Så segt...

Har inte uppdaterat men det beror inte på att bebis kommit utan snarare att jag börjar bli lite less på att vänta på att bebis SKA komma. 

I söndags fick jag hem sista grejerna till vagnen som ännu en gång hittat till Sverige och Jämtland. Min fina vän Theresa har haft den innan och jag har alltid velat ha den men inte haft behovet, det har jag iofs inte nu heller 🙈. Men så köpte Benny och Hanne den för att ha till Styrk på förskolan och nu när de skulle sälja den så köpte jag den äntligen! 
Jag monterade i alla fall liggdelen på den och bäddade med filten som jag stickade innan Louie kom (tror jag) så nu är den redo. 

I måndags ringde mamma och frågade ifall några av barnen ville komma och vara där någon dag nu på lovet. Det bestämdes att Hilma, Towe, Theo och Lilly skulle åka dit dagen därpå. 
Tog en längre promenad med Tyra denna morgon, i väntan på affären skulle öppna och så för att kanske hjälpa lite på traven med att få ut bebis...

Igår var det alltså tisdag och dags för Älsklingen att jobba, han började 14.00 och kunde därmed ta med sig de som skulle till mamma och lämna av dem där innan. 

Igår lagade jag kycklingwok till middag men slängde även ihop en tacopaj av tacoresterna vi hade kvar i kylen. 

I natt vaknade jag 03.37 ca och hade lite värkar, inte bara sammandragningar utan det kändes som värkar men var ganska svaga. Hade dem till och från tills strax efter 06.00 då det var dags att väcka Älkslingen som skulle upp och jobba. Jag klädde mig och tog en promenad med Tyra och då hade jag också lite sammandragningar och värkar. 
Innan jag klev upp hade jag förhoppning om att vi faktiskt snart skulle sitta i bilen på väg in till förlossningen men så fel jag hade! 

När jag kom tillbaka från promenaden så stod Göran i hallen och väntade på sina byxor och jacka som jag lånat till promenaden. Han behövde ju så klart sina kläder för att kunna åka 😜. 

Jag har under dagen skrivit upp när jag fått värkar men de är varken kraftiga, långa, många eller regelbundna så det känns ganska ledsamt faktiskt... idag är det 13 dagar över tiden och det är väldigt länge kan jag tycka! Men bebis kommer väl när den känner sig redo och ikväll ska jag försöka lägga mig lite tidigare och försöka få den ro som kroppen säkert behöver. 
Inte för att jag på något vis längtar till själva förlossningen men jag vet ju att det ska göras, bebis måste ju ut och det skulle bara vara så skönt om det vore gjort. 

Med 4 barn borta så är det såklart lite lugnare här hemma men ändå så ser Ninni, Louie och Minnah till att man inte får någon. Längre lugn stund, förutom nu när Minnah sover, men då satte jag igång och bakade en äppelkaka som nyss blev klar... sen är är det bara kvar att lista ut vad vi ska äta till middag. Till lunch åt vi resterna av woken sen igår.

Ikväll kommer barnen som varit hos mamma hem och Älsklingen som egentligen skulle jobba natten kommer hem ikväll, lättare att få vikarie under dagen/kvällen än mitt i natten OM det skulle sätta igång. 

I morgon är det Halloweenfest för 4 av barnen och på fredag ska ev Melvin och Theo följa farmor till stan. 

(null)
Äppelkakan före och efter gräddning...

(null)

(null)
Promenad i måndags morse...

(null)
Vagnen till bebis ❤️
(null)

Snälla, fina, söta och underbara du där inne i magen, nu vill vi faktiskt träffa dig så ta och kom ut ❤️

Torsdag, fredag, lördag, halloweenparty, fredagsgodis, barnmorska och bilar

Torsdag;
Då var vi på kyrkis, det är lite extra skoj nu när vi är så många 😊, 13 barn var där denna torsdag (om jag räknat rätt 🤔). Susanne var där med Stella och Styrk också, de har ju varit med farmor här i Sverige en hel vecka. 

Efter kyrkis promenerade vi hem, Minnah somnade, som planerat, i vagnen och jag parkerade henne ute när vi kom hem. Sen gick jag en sväng med Tyra innan jag åkte för att hämta barnen på förskolan. Dock åkte både Lilly och Louie bussen då Jonna (som har prao) också fick sluta samma tid, blev bara Meja som åkte med mig. Jonna åkte till förskolan samma tid som barnen i morse också då de behövde lite extra tid på sig att förbereda och sminka sig då det vara Halloweentema på förskolan denna dag. 

(null)

(null)

(null)
Minnah fick lite fräknar och skulle vara Pippi Långstrump. 

Hilma, Towe, Ninni och Theo åkte till kyrkan för att sjunga med kören, Lilly, Louie och Melvin gick över till farmor för att leka med Stella och Styrk så hemma var nu bara 3 barn. 
Theo ville dock hem från kören en liten stund innan de andra då han och en kompis blivit tillsagda på skarpen att inte springa och leka, helt rätt och bra att han kanske kände sig lite skamsen. Det var mamman till barnen han sprang med som hade sagt till 👍🏻. Jonna gick i alla fall och mötte upp honom och när han kom hem sa han att han inte längre tycker att det är kul att sjunga i kören, och enligt syskonen så har han mest pysslat och lekt när han varit där och inte sjungit så det är väl ett bra val om han inte vill fortsätta just nu då. 

Antar att det sen blev middag i vanlig ordning och sen samma procedur med att göra klar de små för sängen, kika lite på barnprogram och sen sova. 

Fredag:
Jag hade til hos barnmorskan 09.00, vecka 40+0 som innebär 8 dagar över tiden och förutom små diffusa förverkar så inga tecken på att förlossningen vill starta... men allt såg ändå bra ut. 

Innan vi lämnade Svenstavik så åkte vi ett varv runt Hoverberg och sen handlade jag lite på Ica, tacos till middag, och sist in på Dollarstore en sväng för bland annat lördagsgodis till barnen. 
När vi kom hem åt vi lunch och sen skulle Minnah sova. 

Vi lagade mat och åt lite tidigare än vanligt denna dag, Casper åt senare då han jobbade lite längre på praktiken. 
Innan middagen delade Meja och Hilma upp godiset i skålar som barnen sen fick efter middagen, godis på en fredag funkar ju också.

Casper tog sig en dusch och åkte mot stan efter middagen, skulle träffa en tjej som han nyligen fått kontakt med. Han visste inte om han skulle komma hem senare på natten eller sova i stan men vid 03.30 ca så meddelade Tyra att han var hemma, hon låg i soffan med Göran och blev rädd och överraskad men väckte ingen av barnen som tur var.  

Jag var över en sväng till Susanne och gjorde inbakade flätor på Stella, hon hade frågat Meja först men hon visste inte om hennes tålamod skulle räcka då hon kände sig lite trött och då gick det bra att jag, "Tante Kim" flätade istället. 

(null)

Lördag;
Igår var det lördag, som ombyte så var det bråk och stök denna morgon så vi klev upp tidigt och gav de mindre barnen som bråkat fil och flingor till frukost. De andra barnen åt lite senare och fick helgfrukost vilket här oftast är oboy/varm choklad och smörgåsar. 
Efter frukost höll sig barnen faktiskt väldigt lugna, kikade på film och bara mös. 
Göran och jag roade oss med att ringa Apple supporten för att få hjälp att återställa Jonnas dator som hängt sig, egentligen kunde hon inte hjälpa oss, inte komma fram till någon lösning men rätt som det var när vi lagt på så löste det sig ändå och nu fungerar den igen. Vi formaterade om Mejas och Hilmas också och fördelade ut alla ram-minnen mellan datorerna så alla fick 8gb var. Towe köper Jonnas då hon nyss köpt en bärbar, Meja som också köpt en bärbar ville inte ha kvar sin så Ninni får låna den tills hon ev kan köpa den och så Hilma som har kvar sin som tidigare. Lite omfördelning bland grejerna är aldrig fel. 

Vädret ute var faktiskt fint denna dag, vi hade tänkt klä på alla och gå ut men tiden gick och eftersom vi skulle äta middag extra tidigt då Towe och Ninni skulle på Halloweenparty 🎃 hos en klasskompis så gick bara Göran ut, de plockade och fixade lite i garaget, placerade bort och täckte över Caspers "sommarbild" och ja fixade lite. 
Casper åkte även på andra sidan av byn och köpte en till Volvo 240 som han fick till bra pris och några timmar senare kom någon och köpte den Volvo som han köpte i Sveg för några veckor sen. Han är duktig på affärer och gå alltid med mer eller mindre vinst 😍. 

Köttbullar, makaroner, brunsås och grönsaker blev det till middag 🥘 och sen strax efter 17.00 blev Towe och Ninni hämtade av en "läskig pappa" som också sminkat och klätt ut sig tio en "galen kock". Louie blev lite rädd men Lilly bara skrattade. 

Göran var ute med Casper en sväng till efter middagen men kom in precis innan det var dags att lägga de små, de somnade relativt snabbt och Minnah som inte somnat i vagnen tidigare under dagen (hon som längre på morgonen) lade sig strax efteråt och somnade  direkt. 

Casper var trött, fikade lite och gick sen och lade sig, efter att ha varit ute och åkt en sväng med nya bilen. Göran fick dock hämta honom då han fick soppatorsk. 
Jag, Jonna och Göran fixade också lite fika och kikade på "Så mycket bättre". Men det var inte förrän närmare 22.00, innan det så plockade jag fram målarbok och pennor och färglade lite, rogivande och mysigt. 
(null)
Tog fram färgpennorna men eftersom mina gulliga och rara små barn har lånat dem och tappat dem i golvet otaliga gånger så får man vässa och vässa och alla stift går av... så jag plockade även fram tusch och kombinerade lite. Ska köpa nya och fina pennor som BARA  jag ska ha 🤗 

(null)
Inte så tokigt,men ska nog ändra själva ljuset ner på bordet lite 🤔

Meja och Hilma gick ut på rummet vid 19.00, Melvin spelade dator, Towe och Ninni kom hem strax innan  21.00, jag hjälpte dem av med sminket och sen gick Ninni och lade sig och Towe gick ut. 

Idag är det söndag, bara tidig morgon än så länge. Klockan är 06.41 och natten till idag ställde vi tillbaka till vintertid så egentligen är den 07.41... 
För att vara söndag så har morgonen börjat ganska lugn, jag ligger kvar i sängen men har varit ner i frysen och hämtat bröd till frukosten och förberett för att koka ägg till frukosten. Låter dem ligga en stund i ljummet vatten innan jag kokar dem så blir de oftast lättare att skala sen. 
Som sagt tidig morgon, men vi lade oss innan 00.00 igår och vaknade ganska pigga. Göran är i vardagsrummet med barnen, någon kikar på tv och några leker. 

På bebisfronten får vi se vad som händer de närmsta dagarna, slemproppen gick i alla fall för en stund sen (05.28) och det är ju ett gott tecken! Men idag är vi på dag 10 över tiden... rekord för min del men allt har ju sin tid. 

Nu ska jag bara slappa lite innan det är dags att laga frukost, varm choklad får det bli idag till smörgåsarna som förhoppningsvis hinner att tina. 😊

Ingen bebis ännu...

Nej än så länge så håller bebis sig på insidan men nu när kalendern är ganska tom så hoppas vi på att det blir av. Min kropp har en tendens att känna av när jag har "tid" att föda barn och inte. Med Minnah så hade jag verkar hela dagen innan, men bara när jag satt stilla och det hela kom inte igång förrän när jag lagt mig och typ somnat på kvällen/natten. 

I förrgår var det utvecklingssamtal med Ninni, igår var 4 av barnen till tandläkaren och idag hade jag utvecklingssamtal med Theo. Vi hade även tid för att lämna in bilen idag men de ringde och avbokade då grejerna var restnoterade. 

Nu är planeringen i kalendern ganska tom i några dagar så nu är det alltså fritt fram för bebis att göra entré! 

Jag hade ändå en ganska lugn dag hemma igår när Göran var med barnen till tandläkaren och sen fortsatte till stan för att äta lunch och hämta en begagnad bärbar dator som Jonna köpte. Hon brukar allt oftare låna min och behöver en egen för bland annat skolarbete, hon har redan en stationär Mac men den har varit "trasig" i ca 1 år nu. Mest troligt går det att fixa men vi har bara inte tagit tag i det ännu och om och när den funkar igen så vill Towe köpa den. 

Idag åt vi middag hos Susanne som planerat, vi kom hem strax innan 20.00 och nu har alla barn lagt sig och de flesta somnat, bara Casper uppe fortfarande tror jag, om inte han också lagt sig!? 🤔. 

Hilma och Towe sover hos farmor i natt, natten tills idag sov Hilma och Melvin där och 2 nätter innan det så sov Meja där, barnen passar på nu när kusinerna Stella och Styrk är hos farmor hela veckan 😍. 

(null)
En bild på alla utom Casper fick vi till i alla fall innan vi gick hem. Det här är en av 19 bilder 🤪

Måndag, ny vecka, utvecklingssamtal och pannkakor!

Uppe med tuppen, koka gröt och servera frukost till barnen, de som skulle iväg på skolan åt lite innan de som skulle vara hemma, Theo är ju ledig på måndagar precis som Lilly och Louie. 

Eldade, tvättade, hängde tvätt, älsklingen vek och tog reda på en del ren och torr tvätt. Promenad med Tyra, lunch och sen lite slapp tid innan utvecklingssamtal med Ninni kl 14.15. 
Under den "slappa tiden" så lyssnade jag på ljudbok och virkade klart en filt, en filt som jag för övrigt inte vet vad jag ska ha till, lite fel färger för min smak, ville bara testa så kanske det blir en fin gåva till någon annan 🤔. 

Jonna ska ha prao på förskolan denna vecka med start idag, hon åkte med oss hem efter utvecklingssamtalet idag, vi var hemma strax efter 15.00. 

Stella och Styrk är hos farmor hela denna vecka så de kikade förbi för att leka strax innan jag åkte på samtal och de stannade tills en stund efter vi kom hem från mötet. 

Till middag idag var det tänkt fiskpinnar med mos men eftersom flera av barnen ska till tandläkaren i morgon och kommer att missa lunchen på skolan, som kommer att vara pannkakor så blev dagens middag just pannkakor. 
Jag steker inte pannkakor så ofta då det tar en bra stund. 
Smeten idag blev bra och jag använde:

1,5 liter vatten
1,5 liter mjölk,
18 dl vetemjöl
15 ägg
Ca 2-3 tsk salt

Det blev en hel del smet, tog ca 1 timma och 20 min att steka knappt 60 pannkakor och då steker jag i 2 pannor samtidigt. 

Efter middagen återstod de backiga bestyren med disk, rasta Tyra, städa och plocka leksaker mm, borsta tänder på de mindre barnen och förbereda inför nattning. 

Meja följde med Stella och Styrk hem till farmor innan middagen för att sova där ytterligare en natt. Meja och Stella har ett speciellt band ❤️. 

När de små somnat och de lite större också lagt sig så satte vi oss med Jonna och Casper i soffan och kollade serier. Innan det satt jag och hade lite extra mys med Minnah i soffan, hon hade svårt att hålla sig lugn, går och drar ut lågor och grejer överallt så när hon bad om nappen och ville mysa i soffan så tog jag tillfället i akt och strax innan 20.00 lade jag henne. 
Nu är det hög tid att sova för oss andra med. 

(null)




Söndagar... lite mazariner och vila...

Som jag nämnt tidigare så är inte söndag någon favoritdag, och jag förstår inte vad som är så stor skillnad på lördag morgon och söndag morgon!? Det blev samma sak denna helg som förra, en lugn lördag morgon och en söndag morgon med en massa skrik och bråk (mellan de mindre barnen). 

Vi åt frukost vid 09.00 tiden, först de större och de mindre. Jag hade lovat chokladflingor och mjölk till frukost men eftersom fr mindre barnen, efter x antal tillsägningar fortsatte skrika och bråka så fick de vanliga flingor efter att de större ätit chokladflingorna. 

Efter frukost lade jag mig på sängen i någon timma, somnade till då och då och nu var det faktiskt en aning lugnare mellan barnen. 

Casper har väntat flera dagar på att det ska komma snö, i morse vid 05.28 var jag ut med hunden och då låg ett vitt täcke på marken. 
Casper hade skuttat ur sängen vid 08.00 när han såg snön! Ätit frukost och gått ut för att köra en sväng med bilen... inte alltför lång stund senare så ringde han och hade kört i diket... inget allvarligt men såpass att han behövde hjälp därifrån. 
Senare under dagen behövde han också hjälp då han missat en lerpöl som han sjönk ner i... 

(null)

Älsklingen åkte för att hjälpa honom och när de kom tillbaka fixade han varma mackor till lunch, då låg jag fortfarande på sängen. 
Han kom in och strök på mig, jag var vaken, och frågade om jag också ville ha för det fanns 2 st kvar. 

Efter mackorna så röjde jag i köket, inte mycket att ta reda på men plockade in lite mer i diskmaskinen och körde igång den. 

Flera av barnen hade redan vid det här laget duschat, dom alltid på söndagar, och jag fick ett infall och började baka mazariner. Hade ingen mandelmassa men gjorde själv av mandelmjöl som jag köpte härom dagen till förlossningsdrinken. 

(null)
Fodrade formar med mördeg

(null)
Fyllningen på plats, klumpar med smör då jag hade för bråttom i med äggen 🙈

(null)
Färdiggräddade, en aning för länge i ugnen...

(null)
På med galsyren som jag inte riktigt fick till konsistensen på först och sen fick fylla på så den blev inte slät men smakar formodligen som den ska i alla fall 😅

När mazarinerna var klara, använde mig av Birgitta Rasmussons recept, så började jag med middagen som vi sen åt. Köttbullar, stuvade makaroner och grönsaker. 

Några barn gick sen ut med hunden, några städade, några hjälpte de mindre att borsta tänderna, jag klippte naglar, älsklingen duschade Lilly och Louie och sist efter att ha torkat Lillys hår med fönen så duschade jag Minnah. 

Melvin fixade köket med lite hjälp av Jonna och sen av mig, men det mesta gjorde han själv, tar bara lite längre tid för honom men det blir ordentligt gjort. 

Meja åt middag hos farmor och ska även sova där i natt så hon gick precis när jag skulle börja laga vår middag. 
Hilma, Towe och Melvin har gått ut på rummet för att spela kort innan de ska sova. Melvin skulle kanske få sova där med dem, de fick se senare. 

Casper åkte till stan en stund efter lunch, hade med sig en stor flyttlåda med sen gammal servis som jag sålde, den har stått i köksskåpet i nästan 15 år utan att bli använd så bättre att den kommer någon annan stans. 56 delar var det, bara 2 som saknades. 

Nu är det bara Minnah som också ska lägga sig, ska vänta till 20.00 då hon sov senare efter lunch idag. 
Sen ska jag vänta på att tvätten blir klar så jag kan hänga den och sätta igång en maskin med handdukar men annars är allt klart och jag kan nog slå mig ner i soffan. Kanske ska förbereda gröten inför frukosten också 🤔


Fredag, utvecklingssamtal och halloweenparty...

Vissa fredagar är mer intensiva än andra...
Jag hade tid hos barnmorskan 09.00 och vi åkte allihop, Ninni, Theo, Lilly och Louie är alltid hemma på fredagar och så Minnah så klart. 
Först Bm och allt såg bra ut, sen Ica och apoteket, innan Dollarstore och Åsarna för att hämta och lämna paket och sen sist Tenpo för att ta ut pengar till kvällens Halloweenfest i Skålan, anordnat av lass 4-6 i Åsarna. 

När vi kom hem lagade Älsklingen lunch och sen lade vi Minnah ute för att sova. 
Kände hela tiden att dar var något som jag borde komma ihåg 🤔. Närmare 14.20 såg jag att jag fått meddelande från skolan, utvecklingssamtal med Towe 14.00!!! Jag kom dit 14.30 och vi hann ha samtalet ändå innan nästa var inbokat. 

Sen hem, laga middag och äta så att Meja, Melvin och Hilma hann äta innan de skulle göra sig klara för Halloweenfesten. 
Jag skjutsade dem när jag röjt klart i köket och vi hann dit i lagom tid. 
När jag kom hem så skirade jag en "förlossningsdrink" som ska kunna sätta igång förlossningen, egentligen få fart på magen som sen retar igång förlossningen. Har läst om det många ggr men aldrig testat. Den var inte så god men inte heller äcklig, fast eftersom mina smaklökar är sååå känslig så kände jag av smaken av den typ smaklösa ricinoljan ändå och började må lite illa. 

Meja ringde efter 1,5 timma och sa att hon ville hem, festen var inte så skoj och hon hade ont i magen och huvudet. Jag åkte vid 21.00 för att hämta dem, jag och Meja satt i bilen under tiden som Hilma och Melvin fortsatte festen, kändes elakt att be dem avsluta när de hade skoj bara för att Meja ville hem tidigare. Den höll på till klockan 23.00. 

När jag kom hem så gjorde magen uppror (pga drinken) och jag fick tillbringa en stund på toaletten, fart på magen blev det! 
Sen blev det raka vägen i säng för att sova. 

Idag lördag så åt vi sen frukost efter en ganska lugn morgon. 

Benny, Stella och Styrk kom till Sverige igår kväll och Meja gick till farmor för att vara med Stella och Sturk en stund under tiden som Benny var med Patrik och Tony till Svenstavik och handlade lite. 
När de kom tillbaka till Rätan tog Benny med sig både Meja och Barnen hit. Han hade köpt varsin "lördagsgodispåse" till barnen som de gladeligen tog emot och åt av under resten av filmen som de kikade på. 
Jag och Lilly hade köpt godis som de skulle få senare men nu får vi spara det till nästa helg istället. 

Benny och barnen var här några timmar, det lektes, kikades på film och dansades tills det var dags för dem att åka tillbaka till Susanne och Patrik för att äta middag. 
Det var då hög tid även för oss att tänka på middagen som blev något så enkelt som grillkorv med pommes och grönsaker. 

Efter att de mindre barnen somnat och de större gått till sina rum så satt vi med de äldsta och kikade på serien "Pretty Little Liars"  och åt lite godis och chips, nu är klockan efter 00.00 och det är dags att sova. 
Serien vi kikar på är för övrigt 7 säsonger och vi är bara på nr 4, den är dryg och ytdragen, händer massor och allt är virrigt men ändå så vill man ju se vad som händer men det är frustrerande att känna att man knappt kommer framåt mot gången form av avslut... men det är väl det som är meningen 🙈. 

Men nu blir det sängen och i morgon är det söndag, inte favoritlagen på veckan men man kan ju alltid hoppas på att den blir bättre än de flesta andra söndagar...

Natti natt ❤️

(null)
Tog denna bilden igår, veckan 40+0, en dag över tiden och idag två. 

Satt och gick igenom alla förlossningskliniker idag för att jämföra veckor, vikt, längd och klockslag för alla barnen, ganska intressant hur det kan skilja sig. 



Onsdag och torsdag...

Igår när vi lämnat på förskolan åkte vi vidare mot Åsarna och hämtade ett paket, Melvin som beställt grejer till sin dator. Dock var fel "storlek" beställt så retur och nytt köp ordnades. 

När vi kom hem rensade vi i skåpen i köket innan lunch, Minnah sova, jag slappade och innan pappan hämtade på förskolan så körde han även iväg med insamlingen, behövdes extra mycket då vi rensat ur skåpen. 

Till middag lagade vi pizza, pappan gjorde degen och mamman resten. 

Idag torsdag så lämnade pappan på förskolan, mamman tog promenad med vovven och sen väntade vi på att tvättmaskinsreparatören skulle dyka upp. Han kom  strax efter 11.00, då hade vi precis ätit lunch och han åkte strax innan 12.00 då det var dags för Minnah att sova. 
Nu fungerar tvättmaskinen igen och vi ska bara bestämma oss för vart vi ska placera den billigare men ack så bra tvättmaskinen som vi köpte som extra. 

Mamman hämtade på förskolan vid 14.00, Lilly hade kompis med sig hem. 
4 barn åkte till kyrkan för att gå på kören, Meja och Melvin vill inte vara med så de kom hem. 

Jag hjälpte Melvin att plocka fram kläder i större storlek, då vi inte gjort det på länge och bara lite halvt, så nu har han en ny garderob. 

Till middag åt vi idag; kyckling, jasminris, currysås samt lök & tomatsallad. 

Lillys kompis hämtades vid 18.00 och då började några att göra klart de mindre barnen för sängen samtidigt som jag och Meja röjde köket efter middagen. 
Innan middagen fixade Hilma, Towe och Meja med all ren tvätt. 
När de små barnen skulle lägga sig gick Hilma och Towe en promenad med Tyra, Melvin gick när han kom hem från skolan och Meja i morse. 
Jag, Jonna och Meja bar tillbaka kartongerna med kläder ut i lagårn. 

Jag har ganska nyss lagt Minnah och de små har somnat, de mellersta har också lagt sig, bara vi vakna tillsammans med Jonna och Casper, tror vi kanske ska fika lite. Jag ska i alla fall dricka te för jag börjar bli förkyld, jag som typ aldrig är sjuk måste tydligen bli det nu...

Idag är det förresten BF för bebis men jag tror att det dröjer någon dag till. 

Gjorde klart Jonnas vantar idag också, var bara tummarna kvar så lika bra att få det gjort. 
Hon blev nöjd. 

(null)

(null)

Trevlig kväll! 🥰

Orkidéerna...

Förra året i ungefär November började en av mina orkidéer att blomma och den blommade ända till och med september i år, men sen torkade blommorna och ramlade av. 
Nu har en av de andra orkidéerna börjat blomma istället och denna har lite rosa/lila blommor 💕. Ska bli spännande att se hur länge blommorna håller på denna 😃 

(null)

(null)
 Det är på orkidén bakom till höger som blommade så länge, hela den långa rankan som torkat ihop hade totalt 11 blommor som var utslagna samtidigt och nästan så länge som ett år!!!

(null)
Dessa bilder är fran den 28 Juni! 

(null)


Spontan storhandling!

Igår kväll när vi lagt oss så började vi prata om att det kanske var dags att storhandla snart, några dagar innan vi brukar med tanke på att bebis kan komma när som helst. 
Vi bestämde att det ska göras inom de närmsta dagarna. 

Efter frukost, eldning, dagislämning och promenad med Tyra så fick Minnah lite frukt och jag började med att göra matlista och handlingslista. Vi blev klara med det mesta innan lunch och så bestämde vi att jag skulle ta med några av barnen när de kom hem efter skolan och handla redan idag. 

Sagt och gjort, jag hämtade på dagis, barnen åt lite mellis och sen tog jag med mig Meja och Hilma och åkte mot stan. 
Handlingen gick smidigt och jag tror vi fick med oss allt. 
Innan vi lämnade stan åt vi på Max och sen ett snabbt stopp i Svenstavik på Dollarstore innan vi fortsatte hemåt. Vi var hemma ganska precis 20.00 och nu 1,5 timma senare är allt inburet, uppackat och instoppat i skåp, frys och kyl, skönt att ha det gjort!

Nu bara slappa i soffan innan det är dags att sova. 

En extra koll på bebis...

Igår tillbringade vi störde delen av dagen i stan, fick för mig att jag inte känt bebis på ett bra tag och kunde inte vecka den så vi åkte till Svenstavik för att se om någon bara kunde kolla hjärtljud. På vägen i bilen började den buffa lite och jag kände mig lugnare men ville ändå kolla. 
Ingen barnmorska fanns på plats så vi skickades till stan där jag fick ligga mer kurva, göra ultraljud och kolla tillväxt, fostervatten och flöde i navelsträngen. 
Efter ett antal timmar, jag kom precis när läkaren behövde springa iväg på ett akutsnitt, så fick vi godkänt att åka hem. Allt såg jättebra ut och bebis beräknas väga 3600g ca. Ska bli spännande att se när den väl kommer. 

Vi åkte hemifrån strax före lunch och var hemma i sen middagstid, de 4 yngsta var med oss och resten kom hem från skolan och skötte om varandra och lagade middag. 



Söndag

Morgonen började inte alls så lugn som igår, det var ett himla liv så det var lika bra att bara kliva upp. Rev i åt de som skrek och bråkade, de satte sig snabbt och snällt i soffan och jag klädde mig och tog en lite längre morgonpromenad med hunden medans älsklingen gick ner i källaren och eldade. 

Sen blev det frukost men först fick Minnah lite frukt och yoghurt, hon äter så dåligt på helgerna, inte så intresserad av smörgås, mest bara pålägget, som de flesta barn. 
Hon fick sen även en liten slurk välling innan hon skulle ut och sova i vagnen. 

Melvin och Theo duschade före frukost, Meja och Towe efter. 
Hilma vek och fixade med all torr tvätt och gick sen och duschade. Jonna duschade en stund efter henne och när jag ganska tidigt började förbereda middagen så duschade Ninni, så då är det bara Lilly och Louie kvar som ska duscha i morgon. Även jag hann ta en dusch när de små barnen lagt sig. 

Till middag pt vi köttragu med syltlök och till det ris och gula vaxbönor. 
Casper åkte ganska tidigt till stan men han blir ju bara borta tills på tisdag eftermiddag, sen är han hemma igen och kör praktik resten av veckan. 

När alla barn lagt sig och somnat och bara Jonna var kvar uppe med oss kikade vi på serie och åt glass, Benn&Jerry 😍. 

Klockan är återigen snart mitt i natten, jag ska förbereda frukost och sen krypa i säng. 

Natti natt 😴

När man bara har en tvättmaskin...

Det funkar jätte bra med en tvättmaskin, ibland önskar jag att jag hade två så man kan bli "klar" snabbare men vi har ändå begränsade möjligheter att hänga tvätt och hänger allt utom sängkläder, handdukar och underkläder. 
Men igår så slutade vår knappt 2 år gamla tvättmaskins att fungera, eller den fungerar bara att det är något fel med luckan så den tror att luckan är öppen fastän den är stängd och då går den inte att starta. 
Vad händer då om den enda tvättmaskin man har slutar att fungera!? Jo tvättbergen växer på sig väldigt fort och vi klarar oss inte alls många dagar utan...
Jag fick besked av Samsung att om 1-5 arbetsdagar ska vi bli kontaktade för att boka en tid då de kan komma ut och kika på maskinen och ev har med sig rätt delar direkt för att kunna fixa den, men det är ju inte samma sak som att de kommer att komma hit inom 1-5 dagar...
Så, vi åkte till stan idag och köpte en till tvättmaskin, egentligen hade vi tänkt lägga de pengarna på service på bilen men nu köpte vi en "billig" maskin så kommer vi förhoppningsvis att ha två maskiner i framtiden. Frågan är bara vart vi ska få plats med en till? Ett alternativ är att ha en i källaren men ett annat kan vara om vi bygger om lite i badrummet och tar bort garderoberna och ställer ena tvättmaskinen bredvid torktumlaren och har två överskåp ovanför istället för garderoben 🤔. 
Jaja, huvudsaken är att vi nu kommer att kunna fortsätta tvätta i väntan på lagning av den "gamla" maskinen. 

Så man kan säga att hela lördagen gick åt till att först faktiskt få lite sovmorgon för en gångs skull, barnen sov länge och när de väl klev upp så höll de sig snällt i soffan och kikade på tv. Sen klev vi upp och åkte till stan, kom hem lagom tills att det var dags att laga middag och nu kikar de mindre barnen på film och har just ätit lite lördagsgodis. 



Fredag, en extra lugn sådan...

Jag började dagen med att besöka barnmorskan kl 09.00, allt såg bra ut och bebis har sjunkit men huvudet är fortfarande rörligt. 
Jonna var också med, hon var ledig från skolan pga att hon drog ut 2 tänder på torsdagen och hon följde med mig för att få ett nytt recept på sina p-piller. 

När vi kom hem lagade jag lunch, vi åt, Minnah skulle sova och farmor som slutade tidigt sa att de barn som ville fick komma över och vara där en stund. 
Det blev bara jag, Jonna, Göran och Hilma, som hade feber för andra dagen i rad, som var hemma och jag lade mig på soffan för att vila. Jag somnade och sov men det kändes som att jag bara sov till hälften, sådär mellan sovande och vaken, väldigt störande och inte känna sig utvilad trots att man sovit 2 timmar! 

Middagen lagade jag i tid, trodde jag, vi brukar inte ha några tider att passa men Disneys "Descendants3" hade premiär på Disneychanel kl 17.30 och barnen hann precis få i sig middagen innan den började. De mindre barnen som var hos farmor tog lite tid på sig att komma hem så de missade början av filmen men det gjorde inte dem något. 

(null)
Filmen verkade vara bra 😊

Resten av kvällen, när barnen somnat blev lugn, jag började kika på en film, valde bara en lite snabbt och ja den var inte superbra men ja den gick att se. 

Fixk förresten hem ett paket från Ellos också, skor till Meja, tröjor till Casper och Göran. 
Casper testade en av huvtröjorna som Göran beställt, lite stor även för Göran men Casper drunknade i den 😂

(null)

Mamma ringde också så vi pratade en stund, det var innan vi kikade på film. 

En dag i stan...

Igår onsdag, när vi lämnat Lilly och Louie på förskolan, och hämtat Theo på skolan då han kände sig tussig så åkte vi mot stora staden, Östersund. 
Först var vi på Jula och köpte glödlampor och sen på XXL för att köpa fuktisolera till barnens nya stövlar, beställde 8 par förra veckan. 
Sen en sväng in på djuraffären för att köpa en ny burk med godis till Tyra, hol verkligen älskar de pyttesmå godisarna som ser ut som små "hundben". 

När vi var klara med alla "att göra" då åkte vi ner på stan där Göran lämnade av mig, Theo och Minnah, den åkte han iväg för att rasta Tyra innan han åkte upp på kliniken på Campus för att vänta på sin tur. 

Vi gick först till Specsavers och bytte byglar på Mejas glasögon och sen gick vi och kikade efter en vattenfast kajal till svärmor. 
När vi var klara så blev det lunch på Sibylla innan vi gjorde ett litet besök på Salongen, kissade, bytte blöja och pratade lite innan vi tog en promenad upp till Campus.

(null)

Det var inte speciellt kallt egentligen men det blåste isande vindar och det var skönt att komma in i det varma väntrummet där vi skulle vänta på att pappan skulle bli klar. 

Det fanns en liten hörna med några få leksaker och där lite de väldigt snällt i ca 20 min, sen spårade det ur, Minnah hade inte sovit så mycket, så jag klädde på den och så gick vi omkring en stund ute på området istället. Minnah myste i vagnen men somnade inte. 

(null)

Efter sammanlagt 1 timmas väntan så gick vi in igen och frågade i receptionen när de trodde att han var klar och det var förseningar så ca 40 min till. De fixade så vi fick nycklarna till bilen och sen åkte vi en sväng. Theo köpte glass på Mc Donalds och Minnah skulle sova, tänkte jag men hon höll sig vaken. 

Klockan var 15.25 när Göran klev in i bilen och vi kunde åka hem. Förseningar blir ju ibland och inget man kan göra något åt även on det hade underlättat om jag vetat om det innan vi gick för att möta upp honom, vi hade kunnat hitta på något nere på stan tex. 

När vi kom hem så satte jag igång med middagen direkt, hade förberett på morgonen genom att skära upp både kyckling och bacon så att det bara var att börja steka. Flygande Jacob stod på menyn och innan 18.00 var middagen på bordet. 

(null)

Vi åt och sen var det dags att natta barn. 

Alla barnen som var hemma kom hem samtidigt vid 15.00 och passade på att fika födelsedagsfika för Hilma som inte hanns med dagen innan. Det hade gått jättebra, de hade både fikat, plockat ur diskmaskinen och fyllt den igen, tvättat en maskin med Louies kisskläder från dagis och precis stoppat in det på tork i tumlaren när vi kom hem. 

Apropå Louies kisskläder så har han senaste veckan, ganska de senaste 2 veckorna kissar på sig så gott som varje dag på förskolan... vet inte riktigt vad det beror på, att han "inte har tid" eller att han bara gör det för att han kan? Kanske personalen inte påminner honom som tidigare eller en kombination 🤔 tror mest att det är en fas och en sorts protest då han varje morgon säger att han heller inte vill vara på förskolan men att vi lämnar honom ändå (3 dagar i veckan) och han sen leker bra hela dagen och är på gott humör vis hämtning. 
Just denna dag så sprang han glatt in utan att ens säga hej då!  😃








Hilma 10 år!!!

(null)

Idag har vi firat Hilma som fyllt 10 år idag! 
Födelsedagsbarnet får bestämma middag och först valde hon "Flygande Jacob" men då pappan var lite extra sugen på pizza och föreslog det så nappade hon direkt. Så det blev snabbmat/hämtmat idag, inte ofta vi gör det men vid speciella tillfällen. 

Det handlades även till födelsedagsfika men det tar vi i morgon efter skolan och innan middagen som vi tänker får bli lite senare än vanligt. 

Jag hade tänkt ta en bild på Hilma från idag då hon haft många små flätor i håret i flera dagar och sparat med att ta ut dem tills idag, men tror ni jag kom ihåg att ta den dör bilden!? Nej! Jag tror nog att kruset är kvar även i morgon så jag får försöka ta bilden i morgon istället 😊

Men stort grattis igen till dig älskade Hilma ❤️❤️❤️ lillgammal, tjurig och hjälpsam med ett stort hjärta precis som alla dina underbara syskon. Vi älskar dig otroligt mycket! ❤️

(null)
Nu uppdaterad med ny bild 😊

(null)
Inte lika krusigt idag dom igår men ändå mycket kvar 😊


Måndag och kort besök hos Tandläkaren.

Igår var det måndag och en ny vecka, inget speciellt denna dag egentligen, tvättade och plockade, eldade, vi åt lunch, barnen kom hem från skolan, vi lagade och åt middag osv. 

Klippte Görans moster som vågade sig på en kortare frisyr. 

Jo sen har jag ju haft ilningar i en tand innan helgen och bokade en tid för att kolla upp det men allt såg bra ut, fick lite extra fluor på tanden bara. 

Fikade fralla med Dallassallad, skinka och gurka på, när barnen lagt sig. 

Hamburgerbröden som jag bakade

Här kommer länken till receptet på hamburgerbröden som jag bakade. 
Personligen så tänker jag att har man honung i så behövs inte sockret och jag strödde på sesamfrön innan gräddningen men det kan man ju göra som man vill. 
Jag bytte dessutom ut ca 2 dl av mjölet till grahamsmjöl för att få dem lite grövre och för smakens skull 👍🏻
Dessutom så gör jag oftast så när jag bakar att jag bakar ut bröden/bullarna direkt när degen är klar och låter dem jäsa på plåten längre istället för att först jäsa, baka ut och jäsa igen, så gjorde jag även denna gång och då kan man ha lite lägre temperatur på mjölken om man vill, lite beroende på hur länge man kan låta bröden jäsa. 

Dessa bröd kommer jag i vilket fall göra igen 😊


https://www.tasteline.com/ingrediens/jast/

Lördag och söndag, trög helg...

I helgen har Göran jobbat och det känns som att timmarna smygit sig fram, jag vet inte men det känns verkligen som att tiden gått väldigt sakta, men det är väl kanske för att jag blir så rastlös och inte kommer mig för att göra annat än att försöka vara tillgänglig hela tiden... rätt som det är måste man släppa allt och hjälpa någon och då funkar det inte om man är mitt uppe i något... 
Spelat lite kort, fixat lite tvätt, lagat mat och annat går ju an, då kan man avbryta ganska snabbt.
 
Igår som då var lördag så var i alla fall morgonen lugn väldigt länge, jag Lilly och Louie låg och sov, jag halvsov, tills klockan var strax innan 09.00 och då klev vi upp för att duka fram frukost, Meja var snäll och gick ut med Tyra som fortfarande också sov. Hade dock varit ut med henne under natten då jag vaknade av att hon tassade omkring i sovrummet, tur man är lättväckt, oftast i alla fall.
 
Barnen fick inte lov att ha några skärmar innan Minnah skulle sova, utan då nöjde de sig fint med att spela spel, rita och bygga pussel. När sen Minnah skulle sova så fick de ha skärmtid, lugnast så, även om det föll sig så att Minnah sov ute i vagnen igår, men det kan vara skönt för alla med en lugnare stund.
 
Till middag igår blev det schnitzel och ris och jag gjorde vitlöksris denna gång, det var ganska länge sen sist och Casper blev lite extra glad, även om han helst äter det till kyckling och tillhörande lök och tomatsallad.
 
Barnen fick sen sitta uppe och kika på tv lite extra länge igår eftersom de visade en film om Alfons Åberg som var lite längre och alla utom Minnah satt intresserade och tittade. De fick lägga sig ganska precis lagom tills att Göran kom hem från jobbet en stund innan 20.00.
 
 
Idag söndag var inte morgonen lika lugn, ett tag skrek Theo och Louie så jag trodde de skulle ha ihjäl varandra men de bråkade bara om bilarna (tror jag det var), det lugnade sig ganska snart, innan jag hann komma upp ur sängen.
 
Jag tog en promenad med Tyra innan jag lagade frukost, men idag blev det lite senare än tänkt då vi väntade på Casper som var ut och sålde en bil, vår bil iofs men eftersom Göran jobbade så sköte han affären. Egentligen var det ingen som var speciellt sugen på att sälja den fina gröna volvo 240 men vi använder den för lite och behöver pengarna för att lämna in jobbilen på service, kamremsbyte är ju som alla vet inte direkt billigt och vi behöver bilen för att ta oss (nu bara Göran då) till och från jobbet.
 
I alla fall så fick vi i oss frukost och i sista sekund blev vi påminda om att de 4 barn som sjunger i kören skulle befinna sig i kyrkan för uppträdande på gudstjänsten kl 11.00!!! De har tjatat och pratat om det hela veckan och när det väl gäller så är det som bortblåst och ingen kommer ihåg... men på 5 min var de klara och iväg, Casper var snäll och skjutsade dem.
 
De mindre barnen ville lyssna på musik och dansa en stund innan Minnah skulle sova, härligt att de gillar att röra på sig.
 
Jag hade egentligen en tanke om att vi skulle gå ut idag men eftersom flera varit tussiga under veckan och ingen av barnen sa något om det förrän närmare middagstid så blev det inte av, och Minnah sov dessutom bara 1 timma så hon var inte på sitt bästa humör. Samtidigt skulle vi hinna med lite helgys med film och havrebollar som Hilma och jag bakade igår... ibland räcker inte tiden till samtidigt som den somjag nämnde i början av inlägget kan gå väldigt sakta.
 
Det var tänkt att vi skulle äta blodpudding och potatisbullar till middag idag, något som barnen sett fram emot men det fanns så mycket rester från veckan + att Casper inte skulle äta hemma så vi rensade kylskåpet.
 
Det fanns:
Schnitzel och ris
Korv och potatis
Hamburgare
Köttfärssås och pasta
 
Jag gjorde en lista med hur många portioner av verdera rät som fanns, sen frågade jag alla vad de helst ville ha och tänka sig att sen när jag sammanställde listan så blev det precis så att alla fick det som de önskade och alla blev nöjda och glada, hur stor är egentligen chansen att det blir helt jämnt upp!?
 
Ja sen har ju alla i tur och ordning duschat och gjort sig klara inför skolan i morgon, söndagar har ju sina rutiner de också på sätt och vis.
 
Göran är påväg hem från jobbet nu och alla de små sover och de lite större lade sig för ca 30 minuter sen, Jonna har duschat och nu tänkte jag att vi kanske skulle ta oss lite fika och umgås lite innan även hon ska sova.
 
"Kissen" som varit ute och sprungit mest hela sommaren har börjat komma hem och in alltmer nu när det går mot vintern <3.
Hon gillar inte Tyra så mycket men det finns samtidigt väldigt många rum i huset där hon kan smita undan henne och hon är ju inte dum, hon älskar att mysa i barnens sängar.
Så ullig och go!
 

Bullar, ost & kex, skruva bil och 2 veckor (ich) kvar...

Torsdag och Louie fick ju välja själv om han ville till förskolan eller inte, först var svaret nej, han ville vara hemma men sen ändrade han sig och ville dit. Dock protesterade han när de väl var framme men vi vet ju att det går över och det är någon typ av fas han är inne i för sen går allt hur bra som helst och han valde själv. 

Jag lämnade in däck för påläggning i onsdags när jag åkte med Lilly till Hc och på torsdag var de klara och kunde hämtas. Göran hämtade den och plockade samtidigt upp Jonna. Jonna köpte med sig blå karamellfärg för att göra färgglada bullar senare och Göran köpte med sig ost, kex och choklad hem, faktiskt många gånger godare än godis. 

Vi åt falukorv, potatis och senapssås till middag och sen bakade jag och Jonna bullar under tiden som pappan såg till att de små kom isäng och sen dukade vi med ost och kex. 

Idag fredag började med frukost i vanlig ordning men idag blev det fil vilket betyder att jag kan ligga kvar lite längre i sängen. För även om havregrynsgröt i vanliga fall går snabbt att koka så går det inte kloka snabbt när man ska koka till 14 personer och dessutom få en bra konsistens. Receptet på påsen går inte att följa när man ska göra så mycket, då blir det mer som en välling... men jag har prövat mig fram och hittat de bästa proportionerna mellan baren och gryn (enligt mig). 

Efter lunch som vi åt vid 11.30 så gick vi alla ut, först Göran som tig med sig Ninni, Theo, och Louie och sen hjälpte jag Lilly innan jag gräddade hamburgerbröden till dagens middag, jag snodde ihop en deg en stund efter frukost. 
Under tiden som bröden gräddades lade jag även Minnah för att sova, hon fixk sova inne eftersom vi skulle vara ute, hade barnvakten med ut. Varför inne när vi ska vara ute kanske ni undrar??? Jo för jag kände på mig att morgonens osämja mellan syskonen skulle fortsätta ute och då skulle inte Minnah få sova i lugn och ro så därför ett säkrare kort som visade sig vara en mycket smart drag. 

Ute "lekte" barnen, läs bråkade, retades, tjatade och gnällde på allt mellan himmel och jord. Nä kanske inte så farligt men Lilly är ju fortfarande elite tussig så därav dåligt tålamod. Louie som allt som oftast ska vara grinig och bestämd, Theo som var på rethumör och Ninni som inte visste vad hon skulle hitta på. 
Göran bytte i alla fall bromsskivor bak och belägg runtom på Mondeon samt lade på vinterdäck. Theo och Ninni hjälpte till att skriva på och av hjulbult, Louie cyklade mest och Lilly frös. 

Vid 15.00 kom skolbarnen hem och då hade även Minnah precis vaknat så vi gick in och pt bullar, kanelbullens dag idag! Göran stannade ute och bytte däck på Tourneon också, skulle byta belägg var det tänkt men de som satt på var bättre ön han trott så vi spar bytet till senare. 

Göran tog sen med sig Meja och åkte till Åsarna för att hämta paket, vi beställde nya stövlar till barnen härom dagen. Dock fick han inte med sig några stövlar hem... paketet som var där i förmiddags var borta... något missförstånd av någon så förhoppningsvis får vi reda på vart det tagit vägen på måndag. 

Jag var en snabbis på Tempo och handlade innan jag började med middagen. Göran kom hem mitt i stekningen och tog över den så skar jag upp tillbehör och dukade bordet. 

Bröden blev goda, och snygga, har tyvärr ingen bild... och skal blev mätta, utom Lilly som gått tillbaka febern igen och sovit på soffan sen 15.00... 

Efter middagen stökade jag undan i köket, alla barnen utom Casper kikade på något spännande program på barnkanalen och jag tog en dusch innan det senare ön vanligt var dags för de små att lägga sig.
Lilly som inte pt någon middag fick i alla fall i sig lite fil innan hon lade sig. 

Vad som händer och sker resten av kvällen får vi se, jag har inga planer och jag har ingen aning om vad de andra tänker och tycker. Bara jag, Göran, Casper och Isak uppe

(null)
Gårdagens "ostbricka"

(null)
Efter-frukost-mys i soffan. 

(null)
Theo skruvar. 

(null)
Vecka 38+0 idag... känner mig ganska stor och tung nu...

Från feberfri tisdag till onsdag med besök på akuten...

Tisdag, Towe och Lilly var hemma, Lilly hade ingen feber på hela dagen, Towe hade lite feber men kände sig tussig. 
Louie åkte på förskolan, lovade honom att vi skulle handla när jag hämtade honom senare. 

Utvecklingssamtal med Jonna vid 11.00 var inbokat och det blev jag som åkte iväg till det, allt går bra, och hon uppnår det som hon velat förbättra sen sist, alla nöjda och glada. 

Kycklingstroganoff till middag och Casper kom hem igen och är redo för 3 dagars praktik 😊. 

Igår var det onsdag, Lilly var redo för förskola, dock hade hon lite ont i magen men ville gå ändå, tänkte att det inte var någon fara, hon hade nyss varit på toaletten. 
Men strax efter 10.00 ringde denoch sa att hon verkade ha ganska mycket ont i magen så jag hämtade hem henne. 
Ganska snart kände jag att hennes feber var påväg tillbaka och hon höll sig för magen, fick panik för att hon trodde hon skulle kräkas men fick så småningom i sig lite fil och yoghurt. 
Hon vilade sen på soffan men flera fången satte hon sig tvärt upp och bara skrek för att magen gjorde ont... sen somnade hon sen stund men efter det hände samma sak. 
Jag ringde hälsocentralen och vi skulle få komma in, åkte vid 14.30 till Svenstavik. 
Där konstaterades hög feber, snabb puls och även hög sndningsfrekvens och lite för ont i magen för att kunna utesluta något allvarligare, så vi fick remiss till Östersund. 

Vi kom in till Stan strax innan 17.00, anmälde oss, såg till att Lilly lämnade urinprov och sen satte vi oss och väntade. 
Innan kl 20.00 hade vi blivit intagna av sköterskorna, fått ett rum och haft 2 läkare och en läkarstudent som undersökt henne och förutom att Lilly, som mig, var väldigt hungrig så hade magen slutat göra ont nästan helt så vi fick åka hem. Men först gjorde vi ett stopp på Max för att äta och sen ett stopp för att tanka bilen. 
Känns både skönt att det inte varnade vara något allvarligt samtidigt som det känns "onödigt" med så många timmar för att kolla upp vad det kan vara och man inte kommer fram till något speciellt. Men speciellt med magen är det ju extra viktigt att verkligen kolla upp och vi fick ju relativt snabb hjälp 😊. 

Trots att Lilly sov i bilen både på vägen dit ich hem så somnade hon gott i sin säng när vi kom hem och sov hela natten utan att vakna, skönt för både henne och oss! 

Nu har det hunnit bli torsdag och klockan är snart 10.00. Lilly är såklart hemma pga gårdagen med både mage och feber, Ninni har också fått feber och Towe är fortfarande hemma men tror hon kommer vara pigg nog att gå på skolan i morgon. 
Louie fick själv välja om han ville vara hemma eller åka till förskolan och först valde han hemma men i sista sekund ville han dit, dock protesterade han som vanligt när han väl ska lämnas men det går alltid snabbt över 

(null)
Hc...

(null)
Presenter efter stick i fingret. 

(null)
Bedövningskräm för säkerhets skull...

(null)
Intagen på akuten, fått armband med namn och fortfarande hög feber. 

(null)
Gick nyss promenad med Tyra och idag snöar det igen. 
(null)


Söndag, feber, måndag, snö...

Jag brukar inte gilla söndagar, de blir sällan så lugna, sköna och slappa som man önskar + att det sen länge varit en dag då barnen ofta är trötta och griniga... senaste året har  det inte alltid varit så men i förrgår var verkligen en sån söndag som man helst hade hoppat över...

Egentligen var allt lugnt men det var bara så att det konstant var några som tjafsade, var osams, surade, skrek, grät eller ylade rakt ut bara för att protestera och jag höll på att bli galen! Eller egentligen inte galen, det var bara att "härda ut" och lugnt och metodiskt se till att det som skulle göras blev gjort. Alla skulle duscha innan dagen var slut, middagen skulle göras och serveras och sen skulle köket röjas innan kvällen och nattning av små barn. 

Casper och Göran var på auktion i Oviken ovh kikade, hittade lite smått och gott som följde med hem. 

Kvällen kom, barnen lade sig och jag kunde inte riktigt hålls mig vaken i soffan och lade mig en stund innan alla andra. 

Igår var det måndag, den var dock ganska lugn ändå, förutom att Theo och Louie var väldigt rastlösa men det var inte så bra väder för att vara ute och Theo som hade feber i söndags skulle ta det lite extra lugnt för att förbli feberfri. 

Casper hittade en bil i Sveg som han ville köpa, 4 min innan bussen till Rätan gick från stan såg han den och sprang till bussen och hann med den. 
Han var hemma strax innan 19.00 och jag åkte med honom till Sveg så körde jag därifrån och hem sen, han äger nu ännu en Volvo, 3:e som gan tänker sig att ha som vinterbil, får se hur länge den stannar. 

Jag och Göran satt uppe till strax innan 00.00, nu var det Lillys tur att ha feber, den kom smygande under dagen. Hon låg på soffan och halvsov tills vi skulle lägga oss. 

Louie kom också smygande under natten, Göran blev kvar på soffan. 
Vid 04.00 tiden känner jag hur jag blir både varm och blöt och under att Louie kissar i sängen där han ligger tätt intill mig. 
Det hinner inte komma på täcket och vi springer på toa, sen lägger vi en tjock, dubbelvikt handduk i sängen och somnar om igen, ingen idé att väcka hela huset 2 timmar innan det är dags att kliva upp. 

Så idag har Lilly varit feberfri men hemma från förskolan, Louie var dock där. 
Towe som tog vaccin igår hade feber i morse och fick vara hemma. 
Jag har tvättat en del men annars tagit det ganska lugnt då jag har haft lite ont i huvudet större delen av dagen, för lite sömn och vatten tror jag. 

Nu är det åter kväll och typ alla har lagt sig, Minnah fick feber på eftermiddagen och hade 39,0 grader nu när hon lade sig strax efter 20.00, många som har feber till och från nu. 

I morgon är en ny dag och både Lilly och Louie är nu redo för förskolan och ska ev ha med sig kompis hem. 

Jo men just ja, sent igår kväll, i natt och större delen av dagen har det snöat, inget som lagt sig riktigt, bara fläckvis så det lär smälta bort helt skulle jag tro. 

(null)
Denna bild tog jag igår kväll när vi kom hem från Sveg. 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus