Jo, den nya vagnen...

Lovade ju en förklaring angående den nya vagnen, eller ja förklaring låter ju tokigt men jag kan berätta hur det hela gick till 😊. 

Jag kom på en dag att jag skulle vilja byta ut vår Babytravel Amsterdam till en liten och smidig vagn med separat sitt och liggdel för att ha som sovplats här på nedervåningen till bebis i börja. Tänkte det vore smidigt då vi har sovrummet på övervåningen numera. 
Jag kom ganska snabbt att tänka på en Bugaboo Cameleon då jag läste att en annan mamma skrivit att den var så smidig att ha till just den nya lända bebisen och att den inte tog så stor plats och var smidig att köra inomhus. 

Jag berättade för Göran om min ide och han hakade på, jag kikade även på lite andra vagnar som var små men fastnade inte riktigt för någon för de var ändå klumpiga på något vis. 

Vi hittade först en äldre modell med diverse tillbehör för en rimlig peng men den var rätt långt bort! Typ 35 mil...
Kikade lite mer och hittade en tjej i Östersund som skulle sälja en, den var nyare och hade svart chassi vilket tilltalade oss båda! Dock var den nästan dubbelt så dyr men bara 10 mil bort och hade massor av tillbehör! Tänkte jag kunde ju sälja det jag inte behövde. 

Kollade upp och läste på lite om de olika modellerna av just cameleon och cameleon3 som nyss kommit ut hade fått ganska många förbättringar. Kollade lite med en tjej som kan rätt mycket om vagnar och speciellt dessa och hon tyckte att det var ett överpris för den i Östersund som var en cameleon+ och att jag kunde få en cameleon3 för bara 1000kr extra!

Läste lite om 3:an och berättade för Göran om förbättringarna och han sa att det då var lika bra att kika efter en sån och se vad som fanns. 
Frågade i en grupp på fb vad de hade att sälja och då hittade vi denna fina cameleon 3 all black med soft pink topset och terränghjul och chassiskydd som tillbehör. Den var dessutom bara knappt 3 månader gammal och ägaren kunde tänka sig att skicka den, fick ett bra pris med så vi slog helt enkelt till!

Priset blev det dubbla än vad jag/vi tänkt från början men efter att ha sålt cykel, cyckelkärra, bilbarnstolar, babytravel vagnen och lite annat så fanns pengarna och jag slog helt bort tanken på att det egentligen är mycket pengar utan tog chansen. Andrahandsvärdet är ju väldigt bra på dem också. 

Så nu står den som sagt här hemma och väntar på att få bli använd. Det kommer bli sååå bra ❤️  
(Nu sover förhoppningsvis snart en förkyld Theo så jag också kan krypa ner i min säng och sova några timmar!? Eller kanske inte...)

Arbetsförmedling och Liam.

I måndags var Göran och skrev in sig på arbetsförmedlingen igen efter en sommar som pappaledig. 
Vi passade på att hälsa på Robert och Liam också när vi ändå var i Svanstavik, de lekte med bakgrejerna i köket och åt korv till lunch 😊


Barbietårta & gräddtårta på beställning!

Igår (fredag) kväll gjorde jag tårtor till en tjej som heter Alicia och idag fyllde 5 år. 
Hennes pappa (och mamma antar jag) ville överraska henne med en riktigt prinsesstårta/Barbietårta och efter att han sett en bild på den jag gjorde till Towe så ville han att jag skulle göra den!
Gjorde ju två tårtor med Spindelmannen motiv på till hans son tidigare i sommar också. 

Jag hade lite knappt om tid och mycket runt omkring så att lägga drygt 3 timmar på att baka egna tårtbottnar skippade jag, jag köpte 5 st i stället 😊. 

I Barbietårtan var det glasscreme och mjölkchokladfluff som fyllning och i gräddtårtan glasscreme och någon form av jordgubbsgrädde gjor på frysta jordgubbar, det fanns inga färska. 

Barbietårtan hade 8 bottnar och 7 lager fyllning och gräddtårtan 4 bottnar och 3 laget fyllning. 
Marshmallowsfondanten som jag klädde Barbietårtan med hade jag gjort själv. 

Efter lite kavling och pill blev resultatet detta:

Ganska nöjd måste jag säga!

Och det var minst sagt pappan som hämtade tårtorna idag också 😀. 

Gräddtårtan kläddes med just grädde och dekorerades med hela jordgubbar, tårtgele och bokstäver i choklad som jag fixade i morse. 
Resultatet på denna kunde kanske ha blivit bättre om jag hade haft mer grädde hemma men jag är ändå nöjd. 

Nu får vi bara hoppas att de smakade bra också 😊
Invigning av vindkraftparken och Tivoli!

Idag har det varit stor invigning av vindkraftparken som byggts här i byn, det anordnades med bussar för allmänheten samt att hela Rätans skola var upp och kikade dagen till ära. Både skola och dagis har varit upp och kikat under byggets gång men nu var det helt klart!
Vi stannade dock hemma, hade iofs varit skoj att åka upp men vi var lite osäkra på om vi skulle hinna tillbaka tills barnen skulle hämtas på dagis/förskolan.
 
Som grädden på moset så ordnades det även ett Tivoli bara för oss här i byn (och småbyarna omkring som ändå tillhör Rätan) och ALLT var GRATIS!
 
Det öppnades klockan 18.00 och skulle hålla på till 20.00 ca, alla fick ett varsit plastkort som gav fia åk på alla karuseller samt 2 omgångar var på chokladhjul, pilkastning, bollkastning på burk samt bollkastning på lurviga gubbar, popcorn och sockervadd ingick också!
 
Vi kom dit, Theo satt i vagnen, barnen fick varsitt kort och information och sen var det "POFF"... borta! Ninni och Theo gick med mig och Ninni började med en liten karusell.
Det fanns 4 olika karuseller, anpassade för alla olika åldrar så det var kanon! En av dem var radiobilar, sen en sån med ponnys, bilar, elefant och annat som bara åker runt i lagom fart för de minsta, en som går runt och kan styras upp och ner med hjälp av spakar och så sist en sorts virvelvind i bläckfiskmodell (har ingen aning om vad de heter ;P).
 
Tiden gick lagom fort, vädret var toppen, inte för varmt och inte för kallt och inget regn. Köerna till karusellerna var i princip obefintliga, man fick vänta max ett åk så allt rullade på fint.
 
Under tiden så delades det ut fler kort och därmed fick fler chanser att spela och åta popcorn och sockervadd!
Efter en timma så höjdes vinsten vid chokladhjulet så varje vinst gav högvinst (innan behövde man rätt nummer + en röd lampa, nu behövde man bara rätt nummer!). Jag hade precis ställt mig och skulle spela när de kom och meddelade detta och vet ni!?!?!? JAG VANN!!! Jag vann inte en gång, jag vann två gånger, i rad, på samma nummer!!! Det har aldrig hänt förut, brukar inte ha tur i spel så ofta, men idag kom jag hem med 2 kg Marabou mjölkchoklad samt 2 kg Toblerone!
 
Ninni ville till en början inte åka så mycket karusell trots att jag frågade flera ggr men sen så kom farmor dit och frågade igen och då var det inga problem, vet inte alls hur många ggr på rad hon åkte den karusellen för de yngsta!? Ett litet avbrott för att åka nästa karusell (den som går att styra upp och ner) några ggr med Hilma och sen på den lilla igen.
 
Casper bodde nog i radiobilarna och Jonna och Meja i bläckfisken, Towe, Hilma och Melvin åkte den också några ggr men de höll sig nog mest till de lite lugnare varianterna. Melvin berättade att han varit tvungen att gå och kräkas vid ett träd efter att han åkt bläckfisken och Towe såg ganska blek ut efter sista åket innan vi skulle åka hem.
Göran skjutsade dit oss sen åkte han hem för att klippa klart gräset och sen kom han tillbaka strax efter 20.00 igen och när vi satte oss i bilen var klockan 20.30 och jag skulle tro att karusellerna kördes en stund till efter det också.
 
Tyckte det blev en hur bra kväll som helst, lyckliga och glada barn överallt och det var så skönt att det var på hemmaplan med människor som man känner till och att det ändå var så pass litet att barnen faktiskt kunde får släppa lös och springa och åka bäst de ville. Skulle aldrig släppa dem så på ett större nöjesfält men detta kändes helt ok och alla såg så lyckliga och glada ut, stora som små, gamla som unga, helt fantastiskt! Tror detta blev en STOR SUCCÉ! Barnen frågade direkt när vi kom hem om det skulle bli tivoli här i byn snart igen!?
 
När vi kom hem vara det bara för barnen att göra sig klar för sina sängar och sen slocknade de relativt snabbt som klubbade sälar. Antar att alla kommer att vara lite extra trötta i morgon och att det stora samtalsämnet på både skola och dagis kommer att vara TIVOLI, KARUSELLER och CHOKLAD!
 
Nä nu är det hög tid även för oss att krypa ner i sängen, en ny dag i morgon som ska dras igång tidigt och skolbarnen ska till skolskogen och Casper ska ha lära-känna-dag med nya klassen/klasserna på skolan med lite olika aktiviteter och annat skoj.
 
Puss å god natt !

Dop för Astrid!

Idag har vi varit på dop!
Elin Astrid Karolina döptes i Hackås kyrka idag dem 24 augusti 2014 
❤️

Vi kom i tid, barnen skötte sig över förväntan (lite myror i baken men glatt humör och inga illvrål) och lilla solstrålen Astrid bar så nöjd och glad. 

Hade lagt bort telefonen och Göran filmade med kameran så några egna kort tog jag aldrig, har dock lånat ett av Magnus syster Andrea som jag bjuder på. 
Märta skulle väl egentligen vara där framme med mamma, pappa och lillasyster men valde att sitta/stå på bänken med Towe och fnittra och pussas i stället 😜. Men det gick ju bra det och som sagt alla var på bra humör och det var ett jättefint och lagom kort dop 😊. 

Efteråt var det fick i sockenstugan (eller vad det kallas!?) och även där gick allt galant. 
Efter presentöppning gav sig alla av en efter en men jag och barnen stannade kvar och hjälpte till med städningen för att sen åka till mamma för att äta middag, Tina med familj bjöd också in sig då det tydligen såg ut som ett bombnedslag hemma hos dem efter nattens dopförberedelser 😊. 

Tack alla fina för en strålande och underbar dag! 
Puss puss på dig Fina Astrid ❤️

Välkommen hem min rosa skönhet!!!En Bugaboo Cameleon 3 All Black!!!
❤️
Nu väntar vi bara på bebis!

(Förklaring kommer 😜)
God natt!


Bröllopsdag nr 9 i ordningen!

Idag är det 9 år sen vi gifte oss, nästa år är det 10 år och då ska vi väl försöka hitta på något speciellt dagen till ära!
Tack älskling för att du står ut med mig fortfarande <3
 

Just denna dag har väl varit som vilken annan dag som helst, lite extra bråkiga, skrikiga, gnälliga, trötta och elaka (mot varandra) barn men så är det ju vissa dagar och såklart just idag! Om jag inte missminner mig så brukar de dagar som man har något att fira vara lite så, man hoppas på att dagen ska bli lite extra lugn och fin just för att den är lite speciell och då blir det raka motsatsen! Livet är ju härligt!
 
Jo men i alla fall så upphörde regnet och det såg inte ut som det skulle komma något mer så vi klädde på oss och gick ut. +16 grader, blå himmel och sol bjöds det på och det fina vädret smittade av sig på barnen. Klockan var nog 14.30 då vi kom ut, jag hängde tvätt och vi var ute ganska många timmar, middagen fick vänta lite extra.
Göran gick in lite före och började med middagen, Hilma och Theo följde med in ganska snart men resten var ute ända tills maten var klar (inte Casper).
 
Middagen intogs med god aptit hos barnen som var både hungriga, glada och trötta. Klockan var efter 19.00 när vi ätit klart så nästa anhalt blev badrummet för att ta på pyjamas och borsta tänderna innan de fick lyxa till det med lite film.
Jonna, Meja och Theo kom i säng lite senare då de fick duscha innan läggning, resten av skaran tar vi i morgon.
Ninni och Towe somnade ganska direkt och resten av kvällen har varit lugnare än på länge.
 
Har återigen kommit av mig lite med bloggandet men lusten har inte riktigt funnits... sen har vi haft en omgång magsjuka också nyligen, det höll på ganska precis 1 vecka från att Jonna åkte dit tills att alla utom jag, Göran och Theo åkt dit. Dock hade vi en varsin dag då vi kände oss riktigt risiga men inget bröt ut och det gick över, Theo var lite dålig i magen men det är svårt att veta om det är pga tänderna som ploppat upp eller något annat...?
 
Åter till bröllopsdagsfirandet så tänkte vi försöka få till någonting närmare helgen, åka till stan, äta lite god mat och ev gå på bio, får se om det blir av, behövs ju anordnas lite barnvakter för det. 
Skulle vara skoj att komma iväg en sista gång innan bebis kommer och som avslut på en ganska så intensiv sommar med alla barnen och det härliga vädret, nu har löven börjat gulna, graderna har sjunkit och snart är vi tillbaka i vardagsrutinen och allt vad det innebär!
 
Nu ska jag ta min trötta karl med mig upp till sovrummet, försöka sova och ladda lite enrgi inför den sista veckan innan skolan och dagis drar igång på riktigt! De mjukstartar lite torsdag och fredag denna vecka men sen är det full fart och Towe ska när som helst skolas in på dagis också.
I morgon ska det mest troligt storhandlas, är dock inte bestämt än om vi åker allihopa eller om jag skickar iväg Göran och Casper bara!? Jag gillar ju att storhandla men det är ju smidigare om vi jag är hemma med resten skulle jag tro, fast det ska typ regna i morgon så vi får se hur vi gör...
 
Puss å godnatt på er i alla fall!

Nu går han på riktigt!!!

Det går fort nu, han har innan tagit enstaka steg men varit "feg" och satt sig ner när han känt att han inte har något stöd. 

I söndags testade vi lite men utan större framgång, igår släppte han bokhyllan självmant och gick efter en av kattungarna. Gick kanske 5-6 steg i en halvcirkel. 

Vi satte oss på golvet och med en leksak i handen så stegade han glatt iväg 12-13 steg flera ggr, stannade till ibland för att finna balansen och sen iväg igen, inget rusa fram utan kontroll. 

Senare igår så gick han själv från soffan till datorstolen, från bordet hos Gittan och mot köket, tappade balansen efter några steg och kröp glatt resten av biten. 

Idag ställde han sig i öppningen till vardagsrummet, släppte och stegade iväg genom hela första hallen och sen en bit in i den smala hallen, superlycklig!

Det brukar ju gå fort när det väl släpper och de vågar och förstår att de faktiskt kan men detta tycker jag har gått superfort! 
Vår lilla Theo börjar bli stor på riktigt och inom en månad så lär han väl springa!? 😊

Har inte lyckats fånga honom varken på bild eller video än men det kommer väl vilken dag som helst 😉. 
Bjuder i stället på en mysig sovbild från när vi firade honom hos Tina den 31/7. 

❤️


Theo 1 år!!!

Å idag har vi firat Theo ordentligt! Vår stora kille blev ju 1 år igår men då hann vi som sagt inte med något firande. 

Vi klev upp, åt frukost och inom 1 timma satt vi i bilen på väg till moster och kusinerna i Brånan. 

Jag fixade tårta, barnen badade, vi fikade, barnen lekte, vi åt middag, efterrätt och sen var det bara städning av leksaker kvar innan vi strax efter 20.00 åkte hem. 

Från dagen ❤️. 

Älskade plutt!!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus