Loppis, stickning och annat...

Vi har börjat gjort om lite här hemma nu, Casper har bytt rum med Jonna och Meja, sen är det bara vår dubbelsäng och Melvin som ska flytta in hos Casper så är det klart uppe. Vi har även sålt crosstrainern som mest stått där uppe och tagit lats och samlat damm. Köpte den för några år sen med tanken att jag kunde träna på den även fastän barnen var uppe, hemma och vakna men det gick inte alls, blev bara stressande tyvärr, promenader ute i friska luften är mer min grej, när jag väl får tid för det.
 
Vår soffa lade jag ut på annons och en tjej kommer och hämtar den på lördag, sen är det bara att vänta på vår nya soffa, jag längtar tills vi får bädda ner oss i den och känner redan nu hur gott vi kommer att sova.

 
I helgen var vi ute och stökade lite, plockade bort och gjorde höst, sen åt vi tacos och bakade med barnen, Göran bakade med Jonna och jag bakade med Towe och Ninni. Towe valde att göra en kladdkaka och Ninni fick göra chokladbollar. Jonna och pappan avancerade med att baka en äppelmarängkaka, detta gjorde vi på lördagen.
 
I Söndags var jag och Lilly i stan HELA LÅNGA DAGEN!!! Det var loppis på Folkets hus och kusin Mikaela hade frågat om jag skulle in, hade inte tänkt det med förmodade att de behövde någon att åka med så jag tänkte, varför inte!?...
Jag som inte skulle handla något speciellt fyndade massor av kläder till barnen, mycket för 10kr/plagg men mest 5kr/plagg och det är ju nästan gratis.
Loppisen var öppen till 14.00 men sen hade jag lovat att skjutsa så att både Mikaela och hennes mamma fick handla + att vi hade lite andra olika ärenden så vi var hemma någon gång efter kl 20.00 om jag inte minns helt fel..
Theo hade inte somnat ännu när vi kom hem och både han och Lilly blev jätteglada och speedade av att se varandra, så härligt att se, de var verkligen SUPERGLADA!!! de fick leka av sig en stund innan jag först nattade Theo och sen Lilly som under tiden fick mysa med pappan.

Liten börjar bli stor <3

Sen var det plötsligt ny vecka igen, måndagen fick vara väldigt lugn och slapp, Theo somnade med pappan på soffan efter lunch, ibland kan det vara något av det mysigaste som finns <3Samma dag kom älsklingen som varit på affären för att köpa potatis hem med en bukett rosor <3<3<3, han är ju det underbaraste som finns och det blir man extra påmind om såna gånger, älskar honom verkligen så det gör ont på riktigt om jag känner efter.

 
Igår tisdag skulle Göran på ett möte i Svenstavik så jag och de två minsta hakade på, lika bra att passa på att hälsa på familjen Nilsson innan de båda börjar jobba igen, då kommer det inte alls att finnas lika mycket tid.
 
Idag var det vi som fick besök, fam. Nilsson tyckte att det var sååå länge sen vi sågs så de kände att det verkligen var dags för ett besök, det var ju nästan 24 timmar sen vi sågs!!! Hahaha, de är så välkomna, de är vekligen inte till någon som helst belastning, snarare tvärt om <3.
 
Jag sov inte så många timmar in natt, satt uppe sent och sen har Lilly vaknat flera ggr så det kändes inte jätteskoj att kliva upp och börja dagen men det var/är ju ett måste så då passade jag på att experimentera lite med surdegen som jag fick ta över av Görans mosters karl, de kom med den härom dagen och jag matade den igår.
I alla fall så testade jag att göra kanelbullar med surdeg som enda jäsmedel men jag skulle nog ha haft några gram jäst i för att få lite extra fart på den... smaken blev det inget fel på, bara lite kompakta...
Jag satte även en fördeg som jag satte en deg med nu ikväll och den ska nu stå i kylen tills i morgon då den ska gräddas, får se vad det kan tänkas bli för resultat, man måste ju testa :).
 
Förutom det så kom jag över lite baby-ull-garn för några veckor sen och har nu tänkt att jag ska sticka lite till både Lilly och bebisen i magen. En hjälmmössa åt dem var ska det bland annat bli och så kanske några sockor, men jag blev lite sur då jag inte hittar mönstret som jag stickat efter flera gånger förut... var så säker på att jag hade det uppe pland garnerna men hittar det icke...
Har istället fått leta på nätet men jag hittar inte riktigt något mönster som jag känner att jag klickar med... jag kan ju vara lite petig på den biten med att det ska kännas "rätt" med både beskrivningar och recept...
I alla fall så har jag nu hittat ett som jag ska testa, testade ett annat igår men jag tröttnade och repade upp när jag gjort en halv mössa, blev ojämt + att jag tappade en maska så det blev ett hål... Blir ju lätt så när man inte stickat på evigheter, ser det som att det bara var bra att jag fick öva in tekniken lite igen och nu med den nya känns det mycket bättre men det är frustrerande att det finns så många olika vis att öka maskor på... gaaaahhh...
 
Fick även ett fint meddelande av en fin person som skrev att hon följder min blogg och har gjort det ett tag, hon tycker att vi verkar vara en härlig familj och förmanade mig att UPPDATERA OFTARE!!! Så jag ska försöka göra det, mycket lättare nu när nätat räcker till oss alla utan att det måste lagga en massa ;P.
 
Nu dricka lite te och sticka lite till på mössan innan jag ska sova, puss å god natt <3


Nu är det dags igen... att göra om lite här hemma...

Som jag redan skrivit tidigare så känns det som att det är dags att göra om lite här hemma vilket i detta fall innebär att flytta runt och möblera om lite... eller kanske ganska mycket!?
 
Vi har i alla fall beslutat oss att sälja vår fina soffa som vi köpte för knappt 2 år sen och istället köpa en rejäl bäddsoffa som vi då ska sova i, på så sätt så blir det ju ett till rum som vi han dela ut till barnen.
Tanken är att Lilly och Theo ska ta det lilla rummet (intill vardagsrummet) som vi har nu och sen så ska Jonna och Meja byta rum med Casper på övervåningen och Melvin ska i samma veva flytta in med Casper, de ska få ta vår dubbelsäng att dela på.
Jonna och Meja ska få fortsätta dela rum och i det största rummet blir då Hilma Towe och Ninni kvar, det är väl egentligen de som är i den bästa lekåldern, de kommer att ha kvar de flesta leksakerna där inne och så flyttar vi in lite av de leksaker som passar Theo och Lilly in i deras rum.
Funderar även på att kanske ta in vårt gamla köksbord och kökssoffa till stora rummet så att det finns plats för att sitta och pyssla och rita för just nu så måste de sitta i köket och trängas med sånt. Det bästa med att ev ta in bord och soffa är att det då även kommer att finnas extra matplatser de gånger som vi har gäster.
 
I alla fall så är gamla soffan på god väg att bli såld, nya soffan beställd och idan när vi ändå var in till stan så var vi in på Jysk och shoppade bäddmadrass, madrasskydd, lakan, kuddar och täcken, lika bra att förnya allt på samma gång så kan Theo och casper ta våra gamla täcken och några av bernen kan få byta ut sina sladdriga kuddar mot de vi har nu som är bra mycket skönare trots att de har några år på nacken.
 
Jag tror och hoppas att detta kommer att bli en bra lösning för alla, i alla fall ett bra tag men jag vet ju att det kommer att bli mer ommöbleringar i framtiden allt eftersom barnen växer och deras behov ändras.
Lillebror kommer också att få sova inne hos Theo och Lilly senare men först får han sova med oss i vardagsrummet, antingen i vagnen eller i babynestet hos oss på soffan, eftersom vi valde en stor soffa så kommer det att bli plats över i huvud/fotändan där någon utan problem kan sova.
 
Soffan kommer mest troligt nästa vecka men vi ska börja flytta om lite på övervåningen innan dess, Jonna och Mejas rum går ju att göra klart och nästan hela Caspers och Melvins, sen kommer ju resten att gå ganska så snabbt.
Blir spännande att se hur det blir och väldigt spännande att få bädda ner oss i soffan på kvällarna, tror faktiskt att vi kommer att sova bättre där med vår nya madrass, täcken och kuddar än vad vi gjort i sängen :)
 

Varit på ultraljud och kikat på lillebror <3

Idag var det äntligen dags för RUL (rutinultraljud), äntligen fick vi se vem som bor där inne i magen <3.
 
Jag har ju känt fosterrörelser sen länge och tänkt att jag skulle inte bli förvånad om jag skulle vara längre gånget än vad vi räknat ut efter senaste mensen och när vi kikade på skärmen så kändes det direkt att bebis var större än vad det brukar vara på rul.
 
Hon frågade om jag hade bokat en sen tid eller fått den så sen, jag sa att jag skrev in mig i vecka 16 och fick inte tiden förrän idag och nu är jag i vecka 20 sa jag... hon svarade med att hon trodde att jag var längre gånget än bara vecka 20 och det visade sig efter alla mätningar att jag är i vecka 22 (21+6).
I och med denna framflyttning så är nu bebisen som faktiskt är en lillebror beräknad till den 27 januari istället för 12 februari!!!
 
Casper var i stan med skolan idag och vi hämtade upp honom när de var klara för att åka tillbaka till skolan, vi hade tänkt att han kanske kunde passa Theo och Lilly när vi var inne på sjukhuset men det blev som så att Göran stannade med de två i bilen och Casper fick följa med in och uppleva sitt första ultraljud (tror det var första).
Casper var säker på att det skulle vara en tjej men jag fick känslan av att det var en pojke och efter en närmare titt så var det ingen tvekan om att det var en snopp där mellan benen.
 
Jag funderade först på om vi kanske skulle låta bli att kolla kön men det käns som att vi väljer det lite mer praktiska, fundera på namn, ta fram rätt kläder direkt och sen vill ju alla syskonen så klart veta så det kändes bäst, sen så var ju såklart vi också väldigt nyfikna :).
 
I alla fall så brukar ju jag ta den första magbilden i vecka 20 men eftersom det är lite för sent nu så tog jag en idag, vecka 22+6 vilket betyder att jag i morgon går in i vecka 23.
 
Magen idag, vecka 22+6
 
Lillebror i profil <3
 
Bild 1; en fot
Bild 2; profil
Bild 3; en snopp
 
Några fler bilder i profil, på den nedersta har han handen vid näsan
<3
 
Nu ska vi bara börja spåna lite på namn till den lille, har några som vi pratat om men det lär ju bli en hel del diskussioner och funderingar innan vi är överens ;P
 

Lilly 10 månader!!!

I söndags blev Lilly 10 månader, tiden går fort liksom hennes utveckling. Hon ålar fortfarande likt en militär på övning, det går ju fortare än att krypa.
Hon reser sig upp mot det mesta och har nu även börjat gå längsmed möblerna och härom dagen fattade hon galoppen med att sätta sig upps jälv också och då blev det genast mycket roligare att vara och leka på golvet, en mycket mindre frustrerad bebis.
 
Hon skrattar med när vi andra skrattar, gillar att busa och att gosa, vill helst vara nära men inte alltid så stilla.
Nätterna är lite mindre oroliga nu också, inte som det var för någon månad sen att hon vaknar jättelätt och flera gånger/natt.
 
Vad det gäller maten så har jag gett upp det där med att laga mat till henne för att hon kanske ska gilla det... hon får äta av det vi äter i den mån det passar och sen har jag lite köpta burkar i kylen med sånt som jag vet att hon tycker om.
Gröten på morgonen är numera helt vanlig havregrynsgröt med hemkokt plomonpure till och det kommer jag att köra med så länge det passar damen, dumt att exprimentera med något som funkar.
 
Alla barn är ju olika men Lilly är speciell på många sätt, fast när jag tänker efter så har nog alla våra varit det, det mesta har fungerat lika men det finns vissa saker hos alla som inte varit som hos de andra och tur är väl det.
 
 
Virkade små balerinatofflor till henne förra veckan...
 
De ska virkas på en liten kant upptill så de inte glider av så lätt...
 
Men det var ju sött den stund som de satt på <3

Äntligen fredag!!!...???

Fredagar brukar inte riktigt vara vår grej... alla är trötta efter en hel vecka med tidiga morgnar och det brukar bli dagar som man bara måste härda ut mer eller mindre... tråkigt nog...
Idag har verkligen varit en sån dag, Theo har gnällt, skrikit, grinat och varit missnöjd mest hela dagen, måste vara minst lika jobbigt för honom som för alla oss omkring...
 
I alla fall, trots detta, eller kanske tack vare just denna dag som inte alls började bra så satte jag igång med att baka biskvier när Lilly skulle sova en stund på förmiddagen... varför börja med något sånt när man redan är trött kan man ju undra men jag ser det mer som att jag får någonting annat att fokusera på och så kanske barnen blir nyfikna och intresserade och glömmer bort att vara trötta och gnälliga, dagen går förhoppningsvis lite fortare...
 
Göran jobbade men var hem små snabbisar när han hade någon minut över, kollade läget, pussade lite på oss så att vi fick lite extra energi och sen iväg för att jobba igen <3.
 
På eftermiddagen när Theo och Lilly hade sovit så fick barnen klä på sig och gå ut, det var faktiskt +18 grader märkte jag helt plötsligt, såg så grått och trist ut inifrån och det har inte varit någon vidare värme de sista dagarna...
När skolbarnen kom hem fick de också vara ute en stund, jag fixade äppelbitar och sen fick de störe se efter de små en liten stund när jag skyndade mig iväg på affären för att hansla det som fattades till middagen och morgondagens frukost.
 
Sen gick allt lite i ett hela tiden och vips var klockan 16.30 och Göran kom hem från jobbet, jag som hade tänkt vara åtminstonde halfärdig med middagen då... men i stället så hjälptes vi åt och flera av barnen var med och kikade. Theo är nog mest med för att få hjälpa till och såklart smaka, idag speciellt då vi skulle äta pizza, Ninni och Towe vill gärna också smaka men är även intresserade av vad som faktiskt händer och sker...
 
Älsklingen gjorde pizzasalladen, idag hade jag köpt både röd och vitkål, lite mer färg om man blandar tänkte jag och det blev bra, han gjorde det grövsta och jag assisterade under tiden som jag stökade undan allteftersom det blev disk och skräp, sen fortsatte vi lika med det som skulle vara på pizzan, degen hade jag just blivit klar med när han som hem.
 
Efter lite stök och en stor dos tålamod så satt vi tillslut vid bordet och åt, klockan var nog strax efter 18.00, alla var hungriga och det var faktiskt ganska lugnt vid bordet, bara Theo som stökade lite som vanligt... vet inte alls vad han är inne i för period nu!?... hoppas verkligen att det går över snart...
 
Efter middagen då dukade Casper av bordet under tiden som vi gjorde barnen klar för sängen, fredagsmys är ganska sällsynt i denna familj, bättre att lägga sig i tid och vara pigg på lördagen och ev få vara uppe längre då. Inte ens någon film fick de se idag.
Göran satt inne hos barnen ikväll, jag skulle natta Lilly men hon verkade ganska pigg så jag stökade undan det sista i köket innan jag nattade henne, skönt att ha det gjort! Sen somnade hon sött utan problem, Theo däremot hade svårt att komma till ro och somnade inte förrän strax efter 20.00 då jag tog över för att Göran och Casper skulle åka till Svenstavik.
 
Varför åka till Svenstavik så sent en fredagskväll??? Jo det är inskrivning för konfirmanderna, de skulle ha det efter gudstjänsten som började 22.00 ( underlig tid...) de brukar ha det ca 1 gång/månad på en fredag efter "fredagsöppet" som anordnas för barn och ungdomar varja fredag.
De åkte lite tidigare för att hinna passa på att hälsa på Robert och Angelica en sväng, och så behövde Göran hjälp med datorn också ;P
Så snällt av honom att hjälpa till att natta barnen innan han åkte <3 det behövdes extra mycket idag!
 
Vi har nyss fått fibern inkopplad förresten :). Den har varit dragen in till huset ett tag men vi har nyss beställt leverantör och kopplat in, det blev "Bahnhof" som fiberleverantör och så valde vi viasat för tv... Vi fick tv-boxen igår och kopplade in men idag avbeställde/ångrade vi och ska beställa kanal digital istälet... Varför??? Jo för att vi inte alls gillar upplägget och sen går det inte att ändra ljudet på själva dosan till boxen och det är ganska så viktigt för oss att det fungerar för annars höjer vissa av barnen volymen hur mycet som helst! Just nu har vi tv:n inställd på en volym och då kan man med själva "paraboldosan" höja till en viss gräns bara.
Viasat tyckte det var en väldigt barnslig anledning att ångra oss men då får de tycka det, vi vill ha det som vi haft det hittills via telia, vi gillade inte själva viaplay heller... viktigt att man är nöjd om man ska betala massa pengar tycker jag.
 
Göran jobbar i morgon också men när han kommer hem så ska vi åka till stan och handla mat, vi tänkte egentligen göra det på onsdag då vi ändå ska på ultraljud men det är en massa annat också då på eftermiddagen så det kommer att bli så stressigt, Svärmor erbjöd sig dessutom att vara barnvakt i morgon eftermiddag <3 då går det ju mycket snabbare och enklare att handla och det uppskattas av både oss och barnen.
Bara matlista och handlingslistan som ska göras... brukar göra den lite i förväg men nu blev det ju bestämt idag att vi ska åka i morgon ;P.
 
Jag skulle nog kunna sitta här och skriva om allt och inget hur länge som helst men nu ska jag istälet viska klart den andra toffeln som jag börjat på, måste ju testa lite olika mönster för att se vilka man gillar... är ett mönster på virkade baby boots men jag tror det kommer att bli ett par utan skaft istälet, som små ballerina <3
 
Puss och god natt <3

Tandläkaren, virkad filt, sjuk Casper, tofsvipan, hyresgästföreningen...

I tisdags var det dags för ett tandläkarbesök för NInni, eller ja tandhygienisten för en koll, även jag hade en "årlig koll" men Jonna däremot skulle till tandläkaren för att ta en bild och se ifall en av kindtänderna har börjat komma igenom ännu... De kan inte börja dra tänder och planera för tandställning förrän alla tänder kommit och tyvärr så dröjer det nog ett tag till, men hon ska till tandspecielisten i Östersund till våren och då hoppas vi att det börjat hända lite mer. Just nu så finns det ingen mer plats i överkäken och ändå ska två hörntänder ner också...

Ninni var lite nervös så snuttarna fick följa med. Kontrollen gick jättebra och hon hade finfina tänder, påpekade lite framtändernas placering pga tummsugande men det går till sig sen. 

Virkade ju en filt i zigzag mönster för ett tag sen, knåpade även ihop en liten mössa av samma garn och ändå blev det garn över. Det var gammelmoster Hjördis som hade med sig en påse garn när hon var här sist och klippte sig, mjukt och härligt bomull/akryl garn. I alla fall så har jag kikat runt lite och blivit inspirerad att göra någon form av lapptäcke och jag hittade ett fint men ganska enkelt mönster på mormorsrutor och då passade detta garn bra att testa med. Det slutade med att jag virkade upp allt resterande garn och monterade ihop en gullig lite filt, nu är bara frågan vad nästa projekt blir!?... hihihiCasper var ju på skolan hela förra veckan ( vecka 36) trots att han hade ont i halen och var snorig, denna veckan frågade han om han kunde vara hemma måndag och tisdag för att se om det blev bättre eller sämre, det är ju jobbigt att gå och vänta på att det ska bryta ut och kännas sig sjuk... det blev lite sämre och han var hemma hela veckan (vecka 37). PÅ torsdagen var vi ute på promenad på förmiddagen, det var fint väder och en lugn promead är ju aldrig fel trots att man är krasslig. Vi gick en sväng till affären också när vi ändå var ute, Casper köpte munkar som han bjöd oss på senare, sina munkar åt han på vägen hem, snacka om att vara sugen och inte kunna hålla sig tills vi var hemma!
Göran jobbade fram till 12.00 och kom hem lagom till lunch.
 
Lillys hår fortsätter att växa och nu hänger luggen ner i ögonen och jag har börjat ha tofs i hennes lugg, hon låter den snällt vara och protesterar heller inte när jag sätter dit den, i lördags satte jag även i två snodar till så att hon fick två små "pippilotter" på sidorna också, så sött! 
Tina skrev och tipsade om att hyresgästföreningen skulle ha någon tillställning på torget i Svenstavik på lördag, hoppborg, aniktsmålning, popcorn, kolbulle och annat skulle det bjudas på. Först kände jag direkt att vi inte skulle iväg då alla fortfarande var lite krassliga, inte direkt sjuka men inte helt friska heller...
Men på fredagen ringde mamma oh frågade ifall vi skulle iväg, hon ville gärna gå med oss (är ju hon som bor i hyresrätt :P) och att vi skulle äta middag hos henne efteråt så det behövde vi inte tänka på och då tänkte jag om... varför inte åka!? Lika gärna som att bara sitta hemma... så jag tackade ja till erbjudandet och på lördagen efter frukost packade vi ut oss i bilen och åkte.
 
Vi parkerade hos mamma och gick därifrån, Tina & co. skulle iväg och grilla med Magnus syster så de skulle inte komma med men de hann vara med en liten stund så de mötte också upp oss där.
När vi kom dit så var det full fart direkt, hoppborgen som i stort sett var tom blev full direkt, frågekort delades ut som barnen skulle svara på och när man lämnade in den fick man välja en leksak i uybyte, alla utom Lilly valde ett munspel. Allt var gratis så popcorn och kolbulle var det bara att ta för sig av, kanske inte i valfri mängd men så att det räckte till alla.
Så småningom plockades det fram för ansiktsmålning, de var två som satt och målade och det bildades så småningom små köer. Ninni ville absolut bli målad men hade inte riktigt tid att stå i kö så det tog ett bra tag innan hon kom fram, det gick bra att sitta kvar i kön om jag satt där och hon hade lite popcorn att knapra på.
Ena tjejen gick därifrån innan det var vår tur, efter en stund frågade jag den andra tjejen om hon skulle komma tillbaka men hon visste inte... det började se ut som det skulle bli regn, jag har ju målat en del ansiktsmålningar på barnen här hemma så jag gjorde en chansning och frågade ifall det gick bra om jag tog den tomma platsen och det var inga problem.
Jag började med Theo och Ninni och sen kom det snabbt fler barn som ville måla sig. Det började regna nästan direkt när jag hade satt mig så jag målade 3 till barn innan jag fick vara taksig och säga stopp, klockan, gick, mina barn började frysa och vi skulle följa mamma på affären innan vi skulle hem till henne och värma oss och laga middag. 
Barnen fick lova att klä av sig till bara underkläder och krypa ner i soffan under filtar och kika på film när vi kom hem till mamma. Theo som inte ätit så mycket var lite hunkrig och fick en smörgås att tugga på under tiden som vi började med middagen, torsk med äggsås stod på menyn.
Tina & co. anlände inna det var dags att äta, Theo blev jätteglad när Märsta och Astrid kom och jublade nästan.
 
Efter att vi ätit så frågade jag barnen om någon hade lust att bada!? De brukar ju få göra det när vi hälsar på mamma och denna gång hann jag föreslå bad innan de hann börja tjata. Jag hade inte planerat något bad och hade inte med mig rena pyjamasar som jag brukar kunna ha men det fick gå ändå, kläderna de hade på sig var ju inte direkt smutsiga heller. Anledningen till badet var att jag tänkte att vu skulle tvätta av all färg i ansiktet på bernen innan vi åkte hem och då kunde de lika gärna få bada.
Det blev trång och intensivt i badet, blött för mig och Astrid som stod och såg på. Astrid ville också vara med och bada efter en stund men jag kände att det blev lite för "stökigt" för henne att bada med mina vildar så jag plockade upp dem en efter en och sen fick hon bada själv med Meja efteråt. Meja var den enda som avstod från att bara med alla de andra och det kan jag av någon anledning förstå ;P...
När alla var badade så åt vi glass till efterrätt innan vi klädde på oss och åkte hem. Alla utom Meja slocknade i bilen så när vi kom hem var det bara för dem att klä av sig, kissa och gå och lägga sig.
 
Efter en händelserik lördag kom en riktigt slapp söndag, alla barnen sov till nämare 08.00 (stor skillnad mot lördagen då Lilly vaknade vid 06.00 och sen kom de upp en efter en.
Vi åt en ganska lugn och mysig frukost och sen blev det film för de som ville och några andra ville sitta med sina plattor, vissa dagar mår man bäst av att bara göra ingenting, ladda om för en ny vecka.

 
Den nya veckan (vecka 38) har ju redan börjat och i morgon är det onsdag, måndagen var också ganska slö, Görans enda lediga dag denna vecka, men idag däremot har jag varit lite mer effektiv.
Först klev jag upp ganska direkt när klockan ringde, annars brukar jag snooza minst en gång, oftast två... alla åt frukost, skolbarnen gick till bussen och älskligen till Jobbet sen var det full fart på Ninni och Theo, Towe som inte kunde komma till ro med någonting och Lilly som var jätte trött vilket resulterade i att efter jag äntligen fått på alla inkl. mig själv kläder och hunnit borsta tänder så klädde vi på oss och gick till dagis. Hade tänkt ta bilen men alla hade antingen för mycket eller för lite energi så en promenad kändes bättre.
När vi var hemma igen så ville Theo ha åpple och kika på Emil, Lilly sov fortfarande, var ganska skönt att sitta och ta det lugnt en liten stund för sen har resten av dagen gått i ett... tvättmaskinen och torktumlaren har gått hela dagen och tvättkorgarna är så gott som tomma nu.
Theo följde med farmor efter lunch, de skulle åka och möta upp Patrik som skulle flytta en skogsmaskin och de har lovat Theo att han ska få åka både skogsmaskin och lastbil någon gång och idag var ett bra tillfälle.
Sen blev det hämtning på dagis men först en snabbis på affören och sen lämna av Melvin hos kompis. Hem och söva en trött Lilly, läxläsning, lagade hål på ett antal tights och sen vika lite tvätt innan det var dags att börja med middag och sen äta och duka indan innan Linn kom för at fixa frillan och efter det skulle Melvin hämtas. De andra barnen kröp i säng redan efter middagen (kl 18.00) vissa kvällar lyxar vi till det med film mitt i veckan om man lägger sig tidigare och idag fick bli en sån.
När Melvin var hemma igen så kom även Theo strax efter. Melvi och Meja pckade gympakläder och sen gjordes både Lilly och Theo klara för nattning och strax innan 20.00 så sov alla barn, utom Casper.
 
 Vi har börjat fundera på en bra plan för och tider när han ska vara i säng på kvällarna, hittills eftersommaren har det varit lite si och så men det ska vara en bestämd tid på vardagarna, lite längre tisdag och torsdag då han har kortare skoldag degen efter och sen längsta uppetiden på fredag och sen trappa ner till söndag då det ska vara vanlig tid igen... svårt det där...
Ska fundera klart och skriva ett litet "kontrakt" mad vad vi kommit överens om för muntligt avtal är inte lika lätt att hålla ;P...
 
Nu ska jag fortsätta sörpla på mitt te och kika på idol, hoppas att min röst som av någon anledning gav upp halvt idag, blir bättre tills i morgon. Känner mig inte sjuk på något vis men antar att det har något med förkylningarna som går att göra
 
Puss puss
 
Ska försöka komma ihåg att uppdatera med bilder också :)

Helgen, frysen och funderingar...

Göran har jobbat i helgen, bara till 12.00 lördag och söndag men det är ju alltid något och så är ju större delen av dagen kvar när han kommer hem igen 😊. 
I alla fall då innebär det att ingen av oss fick sovmorgon men vad gör väl det!? Det blir allt mer sällan ändå eftersom barnen nu är inne i de gamla vardagsrutinerna igen och vaknar tidigt vare sig det är vardag eller helg. 

Igår morse upptäckte Göran att fysdn stod öppen, Hilma som var duktig och hämtade ost till pizzan tidigare under lördagen hade glömt stänga ordentligt. Den hade som tur var bara varit öppen liiite så allt som var i frysskåpet var fortfarande frys och fick langas ner i frysboxen som vi har i källaren, vi tänkte att det var lika bra att frosta av när det ändå hade börjat bli "snö" där inne. 
När Göran kom hem vid lunch så hade allt tinat, jag torkade ur och sen åt vi lunch. 
Vi har länge funderat fram och tillbaka om vi ska flytta ner frysskåpet i källaren också, dit där det stod när vi flyttade hit...? Vi har ju ändå inte plats för det i köket så det har tills nu stått nedanför lilla trappan som leder till den riktiga källartrappan. Enda bra funktionen den haft eftersom den stått där är att vi haft katternas matskålar på den. 
Göran och Casper bar ner skåpet, vi rensade ur "jordkällaren" (ett litet mörkt rum) där det ställts lite av varje under åren, tanken är att frysboxen ska in där sen. 
Frysskåpet ersattes så småningom av en hylla som skruvades plats och nu har vi liiite mer förvaring. 
I övrigt så har det varit en lugn helg, förutom en del syskongnabb. 

Idag (måndag) jobbade älsklingen till 15.30, precis lagom, 16.30 känns sååå mycket längre på något vis. 
Casper är fortfarande förkyld, han kämpade dig igenom skoldagarna förra veckan men idag och i morgon vill han vara hemma för att se om det vänder, annars skulle han kämpa vidare om det inte blir sämre... Säkert ett virus som tar evigheter innan det ger med sig. 
I alla fall så fick han hjälpa mig lite på förmiddagen med barnen, han fick sitta med dem i soffan och kika på film under tiden som jag bäddade ur alla sängar och städade av alla golv + städade badrummet inna han sen hjälpte mig att bädda rent i alla sängar. Klockan 10.00 var vi klara och då var det bara att vänta på att det skulle bli dags att laga och äta lunch. 

Resten av dagen har också gått i ett, inte direkt så jag haft så fullt upp att jag stressat mig igenom den men det har funnits något att fixa med hela tiden, disk, tvätt, natta barn (efter lunch), gå på affären, läst läxor och sen lagat middag. 

För övrigt så funderar vi just nu på hur vi ska lösa det med rummen till barnen här hemma, 5 (snart 6 när Lilly flyttar in) barn delar just nu på det största rummet, Jonna och Meja delar på ett av rummen uppe och Casper har ett eget. Vi hat det minsta rummet som sovrum och det ligger intill vardagsrummet. 
Casper borde egentligen inte ha ett rum helt själv, ingen av de andra har det och han behöver inte ett eget rum egentligen. 
Vi känner även att vi föräldrar inte heller behöver ett helt sovrum, trots att det är litet, för oss själva, bättre vore att några av barnen kunde få användning av det. MEN!!! Vart ska vi då ha vår säng? I vardagsrummet vore toppen men VART!? Känner spontant att vi skulle ha haft en bäddbar soffa som vi bara bäddat fram sängar ur på kvällen och så bäddat vi ihop på morgonen men då måste ju hitta en och är de ens bekväma? Med tanke på att vi då ska sova i den VARJE natt...
Att byta ut soffan mot vår säng kunde ju vara ett alternativ, men vart ska man då sätta sig när vi eller barnen får gäster? I det lilla köket!? I sängen? På golvet?
Ett Sängskåp vore ju ett bra alternativ men de är ju SVINDYRA!!! Bygga själv!? Ja det går ju men frågan är ju ändå vart? Mellan soffan och tv:n hade funkat om vi inte haft en stor och lång divan, den sitter liksom på fel sida för det...
Nog om det... något att klura vidare på 😜. 

I morgon väntar tandläkaren och nu ska jag lägga mig, Theo kom upp precis när jag skulle till att göra mig klar för sängen så jag har nu suttit på en hård stol i deras rum och fördrivit tiden med att skriva här under tiden som jag väntat på att han ska somna om, vilket han nu gjort. 

Men som sagt, ny dag i morgon och nu säger jag god natt <3

Theos nya säng...

Theo har ju börjat klättar ur spjälsängen igen, förra gången byggde vi en ram och nu klättrar han över den också... och då känns det ju som att det är lika bra att byta till en "vanlig" säng.
Vi har haft en gammal utdragssäng ute i lagårn i många många år men den har inte använts för att den har varit skadad i trät på kanterna, Tony hade den när han var liten (Göran och Benny också) men då hade Susanne ett täcke under madrassen som gick över kanterna.
 
I helgen som var så tog vi ner sängen i garaget och kikade på den, tänkte se om det gick att limma och slipa kanterna... efter lite fnulande så kom Göran på att kanske en L-lit kunde lösa problemet och efter att ha mätt och testat lite så var det bestämt, nu återstod bara nästa problem, hur skulle vi fästa listerna?
Sidorna var lite böjda och det skulle inte gå at spika och inte heller att enbart limma så efter ett försök gav Göran upp, jag däremot kunde inte släppa det och till sist förökte jag med en rem som jag spände rund både lister och sidorna vilket gjorde att listerna hölls på plats och trycktes både neråt och inåt på samma gång. Vi gav det ett försök, och eftersom vi hade en madrass med lagom längd så "stelopererade" vi även sängen med spikar och skruvar så den inte längre är en utdragssäng, mycket stabilare blev den och resultatet är i alla fall jag nöjd med.
 
Theo sover gott i sängen när han väl kommit till ro och somnat, men det är ju såklart spännande att kliva ur och komma ut till oss och kolla läget fastän man ska ligga i sängen och sova.


Pärlor i öronen...

Bättre sent än aldrig kanske är fel uttryck men i onsdags (2/9) var vi till Östersund för att köpa överdragsbyxor till Melvin och ryggsäckar till Hilma och Towe och då passade jag på att fråga min fina vän om hon kunde sätta små fina pärlor i Lillys öron. De andra barnen har varit runt 6 månader när vi tagit hål på dem så det blev som sagt lite senare för Lilly men nu är det gjort.
Många undrar som säkert som vanligt varför vi väljer att göra det när barnen är små och att de inte får bestämma själva osv och ja man kan ha olika åsikter men vi har gjort detta val av olika anledninger. Den största anledningen är att vi tror att de ändå kommer att vilja ta hål när de blir större och då är det bättre att ta när de är små och låter dem läka ifred utan att det ska pillas och visas för allt och alla.
 


 

Kryper lite smått och övar att kommunicera...

I söndags (30/8) så kröp Lilly för första gången, att ställa sig i krypställningvtestade hon någon dag innan. 
Det gick inte fort och det var inte speciellt många krypsteg Men det var vad det var 😊. 
Hon har testat några gånger till efter det, speciellt över trösklar, men att åla går ju fortfarande snabbast. 


I tisdags var vi till Svenstavik och hälsade på några timmar, Lilly klämde och kände lite på sin framtida lekkamrat Leia ❤️. 

När vi var där och jag satt med henne i knät och hon tittade ut geomnfönstret och såg Theo och Liam leka så blev hon exhalterad och det var nästan så hon pekade och sa något liknande med "titta". Jag svarade henne på samma sätt och hon fortsatte att göra om det flera gånger. Hon börjar bli stor på riktigt nu vår lilla Lilly!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus