Middag hos Svärmor...

Idag sov jag och Meja länge, strax efter 10.00 klev vu upp, även Hilma sov länge, fast hon hade vaknat en sväng tidigare och sen somnat om igen!

Göran åkte ner på Grindes och handlade frukost vid 11.00 tiden och resten av dagen har bara försvunnit, jag duschade och hade lite spa för mig själv medan de andra kikade på film och åt chips.

Tony var här och Melvin följde med Farmor och Patrik till stan en sväng, de skulle handla och lämna in sågblad för slipning.

Sen när de kom tillbaka vid 15.30 tiden följde Meja med farmor hem en sväng och Melvin fick stanna hemma och äta glass.

Jonna kom hem strax efter 16.00 tiden, och hon höll sig faktiskt lugn, hon spikade i spikar i en bräda som skulle bli en klädhängare!

Jag gjorde en mall för att sy dynor till tvillingvagnen, kan tänka mig att det kan spara en del på klädseln om man har det, fattades bara något att sy av... Men jag hittade en gamla sovsäck som går att göra om till täcke som passar bra, den var brun på ena sidan och knall orange på den andra!!! Blir bra till en brun och svart vagn!!

Sen strax före 18.00 promenerade vi till kvarteret bredvid för middag hos Susanne och Patrik, vi var lite ena men det gjorde inget för det var de också!! Maria va också där och åt, det blev en trevlig kväll och vi var hemma igen strax efter 21.00.

Hilma och Melvin sover, Jonna sitter i soffan och läser "Max böcker" för Meja, de ska snart också i säng. Casper är med Tony och åker båt, han kanske skulle sova där...

Ikväll spelade Tomas Ledin på hembygdsgården, det var en frispelning han själv ville ha i samband med att han firar sin mamma och pappas Diamantbröllop!! Pengarna som de fick in ska gå till olika föreningar här i byn och det var mer än 1000 besökare, kanske kan få mer exakt siffra senare, men många var det i alla fall! Det är nästan så man skulle ha varit där bara för att det var här i Rätan men vi hade ingen lust, och sånt måste ju planeras i förväg också!

Ja det var dagens...

Puss puss!

Ja just ja, Göran fick ju sin nya telefon igår så Casper fick hans gamla för vi fick med ett refillkort av säljaren som var till Casper... Så nu är han jätte mallig för att han har en mobil och pappas dessutom, han visste att han egentligen inte skulle få en förrän han fyllde 10 år!!!

En grå dag...

Ja vädret var inte det bästa idag heller, grått och fuktigt, alldeles kvavt och det är ju rätt jobbigt! Man öppnar för att vädra och det händer ingenting, tvätten torkar heller inte som den ska och så han man ju ingen fungerande tumlare heller när man skulle behöva...

Var till Åsarna en snabbis och hämtade ut Görans nya telefon som tydligen har legat där i 4 dagar redan, det ska tydligen ha gått ut två aviseringar via sms också men dem har vi inte sett röken av..

CDI boxen till Caspers fyrhjuling hade också kommit men det verkar inte som det var det som var felet... typiskt 400kr åt pipan...

Nä sen har vi nog inte gjort något vettigt idag, tvättat lite men det är som sagt inte roligt när det inte torkar som det ska..

Gick upp och vilade en stund på eftermiddagen för då kändes det sådär konstigt i kroppen igen och jag blev arg och irriterad, fick nästan panik på allt.... tror inte jag somnade men det är känns ändå som att allt bara försvann lite då och då, låg som i dvala...

Nu blir det nog lite mys framför tv:n, synd bara att det inte finns nå godis, men det brukar inte vara så gott som man föreställer sig heller så det är väl lika bra...

Meja hade lite svårt att somna så det slutade med att jag låg där i sängen med henne, men då var mitt krav att hon skulle vara tyst och stilla, det tog inte så länge förrän hon sov!

Jonna blev kvar hos Nikita en natt till! Men i morgon ska hon hem för jag tror det räcker att vara borta 4 nätter och 5 dagar!!! Men hon har nog haft det jätte bra och det är bra att vi får komma ifrån henne ibland och hon från oss!

Tjingeling! (som Tina sa ;0)... )

Tuggummi i hjärnan...

I morse sov vi ganska länge och efter frukosten så blev allt kaos, inte här hemma utan i min hjärna! Allt kändes jobbigt och trögt och tillslut tog jag en trött Hilma och gick upp och la henne i sin säng för att sova. Själv gick jag och la mig i våran säng och drog täcket över huvudet en stund. Det kändes som jag hade tuggummi i hjärnan samtidigt som det kändes som att kroppen skakade och jag kände pulsen i hela kroppen, jag försökte slappna av men det gick inte... Göran kom upp efter drygt 30 min och vi låg och pratade lite och då hade det hunnit bli lite bättre men det var ingen rolig känsla alls..

M&M som hade kikat på Shrek ville se mera film och äta popcorn och eftersom vädret inte alls var tilltalande idag och alla verkade trötta och hängiga så tyckte jag det var en jätte bra ide!

Själv satte jag mig med telefonen och ringde till flera företag där man någon gång under årens lopp skaffat sig krediter som man inte längre använder. Jag frågade efter kreditbeloppet och bad dem plocka bort dem och det kändes ganska lättande, det är ju helt onödigt att de bara ligger där, för de är ju i vägen om man behöver söka lån och liknande. Sammanlagt sade vi upp krediter för runt 85000kr!!!! Visste inte ens att det var så mycket innan jag började ringa!

Vid 16.00 tiden klädde vi på oss och satte oss i bilen för en tur till Svensta, Casper ville köra lite kart och även knäppa lite bilder för att ev lägga ut dem på blocket, han har tröttnat en aning och ibland kan det ju vara så! Nu kanske han vill ha en båt i stället men det kan ju snabbt ändras det också! Vi får se vad det blir, en sak i taget!

Casper har nyss lagt sig och Meja är fortfarande vaken, hon somnade i bilen på vägen till Svensta men hon har inte fått sitta uppe med oss utan har fått ligga i sängen och försökt sova, hon har kommit upp några gånger och kissat men åkt direkt tillbaka till sängen! kanske hon kan somna nu när Casper också ligger där inne!?
Hilma var också lite svårsövd, låg och var ledsen en stund innan hon också somnade.

Nä nu räcker det för idag och så får vi se vad morgondagen har att bjuda på!
Puss å kram!

Ultraljud nr. 1...

Ja idag har vi varit på ultraljud! Det ven en liten rackare som sprattlade omkring där inne och av vad barnmorskan kunde se så såg allt bra ut! Men enligt måtten så är jag endast i vecka 16 och inte 18 som det är beräknat efter mensen så vi ska dit igen om tre veckor för en lite närmare titt, den var lite för liten nu för att kunna se alla detaljer ordentligt. I alla fall så enligt det här så verkar det bli en Januari bebis och det är ju kanske bättre än december om man tänker efter! Men ändå så kan jag inte sluta undra över om bebisen kanske bara är liten till växten och att veckorna stämmer i alla fall? Annars så verkar det som att ägglossningen hade fnatt för då stämmer det ju inte alls!? Men det visar sig nog i slutändan och bara bebisen är frisk och mår bra så är jag nöjd!

Klockan 14.00 hade vi tid hos banken och det kändes jätte bra, nu är det bara att vänta och ser hur det hela fortlöper!

Sen blev det Coop för att inhandla välling, blöjor och några burkar barnmat, det är bra att ha ibland då vi kanske äter något som inte är så passande för Hilmisen. Vi åkte även på Barnens Hus och lämnade tillbaka Mejas 2:a prinsessklänning som även den gick sönder efter bara några timmar, det är väl meningen att de ska kunna leka med den på och inte bara sitta stilla på en stol!?
Vi åkte vidare i sommarvärmen och stannade till på Sibylla i Brunflo för att äta lite, kan så här i efterhand förstå varför jag var så hungrig och kände mig ganska svimfärdig emellanåt för klockan var 17.30 när vi åkte därifrån, timmarna hade tydligen sprungit iväg en del!

Det hade gått bra för mamma och barnen i alla fall, Hilma, M&M var ju där hos henne och hon var nog lite nervös för hur det skulle gå men det hade som sagt gått bra!
Alla tre lyckades hålla sig vakna hela vägen hem där vi stannade till en snabbis, packade ur bilen och Göran satte tillbaka baslådan innan vi åkte ner till sjön så att M&M fick bada! jag blev också sugen men hade varken badkläder eller handduk med så det får bli en annan gång!

Casper sover hos Tony i natt så efter vi nattat de tre små vid 21.00 tiden så har vi bara suttit i soffan och slappat, jag har ätit lite melon men orkade inte allt så hälften får vila i kylen tills i morgon!

Vaknade i morse och hade lite ont i höfterna, den milda smärtan har hållit i sig hela dagen och det är obekvämt att sitta i soffan, hoppas att det bara är tillfälligt för att jag ev. sovit konstigt i natt för om jag får problem med värk där redan nu så kan det bli liiite jobbigt! Kanske man får bli sjukskriven!? fast det lär väl vara svårt att bli det då man redan är mammaledig??? är ju tänkt att jag ska börja jobba 1 Oktober för då tar mina dagar slut så vi kan ju hoppas på sjukskrivning eller havandeskapspenning som täcker för att arbeta som frisör när man är höggravid är inte bra alls för kroppen, det blir felbelastning i så gott som allt man gör eftersom magen är både tung och i vägen! Ja, ja det löser sig nog på något vis!

Nu blir det en stund till i soffan innan sängen.... hörs i morgon igen!
Puss puss

Förutom tumlaren...

Förutom att tumlaren antagligen är kaputt så har dagen varit ganska bra måste jag säga. Jonna åkte till Nikita i förmiddags, det är flera veckor sen hon var med henne. Eftersom vi ska till stan i morgon så frågade jag om det gick bra att hon sover där i natt och det gick hur bra som helt, så bra att hon stanar två nätter!

Casper har varit med Tony större delen av dagen och de har varit både här och där. M&M har sprungit ut och in hela dagen, mestadels har de varit ute. Hilma och Melvin tog en långsovare efter lunchen så det var bara jag och Meja  i några timmar! Vi gungade och hände lite tvätt, hämtade Morris som smet och lite annat.

Göran har klippt gräs hela eftermiddagen och det behövdes verkligen! Han skulle egentligen klippa förra veckan, han hade blivit lovad av en kompis att låna hans åskgräsklippare, vi lånade den 3 ggr förra sommaren också! Men den här gången så fick Göran sig en utskällning av kompisens mamma som visst hade vägarna förbi, han skulle inte få låna någon gräsklippare utan kunde gott köpa sig en egen! Göran talade om att han fått lov att låna den, dessvärre så var kompisen inte hemma och kunde inte hävda detta, men tydligen hade mamman enligt sig själv också ett och annat att säga till om, sen trodde hon inte ett skvatt på att Göran gjorde rätt för sig och tankade efter användandet.
I alla fall så ringde Göran kompisen när han kom hem och fick till svar, ta den i alla fall, skit i henne! Men eftersom han inte själv var hemma kändes det olustigt att åka dit igen om mamman skulle råkas på att ha vägarna förbi igen så han struntade i det. Och nu är det i alla fall klippt men det tog ju dubbelt så lång tid...

Tvättat har jag gjort också, 4 maskiner men eftersom vädret inte kunde bestämma sig så hänger det mesta på tork här inne nu, det är så när tumlaren pajar!

Tony ska sova här inatt, i morgon ska vi på ultraljud och efter det ska vi träffa banken. Casper ska vara hemma med Morris, Susanne slutar kl. 13.00 så han ska vara med henne därefter! Hilma, M&M ska vara med Momma och det går säkert jätte bra, hon var lite nervös och frågade om jag trodde att hon klarade av det! Men de tre är faktiskt ganska enkla att ha att göra med tillsammans!

Nä nu får det räcka för idag, det är ju en dag i morgon också!

Puss puss


Tumlaren pajade!!

Ja jag tror att den har gjort sitt u! Den har gnisslat och gnekat i flera år, mamma hade den tidigare och ingen kunde hitta felet på den. Men idag när jag skulle torka handdukarna som inte kunde torka klart ute på grund av regn så började den låta ännu konstigare och dessutom lukta illa! trodde först att det var kontakten men det var det inte....

Använder den inte speciellt ofta men den är bra att ha ibland! Får se om man kanske hittar någon billig på blocket eller nåt... eller så får vi helt enkelt vara utan!

Bakade bröd....

Igår var jag så trött så jag orkade inte skriva men dagen bestod av att baka bröd! Jag bakade 8 limpor av lite olika sort och det var väl ganska mycket bara det jag gjorde.

Både Jonna och Casper var helt urballade hela dagen och de drog förstås med sig både Meja och Melvin och det vart lite smått hysteriskt stundvis, det var skönt när klockan började när ma sig läggdags kan jag säga!

Hoppas på lite bättre humör på både vuxna och barn idag!!!


Våldsgästat Helena idag!

Idag skulle Göran till go kart banan och skruva med Caspers kart så jag och alla utom Casper stannade och hälsade på Helena, Ebba och Lukas som tillbringat veckan hos Monica (Helenas mamma).
Lukas var till en början inte där för han var med Moffa och allt höll sig ganska lugnt, förutom Jonna som ska synas och höras mest av alla! Men när Lukas kom så fick hon lite konkurrens när det gällde den saken! Hans humör var dessutom väldigt upp och ner så livat blev det, alla barnen drogs med och Monica ska nog vara glad för att hon var på jobbet!

Nu är vi hemma och har varit det ett tag, eldar lite i kaminen för det var bara 18 grader inne och 10 ute, alla ligger i sina sängar utom Meja som blev störd av Jonna, Casper sover hos Tony. Nu ska jag följa med Meja till sängen så hon får lägga sig igen för trött är hon!

Blev förresten riktigt arg på Meja vid tandborstningen för hon trotsar hela tiden och beter sig mer och mer som Jonna och det vill jag få stopp på omedelbart! Jag och meja har nog aldrig varit så osams någon gång förut, för första gången blev det rejält! Hoppas det slipper bli alltför ofta hädanefter!

Puss puss så länge!

En dag vid stranden...

Det blev ju rätt sent igår så idag när jag klev upp vid 09.30 så sov fortfarande de tre äldsta barnen! Men de vaknade ganska snart eftersom Melvin inte blev så glad när jag gick ner, stängde grinden så han blev kvar uppe med pappa och Hilma eftersom jag skulle ut med Morris.

Efter promenaden blev det frukost, sen klippte jag Benny, passade även på att bättre på Jonna nya frisyr, den var lite för lång uppe på.

Sen hux flux så skulle visst Göran skjutsa Benny till stan då tydligen ingen annan hade tid... Så jag klädde på barnen i lugn och ro, Jonna och Casper gick ut, Jonna skulle till Hugo och Casper skulle vara med Tony. Jag tog resten och gick på Grindes, letade efter Jonna som jag hittade hos Maria, hade fått sms om att hon var där men hade missat det. Kom hem packade ur och packade i, ringde hem Jonna och sen gick vi till sjön nedanför campingen, Morris fick också följa med! Casper hade tydligen följt med Göran till stan fick jag reda på när jag letat efter honom en stund..

Där nere satt vi och fikade, barnen badade och vi hade mysigt, vi satt i flera timmar!! Det var sommargäster där också och sånt tycker jag är mysigt. Vi var hemma igen vid 17.00 tiden och då hade Göran och Casper varit hemma ett tag, Göran hjälpte Patrik med båten.

Det blev kall pizza från gårdagen till middag, den åt vi vid 19.00 och vid 21.30 låg alla barnen i sina sängar. Nu är Meja uppe och hon är ledsen, bäst jag kikar vad som är på tok och sen försöker få henne i sång igen, hade ju tänkt gå och lägga mig nu!

Hej hopp!!

Hämtat panna!

Idag har vi hämtat pannan i Edsbyn, den står nu i garaget och bara väntar på olika slags beslut från oss.

Kvällen blev lång då vi lämnade tillbaka lastbilen i Svenstavik vid 19.00 tiden, åkte upp till go kart banan och sen hemma igen vid Wärdshuset och beställde pizza kl. 21.45.

Jag stod nyss i duschen även fastän det är väldigt sent, Meja är fortfarande vaken för hon sov i bilen men funderar starkt på att ta med henne upp och lägga mig, bara Jonna somnar först! Göran sover på soffan men ska väckas!

Skriver mer i morgon..

Natti natt

Barnfria i Östersund!

Efter frukosten idag så ringde jag banken och kollade så att allt var ok, strulade lite men till sist fick vi rätsida på vad som gällde.

Vi bestämde oss för att i morgon blir bästa dagen för att åka och hämta panna, Susanne är helledig och kan passa barnen så det blir jätte bra.

Då var det bara banken som behövdes fixas och bästa dagen för det var ju såklart idag då och så ringde vi runt och kollade vart de hyrde ut skåpbilar till bästa pris, det blev Reveljens! De tar 1850kr för ett dygn medan Statoil tog drygt 3000kr!! Ett stort plus med Reveljens är också att vi bara behöver åka till Svenstavik för att återlämna den!

I alla fall så Kunde både Susanne och mamma vara barnvakt nu i eftermiddags, Susanne hade de tre minsta, Jonna och Casper fick hoppa av hos mamma och så kunde jag och Göran åka till stan helt själva! Det var ju inte igår direkt!!

Först fixade vi banken och naturligtvis skulle det krångla lite också men tillslut löste det sig och jag hann även till Swedbank och lösa in postväxeln innan Nordea stängde, de måste ju ringa dit för att kolla om postväxeln är äkta. Men tiden var knapp, mindre än 10 minuter innan stängning blev allt klart!

Sen åkte vi och kikade i lite olika affärer innan i åt middag på Daffy´s, det blev pizza.
klockan 19.00 var det bestämt att vi skulle hämta skåpbilen men de som hade den innan var försenade så klockan hann bli 19.30 innan vi kunde åka hemåt igen!

Efter att vi plockat upp barnen och fixat lite annat så sover de nu snällt i sina sängar, vi åker vid 07.00 tiden i morgon och tar med oss Jonna, så blir det lugnare för Susanne plus att hon får en heldag med bara mig och Göran!

Snart blir det läggdags och så får vi hålla tummarna för att allt går bra i morgon!!!

Hej hopp, gummi snopp!

Bästa banken!!

Igår eftermiddag hittade vi en panna med acc. tankar på blocket för en rimlig penning och inte alltför gammal var den heller. Ringde och frågade lite och allt lät toppen, ett + är att den är relativt nära också!

i alla fall så ringde jag Nordea i förmiddag, tänkte att går det så går det går det inte så får vi vänta. Frågade ifall jag kunde öka på mitt befintliga lån och det gick tydligen hur bra som helst!!!! Så om någon vecka ska vi hämta pannan!!

Har bara gott att säga om Nordea, det är inte min personliga bank ÄNNU men vi funderar starkt på att flytta över alla lån dit och helt enkelt byta bank, men det får bli ett projekt lite längre fram!

Resten av dagen har vi bara skrotat på och tagit det lugnt, jag och Göran har pratat och diskuterat lite om både ditt och datt, jag lättade på mitt hjärta en aning och grät en skvätt, det kan vara rätt skönt att få göra det ibland!

Strax före lunch kom Maria och hämtade Meja, hon skulle få följa med henne till Hogdal och hälsa på Jonny. Meja brukar nämna honom varje gång hon är hos Maria för hon har ett kort på honom som står framme och Meja brukar fråga om de ska åka dit!!

Susanne slutade jobba vid 13.00 och strax efteråt kom även hon hit och hon hämtade upp Melvin som hon hade lovat skulle få vara med henne efter jobbet. Tillsammans tog de en tur till Svenstavik, Tony fick vara här med oss under tiden de var borta.

När det var dags för Hilma att sova igen strax innan 16.00 så passade vi på och for iväg så att Casper, Jonna och Tony fick bada lite, dock blev vi inte borta så länge för de blev visst lite frusna idag då det blåste och ingen riktig sol som värmde.

Trots alla moln och ynka lite med sol så har temperaturen legat på strax över 20 grader i alla fall och tack vare blåsten så har tvätten torkat bra ute!

Jag och älsklingen har nyss fikat varma mackor och nu ska vi kika en stund till på dumburken innan det är dags att sova.

Hej hej, tack för i dag...... (Pippi Långstrump)

Vaccinerat Morris... och lite annat!

Igår ringde jag veterinären och vi fick tid för hans 1 års vaccination idag kl. 10.45...
Vi var där ganska precis på klockslaget eftersom vi kom iväg lite för sent hemifrån men som tur var så var veterinären också lite försenad.
Besöket gick snabbt och lätt, kostade 400 kr och hon hade ingenting att anmärka på.

Vi åkte vidare till Svenstavik för att visa upp Mejas prickar som fortfarande är kvar på benen, även om de är mycket bättre så syns de fortfarande, men allt såg bra ut och de verkar försvinna.

Sen åt vi en kaotisk lunch på Draupner, inte nog med att Jonna ballade ur så hamnade vi vid ett bord som ranglade så mycket att drickan skvalpade ur glasen när vi delade pizzan till barnen med kniv och gaffel!!!
Vi kunde inte heller byta bord eftersom det inte fanns ett till stort bord med 6 platser ledigt, så hela måltiden fick vi sitta och hålla i bordet samtidigt som vi skulle hjälpa barnen med diverse och sen försöka få i oss själva lite av maten. Efter vi avslutat måltiden gick jag och klagade och de sa bara ursäkta, det måste vi fixa men de är på semester!!! Skruva åt skruvar kan väl vem som helst göra, eller!? Jag hade hoppats på en kompensation då jag påpekade att det förstörde hela måltiden men icke... Betalar mycket pengar för lite mat och sen får man sitta och hålla i bordet för att det inte ska bli dricka överallt, ja jag kan ju säga att den delen av dagen hade jag kunnat skippa!

Sen bar det av till mamma, Susanne skulle hämta upp Casper för att de skulle in till stan och shoppa och vi skulle vänta på att Helena och Monica anlände från stan så att jag kunde klippa Monica. Göran släppte av mig och trollen hos mamma medan han och Casper for upp till motorstadion för att fördriva tiden och vänta på att Susanne hämtade upp Casper och lämna av Tony.

Efter klippning av Monika så hämtade Göran upp oss och vi begav oss hem. Klockan hade hunnit bli 18.00 så vi fikade lite i stället för att äta middag, Jonna följde med Patrik och Tony hem och Casper var ju fortfarande med farmor.
Casper kom hem för en stund sedan, visade upp vad han köpt och sen följde han med farmor hem, så han och Jonna lär väl komma inramlande senare.
De små barnen ligger i sina sänger, meja har lite svårt att somna så jag ska gå och lägga mig med henne en stund, kan ju hända att hon sovit i bilen idag!?

Puss å hej!

Kvällsbad i Rätanssjön!

Efter alla klippningar så packade vi oss iväg och badade, idag blev det nedanför Campingen, där barnen fick vattenloppor sist.... men jag tror inte den risken var så stor ikväll eftersom vattnet rörde på sig ganska ordentligt.

Igår när vi var iväg så kände jag att jag också skulle ha velat bada men jag hade ju inga badkläder, sen å skulle jag nog inte vilja gå i för att det var för kallt...

Men nu ikväll så tog jag på mig underkläder som jag ev skulle bada i och en badrock! Först tyckte jag att det var för kallt, sen prövade jag igen, och sen åkte kläderna av och jag "sälade" mig ut i vattnet där mina barn var så snälla och skvätte ner mig och då hade jag ju inte så mycket annat att göra än att doppa mig!

Och det var hur skönt som helst! Tog med mig Meja och Melvin ut i omgångar också, men de var lite rädda så det blev bara en kortis. Däremot så var det jag som klev upp sist när alla andra satt uppe på land och frös. Tony åkte med oss dig och sen kom även Susanne och Patrik dit med hundarna.

Nu ligger alla de små barnen i sina sängar, Casper sover hos Tony och Jonna ska snart krypa ner.

I morgon ska vi vaccinera Morris, ska bli intressant och se vad veterinären har att säga om honom!

Puss och tack för idag!

Mowhaken Jonna!!!

Efter middagen blev det klippning, först Jonna:









Det man inte vågar själv prövar man på barnen först!! Hon tyckte det var lite konstigt men rockigt och fränt på samma gång!! Hon är ju alltid flurig i håret så vad kan passa bättre än en frisyr som denna!!!

Luggen på Meja klipptes också, Melvins nacke och sidor fick en trimning, Casper ville också klippas och sist men inte minst så fick Tony en kortare modell av Mowhak frisyr.

Bara jag och Göran kvar då men det får vi ta en annan gång, jag har lite svårt för att bestämma mig för om jag ska låta mitt hår växa ut och bli långt igen eller om jag ska våga mig på att klippa mig själv i någon fräck frisyr liknande Jonnas!???


Casper 9 år!!

Idag fyller Casper 9 år, säger som alla andra att åren går väldigt fort!

Vi hade inget kalas egentligen utan firade med en lugn och mysig dag ute, lite glass och bullar ute i solen blev det också!


Titta hit alla barn!


Melvin med bulle och glass!


Jonna "här är jag"!!!


Meja alltid lika medveten när man tar fram kameran och ber henne titta in i den!


Casper ser lite överansträngt glad ut!


Och Hilma som är solskenet själv!


Även  hon fick smaka lite glass!

Födelsedagar!

Ja Meja och Melvin har ju hunnit fylla år också under mitt avbrott... Så nu har Meja hunnit bli hela 3 år och Melvin han är en himla go 2 åring, ja på sitt sätt såklart!

Inga bilder nu utan tänkte ha en bildbomb senare med massor av bilder från sommaren!

Hej hopp!

Alla barnen hemma igen!

Vid 11.00 tiden så packade vi in oss i bilen och åkte mot stan, det var bara jag Göran och Hilma, Melvin och Jonna var hos farmor. Vi skulle bara in snabbt för att hämta Benny, strax före 14.00 var vi hemma igen.

Strax efter 14.00 kom Casper och Meja med bussen. Vi lämnade av Benny och sen åkte vi hem och strax före 15.00 började jag med middagen. Skönt att äta tidig middag ibland och det passade ju bra eftersom vi hoppat över lunchen. Det blev natchosgratäng med sallad och  natchochips såklart.

Göran hämtade hem Jonna och Melvin strax innan maten var klar, Jonna hade varit med Hugo och Melvin hade varit vid piren med farmor och Patrik och badat lite, vi var ner dit och kikade en snabbis innan vi hämtade barnen vid bussen.

Efter middagen blev det väldigt bråkigt och stojjigt, kanske blir så när barnen varit ifrån varandra!? Det hela slutade med att jag blev förbannad och skällde en stund, barnen lugnade sig och sen jag. När allt var helt lugnt igen och Hilma hade somnat för en eftermiddagslur så fixade vi lite med sånt som var kvar efter vi möblerat om, blir ju alltid lite småfix kvar...

Vid 18.00 tiden packade vi åter igen in oss i bilen men denna gång åkte vi till piren för att bada, eller ja i alla fall barnen.

Jonna hoppade från bryggan, Casper lika så, Melvin ville bli doppad från bryggan men Meja ville inte alls... men jag doppade henne i alla fall, vilken hemsk mamma hon har! Jo och Melvin han vägrade bestämt att ha på sig sina nya badshorts, naken är bäst tycker han!

Här är i alla fall lite bilder som jag tog:



















Ja det var lite från idag!

Puss puss så länge!

Mejas prickar...

I torsdags var vi till Svensta på hälsocentralen för Meja fick prickar på benen, stora röda prickar ploppade plötsligt upp, mestadels från knäna och neråt.

Vi fick ingen klarhet i vad det var eller vad det berodde på, vi fick tavegyl utskriver och så prövade de med cortisonsalva på två ställen bara för att se om det blev någon förändring, men näst intill blev det oförändrat...

Svårt att säga om tavegylen hade någon effekt, idag var det fortfarande spår kvar av prickarna men det var betydligt bättre!

Vi kan inte alls komma på vad det kan vara som orsakat dessa prickar men man får inte veta allt här i livet, som tur är så verkade de vara ofarliga i alla fall och det stacks och kliade bara när de ploppade upp inte sen.

På återseende!

Meja och Casper hos momma!

I går (fredag) satte vi Meja och Casper på bussen till Svensta, Mamma ringde på torsdagen och frågade ifall hon fick låna dem i helgen och det fick hon ju!

Vi hämtade upp Casper idag eftersom han ville med på folkrace, träffade Meja som snabbast innan vi åkte hem och hon var supernöjd över att få vara hos momma!!

Om möblering!!

Jag ville bara nämna att vi också har möblerat om här hemma IGEN!!!

I tisdags eftermiddag när pappa, Milla och Jacob hade åkt så satte vi igång. Vårt sovrum flyttade upp till Caspers gamla rum, där vi förut haft vårat rum. Melvin och Hilma fick Jonnas rum och Casper, Jonna och Meja fick det stora sovrummet nere. Vi blev inte klar med allt på tisdagen så vi höll på nästan hela onsdagen också och nu är det mesta på plats, bara lite småplock kvar och så blir det ju alltid!

Får se nu då hur länge det dröjer innan vi kommer på att vi måste flytta om igen??? förhoppningsvis så kommer inte den tanken ens att tänkas!

Folkrace...

Idag var vi i Svensta på folkrace, kom knappt en timma efter de startat och åkte strax innan finalerna var klara, vi skulle ju hinna på Dollar och köpa lite godis innan de stängde.. hihi..

Det var en fin dag med stundom strålande sol och stundom molnigt, jag gillade det molniga bättre för Melvin och Hilmas skull som annars hade haft solen rakt på sig.

Grusdamm var det gott om och skitiga var vi hela högen då vi kom hem, men nu är alla duschade, bara Göran kvar. Melvin och Hilma sover och snart ska vi väl kanske mysa ner oss i soffan och mysa lite!

Puss puss

Sommaren går verkligen fort!

Ja fort går det när man har roligt! En hel månad har gått sen jag skrev sist och jag har tänkt att jag ska skriva även om det bara blir kort så blir det ju i alla fall av... men så blev det ju uppenbarligen inte...

Pappa, Milla och lillebror Jacob åkte hem i tisdags efter att ha varit här med oss i hela 3 veckor! Vi har grillat, myst, gjort all veden, varit på kina och en massa annat skoj.

Veden var väl det moment som vi alla minns mest eftersom det inte BARA var att göra den... först fick vi vänta på maskinen och när vi väl fick den så visade det sig att den delvis var trasig så då fick vi vänta på reparation. När vi väl kunde sätta igång så fortsatte det att krångla emellanåt men det var i stort sett bara en ställskruv som vi fick hålla koll på och byta ut för att inte hydrauliken skulle ligga på hela tiden. Men tillslut efter sammanlagt 3 dagars slitande så var 30 m3 ved kapad och kluven! Fick höra senare att maskinen pajat då den som hade den efter oss inte hade haft koll på skruven så maskinen blev överhettad och tanken sprängdes....

Tina och My har också varit hät så pappa lyckades ta syskonkort på oss alla 4 och det var ju lite skoj, inte alltid vi är på samma ställe samtidigt numera...

My var här i två omgångar, andra gången sov hon över en natt, Tina kom på fredagen den 9/7 och stannade tills söndag.

På Lördagen var vi en sväng på Svensta marknad så att barnen fick roa sig lite, kan inte påstå att det var så himla bra men det var ju ändå något! Jag skällde ut en av dem som körde karusellerna, det var en barnkarusell men han körde den lika fort som om det vore en för vuxna, Casper blev illamående och Melvin höll i sig för livet.. Jonna och Meja tyckte det var skoj men det hörde inte dit, så jag skällde på honom på engelska för han begrep inget annat, krävde tillbaka biljetterna och konstigt nog så kördes karusellen mycket saktare resten av dagen!


Här är jag och mina syskon, stora som små :)


Så blev det en bild på mina syskon och alla mina små barn!


Nästan en familjebild, bara mamma som fattas... ja Milla är ju inte med heller så det kanske var rättvisast så!?

Ja det var i alla fall en liten snabb uppdatering och nu kanske det känns lättare att skriva regelbundet igen!

Puss puss

Ps. Det får blir fler bilder en annan gång, sommaren är ju inte slut än... Ds.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus