Beck...

Det blev Beck - Flickan i jordkällaren som vi kollade på, Casper kikade också men tyckte att den var lite läskig...

Kändes så konstigt att i satt i soffan och hade det lugn och skönt redan strax efter 19.30!!!

Melvin vaknade efter att Hilma vaknat till och skrikit, han kom ner i trappen en stund efteråt och jag följde honom upp igen, han ville ligga i våran säng så jag la mig bredvid honom i ca 5 minuter så sov han igen!!

Blev själv väldigt trött vid 22.00 då det var nyheter och vädret, slumrade en kortis men vaknade och lyckades hålla mig vaken när filmen började igen! Däremot så sover Göran i soffan nu, ska se om jag får med mig honom upp så han får sova i sängen en natt för omväxlings skull... han tänkte gå upp i går kväll men meja hade tydligen vaknat och lagt sig i soffan med honom så då stannade han... frågade varför han inte bara bar tillbaka henne till sin säng när hon somnat igen men det visste han inte...

Nä nu blir det sova...

Små trötta barn!!!

Ja de var trötta de små, hade inte ro att kika på barnprogram ens så det blev sängen tidigt... eller ja sent egentligen eftersom klockan är omställd!! Nu ligger de alla tre oh bara Casper är vaken, Jonna är ju som sagt hos en kompis.

Vad vi ska göra resten av kvällen vet jag inte riktigt men ta det lugnt låter ju lockande! Har tvättat sista maskinen för idag och tumlaren går. Diskbänken är ren och alla leksaker är undanplockade, bara lite ostädade golv kvar men det får vi ta en annan dag... ingen ide ändå om pannan ska bäras in, då blir det ju skitigt igen...

I morgon ska Göran och eventuellt Casper åka till stan med Susanne så det blir en lugn dag med mig och de tre små hemma, eller ja lugn vet jag ju inte än men det brukar vara lugnt när de stora är borta!!
Tänkte i alla fall kanske att jag skulle ta och baka lite bröd om lusten infinner sig!?

Ja, nä nu vet jag inte om jag har något mer att skriva om just för tillfället, har ju som skrivit lite små inlägg under dagen..

Puss puss


Middagen!!!

Middagen blev lyckad måste jag säga, något stojigt har det varit både före och efteråt men nu verkar det som att allt lugnar ner sig!

Jonna har åkt till kompis och ska sova där i natt, de tre minsta verkar trötta så det blir nog en ganska så lugn kväll och de bör inte vara alltför svåra att få i säng.. Casper lär väl få sitta uppe med oss under förutsättning att han håller sig lugn!

Har ingen aning vad som visas på dumburken ikväll men det lär ju vara någonting som går att se i alla fall, annars så finns det ju massor av filmer att välja bland!

M&M äter frukt och Casper läser för dem i soffan, han har börjat gilla det där med att läsa mer och mer, förut har han bara tyckt att det varit tråkigt...

Har slutat må illa efter godiset i alla fall och det är ju bra för då kan man ju äta lite mer senare ;0)...

Ska tvätta en maskin till också innan dagen är slut, blir den 4:e för idag!! Men jag tycker att det är störande att vi inte kan köra både tvätt och tork samtidigt... då går poppen...


Nöjd svärmor!?


Åke kom hemstapplande efter sitt nattskift i gruvan. Han ragglade in i sovrummet, där hans fru låg med täcket över huvudet. Åke sjönk ner i sängen, blev sugen och satte på frugan bakifrån. Plötsligt blev han hungrig och släpade sig ut i köket för en macka. Där stod hans fru och hade gjort iordning frukost.

- Redan här? Jag satte ju på dig inne i sovrummet alldeles nyss!
- Oh herregud! Skrek frugan. Det är ju min mamma! Hon kom över igår och lånade din sängplats i natt.

- Mamma! Skrek hon när hon rusade in i sovrummet, varför sa du ingenting när han började?
- Hörrudu, morrade modern, jag har inte pratat med den idioten på 20 år, så varför skulle jag göra det nu?

Biffar till middag!!!

ja det är vad vi ska äta idag! Ska snart börja förbereda så att det slipper bli så sent och sen ska det ju vara en massa lök, sås, gelé och potatis till såklart! Lite kokta grönsaker också gissar jag!

Barnen håller på att städa sitt rum nu och Melvin är inte glad då de tar av honom alla leksaker men det går nog över!

Godis till lunch...

ja det blev så idag, två stora skålar med sammanlagt 5,7 kg godis ställdes fram och nu mår alla illa, syns nästan inte att vi rört godiset ens...

Hilma har sovit men nu är hon vaken och jag ska hämta henne, ska fixa någonting att äta till henne i alla fall för hon får inget godis... Skålarna bortställda men de kommer säkert fram ikväll igen! Det är ju bara halloween en gång om år! Men jag har svårt för att bestämma mig eller veta om det är denna helg man firar halloween eller nästa? För nästa helg är det ju all helgona!?

Vintertid...

Klev nästan nyss upp, tyckte att jag sovit länge idag också.. ända tills jag ställde om alla klockor!!!

Snart ska jag fixa lite frukost, tvättmaskinen är redan igång!

Lördag hela dagen...

Jag låg länge idag men sov inte hela tiden, Melvin sprang upp och ner och jag slumrade lite mellan gångerna... sen kom Göran och Hilma upp och gosade lite, Göran sydde klart på sina cammobyxor som han har lappat och lagat!! Sen någon gång efter 10.00 gick vi ner och fixade frukost eller frunch blev det med tanke på vad klockan var!! 11.30 var klockan då jag dukade av! Casper åt inte hemma, han följde med Tony hem en stund innan vi gick ner.

Det var dags för Hilma och Melvin att sova ganska precis efter att vi hade ätit, la ut dem båda i vagnen och de somnade på en gång! Sen fixade jag som sagt naglar på Jonna och det tig sin lilla tid... 1,5 timmar om inte mer! Sen var det dags för sminkning och påklädning och vi var klara 14.50 ganska precis och partyt började 15.00 så vi hann i tid!



Meja hade också velat ha en lösnagel men eftersom sprayen tog slut så kunde jag inte göra på henne, men måla naglarna kunde vi ju göra och det var hon ganska så nöjd med!
Bjuder på en bild som jag tog på meja då vi var hos mamma förrförra gången!

Meja såg så tff ut när hon hade stylat sig!!!

Så här kan det se ut när barnen leker hos mamma!!


Tar några på restan av högen också när jag ändå har kameran inkopplad!!!

Bild från idag då Hima och Melvin badar!!

En till!!

Meja som Björn Borg!!!

Jonna spexar!!

En mössa som jag virkat till Hilma för ett tag sen...


M&M myser tillsammans i soffan!!

Jonna tog kort på en inte alltför glad Casper....


Följande bilder är när Jonna i smyg tar kameran och knäpper massor av kort!! Det här är på henne och en docka som hon lånat av en kompis... hon älskar verkligen den dockan!! baby Annabelle heter den... kanske som julklapp!!





Denna bild tog Göran på första snön den 24 spetember 2010!!


Hilma prövar Melvins bil!!!

Glada barn som leker, Melvin låg troligtvis och son när denna bild togs...

 

Magen 9 oktober 2010, vecka 27+1

Morris i Melvins pyjamas!!!


Blev en hel hög med bilder då jag kikade igenom hela kameran! kan ju vara skoj att göra det emellanåt!

ja men åter till dagens då... vet inte om jag gjort så mycket mer idag, tvättat har jag i alla fall gjort och eldat hela dagen men det gör sig ju nästan själv... bara att lägga in någon pinne då och då!
Nä det har varit en lugn och skön dag, Casper har varit hos Tony hela dagen, följde med dem en sväng till Svensta, Meja har också varit där en stund på eftermiddagen, Göran skjutsade henne dit när han skjutsade Jonna på partyt och sen kom de hem till middagen vid 17.00 tiden.

Hilma, M&M badade efter middagen och sen blev det mys med popcorn och Bert fjärt!! Hilma var trött så jag la henne vid 19.00, Resten fick lägga sig 20.00 strax efter att jag kommit hem med Jonna.

I morgon är det söndag, får se om benny kommer hem, eventuellt och förhoppningsvis så skulle de väl försöka få ner pannan i källaren om jag inte fattat helt fel... men det behövs ju fler än två skulle jag tro men det finns kanske någon som vill hugga i!?

Puss puss


Ändrat lite, tog bort de nakna bilderna... men de på Hilma och Melvin som badar är väl ändå ok då man bara ser överkroppen!?

Jonna på Häxparty!!!

Jo Jonna har ju varit på Häxparty, som förberedelse satt vi oh fixade lösnaglar i 1,5 timme!! Hon och Meja kikade på film under tiden och Hilma och melvin sov i vagnen så det gick bra... enda kruxet var att det var tippar och de är lite svårare att fästa samt att aktiveringssprayen som man ska ha till skulpteringsgelén tog slut efter två lager... det skulle vara minst tre så 5 naglar satt fortfarande kvar när jag hämtade henne nu ikväll!

Meja blev inte alltför glas när Jonna lånade hennes "glittriga klänning" men meja fick låna en annan av Jonna och då gick det bra!
På strumpbyxorna är det självlysande spöken, jag och Tina hade dem när vi var små så de är ett antal år gamla men ändå välbehållna!! Capen är tillhör Caspers Batmat dräkt! man tager vad man haver!

Var tvungen att ta en närbild också, kolla ögonbrynen, hårgelé och hårspray även på dem!!! Håret sprayade vi och touperade massor men ändå var det nästan platt när festen var slut... samma tråkiga hår som jag..
Får se vad hon ska vara utklädd till när det är Halloween fest på skolan den 6/11... Hon vill ju gärna vinna tävlingen "bästa utklädsel"...

Skoj hade hon haft i alla fall och det är ju huvudsaken!!!

Barnmorskan vecka 30+0

Var först hos mamma, hon klev upp då vi kom, jag kokade kaffe medan hon röjde undan lite på köksbordet, det är bra att jag kommer ibland så att köksbordet kommer fram ;0).

Barnen lekte och sen var det dags för lunch, Morris var lite rastlös och ville ut flera gånger men var ännu hispigare ute, gjorde dock sina behov och vi gick in.

13.15 var det dags att knata ner på HC för att träffa BM, jag tog med mig Jonna för att det skulle bli lite lugnare för mamma och så för att Jonna skulle få lite egen tid med mig. Hon valde att stanna i lekrummet medan jag pratade med Bm, men hon ville vara med när vi lynssnade och mätte magen så då ropade jag på henne.

Vikt: 79kg (usch och fy)
Blodtryck: 70/110
Magmått: 31,5
Hjärtljud: 144

Allt såg bra ut och bebisen låg neråt med rörligt huvud, både jag och Jonna fick känna på huvudet!! Insåg att det bara är 10 veckor kvar nu om inte mindre ändå för jag tror att bebisen kommer i december... men man vet aldrig..

Vid 15.00 tiden kom Göran och hämtade oss, vi tog med oss mamma och for till Berg för att hämta litet bord och stolar som barnen ska få låna samt att vi tog med hennes vinterdäck på samma gång. Sen blev det en snabbis på Dollar för att köpa topz, ostbågar och popcorn innan vi åkte hem.

Mötet med jobbcoachen hade gått bra och Göran fick ett positivt intryck!! Hoppas det leder till något bra!

Väl hemma så satte jag igång med pizzadegen på en gång, skar tillbehör och middagen blev klar någon gång mellan 17.00-17.30 tiden.

Nattade Hilma och Melvin strax innan 20.00 och sen har vi suttit och myst i soffan framför Idol, Meja och Jonna la sig nyss, Meja var jätte trött, Jonna också men hon var tvungen att gnälla och protestera lite ändå eftersom Casper och Tony fick vara uppe ännu lägre...
Nu ska även de två pojkarna i säng och det blir förhoppningsvis lite lugn och ro en stund innan man ska lägga sig!

Slut för idag och tack för idag!

Väntar...

Sitter och försöker fördriva tiden tills det är dags att klä på alla och fara mot Svenstavik... där väntar möte med jobbcoach för Göran, vi andra ska besöka mamma innan jag ska till barnmorskan...

För övrigt så gick väckningen ganska så bra i dag, och promenaden också, inget gnäll!
meja sov uppe hos mig för hon vaknade i natt och skrek som en gris, hon hade drömt att hon blev typ nedtryckt under vattnet...
När jag kom upp och skulle lägga mig igår kväll så var inte min säng tom... Melvin låg där och hade värmt upp täcket åt mig ;0), bar tillbaka honom till sin säng innan jag själv kröp ner!

Jonna och Meja bygger pussel i köket, Hilma rotar i lådorna under tv:n och Melvin springer omkring med sitt svärd.. alla i pyjamas utom Meja som kom med sina kläder direkt efter frukosten och ville ha hjälp... lite svårt för att få på sig strumpbyxorna själv...

Ja nu är det ca 1 timma kvar innan projektet påklädning ska sättas igång.... ingen ide att börja för tidigt då blir barnen också rastlösa och hundarna också för den delen..

Vi får inte glömma fara fram till skolan och lämna ryggsäcken till Casper när vi åker, han glömde den när han gick...

Shakira på mtv för tillfället!!! Tänk om man hade hennes kropp och kontrollen att röra den!! Men vem vet vad framtiden har att utvisa när barnafödandet är klart!?

Nä det får räcka så länge... på återseende!!

Sjusovaren Hilma!!!

Jag vaknade ovanligt pigg i morse, sov hela natten i ett svep och kikade på klockan första gången 05.30 någonting!! Melvin kom in till mig vid 06.00 tiden och 06.30 klev vi upp! Casper satt vid datorn som var på sen i går kväll, han hade varit vaken sen 06.00... det var inga stora problem med Jonna heller i morse och nästan inget gnäll och tjat!

När frukosten var avklarad och Jonna & Casper hade gått till bussen dukades det av och resterande barn fick borta tänder och klä sig, Hilma fick vara halvnaken med bara blöja en stund för hennes temp visade 38.3 och då tänkte jag att hon kanske behövde svalkas lite... det var ändå rätt varmt för när jag klev upp var det lite lite glöd kvar i kaminen så det var läätt att tända upp igen, varmt och skönt en morgon för en gångs skull!
Tog tempen på Hilma igen innan jag klädde på henne då var den nere på 38.00 och jag chansade på att det bara var tillfälligt, kände på mig att hon ändå skulle somna på vägen till dagis och kyrkis!

Lämnade av en ganska så gnällig och klängig Meja, men bara pappaklängig så jag dög inte, fick inte ens en kram när jag skulle gå utan Kristinas famn var bättre!
Sen stod vi ute vid vägen och väntade på Erika och Sara som vi skulle möta upp, Melvin och jag kikade på bilar och lastbilar som for förbi under tiden, Hilma sov ju så hon brydde sig inte så mycket :0)...

Det var ganska många på kyrkis idag men Melvin var ovanligt lugn och satt mest i knä, vi byggde pärlhalsband och bara tag det lugnt, Hilma hon sov...
Sen lyssnade vi lite på 3 badurerna som uppträdde för tanterna på 11.00 kaffet innan vi åt lunch, Melvin var ivrig och antagligen hungrig, Hilma hon sov...

Sen var det dags att städa ihop och knata hemåt, då var klockan 13.15 och Hilma sov fortfarande... Melvin somnade direkt i vagnen och vi gjorde sällskap med Erika, Sara , Lotta och Elle när vi knatade hemåt...
Casper och Jonna klev precis av bussen när vi kom och då var klockan strax efter 13.30 så jag och Jonna hämtade Meja på dagis direkt i stället för att springa fram och tillbaka! Hilma vaknade!!!

Väl hemma igen så kokade jag havregrynsgröt till Hilma, hon måste ha varit ganska hungrig räknade jag ut och gröten dög utmärkt till henne!

15.30 vaknade Melvin och vi tog med honom och Meja på Grindes för lite kompletterande handling av bland annat fil, mjölk, frukt och lite annat... höll tummarna för att det skulle finnas tillräckligt med pengar kvar till att betala räkningarna....

Hem igen, vispa ihop smet till en ugnspannkaka, packa ur påsarna, Göran fixade pizza salladen, Casper bakade en sockerkaka helt själv, ja nästan i alla fall men jag försökte verkligen att inte lägga mig i och det var SVÅÅÅRT!!! men han fick till det efter mycket om och men och han var nog rätt så nöjd!
Sen åt vi...
Göran skjutsade iväg casper och Tony till skidträningen/barmarksträningen strax innan 18.00 och när han kom hem gjorde han jordnötsgodis med Jonna och jag diskade undan det som inte fick plats i diskmaskinen...

Det blev kväll, jag gick en promenad med vovvarna, Hilma fick välling, Casper kom hem, jag nattade Hilma, Casper duschade, övriga klev i pyjamasarna och sen fikades det sockerkaka och mjölk, jag förberedde kaminen tills i morgon bitti så att det vara är att tända på! Barnen borstade tänderna, nattades och vi betalade räkningarna... så nu är vi fattiga!!! Men både kyl och frys är full med mat så det ska nog gå bra!

I morgon bär det va till Svenstavik på förmiddagen, Göran ska träffa en ny jobbcoach och jag ska till barnmorskan...
Pratade med mamma en sväng och hon kommer att vara hemma från jobbet i morgon så då ska vi vara där när Göran träffar coachen!
Sen blir det pizza till middag och senare förhoppningsvis fredagsmys!

Fick reda på en nyhet idag, Emil ska bli storebror i April!! Grattis Maria och Andreas!!

Nä om jag ska ta och borta gaddarna och krypa ner, Göran snarkar på soffan, kanske jag får sällskap i sängen i natt... han har sovit på soffan minst 4 nätter i rad nu...

Puss puss

Åt h-vete och sen bättre....

Gårdagen blev ingen bra dag, förmiddagen gick bra men sen var det utvecklingssamtal med båda barnen som i sig gick bra men det blev sent och jag blev stressad, var in på Grindes i alla hast och sen hem och laga mat, Göran tog över, jag skulle återberätta utvecklingssamtalen och barnen stojjade jätte mycket, jag upplevde dålig respons och allt blev bara fel och jag blev osams med både mig själv och Göran och bröt tillslut ihop!! Precis när maten äntligen var klar också, Melvin blev också ledsen över att jag var ledsen och vägrade äta, han skulle trösta mig och han var sååå go, visste precis vad jag behövde! När vi sedan torkat tårarna så gick det bra för honom att äta, även jag åt lite fastän jag inte hade någon lust, resten av kvällen ick åt till nattning och ångest, visste inte alls om jag och Göran fortfarande var osams eller ej, fast det var vi nog inte, bara jag som var besviken på mig själv och på att allt blev så fel!!! Men så blir det ibland och det går ju över även allt just då känns helt hopplöst...

Idag var en bättre dag, vi åkte till stan och storhandlade efter matlistan som jag hade gjort för några veckor sen, Hilma och Melvin hade vi mes oss, resten var på skola och dagis. Handlade på ICA MAXI och sen lite på Coop men bara för att det var billigt godis, köpte även potatis och clementiner då det var bra pris, såg även att m man handlade för 100 kr fick man köpa 2 kg ost för 20 kr så jag köpte två! Så nu har vi i kylen 6kg ost och i godisskåpet knappt 6 kg godis!!! det skulle inte blir så mycket godis men det fanns hur många sorter som helst! Det lär ju räcka ett tag i alla fall och illa lär vi må hela högen!

Vi var hemma i Rätan igen vid 15.00 tiden och då åkte vi raka vägen till svärmor som skulle bjuda på middag innan hon skull iväg och jobba, Meja hade hon hämtat på dagis vid 14.00 samt varit ut med vovvarna. Jonna och Casper hade nyss kommit från skolan också så alla var samlade!

När vi ätit klart och kommit hem var klockan strax efter 16.00 och då var det bara att lasta ur bilen och packa upp och packa in allt på sin plats! Jonna och Casper tog en promenad med vovvarna av två anledningar, första var för att hundarna behövde det och andra var för att då blev det lite lugnare inne då vi skulle packa upp allt!

Resten av eftermiddagen och kvällen har varit ganska lugn och behaglig, nattningarna gick bra, Jonna och Casper fick vara vakna lite längre, pappa ringde en sväng och sen åt vi räkmackor... så nu mår jag illa, hade räckt med en!!!

I morgon är det kyrkis, hoppas att det är rätt bra väder så att vi inte blåser bort när vi ska gå, tycker inte om blåsten...
Tog en diskussion med Jonna och Casper också u innan läggdags om att de inte ska tjafsa och bråka om morgnarna och inte gnälla på varandra och att Jonna ska kliva upp på en gång och inte söla så Casper får vänta så länge samt att Casper ska låta Jonna ta det i sin takt bara det inte går alltför sent, han ska i alla fall inte gnälla på henne... att de ska klä på sig och så på en gång beror på att de ska ta morgonpromenaden med vovvarna, det är deras lilla ansvar, för även om Göran t.ex. skulle kunna göra det så ligger det i min plan att han så småningom inom ganska snar framtid ska få ett jobb och då kommer han inte vara hemma och när bebisen kommer så har jag ännu mindre tid till att själv gå ut med vovvarna samtidigt som jag ska väcka alla och fixa frukost!
Jag tror att de fattade i alla fall, men det får vi se i morgon...

Oj va tjatigt och rörigt det blev men så blir det när jag skriver som jag tänker! Så tänk er hur rörigt det är i mitt huvud mest hela dagarna ;0)

Grattis till Linn också som äntligen fått klämma ut sin Bulle!!!

Kram kram

Klippt och filat naglarna också eftersom en gick av rejält under handlingen,ska kanske ta och stryka på lite färg innan jag lägger mig!

Kommentera mera!!!!

Ja gör det, för det blir så mycket roligare då ;0)

Puss puss

Småstadsliv!!!

Igår hade vi nästan en hel barnfri dag, åkte hemifrån vid 10.30 tiden, lämnade av Hilma och Melvin hos svärmor och Morris hos Maria innan vi åkte vidare mot Svenstavik för att lämna resterande 3 + Ozzy hos mamma/momma.

Precis när vi svängde in i Svensta så ringde Robert, så hans kulle sätta på lite kaffe tills vi kom. De hade nästan nyss vaknat men vi hade ju ingen brådska så lite kaffe/the och surr hade vi tid, Robert var klar men inte Angelica. Jag passade även på att låna lite mascara av henne eftersom min är slut och det kan ju vara lite kul att ha på sig när man väl ska iväg på någonting!

Så småningom så begav si oss i alla fall iväg, den här gången så åkte vi Angelicas bil, när vi var på Magnus Betner så körde vi, så det blev ju rättvist och bra!
Väl inne i stan så gjorde vi en runda på Lillänge först där jag fick tag i ovanligt billiga blöjor, hade en rabattkupong på 50 kr men fick ändå bara betala 36kr och då köpte jag tuggummi också!!! Ibland har man tur!
Kikade in på team Sportia också för att se om de hade fått in mer vinterkläder men de skulle trilla in den här veckan, även annonsbladet skulle komma nu på onsdag med bra erbjudanden!
Sen vart vi hungriga och besökte det gula M:et innan vi åkte ner på stan.

Väl nere på stan så gick vi på Claes Ohlsson och Cubus där jag skulle handla ett par byxor men när jag kom in så hade de tag 3 betala för 2 så då blev det 3 par!!!
Eftersom det var söndag så var det ju inte så många affärer öppna alls och det visste vi ju om men det blev ändå lite tråkigt, vi gick en vända på stan och kikade i skyltfönster innan vi handlade lite godis och dricka tills föreställningen!! Vi skulle ju inte ha godiset till själva föreställningen utan till den timme innan den började då vi skulle sitta och vänta för vi hade inga bestämda platser och insläppet öppnade 18.00..

Egentligen skulle vi äta också men ingen av oss var hungriga så vi satte oss på busstorget och bara tog det lugnt och åt lite godis medan vi väntade på att timmarna skulle gå, och det gick faktiskt inte så förfärligt långsamt ändå..

Vi anlände till Gamla teatern ganska precis kl 18.00, vi hängde av oss och tog plats på vänster sida och fjärde raden, men det kändes inte helt ok för när jag och Angelica var på toa en trappa upp så såg vi att man eventuellt skulle kunna sitta på läktaren också... och efter lite diskuterande fram och tillbaka så gick vi upp och vi fick ett bra bord mitt framför scenen där vi satt mycket nöjda!

Föreställningen var jätte bra, Göran och Robert lyxade till det med öl och jäger, Göran drack en öl medan Robert drack 3, Robert köpte egentligen en av de tre till Göran men han var inte lika snabb att dricka ;0), han ville inte gärna dricka under föreställningen eftersom han mest skrattade hela tiden, han skrattade så tårarna rann!!!
Paus i ca 30 minuter var det också och då träffade jag på Johanna som är tillsammans med Manne, de ska ju också ha en till fast inte förrän i mars, vi fastnade och pratade lite graviditeter och annat!

Efter föreställningen skulle alla hämta sina kläder i garderoben och det tog tid, minst 30 minuter tog det innan vi var ut därifrån men å andra sidan så tog vi det lugnt och var bland de 30 sista som gick därifrån.
Till bilen gick vi, Robert vinglade en aning, sen for vi på MAX och käkade lite, satt där ganska länge och diskuterade bland annat förhållanden och svartsjuka, intressant och givande, samtalen fortsatte även på vägen hem fast då inte på riktigt samma spår, jag och Angelica fram och grabbarna bak.
Vi var i Svensta vid 00.00 tiden och hämtade barnen, Jonna och Casper var vakna men lilla Meja sov på soffan, klädde på och bar ut i bilen.
Jag körde hem eftersom Göran hade druckit öl men vi hade Saaben och kopplingen lägger av då och då på den så i början gick det inte helt bra kan man säga men hem kom vi så småningom, jag lär väl lära mig att köra den bilen också men jag blir så osäker när det krånglar och hur man ska göra när osv... speciellt när Göran sitter bredvid och är lite småirriterad, men han gav mig tid och utrymme!

Väl hemma så kröp barnen i säng på en gång, kallt var det men ingen ide att elda eftersom klockan var 01.15 och alla ändå skulle sova.. Morris var redan hemma, Maria hade varit hem med honom vid 21.00 tiden, Hilma och Melvin sov hos farmor!! Bästa och enklast så!

I morse var vi alla trötta, jag klev upp vid 07.00, packade Caspers gympakläder och tog fram nya kläder innan jag väckte honom. Fixade lite flingor och mjölk, funderade på om jag skulle tända i kaminen men sparade det till senare och strax innan Casper gick till bussen så bylsade jag på mig Görans jacka och gick en promenad med vovvarna innan jag återvände hem, klädde av mig och kröp ner i sängen igen! Så skönt att både Meja och Jonna fortfarande sov!

Meja kom upp senare under morgonen, somnade inte om utan frågade vart alla andra var, sen kom Jonna och ag bad dem krypa ner i soffan under filten och kika på bompa en stund så vi fick sova lite till!!! Vi klev upp strax efter 10.00!! Tände upp i kaminen och strax efteråt kom Susanne med Hilma och Melvin!

Vi åt ingen frukost utan värmde rester och åt tidigare lunch i stället! Melvin var trött, fick kika på Pippi, Jonna och meja också med lite popcorn! Hilma var trött även hon så hon fick upp och sova, det var hon rätt nöjd med, som hon oftast är!

Själv har jag tillbringat dagen tillsammans med tvätt telefonsamtal och tankar och uträkningar kring ekonomin och det ser ut som att det kommer att gå ihop i alla fall...

Barngyma vart det ikväll också, hade ingen lust att åke efter att jag fått utbrott innan under och efter middagen, ett långt så Göran åt efter att vi åkt...

Satte igång att frosta av frysen också vid 15.00 tiden, torkade ur och gjorde klart för en stund sedan, jag och Göran hjälptes innan det åt med att torka ur kylen riktigt och diska alla glasskivor, Jonna och Casper fixade kvällsfika själva vid köksbordet under tiden, smörgåsar!!!

Vi ska planera in månadshandlingen också någon dag den här veckan, sen sa Göran att han vill prata med mig, antar att det eventuellt har något med mitt utbrott att göra...

Nu får det räcka för idag!!

Puss puss

ps. tror även att förvärkarna börjat lite smått om kvällarna.... inget konstigt att de börjar tidigt men det känns lite pirrigt! ds.

En lördag...

Har varit en ganska ok dag, rastlösa barn, Jonna har provocerat en aning men det är ju i sin ordning. Melvin har kissat på sig ett antal gånger, bajsat på sig och varit trött. Både Hilmas och Melvins förkylning verkar bättre, Hilma har varit på rätt så bra humör!

Jag har hjälpt meja att bygga pussel, klippt William, stickat, vikt tvätt och tvättat. Meja kräktes i soffan efter frukosten när de satt och åt lördagsgodis, anledningen var att hon fick en godis på tvären halsen, den utlösande faktorn!

Melvin har tjatat om Pippi och har kikat på Pippi och tjatat lite mer! Sen ville han se Shrek men då spelade Casper tv-spel och sen blev det bortglömt...

Casper har strosat omkring, försökt göra något åt sin rastlöshet, byggt lego och spelat ett tv-spel som han i vanliga fall inte spelar och oj vilket tålamod han inte har, han är ju värre än jag... jag spelade samma spel en sväng i torsdags innan jag hämtade Meja på dagis.. jag dog massor men varken grinade eller svor!

Just nu känner jag mig trött och mysig, ja typ som jag bara vill mysa ner mig i soffan eller sängen och mysa... har suttit i soffan och försökt kika på film och det går bra tills första reklamen, då blir jag så trött för det blir så tråkigt och sen kan jag knappt hålla mig vaken och sen är det reklam igen...

Bakade lite innan eller samtidigt som vi lagade middag, sockerkaka och kladdkaka... har smakat lite på båda och de blev inte som jag tänkt mig men ändå ätbara!
Tog en promenad med vovvarna strax innan 19.00 och var tillbaka strax efter 19.00, mer exakt var jag borta 10 minuter innan 19.00 och 10 minuter efter 19.00 ;0)

Barnen fick vara vakna lite längre ikväll trots att de var trötta, nattade Melvin och Hilma först, sen meja och sist Jonna och Casper..

I morgon bär det av till stora staden Östersund, ska åka dit utan barn och bara vara, äta mat och gå på "Småstadsliv", i sällskap med Robert och Angelica. Åker in tidigt eller på förmiddagen i alla fall så vi får några barnfria timmar extra, så vi bara kan strosa runt i de affärer som är öppna en söndag och bara vara!
Mamma ska passa 3 + en hund, Susanne 2 och Maria en hund.
Ska för övrigt försöka göra av med så lite pengar som möjligt eftersom vi inte fått alla pengar än, vet inte hur mycket vi får och så har vi ju inte betalat räkningarna än... men det löser sig nog, mer troligt om vi är sparsamma!!!

Nu ska jag tjuva några chips av Göran innan jag ska sova, borde verkligen sova redan nu men det känns inte motiverat..
Filmen jag började kika på heter "Juno" och handlar om en 16 årig flicka/tjej som blir gravid, behåller barnet och ska adoptera bort det, har sett den förut men jag gillar den... För tänk när jag var 16 år, då var jag också gravid men jag varken gjorde abort eller adopterade bort utan har en underbar son som heter Casper! Tänkte på det förut att kanske vi har för många barn!? men jag ångrar ingen av dem för de är alla så speciella individer!!! Men tänk det blir ju alla barn och bara för det kan man ju inte skaffa 10 stycken eller mer.... eller kan man??? Vem bestämmer egentligen hur många barn man sa eller bör ha? När känner man STOPP??? Tänk om man alltid vill ha flera??? Kanske vi stannar när 6:e kommit ut och har några års uppehåll och sen får flera!? Skulle så gärna vilja ha tvillingar, har även drömt att jag fått det men jag är nästan säker på att den dagen Tina får barn så kommer hon få tvillingar!!! men jag kan ju ha fel! Med tiden får vi se!

Melvin och Hilma vaknade nyss, la ner dem igen, får se om de somnar om... bäst jag slutar nu ifall de inte vill somna...

Puss puss

Hilmas 1-års kontroll!!!

Vi hade tid för 1-års kontroll på Hilma idag kl 09.00 i Svenstavik så det var typ bara att klä på sig och göra sig klar efter frukosten och åka. Vi åkte allihop, alla utom Casper som var på skolan..

Hilmafisen vägde 9940g och var 75-76 cm lång, svårt att mäta någon som spjärnar emot!! Så fick hon vaccinationssprutorna också och det var inte så poppis men det gick över snabbt... men hon har känt av dem hela dagen, har inte gärna velat gå så mycket så hon är väl öm i låren lilla gumman.

Sen tog vi oss en kort promenad från Hälsocentralen och till mamma, hon hade sagt att vi gärna fick komma och hälsa på en sväng för hon var ändå hemma från jobbet, lunch skulle vi få också, hon gjorde ett storkok med korvgryta igår!!

Vi stannade tills efter lunchen men sen begav vi oss hemåt, Göran hoppade av i Åsarna för Susanne och Benny bjöd med dem på lunch, vi skulle också ha fått lunch där men nu hade vi ju redan ätit... en annan gång kanske och sen so sov alla barnen i bilen också.

Jag hade ingen lust att bara åka hem så jag tänkte att vi tar en sväng till Hogdal dels för att fördriva tiden och dels för att hälsa på Görans mormor! Vägen dit var inte så rolig för strax före Överhogdal så blev det vinter och is på större delen av vägen, där inte solen kom åt, jag tänkte att det bara var en bit och fortsatte men det blev bara värre och där satt jag mes sommardäck på bilen och körde på en vägbana som var heltäckt med is!!! hade en lastbil bakom mig och han kanske var en smula irriterad på att jag bara körde 60km/h på 80 väg!!

I alla fall så var Anita tyvärr inte hemma så det var bara att vända tillbaka samma väg och 60km/h var vad det gick, ännu en lastbil hamnade bakom men den här körde om efter en stund och nära som attan körde han!!!

Vi kom i alla fall hem och allt gick bra men det var ingen vidare avslappnad resa, fast ju närmare hem vi kom ju bättre blev ju väglaget och man kunde slappna av mer och mer!

Hilma har varit tussig och gnällig hela eftermiddagen och hon var rätt så varm nu när jag nattade henne, alvedon, hostmedicin och nässpray innan sovdags så får vi hoppas på en bra natt! Jonna, M&M är fortfarande vakna, funderar på om jag ska natta dem innan Idol eller inte, Jonna ska få vara vaken men jag tänker på de två M:en... de sov ju bra i bilen båda två men de har ju fått välling och jag tror jag prövar få dem i säng... i värsta fall kommer Meja att vara för pigg och kommer upp igen och då kan hon ju få sitta med oss om hon är lugn!

Mitt humör och mitt mående psykiskt växlar ganska ofta upp och ner nu och det kan vara en aningens påfrestande för både mig och resten av familjen men det är så det är och jag hoppas att Göran kan förstå, han verkar i alla fall mer och mer förstående!! Blir inte så stora konflikter utan de löser sig ganska snart och vi ber om ursäkt om vi varit elaka och orättvisa mot varandra och det är viktigt, att man själv kan backa och be om ursäkt om man går för långt!

Göran tog med sig Casper och for på bandy strax innan 19.00, det var inte säkert att Casper skulle få vara med, det berodde lite på hur många de var som skulle spela... men det var han införstådd med redan innan de åkte!

Innan de åkte så var Göran snäll och skakade ihop 3 flaskor välling! Puss på dig min älskling, du är verkligen mitt ALLT, både bästa vän, ovän, älskade, hatade och allt på samma gång!

Nu ligger alla kaplastavar i soffan så det är väl dags att ingripa kanske!!!???

2:a tanken på plats!!!

Vi har typ väntat hela dagen på att Benny skulle hjälpa oss att bära ner tank nr 2 i källaren och när kvällen kom så hade han inte tid... Göran blev grinig och det förstår jag så han började själv, jag och Casper hjälpte till!! Som tur var så var det den lättare tanken, den utan varmvattenslingan i!!

Vi fick upp den för trappen och in i hallen, vidare till nästa hall oh sen så ställde vi upp den, då ringde telefonen och det var Benny, han frågade vad vi gjorde och när Göran sa vad vi gjorde så var han här på några minuter, en kompis hade han med sig också som extra bärhjälp, samma kompis som han skruvat bil med i vårat garage halva dagen!!!

Ja han kom ju och hjälpte till i alla fall så lite förlåten är han, men man ska ju inte först lova något och sen skita i det...

Som sagt nu är det BARA pannan på 360kg kvar...............

1:a tanken på plats!!!

Göran och Benny fick ett ryck nu i eftermiddag och bar in den första av två ackumulatortankar i källaren!! Ja det var ju inte bara att bära om man säger så men ner kom den efter mycket om och men, demolerad trappa och vägg, men nu är den nere och nästa ska de ta in i morgon!! Sen är det bara pannan kvar men då behöver vi nog vara någon stark karl/kvinna till! Jag ska ju egentligen inte lyfta och bära men det är svårt att bara stå och titta på!!!


Kallt och kyrkis!!!

I morse var det -11 grader ute när vi vaknade!! J&C var ut med vovvarna i vanlig ordning men hade inget vett att klä på sig... sen åkte täckjackor och täckbyxor fram, Casper valde långkalsongr i stället och gnällde över jackan som tydligen var ful ända tills han såg den på när jag kikade i spegeln... en konflikt för mycket i onödan!!!

J&C åt frukost före oss så vi åt när de knatat iväg, sen klädde vi på i lugn och ro och inväntade att klockan skulle bli närmare 09.00 för då var det dags att klä på oss för en promenad till dagis och sen vidare till kyrkis! Vi gjorde sällskap med Erika och Leon som mötte upp oss!

Det var många barn på kyrkis idag, tror jag räknade till 11 barn och 7 mammor och så hade vi två bonusar som följde med, Leons moster och kompis till mamma Sara!!

Hilma sov inget på förmiddagen och slocknade direkt när jag lade ut henne i vagnen då vi skulle gå hem, Melvin lyckades blöta ner tröjan innan vi skulle klä på och gå hem så han bär för närvarande en av Hilmas boddys, en rosa!!!!

Blev så glad när jag kom hem för älsklingen hade STÄDAT!! Sa det bara som hastigast när jag gick och det har jag gjort många gånger förut också men det har aldrig hänt att han verkligen städat då jag varit borta!!!!! Tack så mycket!! han var så nöjd för det hade bara tagit en timma, fast badrummet hade han lämnat till mig så det tar jag i kväll när barnen kikar på bompa!!!

Meja gnällde hela vägen från dagis när jag hämtade henne om att hon ville rida på min rygg, hon fick göra det härom dagen men idag orkade jag inte så jag fick hålla henne bak i overallen och knuffa på henne hela vägen hem.... Hon är trött nu också men hade varit piggare och gladare på dagis och det var ju skönt!

Nu ska jag börja med middagen, Göran är ute och skruvar fyrhjuling med Casper.

Hej hopp!!!

Ekonomi och snart jul......

Ja jag vet inte alls hur denna julen kommer att se ut.... lite klappar får vi hoppas på att vi kan köpa. Troligen så blir vi ensamma över julen, bara våra lilla familj och det kan ju iofs bli mysigt, pappa med fam. skulle mest troligt neröver som det ser ut..

Varför ska det vara så mycket utgifter just i December månad!? Skatten på bussen, alla huslån, vatten och avlopp, ja allt det där extra kommer just då + att vi beräknas få en liten bebis också och det innebär ju också lite extra utgifter just då i början!!

Just nu räknar jag bara dagarna tills det är dags att betala räkningarna, hoppas på att pengar kommer in i tid och att allt flyter på som dt ska, att pengarna räcker och att vi kanske eventuellt har lite pengar över till att handla lite mat för en månad framöver!! Då skulle månaden vara räddad!!!!

Nä nu ska jag inte gräva ner mig i det... det brukar ju gå på ett eller annat vis även om det inte alltid är så roligt...

Tänk om man hade guldbyxor!!!!

Så slö.... & spindelfobi!!

Vaknade tidigt i morse av att Melvin inte låg bredvid mig i sängen längre, puttade på Göran och sa "Å nej nu är Melvin på vift igen", la ner huvudet på kudden igen och snart hörde jag honom ropa utifrån hallen och in kommer han. har ingen aning vad han gjorde uppe, jag frågade vart nappen vara och han sa "om iisa" han skulle visa! Vi gick in till sin säng men där var den inte, gick tillbaka till våran säng och där låg den på golvet. Han följde med mig ner och kissade innan vi kröp ner i sängen igen, klockan var då 03.48!! Jag höll mig vaken en stund bara för att se att han verkligen kom till ro och somnade om igen!!

Kl 0640, klev jag upp och väckte Jonna och Casper, Jonna var för en gångs skull före Casper upp och påklädd!! de gick med vovvarna och jag gjorde frukost, väckte Melvin, Göran och Hilma, Göran väckte Meja när han kom ner...

Vi åt frukost, Meja ville först inte ha någonting men fick i sig lite flingor och mjölk i alla fall.

Klädde på alla barnen vid 08.30 tiden och sen var det dags för meja att gå på dagis, jag följde med henne och hon undrade om vi inte kunde ta bilen, men vi gick! det var jätteskönt väder ute, mycket varmare än det såg ut och ingen isande blåst!
Meja fick ett fint mottagande av ett av barnen när hon kom dit " Å nej nu kommer dumma Meja", men Fröken tog en lite diskussion med barnen som hade sagt det och jag tror inte ens Meja hörde vad han sa som tur var.

När jag kom hem hade jag lite ont i magen, gasig och stinn kände jag mig så jag la mig på soffan, Melvin kikade på Pippi och gjorde mig sällskap. Hilma låg uppe och sov och jag sov också, Melvin väckte mig lite till och från men lät mig sova vidare, jag låg och slöade ända tills klockan var efter 11.00!!! Hur kan man bli så trött och slö!!!???

I alla fall så tog jag mig upp, gick en promenad med hundarna och sen värmde vi lunch. Efter lunchen så tog jag med mig Melvin upp och lade mig med honom i hans säng, han somnade efter lite sång!
Susanne och hundarna kom förbi och Hilma gick omkring bland alla 4 hundarna och trivdes! Hon tyckte det var jätte skoj!

Barnen kom hem från skolan, Casper skulle vara med Tony och de var ute en bra stund med hundarna på gården, Jonna lekte med Hilma.
Jag gick senare för att hämta meja på dagis men fick inte med mig henne hem, hon skulle minsann gå till Farmor och styre sina steg rakt mot cykelvägen!! Jag visste ju att hon var hemma och att Casper och Tony nyss gått dit så hon fick gå! Hon ville gå själv och hon skulle gå efter kanten (på kvartersvägen) och så skulle hon stanna och vinka till mig när hon såg vårat hus!!

Väl hemma så var det dags för Hilma att sova igen, Melvin hade vid det laget vaknat och det var full fart! Både han och Jonna ville se Pippi så Göran fixade det och jag satte mig och stickade lite, började på ett par lovikavantar!!! Tiden gick och det var snart dags att laga middag, stuvade makaroner och korv blev det!
Casper ringde och frågade om han och Meja fick äta hos farmor och det såg jag inga hinder med.

När klockan sen började närma sig 17.30 vill hundarna gå ut igen så jag tog dem på en liten promenad och hämtade samtidigt hem Casper och Meja från farmor, jag gick in och vi blev kvar en liten stund. meja blev lite besviken på att jag inte hade tagit bilen dit! " mamma har du någon bil?" sa hon, hihi, hon var trött och det syntes!!

Väl hemma igen så kikade de på bompa, Melvin ville att jag skulle ta fram låtsas spindlarna som jag hade visat honom igår... han är jätte rädd för spindlar och speciellt sen Casper skrämde honom i förrgår men han ville gärna kika på dem igen och det fick han! Men han ville inte ta på dem... sen när jag hade lagt bort dem så kom han och frågade igen så ja ställde fram skålen som de låg i på bordet och så satte han sig och kikade, men rörde inte. jag gjorde välling och satte mig med honom och Meja. Meja rörde och visade Melvin att de inte var farliga, men han ville bara titta! Sen när han kikat en stund kom Göran in och han la några på hans hand och då skrek han som en gris, han blev jätte rädd och sen fick inte Göran peta på honom för han trodde att han hade spindlarna i handen... Melvin skallade mig också bara för att Göran rörde honom i håret, sen fick inte ens jag ta i spindlarna utan fick ställa bort dem... men ändå så frågade han efter dem igen, men då sa jag att han fick kika mer på dem i morgon!

Alla barnen sover som oftast vid den här tiden, vi har kikat lite på Äntligen hemma och Såld på hus! Göran fixade räkmackor som vi klämde i oss och nu ska jag smaska på lite av nötmixen som blev kvar sen igår!!! det är ju inte endast nötter utan sånt med choklad på också!!!!

Puss puuus!!


Måndag... en trött sådan...

När vi gått och lagt oss igår kväll och precis kommit till ro så kommer en liten Meja tassande och hon vill lilla NÄRA!! En liten stund senare hör vi en skrikande Melvin, först bara ett skrik och sen kommer han med en väldig fart och är rädd för spindlar... Casper skrämde honom tidigare under dagen...

Efter en trång natt så vaknade vi lite halvt utvilade, skulle gärna ha sovit typ en timma till! Efter frukost och blöjbyten kikade vi på film, jag kikade med ögonlocken stängda!! Blade var filmen, kanske ingen riktigt bra barnfilm men Jonna tyckte den var spännande och M&M tyckte det var intressant!

Hilma ar trött och tog sig en förmiddagslur redan 8.30 och vaknade precis innan vi skulle äta lunch!
Jag ringde några samtal varav ett var till ikanobanken där vi har sportkonto och det hade strulat till det ganska rejält men det löste vi!
Sen tände jag i kaminen innan jag tog en promenad med hundarna och efter det en dusch tillsammans med Melvin, sen var det lunchdags!

Melvin kikade på pippi efter lunchen, innan lunchen satt meja och ritade vid köksbordet, Göran hakade på och lärde henne att rita blommor!!!

Dagen har flutit på, jag har vikt lite tvätt och hängt upp ny, lagat en klänning, varit på Grindes, lagat mat och sen var det dags för barngympa!! När vi kom hem igen ville ingen kliva ur bilen, väl inne så hann inte Meja på toaletten, Jonna skulle duscha, Göran och Casper släckte och låste garaget och sen gick de promanad med hundarna, meja fick också duscha och Hilma lika så. Göran var tillbaka lagom till pyjamaspåklädning sen gjorde han välling och plockade undan efter middagen, röjde på bänken.
Vällingen uppäten och dags för tandborstning, lite medicin och sen i säng för de 3 små. Jonna och Casper fick fil och musli till kvällsfika, vi kikade på det okända och Casper tyckte att det kändes olustigt, speciellt när jag talade om att jag tror det finns spöken! De fick se halva och sen var det sängen... efter sista reklamen ville inte mina ögon vara med riktigt så jag vet inte hur det slutade...

Nu ska jag smaska lite nötmix och sen blir det väl sängen lite senare!

Puss puss

Den sura mamman...

Efter att den sura mamman beordrat barnen att städa, lagat lunch, serverat lunch och skickat ut barnen på utelek i 2 timar så vart allt lite bättre. Mamman surade klart, vek lite tvätt, dammsög ocg pysslade på i sin egen takt.. pappan höll sig på sin kant, åkte och handlade och småfixade med sitt.

Barnen fick lov att komma in igen kl.15.00, Melvin var redan inne, han sov på soffan och Hilma sov uppe i sin säng. De större barnen blev tillsagda att vara tysta och sköta sig, en timme senare värmdes resterna av gårdagens middag och det blev en lugn och mysig matstund även idag!

Nu sitter barnen ganska så tysta och snälla i soffan, kikar på film och äter ostbollar, den äldsta och den yngsta hållet till i köket med pappan, de poppar spotify och bygger lego.

Om en timma ska de 3 små äta sin välling, borsta tänder och ta på pyjamas, mamman och pappan ska senare äta räksmörgåsar med de 2 äldsta!!

Livet kanske inte är så dumt ändå emellanåt när man bortser från allt det tråkiga!! Man måste ju skingra tankarna från alla måsten ibland och bara njuta men det är en ganska sår sak för mamman i familjen att göra!!


Orolig natt.... med efterkommande söndag....

När jag hade tänkt gå och lägga mig så vaknade Hilma av hostan, trodde jag men upptäckte snart att Melvin åter igen hade lagt sig med henne i hennes säng... blir lite trångt då! Melvin hade också vaknat så jag la honom i sina säng och sen låg jag där med honom, tills jag blev utslängd därifrån... men när jag gått ville han att jag skulle komma tillbaka..

Slutade med att jag satt där några timmar med dem, Melvin somnade så småningom men Hilma kunde inte riktigt komma till ro så jag tog med henne till våran säng. Hon klättrade över både mig och Göran, rumstrerade runt och tillslut somnade även hon.

Någon gång mellan 03.00-04.00 vaknade jag av att Meja skrek, skickade Göran att kolla vad det var med henne... en liten stund senare kom både Meja och Melvin upp, Göran hade lagt sig på soffan, jag försökte övertyga Meja och Melvin om att vara tysta så jag kunde lyfta över Hilma till sin säng... precis när jag lämnat rummet så började Melvin skrika för Meja lade sig tydligen där han hade tänkt ligga... skyndade mig tillbaka och fick tyst på dem och Hilma sov lyckligtvis vidare... tror klockan var någonting efter 04.00 då...

Jag klev upp strax efter 09.00, barnen höll då på att bygga koja, Göran låg fortfarande på soffan, gör det fortfarande och har inte vad jag sett lyft ett finger... själv har jag tänkt upp i kaminen, monterat på Hilma mockasiner, kokat lite gröt till Hilma, hon har ätit, fått ny blöja och kläder! Jonna bråkar och förstör, Casper blev less och rev kojan, jag gjorde en ny i Mejas säng, hängde för ett täcke, det är praktiskt med våningssäng! men tydligen så blev inte den kojan intressant nog så nu vet jag inte riktigt vad de gör, Jonna tycker allt är orättvist och Casper försöker vara snäll och rättvis så gott det går! Melvin hämtar knivar i kökslådan (bordsknivar för barn), jag har tagit ifrån honom 3 stycken redan idag..

Kan tänka mig att de börjar bli lite hungriga de små... men varför ska jag alltid se till att de får frukost bara för att Göran aldrig känner att han behöver äta frukost????
Blir galen och irriterad till tusen, sen är det ju så mycket annat som ska göras.... vill ha ner tankarna och pannan i källaren nu så att vi får riktig värme och så får vi hålla tummarna att det fungerar bra också! Skulle vara skönt att ha det gjort före jul i alla fall!!!!!

Vad resten av dagen har att erbjuda vet jag inte, jag känner mest för att dra täcket över huvudet...


Middagsbesök!!!

Jag fick sovmorgon i morse, klev upp 08.50 för då hade jag legat och skruvat på mig en bra stund... drömde massor gjorde jag i natt också... blir galen!

Gav Hilma frukost innan vi andra åt, då var hon lagom trött för at ta sig en förmiddagslur! Tänk då fick jag ju äta tillsammans  med de andra och inte vara sist kvar!

Efter frukosten blev det påklädning, Meja och melvin skulle bli hämtade av farmor, de skulle få följa med henne till Svensta en sväng!
Insamlingen bar vi ut i bilen, och precis innan vi skulle gå ut så vaknade Hilma, klädde på henne också, tänkte att det kunde vara bra för henne att få lite friskluft! Stoppade ner henne med en tjock fleecefilt i vagnen så fick hon sitta där och kika på när Göran och Casper städade garaget! Själv åkte jag med insamlingen och sen på Grindes för att handla lite mjölk. Hemma igen så bar jag in mjölken och sen gick jag ut en sväng igen, Hilma blev lite grinig så hon fick komma upp lite och se sig om, gungade gjorde hon också!! men efter en stund gick vi in eftersom det blåste rätt mycket, det var inget härligt väder.. Jonna och Casper gjorde en storstädning i stugan, bar ut allting och sopad rent innan de ställde tillbaka allt! Ett bra initiativ från deras sida, hade tänkt be dem göra det innan vintern men nu är det ju redan gjort!

Inne fick sig Hilma lite banan, blev ingen riktig lunch eftersom hon åt frukost strax före 10.00, jag plockade undan och på bänken och gjorde salladen som vi skulle ha till middagen! Göran kom in strax efteråt barnen var fortfarande ute och lekte, Elin hade kommit också och lekte i stugan med Jonna och Casper!
När Meja och Melvin kom tillbaka ville de också gå ut och leka så på med lite mer kläder och sen ut i höstvädret!

Precis när jag rört ihop kladdkakan så ringde Jonny och ville bli klippt, Evelina och Niklas anlände strax innan 15.00 och då var jeg precis klar med Jonny! Vilken timing!

Barnen kom in i samband med att besöket anlände och de blev en aningens intensivt! Alla ville kramas, berätta, visa och allt på samma gång! Men både Evelina och Niklas verkade tycka att det var helt ok!!

Jag och Göran gjorde så smått i ordning maten, Evelina och Niklas hade fullt upp med barnen... natt den här middagen skulle bli katastrofal men alla var faktiskt väldigt lugna och skötsamma vid middagsbordet!!! Barnen fick gå när de var klara och vi vuxna fortsatte och åt i lugn och ro, ja i alla fall så pass mycket lugn och ro som man kan få med 5 energirika barn i samma hus!!

Efter middagen plockade jag undan lite smått, kokade kaffe och sen åt vi lite kladdkaka till efterrätt, satt och hade det mycket trevligt, avslappnat och bra var det!! I alla fall så var det min upplevelse av det hela!!! Vi satt och pratade ända tills klockan blev strax efter 19.00, Hilma var då väldigt trött och eftersom det var dags för nattning så passade besöket på att tacka för sig! Hoppas de inte blev avskräckta och att de vill komma och hälsa på snart igen! Kanske inte så lämpligt att vi kommer hela högen och besöker dem i sin 2:a.... utmanande!!!

Hilmas hosta har kommit tillbaka, det var nog inte alltför bra för henne att vara ute idag ändå... d ehar varit känsliga alla våra små för kyla och blåst och ändå så lär jag mig inte... men man tycker ju att kan klär på dem ordentligt! Lika så har de varit krassliga den här tiden på året när det blir kyligt när man inte eldar och kallt efter golven men om man eldar för mycket så blir det på tok för varmt!!

Apropå värme så vill jag ha ner pannan och tankarna i källaren NU så att röris kan komma och öra sitt, tänk va skönt att få normal värme i detta hus och kanske friskare barn! Melvin är också lite snorig, Meja vägrade klä på sig ordentligt idag när hon kom hem så hon låter lite smått förkyld hon också.... men henne kan man ju i alla falla förklara för varför hon är/blir sjuk! Melvin är det inga problem att få på ordentligt med kläder och det är ju skönt eftersom han nog är ganska så känslig... Meja däremot är faktiskt sällan sjuk...

Meja kom upp till oss i soffan för en stund sedan och nu ligger hon där så sött och sover, ska ta och bära in henne till sin säng och sen ska jag nog ta och borsta tänderna och besöka sängen jag också! inte så säkert att man får sova så bra i natt med tanke på hur Hilma låter....

Puss puss



Casper på bandy med stora grabbarna!!!

Göran åkte vid 19.00 för att spela lite bandy, Casper ville följa och idag fick han det! han ville ha med sig sin klubba även fastän han bara skulle titta på. Efter 30 minuter kom Göran hem igen för att hämta Caspers gympaskor för han skulle få vara med och spela!! Jag kan se framför mig hur glad han måste ha blivit! och himla schyst av de andra att han fick vara med!!
När de kom hem var han så stolt!! Två mål hade han gjort också och tacklad hade han blivit men det hade Göran varnat honom för, Casper hade tydligen tacklat till någon av de andra också! De hade passat honom och verkligen låtit honom vara med i spelet och Göran sa att det blev bättre och bättre hela tiden, så får han vara med fler gånger så är det ju väldigt bra träning för honom att lära sig spela den hårda vägen!!

Vi åkte till Svensta en sväng på eftermiddagen, klippte Monica, handlade till middagen i morgon då Ewe och Niklas kommer och så var vi in på Dollar!!! Göran hittade ett kitt med ett svärd, en större kniv och ett sköld som han köpte till vår knivgalne lilla Melvin!! Så han och Meja har knivats halva kvällen... låter gör de också, svärden alltså! Jonna blev lite avis men det blir hon ju på allt oh alla hela tiden och hennes favvo ord nu är "ORÄTTVIST"!!!

Det blev rester till middag, bara att värma på när vi kom hem och det var rätt skönt eftersom klockan var över 17.30 innan vi var hemma.

Nattade Hilma och Melvin först, sen fick Jonna och Meja borsta tänderna men behövde inte lägga sig utan vi satt uppe och kikade på Idol, de somnade i soffan lite senare och vi bar in dem till sängarna! Göran och Casper hade då kommit hem igen och hunnit duscha också!
Innan välling och nattning hade de lite fredagsmys i soffan med lite av godiset vi köpte och de skötte sig bra! Hilma ville också vara med på ett hörn och fick en och annan liten smakbit!!

Sängen är nybäddad och jag ska snart krypa ner, men känner mig inte så jätte rött än, har en tröttsvacka där vid 20.30 varje kväll och sen går det oftast över...

Det var lite om denna dag, i morgon får vi besök och det ska bli jätteroligt! Mysigt att få bjuda på middag också, då blir det ju ännu mer tid tillsammans!!

Kramizar!!!



Hilma reser sig upp!!!

Igår på toaletten när jag stod och borstade tänderna tyckte jag mig i ögonvrån se Hilma resa sig själv från golvet, utan att ta hjälp av någonting men jag var osäker...

Idag såg jag det igen!!! Hon har äntligen lärt sig det också så nu kommer hon förmodligen att knata på ännu mera!! Även om hon går jätte mycket om dagarna nu också!!! De blir så stora på en gång när de börjar gå!! Och det syns verkligen hur roligt hon tycker att det är!

Puss på dig min älskade Hilmafis!!!

Lite snorig har hon blivit nu igen också, trodde det var på väg bort men så kom det tillbaka... men det är ju så det är den här tiden på året! Sover bra på nätterna i alla fall och det är ju huvudsaken för då orkar både hon och jag med dagarna!!!

Bakar...

Bakar havrelimpor idag samt skriver en matlista för 4 veckor framåt, börjar med vecka 43 för då vet vi om vi har några pengar kvar att handla mat för! Frysen börjar bli tom och skåpen också, börjar bli dags för en påfyllning! Har ju bara storhandlat var 3:e månad nu och det skulle vara skönt att komma igång med att handla varje igen!

För övrigt har jag drömt så mycket i natt så jag var helt slut när jag vaknade!! inga hemska drömmar men jag drömde mycket och om stora grejer!!

Puss puss

Hunnit med endel!!

Göran åkte tidigt i morse för att lämna tillbaka vagnen som de hade igår när de hämtade Bennys bil... Jonna och Casper åkte med dem fram till skolan..

Vi som var kvar hemma dukade av frukosten, borstade tänder, klädde på oss och fixade lite, när det var klart fick de kika lite på bompa i väntan på att det skulle bli dags för dagis. Vad ut med hundarna en sväng innan för annars har Morris svårt att göra några behov om han vet att vi ska iväg...

Vi gick från gården strax före 09.00 så vi var i tid i alla fall! Det gick jätte bra att lämna Meja på dagis (som oftast) vi kilade vidare mot en kyrkisförmiddag!!! Vi var först, fast det brukar vi oftast vara för det börjar ju inte förrän 10.00 egentligen :0)... ett tag trodde vi att det bara skulle bli vi men efter en längre stund så trillade det in tre vuxna och tre barn till!!!

Det blåste som bara den när vi gick i morse och det blåste lika mycket på vägen hem!! Brrr va jag frös, det var som om det blåste rakt igenom en... men nu skiner solen en aning och det blir lite värme inomhus i alla fall!

Väl hemma så satte jag igång med att torka golven, hade redan dammsugit i morse innan vi gick!! Jonna och Casper kom hem och de var faktiskt lugna!!! jag fortsatte med badrummet och sen var det dags att hämta Meja på dagis, medan jag var borta satte jag Jonna på att dammsuga deras rum för det hade jag inte gjort innan..

Meja gick till farmor efter dagis, Göran är på väg hem från stan nu äntligen, var något fel på Bennys bil som de också skulle ha med sig hem så de fick stanna och göra en felsökning...
Göran ska i alla fall till sin mor när han kommer hem för han ska hjälpa Benny att bära en tv, och då kan han ju hämta Meja på samma gång!

Fortsatte skura golv när jag kom hem igen, hade med mig Morris när jag hämtade Meja så han fick sig en liten promenad, ibland behövs det för att han ska kunna göra nr.2... han behöver utanför gården...

Jonna är ute och cyklar och Casper letar efter sin mobil som han inte vet vart han gjort av och troligen är det slut på batteri också för det går inte att ringa till den... hoppas han hittar den!! har för mig att han letade efter den härom dagen och förmodligen letade han inte tills han hittade den...

Vad vi ska äta för middag idag vet jag fortfarande inte.... men något lär det väl bli!

På lördag ska vi ha gäster på middag, undrar just vad man ska hitta på att bjuda på... det är Göran syster och hennes kille som kommer!!

Nä mer uppdatering får ni ikväll!

Dagen idag har i alla fall varit mycket bättre än gårdagen så här långt ;0)


Katastrof!!!

Denna eftermiddag slutade i katastrof, mitt humör rann över kan man lugnt säga... och det gick ut över allt och alla... mår inte på topp nu kan jag säga... men har  bett om ursäkt till barnen i alla fall...

För att kortfatta det hela så gnällde Meja massor när vi var på väg hem från dagis, Melvin var på bra humör! Jonna och Casper kom med bussen strax efteråt och vi hade knappt hunnit in på gården förrän de ropade och Meja och Melvin sprang och mötte dem!! Jätte gulligt! Sen började Jonna jaga Melvin för att få honom hem men det resulterade bara i alla han blev arg, han sa sluta och jag sa sluta, tillslut gick jag höja rösten och svor till och med åt henne.... när hon väl lät bli honom och Melvin var på väg så säger Casper den smartingen: "Titta Melvin där kommer Tony!!" och då ville han ju verkligen komma in på gården!? NOT!!!

Sen sprang de in på gården och det ropades, gapades och frågades och ingen kunde vänta fastän jag samlade mitt tålamod och bad dem snällt! jag sa åt dem att de skulle vara ute en stund medan jag gick in och började förbereda maten och så behövde hundarna få vara ute och springa lite! Men vad hände då.. tror ni det blev lugna lekar utan bråk???? Nä retas så det blev bråk , tjaffs och skrik skulle de absolut göra!!

I alla fall så tröttnade Meja rätt snart och kom in för att hjälpa mig md maten, efter en liten stund kom Jonna in med Hilma som hade vaknat, Melvin och Casper var ute lite längre med hundarna och de lekte i stugan. Jag gick ut och fångade in Morris och då följde de med.

Kände mig arg och irriterad hela iden men tryckte det åt sidan så gott det gick, talade om för barnen att jag kunde bli arg väldigt lätt och tiden gick... maten blev klar, vi åt och det kändes lite bättre... sen bakade jag sockerkaka med Jonna, Meja och Melvin, Casper satt vid datan med Tony..

Allt kändes ganska lugnt tills Göran kom hem och alla barnen ville ut, Casper och Tony hade jätte bråttom ut och glömde låsa dörren, meja öppnade dörren och Morris smet, Casper och Tony sprang efter, Göran kom in med Morris, två minuter senare öppnar Tony dörren och Morris smiter igen och någon stans där när han smet första gången så började jag att koka och sen exploderade jag och Meja kissade på sig, Hilma blev översprungen av mig och Meja, Jonna satt och bajsade och torkade sig inte ordentligt, Melvin gömde sig, Hilma var ledsen, jag kastade tvättkorgen i golvet och ja allt bara blev såååå fel... ja fast inom rimliga gränser!

Sen efter mitt utbrott då lyssnade alla som snälla lamm... tänk att man ska måsta bli så j*vla arg innan någon fattar någonting!!!

Resten av kvällen flöt på bra men jag mår fortfarande dåligt över att det gick åt skogen...

Det var allt för idag... bättre da i morgon hoppas vi!





Frågestund...

Ja frågestund har ju de flesta på sina bloggar!! kanske jag också ska ha en bara för skojs skull, kanske det är någon som undrar över någonting?? Då är det bara att ställa frågor så ska jag svar i bästa mån!!!

Varsågoda!!!

Melvin och hans lunch!

Melvin vaknade för en liten stund sen, jag frågade ifall han var hungrig?? han såg vad som fanns i vagnen och ville fika.. risifrutti och banan blev hans lunch idag... Hilma fick sig också en banan så hon är redo för att sova sen när vi ska hämta Meja på dagis!!

Det regnar fortfarande ute och det är råkallt inne, ska elda sen men väntar tills alla barnen är hemma, mysigt att elda så det är varmt och gott på kvällen!

Tänk va dagarna går fort, redan är det onsdag... Börjar få lite panik angående den där pannan som ska ner i källaren. det är ju en sån sak som jag och Göran inte klarar själva så vi måste ha hjälp och det är inte det lättaste att få tag i alla gånger... inte när det gäller såna saker... sen är Göran inte världsbäst på att be om hjälp heller... kan lika gärna sluta med att han försöker få ner både panna och tankar själv och då vill inte jag vara i närheten....

Finns lite orosmoment som ligger och gnager och det kan bli jobbigt i längden... kan man inte bara få vara glad och lycklig!? Hoppas det mesta har löst sig framemot jul i alla fall!!! Då ska vi ju bara njuta och ha det mysigt, vänta på bebis, leka med barnen osv...


Promenad i 2 timmar!!!

Låter ju fruktansvärt hurtigt men jag gick bara 5 km under den tiden...

Lämnade först Meja på dagis, hon var lite tjurig och gnällig idag också, någon trots period som hon är inne i tror jag, men när vi väl var på dagis så gick det jättebra!

Knatade vidare bortöver byn, stannade på Grindes och handlade frukt till Jonna och Casper, de glömde att ta med sig i morse!! Melvin väntade snällt ute i vagnen, han ville att jag skulle köpa russin!! Så det blev, Russin, äpplen, bananer och risifrutti, han var så nöjd med sitt russinpaket som han fick där han satt i vagnen!! Vi knatade vidare och jag tog det lugnt för att sippa onda sammandragningar och det gick bra! In på skolan en snabbis och lämnade frukt, ett äpple vardera och så fick de också ett varsitt litet paket russin, lite lyxigt!!

Tänkte hälsa på Lotta och Rasmus men de var ingen hemma så vi begav oss hemåt, i samma lugna tempo, tur att jag satte på mig regnkläderna för det har småregnat hela tiden!! Köpte ju ett till mig själv när vi ändå handlade till Jonna och Casper, har alltid velat ha och nu har jag!!!

Melvin somnade på vägen tillbaka och han sover fortfarande, Hilma vaknade när vi kom hem. Var förbi hos Susanne och pratade i 10-15 minuter innan vi kom hem, hon hade rast.

Pratade med Göran nyss och de var snart framme dit de skulle, Kramfors tror jag att det var... De skulle ta vägen över Sundsvall tillbaka och kila in på Ikea för att köpa hyllor till barnens rum!!!

Jag och Hilma ska väl försöka få i oss lite lunch, Melvin får äta senare när han vaknar... Palt och fläsk blir det för det blev ganska mycket kvar sen igår!

Hej hopp!!

Home alone!!

Göran åkte innan jag klev upp i morse, eller ja han gick utanför dörren precis.  Alla utom Hilma var redan uppe och hundarna hade fått sin promenad så det vara bara för mig att fixa frukosten...

Nu kikas det på Adam och Eva, snart ska jag ta och klä på mig och Hilma lite innan M&M också ska få kläder på sig... för idag så måste jag ta med mig alla tre ut när Meja ska på dagis... ingen hemma ju som passar dem under tiden... men det gör ju ingenting. Tänkte att vi tar oss en promenad när vi ändå är ute och påklädda, kanske hittar man någon att hälsa på en liten stund!? Det får vi se!

Har inga planer för dagen utan den får bli som den blir, spännande!

Hej så länge!

Ganska så lugnt...

Oj vilken dag... den har gått fort och har inte alls varit speciellt ansträngande... Både M&M var lite trötta och griniga  morse så det blev Pippi efter frukosten, jag satt med dem och halvsov!! Mysigt att kunna göra så ibland!

09.00 var det dags för Meja och dagis, hon var inte riktigt nöjd med att behöva gå dit men det gick över. innan vi gick bad jag Göran byta blöja och klä på Hilma och när jag kom hem var hon inte bara bytt och klar utan hon låg uppe i sin säng och sov!!! Jag myste ner mig i soffan med Melvin igen och somnade, eller ja halvslumrade, hörde hela tiden Pippi i bakgrunden som om någon läste en bok!

Hilma vaknade efter en stund, typ 1 timma kanske och Göran hämtade henne för jag låg fortfarande på soffan ;0P, då var det Hilmas tur att mysa, hon låg på min mage en bra stund och kikade på ippi som id det här laget hade startats om! Hilma tröttnade och gick ner på golvet och löste böcker och Melvin ko och satte sig på min mage, kände hur bebben sprattlade omkring lite då och då, talade om det för Melvin och han skulle känna! han blev ganska paff när det faktiskt var någon där inne som sparkade honom på handen!!!

Apropå bebisen så tror jag aldrig att någon av de andra har varit så livliga som denna, hoppas det är positivt och att det inte blir en jätte jobbig bebis som ska vara vaken jämt även när den kommer ut... in mardröm är ett barn med kolik!! Inte mest för min egen del och att jag kommer att behöva vara vaken på nätterna utan för de andras skull, hur ska de kunna sova med en skrikande bebis hela/halva nätterna!? Vi hoppas på en lugn och snäll bebis!!!

Ja det blev som sagt en slö förmiddag för mig, låg i soffan ända tills klockan var 11.00 sen klav jag upp och började lite smått med lunchen, Melvin hjälpte mig!

Morris började skälla, och ha sig, jag bad Göran gå ut med honom och det skulle han snart... vilket resulterade i efter lunchen och då hade han redan varit upp i Mejas säng och kissat... på bäddmadrassen bara visserligen så det var bara att tvätta den men ändå... varför inte bara kissa på golvet!? Eller varför gick vi inte bara ut med honom, jag hade ju fullt upp med lunchen och litade på att Göran skulle gå ut med honom... men man ska väl ta vissa saker i sina egna händer!? Vill inte låta anklagande en lite pjutt blev jag!

Efter lunchen bajsade ju Melvin på pottan som jag skrev om tidigare, sen var det dags för honom och Hilma att gå ut och sova i vagnen! När det sedan var så lugnt så passade jag på att ta en lång dusch i lugn och ro!!

När jag kom ut ur duschen var Casper hemma från skolan, Jonna och Nikita bestämde redan igår att Jonna skulle följa henne hem efter skolan idag! Hon var så glad över det i morse att ho var påklädd och klar innan Casper och helt utan pip och gnäll, inte ens gnäll om att de skulle gå ut med hundarna!!!!

Jag klädde på mig och fixade lite och sen var det dags att hämta Meja på dagis, tog med mig vagnen eftersom jag tänkte gå på Grindes och handla lite innan vi gick hem! Handlade lite mjölk, ägg och risifrutti och sen gick vi hemåt, men påvägen hem så kom hon på att hon ville till farmor.... jag visste att hon var hemma så vi kilade förbi och frågade ifall det gick bra att hon var där en stund! och det gick ju bra såklart!

Väl hemma igen så vart jag lite rastlös, väntade på att det skulle bli dags att laga middag... Palt och fläsk blev det! Åt lite tidigare idag eftersom barnkören börjar kl 17.00 och det kan ju vara bra om de inte behöver kasta i sig maten för att hinna dit i tid! Jonna var ju inte hemma, men de andra och de åt då bra av maten, melvin var lite skeptisk men smakade i alla fall... Hilma, M&m åt väl inte så jättebra även om mja sa att det var gott så de fick dela på en banan efteråt bara för att det skulle bli lite mer mättande!

Ja vad gjorde vi sen? Bäddade Mejas säng, rensade hörnhyllan i köket, tvättade, tände upp i kaminen, Göran plockade av bänken och in i diskmaskinen, sen bytte han blöja på Hilma! Ja tiden gick och det blev dags för välling i vanlig ordning, borsta tänder, på med pyjamas och sen i säng! Jonna och Casper kom hem strax efter 18.30 och de får ju fika efter kören så det blev inget kvällsfika för dem... utan de kikade på halv 8 hos mig och sen var det dags att sova även för dem!

Ja det blev ju en hel del gjort idag också om man tänker efter!!! I morgon blir jag hemma själv, Göran åker tidigt för att följa/skjutsa Benny och hämta en bil... har ingen aning när de kommer hem sen heller men troligen och förhoppningsvis inte alltför sent!!!

Myste till det lite nu ikväll och tände ljus lite här och var!! det är ju så mysigt!!!

Nä det får nog räcka för idag!

Hej hopp!!!

Kiss och bajs!

jag satte Hilma på pottan härom dagen och hon kissade faktiskt!! Melvin vart jätte impad!!!

Idag sprang Melvin naken efter lunchen, rätt som det är kommer Göran in och ser honom halvsitta på pottan, snarare stå på huk... då har han bajsat på pottan för första gången och helt själv! bara det att bajskorven stod rakt upp och stack upp ca 5 cm ovanför pottkanten så jag förstår att han inte ville sätta sig!!!!

Meja kissade i sängen i natt igen, och sen kissade Morris där på bäddmadrassen... att han var tvungen att gå dit i stället för att göra på golvet om han nu var så nödig!!! Men det var faktiskt vårat fel för vi väntade på tok för länge med att gå ut med vovvarna...

När jag hämta Meja på dagis så berättade de att det hänt en olycka precis innan de skulle gå ut efter lunchen... hon var på väg och skulle precis dra ner byxorna för att sätta sig på toan och då kom allt, säkert 1 liter sa personalen!!! Men hon gör inte alls på sig ofta så ingen ide att göra något stort av det... sånt som händer!

Nu ska jag laga mat.. Palt och fläsk!!!

Målade naglarna...

Naglarna växer som bäst när man inte bryr sig om dem! Så idag fick jag för mig att måla dem, Meja, Jonna och Casper fick sig lite lack de också, chockrosa!!! Melvin sov så han blev utan men han får nog en annan gång! han skulle bli överlycklig om han fick knallrosa naglar för hans nya favvo färg är just ROSA!!!

Gardiner och barngympa!!!

Idag var det kallt ute när vi klev upp, ganska kallt inne också så det blev till att elda på förmiddagen!

Vi har rensat skåpet med gardiner och dukar idag, fanns mycket där inne och nu är det betydligt mindre och mer ordning! Det började med ett jag tvättade upp en uppsättning gardiner som legat i tvätten länge, satte upp dem i köket direkt när jag tagit dem ur maskinen!! Sen fortsatte det bara, nya gardiner och putsade fönster i 4 rum, lite omplantering och påfyllnad av jord i blommorna, även om möblering på dem!! Fint och mysigt blev det!

Eftermiddagen blev ganska så lugn, satt i soffan en bra stund och spelade lite på Jonnas PSP, jag är så sugen på att köpa Nintendo Wii bara för att få spela supermario!! Har kikat på blocket efter begagnade supernintendo men det är ju nästa lika dyrt som att köpa Wii nytt! Får se hur det blir till jul ;0)

Barngympan kom vi ihåg idag i alla fall, jag tog med mig barnen och åkte, Göran och Casper var hemma eftersom det är riktat till barn mellan 0-6 år!! men det var 4-5 st där som var mellan 8-10 år och fick tydligen vara med i alla fall... men jag tycker Casper är för stor för att vara med, kan vara svårt för de större att ta hänsyn till de allra yngsta ibland och jag känner Casper, det kan lätt bli lite för mycket utan att det är meningen!! Jonna är på gränsen till för stor tycker jag, och idag kunde hon inte låta Melvin vara ifred fastän han sa till henne flera gånger!!
Jag hade trott att Melvin skulle vara lite reserverad och blyg men inte, och det var skönt, Hilma var inte heller rädd utan kröp gärna runt där det var som mest spring! Jonna och Meja krockade så Jonnas näsa började blöda lite men det gick snabbt över.... det värsta var väl hennes ton när hon tar i och skriker, det låter som att hon nästan slagit ihjäl sig!!! Och ljudet blir ju inte direkt sämre i en stor gympasal!!!!

Jag och Göran har nyss fikat lite smörgåsar, tänkte inte sitta uppe alltför länge till.. Vi kom faktiskt i säng före 23.00 igår och sov bra hela natten båda två, Melvin kom framåt småtimmarna men störde inte... fast vi var båda rätt trötta ändå när vi vaknade!

Just nu sitter jag och fryser, ska bli skönt att krypa ner i sängen och känna värmen som så småningom bildas under täcket... synd att den inte kan vara varm och go redan när man lägger sig!

Nä mer än så hade jag inte att bjuda på idag, har inte så stor lust att skriva heller känner jag... inte idag...

Puss och kram!

Händer och fötter!!!

Jo jag glömde berätta att jag idag har gjort en liten, kul och enkel grej! Jag ritade av barnens händer och fötter och färglade, ett papper för vardera barn och två händer och två fötter på varje! namn och datum och så lite färg!!!
Jonna frågade varför jag gjorde det och jag svarade att det kan ju vara kul att ha kvar som ett litet minne!!!

Jag glömmer bort att det är väldigt roligt att pyssla, så sällan som man tar sig tid och verkligen kommer till, tålamodet behöver verkligen vara på topp om man ska hitta på något riktigt roligt och mysigt pyssel, samt att man verkligen har tiden!!!

Ska fota teckningarna i morgon och se om det blir bra, i så fall kanske jag lägger ut dem här!

Bättre eftermiddag!

Det har varit en ganska tråkig dag idag, i alla fall förmiddagen, rastlösa barn och en rastlös mamma, trött har jag varit också och lite irriterad...

Vi åt en sen lunch, kl 14.30!! Sen gick vi ut, nästan på en gång i alla fall... Tog ett tag innan jag kom ut för först plockade jag undan på bänken och satte igång diskmaskinen, sen klädde jag på Melvin, efter det kom Meja in och hade kissat på sig, hon var dåligt kläd och kissade inte innan hon gick ut, frågade inte eller ens sa till att hon gick ut... På med kläder på henne sen var det Hilmas tur, byta blöja och klä på och till sist så kom även jag ut!

Göran och Casper satt plank längst ner på staketet, Morris har börjat smita igen, han sliter sönder staketet längst ner och sen kryper han under.... Hoppas att det blir slut på det nu! Men han kommer nog alltid att vara en smitare, räknar inte med att han kommer att bli en lydig hund som Ozzy, men hoppas kan man ju alltid! Det är bara ute som han inte lyssnar ordentligt..

Precis innan jag gick ut fick jag ett samtal från Görans pappa, de åkte från Sveg precis och ville kolla att vi skulle vara hemma. När de kom så berättade de att Evelina inte skulle komma idag, hon hade möte med chefen angående jobbet. hade börjat ana att de kanske inte skulle dyka upp idag eftersom klockan började bli ganska så mycket... men de kommer säkert en annan gång! Hasse sa någonting om nästa helg eventuellt! det är inte alltid som planerna går som man tänkt sig och är det något på jobbet som strular så måste man ju ta tag i det fortast möjligt!!!

Vi avvek från det kalla och blåsiga ute och gick in och fikade i stället, fikat blev dagens middag! Hasse och Liza stannade en bra stund, Hilma fick en gungsnigel och en sköldpaddsnalle i present!!!

Precis innan de skulle åka igen så kissade Meja på sig, hon sa att hon gjorde det för att hon ville ha blöja!!! vet inte alls vad hon fått för sig men alla får väl en liten period då man vill vara liten igen... vi gör inte så stor grej av det så kanske det går över rätt snart... men någon blöja får hon inte, talade om att hennes rumpa inte får plats i de blöjor vi har!

I alla fall så fick meja ta sig ett bad och när hon var klar så var det Hilma och Melvins tur! Det var skum i vattnet och Hilma var lite skeptisk först men sen gick det bättre, Melvin gillar inte skum, speciellt inte när det fastnar i ansiktet...
Hilma tappade balansen när hon satt och lutade sig för mycket bakåt så hon hamnade under vattnet, jag lyfte lugnt upp henne men hon fick vara kvar i badet, sa lugnt till henne att det gick bra och inte var någon fara. Tänk om man skulle slita upp dem och bli jätte skärrad själv, då skulle man ju halvt skrämma livet ur ungen!! Det gick bra och hon fortsatte att bada, lite rädd blev hon ju men det är ju inte så konstigt...

Sen blev det pyjamas, välling, borsta tänder och i säng! J&C fick vara uppe lite längre, de fick till och med sitta uppe och äta lite godis, de gick och la sig kl 21.00.

Jag och Göran blev hungriga och gjorde i ordning lite makaroner med ost + oliver för min del! det var verkligen gott med oliver, har längtat efter dem men ändå inte tänkt på att det står en burk i kylen!

Det blev rätt sent igår också men jag ska verkligen försöka att komma i säng före 23.00 ikväll!! Får se hur det går!

Puss puss


Söndag och höstkallt!

Jonna, Meja och Melvin är ute och leker i det blåsiga höstvädret!! Hilma sover och Casper är rastlös! Jag blir irriterad på att det springs i ytterdörren hela tiden och att Meja står här och gnäller om tuggummi....

paus...

Nu är Melvin inne, meja gick ut igen tillsammans med Casper, de skulle spela bandy! Casper klagar på att det är kallt ute och så har han inte ens på sig någon jacka!!!

Idag blir bara en lugn dag, inga speciella måsten, vänta och se om vi får besök eller ej...

Puss puss

Tofflor till barnen!!!

Jag är sugen på att köpa fina tofflor till barnen!

http://www.toffelhjalten.se/?fb=7

visst är de fina!!!! Blir kanske en bra julklapp!!!!

Negerbollar!!!

Göran gjorde det mesta av middagen idag, jag stekte bara köttfärsen och dukade lite, tacos blev det som sagt!! Sen tog jag reda på disken efteråt, tredje maskinen med disk för idag, men det var ju mest för att det var gårdagens disk också!!

Efter middagen gjorde jag lite NEGERBOLLAR!!! får man säga så i dagens Sverige???? barnen får ju inte ens ha tröjor med svenska flaggan på sig på skolan... men troligtvis gör det ingenting om man har typ Greklands flagga!!! Jag tycker det börjar bli alltför knasigt det där, vad man än säger och gör så är man rasist idag... men om jag talar för mig själv så menar jag inget illa när jag säger NEGER eller om jag bär Sveriges flagga på ett klädesplagg....
Jaja, nog om det...

Barnen fick äta bollarna lite senare, jag gjorde små bollar tll M&M och större till J&C, men det var bara Melvin och Casper som åt upp sina, Casper tyckte det blev för mäktigt mer bara 3 st!!! Melvin åt upp Mejas också, Jonna åt bara en sen var det nog för henne... Hilma fick smaka lite och hon gillade dem som bara den!!!

Välling fick de också, vet ju aldrig om de är hungriga även om det inte var så länge sen vi åt men idag så var det bara Meja som åt upp vällingen, Melvin rörde knappt sin och Hilma åt ungefär hälften...

J&C är fortfarande uppe, Göran sitter med dem i soffan och kikar på något bilprogram skulle tro att det är Top Gear, brukar vara det han kikar på när det är lördag, J&C har kikat på Bert!!

Ja de där småsakerna som jag hade tänkt hinna idag då... han jag med dem!? Jag märkte lite kläder som var tvättade, lägger omärkta kläder i en separat tvättkorg allt eftersom jag tvättar dem. Plockat ordning och rrensat bland Hilmas kläder, tvättat, satt upp en grind (även om det inte var planerat), tror att det var något mer också men just nu står det stilla i hjärnkontoret!

I morgon kommer Evelina och hennes lilla familj hit (är det tänkt i alla fall, har inte hört något annat), barnens farfar kanske också skulle komma så det lär väl bli födelsedags fika då också!!

Barnen har ju varit ensamma med mig hela dagen , eller jag kanske ska säga att jag varit ensam med dem hela dagen, Göran kom hem någon gång vid 15.30. Och de har fått leka hela dagen, tv:n har varit avstängd!! det är för det mesta Göran som slår på tv:n eller film till dem men idag fick de vara utan och de har faktiskt lekt väldigt bra, lite slagsmål och osämja har det ju varit men det är ju rätt normalt!
Man märkte verkligen hur de uppskattade när vi äntligen slog på tv:n 17.45 för lite barnprogram!! Stilla och tysta satt de och kikade! Annars blir de lätt att de inte har ro i kroppen att sitta och verkligen kika på vad som är på tv:n...
Va tjatigt det där blev nu då...

Jag hör att Hilma fortfarande är vaken där uppe, hon sov när vi åt middag så jag kan förstå att hon kanske inte är riktigt sovtrött ännu men tyst och snäll är hon där uppe i sin säg och hon lär nog snart somna! M&M var i alla fall trötta och Jonna med som det verkar för Casper konstaterade just att hon nu sover i soffan! Ska ta och bära in henne till sängen strax!

Jag och Göran skulle eventuellt kika på film ikväll, det är ju sällan något bra på tv:n om lördagarna... dessvärre så lär ingen av oss vara vaken hela filmen för vi är rätt så trötta båda två! kanske lägger oss uppe i sängen och kikar på film i stället, då gör det ju inget om man somnar ifrån!

Nå nog för idag, det blir bara en massa gröt om allt och inget, blir jobbigt för er att läsa...

Puss puss!!!




Nu är grinden på plats!!!

Hilma rev ner alla Caspers cd-skivor på golvet så då tog jag skruvdragaren och flyttade grinden från vardagsrummet/barnens gamla rum och till Casper rum så nu får nog hans grejer förhoppningsvis vara ifred!!!

Casper sa, "ja pappa kan ju fixa till det ordentligt sen när han kommer hem, bara att den sitter nu så att de inte kommer in!!!"

Då svor jag lite och sa " va fan han ska inte behöva göra om och fixa till, jag kan ju också få till sånt här minst lika bra!!!!"

Däremot är det ju så att det kanske tar liiite längre tid för mig att göra såna saker och kanske är det så att jag är lite mer noggrann, men att Göran inte orkar stå och titta på när jag gör saker så han gör dem i stället när han är hemma!!!

Men jag kan faktiskt jag också!!!!!! Hoppas att Casper såg det!!!

Jonna ligger för övrigt i sin säng och det är lite lugnare, fick ett sms av älsklingen också om att tävlingen snart var slut och han åker mest troligt hem direkt  efteråt!


Lite besök!!

Hade nyss besök av Göran moster Maria och mormor (Mommá)! De ville ha sig lite tårta och kaffe/saft!! Mommá kunde inte komma igår så hon kom och firade Hilma idag i stället!!

Så nu har vi alla ätit tårta till lunch!! tagit fram köttfärs har jag gjort också, lite sent men den hinner nog tina så pass att det går bra att steka till middagen! Det står tacos på menyn idag!!

Nu blir det till att tvätta lite mer, kan numera inte ha tvättmaskinen och torktumlaren igång samtidigt, då går proppen.... Hoppas att röris kan fixa det tillsammans med elis när de ändå ska sätta in pannan!!

Nu bråkar Jonna och Meja igen så det är lika bra att jag går dit och styr upp lite, Jonna är nog i behov av lite Time out!!

Hej så länge!!!

En ganska vanlig lördag!

Kallt ute, eldar inne, barnen leker, ritar slåss, bråkar och skrattar om vart annat, Casper kom nyss hem efter en natt hos farmor och han är rastlös... har ringt kompis men den ena skulle bort och den andra får han inte tag på... han vill sitta vid datorn och går omkring som en katt kring het gröt... "Men hitta på någonting!!" sa jag åt honom!
Göran har åkt till Svensta för att kika när klubben har folkracetävling, ingen vanlig tävling utan mest på kul bara, han skulle inte bli hela dagen sa han men vi får väl se;0)

Själv ska jag försöka hinna med lite småsaker idag, men avvaktar tills det är dags för Hilma att gå ut och sova, Melvin är också trött idag då han kanske får en sovtur han också på förmiddagen!?
Ja som sagt lite småsaker hoppas jag på att få gjorda men tänker inte stressa utan ta det i min egen takt!

Melvin springer omkring med en sked och låtsas att det är en kniv/värd, han är helt inne på Pippi hela dagarna, han har frågat efter att få se en av filmerna flera gånger redan idag men jag har sagt nej, han måste ju kunna hitta på något annat! ja och det resulterar i att han leker att han är sjörövare ed en sked som kniv!!
När Casper och Jonna var mindre hade de svärd som var mjuka, trodde att vi kanske hade kvar dessa, Göran var ut i lagårn och kikade men det verkar som vi slänt dem... annars hade det ju varit perfekt!!! Men snart är det jul och det verkar som att det blir ganska så lätt att hitta klapp till honom i år!
Meja hon önskar sig en tvättmaskin och inget annat!!! Ska ta och fråga de andra barnen också och skriva någon sorts önskelista, kanske ska publicera den även här!!

Nu gjorde Melvin och Hilma en vurp i hundbädden så de gråter båda två, dags för sovning nu då kanske!!

Klockan på ugnen piper,Jonna har ställt den på 10 minuter, hon skrek till Casper utan anledning för att han frågade en sak och då fick hon sängarrest i 10 minuter!!

På återseende!!

Hilma 1 år!!!

Hon har hunnit bli stor lilla tjejjen!

Vi började dagen som vanligt med tidig frukost, skola för Casper, tv mys för resten, jag vek tvätt (3 tvättkorgar), eldade lite, la Hilma och sen blev det en välbehövlig dusch! meja gjorde mig sällskap och fick bada en stund!

Sen blev det påklädning i lugn och ro, fönade till och med håret till dagens ära! Melvin kom med hårspännen som han ville ha! Undrar just när han kommer att börja förstå skillnaden mellan tjej och kille!?

När jag var påklädd så var det melvins tur för han skulle få följa farmor till Svensta en sväng idag, och innan det så skulle han få provåka lite traktor/skördare med Patrik i skogen! Förra gången så vägrade han men denna gång hade det gått jätte bra, skrek lite när de fällde första trädet!

Jag hade skrivit en handlingslista under morgonen och jag var ju faktiskt tvungen att handla innan jag kunde sätta igång med baket och eftersom Casper inte var hemma så ville vi inte åka båda två, fast jo det ville vi men inte och lämna Jonna med de små... Men när Susanne kom för att hämta Melvin var hon snäll och stannade en stund och passade barnen så vi kunde åka och handla tillsammans, mycket roligare så ju!

Jonna har haft kompis närstan hela dagen idag, och de har både skrattat och gråtit, det blev lite konflikter här och var om vem som skulle bestämma men det redde vi ut och sen var det bra!

I alla fall så hjälpte Meja mig att baka marängbottnarna, hon lyssnade lite halvdåligt och lyckades tappa mjölskålen på golvet, som tur var så landade den rätt och det vara bara lite som åkte ur, så det var bara att fortsätta baket!

Sen passade jag på att göra hallongrottor också, gjorde av vanlig mördeg smaksatt med vanilj, lite kolasnittar blev det också när jag ändå var igång!

Lunch åt vi någon stans mitt i allt, lasagne som var kvar sen i veckan!

 

Så här fin blev Hilmas tårta!

 

Jonna och Elin hjälptes åt med att göra den, meja fick snällt titta på eftersom hon hjälpte mig med den stora tårtan!


Gott var det med tårta!

 

Här är en bild på både kaor och tårtor!

 

Nu var det tomt på tallriken!!! Hon åt väldigt fint och försiktigt å jätte kladdigt blev det inte... hade förväntat mig mycket mer kladd än så!!!

 

Några av presenterna; Xylofonen från mamma och pappa och strumpbyxor från farmor, mer väntar!



Blev något sen middag, klockan var 17.45 ungefär när vi satt till bords, alla kanske inte var så väldigt hungriga men äta måste man ju ändå för  att inte bli hungrig! Som tur var ade vi ju baconpannkakan som jag gjorde igår så det var bara att värma!

När vi nästan vara klara så kom barnens momma på besök, hon fick sig också lite pannkaka och senare tårta, hon valde att smaka på marängtårtan som innehöll hallon och björnbär och grädde såklart! Den rinda tårtan innehöll banan och marsan! Den var mest poppis bland barnen!

Göran åkte på bandy vid 19.00 tiden, skönt för honom att det börjat igen för an tycker att det är så skönt att få komma iväg lite samt att få springa av sig lite energi!

Mamma och jag nattade de små innan 20.00, då började Idol som mamma, jag och Jonna kikade på, Meja kom upp efter en stund och sa att hon vara sjuk ;0) hon fick sitta uppe med oss en stund, momma var ju här och då kan det vara lite svårt att komma till ro och somna! Hon somnade i hennes knä lite senare!

Mamma åkte hem strax innan 21.00 strax efter att Göran kommit hem, och nu väntar vi på att se vem som inte klarar sig kvar i finalen!?

Göran ska till Svensta i morgon och kika på folkrace, en liten tävling mellan clubbarna fattade jag det som, ingen vanlig tävling.. han skulle ta med sig Melvin och Casper som jag förstod det, jag har nog ingen lust att fara dessutom skulle Görans mormor förmodligen komma under morgondagen.

Nä så får det räcka för idag!

Jo vädret idag då!? Jo det var soligt och fint, Jonna, Elin och meja var ute bra länge och lete där mitt på dagen efter lunchen och innan kalaset!

Puss puss



Fint väder!

Glömde ju skriva att det har varit riktigt fint höstväder idag, stackars Hilma och Melvin fick ligga i åkpåsarna och sova, men jag knäppte upp och ställde dem i skuggan så det gick bra, sen har de inte alls mycket kläder på sig heller  åkpåsen så det var ingen fara..

Solen sken och det var mjuka vindar! Hoppas på lika bra väder i morgon så man kanske kommer ut en sväng, barnen älskar ju att vara ute och leka och det är ju änu bättre om solen skiner och det inte blåser orkaner!

Puss puss

Kyrkis igen!!!

Idag var det äntligen dags för kyrkis igen efter ett långt sommaruppehåll! Jonna skickade vi iväg på skolan trots gårdagens lilla kräkning men som jag skrev så verkar det inte alls vara frågan om någon magsjuka och jag sa till henne att om lärarna tyckte annat så fick hon ringa hem så kommer vi och hämtar henne!

Klädde på oss och strax innan 09.oo gick vi iväg, jag Meja, Melvin och Hilma! Först till dagis för att lämna av Meja, hon skulle absolut hjälpa mig att köra vagnen också! Efter att jag lämnat av henne så inväntade vi Erika sen gjorde vi sällskap bortöver till kyrkis!

Det blev en lugn och mysig dag, tyvärr blev det bara jag och Erika som kom, andra hade förhinder av olika slag och vissa kanske inte visste om att det började idag.
Barnen lekte bra i alla fall, sen städade vi upp alla leksaker och målade lite med vattenfärg, det var Melvin och Leon som målade! Melvin ville absolut ha rosa färg men det fanns inte sa jag, men efter en stund kom han med en flaska färg och den var knallrosa! Det var dock inte vattenfärg utan typ hobbyfärg så han fick en klick att måla med och då var han nöjd!!

Till lunch blev det gratäng med kassler och ananas, till det ris, grönsaker och gott knäckebröd med pumpakärnor och dinkel! Till efterrätt blev det marängsviss!! Lyckades faktiskt hålla mig till att äta lagom mycket så jag slapp illamåendet!!

Sen var barnen trötta och vi bytte blöjor, klädde på, bäddade ner i vagnarna och promenerade hemåt igen, klockan var strax efter 13.00 när jag kom hem.

Det dröjde inte länge förrän Casper och Jonna också anlände, Casper ville sitta vid datorn, han har inte hunnit sitta på flera dagar så nu fick han sitta! Göran var inte hemma, han åkte till Svensta en stund efter att vi gått i morse.
Jonna kom hem och var med mig på gården en stund, jag var ute med hundarna, sen kom Ottilia och cyklade förbi, hon hade varit hos farmor sin och skulle hem, Jonna hoppade på cyklen och följde med!

Sen var det dags att hämta Meja på dagis, Casper var ju hemma så jag behövde inte ta med de två sovande, på vägen hem kom Meja på att hon ville till farmor så vi ringde och kollade om hon var hemma, det var hon och hon fick komma dit! Följde med henne dit innan jag gick hem, väl hemma så fixade jag lite med det ena och det andra innan Melvin vaknade. Melvin kikade på Pippi och jag plockade undan och dammsög!

Röjde på bänken och började med maten strax innan 16.00, ugnspannkaka blev det! Susanne ringde vid 16.20 tiden och undrade ifall vi ville äta korvgryta med dem, och så blev det, pannkakan får vi äta i morgon! Göran hade lovat henne att komma dit och hjälpa till med att sätta upp stolp till Carporten när han kom hem så det passade ju bra!

Väntade ut pannkakan i ugnen innan vi klädde på oss och gick iväg, Casper var ut en sväng med hundarna innan så att de fick kissa... naturligtvis var han slarvig och Morris lyckades smita ut igen, men höll i tålamodet och jag lyckades få in honom innan han smet från gården, Casper stängde grinden och Melvin lockade med godis! Morris visste så väl vad det handlade om och tillslut så lade han sig ner och visade sig underlägsen och då fick han godis och beröm!

Var hemma igen vid 19.15 efter en god och ganska så lugn middag, barnen var i lekparken och lekte både före och efter middagen, Melvin var ut en sväng när det skulle sätta upp stolp men kom sedan in igen, han är lite för liten för att följa de andra till lekparken tycker jag, och det verkade inte han bry sig om som tur var!

Nattningen gick ganska så smidigt, lite jäktigt blir det när klockan hinner bli senare än vanligt men det gick bra. Alla var trötta och somnade lugnt i alla fall!

Jag och Göran har vräkt i oss lite av pajen som blev kvar sen igår och jag måste ju säga att den är väldigt mäktig för lite illa mår jag ju!

Göran kom hem strax innan 00.00 igår, men han kom inte upp och la sig i sängen utan på soffan... tur var väl kanske det för under småtimmarna kom både Meja och Melvin till mig, mysigt men en aning trångt för de sprider inte direkt ut sig i sängen utan ska liga tätt intill! Göran hade utan problem också fått plats!

I morgon är det fredag och världens bästa Hilma fyller 1 år!!!! Göran fixade present till henne igår och i morgon ska det bakas tårta, blir nog tårta på lördag också för alla som vill komma kanske inte han komma i morgon! Har inte planerat så bra därför blir det kalas gånger 2!!

Nu ska jag borta gaddarna och krypa i säng!
Puss puss

Sent igen!!!

ja nu sitter jag ju kvar här ändå, känner mig inte trött men vet att jag borde gå och lägga mig! Ska bara sa Alfons Åberg...
Jag ska snart stänga ner!!!

Puss

Ensam hemma...

Vi tog bilen till svärmor, det blåste så mycket och så var jag tvungen att åka innom Grindes för att införskaffa vaniljvisp till pajen!

Sjömansbiffen var jättegod, barnen tyckte den var en aning pepprig men det är nog mitt fel för jag är lite dålig på att krydda maten här hemma ordentligt...

Pajen blev knaprig och god, hade gjort dubbel så det blev mycket över, vi ringde över maria så hon också fick sig lite paj!

Göran åkte iväg strax efter att vi avslutat middagen, alltså innan efterrätten.. Tobbe ringde innan vi gick hemifrån och undrade ifall han ville följa ed till Särna för han skulle köpa en bil och behövde chaufför på tillbaka vägen.

Strax efter 19.00 tackade vi för oss och åkte hem, avklädning, pyjamas, välling, borsta tänder och i säng! Jonna och Casper var uppe lite längre, typ 15 minuter så de hann se klart halv 8 hos mig!!

Nattningen gick ganska så bra fastän jag var själv och barnen var väldigt trötta, lite protester från olika håll blev det men det gäller att hålla tålamodet uppe oh tänka att det går så bra!

Ja och nu sitter jag här alldelses själv, Göran och Tobbe åkte från Särna vid 21.00 tiden så det lär väl inte dröja alltför länge innan de är här, fast de lär vä ska till Svensta först också och sen ska väl Tobbe skjutsa hem honom igen... ja då kan det ju ta ett tag! Jag tror då inte att jag tänker sitta uppe och vänta tills han kommer, kanske ska passa på att lägga sig i tid!

I morgon är det kyrkis igen! Äntligen!!! Meja lär ju säkert vilja följa med men hon ska ju vara på dagis så jag tänker inte säga någonting till henne, lämnar henne först innan jag går hem och hämtar Hilma och Melvin!
Jonna blir hemma i morgon också eftersom hon kräktes på skolan... men det har inte visat sig något mer så det var säkert som jag trodde att badet gjorde sitt, tror inte att det är magsjuka... men för att vara på den säkra sidan får hon vara hemma med Göran!

Ingen post kom det idag heller, helt tomt i brevlådan hela dagen!! Ovanligt tycker jag!

Nä det var del 2 av denna dag och jag uppdaterar mest troligt i morgon igen!

Puss puss

Grinig Melvin....

Idag vaknade Melvin före kl 06.00, jag märkte att han vaknade till frö han hade kommit till oss under småtimmarna, men nästa gång jag kikade upp så var han borta... och sen hörde jag hur han grät här nere...
Jag gick ner och då var klockan 06.00 ganska precis, han hade väckt Casper när han klättrat i hans rum för att ta ner en cd skiva med Pippi sånger på...

Casper och Melvin satte sig och kikade på Pippi och vi andra sov vidare en liten stund innan det var dags att kliva upp.

Melvin har varit smågrinig hela dagen, vid frukosten ville han inte ens äta först men tillslut när alla andra var klara så dög det. Sen kikade vi på "The lost world" en av Jurassic Park filmerna, tvåan om jag inte minns helt fel, de såg ettan igår.. Melvin tyckte att det var lite läskigt på slutet och gömde sig under filten som vi hade på oss. Meja var ju på sagis och Hilma sov så det var bara jag och Melvin som kikade på filmen, Göran spelade på datan..

Lunchen gick bättre och efter den så följde han med Göran till handsjön, han skulle skjutsa Susanne och hämta virke till carporten som de bygger, hon har ingen dragkrok på sin bil och bad därför Göran köra!

Precis innan vi skulle äta lunch så ringde de från skolan och ville att vi skulle hämta Jonna för hon mådde inte så bra, hon hade kräkts lite efter lunchen för hon hade ont i magen. Hon hade inte kräkts mycket alls men de tyckte det var lika bra att hon fick åka hem. De hade ju bad idag på förmiddagen, jag frågade henne när hon kom hem om hon hade svalt mycket vatten och om det kändes som magen var uppblåst när hon hade ont och hon svarade ja på båda frågorna... Min slutsats är att hon är som jag, sväljer jag för mycket vatten och är för livlig i klorvatten så får jag jätte ont i magen och sen kräks jag... det var länge sen nu men var och varannan gång som jag badade när jag var yngre så fick jag gå och kräkas efteråt eller mitt i och sen var det bra!
Nu ligger hon på soffan och vilar framför lite barnprogram, Hilma sover i vagnen.

Jag har nyss förberett en rabarberpaj, tänkte ta med den sen i eftermiddag till Susanne för vi är bjudna på middag idag, hon ringde igår kväll och undrade ifall vi ville äta med dem, hon hade gjort sjömansbiff! det har varken jag eller Göran ätit sen vi gick i skolan så det är säkert 10 år sen minst! men vi pratade om det bara igår förmiddags och veckan innan att vi skulle ha lagat till lite sjömansbiff för det var så länge sen! Ödet eller slumpen!?

Nä nu ska jag gå och bädda rent i Mejas säng, hon hade kissat i sången i morse när Göran väckte henne...det var väldigt länge sen det hände, men plastfrottén hade fångat upp allt så det var ingen fara, sånt som händer. Hon var så grinig igår kväll så det är inte säkert att hon kissade ordentligt innan hon la sig...

hej hopp!


Riktig höst!!!

Inget härligt väder idag heller, det har blåst så löven yr och vi har hållit oss inne idag också...
Lämnade meja på dagis och den korta promenaden fick mig att frysa mer än förra veckan när det var minusgrader, ändå var det ca +7 idag...

En lugn dag hemma med Hilma och Melvin, mycket mys och gos. Eldade inte idag, har varmluftspumpen på och det värmer ganska bra ändå även i bortre delen, ända stället som det varit lite extra småkyligt på är badrummet...

Hilma har gåtränat på genen hand mest hela tiden idag, hon är verkligen medveten om vad hon gör och hon tycker att det är jätte roligt!

Melvin har kikat på film, ätit äpple, tjurat, sovit efter lunch, lekt och gosat med Hilma och läst en bok om katter...

Casper gick till farmor när han kom hem från skolan, var bara in och lämnade ryggsäcken, Tony var på fritids så han fick lite egentid med bara farmor och det händer inte så ofta, eller det blir inte så många tillfällen för sånt!
Jonna var hemma en stund sen gick hon till Elin och lekte.

Tog bilen när jag hämtade Meja på dagis, mest för att jag skulle handla på samma gång, så det blev en tur på Grindes, behövde lite mjölk och annat smått..

Lasagne blev det till middag, förberedde den på en gång när vi kom hem så att den bara var att skjutsa in i ugnen när iden lämpade sig, då slipper man stress och jag kunde mysa med de tre små i soffan, läsa lite bok och så!

Jonna var på ett hiskeligt humör när hon kom hem från Elin men en stund i sängen mitt i maten fick hene att bli lugn, hon kom tillbaka och åt snällt upp maten... lite stoj och tillsägningar blev det under kvällen men inte så farligt och när det bara var en liten stund kvar till läggdags så kröp hon upp i min famn och  gosade en stund. jag frågade henne varför hon håller på och säger emot och inte lyssnar och hon visste inte men hon skulle sluta med det!

Pappa ringde och nu knappt två timmar senare kan jag avrunda detta inlägg!

Kommer inte ihåg om det egentligen var något mer som jag hade tänkt skriva.. men vi ses i morgon igen!

Puss puss

Kanelbullens dag!

Kanelbullens dag var ju tydligen igår! det såg jag först när jag redan bloggat igår, och jag som bakade just kanelbullar helt ovetandes om detta! Undrar just om det var en ren slump eller inte!?

Bakat Bullar!!

En väldigt lugn morgon och förmiddag med mys i soffan framför en film, Kaminen sprakade och jag passade på att tvätta lite också!

Efter lunchen kände jag mig väldigt rastlös så då satte jag igång med det där bullbaket som jag tänkt göra de senaste veckorna! Det blev ca 80 bullar och så passade jag på att baka havrelimpor när jag ändå var igång!




Caspers jacka hade spruckit under armen idag på skolan, sömmen hade gett med sig så jag lagade den när han läste läsläxan.

När bullarna var räddade och limporna låg på jäsning var det dags att börja med middagen, potatis och korv med senapssås blev det!

Melvin har kikat på Pippi hela dagen , han är helt galen i Pippi filmerna!! det var det första han sa i morse när han vaknade... och det har varit riktigt höstväder ute idag så vi har hållit oss inne!

Efter en dag med Pippi så var det sluttittat efter middagen men då pratade han konstant om filmerna i stället!!! Såhär lät det:
"Ippiii  Ö ööuv  IIv  A aa" Vilket betyder att Pippi är sjörövare, hon har en kniv/svärd och säger HaHa!!

Annat som han säger är: Ubben = Lilla Gubben (Pippis häst), Isson = Herr Nilsson (Pippis apa)

Han är så go vår lilla Melvin men han har humör också och är ibland Esse = Ledsen/arg...

Nu har älsklingen gjort fika så det är bara att hugga in!

Puss puss


Ovanligt nog så blev vi klara....

ja vi blev j som sagt klara med möbleringen idag, och jag tror faktiskt att vi blev så gott som HELT klara!!! Annars blir det lätt högar med grejer lite här och var som aldrig hittar sin plats, ligger och skräpar i veckor innan någon blir så less så att det åker in i ett skåp eller liknande!

Kvällen blev rätt lugn, barnen städare utan större protester och det blev bompa och välling i soffan, Hilma M&M var i säng vid 19.00 och somnade ovaggade. Jag tog en dusch och sen fixade jag kvällsfika till Jonna och Casper som lugnt satt och kikade på Dårfinkar och Dönickar!
Efter fikat blev det borsta tänder och i säng, jag kikade på Ensam mamma söker och sen blev det fika till Irene Huss, smörgåsar och ProViva, även lite vindruvor och nötter till efterätt!

Nu väntar ängen och imorgon är det måndag igen, känner att jag kommer vara rätt trött i morgon, men går man inte och lägger sig i tid så får man ju skylla sig själv!

Nu natti natt!

Fler steg för varje dag som går!!!

Hilma tar fler och fler steg och blir stadigare och stadigare! Hon tar även en liten promenad på eget initiativ, från en plats till en annan! De blir så stora på en gång när de börjat gå!

Går på knä gör hon också, det har hon gjort korta bitar i några veckor, bara när det är en liten bit kvar till någonting eller vill komma upp från golvet till någon av oss!

Ska försöka knäppa någon bild också när hon går, kul att ha kvar! Och apropå bilder så måste jag ta en magbild snart! Fy skäms på mig!


Möblerat om igen...

Jo det blev så, vi möblerade om resten av lördagen och än är vi inte riktigt klara, men tar resten i morgon! vardagsrummet är åter intill köket och barnen har vardagsrummet, Casper har eget i det lilla rummet innanför!

Som alla vet så är det både roligt, tråkigt och jobbigt att möblera om, speciellt om man samtidigt har 5 barn hemma som är överallt och tycker att allt är jätte tråkigt! Så arg har man hunnit bli under dagen också och många tillsägningar har det blivit... tillslut hamnade Jonna på en stol, det var tråkigt tyckte hon! Men sen har hon varit lite lugnare!

Casper sover hos Tony i natt, Tony ringde och frågade och tur var nog det eftersom hans säng är full med böcker och annat!!

Ett hus i Fugelsta är ute på hemnet igen, det var ute för ca 6 månader sen också... det skulle vara helt perfekt för oss, då skulle vi aldrig behöva oroa oss för att möblera om hela tiden för varje rum har sitt ändamål! Om bara Göran kunde få jobb i stan så skulle vi garanterat flytta eftersom jag också har jobbet där... men å andra sidan trivs vi ju här också på ett sätt så det är svårt... det är jobb som avgör helt enkelt!

Nu ska jag köra Jonna och meja i säng och sen ska jag kanske sitta här och kika lite på andra bloggar tills Göran har sett klart på Top Gear och sen ska vi kika på film, om vi orkar!?

Puss å kram


En bra början...

Alla barnen har sovit lugnt i sina sängar hela natten, alla utom Melvin som kom utt strax innan jag skulle gå och lägga mig... Han somnade snabbt om i min säng och jag kunde enkelt bära tillbaka honom till hans säng för att själv sedan krypa ner och fortsätta sova!!

Efter en promenad med hundarna så blev det grahamsgrynsgröt till frukost och alla åt bra, sen lekte barnen lite på sina rum innan det blev lördagsmys i soffan. Godis, ostbollar och en film håller dem ganska så lugna! Hilma skruttan ligger ute i vagnen och sova, Göran ligger uppe och kikar på film...

Alltså, än så länge en lugn lördag!!!

Natten....

Alla barnen har sovit lugnt sina sängar hela natten, ja alla utom Melvin som kom upp strax innan jag skulle krypa i säng, han somnade snabbt om och jag kunde lägga över honom i hans säng och sova vidare!
Det blev grahamsgrynsgröt till frukost och alla åt, sen blev det lite lek innan lite lördagsmys, godis och ostbollar framför en film!!! Hilma
skruttan ligger ute i vagnen och sover, Göran ligger uppe i sängen och
kikar på film...

Alltså än så länge en lugn lördag!

Jonna på fredagshumör...

Det märktes på Jonna redan från morgonen att det skulle bli en intensiv dag, full fart och ingen hejd redan från start...

Jonna och meja lekte på bra, Melvin fick inte vara med och han blev utslängd från rummet fick inte ha sina leksaker osv... Jonna har väldigt lätt för att få med sig Meja på det hon gör...

Strax efter 10.00 var det dags för Hilma att sova och Melvin hade blivit lovad att få vara ed farmor under dagen... så vi klädde på oss och gick dit, passade ju bra eftersom Hilma skulle sova och det är bra att sova ute i den friska luften då man är lite täppt i näsan och hostig!

Stannade där och pratade en stund, fick med oss hemgjord pizza från gårdagen att äta till lunch. Efter lunchen åkte vi till Svensta, blev j inget Dollar igår och sen passade vi på att göra matlistan för nästa vecka och handla till det på en gång... men ajajaj va dyrt det är på ICA Supermarket i Svenstavik!!!! De är en eller flera kronor dyrare på nästan alla varor än om man jämför med lilla Grindes här i Rätan.... det lönar sig att handla hemma!!!
Jonna apade sig ordentligt när vi handlade så tillslut gick jag ut med henne i bilen, Meja var inte sen att ta efter så ingen av dem fick följa med in på Dollar, jag satt kvar med dem i bilen och Göran fick handla... pratade lite med Jonna i bilen och hon insåg hur hon hade betett sig och vad det hade för påverkan på Meja... hon lovade att sköta sig resten av dagen samt at städa sin del av rummet när vi kom hem... det vill säga sin säng och sitt skrivbord!
Meja var jätte trött och ville ha sin napp, hon gren nästan hela vägen hem, tvärslocknade i Kojbyn och sov sista biten hem... hade inte alls tänkt låta henne sova men den lilla biten tänkte jag att det inte skulle vara någon fara... och hon somnade utan krångel även ikväll!
Jonna städade snällt rummet när vi kom hem, eller ja någon gång fick vi väl påminna henne men när hon väl satte igång så gjorde hon det ordentligt!! Hon tog till och med och dammsög där inne! Duktig flicka när hon själv vill!

Det blev potatishalvor i ugnen, hemgjorda schnitzlar, grönsallad och sås till middag idag och alla tyckte det var gott!
Efter middagen var Hilma så kladdig så vi stoppade henne i ett bad, Jonna badade med henne, hon lovade att vara lugn! Och lugn var hon i va 10-15 min tills Melvin kom och ville bada, så blev det livat och Jonna fick kliva upp, strax därpå kom Meja och ville också bada så då åkte även Hilma upp...
M&M hade jättskoj när de lekte i badet, de skrattade, skrek och skvätte.... fick ryta i åt dem flera gånger att de absolut inte fick skrika och tillslut så sa till och med Meja åt Melvin att vara tyst!
När alla bada klart var det dags för välling, Hilma fick både Alvedon, Ventoline och nässpray innan hon skulle sova.. får se hur denna natt blir...

Jonna och Casper var uppe och kikade på Idol med oss, åt lite godis, ostkrokar, salta pinnar och drack fanta... de skötte sig riktigt bra faktiskt!

Nu ska jag se resultatet av Idol, har redan börjat... sen blir det sängen!!

Natti natt

Fallet om Jonna (3) möte med Soc.

Hade möte med Soc igår angående utredningen på Jonna... Tanken var att vi tillsammans med dem skulle besluta vad som ska ingå i utredningen, vilka moment som ska göras osv...

Som jag förstod det så ska det helt enkelt göras en vanlig utredning bara för att se att Jonna mår bra och har det bra...

Själv förstår jag inte riktigt varför den ska göras men nu ska den det i alla fall...

Något mer om flickan och hennes del av fallet får i inte reda på, det är ganska så retfullt.... Jag hoppas ju i alla fall att de i slutändan kommer fram till ett beslut som talar om ifall Jonna är skyldig eller ej, för om hon blivit oskyldigt anklagad som jag nu tror så vill jag veta det... anledningen att jag tror hon är oskyldig är ju inte för att hon är mitt barn och jag försvarar henne osv. utan för att händelsen och allt omkring inte stämmer ihop.... allt verkar väldigt konstigt...

Ska försöka se om jag kan få fram mer information på något vis, hatar att inte veta, jag vill veta hur det hela startade och vem som sagt vad och vad som enligt den andra flickan har hänt... Vi har inte ens fått veta vem flickan är, så  detta fall är det ju tur att jag vet  om händelsen som inte var vad jag först trodde... och skulle det vara så att det inte handlar om den flickan som jag tror så är det ju väldigt frustrerande att inte veta någonting alls...
Ja jag blir bara snurrig av hela situationen och jag vet att jag kommer att bli både lättad och även förbannad om det visar sig att Jonna är oskyldigt anklagad och ingenting av det har skulle ha behövts gå igenom...

Ja mer vet vi inte, ska dit på två möten till och svara på frågor och sen ska det skickas ett formulär med frågor till skolan som läraren ska fylla i, det är bara frågor om hur det går för Jonna i skolan, ingenting som är specifikt för olika utredningar utan samma frågor ställs vid alla utredningar...

Vi får se vart det hela bär....



Igår var en lång dag...

Gårdagen blev ganska lång och vi hann med en hel del!

Lämnade Meja på dagis strax innan 09.00 sen åkte vi mot Svensta, vi hade tid för möte på Soc. kl 10.15... men eftersom vi kom dit en bra sund innan så passade jag på att växla in alla 50 öringar vi hade sparat ihop, det blev 61 kr!! Växlade i kassan på ICA. Sen en snabbis in på Tyg och Garn, lämnade in Casper jacka, hon skulle se om hon kunde fixa dragkedjan, löparen ramlade av för ett bra tag sen, min ide var att byta hela dragkedjan men det trodde hon inte skulle behövas... Köpte några knappar till en tröja också, de gamla knapparna har ramlat av och vissa är trasiga....

Sen var det som sagt möte med Soc. vad som bestämdes där tar jag i ett eget inlägg... Efter mötet var det dags för Barnmorskan, Melvin fick följa med mig och Hilma var med Göran. Först var det provtagning på labb, Melvin såg lite fundersam ut när de fyllde rören med blod från min arm, han satt  mitt knä och studerade!
Sen blev det lite lek i väntrummet innan det vart min tur hos BM. Vågen visade 76 kg och allt annat såg också bra ut, magen mätte 27 cm i vecka 25+6.
Blev även inbjuden till föräldragrupp, har aldrig gått i någon sån så kanske man ska göra det för en gångs skull... det var 4 träffar á 1,5 timma... vi får se hur jag gör..

Östersund nästa, först på OnOff för att hämta ut ett nytt munstycke til damsugare, hade blivit miss från solid att vi skulle få en helt ny dammsugare...
Sen till bilprovningen för ombesiktning och det gick hur bra som helst! Skatten har vi nyss betalt också så nu är det bara att tuta och köra med Saaben!!
Hungriga vart vi och innan hemresan blev det lunch på Max, drive in så vi åt nere vid sjön på en parkering, även denna gång hade de glömt någonting, Göran chilicheese, men enligt kvittot hade vi inte ens betalt för dem även fastän han klart och tydligt beställde dem så då sket vi i att åka tillbaka... sen glömde de att skicka med en gaffel till Görans hot fries med med smält ost så de fick han äta med fingrarna.... kladdigt värre!!!

Stannade i och tankade i Brunflo, även en varsin lakritspuck fick vi med oss därifrån!
I Svensta stannade vi till på Tyg och garn eller Tyghörnan som jag brukar kalla det, Hon hade hittat en ny löpare och satt dit, kalaset gick på 75 kr!! Men det blev ju inte så farligt tycker jag, fast jag hade säkert kunnat göra det själv om jag bara hade köpt löparen.... men ganska skönt att bara få det gjort av någon också!
Dollar hoppade i över för båda barnen sov och vi ville hem!

Hilma hade blivit lite sämre under dagen, febrig och snorig... gnällig och inte alls så pigg som hon brukar vara... et blev rester till middag och sen var det bompa och nattning i vanlig ordning... eller ja nästan... Melvin och Hilma somnade inte på en gång, Hilma somnade inte alls... gav henne både hostmedicin och Alvedon men hon bara grät så vi tog ner henne till oss i soffan... även där hade hon svårt att slappna av...
Vid 22.00 tiden kom Melvin också ner, precis då jag hade tänkt göra lite fika... så då sket jag i det och gick upp och la mig med de små i stället... De somnade efter ett tag och jag kunde lägga dem i sina sängar, jag var fortfarande hungrig så jag gick ner och fixade fika, Göran gick ut med vovvarna och sen såg vi röstresultatet på Idol.... efter det så blev det raka vägen i säng för mig i alla fall.... men natten blev inte direkt som jag hade tänkt mig...

01.30 vaknade Hilma och skakade, hon hade feber... tog henne till mig, hon vände och vred sig, hostade och snorade... tillslut kräktes hon upp lite slem, både på mig och kudden... Ringde till Göran om fortfarande var nere och bad honom komma med ny pyjamas, blöja och någonting att torka med... han servade med Alvedon till pluppisen också för då var hon verkligen het!
vet inte alls när hon somnade sen, om vi ens somnade riktigt alls... vände och vred sig , kröp runt och försökte hitta en bra ställning att sova i... kikade på klockan sista gången vid 04.30 och efter det så tror jag hon somnade ordentligt! Melvin kom smygande också kort därefter.... Göran var fortfarande nere...

En lång dag följt av en lång natt blev det!

Vaxpropp...

Barnen badade efter middagen och när jag skulle peta öronen med tops på Meja så var det som att något tog emot i höger öra... hon har alltid varit lite extra känslig på det örat men nu tänkte jag att jag måste kika lite extra. har en jättebra pincett med en lampa på som det gick super bra att lysa med in i örat och där ser jag en vägg av vax... Ber Göran komma och kika, eftersom det satt ganska långt ut så pillade han lite med tops samtidigt som han lyste med lampan, jag höll i mejas huvud bara för att vara på den säkra sidan, talade om för henne att hon hade något där som vi måste försöka få bort...

Göran fick bort lite av det, tog en vanlig medicinspruta med ljummet vatten och spolade försiktigt i örat några gånger, petade lite och tillslut så kom det en stor svart klump ut... en vaxpropp!! Meja tyckte den var äcklig!! Så nu så kanske hon inte kommer att vara lika känslig i höger öra, hon har säkert haft proppen i minst ett år, troligen längre! När de på läkarundersökningar kikat i örat har de konstaterat att hon haft lite mer vax i ena örat men att det var så mycket hade jag ingen aning om...

Göran passade på att kika i alla barns öron, inte Hilmas.... Jonna och Melvin har väldigt raka och öppna hörselgångar medan Meja och Casper har trånga och snirkliga som jag.... Casper hade också en del vax och var även lite lätt rodnad... ska nog be någon kika i hans öron vid tillfälle! Han klagar på att han hör dåligt....

Hilmas första steg!!!

Igår kväll efter middagen så tog Hilma sina första stapplande steg!! Jag och Göran skulle bara se hur pass bra balans hon hade och om vi eventuellt kunde få henne att ta något stag, hon tog hela 6 steg mellan oss och det var inte bara en gång!!! Hon tröttnade ganska snart då hon inte var riktigt kry, lite smygande feber och snorig så vi tog det lugnt, tänkte att vi kunde pröva mer idag!

Ja och idag så gick hon nästan dubbelt så bra, hela 10 steg och det också flera gånger mellan mig och Göran, vissa gånger stannade hon till mitt i också och parerade lite då balansen blev lite vinglig!! Hon gick även till mig från soffan, ja lite då och då under dagen har hon övat på egen hand också! Det dröjer nog inte alls länge förrän hon struntar i att krypa!

Meja var ju mysigast, när hon i förmiddags fick se Hilma gå själv så blev hon helt exalterad, påpekade att hon faktiskt gick alldeles själv, "såhär" sa hon med de största ögonen och visade!!

Nu är hon ju verkligen ingen bebis länge!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus