Trötta ögon...

I morse var alla trötta och ingen ville riktigt kliva upp men det var vardag igen och dags för tidig frukost! Eldade lite och barnen lekte på bra, Hilma lade jag i vagnen fö att sova strax efter 09.00 och sen påbörjade jag dagens projekt; att koka gelé och saft!!! Blev en snabbis på Grindes mitt i allt också men ändå före lunch! Lämnade även gympakläder till Casper på skolan, hade helt glömt bort att det var gympa idag...

Ringde banken och vi ska dit på möte i morgon!! Man kan ju alltid hoppas att de förstår vår situation!!

Ja och tillbaka till tröttheten så tappade jag humöret helt på eftermiddagen, trött och hungrig men kände mig mest ledsen och besviken, mest på mig själv utan någon egentlig anledning... barnen däremot var ute och lekte i flera timmar efter att Casper kommit hem från skolan, solen sken och det var riktigt härligt väder ute!

Barnen kom i säng strax innan 20.00, jag och Göran smaskade ostkaka, grädde och hemgjord blåbärssylt medan vi kikade på "Fångarna på fortet". Nu har jag letat fram lite bilder på meja och skrivit ut, hon ska ju ha på dagis ovanför hennes hylla, hon får tre olika att välja på! Man har ju inga nya kort framkallade nuförtiden, inte sen man skaffade digitalkamera...

I morgon är det som sagt åter dagis för Meja och skola för Jonna, veckorna går ganska så fort faktiskt!
Ringde även försäkringskassan för att skynda på mitt ärende angående havandeskapspenning men de kunde bara lova att det skulle vara klart inom 30 dagar räknat f.o.m. 25/8.... Håller tummarna!!!

Nu ska jag nog snart krypa till kojs så att man kanske är liiite piggare i morgon, då är det ju även föräldramöte kl. 18.00...


Söndag och vinbär!!!

En lugn morgon, ganska bra temperatur ute, tvätta, lunch, fotbollsmatch för Casper, Göran och Meja, en lugn timma med Hilma och Melvin sovande ute i vagnen och Jonna vid datorn, utgång, plockade svarta och röda vinbär, minst 5 lite av vardera!!! Ingång, middag, bolibompa och sovdags för barnen, tv för mamman och snart godnatt!

En sammanfattning!!

Puss puss

Lördag...

Trodde barnen skulle vara glada över att det är helg! Men de verkar rastlösare än någonsin och allt ska ske på en gång, ingen lugn start med andra ord och det är ju lite påfrestande för humöret.

Trots städning igår så börjar man se smutsen komma tillbaka på golven, men som tur är så är det ju bara ytligt och kan åtgärdas med dammsugaren ikväll! Skönt i alla fall att veta att Hilma inte är grå efter att ha krupit på golven!

Jonna ska på kalas idag, 12-15, lagom tid för ett barnkalas både för barn och föräldrar!

Ute är det fortfarande gått och trist, Göran börjar känna att det är dags att göra höst ute på gården, montera ner studsmatta, plocka undan utemöbler, parkera bilar inför vintern osv.

Själv har jag nog inget speciellt på schemat idag, har tvättat lite, torkat, vikt och klart! Hemgjord pizza blir det till middag, bra helgmat! Senare ikväll är det tänkt mys med chips men det får vi se, beror helt på barnen. Jonna är inne i ett race nu igen, men det kanske är alla nya intryck efter första skolveckan som satt sina spår!? Det konstigaste är att det finns två tjejjer i klassen som är precis lika som henne, full fart och uppmärksamhet hela tiden och de älskar Jonna men hon hatar dem!!!! kanske hon har något att fundera över där! Vi brukar hänvisa till hur de är mot henne och om vad hon tycker om det för hon gör lika mot sina syskon!!!

Melvin springer nakenfis, ska försöka få på honom lite kläder... svårt för de små att förstå att hösten är här och att man då måste ha lite kläder på sig!!! Det blir annat sen när vi eldar, då kan man åter igen vara naken!!!

Apropå elda, vi får väl se hur det blir, om vi får låna pengar av banken till att koppla in pannan som vi införskaffat eller om den förblir oanvänd och vi får fortsätta elda i kaminen... det värsta är att den är så dumt placerad och det är lätt för barnen att bränna sig på den... och nu när de är så många och ofta ska passera den alla på samma gång så är ju risken ännu större för allvarliga brännskador... men tydligen så har banken inget överseende med detta....

Ja vi får väl se, både vad banken säger och vad dagen har att erbjuda... puss puss så länge!

Vinterkläder!!!

Vi har inhandlat vinterkläder till barnen, både vinterskor, allvädersstövlar och overaller! Även fleecedressar blev det... Casper ska få nya täckbyxor och jacka men den kollektionen hade de inte fått in än så det får vänta några veckor, handskar och kanske någon mössa ska införskaffas också innan det är klart... så skönt att veta att barnen inte kommer att frysa i vinter, bra skor med ullfoder och goretex, Jonna och Casper har haft lika de två senaste åren och de har inte klagat en gång! Barn, allra helst små barn har så lätt att bli kalla, speciellt om fötterna och då blir det inte skoj att vara ute.

Städat har vi också hunnit med så nu är det rent och fint överallt, tvätten har jag hunnit ikapp med också och det är skönt!

Första veckan av allvaret är nu avklarad och helgen var efterlängtad, trötta på morgnarna de små, speciellt Meja!! Får se hur länge de behagar sova i morgon!?

Har fått elda lite i kaminen någon dag då och då, det börjar kännas att sommaren verkligen är slut!! Fastän någon varm dag till lär det väl komma här under hösten, det brukar det ju göra!

Efter helgen ska jag ringa försäkringskassan och be dem skynda sig med mitt ärende gällande havandeskapspenning... jag hoppas verkligen att jag får den beviljad!!

Puss puss

Igår onsdag...

Orkade inte skriva igår för det blev så sent och jag var trött!!!

Hann med endel igår också, Meja och jag gick till dagis strax innan 09.00, Hilma lades i vagnen för att sova sen promenerade vi iväg!! Lämnade henne vid 10.00 utan problem!!

Väl hemma tvättade och tumlade jag handdukar, kläder och sängkläder och det blev torrt på nolltid!!!

Så blev det lite rester till lunch innan jag vid 13.00 följde med Susanne till Svensta. Melvin hade då sovit en stund i vagnen redan och jag placerade ut Hilma också innan jag åkte. Måste också tillägga att Göran var hemma medan jag åkte iväg så barnen var absolut inte hemma ensamma!!!

Handlade tvättmedel, och sköljmedel + lite annat.

Väl hemma igen 15.30 så började jag laga mat, eller jag skulle börja med köttfärsen som hade bäst före datum idag den 26:e var redan förstörd i en obruten förpackning.... Åkte till Grindes där den hade inhandlats och självklart fick jag byta!!
Hem igen och laga chili con carne!

Sen stökades det på och det blev läggdags för barnen, vi såsade framför tv:n tills ögonen gick i kors... då var det dags att gå och lägga sig!

Nu ska jag gå och borsta tänderna och klä på mig och Hilma innan Meja ska på dagis! idag tror jag att jag bara lämnar henne. Hilma har fortfarande pyjamas för jag tänkte att hon skulle göra sina behov som hum brukar på morgonen men hon verkar skjuta på dem...
Melvin och Meja är klädda och klara!!!

Eldar lite gör vi också för det är ratt kyligt på morgnarna nu, hösten är verkligen här!!!

Hej hopp!

Full fart!!!

Ja idag har det varit mer eller mindre full fart hela dagen men ändå i ett trivsamt tempo och god atmosfär!!!
Alla barnen upp 06.30, frukost, skola för Jonna och Casper, lite mys framför bompa för de andra tre! Vi tog det helt enkelt lite lugnt fram tills klockan var 08.25 ca då borstade vi tänder och klädde på oss. Hilma ut i vagnen för att sova innan jag och Meja promenerade i regnet ner till dagis, hon hade sitt rosa paraply med sig!!!
Väl på dagis så var hon med i svängen på en gång och det är så roligt att se!! Rita lite, sen städning, samling med frukt och sen utgång i det fortfarande regniga vädret så galonisar och stövlar på... hade tänkt stanna tills lunchen men kände mig frusen så efter 10 minuter ute sa jag:
- Nä nu Meja tror jag att jag ska gå hem en stund!?
- Ja, gör det du mamma!!

Puss och sen gick jag hem!

Väl hemma kommer jag inte ihåg vad jag pysslade med men snart var det dags för lunch, Hilma vaknade precis när den var klar! Hela kalaset var undanstökat redan kl.12.00 och det är ju skönt att det blir i tid för en gång skull!
Vi bar ut insamlingen ur skrubben för Göran skulle fara med den innan han fortsatte mot Svenstavik för möte på arbetsförmedlingen. Jag klädde på Melvin kläder och la ut honom i vagnen, han hade bara en stor t-shirt på sig, enligt honom en klänning!!

Jag fördrev lite tid med att vika och hänga tvätt, sitta lite vid datorn och vara lite social med Hilmafisen! Hon fick lite mellis och sen kom Casper och Jonna hem vid 13.30 tiden.
Innan jag gick för att hämta Meja på dagis lade jag Hilma i sin säng för att sova, Casper spelade lite tv-spel och Jonna satt vid datorn, Melvin sov fortfarande.

Meja var trött när jag hämtade henne, det märktes på vägen hem för hon gnällde och grät nästan hela vägen för hon ville rida på min rygg, men får hon göra det en gång så blir det en ful ovana sen...
Hemma igen fixade jag mellis, smörgås och mjölk och sen satte jag och meja igång med att göra degar och baka kladdkaka!
Efter sen stund tröttnade Meja och satte sig vid datorn med Jonna, Casper hjälpte mig att röra ihop kladdkakan och breda ut den i formen. Det blev dubbel sats med havrelimpor, efterlängtade limpor, både Casper och Göran har frågat efter dem sen den sista togs ur frysen.

Medan degarna jäste började jag förbereda maten, fiskgratäng och ris. Dukade och fixade i min egen lilla värld, Sms:ade till Göran om när maten beräknades vara klar, han stannade hos en kompis efter mötet.
Melvin vaknade strax innan 16.00 så han var nog ganska trött, ovant att kliva upp tidigt!!

Bakade ut limporna alladeles innan maten, vi åt, gräddade limpor, tog in den nya tumlaren och ut med den gamla!! Skurade badrummet, tvättade handdukar så att jag skulle få pröva tumlaren!! Vi hade mycket handdukar och badrockar som låg och väntade!!

Gjorde välling strax innan 19.00, Jonna och Casper skulle äta kvällsfika i köket medan vi gjorde i ordning de små för sängen, det slutade med stjaffs mellan dem och så fick de också gå och lägga sig!! 19.15 låg alla barnen i sina sängar!!! men jag tror faktiskt att det var behövligt!

Tumlaren verkar super, torrt på inte ens två timmar!!! Med den förra tog det 4 timmar!!!!! Låter mycket mindre gör den också... tvättar en maskin till med handdukar nu så att jag får tumla lite mera!!!
Märket på den efterlängtade är Candy, ett nytt och billigt märke som verkar jätte bra!!! Svärmor har köpt en tvättmaskin av samma men har ännu inte kopplat in den... Vår tvättmaskin håller än så länge så en ny får vänta...

Ja som sagt så har dagen rullat på och ganska mycket har vi/jag hunnit med och barnen har varit ganska så lugna! Har inget att klaga på!

Nu blir det till att borsta gaddarna, sen sova... nätterna känns väldigt långa när man kommer i säng i tid men framför allt så är man piggare!

Satte igång en fördeg på surdeg nu ikväll som jag förhoppningsvis kan premiärbaka på i morgon!! Håller tummarna!

Tack för en nära på underbar dag!


Måndag, skola och dagis!!!

Idag klev vi upp vid 06.30 allihopa!!! Jag hade ställt klockan på 06.00 bara för att kunna "znooza" lite!!!
Väl uppe blev det frukost, Casper iväg till skolan, han fick åka med farmor för hon skulle vara med Tony till skolan då det var första dagen och ny lärare. Ingen av oss kunde följa då Meja skulle på dagis för första gången och jag skulle med henne och Göran skulle vara hemma med resten!

Innan klockan blev 08.40 och vi kunde börja göra oss klara och gå till dagis tog en evighet tyckte jag och jag kände mg både rastlös, förväntansfull och stressad på samma gång... Jag la ut en trött Hilma i vagnen innan jag och Meja spatserade iväg, min stora lilla tjej med ryggsäck och allt!

Det gick i alla fall jätte bra på dagis, jag stannade med henne tills efter lunch sen gick jag hem en sväng innan det var dags att hämta henne igen vid 14.00.
Hemma hann jag halvt svettas ihjäl då Göran eldade i kaminen, det var ju en bastu här hemma!!! vek och hängde lite tvätt, ringde chefen och informerade om läget och om att jag skulle komma med papper som hon ska få fylla i innan de ska till försäkringskassan. Det slutade med att vi åkte in till stan med dem redan idag, efter att jag hämtat hem Meja från dagis. Vi tog med oss Hilma och de andra fick vara med farmor!!! Tack så mycket!!

Först till salongen för att få papper ifyllda, sen på Max för att äta, tog drive in för att det skulle gå snabbt men de glömde ju och gjorde fel på hälften så det hade varit lika bra att gå in och äta!!! Sen på On Off för att inhandla en tumlare!!! det blev en billig med nytt märke som tydligen skulle vara lika bbra som de dyrare, 3800 kr gick det lös på med försäkring och allt!!! Nu är jag glad!!!
Sen in på Jysk för att köpa bäddmadrass åt Susanne, blev även en kontorsstol "Boris" till oss! Sen in på Coop nära för en burk mat till Hilma samt billig köttfärs med kort datum, 40 kr/kg!! Sen vart det raka vägen hem!!! Allt drar ju alltid ut på tiden även om man tycker att man skyndar sig allt vad man kan!!!

I övrigt så hade första skoldagen varit bra för Casper, nya fröken hade i alla fall stora tuttar!!! Han är så rolig!
Meja har accepterat att hon har börjat på dagis!!! Kul att det funkar bra! Jonnas första skoldag är i morgon och det ska bli spännande! Hon har ju fått en ny skolväska av farmor med Hallo Kitty på!!!

Känner mer och mer hur det rör sig i magen och det är en väldigt härlig känsla! Kände nu ikväll att jag skulle ha varit till stan för att inhandla lite nya rymliga och luftiga tunikor och mamma tights inför hösten! Alla mamma tröjor jag har nu är så himla tighta och det svettas man bara och känner sig obekväm... fär se om jag får min önskan att gå i uppfyllelse!!? har ju hunnit klippa ihop lite extra slantar!!

Jaha, det var väl allt för idag, imorgon är det full fart igen, hoppas på att få pröva tumlaren!!! Nästa investering blir en symaskin men det får nog bli när den vi har från 70-talet pajar helt!

Puss puss!!!

Hatar söndagar!!!

För det mesta i alla fall för allt går bara fel, man är trött och alla gnäller och är på dåligt humör... det spelar ingen roll om man känner sig pigg och glad är man vaknar så är det borta innan frukost....

Göran tycker att söndagar är slapp dagar och det är det ju iofs. men det funkar inte här för om han slappar så får jag dubbelt med jobb... jag blir väldigt lättirriterad när jag märker att jag springer och gör saker hela tiden och han t.ex. sitter en hel förmiddag vid datorn...

Egentligen är det nog inte så farligt som det kanske låter, det känns så bara för att det är just SÖNDAG!!!

Fick precis reda på att om typ 15 minuter så ska Caspers fotbollslag samlas inför match, de ringde tydligen när jag stod i duschen men det var ingen som sa något på en gång när jag kom ut därifrån....

Vädret är i alla fall med oss än så länge, solen skiner, himlen är blå och temperaturen stiger! är inne på 3:e maskinen med tvätt nu, men kommer nog inte hinna allt eftersom det är minst lika mycket kvar..... har kommit efter en aning kan man säga!

Hörs senare!

Klipp och klädkammare!!!

Klev upp strax innan 07.00 i morse för då var Morris väldigt tydlig med att han ville gå ut! Han ger sig ju inte heller utan sitter och låter tills man kliver upp... suck...

När jag kom hem igen efter promenaden gick jag på toaletten och när jag kom ut därifrån stod en nyvaken Melvin i hallen, tog upp honom i famnen och sen satte vi oss i soffan och kikade på bompa och mös en stund!! Meja kom och gjorde oss sällskap efter ett tag! jag halvsov och de kikade på tv ;0).

Sen blev det dags för frukost, kokade gröt till Hilma och plockade ur diskmaskinen i vanlig ordning innan jag dukade fram frukosten, var upp och försökte få liv i Göran också och han var ganska snabbt uppe, däremot tar hans toabesök på morgonen längre tid....

Efter en lite smått strulig frukost med halvgriniga barn så dukades det av och barnen fick på sig kläder. Sen var det bara att vänta på William, han ville bli lite snygg i håret inför skolstarten och efter honom var det Iras tur. Under tiden jag friserade henne så kom Nikita, hon hade tagit en promenad hit och det tyckte Ira passade jätte bra för då kunde jag ju ge mig på henne också! Och ingen var gladare än jag, lite närmare en ny tumlare!!!

Efter lunchen satte vi igång att färdigställa klädkammaren, och den är i stort sett klar nu, bara lite mer att sortera och rensa ur, sen är det ju endel tvätt att hinna ikapp med nu när det stått stilla och varit rörigt där inne... la nyss in allt nytvättat på sin plats i alla fall och hängde upp lite kläder på tork, ska fortsätta i morgon och förhoppningsvis kanske man kan hänga det ute!

Jag avskyr när det är oordning och stökigt så jag längtar tills allt är på sin plats och jag kan göra en ordentlig städning, det är så skönt och på något sätt befriande när allt är rent och fräscht!

Jo vi möblerade om i hallen också, flyttade hatthyllan, spegeln och skohyllorna, även korgarna med "ytterkläder" bytte plats, lite ovant nu men man vänjer sig nog, det blev mycket luftigare nu! Till och med Jonna tyckte det fastän hon inte brukar bry sig så mycket alls om hur det ser ut eller om det är stökigt....

Nu ska jag se över diskmaskinen och sen ska jag slå mig ner i soffan och försöka slappa lite...

Igår fixade jag förresten alla papper till ansökan om havandeskapspenningen, ska bara ta och prata med Chefen också och se till att hon fyller i sin del av ansökningen så får vi hålla tummarna sen!!!

Nä nu var det bra för idag... puss puss

Fönsterbygget slutfört...

Idag hade Jonna anslutningsfika på dagis kl. 10.00, jag följde med henne.

Resten av dagen ägnade Göran till att regla klart, isolera och sätta upp panelen på väggen där vi tog bort fönstret i början av veckan. Casper och jag hjälte honom lite så gott vi kunde, eller mest Casper, jag försökte hålla ordning på resten runtomkring.

Att inreda som garderob/klädkammare får vi göra i morgon, efter att jag klippt William och Nikitas mamma, de skulle komma vid 10.00 tiden och hälsa på!

Nu ligger de tre minsta i sina sängar och Casper och Jonna ska strax få sitt lördagsgodis som de inte fick förra helgen och så ska vi försöka ha det lite mysigt...

Så då får jag lämna skrivandet för denna gång!

Bröllopsdag!

Ja igår morse fick jag ett gulligt sms av systeryster! "Grattis på bröllopsdagen!!!" och tack så mycket för det hade jag inte en tanke på... alla datum liksom försvinner under sommaren och man minns ingenting....

Vi firade inte på något speciellt vis, bakade en rödvinbärspaj och gjorde lite lyxigare middag men det var allt... vi var ju en aning trötta efter resan dagen innan!!!

Mamma kom hit efter jobbet, hon levererade skiljeväggarna till några garderober och så hämtade hon en cykel som vi hade med oss från Tina... Hon åt lite middag och umgicks lite med oss också innan hon åkte hem.
Det är ju liksom full fart här hela dagarna så besökarna får inta all uppmärksamhet när de kommer men de får ju bli en liten del av vårt kaosartade liv ;0)... vissa uppskattar det och andra inte...


Oj vilken resa!!!

Det var en gång en liten familj som skulle åka till Leksand för att gå på sommarland! Ju närmare Leksand familjen kom desto sämre blev vädret... I samråd med barnens moster beslutades att de skulle besöka Äventyrsbadet i Borlänge i stället eftersom regnet vräkte ner. Det visade sig att badet var stängt på grund av service.... AJ AJ AJ, vad skulle de då ta sig till... Badet i Sandviken var också stängt så det blev tillslut Gustavsviksbadet i Örebro!!! Och det var det värt!!!

Vi hade verkligen inte turen med oss denna dag (onsdag 18/8) men resan slutade bra i alla fall, det blev sammanlagt drygt 40 mil längre att åka men med mycket billigare inträde så det jämnade ut sig! På vägen hem hämtade vi upp Caspers nya fyrhjuling också, han köpte den för pengarna han fick när han sålde gokarten och han är väldigt nöjd!!

Vi åkte vid 07.30 tiden hemifrån och kom tillbaka 02.30 så det blev som sagt en lång, lång resa men så kan det vara ibland, barnen skötte sig förvånansvärt bra! Vi hade med oss de tre äldsta + Tony och Tina då som vi hämtade upp i Borlänge! Tack syster det var mysigt!

Vi ska försöka börja besöka Storsjöbadet oftare för det är egentligen inte dyrt och barnen har himla skoj!! Vi vuxna också ;0)...

Det blev tyvärr inga bilder tagna, är svårt på ett sånt ställe....


Ett fönster mindre...

På förmiddagen satte vi igång med vårt lilla projekt att sätta igen ett fönster... fönstret sitter i en skrubb/rum (ca 3 m3) innanför badrummet, tills nu har vi haft garderober inknökade där men om vi sätter igen fönstret kan vi bygga en riktig klädkammare där inne!!
Det första vi gjorde var att lyfta av fodret innan vi lossade invändiga lister och utvändigt foder, ja efter att vi flyttat ut alla kläder och garderober därifrån förstås! När Göran lossade fodret så följde nästan fönstret med... det satt bara fast i TVÅ spikar i det övre vänstra hörnet!!! När både fönster och karmen var borta så gick vi ut för att hämta reglarna som vi hade sen vi rev den gamla vedboden... tyvärr så var de för korta, det fattades 17 cm på varje regel... men efter lite letande i högen så hittade vi tre längre!! men de var 1 cm för smala...

Vi bestämde oss för att åka till Åsarna och köpa regel och samtidigt passa på att köpa den invändiga panelen samt rundstav så det är gjort. Först blev det en snabb lunch. Jonna och Casper var med kompis, Hilma och Melvin med farmor, en himla tur att vi har henne!!! Meja följde med oss.
Såklart så fanns det inga reglar att köpa som var 10,3 cm, han vi pratade med sa att antagligen är de som sitter där bara kapade och inte hyvlade.... så då kunde vi ju använda de som vi redan hade hemma... men panel och rundstav köpte vi i alla fall. Vi stannade på kiosken och köpte mjukglass innan vi for hem, det tyckte Meja om!!!

Väl hemma så satte vi igång och efter någon timme så var reglar plast och panel uppe, invändigt tar vi en annan dag för det blev så sent och sen har vi ju barn att ta hand om också, så allt tar ju liiite längre tid än om man får hålla på utan avbrott!

Morris smiter så fort han hinner nu, vi har satt plank längst ner på staketet vid diket för att han inte ska ta sig under men han hittar och gör nya hål på andra ställen... jag blir toookig!!! Anledningen till att han smiter nu är för att Molly löper och Rossi märker extra mycket revir så då ska väl han också märka... kanske blir lugnare igen sen. Det värsta är att vi har en granne som ska lägga sig i hela tiden... hon talade om för Casper att: "Om ni låter honom vara lös mera så kommer han inte att smita, han är ju bara så less på att sitta i linan!" Men Vi har honom lös först och om han smiter får han sitta i linan ett tag innan han får vara lös igen och som sagt så säger hans instinkt att han vill SÄTTA PÅ så då blir det ju som det blir!! Blir bara så arg när folk ska lägga sig sånt som de inte har någon aning om... det är ju klart att vi vill att han ska få vara lös men om han smiter så måste han ju få "straff" för det. Ozzy däremot är såååå duktig, han är med oss hela tiden, går vi på baksidan så följer han med men då är ju han 3 år och kastrerad också, Morris är ju fortfarande valp/unghund, troligtvis så lugnar han ner sig med tiden...

I morgon ska vi ut och åka igen, vi ska dels till Sågmyra mellan Leksand och Falun för att Casper ska köpa en fyrhjuling för pengarna han fick när han sålde gokatren men först ska vi till leksand sommarland!!! men det vet inte barnen! bara Casper vet om det, men Jonna, Tony och Meja har inte en aning, Melvin och Hilma får spendera dagen med farmor. Tina ska möta upp oss också och vara med på äventyret så det blir skoj!
Nu när barnen sover ska jag packa och bära ut grejerna i bilen så att det bara är att åka i morgon bitti!

Puss puss och så får vi hoppas att vädret är med oss, annars får vi väl i värsta fall åka till Borlänge och gå på äventyrsbadet där!


Ultraljud nr. 2!!

Vi kom iväg lite lite sent men hann in i ganska bra tid, bara 4 minuter sena blev vi men det gjorde inget för barnmorskorna var ännu senare!
Allt såg bra ut och man kunde verkligen se att bäsen hade växt under de här veckorna! Meja som fick följa med in tyckte att det var jätte spännande! de andra barnen var med farmor, utom Casper som var hemma med hundarna.
Datumet den här gången blev det samma som förra så bäsen är alltså beräknad att komma den 6 januari 2011!!
Jag har alltid under de föregående graviditeterna haft en känsla av vad det är för kön och jag har trott rätt alla gångerna, men denna gång är jag lite osäker... Om man går efter "mönstret" hittills så är det en tjej men det känns nästan som att det kan var en liten kille. Jag får fundera och känna efter lite till innan jag bestämmer mig men långa ben hade den lilla krabaten i alla fall!

Efter ultraljudet mötte vi upp Benny för att äta lunch, det blev Pizza House och Benny bjöd!! Tack så mycket!
Vidare till Djurmagazinet för att inhandla hundfoder, Meja kikade på alla djur men var mest fascinerade av fiskarna, tror det var för att de såg minst farliga ut. Hon ville inte gårna gå nära de andra djuren även fastän det var både glas och bur emellan...
En kort sväng på Elgiganten också där det inhandlades en laddnings adapter till bilen samt en varsin glass. Sen bar det av hemåt.

Vi stannade på sågen i Åsarna och köpte lite fjällpanel så att vi äntligen kan sätta igen ett av fönsterna i badrummet, vi ska göra en ordentlig klädkammare där inne nu!!

När vi kom hem var klockan redan 16.00, barnen fick lite pizzarester sen igår, Hilma fick en smörgås, vi var både inne och ute om vart annat och tillslut blev det dags för barnen att sova. Meja, Jonna och Casper skulle få vara uppe längre och äntligen få sitt försenade lördagsgodis men så blev det inte för tjejerna kunde uppenbarligen inte hålla sig lugna... Det blev sängen strax efter 20,00 med en massa protester, mest från Jonna även om jag tror att hon somnat nu, Meja är fortfarande vaken... Melvin kom upp nyss, ska gå upp med honom nu strax.

Morgondagens projekt blir att sätta igen fönster!!!! Lycka till för oss!!

Hej hopp så länge...

Trötta barn och trötta föräldrar!

Ja ikväll blev det övertrötta barn och trötta föräldrar med sämre tålamod, i alla fall jag, Göran hade mycket tålamod kvar och höll sig lugn och tur var väl det! Kändes som att allt bara drog ut på tiden...

Det kom en kille och köpte "vit volvon" i eftermiddags, Meja blev skitsur och Melvin grinade som en tok.... barn fäster sig visst snabbt vid vissa saker!

Det blev sen middag, pizza från Wärdshuset, ringde och beställde 4 minuter innan de stängde!! M&M fikade glass och Hilma fick välling, Jonna ville inte ha pizza för de hade ätit i Hogdal innan de åkte hem. Så vi nattade i alla fall Melvin och Hilma innan vi åt, Jonna hade tydligen lovat en kompis att komma så de lekte med Meja på rummet.

Melvin vaknade när de andra lagt sig, han var tydligen törstig, klagade på att han hade ont i huvudet och sen drack han 3 dl vatten rakt av innan han somnade i min famn!

I morgon blir det som sagt ultraljud och vi ska lämna alla utom Meja hemma, eller med farmor menar jag såklart, Casper skulle vara hemma med hundarna.

Borde ha lagt mig för länge sen men det blir lätt att man sitter uppe och tjurar, vovvarna väckte mig strax innan 07.00 i morse och ville gå ut, så vad gör man!? Morris slutar inte låta förrän man kliver upp så om man inte vill blir väldigt irriterad och att han ska väcka alla så har man inget val!!

Melvin var vaken och följde med mig ner, han ville kika på bompa och jag kilade ut en sväng, när jag kom tillbaka satte jag igång en maskin med tvätt och sen kröp vi upp i soffan och mös!

Snart är sommaren slut, bara en vecka kvar så börjar allvaret igen! Ska bli skönt på sätt och vis så att man får in rutinerna igen, de försvinner lätt under sommaren...

Puss puss


Vart och handlat...

Jag och meja tog en promenad till Grindes idag, jag med tvillingvagnen där Melvin och Hilma låg och Meja med sin dockvagn! Melvin somnade direkt men Hilma som redan sovit en sväng idag är fortfarande vaken.

Det blev lite fil, mjölk, smör och frukt samt Marabou chokladbitar att mumsa på när vi kom hem... så nu mår jag illa... blä....
I morgon är det förresten dags för ultraljud nr.2!!

Jonna och Casper på bio!!

Jonna och Casper följde med Maria till Hogdal, de ska gå på bio!! Shrek 4!!

Blåbärssylt!!

Har med hjälp av M&M rensat blåbären som vi plockade i veckan, kokade sylt på dem i brist på anat, dumt om de bara ska ligga och bli förstörda... Barnen får baka blåbärsmuffins en annan gång!
Nu håller jag på att laga lunch!

Tvättar undan vinterkläder....

Ja bättre sent än aldrig men nu idag tvättar jag undan alla vantar, mössor och halsdukar från i vintras!! Några fleeceoveraller och överdragsbyxor blev det också!

Ö-vik tur och retur...

Ja idag har vi suttit i bilen mest hela dagen!! Typiskt när det varit så varmt!

Klev upp strax för 07.00 och då stod det tre grabbar här ute på gården och lastade ur en släpvagn en massa bra att ha "skrot". Melvin kikade mest på men Göran och pappsen lastade och verkade nöjda och glada! Pappa hade tydligen anlänt vid 05.00 och då satt Göran fortfarande uppe, tur att pappa hade någon som väntade på honom ;0)!!

Jag och Melvin gick in, fixade frukost och väckte alla sovande och sen slevade vi i oss frukost allihopa innan det kläddes på kläder och packades in i bilarna och sen for vi ganska precis kl. 09.00. Pappa for hemåt och vi mot Ö-vik.

När vi åkte hemifrån så var det inte så väldigt varmt hemma men när vi klev ur bilen i Ö.vik så var det tryckande värme och 27 grader!!! Vi mötte upp köparen av Caspers gokart och sen när affären var över så tankade och fikade vi lite innan vi åkte vidare. Vidare tillbaka till Sundsvall för att göra ett super snabbt race på IKEA, säng till Patrik och lite stativ, korgar, plattor och batterier till oss. Barnen skötte sig jätte bra och väntade i bilen och vi var borta max 20 min.

Vi var hemma igen strax innan 19.00 så vi hann tillbaka för att återlämna vagnen som vi hyrt och det var ju tur det! Sen tog vi en promenad till Susanne för Göran skulle hjälpa till att lyfta upp en gammal panna på Kingcabben.
Väl hemma igen så blev det nattning av de två minsta och sen lite film och piroger till oss andra. meja frågade om hon fick somna i mitt knä och det fick hon, nu sover Casper också i soffan, Göran somnade nästan så fort han ätit upp pirogerna, men han har ju inte sovit något i natt så det var ju inte så konstigt... jag fick tom. köra i två omgångar idag för att han var för trött och det händer väldigt sällan!!

Nu ska Jonna och Casper i säng och sen ska jag försöka släpa med mig älsklingen upp till sängen så han får sova skönt åtminstone!

Natti natt!

Fredag den 13:e!!!!!

Ja det är nog därför som allt går emot idag, allt går emot bara för att det är Fredag den 13:e!!!
Jag hade inte alls tänkt tanken förrän efter lunchtid någon gång att det var just idag, men såklart så är det ju IDAG!!!

Allt jag har gjort idag har blivit knas och mitt humör har inte fungerat heller, lättirriterad och arg, gnälliga barn som inte lyssnar och massor av annat... inget har gått som jag har tänkt mig...

Meja vaknade till just och då började Jonna nyvaket gnälla om att hon ville sova uppe och innan det var det gnäll om att hon inte kunde sova och innan det gnäll och tjat om godis... sånt gör mig GALEN!!! Speciellt såna här dagar...

Pappa är i alla fall på väg, eller han ringde för en stund sedan och då höll de fortfarande på att gå igenom och lasta grejer, han trodde att det kommer att hinna bli väldigt sent innan han når hit i natt... sen ska ju alla grejer lastas av också innan han kanske hinner vila en kort stund för han ska vara tillbaka med släpvagnen i Bålsta senast kl 15.00 i morgon!! Vi kunde i alla fall gå och lägga oss i stället för att vänta på honom, bara vi lämnade dörren olåst.

Ja jag har som sagt försökt åstadkomma lite saker idag... bakat surdegsbaguetter, gjort piroger, rensat ur barnens garderober, det hjälptes vi åt med jag och Göran så det gick ganska bra ändå, men det var väl bara för att det var hans ide att vi skulle göra det just idag... Nu är garderoberna mindre smockfulla och mer organiserade än innan, bara min garderob kvar men den väntar jag med, ingenting passar ju nu i alla fall... men har ändå inte tagit fram mammakläderna än... kanske är dags!

Nä jag vet inte jag, kanske jag ska gå och lägga mig, ingen mening att bara sitta uppe och sura, Göran är väl lagom less på mig i alla fall efter mitt lilla utbrott nu ikväll, även om det var litet...

Vi får se hur det blir...

Tack och hej..

Jävla bank!!!!

Ja banken ringde efter lång väntan och de kan tydligen inte hjälpa oss, så nu sitter vi här.....

Faaaaaan vad jag hatar banker!!! Vissa människor får låna hur mycket som helst till onödiga saker men när vi vill låna till någonting ytterst nödvändigt och i samma veva är beredda på att byta bank så går det så klart inget...

Förstår såhär i efterhand varför jag varit irriterad hela dagen utan att veta vad det berott på... men nu vet jag!!!


Dollar Store...

Idag efter en slapp förmiddag åt vi en snabb och sen lunch innan vi satte oss i bilen och åkte till Svenstavik. Vi åkte dels för att gå på Dollar store och dels för att besöka Byggvaruhuset. På Byggvaruhuset kollade vi priser och mått på Mineritplattor som vi ska sätta runt torpargrunden då de befintliga plattorna spruckit och lossnat. På Dollar Store skulle vi handla godis tills i helgen, blev lite annat också...

Vi kom hem sent på eftermiddagen och vi var ute en stund och insåg sen att vi kanske skulle ha lagat middag, men då var klockan närmare 18.30 redan så då var vi ute lite till innan vi gick in och gjorde fika till M&M, Hilma fick välling... sen var det borsta tänder och sova. Meja som sov i bilen hade svårt att somna så hon gick nyss och lade sig, samtidigt som Casper. För oss stora blev det hamburgare med bröd (franska), Göran stod för kockandet!

Bäddat rent i sängen har jag gjor också så nu gäller det att försöka få Morris att sova på golvet så att det inte blir en massa småsand där igen... men det lär nog inte vara så lätt..

Surdegarna ser bra ut, på söndag ska jag baka!!!

Nu blir det promenad med vovvarna och sen sängen!

Pratade med Tina ikväll förresten, hon ringde strax efter 20.00 då Hilma och Melvin precis hade somnat! Pratade en dryg halvtimma i alla fall, sen vaknade Hilma och var ledsen, Göran prövade lägga ner henne men det dög inte, hon var snorig.. men när jag väl kom dit så blev hon tyst!

Hoppas natten blir lugn... inget samtal från Banken idag heller... :0(


Kastrering av hund!?

Ja vi hade tänkt att kastrera Morris bar för att han inte ska användas till avel, tänkte att det kanske var lika bra och så kanske han skulle bli lite lugnare kring andra hundar, även om det i dagsläget också funkar bra!

Idag ringde jag för att boka tid och kolla vad det lilla kalaset skulle kosta... jag tror att vi måste överväga och tänka efter igen om det verkligen är nödvändigt för det skulle kosta mellan 2500-3000 kr och det var på det billigaste stället, ett annat hade 4450 kr som pris!!!

Jag tror helt enkelt att vi skippar kastrering ett tag, Ozzy är ju redan kastrerad och det funkar bra emellan dem och det är ju huvudsaken! Så en kastrering bara för att som kostar 3000kr kan jag nog hoppa över!?

Surdeg (dag 3 & 4)

dag tre, rörde jag bara om.

Dag 4 matade/friskade jag degarna, med ungefär lika delar vatten och rågmjöl, lite mer mjöl än vatten i variant nr. 2
så nu är det bara att vänta och se vad som händer, verkar i alla fall vara mer fart i den med äpple i...

Glömska jag!!!

Glömska jag!!! Jag tar någonting, i detta fall ett måttband för att lägga det på sin plats men tydligen så lade jag det någon helt annan stans och jag minns inte vart!!!! Jag är mästare på att tappa bort saker som jag nyss hållit i, samt såna saker som jag använder varje dag, typ mina glasögon eller tofflor!!! Hoppas jag hittar måttbandet snart!

Annars idag har vi bara tagit det lugnt, varit ute, och en sväng hos Susanne. Vi var en sväng i skogen och försökte hitta lite blåbär och då var Hilma hos farmor, lunch fick vi när vi kom tillbaka, vilken service!!

Har kikat igenom vad som behöver åtgärdas och göras klart angående vårat hus och det är en del saker men inte så vidare omfattande, bara lite småpyssel som ändå tar sin lilla id och lite material.

Inget samtal från banken idag... kanske han ringer i morgon!?

Barnen ligger i sina sängar men Jonna kan inte låta bli att prata och leka med Meja... Vi tänkte också gå och lägga oss tidigt, lägga oss och kika på film och äta lite godis ;0)!!

Göran duschar och tvättmaskinen går, får se om jag hänger tvätten idag eller om det får vänta tills i morgon!?

Nä nu räcker det, ses i morgon!

Banken...

En vanlig dag, inget speciellt händer.. Jonna och Casper är hos kompisar, vi andra åkte till Svensta och hämtade Caspers gokart, åt lunch i Åsarna på vägen hem...

Väl hemma ringer de från banken och säger att de inte kan hjälpa oss av olika anledningar, jag förklarade saker och ting för vår bankman och han skulle se över allt en gång till och återkomma i morgon!!! Hoppas att allt går som det ska!!!

Klippt Lilian har jag gjort idag, tänkte klippa älskling också men det får bli i morgon för det blev så sent...

Melvin har varit utan blöja hela eftermiddagen och har kissat på pottan flera gånger, även 2 gr på golvet men det är sånt som händer...

Hilma har helt slutat att åla sig fram, nu kryper hon bara, har även börjat gå med t.ex. en stol framför sig! Hon är för det mesta glad men ibland lite kinkig men det beror nog på att det brutit fram så många tänder nu på slutet, sen är hon lite snorig också...

De andra barnen är också snoriga och vissa mer än andra, hoppas bara det går över så de är friska när skolan börjar!

På fredag kväll kommer kanske pappa hit en sväng, bara för att lämna av lite grejer och sen far han hem på lördag förmiddag igen, men vi ska ju också bort på lördag så det gör inget...

Nu blir det till att borsta gaddarna och sen sova...

Har börjat få ont i ryggslutet också, det som bränner och spänner och det är inte alls skönt, ska ringa och prata med BM i morgon...

Puss puss!

Surdeg... (dag 2)

Det håller en temperatur i ugnen på 32-34 grader av att ugnslampan är på och det blir ju jätte bra!

Det syns att det börjar hända saker i båda burkarna, spännande att se hur det går!

Regn, regn, regn...

Idag har det regnat mest hela dagen! Och grått har det varit, sådär så att det nästan är mörkt inne så att man måste ha lamporna tända... gillar inte sånt ljus, eller mina ögon gillar det inte...

Det var jag som tog morgonpromenaden med vovvarna idag, sen tog jag och Meja en till promenad med dem vid 12.00 tiden, blöta blev vi!

Har ringt dagis och Meja får börja samma vecka som skolan börjar, och det är väl ingen ide att bråka om även om jag tycker att hon ska få ha inskolningen innan..

Ringde veterinären också, men hon i Åsarna har ingen utrustning att söva ännu så hon skickade mig vidare till någon som jobbar i både Hede och Sveg som i sin tur har semester och är åter på torsdag. Vi ska ha en tid för att kastrera Morris hade vi tänkt.

Behövde inte ringa försäkringskassan för pengarna är nu äntligen på väg!!

Ringde banken men fick inget svar... hoppas han hör av sig, lämnade ju ett meddelande i alla fall.

Läst på lite om surdegar och hur man bakar med dem så det ska bli spännande!

Jonna har hela eftermiddagen tänjt på gränserna och retats med alla så hon åkte i säng före 19.00 ikväll... och det var hon inte så nöjd över...

Hilma är vaken, hon har nog ont i munnen pga. tänderna och sen har hon blivit snorig, de andra barnen sover också lite oroligt... hoppas det rättar till sig snabbt!

Det verkar för övrigt som att det blir en tripp till Ö-vik på lördag, ska leverera Caspers go kart som någon vill köpa men han är från Skellefteå och tyckte att det var sååå långt att åka så vi kunde ju åka en bit var!

Det börjar kännas nu att jag är gravid, saker och ting blir lite jobbigare och man kan känna att det rör sig lite!! På måndag blir det nytt ultraljud...

Nä nu får det räcka för ikväll... hej så länge!

Sudeg... (dag 1)

Idag satte jag en surdeg, får se hur det går.. prövade för några år sen men det gick inget vidare men denna gång har jag läst på lite mer och hoppas att det går bättre!

1 rivet äpple
lika delar vatten och grovt rågmjöl 1,5 - 2 dl....
ska förvaras i ugnen på ugnslampan på i 3 dygn...


Gjorde även en till med ett annat recept, lite andra mått så det blir en lösare deg så då får jag se vad som funkar bäst! Denna innehöll

1 dl vatten och 0.5 dl rågmjöl och den burken står också i ugnen nu där det är ca 30 grader!!! Det bubblar redan lite!!!

Igår...

Igår klev vi upp tidigt, vid 07.00 tiden, Göran gick en sväng med vovvarna och sen väckte vi alla barnen (utom Jonna som sov borta) till frukost!

Jag bakade en kladdkaka, medans de andra var ute! Den blev lyckad den här gången!

Efter en tidigare lunch tog vi alla en promenad till Nikita för att hämta hem Jonna innan vi skulle till Susanne, Görans mormor och hennes bror skulle dit och hälsa på så då gjorde vi också det!

Efter några timmar där så var det dags att gå hem och äta middag, ugnspannkaka blev det. Medans maten var i ugnen så var vi ute i det fina vädret, varmt och lite kvavt var det.

Efter middagen åkte vi alla och badade, alla utom Hilma som fick vara med farmor en stund. Det var inte varmt men ändå inte iskallt i vattnet så det var ganska så skönt!

Sen var det läggdags tidigt för trötta barn, 19.30 för de tre minsta som slocknade på några minuter, Jonna, Casper och Tony var vakna till 21.00, då satt både jag och Göran och halvsov i soffan...

Tog en bit kladdkaka och piggnade på men strax innan 23.00 stupade jag i säng! Göran sonade åter om på soffan och kom och la sig i sängen någon gång under natten!

Jobbigt för samtliga att kliva upp tidigt på morgnarna, men det behövs lite träning för snart börjar skolan, allvaret och vardagen!

En dag på stranden...

För någon vecka sen var vi nedanför campingen på stranden och då såg det ut så här:


Jonna övar att simma med armpuffarna på!


Meja finular på om hon ska bada eller ej...


Hima är bara nöjd med att titta på...


Roligt ser hon ut att ha!


Morris vill helst springa löst men se det går ju inte... inte när det finns andra hundar och badgäster...


Meja ligger och simmar vid strandkanten!

Hon är lite skraj för vatten och går gärna inte långt ut, knappt till knäna ens...

En härlig liten utflykt blev det den dagen i alla fall! Melvin låg och sov i vagnen, därför syntes han inte till..


Bilder...

Har lagt till bilder på inlägget sen i förrgår. "Soool!"

puss puss

Ute dag och krasslig Melvin...

Första natten med Ozzy gick jätte bra! Morgonpromenaden lika så, jag hade med mig båda hundarna och det gick hur fint som helst!

Efter frukost, tandborstning och påklädning så kilade Jonna, M&M ut, de tog med sig dockor och lekte i Saaben, Göran spelade tv-spel, casper tittade på och jag tog en sväng på crossen... det blev 20 min och drygt 5 km idag också!!

Fram emot slutet på passet fick jag lite ont i magen men tänkte att det inte var något speciellt men efteråt så upptäckte jag att det var en sammandragning som tydligen hade hållit i sig ganska länge och det tog ett bra tag innan den gick över... Även om jag brukar ha lätt för att få sammandragningar så har jag nog inte varit med om att jag brukar få det så här tidigt, eller!? Duschade i alla fall och sen gick vi andra också ut, har haft lite små ont i magen resten av dagen också så jag vet inte om jag ska ta det lite lugnt med träningen kanske!!?

Under tiden jag duschade så kom Nikita och Ira hit och frågade ifall Jonna fick följa med dem hem och även sova där i natt, och det fick hon, men bara en natt denna gång!

I alla all så har vi varit ute hela dagen, bara varit in för att äta lite lunch och sen ut igen! Hundarna har fått vara lösa hela tiden och det har faktiskt gått över förväntan, Morris smet en gång men sen har han hållit sig med oss. Det är ett hål i staketet bakom carporten som han sticker igenom, eller snarare en grop i marken, men Göran har lagt för den ordentligt nu!

Barnen har lekt både i stugan och sandlådan, mest det sistnämnda, här är lite bilder från dagen:


Hilma vill också vara i sändlådan med de andra barnen!


Ozzy!


Morris och Ozzy!


En glad Hilma i profil, tror hon ser Ozzy!


Undersöker om sand är gott...


Att åka fyrhjuling med Casper är jätte skoj!!!


Balnd annat såhär lekte de i sandlådan... Melvin ville inte pröva!

Det blev duschen innan middagen och det kanske ni förstår!? Men även duschen innan läggdags för då hade de varit ute och lekt i sandlådan igen och denna gång var de nakna!

Meja somnade på 2 minuter ikväll, Melvin var lite tjurigare men han är lite halvkrasslig också så det kan ju vara en orsak. Han vaknade tidigt i morse och hade "falsk krupp" låter läskigt men det var inte så farligt, han somnade om i våran säng. Näsan har runnit en hel del under dagen och han har haft lite feber så han fick både ventoline, alvedon och nässpray innan han skulle sova!

Hoppas det är fint väder i morgon också så att vi även då kan vara ute och mysa!

På återseende!

Ozzy!

Idag har vi varit och hämtat vår nya familjemedlem Ozzy! Det tog hela dagen så mycket mer än det har vi inte hunnit med.. Det har gått jätte bra och vi är sååå glada!

Puss puss

Soool!

Idag har det äntligen varit lite soligt och varmt! Så skönt när man kan vara ute större delen av dagen och ha dörren på vid gavel! Då är det sommar, men den är väl snart slut på riktigt...

Började dagen kl.08.00 med en 30 minuters promenad med Morris, sen blev det upp och mysa en stund innan frukost. Det blev än rätt mysig och ganska så lugn frukost och efter den påklädning, borsta tänder och sen UT!!!

Hängde tvätt ute, kastade lite boll med Morris, Hilma fick lunch ute, de andra lekte i lekstugan och lite i sandlådan. Melvin åt en banan strax innan 12.00 sen sov han och Hilma ca 2 timmar i vagnen, medan de sov fikade vi andra smörgås och hemgjord rabarberkräm!

Vid 16.00 tiden åkte Casper och Melvin till farmor, de skull få följa med och åka båt till kungsholmen där de skulle grilla och umgås med bl.a. Lotta och Mattias, sånt som de som har båt kan göra... Melvin hade badat och simmat också, på sitt eget lilla vis och så hade han haft vilda diskussioner med Rasmus som snart är 1,5 år!! Båda på sitt sätt men de verkade förstå varandras "japanska"!!

Vi andra gick en promenad till Norsbron, Jonna, meja, Göran och Morris badade, sen gick vi hem och åt köttbullar och makaroner!

I morgon händer det spännande grejer, ut och åka ska vi! Mer om det i morgon!

Puss puss

Ps. lägger till lite bilder som blev tagna under dagen:


En nöjd Hima i sin vagn!


Ja vad ska man säga... Meja med sin egna lilla stil! Björn Borg look a like!?


Melvin bus!!


Jonna och Göran badar!


Meja kika på!


Hilma sitter i vagnen och kika!


Meja leker med mammas mobil... trygger bara siffror!!

Ds.

En bättre dag!

En mysig frukost med mannagrynsgröt och smörgåsar blev det idag! Alla kom och åt samtidigt och alla skötte sig ganska så bra så det var inget att klaga på!

Efter frukosten röjde jag undan i köket, klädde på barnen och borstade gaddarna på dem, vet inte riktigt vad jag gjorde mer sen men tiden rullade på och blev 11.30. Både Hilma och Melvin var trötta så de åkte ut i vagnen en sväng för att sova.

Medan de sov så ställde jag mig äntligen på den där crosstrainern, tänkte att jag bara skulle köra lite lagom som jag orkade med och det blev 5 km på 20 min! Blev betydligt svettigare än jag först trodde att jag skulle bli, men jag skulle ju ändå in i duschen så vad gjorde det... fick sällskap i duschen av Meja också, hon skulle simma!!

Sen vid 13.45 blev det sen lunch, rester från igår och det var inte alls fel, hemgjorda färsrätter är så mycket godare än köpta!!

Strax efter 15.00 tog vi bilen och styrde vår kos till Svenstavik och Dollar Store!! handlade inför helgen ;0), vi brukar ha lite extra mys med godis, dricka och chips/ostkrokar ungefär varannan helg, man måste ju få unna och gotta sig rejält emellanåt!
Vi lyckades hålla Meja vaken både dit och hem!! hon skulle egentligen vara med Maria men skulle absolut följa med oss!! Så det blev hon och Hilma, resten stannade hos farmor.

Kokade rabarberkräm när vi kom hem, vi hoppade middagen eftersom det blev sen lunch samt att klockan redan var 18.00 när vi kom hem igen. De minsta fick välling vid 19.30 och Casper och Jonna fick smaka på krämen!

Göran har också kört ett pass på crossen och kom precis ut ur duschen så nu blir det väl kanske lite fika till oss i lugnet! Sen tänkte jag även ikväll försöka gå och lägga mig innan jag somnar i soffan ;0P.. igår gick jag ock la mig vid 22.30, Göran kom när klockan var närmare 04.00 så han hade nog sovit en sväng på soffan!

Jonna har haft en dålig dag idag, hennes humör har varit till helvetet och vänt och hon har trotsat och sagt emot så gott som allt och bara retats med allt och alla.... Tog ett snack med henne nu ikväll så jag hoppas att det blir bättre, det är ju för hennes egen skull!

Hej hopp, chokladsnopp!


depp....

Ja idag klev vi upp lite tidigare för vi skulle få besök. Hasse, Liza och Emma skulle komma förbi ev sväng, dels för att fira de tre som fyllde år i juli.
Vi fikade och pratade en stund, en ganska lång stund innan de skulle fortsätta till staden, Emma skulle hem och behövde hjälp med något.
Casper ville följa med men ändrade sig och Jonna ville följa i stället och det gick bra! Hon kom hem nu ikväll och var nog ganska så trött för hon betedde sig som ja jag vet inte vad... men vi gjorde inte så stor grej av det, hon skrek och ville ha uppmärksamhet men det fick hon inte... sen blev det sängen!

Ja från dess att de åkte i förmiddags så har jag varit rastlös, deppig arg, slö och väldigt irriterad och när jag känner mig och är så så blir ingenting alls bättre för ingen vill vara i närheten, och ingen i detta fallet är Göran... När det gäller barnen så vill de klänga desto mer!!!

Hilma har lyckats rulla ner för trappan ute också, Melvin lämnade dörren öppen, Morris smet och Hilma smet hon med... allt detta bara för att jag slappade 3 minuter i soffan... Hilma slog av strängen under överläppen och blödde lite men annars gick det bra!

Det blev nypärer, köttfärslimpa, hemgjord gräddsås och kokta grönsaker till middag, och så får vi ju inte glömma svartvinbärsgelén också!!!

Ja och sen badade barnen, blev nattade och här sitter jag nu... Göran kom nyss hem efter att ha varit vid piren en sväng, Casper är med farmor och ska kanske sova där i natt... vet inte hur det blev..

Innan Göran kom hem och precis när barnen var klarnattade så sken solen ute, regnet slog mot rutan och allt här inne var tyst!! ingen tv och ingen radio och det var underbart!!

Ska försöka komma igång med crosstrainern också men det gäller att hitta de rätta tillfällena! Kvällen skulle ju vara bra men då vill man bara slappna av och njuta... får se hur det blir...

Puss puss så länge!!

Vad gör jag för fel???

Ja vad är det egentligen som går fel när man försöker göra allt rätt men ändå går det åt pipan?? Man verkar inte vara någon intressant människa att umgås med heller för det är aldrig någon som hör av sig, men alla har väl sitt att göra och jag mitt... kanske är det så att mitt liv är alltför komplicerat för att andra ska vilja ha med det att göra?

Nä hur jag än gör så blir det fel och alla blir missnöjda, även jag eftersom jag ofta gör tvärt emot vad jag vill för andras skull.... kanske är det så att jag tror att jag gör rätt men i själva verket gör fel...

Nu är det i alla fall trist att leva mitt liv men det lär väl gå över så småningom... tänk bara om man hade kraften och motivationen till allt som skulle behövas ta tag i!!

Nä nog med depp, det är ju ändå inget som någon vill läsa om, det får jag skaffa en dagbok för, ja alltså för att skriva om allt deppigt...


Storhandlat!

Efter lunch kom vi på att idag kanske var en bra dag att storhandla på då vädret inte var det bästa samt att matförrådet gapade tomt... så vi åt och sen for vi, Casper och Melvin stannade med farmor men de andra följde med!

Först blev det en sväng på barnens hus för Meja skulle få köpa någonting eftersom vi lämnat tillbaka hennes prinsessklänning sist vi var i stan, den höll inte alls länge.... så det blev lite målarböcker, pennor och ett "dricka te set för prinsessor"!!!

Sen var vi på Lidl för att kika på frukt och grönsaker men det var så urplockat så det blev inget... Däremot så hade vi bestämt träff med Evelina där utanför så vi blev kvar ett tag i alla fall, det blir ju tyvärr ofta långt emellan gångerna vi träffar henne men lite är ju alltid bättre än inget!!!

Sen drog vi till ICA MAXI!! Vi lämnade Jonna och meja i lekrummet innan vi började fylla kassarna med diverse saker som stod på listan, och så gott som allt som fanns på listan fanns även i butiken!! Väl framme vid kassan hade vi två stora kundvagnar fulla med mat och blöjor, mest mat och tror du inte på faan att vi fick avstämning när vi skulle betala!! det slår aldrig fel när vi storhandlar.. så det var bara att packa upp alla varor och då undrar man ju vad shop express ska vara bra för....

I alla fall så kom vi hem strax innan 21.00 tiden, bar in allt, barnen fick välling och alla varor kom äntligen på sin plats!! Det är inte så BARA när man ska storhandla...

I morgon förmiddag kommer barnens farfar på besök, de skulle få lite presenter eftersom de fyllt år, Hasse var borta på semester när de fyllde så han ringde och sa att han skulle komma förbi när han var hemma igen.

Nu ska jag bara lata mig resten av kvällen, kanske äta lite melon och sen sova..

Bye bye!!

Ännu en grå dag...

I morse vaknade Melvin och Hilma redan klockan 08.00, eller ja redan.... nu under sommaren har vi blivit lite bortskämda med sovmornar!!

Jag klev i alla fall upp och gick ut med vovven, klar blå himmel och strålande sol, ja i alla fall på mitten.... en timma senare så var allt bara grått och trist, och kvavt...

Nu på kvällen har det klarnat upp så man kan ju hoppas på sol i morgon så man kan fördriva tiden ute utan att bli deppig och så kanske man kan torka lite tvätt också, den torkar ju knappt inne nu under rötmånaden... men den är väl också snart över eller?

Har inte gjort så mycket idag, sydde dynorna till vagnen under förmiddagen och det blev väl inte så jätte vacker men förhoppningsvis praktiskt! En klick färg blev det i alla fall eftersom de som sagt var knallorangea.

Efter en sen lunch så fick M&M sitt godis som vi missade igår, Hilma smakade klubba också och sen blev det badet för hela högen! Jonna och casper följde med farmor till Hogdal, Manfred hade kalas, han fyllde år igår.

Vid 19.00 tiden åkte Göran, M&M till insamlingen med skräp, sen tog de tydligen en tur till piren för Patrik var där. Jag och Hilma gick ut så hon fick gunga en stund samtidigt som jag kastade boll med Morris, han var duktig och smet inte en endaste gång fastän grinden stod öppen!! Sen tog vi en promenad med vagn och vovve till campingen och hem igen.

Göran och de andra två kom hem strax innan oss, så det blev välling och natti natt på en gång. Melvin halvsov med vällingen i handen så vi bar upp honom utan att borsta tänderna ikväll, får borsta extra noga i morgon, Hilma var inte heller svårnattad.

Jonna och Casper kom hem strax efter vi nattat de minsta och Meja ville vara vaken tills de skulle lägga sig men det fick hon inte och det tog inte länge förrän hon sov. Hon somnar lättare när hon har musik på, det är därför hon inte vill ha det ;0)... smart liten tjej!

Nä nu åker Jonna och Casper i säng sen så ska jag försöka att inte sitta uppe tills mitt i natten.... får se hur det går!

hej hopp!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus