16 år!!!

Idag är det 16 år sen jag blev mamma för första gången, 16 år sen jag för första (men absolut inte sista) gången födde fram ett barn, en helt otrolig känsla och upplevelse ❤️. 


Detta innebär att idag är dagen då min förstfödde och äldsta fyller 16 år!!!

Tack för att jag fick blir just din (och såklart alla dina underbara syskons) mamma ❤️. 
Tänk att om 1 år är du lika gammal som mig när jag födde dig! Men jag hoppas och tror att du kanske väntar något år till innan du blir pappa 😉 men oavsett när så kommer jag alltid finnas för dig och det är oavsett vad som än händer och vad du än genomgår under livet. 
Jag älskar dig min älskade Casper ❤️❤️❤️



Liten har blivit så stor ❤️ men du är dig fortfarande så lik!

Ledig!

Nu är de tre jobbdagarna förbi för denna gången, blivit lite extra trött i benen, speciellt igår när jag var så sum att jag stod upp hela dagen och inte tog hjälp av en sån frisörstol... ska leta fram mina ergonomiska skor också så blir det nog bättre och ev köpa stödstrumpor för jag vet inte riktigt vart mina tagit vägen...
 
Natten till torsdag sov jag  max 4 timmar, både Lilly och Louie vaknade och höll mig vaken i någon timme innan de somnade. De andra två nätterna kom jag isäng i ganska bra tid men då drömde jag så mycket istället så det kändes som att jag knappt sovot något därför, men det har ändå gått bra.
 
Idag har det för omväxlings skull varit soligt och varmt ute, Göran skickade snap när barnen badade i poolen och det var faktiskt så pass som +18 grader i den redan och trots att det varit ganska trista och blåsiga dagar. Men det kan ju ha lite betydelse att vi ställde den på ett soligare ställe denna gång.
 
I morgon skulle det regna igen, jag hoppas prognosen visar fel, hade varit skönt med någon fler fin dag nu när jag ska vara ledig.
Nästa vecka jobbar jag onsdag och är ledig lördag.
 
Hade medarbetarsamtal igår med salongschefen och hon är väldikt nöjd med mina prestationer och hon berättade att jag hade visat mig vara positivt överraskande, de hade tvivlat lite på hur det skulle gå för mig att jobba efter så många år ledigt och med så många barn hemma och samtidigt långt att åka men jag visar verkligen att "det går!" Så det var riktigt skoj att höra.
 
När jag kom hem idag så hade alla precis ätit klart så barnen gick ut och lekte en stund till under tiden som jag åt, Göran höll mig sällskap och Meja plockade ur diskmaskinen under tiden som Jonna höll lite koll ute.
Allt flöt på bra, jag fixade disken, Göran dukade av innan han gick ut och såg till att alla kläder och skor togs in innan det till sist var dags för alla och komma in för att göra sig klara för sängarna.
 
Nu sover i alla fall barnen, jag är nydusched och sängen är renbäddad. Känns som att jag borde krypa ner i sängen snart och få lite sömn, men vi får se.
 
Det var det, ska försöka skriva här också under ledigheten så att det inte blir något uppehåll igen.
 
 
 

Regn och rusk, snart jobb igen...

I natt har det regnat, och fram på morgonkvisten så öste det ner rejält och sen har det regnat till och från hela dagen... tur vi plockade fram poolen och fyllde den igår 😂. 


Jag ringde HC idag och bad om en tid för att kolla till ovanför Louises öga som han dök på i måndags kväll, ögonlocket på vänster öga är lite svullet men inget rött eller irriterat, knappt något blåmärke än heller. 
Sköterskan sa att allt såg fint ut och suturtejpen satt så bra att den fick sitta kvar, tvättade bara rent lite omkring som hade runnit efter vi tejpat. 
Han har ju inte varit påverkad alls av att han slog sig och det är ju ett gott tecken men nu är det ju registrerat i alla fall. 

Jag hade med mig Meja också när vi åkte, hon fick sitta i bilen med Louie under tiden som jag sprang in på Ica och handlade lite fil och tomater, kom även ut med två vattenmeloner och lite bröd, det var på extrapris, speciellt neonen som bara kostade 5kr/kg!!! Köpte två i måndags också 😉 och en åt vi till mellis ute igår. 

I morgon har det gått 4 dagar sen jag jobbade och det är dags för 3 dagar på salongen tillsammans med kunder och arbetskamrater igen, tur jag trivs 😊. 

Tänkte duscha nu efter middagen och när barnen skulle nattas och älsklingen kom med förslaget att jag skulle lägga mig i ett bad och koppla av lite istället ❤️, det var riktigt skönt!

Beställde lite nya kläder förra veckan också, båda paketen kom tidigare i veckan men det var inte förrän idag som jag kom mig för att packa upp och testa dem. 
Både positivt och negativt var det ju att inget behövs skickas tillbaka, en modell av byxor hade jag beställt två olika storlekar på, tights från Boob och de var så sköna att jag tyckte mig behöva i båda storlekarna, ett par att ha nu när magen (och kroppen växer 🙈) och ett par att kunna ha sen, mammakläder kan man ju med fördel ha efter graviditeten också 😀. 

Göran fick ett spännande samtal igår, hoppas att planen går i lås! Jag tycker det är lite jobbigt när man inte var så mycket om framtiden...

Till middag åt vi hamburgare, med hemmagjorda bröd som jag bakade ut innan vi åkte till Svenstavik, jag hann inte vänta på att de skulle jäsa klart så Göran fick grädda dem och det gick ju galant. 

Alla barnen åt jätte bra, Louie åt en hel hamburgare och Theo och Lilly åt 1,5 var 😮. Flera av de större barnen åt 2 var och jag brukar bli ganska nöjd på en men det var så gott att jag var tvungen att äta 2!

Jag har nyss packat blöjor och väntar nu på att Lilly ska somna här i vår säng. Hon som en sväng på dagen och det blev ganska sent så hon har lite problem att komma till ro men snart så tror jag att hon sover, i alla fall hopas jag. 

De 4 större barnen sitter fortfarande vakna i soffan, de ska också strax sova. 

Casper har det bra i Boden men längtar hem lite,  mest på kvällen nät lugnet lagt sig men det är ju lätt till, så blir det även för mig om jag skulle vara borta om även bara en natt ❤️. 

Jo just ja, Hilma ville bli sminkad i eftermiddags, i väntan på middagen men varken Meja eller Jonna hade lust så då fick mamman försöka få till något 😊. Det är väldigt roligt med smink men jag använder det väldigt sällan själv. 
Hilmas ögonfransar är magiska, både täta och långa! Hade bara tänkt måla de övre men det gick inte utan att de undre också blev målade. 

Gårdagens lunch/mellis
Lite försiktigt ifyllda ögonbryn, lite ögonskugga av 3 olika nyanser, eyeliner, mascara, rouge och lite läppstift. Jag älskar svart/vitt eller gråton så så fick det bli på denna 😊
Tejp i pannan och snart hugga in på den enorma hamburgaren men först måste man ju äta upp den inlagda gurkan och tomatskivan 😉

Morgon...

Såklart så slutade barnens filmkväll med att de skulle springa upp och ner i trappan och tjafsa om vem som skulle sova vart osv... trodde det var bestämt sen tidigare 😏. 

I alla fall så väcktes Lilly som bara skrek rakt ut, Jonna gick dit och eftersom Lilly inte skulle följa med upp så skrek hon ännu mer och var troligtvis helt förvirrad. 

Jag blev arg, ledsen och besviken, sa bara åt på skarpen att NU GÅR NI OCH LÄGGER ER! Ska det vara så svårt att vara tysta!?

Lilly somnade efter lite om och men i vår säng men besvikelsen hängde kvar... de är stora nog att kunna förstå att de måste vara lite tysta när de andra sover och det var ju för deras egen skull som jag kom med idén om att de skulle ha en filmkväll...

Natten blev i alla fall lugn, vi satt bara och kikade på tv någon timma eftersom klockan redan var mycket när Lilly väcktes. 
Kissade Theo och bar tillbaka Lilly till sin säng. 
Under natten kom Lilly men det märkte jag inte förrän i morse och tidigt kom även Theo men han somnade om vid mina fötter och vi vaknade vid 09.00 tiden, snart 1 timma sen. 

Jag klev upp direkt, bytte blöja på Louie, tog av Lilly sin så hon fick morgonkissa sen gjorde jag mina egna morgonbehov och klädde mig och nu sitter jag här i köket och väntar på att mjölken ska koka upp. Barnen hade önskat gröt så idag får det bli mannagrynsgröt. 

Ute ser det trist ut, blir förmodligen regn, jag har en idé om att vi ska bygga en ny grind till trappan. Den som är där nu är glapp efter allt klättrade så jag har knutit fast den med ett snöre så den inte går att öppna. Tänker att en ny grind som kan vara öppen på nötterna kanske gör det lättar för barnen att försöka smyga upp och ner om kvällarna!? Önska kan man ju
Jag var helt ärlig inne på att möblera om hela huset igår efter kaoset men har tänkt om lite, måste ju finnas tid för ommöblering gör man ju inte på en dag... vi får försöka med annat först, när skolan börjar ingen så blir det nog bättre för då lägger sig alla större tidigare. 



Lite mer sommar och tillökning <3

Nu har det gått en dryg månad sen jag skrev sist, minns knappt vad jag skrev om då utan fick kika igenom lite för att minnas...
 
Nu har vi i alla fall börjat komma in i sommarlovsrutinerna, vilket betyder att vi lever på som vanligt fast är lite mer spontana och inte lika petiga med tider, allt får bero lite på väder, vind och humör.
Tråkigt nog så har vädret trots att det är sommar inte bjudits på så många "shorts och klänning-dagar" men vi får hålla hoppet uppe tills resten av sommaren och att det blir en varm och fin höst.
 
Casper har sommarjobbat och är nu i Boden med Amanda och familj, de reste med buss och tåg hela dagen igår och idag har han upptäckt att det är ganska skoj att fiska, en gädda och en väldigt stor mört hade han visst dragit upp och säkert något mer efter det.
Där de bor finns el och rinnande vatten, men bara kallt vatten och ingen toalett så det är dass som gäller. En sjö att bada i och en bastu där man kan värma sig och även skölja av sig med utblandat hett vatten från pannan, mycket mygg ska det tydligen också vara så vi får väl se och höra sen när han kommer hem igen.
 
Barnen är mycket ute när vädret tillåter och det har redan blivit några dopp i sjön, lite "hoppa vattenspridare" och även lek med vattenballonger. Cyklarna åker ofta fram och lek i sandlådan, i lekstugan och en massa hoppande på studsmattorna blir det.
När vädret inte är så bra så blir det lite film, rita och färglägga, någon timma här och var med paddorna (Ipads) osv.
 
Vi har firat Siri som fyllt 1 år nu och sen har vi även slagit ihop firandet av Meja, Melvin och Momma till samma dag och då träffades vi i Brånan. Pappa/Moffa so varit i stan på sjukhuset och tagit prover och gjort tester kikade också förbi och fick träffa på en hög med barnbarn.
 
Att jobba går bra, lite varmt vissa dagar, för jo, de varma dagarna som vi haft har oftast infallit de dagar som jag jobbar... men då vet jag att barnen hemma får leka av sig ordentligt och det blir inte lika intensivt för pappan som är hemma <3.
Det flyter som sagt på bra och jag är tydligen lite extra duktig på att rekomendera och sälja produkter till mina kunder vilket är bra och ger lite extra pepp.
Arbetskamraerna är väldigt härliga människor och alla är lite speciella på sitt sätt, på ett positivt sätt och jag gillar dem alla <3. Känner dock kanske att det är lite knepigt att passa in då jag lever ett ganska annorlunda liv än dem men samtidigt så känner jag att de tagit emot mig väl och jag hoppas att de tycker bra om mig också.
 
Har nog kanske inte skrivit det här ännu men vi väntar ju nr 11 och idag gick jag in i vecka 24, vilket innebär att vi för en tid sedan var på ultraljud och fick se en livlig liten krabat där inne i magen, vad det blir för kön tog vi inte reda på utan ville att det skulle bli lite extra spännande denna gång.
Hur många barn ska vi då ha tänker säkert många, och jag känner att jag aldrig kan säga helt 100% hur många men tanken är väl i alla fall att detta ska bli den sista, men jag kan inte svära på det...
 
Just idag så tog jag med mig 6 av barnen och åkte till Svenstavik, anledningen var först och främst för att hämta ett paket i Åsarna, jag har beställt lite jobbkläder och sen tänkte jag att vi kunde ta en sväng på Dollar också då Towe länge velat handla något för sina egna pengar som hon haft i plånboken. 
De fick köpa lite gott och någon leksak/pyssel och sen köpte jag lite fole, plastpåsar och annat behövligt innan vi åkte en snabbis på Ica och sen hem.
När vi sen packade ur bilen så passade vi även på att packa in insamlingen och panten från skrubben och åkte med den direkt. 
Göran var hemma med Ninni, Theo och Lilly, löste det så för att vara lite taktiska, somnar de tre i bilen så blir nattningen kaos så de fick mysa med film och ostkrokar under tiden vi var borta och sen ut för att leka igen.
 
Tanken vara tt vi skulle äta nuggets idag men dagen blev ganska varm och alla ville ha pastasallad istället och då fick det bli så och vi gjode även ett besök på Tempo för att panta burar/flaskor och handla lite som behövdes till middagen.
 
Jonna och Meja hjälptes åt med maten under tiden som jag roade barnen med såpbubblor. Göran körde lite med sin radiobil och tack vare att alla ska springa efter den så ville så klart Louie också det och han snubblade till över den när den stannat och han slog pannan i backen... skrubbade upp lite och fick ett mindre jack som vi tvättade och tejpade så ska vi till HC och visa upp och registrera det en annan dag.
 
Middagen är intagen, disken fixad, tvätten hängd och de 4 minsta sover, de 5 större ligger uppe och kikar på film i Jonnas och Mejas sängar, jag gav förslag till att ställa deras 120cm breda sängar intill varandra så nu har de 240cm bred säng att dela på.
Göran spelar lite dator och jag sitter här i lugnet och knappar på tangenterna, tänkte kanske sticka lite snart eller kanske kika på något på tv...
 
I morgon är det tisdag, vilket innebär 2 dagar ledigt till och sen jobbar jag 3, skönt att ha dem i följd även om det kan bli lite intensivt.
Igår hade vi förresten besök av fam Nilsson och jag klippte barnen på löpande band, skönt att ha dem alla avklarade på samma gång.
Till middag blev det tunnbrödsrulle, gott och enkelt.
 
Internet har krånglat hela veckan men idag kom det tillbaka som vanligt så nu ska jag se ifall jag kanske kan ladda upp lite bilder från månaden som gått, men nu är det i alla fall färdigskrivet för denna gång.
 
Magen i vecka 21 (20+5)
 
Lilly älskar att leka med sina "bäbisar"
 
Kalas för Siri
 
Men Siri sover ute i vagnen ;P
 
Nu är hon vaken och bekanrat sig med Louie som tutar henne på näsan <3
 
En solig eftermiddag då det blev tjockpannkaka till middag, med hjortronsylt och grädde!
 
Har man ingen cykelstol så löste Jonna saken på annat sätt, men fick bara cykla så på gården, viktigast är hjälm i alla fall!
 
Theo är med Tony och fiskar gäddor.
 
Mamma och Jonna har mysig filmkväll när pappan och Casper är på bio...
 
Nystädat vardagsrum 
 
En middagstallrik med kebab
 
Bad vid 21.00 på kvällen
 
Inga fegisar...
 
När mamman är på jobbet och pappan tycker att mamman skulle ha klippt håret på sönerna (Theo och Melvin) för länge sen så tog han saxen i egna händer ;P
 
Hinner sticka lite emellanåt
 
Beöket igår, Liam och Leia hittade sandlådan som numera är en sandgrop
 
Louie som alltid är lortig om munnen när han varit ute, måste smaka på allt...
 
Dagens pastasallad med vitlökskrutonger!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus