Hand och fotavtryck med play-doo och gips

Jag gjorde ju hand och fotavtryck på Lilly igår, jag har gjort det på alla våra barn när de varit små och det är skoj att ha kvar, de hänger på väggen i vardagsrummet.
I alla fall så tänkte jag att jag kunde lägga ut steg för steg hur man själv kan gör detta relativt enkelt hemma utan att behöva köpa dyra kit i barnbutikerna.
 
Själva leran som jag använder mig av är vanlig Play-doo som man enkelt gör själv, våra barn älskar att baka/leka med den och jag har härliga minnen från när jag gick på dagis och fröknarna gjorde en jättestor play-doo deg som var alldeles varm och len när man fick den i sina händer.
Det som är skillnad mot originalreceptet är att man byter ut alun (konserveringsmedel) mot citronsyra vilket också är ofarligt för barnen om de stoppar leran i munnen.
 
Play-doo
 
5 dl vetemjöl
2 dl salt
2 msk citronsyra
 
1,5-2 msk rapsolja/matolja
5 dl kokande vatten ev karamellfärg
 
Blanda torra ingredienser i en skål, koka upp vattnet och tillsätt olja och ev karamellfärg i vattnet, häll sedan vattnet över mjölblandningen och rör om ordentligt med en slav så att degen blandas, häll ut på arbetsyta och börja knåda. Degen är rätt varm i början så man får vara försiktig, knåda till en jämn, fast och slät deg.
 
När sen degen svalnat lite så tar man en papptallrik eller annan form som man anser lämplig.
 

Tar en bit deg och rullar den till en slät boll och placerer i mitten av tallriken/formen.
 

Börja platta ut degen med små jämna tryck, jan använder delen av handflatan som är närmast handleden för att behålla degen så slät som möjligt.
 

Fortsätt platta ut degen tills den täcker botten.
 

Nu är det dags för själva trycket. Foten är lättare att få till än handen så om du ska göra båda så börja med handen, misslyckas men så är det bara knåda ihop degen och börja om. Ja tycker det är enklast om man får hjälp av någon att hålla bebis så att man kan hålla handen med två händer och räta ut den innan man trycker ner den i leran.
 
När trycket är klart och man är nöjd och ev vill skriva någonting i leran, ex namn, datum eller ålder så får man tänka på att skriva spegelvänt och baklänges. Min 3:a blev dock felvänd upptäckte jag när det var för sent men vad gör väl det 😊
 
 
Blev väldigt nöjd med trycket och hade turen att Lilly samarbetade väldigt bra. Ett knep är nog att vara relativt snabb och bestämd och inte hålla på och dutta.
 
Sen när hela trycket är klart så är det dags att blanda gips, det står ofta på förpackningen hur man ska blanda och det brukar vara 2 delar gips till en del vatten men jag brukar blanda lite på känn och gips-smeten ska ha ungefär samma konsistens som filmjölk. Stor fördel om man blandar med visp och glöm inte att använda kallt vatten.
Häll sedan på gips över tycket så att det täcker ordentligt och blir en lagom tjock botten så att trycket sen inte blir för skört.
 

Skaka sedan försiktigt formen fram och tillbaka åt sidorna i en snabb rörelse en stund så att eventuella luftbubblor kommer upp till ytan och ställ åt sidan för att torka. Efter 1-2 dygn brukar jag vända på formen och lossa på leran för att se resultatet. Är ytan smulig kan man ta en mjuk pensel och försiktigt borsta på ytan så man får bort alla rester.
 
Jag brukar sen limma fast hängen på baksidan av gipstavlan, och jag använder Karlssons klister så att det kommer att sitta ordentligt.
Man kan sen även välja att måla trycket med hobbyfärg, alternativt bara på den upphöjda texten om man skrivit något och kanske kanten runt om.
 
Lycka till!
 
Har inte öppnat trycket än så jag återkommer med bild på det slutliga resultatet samt bild på hänget som jag kommer att använda mig utav.

Helgen i helhet samt hand och fotavtryck.

Fick snabbt upp ur sängen i lördags morse för att byta blöja på Theo då barnen ropade att han bajsat igenom... Det var ingen större fara men bytas skulle det ju göra ändå. När rumpan var ren och han fått på sig ny blöja och kläder så fick han följa med upp och mysa lite med oss och Lilly. 






Så småningom blev det dags att kliva upp och börja dagen. 

Göran och Casper åkte en sväng på affären och sen bakades det lite lördagsgodis. 


Chokladbollar, en sockerkaka som delvis användes till cake pops, microkola och så fick Lilly står för det lilla extra, hela hon är ju som en härlig liten karamell 😊❤️. 

Till middag åt vi blodpudding, Hilms har frågat efter det hur länge som helst och nu när vi var och handlade så kom jag ihåg att köpa. 

Efter middag och stök i köket så nattade vi en väldigt trött Ninni och en ganska trött Theo och sen mös vi ner oss allihop i soffan och kikade på 3:e deltävlingen av Melodifestivalen som denna kväll sändes från Östersund!
Det blev sent innan barnen kom isäng, i vanliga fall brukar de får vara uppe tills söla bidrag sjungit och sen får de lägga sig, resultatet berättar vi dagen efter men denna kväll fick de se hela programmet. 

Igår söndag så fick vi upp lite tidigare då Jonna och Meja skulle samlas i kyrkan vid 9.30 för att sjunga med kören vid 11.00. 

Göran föreslog att jag skulle ta med Lilly och någon mer och åka till Svensta för att handla ramar på Dollar. Vi fick äntligen hem korten från fotograferingen, bland annat det numera traditionella familjefotot. Så roligt att ha bild på hela familjen. 

Så jag passade på att ta tillfället i akt och packade ihop mig, Lilly och Towe och strax innan 13.00 åkte vi. 
Jag ringde Tina som jag messat med tidigare på förmiddagen och frågade ifall hon ville med på Dollar. Hämtade upp henne och Märta efter vägen, ringde även mamma men hon orkade inte ut på något äventyr. 
Efter Dollar så åkte vi tillbaka till Tina där vi stannade några timmar innan vi strax efter 15.30 åkte hem igen. 
Det var mysigt och Tina bjöd på både smörgås, te och blåbärspaj. Tyvärr så var Märta lite trött och inte på sitt bästa humör men jag tror att Towe hade skoj ändå. 

Hilma och Melvin startade dagen med världens skrik och bråk i soffan om vilket program de skulle se och de fortsatte i samma anda hela dagen... Vissa dagar är ju tyvärr så, att de är bråk och skrik hela dagen ända tills de går och lägger sig på kvällen. Ofta beror de på trötthet och tur är ju att det inte är så ofta. De var ju vakna sent kvällen innan och även fredagen blev ganska sen så det var väl lite väntat. 

Idag var det måndag igen och uppstigning tidigt. Har skippat grötfrukost hela förra veckan och kört fil i stället och det är ganska skönt och smidigt men gröt är ju kanske lite nyttigare. 
Köper Bollnäs vaniljfil, den är bara 4 kr dyrare per liter än vanlig fil och då behövs ju det ju inte tillsättas något annat är flingor eller müsli, smidigt att slippa sylt och socker som de annars vill ha på och fil är ju lite mer mättande än mjölk som de annars brukar ha till flingorna som vi ätit ca 1 gång/vecka. 

Har varit en ganska lugn dag, vi bestämde att vi skulle städa i morgon förmiddag men jag flirtade med Göran att vi skulle städa redan nu ikväll när barnen kikade på bompa, går ju snabbt när/om vi hjälps åt och till min glädje så blev det så!!! Caper tog övervåningen och vi hjälptes åt här nere och efter ca 1 timma (med ett litet avbrott för att natta barnen vid 19.00) så var vi klara med alla golv samt badrummet 😊. 

När barnen låg i sängarna, städningen var klar och lugnet lagt sig så badade jag Lilly och sen passade jag på att äntligen få hand och fotavtrycket gjort! Gjorde på kyrkis när hon var 12 veckor men det blev inte alla bra då det inte var vanligt gips vi använde utan gipsspackel... Han som sålde det sa till Karin att det skulle bli samma resultat men han hade FEL!!! Så i fredags köpte jag gips och nu hoppas jag att det blir bra. 
Är väldigt nöjd med avtrycket i alla fall. Blev nog så nära perfekt man kan komma! 



Samma avtryck fast i olika ljus. Lilly var väldigt samarbetsvillig!

Senare dukade vi fram lite gott och kikade på film, Casper satt också med oss och gick snällt och lade sig när filmen var slut. 


Vi blev som vanligt uppe för länge... Men nu ska vi lägga oss!

Puss och god natt!

Veckan i korthet...

Summering av veckan... har slarvat med  uppdaterandet igen...

I måndags jobbade Göran och jag fördrev dagen med de 6 yngsta barnen, vi gjorde nog inget speciellt vad jsg minns. 
På eftermiddagen kom Ulrik hit, Göran hade lovat att hjälpa honom med att montera extraljus på bilen, Mikaela passade på att följa med och hälsa på hon också och det var ju himla mysigt. 


På tisdag jobbade Göran också. Susanne (svärmor) ringde strax efter 08.00 och frågade ifall hon skulle lämna barnen på dagis så slapp jag klä på alla 5 och åka iväg... och självklart fick hon det. 

Lilly testade babygymmet, så roligt när hon börjat sträcka sig efter saker och vill pilla på dem. 

Det var i alla fall roligt en stund!

Denna dag försökte vi fira fettisdag med semlor men det blev så sent så det slutade med att vi fixade semlorna när barnen lagt sig, alla barn hade ju ändå fått varsin på skola och dagis redan. 

Onsdag så var Göran ledig, vi lämnade barnen på dagis strax innan 09.00 och sen åkte vi mot Svsnstavik för att hälsa på Matte och Milaela. Jag tog med mig de 5 semlorna som var kvar sen kvällen innan, jsg gjorde i ordning alla när vi ändå var igång. 
Vi fikade, pratade, Matte fick testa på både bärsjal och sele, Lilly ställde upp på att bli buren, Theo vägrade. Han tyckte sjalen var toppen, selen också men kändes krångligare vilket betyder att det var tvärt emot vad han först trodde. Många tror att sjal är jätte krångligt men med små bebisar är det enklare, selen är mer behändig från 6 månader och uppåt. 
Sist innan det var dags att åka hem så klippte jag till Mattes yviga kalufs. 

I torsdags kom Tina och Astrid hit på förmiddagen, Tina fick ju klipp och slingning av mig i julklapp och nu var det dags att utnyttja erbjudandet 😊. Hann även baka en kladdkaka att bjuda på innan de åkte hem strax efter 14.00.
Melvin har länge frågat när det är hans tur att komma till Tina och sova över och nu var det hans tur och han blev väldigt glad och sken som en sol!

Senare på eftermiddagen kom Kim, Nike och Kims mamma på besök, de ville också ha lite hjälp att fixa frillorna och så fick vi inte glömma den inbakade flätan som Kim alltid vill ha 😊. Hon älskar flätor men kan inte göra dem själv och inbakade flätor kanske inte är så lätta att fixa på sig själv!? Jag har kunnat det sen jag gick i 2:a klass 🙊.  

När det sen var dags att laga middag så knöt jag upp en lite smått gnällig/missnöjd Lilly i sjalen. Hon hade sovit dåligt under dagen men väl i sjalen så somnade hon rätt snabbt ❤️



Skrev lite med Hanne på kvällen och hon visade en underbart fin modell av åkpåse som de har i Norge! Risarosa vognpose heter de och ser väldigt fina och sköna ut. 


Det är tydligen många som gör dessa själva då de är väldigt dyra. Kanske är ett framtida projekt 😊. Men först ska jag ge mig på att sy en tunnare åkpåse i fleece att ha nu i vår till Lilly, kanske måste göra en åt Theo också!? 😊

Sen var det fredag och storhandling men det skrev jag ju om i förra inlägget 😊. 




Helg, storhandling och brand i byn..,

Helg igen, veckan gick fort!
Igår storhandlade vi, jag Meja och Lilly gick in och började handla under tiden som Göran tog med Hilma, Towe, Ninni och Theo för att besikta bilen. Jag hade Lilly i sjalen och sen släpade jag och Meja runt på två stora kundvagnar och blockerade säkerligen vägen för andra 😜. Men vi fick med oss allt vi skulle ha och hann i princip klart innan Göran var tillbaka. 

I slutet av handlingen passade Lilly på att bajsa så det blev att byta blöja innan vi åkte hemöver. 
Sjalen hann bli lite slapp och hon hamnade lite långt ner mot slutet...

Vi åt på Sibylla i Brunflo på vägen hem, stannade i Brånan och hämtade upp Melvin dom varit hos Tina sen igår. Han följde henne hem när hon varit här på förmiddagen och fixat håret. 

Hem, lasta in, Göran åkte med insamlingen, packs ur, byts blöjor, lägga in i frys, skåp och kyl. Meja åkte till kompis för att sova över och leka idag. 
Göran och Casper åkte på bandy, jag gjorde barnen klara för sängen, de fick kika på film men innan kokade jag några (5) liter lingonsylt. 

När Göran kom hem så berättade han att Vedex (en vedfabrik) brinner!!! Hela fabriken stod i lågor. 
Hittade bilder på op.se (Östersunds-Posten). 


Ninni somnade sent och vaknade tidigt, någon gång strax innan 06.00 tror jag. Hon väckte de andra barnen vid 06.30 och nu kikar de på tv och jag ligger faktiskt kvar i sängen även om det inte är någon idé alls att somna om, då blir jag nog bara tröttare och på dåligt humör nät jag vaknar/blir väckt. 


Lilly sover fortfarande men börjar nog vakna lite smått...

Nu är klockan 08.00 och Melvin lät precis Theo komma upp för trappan... Nu är det dags att gå ner och byta en bajsblöja...


Kalas för Märta på Alla hjärtans-dag!

Igår var vi till Brånan på kalas, barnens kusin Märta fyller 3 år i morgon 16/2 men det är ju enklare att ha kalas på helgen. 

Vi kom dit ganska precis till 12.00 som vi hade bestämt. Tina hade då tänkt att bordet skulle vara dukat och att allt skulle vara klart så vi kunde fika direkt men det blir ju inte alltid som man tänkt sig och det gör absolut ingenting. Den som väntar på något gott...

Lilly har varit lite smågnällig de senaste dagarna så jag tog med mig sjalen i fall att och det var bra det. 
Innan fikat så ville Jonna bära lite, faktiskt riktigt nöjd över hur knytningen blev då det är rätt svårt att knyta på någon annan, speciellt en liten och lätt person som Jonna. 

Nöjda flickor!

Lagom till fikat somnade Lilly och då hade Astrid vaknat så vi kunde låna vagnen. 

Alla barnen var inte med, Melvin och Meja var med kompisar och Casper var hemma med Göran. 

Fikadags!

Rätt lugnt vid bordet. 

Glasstårta, chokladbollar och mini cupcakes. 

Magnus hade varit i stan på kurs under förmiddagen och på vägen hem plockade han upp mamma. När de anlände så började vi med middagen. 
Lilly vaknade under tiden och jag hade henne i sjalen i någon timma, hon var fortfarande trött och somnade om efter en liten stund och sov så sött. 

Under tiden lekte barnen, mamma skakade och skickade potatis till gratängen och Jonna hjälpte Tina med salladen... Jag gick bara tunt och kollade läget, kände mig lat men det skulle jag göra tyckte Tina ❤️

Jonna älskar att hjälpa till men brukar ofta bli less ganska snabbt men idag jobbade hon på i lugn takt tills det hela  var klart!

De flesta barnen var i köket och lekte fastän lekrummet är precis i rummet intill... Bara Ninni som var i rummet och passade stundvis på att göra hyss i form av att rita på diverse möbler och leksaker... Fy!

Hilma sällskapade lite senare  med Lilly i babygymmet. 

Middagen serverad!

Gott var det och barnen åt bra, speciellt av kalkonskinkan. 

Det var ju även "Alla hjärtans-dag" igår så den blev ju riktigt firad den också på samma gång med massa kärlek tillsammans med fina människor och god mat. 

Vi åkte hem strax efter 19.00, hämtade Melvin och sen tog barnen på sig pyjamas och kröp upp i soffan och kikade på Melodifestivalen, deltävling nr 2... När alla bidrag sjungit blev det läggdags. 

Idag söndag har vi bara slappat, ätit tacos och förberett lite inför ny vecka. 
Nu blir det snart sängen så man orkar kliva upp i morgon. 

Puss å god natt!



Veckan som gått... sammanfattning...

Försöker mig på en liten sammanfattning av veckan;
 
Lördag;
Det är ju snart en hel vecka sen så jag minns nog faktiskt inte riktigt vad vi gjorde... Kikade lite snabbt på bilder och ser att jag hade Lilly i sjalen då jag och Meja lagade middag... tycker mig minnas att Göran var borta en sväng då och jag tror att han var till Susanne och hjälpte henne med hennes nya telefon...



Söndag;
Ja då slog vi till och gjorde kroppkakor! Har aldrig gjort förut men tycker det är gott och efter att ha sett på "Sveriges mästerkock" så blev jag inspirerad att testa så jag åkte ner på Tempo och handlade och sen blev det fullt ös i köket. Resultatet fick godkänt.



Barnen lekte bra inne på rummet och Melvin fick låna den långhåriga peruken och var jätte glad!


Lilly letar och hittar dagligen på timmen när nappen trillat ur men det är sällan som hon kommer överens med den och får riktigt tag...

Men ibland funkar det när man är riktigt trött!

Måndag;
Göran jobbade 12.30-16.30 och jag lät honom få lite sovmorgon. När han jobbade så stökade vi väl på som vanligt här hemma, minns faktiskt inte riktigt vad vi gjorde... eller jo jag gjorde en till deg till resten av fyllningen som blev kvar till kroppkakorna dagen innan, det var jag klar med vid 10.00 så jag började direkt efter att jag utfodrat barnen med frukost.
När barnen kommit hem efter skolan och läxorna var gjorda så gjorde jag en dubbel sats av Play-doo som barnen lekte med fram tills att middagen var klar.


Mejas bakelse...

Tisdag;
Denna dag fick Hilma, Towe och Ninni åka på dagis, de hade varit borta därifrån i två veckor så nu tyckte jag att de var nog friska för att kunna gå och de var glada!
På eftermiddagen hade jag utvecklingssamtal med Melvin på skolan och fick tips på flera bra appar för lärande och utveckling som de har på "paddorna" på skolan som framför allt förskoleklassen jobbar med och lär sig super lätt.
När vi kom hem så köpte jag till att börja med en av apparna "Bornholmslek" och bestämde mig där och då för att vi ska byta ut några av barnens plattor så att alla har ipad, på så vis kan alla ta del av de appar vi köper och de som har Nexus 7 plattorna gillar och har frågat efter ipad ganska mycket.
 
Till middag bestämde vi spontant att vi skulle äta hamburgare med bröd och jag ville gärna baka bröden själv, det är sååå mycket godare!


 
Onsdag;
Göran åkte in till stan för att köpa ipad och sålde en av Nexus plattorna, jag åkte till Tina och hälsade på med bara Lilly och Theo, de andra var på dagis.
Farmor var snäll och hämtade dagisbarnen vid 14.00 så jag kunde stanna lite längre och jag åkte hem så jag var hemma vid 15.00 när barnen kom hem från skolan.
 
Det var mysigt hos Tina, mamma slutade tidigare och kunde också komma dit och umgås med oss så det var trevligt. Vi åt både smörgås och kladdkaka och jag lyckades så klart parkera med bilen i sen liten snödriva ;P.
 

Theo, Astrid och Lilly ❤️

När vi väl var hemma så hjälpte Hilma mig att laga middag, det blev chili con carne! Sååå himla gott tycker jag och det var evigheter sen vi åt det sist... de flesta av barnen tyckte det var jätte gott och de åt bra!
 
Torsdag;
Göran jobbade hela dagen och jag åkte till stan efter att jag lämnat barnen på dagis, var tvungen att fixa om lite då de gjort fel när Göran köpte ipadarna på Elgiganten på onsdagen...
Jag ringde Tina och undrade ifall hon ville följa med och det ville hon så jag svängde ner i Brånan och hämtade upp henne och Astrid.
När vi kom hem igen var det bara att hämta alla barnen på skola och dagis och sen hem för att göra läxor och försöka börja med middag... Jag väntade tills Göran kom hem men hade glömt att han skulle iväg till Susanne direkt och sälja Bennys skoter... så det blev till att knyta upp en lite missnöjd Lilly i sjalen och laga middagen själv ändå, men det blev enkelt med Fiskpinnar och pommes så det gjorde inget.

Theo var lite grinig men det fixade vi med "Babblarna".


Och Ninni höll en lite missnöjd Lilly sällskap i bakgrunden ❤️

 
Fredag;
Idag fredag har jag ju redan skrivit om i inlägget innan... och nu vaknat Theo av att han är snorig... han nös typ 10-15 ggr för en liten stund sen...
Ska se om han somnar om och sen ska jag lägga in bilder från mobilen och publicera.
 

Träffat Leia!

Dagarna går och jag tänker varje kväll att jag borde skriva men motivationen har inte varit nog stor för det, eller så har jag bara inte orkat...
 
Det verkar i alla fall som att vi börjar bli friska nu, bara Theo som fortfarande snorar lite och så Lilly som har ytte pytte hosta kvar, dock har Jonna börjat snora de senaste dagarna så vi får väl se vart det bär...
 
Det börjar dra ihop sig till sportlovet som är vecka 10 (för oss här uppe) och då har vi en hel del att planera då det förhoppningsvis kommer att ske en hel hög med grejer :) nu gäller det bara att alla bitar faller på plats!
 
Idag så tog vi en tur till Svenstavik, bara jag, Göran Theo och Lilly, Melvin åkte till kompis och Hilma dumpade vi av hos moster Tina, Meja, Towe och Ninni fick vara hos farmor. Melvin åkte till Rasmus för att leka och sova över.
Vi åkte och hälsade på familjen Nilsson/Mattson och det var pga att lilla Leia är så liten och några av barnen är lite smått förkylda fortfarande som vi inte vill dra dit allihopa. Theo lekte mest med Liam och var inte uppi Leia något alls knappt.
 
Leia var sååå liten och Lilly var SÅÅÅ STOR!!!
Angelicas mamma kom dit med tårta som var halväten och behövdes ätas upp och det gjorde i alla fall jag gladeligen ;P. Det var en prinsessvariant med hjortron och det var väldigt god!
 
Nu ikväll har Jonna, Meja och Towe fått mysa med lite godis framför "Fångarna på fortet", i vanliga fall så brukar vi inte ta godiset förrän mitt på dagen på lördagar, men ikväll nattade jag Ninni och Theo och sen fick de sitta uppe och ha det lite extra lyxigt. De somnade så snällt när de lagt sig <3.
 
Göran är på väg hem från stan, han fick rycka in och vara chaufför nu ikväll.
Jag har kikat lite på tv och slöat, Casper spelade lite dator och sen gick han och lade sig, så nu väntar jag bara på Göran så ska vi också lägga oss.
Lilly lade jag i hennes säng när hon somnade för kvällen/natten och där ligger hon än och sussar.
 
I morgon ska vi ut och åka igen (har flaxat runt lite de senaste dagarna), Märta fyller år på tisdag så hon ska ha kalas i morgon och vi kommer självklart fast vi blir nog inte allihopa, viktigast för Märta är nog att Towe kommer!!! De leker väldigt bra med varandra och för Märta så är Towe favoriten, i alla fall just nu men det kan ju ändras med tiden.
 
Ja några rader blev det i alla fall och jag ska försöka uppdatera oftare men det är ju lite så att missar man 1-2 dagar så tappar man sugen lite för då kan det bli så mycket att skriva om...
 
Puss å god natt!

Sjukstuga, fotografering och väderväxlingar...

Vi är fortfarande sjuka här hemma och nu är nog alla sjuka snart känns det som. Det började för två helger sen då Ninni började låta hes, på måndagen kom Towe och Hilma hem från Stockholm och då hade Hilma lite ont i halsen. Flickorna var hemma från dagis förra veckan, Towe var då frisk men nu hostar de alla tre, Towe började låta hes igår och idag har hon haft feber och börjat hosta. Lilly har också sakta men säker trillat dit liksom Theo så man kan säga att de 5 yngsta är sjuka. De större brukar ofta klara sig men vi får väl se. Värst är det för Lilly som är slemmig och hostar tills hon kräks pga slemmet som retar i halsen. Iofs är det bra att det kommer upp men hon är ju så liten. ❤️
 
Trots tussiga barn som ändå har varit rätt pigga så åkte vi iväg och fotograferade oss i onsdags, vi hade bokat tid för familjefotografering och tog även porträttkort på barnen då de barnen tar på skola och dagis blir så dåliga tack vare att de använder sig av blue/green screen... De tar kort mot en grön bakgrund, klipper sedan ut själva bilden på barnet så att man sen ska kunna välja bakgrund själv. Det blir jätte dåligt då det inte klipps bra och färgen från bakgrunden lyser genom håret och på vissa ställen är hårdtestar avklippta... Nä fy, sånt vill då inte jag betala för!
 
I alla fall så var det Bara Theo som hade feber denna dag, kvällen innan hade har 39,4 i temp men det var betydligt bättre på onsdag morgon. 
Barnen skötte sig bra och det blev fina bilder.
 
Sen är det ju det här med vädret... Senaste veckan har det snöat rätt mycket, temperaturen och sjunkit för var dag och i onsdags var det -25 grader och igår blev det sakta varmare och idag har det varit plusgrader med takdropp. 
Göran tog med sig barnen ut efter lunch för att ta in ved och jag var inne med Lilly och städade, barnen lekte, gjorde snölykta och en stor snögubbe som föreställde mig, mamman i familjen och den var rätt detaljerad med både tuttar och "muff".
 
 
 
Igår började jag sy på ett babynest till Benny och Hannes bebis, det gjorde jag klart idag.
 
Sydde lite på förmiddagen då Göran var nere på jobbet och fick delegation och det sista gjorde jag klart när det var städat och barnen kommit in efter nästan 2 timmar ute i friska luften.
 
Middagen blev ganska sen, barnen borstade tänderna när de ätit klart och kröp sen upp i soffan och drog på sig täcken och filtar och kikade på bompa i väntan på att "Fångarna på fortet" skulle börja vid 20.00. 
I morse lovade jag barnen fredagsmys men kom sen på att vi ju i princip har slutat med det, det blir aldrig bra om barnen trycker i sig godis eller annat sött innan de ska sova så vi brukar ta det på lördagar när Theo sover lunch. Detta glömde jag bort i morse men när jag berättade vid middagen så vart det inga större protester utan de accepterade läget. 
 
Nu sover de små trollen sen 1 timma tillbaka och imorgon hoppas jag på liiite sovmorgon 😊. Sen vad vi ska hitta på under dagen har jag ännu ingen aning om, det lär ju visa sig...
 
 

Leia är född!!!

Stort grattis till familjen Nilsson/Mattson!!!
Natten till onsdag föddes en liten Leia och Liam blev storebror!
Jag har inte hunnit prata med Angelica ännu men vad jag fått höra av Göran så hade allt gått bra i alla fall!
Längtar tills vi blir friska och kan åka och hälsa på dem
❤️
Grattis ännu en gång Angelica, Robert och Liam och grattis lilla Leia!

Ett litet skratt!

Idag kom nog det som varit närmast och faktiskt blev till ett skratt för Lilly. Både i morse när vi ätit frukost då jag satt med henne i knät och pratade innan jag skulle amma henne, hon var så glad och pratsam och så sen på eftermiddag/kvällen efter att vi ätit middag hos svärmor. Patrik pratade med henne och det tyckte hon tydligen var väldigt roligt!

Hon växer och utvecklas så fort, snart är hon ingen liten bebis känns det som, hon kommer säkert att växa om både Theo och Ninni 😊. 


Taget nyss när hon somnade sött på soffan. Vi spelade kort, fikade och umgicks med Benny och hanne en stund nu ikväll och det var väldigt trevligt, skoj och mysigt!

Nu ska vi sova. 
😘

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus