan krockat på vägen till jobbet, måste ha somnat till och vaknar av en smäll när hans backspegel slår in i mötande bils backspegel. Ingen av dem stannade, misstänker att de båda kanske somnat till då de låg i sina egna körfält men väldigt nära mitten. Han kontaktade sin chef som sa att han skulle ringa polisen och anmäla händelsen för säkerhets skull så att han inte åker på smitning. 

När jag kommer till salongen så är A-L redan där och hon har med sig sin dotter som ska var där under dagen. Hennes kunder denna dag består av kusin och mamma så då funkar det 🤗

Jag börjar med att låna salongens dammsugare för att rengöra min egen, i facket där dammsugarpåsen ska sitta samt filtret. A-L berättar sen när jag kommer in i personalrummet att jag skrämde henne! Hon hörde inte att jag kom och plötsligt så startar dammsugaren 🙈😅

Jag äter frukost och går sen ut i salongen och tar emot min första kund, klipp och bottenfärg, drar ut i längderna i schamponeringen och avslutar med en lyxinpackning.

Har sen en klippning direkt efter och sen lugnt fram till lunch. 

Göran och Jonna tog en tur till stan med de 3 minsta barnen, de kom till salongen och tog med sig dammsugaren hem så att jag slapp ta den på bussen. 

Anna-Lisa hade lunch senare än mig och jag går en promenad ner på stan och sen tillbaka, stannar till på Hemmakväll och köper några godisar till mig själv, några fler än jag tänkt men mycket mindre än det brukar bli! 

Har sen en kund vid 14.00 och en kund vid klockan 15.45

Hjälpte A-L och packa det sista inför gesällen (dagen därpå) innan det var dags att logga ut och gå till bussen. Hilma och hennes kompis E gick på bussen precis innan mig och vi satte oss nästan bredvid varandra. Det var verkligen många som skulle åka från stan denna fredag eftermiddag. 

Hoppade av i Åsarna och tog bilen hem, pratade med mamma i telefonen, började prata med henne strax innan det var dags att kliva av bussen. Var länge sen vi pratade och så var jag lite nyfiken på om Tina, Magnus och barnen påbörjat flytten 🤗 och det hade de, började redan samma morgon när barnen var på skola och förskola, spännande för dem! 

När jag kom hem så gick jag raka vägen in på badrummet och tvättade av mig och bytte om, sen kunde jag inte låta bli att börja med "operation dammsuga hela huset" nu när vi äntligen har dammsugaren hemma igen efter en dryg vecka, nästan 1,5! 

När jag sen dammsugit klart hela nedervåningen, mattan i hallen och flyttat en byrå så nattade jag de små, Jonna och Meja hade varit snäll och borstat tänderna på dem när jag nästan var klar med det sista av dammsugningen så de var redo för sängen. 

Åt middag, sparrissoppa! Jag, Göran och Jonna höll Casper och Emilia sällskap i köket när de var in och åt kvällsfika, pratade och kikade på eventuella bilar som Jonna skulle kunna köpa. 

Vi avslutade kvällen med att klämma ihop oss i soffan med de större barnen, Jonna, Meja, Melvin, (Hilma sover borta hos E), Towe och Ninni. Jag somnade från och till som vanligt och när alla de stora kommit i säng så gjorde jag mig också klar.. satte mig i sängen för att skriva lite innan jag skulle sova och då var klockan 00.30… var så trött att jag somnade och sov sittande uppbullad mot kuddarna i sängen i 1 timma!!! Hann inte skriva något av min dagssammanfattnibg så jag skrev dagen därpå istället 😅

Lade mig på kudden för att sova klockan 01.38 och somnade bums! 

(null)
En bild på mig och Tina när vi var små. Fotade av den när jag var och hälsade på Sverre i Faringe ❤️

29 September, torsdag…

Hemsk natt, blev väckt 4-5 ggr och när Louie skulle somna om bredvid mig så låg han och vände och vred på sig i en evighet och sen vaknade jag av Jonnas larm som tjöt vid 04.00 på högsta volym 🙈

Klev upp vid 04.45 som vanligt, låg då inklämd mellan Louie och Noah, de ska ju alltid ligga sååå nära och Göran låg också i sängen så det var extra trångt… tycker att det är dags att barnen lär sig sova i sina egna sängar! 

Rörelse och styrka, snabb dusch och när jag skulle åka så var Lilly, Louie och Theo vakna, satte igång en film åt dem. 

Kom ut i bilen och fick smått panik när klockan visade 05.54!!! Men den gick fel och var egentligen 05.47 ca… kom till Åsarna 06.06 och bussen går 06.10. 

Hade bilnyckeln i fickan och när jag tog på mig säkerhetsbältet i bussen så kom jag åt ena knappen på nycken så att bilen låstes upp! Jag hann få fram nyckeln och låsa den igen innan bussen åkte 😅🤗, sen fick nyckeln ligga i ryggsäcken sålänge…

Sov så gott som hela vägen in till stan, vaknar alltid till och från men det är ju inte konstigt när bussen stannar och släpper på nya passagerare med jämna mellanrum. 

Eftersom det är så många som åker denna buss på morgonen nu när skolorna börjar så ställer jag nu oftast ryggsäcken mellan mina fötter istället för på sätet bredvid och rätt som det är när jag vaknar till så sitter det någon bredvid mig. 

Först på salongen, strax efteråt kommer Anna-Lisa och hennes sambos kusin som ska bli fixad i håret. Hennes mamma är frisör men jobbar inte längre som det och nu ville hon ha ljusa slingor i håret. 

Jag hade inget inbokat på hela förmiddagen… Bad Jennifer att tvätta mitt hår, hon hade också så gott som tomt, hon gjorde även en ordentlig inpackning samt färgade mina bryn och fransar 🥰. Sist men inte minst så fönade Eva mitt hår och jag var genast på mycket bättre humör efter natten som gjort mig lite deppig. 

Senare gav jag Eva massage, hon är alltid så spänd över axlarna och övre delen av ryggen, hon säger alltid att jag är så duktig och trodde att jag fått någon kurs… kanske jag borde göra det? 🤔

Vi tog en promenad på lunchen i vanlig ordning, skulle sätta in pengar men hade visst Jonnas kort istället för mitt eget, Jonna lånade mitt igår och måste ha lagt tillbaka fel 😅🙈

Hade en kund direkt efter lunch, en kund som jag klippt 3 ggr tidigare, hon blev väldigt nöjd första gången och sen mindre nöjd gången efter det men sist blev det väldigt bra igen och förhoppningsvis även denna, det är bra med ärliga kunder som även ger en en andra chans. 

Jag hade en längre lucka och gick för att köpa choklad på Kandyz, gick även förbi Willys och köpte bananer och kvarg. Chokladen är såna små Marabou mjölkchoklad med bitar á 10g som vi bjuder kunderna på till kaffet, köpte en låda med 4kg. 

Strax efter att jag är tillbaka på salongen så ringer de från Elektroluxe Service och säger att vår dammsugare är klar att hämtas. Jag springer iväg direkt och hämtar den på en gång och är tillbaka efter 6 minuter, vid det här laget så regnade det rejält ute. 

Sen hade jag 2 klippningar till innan arbetsdagen var slut, och det var båda stammisar 🤗

Jag hade nästan tänkt att ta med mig dammsugaren hem på bussen men när jag skulle ta ur påsen och stänga locket så ville det inte gå igen, så jag måste kika på det i morgon, är nog kanske så att det måste sitta en dammsugarpåse i dammsugaren för att den ska gå att stänga 🤔

Har även under dagen kollat och fixat så att Göran ska vara den första modellen på skägg och fade-kursen som vi ska ha med Wella på måndag. Det är roligt med kurser, finns alltid något nytt att lära sig. 

Åt en banan på bussen hem som jag fick av Eva och så innan jag gick från salongen åt jag en pannkakan, även denna frpn Eva, som blev över på lunchen. 

Det var inte så mycket folk på bussen denna dag, men Göteborgaren var med så jag hade mina lurar kvar på mig och lyssnade på musik och försökte vila/sova. 

Köpte fryspizza till Göran på Tempo i Åsarna, jag åt korvgryta senare. 

Tvättade av mig och bytte om och sen borstade jag tänderna på de små barnen och gjorde dem klara för sängen tillsammans med Meja, hon tog hand om Noah och sen satt jag och nattade. 

Louie bråkade hela tiden och stretade emot när jag skulle borsta hans tänder men borsta det gjorde jag ändå. Han vet så väl vad som gäller och han måste lära sig att respektera och lyssna, inse att han inte kan få som han vill genom att tjura hela tiden. Jag nattade de små och skrev några inlägg på bloggen, har hamnat efter en del…

Vi kikade på dokumentärserien "ÄLSKAR, ÄLSKAR INTE" och sen vid 23.52 tiden var det dags att sova. 

(null)


Hittade ett recept på dessa "kaffekakor" som jag kanske också bakar någon dag framöver 🤗


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus