7-barns dop!!!

Snart är 1 veckas semester förbi, känns knappt som den börjat 😅

Måndag;
Alla barn utom Casper ver ledig från skolan, studiedag eller planeringsdag för alla lärare i Bergs kommun och vi startade morgonen med frukost bestående av mannagrynsvälling och smörgås. Första gången jag kokade sån välling och det var inte sista gången då de flesta gillade den. 
Det var fint väder, känns äntligen som att det blir lite sommarvärme. 
På kvällen när alla barn lagt sig var jag och Minnah ute lite i kvällssolen, Agneta kom sen förbi och vi testade lite frisyrer inför kommande bröllop 😊

(null)
Vällingmustage 😍

(null)

(null)

(null)

Tisdag;
Skola och dagis för barnen, vi cyklade till dagis och sen kom vi hastigt på att vi skulle ha varit till stan en sväng då det var lite problem med Görans beställning av telefon på Elgiganten och det var vårt att få hjälp via telefonen då de aldrig ringde upp som de lovade. 
Vi var hemma lagom i tid för att hinna cykla för att hämta barnen på dagis, de älskar att åka lådcykeln! Göran cyklade på den och jag lånade Jonnas cykel. 
Casper kom hem en dag tidigare, på onsdagen skulle de endast ha brännboll och han kände för att skippa det, tror kanske inte att det var obligatoriskt heller 🤔
På kvällen tog jag en promenad när de mindre barnen lagt sig, Göran och Casper var tvungen att åka iväg efter middagen för att hjälpa Isak vars bil hade pajat efter vägen när han var påväg hem till oss. 
Göran hämtade upp mig från promenaden när de kommit hem och då var pojkarna i full färd med att byta bakaxel på Isaks bil 😅

(null)

(null)

Onsdag;
Cyklade till förskolan även denna dag, stannade till vid Tempo och handlade lite på tillbakavägen, köpte bland annat några munkar, Minnah fick mumsa på en när vi kom hem. 
Barnen cyklade till skolan då de innan 10.00 skulle cykla till Gammelgården för att pröva på en skoldag på gammalt vis, även 5 och 6-åringarna på dagis var bjudna att delta. Fick bild av en av lärarna senare på kvällen där Theo hoppade säck. 
På kvällen var det en show för på skolan framförda av klass F-2, allt baserat på figurerna från Astrid Lindgrens värld. Towe sjöng solo med sin bästis och det var så härligt att se när de faktiskt vågar stå där framme och ta i när de sjunger och förbise att de egentligen kanske inte vågar ❤️

(null)

Torsdag;
Då var det självaste Svenska nationaldagen och jag passade på att ta en morgonpromenad när jag ändå blev väckt ganska tidigt. 
När jag var tillbaka åt vi frukost för att sedan klä på oss och göra oss klara för att åka till kyrkan i Hoverberg där det denna dag annordnades drop-in-dop mellan kl 11-14. 
Vi fick reda på detta när vi var och såg när Jonna konfirmerade oss och med tanke på att vi har 7 barn som inte är döpta och att vi aldrig får tummen ur så kändes ju detta som ett väldigt bra alternativ! Vi frågade självklart barnen innan om de hellre ville ha ett mer traditionellt dop där vi skulle förbereda och bjuda in gäster men det spelade ingen roll för dem. 
Prästen sa att det kändes väldigt speciellt att få döpa alla 7 på en och samma gång och att det var något som han aldrig skulle glömma ❤️
Efter själva dopet bjöds det på dopfika med tårta, bulle, te, kaffe och saft. 
Det var strålande sol och minst +26 grader varmt!!!
När vi åkte hem kom regnet och det var inte lite regn heller, vi såg knappt framför oss! Göran hade åkt med några av barnen i förväg, Casper övningskörde med mig och vi stannade till i Svenstavik och handlade till middagen vilket betydde att vi hamnade mitt i det vildaste regnet! De andra kom hem inseglet vid samma tid och blev ganska blöta när se gick från bilen och i huset. 
Eftermiddagen spenderades inne, lite legobygge, målande och annat pyssel. 

(null)

(null)
Morgonpromenad 

(null)
I väntan på vår tur för dop
(null)
Inte lättaste att få dopnamnen på bild...
(null)
Casper assisterade, tog nästan inga bilder då en av de som hjälpte till samt tog bilder som ska komma på mailem, synd att jag inte bad honom ta med min telefon direkt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredag; 
Åter skola för barnen, dock inte för Casper. 
Efter lunchen åkte Casper med Göran till Åsarna för att fixa däcket till gräsklippartraktoen, de tog även en sväng till Svenstavik och köpte lite till middagen när de ändå var i farten. När de sen kom hem så hade Capse även köpt grejer för att göra tårta, han har längtat efter det länge och tänkte att det var ett passande mellis så efter lite stök i köket var han klar. 
Till middag blev det sallad med matvete och quinoa och det gick åt bättre än när vi har pasta i salladen. 
Fram emot kvällen så kom åskan som var utlovad, det dundrade på rejält! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Lördag;
Jag vaknade som oftast och alltid vid 06.00 tiden, släppte ut hunden och gick den och lade mig igen och låg sen och småslumrade till 11.00 tiden, Minnah kom och gosade med mig då och då. 
Sen var det dags för sen frukost, ute var det varmt och härligt så barnen gick raka vägen ut, tyvärr så blev både jag och Göran inne mest hela dagen då vi fixade med att flytta om telefoner. Jag och Casper har förlängt våra abonnemang och skaffat nya telefoner vilket innebär att de andra telefonerna ska flyttas neråt i skaran. Det som tog mest tid var Caspers telefon som inte gjort någon säkerhetskopiering på 2 år men nu har han fått med sig så gott som alla bilder över till nya telefonen från den gamla. 
Till middag åt vi kyckling och ris, både kycklingfilé och kycklingben, det sistnämnda äter vi inte så ofta men barnen älskade det och jag tycker det blir en helt annan smak i jämförelse med filéerna, det blev 3 matlådor till Casper också. 
När de minsta somnat gick jag och Jonna på en promenad och sen spelade vi kort med Casper och pappan när vi kom hem men först en minst sagt välbehövlig dusch för mig och sen pappan. 

(null)
Casper gamla mobil, sliten men fullt fungerande efter nästan 4 års flitigt användande. 

Söndag morgon;
Vaknade med en jättesvullen och öm mage, har blivit mer känslig för lactos sista tiden och jag åt smörgås med messmör innan jag lade mig, tror att det kan vara anledningen... nu efter någon timmas vila och mys med Minnah i sängen samt några toalettbesök känns det lite bättre. Snart dags att kliva upp för att äta frukost. 
Har lite planer inför dagen så vi får väl se om det blir som jag tänkt eller inte. 

1 Juni... halvt kaos...

Gårdagen blev lite som jag befarade, vissa morgnar känner man direkt hur resten av dagen mest troligt kommer bli, eller mer hur barnen kommer att vara. 
De vaknade med buller och brak, spring och skrik hela tiden, rastlöshet eller vad vet jag inte men något var det. 

Vi pt frukost, hela tiden någon som var missnöjd och påväg därifrån, lite småkaos hela tiden helt enkelt. 

Ute regnade det, vi stannade inne, barnen fick lördagsgodis och se på film, de satt stilla tills de inte orkade äta mer godis... 
Jag hade handlat ganska rejält med godis på utförsäljningen på Hemköp som ska stänga 12 Juni och eftersom vi inte har lördagsgodis varje helg så får de mycket lite då och då men oftast äter de inte mer än när man delar upp. 

Dagen fortgick i alla fall, alltid någon vrå med tjafs och gnäll, vid middagens slut gick jag från bordet innan alla andra, det blev lite för mycket och böttre att pausa innan det går över styr, alla var ju också egentligen klara

Efter den lite senare middagen så dansade alla barn till lite "Mora Träsk" innan det var dags och sova och under tiden som Jonna satt med de små så tog jag och Tyra dagens andra promenad, behövde rensa huvudet lite. 

Avslutade den sena kvällen med lite chips, dipp, godis och film. 

Ps. Flera av barnen sa att de inte ville se mer godis på ett bra tag nu så jag funderar på att föreslå chips, popcorn, frukt och grönsaker som "mys" i stället för godis i sommar 😊(null)
10kg godis...

(null)
Banan till Mellis efter en lång sovstund ute i det smattrande regnet ❤️

(null)
Kvällspromenad med härlig sol och utsikt över sjön 🥰

Semester 🌸

Idag är det lördag och igår var min "sista" dag på jobbet på 16 dagar, på måndag börjar min 2 veckors semester, ska även har 1 vecka i augusti och sen blir det ju mammaledighet i höst. 

De yngre barnen vaknade med buller och brak, lekte skrikapor och elefanter samtidigt, stal godis från godispåsen på bänken osv...

Jag klev upp en stund efter 08.00, jag och Minnah åt en lätt frukost och gick sen på en promenad. Mulet och grått, +9 grader och på hemvägen började det regna lite smått. 

(null)
❤️

Nu blir det en större frukost med resten av familjen och sen får vi se vad som händer idag. 

Ps. Göran har också semester nu och han ska kombinera med pappaledighet och kommer nu att vara ledig Juni-Juli-Augusti 🥰

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus