28 Augusti, söndag…

Fick sova till 07.00 tiden men låg kvar längre, slumrade till då och då, mysigt. 

Klev upp och bakade filmjölksbröd, kokade 2 olika sorters gröt, plockade ur och i diskmaskinen osv…

Göran spolade av och tvättade väggarna i rummet längst in i källaren dagen innan och denna morgon hade han klivit upp och först lagt på primer.  Innan han sen när den torkat kört på med färg, det sistnämnda när jag stökade med frukosten i köket, det blev stor skillnad! Men såklart så tog han ingen bild på innsn 🙈. 

Senare var vi på Tempo och pantade burkar och flaskor, handlade lite mjölk och annat, Noah  följde med. 

När vi kom hem så var alla barn tråkiga inne så jag lade mig för att sola ute på en filt i gräset… det var bara +15 grader i luften, lite frisk höstluft, men solen värmde fint… så länge den höll sig framme… när det kom för stora moln då gick jag in 😅, i alla fall tills solen kom tillbaka igen. 

Towe och Hilma hade gjort chokladpudding, de fikade den och lingonkaka som Ninni gjorde dagen innan. 

Till middag lagade jag potatis med broccoligratäng, själv åt jag både lite gulaschsoppa som var var men även lite gratäng. Gjorde först 2 matlådor av soppa, åt det som blev över, så onödigt att slänga. 

En stund efter middagen så gick jag och några av barnen ner till sjön för att bada, kanske sista doppet för i år!? (För dem i alla fall) det var varmare i vattnet än i luften! 

(null)

Hemma igen så fick de varsin chokladbit och sen en smörgås till kvällsfika, av brödet som jag bakade på morgonen, sen bums isäng. 

Jag nattade, somnade hos Minnsh trots att jag hade ställt larm, 40 minuter sov jag och då hade de större barnen redan ätit kvällsfika och precis gått och lagt sig 😅. 
Jag gjord ett försök att sitta vaken i soffan, under tiden som jag funderade på om jag skulle sätta mig och skriva lite i min Bullet Journal så somnade jag mot Görans axel… så jag gjorde mig klar för sängen 





27 Augusti, lördag…

Jobblördag, klev upp 06.00 för att åka vid 07.00, jag hann med lite extra rörelseövningar och kände att kroppen fick komma igång ordentligt 🤗. 
Några av de små hann vakna innan jag åkte. 

Stannade för att tanka i Åsarna, lika bra att fylla på så att jag kanske klarar mig ett tag, så länge ingen annan lånar bilen och åker längre sträckor 😅. 

Jobbade med E och J, fullbokade var vi och det är ju ändå skönt när man går in och jobbar en extra dag 🤗. 

E åkte med mig hem till Rätan sen, hon skulle passa på att hälsa på nära och kära i grannbyn. 

Det blev inget bad denna kväll, ganska svalt ute och inne, ska ju ändå bada kvällen efter och passa på att tvätta håret innan en ny vecka startar med jobb. 

Jag känner att mitt uppehåll av vitaminer somnjag annars tar dagligen har fått mig att känna mig tröttare än normalt… sen om det är inbillning eller inte det vet jag inte 🤔… I vilket fall så beställde jag lite nya vis en sida som heter meds.se och den verkar faktiskt riktigt bra 👍🏻. Jonna behövde lite påfyllnad av ansiktsprodukter och det behövdes även till resten här hemma (de använder och delar på samma rengöring och ansiktskräm) så vi beställde det på samma gång. 

Jag hade köpt med mig lite blandat godis till barnen, Meja och Towe delade upp i skålar, och sen satte vi oss på lite olika håll. Melvin satt vid datorn, Meja och Hilma gick upp till dig och vi andra (inkl Ninni som räknas till de större nu) satte oss i soffan och kikade på film.  Minns inte riktigt nu vad den heter men den var bra och Sylvester Stallone hade huvudrollen, SAMARITAN heter den, lika bra att kolla upp, är ju oftast bara en "googling" bort 🙈😅. 

Blev en förvånansvärt tidig kväll för att vara helg, alla (utom Melvin) lade sig innan 00.00 🤗
(null)
En liten påminnelse om att det snart är dags för dessa tre lurvisar att flytta 🥰

26 Augusti, fredag…

Var varm när jag vaknade och det var varmt inne så jag hade nästan lust att gå ner till sjön och ta ett morgondopp men skulle då ha fått stressa för att komma iväg och hinna med bussen. 
Casper skulle också åka tidigt så jag hann faktiskt åka med honom 🤗

Vår praktikant H hade sin sista dag hos oss idag, hon fick en liten present och vi köpte fika. Vi kommer verkligen att sakna henne 🥰.

Det var full fart på salongen i övrigt, full styrka på personalen och så gott som fullbokade listor, blev något återbud. 
Däremot är det lite glesare i listorna till veckan så är det någon av er som läser min blogg och bor i Östersund så är det bara att passa på att bli höstfin 🍁 i håret. 

Jonna åkte in till stan för att vara med kompis under dagen. 
Meja, Melvin och Hilma åkte bussen in till stan efter skolan, Hilma skulle köpa skor. 
Vi alla åkte sen med Jonna hem, hon hade Mondeon. 
Men innan vi åkte hem så var vi på Ica Maxi och handlade lite. Det var extrapris på Ben&Jerry’s på Ica Maxi och Jonna hade tagit med sig en kylväska så de skulle klara sig hela vägen hem.

När vi kom hem så hjälptes de större barnen åt med tvätten, jag hjälpte till med sängkläderna och sen lagade jag ett par shorts som gått sönder när Theo genat över staketet…
Sen hjälpte jag Ninni att få ordning på kläderna i sina korgar, allt låg hullerombuller och det vällde ut över kanterna…

Göran skulle duscha så han trimmade av skägget, han har sparat ganska länge men nu blev det 13mm…
Nosh som varit ute med Casper och Emilia i garaget och gula lastibilen varmrätt smutsig och fick sig ocksp en dusch innan jag nattade honom. De små sov redan, Hilma nattade dem när vi kom hem. 

När Noah sov så följde Towe och Ninni med mig ner till sjön för ett kvällsdopp innan vi skulle se på 4:e avsnittet av Spökjakt. 
Alla åt glass till, utom jag då jag är känslig mot laktos.  

(null)








25 Augusti, torsdag...

Ställde klockan en kvart tidigare denna morgon, 04.45 för då kan jag trycka på snooz en gång utan att jag får bråttom.
 
Åkte hemifrån lite tidigare för att slippa riskera att bli sen till bussen, åkte gamla vägen mot Kojbyn och jag behövde inte stanna och vänta någon stans.
 
Kunde sova rätt bra på bussen in, inte alltid jag gör det, men oftast, det är värre på vägen hem för då går inte säterna att luta lika mycket + att de åker tillbaka framåt om man inte håller visst tryck på dem. Har jag dessutom otur att den bakom sätter upp sina knän mot ryggstöder för att kunna sjunka ner och sova så kan jag inte luta bak något alls...
 
Dagen bestod av klipp, färg och effektslingor, några klippningar och så en permanent på en kille, han ville ha snaggat på sidorna med en fade och så lockigt uppepå med lockarna liggande fram i pannan.

(null)

(null)

 H hade sin näst sista dag med praktik hos oss, hon köpte med sig toscabullar och jag sparade min för att äta den på bussen tillsammans med en halvt övermogen banan som jag köpte på busstorget.
 
Göran och Jonna + de minsta hade varit i Svenstavik på Byggvaruhuset och köpt färg till källaren tidigare under dagen och Jonna tog med sig Mondeon hem från Åsarna. Jag kunde alltså åka bussen hela vägen till Rätan och fick promenera hem, skönt avslut på dagen och efter att ha suttut stilla.
 
Casper hade varit och hämtat en bil med biltrsnasporten, bilen han hämtade var en stor skåpbil som nästan såg större ut än själva biltransperten när den var lastad... har jag sagt att han är tokig i bilar!? 
(null)

 Satte mig i soffan och bara slöade när jag nattat de små, Göran kikade på en film, jag somnade till och det blev sent innan vi fick i oss någon middag. Det blev fryspizza som vi värmde i ugnen... länge sen jag åt det, egentligen brukar jag unvika det då min mage brukar protestera men nu var den ändå halvt kaos redan...
 
Med tanke på att det varit +24 grader ute under dagen så hade jag velat bada men det blev så sent och de större barnen gick och lade sig runt 21.00 så jag orkade inte krångla med att be någon följa med mig så det blev inget bad...

24 Augusti, onsdag…

Ledig dag men ställde lndp klockan på 07.00. 

Morgonrörelse blev till 40 min träning 🤗.

Möte på skolan 09.00 inför morgondagen skolstart, lite info och planering. Mötet tog ganska precis 1 timma. 

Hade med mig handduk i bilen så att vi stanna och jag fick bada och tvätta av mig svetten på vägen hem 😅 himla skönt! 

Hem och kamma mig och klä på mig, Lilly och Theo hade kommit hem från farmor för att byta om innan vi skulle hämta upp Susanne (farmor) och åka till stan. 
Theo skulle födelsedagsshoppa med farmor och jag skulle följa Lilly till Optisten för att kontrollera att hon ser som hon ska med sina glasögon. 

Släppte av Theo och Susanne uppe vid Lillänge och sen åkte vi till salongen för att parkera bilen. Vi var in och sa hej och passade på att låna toaletten innan vi promenerade bort till sjukhuset. 
Kontrollen gick snabbt och efter knappt 30 minuter var vi påväg tillbaka igen. 
Stannade på Max och köpte lunch innan vi hämtade bilen. 

Plockade upp de andra utanför McDonalds och sen åkte vi till Ica Maxi för att byta ett paket blöjor som jag köpt fel storlek på, himla krångligt blev det men tillslut fick vi till det. 
Handlade lite också när jag ändå var där, tog ingen korg då jag bara skulle ha lite grejer, en av personalen såg mig med famnen full och vinkade mig diskret till kassan där man gör självskanningskontroller och jag fick betala utan att stå i en lång kö 🤗. 

Hemma hade de monterat Lillys nya säng och sen tagit en tur till Svenstavik för att köpa glass och leka i aktivitetsparken. 
De var hemma strax innan vi kom hem. 

Meja lagade middag och jag och Göran hjälptes åt att göra klart i tjejernas och Noahs rum, en liten paus när barnen skulle äta och sen göra klart det sista, bädda sängarna bland annat. 

Sist men inte minst så åkte vi och badade, vi var till Sandnäsudden för första gången på 14 år! Sist vi var där var dagen innan Melvin föddes! Låter kanske konstigt då platsen bara ligger på andra sidan av byn men det är lite knepigt att ta sig dit + att det är väldigt långgrunt åt ena hållet och tvärdjupt åt det andra…
Vi badade för glatta livet, tvättade håret, gjorde inpackning och så hjälpte jag några av tjejerna som också ville tvätta håret. 
Göran byggde sandslott med Noah och de andra små när de tyckte att de badad klart med oss större. Melvin och Meja var hemma, de ville hellre duscha än bada 😅



(null)

(null)

(null)

(null)

När alla ryggsäckar var packade inför nästkommande dags skolstart så varvet dags att sova, klockan var närmare 21.00

Senare när alla sov och de större barnen ocksp gått och lagt sig var Jonna vaken med oss och kikade på Idol, vi hade två avsnitt som vi inte sett, jsg höll mig vaken det första och lita av det andra…
Jag har börjat bli så väldigt trött på kvällarna nu, har gjort uppehåll med vitaminer nu, kanske att de har med saken att göra 🤔. 


23 Augusti, tisdag…

Jag åkte extra tidigt för att inte riskera att missa bussen, Casper skulle också åka tidigare men jag vågade inte vänta och åka med honom. 
Typiskt nog så hade de denna morgon inte hunnit sätta igång arbetet med asfalteringen ännu så det var bara att köra hela vägen utan stopp… och när jag stod där och väntade på bussen så pkte Casper förbi, så jag hade kunnat åka med honom 🙈. 

Första jobbdagarna idag för A-L efter semestern + att hon var sjuk veckan innan! Vi hade massor att prata om, i alla fall jag 😅. Blev en promenad på lunchen i vanlig ordning också och sen en tårtbit trots att jag inte tänkt det. 

Klar i god tid trots att jag hamnade lite efter i schemat för ett tag, många barnklippningar, märks att det snart är skolstart. 

Höll på att missa att kliva av bussen i Åsarna, vsknade till i Brånan och skulle hålla mig vaken tänkte jag men råkade visst blunda ändå 😅. 

Under dagen hade de där hemma roat sig med att omfördela rummen igen, Ninni har fått flytta upp till Towe, Lilly delar rum med Minnah och Noah och pojkarna (Theo och Louie) delar, tror det blir bra. 
Lilly ville köpa en säng, en sån variant av loftsäng där det undertill finns både garderob och skrivbord. Det fanns en i Brunflo men den skulle de ha 2000kr för och en i Delsbo som de skulle ha 500kr för, det skiljer totalt 12 mil i resväg så den billigare blev just billigare. 
De hyrde en släpvagn och åkte för att hämta, Göran och Jonna + de 3 yngsta barnen. 
Lilly och Theo gick till farmor, de skulle sova där så det blev bara Ninni och uppåt kvar hemma. 

Så när jag kom hem så var det kusligt lugnt och tyst, men rätt skönt också. 
Jag kissade och bytte om, det var fint väder ute och jag kände för att ta mig en tur på cykeln, så det gjorde jag! Det blev 1 mil, åkte mot Ljungabron och lite till, sen tillbaka. 
Gick en sväng till Svärmor efteråt för att hämta hela laddare och telefoner som Lilly och Theo hade tagit med sig dit. 

Göran och de andra kom hem när klockan var ganska precis 21.00, samtidigt som jag kom hem från Susanne. 

De små barnen fick vara vakna extra länge, klockan 23.00 nattade jag dem och det tog sin tid innan Noah somnade. Jag fick tillslut lägga mig brevid honom och jag ställde timern på klockan så att jag inte skulle soma ifrån och bli kvar där halva natten. 

När de Noah väl somnat så sov även Göran, i soffan ochvhsn hade hunnit äta middag. 
Jag tog mig lite rester och sen gjord shah migklar  för sängen, släppte ut Tyra för att kissa och sen bums i säng, jag var sååå väldigt trött och klockan var 01.05…

(null)

(null)
Kattungarna är nu 10 veckor och snart redo för att flytta. De är så otroligt fina 😍

22 Augusti, måndag…

Efter en ovanligt bra helg så var det nu åter en ny vecka och måndag betyder i vanlig ordning jobb. 

Jag kom iväg hemifrån lite i senaste laget för att hinna till Åsarna i tid tills bussen skulle gå. Lägg också till att de är igång med asfaltering, att man bitvis får stanna och vänta på att bli lotsad, då kan man räkna ut att jag blev sen 🙈. Bussen avgår klockan 16.10 och jag var där  klockan 06.13… då jag fortsätter köra för stt iställe  hinna ikapp och kliva på bussen i Svenstavik . 
Jag tycker dock att det verkar konstigt att det ser ut som att 2-3 personer fortfarande står och väntar på bussen efter vägen… jag ser inte bussen någon stans…
Precis innan korsningen till Svenstavik så möter jag bussen, då är den sen och påväg till Åsarna! Appen talar om att bussen är minst 24 minuter sen och jag vågar inte chansa att vänta på bussen och ev bli sen till jobbet och mina kunder så jag väljer att köra bilen hela vägen till stan. 

Eftersom jag kommer in tidigare än vanligt så gubbe tjat åka till Kilremslagret för att köra remmar och glykol till Casper innan jag börjar, de öppnar redan 07.00. 

Väl på jobbet så tvättar jag håret på E innan jag äter frukost. 
Dagen flyter på och efter lunch så blir vi överraskade med besök och tårta från en gemensam gammal kollega Y som kommer för att tackande uppvaktningen sen hon fyllde år. 
Hon hade nu äntligen sin första dag på semestern och hade en rätt tydlig utväxt som blev perfekt för vår praktikant H att ta sig an.  

När jag slutat så åker jag på Ica Maxi för att handla lite, bland annat glass, det var extrapris på Ben&Jerry’s och även på små gulliga och gula , mjuka kylväskor slm jag köpte och stoppade glassen i. 

Här hemma hade de som borrat för bergvärmen varit hår tidigare på förmiddagen för att gräva ner slangarna samt monter dem genom väggen i källaren. 

Senare när jag satt kroppkakorna, som jag också köpte, på värmning så åkte jag och Tiwe ner till sjön en snabbis så att jag kunde bada 🤗. Det var bara 9 grader i luften visade den digitala termometern här hemma men mobilen/klockan.
I vattnet är det fortfarand mellan 16 och 18 grader. 
  (null)

Hemma igen så äter vi middag och ser på tv innsn det strax efter 00.30 är dags att sova. 

(Ps. första texten somnjag skrev ihop redaerades när apparn hängde sig så nu blev det en sämre variation somnjag knåpat ihop. 🤗



21 Augusti, söndag…

Blev väckt vid 07.00, klev upp närmare 08.00, låg inklämd mellan Minnah och Noah och så Louie bakom Noah. Det var med andra ord både varmt och trångt. 

Fixade med tvätt i badrummet + tvättade av mig och tog på kläder. 

Hämtade jäst i frysen, en till pizzan som vi skulle äta till middag och två till bullarna som jag plötsligt kom på att jag ville baka.  

Lade den djupfrysta jästen i bunken, strödde över strösocker och knäckte i 2 ägg, sen på med grovmalen kardemumma som jag och Jonna krossat i morteln. Sen fick det ligga där så att kören tinade. Under tiden värmde jag långsamt mjölken på spisen. 

Flera barn ville ha havregrynsgröt till frukost så jag kokade 12 portioner, de som inte ville ha gröten fick ta fil och flingor istället.  

Efter frukosten gjorde jag degen och bakade ut bullarna efter att jag röjt efter frukosten. 

När bullarna den skulle jäsa så lade jag mig på en filt ute i solen, 

Jonna, Meja och Hilma hade följde med Emilia till Svenstavik för att posta paket och handla på dollar, jag bad Jonna handla lite mjölk och annat som vi tex behövde till middagen.  

När jag solat lite och gräddat bullarna då fikade vi ute i solen innan jag solade lite mer. Låter som att jag solade halva dagen men det var max 1 timma sammanlagt. 

Strax efter 16.00 kom vi på att vi skulle åka till Handsjöforsen för att bada. Jag tog med schampo och balsam så att jag kunde tvätta håret, Jonna tvättade sitt också. Vi kom dit strax innan 17.00 och åkte därifrån 1 timma senare. Det var lite kallare än sist vi var dör och badade, uppfriskande och jag glömde ju såklart termometern 🙈

(null)

Noah var hos farmor under tiden, onödigt att ta med honom när han ändå inte vill bada utan helst bara ska klättra runt på alla stenar. 

När vi kom hem var klockan närmare 18.30, Meja hjälpte mig med middagen, hon skar all topping till pizzorna och jag röjde på bälgen efger bullbsk och fika. 

Klockan 20.15 satt alla till bords och åt pizza, gjord inte egen deg idag, Jonna fick köpa färdiga "pizza kit" då de var på extrapris, 15kr/er och då fick vi tid över till att åka och bada. 🤗

Barnen åt upp all pizza, Göran fick någon bit men jag ville inte ha pizza och hade ätit en banan tidigare så jag väntade tills efter barnen somnat. 

Göran nattade de små och jag stökade undan i köket efter middagen innan jag gjorde hummus och dipp, Towe skalade morötter och skar stavar av den och gurkan. Jag lade även upp mozzarella och tomater i skålar samt salamichips, det fick bli snacks och middag i ett. 

(null)

Vi kikade på film och när jag för en stund sen hade tänkt att gå och lägga mig vaknade både Minnah och Noah så jag fick vänta en stund med att lägga mig.  Klockan00.57 kunde jag lägga huvudet på kudden och sova. 

Det känns som att denna helg i helhet varit riktigt bra, härlig känsla 🥰




20 Augusti, lördag…

Vaknade 07.00 av att Theo, Louie och Ninni precis vaknade. Klev upp ganska direkt, lika bra då jag lndp inte skulle kunna somna om. 

Väckte stora barn vid 09.00, bra om de inte får sova alltför länge då skolan börjar snart igen, på torsdag är det dags. 

Mannagrynsvälling och smörgåsar till frukost, de flesta var skeptisk till vällingen men de flesta gillade den.  

Regnet öste ner ute, lika bra att stanna inne, ganska mysigt också. 

Jag skrev lite i min bok (Bullet Journal), försöka ta igen och komma ikapp. 

Så småningom upphörde regnet och solen kikade fram, jag var rastlös. Eftersom Noah hade fått sova en stund i Towes knä tidigare då vågade jag ta med honom ut på en promenad vid 14.00 tiden. 

Vi åt köttsoppa med klimp till middag, köpt soppa men egengjord klimp. Hårdbrödmackor till. 

Röjde i köket innan jag gick ut en stund och kikade vad alla gjorde, Vsdoer skruvade i vanlig ordning. Snart fick de besök, vänner som de skulle göra sällskap med till cruisingen i Sveg. 

Jonna och seniles hade gjort sig i ordning en liten stund i förväg, Casper bytte om 2 minuter innan de skulle åka 😅

Den har jag dammsugit nedervåningen, kommer in så mycket sant och grus nu på sommaren, renare inomhus på vintern…

Tog och tränade i närmare 60 min, med gummiband som motstånd denna gång. 

Nattade små barn och sen drog jag ner till sjön med Towe som sällskap och badade, Tiee var dock lite för frusen för att gå i.

(null)

Hem och fixa fika, de större tog mackor, jsg tog lite kvarg och granola dom jag åt i soffan. 

Slumrade till lite i soffan innsn jag tog och pallrade mig upp för stybgörmlig klar för sängen. 





19 Augusti, fredag och Bröllopsdag ❤️

Fick skjuts till bussen i morse av Göran, de skulle fortsätta borra det nya hålet för bergvärmen + att han skulle hämta en annan bil som han köpt som Jonna troligen ska köpa när hon sålt sin… Men tanke på vad som hände senare så tror jag det var bortförklaringar men jag funderar sällan på varför andra människor föreslår andra lösningar osv. Speciellt inte dem i min närhet. 

Bra dag på jobbet, allt flöt på bra, Var jag, J och vår praktikant från vuxenutbildningen H som var där idag. 

Som sagt så var det vår Bröllopsdag, den 17:e i ordningen och när jag var påväg till bussen så kom Göran plötsligt körande och hämtade upp mig ❤️. Jag fick fina blommor och sen hade han bokat bord till oss på Pinchos 🥹. 
Det var bpde mysigt och gott, tog lite väl lång tid att få maten men vi hann äta klart innan vår tid var slut. 

När vi kom hem så skippade jag att bada men ångrade det sen, blir så varm på natten om jag inte kyler ner mig med ett bad innan. 
Vi kikade på Spökjakt, avsnitt 4 och åt lite chips och choklad med de större tjejerna och jag höll mig faktiskt vaken!!!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

2022 betyder 22 år tillsammans med dig, mer än halva våra liv ❤️ igår 17 år som man och fru 🥰 🎉 och du överraskade med middag, jag älskar dig, jag älskar oss ❤️❤️❤️ vi hör ihop 🥹😍❤️

18 Augusti, torsdag…

Denna morgon hade jag stolt klockan på 04.30 och strax efter 05.00 åkte jag mot stan med en av Casper bilar, den som Jonna besiktades igår. Den fick några 2:or som Casper fixade direkt när han kom hem från jobbet och den frågade han ifall jag skulle kunna ta den till stan på ombesiktning innanjobbet och det kunde jag ju 😊. 

Jag hade tid 07.00 och var klar strax efteråt, bilen gick igenom utan problem och jag svängde förbi Jula och köpte en badtermometer, batterier och små glasburkar som är perfekta att ha hemmagjorde deo i. Köpte även någon sorts rostskyddsspray till Casper. 

Jag var på salongen 10 min innan första kund och jag hann få i mig lite frukost innan det var dags att börja. 

Jag hade fått ta över några sv en kollegas kunder då hon är hemma och sjuk, en av dem vill ha en "helikopterplatta" och jag hade aldrig klippt en sån förut. Jag lånade den väldigt breda och platta kammen som jag sett att E använder och så körde jag igång. Resultatet blev bra 😊

På lunchen sprang jag och H iväg och köpte blommor och choklad till K som fyller år, hon blev glatt överraskad och vi ska ordna något mer för henne senare när alla är tillbaka. 

Tony kom in och lånade nyckeln till bilen förvar hämta däck till Casper strax efter 16.00, tog vara en liten stund så var han tillbaka. 

Fick bra att köra hem också, stannade i Svenstavik och handlade lite mjölk, kände mig konstigt nog inte trött. 

Slapp natta barnen, gjorde ny deo istället och hällde i de nya små burkarna som jag köpt på Jula. 

(null)

När de små sov så fick jag och Towe ner till sjön och badade, jag tog med mig termometern som jag köpte. 
Tror den dock visade ca 2 grader fel, det var +13 grader i luften och den visade +15, den visade +18 i vattnet så jag antar att det var runt +16 egentligen. 

(null)

Till middag åt jag palt med fläsk sen dagen innan, är rätt gott och speciellt då man sällan äter det. 

(null)









16 Augusti, tisdag…

Lite lugnt från morgonen på salongen, men efter ca 2 timmar så var det fullt upp resten av dagen! 

Jag  åkte med Casper även denna morgon så kunde åka buss hela vägen och fick mig en promenad på köpet. 
När jag gick till bussen från salongen så stod regnet som spön i backen och det var +26 grader! 

När de små barnen var nattade så fick jag mig en positiv överraskning! Meja, Hilma och Towe frågade mig om jag ville följa med dem och bada!!! Så vi gick och badade 🤗. Det blir allt mörkare ute på kvällarna och det är rätt mysigt men lite läskigt när msn knappt ser varandra 🙈. 

Fixade lite middag till mig och Göran, sen kikade vi lite på film, Göran och Jonna hade redan börjat på en när vi var och badade. 

(null)
Försökte får dem att stå stilla så det blev en seriös bild men lyckades inte 😅

17 Augusti, onsdag…

Ledig dag men ställde klockan på 07.00 då Noah skulle vara hos tandläkaren 08.40. 
Alla andra sov när jag klev upp, då typiskt såhär veckorna innan skolorna ska börja så sover barnen länge på morgnarna efter att hela sommarlovet vaknat vid 06.00!!!

Jag gjorde mina rörelseövningar som jag gör så gott som varje morgon, skönt att få igång kroppen, tar bara 5–10 minuter. 
Åt lite frukost och Göran väckte Noah och såg till att han fick något att äta när jag klädde på mig. 

Hos tandläkaren som, ligger 4 mil bort, gick det jättebra, vi har väl där inne i ca 3-5 minuter sen var vi klara för att åka lika många mil hem igen. 

(null)
Nöjd kille som fick bpde bok, tabdborsteboch en blå spindel med glitter, hsn blev dock rädd för den senare 🙈 Jonna skojade med honom och han vet att de andra här hemma skriker om de ser en spindel…

Jag hängde handdukar på tork ute när jag kom hem, visste att regnat skulle komma runt 13.00 tiden och att de mest troligt inte skulle hinna torka klart men lite är ju alltid något, torktumlaren fick torka klart sen. 

Annars har vi inte gjort så mycket för när regnet väl kom så öste det verkligen ner! 
Gjorde Play-Doo till de små som de satt ganska länge och lekte med i köket. De större flickorna hade följt med Jonna till stan för att besikta en bil åt Casper. 

Palt med fläsk blev det till middag, inte alls som gillar men ändå övervägande, vi brukar köra några gamla husmansrätter med jämna mellanrum för att hålla dem vid liv och få lite extra variation. 

Vet inte om jag har nämnt det tidigare men vi har börjat borra för bergvärme, ett hål gjordes härom dagen men det gick inte att borra så djupt så de har idag börjat på ytterligare ett och då kan man istället försatt ha ett djupt använda båda två som är lite grundare. Tror det blir jättebra när det är klart, de ska fortsätta att borra i morgon. 

När de små barnen sov så följde Göran med mig på en promenad, jag passade på att ta ett  dopp i sjön på vägen tillbaka. 

(null)
+ 12 grader i luften och garanterat varmare i vattnet 🤗

15 Augusti, måndag…

En vanlig måndag med jobb, komplettera lite beställningar, inventera produkterna i hyllorna. Det har blivit lite oordning med det då jag inte vetat hur man gör, men nu är Jennifer tillbaka och vi hjälptes åt. 

Vädret har varit fantastiskt! +25 grader så det är ju lite synd att behöva stå och jobba en sång dag, mest eftersom det inte varit så många fina dagar denna sommar. 

Efter att ha kommit hem och nattat barn så följde Towe med mig ner till sjön för att bada, även hon badade 🤗. Jag passade på att tvätta håret också, lika bra för det var 4 dagar sen sist tror jag. 

(null)
Klockan var 22,00 och temperaturen i luften var +20 grader!!! 🤗🤩😍. 

När vi kom hem så rörde jag ihop lite mat, blev inget kvar till oss av middagen. 
Vi åt framför tv:n och jag gick och lade mig efter att ha nickat till några gånger i soffan. 




14 Augusti, söndag

Vaknade vid 07.30, klev upp strax efter 08.00, jag kläder på mig och tog med mig Minnah på en lång morgonpromenad. Minnsh satt och myste under täcket i vagnen och åt så och då lite hallon som jaga tankade och plockade. 

Pastasallad (som blivit över från tidigare) med rostat bröd blev det att äta till frukost/lunch när klockan var strax innan 11.00, sen gick alla ut. Solen kikade fram och temperaturen steg snabbt från ca +17 till +23 grader. 

Göran klippte gräset och vid 15.00 befann vi oss vid Handsjöforsen för att bada. 
Hoppa från klipporna och simma lite i det friska vattnet innan man tar en paus i solen på de varma stenarna, eller så hoppar och badar man hela tiden! 
Vi var där i lite drygt 2 timmar sen pkte vi hem för att laga middag. 

(null)

(null)

(null)


Jag var mest bara hem och vände innan jag åkte tillbaka till Handsjön för att vara med på yoga, underbart att få sträcka ut hela kroppen ordentligt 🤗. 

När jag kom hem så satte jag igång att laga middag till mig och Göran + en matlåda till Casper. Jag ordnade även 4 matlådor till mig själv som räcker till hela veckan. 

När vi ätit så nattade jag de små, Jonna och Meja hade varit till Åsarna och handlat lite gott tills att vi skulle se på film. Kände mig pigg men fick tillslut avbryta för att gå och lägga mig, de andra fortsatte att kika. 


13 Augusti, lördag…

Det var en ganska lugn morgon, ingen som vaknade sådär ruskigt tidigt! Vaknade ungefär vid 08.00. 

Strax efter 09.00 satt jag och Göran i bilen på väg in till stan för att storhandla, egentligen en vecka för tidigt men lika bra att göra det innan saker och ting börjar ta slut och man måste ströhandla. 

Vi var först in på xxl för att köpa en ryggsäck till Louie, alla barn har inför sin allra första skolstart fått en helt ny och rejäl ryggsäck. Alla utom Ninni (hon ville absolut välja en annan) har fått en från märket Dakine, Louies var en lite annan modell och camouflage mönstrad. 

Vi var hemma igen strax innan 15.00, vi bar in alla påsar, jag plockade först in i frysen och sen packade jag upp resten och sen in i skåpen. 
Till middag blev det grillkorv med pommes, enkelt och ganska gott. 

När de små barnen lagt sig och somnat följde Göran med mig ner till sjön, han hade tänkt bada med mig om jag valde ett annat ställe än det närmast… för mig spelade det ingen roll men eftersom han inte sa något så tog jag bara något ställe… 

(null)
Kvällens " badbild" 😍

Nytt försök att se Spökjakt, kan inte påstå att det gick så mycket bättre… 😅 Somnade ifrån även denna kväll🙈

12 Augusti, fredag!

Äntligen fredag! 
Fick skjuts av Casper även denna morgon 🤗 och jag kom ihåg att kliva av bussen på rätt ställe denna morgon, dagen innan råkade jag åka lite för långt 🙈. 

Dn bra dag på jobbet, bra flyt och trevliga kunder och fina kollegor! Jag älskar mitt jobb 😍 men längtar ändå såklart till helg och ledighet. 

Åkte bussen ända hem till byn idag och gick de sista 2 km från bussen och hem. Så skönt att få promenera efter att ha suttit stilla på bussen så länge. Tar ju nästan 2 timmar…

Kom hem, myste och gosade lite med familjen, tog mig lite middag och sen gjorde vi en ny matlista för nästkommande 5 veckorna. När det var klart gjorde vi en handlingslista, lite kortare än vanligt då vi redan hade en del mat kvar i frysen och skåpen. 

Hilma följde med mig ner till sjön när jag nattat de små, simmade några minuter, tvättade av mig dagen och klev sen upp, torkade av mig, klev i min onepiece och sen gick vi hem igen. 

Dukade fram lite tilltugg, jag tog mig lite kvarg och granola också, var fortfarande lite hungrig  och sen kikade vi på Spökjakt med Towe, Hilma ville inte se och de andra 3 äldre var inte hemma. Jonna har följt med farmor till Älvdalen och Meja & Melvin är hundvakt hemma hos farmor  

(null)
Det var rätt mörkt ute när det var dags för mitt kvällsdopp 😅

11 Augusti, torsdag…

Casper började jobba tidigare idag så jag kunde åka med honom till Svenstavik och ta bussen därifrån, lyxigt 😍. 

Ställer alltid larm så att jag, ifall att jag sover på bussen, ska hinna vakna innan vi passerar hållplatsen där jag ska kliva av… denna morgon var jag nog extra trött då jag lyckades somna till igen och hamnade på busstorget 😅. Fick bli en snabb promenad tillbaka till salongen så att jag hann äta min frukost, 10 min räckte 🤗. 

Ännu en fullbokade dag med lite av varje, noder bottenfärg, klippningar och avslutningsvis folieslingor. 
På lunchen gick jag och handlade lite frukt, är alltid lite hungrig när jobbdagarna är slut och då passar det bra att äta något på bussen hem. 

Nattningen denna kvöll gick något smidigare, och när de små sov så följde Towe med mig ner till sjön. Vattnet är fortfarande inte för kallt och det var rätt varmt i luften ändå, ca +15 grader och det var härligt att simma runt lite. Tvättade håret och simmade lite till, befriande på något vis 🤗. 
Väl hemma igen fönade jag håret torrt och sen gjorde vi i ordning något att äta framför tv:n, sen middag som vanligt. 

(null)
Kattungarna växer och är nu 8 veckor, så lurviga och gosiga, völdigt sociala och orädda 😍



10 Augusti, onsdag…

Idag var det åter igen jobb och dags att fylls på busskortet med 30 dagars resor. 

Full fart på jobbet hela dagen och A-L var in och fixade håret på en blivande brud, hon har fortfarande semester 1,5 vecka till så det var kul att se henne ingen, inte setts på över 4 veckor då hon blev ordentligt förkyld först. 
Jag började dagen med ett slinga ett megatjockt hår och då skojar jag inte, är nog det tjockaste jag varit med om. Sen i verkningstiden satte jag några slingpaket k Evas hår, hon var egentligen ledig men var så less på sin virvel så vi villade bort den lite. 

Göran, Jonna och 3 (små) barn till åkte till Sundsvall lite spontant idag då de hittat den bil till Jonna, de har ju letat oavbrutet nästan sen hon sålde sin. 
Övriga barn (de större) var på Campingen och badade och som en liten extra bonus så var min syster Tina och hennes barn där också ❤️. 

Det var varmt och skönt väder hela dagen idag, så även på kvällen när jag kom hem. Det hade varit perfekt för att ta ett dopp i sjön men barnen fick vara vakna extra länge + att Noah tog väldigt lång tid att natta så det blev bara inte av. Jag åt middag strax innan midnatt och sen var det raka vägen isäng. 

Casper fick äntligen sålt Epan som han satt motor i och fixat med, var ju tänkt att Meja skulle ha den men vi var för sent ute för att boka till för henne att ta AM-kortet + att det blivit rejält kostsamt senare åren så det blev bara inte av. Hon får ju ändå börja övningsköra  till våren så det var ju kanske inte hela världen även om hon sett fram emot det. 

(null)
Före…

(null)
Efter 😍


9 Augusti, tisdag…

Blev väckt tidigt av morgonpigga barn men de kikade på film och jag kunde slumra vidare en stund. Typiskt när man är ledig men så är det ju när man har barn, som inte ännu blivit tonåringar och uppskattar att sova länge på morgonen. 

Efter frukost så spelade barnen spela och lekte lite på sina håll, det så grått och trist ut ute men det visade sig sen att trots det gråa så var det ändå rätt varmt, runt +20 grader. Det kom också en liten regnskur men klarnade upp. 

Tvätten hade halkat efter lite, rent och torrt men inte sorterat och på din plats så det hjälptes vi åt att fixa. 
Flyttade även om Noah leksaker som han haft i vardagsrummet in till för han sover i samma rum som Louie och Minnah. Det rensades bland alla leksaker och plockades och lades på sin plats ordentligt och sen möblerades det om lite också. 

Till middag var det planerat ärtsoppa och pannkaka, smeten till pannkakorna gjorde jag efter frukosten så när det började närma sig middagstid var det bara att ställa sig och steka närmare 60 pannkakor samtidigt som soppan sakta värmdes. 
Middagarna nu på sommaren blir allt som oftast ganska sena men det är ju ändå ganska härligt och lämpligt, frukostarna halkar ju också efter. 

Efter middag och tandborstning så fick baren kika på en film för att varva ner, jag och Göran passade då på att äta. Det är alltid smidigare om vi äter efter barnen, dels pga att vi alla inte får plats att sitta samtidigt vid bordet men också att man kanske hinner känns vad maten smakar om barnen redan är mätta och belåtna innan. 

När de små barnen somnat så följde Hilms med mig ner till sjön för att bada. Det var +17 grader vid 22.20 tiden och de nästan obefintliga vindarna var ljumna 🤗. Först badade vid bron men Hilma tycker det är svårt att komma i och doppa sig när det är så långgrunt så vi gick tillbaka hemåt och badade nedanför insamlingen också och där var det faktiskt ganska mycket varmare i vattnet också! 

(null)

(null)

Väl hemma igen så drack vi ge och spelade lite spel innsn det var dags att sova. 
Minnsh vaknade och kom upp precis när jag lagt mig. Frågade om hon fick sova med mig och hann knappt lägga huvudet på kudden innan hon sov igen. 



8 Augusti, måndag

Vardag och jobb igen, inte så utvilad efter helgen men jag kan ju sova på bussen på vägen in till jobbet i alla fall, har lite svårare att sova på vägen hem. Säterna på de nyare bussarna stannar inte bakåtlutade utan med för lite tryck eller vikt så åker de tillbaka + att de knappt går att luta. 
Just idag tog jag bilen ända till Svenstavik då Casper behövde åka med, han har ju inte haft firmabilen hemma under sin semester som denna dag var slut och det var dags att återgå till vardag även för honom. 

I alla fall så hade jag fullbokade listor när jag kom på morgonen, fick en avbokning på en klippning innan lunch och sen en klipp och färg efter lunch. Den första luckan fylldes igen snabbt, den andra delvis och jag hade tid över att smörja skären till klippmaskinen samt skicka iväg beställningen till wella. 

Göran skjutsade in Jonna och Hilma till stan så att de var för strax efter 09.00 för att hämta ut sina nya glasögon. De passade även på att handla lite innan de sen åkte hem, sen var Jonna snäll och körde hem bilen som jag lämnat i Svenstavik på morgonen, vilket betyder att jag kan åka bussen ända hem till Rätan och kunde sen ta en promenad (2km) hem från bussen. 

Efter att ha ringt och rådfrågat veterinär så satte sig Göran återigen i bilen när han precis kommit hem, denna gång med en av kattungarna och Meja med sig. En av killarna är svullen i ena ögat och går med det stängt, det visade sig att han hade en liten skada på hornhinnan, säkert efter att ha busat med sina syskon. Nu har han fått medicin och ska tillbaka på fredag, ögat ser ut att kunna bli helt bra igen 🤗. 

(Edit; det visade sig några veckor senare att det bara var en kattunge som var kille, och det var denna som skadat ögat). 

Det var en del stök vid nattningen denna kväll + en ädel disk i köket som jag i frustration över stöket med nattningen den tog tag i. Ofta ser det ut att vara mer än det är och går ganska snabbt att få i ordning. 
När diskbänken var tom och ren så började vi förbereda för att göra oss några räkmackor till middag/kvällsfika, de hade redan kokat äggen och tagit fram räkorna tidigare. 
Meja och Towe tog tag i att skala äggen och Göran följde med mig ner till sjön för att bada, hsn bara som sällskap, jag stod för badandet. Så ärligt att bara få chocka kroppen lite smått med det svala vattnet, andas in den friska och klara luften och bara vara! Unnade mig att vara i ca 5 minuter, långa härliga simtag kombinerade med andetagen och livet kändes pterigen helt underbart ❤️, påfyllt med massor av positiv energi och den dåliga var som bortblåst! 

Vi gjorde våra smörgåsar, myste ner oss i soffan och åt, såg på film och varvade ner ytterligare, jag så mycket att jag somnade. Somnar aldrig så att jag sover djupt i soffsn men denna kväll hade jag svårt att bara lämna sömnen och kliva upp för att göra mig klar och krypa ner i sängen, varje gång jag vaknade till så kände jag att det var precis vad jag borde göra men det gick inte 🙈, inte förrän Noah vaknade till och jag hade en anledning att kliva ur soffan. Så tillslut kom även jag till sängen och kunde få sova ordentligt i några timmar 🤗. 

(null)
Denna bild tog jag på promenaden hem från bussen, då var klockan runt 19.00 och temperaturen var runt +20 grader. 







7 Augusti, söndag…

Vetemjölsgröt och mannagrynsgröt till frukost och sen planera lite middag och vad som eventuellt behöver handlas inför kommande vecka. 

Promenad till affären med Melvin och Noah, tog med panten och köpte mjölk. Köpte även jäst, florsocker och färskost då Jonna sagt att hon varit sugen på "philadelphiabullar". 
När vi kom hem igen var Hilma i full färd att baka "chocolate chip cookies" och Jonna tog snabbt hjälp av Towe i köket och satte igångsatt baka bullarna. 

(null)
Jag frågade om han kunde se lite glad ut… 

(null)
Tydligen kunde han inte det förrän han tog av sig mässanläggning solglasögon 😎 ❤️

Spelade "nya"spelet "Klirr" med Ninni och Lilly, laminerade sen korten som blivit lite slitna genom åren, tog ett tag att klippa till vart och ett av korten sen. 

Några av barnen var ute en stund under dagens gång men de flesta höll sig inne, det var soligt ute men inte så väldigt varmt och det blåser lite småkyligt. 

När bullarna gräddades fick jag med mig Jonna på att göra rörelseövningar för att mjuka upp kroppen, efter det körde jag även ca 30 min styrka med hantlar och kettle bell, inget avancerat bara lite basic. 
Hade även tänkt åka på Yoga med Jenny men det blev mitt i middagen så det får bli en annan gång men hade varit skönt att få sträcka ut och igenom kroppen ordentligt. 

Efter middagen klippte jag Emilias hår och Jonna och Göran pkte en sväng till Åsarna, hon skulle provköra en bil som Casper bytt pt sig och ev köpa men hon gillade den inte riktigt. 

När de mindre barnen sov så tog och Noah och Göran en promenad, på vägen tillbaka tog jag mig ett dopp i sjön, varmare än jag tänkt. 

Senare när Noah somnat kikade vi på film och åt gurka med hummus, vindruvor, lättsaltat delen, lite popcorn, chips och någon chokladbit. 


6 Augusti, lördag

Några barn var vakna redan tidigt, några vaknade lite senare och de större barnen vaknar inte och kliver upp förrän man säger åt dem oftast. 

Havregrynsgröt till frukost, egentligen ingen helgfrukost men de äter ju ofta smörgåsar på vardagarna nu när det är sommarlov så då kan man ju blanda lite hur som helst. 

Loppis genom byn i helgen, Casper och Emilia pkte en sväng och hittade lite smått och gott, hade med sig ett spel som heter "Klirr" till barnen, ska kika på det senare. 
Jag skippade loppisen, blir bara att jag kommer hem med saker som jag egentligen inte behöver och det passar sämre just nu. 

Regnigt och trist väder ute, blev bättre på eftermiddagen. 
Jag tog en rejäl sväng med dammsugaren och skurade även golvet i hallen. 
Lagade köttbullar, makaroner, brunsås och broccoli till middag. Samtidigt så testade jag göra egen Tahini och sen skulle jag göra hummus men hade inga kikärtor så gjorde på stora vita bönornocv det blev helt okej gott ändå. 

Efter middagen röjde jag i köket och sen gick jag en promenad, en lång en och var också "tvungen" att ta ett snabbt dopp i sjön. Så härligt att simma bland vågorna. 

(null)

(null)


(null)

Senare på kvällen när Noah äntligen hade somnat så såg vi andra avsnittet av "Spökjakt", rätt spännande, gillade detta bättre än det första. 

(null)


5 Augusti och fredag…

Sista dagen innan helg! 
Fick en bra start på dagen, härliga kunder och fint väder. 

Åt "overnight oats" till lunch, så enkelt att röra ihop på morgonen om det inte blivit någon matlåda över 🤗. Väldigt gott också! 
Gick en promenad ner på stan på lunchen och hann kika lite snabbt på glasögonbågar, behöver nog köpa nya, har haft de jag har ni i 6 år nu, men synen hade inte ändrats något sista jag kollade för ett knappt år sen. Men det är ingen brådska, men kul att kika lite. 

Var klar i god tid, hann packa ner jacka och annat i ryggsäcken, fick en apelsin av Eva som jag skalade och lade i en låda för att enklare kunna äta den på bussen och tog sist men inte minst ut soporna innan jag gick till bussen. 

När jag kom hem hade de mindre barnen precis lagt sig, myste med Noah en stund och sen ville han gå en promenad. Jag tog med mig honom och Towe och eftersom det var så härligt väder så tog vi med oss handdukarna ifall vi ville ta oss ett dopp. Det var +16 grader ute och nästan vindstilla, solen var påväg ner och lyste upp vattenytan. Noah satt i vagnen nere vid vattnet (på lagom avstånd) och såg på när vi skulle bada, han skrattade och hade skoj. Jag doppade mig och simmade runt lite före Towe som höll sig nära stranden tills var jag klar, sen släppte jag lös Noah en stund när jag torkade och klädde mig. Han kastade sten och gick om kring och utforskade, kände lite på vattnet och konstaterade att det var kallt. 

Väl hemma igen så nattade jag Noah som somnade ganska direkt, sen gjord ekar äggröra somnjag lade på en bädd av hackade salladsblad och lite riven ost och sen på med lite krydda. Till det åt jag 2 hårdbrödskivor med lite smör och några bitar melon. 
Vi dukade även fram lite annat gott en stund senare och kikade på säsongsstarten av "Spökjakt säsong 4"! 

(null)

(null)

(null)


(null)
Här, bara 300 meter från vårt hus brukar vi också bada ibland 🤗



4 Augusti (torsdag)

Det var +14 grader och sol när jag åkte hemifrån, grått och trist när jag kom till stan men det dröjde inte länge förrän solen sken och det var +21 grader! Ljumma vindar och en härlig promenad blev det på lunchen. 

Köpte ett par skor till Noah på annans visa facebook, fick det levererade till salongen efger lunchen. Lite större ln jag trodde men de blir perfekta till hösten, de som han har nu räcker en stund till. 

Bara klippningar idag men det kan vara skönt det också. Klippte en kille som ska gifta sig på lördag, skulle egentligen klippa skägget hans också men saker och ting hade löst sig så han skulle hinna ta tag i den biten själv. Inom 10 minuter efter att jag ändrat om hans bokning så hade jag fått in en klippning i den luckan. 
Jag var sist kvar på salongen, hann stänga och göra kassan, lite småstressad men hann med bussen utan arts slinga 😅. 

Barnen hade dn önskan om att vi skulle äta på Pinchos hela familjen innan sommarlovet är slut men de räknade ut att det skulle kosta omkring 5000kr!!! Så de var ganska nöjda med att åka och köpa pizza fram pizzerian istället, det kostade "bara" 1500kr och då blev det ca 3 pizzor över och en halväten kebabtallrik. 
Jag var inte så sugen på pizza och fick en god kycklingsallad som jag åt när jag kom hem. 

Vi fick oväntat besök strax efter och när jag ändå satte igång en kanna kaffe så röjde jag i köket innan vi satt ute en stund och var sociala. 

Jag hade tänkt ta ett dopp i sjön men det får vänta tills i morgon, det blåste och var grått, ingen sol i sikte. 
Göran och barnen var iväg till Handsjöforsen och badade tidigare idag, första gången för Noah. 

(null)





3 Augusti (onsdag)…

Börjar med att vi denna dag firar 22 år som förlovade jag och Göran, tänk om vi vetat då hur vårat liv ser ut idag ❤️

Onsdagar är egentligen min lediga dag men som jag skrev igår så har jag bytt dag nu under 3 veckor så denna dag jobbade jag och den kan se ut ungefär såhär:

Kliver upp kl. 05.00, går på toaletten, skakar till mitt kollagen som jag dricker efter att jag gjort mina rörelseövningar i 5-10 minuter. 
Borsta tänderna, tvätta och klä på mig, sen åka mot Åsarna vid 05.45 ungefär. Kliva på bussen som åker 06.10. 
Jag försöker oftast sova på bussen in till stan, är framme ca 07.30, frukost äter jag på salongen/jobbet + förbereder lite inför dagen, fixat med tvätt, disk, låser upp dörren, osv. Det är ju såklart inte bara jag som gör detta utan vi hjälps åt. 
Börjar jobba och tar första kunden vid 08.00, har lunch mellan klockan 12.00-13.00 (oftast) och då äter jag och tar en promenad om jag hinner och vädret tillåter. 
Jag slutar 17.00 och bussen hem går klockan 17.15 frpn busstorget, om jag hinner så kliver jag på bussen där, annars kliver jag på strax innan Lidl. 
Äter oftast en banan på bussen och ser till att få i mig mer vatten innan jag även på hemvägen försöker sova/vila. 
Kliver av bussen i Åsarna och tar bilen hem, är oftast hemma vid 19.00. 

Vad som sen händer resten av kvällen från det att jag kommer hem tills att jag går och lägger mig är väldigt olika, speciellt nu när barnen har sommarlov. 
När jag kom hem den här kvällen så hade Göran och barnen möblerat om (som vi pratade om dagen innan) och bytt lite rum med varandra. De hade gjort en kort paus för en enklare middag, tortellinin med ostsås och grönsaker, den hade de fortsatt igen och var nästan klara. 

Jag tog undan disken i köket, kikade ägg och sen nattade jag de små innan vi åt äggmackor till middag och de större barnen tog sig lite kvällsfika. 
Vid 23.00 tiden borstade jag tänderna och gjorde mig klar för att sova och 40 minuter senare så sova jag. 

Här kommer bilder på ett av dagens jobb 😊

(null)
Efter 

(null)
Före


2 Augusti (tisdag)…

Min lediga dag denna vecka, annars är jag ledig på onsdagar men nu under 3 veckor så har jag bytt min lediga dag för att det ska passa bättre nu när 2 av oss har semester. 

Vi gjorde inte så mycket alls, tog bort tovor på katten "Sötnos" som varit borta i lite drygt 2 veckor. Hon är en gammal katt så vi tänkte nästan att hon inte skulle komma hem mer p vi blev både lverraskade och glada när hon jamade utanför dörren. 

Det var soligt ute men inte speciellt varmt, mellan +13 till +15 grader och svala vindar. 

Vi diskuterade lite angående eventuella rumsbyten mellan barnen men alla var inte helt överens så vi får se hur det blir. 
Vi brukar möblera om och flytta runt lite då och då allteftersom behoven hos barnen ändras. 

Så småningom packade vi på eftermiddagen in oss i bilarna och åkte till Svenstavik för att handla lite. Det fattades en plats men Casper och Emilia skulle bara vara hemma så Noah fick stanna med dem. Varför det blev just honom var för att han helst inte ska sova något under dagen för då har han så svårt att komma till ro på kvällen och Minnah kan lika gärna åka i hans bilstol så det var en bra lösning. 
Jonna körde ena bilen och Göran den andra, efter att vi varit på Dollar Store så bytte vi bil, Jonna och Meja tog den större bilen med de mindre barnen och åkte hem innan oss, vi skulle en kort sväng på Ica också. 

Det blev rester till middag när vi kom hem, Jonna och Meja hade redan sett till att de små ätit, det fanns att välja på pastasallad eller kryddigkorvwok. 
Efter middag fick barnen äta sitt försenade lördagsgodis och se en film. 
Vi är inte alltid så noga med det där att barnen får godis just på lördagar i övrigt, det är inte ens alltid som det blir varje helg/vecka. Tycker det är bättre att inte ha en speciell dag som ska kretsa kring det, utan drycken lika göra bli en tisdag, det funkar för oss. 

Senare på kvällen när barnen sov så såg vi en film med de större barnen, jag somnade som jag oftast gör 🙈 men jag hade sett öven denna film innan så jag missade egentligen inget viktigt 😅. 


1 Augusti (onsdag)

Sommaren sjunger på sista versen, i alla fall sista månaden, jag hoppas och önskar verkligen att det blir en varm och fin Augusti för sommaren har ju inte alls varit något vidare vädermässigt…

Jag har tänkt flera gånger under både våren och sommaren att jag ska ta upp bloggandet igen men det har blivit att jag prioriterat annat helt enkelt och låser mig vid att alla inlägg måste vara så långa osv…

I vilket fall så är ju bättre sent än aldrig tänker jag och jag börjar enkelt…

Söndag var det den sista Juli och vi överraskade barnen med att åka till Leksand Sommarland! Vi åkte strax efter 06.00 på morgonen och var hemma vid 23.00 tiden på kvällen! Vi hade planerat att vara hemma lite tidigare men det tog extra lång till att åka genom Rättvik då det är "classic car week" och sen var det en lång och långsam kö straxt utanför då det hänt en olycka. En bil som brunnit så den var det inte mycket kvar av men det såg ut som att de inblandade klarat sig fint! 

Baren blev både glada och överraskade, vi hann med allt som vi skulle, vädret var bra, lagom temperatur och bra fördelning mellan sol och moln + en gnutta regn. 
När vi kom fram åt vi frukost innan vi gick in på området. Vi började med att gå runt bland alla aktiviteter på land, sen åt vi lunch, vi hade med oss pastasallad och sista badade vi. Bo var både i vattenlandet men pkte öven en del rutschkanor och forsar där man satt i ringar. 
Parken stängde vid 18.00 och vi gick ut strax innan, efter att vi spelar på chokladhjulet och Meja vunnit 2 kg Marabou choklad! 
Vi stannade i Mora och köpte middag på Mc Donalds och sen åkte vi hemåt. 
Jonna hade hittills kört Mondeon, hon och de äldsta barnen, men nu kände hon sig lite trött och jag tog över, Göran fortsatte att köra Galaxyn med de yngre barnen, jag och Jonna bytte bara plats och bil. 

Casper och Emilia var kvar hemma, de har nyss kommit hem från sin semestertripp. 
Melvin var också hemma, han och Tyra, det har han inget emot utan gör det så gärna. 

(null)

Igår, måndag, var jag åter tillbaka på jobbet, völdigt trött men dagen gick ändå rätt fort. Lättsamma och trevliga kunder 😊. 

Kvällen avslutades med att se på film med de större barnen, jag somnade och såg inte klart filmen men det var mysigt i alla fall.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus