Lördag och lite vad som hänt senaste dagarna...

Det blev inte att jag hann skriva mer härom dagen som jag hade tänkt, det är ganska mycket som jag inte hinner som jag skulle vilja, men det är bara såna saker som inte är prio ett så det är ingen katastrof. 

Jag kom nyss på att jag kanske skulle ha skrivit en förlossningsberättelse också, man ska ju inte vänta för länge och jag tror jag kommer att göra som sist att jag skriver lite i anteckningar på mobilen när jag har tid över och när jag är klar så gör jag ett inlägg om det 😊. 

Idag är det lördag (i alla fall någon timma till) och det har varit en slappdag, det behövde vi nog alla. Ganska lugn morgon, sen frukost, godis och film för barnen mitt på dagen när Louie sov och sen middag i ganska lagom tid ändå. 
Idag fick det bli crepes och det var första gången som jag stekta pannkakor på nya spishällen och det gick superbra. 

Minsta barnen nattades vid 20.00 tiden och de större (från Towe och uppåt) är fortfarande vakna. De brukar inte få vara vakna så här sent när de ska vara uppe lite längre men ikväll gör vi ett undantag, såna behövs också ibland. 

Jag har inte haft så mycket tid över att göra något speciellt på dagen idag för Minnah har velat äta mest hela tiden, bara sovit korta stunder i famnen och eftersom hon ätit mer och oftare så har det även blivit fler blöjbyten. 
Vi var ju till Svenstavik i torsdags och träffade doktorn men det kanske jag skrev om i förra inlägget?🤔
Minnah är ju lite täppt i näsan och vi ville kolla så det inte var något annat också men allt såg fint ut, fick tips om en ny sorts nässpray med havssalt och som har en böttre sprut för bra spridning i näsan och den funkar men hon är inte helt bra än. 

Mitt immunförsvar måste ha fått sig en rejäl törn i samband med eller efter förlossningen för först fick jag hög feber, frossa, ont i kroppen och typ mjölkstockning och jätte ont i vänster bröst, det här var i måndags. 
Sen i onsdags vaknade jag med afta-blåsor på läpparna, oftast får jag en luten blåsa på ett ställe men jag fick på hela läpparna mer eller mindre och även i munnen så jag har ganska ont, trots att det börjat bli böttre så gör det väldigt ont när jag ska äta någonting.  
Jaja, det läker ju så småningom och jag får tänka på att dricka extra mycket vatten nu när jag kanske inte äter lika bra, men gör så gott jag kan för att få i mig för amningens skull. 

Ikväll har jag i alla fall kommit igång med ytterligaste en sån snutte som är virkad som en stjärna och huvudet som jag gjorde klart för några veckor sen tillhör en elefant. 

I morgon är planen att vi ska få besök av familjen Nilsson, så då ska vi äta pizza, lär blir en hel del tid i köket men jag tänker inte slita ihjäl mig. 

Julen börjar närma sig och jag önskar så mycket att vi hade haft en undansparad buffert för att kunna överdriva julen ordentligt i år. Hade varit så skoj att översynta huset med massor av juliga saker och sen kunnat gå loss och köpa massor med julklappar till barnen, baka massor av olika spretats kakor och godis, köpa massor med mat och ja allt som hör till julen helt enkelt. Men det får bli som det brukar, det nödvändigaste för det viktigaste är ju ändå att vi får vara tillsammans på julen, att vi får njuta av det som finns, bara mysa och må bra ❤️ men drömma måste man ju få göra. 
Drömmer ofta mig bort i tankarna om att då flytta till ett stort och fint hus, där alla får plats (det för vi ju nu också för att vi måste men jag tror ni förstår), ett stort fint kök, en rejäl tvättstuga mes minst 2 tvättmaskiner, förvaring för kläder, både såna som använda och såna som står undanpackade. Ett stort fint badrum och minst 1 liten toalett extra. 
Ja man kan ju bygga på drömmarna hur mycket som helst. 

Nu har Lilly somnat om, hon går numera med på att lägga sig i sin egen säng igen efter att hon vaknat, men hon vill att någon sitter mer henne och det är ju inte så avancerat, den tiden får vi helt enkelt ta, så värt det i slutändan istället för att trängas med oss. Fast kommer hon efter att vi lagt oss så får hon oftast krypa ner och somna om med oss, små steg och ett i taget är nog bäst. 

Klockan är mycket och nu ska strax resten av barnen i säng och jag också så småningom, fast det är väldigt lätt att jag råkar bli uppe väldigt sent, skönt att njuta av det lugna också ibland. 

(null)
Tygblöja på, en formsydd som också behöver ett skal över. 
(null)
Morgonbild på lillfisan ❤️
(null)
Stjärnbilden som ska bli ännu en elefant. 
(null)
Minnah och pappamys ❤️❤️❤️
(null)
Theo ville så gärna hålla lillasyster igår, stolt storebror ❤️
Louie är också en väldigt stolt och fin storebror, han är inte så mycket för att hålla i men han är gärna där och godar med henne, en lite puss eller pip, stryka över huvudet med handen och snusa lite ❤️

Minnah 2 veckor ❤️

Idag har det gått 2 veckor sen hon föddes, tiden går otroligt fort. 
Hon är en väldigt snäll bebis som sover mellan amning och blöjbyten men är ändå mer och vaken. 

Min tanke var att köra tygblöjor från start men det var lite knepigt precis i början tyckte jag, så pyttig kropp och klumpig blöja men härom dagen körde jag tyg hela dagen och även idag och det har funkat super bra. 
Hon har även bajsat 2 gånger i handfatet idag, höll henne där över en kort stund vid varje blöjbyte och det gav resultat, häftigt!

Nu är klockan sent och jag måste försöka få lite sömn så jag tänkte att jag ev skulle hinna skriva mer i morgon. 

Älskade lilla Minnah verkar i alla fall trivas här hos oss ❤️

(null)
❤️❤️❤️

Lilly 3 år!!!

Idag var det 3 år sen Lilly kom till oss, hela 4200g och massor med mörkt och lockigt hår. 

Hon fick en egen "bebis" i present och det blev uppskattat men mest uppskattade hon nog själva firandet av hennes dag tillsammans med faster Ewe, Niklas och kusinerna Freddie och Emmie. 

Hon följde med till affären och handlade till sin tårta som hon önskade och så dekorerade hon den fint med nonstop. 

(null)
Stort grattis från oss till dig, vår älskade lilla Lilly tjej ❤️❤️❤️ vi älskar dig!

Klar med lådor och kläder och dagen i det stora hela.

Nu är äntligen alla kläder genomgångna, i alla fall de storlekar som barnen använder nu, och det som var löst i påsar är nu i rätt lågor. 

Vinterskorna är även de framplockade, dock fattas det till 3 av barnen så vi måste köpa, men bättre 3 par än 11 par. 
De är faktiskt duktiga på att vara rädda om kläder så de hinner vara med ett tag innan de blir utslitna oftast. 

Så nu är det tomt på lågor inne så när som på två lågor som jag ska gå igenom och den ena ska jag lägga ut till försäljning och den andra ska bara rensas. 
Vårt sovrum har varit fyllt med lådor och vi har nu testat att sova i soffan (bäddsoffa) i några veckor och det funkar egentligen rätt bra men nu tar vi tillbaka vårt sovrum men kommer barnen på natten så kan vi hänvisa dem till soffan där de nu kunnat sova när vi sovit där. 
Tanken var ju att Hilma och Towe ev skulle få bort rum men vi får avvakta med det ett tag till och möblera om i stora sov/lekrummet istället. 

I morgon är det tänkt att det ska städas, tas undan en del tvätt och tvätta mycket mer, får se om det blir som planerat. 
På söndag har vi ju en liten tjej som fyller 3 år!!! Hon längtar massor och mest efter tårtan, vad hon vill ha för tårta vet jag inte än men hon pratar om att hon ska ha en tårta. 

Lilly kom precis upp, så jag sitter hos henne bredvid  hennes säng nu, skönt att hon utan problem gick med på att lägga sig där igen. Hoppas att hon börjar sova hela nätterna i sin säng snart, både får hennes egen skull och vår. 

Jonna och Casper är fortfarande vakna, Meja och Melvin fick lägga sig strax efter 21.00, de var trötta och jag tror kanske att de två är på väg att blir sjuka men jag håller tummarna för att det vänder med lite välbehövlig sömn. 
Vi som är vakna tänkte snart kika på film, vad vet jag inte än. 

Jo men just ja, Melvin fick en spark på tummen igår på skolan, en olyckshändelse. 
Han hade ont när han kom hem och lite mer i morse när han vaknade, han fick vara hemma så vi kunde försöka få en tid på Hc åt honom. 
Fick tid vid 10.00, han och Göran åkte, de blev skickade till stan för röntgen för säkerhets skull men som tur var så är det bara en rejäl stukning, känns ändå bra att det kollats upp. 

Under tiden som de var borta så var jag hemma med resterande 6 barn, ganska snart blev de 5 då Theo följde med farmor och Patrik för att åka lastbil och traktor. 
Vi år lunch och sen när Louie sov så virkade jag lite och Towe, Ninni och Lilly satt och sminkade sig själva och varandra samtidigt som de låtsades att de spelade in en video till youtube. 

(null)
Små bitchiga prinsessor alla tre ❤️

Nä nu verkar Lilly ha somnat så jag ska smyga ut härifrån och hålla tummarna för att hon sover lugnt åtminstone i några timmar. 

Minnah sover redan för natten, kan hända att hon vaknar och vill ha mer tutte men det gör ju inget. Hon ska få sova i sin säng i natt hade jag tänkt... hon har ju hittills sovit i babynestet brevid mig. 

(null)
Sötnosen ❤️

Hon har kommit!!!

Nu har hon kommit, ja set blev en hon, en liten tjej till, flicka nr 7 och nr 11 i skaran. 
Många tycker hon ska hela Älva men jag känner att det är för uppenbart även om namnet är fint. 

Hon är i alla fall snart 9 dagar , hon kom alltså den 8 november kl. 04.05 med segerhuva efter knappa 2 timmar på förlossningen. 
Hon vägde 3844g och var 52 cm lång och åt det lite mörkare hållet, brunt hår och mörka ögon som jag tror kommer att bli bruna. 

Jag hade värkar från morgonen då det även kom massa slem men värkarna kom bara när jag var stilla och det var jag inte så jag hade inte riktigt tid att föda förrän på natten. 
När barnen lagt sig och allt blivit lugnt så började alltså värkarna komma igen, inget regelbundet utan lite då och då, försökte lägga mig och sova strax efter 22.00 men det gick inte så bra. 00.30 ca ringde jag förlosssningen och en stund senare åkte vi. Kom in strax efter 02.00 och så föddes hon som sagt 04.05
Tänkte ge mig på en förlossningsberättelser senare så inga mer detaljer nu. 

Alice hade vi tänkt som namn först, men det kändes inte helt självklart så vi nosade lite på Thea också men nu är det bestämt att hon ska heta Minnah. 

Här är hon ❤️

(null)
Klibbigt öga och lite snuvig men ändå underbar och helt perfekt ❤️

(null)
Pigg och nöjd ❤️

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus