Veden...

Den här veden, den tar ju aldrig slut! Och attmaskinen stänger av sig stup i kvarten gör ju inte det hela bättre...
Jaja, vedboden är i alla fall snart full och jag inser att det kommer att bli en rätt stor hög utanför också. 
Ni ger vi i alla fall upp för idag och går till svärmor och äter middag!
Puss puss ♥

Familjen annorlunda!?

Fick ett samtal i förrgår och det var från tv angående nya säsongen av familjen annorlunda!
Vad tycker ni, ska vi vara med? (om vi blir uttagna alltså...)
 
Puss å kram ♥
 

Vart är egentligen sommaren!?

Nu är jag lite less, ynka 13 grader i slutet av juni och en massa blåst från norr... brrr.
Tvätten torkar ju i alla fall men man vill ju kunna vara ute utan att frysa.
 
Barnen vill ha sommar och inbillar sig att det är varmt så fort solen skiner, tjat om bad och att se när de tar på sig för lite kläder gör bara att man längtar ännu mer efter riktig värme!
Jag förstår barnen till 100%, för dem är det sommar och då ska man kunna ha klänning och kortbyxor, inte jacka och mössa!
 
Nu blir det middag innan vi drar till Klövsjö!

Åter hemma...

Är åter hemma från staden och baranen sover.
Mamman känner sig ganska så trött och slut så nu blir det lite fika och sen sova.
Presenter fick vi tag i och det blev några fler än tänkt ;) men de blir nog nöjda.
Vi kommer mest troligt att fira både Meja och Melvin på söndag då det bara är några dagar emellan.

puss å hej

Spontantripp...

Är på väg mot Östersund för att inhandla födelsedagspresenyer till M&M som snart fyller år. Vad det blir har vi ingen aning om än men vi kommer nog på någonting :)

Illa sker den olydige!

Casper har blivit tillsagd så många gånger att inte sparka fotboll i närheten av huset och speciellt inte där det finns fönster!
Men allt som oftastnär man får tjata på den lille herr´n så händer det som inte ska hända och idag sparkade han en boll igenom fönstret till småbarnens rum.
Som tur var gick den inte igenom som jag skrev itan det var bara det uttre glaset som gick sönder.
Vi har nu ersatt det med det förra fönstret som satt där, det som det är en tejpad spricka i och det får sitta där så länge...

Hoppas han lärde sig något!

Väga, mäta och vaccinera...

Idag Måndag hade vi tid på BVC för både Ninni och Melvin. Vi samåkte med Susanne som hade tid för Tonys hals, det visade sig att han har något virus, vi tyckte det såg ut som halsfluss men det var det inte.
 
Melvin hade 4-års kontroll där han bland annat skulle rita en gubbe som blev en huvudfoting :) så gott som alla 4 åringar ritar sådana och de är så söta!
Han kollade synen, kikade på bilder, räknade och talade om färger. han vägde 17,9 kg och mätte 102 cm.
 
Ninni vägde 5720 g och var 59,5 cm lång, gått upp 700 g på ce 1 månad. Sen fick ho en spruta i vardera ben och det gjorde såklart ont! Men med lite tutte både innan och efter så gick det över snabbt.
 
Kollade även var Towe vägde sista gången vi var iväg i slutet på April. 10780 g vägde hon då och när vi var på akuten häromdagen så vägde hon 10070 g och då med både blöja och tröja på. Hon har vuxit mycket på längden sista tiden och börjat springa en hel del + att hon såklart tappat lite nu när hon inte kunnat äta riktigt. Men det känns ju ändå ganska mycket att tappa 700 g, hon är ganska så liten och späd lilla gofisan.
 
Eftermiddagen var vi varit ute, hängt lite tvätt, alla var ute när vi kom hem och jag lade över en sovande Ninni i vagnen.
Göran höll på att fixa och finula då vi plötsligt hade ett trasigt fönster! Anledningen at vi i ett separat inlägg...)
 
Towe har inte sovit någonting idag så hon somnade som en stock nu ikväll! Gav henne en alvedon supp innan jag lade henne så att hon slipper ont och feber.
Idag har hon ätit ännu bättre och två flaskor välling har hon fått i sig också så det tar sig.
 
Göran och Casper har nyss kommit hem från fotbollsträningen och jag nattade alla barnen för 19.30, Jonna och meja är fortfarande vakna, meja har tjurats på och varit ner flera ggr... hon är i en period då hon inte vill sova på kvällarna fastän hon helt klart behöver!
 
Nu ska jag strax duscha och sen bädda rent i sängen innan jag kryper ner.
 
Puss puss♥
 

Midsommarhelgen...

Fredag, själva midsommarafton, på förmiddagen efter vi stoppat i och frunch kom vi på att vi skulle fara till Svensta så det gjorde vi!
Vid 13.00 var det dans kring midsommarstången, dock blev jag lite snopen när barnen inte skulle dansa kring den stora som de har på torget... i stället hade de en liten vid klätterställningen där alla skulle trängas... förstår inte hur de tänkte!? Men dans blev de i alla fal och efteråt fick alla barn som dansat en varsin glass.
Det bjöds även på tårta!
 
Towe stackarn som bara fått i sig lite mjölk på morgonen kom i alla fall på att hon ville ha grädde så vi tiggde till oss endast lite grädde på en tallrik och hon åt sammanlagt ca 1 dl vispad grädde! Drack några klunkar saft samt åt ca 1 msk rulltårta.
Vi blev kvar hos mamma hela dagen så på kvällen vid 18.30 då jag tagit av Towe blöjan och vägt den så ringde jag 1177 då hon kissat mindre än 50 g på hela dagen!!! Ätit mer hade hon inte heller...
Jag Towe och Ninni åkte in på akuten och fick träffa en barnläkare som var jätte duktig! Vi kom in 20.30 och åkte vid 23.00, då hade Towe fått en Ipren supp och börjat dricka saften som jag hade med och hon verkade mycket piggare! Vi fick med suppar hem också.
Det konstaterades även att det till 99% är herpesvirus som hon blivit angripen av och då är alltid det första utbrottet värst med hög feber och en massa blåsor.
 
Göran, Robert och Casper som blivit hungriga hade också åkt in till stan för att äta på Donken... inget annat ställe var öppet... typ i alla fall ;p, så dem mötte vi upp innan vi åkte till Svensta fr att hämta de 4 barnen som stannat hos mamma. Alla utom Meja sov, men klockan var ju mitt i natten så det var ju inte konstigt...
Packade in barnen i bilen och var hemma strax innan 03.00. nattade barnen och sen gick vi bums och lade oss.
 
Midsommardagen spenderade vi ner hos mostrarna Gittan och Susanne, Göran och Casper åkte till Svensta för att skruva datorer med Robert.
Vi var där nere från 13.00 till närmare 19.30, det bjöds på pannkaka till lunch och sen smörgåsar och varm choklad till sen mellis, det blev ingen riktig middag sen utan fruktsallad med vispad grädde till kvällsfika i stället.
 
Vi hade en bra och mysig dag, Towe började så smått äta, satt och pillade ur innanmätet på en skiva franska och drack lite festis! Det verkade helt klart som att det började vända.
 
Söndagen åkte Göran och Casper iväg till Hedlanda för att kika på en massa bilar.
Jag bakade bullar på förmiddagen och vid unch fick vi sällskap av Gittan och Ssanne som klippt gräsmattan och packat för hemfärd. De värmde lite mat som de hade med och åt hos oss så de slapp disken.

Under tiden de var här cyklade jag iväg på affären för att handla sill m tillbehör som vi skulle ha till middag.
Göran och Casper kom hem lite tidigare än tänkt pga. regn så strax innan 15.00 kunde jag ge mostrarna skjuts till macken där de skulle åka med Härjedalingen hem till Sthlm igen...
 
Denna dag fick Towe i sig både smörgås, mjölk, pytt, någon korvbit och välling! Blåsorna börjar försvinna och vi har en mycket piggare Towe!

Massor av besök!

I torsdags var dagen då alla ville hälsa på!
 
Först kom finaste Stina med sonen Nils 2 år och dottern Moa 5 månader.
Nils smälte in bland de andra barnen och lekte hur bra som helst och Moa hon satt/stod mest och bara var söt :).
Stina och jag pratade om ditten och datten, jag klippte hennes hår och vi hade det mest mysigt och trevligt. Vi var ute hela tiden då solen faktiskt behagade visa sig, men vinden var rätt sval...
 
Innan det var dags för Stina & co. att fara vidare så hann Ewe, Freddie och Niklas komma och de åkte finbil, de var precis som Stina på väg ner mot Sveg och gjorde ett stopp i fina Rätan hos bästa familjen Meyer ;P.
 
Strax där på kom även Robert och Angelica som parkerade på gräsmattan :).
 
Stina åkte innan fikat, jag hade ju bakat en hallonkaka på förmiddagen :), Moa var trött och skulle sova samt att de skulle tejma med middagen i Sveg. Stina skulle sy några fina förkläden till Ninni som tack för klippningen och de ser vi fram emot.
 
Ninni och Freddie blev lite hungriga så jag och Ewe hade amningspaus i soffan, Angelica kom också och satte sig men kände inte riktigt att hon "passade in" så jag skickade henne till köket för att plocka fram och göra i ordning fika i stället.
 
Vi satt ute och fikade, till och med Towe som knappt ätit något på hela dagen tvingade i sig kakan men grinade för varje tugga... då har mamman verkligen lyckats med kakan eller så var hon otroligt hungrig!? Eller både och.
 
Jag rotade fram en solhatt till Freddie som han fick låna, vi har ju ändå inte användning av den just nu så bättre att den gör nytta än ligger en låda.
Så småningom var det dags även för dem att åka, Ewes mamma väntade med middagen och med tanke på att vi satte oss för att fika vid 16.00 tiden så började det bli lite halv sent.
 
När de åkte började Göran och Robert lasta in massa skrot i bilen som skulle till återvinningen i Brånan och under tiden de sen var borta så satte jag Angelica på att passa barnen så jag kunde laga middag. Ugnskorv och potatis blev det.
 
Timmarna tickade på och vi hade det trevligt som vi alltid har när de är här, Angelica plockade ur och i diskmaskinen 2 ggr under tiden de var här och de hade jag inte tvingat henne till utan det var helt hennes eget val, men jag grät inte direkt ;p.
 
Kvällen blev ganska sen men innan 22.00 tror jag i alla fall att de hade tagit med sig lille kissen och rullat hem över och vi nattade barnen och gick sen och lade oss ganska direkt.
 
Puss puss ♥
 

Familjefoto fixat!

Igår var vi ju som sagt i stan och tog familjefoto samt fotade Jonnas ärr på handen.
Det gick jätte bra och fotografen tyckte att vi hade otroligt duktiga barn!!! (stolta föräldrar!)
Dessvärre hade de lite svårt att lyssna resten av dagen...

Efter foto åt vi pastasallad som vi hade med innan vi åkte och hälsade på Tina och Märta! Så roligt att träffa dem igen! ♥
Göran och Casper var och hälsade på Ewe och Freddie under tiden :).
 
Innan vi åkte hem över stannade vi på Sibylla i Brunflo för middag och sen ytterligare ett stopp i Svensta för att kika på Casper som spelade fotbollsmatch som de förlorade ganska stort... (0-10)
 
Strax innan 20.00 var vi hemma, Göran och Casper åkte på bandy och jag nattade barn.
 
Bilder kommer :)
 
Puss puss
 
 

Så fruktansvärt ont!

Efter en hel dag i stan och vi inte fått i henne något att äta så ringde jag 1177 och jag hade som förslag att det ev var höstblåsor som de sa dagen innan när jag ringde men sköterskan som jag pratade med var ganska säker på att det är Herpes virus hon har. Hon var jätte trevlig att prata med, bvc sköterska i grunden och jag tror absolut hon har rätt!
 
Googlade lite och hittade detta;
 
Primärinfektionen kan i vissa fall innebära smärtande blåsor/sår i gommen, på kindernas insida, i tandköttet och på tungan. Barnen får då ofta hög feber, svullna lymfkörtlar på halsen och svårigheter att äta. Dessa symtom brukar gå över efter en vecka, men kan vara så besvärligt under tiden att en del barn behöver sjukhusvårdas pga svårigheterna att äta och dricka.
 


och ganska precis så här ser Towe också ut i munnen... fast hon har fått några utanför också...
 

Idag har hon knappt ätit något alls... ungefär 1 msk mannagrynsgröt med max 0,5 dl mjölk, en bit mjuk kaka 6x6 cm som hon tvingade i sig fat det gjorde ont! Sen har hon kanske druckit sammanlagt 1 dl vätska, vatten, saft och vätskeersättning...
 
Vägde blöjan nu ikväll och hon hade kissat 74 g på en hel dag och hade nu när hon somnade inte kissat mer...
Jag har fått i henne alvedon och smörjt med aftamed som är en skyddande gel och hon somnade av utmattning.
 
Ett + i det hela eländet är att vi passar på att sluta med nappen!
Natten till idag sov hon utan nappen och vaknade bara 1 gång! Så skönt att hon fick sova ordentligt. Idag somnade hon också i vagnen utan napp och nu ikväll i sin säng :).
 
Får väl se hur natten blir då hon vaknade för en stund sen och bara grät, hon var nog inte helt vaken men hon vände och vred sig och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen... så hemskt att se! Men hon somnade om efter en stund då jag strök henne över ryggen.
 
Tror jag ska ringa 1177 igen och informera om läget bara för säkerhets skull...
 
Lilla ♥ Towe, hoppas det ger med sig snart!
 

Towe har ont i munnen!

Nu i eftermiddag blev det en tripp till Svensta... Towes feber har varit bättre, hade ju 39.7 i temp igår kväll och har sen varit varm hela natten. I alla fall så upptäckte jag att en kraftig svampinfektion blossat upp i munnen och läkaren ville kolla på det.
Vi fick medicin som ska tas 4 ggr/ dag så vi får väl se hur det går.
 
Nu ikväll har vi vridit på vattnet en sväng, kört en diskmaskin, tvättat en omgång och duschat alla barnen inför morgondagens fotografering! Jag har också duschat ska snart gå och torka håret.
Sen har vi packat och förberett, lunch och kläder ska med för på vägen hem stannar vi i Svensta och kikar på när Casper spelat fotbollsmatch.
 
Nu ska jag som sagt föna håret och sen ska jag upp på vinden och rota efter lite kläder, fick i uppdrag att göra det av systeryster (Tina), hon är så fruktansvärt krävande ;).
Hon tyckte även att jag skulle starta nya fånen så jag får väl göra det då!!! ;P
 
Ja som sagt, fick lite att göra så jag återkommer i morgon!

Moster Gittan!

I torsdags kom min moster Birgitta på besök.
Hon är gammelmoster till barnen och de kallar henne Gittan, precis som jag alltid gjorde som barn!
Hon hade med sig något fint som hon stickat till Ninni!


Jag blev så glad!


satt som en smäck!

Gittan var här några timmar, drack lite te och pratade. barnen klängde på henne mest hela tiden och det var lite skoj då de inte träffar henne så ofta!

Hon har ett hus här lite längre ner och hon ska vara här uppe ända tills midsommar så vi hinner nog träffa henne igen innan hon åker. Hon är inte i huset hela tiden utan passar på att åka runt till nära och kära och hälsa på också.

bilder...

Kollade igenom bilderna på mobilen och hittade några från sen senaste tiden:


Meja gillar att bygga pärlplattor och hon gillar att lägga lite tid på det hon gör!





Jonna och Melvin bygger också.
Detta är från nationaldagen då de uppträdde på förmiddagen, syns på Jonna ;)


Vår älskade Ninni ♥






så go är hon!


Jacob var och hälsade på!
(gillar inte blixten på mobilen...)


Go och glad var han hela dagen!


Hilma ville ha snodd och hårspänna och då fick Jacob också!





och den där tummen...


den är ju så god när man är lite trött!



Finaste Jonna!



Busiga Hilma



Ninni en kväll då hon inte riktigt ville komma till ro i sin säng... men när jag tillfälligt lade henne i soffan för att jag skulle fixa nåot, då var det inga problem att somna ;P

Gårdagen i bilder!

Igår var vi ute mest hela dagen och då passade jag på att ta lite bilder med Nikon.


Jonna Målar med vatten...


Meja ville inte vara med på kort...


Hilma hon satt i sin vagn...


Casper sparkade boll med...


Tony...


Hilma filosoferar fortfarande i vagnen...


Meja bus...


Och Jonna hon målar vidare...


Towe inspekterar med mössan på sne...


Melvin gungar...


Fina Towe...


Lite pigg trots feber...


Bollkontroll...


Skadeglädje då han nästan sköt bllen i ansiktet på sin mamma!


Jonna målar vidare...


Alltid håret hur som helst...


Vagnen är skön!


Fick henne att le lite där hon satt och filosoferade...


Ninni mådde gott i vagnen där hon sen somnade och sov 10.00-18.00!!!


Att der ska vara så roligt att gunga!


Å hej och hå!


Koncentrerad...


Våra fina björkar...


Vår enorma gran och den stora vedhögen som vi ska ta tag i...


Nu har Hilma lämnat vagnen!


Gofisan som piggnat på efter sina febertoppar!


En smörblomma.


Meja har plockat blommor...


Fina tjejen som snart fyller 5 år!

Och så blev det lite bilder med mobilen...


Det går inte att sätta på Towe annat än stövlar på fötterna om det finns en vattenpöl i närheten!


Här hittade hon en väldigt geggig variant!


Och hon ser ju överlycklig ut!


Vi passade på att äta lunchen ute...


Barnen älskar verkligen att äta ute!


Sen plockade alla barnen blommor och här är Melvins andel...

Senare fram emot eftermiddagen kom regnet, tvätten som jag hängt upp han i stort sett torka så det var ju bra. Jag gick in en stund medan Jonna, Meja, Melvin och Hilma sprang nakna i regnet! Det har de längtat efter hela vintern att få göra!

Till middag blev det köttfärslimpa som Jonna hjälpte mig med och samtidigt slängde jag ihop en lasagne tills idag. Vi har ju inget vatten varken idag eller i morgon...

När alla barnen var nattade senare på kvällen så lagades det mer mat... två långpannor med pizza och en härlig pastasallad med kyckling.

Vi fikade lite och sen tappade vi upp vatten i hinkar, dunkar, flaskor och tillbringare, fyllde badkaret med vatten för att kunna ha att spola i toaletten med!

Kvällen blev sen och någon gång strax innan 01.00 gick vi och lade oss...





Från rygg till mage!

Igår vände hon sig från rygg till mage under baby gymmet vår lilla Ninni! ganska brydd såg hon u när hon kikade upp ;)

Liten börjar bli stor ♥

Vatten funderingar...

Tänk om sommaren kunde komma igång snart nu då... det är ju fasiken mitten på Juni och man får ha på sig både jacka och mössa!

Fast idag har det ju i alla fall varit runt +15 grader så jag ska väl inte klaga!?
Hängde ut lite tvätt och hann precis ta in den innan det kom en störtskur på eftermiddagen, så nu hänger tvätten inne för att torka klart...

Barnen har idag spelat fia med knuff, kikat på film, varit ute, lagt pärlplattor, varit ute igen och nu sover de små rackarna.

I morgon ska vi laga mat... mer mat än vanligt på en dag... för på tisdag och onsdag kommer vattnet att vara avstängt pga. spolning av ledningar hela långa dagarna så då underlättar det kanske om maten bara är att värma!? Vi tror det i alla fall :)

Blir till att bunkra upp med vatten så man har det man nödvändigt behöver och så får vi hoppas att ingen behöver akut duschas och att ingen tvätt blir i akut behov av att tvättas osv...

Man kommer i alla fall att kunna använda toaletten om man spolar med en hink vatten, hämta vatten i sjön till det kanske!?
Det löser sig nog...

Nu ska vi nog fika lite och sen mysa ner oss i sängen och kika på film älsklingen och jag.

Puss puss♥

ps. Hilma fick sova hela natten och har varit mycket piggare idag men fortfarande lite feber nu ikväll... Towe kändes också varm nu ikväll och visade en temp på 38,7 grader... får väl se hur natten blir...

Kusinerna <3

Igår på fotbollen fick vi ju träffa lille Freddie och hans mamma Ewe, jätte roligt!
Dagen till ära (gårdagen) blev Freddie hela 5 månader!
Han är en riktig liten gladskit!


Freddie ♥

Samtidigt var Tina i full gång med att flyttstäda hela lägenheten och packa det sista.
Märta som denna dag blev 4 månader var såklart också med på ett hörn :)


Märtis ♥

Flyttlasset har gått!

Idag har jag tänkt på syster Tina mest hela dagen, pratat med henne 3-4 ggr, Magnus har kört upp hela deras flyttlass och Tina och Märta har städat gamla lägenheten!

Magnus är nu på väg ner med lastbilen för att lämna tillbaka den och sen ska de packa in det sista i bilen innan familejn Wikberg/Egeklint-Olofsson flyttar hem till Östersund!

Vi längtar efter er och hoppas att resan upp i natt går bra! ♥

40,5 i temp...

Stackars Hilma har fortfarande feber och för en stund mätte den 40,5 grader! jag ringde 1177 för säkerhets skull, hon är pigg och kikar på tv och dricker saft, senare blir det lördagsmys och sen ska hon få alvedon innan natten.

Jonna ligger bredvid henne och tippar i henne saft lite då och då! Jonna hon kan hon ibland, när hon vill! ♥

Fotboll i Ope (Torvalla)

Kl 09.00 skulle vi befinna oss i Ope, jag kallar det hellre Torvalla då det ligger alldeles intill, eller så kan man ju säga vid ÖP-hallen så vet alla!
I alla fall var det samling 09.00 och första matchen började 09.30.

Vi var lite sena på att kliva upp så frukosten tog vi i bilen, tur att jag packat och gjort klart allt redan igår kväll, vagnar, fika, kläder och allt fixade jag och Göran igår!
Och vi hann i tid! Klev upp 06.45 och åkte 07.30 hemifrån.

Första matchen var mot Sveg och Klövsjö (Jonnas lag) vann med 4-0!!!



Jonna är redo att börja spela!


Melvin ser lätt uttråkad ut...


Towe fick sitta i vagnen...


Ninni var också nöjd i vagnen.


Meja med vinden i håret!



Fångade även Meja med sin bästa Matilda!


Meja var som en svans på Matilda hela dagen, men det såg inte ut som att Matilda klagade direkt ;)

Tackar för matchen mot Sveg.

Faster Ewe kom också och kikade på matchen, hela deras lilla fina familj med vovve, Freddie, Niklas och Isak. Dock hade Göran skrivit fel tid så de missade första matchen... men som sagt inte deras fel ;P


Göran sparkar lite boll med Meja och Hilma...


Hilma som för övrigt vaknade med 39.0 graders feber i morse... men lite alvedon gjorde susen!


Towe filur...


Meja lånade kameran och här är två av bilderna;
På Elin som sitter och myser med Towe, Hilma framför och de sitter i mitt knä...



Och så självklart en härlig bild på sin älskade Matilda!

Andra matchen som spelades mot Nälden förlorades med 0-3... men vad gör väl det? man kan ju inte vinna alla matcher ;P

När spelet var slut gick vi till bilen oh åt köttbullssallad innan vi packade in oss och åkte hem. Stannade i Brunflo för att inhandla lite glass, jag åt årets första mjukglass!

En rätt så lyckad dag med inte alltför hemskt väder... inte alltför varmt, ingen storm och regnet höll sig tills vi var på väg hem! ingen av barnen klagade på att de var frusna och blöta :)



Känslan av att...

Man är dum, korkad, värdelös och helt obetydlig för alla utom lilla älskade Ninni som behöver mat och närhet är ju inte helt skön... Får väl ägna dagen åt att amma, tvätta, kanske laga mat och ev handla... Lär väl duga till det i lfall!? Ha en härlig fredag... Solen skiner ju i alla fall :-/

Äntligen sommarlov!

Det var skolavslutning nu ikväll och barnen har äntligen sommarlov! Ska bli så skönt och nu hoppas vi och håller tummarna för att det blir fint väder också!

Det har varit en väldigt händelserik dag och den ska jag berätta mer om, men inte nu...

Glad sommar allihopa!

11 veckor!

Igår blev hon hela 11 veckor vår minsta lilla trollunge!

Ninni är fortfarande en väldigt glad, go och nöjd liten tjej.

Hon gillar att ligga på fällen på golvet och gymma i babygymmet, sitta i babysittern är också helt ok, ligga i sin säng och filosofera lika så, fast det blir ju mest att hon gör precis innan och en stund efter att hon sovit.

När det gäller sovningen så är det lite olika beroende på om man är hemma eller inte... men är vi hemma så sover hon i sin säng om vi inte är ute för då ligger hon såklart i vagnen.
Hon har för det mesta en ganska, ibland väldigt lång sovstund på förmiddagen, ibland väldigt länge, 4 timmar är inte ovanligt... och sen har hon en kortare sovstund på eftermiddagen.

Sover hela nätterna gör hon också fortfarande, med vissa nätter som undantag men de är inte många alls... hon började sova hela nätterna ganska tidigt, vaknade någon gång mellan 04.00-05.00 tiden för att äta men nu sen ca 3 veckor så sover hon till någon gång mellan 06.00-08.00 och jag klagar absolut inte!

Just idag har hon sovit väldigt mycket och länge.
Hon somnade runt 20.00 tiden igår kväll och sov till 06.30 i morse då jag tog upp henne till mig så hon fick äta. Oftast brukar hon somna om en stund om hon vaknar tidigt men idag gjorde hon inte det.
Hon satt med oss i köket när vi åt frukost och någon gång mellan 08.00-08.30 blev hon trött, somnade nästan i babysittern så jag lade henne i sin säng.
I sin säng sov hon sedan ända tills klockan var 15.30 (!!!), Hon vaknade till någon gång, filosoferade och kikade på nallarna som hänger ovanför, sedan hittade hon tummen och somnade om igen.

Den där tummen hittar hon hur lätt som helst nu och suger även på den ibland när hon är vaken och inte ska sova, undrar just om man ska dit och ta ut den då eller om man ska låta henne tutta på den!?

I alla fall så vaknade hon, vi bytte blöja och hon åt, trots ca 7 timmars sömn så var hon inte vrålhungrig...
Sen var hon med en stund i köket när vi lagade mat och vid 17.00 tiden var hon trött igen, tummen i munnen och höll på att somna i babysittern så jag flyttade över henne till sängen igen.
Hon blir sällan grinig när hon är trött, bara ibland på kvällen.

När hon vaknade igen var klockan 18.30 och nu ligger hon och gymmar i babygymmet men det låter som att hon gärna skulle vilja ha lite mat :)...
så det ska hon få och jag fortsätter inlägget lite senare ...

Nu har det gått 30 timmar sen jag  påbörjade detta inlägg... Fick liksom inte tid att skriva klart ;)...

Minns inte riktigt vart jag var i mitt skrivande, vet att jag gav henne mat och sen var det full rulle med nattning av barn och annat stök med en massa kläder som skulle sorteras :)

I alla fall så gå veckorna fort och hon är så underbar vår lilla Ninni, en nöjd, go, glad och lättsam bebis!
Vi älskar dig ♥


(ursäkta skuggorna...)

Göran tyckte...

att min steniga bakgrund var lite för hård... det hade han helt rätt i så nu har jag suttit och letat igen;

jag valde mellan;














denna blev det...

herregud... man kan ju bli sittande i evigheter!

Nu får det duga...

Nu har jag suttit i flera dagar och omgångar och letat efter stilmallar och designer... hittade tillslut en som stämmer ganska bra överens med mina "krav" :)

När jag väl hittat rätt design så var det bara att börja knåpa på hur jag skulle färgsätta den osv... och här har ni resultatet! Kommer säkert inte vara helt nöjd men känner att den duger gott och väl i alla fall! Så nu ska jag försöka släppa det här med designen ett tag.

Vad tycker ni då?

Puss å god natt, sent som vanligt... ♥

Lite förmiddagsbak...

Har som överskriften lyder bakat på förmiddagen, det är ju sommarfest på förskolan i eftermiddag och då ska vi ha tårtbuffé till efterrätt!
Middag ska också ätas där, man ska själv stå för det man vill grilla och så bjuds det på grönsallad och potatissallad där :). Jag hade tänkt ta med tunna skivor kassler som man kan äta kalla men glömde helt bort att köpa det igår ju... så det får bli vanlig grillkorv!

Ja och när jag ändå var igång och bakade (misslyckade marängtårtor) så passade jag på att göra 3 plåtar med kolakakor till skolavslutningsfikat också, skönt att ha det gjort, då kan man även bocka av det på min långa lista...

Ninni sover sen 9.30 tiden, skönt för henne att vara hemma och kunna sova ordentligt, fast hon klagade inte så mycket igår heller ;).

Vi har ätit lunch och barnen är nu ute och leker, Towe sover i vagnen.
Jonna och Casper kommer nog strax hem från skolan och jag ska hänga tvätten så fort den är klar, hinner nog ta ner och vika den som redan hänger innan.

Nä plocka undan lite avsvalnade kakor kanske... innan någon äter upp dem :)


En heldag i Klövsjö!

Strax efter 11.00 idag så packade jag och ungarna in oss i bilen och for mot Klövsjö där vi blivit bjudna att få komma och äta lunch!

Har för första gången i mitt liv (som jag vet) druckit riktig komjölk idag, opastöriserad och fet sådan! och god var den!

Det har varit en jätte trevlig dag med snälla barn som lekt (ja vissa gjorde ju några hyss också) hela långa dagen! Och jag har haft trevligt sällskap av vuxna människor också!

Melvin var trött efter gårdagen så han somnade i mitt knä, jag lade honom så småningom i soffan där han sov ytterligare några timmar!

Vi skulle egentligen åka hem lagom till middagen men blev bjudna att stanna kvar så då tackade vi inte nej, jag meddelade Göran som följde med Susanne och Patrik till Hogdal en sväng.

När vi väl skulle åka hem så blev det såklart en hel del protester av trötta barn, Towe som inte sovit på hela dagen somnade direkt!

Väl hemma så packade vi oss in, de minste fick välling och sen lade jag Towe direkt som somnade om rätt snabbt. Resten tog lite längre tid att få i säng men innan 20.00 var de i säng i alla fall, Casper är fortfarande vaken och skruvar dator med sin far.

I morgon börjar sista skolveckan innan sommarlovet, Jonna ska få åka till stan och shoppa med farmor efter skolan och jag ska se till att ta in några klädlådor från vinden så att jag kan plocka fram lite av barnens sommarkläder! kanske sommaren kommer då!?

I morgon är det även sommarfest på dagis och jag ska baka en tårta + att vi ska ha med oss något att grilla, tänkte köpa kassler idag då det var extrapris men det glömdes helt bort...

Efter sommarfesten som börjar 16.00 så är det fotbollsträning vid 18.30 så jag  känner på mig att det kommer att bli full rulle hela dagen!

Frågan är ju bara vad jag ska göra för tårta??? hade tänkt göra en marängkrisp tårta men botten till den ska helst göras kvällen innan och jag har inga ägg hemma...

ja det lär ju visa sig vad det blir...

Nä nu ska jag hänga lite tvätt.

Puss puss♥

Kissen Ozzy har fått ett nytt hem!

I dag flyttade den första kattungen, han ska få bo med Angelica K och ska få heta Ozzy


Han verkar trivas bra...


hos sin nya matte!

(lånat bilder av Angelica K)

Sveriges nationaldag!

Det var den 6:e Juni och Sveriges nationaldag, vi klev upp tidigt, åt frukost, klädde på barn och packade in oss i bilen för att finnas i Klövsjö senast kl 09.30.
Vi hann i tid och Jonna hann vara med på genrepet, hon och Casper hoppasde av (C skulle pussas med Nikita) och vi tog några svängar i byn innan vi parkerade bilen och väntade på att det hela skulle börja kl 11.00.


Ninni är nyäten och vi myser lite innan det är dags att gå in.

Tillslut var väntan över och vi packade ur barn och vagnar ur bilen och begav oss. Ninni tappade humöret helt och skrek en stund innan jag lade henne på mage tvärs över min arm, då blev hon tyst och somnade så småningom.

Det var fint väder, lite kyliga vindar men helt okej!

Körbarnen står och väntar på att Prästen ska prata klart (hälsa alla välkomna) så att de får börja sjunga. De invigde det hela med Nationalsången.


Det var många som kom!



Nu tågar barnen in.


Närgången Melvin som frågar om han också får knäppa kort med den fina kameran!?
mamman svarade "En annan gång..."


Meja är lite rastlös...


Hilma har haft flätor i håret och dessutom plockat ur det fina hårspännet som mamman satt dit...


Towe satt snällt i vagnen (till en början i alla fall)


Melvin letar efter spindlar i springorna på/i väggen...
han hittade en som snabbt gömde sig.


Alla fina barnen sjunger.


Musikal om Timon (Jonna) och Pumba bjöds det på också!




Finaste och bästa Erika spelade violin!


Hennes dotter, finaste Sandra höll oss sällskap mest hela tiden.
Hon förälskade sig lite i Towe.


Två finingar på en och samma bild!
Pussgurkor! Lika goa att pussa på båda två :)

Mitt i det hela var det en liten paus där det bjöds på fika, rulltårta med grädde och bär, vuxna betalade och alla barnen blev bjudna! det tycker jag var toppen ;)

När det hela var slut så ville Casper stanna kvar med Nikita, pratade med hennes mamma och det var helt ok, vi bytte nummer, pratade en stund och sen så lämnade vi de två små turtur duvorna.

Finaste Nikita och lilla fina Jonna

När vi packat in oss i bilen och precis börjat åka så öppnade sig himlen och regnet öste ner! Regnet hade hängt i luften ett bra tag men det höll sig tills det hela var slut och det var vi tacksamma för!

När vi kommit hem så fortsatte dagen som en helt vanlig dag, barnen lekte, vi åt middag och det blev kväll och barn skulle nattas.

Göran åkte för att hämta hem Casper, han var glas när han kom hem och det hade gått jätte bra. Vi fick beröm för våra väluppfostrade barn, Nikitas mamma sa att hon kanske skulle ha skickat sina tre på uppfostringskollo till oss i sommar ;).

 

Man kan ju inte annat än vara stolt när man får höra att man har fina barn med gott uppförande :)

En fin och bra dag med hela vår stor lilla familj, barnen uppförde sig faktiskt väldigt bra större delen av dagen, satt och stod fint under uppträdandet och då blir men lite extra glad!

Puss puss ♥

 


Lånat och lånat ut små barn...

Efter lunch idag fick vi besök av en trevlig tös och hennes tre barn. En av hennes töser stannade här och Jonna skulle som planerat följa med dem, men vips så hade hon även en Melvin med också :)

Melvin var så stolt, nöjd och glad över att få följa med, bäst av allt var väl att han skulle få sova över också!

Så nu har vi lånat ett barn och lånat ut två till Klövsjö, de två utlånade har ätit tacos till middag med glass till efterrätt och  nu har de troligtvis filmkväll med en Disney klassiker.

Det lånade barnet har bakat choklad/neger bollar med Casper och Göran har nyss varit med dem på macken för att handla till filmkvällen som vi strax ska dra igång!

I morgon blir det vi som gör ett besök hos den trevliga tösen och resten av hennes familj!

Puss puss

Fick bada i bäcken!

Melvin kom in och sa att han skulle gömma sig för Jonna eftersom hon tänkte slänga vatten på honom.
Jonna kom in och ropade på Melvin och sa att hon inte hade något vatten och att han kunde komma ut... jag talade om 3 ggr för Jonna att sluta, Melvin vågade inte gå ut och Jonna upprepade tills han tillslut vågade sig ut på bron och fick då som utlovat vatten kastat på sig.

Melvin blev så klart ledsen och jag gick då med bestämda steg ut, tog Jonna försiktigt i armen, sa ingen ting utan gick mot bäcken som vi har på baksidan av tomten.
Jonna frågade efter vägen vad jag skulle göra men jag sa inget utan tog med henne till bäcken, tog i ena armen och ett ben och lade henne sen i bäcken! Bäcken är rätt grund så det var bara halva Jonna som blev blöt.

Nu kan man ju kanske fråga sig om det var rätt eller fel av mig att göra så!?
Men jag tänker så här;
Vi har så många gånger pratat om att om det händer något så ska barnen komma in och berätta innan det vidtar egna åtgärder, för till saken hörde naturligtvis att Melvin hade slängt vatten på Jonna först och det hade jag redan räknat ut.

Jonna skrattade först men sen blev hon ledsen och arg, jag talade om för henne varför jag gjort som jag gjorde, att om hon hade gått in och berättat för mig att Melvin slängt vatten på henne så hade det ju varit Melvin som blivit tillsagd och inte hon.
Men bara för att hon gång på gång gör samma misstag så tänkte jag lära henne en läxa!

Nu sitter hon i sina halvblöta shorts på väg till fotbollsträningen och jag ska strax ropa in de andra barnen så de får ta sig ett bad innan läggdags.


Sovit 13 timmar i ett streck!!!

Igår efter vår sena lunch bytte Göran blöja på Ninni och eftersom hon bajsat igenom så satte han på henne pyjamas, vi skulle ju ändå inte ut mer då vädret var dåligt.

Strax efter 15.00 höll hon på att somna så jag bäddade ner henne i spjälsängen och själv lade jag mig i vår säng för att vila lite.

Ninni somnade rätt snabbt och sen sov hon, hon sov och sov och sov...

Vid 20.00 på kvällen sov hon fortfarande och jag funderade på om jag skulle väcka henne... men kollade bara till henne och hon sov så gott så jag lät henne vara, lade på täcket som hon sparkat av sig ;).

Klockan var närmare 23.30 innan jag gick och lade mig och då son hon fortfarande! Hon hade tydligen gjort kväll hon vid 15.15, kanske var det pyjamasen som lurade henne ;P.

I alla fall så sov hon ända till 04.00 tiden i morse, vaknade av att hon låg och "grymtade" täppt i näsan och letade efter tummen som hon smackade på.

Rensade näsan, bytte blöja och ammade, hon var pigg en liten stund efter att hon ätit klart men sen somnade hon om mellan oss och sov tills strax innan det var dags att kliva upp, då ville hon ha lite mer tutte och slumrade till en liten stund till.

Hon var tydligen trött och behövde sova, och med tanke på att det inte blev något riktigt sovet för henne då vi var på nationaldagsfirandet så är jag egentligen inte förvånad då hon burkar ha en längre sovperiod någon gång under dagen då hon sover minst 4 timmar (oftast).

Nu har hon varit vaken några timmar och blev trött vid 10.00 tiden, hon fick litet tutte och nu sover hon som en stock och lär väl göra någon timma i alla fall.


Tävlar om Goodiebags!





"Jag tävlar hos Monia - mamma till Tuvalie om fantastiska goodiebags till ett värde av 15 537 kr,
här är alla sponsorer som gjort denna tävling möjlig:

http://moniasundgrenjansson.blogg.se
www.etthundrakronor.se
www.lookibooki.se
www.nallebudet.se
www.klappi.se
www.k-m.se
www.brilliantsmile.se
www.ecigg.nu
www.onlinedesign.se
www.milleme.se
www.supply.se
www.kramdjursbutiken.se
www.smartasaker.se
www.pino.se
www.barnmatsburken.se
www.billigaboken.se
www.4mom.se
www.beely.se
www.mammafint.se
www.annaform.se
www.phaxswimwear.se
www.fitnessbutiken.se
www.hejbaby.se
www.bezzerwizzer.se
www.damnheels.nu
www.tefrossa.se
www.lockig.nu
www.svensktkosttillskott.se
www.tampongshopen.se
www.vedalila.se
www.lillabebben.se
www.swebaby.se
www.5smaapor.se
www.oliviaoscar.com
www.freshmilk.se
www.lealux.se
www.bra-barnklader.se
www.seagullonline.se
www.thepinkchili.com
www.yourvismawebsite.com/gemina-arts
www.hakanssonskin.com
www.myheart.se
www.barnkalaset.se
www.skal-man.se
www.glimraforlag.se
www.marjoe.se
www.miinto.se
www.donkendesigns.se
www.jbutiken.se
www.krusell.se
www.gniztra.com
www.rockadudes.com
www.piggabarn.se
www.kostkoll.se
www.hazedesign.shop.textalk.se
www.rosenserien.se
www.suzza.se
www.cadora.fi
www.bibilo.se
www.oopsienelly.blogspot.com
www.facebook.com/profile.php?id=656305676
www.myza.se

Tävla HÄR du också!
"



Tävling hos Dustinhome!

Men oj vilken bra tävling!
Det jag funderar på mest varje dag nuförtiden är en;


Det skulle vara hur bra som helst att ha en egen pryl som jag kan ha till bara min, som ingen ska ockupera och låna. När man har en stor familj (7 ungar) så är det redan i nuläget ganska svårt att få någon tid vid datorn och där är flera av barnen ganska små ännu!

Jag älskar att skriva, bloggar gärna och skulle göra det oftare med en sån här. Tänk att kunna fånga fler ögonblick som man kan dela med sig av direkt i stället för att vänta till sent på kvällen då baren sover.
Tänk att kunna ta med den till sängen när man ska lägga sig, skulle garanterat lägga mig tidigare, att lika gärna kunna ligga där i en skön säng och surfa som att sitta här på en hård och obekväm stol!

Jag vill så gärna ha en men har inte alls någon ekonomi som tillåter och det lär nog förbi så ett bra tag till skulle jag tro...:(.
Men tänk då va underbart om jag skulle vinna en!!! Jag skulle bli så glad att jag skulle hoppa, studsa, skrika, skratta och springa runt, allt på en gång! Det skulle jag kunna leva länge på och tänk så perfekt nu i sommar! När man är ute mest hela dagarna, fånga massor med ögonblick som man kan dela med sig av och bevara. Tankar man har för stunden osv.

Att när det plötsligt är en lugn stund mitt i vår ganska så livade varda, bara kunna rycka åt sig den och surfa lite, spela lite osv...

ÅÅÅÅ jag vill verkligen ha en, för dyr för mig att köpa men tänk om jag för en gångs skull kunde vinna någonting, då skulle jag helt klart välja den här;



Vill du också vara med och tävla!? Klicka in dig här nedanför... men tänk på att jag vill vinna mer än du ;P
Lycka till!

dustinHomeCompetition.jpg Bra priser för dig som är ute efter surfplatta med windows 7. Kom in till oss på Dustin.




Brev från Märta!

Förra veckan fick vi ett speciellt litet brev på posten, något annat än räkninger ;P


Lilla Märtis ska döpas den 21 Juli!
Puss♥


Bullar att ge bort...

Idag bakar vi bullar, eller jag bakar bullar, bullar som jag ska ge bort, bort till Angelica som fixar mitt hår :).
Det blev i alla fall 88 st och 8 av dem har jag lovat till barnen, resten ska fraktas iväg och frysas in.


Towe och Ninni sover, Jonna har kommit hem från skolan och nu myser barnen framför en film, jag ska också sätta mig ner en stund.

Casper kommer ju inte hem, han är i Åre med klassen. Många kan tycka att det är konstigt när jag säger att det märks så väl när en av barnen fattas, men så är det.

Apropå Åre så läste vi i tidningen att de hittat vägglöss på självaste hotellet! Hotellet där Casper och hans klass ska sova!! Jag hoppas verkligen att han inte får med sig några hem!!!

Over and out...





Skolresa och en liten flickvän :)

Min lilla Casper...


Är inte liten längre...
Snart fyller han 11 år! Tiden går verkligen fort och snart är han väl längre än sin mamma!?

Ny frilla fick han igår, lite inspirerad av Amandus i Big brother... men Casper gillar att ha allt rakt upp!
Lika bra är väl det då han har några kraftiga virvlar som är svåra att tämja ;)


Vi får väl hoppas att tjejen hans tycker att han är lika fin nu som...


här och...


här!

Min älskade fina och underbara Casper!
♥♥♥

I morgon åker han på klassresa, iofs. blir han bara borta en natt men det är ju lite stort ändå!
Hoppas att det blir en bra resa och att han är nöjd och glad när han kommer hem!


Regnig söndag...

Förutom att vi har kikat på finalen av Big Brother så har vi idag tvättat och myst med barnen. De har gärna velat gå ut men det har ju mest varit kallt och regnat :(... men de fick gå ut en sväng i alla fall på eftermiddagen men de valde ganska snabbt att gå in igen ;).

Göran har lyckats sälja iväg BMW:n också idag så nu äger vi bara 1 bil!!! Ja Toyotan står ju kvar men den ska snart hämtas och skrotas.
Dock står det ju en fler bilar på gården men det är pappas :).

Ninni tog en lång sovare på eftermiddagen idag i stället för på förmiddagen som hon brukar, gör ju ingenting alls, bra att hon kan och får sova när hon behöver. Hon störs oftast inte av allt liv som är omkring henne oh det är ju bra.

I morgon ska Casper på skolresa! De ska åka till Holyday club i Åre och blir borta från måndag till tisdag, jag hoppas att de får det skoj!
Jag hjälpte honom att packa efter middagen. Egentligen kan han ju packa själv men jag ville vara med på ett hörn för att vara säker på att han inte skulle glömma något... typ badbyxor eller liknande. han brukar inte glömma men det är bättre att vara säker.

Hilma har varit pigg under dagen, har inte ens tänkt på att kolla någon temp på henne... men under middagen började hon se lite tussig ut och termometern visade på 39,4 grader! Hon fick en dos alvedon innan hon skulle sova och vaknade för en stund sen och har svettats massor! Nu sover hon igen och jag hoppas att hon får sova lugnt hela natten.

I morgon är det ny vecka och om knappa två veckor är det sommarlov! Jag hoppas verkligen att sommaren kommer igång ordentligt snart också!

För övrigt väntar vi på veden som vi skulle ha fått redan i oktober förra året... den skulle ju egentligen ha varit klar nu!!! Jaja, den kommer väl snart hoppas jag så att vi får sätta igång, är så skönt när den är klar och vedboden är full!

Ja men nä nu tror jag att det är dags att lägga sig, sovmorgnar verkar ju bli alltmer sällsynta här nu... och när jag dessutom måste ta tavegyl varje dag så blir det lite extra tungt i skallen...

Nä nu lägga sig och kanske man kan få med sig karln på lite mys innan det är dags att sova ;P

Puss puss ♥



Big Brother final 2012!!!




Ja då var det avgjort!

Hanna J har vunnit Big Brother 2012!

Jag tycker verkligen att hon förtjänar att vinna!

Jag vet också att det pratas väldigt mycket runt henne om att det inte är så synd om henne som hon vill få det att verka... men jag tror inte att hon skulle sitta och ljuga!?

Är i alla fall glad för henne och hennes barns skull!

Kändes ganska otippat i början att en tvåbarnsamma skulle vinna allt... men såhär i efterhand så känns det inte alls konstigt :)

Sen får vi ju inte glömma;

Jag tror och hoppas att det faktiskt finns riktig kärlek mellan dessa två! Har i alla fall sett ut så från Rodneys sida också och jag hoppas verkligen att det kan bli något seriöst!

Gulliga och fina är de ihop i alla fall!

Kärlek och lycka till dem!

♥♥♥


Den där sovmorgonen...

...blev inte alls av.
Vaknade av att både Hilma och Melvin låg bredvid mig på en varsin sida och strax därpå kommer Towe, jag hade hört att hon var vaken i sin säng och tänkte gå dit men då blev hon tyst igen. Blev rätt så brydd när hon kom krypande upp i sängen, Jonna hade lyft ur henne ur spjälsängen och sedan parkerat sig själv i soffan.

Jag försökte ligga kvar bland min man och tre av trollen men Towe mosade mina bröst med sina armbågar hela tiden och skallade mig gång på gång så jag gav upp efter 30 min, klockan var då 07.30. Dessutom upptäckte jag i samma veva som jag klev upp att Towe hade tagit av sig både pyjamas och blöja! En liten nakenfis låg i min säng :)

I alla fall så satte jag igång att koka risgrynsgröt, Casper har längtat efter dt länge så 12 portioner fick det bli och den är nog snart klar.

Hade tänkt att jag ev. skulle baka bullar idag men jag vet inte om jag spar med det tills i morgon, städa skulle jag också behöva göra men vi får se, har i alla fall satt igång en maskin med tvätt.

Ha en bra söndag allihop!
Puss puss ♥



Fotbollsmatch x 2 = full pott! Handling och lite annat...

I morse klev jag upp före 06.00,packade, väckte barn, ät frukost osv. och 07.30 satte vi oss i bilen som planerat!

Hilma vaknade med feber, 38,8 så hon fick spendera dagen tillsammans med farmor medan vi var på Frösön och kikade på när Jonna spelade match.

Regnigt, blåsigt och kallt var det, samling 09.00 och vi var i tid!!! matchen började 09.30 och den vann de! Jag besökte klubbhuset mitt i matchen för att tutta en hungrig Ninni.

Sen var det paus innan nästa match, vi packade in oss i bilen, delade ut smörgåsar och åkte en sväng ner på stan för att byta Mejas klocka och sen upp på Lillänge för att byta hennes skor.

Nästa samling var 11.30, Göran, Jonna och Casper hoppade ur bilen och vi andra tog en tur, regnet öste ner och både Towe och Ninni sov.
Åkte till Lillänge en sväng till för att byta Mejas skor ännu en gång då de jag tagit istället var för stora ;) så nu är hon nöjd!
Vi var tillbaka lagom tills att matchen var slut.

Tre blötingar klev in i bilen och vi åkte till Ica Maxi där Jonna först bytte om innan vi gick in och handlade. Jonna, M&M lämnade vi i lekrummet medan Casper hjälpte oss att handla, han körde vagnen som Towe satt i.

En timma senare satt vi återigen i bilen tillsammans med 4 stora pappkassar fulla med mat och drygt 2000 kr fattigare, men nu har vi så vi klarar oss några veckor till och frysen är återigen påfylld och full!

Vi åkte hem och packade ur bilen, var hemma och plockade en stund innan vi åkte till Susanne och Patrik som bjudit dit oss på middag! Grillat är fantastiskt gott :D.

19.30 var vi återigen hemma, mätta och belåtna! Resten av kvällen har jag/vi;
Nattat barn, klippt Flizan, klippt Casper, Göran klippte mig (!!!), nattat en trött Ninni, eldat i kaminen, duschat, fikat, kört Casper och Tony i säng och nu har jag suttit här en stund.

Ska lägga i kaminen lite fler pinnar innan jag sen ska besöka sängen för några timmars sömn och förhoppningsvis någon form av sovmorgon i morgon bitti...!?

Natti natt & puss å kram ♥




1:a juni och sommar!???

Jo då , igår var det 1:a juni minsann men någon sommar har jag då inte sett till... i stället snöade det en sväng :(.
Hoppas verkligen att det blir en kanonsommar när den verkligen kommer igång och att det kompenserar denna kalla vår som numera känns som höst...

Vinn en Brio race!





Vinn en sulky från Annas Babyshop.se!
Vinnaren väljer själv färg på vagnen.

Brio Race är en stabil och bra sulky. Det är en sittvagn av högsta kvalitet som även har ett bra liggläge. Denna sulky har ett stabilt chassi och fyra stora, fasta hjul som fungerar utmärkt när du går på blandat underlag. Handtaget är höj- och sänkbart med teleskopfunktion.

Brio Race har ett automatiskt aktiverat huvudskydd samt en fempunktssele. Dessutom har Brio Race stötdämpning på bakhjulen, en rymlig varukorg och ställbart fotstöd. Mitt på suffletten har denna sulky ett reflexband. Ett liknande reflexband finns runt varukorgen. Suffletten är rymlig och sydd i ett smuts- och vattenavvisande tyg. Tyget är impregnerat och har solskyddsfaktor UV 50+. Givetvis har Brio Race en avtagbar och tvättbar klädsel.


Världens finaste och bästa sulkyvagn enligt mig! Jag har suktat efter en i flera år men inte haft råd att köpa någon...
Just nu har vi endast en tvillingvagn men det skulle många gånger vara bra att ha en sån här smidig vagn med sig när man ska åka iväg på någonting, vår 2 åring orkar inte gå alltför långa sträckor... och i sommar har både Jonna och Casper många fotbollsträningar och matcher som hela familjen gärna skulle vilja åka på och då skulle den här underlätta vansinnigt mycket!
Jag skule blir superglad om vi vann denna fina vagn! Sommaren skulle garanterat vara räddad och vi skulle kunna ta många längre promenader hela familjen!

Du kan också få chansen att vinna vagnen hos Mansondust!
Gå in här sulkysida för att ta en närmare titt på vinsten :)


Lycka till!



Fredag & helgens planer...

Idag är det fredag och Casper sov hos Tony i natt så vi behövde inte ställa någon klocka... dessvärre så har Towe fått för sig att börja vakna tidigt och står då och ropar från sin säng ända tills vi kommer, Towe är vår nya väckarklocka :).

Göran klev upp med barnen idag och jag låg kvar med Ninni till närmare 09.00 men jag vet inte vad det var med barnen, de gillar tydligen inte att sitta och mysa framför bompa på morgnarna längre... utan det ska springas och skrikas, tjafsas och bråkas i stället.... hoppas det går över!

Idag har vi hunnit med att tvätta lite, ätit lunch, gjort matlista för 3 veckor och handlingslista efter den, Ninni sover och Towe likaså. Ute är det soligt men det blåser och är endast +5 grader så vi håller oss inne och myser, just nu har barnen ro att sitta och kika på film så då gör vi det ;).

I morgon ska vi på äventyr hela familjen, Jonna ska spela fotbollsmatcher på Frösön och det är samling kl. 09.00 vilket betyder att vi måste åka hemifrån vid 07.30 för att veta att vi kommer i tid. Vi ska ta med oss någon form av lunch som vi äter efter matcherna och sen ska vi handla innan vi åker hem igen.

På söndag har vi nog inga planer utan ska nog mest bara vara hemma.

Snart ska jag smita iväg för att köpa lite mjölk, frukt och rödlök...

Vad gör ni i helgen?




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus