Vårfloden!!!

Nu har det gått alldeles för lång tid igen och fy på mig! 
Vi har gjort en hel del, men en sak som varit lite extra är att vi åkte till Hede, jag och 4 av barnen, för att fira Moffa/Morfar som fyllde 80 år den 12:e april!!! 
Det var Supermysigt och trevligt att vara där, Gittan var också med och även mamma. 
Så härligt att se Moffa så glad och sprudlande trots alla sina år ❤️. 

Förutom det så smälter snön supersnabbt, men det tar ju ändå sin tid då det hann bli en hel del! 
Det är med andra ord väldigt blött ute och geggigt så sina ställen. 
Idag var Towe, Ninni och Theo ute när det började störtregna ocj efter det kom en rejäl skur med hagel. 
Jag längtar tills snön är borta och det har torkat upp ordentligt ute. 

Annars flyter allt på som vanligt, dock märks det att det närmar sig slutet på terminen för det är en massa utvecklingssamtal och så info om kommande vårshower på skolan osv. så det händer ju lite mer än vanligt. 

Göran jobbar på och det funkar bra, Minnah blir äldre och jag inser att det kommer gå ganska snabbt och plötsligt är det dags även för mig att jobba, men det har jag väl tjatat om förut!?

Göran och Melvin har varit på bio ikväll, de tog med sig Robert också. 
Jag har haft fredagsmys med barnen. eller egentligen mest barnen när jag har stökat undan middag och fixat. 

Nu ska jag ta en macka och sen blir det nog sängen, alla har lagt sig utom jag och Casper så vi fikar tillsammans. Pappan är nog ganska slut efter en vecka med jobb och väldigt tidiga morgnar för han somnade på soffan när han och Melvin kom hem. 

Benny med Fam och svärföräldrar har just kommit fram till Rätan, de bor som vanligt hos Susanne och Patrik men vi hoppas på att få träffa dem vi med 😊. De ska vara med och fira sista april och se på majbrasan. 

Nu macka, magen skriker 😅

(null)
Lilly myser med Minnah tidigare ikväll ❤️

Både yoga och promenad...

Ninni åkte med skolbussen i morse, hade första dagen med inskolning på skolan inför hösten idag. 

Lämnade Theo och Lilly på dagis och sen hem för att lägga Minnah, Louie satte jag i Buffalon (barnvagn) framför en film. Jag kände att deg var läge för lite lugn och ro denna förmiddag och om han sitter bekvämt och fastspända i vagnen så kanske han ha ro att faktiskt kika på hela filme tänkte jag och det hade han. 

Jag rullade ut min helt nya yogamatta som jag köpt före påsken men ännu inte testa. Jag tog fram min dator och sökte reda på lite yoga på youtube och körde ett pass för nybörjare. 
Jag har länge varit sugen på att testa men det har liksom inte blivit av. 
Sen när jag var klar efter 30 min så var Louie fortfarande lugn och Minnah sov så jag körde ett till lite svårare, så 60 min yoga innan det var dags att fixa lunch.

(null)

Efter lunchen så fyllde jag diskmaskinen och plockade undan, gjorde Louie klar för att sova lunch och stoppade honom i åkpåsen i vagnen och sen gjorde jag klart mig och Minnah innan vi äntligen kom ut. 
Klockan var bu redan 13.00 så jag gick direkt mot andra sidan av byn, visste att jag skulle komma fram tidigare än 14.00 då barnen skulle hämtas på dagis men tänkte att jag kunde gå en sväng efter gammelvägen också. 

(null)

Alla barn på hela skolgården hoppade hopprep när jag kom, både killar och tjejer och lärare som hjälpte till att sno, gamla minnen kommer direkt. 

Jag parkerade vagnen bland barnen, Louie och Minnah hade vaknat så jag satte Louie upp så han såg lite, sen hämtade jag dagisbarnen, lite praktiskt att de är i samma byggnad som skolan. 

Dagisbarnen var med och hoppade hopprep de också, jag hade tagit med skor och kläder till Louie för att leka så han var också med. 

Casper ringde upp, han hade utvecklingssamtal med sin lärare och när de hade pratat igenom allt så fick jag vara med på telefonen och ta del av allt. Göran jobbar ju så det var lite svårt att kunna komma ifrån men detta var ju en toppenlösning. De hade högtalare på så jag kinde höra dem båda och allt såg fint ut, godkänt och mer därtill så jag är absolut stolt över Casper, han tar ansvar och är duktig och det ger resultat. ❤️

Alla barnen ville åka skolbussen hem, Jonna satt redan på bussen som kom från Svenstavik och de andra syskonen hjälpte Louie och dagisbarnen på, sen traskade jag och Minnah efter. 
Jag stannade till på Tempo för att köpa lite mjölk och fil innan jag kom hem till barnen som hade ätit lite mellis och såklart tjafsat... som alltid... blir ganska less på när de alltid ska vara något och nästan aldrig är det något speciellt viktigt. 

Grillkorv, strips och broccoli till middag och sen lite tandborstning och bompa innan läggdags och nu sitter jag här och nattar dem, dvs håller koll så de ligger stilla och tysta i sina sängar. 
Louie och Lilly har svårast att komma till ro, Theo han kommer inte till ro förrän han typ somna. 
Att Lilly har lite svårt kan jag förstå, nappen är ju inte längre med henne och även om hon inte frågar efter den eller kanske inte ens tänker på den så var det ju ett moment som fick henne att slappna av. 

När barnen somnat ska jag görs klart Minnah för sängen och natta henne och så köra Meja och Melvin i säng. 
Jonna är hos Wilma och skulle komma hem till 21.00 och hon ska få lägga sig ganska kort därefter. Nu är vi äntligen klar med serien så nu får det vara slut på sena nätter ett tag, men det är svårt när man bara vill se mer och mer. 

När lugnet lagt sig ska ja se efter om det behövs eldas och sen så tänkte jag försöka virka lite, bli klar med barnvagnsmobilen jag håller på med, den kommer inte bli klar ikväll men ju mer jag knåpar desto snabbare blir den ju klar såklart. 

Göran jobbar natten, han slutar 09.00 i morgon bitti men skulle stanna till strax efter 11.00 och vänta på Casper som slutar tidigare. 

(null)
Bompamys innan läggdags och för Casper hann tröttheten ikapp nät han satte sig och slappnade av ❤️

5 månader ❤️

Igår var det den 8 april, tiden går alldeles för snabbt för nu har Minnah hunnit bli hela 5 månader!!!

Jag älskar att se henne växa och utvecklas men det betyder ju samtidigt att tiden hemma med henne och de andra barnen sakta går mot sitt slut, i alla fall som mammaledig. 
Samtidigt så längtar jag tillbaka till jobbet också, dock blir det nya prövningar när vi kanske behöver barnomsorg mer än 15 Tim/vecka och ska pussla ihop 2 arbeten där båda har ca 2 timmars restid till jobbet. 

Men än så länge har jag föräldradagar kvar och jag kommer mest troligt inte börja jobba heltid direkt heller eller alls, kanske 80% som mest. 

(null)
Från dagens förmiddagslur, hon ärlskar sina snuttar men är inte så förtjust i nappen... 

Nappen till änglarna...

Lilly har sagt en tag nu att hon vill sluta med nappen men när det har blivit dags att sova och vi har frågat om hon ska sova utan den så har hon ångrat sig. 

Igår lade hon sig utan den men sen skulle hon kissa och kom tillbaka med nappen som hon sagt till pappan att hon ville ha, hon visste att den låg på hyllan. 

Några av de andra barnen har slängt nappen på majbrasan men Jonna gan den till änglarna och det ville Lilly också göra. 
Så ikväll så tog vi ett rosa snöre och knöt fast i nappen och så fick hon tillsammans med Casper hänga upp den och säga hej då. 
Göran sa till henne igår att hon ska få en glass när hon sovit utan sin napp och slutat med den så i morgon vet vi att glass blir det. 
Casper satt och nattade och Lilly hade inte ens frågat efter nappen, snutten har hon däremot kvar men det gör ju inget. 

Får väl se hur resten av natten går 😊

Liten Lilly blir stor 😊

(null)

(null)

(null)

(null)För mycket energi och förlorade öron...

Idag har varit en sån dag som man bara får se till att härda ut, man bara längtar tills det blir kväll och barnen sover... låter kanske hemskt men ibland har de bara för mycket energi och kanske är övertrötta samtidigt... spelar ingen roll vad man säger, gör eller hittar på, måste vara jobbigt för dem själva också...

Jag tänker att det kanske borde vara lugnare när 4 barn är bortresta och 2 barn sov hos farmor och har varit borta halva dagen. 
Theo, Lilly, Louie och Minnah är de enda jag behövt bekymra mig om men ändå är jag helst slut! Nästan så det känns som att de måste kompensera för de övriga som är borta. 

I alla fall så tog vi oss iväg till kyrkis så de fick leka på annat håll än hemma men det var mycket tjat och höja rösten fick jag med för att gå någon reaktion ibland. Tror jag iofs överreagerade lite då jag själv varit lite trött, så helt katastrof har det säkert inte varit. 

Nu ligger Lilly och Theo och har somnat, Louie är vaken och sa precis att gan bajsat så jag ska kolla läget. 

Hoppas på en bättre dag i morgon 😅

Den långa och fina påsken!!!

Vi har varit ute i varje dag, ute i solen och det fantastiska vädret, och så även på påskafton, då vi sen när vi kom in inte ens hade tid kvar att äta påskgodsiet på utan det var dags att sova i princip. 
Middagen denna dag hade vi ätit nere vid sjön borta vid Campingen tillsammans med svärmor, Patrik och Tony. Soppa som värmdes av elden, baguetter och korv, 

Söndag var också fin med strålande sol så ut och leka skulle vi, har bara hemma på gården, Göran och Casper hjälptes åt och försökte fixa opeln. 

Casper sålde Epan på eftermiddagen och köpte en skoter senare på kvällen. 

Måndag bestämde vi alla vi skulle ner till sjön igen och grilla korv, eller det var en sån stor burk med grillkorv som vi värmde brevid elden. Jag och svärmor var på affären innan och handlade lite sagt, korvbröd och fika. 
Barnen turades om att planen massa skoter precis som på lördagen. 
Vi hade bestämt att vi skulle träffas vid 14.30 och vi var ju som vanligt lite sen men det gjorde inte så mycket. 

Tidigare hade jag ägnat hela förmiddagen till att förbereda inför tisdagen, då det skulle vara dags för Jonna, Towe och Ninni att åka tåg till Sthlm och hälsa på moster Gittan. 
Jag skrev en lapp till Jonna och hon packade alla deras kläder och jag fixade fika. 
Jag fixade även fika till Meja som åkte lite tidigare till Norge, skulle egentligen åka på torsdag (i morgon) med farmor men en kompis till Benny skulle åka tidigare så hon fick plats och kunde åka med och hon blev överlycklig!
Kvällen avslutade vi med att duscha alla barn innan läggdags och det blev rätt mycket senare än vanligt men det visste vi ju med tanke på att vi var nere på sjön länge. 

Igår tisdag klev jag upp 06.15 och väckte de tre som skulle iväg, Minnah hade redan hunnit tutta. 
De åt frukost och packade innan vi gav oss iväg mot Järvsö där de skulle kliva på tåget. 

När jag sen kom hem berättade Göran att Lill-Babs hade dött tidigare den förmiddagen och det var så konstigt för jag tänkte lite extra mycket på henna när vi åkte in i Järvsö och jag såg bilen av henne som satt på en stor skylt. 
R.I.P Barbro 🌸😢💕

När tåget kom och flickorna hoppade på så hann vi bara vinka hej då innan tåget var påväg igen, tågvärdinna som vinkade iväg tåget skulle hjälpa dem till sina platser. 

När jag kom hem till byn igen så stannade jag på Tempo och köpte lite smörgåsar, när jag kom hem bredde jag dem och packade ihop lite så vi kunde gå ut när Meja blivit hämtar, lite mellis ute på sjön eftersom de ätit sen frukost. 
Jag köpte även 20 wienerbröd, när det är extrapris får man passa på och jag köpte dem ogräddade och frysta så vi kan göra i ordning dem när vi vill. 
Första omgången blev kvällsfika igår 💕

Vi gick in igen vid 16.00 och då åkte Göran och Casper "en liten sväng" med skotrarna tillsammans men Tony som kommit hem. 
Efter 2,5 timma var de hemma igen och Göran lagade någon typ av wok på kycklibgkebab till middag. Gott var det, alla åt och det blev helt slut. 

Idag är det onsdag och i morse klev vi upp tidigt! 06.00 klev jag upp och gjorde mig klar innan jag hjälpte barnen en efter en att klä sig. 
Casper som var en av de första jag väckte var långsammast och vi kom iväg 07.20 istället för 07.00 men vi hann ändå in till stan innan Göran började "jobba", de har alltid personalmöte på onsdagar mellan 09.00-12.00. 

Vi släppte av honom och sen åkte vi till donken och åt frukost, sen ner på stan och parkera bilen, en snabbvisit på salongen för att säga hej och sen gick vi på stan en sväng. Tyvärr så verkar det fina vädret vara slut nu, snö och blåst så det känns som -20 grader trots att det knappt är minus ens. 
Köpte byxor till Melvin och så lim och "floamkulor" så vi kan göra nytt och gosigt slime till nästa helg eller någon dag när alla är hemma igen. 

Det blev en sväng till på salongen för att kissa innan Göran kom från mötet och det var dags att åka till Djungelhuset!
Det var väldigt många där och efter 1,5 timma igen att ett bord med tillräckligt många platser blivit ledigt så frågade jag om vi kunde få låna ett av kalasrummen så vi kunde få i oss mat och det fick vi fin hjälp med. 
Maten tog ganska lång tid men de hade massor att göra eftersom det var sååå mycket folk. 
Men barnen hann leka av sig rejält och med lite mat i magen sitter vi nu på väg hemåt. 

Men innan vi åker ända hem så ville svärmor bjuda oss på middag, först var det tänkt att vi skulle äta hemma hos henne men hon ringde och frågade om pizzerian funkade lila bra 😅🙈. 

Paketet med alla underkläder som vi beställt har också kommit så det ska hämtas ut. 

Bilderna hamnar som vanligt i oordning 😅

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus