Galen på Ellos!

För några veckor sen beställde jag strumpor till Jonna i stollek 33 (31-33), jag beställde 2 paket och av dessa 10 par strumpor var 5 av dem i en mindre/större storlek...

Jag ringde och de skulle skicka 5 par nya i rätt storlek utan kostnad och jag fick behålla de jag redan fått! meja fick alltså också strumpor!

Vi fick nya och dessa var nu i samma storlek som de 5 par som var minst... jag ringde igen och hon jag pratade med konstaterade att det antagligen var de 5 större paren som hamnat fel och hon skulle skicka 5 par nya i storlek 34-36, dessa också utan kostnad! Meja fick 5 par till!!!

Idag fick vi 5 nya par i storleken större och de har samma storlek som de 5 största paren från första leveransen, bara det att 1 av dessa 5 par är mindre än de andra!

Känns rätt onödigt att ringa och gnälla igen om 1 par strumpor... så det tänker jag nog inte göra men det är väl ändå retsamt hur fel det kan bli och så många gånger på rad! Man undrar ju vem och hur de paketerar egentligen!

I alla fall så är det nu meja som fått en hel hög med en massa strumpor fastän det var Jonna som behövde! Blir lite problem med att hålla isär vems som är vems eftersom de är likadana men jag löste det genom att märka Jonnas och inte Mejas ;)

Ps. dessutom så tycker jag att strumporna verkar vara små i sin storlek men det kan ju förstås variera!


Tina & Märta på besök!

I förrgår (tisdag) hämtade jag upp Tina och Märta vid bussen 11.40! Jag hade varit på Grindes innan och handlat lite och när vi kom hem var älsklingen i full gång med att fixa lunch!

Märta hade vuxit rätt mycket sen jag såg henne sist, eller så är det bara för att Ninni är så liten som det känns så!?
Märta var i alla fall hungrig på en gång när de kom innanför dörren så Tina fick snällt sätta sig ner och vänta lite extra på att få träffa Ninni som låg i sin säng och sov ;)

Sen bytlånade vi bebisar, snusade och gosade! Hilma och Towe var båda väldigt intresserade av Märta och vill så klart också vara med och gosa. Hilma blev dock lite orolig en stund då Tina höll i Ninni för det var ju hennes och pappas bebis ;) Go tjejen!


Ninni & Märtis


Lika bodys hade de också :)
5 veckor skiljer de två töserna.

Jag hade inte talat om för någon av barnen att vi skulle få besök så de blev lagom förvånade och väldigt glada när de kom hem från skola och dagis!!! Många pussar och kramar blev det!


Meja spexar alltid på kort nuförtiden...


Gos och mys från alla håll!


Mera spex...

Dagen gick rätt fort och vips var det dags för barnen att sova, nattningen tog lite längre tid än vanligt då de var oroliga att Tina inte skulle vara kvar dagen efter... men det var hon ju!

Igår (onsdag) klev vi upp tidigt som vanligt, jag hörde att både Märta och Tina också var vakna så de kom snart nertassande de också och åt frukost med oss.

M&M åkte på dagis vid 09.00 och då gick vi in i köket för att inta projekt gipsavtryck! Jag gjorde play-doo som jag lade i papptallrikar och sen var vi i full gång med att trycka både händer och fötter som vi sen fyllde med gips som Tina hade med sig. Hon hade tänkt göra avtrycken hemma men leran som hon fick till blev för hård och sen blev det inte av så jag sa till henne att vi kunde fixa när hon kom hit så kunde jag passa på att göra på Ninni också!


Jag knådar play-doo..


avtrycken innan vi fyllde med gips

och här nedan är resultatet :)


Märta var jätte duktig och sov sig igenom alla 5 tryck, eller hon var väl halvvaken men ändå lugn och det gick hur lätt som helst!
Ninni däremot ville inte riktigt så jag fick ge henne mat först och sen gick det bättre!
Hilma och Towe fick också göra ett varsitt handavtryck.

När vi var klara och jag hade stökat undan så var det dags för lunch och efter lunchen när Towe skulle sova ute i vagnen så bäddade vi ner Märta bredvid henne i Ninnis liggdel, Märta hade haft svårt att komma till ro och somna ordentligt på förmiddagen och sover som de flesta barn bättre ute än inne!


Towe fick för sig att testa Märtas vagn där hon tydligen kunde klättra upp utan problem!

Medan Hilma kikade på film och de andra tre barnen sov så började jag och Tina att stöka på i köket, vi förberedde lasagnen som vi skulle ha till middag. Vi planerade att åka till Svensta och överraska mamma med både middag och äppelpaj på eftermiddagen så Tina ändå skulle åka dit!


När vi stökade i köket passade Hilma på att smita in i badrummet för att sminka sig lite...

Casper blev kvar hemma en stund innan farmor slutade jobbet och han gick dit, Jonna gick till Elin då hon skulle åka med dem till Hoverberg på någon slags "filmgala" där de också skulle uppträda!

Vi andra kom iväg strax innan 16.00 efter att vi packat in och möblerat om lite bland bilstolar i bilen så att alla skulle få plats och sitta bra! Ninni fick sitta fram mellan Hilma och Göran, jag trodde först att det skulle bli för trångt att få plats med basen och bilstolen men det gick ju hur bra som helst!
Jag fick sitta längst bak med M&M och så satt Towe, Märta och Tina i mitten!

Mamma hade fått order att sätta på ugnen då hon kom hem från jobbet så det var bara att stoppa in lasagnen när vi kom! Mysan kom också dit och åt med oss!

Vi åt, gräddade äppelpaj, barnen lekte, vi lekte och snusade bebisar, pratade och myste innan det strax efter 19.00 var dags för oss att åka hem igen. Tina och Mäta lämnade vi kvar, de ska innan lördag hinna hälsa på både i Näksta och Sveg innan de far tillbaka till Borlänge igen där pappa Magnus saknar ihjäl sig efter sin lilla Märta!♥


Mysan med småflickorna...


Tina ville också bli fotad med de små och då ville flera andra också vara med på bild!

Casper hade fixat välling när vi kom hem så det var bara att klä av Hilma och Towe och sen sätta dem i soffan. Göran snabbade sig iväg på bandyn och jag nattade barnen i lugn och ro, gjorde ingen brådska utan gjorde klar en och en och strax innan 21.00 låg alla utom Casper och Jonna i sina sängar.
Ninni var nymatad och fick ny blöja innan vi åkte från Svensta så det var bara att lägga över henne från bilstolen till sin säng så sov hon lugnt vidare.

Jonna kom hem 21.30 så då fick hon och Casper lite äppelpaj till kvällsfika innan de marscherade i säng!

Några mycket bra dagar måste jag säga!

Puss puss ♥8 dagar!

8 dagar har gått sen lilla Ninni föddes, tänk vad det går fort egentligen!

Hon är världens snällaste, äter sover och skiter, har några kortare vakenstunder och är hon mätt och har torr blöja så är hon hur nöjd som helst!

Apropå blöjor så år det åt rätt många... så att både magen och urinblåsan fungerar är det inga tvivel om...

I måndags fick vi hembesök från BVC, första hembesöket som jag har haft vad jag kan minnas, möjligen att vi hade ett när Casper var liten!? Har ett svagt minne men det kan ju lika gärna ha varit något annat...

I alla fall så hade hon ökat bra i vikt, nu vägde hon 3260g, när hon föddes visade vågen 3080g och  utskrivningsvikten från BB var 3015g så hon tappade inte alls mycket heller.

Idag lossnade hennes navelsträng också! Skönt tycker jag, nu kan man ta på blöjan utan att behöva oroa sig för att den ska skava mot den lilla stumpen. Nu ska vi bara fortsätta att hålla rent tills den läkt ordentligt, den har kladdat lite mer än de andra barnens navlar tycker jag så jag har fått tvätta oftare och den har varit lite röd... men bvc sköterskan Annika sa att den var ok och det var ingen fara, skulle bara hålla lite extra koll.

Mina smått såriga bröstvårtor har nästan läkt helt nu också så det gör knappt ont alls när hon ska börja suga, alla mina barn har ju haft så små munnar så därav har taget om vårtan blivit lite för litet och i sin tur orsakat små blåsor... tur det går över!

Puss puss ♥

Trötta...

Idag är det måndag och ny vecka vilket innebär tidig uppstigning... Vi är lite trötta... Det blir en lugn dag idag känner jag, ingen brådska och en massa måsten. Det är ganska grått och trist ute men det kanske ändrar sig under dagens gång!? Jag ringde bvc för en stund sedan och vi får hembesök senare idag :-) ska bli spännande att se vad lillan väger! Hon äter och massor och mjölk har jag så det känns som att tuttarna ska explodera ;-). Nu åter till lite mys :-) Puss puss <3

Välkommen Ninni!

Den 20 Mars 2012 kl. 16.27
föddes hon;


Ninni Meyer


Hon vägde 3080g och var 49 cm

Vår nr 7


Senaste inlägget skrev jag i tisdags och det dröjde inte alls länge förrän det var igång... jag gick in i köket och vid 11.00 fick jag en lättare värk och 10 min senare en till och ännu 10 min senare ännu en osv... så jag sa till Göran att nu äter vi och sen åker vi in!

Jag ringde dagis och bad dem göra klar Meja och Melvin som vi hämtade strax efter 12.00 och sen åkte vi mot Svenstavik.

Vi stannade till på mammas jobb och lämnade av Meja, Melvin, Hilma och Towe innan vi fortsatte mot stan, Jonna och Casper var ju fortfarande på skolan och dem skulle farmor ta hand om senare.

När vi lämnat Svenstavik så ringde jag förlossningen och meddelade att vi var på väg in och vi var välkomna. Hade bara någon enstaka värk på vägen in, det brukar avta lite när jag sitter stilla och ibland gick det 20 min emellan och de var inte alls speciellt kraftiga.

När vi kom in så var det fullt på alla parkeringsplatser... men vi hittade tillslut en plats en bit ifrån sjukhuset under bron där vi ställde och och promenerade sen uppför en lång, lång backe och då kom värkarna tätt, de ena avlöste den andra men fortfarande så gjorde de inte så jätte ont.

Vi tog hissen upp och plingade på, i papperen står det att vi kom in 13.45 men jag ror det var närmare 13.55 men det har ju ingen större betydelse...

Vi blev välkomnade och de visade oss in på första rummet, jag fick väga mig och undersköterskan Siv plockade fram en rock till mig att ta på lite senare. jag gick och kissade och fick lämna ett urinprov. Hittills sen vi kom in hade jag haft 3 mindre värkar...

När jag kom ut från toaletten fick jag ganska snabbt en värk, den tog i lite mer och jag ställde mig framför Göran och satte händerna på hans knän och helt plötsligt försvann värken på ett ögonblick och det blev både varmt och blött... vattnet gick!!! Det har aldrig hänt förut, att det gått spontant alltså...

Nu fick jag byta om och strax efteråt kom barnmorskan Kerstin in och med sig hade hon eleven Hanna som för övrigt blir färdig barnmorska i juni!

Jag fick lägga mig ner och det skulle kännas och klämmas. Huvudet stod fortfarande högt så jag fick ligga ner en bra stund och jag var öppen ca 3 cm...

Värkarna kom och gick, de blev sakta men säkert starkare, jag låg och funderade på hur lång tid det skulle ta denna gäng!? Göran skickade och svarade på sms på både hans och min telefon, jag drack lite blåbärssoppa, barnmorskorna kom in lite då och då för att kolla läget och prata lite och jag upplevde det hela som väldigt lugnt och trevligt!

När Hanna skulle känna första gången hur mycket jag var öppen så fick hon mig att skratta, det var lite svårt att komma åt... hon började också att skratta och det tog ett tag innan vi samlat oss och hon kunde fullfölja kontrollen :)

Efter en bra stund fick jag i alla fall komma upp och stå! Då kändes värkarna genast lite mer, det kändes att det började hända saker och efter ytterligare en stund var jag öppen 7 cm! har igen större koll på vad klockan var just då... men runt 16.00 tror jag...

Jag ställde mig i alla fall upp igen och nu började värkarna ta i ordentligt! Försökte verkligen att slappna av under värkarna och lät kroppen göra sitt jobb, ingen mening att hålla emot juh ;)
För varje värk kände jag att det tryckte lite mer neråt och jag funderade varje gång om jag vågade stå upp och vänta på ännu en värk!?

Ganska snart lade jag mig ner och det gick inte många värkar förrän det började kännas som att det snart var dags att krysta...
Barnmorskorna gjorde sig klara och allt var så lugnt runtomkring! Göran stod nu bredvid mig och jag höll ett stadigt tag i hans hand.

Hjärtljuden damp något i samband med värkarna så de tillkallade en läkare för säkerhets skull, egentligen var det tänkt att han/hon skulle göra en koll men när de kom in så var jag redan i fullt krystarbete!

Jag upplevde själv att jag fick krysta ganska länge då hon fortfarande låg ganska högt men jag upplevde absolut inget obehag utan hade smärtan under kontroll och lyssnade faktiskt väldigt bra på vad de sa till mig! det brukar jag nämligen inte göra ;)

När de frågade mig någonting så var Göran snabb att svara och han svarade precis som jag skulle ha gjort, det kallar jag teamwork!
Jag fick stanna upp och andas lite då och då, jag hann reflektera och höra så mycket vad de sa runtomkring mig och alla var fortfarande väldigt lugna!

En annan läkare kom också in och knackade mig på axeln och presenterade sig mitt i allt och då svarade Hanna; "Hon är mitt i en värk så det kanske inte är så lägligt nu!" Haha, jag skrattade inombords, Hanna var en hur härlig person som helst!

I alla fall klockan 16.27, efter 7 minuters krystande så kom hon ut vår lilla Ninni! Hon var lite tagen så de fick gå iväg med henne för att ge lite extra syre men hon återhämtade sig jätte snabbt! Göran följde med när de gick iväg och Hanna stannade med mig, nu skulle det klämmas och kännas, moderkakan skulle ut och jag skulle få sprutan i vanlig ordning.

Men denna gång var moderkakan lite tjurig och ville inte släppa förrän efter 30 minuter... under dessa minuter låg jag däremot och ojjade mig och hade ont, skakade massor som jag alltid gör efteråt men nu ännu mer...
Jag tycker att eftervärkarna är jobbigare än själva förlossningen! det gör säkert inte fullt lika ont men när bebisen är ute så vill man slappna av och njuta, inte fortsätta att ha ont...

Till slut kom moderkakan ut, jag fick medicin mot eftervärkarna och de tvättade av det värsta av blodet som sprutat lite här och var! De tas ju alltid ett blodprov från navelsträngen och när de sen drog i den för att se om moderkakan ville ut så kom det massa blod sprutande!

Göran fick hålla Ninni i början, de satt och myste, hon inlindad i en varm och skön handduk, jag ville inte ta henne förrän moderkakan var ute och allt det var klart... men sen fick jag också mysa!

Jag är jätte nöjd med hela förlossningen! Skönt att vi var inne i god tid och underbar personal som tog hand om oss och även om Kerstin är en fantastisk barnmorska så var Hanna bäst! Hon var den av dem två som förlöste lilla Ninni eller mig!? Ja ni förstår vad jag menar ;)

Sen blev det mycket för dem att göra, de sprang iväg och vi väntade på fika som i sin tur också drog ut på tiden eftersom det blev mycket att göra och Siv var den enda de hade som assisterade så hon fick springa fram och tillbaka hela tiden stackarn...

Fikat drog som sagt ut på tiden så Göran åkte innan då han kände att det började bli lite sent... han skulle ju hämta upp barn både hos mamma och Susanne innan det blev alltför sent... så strax innan 19.00 åkte han...

Strax efteråt fick jag fikat och under tiden som jag fikade sov Ninni gott efter att ha tuttat bra länge! Ganska snart kom Petra, också barnmorska in och vägde och mätte vår lilla tjej. Jag såg ju att hon var ganska liten och mycket riktigt, minst av alla våra! Hon vägde 3080 g, var 49 cm lång och hade ett hattmått med 35,5 cm.

Jag fikade och duschade, packade ihop lite och under tiden lyssnade jag på en annan mamma som uppenbart inte tyckte att det var så underbart att föda barn... hon skrek massor och jag led med henne :(... barnmorskorna har nog varit med om det mesta inom smärta, från de som inte säger ett knyst (jag) till de som tappar kontrollen helt och skriker i ren panik!

Strax innan 20.00 fick jag ett rum, mamma ringde och vi pratade en stund och sen gick jag för att ta lite kvällsfika. Nog för att jag nyss hade fikat men jag var hur hungrig som helt, hade ju inte ätit något sen lunch! jag gick ut i dagrummet och kikade lite på tv och innan det var dags att sova hade jag tagit fika 2 ggr till ;)

Jag blev kvar på BB i två dygn, brukar åka hem efter direkt när man får men eftersom hon föddes ganska sent på eftermiddagen så gick inte det och då var det lika bra att stanna tills PKU samt gulsots proverna var tagna. Göran och barnen kom och hämtade oss vid 18.00 tiden på torsdagen.

Trodde att tiden på BB skulle bli lång och tråkig men jag träffade en annan mamma som jag umgicks med så det blev inte alls tråkigt :) hon åkte hem tidigare samma dag som vi, hennes sov föddes natten till tisdag så de är födda samma datum han och Ninni.

Så blev det äntligen torsdag, på förmiddagen togs det en nakenvikt som visade 3015 g så hon hade bara tappat 65 g vilket är jätte bra! Det blev eftermiddag och läkaren kom precis innan middagen och gjorde den obligatoriska undersökningen på Ninni och allt såg väldigt bra ut!
Jag åt och sen vid 17.00 tiden blev det dags för blodprover vilket också gick bra.

Jag hade redan packat klart allt på rummet, bäddat ur sängarna och fixat så jag satte mig med en tidning och väntade på att vi skulle bli hämtade.
Jag hade väntat mig att det skulle höras lång väg när de kom men vips så stod de där vid dörren!
De klädde av sig och alla ville såklart hålla och snusa på lilla Ninni, Towe som hittills varit minstingen kändes plötsligt jätte stor ;)

Jag hade tänkt att knäppa kort på var och sen när de höll sin lillasyster för första gången... men nu gjorde jag inte det, det var nog spännande ändå!

Efter en liten stund gjorde vi oss klara för att åka, Ninni fick lite tutte innan och sen knatade vi tysta ut, packade in oss i bilen och åkte iväg.
Svängde förbi Ica Maxi för blöjor samt korv till alla barnen, det fick bli kvällsfika och sen åkte vi hem!Nu är vi äntligen hemma och Ninni trivs som fisken i vattnet tillsammans med alla sina syskon!
Äter, sover och skiter, precis som bebisar brukar!snö...

Ska bara nämna att våren inte alls var så mycket på väg som jag trodde... nu har det snöat  tre dagar i rad... inte mycket men ändå snö och inte har allt smält bort heller... å andra sidan är ju inte Mars månad slut än heller...

vecka 40+3 & Bm besök + slempropp...

Igår var det inbokat besök hos Bm kl.10.00... trodde ju inte att jag skulle behöva åka dit men så blev det i alla fall ;)

Eftersom jag haft förvärkar till och från och sammandragningar så kände hon efter och det var bara lite kvar av tappen, den var centrerad och mjuk, öppen 1,5 cm och hon kunde känna huvudet innanför. Hon rotade runt och töjde lite extra också men det kändes knappt för hon var så försiktig.

Vi hade packat väskor och vagn i bilen utifall det skulle ha varit så att vi skulle ha behövt åka in, då skulle vi ha lämnat barnen hos mamma, men det blev till att åka hem.

Sen var resten av dagen jätte lugn, knappt några sammandragningar alls och ont gjorde de inte heller... det var lugnt hela kvällen också och inte alls som det brukar vara... lugnet före stormen!???

Efter lunch bakade jag och Meja muffins som vi fikade när Casper och Jonna kom hem från skolan, Melvin och Hilma var lite sura för att de inte också fick hjälpa till men de får vara med nästa gång sa jag och det accepterades!

Så småningom blev det dags för middag i vanlig ordning och det blev ugnsfalu med potatis till.
Sen efter middagen var det tänkt att vi skulle åka på barngympan men Towe var trött och Meja var så tjurig så vi skippade det helt enkelt.

Nattade barnen efter bompa och sen var det som sagt lugnt resten av kvällen.

Natten till idag har varit lite bättre än föregående då jag sov dåligt, vaknade ofta och fick kissa massor av gånger... inatt har jag nog bara varit uppe 3 ggr ;)

På morgonkvisten kände jag av lite ondare sammandragningar och sen efter att jag klivit upp så gick slemproppen! Men inga värkar har vi känt av ännu... eller jag har ju haft ännu ondare sammandragningar men det är långt emellan så vi får väl se vad denna dag har att bjuda på!?

Har i alla fall stökat på som vanligt här hemma, dammsugit lite, plockat ur diskmaskinen och fyllt den igen, lämnat Meja och Melvin på dagis samt handlat lite för veckan.

När jag kom hem igen hade Göran myst ner sig i soffan med småflickorna och kikade på Pippi! Så mysigt :)

Ja längre än så har vi inte hunnit idag... snart är det dags för lunch och sen är resten ovisst...

Puss puss♥

Namnsdag har jag förresten idag också ;)


Middag hos svärmor!

Jag ser lite fram emot helgerna eftersom man inte behöver kliva upp så tidigt men samtidigt så grämer jag mig alltid över att jag ligger för länge och hela dagen blir sen och förskjuten...

Sen frukost blev det och lika så med lunchen som lika gärna hade kunnat vara tidig middag!

Susanne och Patrik kom förbi en stund med vovvarna och de bjöd över oss på sen middag! Det tackade vi inte nej till... speciellt inte när det var tjälknul med potatisgratäng!

Casper har varit med Benny i hans garage större delen av dagen, så skönt för honom att rå om sin farbror (den äldre av dem) helt själv ibland!

Efter den sena lunchen klädde vi på barnen och gick ut i det rätt så fina vädret, lite kallare än igår men ändå några + grader vilket också innebär slask och gegga... Det var förresten nysnö ute när vi vaknade i morse men det smälte ganska snabbt bort...

Strax före 16.00 gick vi ut, jag drog Hilma och Towe i pulka (pulkor) runt huset på den lilla snö som är kvar, kanske var det sista pulka turen för denna vinter!?

Jonna, Meja och Melvin lekte som vanligt i vedboden, de har den som ett fängelse och låser in varandra, utfodrar med lite äcklig mat emellanåt osv... egentligen kanske man inte ska leka i en vedbod men det är ändå inte må mycket ved kvar nu och de får såklart inte klättra på veden!

Strax efter 17.00 kilade vi in, meja hade precis  innan gått in för att kissa men hade inte riktigt hunnit ända fram... inte lätt med galonisar och fleece på, men det mesta hade ändå kommit i toaletten!
I alla fall så kikade jag på de andra barnen som var rätt så skitiga efter utevistelsen så det blev dusch för alla! Gick ner i källaren och eldade lite först medan Göran klädde av och tog reda på alla kladdiga och blöta kläder!

När alla var nyduschade och klädda, samt tvätten var hängd så var det dags att bege sig till svärmor, och som jag skrev tidigare så blev det sen middag, klockan var nu 18.30! och Hilma hade precis frågat om välling ;) hon trodde väl att det snart var dags att sova, hihi...

Vi tog i alla fall en promenad dit, åt god middag, barnen åt jätte bra! och sen knatade vi hem igen vid 20.30, nattade barnen och kunde strax innan 21.00 slå oss ner i soffan för att invänta Big Brother :)

Denna dag kändes inte alls som att den började så bra men det vände och blev bara bättre! Snart väntar sängen och sen kan vi ju hoppas att som pricken över "I:et" att det sätter igång under natten så att vi får föda barn någon gång!
Har som vanligt haft sammandragningar och antydningar till värkar nu under kvällen men det behöver ju inte betyda att det blir något bara för det...!? Den som väntar får se och annars så har jag tid hos BM i morgon... vilken tid minns jag inte så det får jag ringa och kolla i morgon bitti...

Puss puss och sov så gott ♥

Ingen bebis ännu...

Nepp, vi är fortfarande hemma ;)

Puss puss♥

Grattis kusinerna!

Tänkte passa på att idag 16 Mars 2012 gratulera barnens fina kusiner på deras;

Grattis Freddie 2 månader idag!
och Grattis till Märta 1 månad idag!Puss på er gofisar♥

vecka 40+0

Idag är vi i vecka 41, en dag över tiden men det känns att det närmar sig! Har haft lite kraftigare förvärkar från och till under dagen och lite extra nu ikväll...

Jag pratade med Tina tidigare idag och vi sa båda att det hade varit lite skoj om den kom idag eftersom då är det precis 2 månader sen Freddie föddes och 1 månad sen Märta föddes! (barnens kusiner)

Men klockan är ju nu 23.15 så det lär nog inte bli någon bebis den 16:e i alla fall...

Dock så har magen sjunkit ordentligt idag... den ser lite ut som ett hängande ägg!

Eftersom jag haft förvärkar ganska länge nu så är jag lite rädd att det kan gå väldigt fort när det väl sätter igång... förarbetet med tappen kanske redan är klart och då behövs det inte mycket för att öppningsskedet ska gå snabbt... hoppas att vi hinner in i alla fall, lovar att åka så fort jag bara vet att det startat!

Har haft ganska mycket sammandragningar nu senaste timmarna och de känns lite mer än vanligt så jag skulle inte bli förvånad om det blir under natten eller i morgon... men man vet aldrig, kanske 2 dagar till hinner gå!?

Försökte mig på någon bild på magen förut men ljuset var dåligt så jag tror inte att det alls blev bra... rätt suddiga... men ska kila iväg och hämta telefonen nu och ta någon extra bild...

De tre översta tog jag strax innan 20.00 ikväll...


suddiga...

Dess två tog jag nyss:
inte långt kvar nu hoppas jag ;)

Puss puss♥
Vi väntar på dig bebis!Trasig tvättmaskin... lagad igen!!!

I förmiddags gick tvättmaskinen sönder!!! SHIT vad gör vi utan en tvättmaskin!?

Jag ringde Östersunds hushållsservice och frågade om råd och antingen så var det remmen eller kolen... Göran öppnade och kollade, det var mest troligt utslitna kol som var orsaken och vi hade sån tur att Benny var i stan och kunde köpa nya åt oss! Så nu har Göran lagat och tvättmaskinen fungerar igen :D

Eftersom det är fredag och Casper sov hos Tony så fick vi sovmorgon och tog en riktigt lugn förmiddag, så som vi brukar göra oftast på fredagar! Barnen får sitta länge i pyjamas, kika på bompa, både en stund före och efter frukosten.

Efter lunch gick vi ut, tog en promenad till Grindes, handlade mjölk och lite annat smått, bland annat mellis och kvällsfika.
När vi kom hem igen så var det full lek på barnen i slasket och geggan... det är härligt med vår (!?)

Towe gjord en liten vurpa:


Men lika glad för det är hon ändå :)

Hilma däremot...

...var inte lika glad  över att bli kladdig igår när vi var ute ;)

Vädret har varit kanon, strålande stol och näst intill vindstilla och flera +grader! Tvivlar på att isen på sjön finns kar sista April...

Middagen blev sen idag, men eftersom barnen mumsat mellis ute vid 14.30 tiden så gick det ingen nöd på dem, sen var vi ute länge också.

Pratade med Tina (för 3:e gången idag) medan jag började lite smått att stöka med middagen, efter att jag plockat undan alla blöta galonisar som barnen så fint lämnat på golvet i hallen... iofs. så är det så jag sagt att de ska göra just med blöta kläder... tar hellre reda på det själv utan hjälp för annars lär väl hela hallen vara blöt!?

Efter middagen som avslutades 18.30 fick barnen borsta tänder och ta på sig pyjamas innan de radade upp sig under den stor filten i soffan för att kika på bland annat Amigo, Wild kids och Fredagskväll med Malin innan det 20.00 var dags att sova. Melvin och Hilma somnade på stört!

Under tiden som barnen satt och mös i soffan fick jag ett ryck och städade badrummet, satte igång en maskin med tvätt, tömde och fyllde diskmaskinen samt plockade undan i köket, dammsög en sväng och plockade i ordning i hallen, samt besökte källaren för att elda! Ibland är man ganska så effektiv ;)

Göran är på bandy sen 19.00, jag har vikt lite tvätt samt pratat med pappsen en sväng i telefonen och snart ska jag nog kila in i köket och förbereda lite kvällsfika, någon form av "gubbröra" med rödlök, kaviar, räkor och annat att ha på en macka med ägg!

Puss puss♥

Ett år äldre!

Japp, nu är man 28 år!!! Känns som att man börjar bli gammal ;).

Eftersom det var torsdag så var det också kyrkis där jag blev firad med fruktsallad, glass, grädde chokladsås och kakor! Tack så mycket!

Chockade Mia så hon fick gåshud över hela kroppen när hon fick reda på att det var idag som bebisen är/var beräknad!!! Hon tyckte att jag skulle ha suttit hemma och väntat... hihi... jag kan ju lika gärna vara på kyrkis och vänta :)

När vi kom hem jag Towe och Hilma så var Göran ute med Casper och Jonna och lastade ved, Towe sov i vagnen så jag tog med mig Hilma och åkte för att hämta M&M på dagis.

Vi var ute till strax efter 16.00 sen blev det till att laga middag, Göran och casper stod för den idag medan jag hängde tvätt :)

Tiden gick fort och det blev inget direkt firande av födelsedagen... men det gör inget, kommer ju fler dagar att fira på!

Har fått många och fina gratulationer som jag tackar för!

Nu ska jag sova... puss puss♥


Fyllt frysen och hämtat ut min telefon!

Idag har vi som sagt varit i staden och handlat... mesta delen av tiden gick nästa ån på skroten då Göran skulle försöka få loss ett par fjäderben... efter 1,5 timma gav han upp, de gick inte att få lös... speciellt inte om bilen står halvt uppe i en snöhög och det blåser kallt...

Undertiden som jag  och de två minsta väntade i bilen tuggade de i sig lite pasta som vi hade med oss, jag hann även med att ringa systeryster en sväng och prata lite framtid och annat :)

Sen var det handlingen och den gick bra, ungefär som det brukar... två fulla kundvagnar och några tusenlappar fattigare... Både Hilma och Towe skötte sig bra även om de tröttnade lite på slutet...

Ja och sen var klockan redan 13.00 och vi var tvungna att bege oss hemåt... Susanne var snäll och hämtade M&M på dagis vid två men vi var ändå tvungna att koma hem i tid för att packa upp alla varor och  få hem barnen eftersom Susanne skulle iväg... och som alla vet så går tiden alltid fortare än man tror!

Vi tänkte passa på att hälsa på er en sväng Ewe men hann inte :( får bli en annan gång, förhoppningsvis rätt snart :)

Ja, som sagt, hem, packa upp alla varor, frysen blev helt full!!! Tur att jag inte bakade bullar härom dagen ;)... Jag lagade mat, Göran fixade nytt displayskydd på min telefon som vi väldigt lämpligt kunde hämta ut idag! M&M kom hem och sen var det äta, duka undan, natta barn osv...

Hilma hade lite svårt att somna nu kväll eftersom hon sov i bilen på vägen hem... men nu sover alla i alla fall och Göran är på bandy.

I morgon är det den 15 mars vilket innebär datum för Bf samt att jag fyller år! Men det förstnämnda känns viktigare ;)... får väl se när bebis behagar att kika ut... kan ju lika väl gå över flera dagar eller så kommer den om några timmar!? Svårt att veta är det i alla fall!

Puss puss♥

Spontanbesök av mamma!

Mitt i middagen strax innan 17.00 ringde mamma och kollade ifall det var ok att hon kom och hälsade på! Och eftersom vi inte hade något speciellt för oss eller inplanerat så gick ju det bra, frågade om hon villa ha middag också när hon kom :)

När hon kom blev alla barnen jätteglada, glass hade hon köpt med sig också som vi fikade lite senare som kvällsfika.

Mamma satte sig för att äta och fick gott sällskap av Towe som stod bredvid henne på kökssoffan hela tiden och studerade, pussade och kramade, smakade lite gjorde hon också men spottade ut :) även fastän hon en stund tidigare ätit precis samma mat!

Glasstajm blev det så småningom, men först hjälpte jag Hilma och Melvin att städa alla leksaker samtidigt som mamma var ut och lånade domkraften av Göran så att hon kunde byta ut ett däck på bilen, ett av däcken tappade luften lätt så nu blir det förhoppningsvis bättre :)

Barnen åt massor av glass, vi äter inte det så ofta och eftersom mamma köpte 2 paket (á 2 liter) så fick de  ta mer!
Sen blev det till att borsta tänder, kissa och ta på pyjamas innan sängen.

Eldade lite och sen spelade jag och mamma kort i köket. Ofta får man ju sitta och tjata på barnen att vara med i spelet när de spelar men idag så var det nog både mig och mamma man hade behövt tjata på för vi missade drag hela tiden... tur att man kan skratta åt det :)

Mamma åkte hem vid 20.30, jag gjorde Göran sällskap i soffan med en smörgås och sen har vi både kikat på tv och sovit i soffan... i morgon blir det staden för handling så det är hög tid att krypa ner i sängen!

Puss puss♥

Blåsigt!

Ute blåser det halt storm även idag... men det gör gott på snö och is som smälter!

Casper och Jonna är på skolan och snart ska M&M på dagis för första gången på snart 3 veckor! Galonisar och fleecedressar är packade, overaller ska på... det enda jobbiga med vårvintern är att det inte alltid är så lätt att veta varken hur man ska klä sig själv eller barnen...

Igår var vi ute några timmar efter lunch och då var det i alla fall galonisar med fleece under och ingen klagade, det blåste men från söder så det var ganska varma vindar ändå och så var solen framme mest hela tiden också!

Idag ska det skrivas matlista och sen en lång handlingslista för vi ska försöka ta oss till stan för att handla lite i morgon förmiddag, kan vara bra att fylla på både kyl och frys innan bebis kommer!

Ha en trevlig dag alla där ute!

Puss puss♥

vecka 39+2

Det börjar verkligen närma sig nu!

Har haft mer och mer sammandragningar de senaste dagarna, vissa sammandragningar har blivit till små värkar och  jag har nästan varit beredd på att det kunnat starta när som helst!

Magen känns både större och tyngre, klumpig känner jag mig också, mer än vanligt ;)... sen så blir det besvärligare att ligga skönt när man ska sova osv... typiskt i slutet på en graviditet. Kissar gör jag i tid och otid också, måste gå upp flera gånger varje natt, blir som att jag måste gå varje gång jag vaknar till...
Melvin kommer fortfarande till oss på nätterna men ska försöka avstyra det... han ligger absolut inte stilla när han sover.

Ja, men när kommer bebisen då!? Jag har ingen aning och ingen speciell känsla, kan bli när som helst ju och jag har faktiskt packat väskan nu!!!

Någon bild har jag inte tagit... men det lär väl bli en till innan bebis kommer ut i alla fall, om jag kommer ihåg!? Vet ju inte hur fort det går denna gång och om jag ens kommer att tänka på kameran just då!?

Barnen längtar och  pratar varje dag om bebisen och när den ska komma, Casper talade om att han ville hålla i den som snusa på den och det vill säkerligen alla syskonen!

För mig är det nästan så att verkligheten slår mig i ansiktet rätt som det är... jag vet ju så väl att vi snart har en bebis här hos oss men jag kan nästan ändå inte fatta det, att det verkligen är snart!
Så underbart det kommer att bli ♥ även om jag kanske inte ser fram emot det onda som brukar bli i början av amningen... men det går ju över och  det finns nästan inget mysigare än att amma :)

Jag räknar dagarna till bf men jag tänkte inte alls på att jag själv fyller år samma dag... nu hoppas jag iofs. att bebis får en helt egen födelsedag och slipper dela dem med sin mor... fast å andra sidan så spelar det ju ingen jättestor roll...

Nä, nog babblat om detta, längtar gör vi allihopa ♥

Puss puss
Lov och helg...

Nu är både lov och helg slut... lovet kanske inte riktigt blev som vi tänkt... hade funderingar på att vi skulle hitta på någonting samt att åka iväg och grilla men så blev det inte. Å andra sidan är vi alla lika nöjda ändå! Vi har mest bara tagit det lugnt och myst, iofs. för lugnt vissa dagar och fastän det varit bra väder har vi mest varit inne... gården är som sagt som en stor isbana och sen har det blåst mycket till och från.

I morgon är det måndag och skola för Jonna och Casper, eller Jonna har tid hos tandläkaren på morgonen så vi får se om det i alla fall blir skola halva dagen!?

På tisdag är det skola och dagis, bara Hilma och Towe hemma och det kommer nog känna både tomt och kanske lite skönt, skönt med lite extra lugn för att sen få fullt hus igen på eftermiddagen ;)

Jaha, nej jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva... men det blev i alla fall några rader :)

Puss puss♥

Kyrkis med 5 barn!

Idag kunde vi äntligen gå på kyrkis igen efter flera veckors uppehålla på gund av sjukdom av olika slag!
Barnen har ju lov och är lediga så jag tog med mig alla utom Casper när vi gick, kan illägga att vi inte var där strax efter 09.00 som jag brukar uten typ 1,5 timma senare :) Men å andra sidan så klev jag inte ur sängen förrän 09.00 heller ;P

Det blev lite stimmigt och stojigt men det kanske inte var så konstigt egentligen... barnen skötte sig fint tyckte jag, i alla fall innan lunchen men när det var dags att leka igen efter både lunch och kaka så var det full fart och ingen hejd!

Vi blev kvar en bra stund efter att alla andra hade gått, sköj för barnen att få leka av sig lite när vi ändå var där, lite annat än hemma! Karin hade ingen emot att vi stannade och höll oss sällskap!

När vi var påklädda och klara för att gå hem så ringde jag och kollade ifall Göran hade möjlighet att hämta mina blommor som jag fått av Jenny, aloevera som hon hade lite för många av hemma, tack så mycket!

Göran kom på en gång och tog med sig Jonna, Melvin och Hilma i bilen också ;) det var bra för annars hade det säkert varit en massa gnäll på trötta ben!?

Meja ville gå med mig, eller hon satte sig gladeligen i vagnen intill Towe och mös!

Väl hemma så var det samma energi resten av dagen, vissa dagar finns det ingen hejd tror jag...

Vi var en snabbis på affären innan middagen lagades, Casper önskade korvstroganoff och så fick det bli.

Middagen åt vi klart strax innan 18.00 och strax innan 20.00 nattade vi trött Towe och Hilma. Melvin sover hos farmor och de tre äldsta fick vara uppe länge ikväll, fast Meja däckade ganska snabbt på soffan vid 20.30!

När jag lade in tvätten i garderoben så blev jag så less på bristen av strumpor och trosor hos några av barnen så det gjordes en liten beställning både från h&m och ellos innan även jag bänkade mig i soffan! Jonna fick vara med och välja lite och Meja var för trött och svamlade bara ;)

Nu ska  jag ta och lägga mig, Göran är redan påväg...

Puss puss♥

Fler bilder med Märta från i lördags!

Systeryster hade lagt ut lite  av sina bilder från i lördags på sin blogg så jag lånar dem ;


Myspys


Förväntansfulla sitter meja och melvin i soffan och inväntar att få hålla i lilla Märta!


Överlycklig Melvin!


Momma fick också hålla :)


Jonnafis!


Hilmisen!


Goaste Towe och lite av Melvin...


En bild till på vårt lunchkaos där även jag fick vara med ;)

Puss puss♥

en skrikande känsla!

...barn har ju en tendens att låta mer eller mindre och mina barn, speciellt Hilma och Melvin har haft en period nu då det måste skrikas mest hela tiden! När de leker, blir osams, glada, ledsna osv... det verkar finnas tillfälle för skrik jämt!

Jonna hon skriker och domderar när hon blir frustrerad och arg, Casper han låter mest högt, speciellt när han leker med sina yngsta syskon, det dundrar och låter massor!

Meja är för det mesta ganska tyst men även hon kan komma med sina skrik rakt ut rätt som det är, för det mesta är det bara när de busar och leker men måste det alltid låta så himla högt!? Speciellt när hon ska skratta!

Har nu i någon dag lagt lite extra energi och tålamod på just den grejen för en liten fröken Towe tar gärna efter... Melvin har kommit på sig själv flera gånger direkt när han just skrikit och håller sig för munnen så det är ju ett gott tecken :)
Värst skriks det om Hilma och Melvin blir osams, då står de och skriker rakt ut båda två samtidigt som de sliter och drar i antingen varandra eller samma grej...

När Hilma blir ledsen så skriker hon gärna i högan sky men ofta så räcker det med att man sänker sin egen röst och antingen säger "tyst" eller att hon inte får skrika...

Meja vaknar ju i perioder på nätterna och är ledsen, fortfarande inte helt medvetande och det är väl en sak, men hon bara fortsätter att gnälla, svarar inte riktigt utan bara fortsätter och gnäller... det var ett bra tag sen som hon hade sin värsta period men nu har det varit så i någon vecka igen, dock mycket bättre och ofta så vaknar hon till och lugnar sig samt att hon minns morgonen efter att hon varit vaken.
Anledningen till att hon vaknar är troligen någon form av växtvärk eller att hon ibland drömt något men vid dessa tillfällen vaknar hon så pass att hon kan tala om det och somnar om igen.

Skrik och gnäll... barn måste få både skrika och gnälla men med måtta! Nu kan det ju hända att jag är lite extra känslig också i olika perioder och speciellt nu när jag sover dåligt på nätterna tack vara att jag drömmer så mycket och konstigt...

Jaja, nu har jag fått skriva av mig lite om det... tips, reflektioner och funderingar mottages gärna :)

Puss på er ♥Hos mamma i lördags, träff med Tina och Märta, Casper i Sveg!

I Lördags åkte vi till mamma på förmiddagen, Tina, Magnus och Märta var på snabbvisit under helgen och för att de skulle hinna träffa så många av oss som möjligt så undrade Tina om vi kunde träffas hos mamma!

Vi var en aningen sen, hade tänkt vara där is 10.00 men den vart närmare 10.30... men vi var ändå först :)


Barnen började med att smaska i sig lite äpple då vi åt frukost redan 07.00.

Vi klev upp tidigt eftersom Göran skulle skjutsa iväg Casper för att möta upp farfar. Blev bestämt på fredag kväll att han skulle åka dit för att ha en skoterhelg med farfar, var tänkt att det skulle bli av redan förra vintern men vips var snön borta... därav blev det lite kort varsel denna gång eftersom snön börjat smälta dagarna innan men det gick ju jätte bra ändå!

Tina och Märta anlände en stund efter oss och alla barnen sprang direkt till hallen för att kika på sin nya kusin!
Alla barnen ville snusa och  hålla henne men som nybliven moster för första gången så fick jag äran att hålla först, snusa och klä av henne ♥

Sen fick momma snusa lite innan barnen i tur och ordning skulle hålla!
Jag var inte nog snabb fram med kameran och fick därför inte med när alla höll i Märta men Tina har ett gäng med bilder som jag ska få av henne senare :)

Här är några av bilderna som jag tog i alla fall:


Towe var den som höll mest och längst, hon var jätte fascinerad och försiktig, pussade och kramade


...pekade och kände...


inspekterade noga, och det känns ju bra inför att hon ska få ett småsyskon snart!
Hon var snäll oh tänkte bjuda Märta på sitt äpple ochså men accepterade när vi sa nej ;)


Finaste Tina och Hilma som försöker sig att fota med mommas kamera...


Märta hos moster Kimsan en stund igen


Mejas tur och det såg så hima mysigt och gosigt ut ♥


kikar och känner på de små fingrarna...


... å den lilla handen...


så var det Jonnas tur och hon riktigt mös ♥


...men rätt så snabbt när det var Jonnas tur så behagade lilla Märtis att vakna och det dröjde inte länge förrän hon blev akut hungrig ;)

När hon ätit sig mätt så somnade hon om och sov mest hela tiden, precis så som bebisar brukar göra.

Medan Märta sov så hjältes vi åt att fixa lite för lunchen, mamma hade finulat ut att vi skulle grilla på köksbordet och det var så många tillbehör att det knappt fick plats på hennes stora köksbord!


...vårt lilla lunchkaos innan vi satte igång med ätandet!
Mysigt var det och det gick hur bra som helst!

Ja förutom en liten detalj...


mina bröd som jag skulle rosta i ugnen blev bortglömda och lite för välrostade ;)
haha vad vi skrattade och vad det osade sen!

Jag fixade nya bröd som vi inte glömde bort!

Sen lete barnen massor, rev ut alla leksaker precis som de brukar göra och städa fick de göra både en och två gånger!


Hilma tröttnade fram emot eftermiddagen och bäddade till sig själv på vardagsrums bordet ;)

Tina och Märta blev hämtade av Magnus vid 15.00 tiden, då skulle de hem till Magnus föräldrar igen och träffa Magnus syster med familj som också skulle komma dit på middag. Familjelunch och familjemiddag på en och samma dag fast med två olika familjer!

Vi hade inte bestämt hur länge vi skulle bli kvar hos mamma men man kan ju säga att det blev lite längre än vanligt!

Göran var ju i stan och lämnade in min telefon på förmiddagen, displayen lossnade... sen var han hemma hos Robert och vi hade ingen brådska...

Vi blev alltså kvar hos mamma över middagen också och jag lagade pasta med skinksås.

Sen lekte barnen vidare, vi spelade lite kort och  hade mysigt.
När melodifestivalen började så poppade mamma popcorn till barnen, som de för övrigt råkade  hälla ut över hela vardagsrummet och  hoppa på så att det såg ut som det varit snöstorm ;)


Towe var lite smått trött och fick mysa med nappen medan popcornen poppade, en vatten sprayflaska stod när till och jag friserade fram hennes lockar och en tuppkam

När klockan var närmare 21.30 så hade vi i alla fall dammsugit upp popcorn, städat leksaker, klätt på oss och satt i bilen för att åka hemöver.

Den hade varit en bra dag, synd bara att Mysan inte dök upp också...

När vi kom hem så stoppade vi alla barnen i säng och de somnade utan problem fastän de sovit i bilen.

Puss puss♥

vecka 38+3

Dagen började lugnt, barnen hade smugit upp och satt sig och kikat på bompa och jag hade inte hört något alls! Vaknade 07.30 av att katten ville gå ut. men bara för att vi vaknade ganska tidigt så klev vi inte upp då...

Barnen var så lugna och nöjda så vi låg faktiskt i sängen till 10.00 och sen gick jag in i köket för att laga brunch! De blev rätt glada över att de fick både pannkakor och smörgås till frukost! Alla barnen åt 3 pannkakor var och sen någon rostad smörgås efter det, inte alls den optimala brunchen om man tänker nyttomässigt men ibland får man strunta i det!

När alla var mätta och nöjda dukade och plockade jag undan i köket innan kläder åkte på och sen tog vi det lugnt en stund till :)


Försökte få till någon bild på magen...


dessa två fick duga :)
Brukar ta kort med mobilen men eftersom den är på lagning så fick det bli kameran...


Meja fotograferade... behöver jag säga att jag känner mig som en valross!?

Det enda som var planerat idag ver mitt besök hos Bm kl 13.00.

Jag och Towe åkte med Svärmor som ändå skulle mot Svensta, Göran var hemma med resten.
Medan jag gick in till Bm satt Towe kvar i bilen och sov när Susanne skjutsade Maria till Hackås för att hämta igen sin bil som varit på lagning.

Hos Bm gick det bra, ytterligare 1 kg upp... så nu visade vägen 82.5 kg (!!!) magen hade växt bra också så det blev ett litet skutt på kurvan. Huvudet är fortfarande rörligt, dock inte lika högt som förra gången men ändå inte lågt heller.

Nästa tid jag fick är den 19/3 och då håller vi tummarna att jag inte behöver komma ;)

Efter besöket bjöd Susanne på fika på Brö Buá, dock såg tårtbiten godare ut än den var... klagar inte utan konstaterade att allt sött som jag tror att jag längtar efter smakar för sött och jag  är nöjd efter 2-3 tuggor... men ändå så äter man :S... Massor med vatten drack jag i alla fall för jag var hur törstig som helst!

Sen blev det en sväng på Dollar innan vi åkte hemåt, jag köpte en ny halkmatta till badkaret, strumpor till mig själv, en roll on, fingervantar till Jonna och Casper och så 3 liter cola till Göran... ja jag och barnen lär nog också nalla av den ;)

Alla var ute när vi kom hem, men de var på väg in.
Väl inne så spelade jag en omgång Yatzy med Jonna, Meja, Melvin och Hilma, Göran började med middagen som bestod av köttbullar, makaroner och brunsås... lite sen blev den men det gör inget...

Nu är Towe, Hilma och Melvin nattade, meja ska sova hos farmor och vi andra ska kika på familjen annorlunda.

Puss puss♥

Fixa, städa, plocka...

Igår efter frukost rensade vi ur alla skåp i köket, för att vara helt ärlig så var det älsklingen som rensade och jag var mest en hjälpande hand!

Efter en lite senare lunch tog pappan med sig barnen ut i det fina vädret, dock blåste det lite, men först innan de gick ut så åkte han iväg med insamlingen samt hämtade barnens galonkläder på dagis, det var välbehövligt!!!
Under tiden han åkte så var barnen duktiga och städade ihop alla leksaker här inne :)

Towe som sov uppe i Caspers rum vaknade strax efter att de andra gått ut så jag serverade henne lunch i form av korv, potatis och morotsstuvning och sen tog jag fram symaskinen och sydde två halsdukar till barnen, typ som polokragar i fleece, super bra!

Efter någon timma kom alla in och vi spelade lite spel innan medan vi väntade på att ugnen skulle bli varm, det blev potatisbullar och bacon till middag! Egentligen hade vi köpt hem det för att ha till lunch, snabbt och lätt, men til middag duger det också gott!

Idag på förmiddagen satte jag igån tt städa lite smått, Göran och Casper var ut en sväng under tiden men när de kom in så hjälpte de också till!

Bäddade rent i sängen passade jag på att göra också!

Precis innan lunch och under tiden lunchen lagades gjorde vi ett ryck och städade ur kylskåpet ordentligt! det var någonting som börjat lukta illa... trots städandet så finns lukten fortfarande kvar... har ställt in både ättika och citron så vi får se om det ger med sig... luktar dock inte lika mycket som innan :)

Idag har vi inte varit ute någonting då det blåst nordliga kalla vindar och rätt rejäla sådana, det har heller inte varit lika varmt så då passade det ju bra att bara vara inne och plocka med lite av varje!

Till middag blev det pizza, när jag bakat ut den och satt den i ugnen så satte jag en ny deg, pain richer! Ugnen står fortfarande på för jag ska strax sätta igång med att baka några tekakor så v kan äta varsin god räkmacka sen när Göran kommer hem från bandyn! Tror att jag ska baka en mumsig kaka också men den ska  sparas tills i morgon då vi ska till mamma för förmiddagen!

Sist men inte minst ska jag även försöka hinna städa badrummet och duscha!

Bäst jag sätter fart med andra ord, 1 timma och 40 minuter på mig innan Big Brother börjar ;)

Puss puss♥

Skottdagen firades med grillning!

I år är det ju som bekant skottår och idag är/var det den 29 februari, självaste skottdagen! kanske en dag bland alla andra men ändå lite speciellt!

Vi gjorde oss klara för att gå ut direkt efter frukost idag och  ganska precis 10.00 befann vi alla oss ute i det fantastiskt fina vädret! Flera + grader och en massa sol, det droppade från taken och var så gott som vindstilla!

Först hjälptes vi åt att fylla på med ved i källaren och sen åkte Göran på affären, vi tyckte att det vore lite mysigt att grilla till lunch!


Först en liten paus i all lek med varsin kaka. De fyra minsta sitter uppradade... de lekte tydligen krig innan de satte sig...
(lite hemskt ser det ju ut... tur det är lek och inte en så allvarlig sådan)


Sen fortsatte barnen att leka medan vi väntade på rätta tillfället att grilla, man får inte ha bråttom när man väntar på den perfekta glödbädden ;)

Towe blev trött innan grillningsdags så hon fick i sig en kall korv innan jag bäddade ner henne i vagnen.

Själva grillningen gick jättebra och vi hade supermysigt tycker jag! Varför åka iväg och grilla när det går lika bra precis ute på gården!
Fast det är ju en viss tjusning med att åka iväg också, så det lär bli det också.

Det var som sagt töväder så ganska snabbt blev det en fin vattenpöl i carporten och där var det svårt för de små att hålla sig ifrån... Hilma skulle gärna stå mitt i pölen medan de andra nöjde sig med att skopa vatten från den för att sen leka att de gjorde chokladglass och liknande.

Snöbollskrig roade också, alla var med utom mamman som satt och njöt av solen samt Towe som fortfarande sov i vagnen efter 2 timmar!

Efter 4 timmar ute blev Hilma less... gick in i garaget och klädde av sig alla ytterkläder!
Nya strumpbyxor på och en fleecetröja samt en tunnare mössa och sen fick hon mysa i sin åkpåse intill Towe som nu hade vaknat.


Mysgos!


Trött var hon också och lite sur för at hon inte fick sin napp...


...men ett skratt kan ibland vara lätt att locka fram!

Göran, Casper och Tony roade sig med att testa köra Toyotan i snöterräng... med andra ord över en av snöhögarna och gissa vad!? De körde fast!
Eller Göran körde fast och grabbarna fick hjälpa till att skotta loss och sen prövades samma sak flera gånger om...Roligt had de i alla fall!

Sen gick vi in, hängde upp alla blöta kläder, spelade spel, kikade på film och lagade mat. Tvättade några maskiner, åt kvällsfika och nattade barn.

Systeryster Tina ringde nu ikväll och frågade ifall vi hade planer för lördag eller om vi kunde tänka oss att kika in hos mamma på förmiddagen! Lilla familjen från Borlänge är nämligen bjudna på dop på söndagen och gör en snabbvisit och för att kunna träffa så många som möjligt av oss så gäller det att planera in bra! hade det inte varit för att Magnus inte hade möjlighet att få ledigt på fredag så hade det varit lite mer tid att spela på men man får göra det bästa av situationen helt enkelt!
Ska i alla fall bli mysigt att få träffa dem en stund, och alla vill vi ju säkert snusa på lilla Märta!

Puss puss♥

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus