Vart är snön den 28:e December?!

Lite smått deprimerande, plusgrader och blåst i slutet av året... Så här ser det ut hos oss just nu;





För några dagar sen var det en enda stor skridskobana här ute, tack och lov är den snart borta i alla fall. Då behöver man inte vara lika rädd att alla ska halka och slå sig. 

Nu vankas sen frukost 😀


God jul alla!!!

Julafton är över, barnen sover sen flera timmar och lugnet har lagt sig. 
I det stora hela blev det en bra dag men man kan ju få magsår av den stress som infinner sig när barnen ska öppna sina klappar med hög spänning och förväntan :O!

Vi åt julmiddag hos svärmor, barnen åt först, de satt i köket och under Kalle så satt alla uppe, barnen i soffan och vi till bords för att äta;


 Gott, mysigt och spännande!!

Vi öppnade först lite klappar där och sen hemma också. 

Nöjda barn och trötta föräldrar :) nu sova!



Snart jul!

Rent hus, renbäddade sängar, rena barn som sover sött i sina sängar, tvätten är snart borta, en ren diskbänk, granen är klädd, julklappar klara och frysen och skåpen fylld med mat! Bara lite julgodis som ska tillverkas och sen kan julen komma, gärna lite snö också för den vi fick har snart töat bort :(...

Så jag känner mig rätt nöjd för stunden om man bortser från att vi kommer vara totalt panka till slutet av Januari då pengarna återigen försvinner lika snabbt som de kommer in :/... 
Vi får glädjas åt att vi har varandra och att havregrynsgröt ger mätta magar även om det inte är så fasligt gott...

Jag hoppas verkligen att 2014 blir ett bra år med mycket medgång, motgång har vi fått så det räcker detta år!

Nä nu måste jag sova!!! Nyduschad i en renbäddad säng, det är grejer det!!!
Natti natt!




Lucia, Storm och snart JUL!

Hej å hå, tiden den går och snart är det jul!
 
Jag har inte riktigt haft motivation att sätta mig och skriva, det har ju både varit lucia och besök av stormen Ivar, som resulterade i allt från 18 timmar till 5 dygns (kanske längre) strömavbrott... vi blev skonade med endast 18 timmar! 
Att leva utan rinnande vatten och el kan jag föreställa mig är ganska mysigt under förutsättning att man kanske vet om det innan, kan planera lite innan samt har en vedspis el kamin för värmen och matlagningens skull :).
 
Här firade vi lucia den 12/12, först på förskolan, vi skulle vara där 06.45 på morgonen och vi var i tid :). Alla barnen var jätteduktiga och sjöng jätte bra.
Sen bar det av mot kyrkis med ett kort stopp hemma för att byta ut bilen mot barnvagnen.
 
Mer luciafirande blev det på kvällen då skolbarnen sjöng i kyrkan, det är så fint med både luciafirande och skolavslutningar i kyrkan tycker jag.
Efter tåget kvar klart i kyrkan förflyttade vi oss till församlingshemmet där det bjöds på tomtegröt och skinkstut, underhållning av elever som spelade instrument och sist men inte minst av barnkören som sjöng tre sånger.
 
Det var fint dukat med allt man behövde på borden, mysigt med tända ljus och tur var väl det för plötsligt släcktes det ner och många inklusive vi trodde att det var pga att öka mysstämningen men det var ju strömavbrott! Stormen Ivar från Norge hördes utanför fönstren och det blev extra mysigt om än lite nervöst för det tog i riktigt ordentligt!
 
Jag var själv och hade med mig alla barnen utom Towe + Tony och jag måste ju säga att det gick över förväntan! Ninni lyckades söla ut julmust över halva sig och några blev lite rastlösa men det gick bra. Strax innan 20.00 var det slut och Casper och Tony hjälpte mig att få på barnen alla kläder och sen gick vi köksvägen ut till bilen då den stod parkerad utanför.
 
Vi tog oss in i bilen utan att flyga iväg och vi tog oss hem och in utan att halka på all is utanför, det hade ju töat och frusit på om vart annat så hela uppfarten var som en skridskobana.
Inne var det hög mysfaktor med alla ljus som Göran tänt överallt!
 
Barnen fick vara uppe en stund innan vi bäddade ner dem, Jonna och Meja delade sängar med Hilma och Melvin, Towe var med farmor och Patrik och åkte lastbil.
Stormen ven utanför fönstren, vi fikade lite och spelade spel innan vi kröp ner i sängen.
Jag vaknade flera ggr under natten och det är rätt ovant att vakna till ett totalt mörker!
 
När barnen började vakna tände vi lite ljus igen och  för värmens skull så eldade vi i kaminen och efter knappa 18 timar kom strömmen tillbaka precis tills det var dags att laga lunch, klockan var då 12.30 och jag hade precis tänkt värma en kastrull med vatten på kaminen.
 
Detta var alltså torsdag och fredag.
Helgen gick och det blev några korta strömavbrott till, denna gång pga att de behöver bryta strömmen för att försöka fixa till de som fortfarande var utan. Vissa har varit utan el ända tills igår och det finns säkert någon/några som fortfarande är utan.
 
Efter stormens framfart finns det massor av jobb i skogarna, Ivar skövlade undan rätt mycket skog! Vi klarade oss bra och miste bara toppen på vår lilla tall bredvid huset, det är ingen vanlig tall men minns just nu inte vad det är för sort...
 
I söndags hade vi Tina och Märta på besök, Tina fick håret fixat med både klipp och sling, det var nog mer än ett år sen sist, kanske två till och med!?
 
Melvin och Hilma var på dagis i torsdags, första gången på tre veckor, det har varit lite förkylt och Meja hade någon släng av dålig mage... Nu är Melvin hostig och rosslig igen och Hilma lite snorig så de får vara hemma nu resten av veckan och återkommer efter jullovet. Ninni har också börjat hosta lite sått, men kan ju alltid håll tummarna för att det inte blir värre och vi får vara friska denna jul!
 
Nä nu ska jag kila till köket och laga middag.
Har förresten baka tre omgångar med saffransskorpor idag, kör Leilas variant och med pistagenötter i stället för mandel och det är ju hur goda som helst!
 
Om inte jag lyckas komma till och skriva mer innan jul så önskar jag redan nu;
En riktigt God Jul
och
Ett Gott Nytt År!
 
 
 
 
 
 

Känner mig lycklig!

Idag har varit en underbar dag! Batterierna är laddade och jag känner mig lycklig, har inte mått så här bra på länge och jag hoppas att det håller i sig!
 
Dagen började med att jag vid 08.30 tog med mig Ninni och Theo och åkte till Svenstavik, hem till Angelica, parkerade bilen packade ur vagn och barn sen gick vi mot familjecentrum för en träff med föräldragruppen och andra mammor och pappor. Trevligt även demma gång, fina Annika var där med Victory också.
 
När familjecentrum stänkte vid 13.00 klädde vi på våra små troll och traskade ner på byn för lite mjölk och sen hem till Angelica, vi möttes av Robert som saknat sin lilla familj (Angelica och Liam).
Vi intog köket och ett varsit glas vatten, satte och och pratade massa goja om både det ena och det andra, stackars Robert som fick stå ut med att höra diverse tjejproblem ;).
 
När Ninni vaknade strax efter 15.00 packade jag in oss i bilen för att åka hem, snabbt stopp på Dollar för julklappspapper (9 rullar och 80 ettiketter) samt ett stopp i Åsarna för att hämta ut paket från Ellos.
 
När jag kom hem och hade tagit in både barn vagn och packning så satt min fina familj i soffan och kikade på film med pappan, film på barnen som vi själva filmat. favoriten är ett att Melvins skrikutbrott för några är sen ;D.
 
Jag knatade direkt in i köket och stökade ihop middagen, fick vara där helt själv i lugn och ro nästan hela tiden och det var sååå skönt att för en gång skull slippa hålla koll på allt annat än maten som man lagar! Tackade barnen för det sen när de satt sig vid det dukade bordet också. Det är viktigt att vis uppskattning tycker jag.
 
Vi åt, barnen hjälptes åt att duka av, Meja bad om att få plocka i diskmaskinen, sen lekte de innan det var dags att städa som de för övrigt gjorde utan protester innan julkalendern :O.
 
Jag och min älskade, underbara man och pappa till våra underbara barn latade oss på sängen med Theo och Ninni, Towe var också där en sväng, vi pratade, skrattade (jag fick några skrattanfall) myste, pussades, busade med barnen och bara va för en stund.
 
Vid 20.30 var alla barnen nattade sen en stund, Theo hade just somnat. Göran och casper klädde på sig för att åka iväg, varför så sent!? Jo de ska gå på premiären av filmen "Hobbits 2" eller vad den heter och den startade kl 23.59!
 
Jag smög in till Ninni, satte på henne en ny blöja då hon tagit av sig den, jag gick ner och eldade, fixade fika, kröp upp i soffan och kikade på en film, det blev "LOL" och den var riktigt bra tycker jag! Önskar att jag kunde vara en sån mamma för mina barn, tja inte allt som hon gjorde men bandet mellan henne och dottern! Något att jobba mot :).
 
Theo vaknade till och ville tutta lite extra, typ 3 ggr somnade han i min fam och vaknade lika snabbt när jag lade ner honom men tillslut efter knappt 1 timma sov han gott igen, han behövde nog bara lite extra närhet <3.
 
Nu är filmen slut, jag har kikat lite på faceook, borstat tänderna och tittat till barnen, skrivit några rader här och nu är det dags att gå och lägga sig...
 
Hoppas verkligen att denna känsla som jag har i kroppen nu kommer att hålla i sig och att detta år slutar på topp och att nästa år blir ett riktigt bra år!
 
Tacka alla ni som förgyllde min dag och tack älskling för att jag fick komma iväg och för att du finns här för och med mig, du gör mig hel, på riktigt!!!
 
Puss å godnatt på er alla fina där ute <3
 
Ps. Detta blev min facebook status ikväll;
 
Vilken underbar dag!!! Bästa dagen på sjukt länge, känner mig så lycklig!
Tack fina Angelica och Annika Valdén för att ni är så härliga och du också Robert för att du är så rolig . 
Tack Göran för att du gör mig hel och för att jag fick komma ifrån idag och sen komma hem till vår underbara "lilla" familj som vi skapat genom vår kärlek till varandra <3. Jag älskar dig så det gör ont!
Våra 8 små troll kan driva oss till vansinne men jag älskar dem sååå otroligt mycket! Ikväll lät de mig avsluta denna underbara dag i lugn och ro framför en bra film och lite lyxigt fika <3. Bara Theo som hade svårt att komma till ro, han ville bara snutta 4 ggr men inget gnäll, bara mys ...<3
Avslutningsvis så saknar jag och tänker på dig Tina och lilla fina Märtis <3 . Även du pappa, lillebror Jacob, mamma och Mysan <3

Peruk...

Barnen har en peruk som de ha fått av farmor, denna är en billigare variant av en riktig peruk men i syntet. Den var ganska fin en gång i tiden men efter ett antal princesslekar så är den lite tilltufsad... tänkte ge mig på ett ordentligt balsambad för den någon dag. 

I alla fall så det den ut så här;

Hilma testar...

Lång och tovig...

Sen var ju jag också tvungen att testa ;P

Vad tycks!?












Duscha med pappa <3

Pappan skulle duscha och liten Theo hade skitit ner sig... tvättade av Theo i handfatet och sen fick han mysa med pappan i duschen. 

Liten och stor 
<3

Gorumpa!

Rörde inte en min, spännande att duscha
<3





Pepparkaksbak!

Igår eftermiddag åkte Göran iväg, han skulle vara chaufför, han åkte vid 15.20 tiden. 

Jag hade lovat barnen att vi skulle baka så vi slängde ihop en pepparkaksdeg jag och Casper, en variant som inte behöver vila så länge. Men den var inte någon jättehöjdare :( men gick att baka av i alla fall så barnen blev nöjda. 

I alla fall så fick degen ligga och vila någon timma i kylen, Casper hjälpte mig men middagen, jag stekte köttfärs och han skar alla grönsaker och dukade till tacos :). 
Tidigare under dagen satte han igång att vika tvätt och hänga upp den som låg i maskinen också, utan att jag ens nämnt det :O blev glatt överraskad av min duktiga Casper (12 år) <3. 

I alla fall så åt vi, dukade undan, hann knapp torka bordet och sen bar det bakning av pepparkakor för hela slanten!!!




Casper skulle absolut stå vid bänken och baka :). 





Jag har även lovat att vi ska baka lussebullar någon dag :), då kommer jag göra en deg till barnen som de får baka först och under tiden kommer min deg att jäsa i en annan bunke. Lika bra att göra många bullar!

Har även testat koka fudge, Algrens bilar, skumtomte original och skumtomte knäck (smaka kolaremmar). Barnen tyckte det var hur gott som helst och vi ska testa Pim-Pim båtar och gräddkola också någon dag. 




Kvällsmys på skötbordet...

Theo älskar att ligga på skötbordet och vädra rumpan. 
Så mysigt och vackert med naken bebishy <3



Världens bästa och finaste Theo 
<3



Snö och tankar kring jul...

I förmiddags var det så gott som helt bart på marken, det började snöa lite vid 15.00 tiden och sen avtog det. Nu när jag kikade ut så hade det kommit en hel del :D


Det blåser en del också så mycket av det har drivit, men skönt med snö tycker jag, det är ju snart jul!!!

Jag längtar till jul på ett vis, lite mindre på ett annat då vår ekonomi är sååå kass denna månad och nästa blir ännu sämre, bara en hel inkomst mindre :/... 

Jaja, vi har ju i alla fall varandra och någon julklapp får vi nog till, värre blir det med julbaket som kommer att få lida :(... Vad det gäller julmaten så får vi prioritera det viktigaste :). 

Nu sova, i morgon är en ny dag och jag ska drömma om alla goda kakor och smarrigt godis som jag står i köket och tillverkar med barnen samtidigt som härlig julmusik strömmar ur högtalarna! Följt av lite lek ute i snön och som avslutning fikar vi nybakt med varm choklad toppad med vispgrädde och marshmallows :D

Sov sött alla där ute <3



Frukost!

Nu är frukosten klar, dags att väcka alla, sen blir det julkalendern :). 
God morgon!




Bättre :)

Dagen idag har varit bättre, skrev en lista vid frukosten som innehöll det som jag vill/tycker ska göras. Mest för mig själv så jag minns allt! Men Göran hakade på och vi hann med en del punkter :). Långt ifrån alla men jag satte det som en veckoplan. 

I övrigt så har det varit väldigt dåligt tryck på vattnet här i flera dagar, vi felanmälde i fredags men det började några dagar innan. Dåligt tryck och ibland inget vatten alls :(...
Måste säga att det är ganska jobbigt då barnen ska duscha och bada, Meja tyckte det var jättetråkigt att det tog sååå lång tid att få lite vatten i badkaret!

Vet ju heller inte om det är ofarligt att köra tvätt och diskmaskin när tryckt är dåligt!? Men diskas måste det ju och tvättas också så någon maskin blev det. 

Innan middagen lyckades Ninni köra ner hela huvudet i toastolen då hon enligt Hilma skulle spotta i toaletten... Göran tyckte hon luktade konstigt i håret och det luktade toa! Bläää!!! Blev ett bad till innan dagen var slut!

Theo har varit vaken hela kvällen... Han sov nog för länge i morse, 9.30!
Men det var ju lite mysigt det också, bara det inte blir en vana ;P

Förra veckan var jag Theo och Casper på skolan och kollade på avslutningen för Kulturskolan som Jonnas och Mejas klass haft nu i vår och jag hade bara tagit med en blöja till Theo som såklart bajsade... och det var inte lite...
Efter vi tvättat av bajs och kläder fick han låna Mejas tröja :)



<3




1:a advent...

Blev inte riktigt som jag ville, inte alls faktiskt :(... Men alla dagar kan inte vara bra, detta blev en riktigt slapp och slö en och då blir jag sååå irriterad och ledsen...

Jaja, några stjärnor kom upp tillslut i alla fall, baka och ha adventsfika får vi göra en annan dag :). 

Hoppas ni andra haft en riktigt mysig dag!







Theo 4 månader!

Nu har det gått 4 månader sen du föddes <3
Sover bra och hela nätter, rätt nöjd för det mesta, vi har inte riktigt orkat engagera oss i att få riktig kontroll på sovtider om dagarna ännu men det blir väl ;)

Du har hittat fötterna och pillar på dem ibland. 
Rullar från rygg till mage så fort man lägger ner dig nästan :). 
Dina syskon, jag och pappa, vi älskar dig oändligt mycket <3
Tack för att du finns hos oss älskade Theo <3



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus