God morgon med bröd!

Towe sov till 07.30, jag hade gärna legat längre men man ska inte klaga!

Har inget mjukbröd hemma så jag tänkte att jag ska baka lite enkla och snabba T-kakor! Towes gröt står på spisen och medan den svalnar ska jag röra ihop degen som sen ska jäsa 10 min!

På återseende!
Puss♥

Lite sur på något...

Härom dagen blev Hilma lite sur över något:


...då passar det bra med en dockvagn att sitta i ;)


...bara lite grinig ♥ och en aning trött kan tänkas!

Med på bild eller inte...

Ibland vill Hilmafis vara med på bild och ibland inte:




tittut...





lite arg...


och ledsen...

Turban...

Melvin har en längtan efter lngt hår och brukar springa runt med en sjal som han hänger över huvudet och låtsas att det är hans hår!
En dag frågade jag om jag fick göra en turban åt honom:


Men den blev inte så långvarig ;)




Sover gott...

I söndags när vi åkte bil så somnade hon så gott i bilen




Man har svårt att motstå att pussa på denna lilla goding!

Ätit tuschpenna!

Towe hittade en tuschpenna som hon tydligen tyckte var rätt så mumsig att tugga på...


...grön och fin passade det väl ganska bra till Halloween!?


Det är ju tur att de är giftfria!
Saxen fick hon tugga på i några sekunder så pass jag kunde få en bild på henne då hon satt stilla ;)

Fler kissar har flyttat...

I fredags när vi var till stan så levererade vi en liten kissa, det var hanen med de vita tassarna som fick komma till sitt nya hem hos Linda och Niklas.
Resan gick bra, kräktes och bajsade lite, stannade i Svensta och tog reda på det, resten av resan blev lugn!


Får uppdatera med namn sen när vi vet vad han ska heta ;)



Idag söndag så flyttade två av tjejerna också, det var Ola Hall och hans tjej som hämtade dem, Eva följde med dem hit. Eva vill ju själ väldigt gärna ha en katt men hon bor så när vägen så hon vill inte riskera något.

Dessa två gullpluttar tog de med sig:


Lilla sötnos har vi kallat denna lilla fröken då hon är en minikopia av sin mor :)


Denna har vi kallat lilla tjejen då hon var lite mindre än sina randiga bröder!

Även här får jag återkomma när jag vet deras nya namn :)



I morgon ska sista tjejen få flytta, de skulle komma från Östersund och hämta henne före lunch och då kommer vi bara att ha en liten kille kvar men jag hoppas att han också kommer att få ett nytt hem snart!


Tand 5&6...

I morse när jag kikade i Towes lilla gap så såg jag att de båda tänderna i överköken bredvid tänderna i mitten har kommit fram! Så nu har hon 6 små fina tänder vårt minsta lilla charmtroll! Som för övrigt snart är hela 10 månader!


Puss puss♥

Småstadsliv och lite annat...

I fredags lämnade vi av barnen, tre hos farmor och tre hos mormor och sen åkte vi mot Östersund för lite vuxentid... Uträttade lite ärenden innan vi till slut bestämde oss för att gå på restaurang Victoria för en matbit... Vi hade gott sällskap av Robert och Angelica. Maten tog  lite för långt tid enligt mig och deras citronvatten smakade allt utom citron :(... ja inte helt nöjd, hann inte med någon efterrätt heller innan det var dags att ge oss av mot Gamla Teatern... men vi hann med att köpa med oss lite tilltugg  form av naturgodis i alla fall!

Kom fram till teatern lagom till att de öppnade dörrarna och trots att vi snabbade oss på så fick vi inte tag i några bra platser... inte de platser vi hade tänkt oss i alla fall... men det blev bra tillslut i alla fall.
Vi var alltså på Gamla teatern för att kika på den nya föreställningen med Småstadsliv! Roligt var det, även om jag kanske inte tyckte det var lika roligt som Göran, han skrattade så att tårarna rann!

Innan hemfärden blev det en sväng på det gula M:et för att fylla på magen lite, jag var inte speciellt hungrig men åt i förebyggande syfte ;)

Lämnade av Robert och Angelica i Svensta innan vi fortsatte hemåt. Stannade till hos Svärmor för att hämta Towe, Hilma var också vaken så de fick båda följa med oss hem.

Väl hemma gjorde vi oss klara för sängen på en gång, Hilma somnade så gott som på en gång efter att vi lagt henne i sin säng, Towe däremot ville inte ligga i sin säng... hon fick ligga mellan oss och kika på Jönssonligan.
Jag var förberedd på att hon skulle vara vaken länge, men inte så länge som till 03.17!!! Först då kunde jag lägga henne i sin säng och äntligen försöka få lite sömn innan hon vaknade 06.30!

Inte den mest lyckade kvällen men ändå värt att få komma ut lite!


I Lördags blev det en tripp till staden igen, inte planerad men vi var tvungna att lämna in den stationära datorn då fläkten lät som en skördetröska...
Vi köpte den ju på OnOff men eftersom det inte finns kvar så hänvisar de till Siba, men efter som det i sin tur är så långt för oss dit så fick vi lämna den på Expert som tagit över efter OnOff!

Casper, Jonna och Meja var ju fortfarande kvar hos mamma och på vägen in till stan fick vi lämna av Hilma och Melvin också! Skönt då Hilma är lite jobbig att hålla reda på nu och kan tänka mig att det inte blir lättare om man är inne i en affär med elektronik!?

Jag lämnade även in min symaskin på Sy och Damm, han skulle bara kika igenom den om allt är som det ska med den. Funderar på att sälja men gamla Husqvarna 2000 och köpa mig en ny maskin! Husqvarnan fungerar hur bra som helst men jag känner att jag vill ha något annat, som är lite mindre otympligt och modernare! Han skulle kika på den till veckan och sen ringa om besked.

Innan vi åkte hem stannade vi på Sibylla i Brunflo för lite mat och blöjbyte, synd att de inte kan få fingrarna ur och fixa ett skötbord på det där stället! Är ju ändå ett matställe för bland annat barnfamiljer! För säkerhets skull så bytte jag blöjan i bilen innan vi gick in.

Stannade till i Svensta och hämtade upp alla barnen, egentligen hade mamma tänkt att de tre större skulle få stanna en natt till men eftersom hon hade annat besök samtidigt så kände hon att det skulle bli för mycket så då tänkte hon att det var bättre att säga nej än att det skulle bli jobbigt och tråkigt för alla parter. Det kommer ju fler gånger!

Klockan var 17.30 innan vi var hemma och eftersom både vi och barnen ätit sen lunch skippade vi middagen och gick direkt på kvällsfika. Trots att alla barnen satt som fågelholkar i bilen på vägen hem så var alla trötta och somnade relativt ovaggade i vanlig tid, strax innan 20.00, Casper var uppe lite längre...

Idag Söndag, klockan ställdes ju tillbaka 1 timma i natt och det tänkte jag inte på förrän mitt i natten då klockan var runt 02.00 ganska länge, Towe vaknade ett antal gånger under natten och tre gånger så visade den på 02.?? så jag blev lite brydd tills jag kom på varför ;)

Towe vaknade vid 06.00 tiden och så kom Casper upp och han sa "Jag förstår att det är jobbigt att hon vaknar såhär tidigt, jag tycker själv att det är jobbigt att jag vaknar tidigt!" Sen tog han med sig sin lillasyster och gick ner och jag kunde sova vidare!
Både igår efter att vi kom hem och idag har han varit väldigt hjälpsam vår stora kille, då blir man så himla glad och stolt! Han hjälpte mig att bära ved nere i källaren igår kväll när jag tände upp i pannan också! Assisterade när vi nattade barnen och annat!

Under dagen har vi haft lite besök, först kom Eva med Ola och Moa som hämtade två små kissar, de tog med sig två honor, de två sista. Så nu har vi bara två kissungar kvar, en kille och en tjej, tjejen är tingad sen länge och ska få flytta i morgon :)

Sen kom Monica och med sig hade hon Helena och Ebba. Monika kände sig långhårig och ville att jag skulle göra en insats!

Annars så har det varit en rätt vanlig dag, tvättat 4 a, plockat lite och tagit en sväng med dammsugaren. Barnen har varit lite jobbiga, eller jobbiga kanske är fel ord men de har varit lite rastlösa och högljudda, mest troligt lite trötta... De var ute en sväng efter lunch, friskluft brukar ju göra susen! Hilmas sväng ute blev kortvarig då hon satte sig i den blöta sandlådan och klädde av sig! Hon var verkligen trött och fick gå och lägga sig, lade henne uppe i sin säng, hade inte förväntat mig att hon skulle stanna i sängen men det dröjde inte länge förrän hon sov!
Towe lade jag ut i vagnen strax efteråt, klockan var ca 13.40 och det var i samma veva som Monica & co. kom.

Vid 16.00 tiden hade de åkte hemåt och det var dags att laga middag, fick lite hjälp och sällskap av älsklingen och det är så skönt att slippa stå själv i köket! Uppskattas massor!
Det blev ugnsbakad fisk med potatis, paprika och vitlökssås, något som barnen gillar, gjorde på 800g fisk men nästa gång får det nog bli 1200g för jag och Göran fick knappt någonting av fisken...

Melvin var trots lite sen middag väldigt sugen på kvällsfika så vi lyxade till det med nyponsoppa, glass och mandelbiskvier! Towe fick sig också lite nyponsoppa i en pipmugg... hade inte tänkt att hon skulle få då det innehåller en hel del socker men varken vatten eller smörgåsrån dög då hon såg att vi åt annat så hon fick lite lyx hon också! Det är ju så sällan, men det känns en aning på samvetet i alla fall! Hon är så himla medveten om att hon inte alltid får äta samma som oss och ser hon att vi äter smörgåsar till frukost så ska hon också ha en, så är det bara! Men då brukar jag se till att ha gett henne morgongröten innan vi äter, för så länge hon får i sig sin gröt så kan hon ju få en smörgås att tugga på efteråt!

Barnen somnade rätt ovaggade ikväll också, Casper sover hos Tony och vi sitter här i soffan och slötittar på tv och jag datornördar lite ;)

I morgon är en ny vecka och det är en vecka med lov, det innebär att alla barnen blir hemma alla dagar och jag gissar att det lär bli en hel del lek ute för att vi inte ska gå varandra på nerverna här i vårt inte alls så stor hus!

Puss å hej♥

20+0

Igår fredag gick jag in i en ny vecka, är nu alltså i vecka 21 (20+0) och då såg magen ut så här:



Lite dåligt med en spegel som är delad på flera ställen + att det var en hel del smutsiga fingrar på den... får försöka komma ihåg att fixa det tills nästa gång ;)

Har börjat känna rörelser ganska så tydligt nu och det är härligt!

Puss puss♥

Dagens planer...

En rätt så god morgon, Towe vaknade först och det var strax innan 06.00, vi låg kvar och myste till strax innan 06.20 då vi klev upp!

Casper och Towe åt frukost innan alla andra och sen åt vi andra strax efter 08.00 och det blev inte gröt för omväxlings skull!

Casper är på skolan, Hilma, Melvin och Jonna kikar på film, "Den oändliga historien", Towe sover och Meja ligger här brevid mig på kökssoffan och ålar, ritar och pratar...

Har kikat på nätet efter ny mobil till mamma, hon vill inte ha en sån här "blädder telefon" som hon kallar dem utan en vanlig Nokia med knappar! Hennes krav är kamera + att kunna skicka och ta emot både sms och mms!
Sen har vi även kikat på bredbandstelefoni på telia, lite priser och så, skrivit ner på papper så hon kan läsa sen!

Hade planerat att lägga mig och vila medan Towe skulle sova förmiddag men Patrik ringde och hade fått stopp på bilen så Göran åkte till Hackås för att hjälpa honom. Jag får alltså sova i bilen senare när vi ska in till stan ;)...

Vi ska åka någon gång efter lunch och sen ska ju Casper hinna hem från skolan också men kanske vid 14.30... Melvin, Hilma och Towe ska vara hos farmor och de tre större hos momma, moster Mysan ska passa dem en stund i lekparken innan mamma slutar på jobbet.

Vad ska vi göra i stan då?
Jo vi ska lämna en katt, kika på lite grejer och sen äta middag med Robert och Angelica innan vi ska gå och kika på Småstadsliv!

Barnen som är hos mamma ska sova där 1-2 nätter, men det vet de själva inte om :). De som är hos farmor ska också sova där, fast inte Towe eftersom hon kan krångla lite en del nätter... men vi ska i alla fall smyga med en spjälsäng till henne så att hon har något bra ställe att ligga på innan vi kommer hem och sen kan man ju hoppas, drömma och önska att Towe sköter sig och att svärmor ringer och säger att hon också kan stanna hela natten! Man kan ju alltid önska!

Towe sover ju i alla fall nu, lade henne i Hilmas säng, tänkte sakta vänja henne eftersom hon ska börja sova där inne snart och Hilma ska eventuellt flytta ner!

Har länge funderat på att Jonna ska få ha rummet uppe, tycker att hon borde få ha något eget så att hon får ha sina saker ifred och att få känna sig stor! Men efter en dust igår så bestämde vi att om hon ändrar lite på sitt sätt att vara, börjar tänka efter lite mer, vara snäll mot sina syskon och inte alltid bara tänka på sig själv så ska hon få flytta upp, i alla fall på prov! Men då ska hon som sagt bevisa att hon verkligen vill! Hon tyckte det var en jättebra ide!
Får se om vi kanske fixar det som en överraskning i helgen!?

Nu gnäller Towefian, hon sover ofta ganska kort stund på förmiddagen och nu har hon tydligen sovit klart!

Men puss å hej så länge ♥

Dagens bravader!

Idag var det först kyrkosyn hemma hos Erika, Karin tog med sig mat och idag blev det lyxigt värre! Förrätt på kavring och Börtnanfisk och sen fläskfilé och potatisgratäng:-). Vi gick hemöver i samma veva som M&M skulle hem från dagis, Hilma somnade inte så hon fick vara vaken med tanke på att klockan var strax innan 14.30. Lagade tidigare middag då Göran hade blivit inringd att jobba 16.00-20.30!!! Göran betalade räkningar vid köksbordet och jag lagade maten ;-). Vid 18.00 var det dags för skidträning, ja nu innan snön kommer så är det barmarksträning och alla får vara med dock om man är under 7 år ska man ha med sig förälder. Jag packade med god hjälp av Jonna och Casper in oss i bilen och så for vi. Det var lite extra idag, ett litet lopp skulle springas, avslutades med en labyrint som man följde med hjälp av ett snöre och när.man kom fram fanns en liten skatt! En påse med 6 st godisaroch en klubba! Meja och Melvin sprang 500 meters spårst och kom lyckliga i mål med sina påsar, dess värre hade Melvins påse gått sönder och var helt tom... Men han fick en ny:-D. Efter målgång bjöds det på bullar och varm saft, Hilma och Towe satt snällt i vagnen och alla skötte sig jätte bra! Sen vid 19.00 var det bara att packa oss in i bilen och åka hem, natta barn och sen var det ju kväll! Puss <3

Pigg Towe...

Klockan är 20.17 och jag sitter på sängen i vårt sovrum och väntar på att Towe ska bli trött och somna! Det brukar för det mesta bara vara att lägga ner henne i sängen efter vällingen så somnar hon på en gång, men inte ikväll... Alla de andra barnen ligger i sina sängar och de flesta av dem sover tror jag, i alla fall Melvin och Hilma. Göran är på bandy och jag hade ju hoppats på att få sätta mig i soffan och glo lite i lugn och ro... Men upptäckte i alla fall nu att jag har mottagning till bredbandet även här uppe! Klippte förresten av fötterna på Towes pyjamas nu ikväll :-P så nu kan hon använda den ett tag till;-). Tog nästan sina första steg nu ikväll också, tog tre steg i följd men bara med ena foten, målet var en flaska duschcreme som jag hade i handen! Bara hon törs lite mer så går hon nog snart! Nä nu ska jag se om detta går att publicera och sen är det bara att vänta lite till, hon ligger ju ner nu i alla fall min lilla Towis. Puss puss <3

Mellan varven...

Klockan är 13.35, Hilma sover sen 1 timma tillbaka och jag har nyss lagt ut en trött Towe. Om knappt 30 minuter ska Hilma väckas och sen blir det att direkt knata ner på dagis för att hämta Meja och Melvin. Jonna och Casper kommer hem vid 15.00 idag, till middag blir det spenatsoppa och jag funderar på om det ska bli äppelpaj till kvällsfika! Casper ska iväg på "gympa" vid 18.00 och vid 20.00 är det dags för Göran att spela bandy. Jag blir hemma och ska väl mest troligt natta barn och sen se om jag hinner sätta ner röven i soffan och styra över fjärrkontrollen en stund! Senast 23.00 har ut tänkt att jag ska ligga i sängen i alla fall! Nä nu ska jag se om tvätten är klar och sen är det dags att väcka Hilmafis och sen var det ju dagis! Puss puss <3

Promenad

Lämnade M&M på dagis vid 09.00. Tog med mig både Hilma och Towe, Göran hade somnat på soffan... Tog en promenad efter lämning och nu ca 1 timma senare är vi hemma. Towe sover ute i vagnen och Hilma myser framför "Nasse". Jag tänkte strax gå och duscha, bara badrummet blir ledigt snart!? Puss så länge <3

Tisdagen så här långt...

Towe har tydligen ändrat på sina rutiner och sover numer tills klockan ringer på morgonen! Jag klagar absolut inte utan jublar inombords varje morgon! Vi får bara hoppas på att det håller i sig. Lämnade M&M på dagis vid 09.00 och sen tog jag och Towe en sväng till Grindes, Towe skulle ju ändå sova och Hilma fick vara hemma med pappan och de har kikat på Pippi. Towe sov ganska precis 1 timma och nu leker hon för fullt, sovdags igen vid 14.00 tiden och innan det är det lek, lunch och mera lek. Hilma fick för sig att bygga med lego efter frukost idag, jag tänkte att hon hällde ut allt lego bara för att men det tänkte inte hon... Hon skulle bygga! Vid 11 ska vi äta lunch, blir något av de rester som står och tar plats i kylen... Blir ju någon portion lite då och då som blir över. Sen blir det pizza till middag, tar det idag i stället för på fredag för då är vi inte hemma. Tror barnen bli väldigt glada! Puss så länge <3

Meja ritar igen!

Meja älskar att rita, det är ju egentligen ingen nyhet men det är väldigt roligt!
Så fort hon är lite rastlös och inte har något att göra så plockar hon fram papper och penna, sätter sig vid köksbordet och så är hon igång.

Idag skrev jag av alfabetet till henne och hon härmade hur fint som helst, hon skriver nästan till och med finare än både Jonna och Casper, i alla fall inte sämre ;)

Siffror gör hon också gärna och hon är så stolt över att hon äntligen kan göra fina 5:or!

Idag ritade hon ett självporträtt från när hon hade långt hår och jag vara bara tvungen att fota:


Bilden blev lite för ljus men man kan ju se ändå...


Koncentrerad liten Meja, eller ja förresten hon börjar bli en stor och duktig tjej!

Nya frillan!

Har äntligen tagit mod till mig och satsade på en spännande frilla!
Angelica Lindblom fick den äran att gå lös med saxen och så här blev resultatet:











Klippte igår men idag när Angelica kom för att hämta kissen Lizen så bad jag henne fota lite! Hon som klippt borde ju veta vad och vilka vinklar som ska visas!

Vad tycker ni?
Jag är i alla fall helnöjd!

Blir spännande att se sen hur jag lyckas när jag ska fixa när jag tvättat håret ordentligt ;)

Inget vatten...

Vattnet var plötsligt avstängt tidigare idag och sen för någon timma sen så var det på igen och nu när jag ska laga mat så finns det inget!

Tydligen så har grannkvarteret vatten så Jonna anmälde sig frivilligt att cykla till farmor för att hämta 3 liter vatten, det räcker till att koka ris + vatten att dricka till maten!

Men även om det nu löste sig sä är det väl ganska så typiskt!


Lizen har flyttat!

Nu har den första lilla kissekatten flyttat!
Hon ska heta Lizen och ska bo med Angelica Lindblom och hennes bror, nästa vecka ska hon även få en liten kattkompis att leka med!



Lizen var en av de två som blev lite lurvigare än de andra och var såklar en av barnens favorit!
Hon har blivit kallad både "tjockisen", "fläckis" och "lurvis"!

På fredag flyttar två av hennes syskon, även de hamnar i östersund.

Bälte i åkpåsen!?

Jag har aldrig behövt ha på mina barn bälte när de sovit i sina åkpåsar, de har legat stilla även om de vaknat, och det har ju varit superpraktiskt tycker jag!

Men nu är det såhär att jag har en liten Towe och Towe har inte varit som de andra små trollen, varken med mat eller sovning om nätterna och såklart inte heller när det gäller att sova i åkpåsen...
Hon sätter sig upp så fort hon vaknar, även om hon vaknar och är ledsen och knappt egentligen är vaken.

var ut till henne nyss och hon somnade om så fort jag bökat ner henne ordentligt i åkpåsen igen men jag tror att när hon vaknar får jag sätta mig och sprätta hål i den... det finns klart i åkpåsen där man kan klippa för bältena med sydda kanter runtom så det är ju egentligen inte så jobbigt utan jag tycker mest att det känns tråkigt att göra hål i den!
Men det verkar inte som om jag har något val!?

Apropå åkpåsar så är det denna modell som jag har och den är kanon! Ull i botten och dun uppepå!



Som temperaturen är ute nu så har jag bara en fleecetröja socker och en mössa på barnen när de sover men senare i vinter blir det fleecedress, vantar och tossor och så mössa, men mer behövs inte då heller även om det skulle vara -20 grader ute!

De var rätt dyra men jag är kanon nöjd med dem, köpte en varsin till Meja och Melvin då de var små. Det är väl lite på grund av att de är dyra som jag inte tycker det känns så skoj att göra hål i dem, vill bevara dem så hela som möjligt!
men får trösta mig med att jag bara behöver göra hål i den ena, för Hilma hon ligger i alla fall stilla... än så länge i alla fall!

Hur har ni gjort med åkpåsar till era barn?

Puss♥

Kors i taket!!!

Hilmafis kom till mig under natten, somnade om så sött och Towe blev inte väckt. Sen vaknade Towe som vanligt men när jag kollade på klockan fick jag nästan en chock! Klockan visade 06.27!!! Tänk att hon sovit så länge och bara vaknat 2 gånger sen jag nattade henne strax efter 19.00 igår kväll, då var hon en väldigt trött tjej. Hur som helst blöjan var väldigt blöt och Hilma hade också vaknat så vi klev upp och nu sitter vi hör i soffan, hilma kikar på kompakt.och Towe kryper och kollar läget med kattungarna. Puss <3 ,

Men just ja, H&M!!!

Hade ju nästan glömt! Igår eftermiddag när vi kom hem så svängde vi in på macken och hämtade mitt paket från H&M där det ska finnas en del mammakläder som jag beställde, eller jag lade lite prylar/plagg i varukorgen som jag kanske skulle beställa, typ som jag skulle vilja ha och Göran beställde dem!

I alla fall så har jag inte ens öppnat paketet! jag har liksom inte haft tid... undrar just om jag ska öppna det nu!? tror jag väntar tills i morgon, har ingen lust att pröva kläder nu när jag har pyjamasen på ;)

Jaja, det var bara det...

Puss♥

ps. Melvin sover hos farmor i natt, gissa om han blev glad när Tony berättade för honom att han fick det! Meja blev lite avundsjuk men nästa gång är det hennes tur! ds.

19+0

Idag är det ju fredag och jag vet nu vilken vecka jag är i!

Jag mår rätt bra kroppsligt, inget att klaga på alls. Ibland när jag reser mig upp efter att ha suttit en längre stund kan det spänna under magen ungefär som jag sträckt mig men det går över rätt snabbt.

Halsbrännan trodde jag att jag kände av för några dagar sen men det var nog inte så, den kommer nog som ett brev på posten lite längre in i graviditeten!

Nu kommer jag inte på så mycket mer att skriva just nu, saknar inspiration för tillfället... blir väl mer en annan dag!

Kanske skulle ha passat med en magbild här nu å men det får bli nästa vecka, bjöd ju på en för några dagar sen ;)

Puss♥


Barnen leker!!!

Nu är barnen i full gång och leker och då ser det ut så här;







Roligast blir det sen när de ska till och städa och alla skyller på varandra och säger att "jag har inte gjort så här!"
Men städas ska det göra och det görs varje kväll och ibland en gång mitt på dagen också om vi ska åka någon stans t.ex...



God morgon fredag!!!

Natten ska jag egentligen inte klaga på, Towe vaknade en gång före 00.00 och sen sov hon till 05.04! Tog henne ill min säng och hoppades på att hon skulle somna om... först var hon lugn och jag trodde att hon skulle somna men efter ca 1 timma så låg hon och boxade mig i ansiktet med baksidan av handen, inte så mysigt kanske...
Jag undrar just hur det blir när vi ska ställa tillbaka klockan!? Ska hon vakna 04.00 då???

Frukost som vanligt och sen lite myspys en fredag morgon, Casper är på skolan och resten har fortfarande pyjamas, eller inte Jonna och Towe, Jonna skulle ha pyjamas men efter att hon hjälpt mig med tvätten blev hon sugen att klä på sig ;)
Towe tog jag på kläder när jag bytte blöja och hon ska väl snart upp och sova en stund skulle jag tro.

Som sagt lite tvätt har vi fått undan, Jonna tog ur maskinen och stoppade i tumlaren, samt hängde det som inte skulle tumlas. jag vek den tvätt som var torr och stoppade på plats och nu går en till maskin med tvätt.

Vad som händer idag vet jag inte riktigt men jag tror att det blir en tur till Svenstavik, Göran skulle fälja med Susanne för att lämna Bennys bil och då tänkte vi att vi eventuellt far allihop!?
Men innan vi far ska jag flytta om lite bilstolar... som det är nu så sitter Hilmas stol för upprätt så hon hänger hemskt med huvudet då hon somnar och sen klagar hon på ont i nacken...
Antagligen så hamnar en stol fram eller så byter jag bara plats på flickorna så som vi hade i början... lite jobbigt att lyfta in Hilma då hon ska sitta längts in men vad gör man!?
Vi får se helt enkelt!

Jaha, det var dagen så här långt och klockan är endast 08.29!

Vad ska ni göra idag och i helgen?

Puss puss♥


Stadsresa med ul och handling...

Förutom att vi gjort UL idag så har vi även hunnit med att vara på kyrkis en stund! Vi gick iväg vid 09.00 som vanligt, lämnade av M&M på dagis och sen knatade vi vidare.
Melvin skulle få följa med L och ett annat barn till nya förskolan och kika lite idag och det såg han fram emot och nu ikväll berättade han att han sett lekstugan på plats, de flyttade ju den härom dagen.

När vi gick mot kyrkis så gjorde vi sällskap med Maria och Edvin, vi tog en liten extra tur då Maria sprungit ifrån skötväskan och barnvakten :).
Att promenera brukar ju vara skönt men idag blåste det rätt kallt så det var skönt att få komma in i värmen sen.

Väl på kyrkis så flirtade jag lite med Karin, frågade om vi kunde äta lunchen redan vid 11.00 så att vi också hann äta då vi skulle åka vid 12.00 och det var inte alls några problem!
Det blev "Börtnanfisk" och pärer med en jätte god sås! Sen några goda kakor till efterrätt!

Göran hämtade upp oss vid 12.00 tiden och sen for vi mot stora staden.

Första anhalt var sjukhuset för UL och det gick ju som jag skrev i tidigare inlägg, jätte bra!

Sen blev det en kortis på Jula för att köpa skriv till Svärmor, vi prövade även en duschkabin för skojs skull och för mig går det jätte bra att stå där inne men det är värre för de som är lite längre... Göran är ca 185 cm och det är inte långt tills att toppen på huvudet sticker ovanför kanten... varför görs de inte högre???

Jaja, i alla fall blev det Ica Maxi nästa där vi handlade och handlade, Hilma och Towe var jätte duktiga men tappade tålamodet på slutet men vi fick ändå med oss allt... bara 3511 kr fattigare blev vi...

På vägen hem passade vi på att tanka bilen och magarna... vi hade tänkt äta hemma men det tar ju nästan alltid lite längre tid än man tror när man ska handla!

Väl hemma så hämtade vi upp M&M hos farmor, C&J var redan hemma. packa ur bilen, parkera och sen in för att packa in allt i kyl och frys, paketera köttfärs och annat i mindre förpackningar och vid 19.00 var vi klara!

Jag kilade ner i källaren och eldade innan vi nattade barnen som var i säng strax innan 20.00 och nu är även denna dag förbi...

Sätta sig en stund och slappa i soffan innan kudden ropar och så får vi hoppas på en god natts sömn!

Puss puss♥

UL är gjort!

Idag var vi och gjorde ultraljud och det var en ganska stökig krabat som sprattlade hej vilt där inne!
Det var lite svårt att få bra bilder men här är de i alla fall:


ansiktet uppifrån


den enda profilbilden som lyckades få till, synd bara att det var lite suddigt men det kan tydligen bero på hur mycket underhudsfett man har på magen och det blir ju suddigare ju mer man har ;)


visade ryggen fint


en ganska så klar bild på vår lilla krabat som verkar vara en liten tjej!

Vi har bara kollat könet en gång förut och det var med Hilma och nu var jag så nyfiken så vi kikade!

Jag gick in själv, Göran satt kvar i bilen eftersom både Hilma och Towe sov, men att gå själv gjorde ingenting, han har ju varit med rätt många gånger förut ;)

Från början låg hon med benen långt över huvudet, helt hopvikt och det såg ganska lustigt ut, synd att vi inte tänkte på att ta en bild just då!

Allt såg i alla fall kanonbra ut och vi fick ett datum!
Jag går in i vecka 19 i morgon, eller jag kommer att vara i vecka 19+0 och datumet blev inte vilket som helst utan den 15 mars som är på min födelsedag!

Min syster Tina har beräknat datum ca 1 månad före så det blir nära kusiner som kommer att få följa varandra och det ska bli jätte roligt!
Dessutom väntar barnens faster Ewe även ett litet knyte, närmare bestämt en liten grabb som är beräknad i början av året så det blir en riktig kusinbomb!
Riktigt roligt ska det bli!

Eftersom det mest troligt är en tjej nu då så är det bara att försöka komma på några namnförslag, pojknamn hade vi klart men tjejnamn är lite klurigare ;)
Men de förslag som vi nu har är Hillevi och Kerstin, men man vet ju aldrig, allt kan ändras!

Puss puss på dig lilla älskade vän, det ska bli så spännande att få lära känna dig!
♥♥♥

Fiskgryta med wok & curry

ca 500 g wokgrönsaker (thai)
800 g hajmal filé (eller liknande)
3 dl grädde
3dl mjölk (eller ta bara 6 dl matgrädde)
1 fiskbuljongtärning
1-2 tsk curry
svartpeppar
salt
olja (typ raps eller liknande)

Serveras med ris.

Börja med riset, som ska koka i ca 20 minuter, under tiden riset kokar gör du följande:

Hetta upp olja och strö i curry, rör om.
Tillsätt wokgrönsaker och stek dem på hög värme i några minuter. (min grönsaker var tinade)
Häll över grädden och mjölken, smula ner buljongtärningen och låt koka upp, låt sedan stå och sjuda.
Skär den tinade fisken i bitar och när ca 10 minuter återstår av risets koktid tillsätter du fisken och låter sjuda igen tills riset är klart. Då borde även fisken vara klar!
Smaka av med salt och peppar!

Smaklig måltid!


Dela gärna med er om vad ni tycker om resultatet om ni prövar!






UL i morgon!

Det ska bli så spännande att kika på den lill* krabaten och sen att få ordning och reda på när den beräknas komma kan ju vara skönt också!

Vet inte riktigt när vi åker, men troligen efter lunch då vi har tid 13.30 och efter besöket ska vi iväg och handla! har ju skrivit och gjort klart den långa listan och så får vi hoppas på att det inte kostar alltför mycket! Blöjor ska vi handla också, har laddat upp med  några kuponger som jag sparat + att de har bra rabatt på Maxi, 50 kr när man köper 2 paket!

Susanne ska hämta Meja och Melvin efter dagis, de skulle ta en tur till Svensta också! Jonna och Casper får klara sig själva en stund, tills farmor är hemma igen och när vi kommer hem blir det överbliven chili con carne till middag. Det blev drygt hälften kvar sen igår!

Frostade ju av frysen idag också och attans va effektivt det är att koka upp vatten och ställa in några kastruller i frysen, då tinar det väldigt fort!

Det lilla som fanns i frysen fick plats i kylväskan, halva utrymmet togs upp av kylklampar och sen åkte den ut på bron. Inget hade ens börjat tina när jag lade tillbaka det i frysen ca 6 timmar senare!

Tvättat några maskiner har jag gjort idag också, ska hänga den sista snart.
Diskmaskinen har gått två vändor också, vad gjorde i utan den!?

Eldat har jag också gjort, igår kväll åkte två element till på uppe, hade bara det i hallen på först men det kändes kyligt med bara 19 grader då resten av huset var någon grad varmare!
Håller på att ställa in kurvan på givaren där nere också, har haft ca 22 grader inne idag men det är nästan lite för varmt, tycker det är bra när det ligger runt 20 grader så det justeras lite fram och tillbaka... blir säkert bättre när kylan kommer på riktigt!

På dagis händer det grejer, de ska ju flytta någon gång veka 46 eller 46 och just nu har barnen inget kvar att leka med på gården, inte ens en sandlåda... bara cyklarna kvar som de kan ta fram men de lär de ju ska flytta snart också!?
Tänkte göra ett helt eget inlägg senare om dagis och flytten... barnen är i alla fall förväntansfulla så jag hoppas att det blir bra!

Nä kanske man skulle hänga den där tvätten och sen skulle det ju inte skada att lägga sig i tid... men vi får se hur det blir med den saken...

Puss å hej♥


Lyckad middag!

Min fantasi fick flöda fritt under middagslagningen och jag hade Hilma till hjälp:-D. Fiskgryta med wokgrönsaker och curry blev det och dessutom tokbra! Göran gillade det speciellt så jag tog fram papper och penna för att skriva ner hur jag gjort och vad som var i, det lär ju visa sig om jag kan lyckas lika bra en gång till ;-). Nu är både disk och tvätt undanstuvade, barnen leker innan kompass och jag, jag bara sitter en stund :-P

Prövar igen...

Bloggade från mobilen förut men det fastnade tydligen inte här på bloggen...

Det jag skrev var inte så himla viktigt men jag försöker att komma ihåg och tar det igen ;)

Towe vaknade 04.45 men fick så lov att somna om och vaknade sen igen då klockan ringde 06.15, vilket resulterade i att hon fortfarande inte sovit någonting idag. Hon brukar ju alltid sova vid 09.00 tiden!

Det blev gröt till frukost och sen efter lite morgonpyssel var det dags att lämna M&M på dagis.

Strax innan 10.00 satte jag igång med att frosta av frysen som ändå var så gott som tom! Tror att det strax är klart, bara att torka ur kvar!

Har skrivit matlista tills i morgon då vi ska passa på att handla och fylla frysen lite smått när vi ändå är i stan, ska ju på UL i morgon och det ska bli spännande ;)

Nu är det strax dags för lunch så jag ska väl ställa mig vis prisen och låta min fantasi flöda... hum... tror jag får ta hjälp av min karl!

Efter lunch ska småflickorna sova och jag ska ta fram åkpåsarna! Invigning för i år!

Puss puss♥

En dag på kyrkis...

...så bjöd Hilma och Leon på lite skön pianomusik efter lunchen!


Så otroligt söta!
Towe har hittat lekakulor i blomman ;)


pling, pling och lite plong...


Duktiga små!


...och så tittar vi in i kameran!
Smile!?

Pussgurkor!

Lite Melvin...

Sitter och kollar igenom lite av de senaste bilderna som kag tagit med mobilen och hittade några sen jag och Melvin följde med Susanne en sväng till Svensta.

Susanne sprang ett ärende, Melvin sov och jag fotograferade ;)









Visst är de väl söta när de sover!?
Avslappnade och lite smått plufsiga som man naturligt blir då man sover gott, så harmoniskt och vackert!

Han har visst några rivsår här och var efter någon fajt med Meja ;)

Höststädning!

En dag för några veckor sen var vi ute och klippte häcken, alla de där grenarna som hänger i vägen när man ska klippa gräset närmast staketet!

Hilma skulle självklart hjälpa till och hon var så duktig!








Towe satt i vagnen och var mest bara nöjd innan hon somnade för sin eftermiddagslur!

Städat och fint!

Efter frukost och lite stök gick jag strax innan 08.00 upp och städade av övervåningen, bäddade rent i sängen, dammsög och torkade golven, tog trappan på vägen ner ;)

Sen blev det till att lämna Meja och Melvin på dagis vid 09.00 och sen hem för att fortsätta städa!

Jag trodde Towe skulle sova när jag kom tillbaka men tydligen hade hon bara tagit en väldigt kort förmiddaslur så hon fick också vara med i städstöket tillsammans med sin storasyster Hilma.

Göran stökade undan disken efter frukosten i köket och jag röjde upp alla leksaker från golvet i barnens rum. Towe hon hjälpte till på sitt eget vis, det vill säga riva ner så fort hon hann... och Hilma hon kikade på Emil i Lönneberga.

I alla fulla fall så plockades det överallt innan Göran tog dammsugaren och jag gick efter med moppen och ganska snart var det klart! Lite drygt 1 timma tog det och sen var det bara badrummet kvar och det tog Göran efter middagen...

Efter lunch blev det en snabb sväng till Åsarna för att hämta ett paket, jag och Göran hade tänkt äta lunch på kiosken här vid macken men den var stängd så det fick bli Sibylla i Åsarna innan vi for hem.
Det var med andra ord bara Hilma och Towe som åt lunch här hemma och så sov det så gott i bilen då vi åt vår på en avtagsväg på hemvägen ;)

Resten av dagen flöt väl på som vanligt, chili con carne till middag strax efter 16.00, jag eldade i källaren, Göran tog tag i badrummet, sen blev det dusch för mig medan barnen kikade på bompa.
Innan kvällsfika plockade barnen i ordning på rummet och sen var det dags at sova!

För Towes del blev sovningen allt annat än vad hon är van idag så hon slumrade hos Jonna framför bompa, vilket i sin tur innebar senare nattning för henne... så strax efter 21.00 somnade hon övertrött i min famn, vi satt i soffan och mös.

Jaha, det var kanske inte en så intressant dag för er men jag är väl rätt så nöjd :)

Puss å kram♥

Måndag igen!

Veckorna bara susar förbi och snart är det höstlov och sen vinter!

I morse blev Towe väckt 05.35 av Melvin som kom tassande och bättre blev det inte av att Meja som redan låg bredvid mig började mumla...
Jag tog upp Towe och lade henne hos mig och sen försökte vi mysa i ca 40 minuter innan det var dags att kliva upp!
Towe ville gärna tutta men jag gömde brösten och nu har hon inte tuttat sen i tisdags eller onsdags!

Vi klev upp, åt frukost osv...

Vid 09.00 hämtade vi Casper på skolan, i fredags hade han ont i örat och det såg lite lätt svullet ut så jag ringde redan då och bokade tid idag. han har inte haft direkt ont på hela helgen men han hade lite torkat blod i örat så jag tyckte det var lika bra att kolla upp i alla fall, det är samma öra som han hade en ordentlig inflammation i i somras...

Vi var tidiga, kom ca 30 minuter tidigare och passade då på att väga Towe och Hilma, Iris var så snäll och tog sig tid även om hon hade lite knappt om tid.

Det gick bra för Casper, det såg inte ut som det var någon fara men vi skulle höra av oss om han fick ont igen då trumhinnan var något mörkare än normalt...

Sen åkte vi hemåt, lämnade av Casper på skolan och sen hem för att packa oss in och äta lunch.

Resten av dagen flöt på som en vanlig dag...

Vi har börjat elda varje dag nu då vi har börjat ha värme på elementen nu, bara för några dagar sen satte vi igång systemet...
Har eldat på morgnarna men det passar bättre på kvällen så idag blev det så för vattnet höll sig ganska varmt hela dagen!

Vid 18.00 badade Hilma, Melvin och Meja, Towe tittade på och blev blöt hon också, hur kan det komma sig !?
På med pyjamas och vid 19..0 blev det bullar och mjölk till kvällsfika! Lite lyx får man ha ibland!

Nu är klockan 20.00 och alla barnen ligger i sina sängar, Casper lade sig nyss, de andra låg före 19.30 och sover säkert vid det här laget.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med älsklingen och kika på tv, innan jag ska hinna hänga lite tvätt... men det hinns ju i reklamerna!

Puss å kram♥


I lördags var vi ute en stund!

...och jag passade på att ta lite bilder:


Närbild på Melvin


lite längre ifrån


Mejabus


Meja och mamman


Meja, mamman och Melvin


vi plussar på Jonna


och även Hilmafis


liten buse


de fyra mellersta


igen...


och igen...


och nu spårade det ur...


Casper var med pappan i garaget


Meja kom och poasade


två grabbar under bilen


fixar avgassystemet!

Towe sov i vagnen under tiden, därav inga bilder på henne...
Vi var ute några timmar i det rätt så fina vädret och sen gick jag och Hilma in för att laga mat medan de andra var ute någon timma till!

Vi är kanske inte ute precis varje dag men när vi är väl är det så blir det ordentligt!

Puss puss♥



Magbild v.18!?

Kanske dags för en riktig magbild!?
Den är tagen igår den 13/10 men jag har vet inte riktigt vilken vecka jag är i för troligtvis stämmer det inte med sista mensen..

I alla fall ska vi på Ul den 27/10 så då vet jag mer säkert!
Men skulle tippa på typ v.18 här då




Fredagstacos!

Idag blev det middag tillsammans med Susanne och Patrik och vi åt här hemma hos oss, vovvarna lämnade de hemma.

Det blev tacos och det gillades av alla, ja Towe fick annat, tänkte att tacos kanske är lite svårt för henne att äta ännu!

Efter middagen blev det tidig sänggång för våra trötta barn som dessutom vägrade städa upp röran som de ställt till med på rummet... som vanligt...
Strax efter 18.00 fick de lägga sig och läsa.

Hilma och Towe var uppe till 19.00, Hilma sover fortfarande inte, tycker mig höra henne smygande i trappen, skulle tippa på att hon bajsar...
Towe somnade inte lika snabbt som vanligt utan låg och gnydde en stund i sängen innan.

Casper fick följa med pappan på bandy då det var lite knappt med folk och ingen var väl gladare än självaste Casper!

Annars har det varit en rätt så lugn fredag och trots att vi var uppe strax innan 06.00 så har inte dagen känts så himla lång... skönt tycker jag, helt lagom.

Lite bilder:



Igår morse efter frukost dukades det upp för fullt!


Melvin och Hilma skulle bjuda på fika ;)


I morse ville Melvin sitta vid bärbara datorn och kika på bolibompa, syrrorna ville gärna också se :)


Ganska koncentrerade...


Hilma hämtade dockkläder och vissa kunde hon själv få plats i ;)


Nyaste modet :)

Nu ska jag se om jag får denna lilla Hilmafis att sova, just nu sitter hon i soffan och filosoferar... hon sov middag idag och som det verkar nu kanske det inte var helt nödvändigt!?

Puss å hej♥




Bilder...

Har för någon dag sen laddat upp en hel del bilder som pappa tog helgen den 25 september då han, Jacob och Milla var här.
Han tog hur många bilder som helst så detta är bara en bråkdel:


Hilma kikar på tv


mamman också!


Lite tv-tittande för dessa tre också!


Pappa tycker att jag tilbringar rätt mycket tid just här...


Jacob med både finger och nappen i munnen...


blink


Towe med brödsmulor under ögat


Tittut!


Hilma ville plötsligt inte vara med på bild...


Gömde sig under Towes stol


Men det släppte...




Superglad!


Liten Towe...


Smile...


Karamell i munnen...
Melvin visar för Moffa


Towe och Melvin gos!


PUSS♥


Stor Towe!


Tungan ute...


Lite hopp bland bilderna (suck) men här kom pussen ;)


Mitt i en mening!


Så fin liten flurig Meja!


Pappa framme igen och då är det ju bara att le efter bästa förmåga!


Avslutar med en liten kisse
:)

Jonnas jacka...

Slarvmajan Jonna bad förra tisdagen sin lika slarviga kompis att ta hennes jacka från kapprummet... Båda tjejerna skulle hem hit men de blev tvungna att åka varsin taxi...

Det var ganska varmt ute den här dagen så när de kom gående hade hon bara sin kofta på sig och jag sa: "Jag hoppas att du har jackan i ryggsäcken!?" Och jo det hade hon och så tänkte vi inte mer på det...

Nästa dag tog hon en annan jacka och dagen därefter också och tillslut insåg jag att den första jackan inte fanns hemma...

Jonna hade vid det här laget helt glömt vart jackan hade kunnat ta vägen men efter lite luskande och tänkande fråm både Jonna och hennes kompis så var det troligen så att kompisen glömt jackan i taxin...

I förrgår (onsdag), alltså en dryg vecka senare så ringde jag till taxichauffören men han hade inte sett någon jacka...
Jag ringde till en annan förälder men ingen jacka där heller...

Rätta som det är ringer taxichauffören upp och han talar om att han hittat jackan! Han kände sig tvungen att gå ut i bilen och kika ordentligt och längst bak, längst in låg en svart jacka inlindad i golvets svarta matta, undet ett säte! Inte så konstigt att ingen sett den!

Men i alla fall är jackan nu återfunnen och på plats hemma!
Undrar just hur många vantar och liknande som min slarvmaja tänker slarva bort i vinter då!? Inget hoppas jag, men den chansen är inte så stor... tur att kläderna är märkt med både namn och nummer!

Puss puss♥

Towes besvärliga nätter...

I natt ver en sådan, tror det var tänderna, de är ju inte helt ute i överköken och det ömmar så klart!

Hon fick alvedon innan hon skulle sova, sov lugnt några timmar men son vaknade hon flera gånger och det slutade med att jag strax innan 23.00 tiden fick gå upp och lägga mig med henne...

Först var hon lugn, men sen började hon vända och vrida på sig, ville inte ha nappen och skrek bara mest tillslut...
Göran fick komma upp med en omgång alvedon då det nu gått dryga 4 timmar sen sist...

Gnuggade med tops och gav henne resten av dosen att svälja, trodde att det skulle hjälpa men någon gång innan 03.00 somnade hon utav utmattning! Hon sov hos mig hela natten och jag hade morgonrocken på mig så att hon inte skulle få syn på mina bröst...

Hilma kom också till mig, någon gång efter 04.00 och hon lade sig på kanten, somnade ganska snabbt men rullade så småningom ur sängen... landade mjukt på täcket som hon drog med sig.
Hon blev inte ledsen utan kröp upp igen och somnade, men efter en stund blev det samma visa igen och hon fick lägga sig längst in, bortanför Towe som låg i mitten av sängen.

Strax efter 05.00 vaknade Towe och nu hade jag ingen morgonrock på mig så det blev tuttning! Länge länge tuttade hon, använde mig som natt då det tydligen var obekvämt med "riktiga" nappen...

Strax innan 05.30 hade hon legat och gnussat klart tyckte jag, hon tuttade fortfarande men började blir smått frustrerad av att det troligtvis var HELT tomt! Hon började skrika igen och vi klev upp!

Ja vi klev upp, det fick vara morgon före 06.00, mest för att alla andra skulle få sova! och det är ingen ide att ligga kvar om man är så gott som 100% säker på att hon inte skulle somna om!

Nere låg Göran på soffan och i andra änden låg Melvin, han hade tydligen vaknat under natten och Göran hade tack och lov inte låtit honom gå upp!

Vi mös i soffan tills det blev dags att väcka de som inte redan var vakna och att göra frukost...
Frukosten och morgonen blev inte alls som den borde... suck... men jag är van, fast lika tråkigt är det ändå! Blir så himla ledsen!
Alla kliver upp och alla äter frukost, punkt! Sen kan man vila om man absolut måste!

Nu ska vi äta lunch!


Besiktat bilen

Efter en tidig lunch så satte vi oss i bilen och åkte mot Sveg för att besikta bilen.

Jag körde Opeln och Göran Sigman, Susannes bil, lika bra att ta två flugor i en smäll!
Båda bilarna gick igenom med blankt papper och vi tog en kortis på Dollar innan vi åkte hem igen...

Jag var rätt trött på vägen dit och bävade för att vara tröttare på vägen hem men med några små chokladbitar som färdgodis så gick det kanon!

En rätt bra dag!

Jonna ritar också!


Ser ni vad det föreställer?



ja visst är det en söt liten pellefant!

Meja ritar!


Meja ritade härom dagen!



Så söta!
Hon älskar att rita och speciellt med tusch!

Towe 9 månader!

I torsdags, den 6 oktober blev hon 9 månader vår yngsta lilla solstråle!
Tiden går så fort så man knappt hinner med!

Vi kanske skulle ha varit iväg på bvc för vägning och mätning egentligen men det är inte alltid man tänker på det... vi ser ju att hon mår bra!

Äntligen så äter hon numera "knölig" mat och har inga problem att äta den mat som vi äter, med undantag så vi kanske äter hemlagad pizza...
Har ett gäng burkar kvar i frysen sen sist jag körde att race med storkok till henne.
Gröten på morgonen går bra utan att jag mixar den nu också och det är ju bra det med!

Hon kryper runt i full fart här hemma, är överallt, kryper gärna upp i trappan om vi inte stängt grinden och reser sig och går utmed möbler lätt som en plätt!

Dansar så fort hon hör musik, hoppat till och med ibland och det ser så himla skoj ut!
Hon står korta stunder när man släpper henne men är nog lite feg och sätter sig sakta ner igen ;)

Är gärna med och leker med de andra barnen, gillar att vara där allt händer och låter! Är ratt nöjd med att vara på golvet och hon är ingen som man behöver bära runt på.

Nu senaste veckan har hon varit lite gnällig, men det beror på tänderna i överkäken som nyligen brutit igenom, det kliar fortfarande och hon dreglar en hel del!
Lite förkyld är hon också, hon hade lite feber igår och fick alvedon innan läggdags och hon sov jätte bra hela natten, vaknade bara en gång! Sen pigg och glad vid 05.55, då hade hon sovit klart!

Hon vill fortfarande gärna tutta på morgonen, inte för att jag tror att det finns så mycket mjölk kvar utan det är nog bara för att mysa lite! Men så länge som hon inte ser dem på dagtid så bryr hon sig inte :). Men igår kväll då hon var uppe på övertid fick hon syn på dem i urringningen och då blev hon lite sugen och fick sig lite snutt innan tandborstningen!
Men jag antar att det börjar bli dags att sluta helt, i alla fall i god tid innan nr 7 kommer!

Hon sover fortfarande två ggr om dagen, först vid 09.00 tiden och sover då oftast 1 timma och sen vid 14.00 tiden och då sover hon ca 2 timmar. Nattningen tar vi oftast vid 19.00-19.30 tiden, samtidigt som Hilma.
Senaste dagarna har hon fått börja äta vällingen i sin säng, innan har jag suttit med henne i famnen på sängkanten och sedan lagt ner henne i sängen då hon är klar.

Pratar gör hon ju inte än men fler och fler ljud kommer det, mamma och pappa kan hon säga, men det är inte så ofta, inte så att hon medvetet tilltalar oss.

Vinkar och klappar händerna gör hon också, ställer sig på knä då och då och sträcker upp händerna då man går förbi! Då vill hon gärna komma upp en stund, pussas och kramas lite innan hon leker vidare! Hon är mycket för att mysa och kramas!

Tycker att allt i allmänhet flyter på bra och hon utvecklas som hon ska, är nöjd och glad och sover bättre och bättre om nätterna!


Snorig men glad!




Bild sen pappa var här i slutet av september!

Puss på dig älskade lilla Towe♥




Hilma 2 år!

I lördags fyllde vår lilla Hilma år och det blev kalas!

PÅ förmiddagen var alla barnen ute, de gick ut direkt efter frukosten, Hilma fick bada och skulle absolut gå ut sen när hon var klar och påklädd!
Alla barnen utom Towe som so var ute ända tills besöket anlände.

Först kom Tina och Magnus och med sig hade de mamma och Mysan. Jag tror att de kom vid 11.00 tiden.

Hilma fick så småningom öppna sina paket och det gick i rasande fart och när det var klart sprang alla barn in på rummet och lekte igen!

Sen väntade vi bara på pappa & co. från Sveg, hade talat om att kalaset började vid 12.00, men Milla hade visst fattat det som 14.00 så hon hade tagit sovmorgon och väckte pappa rätt sent ;), men det visste vi som väntade inte då...

I alla fall strax innan 12.00 när jag börjat göra i ordning marängsvissen fick jag ett mess från Milla att de lämnade Sveg! Tina fick skriva tillbaka att vi strax började kalaset eftersom klockan var 12.00!

För att glassen inte skulle hinna smälta så började vi kalaset, Susanne, Patrik och Tony kom förbi också och så småningom anlände pappa & co, lite sent men det var ju ingen fara, det fanns fika kvar och vi fikade fortfarande! Marängsvissen var rätt rinnig men Jacob mumsade på ändå!

Det kändes som att vi fikade i flera timmar, barnen lekte och allt var kanon tycker jag!

Fick sitta och mysa med Tina och klappa henne på magen också! Så mysigt att känna på någon annans gravida mage för en gångs skull och inte bara sin egen ;). Hoppas hon kommer upp igen och hälsar på innan bebisen kommer så jag får klappa om magen när den är riktigt stor! Nu är hon typ i vecka 23 tror jag och har precis börjat ta form.

Min mage däremot är stor men ganska degig, har ju en hel del löst skinn och lite för mycket underhudsfett + slappa magmuskler som gör att den putar lite extra... men men det är väl egentligen inte så konstigt!? Ska ta tag i det ordentligt sen när bebisen kommit, nu ska jag koncentrera mig på att träna lite rygg och axlar känner jag!

Ja, kalas ver det!

Tina & co, åkte vid 16.00 tiden ungefär, de hade bokat middag hos Magnus mamma och eftersom de hade hundarna i bilen så var de tvungna att tänka på dem också. Men det var jätte roligt att de var hit även om det var en kortis! Puss på sig älskade syster!

Det var även jätte roligt att Mysan följde med! Och mamma med för den delen med tanke på att pappa också var här ;)...

Pappa hjälpte mig med middagen efter att jag plockat bort efter hela kalaset, diskmaskinen blev full och kördes igång!

Det blev korvstroganoff med ris till middag och även fastän alla mumsat en massa fika så åts allt upp! Inget fel på aptiten hos någon av barnen!

Så småningom blev det kväll och barnen nattades, blev nog närmare 20.00 som Hilma, Towe och Jacob nattades, resten fick vara uppe lite längre!

Nu ska jag se om jag kan ladda in lite bilder från kalaset också, tror inte jag tog så många men pappa var i farten med sin kamera i högsta hugg och han har lämnat ett gäng bilder på den andra datorn!

Så tyvärr blir det inga bilder nu men ska komplettera så snart jag får tid!

Du fick en fantastisk födelsedag Hilmafisen våran!
Älskar dig! ♥


Uppdaterar med ett gäng bilder, börjar med de som jag tog:


Hilma födelsedagsfin!
Lycklig med en ballong!


Tänkte bara blåsa up några ballonger för syns skull men barnen norpade påsen och blåste upp allihop! hade sedan jätte roligt med dem!


Nyvaken Towe


Dagsa att öppna paket och Hilma blev placerad på bordet!


Alla var nyfikna


Hilma rev och slet




paket efter paket










Några hjälper till...




Så fort alla paket var öppnade så sprang som sagt alla barn och lekte igen, inklusive Hilma!
Mamman fick städa allt papper och ta reda på presenterna ;)


Marängsviss med turkos grädde!

Nu kommer pappas bilder, typ en gnutta av dem!!!


Så kom Moffa & co. med mer paket!


Mamman blev tydligen den som skulle montera...


Mysan ♥


Mamman funderar...


Tina ♥


Jacob tar en sen fika ;)


Tina & Magnus


Casper kikade in, de lekte tydligen lite krig...


Presenten monterad och mamman kunde fortsätta fika och vara lite social och pappa är såklart framme med kameran i högsta hugg!


Jacob leker titt-ut


Ganska så bra bild tycker jag :)


Långben tänder ;)


Glad Mysan!
Min mamma♥ i bakgrunden


Jag busar lite med lillebror!


Jacob har typ alltid ett finger i munnen!


Towe leker på golvet, snorig liten dam...


hennes grimaser är så häftiga!


Milla, mamma till lillebror!


Denna bild tyckte min pappa var jätte rolig!
Så här ser dina barn på dig  sa han, hahahaha...
Jo jag vet att jag inte har den mest graciösa kroppsformen och det kanske inte är något jag är stolt över men så blir det när man tycker att godis är gott och man har fött 6 barn och väntar på nr 7!
Får ta tag i att omforma kroppen senare... typ till beach 2020 eller nåt!?


Japp, det var en hel hög bilder i alla fall!
Men som sagt bar en bråkdel, om ens det, av vad min far fångade på bild!

Hur kan det komma sig?

Vi kikade på film, snart slut, barnen var lugna, Towe hade precis vaknat...

Filmen tog slut och vi skulle precis gå och värma gårdagens pizza till middag (vi gjorde 2 extra ;))... Jag satte Towe i sin stol i köket och såg att Patrik kommit, han skulle hjälpa Göran att koppla in extraljusen men vi visste inte när han skulle komma...

Det var tänkt att Göran skulle byta en blöja på Hilma... men eftersom Patrik kom så var det lika bra att han gick ut på en gång och jag skulle byta blöjan. I samma sekund som Göran går ut så blir det KAOS! Inte hans fel men det är så himla typiskt!

Jag börjar byta på Hilma, Towe gnäller i köket över att ha blivit lämnad ensam (fastspänd i sin matstol), Melvin får för sig att han ska gå ut men han har inga kläder så jag säger nej och ber honom vänta...
Han väntar inte utan tar fram kläder och jag ber honom lägga tillbaka dem eftersom han har kläder som redan är framtagna... detta samtidigt som jag tagit av Hilma blöjan...
Melvin lyssnar inte och jag blir smått arg på honom och ber honom återigen att lägga tillbaka kläderna, nu medan jag tvättar Hilmas rumpa över handfatet...
Melvin som självklart blir väldigt ledsen (som alltid) kissar på sig där han står i "klädkammaren"... strax innan kom även Casper och frågade än en gång om datorn...

Kanske inte för er låter så kaos men det var det!

I alla fall när jag lägger ut blöjan ropar jag åt Göran och talar om vad som blev, han var snäll och tog på Hilma (som redan var på väg ut i bara tunna kläder och stövlar) kläder och hon fick följa ut.
Jag ställde Melvin i duschen medan jag tog reda på olyckan på golvet, duschade sedan av honom och klädde på så nu är han också ute.
Towe har fått sin middag och Hilma har nu kommit in, det har passerat ca 45 minuter sen kaoset och nu är det åter lugnt, bara lite hungriga barn men vi ska äta bara Göran blir klar ute.
Vi kan ju äta utom honom och kommer så att göra om det dröjer för länge men jag tycker om att vi äter tillsammans allihop!

Åter till verkligheten!
Nu har jag den bärbara i köket så om jag får ha den i fred så kanske det blir något mer inlägg innan kvällen ;)

Jag har varit så trött de senaste kvällarna och har varken haft lust eller ork att skriva... igår skickade Göran mig i säng strax efter 21.00 då jag slumrat till och från i ca 1 timma i soffan ;)

Puss puss♥


Baka baka liten kaka!

En stund efter frukost satte jag igång tt baka inför morgondagen, jag hade Hilma som hjälpte mig och så Melvin som kom in då och då för att se om det fanns något att smaka ;)

Först blev det en morotskaka, därefter satte jag en dubbel satts vetedeg och medan den jäste så bakade jag en falsk tosca = kokoskladdkaka...

Mitt i allt så gjorde jag även frostingen till morotskakan samt fyllningarna till bullarna innan jag gav Towe lite lunch vid 11.00, då hade jag varit i köket ca 1 timma, ja med bakandet alltså...

Vid 12.30 fixade Göran lunch och jag gräddade klart bullarna.

Vå åt, plockade undan, klädde på alla och sen gick vi hem till Susanne för lite fika. Hon hade tänkt bjuda oss på Caférian men den var stängd så det får bli en annan dag.

När vi kom hem igen var klockan ca 15.30, barnen ville vara ute och leka så de klädde på sig lite mer lekvänliga ytterkläder, Göran fixade med extraljusen på bilen och jag gjorde lite av varje, både inne och ute samt att jag hämtade grejer som Jonna glömt på skolan...

Till middag lagade jag pastagratäng och den blev klar strax innan 18.00... lite sen middag men det var ingen som var jätte hungrig efter fikat hos farmor tidigare!

Strax innan 19.00 åkte Göran, Casper och Tony iväg på bandy och jag nattade barnen, Jonna, Meja och Melvin fick ligga och läsa, Hilma som inte sovit idag somnade på stört och Towe fröken var också jätte trött. Ikväll fick hon dricka vällingen i sängen för första gången. Det är ju så mysigt att ha henne i famnen den stund hon äter välling men ikväll blev det sängen av praktiska skäl så jag kunde lägga Hilma under tiden.

Jag tror att så gott som alla sover nu, ska smyga in och kika och sen ska jag ta en snabbdusch i hopp om att ingen vaknar under tiden...!?

I morgon blir det ju som sagt kalas för Hilma som fyller 2 år! Tina, Magnus, My och mamma kommer från ett håll och så pappa, Jacob och Milla från det andra sen vet jag inte om Susanne & co. också dyker upp eller om hon kanske jobbar... i annat fall kanske de firar henne en annan dag... blir ju lite jobbigt med för mycket människor när vi inte bor så stort ;)

Puss å hej!♥







Hemma från kyrkis...

En blåsig dag med lite regn, tur att vi var inne då skuren kom, det smattrade härligt mot taket då vi satt och åt!

Hilma blev lite överraskad ev en liten kille som tyckte väldigt mycket om hennes hår, bara det att han var lite för fascinerad och hårdhänt... inte lätt när man är liten...

Göran har varit i Svensta och kommer snart hem, Casper och Tony kom samtidigt som mig, Towe och Hilma sover ute i vagnen och Jonna är kvar på fritids en stund... ska snart hämta M&M på dagis... väntar bara på svar om kanske Göran hann hämta upp dem...

Senare blir det en ride till Grindes för att handla inför helgen, skönt att ha det gjort!
Baka ska vi väl göra lite också för Hilma fyller ju år på lördag! Hela 2 år blir hon då vår lilla Hilmafis!

Ja det var det...

Puss puss♥

ps. vi var förresten ganska många mammor och barn idag och det var ju jätte roligt!

Äcklig middag!?

Idag bjöd vi barnen på lite annorlunda middag, eller ja egentligen inte så annorlunda... egentligen bara spaghetti och skinksås, men vad hände med färgen!? ;)



Kändes ju kanske inte så jätte fräscht men lite roligt var det att se barnens miner!
Såg ju extra gott ut om man hade ketchup på :)


Massa bilder!

Kikade vad som fanns dokumenterat i kameran och det var en hel del... här får ni ta del av lite av varje:


En dag i början av September badade Hilma och Melvin i badkaret, Towe som ni ser i baljan.
När Hilma var klar satte jag henne bredvid baljan och vände mig snabbt om för att hämta något och då ville hon visst göra Towe sällskap!


Melvin klagade inte som fick hela badkaret för sig själv!
Tror visst jag bad honom hålla för en viss kroppsdel, det var väl lika bra tänkte jag!


Hilma på väg ur...


Sen en lördag så var det lördagsgodis dags och ingen kan ju sitta för långt ifrån skålen...
bara Casper som tycker att datorn är mer intressant att kika på ;)


Towe stökade på i hallen...


Så var det för två helger sen som barnen satt uppe och ritade före klockan 08.00!


Towe hade hunnit få både gröt och kläder, glad liten skit!


Meja skriver sitt namn för första gången!


Jacob var på besök och han gillar bilar!
Towe tycker om att vara med överallt :)


De ser ganska lika stora ut på den här bilden fastän det skiljer 9 månader mellan dem, Towe är ju lite mindre i verkligheten.


Men bilen var som sagt mest intressant tycker jacob!


Towe fick inte gärna mer än titta på ;)


Så blev det dags för kattungarna att smaka välling och Hilma höll koll!


Posar med lite salva kring munnen...


Så var det en dag som Jonna lånade kameran och tog en hel hög med en massa bilder! ganska fina tycker jag!
Hon började med att fota sin bror!




















Benny fick hon med också!


















En och annan bild på sig själv :D




Casper igen...


Pappan...


Casper gillar att teckna bilar!


Hon fick inte gå nära vagnen men hur fick hon då till de här bilderna!? Hum...
Towe sover...


Hilma sover...

Annars var det väl rätt mycket natur hon fotade och det är ju väldigt fint tycker jag!


Ja ett helt gäng med bilder med lite av varje!
Puss puss♥

Klippte Meja!

Jo det var ju så att jag satte saxen i Mejas hår i går förmiddag också!
Hennes hår var långt, tunt och slitet... lika som Jonnas var då hon var mindre...

Lika så bra var det att korta av det rejält så att det får växa ut på nytt, förhoppningsvis inte bli lika slitet och bli lite tjockare!

Hon var först väldigt skeptisk men blev väldigt nöjd med resultatet!
Liten godbit fick hon också som utlovat då hon varit duktig...
klippte henne i två omgångar, tog först bara ca 7 cm men insåg att kortare var bättre och så tog vi en vända till!
Duktig flicka att sitta stilla!

Vad tycker ni?






Inget avancerat men bra ändå på hennes fjussiga strån!

Puss puss på dig tjejen!

En kort liten dag...

Denna dag har gått fort... minns knappt vad vi gjort idag... typ ingenting, bara hängt lite tvätt, ätit lunch och sen vips så var vi hos svärmor på middag!

Där bjöds det på crêpes och det gick hem hos alla, Towe mumsade i sig hon också!

Har fortfarande inte hittat igen min energi som jag brukar ha, den har varit på vift länge nu... hoppas den kommer tillbaka snart!

I morgon är det kanelbullens dag och jag har inte bakat... har iofs bullar i frysen men det är ju inte samma sak... kanske man ska baka i morgon!?

Idag har det varit riktigt höstkallt ute... 0 gradigt när vi klev upp, säkert någon - grad då många hade fått skrapa rutorna när de skulle till jobbet...
Det klarnade upp på dagen och har varit jätte fint, men kallt!

Hilma var svår att få isäng nu ikväll... det är nog dags för henne att sluta sova på dagarna... kanske bara någon gång då och då men inte varje dag...
Vi ska kika efter en till våningssäng också så kanske det blir lite bättre! Då kan även hon sova nere i en stor säng, eller om hon tar Melvins!? I alla fall så löser det sig så småningom!

Nehe, nu är klockan mycket och jag borde sova... får väl ångra det i morgon skulle jag tro...

Eldat idag, både i kaminen en sväng på morgonen och så i källaren för varmvatten... har inte börjat köra ut värme på elementen ännu, men ska det fortsätta vara kallt som idag så dröjer det nog inte länge till...

Nu är det dags att stänga ner...

Puss å kram♥

Verkligen en hemsk dag...

Lördagen började bra, lite irritationer låg i luften men men...

Det var fritt att lämna grovsopor på Norsgården mellan 09.00-11.30 så vi bestämde oss för att köra iväg lite rat... pappa skulle ha kommit men han var för sjuk så han stannade hemma... så då tänkte vi att vi lika gärna kunde försöka göra någon nytta i alla fall.

Två vändor blev det, soffor och fåtöljer mosades och en hel del annat, ett kylskåp och en diskmaskin som stått och skräpat i källaren fick också åka iväg.
Den uråldriga varmvattenberedaren till gamla pannan åkte den med, men den var inte direkt lätt att bära upp men vill man så går det!

Sen blev det hem och laga lunch innan vi hade lite mys med barnen i soffan...

Det var det braiga med den dagen, resten blev bara skit, riktigt skit blev det för alla i denna familj och det kan nog ha varit den värsta dagen hittills för oss alla... i alla fall för de flesta...

Vet egentligen inte varför allt blev som det blev men kanske det var irritationen som jag nämnde tidigare som påverkade en hel del, mer än vad vi trodde...

Som tur var blev allt så småningom bra igen, men det var ändå en dag som jag och vi andra helst hade sluppit!

Och pappa, med risk för att låta orättvis och hård så hade det varit bättre om du kommit för då hade det säkerligen blivit en jätte bra dag!
Sorry...

I alla fulla fall är jag glad att dagen inte slutade sämre... mörkt, kallt, rädsla, oro och många tårar... finns väl som alltid en anledning/orsak till att saker blir som de blir även om man inte alltid förstår vad/varför...

Puss å kram på er alla och hoppas verkligen att ni hade en fin lördag, vädret var ju helt fantastiskt!

Man ska ta hand om livet och dem man älskar!♥

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus