BVC, tandis, glass och Morris...

07.50 klev jag upp, lite för sent egentligen men vi hann ändå...

Casper sov hos Tony natten till idag så det var bara Jonna som skulle göra sig klar i tid för att hinna med bussen, hon var lite bekymrad över att hon skulle gå till bussen helt själv!

Efter mycket om och men så kom hon äntligen iväg och även fastän hon var sen så verkade det som att hon hann med bussen i alla fall!

Göran och Meja var sist att komma till bordet och äta sin gröt... vi andra var klara innan de ens satte sig, och Jonna gick precis till bussen...

När alla ätit klart byttes det blöjor och kläddes på, sist borstades det tänder innan alla klädde ytterkläderna och gick ut till bilen... klockan var strax efter 09.00 så vi var lite sen men det var ändå smidigare att lämna Meja lite för sent och att alla kom iväg på samma gång då vi skulle till Svensta än om vi skulle ha lämnat henne först för att sen komma iväg med resten av oss...

Meja pratade med Cornelias pappa och det bestämdes att meja fick följa med dem hem efter dagis, det passade ju jätte bra då vi inte skulle ha hunnit hem till 14.00 och då hade Casper fått hämta henne annars...

Efter att ha varit på skolan med nyckeln till Casper och på macken och tankat bilen så åkte vi mot Svenstavik för att kl 10.00 befinna oss på BVC för 5 månaders kontroll på Towe samt 18 månaders kontroll på Hilma, båda kontrollerna gick ju jätte bra!

Vi var klara ganska precis 10.30 och eftersom vi inte skulle vara hos tandläkaren förrän kl.13.00 så åkte vi till Åsarna och käkade lite lunch, det var för många ställen i Svensta att välja på därav blev det Åsarna. Vi åt på kiosken och resan tog ju lite tid också så å blev det inte lika lång väntan...

Göran gick in med Melvin till tandläkaren och besöket gick bra, lite tjurigt i början men till slut så gapade den lille mannen!

Klockan 14.00 hade Göran sen tid på Arbetsförmedlingen för ett möte med sin nya jobbcoach, han gick in en bra stund innan för att fördriva tiden med att leta efter eventuella jobb innan mötet, vi andra satt kvar i bilen... Melvin blev så uttråkad så han somnade, Hilma somnade på vägen tillbaka från Åsarna efter att vi ätit och Towe sov lite då och då... snuttade då tillfälle gavs och passade även på att bajja, tur bilen är rymlig, enkelt att bara lägga henne på sätet och byta blöjan!

Efter Görans möte så åkte vi hem. Casper var hos Emilia, han ringde och frågade ifall han fick cykla dit då vi väntade på grabbarna när de var hos tandläkaren, Jonna hade redan igår bestämt med Elin och Åsa att hon skulle följa med hem till Elin efter skolan och Meja hon var ju hos Cornelia och åt tårta! Cornelia fyllde nämligen 5 år idag! Grattis Cornelia!!!

Vid 16.30 kom både Jonna och Casper hem, Göran blev tillfrågad igår varför inte våra barn var med på fotbollsträningarna... så vi frågade om de var intresserade och de ville börja igen. Casper har ju varit med förut men tappade intresset och för Jonna är det nu första året hon spelar!

Jag gick ut i lagårn och letade reda på fotbollsskorna och sen värmde vi maten, fick med fiskgratäng från mamma i söndags så det fick bli middagen, till hade vi bulgur!
Vi åt och 17.40 åkte Göran iväg med Jonna och Casper, de var sena på grund av att Jonna vägrade äta maten, träningen höll till i Klövsjö och började kl. 18.00!

När vi kom hem från Svensta så tände jag upp i kaminen för det var så rått och kallt inne tyckte jag, när Meja kom hem undrade hon varför jag eldade och tyckte att jag skulle sluta då det var för varmt... men jag hade ju bara lagt i en gång... och det var verkligen varmt!
Cornelias pappa var snäll och skjutsade hem Meja så att jag skulle slippa stoppa in barnen i bilen för att hämta henne! Tack så mycket!

Klockan var runt 19.45 när de kom hem från fotbollen, Hilma hade då redan ätit sin välling och jag skulle precis gå upp med henne. Hon hade för övrigt haft nakenfis race med Melvin en stund innan då hon lärt sig att ta av blöjan själv!

Barnen åt kvällsfika och sen var det dags att sova. Meja var jätte rött och gnällig, ville inte alls sova... Melvin som sovit i bilen var inte jätte trött... han skulle först sova uppe i sina säng men efter en stund ville han sova nere, då hade han ändrat sig... Jonna och Meja hade vid det här laget somnat, Towe lika så...
Melvin var uppe och sprang några gånger till innan han kom till ro och somnade...

Jag körde i ca 50 minuter på crosstrainern innan BB, Göran fixade fick då jag tog en snabb dusch... efter fikat kom Göran på den briljanta idén att vi skulle äta glss och jag kunde inte säga nej... det var en av GB´s nya "Nogger" på 0,5 liters förpackningar! Den var super god!

Nu har jag skrivit om denna dag och Göran snarkar på soffan...

Jo var ute och gick med Morris precis innan jag satte mig här, han betedde sig väldigt konstigt och verkade ha konstiga ryckningar i bakbenen samt andades konstigt, sprang omkring och hopade hastigt och lustigt... kändes faktiskt obehagligt då han samtidigt tittade på mig rätt så hjälplöst...
Göran sa att han inte hade bajsat på hela dagen och det kan ju tänkas att det var det som var felet!? Han är i alla fall lugn och sover nu, hoppas inte att det var någonting annat...

Nu ska jag borsta gaddarna och krypa ner i sängen! Kom för övrigt faktiskt i  säng före 23.45 igår!

Puss puss
♥♥♥

Äntligen dags för tandläkaren!

Melvin har ju längtat så mycket att få åka till tandläkaren, även om jag inte tror att han riktigt vetat om va de skulle innebära, men längtat har han!

Idag var det dags, kl 13.00 hade han tid och Göran följde med honom in, jag satt kvar i bilen med Hilma och Towe, det regnade ute och det är väl härligt att höra det smattra mot taket!

Melvin hade övat med Annika på BVC tidigare på förmiddagen, de övade på att han skulle gapa och att tandläkaren skulle räkna hans tänder och det gick super bra!
Super bra ända tills de var hos tandläkaren! Melvin ville inte sitta själv i stolen, pappas knä var bättre och han ville till en början inte heller öppna munnen... men glad var han i alla fall när han kom till bilen och visade upp sin tatuering!

Fick tipps om att man nu efter en ny studie ska gå igenom munnen med tandtråd även på de mindre barnen ca 1 gång/ vecka då det visat sig att fler och fler 4-åringar har hål mellan tänderna... så det ska vi försöka komma ihåg att göra!

Men nu har ju Melvin i alla fall fått vara till tandläkaren så då kanske han är nöjd en stund!?

18 månaders kontroll!

Idag var det även 18 månaders kontroll för Hilma, gillar när de tar två flugor i en smäll!
Även för Hilma var det vägning, mätning, läkarkontroll samt spruta, sen kikade de förstås om hon kunde de saker som man bör kunna vid 18 månaders ålder, bland annat bygga klossar på höjden.
Hon klarade testerna och allt såg bra ut!

Hilma satt i pappas knä när docktorn lyssnade på hjärtat och hon tittade bestämt på honom, såg ut som de körde arga leken! Sen kikade han även i öronen innan det var dags för sprutan!

Hilma fick sprutan i armen och precis innan docktorn stack så sa han "nu sticks det" och Hilma hon röde inte en min och sa inte ett knyst, hon tittade på hela tiden! Är inte direkt förvånad men var nog ändå inte beredd på att det skulle gå så bra!

Hilma vägde idag 12,1 kg och var 83 cm lång! det innebär att hon på 2 månader gått upp knappt 1 kg och vuxit 5,5 cm!

Längd & vikt:

Nyfödd: 3470 gram & 50,5 cm
5 dagar: 3535 gram
12 dagar: 3950 gram & 53 cm
3 veckor: 4550 gram & 54 cm
6 veckor: 5335 gram & 55,5 cm
8 veckor: 5600 gram & 57 cm
3 månader: 6525 gram & 61 cm
5 månader: 7935 gram & 65 cm
8 månader: 8360 gram & 67,5 cm
12 månader: 9940 gram & 75 cm
16 månader: 11,165 gram & 77,5 cm
18 månader: 12,1 kg & 83 cm5 månaders kontroll!!!

Idag var det 5 månaders kontroll på BVC med vägning, mätning, läkarkontroll och sprutor! Allt såg jätte bra ut, docktorn tyckte hon var stadig och stark och hon växer bra!
Lite grät hon när hon fick sprutorna, en i vardera lår, men det var inte alls lika som förra gången!

Vikt och längd:

Nyfödd: 3459 gram & 52 cm
2 dagar: 3365 gram
6 dagar: 3575 gram & 52 cm
12 dagar: 3860 gram & 53,5 cm
4 veckor: 4480 gram & 55,5 cm
6 veckor: 4935 gram & 58 cm
10 veckor: 5430 gram & 59,5 cm
3 månader: 6090 gram & 62 cm
5 månader: 7065 gram & 66 cm

En mjuk start på veckan...

Idag tog jag och Towe sovmorgon igen (!!!) Någon gång efter 8.30 klev vi upp och jag fixade frukost... Göran hade precis tänkt gå och fixa den då Meja frågat honom strax innan men jag hann tydligen före....

Det har varit en lugn dag, Jonna gick till kompis och barnen har lekt, kikat på film, busat, suttit vid datorn en stund, ätit lunch däremellan och sen gick vi ut på eftermiddagen! Då blåste och regnade det inte som det gjort på förmiddagen...

En sotare har varit här och gjort brandskyddskontroll så vi var tvungna att hålla oss hemma...

När vi gick ut på eftermiddagen tog jag Hilma och Towe i vagnen och gick min promenad i ca 50 minuter! När jag kom tillbaka höll Göran och Casper på att lägga golv i skrubben där vi har bland annat sopsorteringen "insamlingen"...
Meja och Melvin sprang över och lekte med grannpojkarna som var och hälsade på sin farmor och farfar, efter en stund var alla barnen här hos oss och lekte, sånt tycker jag är härligt, en massa barn på en och samma gång!

Innan vi gick in för att börja med maten bytte jag blöja på Towe, tog ner tvätten och Göran plockade undan lite grejer efter "bygget" och tog in vagnen.
Casper passade barnen medan vi var borta och de fick varsin kaka under tiden som blivit kvar efter Jonnas firande...

Väl tillbaka igen så satte vi igång med middagen, gnocchi med räkorm vitlök och chili blev det idag och det var super gott!
Efter den sena middagen fick barnen lite lyx med glass som kombinerad efterrätt och kvällsfika innan det var dags att borsta tänder och lägga sig...

Hilma och Towe sover nog men de andra tre i mitten sover inte... de tar väldigt lång tid för dem att komma till rom om kvällarna nu för tiden...

Jag har i alla fall varit ner i källaren och eldat, hade tänkt hinna duscha ikväll!

I morgon blir vi i Svensta mellan 10-15... bvc, tandläkare och arbetsförmedlingen!

Puss å hej

Hjärta!

♥ hjärta ♥


Mors dag!

Idag åkte Göran och Casper till staden för att kolla läget på motormässan! Jonna stannade och lekte med Nikita och jag tog med mig resten av barnaskaran + hunden och åkte till Svenstavik för att fira min kära mamma på självaste Mors dag!

Här har vi bakat pepparkakor tillsammans och jag gjorde handavtryck!


Göran åkte vid 09.00 tiden och vi andra kom iväg vid 10.30, jag gjorde ingen brådska utan vi tog det lugnt!
Stannade till på Dollar för att inhandla lite mors dags presenter och sen for vi vidare till Ica där jag lämnade in ett paket. Barnen satt snällt i bilen och käkade russin under tiden!

Åkte sen till mamma, parkerade bilen, lastade ur alla barn + hund och sen knatade vi efter bästa förmåga upp till porten där mamma stod i bara morgonrocken och mötte oss!

När mamma fått i sig lite mer kaffe, klätt på sig och borstat gaddarna så klädde vi på oss för en tur till Ica, Hilma och Towe satt i dubbelvagnen och M&M delade på en gammal vanlig sitt sulky med Meja underst!
Vi handlade lite till middagen och sen gick vi hem igen och precis när vi kommit in och klätt av oss kom världens regnskur! Lite senare haglade det också och jag sa till barnen att det regnade isbitar! Meja blev väldigt förvånad då hon såg att jag hade rätt!

Barnen lekte och jag och mamma hjälptes åt med att fxa sen lunch och tidig middag, enligt mamma så var det jag som tog kommandot i köket idag men det gjorde inget, hon fick plocka ur diskmaskinen då jag var tvungen att springa iväg på Ica för att köpa mer creme fraiche!

My kom förbi och åt med oss också, det var mysigt! Vi gjorde två olika fiskgratänger, en helt vanlig med ost och grädde och en annan då fisken låg på en bädd av kackade grönsaker och ovanpå ett täcke av creme fraiche och ost! En stund efter maten blev det tårta som mamma bakade igår, maräng tårta med färska jordgubbar! Men innan tårtan var barnen tvungna att städa ihop alla leksaker som låg överallt!

Efter tårtan lekte barnen lite till, de fick även lite godis då de inte skulle hinna äta något hemma som jag redan hade lovat dem...

Towe var glad, nöjd och snäll hela dagen, och alla de andra 3 skötte sig kanon! Lite små hyss från M&M men Hilma var bara go och glá!

Tina ringde och skulle gratulera mamma men när hon var ute på balkongen så passade jag på att svara och fick mig en liten trevlig pratstund med systeryster!

Strax innan 19.00 tiden rullade vi hem över, Hilma och Melvin somnade rätt snabbt, Towe också men jag och Meja höll oss nätt och jämt vakna... tänk var trött jag kan bli när jag både åker och kör bil!

Hämtade hem Jonna också innan vi parkerade hem på gården, Göran kom ut och hjälpte mig att lasta in både packning och  barn, Melvin klädde jag av och nattade på en gång, han vaknade aldrig till helt så han var nog väldigt trött! De andra lade sig vid 20.00 och Casper vid 21.00...

Jag och älsklingen har kikat på BB och det börjar bli sjukt spännande! men det är ändå ganska skönt att det snart är över... men då lär det väl börja något annat program som man vill följa!? Brukar vara så!

Meja har vaknat 3 gånger i kväll, hon vaknar och gnäller men hon vet själv inte varför... känns som att det kan vara mycket intryck från dagarna som passerar hjärnan och bearbetas på nätterna!? Hoppas det slutar snart i alla fall...

Försökte mig ju på en promenad igår kväll men det gick inget vidare... Morris hade nosen i backen hela tiden och var jätte ivrig... det gav sig aldrig så när vi väl var framme vid badet så vände vi och det var samma visa på vägen hem... om man går ut för att gå av sig aggressioner och har en hund som totalt vägrar att bete sig så blir ju inte humöret bättre.... less blev jag!

Nu ikväll blev det inte heller någon promenad men i morgon ska det banne mig bli och jag tror inte att jag tänker vänta tills på kvällen... bättre att ta det på förmiddagen så är det gjort sen!

Nä nu är klockan mycket och i morgon börjar en ny vecka!

Puss puss <3


ps. tog några bilder idag också men de får ni se en annan dag.... ds.

Inte på humör...

Vad ska man säga om denna dag då?

Alla tog sovmorgon men vi klev i alla fall upp tidigare än igår ;0)

Vi åt frukost och sen gick vi ut även fastän det inte var något toppenväder...

Jag har känt mig rastlös och lätt irriterad hela dagen, hade tänkt tagit en promenad men det blev aldrig något bra tillfälle...

Jag gick in och fixade sen lunch, passade på att ringa mamma under tiden och prata lite...

Efter lunchen gick vi ut igen, Towe fick så klart lite tutte först och sen somnade hon gott i vagnen igen, hon och Hilma sov i vagnen även innan lunch...

Göran har fixat grinden idag, skruvat fast lite lösa skruvar och förstärkt. Han har även plockat och städat i garaget samt tvättat flera maskiner tvätt!

Vet faktiskt inte vad jag gjort, har gått och funderat mest hela dagen.... funderat på släkt och relationer... de har inte alltid varit så bra med den saken under min uppväxt men det är ju egentligen inget som jag kan rå för... jag fick ta mitt ansvar i det hela då jag flyttade hemifrån och det var ju inte lätt som en plätt direkt...

Jag började laga middag och Göran tog över, han rörde hellre i grytan än att skala och riva morötterna ;0)...

Jonna har varit borta hela dagen och kommer att sova borta även i natt, Casper sover hos Tony...

Nattningen blev inte som den borde idag heller... Melvin var jätte trött, meja helt ofokuserad, Towe också jätte trött och Hilma hon var som vanligt...
Towe lyckades somna i någon minut två gånger... Casper och Tony hade ansvaret att hålla henne vaken då jag eldade och fixade med annat men de hade mest koll på tv-spelet...

Towe somnade som en stock på en gång då jag nattade henne samtidigt som jag nattade Hilma men nu har Meja och Melvin levt om här nere så hon vaknat... Meja kissade på golvet bland annat...
Ska det vara så svårt för dem att komma till ro många nätter till så får Melvin börja sova uppe igen!

Nu måste jag nog ta Towe, jag som hade tänkt få mig lite motion av något slag för att få ut lite aggressioner ur kroppen!!! Ibland blir inget som man tänkt sig....

Göran gick och gav henne nappen... får se om hon somnar om!? Nu är i alla fall M&M tyst men det är ju så typiskt att man måste bli arg först....

Tack och hej...


Släktträd!

Har suttit och kikat efter bilder på mig själv som lillebror han använda i sitt släktträd som han ska göra på dagis! Här har mamma Milla några att välja på som jag tycker ser rätt ok ut ändå!Finns ju minst bilder på den som brukar hålla i kameran! Men kanske finns det någon som går att använda i alla fall!?
Vad tycker ni?

Regnig dag...

I morse kände vi oss sega, jag visste att Caspers mobil låg vid datorn och han har ju rummet precis intill så jag ringde och väckte honom vid 07.00 i morse, han brukar annars alltid redan vara vaken den tiden...

Casper åkte till skolan, Melvin vaknade innan han stack iväg och Casper var snäll och satte igång en film åt honom, "Madicken" är det som gäller nu!
Vi andra låg till strax efter 10.00!!! Jonna och Meja sov också länge fast inte lika länge som oss...

Jag gick ner och började med frukost... fast det blev lunch. Kycklingsallad till mig och Göran och korv, makaroner och grönsaker till barnen.

Jonna gick till Elin ganska direkt efter att vi ätit klart, M&M ville kika på film och Hilma skulle sova. Göran plockade fram lite godis åt barnen när de kikade på film och det var uppskattat! Blir lättare att ha mys mitt på dagen än på kvällen och idag passade utmärkt då det endast var +5 grader och regn ute...


Här står Hilma M&M och kikar ut på fåglarna i regnet!


Hej alla barn!


Towe sitter med i stolen då jag dukar av bordet efter frunchen!

Jag tvättade några maskiner tvätt och Göran tände upp i kaminen då det var en aning kallt och rått inne, men mycket mer än så blev det inte gjort.. en riktig mysdag!

Susanne ringde och bjöd in oss att äta middag med dem och det tackade vi inte nej till! Middagen skulle bli runt 18.00 tiden och vid 16.00 gick jag och lade mig uppe med Towe, egentligen var det bara hon som skulle sova men jag passade på jag också! 17.30 smög Casper upp och väckte mig och talade om att det snart var dags att bege oss till farmor.

Göran tog bilen med Casper, M&M, jag tog vagnen med Towe och Hilma trots regn... Göran tog bilen bara för att han och Casper sedan skulle direkt till bandyn som började 19.00 och jag tyckte att det var lika smidigt att ta vagnen som Mercan, blöt av regnet skulle vi ju bli ändå...

Det blev grillat med bönsallad till middag och det var supergott!
Lite mys med Mollys valp blev det också, den har ju öppnat ögonen nu och det är så söt, en riktig tjockis!


Valpen som kallas för "Lille killen" slickade massor runt Towes mun, mjölk som mjölk ;0)


Så söta!

Vi åt, Casper och Göran åkte vid 19.00 och vi andra blev kvar till strax efter 20.00, då var det hög tid att gå hem och natta barnen!

Towe somnade i vagnen på vägen hem, jag lät henne fortsätta sova medan jag gav Hilma välling och nattade henne. Sen var det M&M´s tur, Göran och Casper kom hem precis när de satt och åt yoghurt till kvällsfika och Towe hade då precis vaknat. Jag tog det lugnt och klockan tickade på men vid 21.00 tiden låg M&M i säng men de ville läsa bok innan de somnade 45 minuter senare!

Casper fick vara uppe med oss, Towe lika så eftersom hon inte var så speciellt trött, eller ja övertrött men ändå inte alls grinig, hon slocknade när klockan var närmare 23.00, Casper gick och lade vid en stund senare då han också somnade till på soffan.

Just nu snarkar Göran på soffan, han är trött och det skulle jag också ha varit om det inte vore för tuppluren före middagen!

Jonna cyklade förresten till Nikita innan 16.00 och hon sover där i natt, Nikita kom och mötte upp henne här hemma så att hon kunde hjälpa henne att ta en av väskorna, de ska ju alltid ha med sig  grejer till varandra! Och Jonna tog Nikitas cykel som har varit här sen i början på veckan. De kommer riktigt bra överens de där två!

Bytlånat väskor har de gjort också, Jonna har en svart axelväska med Hallo Kitty på som Nikita gillar och Nikita har en gigantisk ryggsäck som Jonna gillar och de ska bytlåna för att känna efter om de ska byta helt med varandra sen... men jag är rädd att Jonna ska ångra sig!? Jag satt och kikade på Ellos hemsida igår och då fanns Hallo Kitty väskan där så jag tänkte beställa en sån till Nikita så att Jonna kunde ge den till henne då hon fyller år... men kunde inte registrera returerna på det vi beställt innan så jag skulle vänta tills idag... och vad händer??? Jo väskan finns inte kvar... helt borta! Ska ringa i morgon och kika...

Puss och god natt!
Att tala rätt!

Jonna åkte vid 08.30 tiden, farmor kom och hämtade och så lämnade hon av Rossi som vi lovat att passa under dagen!

Göran lämnade Meja på dagis vid 09.00 och idag tog det rätt lång tid... kom sedan på varför! Med jämna mellanrum kommer en specialpedagog till förskolan och spelar lite spel och leker med de äldre barnen, mest för att kolla hur de ligger i utvecklingen, vad de kan och om det är något de har svårt med.

För en tid sen blev vi tillfrågade om det var ok att Meja fick delta i några talövningar då det är vissa bokstäver och ljud som är svåra, inget som är ovanligt men de gör väl allt för att förebygga och upptäcka saker i god tid!

I alla fall så skulle denna kvinna befinna sig på dagis idag och prata med en av oss om just Meja och  om och vad hon har svårigheter med.

Det var R, som inte alls är ovanligt och så var det vissa S-ljud... vi fick bra tipps på hur man hjälper barnet att träna upp tungan, för det är ofta där "felet" ligger, att tungan är för "otränad". T-ljud var bra för att få rätt position på tungan, slicka sig runt HELA munnen, "vindrutetorkaren" då man för tungan fram och tillbaka från sida till sida och sen var det tydligen bra att dricka ur sugrör!

Även fastän alla dessa svårigheter i talet är vanliga så är jag väldigt tacksam att det finns hjälp att få och att barnen blir erbjudna hjälp och vi som föräldrar tackar så klart inte nej!
Hon är ju väl medveten själv om att hon inte kan prata HELT rent och då kan man ju tillsammans med henne sätta upp små mål samt att hon förstår varför vi ska träna, men så klart ska det vara roligt!

Innan lunch åkte vi till Svenstavik, skulle egentligen bara till Åsarna och hämta ut ett paket från Ellos men det blev Svensta och Dollar innan vi åkte tillbaka och lyxade med lunch på kiosken i Åsarna!

När vi kom hem var vi ute en kortis men gick ganska snart in då det blåste och var kallt... kassarna behövde packas upp och Towe ville ha mat!

Vid 14.00 bäddade jag ner Towe i vagnen, klädde på Hilma och sen traskade vi ner till dagis för att hämta Meja! Hilma sprang direkt in på dagisgården och började leka med de andra barnen! Känner mig inte så orolig inför den dagen då det är dags för inskolning!
Meja följde för övrigt med Ottilia hem idag!

När vi kom hem igen, utan Meja så hade solen kikat fram och Hilma ville vara ute och leka, Towe sov gott i vagnen och jag gick in och sa till Melvin att komma ut och leka han också! Casper var ute med Tony när vi gick men nu var han inne men hade inga problem med att hänga med ut igen, Göran gick också ut.


Melvin och Hilma leker väldigt bra ihop och de gillar att leka samma lekar!


Hjälmen är på för säkerhets skull!


Sötnos utforskar!


Göran klippte gräsmattan igår!


Meja hade lugtat på maskrosor hos Ottilia!


Hilma ÄLSKAR att åka på lill-crossen med Casper!


Så här ledsen blir hon när det är färdigåkt...


Meja älskar att gunga!


Sandlådan är en stark favorit hos Melvin!


Towe i helgen! Prövar pannband!

Meja kom hemgående efter en stund, Jonna kom så småningom hem och hade modevisning för oss, Hilma åkte cross med Casper och Towe hon sov!

Klockan tickade på och det närmade sig middagsdags, Towe vaknade så jag gick in och tuttade henne och sen åkte jag, Göran, Hiilma och Melvin på Grindes för att handla lite, Casper var hemma med de andra!

När vi kom hem igen så sov Towe igen, jag gick in och stekte pannkakor, Göran dukade och ropade in barnen och sen åt vi!
Efter middagen gick jag ner i källaren och eldade, barnen ville inte se bompa så de lekte på rummet i stället men ganska snart så blev det kvällsfika i form av äpplen i bitar och under tiden som barnen åt så visade vi kläderna som vi beställt till dem. Jonna, Meja och Hilma fick likadana klänningar och tigths, Casper och Melvin fick ett varsitt par shorts och likadana linnen!
Jag och Göran kikade på våra kläder lite senare...

Barnen nattades och vid 20.30 tiden tog jag med mig vovven på en power walk, när vi kom hem körde jag lite rump och ben övningar innan det var dags att fixa fika och mysa ner sig i soffan framför BB!

Innan promenaden provade vi våra kläder och bestämde vad som skulle vara kvar och vad som skulle tillbaka, jag behöll ett par shorts och ett linne, båda hade Göran valt! Göran behöll ett par shorts samt några linnen och T-shirts!

Dessa två bor nu hemma hos mig!


Det får räcka för idag!
P&K
<3


 
Jonna har shoppat!

I dag har Jonna varit med farmor i stan och shoppat kläder! Hon tycker att det är det roligaste med att fylla år numera! Casper har också varit iväg någon gång och i år vill även Meja shoppa med farmor!


Tinas lilla frö!

Måste ju bara skriva och berätta att Tina (syster) har varit i Falun idag tillsammans med Magnus och fått deras lilla frö med sig hem, väl förpackat i Tinas livmoder och där ska det förhoppningsvis fästa och börja växa och gro till ett nytt litet liv!Jag är så otroligt glad för deras skull, tänk att Tina, min lilla Tina äntligen ska få bli mamma! Det har hon drömt om ända sen hon var 12 år, alltså halva hennes liv! Och jag då, jag ska få bli moster!

Är faktiskt lite extra glad då jag känner att jag faktiskt finns med på ett litet hörn i allt detta, det var jag som pushade Tina att ta kontakt med MVC nu och inte vänta i flera år!
(Är det ok om jag knycker den lilla äran syster!?)

Nu är det i alla fall bara att hålla alla tummar och tår för att det ska gå bra, har inte alla gånger känts helt rätt att jag ploppar ur mig ungar stup i ett och  de kämpar och kämpar... men lite avis är jag ju på något vis... vissa dagar saknar jag verkligen att vara gravid och få gå igenom hela 9 månader med ett litet liv inom sig och att sen få föda ut en underbar liten bebis! Jag skulle nog kunna göra det hur många gånger som helst känns det som ;0)...

Min mamma har sagt att blir det en till från mitt håll så strejkar hon som momma! Men nu ska hon ju förhoppningsvis bli momma igen och då hoppas jag verkligen inte att hon strejkar... men det är ju kanske en viss skillnad!
Hoppas innerst inne att hon inte strejkar även om jag ploppar ur mig en till eller två heller...Vill avsluta med att återigen berätta och försöka förklara hur glad jag är för dig syster! Vet inte hur men du vet nog, älskar dig och mina andra syskon så det gör ont, lika starkt som jag älskar mina egna barn, men på ett lite annorlunda vis...
Du kommer att bli en underbar mamma!
Älskar dig!
<3<3<3

En dag bland de andra...

Idag klev alla upp tidigt, ingen fick sovmorgon och det blev gröt till frukost och så ägg för den som åt upp gröten!

Göran klädde på Hilma och Melvin innan frukost om jag inte minns fel så efter frukosten var det bara Towe och Melvin kvar!

Jag testade lite styrkeövningar med gummibandet som jag köpte i lördags, höll på sammanlagt i ca 30 minuter i både hallen och i barnens rum...

Sen var det dags att tutta Towe innan jag bäddade ner henne i vagnen, alla klädde på sig och så knatade vi iväg till dagis.

När vi lämnat Meja tog vi en promenad men vi gick inte så jätte långt då Göran började få ont i sitt knä men vi var i alla fall borta till ganska precis 10.00!

När vi kom tillbaka stannade vi ute, solen sken och det blåste inte så mycket så då passade vi på! Hilma och Melvin lekte i sandlådan och hoppade studsmatta, Göran som sagt att han tänkte vänta ett tag med att klippa gräsmattan klippte den i alla fall! Jag körde lite styrka i armar och axlar med en vattenfylld flaska modell "soda stream"!

Sen gick vi in och fixade lunch, det blev ris och korv till barnen och tonfisksallad med ägg till oss, det var super gott!

Efter lunchen lade jag ut Hilma i vagnen, satte mig sen i soffan och tuttade Towe, Melvin kom också och satt med oss, han var trött sa han och efter några vändor till och från soffan så däckade han framstupa över filten som låg i soffan!
Vi satt och kikade på Cesar, han som talar med hundar! Towe somnade så småningom och jag gick upp med henne till sängen och sen var det dags att hämta Meja på dagis.
Fick dock bara med mig en cykel från dagis då hon följde med Cornelia hem!

Jonna och Casper kom hem då klockan var närmare 15.00, de stack iväg och cyklade nästan på en gång... Jag gjorde kycklingen klar för ugnen med grillolja.

När kycklingen var i ugnen spelade jag och Göran lite kort innan jag gjorde i ordning vitlöksriset och sen var det full rulle ända tills det var dags att sätta sig och äta!

Vi åt och det var jätte gott, både Jonna och Casper tog två portioner!
Efter middagen blev det bompa en stund för Melvin och Hilma innan det var dags att hämta hem Meja, Jonna och Casper som varit ute och cyklat en stund till kom hem strax efter 18.00.

Towe passade på att ta en power nap och sen åkte jag och hämtade Meja vid 18.30, Melvin följde med och  vi var hemma igen vid 19.00...

Jag gjorde välling till Hilma och medan jag gjorde henne klar för sängen så fixade Göran kvällsfika åt de andra. Hilma fick lägga sig lite före de andra och hon är så otroligt lättsam, jag trodde hon sov nu innan jag lade Towe för en stund sen men hon har legat vaken och filosoferat, kastat ut täcke och kudde på golvet... men hon somnade ganska snabbt efter att jag bäddat om henne igen!

Meja var övertrött ikväll och körde med alla knep för att få vara vaken men den gubben gick inte.. Melvin som sovit på dagen somnade sist där inne men nu sover alla äntligen!

Göran och Casper är och lirar lite bandy och jag ska väl försöka mig på någon form av träning!? fast bara lite lätt!

I morgon ska Jonna följa farmor till stan och shoppa! Hon brukar få det som födelsedagspresent och det är super bra!

Puss puss

för övrigt så fick jag min första riktiga mens efter förlossningen idag... blääää
men det var ju nästan rekord, knappt 5 månader! Nästan så jag trodde att jag hade blive på tjucka igen ;0)

Dagen & ett gäng bilder!

Idag har i inte gjort så mycket...

Skickade iväg barnen på skolan och gick sen upp och lade mig igen, tuttade Towe som somnade och 08.20 gick vi ner.

Gav de andra barnen frukost, åt själv också så klart. Sen blev det påklädning och strax innan 09.00 lämnade jag och Morris Meja på dagis.

Hemma igen så gick jag ner i källaren och eldade, slog mig sen ner i soffan med de andra och satt och nickade!

Det blev ganska tidig lunch, 11.00 ungefär för jag hade tänkt att ev baka bullar men det får bli en annan dag!

Efter lunchen gick jag upp och lade Hilma, det var inte lönt att försöka lägga henne ute i vagnen för det blåste så hårt att vagnen säkert skulle ha blåst omkull! och jag skojar inte!

Vi andra lade oss återigen på soffan och slappade, jag halvsov medan jag väntade på att Towe skulle somna i min famn, jag gick sedan upp och lade henne i sin säng och sen ville Melvin mysa med mamma och vi somnade båda två!

När Jonna och Casper kom hem från skolan och jag hade hämtat Meja på dagis så fick barnen dela på den lilla biten tårta som var kvar sen i söndags och så fick de en varsin halv banan.

Jag tuttade Towe och sen satte jag igång med att klippa alla barnen, ja inte Towe då men resten av skaran! Meja började och på henne blev det bara topparna, sen var det Melvins tur  och han ville ha som Casper! det har han sagt i flera dagar!! Hilma fick topparna och luggen klippt, Jonna klippte vi också bara luggen på och sist men inte minst var det Caspers tur och han körde på sitt gamla vanliga fast idag tog vi bort den bakre delen av tuppkammen som har brukat gå ända ner i nacken, han ville ha som Melvin ;0)...

Hasse ringde under tiden jag klippte, Göran pratade med honom och de tänkte kika hit efter att de ätit middag.

När klippandet var överstökat satte vi igång med middagen, vi hade tänkt kyckling men det får bli i morgon i stället för idag blev det hamburgare med bröd och till det sallad! Kändes som att om vi hade börjat med kycklingen som skulle vara i ugnen 1 timma så hade vi kanske suttit och ätit då besöket skulle komma...

Besöket kom, de hade med sig godis och presenter, Jonna fick både halsband, örhängen och pengar så hon var super nöjd! Godiset var till alla barnen men det får de spara tills i helgen!
Vi fikade och pratade en bra stund och strax innan 20.00 åkte de igen och det blev nattning av barn direkt!

Vid 21.00 då alla barnen inklusive Towe sov tog jag en promenad i ca 40 minuter, samma sträcka på 10 minuter kortare tid än vanligt och jag var ganska svettig när jag kom tillbaka!

Vi har som vanligt fikat och kikat på BB, sen hamnade jag här och jag har nu laddat upp ett gäng bilder från den senaste tiden som jag tänkte bjuda på!

En morgon då Hilma och Towe fortfarande sove då jag kliver upp! Hilma brukar aldrig sova i våran säng men hon vaknade och skrek, tydligen en mardröm som hon inte blev fri med det samma!


Towe busar på golvet i hallen!


Smilgropar!!!


Melvin ville också var med!


Lite senare får Towe mysa i soffan!


Göran klädde på Hilma så fint på torsdagen då Jonna fyllde år tycker jag!


Momma kom på besök och firade Jonna på hennes födelsedag och alla barnen ville passa på att gosa... Casper hade inte lust iofs. men resterande 5!!


Härligt!


PÅ söndag var det kalas och Jonna fick denna fina klänning av Nikita!


Jacob var på besök och mumsade tårta!


Jonna hade lite kalas inne i lekrummet! Blev bättre plats för oss stora i köket då!


Smile!


Både Jacob och hilma var lagom kladdiga efter tårtkalaset så de fick ta sig ett bad!


Älskade lillebror! Blev badad av sin storasyster! Det är ju bara en åldersskillnad på 26 år!


Hilma badar med sin morbror! Intressant tycker Jacob som är van att vara själv i badkaret!


Hilma ska fortfarande smaka på allt!


Towe prövade en ny pyjamas som momma hade med från en tant på jobbet, tillhörande nattmössa också!


Melvins nya frilla!


Casper har återigen bara sin egen hårfärg nu, all det röda är bortklippt!


Innan besöket kom fick M&M för sig att de skulle leka att de bakade så de slet fram massor av diverse grejer ur kökslådorna! Och Hilma sitter på bordet som vanligt!

Ska knäppa en bild på Jonnas nya lugg i morgon också och lägga upp!

Men nu blir det godnatt!

Kanske man är piggare i morgon och slipper somna flera gånger under dagen!?

Lördag, Söndag & Måndag

Lördag:

Blev en heldag staden, åkte härifrån vid 09.00 tiden och kom hem vid 18.00 tiden om jag inte minns helt fel!?

Först tog vi en sväng på stan, åt kebab till lunch och sen lite glass innan vi åkte upp till Lillänge.
Först blev det Team Sportia där vi inhandlade en sparkcykel till Jonna, samt hjälmar till Casper, Meja och Melvin, egentligen skulle de tre senare få sina när de fyllde år men de behöver dem ju nu så det blev lite tidigare presenter!

Sen en sväng på Jula där vi skaffade en gräsklippare! Den vi skulle ha fanns inte, blev utsåld tidigare samma dag så vi fick ta en annan...

Innan hemfärd så tog vi en snabbis på Barnens hus där pappa köpte hopprep och rockring till Jonna och vi köpte en bilstol till Meja, hade tänkt vänta men det var 599 kr i stället för 1299 kr så vi passade på, sen fick vi 100 kr ytterligare i rabatt så vi är nöjda!

Jonna hade varit med Nikita hela dagen, både här hemma och hos henne, Casper hade också varit lite här och var, men vi hade kontakt över telefon då och då så vi visste vad de gjorde och vart de var, sen var ju farmor hemma om det skulle ha varit någonting

När vi väl var inne så fick barnen lite fredagsmys innan det var dags att sova, Casper sov hos Tony och Nikita blev kvar här en natt till!

Jag bakade först en vanlig tårtbotten och sen en marängbotten med krisp i innan jag myste ner mig i soffan med de andra... minns faktiskt inte riktigt vad vi gjorde, tror vi befann oss både i köket och i vardagsrummet.... jo vi dukade fram fika i vardagsrummet! Så var det!!!


Söndag:

Kom sent på lördag kväll på att det var idag som Jonna skulle befinna sig i Klövsjö och uppträda med kören på en gudstjänst... och vi som skulle ha kalas!
Jag ringde och killade med Åsa och Jonna fick åka med dem, hon trodde att de skulle vara tillbaka senast 13.30 här i Rätan.
Nikita ville stanna här under tiden var borta och det gick ju hur bra som helst! Jonna åkte 09.20...

Nikita lekte med M&M, de spelade spel, ritade och pysslade...
Hilma och Towe sov bra länge ute i vagnen och jag bakade klart tårtorna så de skulle vara klara tills det blev dags för lite kalas!
Göran och Casper åkte iväg en sväng, pappa och Milla lade sig på soffan och vilade när Jacob sov så ett tag var det väldigt tyst och lugnt här hemma!

Det var ju inget riktigt barnkalas vi hade ordnat för Jonna utan med för familjen men hon hade i alla fall både Nikita och Elin här och det blev ju bra det med!

I morse ringde jag till Hasse och kollade om han hade tänkt komma idag och i så fall tala om att han skulle komma efter 13.30, men han var nästan helt säker på att han skulle kika förbi en annan dag då det var mycket på G i helgen.

Susanne, Patrik och Tony kom också och fikade, barnen fick börja tidigare och de satt vid lilla bordet inne i lekrummet, de skötte sig fint och vi väntade lite då Susanne och Patrik var tvungna att bogsera en båt som blivit fast ute på sjön...

Vi fikade och hade trevligt, lite senare blev det även middag men innan det så fick Hilma och Jacob sig ett bad! Pappa och Milla passade på att åka en sväng medan jag badade lillebror och Hilma, Melvin var också med på ett hörn och badade!
Jag eldade och lite senare ville Nikita och Jonna också bada, även Meja fick sig ett bad på sluttampen och då passade Melvin på att doppa sig igen!

Nikita åkte hem och barnen nattades, marsvinen fick åka tillbaka i samma veva också och Morris blev brydd!
Pappa & co. blev kvar länge de kikade på BB med oss innan de åkte, Jacob nattade de som vanligt och väckte honom när de skulle åka.

Det blev en trevlig dag med lekande barn och massa god tårta!


Måndag:

När klockan ringde i morse så hörde jag att Casper redan var uppe + att Göran sovit på soffan så  han var ju nere redan... i alla fall så såg jag ingen större anledning till att kliva upp så jag låg kvar och mös med Towe! Vi mös rätt länge, M&M kom upp en sväng, Hilma vaknade och Jonna tog med alla ner och vi låg kvar! Någon gång efter 09.30 så tassade vi ner och då höll Göran på att plocka ur diskmaskinen!

Vi åt en mysig frukost och sen kikade barnen på film.
Jag bytte och klädde på Towe och Hilma, Towe hade jag redan klätt på en gång men hon lade ett rejält lass i blöjan så det rann över så det var bara att tvätta och byta! jag satte igång en maskin med tvätt och sen bäddade jag ner två trötta barn i vagnen, tog vovven i koppel och så gick vi en promenad! Blev ju inga riktiga promenader i helgen, förutom då vi var i stan då...

Hemma igen så var klockan 12.30, vi var borta en knapp timma och då fixade Göran lunch. Towe vaknade precis innan vi skulle äta och Hilma hon sov över lunchen...

13.30 hade vi precis avslutat lunchen och då kom Casper hem från skolan, Nikita var också med som planerat, hon skulle vara med Jonna samt hämta sin cykel som hon lämnade här igår.

Sen dess så har barnen lekt både ute och inne, de har sprungit lite ut och in som de har velat, Melvin gick till farmor efter lunchen och meja gick inte ut till en början utan kikade lite till på film. Jonna och Nikita har cyklat en hel del!

Ugnskorv och potatis blev det till middag och efter middagen fortsatte barnen att leka.
Nikitas mamma ringde och talade om att hon skulle iväg på möte och undrade hur länge Nikita fick vara här... hon visste inte ifall Nikitas pappa skulle vara hemma så jag föreslog att Nikita kunde sova över om hon ville!
Jonna och Nikita cyklade hem till Nikita för att hämta lite grejer, sen blev det hem, äta kvällsfika, bädda och sen borsta tänder och lägga sig!

Jonna och Nikita har bytt väskor på prov, jag sa att de kunde ju pröva först så att de inte ångrade sig sen så de ska ha varandras väskor tills att skolan slutat och sen ska de bestämma sig!

Melvin har i helgen sovit nere hos Jonna och Meja och  jag tror inte att han kommer att vilja sova uppe något mer... vi har ju tagit in sängen som ska vara under våningssängen så det går ju jätte bra, lite strul innan de väl somnar men de måste väl vänja sig antar jag!

Nu sover i alla fall alla barn, alla 7 varav Casper lade sig före 18.00! han hade väldigt ont i huvudet och det blev bara värre så han drack vatten, tog en alvedon med mer vatten sen sa jag åt honom att klä av sig och bädda ner sig i sängen, somnar han så somnar han men han måste i alla fall vila!
Han somnade, en inte på en gång enligt honom själv då han strax efter 18.30 var upp och kissade, men nu sover han i alla fall! Får se om det blir någon skola för honom i morgon!?

Göran har satt igång ugnen för han har bestämt att det blir vårrullar till kvällsfika lite senare!
Jag ska passa på att byta om och ställa mig på crossen och köra lite, hoppas bara att ingen av barnen vaknar för jag tycker inte om att bli störd... även om Göran kan gå iväg så är det ändå ett störande moment som jag gärna slipper!

Har lite bilder från helgen också men de får jag uppdatera med i morgon!

Tack å hej
puss puss från mig!Tirriterad!!!

Idag har varit en sån dag då jag känt mig rastlös, irriterad, glad, ledsen, sprallig, ångestfylld, ja typ alla känslor på en och samma gång! Det har känts som att jag haft enormt med överskottsenergi och samtidigt trött och less och inte velat göra något samtidigt som jag inte har kunnat sitta stilla... har varit väldigt lättirriterad och inta haft så mycket tålamod...

Mitt i allt detta så har vi i alla fall tagit oss igenom dagen, vi har tvättat, stökat på vinden, stökat nere i lagårn, ätit både lunch och middag...

Jonna har haft Nikita här och hon sover här i natt, Tony sover också över så ikväll har vi inte mindre än 8 sovande barn i vårt stora (NOT) hus!
Jonna har tänjt på gränserna och varit lite extra mopsig idag, speciellt mot sina syskon... beror väl på att hon haft kompis antar jag...

Meja och Melvin har varit gnöliga och gnälliga.. troligen trötta...

Pratade med pappsen också och de kommer i morgon om allt går som det är tänkt!? Hoppas det i alla fall!
Vi ska till stora staden i morgon förmiddag, Hilma, M&M ska vara hos farmor, Jonna hos Nikita och Casper ska vara både hemma och hos farmor, han ska passa vovven då och då...

Vad ska vi göra i staden då? Jo vi ska försöka hitta en lite försenad födelsedagspresent till Jonna... får se vad vi hittar på!
Göran vill kika på en gräsklippare också, det har vi tänkt köpa i flera år men det har inte blivit av... vi har lånat svärmors men den skär väl snart som det låter och vi har ju bott här i 7 år nu så det kanske är på tiden att skaffa en!? Behövs ju när man har 2700 m3 tomt med större delen gräs!

Pappsen & co. ska väl också hänga med till staden men hur vida de tar egen bil vet vi inte än... det visar sig!

Ikväll har jag tränat lite intervaller på crossen, Göran fixade fika och vi kikade på BB. Har även vikt lite tvätt och lagt på sin plats så nu är all ren tvätt där den ska vara... men det lär väl bara hålla tills i morgon skulle jag tro... tvättar ju mest varenda dag här ju....

Tänkte på mina systrar, hoppas det gått bra för Tina idag då de skulle plocka ut hennes ägg! Det ska bli så spännande att följa hennes väg till att bli mamma! Tänk att jag snart ska bli moster!
Tänker på Mysan också och undrar hur hon har det och vad hon gör... Jacob han sussar nog vid det här laget men i morgon får jag snusa på honom!

Nu ska jag kika lite bloggar och sen blir det till att borsta gaddarna och krypa till kojs.

Puss å natti natt!

Älskade syskon!

Mina älskade syskon! Tina-Lotta, Lilla My och Broder Jacob! J
Jag kommer alltid att älska er och jag kommer alltid finnas här för att hålla era händer och stötta er!
Jag finns för er och jag vill alltid ert bästa!
Ibland kanske jag är hård, ibland kanske ord kan göra ont, men det är för er skull för jag älskar er!
Jag är stolt över att vara er storasyster!
Puss, pip & kram
<3<3<3
Födelsedag, finlunch och kräkor...

På förmiddagen klippte jag av svärmor håret, hon tyckte det var jätte hemskt men hon skulle ha tyckt det oavsett så jag tar inte åt mig på fel sätt, jag gjorde mitt bästa och hon behöver nog bara vänja sig... inte lätt när det saknas hår lite här och var... lider med henne!

Melvin och Hilma lekte och plötsligt så var det väldigt tyst... då hade Melvin lagt sig och somnat i Mejas säng!

Vid 11.30 hämtade vi upp Susanne (svärmor) och Maria och styrde mot Åsarna, Susanne ville bjuda på lunch och vi tackade inte nej! Tack så mycket, det var gott! Vi åt på Sibylla, Hilma och Melvin gillade det också!

Precis när vi var framme och hade beställt vår mat så ringer telefonen, det var från dagis och meja hade kräkts rakt över matbordet! Vi år och sen for vi hem för att hämta henne...
Det hade inte blivit något mer och hon såg ut att må rätt bra! Det visade sig att när de var ute innan lunch så hade Meja blivit snurrad på en gunga flera gånger och fick ont i magen efter det, fröknarna tyckte att det var ju ändå från börja då de var ute men både jag, Casper och Jonna är känsliga! Om jag åker en karusell och blir illamående så kan det hålla i sig flera timmar och ibland går det inte över förrän jag fått kräkas... Men jag förstår att de vill att man hämtar barnen för säkerhets skull!

Jonna och Casper hade ju med sig cyklarna på skolan idag, Göran skjutsade dem i morse men de fick cykla hem. När de kom hem så talade jag om för Jonna att det skulle bli tårta på Söndag men om hon ville så kunde vi fika något idag för att fira henne lite i alla fall!
Vi bestämde kladdkaka med grädde och bär och Jonna fick cykla till Grindes och handla lite, Casper ville inte följa så hon fick åka själv men det gjorde tydligen inget! På lappen stod det med stora bokstäver: BANANER, 3 DL GRÄDDE, 1 PKT FRYSTA BÄR, 3 GRÖNA MJÖLK. Veronica hade varit snäll och hjälpt henne så det blev helt rätt, Jonna trodde att hon skulle köpa 3 st grädde, men det är ju inte så lätt!
Hon kom hem och var glad och nöjd i alla fall!

Hilma som inte sovit någonting i bilen fick sova senare, jag bäddade ner henne i sängen strax efter 14.00 och hon var väldigt nöjd med det och somnade bums!
Towe skulle också sova men där var det lite tjurigare så jag gick upp och tuttade henne på sängen. Hon hade svårt att komma till ro så jag låg kvar där med henne en stund. Nere skrek och gnälldes det från alla hålla och kanter, det var Jonna, M&M som kivades och retades med varandra och Towe blev en aning störd av det också, slutade med att jag låg kvar och slumrade en stund jag också! men jag sov inte riktigt då jag hela tiden hörde allt ljud nerifrån men ändå drömde att jag hade ont i benen, jag tror jag låg konstigt...

16.20 var klockan när vi kom ner, då hade Towe vaknat och var pigg! Mamma hade tydligen ringt och tänkte komma och hälsa på, Tina hade ringt och sjungit för Jonna!
Vi skulle egentligen äta pannkakor idag men Göran var lite osäker på smeten då jag sov/vilade och så vet jag inte om han tyckte att det inte var någon höjdare att bjuda sin svärmor på pannkakor!? Så det blev lasagne i stället... vegetarisk med spenat och keso! Den hade vi aldrig gjort förut så det var spännande, och den gick ganska snabbt och lätt att slänga ihop, Göran skulle hjälpa mig med den men när han väl kom så var den redan i ugnen!

Medan lasagnen var i ugnen så fick Jonna baka en kladdkaka, M&M var jätte sura för att de inte fick hjälpa till, men Göran lovade att när de fyllde år så skulle de också få baka själva!

Mamma kom strax innan maten var klar, hon hade med sig lite kläder till Towe som Hjärtat (en kvinna på mammas jobb) hade plockat ihop, lite godis till barnen, en poncho till Jonna samt två drickor, present till Jonna ska hon handla när hon är i Italien, hon åker 20 juni och blir borta till den 4 juli.

Lasagnen smakade bra, barnen gillade den ganska bra också, Casper vispade grädden till efterrätten och det blev nästan smör.... men som han sa: "hur ska jag veta!?" Eterrätten var i ju såklart omtyckt, bara Meja som ville äta sin kladdkaka utan både grädde och bär...

Moffa ringde och grattade Jonna strax innan vi skulle fika efterrätt och tydligen så var varken Jonna eller Casper särskilt pratglada idag ;0)

Tony har varit här på eftermiddagen, han åt här också men gick hem nästan direkt efteråt då Susanne och Patrik var hemma igen. Bra att man kan ställa upp och passa varandras barn när det behövs! Småbröder räknas ju så klart också!

Mamma åkte strax innan 20.30 och då stoppade vi barnen i säng, Towe tog lite tid att natta, vet inte om magen strular lite på henne men nu sover hon sött!

Strax efter 21.00 ställde jag mig 30 långa minuter på crossen, när jag var klar rann svetten och jag körde några styrkeövningar som avslutning, Towe vaknade till mitt i allt så jag gick upp och gav henne lite mer tutte.

Sen åt jag en banan och ett kokt ägg, tjuvsmakade även lite på chipsen som Göran sä lägligt tagit fram när vi skulle kika på BB!!!

Nu ska jag snart duscha av mig lite snabbt och sen ska jag krypa till kojs!

Puss puss


Jonna 7 år!


Idag den 19 Maj kl 14.54 är det 7 år sen Jonna kom till världen, som skjuten ur en kanon som AT läkaren sa! Bara 4 minuter efter att hinnorna togs!
Bråttom har hon även idag med nastan allt hon ska göra!

Vi älskar vår fina lilla prinsessa som har ett rejält lager med skinn på näsan! vad vore en vardag utan henne!!!?

Det är en tjej som verkligen kan få en både att bli arg så man gråter och kratta tills tårarna rinner!
Vi älskar dig Jonna!
<3<3<3

Grattis på födelsedagen älskade lilla vän!


Jonna och Melvin!

Det blev lite blandade bilder på vår underbara Jonna!

Upptäcker sina fötter!

Towe har de senaste dagarna upptäckt sina fötter och hon ligger gärna och håller i dem! Ska knäppa kort på henne någon dag när hon gör det för det är ju så gulligt med bebisar och fötter!babygymmet gillar hon också!


Meja kan cykla!

Meja har i veckan cyklat både till och från dagis, vi har en stång vid sadeln som vi håller i för att hjälpa henne med balansen men nu behöver man inte hålla i den längre!!! fast Meja blir arg när hon ser att vi släppt... hon är en osäker liten tjej, nästan lite feg...

Men hon kan och det vet hon om, bara att hon ska smälta det!Meja när hon försöker göra en ful grimas!

Långpromenad!

Eftersom både Jonna och Casper sov borta i natt så tillät jag oss att ta sovmorgon! Ställde klockan på 08.00 i stället för 06.30!
Jag vaknade innan klockan, det gjorde Göran också och han klev upp före mig och det uppskattar jag jätte mycket! Han hjälpte Melvin att kissa, han skulle stå upp och kissa i toaletten idag och det kom tydligen överallt så de hade skurat lite då jag kom ner strax efteråt!

Vi åt frukost och sen klädde vi på alla barnen och gjorde dem klara för att gå ut, jag föreslog att vi skulle ta en promenad i samband med att vi lämnade Meja på dagis och Göran hakade på! Tack älskling!

Det blev en dryga 8 km promenad och vi var hemma igen strax innan 11.00! Morris hade vi med oss också och han fick springa lös på en liten väg som vi tog genom skogen!

Vi åt lunch, Towe sket ner sig, så det var bara att pynta... sen bäddade jag ner både Hilma och Towe i vagnen, och så tog vi alla utom hunden en promenad till Grindes för att handla.

Vis 14.00 hämnade jag och Melvin Meja på dagis, när vi kom hem busade vi! När Casper och Jonna kom hem så var jag på ret humör så jag busade och retades med alla och det var inte så uppskattat av Casper... men han skrattade han också fast det var motvilligt!
Barnen fick lite frukt innan de gick ut.

Jag och Towe som nyss vaknat stannade inne, jag tuttade henne först och sen gick vi in i köket och förberedde inför middagen, vi åt grillat idag! Och till det hade vi gurk yoghurt, potatishalvor och grillade tomater och sparris!

Efter middagen gick alla ut igen, inte jag och Towe, vi var inne och stökade undan i köket.

Göran åkte på bandy för en stund sen och innan det nattade jag barnen, alla somnade snabbt idag, Towe tog lite längre tid då hon lyckades somna i Caspers knä medan jag gjorde de andra små klara för sängen...
Tony sover här i natt och i morgon ska barnen ha med sig cyklarna på skolan, får se vem av oss som cyklar dit med dem!?

Nu ska jag  byta om och sen ska jag ställa mig på crossen och svettas lite, hoppas det finns något vettigt att se på på dumburken!

Puss puss

Backe upp och backe ner...

Idag hade vi en lugn förmiddag, jag och Göran beställde hem lite kläder inför sommaren, mycket av det kommer nog att skickas tillbaka men det är skönt att kunna prova hemma i lugn och ro!

Towe sov 3 timmar på förmiddagen och när hon vaknade var det dags för Hilma att sova efter lunchen. Susanne kom förbi och åt med oss, det blev rester sen igår, köttfärsröra med bönor, typ chili con carne fast med ris till. Till det så hade vi nybakt bröd som jag bakade på förmiddagen, kom nästan inte ihåg att det var det jag gjorde ;0)... minnet är bra men kort!

När jag lagt Hilma så var det dags för Towe att äta och sen lagade jag ett par byxor till Jonna. När jag var klar hade klockan blivit närmare 14.00 så jag och Melvin klädde på oss, tog med oss vovven och gick till dagis för att hämta Meja.
Precis när vi gick ut genom grinden så mötte vi Cornelias pappa och meja frågade ifall hon fick komma och leka. Vi gick hemåt och de skulle komma förbi ifall Cornelia ville leka, och det ville hon... vi hann precis komma in på gården då de svängde in efter med bilen.

Tjejerna gick in för att leka och jag lämnade in hunden och sen gick jag och Melvin till farmor, han hade blivit lovad att komma dit och jag skulle dit för att kika på hennes nya peruker! Hon lider av sjukdomen "alopecia" som innebär att hon tappar hår fläckvis och nu är det rätt illa... tur att det finns bra hjälpmedel!

Efter visiten gick jag hem igen, i dörren möttes jag av tjejerna som precis skulle gå ut och leka! Casper kom hem från skolan innan jag gick tidigare men cyklade till en kompis rätt omgående, Jonna följde med Nikita hem efter skolan.
Casper berättade när han kom hem att han hjälpt Elias med hans cykel hem till hans farmor då han hade gjort sig illa och hade svårt att ta den själv! Då blir mammahjärtat varmt, när man hör en sån sak från sitt barn! <3

Jag satte mig och tuttade Towe och strax därpå kom Jonna och Nikita, de var bara in en snabbis och gick sedan ut igen, Jonna fick låna Caspers sparkcykel och så försvann de.
För att kortfattat beskriva eftermiddagen så har det sprungit ungar ut och in hela tiden! Även Morris fick komma ut på en promenad och ett tag så var det nite mindre än 10 ungar här utanför! Härligt tycker jag!

Både Cornelia och Nikita åt middag här, Casper åt hos Oliver och Melvin hos farmor! Efter middagen fick barnen varsin hemmatillverkad isglass som jag gjorde tillsammans med M&M igår! Och efter glassen ville alla gå ut igen!

Jonna och Nikita ville ta en promenad med Hilma i vagnen, så jag bytte på henne och tog på henne rena och torra kläder, Meja och Cornelia sprang iväg till lekparken en kort sväng, egentligen hann de inte eftersom Cornelias pappa svängde in på gården just när de kom ut, men de sprang i alla fall!
Jag bad Jonna och Nikita att plocka med sig både Meja och Melvin hem när de tog promenaden runt grannkvarteret och de gick i två omgångar då M&M tjafsade om vem som skulle stå på åkbrädan!

När alla äntligen var hemma så var klockan närmare 19.30, med andra ord snart dags att sova.
Det hela slutade med att både Jonna och Casper skulle sova över hos Nikita, Jonna packade gympakläder och Casper packade för bad, de tog med sig både sparkcyklar, väskor en docka och en dockvagn och sen gick de!
M&M fick smörgås och nyponsoppa och Hilmafis fick välling, lilla Towe fick  sitta och titta på och oj så trött hon var... men hon höll sig vaken tills de andra var klara för sängarna!

Det blev alltså lite senare än tänkt ikväll, men vad gör det någon gång ibland!?
När alla barnen var nattade så röjde Göran i köket och jag tog med vovven på en promenad och idag valde jag att gå upp, upp, upp & upp innan vi sen fick gå ner, ner, ner & ner innan vi efter 50 minuter var hemma igen! Till och med Morris gick sakta i de sista uppförsbackarna! Fast jag fortsatte i den raska takten, får se om jag har träningsvärk i morgon, tror att det var lite andra muskler som fick jobba än i vanliga fall!

Hemma igen så fixade jag fick och sen kikade vi på BB i vanlig ordning! Och nu sitter jag här och redovisar dagen! Apropå dagen så har det regnat även idag men det har ändå varit lite sol och uppehåll också, fast tvätten den hänger kvar där ute och är säkert lika blöt som när jag hängde upp den i morse! Får hoppas på bättre väder i morgon, såg så ut på himlen i alla fall!

Puss puss

Lite mjölk....

Dagen började bra och den fortsatte bra och avslutades rätt så bra! En rätt så bra dag helt enkelt! Fast inte på alla plan...

I helgen har jag känt av lite att jag haft mindre mjölk och att det tagit lite längre tid för den att rinna till... så även idag...
Vet inte riktigt orsaken men rolig är det inte.. försöker att inte tänka på det för mycket utan dricker lite extra vatten och ammar lite oftare och än så länge så har det inte gått någon nöd på Towe, men det lär väl göra om det fortsätter att bli mindre!?

Jag kokade te på anis, kummin och fänkål som jag druckit lite av, Göran gav mig en öl att dricka, det ska tydligen också sätta fart på mjölken! Har ätit ordentligt med mat och tagit det lugnt... så mycket mer kan jag inte göra...eller!?
Tips mottages!

Bortsett från det så vad har vi då gjort idag?
Vi har kikat på film, tvättat lite, lagat lite lunch, myst, lagat middag, jag gjorde isglass med M&M, Jonna har haft Nikita här några timmar efter middagen, en lugn dag helt enkelt och med rätt så nöjda barn!
Vi hade ju tänkt gå ut i dag men det har regnat nästan varje gång man kikat ut... däremot såg det ut att kunna bli fint i morgon!

Pappsen ringde och talade om att han får behålla jobbet och det var ju skönt, skönt att de inte flyttat hit i onödan! fast å andra sidan så skulle han ha stannat i vilket fall för de trivs så bra! och vi trivs med att ha honom närmare!

Tänkte ta en promenad nu ikväll men vi bar upp spjälsängen som vi haft åt Towe i vardagsrummet då det sällan används nu och så ställde vi in crosstrainern här i stället! Så Göran tyckte att jag kunde stanna hemma och trampa på den i kväll och kika på tv samtidigt!

Det blev 30 minuter med ökande och sedan minskande motstånd, körde ganska lugnt tyckte jag, ca 16 km/tim, det räckte gott och väl då svetten rann när jag var klar, på ett behagligt sätt!
bara undrar varför det ska kännas så mycket jobbigare och tråkigare att stå hemma och trampa än att vara ute och traska!? Men det är väl för att omgivningen rör på sig och man andas frisk luft!

Jag satt sen på vardagsrumsbordet och svettades en stund innan jag tog en snabbdusch och efter den fixade jag  äggmackor och te lagom till BB började!

Tack å hej, i morgon är det tisdag och på torsdag blir finaste Jonna 7 år!!!

Puss pussSöndag, Sveg och marsvin...

Det hände inte så mycket mer igår än att vi bara fortsatte att ta det lugnt, lagade lite mat, åt och sen på kvällen nattade vi barn, typ en vanlig kväll, bara lite slappare!

Fast nu när jag tänker efter så körde jag faktiskt 20 minuter på crossen och sen åt vi morötter, chips och dipp och kikade på film!

Idag startade dagen inte riktigt som den borde, jag var inte alls på humör, sur och förbannad men det gick över efter lite mat i magen!

När Towe och Hilma sov lunch kikade M&M på film, sen kom vi spontant på att vi skulle åka till Sveg och hälsa på! Jonna var fortfarande hos Nikita och hon skulle/ville stanna där tills ikväll, Casper var med Lukas och ville inte åka med till Sveg så han fick också stanna kvar där medan vi var borta!

Klockan var närmare 14.00 när vi väl var iväg, det blev en lugn dag hos pappsen & co. blev så småningom bjudna på jätte god middag, barnen lekte med ALLA Jacobs leksaker men städade ganska snällt innan vi skulle åka hem!
Jacob däremot hade ingen bra dag, det var inte mycket som dög... men såna dagar måste alla få ha! Lite mys och lek blev det i alla fall!

Vi åkte hem strax innan 19.00, hemma i Rätan hämtade vi först Casper, sen vidare för att hämta Jonna och Morris samt våra nya husdjur, Maggan och Jessica, Nikitas marsvin, hon hade tröttnat på dem och Jonna har velat ha marsvin i ett helt år!

När vi kom hem, lastade i fört ur bilen alla grejer innan det var barnens tur, Casper gick en sväng med vovven och de andra barnen städade på rummet innan de borstade sina små tänder. jag fixade i ordning buren till marsvinen och i samband med nattningen släppte vi ner dem i buren så att de skulle få installera sig i lugn och ro under natten!

Barnen sova, Jonna och Meja låg vakna längst, vi har kikat på BB och nu är det väl egentligen bara sängen som väntar och i morgon är det en ny vecka!
Blev ingen promenad idag... men man måste ju få ha lediga dagar lite då och då!

Vill också passa på att gratta allas vår älskade Mysan en gång till som idag fyller 19 år!
Puss på dig! <3

och er andra också så klart!

Mysan 19 år!

Idag fyller väldens bästa och finast Mysan 19 år!
Grattis på dig gumman
Älskar dig massor
Puss , pip & kram
<3<3<3


Fina älskade lilla du!

Varma mackor och bad!

Idag tog jag sovmorgon, värre var det för Casper som blev väckt av Melvin 06.30 då han tyckte att han sovit klart och ville se bompa!
07.30 tog Casper med sig Hilma ner och då hade även Meja vaknat.
Ungefär en timma senare kom Hilma och Melvin upp och väckte en sovande Towe, Göran klev upp efter en stund men jag och Towe låg kvar! 10.30 klev vi upp!

När vi kom ner så var det första Casper sa till mig "Mamma, jag är hungrig!" Det är det värsta jag vet då de alltid frågar mig eller säger till mig precis när jag vaknat att de är hungriga även fastän Göran varit vaken  innan! I alla fall så kände jag mig på bra humör så jag brydde mig inte om det utan gick och bytte på Towe och klädde på henne innan vi satte oss i soffan för lite Towe frukost!

När Towe ätit var klockan närmare 11.00 och jag gick in i köket och fixade varma mackor och nyponsoppa, jag och Göran drack te.
Vi åt och dukade av, sen bytte jag blöja på Hilma innan det var dags för henne att sova igen, hon var väldigt nöjd över att få nappen och bli nerbäddad i sängen!

Själv satte jag mig i soffan och myste och gosade lite med Towe som snabbt visade sig vara trött, lite tutte och sen sov även hon.
Meja och Melvin skulle leka att de badade men då föreslog jag att de kunde få bada på"riktigt" i badkaret och det var poppis! Skum ville de också ha!

Jag och Casper har suttit och spelat lite Ds, vi körde Super Mario mot varandra då man ska försöka fånga så många stjärnor som möjligt... efter 3 omgångar kände jag mig yr och ville inte mer...

Så mycket er har vi inte hunnit idag, M&M badar fortfarande, Göran kör några race på P3:an och Casper pysslar på sitt rum.
Ska snart ringa och höra hur det gått för Jonna och Morris i natt!

Det är fortfarande regn och rusk så vi håller oss nog inne i dag också, kan låta som vi är mycket inne bara för att det är styggväder men vi har ju å andra sidan konstant varit ute då det varit fint så det jämnar nog ut sig! Det är ju faktiskt helg också och då får man slappa lite extra!

Vad gör ni i dag?
Puss i påsk!


Natti natt!

Efter några negerbollar, lite chips och cola så mår jag nu lite illa... men bara lagom då jag faktiskt inte matade i mig så mycket mer än att jag blev nöjd... bara liiite mer...

Har kikat på bb och sen kollar lite bloggar!

Känns lite konstigt utan vovven, kanske skönt ändå att inte ha en tyngd vis fötterna i natt!? Jo för han ligger fortfarande med oss i sängen!

Nu har Göran släckt ner och gjort kväll så då ska jag göra lika! I går blev hn kvar på soffan, utan filt dessutom... hihi...

Puss pussJonna & Morris på övernattning!

Dagen fortsatte i regn och rusk, det regnade inte hela tiden men marken har varit konstant blöt! Barnen hade en förmiddag i soffan framför Madicken, jag var i köket och klippte och när jag kom in i vardagsrummet hade Hilma somnat!


Göran skulle elda, han blev kvar i källaren flera timmar, passade på att röja och stapla lite ved!

Meja har varit hos farmor och bakat bullar. Elin kom och lekte med Jonna, Hilma och Melvin har bara fnulat på, lekt, bråkat lite och lekt igen, lite gnäll har det väl varit däremellan men inte så farligt... barnen blir lätt rastlösa av att bara vara inne även om det är skönt även för dem att bara ta det lugnt och slappa!

Jag tvättade en maskin som jag skrev tidigare att jag skulle göra och så eldade Göran, det är väl vad vi åstadkommit idag förutom frukost, lunch, middag, några blöjbyten och mys med Towe och de andra barnen så klart!
Jo Göran var på Grindes och handlade lite också, passade på när han ändå skulle hämta Casper på skolan, han ville inte stanna till 14.40 idag.

På eftermiddagen gick Jonna (och Elin) hem till Elin och lekte, jag ringde hem henne till middagen som idag bestod av köttfärssås och spaghetti som Göran lagade!

Efter middagen packade jag ihop lite nödvändigheter då Jonna och Morris ska sova över hos Nikita en eller två nätter! Nikita och hennes mamma ville prova på och se hur det är att ha en hund och fick låna honom, då får ju vi på samma gång prova på att vara utan hund...

När jag kom tillbaka strax efter 19.00 så hade Göran nattat barnen! Jag som skyndade mig lite hem för att vi skulle natta dem och så var det redan klart! I alla fall nästan, för de hade inte somnat ännu... både Melvin och Meja var tjuriga och Meja är fortfarande vaken tror jag, hon sov för länge i morse!
Towe var självklart kvar att natta men pyjamas och ny blöja hade hon fått!

Nu sover de 3 minsta, Göran och Casper kikar på Top Gear och meja ligger och läser i Jonnas säng, hon skulle absolut sova där med vetskapen om att hon kan trilla ner... som tur är så är vår våningsäng ganska låg!

Vid 21.00 ska vi mysa med chips, morötter och dipp framför en film och jag filurar på om jag ska röra ihop lite negerbollar eller inte!?

Puss å kram
Fredag den 13:e...

God morgon alla! Idag är det Fredag den 13:e, vad nu det kan innebära!?
Jag har varit vaken sen 05.30 och därefter har barnen vaknat en efter en, Casper var redan vaken då jag kom ner och Meja sover fortfarande även fastän klockan är 09.00!

Regn och rusk idag också så det blir nog en inne-mysa-dag! Vi ska väl börja med någon form av frukost strax och sen får vi se vad vi gör... eldas ska det i alla fall och kanske tvättas lite!

Ha en skön fredag alla glada!

Inviger matstolen!

Idag var första gången som Towe satt i matstolen, har tänkt flera dagar att jag ska t ner dynan så att hon får provsitta men det har inte blivit av...
Roligt tyckte hon att det var!
Och bra gick det! otroligt vad stadig hon faktiskt är för att vara så liten! Eller 4 månader är ju kanske inte så lite... tiden går för fort!


Regn och trötthet!

Idag har det regnat mest hela dagen, men det behlovs ju det också så jag klagar inte.

Jag var så Himla trött i morse då jag klev upp vid 06.30, klockan ringde och Melvin satt på toaletten! Bara att kliva upp direkt!
Ögonen gick i kors och jag  väckte barnen innan jag fixade frukost. När alla ätit och vi bara väntade på Meja så lade jag mig och halvsov på bordet! jag var SÅ TRÖTT! Den där Tavegylen gör mig ju helt såsig i huvudet!

När barnen var påklädda så sorterade vi och lade in de sista av barnens kläder, skönt när allt är på plats och vi kan bära ut alla kartonger igen! Vid 09.00 gjorde Göran ett avbrott för att lämna Meja på dagis, men då var vi å gott som klara.

Vid 10.00 kom Susanne och hämtade upp mig, Towe och Melvin, vi skulle följa med henne till Svensta en sväng.
I Svensta träffade jag på både, Mysan, mamma och kusin Mikaela! Fick även en jätte fint linne av Susanne! Tack så mycket kära Svärmor!
På vägen hem var jag tvungen att skippa det sociala och stänga mina böå en stund... det var välbehövligt!

Vi var hemma igen lagom till lunch, Melvin följde med farmor hem och jag fixade pasta med tonfisksås!

Vid 14.00 hämtade jag och Hilma Meja på dagis, trodde att Hilma skulle somna i vagnen men eftersom hon sovit på soffan en stund  med pappan så var det inte helt säkert... och hon förblev vaken!

Jonna gick till Elin när hon kom hem från skolan och Casper satt en stund vid datorn, själv gick jag upp och städade övervåningen, hann inte med den igår och så passade jag på att bädda rent i Towes säng också.

Till middag blev det Tandorikryddad lax med gurkyoghurt och ris!

Igår kom Jonna hem och berättade att Nikita inte skulle ha kvar sina marsvin och Jonna som länge velat ha ett skulle få dem med bur och hela köret! Vi är inte riktigt säkra än men vi ska ta hem dem på prov i alla fall!

Efter middagen fick barnen glass, sen var det till att kika lite på bompa innan det var sängdags! Towe var lite tjurig, hon snurrade runt som en propeller i spjälsängen innan hon äntligen blev trött nog att somna, under tiden jag väntade så passade jag på att göra lite lättare styrkeövningar!
När de 4 minsta barnen sov gick jag ut på en promenad, Jonna och Casper fick vara vakna lite längre ikväll! 1 timma senare, det vill säga 21.20 var jag hemma igen och då gick de raka vägen i säng.

Idag blev det varma mackor till kvällsfika som vi självklart avnjöt tillsammans med kvällens avsnitt av BB!

Lite bilder hann det bli även idag!


Första gången för Towe i matstolen!


Och så lite senare fick hon mysa men storebror i soffan!

städning och kläder...

Ägnade gårdagens förmiddag åt att städa hela huset samt att fortsätta sortera och byta ut barnens garderober, blir ju en hel del att gå igenom!

Efter lunchen gick vi ut, Morris fick springa lös, Melvin och Göran lekte på studsmattan, Hilma & Towe sov och jag lade mig på ett täcke och njöt av solen, Morris kom och gjorde mig sällskap!

Tvättade  några maskiner och lät tvätten torka ute i det fina vädret, tog lite kort på växtligheten på gården gjorde jag också, sen om bilderna blev bra vet jag inte!?Göran hämtade Meja på dagis vid 14.00, Melvin skulle följa med tyckte han och ställde sig vid grinden för att försöka öppna den. han stod där en bra stund och försökte, han pratade med sig själv hela tiden då han på alla vis försökte både få upp den och försöka klättra på den. Till sist så gick den upp och Melvin han knatade ut på vägen. Jag bad honom stanna men han gick, jag följde efter en bit och pratade med honom under tiden fastän han gick 20 meter framför mig på kvarters vägen. När han nästan var nere vid vägen som år genom byn kom Göran och Meja och då vände jag och gick hem igen. Melvin han kan han, tycker i alla fall han själv!

När Jonna och Casper kom hem från skolan blev det smått kaos för båda ville saker samtidigt och pratade i munnen på varandra och med tanke på natten som varit så var jag väldigt trött och ganska känslig för stim och ljud...
Jonna cyklade i alla fall till en kompis och vi andra packade oss iväg till Svärmor som bjudit dit oss på fika!

När vi kom dit hade hon behövt åka iväg en sväng och hämta Rossi men hon hade lämnat pengar på bordet så någon av oss och i detta fallet jag kunde låna en cykel och åka ner på Grindes för att inhandla lite fikabröd!

Vi fikade, Morris sprang snällt och lekte med de andra hundarna och klockan den tickade på... Vid 16.20 tiden hade himlen ändrat karaktär och det började komma små droppar så då var vi snabba att packa ihop oss och gå hem. Hann precis ta ner tvätten och gå in innan regnet hällde ner!

Eftersom alla åt så mycket kakor så vart det ingen middag, jag bakade scones till kvällsfika i stället, barnen fikade och vi tittade på, för vi skulle fika lite senare... egentligen hade jag tänkt att vi också skulle fika men Göran var inte på humör så då tänkte jag att vi kunde vänta.

Barnen stoppades i säng, lite tjurigt var det på sina håll men till slut så sov alla. Towe somnade sist då hon lyckades somna när vi borstade tänderna på de andra barnen...

Klockan tickade iväg och jag hann ta en kortare promenad med Morris, var borta ca 35 minuter och när jag kom hem höll älsklingen på att fixa fika till oss!

Tog även en Tavegyl innan jag hade mig, mest för att se om det var allergin som spökade i mina bihålor och inte någon snuva...

Puss å kram

Ny tand, hosta & feber...

När jag ändå sitter här och skriver kan jag ju passa på att i förrgår, den 8 Maj såg jag att Hilmas ena nedre hörntand brutit igenom! Bara den andra tanden kvar nu så har hon sina 16 tänder!

I går kom hostan smygande och nu när jag skulle ge henne en extra omgång hostmedicin så kände jag att hon även har feber...

Trevlig resten av veckan på er!

Det är ju tur...

...att vi har en Melvin som ser till att vaka och ser till att vi inte kan gå och lägga oss och sova så att vi inte är på tok för utvilade i morgon bitti!!!!!

Han kom ner och skulle kissa vis 23.30 tiden och gick sedan upp igen och det är ju inte konstigt... men han började hosta och kunde inte somna.... 4 gånger gick jag upp med honom, varav den 2:a gången fick han hostmedicin och den 3:e gången satt jag med honom en stund tills han somnade och den 4:e gången låg jag vaken med honom i ca 1.5 timma och han är fortfarande vaken!

Han hostar så fort han lägger sig ner och vi har inge fler kuddar att palla upp honom med...

Vi som skulle lägga oss nyduschade i en nybäddad säng och riktigt mysa! Det sket sig kan man säga! Har nyss varit upp och bäddat med madrass skyddet och lakan, kuddar och täcke ligger klart här nere, Melvin sitter i soffan med ett tangentbord i knät och Göran han halv slumrar på andra sidan av soffan...

En god natt! Släng er i väggen!

Melvin har nu somnat sittande!

Man kan ju bara inte vara arg...<3<3<3
bara lite smätt irriterad ;0)

Kort om dagen...

Klev upp, alla sov... vi åt frukost och sen klädde i på oss.
Jonna och Casper gick till bussen och 09.00 följde Göran med Meja till dagis, Melvin och Hilma lekte ute.
Bäddade ur sängen och satte igång att tvätta alla kuddar, täcke och madrass skydd!
Sorterade lite kläder och Göran fixade lunch.
Vi åkte till Svensta, Göran var på AF och sen blev det en snabbis på Dollar.
Stannade till hos Susanne en sväng och Morris fick springa lös, han förvånade oss för han gjorde bara små försök till att smita, bara för att kolla läget!
Hem, fortsätta tvätta...
Laga middag och Elda...
Jonna cyklade iväg på körträning.
Barnen lekte lite mer och jag sorterade mer kläder...
Sen blev det nattning av barnen, jag sydde ihop täckena igen efter tvätten...
Tog en 50 minuters promenad med Morris!
Kom hem och duschade, sen gjorde jag fika medan Göran duschade.
Fikat och kikat på BB.
Nu ska vi bädda sängen och lägga oss!

Puss puss och sov så gott!

Sommar, sommar, sommar!!!

I morse vaknade jag av att klockan ringde och då hade Towe just vaknat så jag  tog upp henne och gav henne lite tutte! 06.45 klev jag upp och lämnade Towe i sängen med Göran, lade en kudde under madrassen så att hon inte skulle kunna rulla ur den!

Jag gick ner och alla sov! Melvin kom ner strax efter mig och jag fick till och med väcka Casper som var trött och trög för en gångs skull!
Casper gick ut med Morris och jag fixade frukost till honom, vid det här laget var även Jonna vaken och uppe.

När Casper kom tillbaka så tog jag en promenad, jag kände mig nere och deppig så jag tänkte att en promenad kanske skulle göra susen!

Efter 50 minuter var jag hemma igen och nu var alla barnen vakna utom Towe, de satt i soffan och kikade på bompa, Casper hade gått till bussen och låst dörren efter sig som jag bad om!
Göran och Towe sov när jag kom upp, jag hade ju skrivit ett sms till honom om att jag vet ute och gck men det hade inte han hört!
Towe vaknade efter en stund, jag och Göran pussades och pratade en bra stund innan vi gick ner, kan behövas ibland!

Väl nere så byttes det blöjor på både Hilma och Towe, sen fick Towe tutt när Göran var på dass och  efter hon ätit så sket hon hur mycket som helst! Lika mycket utanför blöjan som i blöjan! Blev till att byta igen innan det äntligen blev dags för frukost!

Blev en rejäl frukost och klockan var nu 10.30, fil, ägg och smörgås blev det, te till den som ville!

Efter frukosten så klädde Göran på barnen och de fick gå ut, jag röjde i köket, skönt att ha det gjort!
När jag klev upp i morse var det +8 grader ute, när jag var tillbaka efter promenaden var det +14 grader och sen steg värmen ännu mer och barnen har kunnat vara sommarklädda ute! Till och med jag kunde klä av mig till kortärmad, men jag behöll vindvästen på för tuttarnas skull!

Vi har varit ute HELA långa dagen, sorterat kläder och myst! barnen har lekt och lekt!
När Casper kom hem från skolan hade han med sig Tony, vi åt sen sen lunch, kalla pizza bitar och sallad och sen ville barnen köra och åka på lill crossen som Göran äntligen fått till!
På eftermiddagen körde jag också några varv med den och Hilma hon vill aldrig kliva av när hon väl satt sig på! Hon får åka med Casper! M&M kan ju inte heller köra själva men de är nöjda efter 1-2 varv runt huset! Jonna och Casper ÄLSKAR att köra!

Lite tvättat har det blivit också, skulle ha bytt sängkläder i alla sängarna någon dag också, det är så härligt med nytvättade sängkläder som hängt ute på tork!
Elda skulle vi göra men det skippade vi så nu är vi utan varmvatten tills i morgon!

Det blev ingen middag idag, lite glass på eftermiddagen och kvällsfika till barnen, jag och Göran ska fika/äta någonting om en stund och det hörs som att det blir en varsin hamburgare med lite sallad till!

I morgon ska Göran till AF, han ska vara där 13.00 så det blir nog så att han får åka ensam, är det tidigare så brukar vi andra också följa men är det lika fint väder i morgon så är det nog lika bra att vi är hemma!

Det har tydligen varit driftstörningar på bloggen också så gårdagens inlägg syns inte än.. får se om detta syns!? Men jag har ju skrivit i alla fall!

Har tagit några bilder också men dem bjuder jag på en annan dag tror jag...

Puss puss

Söndag... mer besök!

Dagen startade si sådär men efter en frukost blev allt mycket bättre!
Molly fick en valp i natt som Göran det första han gjorde skulle åka och kika på sen blev han kvar lite längre då Patrik bad honom om hjälp med båten och där i min säng låg jag och försökte få lite extra sömn med en Melvin och en Hilma som sprang upp och ner för trappan då både Jonna och Casper i omgångar glömde stänga Grinden... annars var det lugnt, ända tills Melvin blev kvar uppe och lekte i dockhuset en stund och ingen hörde när han i nästan 10 minuter ropade på sina syskon att öppna grinden åt honom... då blev mamman grinig... annars skötte sig alla! men just de där små detaljerna gjorde ju att ron inte alls kunde infinna sig och jag tjurade på att ligga kvar eftersom det egentligen var lugnt!
Nog om det....

Vi gick i alla fall ut efter frukosten och blev ute HELA dagen och idag har det varit varmt och skönt!
Barnen har lekt och lekt, hunden har sprungit mycket och suttit lite i linan, vi har tvättat 4 maskiner + 1 nu ikväll och allt (de 4 första) har fått hänga ute och torkat under dagen!

Fram på eftermiddagen när jag precis höll på att bära ner massor av lådor från vinden med kläder så fick vi besök av Robban och Angelica, detta besök var planerat ;0), men vi visste inte riktigt när de skulle dyka upp, bara att de skulle äta middag med oss och skulle bli kvar en bra stund!

Jag hade tänkt sortera alla kläder idag men bar in allt i hallen och staplade det på hög tills i morgon, det är dags att byta storlek på Meja, Melvin, Hilma och Towes kläder!

Det blev hemgjord pizza till middag, Robban och Angelica var ute och lekte med barnen medan vi stökade på i köket! Skönt att inte ha en massa ungar i vägen när man lagar mat för en gångs skull! För även om de bara vill hjälpa till så blir de mest i vägen eftersom vi har rätt så litet kök...

Pizzorna fick MVG i betyg och det var ju toppen! Vi åt och åt och mätta blev vi! Barnen åt först, sen var de ute och lekte medan vi åt och 20.30 blev det massnattning av barn, först bada och sen natta!

vid 21.00 satte vi oss ner och slappade i soffan och kikade på BB, besökte stannade oh kikade här i stället för att stressa hem innan och det var ju lite extra trevligt!

Jag känner mig och har känt mig hela dagen, lite smått irriterad och less, ingen rolig känsla...

Meja vaknade för en stund sedan och låg och gnällde i ca 15 minuter, Göran gick dit först men fick ingen respons och jag gick dit efter, ja ca 15 minuter, tände lampan, väckte henne och sen fick hon somna om, hon gnällde en liten stund till men nu är hon tyst, i alla fall för nu men hoppas att det håller i sig hela natten!
Hon har ju haft problem med växtvärk i benen förut men om jag frågar henne så har hon inte ont säger hon...

Göran sover i soffan, jag ska väl ta med honom upp till sängen och sova snart... men tror jag måste vänta på att tvättmaskinen ska bli klar först... Jonna fick bensin på sin klänning och jag slängde in den i maskinen med annan tvätt och när jag skulle ta ut allt så tyckte jag att allt hade en svag doft av bensin så jag körde igång det en gång till och hoppas att det försvinner! Annars har jag förstört en hel maskin med pyjamasar, strumpor och trosor! Vit tvätt!
Casper och Jonna fick på sin byxor också men de hängde jag ut på bron nu eftersom jag inte hinner tvätta dem i kväll...

Bensinen beror på att Göran fick igång lillcrossen idag och vad som hände när de fick bensinen på sig vet jag inte, kanske var det när de skulle tanka den, Göran var där vet jag men jag har inte frågat...
Både Jonna och Casper tyckte i alla fall att det var super skoj att köra!

Har lust att sätta mig med en stor skål glass och deppa i soffan men ska nog ta med älsklingen till sängen i stället och försöka sova...

Puss puss

Lördagen... oväntat besök!

Det var lite kyligt ute men vi klädde på oss och gick ut i alla fall, eldade lite skräp i tunnan, barnen lekte, hoppade studsmatta och cyklade, de gungade en stund också medan Göran och Casper slängde ner lite mer ved ner i källaren...

Dagen gick och det blev dags för middag, jag och Göran gick in, barnen stannade kvar ute och lekte och rätt som det är  mitt i en mening säger Göran "Nu kommer din far!"

Och mycket riktigt så kom familjen Egeklint/Johansson på besök, de hade tagit en sväng med bilen och åkt mot Björnrike och Vemdalen så de passade på att ta vägen förbi Rätan också!

Vi var som sagt mitt uppe i matlagningen, besöket hade redan ätit och de fick sitta på golvet när vi åt eftersom de envisades med att stanna kvar i köket ;0)...

Efter middagen bjöd vi på glass, vissa av barnen missade glassen när de hade för bråttom ut och leka igen, dvs Jonna och Casper, de missade den till och med utan att veta om att alla vi andra åt!

Efter en stund så bråkade barnen allt mer där ute, de kom in en efter en och skvallrade på varandra så till slut vid 19.30 tiden så fick alla gå in och det blev mars i säng! Casper fick vara uppe längre utan att de andra visste något för det blev bestämt att Tony skulle stanna över natten.

När middagen och glassen var undanstökat och alla barnen nattade så slog vi andra oss ner i soffan, Jag busade lite med lillebror, lekte Prästens lilla kråka med risk att han skulle bli ledsen men det gick bra! Sen fick han även pröva syrrans brillor!
Jag fick även för mig att brottas med pappa en sväng, upptäckte att han var kittlig och ville gärna kittla honom mer men han höll i sina händer och fötter... slutade i alla fall med att vi båda låg och sprattlade som sälar på golvet! men då var gubben snabbt upp så jag inte skulle hinna sätta mig på honom och få övertaget!
Klockan var rätt mycket när Jacob blev trött och det var dags att åka hem, han hade varit trött länge men det var då som tröttheten tog över!

Jag och Göran fixade sent fika och kikade på repriser av "Herr och Fru" innan vi gick och lade oss någon gång efter 01.00!
Tävling!

" Jag tävlar nya bärselen från Miracle från
Babybjörn hos WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "Jag har äran att presenter en fantastisk tävling för alla er som följer min blogg! Du kan bli en lycklig vinnare av den nya bärselen Miracle från Babybjörn.

För att tävla skriver du i en kommentar nedan svaret på frågan:
Vad heter den nya bärselen från Babybjörn?

Skriv även en motivering och titta på den fina filmen om hur bärselen fungerar i filmklippet här nedan

Länkar du tävlingen på din blogg eller delar på facebook
dubblar du din chans att vinna!
Tävlingen pågår t om 24/5 klockan 21:00

Towe 4 månader!!!

Idag är hon 4 månader vår lilla skrutt! Tiden går så fort, hon växer och blir stor!
Lilla Towe är för det mesta glad och nöjd, älskar när man pratar och busar med henne, Hilma brukar få henne att skratta med sina små titt-ut lekar!

Hon griper efter saker men är fortfarande inte helt medveten om hur man gör när man håller i någonting, fascinerad av det mesta hon ser.
Gillar att ligga på filten på golvet och sprattla, rullar över på mage lite då och då och ibland även tillbaka på rygg.

Rutinerna sitter ganska bra nu, sover 2-3 gånger på dagen och är trött och vill sova för natten vid 19.00 tiden.

Jag fascineras varje dag över den lilla individ hon blivit och är, lik sina syskon men ändå en alldeles egen liten person, en person som vi älskar och gläds med! Precis som sina syskon!

Bjuder på lite bilder:


De övre bilderna är från gårdagen och de andra från påsken.

Söt som socker!

Vi älskar dig!

<3


Kvällen...

Lagade biffar med massor av lök till middag, potatis svampsås och grönsaker hade vi till också och inte att förglömma den hemgjorda svartvinbärsgelén!

Vi åt, barnen gick ut, Göran plockade undan, jag klippte Kristoffer och Towe somnade i babysittern på köksbordet!

Sen gick Göran ut och då var det bara jag och den sovande Towe inne, lugnt och skönt en stund!

Vid 18.30 tiden kom alla in igen för då skulle Göran och Casper göra sig klara för att åka på bandy, strax innan 19.00 åkte de och jag blev ensam hemma med de 5 andra!

Det är två katter som går omkring och stryker här hos oss nu, två hankatter som troligen inte är kastrerade.. en är svart och vit, ganska stor med tjock svart päls, jätte fin! Den andre är grå med väldigt tydliga ränder och han är något spinkigare...
Jag var i alla fall ute och knäppte kort på dem så att man har ifall att någon undrar ifall det är deras katter....

Barnen skulle städa och jag nattade Hilma och Towe men någon stans där gick det snett... Jonna och Tony envisades med att gå ut och kika på katterna och då ville så klart M&M också se och Morris passade så klart på att smita ut...

Just när detta händer sitter jag uppe och försöker tutta Towe i lugn och ro... NOT... så jag kunde inget göra...
Tony gick ut efter Morris, lyckades stänga grinden så att han i alla fall stannade på gården!
M&M gick upp till mig och Jonna kom stampande efter, pratade högt och tänkte inte alls på att jag NATTADE BARN!
Jag bad dem snällt att gå ner men Meja skulle så klart streta emot så det slutade i katastrof med en vansinnig mamma, en ledsen Towe, hysterisk Meja, en Jonna som inte visste vart hon skulle ta vägen och en Melvin som gömde sig under sängen! jag var SÅ arg!

Jag sansade mig, plockade in Morris, skickade hem Tony, tröstade Towe som ganska snart somnade i sin säng och sen tog jag mig an de andra tre... vi gick in i badrummet, jag bad om ursäkt för mitt utbrott och så förklarade jag för dem vad och när det var som gick fel. Alla tre grät och sa förlåt!

De bytte om till pyjamas sen smög vi ut i köket och åt lite kvällsfika i lugn och ro! Sen smög vi tillbaka in på toaletten och borstade tänder, kissade och tvättade munnar och händer. Precis när vi var klara kom Göran och Casper hem från bandyn, barnen sa god natt och lade sig sen i sina sängar och somnade sött!

Jag har fått mail och nu väntar vi bara på att se hur det blir...

Har haft en jobbig rethosta de senaste kvällarna, vet inte om det beror på lövsprickningen eller om det är något annat som spökar... några av barnen är lite snoriga och Casper har ont i halsen... kanske har vi en förkylning på g!?

Casper och Göran tog en snabbdusch, visste inte om varmvattnet skulle räcka då jag inte eldat idag... ska göra det i morgon och jo varmvattnet tog inte slut!

Hoppas att resten av kvällen blir lugn och att vi får sitta och mysa i soffan utan en massa spring. Lite fika ska det nog bli och så BB så klart!
Blev ingen promenad ikväll men tog mig en rejäl i går kväll, 50 minuter! Idag har jag ju kört på crossen så det får väl räcka!

Puss puss

Hemma igen...

Klockan är strax efter 14.00 och vi kom precis hem från Susanne, Jonna, M&M hoppar studsmatta, T&H sover i vagnen, T har sovit ett bra tag redan men får gärna sova en stund till.

Till lunch blev det korv med bröd, kanske inte det nyttigaste men gott var det! Sen slängde Susanne fram två chokladbitar framför mig och då kunde jag ju inte låta bli, det var ju av den goda sorten också! hade jag fått en liten bit bara hade jag tackat nej men nu var det en hel bit av av varje från Marabous dubbelbitar så jag åt sakta och njöt!

Till middag blir det pannbiff, potatis, grönsaker och sås, vet ännu inte om den blir tidig eller sen, beror på om grabbarna ska på bandy i kväll eller inte... har en klippning vid 17.00 i alla fall!

Väntar på mail men har ännu inte fått något... men personen i fråga jobbar väl antagligen så jag kanske får svar på eftermiddagen!?

Borde tvätta lite men väntar tills i helgen då det tydligen ska bli finväder! Idag har det både haglat och regnat... men solen den skiner och det är dryga +10 grader!

Hej hopp!

Bananer och musik!

Nu har alla barnen fått på sig kläder!
Körde en mjukis idag då det faktiskt är fredag och helgen börjar för dem!

Vi har käkat lite banan och nu poppar vi lös med Eric Saade!
Jonnas val!

Nu ändrade hon sig så nu är det Sara Varga!
(bra budskap)
Det är bra med Spotify!
Nu Linda Bengtzing!

Så småningom ska vi klä på oss och bege oss till svärmor för att få i oss lite lunch!

Jonna är en riktig schlager tjej!
Älskar att sjunga och dansa! Dansa gillar ju alla barnen fast Casper tycker det blir pinsamt....
Jag brukar rocka loss lite om jag känner för det och det uppskattas, i alla fall av barnen... vet inte vad Göran tycker!?
;0)

Hej så länge!


20 minuters utmaning!

Bytte om till träningskläder för att utmana mig själv genom att köra ett pass på crosstrainern fastän 5 av barnen är hemma!

Precis när jag skulle kliva på kom svärmor... typiskt, men det gjorde inget... när hon gått hade jag inte samma energi men F*N tänkte jag och så gav jag mig den på att det skulle göras!

Nu dryga 20 minuter senare sitter jag här och svettas och dricker vatten! Det blev 20 minuters intervaller av olika slag och jag körde på rätt hårt, så pass att jag ändå skulle klara 20 minuter!

Skönt att det är gjort och skönt att barnen skötte sig!

Vi ska för övrigt äta lunch hos svärmor idag! hon skulle iväg och handla någonting så det blir spännande! Hoppas det är ganska nyttigt i alla fall ;0)

Gnäller i sömnen!

Innan meja slutade med nappen (6 nätter sen) så kunde hon vakna på kvällarna och gnälla utan egentlig anledning, inte varje kväll men ibland. Vissa gånger hade hon ont men andra var det så att hon inte själv visste...

Sen hon slutade med nappen har det blivit värre! Igår vaknade hon flera gånger och hon gnällde och gren, jag försökte få henne att prata, ibland fick jag kontakt och när hon då äntligen vaknade till liv så visste hon inte varför hon var ledsen... en gång ville hon ha ägg och en annan sina klackskor!

Vissa gånger då hon vaknade och gnällde så väntade vi ut henne och då blev det tyste efter en stund... men det är väldigt störande då hon inte alla gånger svarar, någon som kan få en att koka även om det inte är med hennes mening....

Man kan heller inte gå och lägga sig tidigt en kväll för de gånger som jag prövat så har man i stället blivit väckt och det är ännu värre! Oftast sä är det lugnt efter 00.00 tiden på natten...


Precis innan vi äntligen skulle lägga oss igår så vaknade Towe och var pigg... gav henne från båda brösten och sen lade jag tillbaka henne i sin säng... där låg hon och pratade och lät, fick ge henne nappen några gånger men sen sov hon!
Kväll/natt då ska man sova och det är viktigt att visa dem ända från början!
Täcket över huvudet....

Melvin har den senaste tiden haft konstiga idéer för sig när han ska sova, inte när han ska sova för kvällen men om han vaknar på natten.. då ska hela han var under täcket och han har svårt att komma till ro, nästan så han är på dåligt humör eller känner sig ledsen och arg....

En kväll när han var tjurig att somna, jag hade fått säga åt honom flera gånger att gå och lägga sig... när han äntligen somnat gick jag upp och då låg han långt under täcket...

Inatt kom han till oss, han hade jätte svårt att somna om, först låg han under täcket, han var lite grinig... sen skulle han lugga uppe på mig och sen på min arm och då skulle täcket vara upp över huvudet igen!

De har konstiga idéer de små...


God morgon!

Väckte Göran 05.30 och sen somnade vi om, 05.50 vaknade jag igen och sa att nu MÅSTE han kliva upp! han klev upp och for och vi andra sov vidare!

06.30 hade jag klockan på, då var Towe redan vaken! Melvin som kommit till oss under natten sov fortfarande, Hilma sov i sin säng så jag tog med mig Towe ner och bytte blöjan som jag hörde att hon fyllde innan vi klev upp! Casper och Jonna var redan vakna här nere.

Casper gick ut med Morris och Jonna satt med Towe medan jag gjorde frukost, havregrynsgröt och ägg!

Nu har vi ätit, Towe fick tutte vid frukostbordet då jag ätit upp min gröt, M&M var som vanligt tröga men till sist hade de ätit upp! Mejas sporre är ägget som hon får efter gröten, lade bara upp 2 msk åt henne så det borde hon kunna klämma i sig!

Nu hojtar Towe så det är bäst att jag tar henne!

Puss

Göran kom hem tidigare!!!

Vi åt middag, lite kaotiskt blir det ofta vid middagsbordet då man är ensam och alla de små vill ha hjälp fortast möjligt för att de är hungriga... alla hann äta upp sin första portion innan jag ens han börja äta... jag smet ner 2 minuter till källaren och kollade läget och när jag kom tillbaka och tänkte äta så ville alla ha ett lass till!
Fick så småningom in mig lite mat i alla fall!

Efter middagen ville Jonna, M&M gå ut och hoppa studsmatta så jag hjälpte dem på med kläder och sen röjde jag undan i köket samt tvättade av Hilma.
Hilma gick och hämtade sina skor för hon ville också gå ut men det fick hon inte och då blev hon så klart ledsen... Jag tog med mig henne och Towe in i barnens rum och satte mig för att leka lite med dem, Hilma fick stoppa klossar och det gillar hon, Towe var nöjd på filten där hon låg och filosoferade!

Vi hann inte leka så länge förrän jag hörde en bil på gården och det var Göran som kom! Det hade varit så lugnt och vårdtagarna som de skulle ut till senare var inte hemma så han fick åka hem i stället!
Göran värmde lite mat och åt han också, sen myste han och Hilma lite i soffan, Towe fick sig lite tutt och somnade nästan... då var klockan 18.30 så det var lite i tidigaste laget så jag tog med henne till skötbordet och bytte på henne och satte på pyjamas inför kvällen.

Melvin kom in och skvallrade att Meja kissat på sig, hon sa själv när hon kom in att hon inte känt att hon var kissnödig och det kan jag förstå för det var knappt + 10 grader ute och hon hade bara tunna tights på benen och hon stod stilla, då blir man lätt kall!

Jag satte Towe med Göran, bytte på Hilma och tog på pyjamas, fixade välling och sen duschade jag Meja. När jag duschat henne gick jag upp och nattade Hilma och Towe medan Göran fixade kvällsfika till de andra.

När vi gjort klar de andra för sängen kom Casper hem och han gick en sväng med Morris innan han tog ett äpple, han hade ganska nyligen ätit middag hos farmor så han var inte så hungrig.
Både Towe och Hilma var fortfarande vakna när vi skulle natta Melvin, jag satte mig och tuttade Towe igen och när hon ätit och somnat så sov även de andra två!

Jonna och meja var vakna lite längre men bara några minuter efter att jag kommit ner sov även de två, Jonna läste bok för Meja tills hon somnade, Jonna läser på sitt eget berättar vis, kikar på bilderna i en bok och använder fantasin! Hon kan läsa lite men det går rätt knaggligt än så länge men hon är längre fram på den biten än vad Casper var när han var lika gammal som Jonna!

När alla somnat (utom Casper) bytte jag byxor, tog på mig mina Easy Tone, satte Caspers mp3 i öronen och sen tog jag en 50 minuters lång promenad i ganska högt tempo, viktgast att hitta ett tempo som är bekvämt tycker jag!

När jag kom tillbaka hade Casper nyss lagt sig, klockan var 20.50, jag stretchade lite och gjorde plankan innan jag bytte om till myskläder, tog en banan och satte mig i soffan och kikade på reprisen av en unge i minuten, drack en del vatten också!

Meja har vaknat flera gånger nu ikväll och gnällt, men när man går dit får man knappt någon kontakt och när man väl får det så vet hon inte varför hon är ledsen... första gången så var hon ledsen för att hon ville ha ägg! Andra gången var det för att hon ville ha sina klackskor! Sen har hon gnällt några gånger till däremellan men då har man inte fått fram något alls...

Strax innan 22.00 så fixade jag fika och sen har vi kikat på BB som vanligt!

I morgon jobbar Göran förmiddag och det är sista dagen på praktiken, papper som ska fyllas i och lämnas/skickas och sen får vi ser vad som händer här näst!?

Har fått lite spännande mail idag, berättar mer om det en annan dag... det är både roligt och tråkigt på samma gång men det är för en god sak!

Nu ska jag försöka att inte bli så långdragen här framför datorn, ska bara kika runt lite och sen blir det sängen!

Puss, Pip & Kram

Middagsdax!

Nu har barnen kommit in, de var först en sväng till farmor och sen har de varit ute och hoppat studsmatta... jag var också ut en kort stund men det blåste så kallt så jag gick ner i källaren och gjorde eld i stället!

Nu sitter barnen i soffan, spelar DS, PSP och lyssnar på musik, jag ska kolla till elden och sen koka spaghetti och värma köttfärssåsen sen igår, jag gjorde ju så mycket!

Längtar för övrigt efter älsklingen, det är lite tomt på något vis då han inte är hemma...

Puss & pip!

Inbjudan!

Idag när vi var på kyrkis så fick jag ett telefonsamtal... det var en inbjudan från Sara Stålhand om att få åka till stan och bli sminkad och fotad "Modell för en dag"!

Men nu är det så att jag vet att det blir jätte fina bilder och jag vet också att det kan bli väldigt dyrt att köpa dessa bilder... för man vill ju så klart köpa dem om de blir bra och man ändå är iväg! Från 195 kr/ bild tror jag hon sa och man tar ganska så många bilder!!!

Jag hade inte tid just vid tillfället så hon skulle återkomma med info vid 16.00 tiden och sen tor jag att jag ska prata med Sara och fråga lite så kanske jag har lättare för att bestämma mig sen!?

Låter fantastiskt skoj i alla fall!

Puss puss

Hemma från kyrkisavslutning...

Det var sista kyrkis före sommaren idag, men det kommer väl som vanligt igång i höst igen om intresset finns!? Har ju varit rätt många gånger nu som vi varit väldigt få, typ jag och ev en mamma till och så barnen så klart! Men alla andra som brukat gå jobbar ju nu så det finns ju egentligen inget att göra åt saken...

I alla fall så började morgonen bra, klockan ringde, Towe åt, vi klev upp, åt frukost, barnen kläddes på och jag duschade. Efter duschen så var det så klart bara mig alla väntade på! jag klädde mig, fönade året, tuttade Towe, klädde på, bäddade ner i vagnen, klädde på resterande 3 barn och sen gick vi! Göran var hemma, an fick sällskap av Benny som kikade in precis när vi skulle ut.

På kyrkis har barnen först målat med fina färger, när barnen var klara så kladdade mamman också med färg, jag tog den som blev kvar och gjorde såna där fjärilar... man kletar på massor av färg och viker ihop papperet och trycker ut färgen innan man öppnar igen! Skitskoj!
Knäppte lite bilder på barnen men glömde knäppa på alla bilderna när de låg på bordet som jag tänkte....


Efter en ganska kort målarstund så lekte barnen, de åkte rutschkana och byggde med de stor kuddarna. Annika kom förbi med Oliver och Josefine också så då blev det ännu roligare att leka.

Till lunch fick vi Karins special potatissallad och till det kokt korv, tunnbröd och tomater och till efterrätt blev det glass, bär, maränger och chokladsås!
Först tog jag mest bär och bara lite glass, det var jätte gott men sen när jag skulle duka av och Melvin lämnat det mesta av hans andra portion med glass, maränger och chokladsås så kunde jag inte låta bli... det var dagens sockerkick! jag som just bestämt mig för att undvika socker ett tag för att se effekten...

Vi satt kvar en bra stund, barnen lekte och Towe somnade i Annikas knä.

När vi skulle gå hem så bytte jag blöja på Hilma och hon hade lagt ett stort lass i blöjan, nästan doftfritt var det av någon konstig anledning... Towe fick också en ny blöja, alla klädde på sig, Towe och Hilma bäddades ner i vagnen och sen gick vi hemåt.

Jonna och Casper kom hem från skolan bara 5 minuter efter att vi kommit hem, nu är Jonna, M&M hos farmor en stund, Casper är väl också där och skulle sparkcykla med Tony så här sitter jag alldeles själv med hunden och katterna! Towe och Hilma sover än så länge ute i vagnen. Göran åkte till Svensta redan strax efter 11.00 så han skulle hinna umgås med Robban en sväng innan jobbet, det hanns inte med igår utan då blev det 30 minuter med Tobbe i stället...

Väntar på att det ska dimpa ner ett mail i hotmail...

Vad händer annars då? Jo det är ju Vårforum på Skalet i helgen och de flesta ska väl dit... i alla fall många och de flesta åker redan idag och ska vara borta och supa och festa hela helgen! Är inte speciellt avundsjuk på det där supandet... skulle hellre åka till London en weekend och kika på en massa intressanta saker!
Jag och Göran har pratat om att vi någon gång inom ganska snart framtid(i alla fall några år9 ska åka på kryssning eller en weekend i London (typ) bara han och jag utan en endaste unge! kanske att Towe skulle ha fått följa med om vi skulle ha åkte nu t.ex. på en kryssning..

Idag blir det rester till middag, jag gjorde så pass mycket köttfärssås igår så det räcker gott och väl idag också! Bara att koka lite mer spaghetti till.

Puss pussDagen... kort och gott...

Har egentligen ingen lust eller motivation att skriva men jag gör det ändå... hade tänkt kika på reprisen av "En unge i minuten" men jag lär ju inte få kika ostört då både Jonna och Meja fortfarande ligger vakna i sina sängar så jag struntar i det... när Göran kommer hem ska jag ta en promenad för att rensa hjärnan!

Eftersom varken Jonna eller Casper sov hemma i natt så hade jag ställt klockan på 08.00! M&M vaknade tidigare och lekte nere på rummet...

Det blev havregrynsgröt till frukost och Meja blev något försenad till dagis, när jag lämnat henne tog jag en promenix med Morris.

Hemma igen så vet jag inte riktigt vad vi gjorde, men tiden gick och det blev dags att fixa lunch, sallad med böner och kikärter till mig och Göran och korvgryta till H&M...

Towe var jätte trött så jag tuttade henne och sen lade jag ut henne i vagnen innan vi åt. Efter lunchen ville både H&M sova ute i vagnen, M tog enkelvagnen och somnade gott utan nappen! Trodde det skulle bli svårt i vagnen mitt på dagen!

När barnen sov slappade Göran i soffan och jag gjorde honom sällskap! Låg uppe på honom och slumrade, dreglade lite då och då på hans tröja ;0)

Strax efter 14.00 kom Maria, hon jade tagit med sig Meja hem från dagis, Göran åkte till Svensta för att först träffa Robban en stund och sen jobba/praktisera.

Hilma och Towe vaknade en stund innan 14.00 så de var redan inne, Hilma och Meja fick kex och jag klippte Maria. Meja följde sen med Maria hem, hon tog sin cykel!

Casper kom hem från skolan och vi åt mellis, sen passade han barnen och jag cyklade på Grindes och handlade mjölk och lite keso, en fil också! Hämtade upp Meja på vägen hem och vi cyklade SAKTA hemåt!

När vi var hemma igen så stack Casper ut och cyklade med Tony, vi andra gick in i köket och började med middagen, köttfärssås och spaghetti!

Jag paketerade först köttfärsen och jag fik faktiskt in 6 paket i frysen!!! Men var tvungen att ta fram lite bröd först!

Vi lagade mat, Benny kom förbi och lekte med barnen, lånade dass, lekte med barnen lite till och sen åkte han.
jag ringde hem Casper, vi åt och sen kom Benny tillbaka så jag kunde klippa honom.

Towe var jätte trött på slutet när jag klippte Benny men vi lyckades nätt och jämt hålla henne vaken i babysittern, Benny var snäll och stannade kvar medan jag nattade henne, han sopade bort allt hår från golvet också!

Nu ligger alla barnen i sina sängar, nattade dem för en stund sen, sen kom ju Jonna yrväder hem och hon fick gå raka vägen i säng! Hon har nu legat och läst ur fantasin för Meja, Hilma och Melvin har nog somnat nu!? Casper lade sin precis när jag började med detta inlägg...

Jag ska om allt går som jag vill!? ta en promenad när Göran kommer hem men det har jag ju redan skrivit men sen ska jag äta lite keso med banan och russin och kika på BB innan det blir sängen!

har även i allt det här hunnit tvätta handdukar, eldat, plockat i köket och i hallen, tvättat lite till.... säkert nåt mer också men säkert inget viktigt...

Sanna har hunnit vara här med en inbjudan till hennes kalas på söndag också!

Puss puss


Ledsen och besviken!

Ibland blir man bara så ledsen  och besviken... denna gång var det Jonna... hon kom nyss hem från en kompis, fick sova där natten som var samt vara med henne hela dagen efter skolan och så kommer hon hem, stampar på bron, har kissat på sig, snäser och tar av sig sina nyaste skor som är dyngsura... hon hade bara gått med dem i sjön!!!

F*N va J*VLA ledsen jag blir!

Det hon själv visar utåt är att hon inte bryr sig men troligen är det innerst inne jobbigt.... tänk om hon kunde sluta upp med detta för hennes egen skull och prata om saker och ting i stället!

Frysen är knök full!

Vi åkte till stan och handlade idag efter att vi lämnat Meja på dagis. Vi hade med oss de tre minsta och det gick jätte bra! Först var vi på ICA MAXI och sen WILLY`S.

När vi kom hem var klockan nästan 15.00, Casper hade fått hämta Meja på dagis vid 14.00 och det hade gått jätte bra! Vi packade ur bilen och sen fick Göran åka på en gång igen, han skulle börja Jobba/praktisera kl 15.30 även idag.

Jag fick hjälp av Casper att pcka ur alla påsar och Jonna passade Towe under tiden. Casper hade med sig Sanna hem och hon satt med Jonna under tiden.

När maten var undan plockad värmde jag på korvgrytan som jag tog fram ur frysen igår och så åt alla utom jag, jag var fortfarande mätt efter burgaren i stan!

Frysen är nu helt knök full och jag har 6 kg köttfärs i kylen som också skulle få plats hade jag tänkt... får se hur det går! Får ta fram lite mer bröd så går det säkert men det fixar jag i morgon!

Nikita kom och lekte med Jonna efter att vi ätit och nu är Jonna där, hon ska sova där i natt, Ira skulle fixa fika till dem för det är bad i morgon, Casper sover hos Tony.

Jag nattade Hilma först och sen M&M och de har nyss somnat, Towe sov en sväng, vaknade och åt igen och nu sover hon, förhoppningsvis för natten! I natt som var så sov hon ända tills 06.30 i morse!

Göran kom precis hem och han fryser så han tänder just nu upp i kaminen! jag tror att jag ska ta en promenad med Morris och sen ska vi äta kroppkakor med smör!

Puss puss

Vår katt Kissen!

Vår pojkkatt Kissen är nu mera en tjejkatt! Göran har sett honom/henne bli påsatt av en svart och vit katt flera gånger sen han kom hem nu i kväll vid 21.00 tiden!!!
Kan tro att vi kan vänta oss kattungar snart kanske!?

Kväll!

Alla barnen är nattade, bara Casper som får vara vaken en stund till, han sitter på sitt rum och ritar lite.

Meja är tjurig, det är som att hon INTE vill sova fastän hon är JÄTTE trött, men det är väl så klart ovant utan nappen!

Jonna kom hem strax efter 17.00, då satt vi andra och åt middag, eller jag Hilma, M&M, Casper åt hos Sanna. Jonna fick sig också lite mat, uppstekt spaghetti och bacon, jag åt av linssoppan som blivit kvar sen helgen!
Jonna berättat de om dagens äventyr och hon hade haft det jätte skoj, et par nya skor hade hon till och med fått och en Litteles pet shop!!! Tack snälla Åsa!

Efter middagen plockade jag undan i köket och sen lekte de en kort stund innan det blev bompa. Medan barnen kikade på bompa pratade jag med mamma i telefonen, Melvin levde rövare och Hilma var inte sen att haka på.... slutade med att precis innan kvällsfika så fick jag ett utbrott på honom! Hilma hade fått vällingen och jag hade precis gjort henne klar för sängen, skulle bara göra klar Towe också innan Hilma skulle nattas och de andra skulle få kvällsfika. Sa åt Melvin att sluta leka i soffan och rätt som det var fot Hilma i golvet och med tanke på att Melvin gömde sig under soffan så var han säkerligen orsaken till att Hilma for!

I alla falla så fick barnen kvällsficka och sen var det pyjamas och borsta tänder innan sängen, Hilma låg fortfarande vaken när jag kom upp med Melvin, hon kan ligga länge och filosofera innan hon somnar!

Nu sover alla utom Meja och Casper... och Göran är väl strax på väg hem!

Blev lite smått brydd på Meja och Melvin efter lunchen idag, Göran gick ut för att byta däck på "nya" bilen, M&M ville också gå ut och jag sa till Göran att de egentligen skulle städa först (för de hade slängt ut alla dockkläder över hela golvet!) men det skippar vi idag för annars kommer de ju aldrig ut... och vad händer!? Jo de börjar spontant att städa så då hakade jag på och vips så var det fritt på golvet och alla saker på sin plats!

Men när de städat klart så ville de inte gå ut, då ville de sitta vid datorn en stund i stället och det var nog bara bra med tanke på att vädret var så kallt och trist! Visst det går ju att vara ute ändå, men de har ju varit ute så mycket i påsk och hela lovet så de förtjänade att få ha en heldag inne!

Nä kanske jag skulle ta och sätta mig och göra en matlista... för vi ska mest troligt in till stan i morgon förmiddag och handla lite, de hade både billig köttfärs och fläskytterfilé på MAXI så det är bara att passa på! det går ju att göra så väldigt mycket av köttfärs!

Hej hopp!
&
Puss puss


Göran jobbar eftermiddag...

Den här veckan ska Göran jobba/praktisera eftermiddag och han åkte för en liten stund sen...

Jonna är fortfarande med Elin och Åsa men de lär väl komma hem snart antar jag!? Casper är med Sanna, Hilma M&M kikar på film och Towe sover... eller hon vaknade nu så det är bäst jag tar henne för hon är visst ledsen....

Hilma gick fram till henne och då blev hon tyst!

Uppdaterar dagen lite mer senare...

2 nätter utan napp!

Denna natt gick mycket bättre för mejas del, hon somnade ganska snabbt men hon var ändå tvungen att försöka gnälla lite efter den först!

Melvin däremot sprang upp och ner för trappan, han skulle bajsa, dricka vatten, kika lite, säga god natt och massa annat men tillslut somnade även han och sen var natten ganska lugn... Meja vaknade några gånger men det var för att hon hade ont i benen...

Får se nu då om tredje natten blir värsta innan det vänder!? Ska ju i alla fall inte klaga för de har varit jätte duktiga!

Missade tandläkaren...

Kom precis på att Melvin hade tid hos tandläkaren idag kl 12.00... missade visst den vi då men jag ska ringa och förklara mig och försöka få en ny tid, Melvin som verkligen längtat efter att få träffa tandläkaren!

Vart tog våren vägen???

Idag är det kallt och det har snöat lite igen, inget som ligger kvar men ändå! Det är bara någon enstaka + grad ute och himlen är tjock av gråa moln... jag vill ha värme och sol!

Men det är ju å andra sidan skönt att ha en inne och mysa dag också! Blir till att elda lite ikväll igen då vi fått lov att sätta på värmen i elementen igen!

Puss puss

Besök och grimaser!

Det slutade med att Meja sov med oss i natt då hon vaknade och gråt efter nappen flera gånger, ville ju hinna sova någonting utan att behöva springa ner till henne stup i kvarten och trösta! Melvin däremot sov hela natten utan att vakna en endaste gång!

Jag klev upp vid 09.00 tiden och jag gick och duschade på en gång, eller jag tände upp först och sen duschade jag! Sen smorde jag in mig, fönade håret och klädde på mig innan det blev dags för frukost!

Efter frukost gick jag en promenad med Morris och när jag kom hem bytte jag lite blöjor och klädde på några barn innan jag tog en tur med dammsugaren, därefter städade jag toaletten. Vika lite tvätt han både jag och Göran med också!

Present till Melvin är fixad också, hann tyvärr inte sno bilden innan annonsen togs bort men det är en skit frän trehjuling! Vi har inte hämtat den ännu men den är bokad och klar!

Vid 13.30 tiden fick vi besök av mamma, Tommy och Jenny, de kom precis när jag hade börjat med lunchen, vi var en aning sena med den idag....

Efter lunchen blev det glass som mamma hade tagit med, Göran tog med sig Jonna, Casper och Tony till Svensta en sväng, Göran blev för en gångs skull extremt godissugen! Så nu kväll har vi ätit godis och jag mår rätt illa.... blä!

Vi satt och pratade, åt glass och besöket drack kaffe, det var väldigt trevligt! Jenny verkar vara en helmysig tjej och Tommy han var sig lik fastän jag inte träffat honom på ca 10 år tror jag! om inte mer ändå!?

De åkte vid 16.00 tiden och då hjälpte jag Meja och Melvin att plocka ihop på rummet så att de kunde få ta fram sina prinsessklänningar!

Jag har också hunnit prata en sväng med syster Tina som precis slutat jobba men när hon kom hem ringde de och sa att hon måste dit och jobba igen för hon som skulle jobba hade blivit akut sjuk... men en liten pratstund blev det i alla fall!

Göran och de andra kom hem vid 17.00 tiden, vi tog det lugnt, barnen lekte och sen var det dags att gå till svärmor som bjöd på middag vid 18.00 tiden!

Biffar med pärer och sås blev vi bjudna på och det var super gott!

Vi var hemma till 20.00 tiden och 20.25 låg alla barnen i sina sängar, jag förutom Melvin som var lite tjurig och sprang upp och ner i trappan flera gånger och Towe satt hos mig tills 21.00 då hon äntligen somnade i min famn.

Vi har kikat på bb och ätit godis så nu är man stinn... och mår som sagt illa... men skyll sig själv heter det ju visst ;0)...

I morgon ska Jonna följa en kompis till stan och gå på Djungelhuset! Gissa om hon längtar!!?

Vad vi andra ska hitta på vet jag inte riktigt, Casper ska ju på skolan och Göran ska jobba/praktisera eftermiddag denna vecka som kommer, 15.30-20.30 tror jag det var...

För övrigt så blev vi lite inspirerade av bb Martin och hans grimaser så vi testade lite igår och detta blev resultatet:Till och med Towe fick en liten grimas!

Vilekn var bäst tycker ni? Jag håller på Jonna!

Puss puss

Isen på sjön!

Glömde skriva att isen gick av sjön igår! Nu är det inte någon is kvar alls och den är blank och fin, nu väntar vi bara på sommarvärmen! Det både regnade, haglade och snöade idag.... och temperaturen har legat på runt +8 grader och det har blåst kallt!!!


Sista April!!!

Hade feber hela natten, men svettades mest och slapp frysa i alla fall. Vaknade riktigt och klev upp vid 09.30 tiden då jag först bad Casper ta ner Hilma och sen Towe, ville inte bära dem ner för trappen då jag hade feber och kände mig vinglig...

Vi gjorde frukost och åt, sen tog jag med mig Towe upp igen, jag bytte blöja på henne och sen lade vi oss under täcket igen, tog med mig riskudden som jag värmt i mikron och bröstpumpen, tänkte att jag skulle pumpa tomt efter att Towe tuttat så kanske det skulle ge med sig snabbare!?

Har i alla fall legat i sängen i stort sätt hela dagen, på förmiddagen tog Göran med sig barnen på en tur med "nya" bilen, Jonna var hos Elin. Sen kom de in och Göran fixade sen lunch, jag var ner och åt och sen gick vi upp igen Towe och jag!

Efter lunchen åkte de en sväng till, Hilma fick vara med farmor och sen hämtade de domkraften i garaget åt Benny så han kunde komma åt och kika under bilen, tydligen någonting som lät illa...

Jag klev upp vid 17.30 tiden och då var fortfarande alla ute, jag lade Towe på en filt på golvet i köket med några leksaker, jag plockade undan lite på bänken och sen satte jag igång med att laga middag, idag blev det pizza!

Jag tog det väldigt lugnt så det tog sin lilla tid, Melvin kom in i omgångar och hjälpte mig lite... 19.30 var pizzorna klara, gjorde 4 st när jag ändå var på gång, jag dukade och tog emot barnen som kom in sen fick vi vänta lite extra på Göran som gjorde klart det sista på bilen...

Jonna kom hem en stund innan från Elin och  Tony kom hem med Hilma...

Vid 20.00 tiden satte vi oss och åt och när vi var klara var det dags att göra oss klar för att gå ner och kika på brasan! Alla barnen (utom Casper) fick ta på sig pyjamas och sen fleecedressar och täckvästar, jag klädde på mig ordentligt och sen gick vi. Göran såg till att Meja och Melvins nappar kom med också!

Nere vid brasan träffade vi på Jessica, Hanna, Lukas och Lennart, Jessica och barnen stod med oss mest hela tiden och det var ju skoj att ha någon att prata med! Trevlig tjej det där! Hon och Lennart brukar ju vara med och spela bandy med Göran och gänget på onsdag och fredag kvällar.

Vid 22.00 tiden drog de av raketerna och sen samlade vi ihop barnen för att gå hemåt. Väl hemma så var det bara för barnen att klä av sig och kissa sen var det marsch i säng, skuppade tandborstningen....

Hilma och Melvin somnade på stört, Towe lika så fast hon fick så klart en rejäl omgång tutte först, Jonna somnade ganska snabbt hon också, men Meja var det som sagt lite svårare med.... men allt går! Casper han sover hos farmor i natt!

I morgon hoppas jag i alla fall att jag är piggare och slipper ligga i sängen halva dagen... för i morgon får vi besök av mamma, Tommy (tremänning) och hans tjej Jenny, de ville gärna komma och träffa oss hela högen!


Trevlig Valborg på er alla där ute!

Napparna på Majbrasan!

Jo nu är det gjort, både Meja och Melvin slängde sina nappar på Majbrasan! Meja hade inte riktigt förstått att den skulle brinna så hon blev lite överraskad!

Melvin brydde sig inte så mycket över att nappen var borta, annat var det med Meja även om det var ganska lugnt tills det var dags att sova... Melvin somnade på stört eftersom han var så trött men Meja låg nog minst 30 minuter innan hon kom till ro och jag fick lov att sitta där med henne och sjunga tills hon somnade...

I morgon ville hon ha tillbaka sin prinsessklänning som jag lade bort för ett bra tag sen, lade bort dem för att de aldrig plockade upp dem utan de låg bara och drällde överallt...
Men visst kan hon få tillbaka den i morgon då hon är så duktig och slutat med nappen!


Från rygg till mage och tillbaka

Idag vände sig Towe både från rygg till mage och tillbaka till rygg igen! Hon låg på en filt på golvet i köket bland lite leksaker då jag bakade pizzor... en stund senare vände hon sig på mage igen och låg så en bra stund innan hon tröttnade.

Skulle kanske ha knäppt kort men jag hade ingen kamera där just då och så hade jag händerna fulla... får bli en annan gång..

Bjuder på en annan bild så länge...

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus