lite jobb - klipp & sling!

Idag fick jag besök, klippte och slingade och det blev jätte bra! Personen som fick sig en omgång blev också super nojd och det gör ju det ännu roligare!

Casper var på skolan under tiden och de andra här hemma och eftersom Göran inte var hemma så riggade jag med film och popcorn!!! Hilma hade jag hållit vaken så hon somnade gott i sin säng!

Göran är i Svensta och har tagit ett sista farväl av Robin Olsson som de hade begravning för idag..... säkert skönt för de anhöriga att det är gjort men ändå så blir det ju ännu verkligare att han faktiskt har lämnat dem för gott, usch sånt där borde inte få hända en så ung människa..

Melvin och Hilma sover, Meja kikar på fil, Jonna åkte nyss till Nikita och Casper är kvar på skolan. Det blev tjafs med taxichauffören när han skulle ha med sig sparkcykeln så han blev kvar. Han ringde hem och berättade allt och sen sa han att han ville gå hem men sen ringde Maria på fritids upp och sa att ett annat barn snart skulle bli hämtad så hon skulle höra ifall Casper fick åka med dem eftersom de ändå åker förbi!

När Casper väl kommit hem och Melvin har vaknat ska vi promenera över till svärmor och få oss lite fika!!

Hilmas vattkoppor är skorpor nu men hon verkar ändå ha någonting som besvärar henne, antingen så har hon tänder som är på väg eller så är det någonting anat men ont i munnen verkar hon ha... Hoppas det går över snart så hon blir sitt vanliga glada och nöjda jag igen!

Här är sista bilderna jag tog på Hilmas vattkoppor när de var som värst!!!




Igår gjorde vi.....

Jag hade ställt klockan på strax efter 07.00 för att få upp Jonna i tid! Jonna skulle nämligen följa med farfar till Östersund och kika på när faster Evelina spelade fotbollsmatch!
Hasse hämtade upp henne strax efter 08.00 och de var hemma igen vid 18.00 tiden så de hade haft en heldag tillsammans med lite olika små äventyr! Presenter och godis hade hon köpt också. Hon hade lekt med Evelinas killes son Isak mest hela degen så hon var helnöjd!

Medan Jonna var i stan så åt vi frukost, klädde på oss, gick ut, hängde tvätt, Meja lärde sig köra fyrhjuling själv, Hilma sov en sväng, Melvin sov en sväng, vi hoppade studsmatta, Tony som också fått vattkoppor kom och lekte med Casper, vi åt lunch, hängde lite mer tvätt, åkte på affären/Grindes, Hilma gungade för första gången, tror jag de var i alla fall tyckte hon det var jätteskoj!


Hilma prövade solglasögon och tyckte det var skoj!


Go fisan!!!


Son sagt, gunga var roligt det också!!!!


Hahahaha!!!


Sen på eftermiddagen lämnade vi Melvin och Hilma med farmor och så åkte vi till kraftverket och tittade när de släppte på vatten! Alla vet ju att vattennivån är rätt hög lite var stans i vårat land den här våren!








Meja tyckte det var en aning läskigt med mycke vatten!!!!






Casper och Tony stod så nära så det skvätte på dem, därav skrattandet!!!


Uppifrån!!!!


Utsikten!!!


När vi kom tillbaka hem så gick vi in och lagade middag, Casper åt med farmor Patrik och Tony på värdshuset, vi andra åt hamburgare och makaroner!

Efter middagen kom ju Jonna hem, jag skurade lite golv, sen nattade jag barn och Göran skurade golv och sen skurade jag lite mer golv innan det var dags att sätta sig i soffan och mysa med större barnen och lite chips. Tony var också här för han skulle sova över!


Bjuder på Mjeas vattkoppor också!!!


Det var dubbelt så mycket i ansiktet idag när hon vaknade!! Men glad som vanligt när mamman är framme med kameran!!! Koppan på bröstet var den första hon fick.

Melvin har hittills bara två riktiga koppor, varav en i hårbotten och en ovanför snoppen, meja har jag fortfarande inte sett någon riktig koppa på än, misstänkte en på benet härom dagen men jag får inspektera ikväll!!!! Skulle ju vara bra ifall hon också fick så är det överstökat sen!!


oj vilken natt!!

de tre små barnen somnade som stockar igår och allt var lugnt ända tills hunden fick frispel på katten och Göran i sin tur på hunden... han välte ner en stol från bordet i köket och efter ett stort brak så vaknade Hilma....

Hilma hade väldigt svårt att komma till ro igen men efter några timmar i min famn i soffan så somnade hon äntligen och jag kunde lägga henne i sängen, då var klockan närmare 23.00...
Precis innan jag skulle gå och lägga ner henne så vaknade Meja och hade ont, så Göran tog upp henne, jag lade ner Hilma och så fick Meja sitta med mig en stund, ganska snart bestämde jag mig för att borsta tänderna och sen kröp jag och Meja ner under täcket i våran säng!

Precis när både jag och Meja kommit till ro så vaknade Hilma igen..... efter några försök att få henne att somna om så gick jag och hämtade Göran, så han kom också och la sig. Tänkte att om hon ska ligga och skrika så är det ju bra ifall Göran kan ta de andra barnen ifall de skulle vakna, sen kan det ju vara bra om han sover i sängen i stället för på soffan!!

Det tog åter några timmar innan Hilma somnade, hon skrek nästan hela tiden så jag antar att alla hennes vattkoppor kliade en aning! Hon har över 30 talet bara på huvudet och i ansiktet, lika många på ryggen och ungefär samma antal innanför blöjan + några till lite här och var så jag kan tro att det ger ett visst obehag!

Hon vaknade några gånger till och från under natten och gnessade men vid 07.00 gav jag upp och vi två klev ur sängen innan nvi väckte någon annan. Göran klev upp vid 04.00 tiden för då kunde han inte sova mer, han tillbringade natten i mitten på sängen och eftersom vi har olika hårdhet på sängarna så var det inte alltför bekvämt, Meja låg på hans plats!

I alla fall när jag och Hilma kom upp satt Göran och Tony och spelade tv-spel, jag lämnade över Hilma så att jag kunde gå på toa och sen gjorde jag en flaska välling, hon brukar inte få det på morgonen men jag tänkte eftersom klockan var så tidigt och det var en bra stund tills frukost så var det smidigt! Och hon var nog hungrig för hon svepte flaskan rätt snabbt och sen var hon nöjd!

Jag la Hilma för att sova innan 09.00 tiden och hon somnade bums. Jag dukade fram frukost och sen åt vi alla i lugn och ro innan Hilma vaknade igen. Hon har förresten bajsat två gånger redan idag också och hon verkar vara lite hård i magen så det kanske också är besvärligt för henne!?

Just nu sover hilma gumman igen, Melvin äter chips och kikar på Shrek, jag sitter här och Göran har tagit med sig resten av gänget till cross banan, så man kan väl säga att jag för tillfället njuter av lugnet!

Ute är det inget strålande väder, det har regnat i natt och även lite på morgonen, skulle tro att det kommer att småregna lite hela dagen så jag och Melvin håller oss inne!

Är ändå lite förvånad över att jag inte är tröttare än jag är efter en natt som denna men det lär väl komma senare, där innan middagen då man är lagomt hungrig också!?


Sommarfint idag!!

Till en början blåste det kallt och var bara knappt 15 grader ute så vi sparade några timmar med att gå ut, men sen var det tvunget!!! Barnen klättrade på väggarna och jag kunde inte slappna av och inte ens få på mig själv kläder!!

När alla väl var ute så kunde jag i lugn och ro klä på mig så att även jag kom ut! Jag tog Melvin i vagnen och Morris i koppel sen traskade vi iväg till Grindes för att komplettera kylen lite!

Resten av dagen har vi bara myst och tagit det lugnt, såklart har vi varit ute för temperaturen steg och blåsten avtog!

Kollade till kissarna också, Majsan verkar ha bosatt sig i garaget bakom ladan och Tilde trivs under huset, Morris är dit och kollar läget emellanåt och hur uppskattat det är vet jag inte!?

Appropå katter så är vår egen lilla Doris ett litet undantag, hon är på humör och lägger upp sig för hunden nu igen och stackars vovven förstår ju inte bättre, men han får inte till någonting för vi är där och bannar honom i ett!

Det blev sen middag men den var supergod! Hemgjord pizza med vitlök, mozzarella och färska tomater och sen jättegod pizzasallad till det!

Nattningen blev också sen, Meja, Melvin och Hilma kom i säng vid 20.30 tiden och somnade på stört, Jonna och Casper var uppe tills 22.00 men nu sover de också!

I morgon ska Jonna få följa med farfar till Östersund och kika när faster Evelina spelar fotbollsmatch sen skulle de kika på någon present också! Men det bästa av allt är nog heldagen med farfar!! han skulle hämta henne vid 08.00 tiden i morgon så vi kan inte direkt ta någon sovmorgon!!

Nu ska jag vara lite social med min karl, fast han kikar på sport så det är nog ingen brådska!!

Men puss och hej så länge i alla fall!

Vattkoppor igen!!!

Ja i onsdags kväll upptäckte vi prickar på Casper, i går prickar på Hilma, idag eventuellt prickar på Meja och Melvin, svårt att veta när de fortfarande bara är röda prickar... får se om de blir till koppor eller ej... Det skulle ju vara bra ifall alla fick så att det är överstökat sen!

Jonna 6 år!!!

Ja idag var det äntligen dags för lilla Jonna att fylla 6 år och som hon har längtat!! Men hon har visat det på ett helt annat vis än hon borde ha gjort... hon har varit näst intill jävligare än jävligast de sista dagarna och idag var inget undantag... 6 års trotsen!!!!?!!!

Först var hon på dagis och idag var det dags för sista studiebesöket på skolan inför hösten! Hon längtar verkligen tills hon ska få börja skolan!

Göran hämtade henne på dagis vid 14.00, de åkte direkt till Grindes och inhandlade allt och lite till dom behövdes till tårtorna! Det blev två tårtor eftersom vi reda på att det skulle komma gäster!

Tårtorna gjordes, Momman kom på besök och det blev tacos till middag! Jätte gott och alla åt och var nöjda, riktigt trevligt och ganska lugnt var det faktiskt!

Agneta, Zebbe och Maria kom vid 19.30 tiden med paket till stortjejen och sen blev det till att äta tårta! Melvin åt mest godisarna, men när han inte fick påfyllning så dög självaste tårtan också!

dagn har känts lång och jag har varit väldigt trött och känslig för ljud men den slutade inte i någon katastrof i alla fall och det var ju tur!

ballonger blåste vi upp och hängde lite var stans också, måååånga ballonger så man blev lite halvyr!!

Så här fina blev i alla fall tårtorna!


Jonna dekorerar!!


Ett stort smile!!!


Princess tårtan!!!


Och Jonnas specialare!!!!

Nu ska jag nog ta mig i kragen och gå och lägga mig i tid! Göran nattade både barnen och sig själv ikväll!!!

Puss å smuligos!!

Omslag till Vi föräldrar!!!

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=34124

Gå in och rösta!! Skulle vara asballt om vi vann!!! SÅÅÅÅ härligt med barn som vill vara med på bild!!!!

Puss puss


Tilde och Majsan

Ja de är ute nu, Tilde försökte vi locka på igår men hon kom inte fram, Majsan gick ju in igen i förrgår men fick gå ut igår igen och henne har vi i alla fall sett lite utav. De verkar trivas utomhus men de måste ju komma in och äta också! Casper ska få kika efter Tilde i eftermiddag så att hon kan komma fram och få i sig lite mat, sen är det fritt fram att gå ut igen om hon vill det!
Hoppas verkligen att det löser sig, tycker att det vore tråkigt om katterna måste flytta en gång till..... sen är det ju kanon bra ifall de får vara här så att pappa och Milla kan hälsa på dem också när de kommer hit och hälsar på oss! Ja lillebror Jacob kommer ju också såklart! Det är ganska ofattbart fortfarande att jag faktiskt har en lillebror!!!!

Puss puss

Årets första sommar dag!!!

Jag klev upp vid 07.00 i morse, alla andra sov när jag smög mig upp. Casper kom tassande ner några minuter senare, jag plockade fram kläder åt honom, talade om vad han kunde äta till frukost och sen klev jag barfota i mina foppa och tog ett varv med Morris runt kvarteret. Det var så härligt ute, solen sken och luften var frisk, kändes kanon bra helt enkelt!

Vid 07.50 ringde Casper från skolan, han hade råkat bli blöt om skorna och undrade ifall någon av oss kunde komma med ett par torra. Jag undrade om han inte kunde torka dem i torkskåpet men fick till svar att det fick han inte för personalen.... Han berättade att han hade blivit blöt då han åkte genom en vattenpöl med sparkcykeln, hans bedömning var att det var en vanlig liten vattenpöl men det var det inte... det var en jätte djup vattenpöl!! Det hade i alla fall blivit tjafs med en personal på skolan som vägrade lyssna på honom när han talade om att det inte alls var meningen att bli blöt, att han inte alls trodde att vattenpölen var djup... nä för personalen i fråga hade minsann sett alltihopa och allt var med flit! Jag bad också att få prata med personalen då jag försökte förklara att Casper inte blöter ner sig med flit för han gillar inte alls att bli varken blöt eller kladdig även om det finns andra barn som älskar det, men det var ingen som lyssnade på mig heller..... Jag gav upp, han skulle i alla fall få torka skorna i torkskåpet även om de egentligen inte får använda dem för att det blir så dyrt!!! Pratade med Casper sen igen och sa att han skulle glömma det som hänt och försöka ha en fortsatt bra dag på skolan i bästa mån! Jag pratade med rektorn senare under dagen i stället och hon lyssnade mycket bättre och skulle ta upp händelsen!

Jaha vad gjorde vi sen?? Jo vi åt frukost, borstade tänder och kläde på barnen, klädde på oss själva och fördrev tiden lite tills det var dags för lunch. Det blev pommes och grillkorv och det var såååå gott! bakade en sockerkaka också när ugnen ändå var igång!

Efter lunchen gick vi ut och det var hur härligt som helst, 20 grader varmt och soligt, ja några moln kom förbi lite då och då men det var härligt att man slapp frysa!
Jag, Meja, Morris och Hilma knatade på Grindes och lämnade tillbaka en filmjölk som jag köpte igår, när jag kom hem såg jag att datumet gick ut den 12 Maj....
Sen efter det så har vi varit ute hela dagen, ända tills strax efter 19.00 då vi började packa oss in. Då blev det dusch för alla trötta barn, alla 5!! Sen blev det välling och sängen för de minsta, Jonna och Casper fick sitta uppe tills 21.00. Hilma ville inte sova så hon var vaken tills närmare 21.30 men nu sover hon förhoppningsvis gott i sin säng! Doris är ju hemma igen och hon har bestämt att hennes nya plats är i Hilmas säng, bara det att Hilma blir lätt störd av det då Doris inte håller sig i fortändan utan vill ligga i huvudändan!

Meja sover oroligt, vaknar till och gnäller emellanåt men det är kanske inte så konstigt med tanke på denna dag! Till en början vägrade hon ta av sig både jacka och mössa men tillslut så sprang hon i endast trosor!!!

Morris har varit ute mes oss större delen av dagen och han har skött sig jätte bra och inte smitit under vare sig grind eller staket! Ända tills jag råkade vara klantig och släppa ut honom utanför grinden, då fick jag inte tag i honom förrän hos Veronica, eller det var Sara som fångade in honom! Tack Sara!! Detta var ca 30 minuter innan vi gick in för kvällen.

Jonna cyklade till Elin efter lunchen och kom hem då när jag råkade släppa ut Morris.... någon gång mellan 18.00 och 18.30!

Nä nu får det räcka för idag, det är ju en dag i morgon också!

Puss puss

Kattproblem!!

Här omdagen började våra nya familjemedlemmar Tilde och Majsan göra sina behov i barnens rum.... vi insåg att det kanske var dags att byta i lådan och det gjorde vi! men jag vet inte riktigt om det räckte, för det kissas fortfarande i barnens rum och det luktar ända ner... jag har varit upp flera gånger de senaste dagarna och skurat. Nu i eftermiddags upptäckte jag även att de har kissat ner Jonnas dockvagn... och antagligen inte bara en gång för det var både på, i och under och flera gånger och det måste ha hänt nu de två sista dagarna för jag har kikat och luktat i och på den förut men då har det inte varit något... Senast gjorde jag det när jag gjorde en storstädning där uppe med nya sängkläder och skurade golv...

Tilde har i alla fall fått gå ut nu med samrådan av pappa, Majsan var ut en sväng men ville in ganska snart igen, får se nu då om det blir mer kissande inne eller om det slutar, inte kul när barnens saker blir förstörda.. för Jonnas vagn går tyvärr inte att ta isär och tvätta.....

Jag önskar att det hade funkat med katterna, har ju klagat lite på katthåren men det är ju något man får ta men kissande överallt när det finns en ren och fräsch låda kan jag inte acceptera.... det är ju så synd också att katterna nu börjat känna sig som hemma och är inte alls lika skygga, så om de ska behöva flytta igen så blir det ju ännu jobbigare för dem att komma till ännu ett nytt ställe som det ska ta flera månader att vänja sig vid. Sen är ett ju inte säkert att de slutar med kissandet och det finns ju ingen som vill ha nedkissade möbler...

Nä jag vet inte alls, vi får väl ta det dag för dag och se vad som händer, är ju synd om man ska behöva ta ner dem också men i detta fall måste man ju tänka på vad som är bästa för katterna!

Nä nu ska jag hjälpa Göran med den arga Melvin!!!

Caspers första fotbillsmatch!!!!

Ja idag spelade Casper sin första fotbollsmatch på riktigt!! och det var här i Rätan, de spelade mot Sveg idag. Tyvärr så vann de inte utan förlorade ganska stort, de ledde med över 20 mål och vi hade 0 ända tills de sista minutrarna när vi äntligen spräckte 0:an och fick ett MÅÅÅÅL!!! De var såååå glada över detta mål och alla vet ju att sista mål vinner!!! I alla fall så tyckte vi det!

Jag hade fått i uppdrag att baka en långpanna med fikabröd och det gjorde jag som första etapp i morse, det blev en falsk äppelkaka som jag kallar det! Sen blev det en ganska lugn frukost och lite annat pyssel innan vi gav oss iväg till matchen. Barnen skulle vara där 11.15 och matchen började 12.00.
Göran och Meja åkte fram med Casper i förväg och jag kom efter med Melvin och Hilma i vagnen och Morris i koppel, jag var framme precis när de börjat spela. Väl där så dröjde det inte länge förrän det började regna... och sen regnade det till och från ända tills det var dags att traska hemåt igen och då var klockan 13.20..

Dagens + var att jag fick mig en rejäl dos motion, sen så var det ju såklart jätte roligt att se Casper och de andra spela fotboll!!! tror att det kommer att vara match så gott som varje söndag nu ett tag framöver, i alla fall varannan!? det visar sig!

My 18 år!!!

Igår fyllde Mysan äntligen 18 år! Så nu är hon vuxen....

Det var egentligen inte tänkt att vi skulle uppvakta henne igår eftersom hon var rädd för att Jonna skulle smitta henne med vattkoppor, även fastän jag sagt att de inte smittar längre.

I alla fall så ringde mamma och frågade ifall vi ville komma på middag för hon tyckte att det skulle bli lite tråkigt med bara henne och My och det kan jag förstå, att det är roligare med flera än två!

I alla fall så blev det Jag, Göran, Casper, Meja och Hilma som åkte till Svensta, jag, Meja och Hilma hoppade av hos mamma, Casper skulle komma senare. Men Casper blev var med Göran och Tobbe på Go kart banan hela tiden, men det gjorde inte så mycket.
Vi åt kyckling med ris, sås och sallad, sen blev det glass och maränger till efterrätt! Det var mumsigt och både Meja och Hilma var jätte duktiga!

Vi åkte hemöver när klockan var strax efter 20.30, en trött Melvin som varit med farmor kom hem och sen blev det läggdags. Jonna var fortfarande kvar hos Nikita och Casper han satt uppe till 23.00


Myror!!!!




Här om dagen när jag skulle ta in den lilla stereon från sovrummet till köket fick jag en chock som heter duga! Bakom stereon hade svartmyrorna börjat bygga bo, så när jag väl flyttade stereon så rasade det både spån och myror ut på golvet!! Och jag som inte alls gillar myror fick lite smått panik!! Gick direkt ut till Göran och sa att han MÅSTE komma in!!

När de små rackarna hade fått åka karusell in i dammsugaren så fick Casper ta med sig stereon ut där han sen skruvade isär den och hittade både myror och ägg!

Så nu vet vi inte riktigt om våra nya husdjur fortfarande bor inne i väggen eller om deras tilltänkta bo var i stereon!? Vi har sett några myror till men inte alls många, men idag så åkte vi och köpte en myrfälla för säkerhets skull!

De små krypen får gärna finnas men de kan ju för all del hålla sig utomhus!!!

Hilma och Doris!



Doris hittade hem igen igår efter att ha varit borta några veckor! Hon har tillbringat större delen av tiden i Hilmas säng och titta så mysigt de sover ihop!!!

Snö och regn!!!


Så här såg det ut i går morse när vi vaknade.... inte precis vad man väntar sig i mitten på Maj!?



Idag såg det ut så här i stället, en vattenpöl över hela gräsmattan!! Det fortsatte att regna hela dagen så gissa om det blev en inne dag!?



Bilder!!!!

Här kommer lite bilder som jag tagit i veckan!!



Jonna och Casper bakar en kladdkaka!!! De håller till under den stora granen där de också har utemöbeln alldeles intill stugan!



Jonna berättar vad som står på menyn!



Såhär fint har de dukat upp maten och efterrätt!



Köttbullar och potatismos varav köttbullarna är spill från rådjuren som äter ur vår kompost!



Kladdkakan!!!! Ser nästan lite mumsig ut på riktigt!!



Meja med glassmustasch!


En glad Hilma i vagnen!!



Pappan har byggt en lådbil av en gammal vagn och såhär blev den! Melvin hade ingen lust att vara med på bild...



Pappan krattar lövhögar och Meja vilar i dem!!!



Sååå mysig bild!!!



Den här också!!!!



Melvin filurar!!



För en gångs skull ville han vara med på kort, men bara om det går snabbt!



Och så lilla Morris som börjar bli långhårig igen!!!


Ojojoj..... en hel vecka....

Ja för om man har en blogg är det väl meningen att man ska skriva i den också men nu är det 6 dagar sen jag skrev!!!! Fast jag har inte riktigt haft tiden och inte lusten heller för man vill ju att det ska vara lite lugn och ro när man väl sätter sig!
Just nu så sitter Melvin här i mitt knä och hjälper mig, de andra sitter i soffan och kikar på bompa.

Det har i alla fall hänt en del de här dagarna, vi har varit ute mycket, Meja har vilat i en lövhög, barnen har cyklat och lekt i stugan! Göran har byggt en lådbil av en vagn, städat och plockat i garaget, jag har gjort lita av varje men det har inte varit en av mina flitigaste veckor, men lite har blivit gjort! Jonna har haft vattkoppor, kliat och gnällt! Nu ska jag försöka sammanfatta lite kort vad som hände när, om inte mitt minne sviker!?

Torsdag: Tog och for en sväng på Dollar, bara jag Göran och Hilma och så lyxade vi till det med lunch på sibylla! Vattkopporna framträdde hos Jonna på kvällen då vi satt och mös i soffan, var inte säker på att det var koppor på en gång, men misstänkte, inte svårt att veta när det bara var röda prickar.

Fredag: Jonnas koppor fylldes med vätska och började klia, speciellt de som hon hade på ett väldigt oangeläget ställe mitt på kroppen, dusch och sen puder. Tänkte försöka oss på fredagsmys men det var alla barnen för trötta för....

Lördag: Minns inte riktigt vad vi gjorde denna dag, en promenad på Grindes blev det nog och jag tror vi var ute större delen av dagen, kanske det var så att vi åt makaron och köttbullssallad ute då!! Mysigt var det i alla fall!

Söndag: Ja denna dag så tror jag att halva Jämtland var i sorg för jag tror faktiskt att det är så pass många som visste vem Robin Olsson var. Sent på Lördag kväll råkade han och en av hans vänner i en bilolycka, körde av vägen och slungades ur bilen och båda skadades mycket allvarligt, varav Robin inte klarade sig..... Så himla tragiskt att en så ung och oskyldig människa ska behöva gå den vägen, själv kände jag inte Robin så väl men visste väldigt väl vem han var, tydligen en av världens snällaste och goaste människor!!! Tycker så fruktansvärt synd om hans nära och kära som ska behöva genomlida detta, önskar jag kunde ge dem en massa kraft! Vila i frid Robin!

Måndag: Jonnas koppor har torkat ihop bra så nu tror jag faran är över och inget gnäll om att det klias har vi hört heller, SKÖNT!!!!
Göran fort till Svenstavik efter middagen och inväntade Tobbe, sen åkte de tillsammans med Robban, Angelica och Mats till Tandsbyn och tände ljus för Robin vi olycksplatsen. det regnade hela denna dagen så nästan alla ljus som var tända hade slocknat, men grabbarna var så snälla och såg till att alla ljusen brann igen innan de åkte därifrån!
Eftersom Göran åkte iväg så hade jag nattningen själv och till en början såg det ut som att allt skulle gå jätte bra men sen var det ju Jonna och Casper som inte kunde sköta sig, så mitt i allt så var jag tvungen att skicka dem i säng BUMS!!! De blev inte alls så glada men så går det! Tillslut somnade även Meja men då vaknade i stället Hilma och var vaken en bra stund.... sånt som händer men typiskt att det var en kväll då man tänkte att man kunde njuta av lugnet alldeles själv! Vid 22.00 började en film som jag kikade på, den handlade om en 17 årig tjej som var tvungen att väl jag mellan kärleken och sin familj eftersom hon var ett Jehovas vittne. Min personliga åsikt är ok om man tror på det de gör men varför ska man ha alla dessa förbud till ingen nytta????? Bra film i alla fall!

Tisdag: Ännu en dag ute, men vädret var inte så fint som det först verkade bli, kallt som attan!! Men det är bara att klä på sig och se glad ut! Barnen gillar i alla fall att vara ute! Släppte ut Tilde och Majsan för första gången också, de kröp under huset och var där ända tills vi hämtade in dem på kvällen, och det gick inte helt smärtfritt men det gick! Får se om de får gå ut i dag också eller om vi väntar någon dag!? Nu är det hög tid för dagens frukost och i morgon är det röd dag så det blev en kort vecka för Casper!

Ska bjuda på några bilder från de senaste dagarna, men det får bli vid ett senare tillfälle för nu har jag inte tid att balla på med det, går ju inte snabbt direkt när de ska laddas upp.....

Hilmas andra tand!!!

Ja idag kom den andra tanden upp!!! Nu lär det väl dröja ett tag tills det kommer några i överkäken!! Brukar det i alla fall göra!

Puss puss

Tvättat bilen!

Ja idag blev det till att tvätta och städa bilen både invändigt och utvändigt!! Bilstolar åkte ut och säten smörjdes in! Klädslarna till bilstolarna hänger på tork just nu och sen tror jag inte att det ska få bli så mycket "äta i bilen" mera....

Efter en halv dag ute så var det dags att gå in och laga mat! Det blev korvgryta till oss och så kokade jag puré av potatis, palsternacka och morot till Hilma!

Hilma somnade för tidigt i soffan ikväll och vaknade efter en liten stund och var jätte pigg... nu har hon ganska precis somnat i pappas famn och jag ska snart lägga henne i sin säng!

Fick en fråga om vad som händer på skolan och det är ingenting som jag kan skriva någonting om här men till den som frågade så kan jag berätta en annan gång!!

Var till grannen idag också och frågade snällt om han kunde klyva några kubbar åt mig så att vi kunde elda nu när det fortfarande inte har blivit varmt!! Och det kunde han självklart göra!! Så jag lastade skottkärran och gick dit, några minuter senare kom jag därifrån med ved som var klar att eldas!

Nä nu blir det sängen, mår inte alls hundra, ont i halsen och täppt i näsan, frossa fastän vi eldar och så är jag hungrig också... men det struntar jag nog i...

Nu borsta gaddarna och krypa i säng, det är ju en dag i morgon också och snart är det helg!!

Puss puss

Igår.....

Igår var det ingen riktigt bra dag, kände det på mig ända från morgonen...

Bakade iofs. lite bröd innan lunch men sen vart det bara slappning, eller vek och hängde lite tvätt men det var allt!

Strax innan 14.00 så ringde telefonen och det var rektorn, det har ännu inte löst sig med problemen på skolan så hon ville prata lite. Förra rektorn är ju mamma ledig så nu är det ordinarie rektor som är på plats igen och hon tänker minsann gå till botten med det här och det är jag glad för!!!!

I alla fall så var vi på möte i nästan två timmar och det mesta som hon sa var jätte bra men det värsta är att de nu ska ta till åtgärder som vi föreslog för en bra tid sen då det ännu inte hade hunnit bli så jätte besvärligt..... att de inte kan lyssna och göra på på en gång när man kommer med förslag!!! Nä såna bra idéer måste de ju så klart komma på själva för att de ska genomföras!!! Nu ska jag ju inte klandra henne för hon har ju blivit insatt i detta ärende alldeles nyss. Hoppas i alla fall att det händer någonting nu så att oron i klassen både bland lärare och elever kan släppa och att den nya höstterminen kan starta med glada och skolfriska barn och lärare!!!

Jonna börjar ju till hösten också och då vill jag helst att allt ska vara löst så hon slipper komma in i skiten också! Men det låter ju som att det är det stora målet!

Nä nu ska jag klä på mig och meja så vi kommer ut någon gång, ska tvätta och städa bilen idag! Jonna är på dagis, Melvin och Hilma sover i vagnen!

Puss puss!!!!

Kommentera mera!!!

Ja gör gärna det!! Bara något litet men så jag vet vilka ni är som läser, jag är ju rätt nyfiken av mig och härom dagen så hade jag hela 35 besökare!! kanske inte låter mycket men det är rekord för mig och min lilla blogg!!

Puss puss

Hilmas första tand!! (igen...)

Ja igår fick hon sin första lilla bissing!! För en månad sen trodde jag att den kommit men det var falskt alarm... men nu finns det i alla fall ett litet risgryn där i underkäken!!

Hon har börjat få smakportionen för några veckor sen och så äter hon ju sin gröt varje morgon! Gröten har gått jätte bra en längre tid men smakportionerna har hon nyss fått kläm på! Köpte små burkar nu i början eftersom det är så lite som man värmer åt gången och så är det rätt konsistens på en gång. Annars så brukar jag ju göra maten till dem själv! Är inne på 4:e burken som jag köpt, har lite majs och potatispuré i frysen som bara är att ta fram och tina!!

Kanske blir storkok av släta puré er som man ska ägna sig åt i morgon!? Korvgryta ska i alla fall kokas och så ska jag förbereda grönsakssoppan som vi ska ha på trosdag! Kanske skulle ha bakat bröd också!?

Nä nu är klockan mycket och sängen väntar!

Hej hopp!!

Snö i Maj......

Ja även idag har det snöat, inget som ligger kvar tror jag men ändå, snö i Maj vill man ju inte ha!!!! Det snöade lite igår och dagen innan det också!

Idag har vi hållit oss inne och snorat på, alla är täppta i näsan och snyter sig i ett, igår kväll hade jag lite feber men det sov jag tydligen bort! Melvin vaknade sent igår kväll och ville inte somna om, han låg hos oss i våran säng och snurrade i drygt 2 timmar innan han fick ro och somnade... så jag vet inte direkt jätte pigg i morse när jag vaknade! Men Göran var snäll och klev upp tidigt så jag slapp, jag låg kvar till 8.30!!

Vid 10.00 tiden tog jag en längre promenad med Morris, han fick träffa på en väldigt stor hund! En Grand danois, snäcka om att han kände sig liten!!!!

Efter promenaden på 45 min tog jag en dusch och sen blev det lunch, korv med bröd! Eller kanske man ska säga "Raggarballe med svängdörr"!!!!

Middag åt vi tillsammans med Susanne och Patrik, hemgjord pizza, typ lagade mat var och för sig men åt tillsammans och av varandras mat!

Hilma har varit lite tjurig nu ikväll men nu sover hon ordentligt hoppas jag, hon fick ta en av våra kuddar så kanske hon inte blir så täppt i näsan, Melvin har också en av våra kuddar så nu har vi bara 3!! Men det räcker gott och väl!

Jonna kom ju hem igår efter att ha sovit hos Nikita sen i torsdags och  hon har varit ganska så jobbig! Eller det har blivit jobbigt eftersom vi har varit inne och hon har varit väldigt rastlös. Hon vill gärna vara med M&M men det blir för intensivt för dem och så säger de ifrån på sitt vis och i följd av det så bir det ett himla liv och griniga föräldrar! I morgon är det dagis i alla fall!

I morgon hoppas vi på bättre väder, fast å andra sidan är det kanske bra med sämre väder så att man håller sig inne och kurerar sig i stället för att riskera att både vi och barnen blir snorigare!!?

Det lär väl bli en ny dag med nya möjligheter i vanlig ordning men hur det utspelar sig vet vi inte förrän i morgon kväll!

Puss å hej så länge!

Klippt Hilma!!

Ja igår var det en sån här jätte blåsig dag, vi var bara inne, eller ja vi var ju ut med hunden men annars mest inne...

Passade på att klippa lilla Hilma för första gången, hon hade så himla ojämnt, långt i nacken och på sidorna och alldeles kal där bak! Hon satt ganska så stilla, inte lika stilla som Melvin men han är ju ett undantag! Han vill ju bli klippt så fort jag tar fram saxen!!!

Här kommer bilder:


Före






Efter



Nu är det i alla fall lite mer jämnlångt, men lite olik sig blev hon ju!!!

På eftermiddagen var tig vi oss en cykeltur till barnens farmor, Ivan var där och ville träffa alla barnen! Göran hade M&M i cykelkärran, Jonna och Casper cyklade själva och Hilma fick åka vagn för hon var så trött!!

1 Maj och Vååår!

ja idag är det 1 Maj och för mig så är det då våren börjar på riktigt! Det verkar som att kälen gått ur marken i natt, troligtvis pga. regnet för idag var det en grusgång på uppfarten och ingen isig gegga!!

Idag har jag och Göran gjort ett ryck med alla klädhögar, fattar inte att det blir så mycket kläder och även om det var minst 4 fulla tvättkorgar med vikta kläder så var det ingen klädbrist i garderoberna!! Meja har alldeles för mycket kläder men det är svårt att välja undan och lägga bort sånt som passar och är fint!

Tog en 30 minuters promenad med Morris innan middag, det blåste som attan men var ändå skönt för solen var framme och värmde emellanåt!

Efter middagen som bestod av schnitzel, vitlöksris och grönsaker så bakade jag och barnen kladdkaksmuffins! M&M hann inte äta några nu ikväll men vi har sparat så de får sitt i morgon!

Jonna sover över hos Nikita en natt till!! Hon har varit där i princip varje helg nu i en månad och sovit över flera nätter, för mig känns det lite konstigt, nästan så man utnyttjar tillfället fast ändå inte för det är alltid de som frågar om hon får komma! Dessutom så beter hon sig bra när hon kommer därifrån nu, det var många gånger hon kom hem och var världens bitch och just då tänkte man ALDRIG MER!!!!

Jag och Göran har spelat BUZZ QUIS med Casper nu ikväll och jag vann faktiskt 3 av 4 omgångar!! Jag brukar alltid förlora! Och det konstigaste var att jag vann störst sista omgången och då handlade det endast om SPORT! Jag är ingen sport människa...

Tina har varit och hälsat på lillebror idag! Heeeeela dagen och jag är lite avis, men å andra sidan så får jag träffa honom flera veckor i sommar!!!!! För då kommer han och hälsar på mig! Pappa och Milla också såklart!!!

Nä nu har jag i alla fall skrivit och berättat lite om dagen, men nu ska jag avsluta och göra karln sällskap i soffan, låter som han håller på att somna så det kanske blir sängen med det samma!?

Puss puss

Veckan som varit med lillebror och Valborg!

Nu har en hel vecka ått och jag har inte skrivit, har knappt suttit vid datorn alls!!!! Det har i alla fall hänt en hel del:

Lördag: En mysig utedag md barnen och Robban på middag, fredagsmys framför Talang!

Söndag: Till Östersund och kika på Magnus Betner!! Hade barnvakt till alla barnen till och med Hilma, det var Helena som var snäll och passade henne och det hade gått jätte bra! Vi lämnade henne vid 17.00 tiden tror jag och så hämtade vi henne igen vid 21.00, Meja var hos mamma, Casper och Melvin hos Susanne och Jonna sov hos Nikita!

Måndag: Betalade räkningar, gjorde matlista för en dryg månad och sen åkte vi och storhandlade på ICA MAXI. Allt gick bra ända tills vi skulle betala, då fick vi avstämmning, så då var det bara att packa upp allt igen, två hela kundvagnar proppade med mat!!! Ingen ide att handla med scanner om man ska behöva plocka upp allt i alla fall, lite less vi blev!!!

Tisdag: Hade lite pengar över och tänkte att det var lika bra att åka till pappa och hämta Caspers bil som han har fått av honom, den måste bort för garagen ska renoveras. Hyrde en biltrailer på Frösön och sen åkte vi, åkte härifrån vid 10.00, först till stan och sen neröver, vi var framme vid 20.00. Vi satte GPS:en på kortaste vägen så vi var in Uppsala och krånglade också!! Sen tog det ju lite längre tid eftersom vi bara körde 90 hela vägen!
Väl framme så fick vi äntligen snusa på lillebror, barnen fick lite fika, jag hjälpe Milla med föräldrapenningen och Karlarna lastade bil, kl 22.30 var vi iväg igen. Var hemma ganska precis 05.00, då packade vi oss ur bilen, nästa anhalt var sängen!!! För övrigt kostade resan oss 4000kr så vi är ganska panka för tillfället!!

Onsdag: Ja vad gjorde vi då??? Har ingen aning just nu men det kanske kommer!!

Torsdag: Först var vi nog ute större delen av dagen om jag inte minns fel och sen skulle vi ha soppa till middag! Jag gjorde i ordning en deg och sen började jag med soppan, Göran var inte hemma och ett litet kaos bröt ut, men det ordnade sig! Jag bakade painricher och de var klara ganska precis när soppan var klar! Jonna hjälpte mig med soppan på slutat och RÅKADE tappa en halstablett i soppan och sa såklart ingenting.... När vi en liten stund senare satt och åt så kunde jag inte för allt i världen komma på vart den milda mintsmaken kom ifrån och då berättade hon!!! Alltså potatis och purjo soppa med ett sting av VICKS BLÅ!!!

Fredag - Valborg: Blev också en utedag, sen gjorde vi köttfärspaj till middag. Senare på kvällen begav vi oss till Susanne, det var kalas för Patrik, sen var det majbrasa som de i övrigt hade väldigt svårt att få och brinna!!! Det hade regnat hela eftermiddagen så brasan var rätt blööööt!! Kl 23.00 var vi hemma igen och alla de små barnen sov, Jonna sover hos Nikita sen i torsdags och Casper gick och la sig 23.30.

Lördag: Hittills har vi inte gjort så mycket, ätit frukost och lunch, däremellan bara slappat, ska väl ta tag i tvätthögarna, de är iofs. vikna redan så det är bara att lägga in i garderoberna!!!! Bara det att det är ca 5-6 högar!!!!


Här håller jag i Jacob för första gången!!! Sååå mysigt med bebisar, ännu mer när det är ens lillebror som man råkar få när man är 26 år!!!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus