Kyrkis idag...

Göran lämnade barnen på dagis idag, han skulle vidare till stan, skjutsa Tony så han kunde köra sina lektioner för AM-kortet.
 
Jag gjorde klar Lilly och Louie för att gå till kyrkis, när Louie ätit sin gröt så klädde jag på honom och lade honom i vagnen, det var dags att sova.
Lilly som var ganska arg för att hon inte fick följa med när de andra åkte blev på bättre humör när jag frågade om hon ville åka i selen.
 
När vi kom ut så började det precis att småregna, på med regnskyddet på vagnen och sen gick vi, kikade efter ett parapy men såg inget och chansade på att det inte skulle regna så mycket... 
Det regnade mer och mer och jag hade en extra filt med som jag satte om ryggen på lilly för att skydda selen och hennes ben från att bli så blöta.
 
Louie sov gott i vagnen när vi kom fram, precis enligt min plan och mina önskemål, vi var först dit men ganska snart kom det fler mammor och barn. & mammor och 7 barn blev vi allt som allt och det var trevligt med lite nya ansikten såväl som de redan bekanta (kändes inte bra att skriva gamla ;P)
 
Vi pratade och hade det trevligt, fick god lunch, tjälknöl och potatissallad och en glassbåt till efterrätt. Lilly lekte bra med Hildur som är jämngammal och tjej, det är inte så ofta man stöter på tjejer i samma ålder i denna by där det mest föds pojkar ;P
När vi skulle gå hem så  upptäckte jag att det regnat in i vagnen, måste ha blivit sen jag tog in Louie när han vaknade, lvek och lade ullfilten i botten och så fick Lilly sitta på den och ha den extra filten på sig, den hade hängt på tork när vi var där. Louie satte jag nu i selen då han inte skulle sova som Lilly. Det hade det slutat regna... i alla fall en stund men ganska snart började det igen och innan vi nådde hem var jag ganska så blöt, det till och med regnade så det rann massa vatten innanför glasögonen så jag knappt såg framför mig när vattnet forsade ner på mina ögonlock, en helt ny upplevelse.
 
Sen rullade det på med att skolbarnen kom hem, jag hämtade dagisbarnen och de fick kika på tv en stund, eller leka om de ville det.
Middagen väntade vi med tills Casper och Göran kommit hem och då kokade vi maxicanasoppa som komlement till kålgrytan som var kvar.
Skickade casper på affären medan soppan puttrade en stund, vi behövde lite mjöl, fil, hårdbröd och grönsaker tills i helgen, hårdbröd främs till att äta till soppan.
 
Efter middagen så dukade vi av och gjorde barnen klara för sängen, de mindre som är lediga i morgon fick kika på film, Theo och Lilly somnade ganska sabbt, Theo vaknade före 06.00 i morse så det kanske inte var konstigt att han var trött...
De andra barnen fick vara uppe till 20..00 respektive 20.30.
 
Vi har ju inte börjat eldanere ipannan ännu utan tänder upp lite i kaminen när det behövs, det blir ju lätt lite rått inne, annars så håller sig värmen ganska bra.
 
Efter att Louie suttit på pottan en stund, kissa gjorde han, så lade jag honom på en handduk framför kaminen (hade nyss tänt upp så det var inte så varmt ännu) och så smorde jag in honom med salva och masserade lite innan jag tog på blöja och pyjamas. Han har ju fått lite torrfläclar som jag smörjer varje dag och det börjar bli bättre.
När jag lade honom på mage för att smörja ruggen så hade han fortfarande benen lite uppdragna som en groda och så började han backa me dhänderna och rätt som det var så hade han satt sig upp helt själv!
När han var klar var det dags för tutte och sen sova, kvällsgröten fick han när vi ätit middag och dukat av bordet.
 
Har sedan mest slappat med telefonen, kikat på lite videor och läst om tygblöjor, mest vikblöjor och det ser så enkelt, smart och bra ut!
 
Nu slappa lite till, Göran har startat en film som han missade slutet på förut så vi ska se klart den, sen sova och i morgon är det fredag igen, planer för i helgen har vi nog inga speciella.
 
 
 
 

Hälsosamtal med Hilma och lite annat...

Jaha ja, en ganska så vanlig dag, lämnade barnen på dagis, klippte lite, handlade potatis, vitkål och morötter, de två sistnämnda till middagen, kålgryta och potatisen till Louie, pure med potatis och morötter är ett säkert kort.
 
När jag kom hem fråm affären så tänkte jag fixa maten till Louie direkt och så blev det även att jag förberedde och skar kålen och morötterna till middagen också, fyllde på med vatten och kryddor i kastrullen, bara att steka och tillsätta köttfärsen senare innan den skulle koka.
Tänker att man egentligen alltid borde förbereda middagen på förmiddagen när och om det är lugnare, mindre stress senare då.
 
Efter lunch var jag fram på skolan för hälsosamtal med Hilma, skulle ha gjorts förra året men det hanns inte med. Allt såg superbra ut!!!
 
När alla barnen kommit hem så ställde jag mig spontant och ska alla små äpplen som var kvar, göra en äppelpaj innan de blir dåliga. Dock har barnen ätit ganska mycket av dem trots att de var lite syrliga och Lilly har nu senaste dagarna säkert ätit 7-8 st själv, suttit och mumsat på i soffan, så go lilla pluttan <3
 
Mitt i pajbaket så frågade Jonna ifall hon fick göra smuldegen, hon stoppade mig när jag lagt äpplena i formen och börjat pudra med kanel, "Stopp mamma, nu får du inte göra mer, jag vill göra resten" och så blev jag nästan utkörd ur köket ;P.
 
Alla barnen åt jättebra av grytan, Theo har alltid haft lite svårt för den så han åt en extra härdbrödsmörgås istället men nästan alla andra tog påfyllning och direkt efter maten åt vi den goda äppelpajen, lyx mitt i veckan och jag känner att de där sista kilona som jag helst vill tappa är lite svåra att övervinna... men det är egentligen ingen panik... även om jag helst vill tappa 10 kg!!! Drämma kan man ju, finns saker som är viktigare att hinna med just nu.
 
I morgon är det kyrkis igen, det startade förra veckan men då var ju vi på bvc med  Louie så i morgon blir det till att gå iväg, det har tillkommit ganska många bebisar under sommaren så det blir spännande att träffa alla.
Göran ska skjutsa Tony till stan i morgon så han kommer väl hem frampå efteriddagen, vid middagstid ca skulle jag tro.
 
Jag tänker många gånger (der kanske jag har tagit upp förut känner jag nu) att det jag skriver om kanske blir lite tråkigt??? Skulle vilja orka vara lika kreativ som andra bloggare och skriva om olika och mer spännande saker, är ju inte direkt någon "storbloggare" som det så fint kallas... har inte gjort någon direkt reklam för min blogg heller...
Jag skriver mest för min egen skull.
 
Men för att komma in på något lite annat så har ju de större barnen frågat många gånger om de inte kan få ha en youtube-kanal? jag har sagt att vi kanske skulle ha haft en kanal för hela familjen, där alla kan lägga ut videos och det skulle ju faktiskt vara ganska skoj... men jag kan ju inget om sånt där... det ska ju redigeras också... och det ska kontrolleras så att inget blir "fel" eller att fel saker läggs ut...
Jag har det i tanken men tanke till handling i detta fall känns som en ganska lång väg, jag måste nog läsa på lite först ;P
 
Sen har vi även pratat lite om julklappar, denna hysteri och dessutom vet ju knappt barnen vad de önskar sig då de egentligen har det som det behöver så jag funderade på om man kanske ska lägga de där pengarna på upplevelser istället... Har nämnt det för barnen och de lät väldigt positiva måste jag säga!
Den ekonomiska biten känns lite mörk just nu då Görans sommarvikariat, som ändå fick förlängning, är slut nu och därmed blir ju framtiden obehagligt oviss...
 
Apropå ekonomi så har jag börjat tänka på tygblöjor, den utvecklingen har ju gått ganska mycket framåt och det finna många praktiska och bra system att välja bland och man spar både på miljön och pengar, minst 75% av våra sopor just nu är blöjor! Jag har nämnt det för Göran, som inte var så jätteimpad, så vi får se vad det blir...
 
Apropå blöjor så fortsätter vi projekt potträning och försöka-bli-blöjfri här hemma, inte varje dag man har tid och ork till att köra fullt ut men Theo blir bättre och bättre.
Lilly tror jag tycker att både pottan och toaletten är lite obehagliga/skrämmande... vill intre pusha för hårt utan försöker vara positiv och lekfull. Härom dagen så hade hon inte kissat något i nattblöjan så jag satte henne på pottan, hon satt och stod om vart anat, trampade på stället och jag tror hon kände sig kissnödig men ville inte sätta sig ner till slut. Det kom några droppar på golvet och då tog jag henne till pottan där hon blev jättearg (för att jag tog henne och hon inte fick som hon ville) och då kissade hon massor med skräckblandad förtjusning.
Louie sätter jag på pottan flera gånger/dag och just idag missade vi honom så bajset kom i blöjan, han bajsade direkt efter han vaknat efter en tupplur och det när han fortfarande låg i sängen. 
Vi kämpar vidare.
 
Oj vad jag plötsligt blev trött, förskte kika på "Sofias änglar" på datorn efter Hilmas möte och satt och nickade efter första reklamen så göran undrade varför jag inte passade på att försöka sova istälet innan det var dags att hämta barnen på dagis, så jag lade mig ner och fick sällskap av Lily som skulle ligga på min arm och jag slumrade en liten stund när hon fick kika på sin platta.
 
Angående plattorna, en ganska stor fråga är ju hur mycket "skärmtid" barnen ska ha per dygn och det är nog ganska svårt att veta och sätta gränser som man tror och tycker är lagom...
Här används de oftare i vissa reoider medan vi ibland lägger bort dem helt andra perioder.
 
Nu går ögonen i kors och jag tror  fakriskt att jag ska lägga mig, bara borsta tänderna först... och hänga tvätt...
 
Puss och god natt <3
 
 

Smått hektisk dag med skrubbsår på knäna 😂

Upp, koka gröt, skolbarn till bussen och så småningom barn till dagis, Meja kände sig tussig och följde med hem.

Hem och börja få undan den rena tvätten, möte i ca 1,5 timma och sen åt vi lunch.
Byta blöjor, klä på och sätta oss i bilen för att åka och hämta stora bilen som varit på service... dyrt!!! 🙈
In på banken en snabbis och fixa så Caspers lön kom in på hans konto.

Väl på verkstaden så hade de inte bråttom med kunderna, det hade vi... jag fick ta forden och åka i förväg och Göran efter med bussen sen, han stannade en sväng i Svensta för att skriva ut retursedel och så väntade han med att åka hem tills Casper slutade skolan så han slapp åka buss.

Jag blev 15 minuter sen till dagis, var ju tvungen att lämna av Meja, Lilly och Louie hemma innan jag åkte till dagis, annars hade jag inte fått med mig alla hem.

De fick springa ut i lekparken på skolan lite medan jag pratade med personalen. Inga konstigheter med dagen.
De fick leka 5 minuter extra innan vi åkte hen och jag testade gungan, Ninni gjorde fart och jag blev åksjuk 😂.

Hem och in, vika lite tvätt för att hänga ny.
Sätta Louie på pottan där han gjorde både 1 och 2 👏🏻👏🏻👏🏻.
Skickade Meja och Hilma på affären innan jag började med middagen.

Göran och Casper kom hem, jag hade fullt upp med maten, Casper åkte och postade paket, Göran gick på toan och Theo passade på att smita ut. Han klämde dessutom Lillys fingrar i dörren men det gick bra, inget allvarligt även om det så klart gjorde ont.

Jag fick syn på Theo redo på cykeln med hjälmen på, nästa sekund hade han stuckit från gården.
Jag slängde på mig skor och jacka och sprang ut, tack och lov så hade han stannat och pratat med Annika som jobbade.
När vi pratade så stack han igen och det går snabbt nerför, jag fick springa en bit förnyat komma ikapp och ändå reagerade jag så fort ha satte fart neråt.

Hemma på gården igen så fixkbjag springa och jaga honom runt bilarna i carporten vilket resulterade i att jag halkade på gruset och skrubbade ena knät och lite på handflatorna... aj aj aj, inte igår man hade skrubbade knän 😜.

In och laga klart middag och så pt vi äntligen, kyckling, ris och currysås!
Efter middag så blev det tandborstningen och pyjamas på, hjälpte några åt gången och resten lekte tillsammans i rummet, ett tag lekte 9 av barnen där inne tillsammans och kom bra överens, hade tänkt ta en bild men jag var upptagen med disken just då.

Sen göra välling och natta barn, innan 20.00 låg alla i sängarna (inte Casper) och de flesta sov. Jonna och Meja somnade innan 21.00 och det var ju jättebra då de tydligen var trötta.

Jag och Göran fixade undan alla 4 tvättkorgar, fyllda till bredden med nytvättade kläder och sen sjönk jag ner i soffan och virkade klart och monterade en ugglemobil som jag fick beställning på i föregår kväll.

I morgon blir det förhoppningsvis kanske en lite lugnare dag 😅.

Puss och god natt ❤️


Fredag, lördag och söndag!!!

Tänk att det är nästan alltid så här att jag inte hinner och orkar skriva något här på bloggen under helgerna men jag antar att det har att göra med att barnen kanske är vakna lite längre...?
I alla fall, nu får jag använda minnet lite extra för att komma ihåg vad vi gjort och vi borde ju ha hunnit en del på tre dagar...
 
I fredags jobbade Göran sista dagen denna vecka och när han ska jobba igen nästa gång vet vi inte då han inte har fått några fler pass inbokade... lite trist men semestrarna är slut så det gör väl sig självt, önskar att han någon gång kunde få em fast tjänst istället för att bli "utnyttjade" intensivt på somrarna istället som dessa vikarier ju blir...
 
Jag och 6 av barnen var hemma i vanlig ordning på fredagarna, 4 resterande var på skolan och kommer hem vid 15.00 tiden.
Vädret var regnigt så jag kunde med gott samvete låta barnen mysa i pyjamas hela långa dagen, vissa valde att sitta med sina plattor och några lekte eller så gjorde de både och för lite variation. Säga vad man vill om dessa plattor, lite ångestladdat är det ju, de ska ju inte sitta för mycket och för länge men de lär sig ju faktiskt väldigt mycket också. Här går det i perioder, vissa är det mer och vissa andra perioder lägger vi bort dem helt.
 
Theo var utan blöja hela dagen så jag pysslade inte med så mycket, försökte hålla mig tillgänglig och i närheten för att kunna hjälpa honom om det skulle behövas samt att påminna och följa med honom antingen på toaletten eller på pottan. Även Lilly fick springa med rumpan bar en stund, hon satt lite på potan men det kom inget och till sist kom det på vägen in i badrummet, men det gör ju inget, hon måste ju någon stans börja och genom att "kissa på sig" så lär hon sig hur kroppen fungerar.
Theo kom på sig själv flera gåmnger med att det kom lite kiss i kalsongen och då avbröt han leken och sprang iväg direkt.
Louie är ju lite hård i magen nu när han börjat äta mer mat och det ser så besvärligt ut när han sitter och leket och det börjar trycka på, lättare är det ju när de kan stå och gå... dagen innan kom det i flera små omgångar så när jag såg och hörde på honom att det var dags så tog jag snabbt med honom in på toaletten, klädde av honom och satte honom på puttan och där lade han ganska snart ett stort lass!!! Lördag så kom det bara lite på morgonen men idag söndag så gjorde jag samma sak och det fungerade ju superbra, både bajs, luft och lite kiss.
Theo var utan större delen av lördagen och lite mindre tid idag då det var mycket lek och stök.
Lite i taget och ingen stress och press så ska nog detta gå vägen.
 
 
 
Ja men så var det, fredagen gick åt till potta, kiss och bajs och sen på eftermiddagen kom barnen hem och Meja hade som förbestämt med sig en kompis och Jonna skulle som planerat iväg med en kompis till hennes mormor över helgen och hitta på lite skoj.
 
Till middag åt vi... stuvade makaroner och grillkorv, det slank ju ner och var ett önskemål från Ninni, det stod inte på matlistan men där kan man ju göra lite undantag och omplaceringar utan problem, har dessutom hittat ett nytt system för att kommaihåg vad vi skulle äta, vad vi åt och vad som ätits. Jag gillar ju listor, lappar och systematik.
 
Ulrik (min farbror) kom förbi efter middagen, Göran skulle hjälpa honom med bilen, när han kom hade han famnen full med godis till barnen, 5 st mix-lådor och barnen blev ju superglada och tackade honom ordentligt och hade heller inga större problem att acceptera att de fick vänta tills dagen efter med att äta av det...
 
På kvällen så gick några av barnen och lade sig med en film och några satt uppe och kikade på idol, sen var som den långa dagen också slut.
 
Lördag... första barnen vaknade 06.15 och sen rullade det på en efter en och innan 07.00 så tror jag att så gott som alla var vakna. Casper sov lite längre men bara till 07.30 tror jag, han kom in och sa "tur att man är så dutkig på att sova när det är helg;P)
Vi åt frukost, ganska tidigt så gräddade jag baguetter, såna frysta som man gräddar själv, köper en hel låda ibland när det är extrapris och säljs för 1 kr/st, alla fall så åt vi ett tag senare så de hann svalna ordentligt innan.
 
Efter frukosten så blev det film med godis, 4 barn (3 av mina + kompis) gick upp och såg på film och 3 satt nere i soffan, vilket inte fukade lika bra då filmen inte var så intressant när de ätit klart sitt godis, men jag är inte förvånad...
Jag tog i alla fall Lilly och Louie i vagnen på en promenad strax efteråt, Lilly har blivit så tjurig när det kommer till att sova mitt på dagen, hon vill verkligen inte men måste faktiskt fortfarande sova en liten stund varje dag så man får lösa det på det sätt som funkar smidigast och en promenad är ju aldrig fel.
 
Till middag åt vi "currystekta fiskbullar med bönrisotto och banan", de flesta åt utan problem och det är ju skönt men dessvärre ska det alltid vara någon som ska strula, ibland udrar jag om det bara är för sakens skull...
Framåt kvällningen åkte Göran och Casper iväg en sväng med radiobilarna för att köra lite, när de var tillbaka sov de små och även Hilma och Melvin men Meja och Disa (kompis) var vakna fortfarande och tog snabt på sig jackor och sprang ut för att kika när grabbarna kom tillbaka och körde det sita här på gården. De skrek och tjöt av glädje och bus där ute och när de kom in så gick de ganska snällt och lade sig.
 
När alla lagst sig så plockade jag fram min lilla korg, först så fotade jag snuttefiltarna som jag virkat och monterat klart och sen städade jag i ordning lite i kaoset som blir i korgen och till sist så fortsatte jag att sticka lite på tröjan som snart är klar.
Mysigt att bara sitta i lugn och ro och pyssla lite.
 
 
 
 
 
Lade även upp de "african flowers" som jag hunnit knåpa ihop och nog behövs det några till fär att kunna göra en filt eller så, men en i taget lite då och då får det bli.
 
Louie vaknade och var vaken en liten stund innan han slocknade i min famn, han satt upprätt i famnen mot mitt bröst med huvudet på axeln, kind emot kind och det var så mysigt <3. När han somnat och sov djupt, så lade jag honom i sängem , han hade lite svårt att slappna av helt och sjunga ner i sin sömn.
Klockan tickade ju självklart på men innan vi lade oss så var jag ändå tvungen att få något i magen så jag dukade fram lite hårdbröd och så drack vi varm oboy.
02.12 visade klockan när jag kikade på den sista gången innan jag somnade...
 
Idag som ju är söndag så sov barnen faktiskt lite längre och det var ju bra för då fick ju jag sova längre och frukost åt vi inte förrän efter 12.00...
Familjen Nilsson kom på besök idag men där mellan frukost och när de kom så hann vi en snabb sväng till Hackså för att lämna Opeln (stora bilen) för service som ska göras på den i morgon, ev ett kullager ska bytas också.
 
Gästerna anlände precis innan vi kom hem men några av barnen var ju hemma med Casper så de kunde ju gå in och behövde inte sitta ute i bilen och vänta.
 
All lek och allt stoj som de missat under fredag och lördag tog de igen idag!!! Först lekte de en stund inne, sen gick de ut och såklart så fanns det leriga vattenpölar kvar efter regnet i fredags natt så de hann nog bara vara ute 3 minuter innan de minsta hade hoppat i den. Theo, Liam, Lilly och Leia var alla leriga lite här och var men det finns ju tvättmaskin och dusch så det är ju egentlingen ingen grej, barn drass till vatten, det vet ju alla ;).
Väl inne igen så var det röja på rummet som gällde, jag försökte laga någon form av middag mellan blöjbyten och annat.
Herrerna Meyer och Nilsson hade fullt upp med att försöka fixa Caspers dator, ladda batterier till radiobilarna och kika på nya dataspelet samt försöka hinna vara lite social med oss fruar i köket som då och då invaderades av en skock ungar men som vi förvisade till lekrummet.
 
Middagen blev så småningom klar, 4 plåtar med pizza, 2 med skinka,banan och annanas och 2 med kabab, lök och färsk tomat.
Alla åt och blev mätta och nöjda, barnen först och sen vi vuxna, lite lugnare så oftatst.
 
Kvällen blev lite häktisk, duka av och fixa disk i köket, barn som skulle duscha, rum som skulle städas, Louie som skulle hinna få sin gröt, fler barn som skulle duscha och barn som skulle nattas men i säng kom de och även om de kommer att vara lite extra trötta i morgon så har de nog haft en rolig dag <3
 
Rummet precis inna städning...
 
...och en stund senare, efter städning
 
Tack så mycket för besöket familjen Nillson <3

BVC med tungviktaren Louie ❤️

Idag kunde ha varit en stressig morgon men med lite prioriterings-tänk så löste allt sig bra och vi blev klara med allt och kom iväg till dagis i tid, faktiskt så var vi lite tidiga till och med.
Lämnade dagisbarnen och sen åkte jag, Lilly och Louie mot Brånan för att hälsa på Tina inna jag skulle med Louie på BVC, väga, mäts och vaccin stod på schemat.

Tina hade bakat en kardemummakaka som vi fikade tillsammans med en kopp te.
Lilly fick stanna med Siri och Tina när jag och Louie åkte iväg och när vi kom tillbaka så åt vi lunch och sen var det dags att åka hem.

På BVC gick det jättebra. Han hade ökat drygt 1 kg på 7 veckor!!! Måste ha att göra med att han börjat äta lite mat... eller ?
Allt såg i alla fall fint ut, en pigg och frisk kille.

När vi kom hem hade skolbarnen nyss kommit och jag satt i bilen och slösurfade en lite stund innan det var dags att hämta dagisbarnen, Lilly och Louie sov fortfarande så jag höll dem sällskap i bilen.

Eftermiddagen gick fort och smidig, att få barnen klara för sängen och natta dem gick också rätt ok.
Göran och Casper for till Åsarna för att hämta ut paket och när baren somnat dukade de fram godis, de hade åkt till Dollar också för lite mumsigt till kvällen, blir sällan sånt på helgen så det gör ju ingen.

Gårdagen var bra, en promenad på förmiddagen, sen lunch och natta de små för att sen slappa någon timma i soffan med virkning.
Eftermiddagen blev kanske inte den bästa då alla var på dåligt humör, sura och griniga och Theo vet jag inte alls vad det var med, missnöjd och lättstött hela tiden!

Just nu har både Göran och Casper somnat i soffan, hade som plan att alla skulle somna i bra tid ikväll och den planen gick nog i lås, bara jag kvar och klockan är var strax efter 22.00.

Natti natt ❤️


Alltså vilket väder!!!

I söndags var vi ute så gott som hela långa dagen, det var ca +18 grader och solen sken konstant, Theo och Ninni sprang i bara underkläder och frös inte det minsta.

Jag klippte gräset och Casper och Göran skruvade med Epan i garaget, gjorde det sista så nu är den klar förutom luftfilter och lite extragrejer som Casper beställt.

Barnen krattade lite, det gick snabbt att få ihop några högar men det är ingen idé att ta reda på det ännu då det fortfarande är ganska mycket löv kvar på träden.

På kvällskvisten blev vi bjudna till svärmor på kvällsfika, flötgröt, det var jättegott men det var inte alla barnen som gillade det. Jag lät Louie smaka och jag kan ju säga att han inte behövde någon extra gröt hemma innan han skulle sova sen. Han vill ju fortfarande inte ha välling 😬

Igår måndag tvättade jag för fullt, eller så mycket som man hinner när varje maskin tar typ 3 timmar, men hellre det och jag vet att det blir ordentligt rent än att köra på snabbprogram.
I alla fall så var vädret så fint även denna dag att jag kunde hänga den ute på tork.
Mellan de två första maskinerna så hann vi till Åsarna och hämta paket, ett stopp i Brånan med grejer till Tina innan vi åkte vidare till Svenstavik och till Mikaela och Mellie för lite lek och lunch. Strax innan 13.00 åkte vi hem igen för att möta upp skolbarnen.
Resten av dagen eftermiddagen tillbringades ute förutom då jag var tvungen att gå in för att laga mat, korvgryta.
Sen kom grannen med en hel hink med små fina äpplen och frågade om vi ville ha!!! Ja tack gärna! Barnen har ätit flera men jag måste bara komma på vad jag ska göra med resten 😊.
Tack så jätte mycket!!!

Idag tisdag tog jag Lilly och Louie på en promenad efter dagislämning, hem och röja i köket efter frukosten och gårdagens kvällsfika, blev att jag dammade av alla golven och städade av handfatet och toaletten också innan det var dags för lunch.
Efter lunchen hade jag möte och när jag var klar hade alla barnen kommit hem och eftersom vädret idag inte alls var som de två tidigare dagarna så fick de slappa med sina plattor efter läxorna var gjorda. Efter en ganska intensiv helg och start på veckan så var det nog skönt för alla.
Louie tog en långsovare på 4 timmar och vaknade vid 17.00 tiden.

Idag åt vi blodpudding och mycket välstekta bacon till middag.
Med posten kom en provpåse gröt från nestle med mango och banan, jag testade att blanda lite av den till Louie och det slutade med att han åt EN HEL PORTION!!! Jag som trodde att han bara gillade Semper än så länge 😜.

Jag nattade Theo och Lilly först idag, de andra ville se "halv åtta hos mig" och sen Idol, det är ju kvalfinalerna men alla ser ut att kunna somna när som helst.
I morgon ska de i säng tidigare, de behöver det.

Göran jobbar hela veckan och idag delad tur vilket betyder att han börjar tidigt och slutet sent med några timmar ledigt mitt på dagen.

Nu lite bilder från igår ❤️ förutom sista bilden som är från idag när Louie sov både gott och länge.


Äter mer och mer!!!

Idag klev vi upp tidigt, åkte till stan för ombesikting på forden innan de skulle bli körförbud till veckan.
Göran körde den ju på ombesiktning i torsdags när de handlade men lyset var inte helt bra och igår när han undersökte saken så hade lampan hamnat lite på sniskan så idag var det inga problem.

Det var bara jag, Göran och Louie som åkte, vi åt frukosts på det gula M:et under tiden vi väntade på att butikerna skulle öppna. Hann fördriva lite tid på Coop också + att vi var in på Leksaksaffären och köpte present till Lilly, hon fyller ju inte förrän om 2 månader men ibland kan det vara bra att vara ute i god tid.
Hilma är ju nästa att fylla år men vad hon önskar sig och vi ska hitta på åt henne blir vi inte kloka på..,

När vi gjort det vi skulle så åkte vi hem igen och var hemma i lunchtid, barnen hade ätit frukost vid 09.30 tiden så vi skippade lunchen och de fick ha sitt lördagsmys istället.

På eftermiddagen tog älsklingen och Casper med sig Theo ut i garaget och fixade lite med Epan, jag var inne med testen och började med middagen.

Louie har ju, kors i taket, börjat äta mer nu!!! Potatis och morot går hem och det får han minst 1 gång/dag nu (typ senaste veckan) och så igår testade jag ge honom gröt, som han också har ratat och han åt!!!
Idag gav jag honom gröt igen, vid 17.30 tiden och han pt lite drygt en halv portion, alltså allt som jag gjorde till honom 😄.

Jag testade majs och risvälling till honom i förrgår men det gick inte det heller. Idag testade jag att ge honom en slurk av Lillys välling men det sportade han bara ut... kanske inte blir någon vällingdrickare det här!? Ska testa gyllenmust någon dag.
Han har ju varit lite dålig på att dricka ur flaska över huvud taget men igår och idag har han druckit ganska mycket vatten ur flaskan och sugit bra och tagit riktiga klunkar 👏🏻.

Klockan är inte ens 20.00 och snart sover alla de små, Louie var trött tidigt idag och faktiskt i lite mer normal tid, han sov sista omgången lite tidigare än vanligt och jag känner att vi nog är på väg mot ännu bättre rutiner.

Igår blev det förresten inte så mycket varken sticka eller virka, vi såg på film istället.
Undrar vad det blir ikväll då? Det visar sig.

Finular och grubblar lite över hur vi ska kunna försöka får barnvakt till alla utom Casper, Lilly och Louie en helg också, Benny och Hanne vill så gärna att vi ska komma över till Norge och hälsa på en helg och det vore ju kättemysigt om vi kunde få till det. Jag tänker att om man åker torsdag eftermiddag, har hela fredag och lördag där nere och sen hem i rimlig tid på söndagen så man slipper stressa, det vore ett bra upplägg 😊
Vi får se hur saker och ting blir, ingen lätt match att tajma och fixa barnvakt till 7 barn ju 😉.

Bild från tidigare, fotade inget idag tydligen 😜

Torsdag-fredag...

Igår efter att jag lämnat barnen på dagis så åkte jag Lilly och Louie upp till Klövsjö och hälsade på Theresa och Love, vi blev bjudna på Theresas sena frukost ganska direkt när vi kom och det blev ju en jättebra lunch för mig och Lilly :).
Vi pratade och hade trevligt, hjälpte henne att lösa ett litet virkproblem, kikade igenom lite kläder som hon skulle sälja och fick med mig lite av varje hem. Sist men inte minst tog jag med mig en jättefin pigtittare och ett syskrin som kah köpe, hade även köpt hjortron men de glömde vi kvar i frysen så jag får ta dem en annan gång.
Tack så mycket för allt!
 
De håller ju på att bygga om vägen över Böle så jag klurade på om jag skulle åka över Åsarna hem, fick ett sms om att Caspers paket med kläder kommit till Åsarna så då behövde jag inte fundera så länge utan det var ganska givet att åka och hämta paketet när jag ändå var ute och åkte.
 
Göran plockade upp Casper efter mötet på skolan och åkte till stan för att köpa olja och annat till epan, göra ombesikting på forden och sista men inte minst storhandla.
När skolbarnen kom hem så lämnade de bara av väskorna och sen kilade de iväg till kompisar en stund, Susanne var snäll och hämtade barnen på dagis, Theo hade frågat om hon kunde göra det någon dag och just denna dag passade det bra.
 
Det blev en lugn eftermiddag och jag tog allt som det kom bara, jag tänkte först vänta med middagen så att Göran och Casper han hem och äta med oss men tiden tickade iväg och till sist kokade jag tortellini som är roktig latmat men barnen älskar det och blir mätta och nöjda.
 
Killarna kom hem och all mat bars in och sen packades det upp och lades på sin plats, även här fick saker och ting bara ta sin tid men allt flöt på riktigt bra och utan någon stress. Gjorde klara barnen för sängen och nattningen gick riktigt smidig, kl 18.45 lade de sig i sina sängar och strax efter 19.00 sov de.
 
Idag fredag, Hilma och Melvin gick iväg till skolan, Casper var hemma så det var friidrottsdag och han ändå inte skulle vara med pga att han fortfarande har ont efter slaget.
 
Meja fick jag hämta på skolan strax efter 08.30, hon hade snubblat till när hon hoppat av den stora gungan och då ramlat och slagit huvudet i asfalten... det var ingen större fara men förstår om hon ville hem och vila, det gör ju så ont!
 
Vi har faktiskt inte gjort så fasligt mycket idag, var till Svenstavik en sväng, handlade lite behövligt på Dollar, sen Apoteket (kronans doghandel) och sist på Ica och sen åkte vi hem igen.
 
Började med middagen tidigt så vi åt vid 15.00 när Melvin kom hem från skolan.
Efter att vi ätit så gick Göran och Casper ut i garaget och började med oljebyten på epan, Theo, Ninni och Towe gick också ut och lekte en bra stund men det märks att hösten är här på riktigt nu för de dagar som solen inte skiner genom alla moln så blir det rätt kallt i luften.
 
Jonna kom hem strax efter 16.00, en mamma som följt med dem på fjällturen skjutasde henne hem, jag hade messat henne precis innan de kom och frågat när man skulle hämta barnen på skolan ;)
Hon var glad, trött och nöjd och tyckte det var skönt att komma hem även om hon hade haft jätteroligt! Hon trode det skulle vara tråkigt + att hon skrämt upp sig själv för stup och glaciärer.
De nådde Helags topp och det var riktigt fint väder så de var en extra stor fröjd att stå där uppe! Ett och annat moln hade de gått igenom där uppe också.
Skönt att ha alls samlade igen <3
 
Alla de 5 minsta sover så jag ska kolla till de andra som inte lagt sig än men är på övervåningen, sen ska jag nog fundera över om jag ska sticka klart tröjan jag håller på med, göra klart stjärnfilten eller fortsätta på den nya stjärnfilten som jag börjat med... ;P
 
Så här placerade jag pigtittaren och det vita lilla suskrinet, tycker det blev fint :)

Snart friska, underkläder och så njuter vi av vädret.

I måndags var ju alla utom Casper hemma från skolan pga sjukan i helgen, det blev alltså ännu en lugn dag vilket var skönt.
Vi kollade upp alla barnens stövlar, vilka som ska vara klara och vem som ska ha vilka och det resulterade i alla vi fick beställa 2 nya par, inte så illa.

Jag passade även på att beställa nya underkläder och strumpor till alla som var hemma, det blir ganska dyrt men är välbehövligt, det är ju förbruktingsvaror.

Att duscha alla barnen efter middagen och göra dem klara för sängen gick förvånansvärt smidigt också.

När alla små somnat och de andra lagt sig och jag kunde sjunka ner i soffan så satte jag mig med Casper och beställde till honom också, bra om han kan vara med och välja lite själv så man inte köper "fel".
Det blev två tröjor och ett par byxor också med på beställningen och innan vi var klara så hade han beställt byxor och bälte på en annan sida och även en klocka på en tredje men det var för hans egna pengar som han tjänst när han sommarjobbat.

Göran var trött och somnade ifrån på soffan, helt förståeligt ❤️.

Vi gick och borstade tänderna, under tiden kom vi på idén att försöka vissla, jag kan vissla utåt men måste vränga läpparna så mycket så det ser helt stört ut. Casper han kan bara vissla inåt.., vi hade i alla fall skitskoj och skrattade så tårarna rann.
Casper kom även på att han skulle duscha innan han lade sig. Jag kunde inte låta bli att dra undan draperiet och skrämma honom och jag filmade samtidigt men jag tappade fokus när han blev räddning skrek till så jag råkade stänga av. Det blev i alla fall en rolig filmsnutt som vi skrattade åt.

Igår var alla barnen på skolan igen, men Mejas lärare ringde vid 10.30 och sa att hon var trött och hängig så jag hämtade hem henne.
Det blev lugna timmar för henne då hon och Lilly kikade på film, Lilly somnade med huvudet brevid hennes ben och när hon senare vaknade så lekte de så gulligt tillsammans inne på rummet.

Eftermiddagen ägnades åt matlagning och packning till Jonna som idag promenerade iväg till helagsfjällen med klassen.

Vi skulle se film igår kväll men det blev för sent så vi kikade på någon kriminalserie på tv och sen skulle vi lägga oss, jag skulle bara byta kanal och så fastnade jag ännu längre framför någon film...

Idag gick som sagt Jonna iväg till Helags med klassen, jag hann vinka av henne och krama om henne ordentligt innan de åkte då jag lämnade barnen på dagis i samma veva som deras buss kom.
Hon ringde nu vid middagen och talade om att de var framme och hon var trött men att de hade haft en bra dag.

Det hände en ganska allvarlig incident med Casper på skolan efter lunch så vi beslutade hastigt oss för att åka och hämta honom, på så vis kunde vi få träffa en av lärarna och få lite mer information om utredningen om det hela.
Kort sagt gick ca 7 elever på Casper ensam och han fick ett kraftigt slag i magen så han tappade all lift och hade svårt att få tillbaka den. Troligtvis kommer händelsen att polisanmälas av oss och kanske även av skolan.

När vi var hemma igen efter att ha hämtat barnen på dagis så stannade vi ute i det fina vädret, de skulle egentligen få smörgåsar till Mellis men det blev glass i stället och smörgåsarna fick bli middag då vi passade på att vara ute så länge som möjligt.

Nu har vi fikat, gjort barnen klara för sängarna och de små sover, Hilma och Melvin har nyss lagt sig och snart ska Meja också i säng.

Det får räcka för denna gång, lite bilder kommer här nedan.


Magsjuka, matförgiftning eller vad!? Kusinmys och Casper hemma igen!

Göran kände sig lite bubblig i magen igår eftermiddag, senare på kvällen kände jag att min mage också började bubbla lite och inom de närmsta timmarna så konstaterade vi att allas magar bubblade!
Först kom Melvin ner och sprutlackerade insidan av toaletten sittande på den och sen var det Jonnas tur, Melvin kom ner igen och denna gång kräktes han, sen kom både Meja och Ninni upp. Jag var själv tvungen att besöka toaletten 2 gånger under kcällen/ natten och innan morgonen så hade alla utom de tre minsta och Casper antingen kräkts, haft diarre eller både och... Det var ganska fullt i bäddsoffan där alla kom och lade sig en efter en.
 
 
Jag har ingen aning om det är magsjuka eller ej men oftast vid magsjuka så brukarinte alla åka dit samtidigt utan det brukar bli mer utspritt...
Matförgiftning? kanske vi har ätit något som var dåigt utan att vi visste om det?
 
I alla fall så efter frukost så övergick de bubbliga magarna till feber, alla de som varit dåliga (av barnen) har även haft feber under dagen, någon bara 38,1 grader men både Meja och Melvin hade upp emot 39,4 grader...
 
Så ja det blev ännu en lugn dag här hemma och denna var exra lugn med filmmaraton för de som orkade titta, Lilly och Theo som inte alls verkar vara påverkade har lekt på som vanligt och det har märkts att de varit lite extra rastlösa just idag när alla andra syskonen bara legat och slappat.
 
 
Göran skulle ha jobbat idag men fram emot morgontimmarna så sjukanmälde han sig av förklarliga skäl, han hade också behövt gå på toaletten och även om han skulle ha varit frisk så skulle det kanske ha varit dumt om han jobbade med risk för att ta med sig någon form ac smitta här hemifrån...
I morgon är det bara Casper som ska på skolan...
 
Angående Casper förresten så kom han äntligen hem igår efter över en vecka borta! Han har bott i Brånan hos Tina och magnus för att se efter djuren när de har solat och badat i Grekland.
Det har gått fin fint för honom även om han haft lite tråkigt och svårt att komma på något att göra men å andra sidan så kanske han har passat på att sova då istället.
Han var även snäll och städade ihop leksaker och tog reda på en del ren disk och dammsög när de åkt, de fick lite bråttom och hann inte stöka undan allt som de hade tänkt. han var även snäll och klippte gräsert och plockade i ordning på tomten så man kan säga att de fick sig en liten extra överrakning när de kom hem sent igår <3 och jag vet att det uppskattades!
 
Skönt att ha honom hemma igen <3 sov hos mamma i natt då bäddsoffan var full.
 
Casper passade även på att ta epan och åka till Myrviken för att hälsa på faster Ewe med familj <3. Som jag förstod det så hade de haft en bra dag tillsammans, han hade lekt och spelat tv-spel med kusinerna och blivit bjuden på finmiddag innan det var dags att åka tillbaka till Brånan och djuren.
Tack fina Ewe och Niklas, Freddie och Emmie, vi måste ses allihopa snart, det var väldigt länge sen sist, vi kanske kan bjuda hit er på middag någonting framöver?Casper hade en toppendag med er!
 
Casper 15 år och Freddie drygt 4,5 år <3
 
 
Lilly och Theo Klättrar upp vid pappas dator och knappar på tangenterna och testar svettband på huvudet så fort de hinner ;P <3<3<3
 

En spännande natt och en relativt lugn dag...

Göran började jobba 07.00 i morse och han gillar inte att börja den där halvtimman tidigare av någon anledning och man kan nästa tro att den lilla detaljen har stört honom hela natten...
Jag brukar ju kunna vakna några gånger per natt men han brukar oftast somna och sen sover han som en stock tills det är morgon... men i natt har han vaknat och jag också, säkert på grund av att han vänt och vridit på sig, minst 5 ggr och kollat på klocka! Första gången han kollade på klockan så var det bara 20 min efter att han somnat, han kände det alltså som att det var morgon då... vi har vaknat, han har kollat på klockan, han har suckat men ändå med ett leende och sen har vi somnat om flera gånger om och i morse så hade han redan klivit upp innan klockan ringde strax innan 06.00
 
Han gick som sagt till jobbet strax innan 07.00 och då var de flesta av barnen redan vakna, jag låg kvar och drog mig en stund då de kikade på barnprogram på tv:n men det dröjde inte länge förrän de började tjafsa om småsaker... ett säkert tecken på att de varit uppe för sent igår och sovit för lite.
 
Vi åt frukost redan strax efter 08.00 denna morgon, väldigt tidigt för att vara helg men det kändes som att det var lika bra att starta dagen så snart som möjligt då de ändå inte var på bra humör.
Vi åt morotsbröd med pumpakärnor som Jonna hade med sig hem från hemkunskapen igår och så filbröd som jag bakade igår kväll efter att barnen lagt sig.
Lunch åt vi när Göran kom hem på rast vid 13.30 tiden.
 
 
Idag har varit en sån dag då vi gjort så lite som möjligt, lite sämre väder ute med kalla vindar och lite regn (?) och griniga barn... de fick sitta med sina plattor mellan frukost och lunch (inget tvång) och sen efter lunch valde de att leka inne på barnens rum och strax innan 16.00 gick vi ut en stund då vi hade fikat tårta (idag igen) strax innan 15.00 tiden. Susanne hade en halv tårta till kvar i kylen som vi fick ta och denna var en lila prnsesstårta och alla tyckte den var godare än den traditionella som vi åt igår, slurp sa det!
 
Väl ute så plockade jag fram dockvargnarna (3 st) och sen gick vi en promenad först bort till "Marias cafe" och sen runt Thunells-kvarteret. Towe, Ninni och Lilly med varsin dockvagn, Thoe på srpingcykeln och så Hilma som hjälpte Lilly så jag körde Louie i vagnen. Jag trodde han skulle somna men det lyckades han inte med förrän när vi kommit hem och jag ställde ifrån mig vagnen för att fixa lite inne.
 
Jag frågade Jonna snält om hon ville laga middag, som idag var väldigt lättlagad, nuggets med pommes och det gjorde hon utan större protester, Meja vek handdukarna som hängt ute på tork under eftermiddagen.
 
Nu har alla barn lagt sig och Göran kom nyss innanför dörren, han Jobbade till 22.00 med en rast melan 14.00-16.00 men de timmarna gick fort eftersom vi åt direkt.
 
Jag fick ta lite ersättning av Kajsa idag för att testa till Louie, hon hade semper och jag tänkta att märke kan ju spela roll ibland och han spottade faktiskt inte och grimaserade lika illa till den här,  han drack den inte direkt heller men svalde några klunkar i alla fall! Jag tror jag ska testa ge honom lite mitt på dagen då han inte är så trött och bara vill sova som nu på kvällen.
 
För övrigt så leker han mer och mer på golvet nu Louie, han är ganska stabil på att sitta nu så man vågar låta honom sitta och pilla med leksaker utan att man måste stå brevid och vara beredd. Han älskar att gnaga på babblarna ;)
 
 
 
Jag testade koka egen gröt med plommon i idag, mixade den slät men han tyckte inte det var så poppis, mosade i en bit banan och det blev lite bättre, han gapade lite i alla fall men svalde inte utan spottade mest ut... innan middagen gav jag honom puren jag kokade igår och den åt han, känns som det i alla fall går åt rätt håll!
 
Det är INTE gott med gröt mamma!!!
 
Tänkte jag skulle hinna med att fixa lite helgmys till de större barnen ikväll men efter att ha nattat de tre minsta i stora sovrummet/lekrummet och sen Louie så var klockan redan 20.30 så jag får göra ett nytt försök i morgon på dagen...
 
Sist men inte minst så frågade Towe om vi kunde leka lite med snapchat och det är ju sllid skoj så varför inte!?
Vi tog flera bilder men här ar två av dem och de får tala för sig själva
 
 
 
 

Lugna dagar 😊

Både igår och idag har varit ganska lugna dagar utan överdrivet mycket måsten och det är ganska skönt att kunna "andas" ibland.

Igår när alla barnen var på skola och dagis förutom Lilly och Louie så var det så lugn och skönt, Lilly var på bra humör och allt bara flöt på.
Vi gick en promenad på affären efter dagislämningen, köpte lite lunch då det inte fanns några rester och det kan vara extra skönt att slippa laga något ibland.

När barnen kom hem så gick vi ut och var ute någon timme, det var soligt och nästan ingen blåst och typ +17 grader.
Jonna och Meja var med kompisar och de höll till borta på Åsen-kvarteret och spelade boll, de andra här hemma pysslade med lite av varje.

Under förmiddagen tvättade jag två maskiner och det var väl ungefär de måste förutom måltiderna och annat dagligt som var igår.

Inatt och idag har det regnat men bara på förmiddagen men det blir ju ändå blött ute och ganska skönt en fredag att bara slappa inne en hel dag! Men jag fick en lite chock när jag senare på eftermiddagen skulle på affären och 4möttes av att det var mycket varmare ute än jag trott, vindstilla och nästan +20 grader!!!

Vi åt tacos till middag och sen fick vi tårta av Ivan, vi skulle egentligen gå ner till Östgärdet och fika men han var för trött och skulle lägga sig så vi fick ta med tårtan hem.

Jag kokade två potatisar och en morot ;till Louie idag och så en rejäl klick smör och ganska lös konsistens och vet ni, han åt!!! Han har ätit av det två gånger idag och det känns ju skönt att han tycker om något annat ön tutte, eller ja äter i alla fall.

Jag försökte med välling ikväll igen men det gick inte idag heller, varför gillar han den inte!?
Jag ska testa koka egen gröt till honom också då går vi se.

I alla fall denna helg då det varit lite tid över så har jag virkat, först har jag gjort två grytlappar som ska skickas iväg 😊.
Sen började jag på en stjärnfilt som faktiskt blir ganska så fin.

Meja hade kompis med sig hem efter skolan idag, D, som ska sova här inatt så Jonna sover i bäddsoffan här i natt.

Lite bilder från dagen, stjärnfilten, Towe i baguettlådan, den godkända purén och så plockade Jonna sniglar på vägen hem från affären för att akut köpa riven ost.

Nu lite till virka tror jag.


Att gå en mil...

...är kanske inte så vårt som jag hade föreställt mig... för jag lyckades med et idag utan att det egentligen var meningen ;)
 
Först tog jag bilen för att lämna barnen på dagis, hade tänkt gå med dem då de vill se trollen som är längs cykelvägen men de var inte så sammarbetsvilliga så vi skulle inte ha hunnit...
När jag kom hem så satte jag Lilly och Louie i Donkeyn (dubbelvagnen) och så knatade vi iväg på en promenad i det fina vädret. 
Jag slängde iväg ett meddelande till Kajsa för att se om hon kanske ville göra oss sällskap och hon skulle bara ge sonen gröt och fixa lite först så då pasade vi på att gå förbi svärmor för att tjuva lite av kålpuddingen som blev kvar igår, till lunch idag.
Kajsa var nästan klar när vi kom förbi, jag och Lilly gick in en stund under tiden hon bleb klar och Louie sov i vagnen.
 
Vi gick till korsningen på andra sidan fär att vända och gå hemåt igen och det blev ju minst 4 km, vi var tillbaka hemma igen vid 11.00 tiden, perfekt tajming för Göran hade sin lunch strax efter.
 
Efter lunchen så lekte Lilly och Louie lite på golvet och jag vek en del tvätt och stoppade på plats, men var det dags för Lilly att sova och Louie också för den delen, jag gjorde klar Lilly och satte henne i vagnen med nappen där hon fick sitta under tiden som jag bytte på Louie och ammade honom.
När de båda satt i vagnen så fixade jag undan det sista av tvätten som hängde framme och inan jag var klar så sov de båda och jag ställde ut dem nedanför bron med dörren öppen och så fixade jag undan ännu lite mer tvätt innan det blev dags att gå och hämta barnen på dagis.
På onsdagar när Göran jobbar blir det lite trixigt då dagisbarnen ska hämtas precis i när de minst oftast sover och skolbarnen kommer inte hem förrän närmare 14.00...
 
i alla fall så traskade jag iväg, skönt att gå i lugn och ro och när jag kom fram ville barnen leka på den nya klätterställningen och vi hade ju ingen tid att passa så det gick ju bra, flera av klasserna F och 1 var också där och lekte och de var mäkta imponerad av Theos klättrande!!! Själv så önskar jag att han inte var så bra på att klättra...
 
När skolbarnen hade slutat ca 45 min senare och skulle vänta på bussen så ville alla mina barn gå med mig men när bussen väl kom så slutade det med att alla utom Lilly och Louie åkte bussen, dagisbarnen också så det var bara för mig att lägga på ett kål och knata hemöver.
Solen sken och det var typ +17 grader men så blåste ändå rätt håda vindar som gjorde att jag ändå hade jackan på och jag var rätt svettig när jag kom hem!
 
Meja fick ta med sig kompisen D hem idag och ev så ska hon sova här i helgen.
Egentligen så skulle hennes mamma hämta hene efter middagen men jag föreslog att hon kunde sova över om hon ville och det var ingen tvekan!
 
Vi åt köttsoppa till middag, inte hemgkort utan köpt av märken BONG och den köper vi aldrig igen för den var inte alls bra...
Barnen åt ju inte så mycket till middag av förståeliga skäl så jag satte igång och bakade en blåbärspaj som vi åt till kvällsfika.
 
Nu sover alla barnen och mina ögon går i kors men jag vill avsluta med att berätta att mina promenader idag resulterade i att jag gått en hel mil!!!
 
Att höra vågorna klucka i sjön...
 
att se dessa sötnosar sova...
 
och att äta blåbärspaj, det är små guldkorn i livet det <3
 
 

Bästa svärmor!!!

I morse klev jag upp och kokade gröt som vanligt, barnen behövde inte ha lika bråttom till bussen idag.
Göran gick till Jobbet strax innan 07.30, lite före barnen gick till bussen och sen var det bara jag, dagisbarnen och de två minsta hemma.
 
Först tog jag tag i att få på dem kläder och borsta sina tänder och sen smet de in på rummet och lekte alla tillsammans och då passade jag på att göra klart Louie och amma honom och under tiden jag satt sär och sneglade på Louie vid bröstet och sen på klockan så fick jag en ide! En ide som funkade helt utmärkt i praktiken också och det var ju en stor fördel!
Jag satte Louie i babyskyddet som jag annars också skulle ha gjort men sen satte jag dit adaptrarna på Buffalo-chassit och sen dit med bilstolen och på så vis kunde jag packa alla kläder och stövlar, som vi skulle ha med oss, under vagnen.
Barnen kom ut i hallen precis lagom för påklädning och jag lyckades hålla huvudet kallt och fick med mig allt och alla innan vi klev utanför dörren pch låste. 
Grejen med chassit var ju att jag slapp bära vare sig den tunge bilstolen med Louie i och även packningen, det var bara att sätta in alla i bilen, sist Louie och sen lyfta in chassit med packningen i bagaget och sen åka.
Framme på dagis så var det bara att göra samma procedur fast baklönges och sen bara att gå utan att kånga massa otympliga grejer och kunna speinga efter Theo som smet till nya klätterställningen, utan att släppa ner all packning på backen.
Lämningen gick smidigt och vi var ute i bilen igen några minuter efter 09.00
 
Väl hemma så tog vi en promenad ner till Östgärdet, tänkte Lilly och Louie skulle överraska farmor på jobbet, visste hon skulle dit en sväng på morgonen men hon hade precis gått och ringde strax efter att vi gått ut genom dörrarna igen, så var hon hemma hos oss, vi hade precis gått om varandra :)
Vi följde med henne hem en stund.
Susanne hade frågat redan för någon dag sen om hon skulle låna både Lilly och Louie en stund idag så jag fick vara helat för mig själv en stund och det lät inte alls fel så vi gick hem till oss igen efter en stund och bytte till Donkeyn (dubbelvagnen) så att hon kunde börja med att ta en promenad då Louie ändå skulle sova och hon skulle på affären.
Så vad gjorde jag då, jo jag åt två kex, drack ett glas vatten, pumpade ur lite mjölk för att ha tills ikväll och testa om han accepterar att dricka den ur flaskan!? Jag förberedde lunchen som skulle bli amerikanska pannkakor med bacon och sen satte jag mig och virkade i soffan.
 
När Göran kom hem vid 12.30 så stekte jag pannkakorna och baconet och la upp på tallrikar och sen åt vi i vardagsrummet, Göran hade startat en film för att slappa lite innan han skulle iväg och jobba igen vid 16.00.
Under tiden som jag stekte pannkakorna så var jag ju tvungen och skriva till Susanne för att höra hur det gick och det gick bara bra, de hade båda (!!!) ätit mat och var nöjda, Louie hade ätit en halv mosad potatis med smör och sen fjärdedels banan + lite vatten, super bra!
 
Onyttig lunch för två!!!
 
När vi ätit klart dröjde det inte länge förrän skolbarnen trillade in och sen tog jag med mig Meja och åkte på affären innan det var dags att hämta hem dagisbarnen. Under tiden skulle Susanne gå hem till oss med Lilly och Louie igen.
Ca 4 timmar var de med farmor idag och det gick ju jätte bra!
När jag hade fixat lite frukt till barnen så satte jag mig och ammade Louie som åt och sen somnade han nöjt
 
Tidigare när jag virkade så hade jag börjat virka på en litene elefant, en elefant som jag spontant kom på att jag skulle ha gjort till Görans mormor som fyllt år för några dagar sen. Inte nog med att Susanne hade barnen idag så hade hon även bjudit oss på middag idag och då även Görans mormor Anita, lite för att fira att hon fyllt 74 år och jag behövde ju då en liten present till henna och vad passar då bättre än en elefant då hon samlar på elefanter!?
 
I alla fall så hann jag ganska precis klart med den innan det var dags att gå, Göran hade gått iväg för en dryg halvtimma sen för att jobba igen.
Jag samlade ihop barnen som hjälptes åt att plocka ihop de få leksaker som var framme och sen skickade jag dem lite i förväg för att jag skulle förbereda lite inför nattningen, ta in tväten och vänta så att Louie fick sova lite till, klockan var då ca 16.30 och strax efter 17.00 gick även jag hemifrån, jag, Louie, Ninni och Melvin, för Ninni och Melvin hade hunnit komma tillbaka hem igen,
 
Gammelmormor Anita blev glad <3
 
Vi blev bjudna på kålpudding som var supergod och efter det fick vi glass och maränger, typ marängswiss fast alla fick ta det de ville ha.
När vi ätit klart båd emat och efterrätt och barnen hunnit vara en stund i lekparken nedanför och lekt så knatade vi hemöver och nattade barnen, klockan var lite senare än tänkt, 20.30 men så få det bli ibland .
 
Jonna hjälpte mig att natta de små så att jag kunde ta mig an Louie utan en massa avbrott,
Jag fick faktiskt i honom bröstmjölken ur flaskan som jag värmde men jag trior hålet i nappen vara förstort... när den lilla mjölken var slut så fyllde jag på med lite ersättning eoch värmde och sen skulle jag ge honom men det var inte lika gott och det mesta spottade han bara ut.
 
Nu sover alla barn och Göran kom nyss hem, mina ögon går i kors och det är nog dags att sova men innan det vill jag bara summera dagen med VILKEN FANTASTISK SVÄRMOR JAG HAR!!! <3<3<3
 
 

Måndag... med tvätt...

I morse var jag ganska trött men ändå pigg... ja jag vet inte, jag kände att jag hade kunnat ligga kvar och somna hur lätt som helst men jag hade ändå inga problem att kliva upp.
 
Det blev stressigt för barnen til bussen, speciellt för Melvin som man måste mana på lite extra men ändå försiktigt så han inte får ett utbrott på att man tjatar... de kom i alla fall iväg och de hann med bussen.
 
Göran började jobb 07.30 och slutade 16.30, han var hemma ca 15-20 på lunch, mer hann han inte för han fick ta lite extra besök som inte var planerade pga något möte med ordinarie personal.
 
Jag gjorde ett försök med Theo att han skulle vara utan blöja, igår var han utan i flera timmar och det gick jätte bra, idag gick det sämre kan man säga... först gjorde han nr 2 i kalsongerna, så kan det ju bli, han måste ju göra sina misstag för att lära sig. Jag tvättade av honom ordentligt i duschen men sen bad han om att få stå kvar och duscha mera, han älskar atta duscha!!! Visst fick han det, då kunde ju jag hjälpa de andra med kläder och tandborstning och ändå veta vart han var. Efter ca 30 min fick jag övertala honom att kliva ur och klä på sig...
Inom ganska kort tid hade han pinkat ner sig 3 ggr och ändå hade han varit på toaletten däremellan, och det var inte så att han sa till att han hade kissat utan jag upptäckte det när han satt och kladdade och lekte i kisset gång på gång... efter en 3:e dusch så fick blöjan åka på denna dag... nya tag en annan dag...
 
Ja timmarna gick, tvättmaskinen har gått varm, vi åt lunch, Lilly somnade med en bok över ansiktet när jag skulle hänga tvätten (eller vad jag nu var upptagen med just då!?), jag hade lagt henne i vagnen och sa åt henne att jag skulle komma strax, Towe var snäll och gav henne en bok att titta i så länge.
 
 
 
De har lekt ganska bra idag på förmiddagen även om de slagits och kastst grejer på varandra också (förstår inte varför de börjat med det!? Svär gör de också rätt som det är... Ninni går runt och säger "macka facka...(någonting mer)" och vet inte alls vad hon egentligen säger, skällde på henne och hon såg ut som ett frågetecken när jag sa att det var fula ord på engelska (mother fucker)...
 
Skolbarnen kom hem, gjorde sina läxor och ville sen slappa med ipads och någon vid datorn... det såg ut att vara ganska fint väder ute och jag hade tänkt gå ut, det blåste lite och var ca +15 grader men strålande sol... men ingen annan ville gå ut och med tanke på att de minsta är snoriga som det är och jag hade att göra här inne så skippade vi det... fy vilken hemsk mamma jag är (!!!) som inte går ut med barnen...
 
I morgon är det förhopningsvis dagis, Theo hade lite feber tidigare i helgen men idag var alla feberfria och visst finnns det snoriga näsor också men inte så de rinner konstant, kollar läget i morgon.
 
Till middag åt vi korv och mos, Jonna och Meja bad att få lägga sig vid 19.00 tiden, Jonna hade tjatat sen strax efter 17.00 att få lägga sig, varför vet jag inte men kan anan att hon kanske ville ligga med mobilen och surfa/spela...
Vid 19.00 gjorde vi de y´ngre klar för sängen och jag satte mig med dem under tiden som Louie var med pappan, jag var klar med nattningen ganska lagom tills Idol började, Hilma och Melivn satt upp oech kikade på det.
 
För att summera dagen så har den varit lugn men hektisk på samma gång, jag har lugnt och metodiskt gjort det som ska göras, i alla fall det jag hann med samtidigt som jag har fått springa och tjata på barnen att vara snälla eller sluta med hyss... 4 maskiner blev i alla fall tvättade, nu är det bara en tvättkortg kvar med kläder och sen alla påslakan kvar till en annan dag.
 
Nu ikväll har jag kikat på " Det okända" och "Sophias änglar"
 
Nu blir det strax sängen, lite kvar att fixa, i morgon hoppas jag att jag vaknar pigg och utvilad...
 
Puss och hej
 
 

Sista rycket!!!

Började dagen med lite senare frukost, Göran hoppade över frukosten och gick direkt upp på övervåningen för att putsa fönstren så vi blir klara med den grejen på listan. Dock är våra fönster ganska gamla, så som huset, måste nog börja fundera på fönsterbyte vilket PR som helst 😂.

Ja och sen var det bara att fortsätta försöka vara effektiv med städningen mellan blöjbyten, amningstillfällen, nedsövningar, barn som gör hyss osv...
Sakta men säkert närmar vi oss målet, sängarna är renbäddade, hälften av golven skurade, middagen intagen, barnen duschade och nu sover snart de 4 minsta, räknar inte Louie som ska få pyjamas och tutte när Lilly somnat, alltid hon som är sist att somna numera.

Ja och sen är det "bara" att skura klart golven och skura badrummet kvar innan vi kan duscha, bädda rent i sängen och sen lär det vara dags att sova.
Resten av veckan står det tvätt på schemat, önskar mer och mer att jag hade två tvättmaskiner och två torktumlare och sen vore det ju bra med en tvättstuga att ha dem i också, nu är ju allt i badrummet och vi har ju bara ett!
Jaja, tvättkorgarna är fulla med både kläder, sängkläder och handdukar men med tanke på att maskinen tar 8 kg så borde jag få bort det mesta i morgon om jag börjar tidigt 😅.

Nu sover hon, så bäst att ta sig an Louie och mysa lite med honom och samtidigt skicka Hilma och Melvin i säng, Jonna och Meja har redan lagt sig, självmant, de ville ha sina telefoner en stund innan det är dags att stänga ögonen och sova.

Lite snapchat-lek med Towe tidigare ❤️


Mammas mat (bröstmjölk) är godast!!!

 Ja så tycker troligtvis Louie utan några tvivel alls för han vill inte äta något annat... eller jo jag har fått honom att i alla fall äta lite pure med majs och potatis som jag köpte, och sista gången som jag gjorde gröt åt honom så åt han faktiskt nästan upp sina lilla smakportion men för övrigt så är det ena värre än det andra!
 
Fruktpuren är nog det västa, nu har jag inte testat på ett tag men han såg så otroligt äcklad ut! Välling funkar inte alls, han smakar och sen trycker han bort flaskan, vill inte ha... en av gångerna som jag tetsta så sippade han faktiskt i sig lite, någon liten kluk men sen bort med den.
 
Jag har sen en tid tillbaka haft två tetror med ersättning i kylen, var i en tillväxtfas då det ibland kändess om att inte mjälken skulle räcka, som vi köpte dem men inte behövt användas. Jag tänkte att det kanske han i alla fall kan tänkas tycka är gott då det ska påminna så mycket om bröstmjölk, ikväll testade jag men nej, det ville han inte heller ha...
 
Så ja han är drygt 7 månader gammal och ammas fortfarande fullt och verkar inte alls ha några tankar på att börja äta något annat och det är väl egentligen ok för mig bara det räcker, att jag har så att det räcker för om det skulle bli slut... hur gör vi då!? Kommer han att äta annat om han blir tillräckligt hungrig? Tänk va han kommer att måste plågas då, behöva vara ledsen av hunger utan att förstå, så frustrerad innan han förhoppningsvis förstår att han måste äta annat som jag erbjuder för att stilla hungern och han ska bli nöjd och glad igen! Fy va hemskt, det vill jag helst undvika så jag ska försöka erbjuda honom smakportioner varje dag nu och även kanske välling, jag har ju ändå köpt hem och nåfon gång kanske det släpper!? Det måste det göra, sen får han fortsätta amma ändå såklart men det ska kanske inte vara det som är huvudmålen i hans meny...
 
Det är lite smått frustrerande att mina babisar blivit alltmer kräsna av sig och det har varit svårare och svårare att få dem att börja äta mat och välling men inte i närheten av hur svårt det är med denna lilla herre... vad har jag i brösten? vad smakar det? vad är det som gör att maten uppenbarligen är så "äcklig" i jämförelse? Inte ens söta saker som vi låtot honom smaka tycker han är gott, majs och potatis är det han ätit enklast, som han faktiskt senstae gångerna självmant gapat efter (dock inte som en hungrig fågelunge, långt ifrån!) mer åt och svalt utan att spotta ut... har köpt hem potatis så jag tänkte jag ska experimentera lite till veckan med potatis, majs, gröna ärtor och morötter så får vi hoppas att det går hem.
 
Min envisa lilla gofis som så gott som alltid är glad och nöjd med livet <3
 
 
 

Älghälga...

Älghelga firar 25 år i år och vi åkte dit en sväng idag. De hade fixat ett minitivoli men dit gick vi inte ens då det regnade, Lilly var grinig och några av resten verkade ha glömt öronen hemma...

Men det som jag tycker är så synd är att de annonserar så stort, skriver 30-40 knallar och så när man kommer dit så är det max 10 st... Det blir bara sämre för varje år tyvärr.
Dessutom så var det mest knallar som sålde mat denna gång tyckte jag.
Vi har pratat om att vi kanske ska åka på någon av de större marknaderna något år, typ i Huddik eller Rättvik, det vore roligt, länge den sist.

I alla fall blev det en tur på Dollar dit jag fick skjuts av Casper i epan, följde med honom på Ica för att handla inför veckan då han har fått ett fint uppdrag.
Under tiden sommar handlade så tog Göran barnen och gick till bilen som vi ställt hos fan Nilsson som vi gjorde sällskap med både ner på byn och sen hem.
De två roligaste sakerna av det vi gjorde i Svenstavik idag var väl att träffa och umgås med dem samt att vi fick smaka mjölk och bullar från "Kossans" i Hoverberg där de har ett eget litet mejeri där man kan åka och tanka mjölk i fina glasflaskor.

Till middag blev det makaroner, grillkorv och grönsaker. Älsklingen lagade maten och jag putsade fönstren.
Efter middagen röjde jag i köket innan jag satte igång att stryka gardinerna som jag nu hängt upp, dammsög och skurade golvet där inne också på en gång, resten tar vi i morgon.

Meja åkte til kompis igår och skulle komma hem idag men de hade så roligt så mamman skrev och frågade ifall de fick låna henne en natt till. De hade också varit på älghälga och fått åka karuseller, när de kom hem därifrån var det trötta, nöjda, blöta och lite frusna så de skulle bädda ber sig under lite filtar och tända en brasa för lite extra värme. Låter hur lyckligt som helst!!!

Nu sover strax barnen här inne (tar extra lång tid ikväll då alla sov i bilen på vägen hem från Svenstavik) men jag tror bestämt att Jag hörde att Louie, som jag nattade för en stund sedan, är vaken nu igen... Lilla plutten som är förkyld och har lite feber, igår vaknade han 2 gånger innan han somnade ordentligt för natten, andra gången somnade han om mot min axel direkt men vi satt och mös en stund extra ändå (men det kanske jag skrev i förra inlägget!?)

Jonna, Melvin och Hilma har filmkväll uppe i nya soffhörnan (inne hos Hilma och Melvin) ikväll, får se vad jag och älsklingen ska hitta på, antingen något tillsammans eller var och för sig, fast ändå i sällskap av varandra, det är ju mysigt det också ❤️

Dagens bild blir avslutningsvis från middagen, skulle bara kolla ett meddelande på telefonen och så ploppade kameran fram och fångade allt så fint, vår vardag.


Lite sjuk...

Liten och febrig somnade han halvsittande i soffan igår kväll efter att fått komma upp en stund när han vaknade och var lite missnöjd.
Jag tog honom i famnen och ammade honom lite innan jag åter lade honom i sin säng, där han lugnt sov vidare.
Han vaknade ännu en gång och gnällde i sömnen, jag tig upp honom och han somnade ganska direkt om på min axel men jag satt med honom i soffan och myste en stund i alla fall innan jag lade ner honom igen ❤️.
Sen sov han ända tills klockan var ca 06.14 i morse då han åt och sen halvsov en stund till. Nu sitter han och pillar med leksaker i soffan hos de morgonpigga syskonen.


Flit i stugan!!!

Först av allt så måste jag svära lite på den nya bloggappen!!! Kommer inte så bra överens med den och råkade just radera hela mitt relativt långa inlägg som jag precis gjort klart!!! Grrr... men nu kör vi igen, väntar ändå på att Lilly ska somna.

Jo för någon vecks sen så började jag att skriva på en lista med saker som behöver göras nu eftersommaren och Göran brukar haka på och hjälpa mig att få saker och ting gjorda på dessa listor.

Igår sorterade vi kläder, bytte storlek till de tre minsta samt plockade bort alla sommarkläder så som shorts, tunna somriga klänningar osv...
Vi hann inte klart med alla så Melvin och de två stora flickorna är kvar till en annan dag.

Idag däremot så skulle vi städa (på Görans initiativ, jag har legat i startgroparna länge) och jag hade föreställt mig att golven och badrummet skulle få sig en omgång men det blev mycket mer än så!!!
Vi har ägnat större delen av dagen till att plocka och stöka undan i vårt sovrum och i vardagsrummet, det stod ju "storstäda" på listan och fönstren blev också putsade.
Allt detta på Görans initiativ och när han är på hugget så hakar jag gladeligen på och assisterar, hjälper och fixar. När Göran leddes städningen så är det bara att haka på och underlätta hans arbete, han putsade fönstren, jag strök gardiner och Hilma dammade elementet! Persiennerna tog han ner och utbi garaget för en omgång med tryckliften också.
Jag älskar att ha ordning och rent men jag orkar inte alltid vara den som städar och fixar och det är inte alla gånger som Göran är så på de gånger som jag känner lust att röja, som är typ jämt... Men nu efter denna långa sommar med en massa spring ut och in och stök överallt så ska det blir skönt att få riktig ordning, städat, rent och fint.
Göran är innerst inne som jag och vill ha ordning och fint men det är lite som han säger, ingen idé att slita häcken av sig för att hålla det pedantiskt rent när man har barn även om bi är ganska bra på det här med var sak på sin plats osv... Somrarna stökar till lite i både hus och rutiner.
"Att städa när man har barn är som att skotta snö när det fortfarande snöar"
Tack för allt flitigt slit idag älskling och på söndag har vi förhoppningsvis ett extra rogivande hem.

Varför dessa två rum tog så lång tid kan ha att göra med att Theo och Ninni gjort massa hyss hela dagen så fort vi inte haft alla ögon på dem.., rastlösa kan hända men ute och lekt har de också hunnit vara 😊

Efter middagen, dom Jonna för övrigt fixade med helst självmant, så tog vi tag i lekrummet!!! Alla leksaker har nu sorterats och funnit sin plats, vissa i soporna dock. Även leksakerna som blivit kvar i vardagsrummet en tid (lego/duplo, klossar och annat för de mindre) fick nu flytta in i lekrummet. Det flyttades om lite också men det är ju bara uppiggande med lite förändring.

Hilma och Melvin delar ju ett av rummen uppe men har haft lite svårt att hålla ordning och det har inte blivit så mycket bättre trots att vi påmint dem så idag satte vu ner foten och de fick minsan ta tag i det hela. De städade och plockade uppe medan vi fixade med lekrummet.
När vi kom upp var det mycket bättre och vi kunde börja göra om lite där uppe som vi lovat.
Anledningen till oredan tror jag mycket berodde på platsbrist då de ville ha våningssängen delad timm två enkelsängar så nu fick det bli en våningssäng i alla fall.
Vi bytte även plats på soffan som vi slängt ut i hallen från Jonna och Mejas rum, mot bordet som de hade i rummet. Det blev en jätte mysig soff-tv-hörna och så ändå plats i hallen för att sitta och rita och pyssla. Massor med luft blev det och mycket mer lättstädat.

Det är en hel del kvar att göra men vi tar det i morgon eller på söndag och när allt plockande är klart så ska golven äntligen gå sig en ordentlig omgång och det kommer att kännas så underbart med ett rent och fint hem igen!!! Inte för att det är värsta kaoset nu egentligen men ändå, att veta att det är ordning och reda och rena fina golv.

Nu ska jag natta Louie (igen) han har vaknat till nu när jag suttit med Lilly, men när alla sover så ska jag dyka ner i en av mina korgar med garn och göra lite ordning och reda där också.

Bjuder på en fin bild på Theo då han tycker att han är "jätte schnygg" efter att ha sminkat sig själv då systrarnas sminkning inte dög. De fick härom dagen ta fram stora sminklådan och vara kreativa 😊. Understa bilden är när han lagt sista touchen med lite extra läppstift 😂


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus