En god natts sömn...

Idag har jag inte ens klätt på mig, bara sprungit runt i en stor t-shirt och trosor, tur att ingen kom på spontanbesök eller att barnen inte fick besök av några kompisar, fast då hade det iofs bara varit att klä på sig.
 
I alla fall så har alla barn sovit bra i natt, Louie vaknade inte förrän vid 07.00 tiden, kanske lite senare och sen kom Theo strax före 08.00 tror jag att det var.
 
Frukost någon gång vid 09.30 kanske och sen har alla fått roa sig med vad de velat och för många blev det sina paddor/plattor, vi har inte låtit dem ha tillgång till dem nu när det varit fint väder så de har nog saknat att slappa och med dagens ynka +15 grader och regn så passade det ju hur bra som helst!
 
Vi åt potatisbullar och bacon vid 14.30 ungefär och så kändes det överflödigt med middag så jag tog fram en limpa till kvällsfika.
 
Jag hann sitta ner en liten stund när Louie sov, satt mellan Theo och Lilly, den förstnämnda sparkades då och då (som han omedvetet gör, trycker med fötterna på en) och den andra klättrade fram och tillbaka över och bakom mig... i alla fall lyckades jag på något vid få klart en liten kofta som jag gjorde på prov, en som jag såg en "tutorial" av på youtube i förrgår natt när jag satt uppe med Lilly.
Den blev ganska bra och barnen vart i alla fall nöjda som fick något rosa, fint och nytt till dockan.
 
 
Jag ska försöka leta mönster eller annars finula ut antal maskor och varv för en liknande fast med långa ärmar till en riktig bebis, så småningom kanske jag ger mig på att sticka något till Lilly ;P, eller de andra flickorna.
 
Göran har jobbat hela långa dagen förutom de två timmars långa rasten medllan 14.00-16.00 som han hade
Jag har hunnit tvätta och hängt en maskin med tvätt och sen slängde jag ihop lite bröd i en långpanna som fick jäsa under eftermiddagen, får nog bli frukost i morgon.
 
De större barnen ville gärna bada på eftermiddagen/kvällen och jag hade ingen större lust att släpa med de små ut, speciellt inte Theo och Lilly som han gnällt mest hela dagen... Casper och Jonna fick ta med sig Meja, Melvin och Hilma en liten stund till badet, de cyklade.
Första gången som jag släpper iväg dem själv men jag litar på att de klarar av det, jag har ju varit med så många gånger nu och dessa sköter sig själva i princip och det har gått galant.
De kom i alla fall hem helskinnade när jag höll på att göra klart de minsta för sängen, de fick fika medan de andra badade och sen ficxade jag fika till de större när de mindre låg i sina sängar och kikade på film.
 
Oj va tjatigt det blev... men mycket mer än så har vi inte hunnit idag och det var alldeles tillräckligt.
Jag och Casper kikade på en film som vi startade strax innan 21.00, "The Illusionist" och den var faktiskt bra.
 
I morgon är det måndag igen, Casper påbörjar sin andra vecka med jobb och Göran är ledig innan han sen jobbar 3 dagar igen för att sen vara ledig i helgen.
 
Som sagt inte så pjåkigt för att vara första gånden och dessutom utan något riktigt mönster...

Kvällsbad!

Vi har varit på badet några gånger i sommar, 4 tror jag och ikväll blev det den 5:e... vi åkte direkt eftermiddagen och disken står fortfarande på bänken
Göran badade också och det tyckte nog både han och barnen var jätte roligt! Jag höll mig på land med Louie och assisterade med handdukar och armpuffar.
 
Den här bilden blev riktigt härlig!
 
Lilly badade massor men blev sen frusen och ville upp i famnen men när det blev lite tungt så tog jag på henne en blöja, badrocken hade hon redan på sig, upp med henne på ryggen med en handduk och så lindade jag filten om henne också, där satt hon nöjd sista 30 minutrarna innan vi åkte hem.
 
Nu har alla barnen lagt sig, ungefär hälften sover redan, de lite äldre lade sig nyss. Disken ska tas hand om i köket och jag ska lacka om mina naglar som plötsligt blivit riktigt jämna och långa :)
 

Theo 3 år!!! och Liam så klart!

 Idag var det Theos tur att fylla år, det är redan 3 år sen denna lilla spextomte kom till oss och tillsammasn med sin "tvilling Liam" som föddes 1 timma och 19 minuter tidigare, en riktigt häftig upplevelse, vi som bara skojade att de skulle födas på samma dag ;)
 
Vi har firat med tårta, presenter och besök, moster Tina och Kusinerna från Brånan var här och så bjöd vi även hit Mysan som ändå är hos Tina nu, tid att försöka titta framåt.
 
I alla fall, liten blir stor!
Stort grattis Theo <3<3<3<
En helt ny liten hungrig Theo och en Theo från gårdagen som äter chips i solen när vi var på badet, han är helt galen i vattnet!
 
En ny liten Theo
 
Mer Theo <3<3<3
 
Stort grattis Liam!!! Vi får ses och fira snart!
Någon ny bild på Liam hade jag inte nu, men kanske jag har en ganska ny? Nej jaghittade ingen, ska försöka fixa en och uppdatera senare :)
 
(ps: finns nu ett senare inlägg med tårtmakaren ;P)

Louie 6 månader!!!

I förrgår (28/7) blev vår älskade lilla Louie 6 månader! 
Han är en pigg och glad liten kille som egentligen nog är ganska så stor kroppsligt, ska ta fram stl 74 när som helst och då tycker jag att jag nyss bytt till stl 68 (!!!)
Han ammar bara fortfarande men jag ska börja ge honom lite smakisar, men först gröt och välling som jag gjort med de andra, men avvaktar lite än så länge när amningen funkar så bra, behändigare nu på sommaren också.
Vi har inte varit och vägt och mätt honom sen han var på 3månaders kontrollen tror jag, kanske en gång men i vilket fall så skulle han ha blivit kallad vid 5 månader men det har väl blivit glömt och jag hinner aldrig ringa när de har telefontid på bvc... fullt upp ändå vid den tiden på morgonen, men på måndag ska jag ställa klockan och ringa.
Han har heller inte fått något vaccin ännu, han skulle ju få någon special så vi slipper vaccin för hepatit B men det kanske också har glömts bort!?
 
I vilket fall är han het underbar vår älskade lilla goknul <3
 
 
 
 
En liten gosig knubbis <3
 

Sommar, sommar, sommar!!!

Ja nu har det varit ganska många varma och fina dagar med sena kvällar så det är lite därför som jag inte har uppdaterat här... har tänkt men varit för trött och då har det inte blivit...
 
Vi harvarit på Rätansbadet och badat 3 ggr, fördrivit tiden lite när Göran jobbat och sen när han var ledig så åkte vi mot Ytterhogdal och badade i Sångsjön, vi hade med oss pastasallad men när det kändes dags att äta efter en hel del bad så kom det stora mörka moln och vi packade ihop oss och åkte hem... det regnade lite efter vägen men var ganska lugnt en liten stund när vi kom hem men ganska snart så öste regnet ner!
Gick ju bra att äta hemma också.
 
Igår var också en regnig dag delvis så det blev inget bad och heller inte idag fastån detvarit fint väder... Göran och Caper har ägnat större delen av dagen (när Casper kom hem från sommarjobbet) att kolla efter epa (A-traktor) på blocket för att ev åka och köpa en... men det är svårt att hitta just "den där"!
 
Räkningarna är också betlda, skönt när det är gjort... nu ska bara Epa inhandlas, ved betalas och sen ska service på bilen också bli gjord och betalas och sen är nog alla pengarna slut! Tråkigt med dessa utgifter men nödvändigt... vi överlever och får unna oss något senare i höst kanske, har i alla fall köpt säsongskort på badet här i Rätan så vi ska försöka gå dit ofta för barnen älskarr verkleigen att bada där och de sitter inte bara i bastun och fryser i år utan de badar verkligen och det gör det ju värt dessa 800kr (hoppas jag).
 
Jag och de större barnen + Louie var också till Svenstavik en kväll och såg en liten musikal om Petson och Findus, aktörerna var barn och förutom att mickarna var högt ställda och vi hamnade precis vid en högtalare så var det super bra!
 
Ska se om jag får upp lite bilder här nedanför så ska jag fundera på och försöka skriva litevarje dag, kanske bara något kort men det är väl kanske bättre än inget?
 
Puss å hej så länge <3
 
Första tillfället på badet, vi åt tidig middag och knatade iväg, massor med lek och bus och vi var nästan helt själva!
 
Dagen därpå tog vi med oss lite kex och vatten och promenarade till badet igen, där fick vi träffa denna lilla söta ödla som vi hjälpte till med skyddat ställe.
 
Innan vi kunde gå denna dag gräddade jag klart 80 st bullar, tog ut sista plåten precis innan vi låste och gick så några bullar kunde vi inte ta med oss och fika. 
Träffade på flera kända ansikten och pratade en bra stund ed min tremänning Annica och en annan tjej som satt med henne.
 
Sångsjön!
 
Synd att det är så mycket broms bara men vi klarade oss bra.
 
Barnen sprang i och badade direkt!
 
Theo tog en paus under handduken
 
Melvin han lekte med både det ena och det andra, plockade blåbär och åt gjorde de också i skogsbrynet precis bakom oss.
 
Göran byggde ett sandslott, fick hjälp av bland annat Theo men ett slott blev det i alla fall...
 
Louie fick också känna på vattnet och efteråt ville han mysa i handduken och bröstet...
 
Nojd och glad innan han somnade i vagnen så att mamman också kunde slänga sig i vattnen.
DET VAR SUPERSKÖNT!
 
 
En morgon efter en regnig kväll så gick Theo ut och körde traktor innan frukost... plötsligt hör jag honom börja gråta... då har han tippat baklänges med traktorn, mitt i vatten/geggpölen!!! Det blev en dusch innan jag kunde återgå till att duka frukostbordet <3
 
Lilly åt med god aptit som oftast ;P
 
Jonna följde med Theo så han fick cykla runt kvarteret och hon kom hem med en liten kompis, som hon sen fick lov att sätta i rabatten.
 
3:e gången på badet sig hittade vi en trollslända som hade fått blöta vingar. Någon hjälpte den upp på en flytdyna och jag hjälpte den att lyfta vingarna så de torkade och efter en stund i skuggan flög den iväg.
 
Igår tog vi förresten en tur till stan på eftermiddagen och hämtade ut min telefon som jag fick ut på försäkringen för min "banantelefon" som råkade ut för en olycka... Den ska säljas då jag redan fått en ny av älsklingen, abonemanget kunde förnyas och vi hade redan pratat om att ev beställa en ny till mig <3
 
 
Den fungerade fint men hur länge den skulle ha funkat vet man inte, på motsatt sida hade displayen släppt... kan säja att den nya telefonen nästan kändes snuskigt rak, till och med som att den var böjd bakåt då jag hade vant mig vid banantelefonen här ;P
 

Lilla lillasyster <3

Idag träffade jag min minsta lillasyster My efter en lång tid, det har varit jobbigt i flera år, i stort sett sen hon skulle bo här men då flydde och svek... hon mådde inte bra och vi tycker båda att det är väldigt synd att allt blev som det blev och själv önskar jag att det aldrig hade hänt... 
 
I alla fall så visste jag att hon och Tina var och hälsade på min moster Susanne som kom till Rätan i måndags, Gittan åkte hem i torsdags.
Jag skulle ge Tina en film och överraskade dem med att gå dit, jag var lite nervös inför mötet och hur hon skulle reagera (My alltså) men sa hej och pratade lite med Tina innan jag gick fram och gav henne en lååång kram som besvarades mer än väl.
 
Allt det här med henne, våra konflikter och allt som hänt känns verkligen jobbigt men såren är djupa och även om de börjat läka så kommer det att ta tid...
Jag vill så gärna bara glömma och förlåta men det är inte så lätt när det är fler än bara jag som blivit sårad i familjen... vi får ta det lite i taget. barnen får inte träffa henne ännu emn förhoppningsvis senare, jag vill veta att allt är på helt rätt spår först.
 
Men vi har i alla fall sen ca 1 år sen börjat ha lite kontakt via meddelanden så det är i alla fall på väg åt rätt håll men det är ganska komplicerat tyvärr...
Men i vilket fall så kommer hon ändå alltid att vara min älskade lilla lillasyster som jag i dagsläget inte känner som förut men jag minns och kommer aldrig att glömma henne och alla fina minnen av henne och förhoppningsvis kommer jag att få fler fina minnen med åren att lägga till samlingen <3

Helikopter och åska!!!

Lilly är verkligen JÄTTERÄDD för både helikoptrar och åskan, hon får panik och skriker hysteriskt!
Det började för några månader sen, typ i början på sommaren när en helikopter stek från kvarteret brevid (tror jag skrivit om det här) och vi stod ute för att titta. När helikoptern stiger och blir synlig skriker barnen av förtjusning, men det förstår inte Lilly som får för sig att den är farlig och skriker då helt hysteriskt och skakar...
 
När det sen en dag åskade så reagerade hon likadant och sen dess har hon skrikit i panik varje gång hon hört helikoptern eller åskan... vi försöker med att hålla oss lugna, krama henne och säga att det inte är farligt... det räcker med att man säger ordet "helikopter" så börjar hon gnälla och lyssna efter ljudet av den.
 
Igår tog jag telefonen och visade henne olika klipp på en helikopter så hon får se vad det är för någonting och hon tyckte inte om det men fick inte panik i alla fall... vi ska nog kunna få henne att förstå och få bukt med rädslan så småningom hoppas jag.
 
Lilla Lilly <3
 
Hon har ju alltid en tofs i luggen men nu kan man även få henne att ha pippilotter <3

Casper 15 år!!! Syskonkärlek och drag som går igen <3

 
Igår kl 14.43 var det exakt 15 år sen som jag fick upp 3120g fulständig kärlek i form av en bebis på mitt bröst och blev mamma för första gången! kan fortfarande minnas och komma ihåg hur overkligt det kändes och hur hans klibbiga sladdriga ben landadde på min ännu sladdigare mage när de lyfte upp honom på mig <3
 
Sorry för dåliga bilder men att ta kort på kort i dunklet på kvällen med en stark lampa blir aldrig bra...
 
Bara några timmar gammal, håller de alldra första bilderna för mig själv då mitt ena bröst är med och vid det här laget vet man ju att det kan vara stötande...
 
Första badet hemma i handfatet hos farmor, 2-3 dygn gammal.
 
Badar med mamma, ca 6 månader gammal, inte alls lilt Theo och Louie ;P
 
Lånar pappas halsband
 
Närmare året, lärde sig att gå vid 10,5 månader ca
 
Casper var en lugn och snäll bebis, tog 3 dygn innan vi hörde honom låta sen han skrek då han kom ut, han lärde sig så småningom prata och sen dess pratar han jämt!
 
Efter sommaren börjar han sitt sista år i grundskolan och sen är det bara gymnasiet kvar och där någonstans kommer han att bli vuxen, skaffa körkort, stadigt förhållande (kanske) och som han sopntant sa härom veckan så kommer han troligtvis ha barn när han är 20 år och det innebär att jag kommer att vara farmor!
 
Tina och barnen kom för att fira honom, de kommer allt som oftast hit när barnen fyller år men det är lite olika hur mycket hon får träffa självaste födelsedagsbarnet ;P... Casper var rätt rastlös, och är det ofta, han var ute och cyklade i omgångar men kom in då och då, hälsade på Tina, pratade lite och kramade sedan hej då när de åkte. De andra barnen kanske hon egentligen inte pratar med så mycket mer heller då de har fullt upp med att leka även om hon kanske ser dem.
Jag hade bakat två misslyckade kladdkakor, som ändå gick åt som smör i solsken och så en kardemummakaka som inte heller blev helt lyckad men var ändå god, den var lite undergräddad och kladdig.
 
Idag när Göran slutat jobba (12.30) behövde vi åka in till stan och lämna in min "banantelefon" som råkat ut för en olycka och då tog jag tillfället i akt och chansade på att vi kanske kunde få lite barnvakt till de flesta av barnen så vi kunde få åka själva i lite mer lugn och ro...! Susanne var ledig och tog Theo och Melvin och Gittan hade inga planer för dagen och tog Hilma, Towe, Ninni och Lilly, så snällt! Jonna var med kompisa och Meja följde med Tina hem igår, så det blev jag, Göran Casper och Louie som åkte.
 
Jag testade ågra byxor och kikade efter ett grönt nagellack men hittade inget av det, byxorna ska jag fundera på ett tag, de kändes inte helt rätt.
Casper däremot hittade ett par skor, ett par byxor/jeans och en t-shirt.
Vi var även in på Lekis och fixade presenter till Theo som är näste man att fylla år!
Vi stannade i Brunflo på Sibylla och åt middag innan vi åkte hem, och sen när vi ändå tankade i Svenstavik så köpte vi en varsin glass också.
 
Det hade gått bra med barnen på båda ställen, de hade fikat, badat, ätit middag och fikat lite till, vi var hemma strax efter 20.00 och de tog inte alls länge för dem att somna när de lade sig i sina sängar drygt en timma senare, så nu sover alla utom Casper.
 
Det har varit kanonväder hela dagen och jag hoppas att det blir lika fint i morgon!
 
Theo har börjat komma till oss tidigt om morgnarna och somnar gärna om i vår säng, i natt när han kom fick han knappt plats men jag klämde ihop mig på sidan och låg och höll om honom på kanten, hade jag släppt så hade han ramlat ner, Louie hade jag tätt emot ryggen.
När Göran klivit upp lade jag Theo på den lediga platsen och så sov vi en stund till.
Men natten till igår kom han innan Louie så då fanns det bättre plats och det här är så sött <3
 
Jag klev upp när Göran kom med Lilly innan han skulle gå till jobbet och dessa två låg kvar och sov en bra stund till <3
Precis innan jag tog bilden så låt Theo vänd mot Louie och häll armen om honom.

Tinas födelsedag, bad och sur kärring!

Fina fina Tina!!!
Idag fyllde du 28 år och vi kunde tyvärr inte komma som planerat men som tur var har du haft en fin dag ändå men besök och fina presenter!
Stor grattis <3<3<3
Nu är ju klockan efter 00.00 men jag har inte lagt mig än så det är fortfarande din födelsedag ;P
 
Vi var ju ut och åt igår och när Meja nästan höll på att somna så fick hon ont i magen och hann inte ända fram till toaletten innan hon ju tämde magen...
Idag har det varit som vanligt fast både Hilma och Melvin har rapat och fisit illa och Melvin vaknade och gick på toaletten för en stund sen och efter det bad han om en blöja, i fall att... 
Så det var pga Mejas kräka igår som vi inte kunde åka till Tina idag i alla fall...
 
Trött och irriterad mer eller mindre hela dagen, inte så skön känsla och säkert inte så särskilt roligt för de som är runtomkring mig... men jag tog i alla fall och gjorde ett uppbrott genom att packa handdukar, badkläder och lite kex och sen gick jag med dem ner till sjön och badade.
 
Jag badade inte och jag frågade inte ens Göran och Casper om de ville följa, de var upptagna med annat tyvärr...
 
Det var nog inte så väldigt varmt i vattnet men det verkade heller inte vara speciellt iskallt, för de badade!
Vi var nog nere vid sjön i över en timma i alla fall, det började regna när vi gick och jag hade nyss hängt ut lite tvätt... men som tur var avtog det direkt och solen kom fram och värmde, dock blåste det ganska bra men man får ju inte klaga för mycket...
Det blev på tok för sen middag men det var pga det spontana badandet
 
 
Nu är klockan mitt i natten och alla sover, jag känner mig lite slut i rutan, men inte egentligen trött... har knappt hunnit sitta ner idag och ännu står disken efter middagen på bänken...
 
Nu ska jag sura lite till, äta en glass och förmodligen strunta i disken bara för att jag kan... någon annan kanske ser den!? Annars sp kommer den ju säkerlige stå kvar i morgon... diskmaskinen är tom så det är ju en enkel match egentligen...
En massa ren tvätt ska jag också ta reda på i morgon... bläää...
 
Det var allt från den sura kärringen idag... hoppas jag vaknar med en annan karaktär i morgon!

Fler tankar, middag ute och kräk...

Ja igår gick typ alla mina tankar åt min dikt eller vad man ska kalla det, som jag skrev på förmiddagen...
Mitt val att lägga den på min blogg kanske inte var det rätta för han kände sig "uthängd" vilket jag också kan förstå så här i efterhand men det var inte riktigt så menat när jag delade den här... jag ville få utlopp för mina känslor och tankar och det var ju inte egentligen något elakt jag skrev men han framstod såklart kanske inte som en så bra människa min pappa... 
 
Jag har både jobbiga minnen med och av honom men mest fina minnen som jag aldrig kommer att glömma, han är innerst inne en fin människa men det kanske har varit lite väl mycket motgångar senaste åren så han har nog tappat gnistan men det hjälper ju inte att stänga alla ute.
Jag kanske också skulle ha varit mer på och visat att jag brytt mig mer även om jag visat det mer än honom men det kanske vi har delad meningar om!?
 
I alla fall så fick jag en reaktion, jag fick ut vad jag känner och han fick sig kanske en tabkeställare även om han direkt ställer sig i försvar, men så funkar jag också ibland, det gör vi nog alla i olika pressade situationer.
Jag tänker i alla fall inte ge upp, jag vill inte mista min pappa, jag har alltid älskat honom och kommer alltid att göra och som han själv ungefär skulle ha sagt, jag kanske inte älskar och har älskat allt han gjort men det beryder ju inte att jag inte älskar honom som person och min pappa.
 
Jag ska anstränga mig och försöka lite extra och försöka att inte älta gammalt även om jag då och då blir påmind av det förföutna och min uppväxt, vissa saker är fortfarande jobbiga att handskas med tyvärr.
 
Idag har varit en ganska lugn dag, Göran; Casper och Towe åkte till stan för att handla och Casper skulle göra syntest inför körkortstillståndet, lika bra att ha det gjort så snart som möjligt då kursen startar i Augisti.
 
Under tiden var Hilma och Theo med Tony, både här ute och hemma hos honom, Theo älskar verkligen att vara med Tony, de har ett speciellt band tillvakandra.
Hilma kom hem lite tidigare och hon och Hilma följde med Gittan ner till huset en stund efter att Gittan varit här och fikat.
Jag, Lilly och Louie gick ner en stund senasre då hon glömt ett recept som jag skrev av till henne, Jonna, Meja och Melvin kom så småningom ner för att fika lite bullar och leka lite och jag gick hem för att hjälpa Göran att packa upp maten de handlat.
 
Susanne ville bjuda oss på middag idag och för att Casper fyller år på Tisdag ville hon att vi skulle äta ute så att var och en hade lite extra valfrihet att välja vad man ville ha.
Vi åt på kiosken i Åsarna, kiosk är väl kanske fel men de serverar allt från Italienska pizzor till barnbox med nuggets och även oxfilepasta som jag valde att äta.
 
Vi var hemma gen en stund innan 20.00, barnen fick leka lite innan det var dags att gå och sova. Melvin, Hilma och Ninni sover hos Gittan, Theo, Lilly och Louie i sina sängar och Jonna, Meja och Towe som fick vara uppe länge sover nu här i soffan då de inte kunde komma överens om vem som skulle sova vart...
 
För snart 1 timma sen fick Meja skut ont i magen och hann bara in genom dörren på toaletten innan hon tömde magen... Bara att hämta hink och spade och sleva upp och sen torka golvet x antal gånger... Jag som i princip nyss hade kommit ur duschen klev i den igen tillsammans med Meja för att hjälpa henne att tvätta av sig ordentligt, det var kräk typ överallt! Jag kände, konstigt nog...; också för att duscha av kropen ordentligt en gång till...
 
Min fina syster Tina fyller år i morgon och vi skulle ha åkt dit för att fira henne men nu skippar vi det, onödigt att ev ge dem magsjuka... eller vad det nu är hon åkt på!?
Hoppas att det bara var något tillfälligt och osmittsamt så att vi andra slipper!
 
Jag hade Louie på armen och gick in i köket för att göra välling tidigare i kväll, hade tänkt sätta honom i matstolen men fick syn på badlakanet som jag tidigare på dagen burit Lilly i... 
Jag slängde upp Louie på ryggen för första gågen och det funkade ju riktigt bra och han var rätt nöjd ändå med tanke på att han var trött och ville sova.
Ingen super bra bild men det bjuder jag på <3
 
Så här såg det ut när jag började skriva på detta inlägg, jag, dator, lugn och ro och en skål med lite godis... det byttes ganska snabbt ut mot livliga samtal om allt möjligt när Casper, Tony, Göran och Ulrik kom in i köket efter att ha bytt bromsar på Ulriks bil ;P
 
 

Min far, har jag ens någon kvar!?

Jag hade en gång en far
Som lämnade massa (grejer) kvar
Han är fortfarande vid livet
Men man kan inte ta något för givet
Ännu finns det kanske hopp
Men jag vet inte när det kan ta stopp
Barnbarnen känner sig svikna
Och jag känner minst lika
Ett hål i hjärtat finns dock kvar
Och kommer där att finnas tills jag får ett svar
Jag saknar dig så
Varför kan du inte förstå!?
Du går miste om så mycket
Och dina barnbarn minns dig knappt snart
Du kommer inget för dem betyda om du inte sätter fart
De känner sig glöm(d)a
Jag kommer dem inte döma
Min lillebror jag knappt känner
Vi Känns kanske bara som avlägsna vänner
Men han finns också i mitt hjärta
Dock känns det just nu bara som obehaglig smärta.
Hoppas han själv inser någon gång
Vad han tack vare dig gått miste om
Orden kanske känns hårda
Det gör det i så fall för oss båda
Detta kanske gör ont att höra
Men så även för mig att göra
Ändå älskar jag dig som bara ett barn kan göra
Det vill jag att du ska höra
Du hade själv en (biologisk)far
Som inte tog sitt ansvar
Så varför finns du bara där
När vi behöver dig här
Kanske betyder vi ändå inget för dig ändån
När du nu fått din älskade son?
Ni lever i er lilla bubbla
Vi har känslorna dubbla
Vi orkar snart kanske inte vänta mer
Då kanske du ännu mindre av oss i framtiden ser
Du kan utstå smärta och gladeligen köra 100 mil åt ena hållet
Men inte ens förmå dig att svänga in hos oss när du har vägarna förbi åt andra hållet
Man bör ta ansvar för det man gör
Inte gömma sig och låtsas att man inte hör
Helst innan du blir gammal eller sjuk och dör
Vill jag att du din stolthet sväljer och något åt det gör
Jag har försökt så många gånger
Men jag i mitt huvud bara hör sorgsna sånger
Detta blev en väldigt lång och känslofull ramsa
Inte alls för att tramsa
Du 4 barn och 13 barnbarn har
Vad du än väljer och gör
Kommer vi(i alla fall dina barn) att älska dig tills och efter du dör.
Men om du inte snart tar ansvar och någonting på riktigt gör
Kommer du inte att ha det någonting för.
Jag vet mycket väl att du inte alls har det lätt
Men det försvarar inte ditt (utifrån sett) känslolösa sätt
Jag har min egna familj att ansvara för
Men jag kan inte slutar tänka bara där-för
Och det plågar mig dagar som nätter i hopp om att du någon dag oss först sätter

En förtvivlad kärlek från ett barn till sin far, ett sista rop på hjälp, ett hopp om att du kanske verkligen ska förstå att jag faktiskt dig vill nå! Jag vill tro på dig, jag har en gnutta hopp och kärleken finns för alltid kvar


Blogg eller dagbok?

Jag skrev ofta dagbok förr, i perioder skrev jag flera sidor om dagen och jag har skrivit ut ca 16 st... i alla fall vart jag vill komma är att jag egentligen saknar att skriva dagbok. Känslan att skriva med papper och penna, det är rogivande och man kan framför allt vara personlig, när man skriver här på bloggen så kan man inte riktigt gå in lika mycket på detaljer och känslor och det saknar jag verkligen! 
Ett tag tänkre jag att jag kunde göra både och, kanske på datorn och inte i en bok och bara lägga in lite av det i bloggen men det blir ju nästan som dubbelt jobb det också och då skriver jag ju ändå inte i en bok...
 
Jag vet att jag har en del läsare här men det är inte så många egentligen även om det är uppskattningsvis uppemot 120 st...
Jag vet ju att ni läser vad jag skriver men jag hade tyckt att det vore roligare om jag fick läsa era fina kommentarer lite oftare. Egentligen är ju inte kommentarerna och läsarna det viktigaste för mig men om jag inte skulle få något alls av det så skulle jag abslut hellre skriva dagbok. Även om jag ser diagrammet över unika besökare och sidvisningar så känns era kommentarer mer som en bekräftelse och en morot att vilja skriva mer och oftare.
 
Detta blev ju en massa pladder men jag tror ni förstår, jag vet alltså inte riktigt om jag vill fortsätta vara så aktiv här utan överväger att köpa mig en fin dagbok och en bra penna istället, för skriva vill jag och det är så skönt att veta att det man skriver kan hjälpa mig senare i livet att minnas allt fint mycket lättare och det skulle i sin tur hjälpa mig att må bra.
 
När jag väl skriver dagbok så får INGEN läsa den utan det är BABA MIN men en dag när jag inte längre finns vid livet eller kanske redan när jag är gammal så vill jag såklart att kanske mina barn och barnbarn ska få läsa och ta del av det liv som jag levt, tankar jag tänkt och känslor jag haft.
 
För övrigt så var vi mest inne hela dagen igår då det inte var så vidare fint väder ute, på eftermiddagen tog jag med mig Jonna, Lilly och Louie en sväng till Svensta för att lämna mammas födelsedagspresent som hade kommt. Det var en flufiig och mjuk morgonrock med fina moln på och sen skulle jag även handla lite mjölk och godis... ibland slår suget till mitt i veckan och denna gång var det Görans men jag tackar ju tyvärr inte nej ;P Casper var också ganska snabb att beställe lite gott från Dollar.
 
Idag såg det lika grått och trist ut men det var ändå +22 grader ute så jag skickade ut barnen som klädde på sig lite motvilligt men sen hade de ganska roligt. Molnen lättade och solen kikade fram och efter att vi ätit middag ville de frivilligt gå ut igen.
 
Så småningom började det droppa och sen kom skyfallet! Det bara öste ner, blixtrar lyste upp himlen och åskan mullrade härligt! När det regnade som värst började det plötsligt att hagla, 5-6mm stora kulor smattrade på marken och taken och nedanför stupränorna samlades stora högar med iskulor.
Barnen blev helt till sig och skrek och skrattade om vart annat, Tony fullde en stor hink/tunna med dessa iskulor och ställde på bron så att barnen fick känna och till sist tog han hela och hälde allt över sig själv och jag var där med kameran(telefonen) och filmade, både just det och tidigare på regnet och barnen som sprang och hoppade studsmatta nakna.
Theo och Lilly hade precis duschat innan regnet kom och gjort sig klara för sängen, de hade lekt både i sandlåsan och vattenpölar och var inte alls speciellt rena, precsi som det ska vara på sommaren. De fick vara uppe lite längre  tillsammans med de andra pga det spännande väderomslaget.
 
Nu har lugnat lagt sig, långt ifrån alla sover eftersom de har kikat på film men snart är det dags för dem att släcka ner och lägga sig för att få påhälsning av John Blund.
 
Härom kvällen var jag ner till Gittan en stund (läs flera timmar!!!) när barnen lagt sig, skönt att få dricka tee i lugn och ro  innan det kallnat och kunna avsluta våra meningar och komma ihåg vad vi tänker och pratar om, inte alltid så lätt när alla barnen är med ;P
 
 
 

Mysigt sällskap i sängen och sovmorgon...

Vi kom isäng sent i natt och somnade nog inte förrän vid 04.00 tiden... 
Tidigt i morse vid 05.30 toden vaknade Louie och ville ha tutte och precis när jag lagt mig till rätta och han börjat äta så vaknar Lilly... jag kände mig jätte taskig att behöva väcka Göran så han kunde klättra över mig för att gå och hämta henne... men annars hade nog Louie krikit i högan sky!
Lilly somnade snabbt om mellan oss och någon timma senare när jag vaknade möttes jag av detta 
 
Så mysiga tillsammans <3
 
Jag vaknade för att Theo kom upp och ville att jag skulle slå på tv:n och sen gick jag och lade mig igen.
Jag somnar aldrig om riktigt djupt när barnen börjat vakna på morgonen, hörde hur en efter en tassade upp, några gick och lekta och några kikade på tv...
Lilly klev också upp men Louie som hunnit tutta en gång till sov fortfarande. Jag väckte så småningom Göran och bad honom kolla på klockan och jag höll på att få lite panik när den visade 10.57!!!
Vi bestämde snabbt att vi skulle äta lunch istället för frukost och sen var vi båda snabbt uppe, jag som knappt annars tycker att det är ok att ligga och dra sig till 09.00 på morgonen... men då det blev ganska sent för barnen igår också så sov ju de också länge.
 
I alla fall så har vi varit både ute och inne idag men est ute, gick in en stund då knotten var som värst när solen gick och gömde sig...
Vi åt lite mellis och barnen lekte, bråkade, slrek, var glada, ledsna och frågvisa om vart annat, de fick äpplen och kex till mellis och sen åt de en varsin klubba också, Theo hade köpt en påse klubbor som lördagsgodis (bland annat).
 
Till middag åt vi pastasallad med kassler, Jonna och Meja hjälptes åt att skära grönsakerna.
Vi åt ganska sent och var klara vid 18.30 ca och då rusade alla barnen ut och plockade fram bandymålen och klubborna för att spela, Göran gick så småningom ut och gjorde dem sällskap och de spelade en bra stund. Jag och Louie plockade undan i köket och sen han jag dammsuga köket innan jag även tog chansen tt dra av golvet i barnens rum med torrmoppen, brukar passa på när golvet är fritt från leksaker.
Ganska snart kände jag på mig vart detta var påväg... har jag väl börjat städa lite så slutar det oftast med att jag tar hela huset (i alla fall nedervåningen) på en gång...
 
Så nu sover de 5 minsta, Meja och Hilma kikar på film, Jonna och Melvin sover hos farmor och Casper är på sitt rum och spelar på datan med älsklilngen, i alla fall pratar det i skype då och då och jag har städat klart alla golv + badrummet samt hunnit duscha innan jag satte mig här i soffan med datorn, en bok, lite chips och godis, ett stort glas vatten och så mobilen brevid ifall någon skriver på snap... lika bra att förbereda så man slipper kliva upp i onödan ;P...
 
I morgon säger väderprognosen att det ska bli blixtrar och dunder så vi får väl se, hoppas det är fint en stund så att vi kan gå ner till sjön med barnen så att de får bada, de har längtat så efter att få göra det men jag vet att det inte blir så roligt när det är kallare än de tänkt sig...

Köpa godis på Dollar Store!

Theo kom till oss tidigt i morse, kanske det fortfarande var natt också, minns inte riktigt... han lade sig mellan oss och bad mig att hämta vatten, het som en kamin kröp han upp nära Göran och somnade. Göran däremot gillar inte riktigt värmen + att han fick ligga inklämd mot väggen så kan tog ingen sovmorgon idag utan var glas över att få kliva upp.
Natten innan sov ju Lilly med oss och då klev kan ju upp vid 05.00 tiden, idag var det snarare runt 07.00 i alla fall.
 
Casper sålde sin bil igår, det kanske jag också skrev!? Theo var i alla fall lite förvånad och ledsen över det idag men jag tror han glömde det ganska snabbt igen, eller snarare accepterade att den var borta.
 
Vädret har till stor del varit fint idag, jag hängde lite tvätt på förmiddagens sena timmar och sen var jag inne och sorterade några påsar med kläder samt gick igenom mina egna kläder och rensade ur (ÄNTLIGEN!!!)
 
Göran lovade barnen redan igår att vi skulle åka och köpa godis idag och så fick det bli, jag packade in lite grejer i bilen som skulle till Tina och sen åkte vi allihopa till Svensta för att invadera Dollar Store för godisköp. Vi åkte två bilar vilket jag ofta tycker känns lite onödigt men det kan det vara värt för att få komma iväg allihopas samtidigt ibland.
 
Appropå två bilar så önskar jag att vi hade en sån minibuss med 16 platser som vi kunde köra och åka i men då krävs att ett körkort för buss och ska tex Göran ta det så är det lika bra att jag också tar det, vi ska kolla upp lite priser och sånt så får vi se om det av kan bli av i framtiden.
 
Vi kom hem ganska lagom till middag och då rensade vi kylskåpet och åt rester, inte så ofta som det blir rester i denna familj så att det räcker till alla, i alla fall inte samma maträtt, idag fanns det lite av varje och då gäller det att barnen kommer överens om vem som ska ha vad så att inte alla vill ha samma, ofta får man ta lite av varje för att alla ska bli nöjda.
Jag och Göran åt stekt ägg på limpmacka och jag hade även stekt lök på min, sååå gott!
 
Efter middagen sken solen igen efter några skurar och barnen fick ta med sig sitt godis ut, de satt på filten och studsmattan en bra stund men sen kom de in och ville se en film för det var så mycket knott och mygg ute.
 
Medans barnen var ute så passade jag på att gå igenom pohkkläder i stl 50/56 samt 62, i stl 56 hade vi dubbelt så mycket kläder som behövs så jag rensade ur ungefär hälften... nu ska jag bara hitta någon som vill ha dem, tänkte jag kunde sälja det för en billig peng... Har även en hel kasse i stl 68 som jag rensade ur för någon vecka sen när jag tog fram den storleken till Louie.
 
Göran satt ju här för några veckor sen och byggde allt caspers tekniklego, alla uppsättningar kan bggas i två modeller och han gick igenom så att allt fanns till den ena genom att bygga den för att sen riva och bygga den andra... i alla fall så lade Casper ut dem på blocket och hittade en köpare rätt snabbt så nu är allt lego återigen rivet och packat ordentligt i olika påsar som är märkta med beskrivningens nummer, samt nerpackat i en stor låda redo att skickas vilken dag som helst. Bara 10 kg blev det!
 
Barnen sover, klockan närmar sig som vanligt midnatt vi dena här tiden varje kväll (hahaha), det blir med andra ord alltid sent innan vi ens kommer på tanken att det kanske är dags att lägga oss... ikväll måste jag dock bädda rent i sängen innan det går...
 
I morgon ser det ut att kunna bli skapligt väder så då ska vi nog passa på att vara ute innen det kommer flera dagar med regn och rusk... då kanske jag ska försöka ta mig för att baka lite bullar... om jag finner tid, energi och framför allt lust till det... lite jobbigt med ett litet kök och jag vet att minst hälften av barnen kommer vilja stå här och vara med och åtminstonde titta på vad jag gör...
 
Nu bädda sängen innan jag glömmer bort att det ska göras ;P
 
Igår fixade jobba en väldigt hög frisyr när de lekte, fantasin är det inget fel på i alla fall. Hur tror ni hon har lyckats med detta konstverk?

Heldag i Brånan och feber...

Igår tog jag med mig några av barnen till Tina med fam. i Brånan för att fira mamma som fyllde år i onsdags, jag plockade även med mig Gittan och vi åkte till Svenstavik för att kika på "Nytt och Nött" inna jag plockade upp mamma.
 
Det var Gittan som gärna ville passa på att gå in på "Nytt och Nött" för att bland annat kika efter knappar till en kofta som hon stickar.
Mamma hade beställt hämtning vid 12.00 tiden och det passade ju bra eftersom vi var klara strax innan.
 
Jag hade bakat en vanlig tårta med marsankräm och jordgubbssylt som jag tog med mig och Tina hade bakat marängtårta och så hjälptes vi åt med smörgåstårtan när vi kom fram.
 
Vi fikade och barnen lekte jätte snällt, de var både inne och ute om vart annat. Jag hade med mig Jonna, Hilma, Towe, Ninni och Louie. Det var ju tänkt att Theo och Lilly också skulle följa men de vaknade med ganska hög feber så det fick stanna hemma tillsammans med de andra som inte ville följa. Att de inte följer med är inte för att de egentligen inte vill träffa allihopa utan det är mer att de blir så rastlösa och tycker att det blir tråkigt och är därför hellre hemma.
 
Jag visade mamma vad man kunde göra med Snapchat och hon skrattade så mycket att barnen var tvugna att avbryta leken för att kika vad som stod på! Hon sa att det var länge sen hon skrattade så mycket och det var ju lite skoj att det var min förtjänst! Alltid roligt att göra människor glada, Märta och Astrid fick också testa och Astrid ville nästan inte sluta ;)
 
Lilla Astrid gotroll <3
 
Vilket barn gillar inte dena hund!? :)
 
Lika som Lillan 
 
Märta med sommarkransen <3
 
Regnbågen var också skoj...
 
Gittan fick passa på att sytta lilla Siri<3
 
Vi blev i alla fall kvar tills strax innan 19.00 då vi började rulla hemåt. 
Jag släppte av Hilma hos farmor, hon och Meja skulle sova där och de andra 3 flickorna fölöjde med Gittan hem en stund för att fika lite mera.
Här hemma åt vi också lite tårta innan jag nattade Theo och Lilly som forfarande hade hög feber, Theo hade över 39 grader.
 
Lilly vaknade i natt och fick komma till vår säng och somnade om snabbt men sen vid 05.00 tiden vaknade hon och skrek och när vi försökte trösta henne så skrek hon bara ännu mer så hon fick lugna ner sig på egen hand brevid mig och kurade så småningom ihop sig och somnade om. Göran klev upp och gick på toaletten och satte sig sen och kikade på film med Theo som vaknade strax efter att Lilly somnat om.
 
Idag har båda haft runt 39 grader i temp men det har ändå varit ganska bra fart på dem, speciellt på Theo som har cyklat och lekt på som vanligt även om han tog en paus på studsmattan med Casper och somnade.
Nu ikväll hade de 39,6 i temp båda två så de fick faktikst alvedon, Lilly visar tendenser till att kunna ha ont i munnen också så jag vet inte om det är den sista hörntanden som spökar trots att den kommit igenom tandköttet för någon vecka sen.
 
Vädret har i alla fall varit bra hela dagen och jag har spenderat ca 2 timmar på att klippa gräset, under tiden lekte Göran med barnen, de spelade även bandy och schack ute.
Det blev tortellinisallad till middag och sen lekte vi kurragömma innan det var dags att gå in och natta Lilly och Theo, de andra fick sitta i soffan och kika på en ny film som hade kommit.
 
Jag passade på att ta en dusch och sen duschade Louie med Göran som duschade direkt efter mig.
 
Casper lade ut sin bil på blocket igår och ni ikväll sålde han den och har nu pengar för att betala Epakörkortet som han absolut vill ta och det kostar 5000kr.
 
Alla barnen har nu sen en stund tillbaka lagt sig och sover, ganska skönt när lugnet lägger sig även om det är senare nu när barnen är lediga, de måste ju också få känna av ledigheten lite fast i de mån som de klarar av utan att tappa humöret helt kommande dag.
 
Min amningsbh strejkad härom dagen så efter att ha kollat runt lite och rådfrågat andra mammor som ammar (via facebook) så har jag nu beställt 8 st (!!!) men jag ska bara behålla 1-3 st beroende på vad jag tycker om dem, var tvungen att beställa i olika storlekar så man kan känna efter och jämföra vilken som är bäst direkt.
 
Nu in i köket och spana efter lite fika innan det är dags att sova... puss och god natt <3
 

Hektisk men ganska så skön sonar, lite av vad som hänt...

Jaha, tiden den går uppenbarligen framåt och jag har inte prioriterat eller egentligen heller inte hunnit ta mig tid att updatera här tyvärr...
 
Jag har kikat lite på bilder jag tagit och försöker kmma ihåg vad som hänt senaste veckorna :).
 
Casper köpte sig ju en volvo 360 för ett tag sen, den har han fixat och målat med hammarlack nu och den är klar, men nu funderar han på att sälja den igen då han fortfarande är inne på att han vill ha en Epa och då ska han även ta körkort för att få köra.
Han fick ju även 2 av golfarna som Beny köpte för rätt många år sen, han fick dem av Benny i konfirmationspresent och han har börjat lite smått att fixa med en utav dem också. Under några veckor bodde Casper i stort sett i garaget, datorn rörde han knappt.

 Här klädde han på sig och gick ut direkt efter frukost.
 
Göran ska ju jobba hela sommaren men ändå vara ledig mer än han var förra sommaren då han även tagit ut pappadagar, han fick sig tilldelat en hög med arbetspass som spridda skurar lite här och var, några mer ihållande än andra och då gjorde han helt enkelt så att han tog bort tillgängligheten på resten och ansökte om pappadagar, det gynnar oss alla <3
 
Det märks i vilket fall på Casper att han är mer rastlös när Göran jobbar men det kan ju vara bra att få använda fantasin lite extra.
 
 Appropå fantasi... Buffalon kan också användas som syskonvagn tydligen ;P
 
 Louie låg på soffan, Theo skulle passa honom några sek när jag gick och slängde något i soporna och när jag kom tillbaka möttes jag av detta mys <3
 
 Vi har ätit några ggr hos svärmor och en av gångerna passade Louie på att sova i "nya" vagnen ute på bron
 
Moster Susanne hade en veckas semester och åkte upp till Jämtland och hälsade på, hon sov hos Moffa och en dag passade vi på att träffa henne, vi samlades i Brånan hemma hos Tina med familj, även mamma kom dit en stund.
 
 Astrid ville att jag skulle putta på fart på gungan, "fortare, fortare, fortare!!!"
 
Liten vovve-valp
 
Vi har kanske inte haft någon super-sommar-värme än men ganska många fina dagar som varit lagom varma. Göran var på dollar och hittade denna...
 
 Vattenbehållare som rymer 4 liter, dock är det roligare att fylla glasen än att dricka upp så gräsmattan har blivit lite extra vattnad ;P
 
Göran köpte hem salta pinnar en dag och det var väldigt poppis hos barnen, oftast köper vi det bara vid jul vilket kanske är lite dumt, att vi inte köper det annars också menar jag.
 
 En morgon sa Theo "Mamma, jag tog två många pinnar" och höll upp dem så fint <3
 
Det blev dags att fira midsommar och vi har varit lite dåliga på att ta oss iväg och faktikst dansa runt någon midsommarstång men detta år så fick vi fantastiskt väder och då var jag bara tvungen att ta med barnen bort till "Gammelgården" där vi både fikade och dansade kring stången efter att barnen hjälpt till att kläd den med blommor.
 
 Theo och Lilly klättrader hellre på läktaren (stavning)...
 
Eftersom det var så strålande väder så var ju vattnet väldigt inbjudande och det som började med att lite försiktigt känna på vatnnet slutade med badning innan vi åkte därifrån.
 
Tur vattnet är grunt vid bryggan, och även en bra bit ut.
 
 
 
 
 Lite spex...
 
 Dags att fika, rulltårta med krädde och massor av jordgubbar och vi fick plats allihopa vid ett och samma bord, oftast hinner det bli fullt på liknande tillställningar och vi får dela på oss och sitta på olika håll.
 
 Flyktingarna som bor här i byn var också där, jätte roligt att de kommer ut, de var väldigt nyfikna på oss och speciellt Louie. Några av dem känner barnen redan via skolan och dagis.
 
 Sååå fina <3
 
 Ninni och Theo delade på Lillys tårtbit, hon ville mest bara ha jordgubbarna.
 
 och som sagt det avslutande badet.
 
 Melvin som har sina ideer skulle ligga under bryggan...
 
Trots fint väder så åt vi faktiskt middagen inne, grillat kött och majs, hemgjord potatissallad och även en grönsallad, mycket mätta blev vi så vi skippade den tänkta marängswissen och tar den en annan dag.
 
Svårt att få med alla på bild i vårt trånga kök... och sen är det alltid någon som försöker smita från att ens fastna på bilden...
 
 Towes lockar efter badet <3
 
Så var det ju en dag som Lilly ville klänga i famnen hela tiden och då mindes jag ett knep som jag lärde mig när Ninni var liten, knyta kanga med ett badlakan som jag skrivit om tidigare.
 
 Det har vi ghort flera gånger till efter denna bild och jag ska nog köpa mig ett fint vävt tyg och sy mig en lagom stor kangasjal, minns att jag sett ett möbeltyg med fina ugglor på.
 
 Louie fick mysa ute på ett täcke...
 
 Han fick snabt sällskap av Towe, sen även Ninni och Lilly
 
Han blir mer och mer intressant denna lillabror nu när han blivit lite större, speciellt av Ninni, Theo och Lilly som gärna är där och pussar, leker och busar med honom.
 
 Här kröp Theo och Lilly upp till honom i sängen med varsin Ipad för att mysa och dela med sig av både pussar och karam samt att de lade sig til rätt brevid honom så att han också kunde se och höra alla sånger om apor och annat.
 
Och så kom dagen med stort "D" då barnen fick ytterligare en kusin! Den 28 juni klockan 02.14 föddes Lilla Siri <3
Stort grattis till familjen Wikberg/Olofsson <3
 
 Alldeles ny <3
 
 På väg hem va 10 timmar senare.
 
Sen har vi ju det här med Snapchat... man tar en bidl och skickar till några eller alla i sin vänlista och det går inte bara att ta vanliga bilder utan man kan göra massa kul med dem, t.ex. såhär:
 
 Lilly
 
 Mamman och Louie
 
 Hilma
 
 Towe
 
 Theo
 
 Melvin
 
 Ninni, den blev bäst av alla!
 
 Meja
 
 och Jonna.
Casper blev det inte att jag tog på eftersom han inte var inne och Göran vet jag inte om han ens var hemma. Skoj att alla fick bruna ögon <3
 
Barnen får ju ofta kika på film innan de ska sova nu när det är sommarlov och inte vädret eller myggen tillåter att vara ute sent och Theo har liiite problem att stanna i sin egen säng... ska gärna springa upp och kolla läget flera ggr och även ge Lilly en massa leksaker att ha i sängen.
En kväll efter att ha sagt åt honom ett antal gånger och plockar ut honom ur lilly spjälsäng så blev det äntligen tyst och när jag kommer för att stänga av filmen så möts jag av det här;
 
 Dessa två som sover så sött tillsammans <3
Jag kunde ganska enkelt flytta över Theo till hans säng utan att störa någon av dem, hade jag låtit dem sova med varandra så hade de säkert blivit för varmt och trångt.
 
 
Barnen gillar ju att sminka sig och har kikat en hel del på youtube och faktiskt lärt sig massor, Jonna kom ner och visade mig att hon testat lösögonfransar, inte alls för att hon behöver då hon har lååånga mörka fransar men för att det var skoj att testa.
 
 <3
 
En dag när Göran och casper inte var hemma och jag stod i carporten för att sova ner Lily så ser jag polisen åka ute på vägen, jag tänkte att de bara var ute och åkte men ser plötsligt att de svänger upp mot vår infart och kommer körandes in på gården... min första tanke var; "Vad är det nu som har hänt!?"
 
Två poliser klev ur och den ena presenterade sig och talade om att de var från Svegspolisen... "Har det hänt något med pappa eller Görans pappa!?" var min första tanke... men det var som tur inget sånt.
De berättade att du fått in samtal om att man sett min son, i detta fall Casper köra runt på en motorcykel och utan körkort... "Jaha!?"... Casper har bara en elcykel som han åkt runt lite på och den är HELT LAGLIG och han har har haft hjälm på sig.
Jag lirkade även fram att Tony hade nämnts och i slutändan så är det en annan pojke med ljust hår som mest troligt har tagit för att vara Casper bara för att denne var med Tony... 
Irriterad, ledsen och lite lätt frustrerad så kan jag i alla fall känna mig lugn då det alltså visade sig att det inte var Casper det gällde och att han inte har gjort något fel.
Väldigt bra dock att de åker ut och kollar läget innan ungdomarna ev blir påkomna med följande konsekvenser, oftast hjälper det att prata med barnen och föräldrarna och tala om att saker och ting kanske är fel och bör undvikas. Vissa skiter fullt i det men de flesta lyssnar när de vet att de har ögon på sig...
Vi är dock ganska vana att folk har ögonen på oss i denna lilla by... vi får höra en hel del positivt men jag anar att det kan finnas minnst det dubbla av det negativa där saker och ting sticker i folks ögon tyvärr...
 
 Tog denna bild för att visa Theo som heller inte var hemma vid tillfället. Skoj att ha kvar som minne :)
Väldigt trevliga poliser 
 
De flesta barn gillar ju pannkakor, och så även mamman i denna familj, dock är det inte lika roligt att steka dem så det blir inte så fasligt ofta... även om det inte var så länge mellan de två senaste gångerna, men det är ju sommarlov nu också.
 
 5-6 liter smet, två pannor och Klara färdiga börja steka!
 
 Barnen lekte ped playdoo en stund, sen sprang de ut... trodde ett tag att jag skulle behöva städa själv innan vi skulle äta middag men de kom tillbaka och lekte lite till innan vi hjälptes åt att städa och sen kunde vi duka och hugga in på middagen...
 
 Massor av pankisar!
 
 1:a Juli kom och Meja fyllde 9 år!!! Tiden går som vanligt fort och det känns overkliget att hon redan är så "gammal" vår älskade lilla Meja <3
Inga paket hade vi till henne då hon redan fått en telefon och ett abonemang och så har vi planer på att jag ev ska ta med mig henne och Melvin till stan och hitta på något någon dag framöver. Men baka fick hon göra, massa små muffins till kalaset som vi hade lördagen den 2:a...
 
 Mörka fylliga chokladmuffins med vit chokladfluff och sen en garnering av ljus choklad, trippel choklad blev det och alla drygt 40 st gick åt!
 
 Vi fick träffa lilla Siri för första gången <3
Louie kändes verkligen som en jätte stor bebis i jämförelse!
 
 Alla barnen som ville fick hålla och mysa, dock lyckades jag nog bara fånga på bild när det var Ninnis tur <3
 
Lite gröt hade jag fixat till Siri...
 
 En stickade filt som jag lagt ner ganska många timmar på och till den en matchande liten mössa, som iofs är för stor just nu men kommer nog att passa i höst och vinter.
 
Louie sover ofta i sin säng även på dagarna nu om vi inte är ute och han sover i vagnen, ibland sover han inne fastän vi är ute men då har vi fönstert öppet eller barnvakten på beroende på vad vi gör ute.
Sötnos (en av katterna) bruar ofta lägga sig i hans babynest och sova när det är ledigt men en dag så hade hon myst ner sig brevid honom.
 
Så gosigt <3. Hittills har hon aldrigt lagt sig på något av barnen och knappt på oss heller så jag är inte speciellt orolig men vi är så klart uppmärksamma och detta var nog första gånger och jag har inte sett det något mer efter detta heller...
 
 Snapchat igen!!!
 
 Klätterapor! Meja främst i bild, Hilma i bakgrunden och Melvin han klättrade i öppningen till barnens rum... minns när jag själv gjorde så här som barn.
 
 När Theo en dag ätit massor av sås, som han och Lilly för det mesta gör så var det bara mamman som tackade ja till en kladdig puss <3
 
Jonna har ju som bekant alltid varit ganska "hårig" på kroppen, både tyggen, armar men mest på benen... inget som hon lidit av förutom att någon påpekat det på skolan någon gång men inte mer än så.
Härom dagen fick hon för sig att hon ville ta bort dem och då sa vi att spilatorn var i så fall bättre än rakhyveln och så fick det bli... ont gjorde det men hon stod ut och var mycket nöjd mer resultatet.
Detta är inget vi kommer att tillåta att hon gör hela tiden men vi tänkte att det är ju ändå sommar och då kan man få vara lite fin om benen. Jag ska också ta en omgång på mina egna någon dag, jag har ju ljusa hår och tänker inte så ofta på dem.
 
 Här är en bild, före och efter, vänster är utan hår och höger med.
 
Jelly Bean´s vet vi ju vad det är och nu har det kommit ett spel, alla bönor ser ut som vanliga men vissa av dem har smaksatts med smak av hundmat, snorkråka, sura sockor, sur mjölk, spya, ruttet ägg, rutten fisk,tandkräm och nyklippt gräs... man vet aldrig vad man får i munnen med andra ord och Göran och barnen ville ju absolut köpa spelet!
 
 Vi har spelat och jag har smakat på alla olika sorter men fick ladrig snorkråka eller spya... de andra var allt annat än goda och vi satte reglerna själva och det var tillåtet att spotta ut efter att man tuggat några gånger... den spottkoppen luktade inte speciellt gott efter ett tag ...
 
 Vår underbara vackra Jonna tog en bild av sig själv och jag var tvungen att spara den <3
 
 Mitt hår växer och växer, det har alltid växt bra men jag har aldrig sparat ut det så långt som det är nu... och ändå klippte jag av 15 cm innan jul...
 
 Ska bli spännande att se hur långt det kan bli!
 
Härom kvällen åkte Göran och Casper till stan för att gå på bio, de hämtade upp Robert i Svenstavik också, roligt för dem att komma ut lite.
Jonna och Meja blev sura då de inte fick följa men filmerna passade inte dem så bra och det är ju dumt att följa bara för att, bättre att vänta på någon bättre film för dem...
I alla fall så kände jag för att fixa någon överraskning till barnen som var kvar hemma med mig, jag berättade min plan för Jonna och skickade henne och Meja till affären för lite inköp.
När jag sen nattade Lilly och Theo så passade de Louie och bäddade i ordning i foffan i vardasrummet, jag hjälpte dem med lakanet på bäddmadrassen innan men resten och film fixade de själva. De små visste då inget om tilltugg och ingen av dem visste att de skulle få sova i soffan hela natten om de ville...
 
Flickorna + Louie, Melvin sov hos Tony, de hade fiskat och ätit lite godis så det gick ingen nöd på honom.
 
 Efter 3 filmer var klockan lite över 23.00 och det var dags att sova, Ninni hade redan somnat och resten fick sömna till lugn musik på tv:n, själv satt jag och läste tills Göran och Casper kom hem.
 
 Nästa morgon blev barnen väckt ganska tidigt av Theo men de fick ta sina plattor och hade inga problem att mysa i några timmar innan frukost, Melvin som även fyllde år denna dag hade kommit hem då Tony skulle iväg och Theo hade också hittat lite plats.
 
Grattis till vår älskade Melvin som fyllde 8 år!!! Här med sin nya cykel som han fick innan sommarlovet.
Melvin passade vi på att fira samtidigt som Meja då när Tina var här men själva födelsedagen till äta så bakade han en långpanna med kladdkaka så gott som helst själv!
 
 Ibland får man lyxa till det med lite extra och jag är extra glad över att det faktiskt uppskattades och fungerade jätte bra! Jag varnade med att de fick lägga sig i sina sängar om de inte skötte sig eller började bråka och väsnas.
De frågade även om de fick gå och lägga sig där en stund till efter frukosten och innan de skulle klä på sig och gå ut och jag sa inte nej.
 
 I morse fick jag ligga i sängen och mysa med denna utsikt inan det var dags att kliva upp och laga frukost. Hade redan varit upp några gånger för att byta någon blöja, kissa, torka någon rumpa på toaletten osv...
 
 Dagens Louie-outfit... matchande grått och svart <3
 
 Han är allt som oftast glad och nöjd och speciellt nu när han faktiskt kan sitta lite med stöd. Han har ju hunnit bli 5 månader nu, samma dag som Siri föddes.
 
 Vad detta blev för min vet jag inte men han blev lite mer lik Casper och Theo tycker jag.
 
Ikväll fick de större barnen + Towe vara uppe lite längre, Meja hade kompis en stund, Jonna satt vid datorn, Hilma och Melvin spelade tv-spel och Towe kikade en stund innan de kom på att de skulle spela "Just dance", då var även Meja med.
 
Jag har bakat tårtbottnar och satt ihop en tårta som vi ska ta med till Brånan i morgon, vi ska fira mamma som fyllde år idag.
Gittan kom upp från Sthlm tillsammans med Guven natten till igår så hon ska också åka med och fira så det blir nog mysigt. Jag tar med mig de barn som vill och de andra får vara hemma med Göran. 
 
Nu ska jag efter några timmar vid detta inlägg göra mig en smörgås att äta innan det så småningom är dags för att sova.
 
Puss puss
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus