Kurragömma ute i snön!

Snön ligger som ett vitt täcke ute nu, hoppas det får ligga kvar!
 
Igår var Göran och Casper i Svensta och hjälpte Susanne att flytta åt Ivan, de var borta tills 14.00 tiden om jag inte minns fel!? och jag var hemma med de andra.
 
Till en början var alla ganska så rastlösa men så småningom kom Jonnas kompis Nikita hit och Meja gick till sin kompis Ottilia och sen var det lite lugnare :).
 
Har länge velat åka upp till Klövsjö och hälsa på Theresa men det har inte riktigt funnits tid och tillfällen... men efter att ha talat om för Göran att jag hade tänkt göra ett försök någon kväll denna vecka så föreslog han just igår :).
Jag kollad mde Therasa att det gick bra och planerade att åka efter middagen.
 
Det jag då måste erkänna att jag GLÖMT BORT var at Angelica och Annica skulle komma den eftermiddagen/kvällen för at hämta garderoberna som Annica köpt till bebisen i magen :).
Jag var i princip på väg ut när de kom och oj va jobbigt det blev när jag helt plötsligt var tvungen att välja... stanna hemma eller åka i alla fall!?!?!?.
 
Det slutade med att jag klädde av Ninni igen och var hemma en stund till innan jag ändå åkte till Klövsjö... har lite dåligt samvete över det, FÖRLÅT Angelica och Annica!!!
 
Väl i Klövsjö så blev det en lugn kväll med Theresa och hennes ungar, vi drack glögg, snusade på bebis, pratade och kikade på tv. Molly som nu hunnit bli 4 veckor (typ) var en ganska så stor bebis... nästan lika stor händer som Ninni :) som iofs. har ganska små händer.
Stannad till strax efter 22 då vi styrde vår kos hemåt i snön.
 
Idag vaknade jag ganska tidigt, var upp en sväng, klädde på mig, fixade bompa till Hilma och hade inte alls tänkt lägga mig igen men eftersom det var så tyst och lugnt så passade jag på att krya ner en stund under täcket igen :).
 
Efter lite senare frukost (det är ju lov!!!) så klädde vi på barnen och gick ut hela bunten, både Towe och Ninni skulle sova så Jonna och Nikita tog dem på en promenad i vagnen.
 
Vi stökade bort studsmattan och utemöblerna som får övervintra under den stora granen, sen kördes det en hel del fyrhjuling innan Göran drog fram tunnan och eldade lite skräp, barnen passade på att värma sina små fingrar runt den varma brasan/tunnan.
 
Sen blev det lek, alla lekte vi kurragömma med dunk och tänk att till och Med Melvin lyckades springa fram och fridunka alla en gång! han var hur stolt som helst!!!
 
När barnen sen började på att frysa vid 14.30 tiden så gick de in, jag och Göran gick upp på vinden på lagårn och rotade fram alla vinterkläder! Vi hade ju börjat att plocka fram redan förra veckan men vi tog inte in något... men nu när snön ligger och det har blivit en del minusgrader så kändes det som att det var dags att ta in dem!
 
Efter lite rotande och bärande så kom vi in med 3 IKEA påsar, en rustapåse och två flyttlådor fyllda med kläder, skor, mössor och vantar!!! Och då hade vi ändå plockat ur det som vi trodde skulle passa :)...
 
Det blev dags att laga middag, middagen som jag hade tänkt skulle bli tidig eftersom vi inte åt någon lunch men där lurade tiden mig IGEN! Tänk att eftermiddagarna ska springa iväg jämt...
 
Vi åt och sen prövades det kläder och så gott som alla passade! Nu fattas bara täckbyxor till Jonna och vinderskor till Casper, hans har börjat kännas lite trånga...
 
Göran som luktade rätt bra med rök bestämde sig för att ta ett bad, han fick sällskap av Hilma och Ninni :) och när de badat klart efter sådär knappa 10 minuter så lyxade vi till det med lite spontan egentid tillsammas i badkaret! Vi låg där ihopklämda som sillar i en ask och bara pratade en stund så gott som ostörda i ca 20-30 minuter medan barnen kikade på bompa och såg efter varandra. Vi hörde dem ju hela tiden eftersom tv-rummet ligger vägg i vägg med badrummet :) så helt utan ansvar var vi inte...
När vi väl bestämde oss för att duscha av oss och kliva upp så fick vi snabba oss innan varmvattnet tog slut! kanske inte den bästa avslutningen att duscha rätt svalt men men kan ju inte få allt ;P...
 
Sen blev det ett race med kvällsfika och nattning innan jag gick ner i källaren och eldade och vips så var klockan 22.00!!!
 
Nu har ännu en timma gått och jag funderar på aom jag ska försöka hinna med någon nytta innan läggdags eller om jag bara ska skita i det!?... vi får väl se...
 
Jo, Meja sover hos farmor inatt, hon har varit med henne hela långa dagen!
Melvin ble lovad att kika på film med Casper i hans säng och då ville så klart Hilma också göra det. Efter en knapp timma hittade jag dem såhär:
 
Det var tydligen tröttsamt att kika på Djungel George!
 
Jonna och Nikita hade svårt att komma till ro så nu ligger de också och kikar på filmen, jag startade om den och de ligger i sängen under Caspers (Melvins säng).
 
Nu ska jag smyga upp och kika till dem innan jag ska kika till pannan ikällaren och sen blir det nog till att borsta tänder och lägga sig.
 
I morgon tar vi ännu ett besök i Klövsjö men denna gång ska nog så gott som alla barnen förlja med då Göran ska vara större delen av dagen i Svenstavik på gruppträff och möte med jobbcoach.
 
Puss å god natt!

Ninnis nya favvo leksak...

Ninni har hittat en ny leksak som hon tycker är toppen!
Det är en grön Shrekliknande figur med tuggvänliga "öron"...
 
 
 
 
Låg så nöjd och tuggade på den när vi kikade på film tidigare idag :)
 
Kom just i detta nu att tänka på det där med att vissa plastleksaker kan vara "giftiga", speciellt "billiga" varianter... hur skadligt kan det vara egentligen och hur kollar man upp vilka saker som är farliga!?
 
Får hoppas att denna är av "bra plast" !

Årets dagisfoton!

Kom att tänka på att jag kanske skulle lägga upp alla foton här också ett och ett så är det lättere att se ordentligt.
Kan inte påstå att jag är 100% nöjd... själva fotona blev ju rätt bra men eftersom de använde sig av "blue screene" så ser det rätt påklistrat ut...
Men jag vill ju verkligen ha dem så det är väl bara att betala tusenlapparna och se glad ut...
 
Dessa är tagna på förskolan, tog enskillt foto på alla, även Jonna och Casper även fastän de skulle ta på skolan några dagar senare...
 
  
 
  
 
  
 
  
 
Syskonfotot blev inte det bästa och dessutom fick jag inte samma foto hem som till mobilen...
 
 
Dessa är fotona som blev tagna på skolan, de blev ju också bra men fotografen var helt oengagerad, tala inte om när hon började knäppa korten, tog tre snabba bilder utan att tala om position eller ge råd om leende osv... hon som knäppte korten var elev och handledaren stod bara och tittade...
 
  
 
Vad tycker ni?
 
 
 
 
 

Fotona på väggen...

Ja nu är det kväll igen, barnen sover och jag eldar... behövs när det är -7 grader ute :) skönt med lite kyla och snö efter denna tråkiga sommar och höst!
 
Igår bar vi ner vår lilla frybox i källaren, bara 400 liter!!! Tror vi klarar oss en stund med den :), nu kan vi både storhandla och baka! Startade den nyss när jag gick ner och eldade.
 
Vad har vi åstadkommit idag då? Inte så speciellt mycket tror jag... tvättat lite, satt in alla nya foton i sina ramar och hängt på väggen. Vi har två kort på varje barn (dagis/skolfoton) upphängda, det första och det senaste, skoj att se skillnaderna/förändringarna.
 
I ordningen Towe, Meja, Melvin, Hilma, Casper Jonna och så list ett kort på Ninni eftersom det är hennes första.
 
Göran lagade mat under tiden som jag hjälpte Melvin att städa rummet för typ 3:e gången idag... inte 3:e gången som jag städade ihop utan 3:e gången för dagen som det blev städat/ihop plockat :)... ordning och reda!
 
Annars så har det nog varit en väldigt lugn dag, hade filmmys med söndagsgodis efter frukosten och då tickade tiden iväg och halva dagen hade redan gått.
 
Nu ska jag nog gå ner och kolla till temperaturen på värmen som skickas ut, det känns som att det är lite för varmt inne just nu...
 
Puss å trevlig kväll!
 
 

Vintertid!

Upptäckte just att klockan inte är så mycket som jag trodde..: shit va tidigt vi nov upp i morse!
Jag visste att vi skulle ställa om klockan på söndag denna vecka men jag trodde det var natten till måndag :)...

Jaja, nu är det redan gjort, vintertiden är hör och vi har en timma extra denna dag!


Page!

Hilma har länge sagt att hon vill klippa sig, hon vill ha kort hår!

Igår klippte hon sig själv i luggen, bara en slinga och dagen innan en tuss på sidan...

Talade om för henne att man absolut inte får klippa sig själv utan om hon verkligen vill klippa sig så ska jag göra det.

Så idag klippte vi till :) och det blev en väldigt nöjd Hilma!

 
 
 
 
 
 

Galet humör med skrikiga barn som blivit målade...!!!

Denna dag hade en lugn start, vi fixade ner nya frysboxen ner i källaren innan brunchen och sen fixade vi på Jonnas rum innan vi bar ut 2 databord och ett skrivbord ut i lagårn... Jag fotade till och med dessa tre och lade ut dem på köp och sälj på fb och det ena skrivbordet är redan sålt :D.
 
Vi har så mycket grejer där ute och säkert en hel del här inne också som vi inte behöver ha kvar, kanske borde satsa på någon typ av gårdsloppis till sommaren!? Vi får la se :).
 
I alla fall så åkte Göran och casper mot Svensta strax efter 14.00, eller om det var närmare 14.30???, jaja, de åkte i alla fall, de skulle hjälpa Susanne och Patrik att flytta åt Ivan...
 
Jag blev kvar hemma med barnen, försökte ägna min tid bara till dem men som de flesta eftermiddagar så räcker inte tiden till! Vi hann i alla fall ha en fruktstund innan barnen skulle städa för att få den utlovade sminkningen (de blev lite sura igår när inte de fick sminka sig när jag sminkade de som skulle iväg på halloweenfesten). 
 
Städningen drog ut på tiden då de mest fjantade runt, Ninni vaknade och fick äta lite och tillslut blev det sminkdags.
 
Hilma var först ut (för Towe ville inte) och hon skulle absolut ha blommor på kinden :)... blev missnöjd att jag inte målat blommor ända ner till tutten som det var på bilden så jag fick mäla dit några fler efter att jag tagit denna bild!
 
Melvin skulle absolut vara en isprinsessa!
 
Meja gillade fjärilen bäst och komponerade själv ihop färgerna :)
 
Jonna ville vara Draculas fru!
 
Hilma tvättade av sina blommor och ville ha en fjäril...
 
Melvin tvättade också och ville vara Dracula... som fick bli väldigt slarvig eftersom Ninni tappade humöret...
 
Towe ville inte alls måla men roade sig i stället med att smita ut i bara stövlarna (som dessutom var för stora) när Meja skulle gå ut med vivven och jag plockade undan sminket...
Efter att ha sprungit en sväng framför huset ville hon in... det var kallt!!!
 
Tiden flög iväg och 17.30 var jag bara tvungen att försöka få Ninni at sova en stund medan barne lekte och jag stekte pannkakor... det var här som allt gick utför...
 
Ninni ville inte sova och när hon väl somnat så lekte och skrek barnen så hon vaknade, jag fick springa skytteltrafik mellan barnens rum och pannkakorna, jag varnade dem flera gånger men tillslut fick jag ändå ta Hilma och Melvin och sätta på varsin stol i köket...
 
Skickade då upp Jonna och Meja för att plocka klart och fixa i ordning det sista på Jonnas rum.
 
När maten äntligen var klar, redo att ätas så höll Towe på att somna vid köksbordet, gav henne välling ifall att hon inte skulle kunna hålla sig vaken vid middagen och tog på pyjamas. Men hon åt en pannkaka hon också så en powernap på knappt 1 minut gav tydligen lite extra energi tillsammans med välling och pannkaka :).
 
Vid middagen var de ganska lugna, antagligen för att jag blivit arg... det är så konstigt att hur mycket man än varnar så slutar de inte förrän man ÄR arg... samma visa varje gång!
 
Jag var tvungen att gå ut med hunden och de lovade att sköta sig vid bordet men jag hann inte ens sätta på mig skorna innan de var igång... de hörde inte ens när jag kom in efteråt heller...
 
Direkt efter middagen som Jonna för övrigt var snäll och dukade av bordet så tog jag in alla utom Jonna som passade Ninni, in i badrummet för att borsta tänder och ta på pyjamas... en och en gick de sedan till köket och på 1 minut så började Hilma och Melvin att tjafsa om vem som skulle klämma in sig brevid Jonna för att se miniräknaren som hon knappade på...
 
Det gör mig egentligen inget att de diskuterar och tjafsar utan de är de där förbannade skriken som de ger i från sig och tjuter rakt ut på högsta volym i stället för att prata med varandra som gör mig HELT GALEN!!! Och det är så klart Hilma och Melvin som är värst och rätt som det är hakar Towe på...
 
Mamman blev ännu argare men samlade sig och läste saga i soffan innan läggdags, även fastän det var sent och fastän de inte förtjänat något sånt... men det kan ju hända att det lenade den arga mammans samvete en aning!?
 
Jag avskyr att vara arg och ännu mer att vara arg på barnen, tänk om man slapp det, visst måste barnen få vara barn och de måste få testa gränser men måste de testa dem till det yttersta!? 
 
Jaja, mamman bad om ursäkt för sitt humör, stoppade om sina små älskade trollungar i sina sängar och pussade dem godnatt ♥.
Pappan kom hem och plockade udan på bänken efter middagen medan mamman tuttade och nattade det minsta trollet.
 
Vi har nu kikat på den nyaste Snövit filmen "Snow white and the huntsman" och ätit lite nötter och godis, ät faktiskt inte tills jag mådde illa idag :D.
Avslutade med att betala räkningarna :( som Göran gjorde i ordning i förmiddags så att de var klara att betalas... pengarna räckte även denna månad även om det var lite knappt...
 
 

En hektisk dag!

Förmiddagen var ganska så lugn, vi åt frukost och började säta upp panel i hallen.
 
Sen blev det lunch, Gittan kom och hälsade på, Towe skulle sova fastän hon absolut inte ville, jag plockade lite i köket, rumpor torkades (ibland ska alla på toa samtidigt!!!) Towe vaknade och var hysterisk, jag klippte luggen på Maria, det fikades, Göran hjälpte Casper att bli klar med ommöbleringen på rummet, middagen skulle förberedas (hemgjord pizza) middagen lagades, middagen åt, Ninni var trött men ville inte sova, Ida och Jasmine kom, jag slängde i mig resten av min middag, började operation Halloween och alla skulle vara med och titta!
Barnen skjutsades iväg, de andra fick på pyjamas innan lite fredagsmys, jag ick ner i källaren och eldade, barnen nattades, disk plockades och nu sover alla (inklusive Göran) och jag sitter här och pustar ut! Väntar på att Jonna och Casper ska komma hem om ca 1 timme...
 
Man ska egentligen inte klaga men ibland blir dt för mycket på en och samma gång! Och det blir ju inte bättre av att hälften av barnen (om inte alla!) är i någon form at trots samtidigt! Det skriks, bråkas,snälls och gnölas och gärna allt på en och samma gång, samma dag!
Alltså så är inte alla dagar såna men just idag var en sån och då undrar man varför det inte går att förutse så man kan försöka planera lite extra noga och börja lite extra tidigt med saker och ting :).
 
Jaja, jag överlevde och barnen också ;P, livet går vidare och i morgon är en ny dag!
Det är helg och sen väntar en hel veckas lov och jag hoppas att vi inte klättrar på väggarna innan veckan är slut!
 
Puss puss och trevlig helg!

Halloweenfest!

Ikväll var det dags för den årliga Halloweenfesten på skolan.
Vi hade inte bestämt någonting alls angående detta mer än att barnen skulle dit...
Susanne var till stan en sväng igår och jag bad henne springa in på Cals Ohlson och köpa ansiktsfärg som jag vet att de har där, alltid ute i sista sekunde känns det som!
 
I alla fall så ringde tidigare idag Ida och Jasmines (Jonnas klasskompisar) mamma och talade om att hon hade lovat tjejerna att de skulle till Svensta och köpa Halloweenkläder efter skolan men att hon hade frått hoppa in och jobba så hon skulle inte hinna... och då underade hon om vi möjligtvis hade någon som de kunde låna?
 
Jag sa åt henne att skjutsa hit tjejerna strax efter 17.00 så skulle vi säkert kunna hitta något :), jag skulle ju ändå fixa Jonna och Casper så vad spelade det för roll med två till!?
 
Detta blev resultatet;
 
Jonna ville vara en vacker men ändå lite läskig pirattjej...
 
 
Casper visste inte vad han ville så pappan bestämde :)
 
Jonna när hon var helt klar.
 
Jasmine ville inte vara så läskig så det blev någon form av isprinsessa :)
 
Och Ida ville gärna vara en grön häxa!
 
Med tanke på att tiden blev väldigt knapp och sminket fick göras på alla 4 på 30 minuter så blev det ändå rätt ok! Och barnen var super nöjda och det är ju huvudsaken :)
 
Så nu hoppas jag att de har roligt ikväll, det lär jag väl få veta någon gång vid 23.30 då de kommer hem :)
 
 
Uppdatering: Casper vann maskeraden och Ida blev 2:a, Jonna kom 2:a på danstävlingen tillsammans med samma kille som förra året och ett + i kanten, de hade inte handlat upp alla pengar de fick med sig :D
Nu är sminket borttvättat och de ligger nöjda i sina sängar och ska sova.
 
 
 

Kunde ha slutat illa!

I onsdags så fick vi ett samtal som gjorde mig både, upprörd, ledsen arg och rädd! Något som absolut inte får hända hade hänt!
 
Vi, jag Göran och Towe hade precis ätit lunch så Susanne ringer och talar om att hon när hon var på väg till skolan med pengar till Tony hade hittat Hilma efter vägen! Hilma var endast iklädd vanlika kläder och stövlar! Hon var både rädd och ledsen, stod vid vägkanten och skakade, det var ju minusgrader ute och frös självklart.
 
Det visar sig att Hilma 3 år har haft en konflikt med en av fröknarna på dagis/förskolan, de var i matsalen (för de äter inte inne på förskolan) och Hilma ville ta mer keso men eftersom henes tallrik näst intill redan var full av både mat och grönsaker så tyckte fröken att hon kunde ta mer senare då hon ätit upp det hon redan hade tagit för sig. Till detta hör att Hilma ÄLSKAR keso ocg har dessutom senaste veckorna troligen gått in i någon form at trost dä hennes humör och känslor svänger som havet i en storm.
 
I alla fall så kastede hon sig på golvet och började tjuta sitt alldra värsta tjut, fröken klarade inte avv detta ljud och Hilma fick sätta sig (ensam) i kapprummet tills hon slutat skrika varpå Hilma (som är utan uppsikt) inte känner för att sitta där utan som hon själv sa " jag ville inte sitta där och vänta, jag ville gå långt, långt bort!" så hon gick ut genom dörren, vidare ner på parkeringen och ut på vägen, troligvis på väg hemåt.
 
Hon hann hann ju "bara" ca 200 meter därifrån innan farmor såg henne och plockade upp henne MEN ÄNDÅ!!! DET FÅR INTE HÄNDA!!! Speciellt inte med tanke på att vägen just nu en period dagligen är ganska tungt trafikerad av lastbilar.
 
Hilma var i alla fall glad och överraskad över att "farmor kom och hämtade henne" som hon sa och allt gick ju bra men tänk bara på vad som skulle ha kunnat hända!
 
Personalen på dagis hade ju så småningom börjat leta efter Hilma, halva skolan blev nog engagerad.
Hilma fick komma hem en stund innan vi åkte tillbaka till förskolan för att prata med den berörda fröken samt förskolachefen som var på plats. Förskolechefen hade för övrigt hjärtat i halsgropen och tyckte att det det som hänt var jätte obehagligt.
 
Det ska skrivas en anmälan till nämnden och åtgärder ska fixas, detta sköter förskolan och det är jätte bra att såna här saker raporteras och förs in i statistik osv.
 
Hilma är och har alltid varit en smygare och smitare, detta har jag talat om på förskolan, vissa av personalen har uppfattat detta mer än andra men nu tror jag att alla har stenkoll!
 
Med detta vill jag inte klandra någon, det är säkert lätt hänt även om det INTE FÅR HÄNDA! men jag känner ändå att det var någonting som jag ville skriva och berätta.
 
Älskade Hilma
♥♥♥
 
 
 
 

Nybäddad!

Efter en känslosam dag (berättar med i morgon) så har jag nu krupit ner nyduschad i en nybäddad säng!
I morgon blir det kyrkis och fortsatt ommöblering som påbörjades innan middagen :).

Har ställt klockan så att den ringer om en dryg timma, eldandet i källaren gick lite trögt ikväll så jag känner att jag vill gå ner och kolla till det hela en extra gång när det brunnit på lite mer...

Natti natt!


Kommentarer...

Jag skriver ju mest för min egen skull, för att jag gillar att skriva och för att det är skoj att ha kvar, att kunna gå tillbaka och läsa :).

Men med tanke på att det är ganska många som läser varje dag och de flesta är nog inne och kikar mer än en gång... Det skulle ju vara skoj med lite fler kommentarer :).

Är det någon som har förslag på vad inläggen ska handla om så är det också välkommet, någon som undrar något? Allt är bra för inspirationen :).

Nu är det väldigt sen (som vanligt... suck...) så det blir till att lägga sig för att försöka hinna sova några timmar.
God natt och sov gott alla där ute, puss puss


STOR BILDBOMB!

Har ju kommit efter lite och bästa sättet att komma ifatt är ju att använda bilder, bilder säger ju er än 1000 ord sägs det ;) så håll i er :).
 
Vi har alltså sen den 4:e oktober...
 
... stekt pannkakor
 
och ätit en klassisk torsdags middag bestående av hemlagad ärtsoppa alá Göran med tillhörande pannkakor med grädde och hemkokt jordgubbssylt!
 
gott som attan var det!
 
På självaste kanelbullens dag bakade vi väldigt stora kanel/polka längder...
 
som åts till kvällsfika tillsammans med nybadade/duschade barn.
 
Jag brydde mig lite om mina naglar, klippte, filade och lackade...
 
Ninni provsatt leksakskorgen :)
 
Så har vi åkt lite bil...
 
Jonna busar med Ninni i väntan på att vi ska fortsätta färden...
 
Vi bakade en fluffig chokladtårtbotten...
 
som vi fyllde med banan och vaniljkräm och toppade med rosa marsipan...
 
firade Hilma två dagar innan hennes 3 års dag...
 
Vi kom till och med ihåg att köpa ljus till tårtan!
 
Morbror Jacob var också med på kalaset, bilarna bjorde han beslag på direkt ;P
 
Han ÄLSKAR verkligen bilar min lillebror!
 
kan lekar hur mycket och länge som helst!
 
Pappa/Moffa var också med på kalaset och han slocknade mitt i en mening senare samma kväll :)
 
Hilma älskar att pussas med Aramis... tungrullare i alla ära men helst inte med en hund... eller!?
 
Pappa och Jacob eldar lite i kaminen, väldigt spännande!
 
...rofyllt och mysigt...
 
Towe hon blev trött och somnade på kökssoffan...
 
Ninni skiner som en sol som vanligt :)
 
Lillan var ju här på besök i en vecka, jag skulle fixa hennes toffs och drog nog åt lite för hårt :D, gjorde så klart om den men var tvungen att ta en bild först!
 
Towe somnade igen, (inte sama dag som tidigare bild men dagen efter) strax innan middagen...
 
Sen målade pappan navelgubbar... här ovan på Hilma...
 
Jonna...
 
Meja...
 
Towe...
 
Melvin...
 
och Casper...
 
Vi hade myskväll när barnen somnat...
 
Lillan försäkte "sätta på" sötnos :P
 
Hilma fyllde år och vi hade Angelca och Robert på besök. 
Towe som inte haft tid att sova efter lunchen somnade innan middage även denna dag...
 
tröttfisen...
 
och Angelica bara njöt av myset :)
 
Här är ännu en dag som hon inte ville sova... men tröttheten tog överhanden :D
 
Lite gos med vovven när hon vaknat igen...
 
Ninni badar med pappan och Towe! det var hur skoj som helst enligt Ninni :)
 
Towe ville ha toffsar i håret innan kyrkis...
 
toffsarna som åkte ur en efter en och så pasar hon på att gosa lite med vovven, trots att hon INTE får lyfta och bära honom...
 
Ninni är redo för hemgång efter lyrkis...
 
Man får heller inte hänga och klänga på sängarna... men tydligen är just denna säng väldigt inbjudande till sånt...
 
Fick en kväll ett ryck och knäppte en egobild eller två... (alla andra gör ju så ;P)
 
Så hade vi tråkigt en dag så jag lockade fram stora sminklådan och kladdade lite :)
Meja lyser som en sol!
 
Go liten pussmun :)
 
Vackraste Jonna!
 
hård och smal liten pussmun...
 
Vackra, bruna, fina ögon!
 
Melvin fick sig också lite smink, han har en stor, mjuk och väldigt god pussmun!
 
Hilma blev sminkad i flera omgångar, alla fårger smälte som in och syndes inte så bra... illslut blev det för mycket och hon såg nästan lite blåslagen ut ;)
 
Towe somnar igen...
Tråkigt att titta på mamman och pappan när de...
 
...sätter panel runt husgrunden...
 
Mamma och Ninni mys i köket...
 
Morgon mys med Ninni i sängen...
 
Första snön för i vinter, i alla fall som jag sett...
 
Towe säger WOW SNÖ!!! är hon kikar ut genom fönstret...
 
Och så avslutar vi med en bild på fina lilla Hilma som börjar bli stor och är en liten ulv i fårakläder... flickans motsvarighet till Emil i Lönneberga!
 
Har en massa bilder som jag gjort om och redigerat till svart/vita i camera + också men de bjuder jag på en annan dag :)
 
Puss puss
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kväll...

Middagen är äten och disken undanstökad, barnen har myst ner sig framför tv:n och bompa innan läggdags.
Vissa i soffan och andra på golvet :)


Just nu...

Har nyss ätit lunch, Towe sover och Göran har åkt på möte med sin jobbcoach. Ninni sover (än så länge) och det innebär att jag nu är helt själv och kan göra precis vad jag vill (nästan) i (kanske) en hel dryg timma innan Jonna och Casper kommer hen från skolan! När de sen kommit hem är det nästan dags att hämta barnen på dagis och sen är det hela i full gång igen ända tills barnen lagt sig ikväll.
 
Efter att Göran lämnat på dagis idag och jag lagt ut Ninni i vagnen så klädde vi på oss och gick upp på vinden på lagårn för att börja rensa och rota bland alla lådor och påsar. Ordningen har alltmer börjat bli en oordning och så vill jag inte ha det för tillslut så vet man inte vart någonting är alls! Än så länge har jag lite koll i alla fall :).
 
Vinterkläderna hann vi gå igenom och så sorterade vi bort en massa skor till rätt lådor. Det är innan man fått upp en struktur och kommit igång som det tar tid!
Efter 1,5 timma hade Towe tröttnat och frös så då gick vi in, jag gick ner i källaren och tände upp i pannan och sen lagade vi lunch. Mycket mer än så har vi inte hunnit, men det är ju klart mycket bättre än ingenting :)
 
Nej nu ska jag bara slappa och njuta av det lugna så länge som det varar, rensa huvudet måste man ju göra ibland och det finns nog faktiskt ingenting som "måste göras" just nu så dår får man vara lite lat!
 
Puss å hej...

Lite tankar och handlingar ur kaoset...

Måndag igen, har eldat (äntligen) i pannan för första gånger denna höst/vinter, synd bara att veden inte hunnit torka riktigt :/... först fick vi veden sent och sen strulade vedmaskinen massor. Inget att göra något åt nu, det är som det är... bara att gilla läget.
 
För övrigt är jag less på dessa dagliga konflikter vid matbordet varje gång man ska äta, alltid är det någon som ska portestera och strula... Jonna är alltid sölig vid frukosten vilket slutade med att Göran fick skjutsa barnen på skolan idag (igen!)... Casper tycker att det börjar bli pinsamt att de missar bussen så ofta pga. Jonna, hon har alltid minst 15 min oftast 30 minuter på sig men får ändå alltid springa från bordet och slänga på sig kläderna.
 
Vid resterande måltider så kan det vara lite olika vem som strular, vill inte äta, kan inte sitta stilla, smyger från bordet, blir sur för något (Melvin) osv...
Jaja, det lär väl kanske ge sig med tiden!? Bli ättre i alla fall kanske!?
 
Annars så har jag idag endast suttit stilla när jag ammat och ätit mat (typ), övrig tid har jag pysslat med lite av varje, måsten, så som att vika tvätt, hålla koll på pannan, lägga in tvätt, lagat mat, plockat disk, plockat leksaker, rastat vovven, busar med barnen, läst läxor med barnen, diskuterat ommöblering av barnens olika rum, dammsugit, bytt blöjor, sovit ner barn, ammat osv... en vanlig dag helt enkelt :).
 
Känns som att jag skulle vilja påbörja ett stort projekt snart, gå igenom varenda skåp och vrå i huset, rensa ur och plocka i ordning! jag trivs bäst när det är ordning och reda och det är det inte nu... kan se ut så kanske om man bara tittar på ytan men så är inte fallet!
Uppe på vinden i lagårn behövs det rensas och plockas i ordning också, funderar på att smita ut dit i morgon förmiddag när Ninni sover, lämna Göran inne med Towe, de hittar säkert på någonting tillsammans :).
 
Hade köpt lite nötter och choklad som vi skulle mysa med igår men efter att ha kommit hem från mamma, nattat barn, plockat disk, vikt tvätt (massor av tvätt) och hängt tvätt var klockan redan 22.30 så det blev inget...
Vi röck i oss det ikväll istället, inte för att jag driket var sugen egentligen utan mest för att det skulle bli slut och nu mår jag ju såklart illa som alltid efter att ha ätit godis... att man aldrig lär sig!!!
 
En annan sak som jag tänkte på senaste igår var denna torktumlare som vi har, den som bara skulle användas i nödfall hade jag tänkt, då när man måste tvätta mycket, om man liksom kommit efter med tvätten av någon anledning... Det känns som att det har börjat bli nödfall ganska ofta nu den sista tiden ;P eller så har jag bara många barn som älskar att ta nya kläder och pyjamasar fastän de som de har ännu inte hunnit bli smutsiga, typ helst flera gånger om dagen!
Hilma är värst av alla, hon smyger in i klädkammaren och drar på sig både tights och kjol fastän hon redan har en klänning och strumpbyxor, ny pyjamas ska hon helst ha varje kväll också om hon får bestämma. Snart sätter jag hänglås på hennes korgar ;P.
 
Nähä, nu blir det till att borsta tänder och lägga sig, kanske gå ut med vovven och kika till barnen, dricka lite vatten och säkert någonting mer... Ni vet "jag ska bara", även fastän man inte vill ;)
 
Puss å god natt ♥
 
 
 
 

Morgon i vår säng...

Det var några fler än vanligt som kom till oss under natten... trångt blev det och de sista morgontimmarna var inte så bekväma...

Alla sov vidare när jag klivit upp och så här såg det ut när Towe skulle väcka pappan, Melvin och Casper i morse du frukosten redan stod på bordet :)


Badar hemma hos Momma!

Vi tog och åkte till Momma idag, lagade tidig middag och nu har precis tre av barnen badat, Melvin sitter kvar en stund till och sen är det Jonna och Mejas tur.

Jag har tagit med pyjamasar så att alla barnen är klara för sängen när vi kommer hem senare ikväll :).


7 månader!

Idag är det 7 månader sen du kom till oss! Tiden går på tok för fort även om det är underbart att se dig växa och utvecklas.
Du är så go och glad mest hela dagarna, sover på nätterna och älskar livet!

Du sitter numera helt utan stöd sen ett tag tillbaka, det har börjat klia i munnen och allt omkring dig blir mer och mer intressant. Du börjar bli mogen att utforska :).

Vi älskar dig, världens bästaste lilla Ninni <3


20 portioner risgrynsgröt!

Barnen har väldigt länge frågat när jag ska göra risgrynsgröt nästa gång!? Det krävs ju lite tid i jämförelse med havregrynsgröt så det gäller att ta det på helgerna, om man inte kokar den kvällen innan förstås...

I alla fall så blev idag dagen med risgrynsgröt till frukost, slog på stort, tog fram den STORA kastrullen och kokar 20 portioner när jag ändå är igång :).

Annars är alla vakna, några pysslar i köket och några kikar på film med pappan.
Själv ska jag ta och byta blöja och klä på Ninni som snart ska ut och sova i vagnen :).


Lister på plats :)

Under dagen har de flesta lister och foder tagit plats, nu är det i princip bara panelen som sk dölja den nedre, trasiga delen på tapeten kvar.

För utom lister så har vi pysslat med lite tvätt och spel under dagen som har varit lugn och utan några större planer...

Nu sover de 4 yngsta, Jonna ska sova hos farmor och Tony hos oss så nu sitter vi här i soffan, jag, Meja, Casper och Tony, Göran spelar lite dator och vi andra mördar med telefonerna och kikar lite halvdant på x-factor.

Puss å tack för idag :)


Dammsuger...

...lite här och var, både hallen, vardagsrummet och köket! Det är ju dumt att hindra barnen när de vill hjälpa till, det lär ju inte bli smutsigare i alla fall :)


Hejare på Mario!!!

Melvin är en riktig hejare på super Mario! Han har inte spelat det så länge på DS men han fattade direkt och ger inte upp om det går ont...

Vi köpte ett Wii för någon vecka sen, tänkt som julklapp men några av barnen höll inte fingrarna i styr så det blev avslöjat... så vi plockade fram det :).

Härom dagen så skulle jag hjälpa Melvin att spela för första gången, kan säga att han behövde ingen hjälp överhuvudtaget trots att det var första gången! Är ju inte precis lika som DS...

Nu spelar han tillsammans med pappan och nyss gnällde han till och sa "Hjälp! Vart är min gnocchi!?"
Jag dog lite grann av skratt :D


Puré...

I förrgår tog jag mig för och kokade Ninnis första "vanliga" mat i form av puré, broccoli, majs och lite potatis blev det.
Hon har ju fått smaka lite annat innan, lite banan, lite grädde och någon brödsmula och jag har sett att det inte kommer att vara några problem för henne att förstå hur man gör i alla fall :).

I alla fall så fick hon smaka lite när den var klar och så lite idag, jag fick värma två små smakisar för hon blev så sur när det blev slut ;).

Towe ville också hjälpa till att mata lillasyster :).


God morgon!

Hälsar jag, Melvin och Ninni från sängen :). Fredag morgon är en lång, mysig och lugn morgon utan en massa akuta måsten!
Trevlig helg!


Besiktat bilarna...

...har vi gjort idag. Vi hade inte tid förrän 13.20 och 13.50 men vi åkte ändå mot Sveg direkt efter att vi lämnat av barnen spå dagis.
 
Ringde pappa i Ytterhogdal och frågade ifall de vill hänga med på kondis för lite lunch fika och de ville de :). Vi mellanlandade en stund på Myrgränd innan vi drog ner på byn.
 
Vi fikade och hade mysigt, sen tillbaka hem till pappa en stund för att byta blöjor och leka innan vi sen åkte bort till besiktiningen.
Saaben fick 3 st 2:or, en damask, bromsbelägg (om jag minns rät!?) och en lampa. Opeln fick på en styrled (eller om det var en drivknut!?, min hjärna är trött nu!)
 
En sväng på Dollar innan hemfärd blev det också.
 
När vi kom hem till byn så hämtade Göran barnen hos farmor som hade varit snäll och hämtat dem på dagis även idag och jag stannade till på Grindes för att inhandla mjölk, ägg och en brödbit...
 
In, klä av sig, packa upp och börja med middagen, spenatsoppa med kokta ägg! MUMS!!!
 
Efter den något sena middagen så nattade vi lite barn, började lägga golv och nattade några barn till under tiden. 
 
Golvet är som sagt klart, resten av hallen ska fixas en annan dag samt att vi även ska lägga likadant golv i barnens rum. Det gick mycket snabbare och smidigare än jag trott, iofs. så var jag mest assistenten i det hela men det är faktiskt riktigt roligt att göra såna här saker tillsammans. Samarbeta och och upptäcka att det än en gång funkar riktigt bra, det blir t.o.m. bara bättre och bättre :)
 
Nu sova, i morgon skulle jag tro att bygget fortsätter om jag känner min älskade karl rätt ;)
 
Puss å god natt!

Klart...

I alla fall nästan :). Golvet är lagt, nu fattas bara lister, foder och panel men det tar vi en annan dag.
Nu blir det kvällsfika och Fråga Olle!


Lägger lite golv...

...i hallen när barnen sover :). Det kommer bli sååå fint!


Ett hett bad!

Efter middagen var vi bjudna på kvällsfika/efterrätt hos Susanne, glass med varma hallon! Och så bullar för den som ville.

Efter fikat fick barnen klä av sig och ta ett dopp i poolen som de har på brokvisten, ett typ hemmaspa pool variant uppblåsbar om jag fattat set rätt...

Vi hade tagit med os pyjamasar så när vi kom hem var barnen så gott som klara för sängen :)


den där listan...

Jo nu är det ju så här... jag vill ofta hinna med mer än vad som egentligen är möjligt i praktiken utan att skringa runt som en jo-jo... ofatst när jag t.ex. sitter och ammar så kommer jag på minst 5 saker som jag helst skulle ha gjort samtidigt, men det går ju bara inte...
 
Och nej, Göran sitter inte bara stilla och gör ingenting även om han inte alltid kan läsa mina tankar och se varenda liten grej som jag tycker ska bli gjord just när jag vill...
Idag var det t.ex. han som fyllde diskmaskinen, klädde på barnen efter att jag borstat deras tänder, skjutsade barnen på dagis samt hade utvecklingssamtal med Casper på skolan vid 09.00!
 
Så det kanske lät en aning hårt!? Men det är just alla dessa småsaker som knappt tar någon tid men ändå bör göras och kommas ihåg att göras som blir lite smått stressiga... Sen om man samtidigt som barnen hoppar i soffan fast de inte får, bråkar om en leksak, gosar lite för hårt med lillasysyter samtidigt som man försöker lista ut vilka av barnen som behöver nya vantar i rätt storlek till den kommande vintern så kanske det är självförvållat att det  kanske inte går enligt planerna i koncentrationen och resultatet ;P.
 
Men nu ska jag i alla fall sova, elda i pannan skjuter vi på morgondagen då det inte hanns med riktigt... tar ju ett tag att fylla tankarna från kallt när de stått hela sommaren så då vill jag gärna göra det under dagtid :) kaminen funkar ju den också!
 
Puss å god natt!

Listan känns lång!!!

i huvudet har ag en massa saker som behöver göras, undrar just om listan blir lika lång som den känns om jag skriver ner den?
 
Alla dessa småsaker som ska göras varje morgon gör mig strassad och så känns det som att det mest är jag som ser dessa små saker... ex. kan vara att bädda alla sängar, tända upp i kaminen för att ingen ska klaga på att det är kallt (idag ska vi dock börja elda i källaren har jag bestämt! Det är jag som gör det också...), hämta ved för att kunna elda, få upp alla barn och Göran, gå ut med hunden, koka gröten, duka bordet, plocka ur diskmaskinen så att den är redo för disken efter frukost, klä på barn, borsta barnens tänder, mata Ninni, byta blöjor, klä på sig själv, hinna gå på toaletten och mitt i allt detta tjata på barn vars morgonhumör inte alltid är det bästa... alltid någon som ska tjafsa, tjata, springa runt, sura, gnälla på gröten osv...
 
Kanske inte så konstigt att morgnarna känns stressande!?
 
Nu ska jag beta av resten som ska göras idag, det är ju snö ute så vinterkläder SKA fram!
Har i alla fall plockat undan leksaker, bäddat sänger och dammsugit!
 
 
 
 

Ganska så bekväm soffa ändå...

I natt var inte en så bra natt... både Towe och Melvin vaknade, Towe flera gånger innan Melvin vaknade men tillslut när båda vaknat så ver det ingen av dem som ville somna om i sina sänger och jag vägrade ta dem till min/vår. Hade redan föjd med Hilma tillbaka till sin säng (utanprotester) tidigare på natten.
 
I alla fall efter att ha suttut och sjungit i ca 1 timma utan större resultat så gick jag och hämtade både filt och täcke från soffan i tv-rummet och så bäddade jag ner mig i soffan som står under Melvins säng i barnens rum.
Jag sjöng och nynnade, små slumrade och tillslut så sov de båda barnen och mamman!
 
Blev i morse väckt av Göran som i sin tur blivit väckt av alarmet på min telefon som låg under kudden där den alltid ligger på nätterna :). Lär nog ha tagit ett tag innan han fattade/hörde vad som lät och sen skulle han ju hitta miig också :).
 
Jag kan ju inte påstå att jag kände mig direkt utvilad när jag vaknade men jag hade nog sovit ganska bekvämt i alla fall!
 
Får hoppas att både vi och barnen får sova ordentligt i natt!
 
För övrigt så har vi varit på BVC med Hilma och Ninni idag. Hilma hade 3 års kontroll och Ninni vägde vi bara ändå...
 
Mellan 18.00-19.30 var jag på föräldrarådsmöte på förskolan medan Göran var hemma och duschade och nattade barn :).
 
Har nyss tankat över alla bilder från mobilen till datorn så så fort jag får ite tid och lust över så ska jag börja gå igonom och uppdatera lite smått :).
 
Nu är huvet trött så det blir till att borsa tänder och lägga sig så kanske jag har lite mer energi i morgon än vad jag har haft idag!
 
Puss puss

Glömde bilden...

Hade bråttom och glömde bilden på snön ;)


SNÖ!!!

För ca 20 minuter sen var det snöblandat regn, nu faller stora, vita, blöta flingor ner från himmelen. De blir mindre och mindre blöta för när de fallit till marken så ligger de faktiskt kvar!
Första snön för denna vinter, i alla fall som jag har sett :)


Oj oj vad tiden och veckorna går fort!

Jag har inte skrivit ordentligt nu på länge, jag vill verkligen men känner inte att jag hinner just nu... men jag kan göra en kort sammanfattning om vad vi sysslat med senaste 1,5 veckan så får jag fylla på med ordentliga inlägg om detta senare.
 
Lördag: Hade vi kalas för Hilma (fastän hon fyllde först på måndagen). Vi bakade tårta och hade fint besök. Tina lämnade även Lillan här för att få påhälsning av Dexter och förhoppningsvis så har det blivit valpar ;)
 
Söndag: Ungicks vi med pappa och lillebror som stannade över natten efter kalaset.
 
Måndag: Hilma fyllde 3 år!!! Vi fick besök av Angelica och Robert som vi bjöd på gómiddag, pepperstek, potatisgratäng och sallad, tillefterrätt någon form av seg, nötig, kladdkaka med knäck.
 
Tisdag: Dagis för Meja, Melvin och Hilma, vi andra fixade med tvätt, mätte och räknade på golv, panel och list...
 
Onsdag: Fick barnen vara lediga från dagis i brist på barnvakt då vi bestämde att vi skulle till stan för att inhandla golv till både hallen och barnens rum, lister och panel till hallen. Hela långa dagen gick åt.
 
Torsdag; Var en dag som kanske inte började så bra, lite tjafs och osämja som vi ganska snart redde ut och jag tog med mig småtjejerna till krykis.
 
Fredag; En ganska så lugn förmiddag, efter lunch gick vi alla ut, jag och Göran började med att stadga reglarna till grunden (på utbyggnaden) och sen började vi sätta panel. Innan dagen var slt var vi klar med hela den sidan!
 
Idag, lördag; Efter frukost gick jag och Göran ut, Ninni sov i vagnen och casper såg efter resten som kikade på film och spelade DS.
 
Vi började med baksidan av grunden som vi blev klara med några timmar senare, vi var in och åt lunch/middag vid 15.00 tiden och då hade jag varit inne ca 1 timma medan Göran kapade lite rör...
 
Efter maten gick vi ut igen, Ninni skulle sova igen och Casper fick återigen se efter sina syskon, TACK SÅ MYCKET ÄLSKADE; DUKTIGA CASPER!
 
Vi blev klara med baksidan och började med framsidan. Susanne och Patrik kom förbi med lite godis och pyssel till barnen, vi stannade ute en liten stund och satte dit de brädor vi redan hade kapat... ni kan ju gissa vad vi ska göra i morgon!?!?
 
Det sägs att det ska komma upp till 2dm snö i natt! Så vi får väl se vad som visar sig när vi tittar ut i morgon bitti :).
 
Nu ska det mysas i soffan, i morgon kommer Tina & co. de ska bjuda på fika och hämta hem Lillan.
 
Så nu vt ni lite vad vi sysslat med senaste veckan :)
 
Puss puss

Gryta med köttfärs kål och morötter.

Lägger ut "receptet" på grytan också, mest för att jag inte kan svara på kommentarer från mobilen :).

När jag gjorde den så hade jag (ca);
1 kg köttfärs
1 kg morötter
1/2 vitkålshuvud
1,5 litet vatten
2 Köttbuljong (tärning)
1 grönsaksbuljong (tärning)

Bryn färsen och krydda med salt och peppar (svartpeppar hade jag), gör den gärna i en järngryta, då blir det godast!
Skala och skär morötter i stora bitar och hacka kålen grovt.
Tillsätt vatten så att det täcker men mät hur mycket vatten som går i så du vet hur många buljongtärningar du ska ha i :).
Jag tillsatte först 2 tärningar köttbuljong och lät det koka tills morötterna var klara, smakade av och tillsatte sen en tärning grönsaksbuljong. Det dör med buljongen är lite olika beroende på märke samt hur mycket man saltar med vanligt salt... Jag brukar inte salta så mycket.
När morötterna var klara så stängde jag av plattan och lät grytan stå en stund, typ 30 minuter men den får att äta direkt också. Godast är den ju att äta dagen efter ;) när alla smaker satt sig ordentligt!
Lycka till!


Köttfärs, kål & morötter...

Det var huvudingredienserna i dagens middag, gott och enkelt!


En rymmare!

Jo Hilma är en liten rymmare, det vet vi sen innan men idag var det lite väl!

När jag hämtat barnen på dagis så ringde ganska snart Mejas kompis och de bestämde att Meja skulle gå dit. De andra barnen lekte och allt flöt på som vanligt...

Rätt som det är (kanske 15 min senare) så ser jag en fleecejacka ligga på golvet i hallen och även fastän det var Mejas jacka så for mina ta kar direkt på Hilma... ja vart var egentligen Hilma???

Hennes strumpbyxor låg också i hallen men alla skor och jackor stod och hängde på sina platser... hmmm...

Jag började ropa och leta men hon var ingenstans! Göran som ändå skulle åka iväg en sväng tog bilen och letade efter henne.

Hon hade bara gått barfota i endast en sommarklänning och en kofta till lekparken på kvarteret bredvid... +5 grader ute!

När hon kom hem så pratade vi lite hon och jag, hon lät helt oberörd, hon hade ju bara sprungit fort till lekparken för hon ville leka med Petko... För hon ville det!

Kanske dags att försöka få henne att förstå att man inte bara kan göra som man vill alla gånger!!!

Får se nu då om hon blir ännu snorigare än hon redan är nu då...

Älskade lilla Hilma, hon ville ju bara leka :D


Älskar att bada!

Ninni sket ner sig och pappan erbjöd sig att låta henne duscha med honom, det slutade med att Towe också gjorde dem sällskap, proppen åkte i och det blev kombinerat bad och dusch.

Towe ville stå och duscha medan Ninni och pappan satt ner och badade och Ninni älskade det verkligen!!!


Hipp Hurra!!!

Världens bästa Hilma fyller 3 år idag!
Hade ju kalas i lördags men idag firar vi med mys, god middag, efterrätt och besök av Robert och Angelica!

Vi älskar dig massor vår egen lilla Hilmafis som börjar bli stor <3


Det blev en TJEJ!!!

Idag fick finaste Theresa äntligen föda barn!!! Stor bebis och mycket fostervatten sf mått en bra bit över 40 cm och fullgången, då är man värd att få bli igångsatt!!!

Men det blev en TJEJ! De var 100% på att det var en kille, ett prov hade visat på detta men tydligen kan man inte vara helt säker ;).

I alla fall så spelar det ju ingen större roll vad det blev för kön utan det viktigaste är att det gick bra och att de mår bra! Snabbt och smidigt hade det också gått som jag förstod det :).

I alla fall så vill jag bara gratulera, ett STORT GRATTIS till familjen Kristensen Olsson till sin nya familjemedlem, nu är hon ÄNTLIGEN ute och de kan börja njuta och känna den underbara babylyckan!!!

Kram <3


En hink lingon bara sådär!!!

Idag efter lunch fick jag ett samtal av finaste Stina! Hon var på väg till Sveg med sina snoriga barn och hade med sig en hink lingon till mig!

Eftersom barnen sov i bilen och skulle helst göra en stund till så möttes vi på macken, bytte några ork, kramades lite och jag fick en hink lingon bara sådär!!!

Tack snälla du! Nu ligger de rensade och förpackade i frysen och väntar på att få bli sylt och annat mumsigt :D.

Rensa dem, det fick barnen göra! Vi hittade en stor grön kuse och några små sniglar bland bären när vi rensade, lite extra spännande blev det ju då förstås :).
slödag med pizza på annat vis...

Idag var det vardag och skola igen... jag kände mig aptrött när jag klev upp strax efter 06.00 så efter frukost, när alla var påklädda och jag lagt ut Ninni för att sova och tänkt upp i kaminen så kröp jag och vovven upp i sängen och sov till lunch! Inte helt ostörda då men lite fick jag ju vila i alla fall.
 
Resten av dagen blev också slö, tvättat lite och kanske plockat någon grej men annars bara slappt...
 
Till middag blev det hemgjord pizza på annat vis... fick tipset av Elin härom dagen då jag lste hennes blogg, pizza på tortilla bröd! Smart tänkte jag, då kan ju alla barn få göra sin egen pizza! och så fick det bli.
 
Hilma och Towe var först ut och tyckte det var jätte skoj att komponera ihop sin egen pizza, fast roligast var väl att stoppa massa i munnen under tiden... blev lite sura när vi sa att det skulle räcka till alla oh att de bara fick lägga på pizzorna :)
 
Tror middagen smakade extra gott idag!
 
Towe skulle absolut ha en kniv och satt länge och väl och delade sin stackars pizza som såg slaktad ut när hon var klar ;P
Bilden är tagen innan hon satt kniven i den om man säger så :D.
 
Resten av skaran tyckte också att det var skoj, vissa (Melvin) tog en bit banan, en bit ananas, en bit svamp, en bit kebabsplit, en bit mozarella och så en bit skinka på sin...
Vissa andra (Jonna) passade på att fylla sin pizza till bredden med bara ananas och banan! Och så har vi vissa (Meja) som tog god tid på sig och använde sina konstnärliga talander då hon placerade ut banan, ananas, mozarella och skinka på sin pizza.
 
Alla nöjda och glada, Mamman och pappan fick vänta till sist (för att se om det blev något över), 3 av barnen nöjde sig inte med bara 1 pizza :D.
 
Hällde upp en skål med baby bladspenat också och den tog nästan slut innan jag hann sätta mig vid bordet! 
 
Efter middag, lek, städ och ompa fick trötta barn lägga sig strax efter 19.00, det behövdes!
 
I morgon är en ny dag, Jonna ska till tandläkaren vid 10.00 tiden så vi åker till Svensta direk efter att vi lämnat av barn på dagis.
 
 
 

fortsättningen på söndagen...

Jo jag gick ju in i köket för att fixa någon frukost... Meja kom med förslaget fruktsallad... ja varför inte tänkte jag!
 
 
Och fruktsallad blev det, en till dem och en egen till bara mig, en utan äpple, päron och plommon... Till detta fick  de turkisk yoghurt och en smörgås om de ville.
 
Frukosten blev ju lite senare än vanligt så när magarna var mätta  var det bara att så smått börja klä på alla och göra oss klara för en tur till Klövsjö och fotbollsavslutningen.
 
Avslutningen var bra, jag språkade en hel del med Theresa som hade väldigt ont i sina extremt uttänjda magmuskler pga sin graviditet med stor bebis och mycket fostervatten, tiden går ut idag (måndag 1 okt).
 
Medan jag satt och latatde mig så tvingade Jonna och Casper pappan att vara med och spela sammanlagt 3 matcher, föräldrarna mot barnen :).
Voovven var också med och när han inte satt innanför jackan och spanade så låg han och mös med Ninni i vagnen. Så snäll å go han är!
 
När matcherna var färdigspelade bjöds det på hamburgare innan prisuttdelning och sen var det slut, klockan var då 15.40 ca.
Egntligen var det tänkt att vi skulle laga middag direkt när vi kom hem men ingen var speciellt hungrig efter hamburgarna så det fick bli tidigare kvällsfika i stället...
 
Så mycket mer än det hann vi inte denna dag vad jag minns... men det var ju alltid något...
 
 

Ninni äter banan...

Idag efter lunchen så tog pappan initiativet för Ninnis riktiga smakprov på annat än mammans tutte!
Banan blev det och man kan ju säga som så; Hon har inga som helst problem med gapa, smaka, tugga och svälja biten :) Inte heller med biten att vilja ha mer ;P...
 
 
Det var alltså gott med banan! Filmade faktiskt en snutt också, sällan jag kommer på att göra det...

Mys med vovve!

Nu säger vi god natt Aramis och jag


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus