28 September, onsdag…

Klockan hade jag ställt på 05.45 denna morgon, veckans ledig dag, fick alltså sova en timma längre än annars. Rörelse och styrka ca 30 min, lika bra att hålla samma rutin för man vet aldrig hur den ledig dag ser ut förrän efteråt. En snabb dusch innan jag kokade gröt och dukade fram frukost till barnen som jag sedan gick runt och väckte. 

Barnen kom iväg till skolan utan större problem, Minnah hade klätt på sig själv efter att hon ätit frukost så hon var klar. Noah hade fått i sig lite gröt och sen var det bara en ny blöja och lite kläder som fattades innan det var dags för dagis. 

Jag fick Göran att gå med på att vi skulle ta en promenad till förskolan, jag skruvade dit fästet för ståbrädan på vagnen under tiden sömntablett klädde sig och blev klar för att gå.  Jag följde med barnen in en stund under tiden som Göran hade samtal med en av fröknarna angående hur vi tyckte att Noahs inskolning hade gått och sen promenerade vi hem. 

När vi kom hem så klev Jonna precis upp ur sängen, hon ska ha praktik denna vecka men behövde en dags vila för att se ifall hon håller på att bli förkyld eller inte. Jag började stöka lite i köket med disken efter frukosten och sen gjorde jag 2 olika sorters fröknäcke.  

Göran och Jonna åkte för att hämta på dagis/förskolam strax innsn 12.00, de passade på att köpa korv till lunch på macken, jag hade gryta hemma och barnen fick en varsin tomteklubba. 

Emilia kom in precis när de åkt, hon åt lunch tillsammans med mig men hon tog den sista kålgrytan som var kvar. 

Jonna och Emilia till Svenstavik, Jonna skulle egentligen på hälsocentralen för att kolla sina utslag men eftersom hon hade svaga förkylningssymptom så avbokade hon tiden. Hon hade dock lova att hämta Meja, Melvin och Hilma från skolan så då kunde hon lika gärna åka och passa på att handla lite som behövdes. Hon var även in på dollar och köpte lite godis för hon och Göran tyckte att vi kunde äta det senare på kvällen när vi skulle se på "Hela Sverige bakar".  

Jag och Göran spelade lite kort innan jag sen bad honom att lägga sig på golvet så att jag kunde göra ett försök att hjälpa honom att skräcka ut och stretcha lite, han är so otroligt stelningar ont i både rygg och knän. 

Till middag lagade jag fiskfilé, potstis, gula vaxbönor och hollandaisesås. Middagen blev klar precis tills att det var dags för mig att åka på träning med Jenny. Denna kväll stod det  Soma move på schemat och efteråt tog jag ett  3 minuters dopp i sjön, väldigt uppfriskande! 

(null)Här inne tränade vi 🤗

(null)Och här tog jag ett dopp 🥰

När jag kom hem från träning och dopp i sjön så låg redan alla de små barnen i sina sängar och sov 🤗

Ninni, Hilma och Towe gjorde "brownie i kopp" till kvällsfika, Meja tror jag valde flingor och mjölk och Melvin tog några brödskivor som blivit kvar. 

Vi satte oss i soffan och kikade på "Hela Sverige Bakar", jag åt middag och sen åt vi lite godis, jag tog bara några.

Alla stora barn var isäng vid 21.30, även Melvin! 

Jag var gsbska trött och vi lade oss tidigt, redan 22.15 men det dröjde bara 15 minuter innan Minnah kom och lade sig hos oss…

23.00 hade jag hunnit somna och vaknade med ett ryck av att Noah var ledsen… jag letade reda på nappen och hämtade Minnsh i vår säng och sen satt jag med dem ca 30 minuter tills de båda somnat om ordentligt igen.

Klockan 00.40 blev jag väckt igen, denna gång av Towe… klev upp och hjälpte henne och sen gick vi och lade oss igen. 

Vaknade återigen vid 02.23 av att Louie satt i sofgannoch såg på tv… han fick lägga sig brevid mig och sen tog det mellan 30-60 minuter innan han kommit till ro och somnat…

Blev även väckt av Jonnas alarm klockan 04.00, då skulle hon kliva upp för att åka på praktik med Patrik, hon hade glömt att sänka ljudet men var snabb att stänga av. Sen, 45 minuter senare var det dags för mig att kliva upp för att börja dagen… så typisk natt när jag för en gångs skull lägger mig tidigt…







27 September, tisdag…

Upp 04.45, samma rutin som vanligt med rörelse och dusch, kläder på och sen iväg. 

Åkte bil till Åsarna och sen buss till stan, jsg tänker så gott som varje morgon att jag ska skriva till Länstrafiken och önska att de sätter in så att turen går ända från Rätan på morgnarna, som den gjort tidigare om åren. 

Jag hade så gott som fullbokat hela dagen, första kunden var 20 min sen pga sen buss men vi hann ändå med klipp och färg samt lyxinpsckning. 

Just nu har vi ett hösterbjudande på salongen med 15% rabatt på alla färg och slingbehandlingar vecka 39 & 40! 

Samtal med chefen angående att ta ut extra kvartar på morgnarna, inte okej tydligen, fastän man är först på plats och startar igång hela salongen, fixar med tvätt, disk, låser upp startar dator, rengör kaffemaskin, viker handdukar osv… men då vet vi det. 

Promenad med A-L på lunchen, olycka vid rondellen och nya bron nedanför Erikshjälpen, tydligen en bil som kört rakt genom rondellen, även genom en del av räcket och kört rakt in i och upp på en grushög som låg brevid ett av de nya hyreshusen. Hoppas att det gick bra med alla inblandade! 

Buss hem som vanligt, så skönt att slippa köra varenda dag! Lyssnade på ljudbok men fick byta till musik efter en stund då jag somnade ifrån men inte ville störas av "Göteborgaren" som pratar konstant och högt med busschauffören. 

Handlade chips, choklad och dricka till Jonna i Åsarna innan jag tog bilen hem till Rätan 🤗. 

När jag kom hem varvserie full färd med att glra de små barnen klara för sängen, hjälpte till med det knnsn jag bytte om och tvätta av mig. 

Vi betalade räkningar och fixade middag samt matlåda till Casper, jag åt av linsgrytan som jag hade kvar av i kylen. 

De större barnen åt kvällsfika och sen var det dags för dem att gå och lägga sig. 

Jag åt min middag framför tv:n och sen smakar lite chips och choklad av Jonns äter lite nötter som var kvar. 

Klockan tickade på dnabbt och det blev dags att lägga sig, strax efter midnatt hann klockan bli innsn jag kom isäng och sen gick det ytterligare en stund innan jag sov. 

(null)
Stöter då och då på olika citat, vissa scrollar jag vara förbi och vissa spar jag på 🤗



26 September, måndag…

Noah kom till oss vid 04.00 tiden på morgonen, han somnade om snabbt och jag också, i alla fall så gott som och sen 04.45 ringde väckarklockan och jag klev upp. 

Öste upp linsgrytan som fått stå och svalna under natten i matlådor och packade ner den ryggsäcken. Gjorde mina rörelse och styrkeövningar, duschade och gjorde mig klar för att åka, tog med mig min kollagenshake och en banan i bilen senare. 

Jonna klev upp strax efter 05.30 och  vi åkte hemifrån strax efter 06.00, jag körde denna gång. 

Tog bilen ända till stan, egentligen var det lite onödigt då Jonna också bara skulle in över dagen men det tänkte jag inte så mycket på förrän senare. När vi kom in till stan så sprang Jonna upp till lägenheten en snabbis och sen åkte vi till salongen. 

Det var en väldigt lugn förmiddag för oss alla på salongen, jag hade kund precis innan lunch och sen fullt på eftermiddagen 🤗

(null)

(null)
Dagens folieslingor, före och efter 😍

Jonna fick gå från skolan lite tidigare idag så hon kom till salongen och satt där hela eftermiddagen,  pluggade lite och sen grottade hon ner sig i sin bok. 

Vi åkte inte från salongen förrän ca 17.20, Jonna skulle bara läsa klart kapitlet som hon var på innan vi åkte. 

Åkte på "net on net" för att lämna tillbaka hörlurar som Jonna köpte men som inte passade. Tyvärr så fick vi inte lämna tillbaka dem pga hygienskäl eftersom det är "in-era" produkter, men när vi kom hem så sa Hilma att hon ville köpa dem så det löste sig ändå. 

När vi kom hem så åt jag middag och sen spelade jag kort med Jonna, Meja och Hilma.   Ulrik och Eva kom för att klippa sig, vi pausade spelet en stund och fortsatte sen när de åkt hem igen, de åkte ganska direkt när vi var klara. 

Jonna och Meja nattade de små barnen och när de sov så spelade vi klart kortspelet slm vi börjat på när jag kom hem. Tog mycket längre tid att bli klara än jag hade tänkt, spännande! Sen spelade jag, Jonna, Meja och Göran en omgång till trots att det var sent…

Vi åt lite av mina nötter som jag hade i skåpet under tiden som vi spelade och sen lade vi oss för att sova  strax efter midnatt.




25 September, söndag…

Blev väckt av Noah strax innan 06.00, vi låg kvar i sängen men ingen av oss somnade om, men det var ju i alla fall mysigt. 

Så småningom hjälpte jag dem att starta en film på tv:n, både Theo och Louie hade då också vaknat. 

Jag gick tillbaks till sängen och lade mig en stund, skrev lite och så småningom kom Göran och lade sig också. Göran somnar ganska ofta på soffan och väljer ibland att sova där pga att det blir för varmt i sovrummet. Vi låg och kramades och pratade en stund innan  Göran klev upp och gick till köket och gjorde en macka. Jag gjorde honom sällskap med en skål kvarg med banan och granola,  Noah kom strax efter och ville också ha kvarg, han fick faktiskt i sig en ganska rejäl frukost för ovanlighetens skull. 

Jag gjorde varm choklad till frukost åt barnen, de åt innan Casper och Emilia. Louie var inte på sitt bästa humör och bråkade tyvärr hela frukosten… 

Efter frukost skulle Ninni baka så jag och Göran höll henne sällskap och satt kvar och spela spel, tog fram yatzy och fick sällskap av Meja och Melvin. Jonna passade på att ta en dusch och efter henne gjorde Towe det samma, bra att sprida ut det under hela dagen så att varmvattnet räcker till alla. Vi har, säkert precis som många andra, duschdag på söndagar. 

Vi gick så småningom över till att spela kort, vi spelade Canasta med Mejs och Hilma, Jonna hjälpte Hilma då det var första gpngen hon spelade. Mitt i kortspelet så sålde Jonna sin bil till en kille från Grekland! Han hade med sig en man med utländskt påbrå som tydligen är kompis till en kollegas sambo och han kände också killarna som äger bilfirman "Auto care" som ligger precis bredvid salongen. De killarna har vi gjort bilaffärer med förut och jag brukar låna en parkering av dem de dagar som jag tar bilen till jobbet. Han vi pratade med kom ihåg oss båda. 

Det blev som sagt affär och Jonna fick 18.000kr för bilen, då tjänade hon 4000kr det eftersom hon själv köpte den för 14.000kr. 

Vi fortsatte spela kort tills klockan var ca 16.00, då började jag med middagen, stuvade makaroner och falukorv. 

Efter middagen så duschade resten av barnen, Lilly duschade precis innan vi åt, jsg hjälpte henne att tvätta håret. Hon har så otroligt tjockt hår som vi tvättar varannan eller var 3:e vecks ordentligt, mer behövs inte för det blir aldrig riktigt smutsigt. Ibland väljer hon att bara skölja med vatten och ta i lite balsam när hon duschar. 

När alla var duschade så borstades det tänder och de små gick och lade sig. Jonna nattade även denna kväll och jag började att laga linssoppa/gryta för att ha till lunch kommande vecka. Under tiden som den puttrade så gjorde jag rörelseövningar + lite styrka i 30 minuter. Tänkte sen ta med Göran på en promenad men han tyckte att Jonna kunde följa, vi tog med Tyra också och innan vi gick hela vägen hem så tog jag ett dopp i sjön! Det var nog någon stans mellan 7-9 grader i vattnet enligt min termometer men jag litar inte helt på den. 

(null)

Väl hemma igen så hade de större barnen precis ätit kvällsfika och var påväg i säng, klockan var då ca 21.00, det är en bra tid för dem att lägga sig på när det är skola följande dag. 

När de lagt sig så kikade jag, Göran och Jonna på idol, åt några chips och några rutor choklad som var kvar sen kvällen innan. 

När vi lade oss var klockan 23.21




24 September, lördag…

Jag klev upp 05.45, vanliga rutinen fast 1 timma senare, rörelse och styrka + snabb dusch. Sen klä på mig och åka för denna lördag var det jobblördag. 

Jag var inne i stan strax innan 08.30, startade upp salongen, A-L kom strax efter mig och vi åt frukost tillsammans, också som vi brukar göra. 

Jag började med 2 klippningar innan tidig och kort lunch, vi har alltid bara 30 minuters lunch på lördagar, det räcker ju. 

Efter lunch hade jag en klipp och nyansering + form av bryn på en av mina stammisar, blev klar lite tidigare än jag satt ut tid för.   Avslutade arbetsdagen med ett väldigt långt och tjockt hår, 60 minuters klippning + en lyxinpackning.  

Efter jobbet var jag på Ica Maxi och handlade, skulle bara handla lite men det blev mer än jag trodde, blir det inte ganska ofta så? 🤔

Sen åkate jag hem, åt en banan och lite nötter i bilen när jag lämnade stan. S tannade i Svenstavik för att plocka upp Hilma som varit hos kompis sen dagen innan. 

Kommer hem, packar upp, barnen skulle strax äta middag, tacos! Casper och Emilia satt och åt precis när jag kom hem, de var snart klara. Jag och Göran åt den när alla barn ätit klart. 

När vi ätit klart så var det dags för att göra klart de små barnen för att sova, Jonna var snäll och nattade och jag röjde i köket efter middagen. 

När lugnet lagt sig så såg vi på film tillsammans med de större barnen och åt lite chips och choklad, jag avstod chokladen för att vara snäll mot min mage. 

Jag såg inte hela filmen, jag var för trött, lite tråkigt att ofta vara trött på kvällarna men det har ju sin naturliga förklaring. När filmen var slut så lade jag tillbaka Noah i sin säng och satt med honom en stund, han kom upp någon gång under filmens gång och somnade i Jonnas famn i soffan (tror jag det var). 

När jag sen gick och lade mig så var klockan 23.56

(null)

Hittade ett recept på dessa saffransbullar som jag sparade och är sugen på att baka någon dag 😍



23 September, fredag…

Hade ställt larmet på telefonen vid 05.45, hade glömt sänka volymen 🙈 ledsen för det Jonna. 

Kände mig fortfarande knepig i magen, sovit oroligt… gick på toaletten och det kändes mycket bättre. 

Jag gjorde lugnare rörelseövningar denna morgon, skippade att köra någon styrka. 

Bäddade ihop soffan, klädde mig och gjorde mig klar för att gå mot salongen strax innan 07.00

Vi började  morgonen med att ha ett telefonmötet med vår chef M, bara för att kolla av lite hur det gått i sommar osv. 

Jag hade en bottenfärg inbokad före lunch och eftersom det fanns tid så blev det även att vi klippte och gjorde en lyxigare inpackning som tillägg 🤗

Jonna kom in på salongen innan hon åkte hem till Rätan, då var klockan strax innan 12.00, hon  skulle hämta osten som jag köpte på Willys föregående dag. 

Hon ringde Göran och stämde av vad hon skulle handla innan hon lämnade stan.

Jag och A-L tog en promenad, det hände en olycka precis innan vi gick, före första hållplatsen mot Lidl, en lastbil som krockar med en person i en permobil!!! Fick reda på senare att det gått bra! Permobilens ens framhjul hade tydligen precis rullat av trottoarkanten när den körde för nära och ripor rakt ut i vägen! Lastbilen hann inte få helt stopp och armen ska ha blivit överkörd. 

Hade fullt i bokningslistan på eftermiddagen, fick in några extrabehandlingar på kunderna även här 🤗. Så glad över att inte ha sån tidspress som tidigare, för nu kan man och hinner man erbjuda kunderna en inpackning om de skulle vilja och behöva. 

(null)

Dagens före…

(null)

och efter 😍

Jag gick till bussen, det hade regnat mer eller mindre sen 13.00 tiden men inget ösregn som tur var och när jag gick så duggade det mest. 

Jag hade tänkt försöka sova på bussen för att slippa vara så trött på kvällen men tjejen som satt bakom mig skulle absolut ha mitt ryggstöd som stöd för sina uppdragna ben och pressade tillbaka ryggstödet när jag fällde det bakåt… Jag vände mig faktiskt om och frågade henne om jag inte fick lita bak ryggstödet och fick "nej helst inte" till svar… Jag tänker att med tanke på att det örnar lite som ryggstöden går att luta bak på de nya bussarna och att ryggstödet dessutom tillhör "mitt säte" så borde det vara jag som har förtur att bestämma, eller!? 🤔. Jag tog ingen diskussion om det i vilket fall, hon tyckte nog säkert ändå att jag var en surkärring 😅. 

Åkte bussen hela vägen till Rätan och promenerade hem från bussen i regnet. 

Det kom en tjej lite senare på kvällen, ca 30 minutet efter att jag kommit hem, för att hämta/köpa den sista kattungen. Så nu har alla 3 fått komma till sina nya hem och jag tror att det kommer att bli jättebra, de har varit så framåt och nyfikna, inte alls blyga eller rädda 🤗

De små barnen åt kvällsfika och vi åt middag innan vi nattade dem, de större barnen åt efter att de små var klara. 

Vi slöade en stund framför tv:n, lade oss faktiskt rätt så tidigt, alla de stora barnen också. Klockan var 22.16 när jag kröp ner i sängen 😃. 





22 September, torsdag…

Klev upp 05.45 som jag brukar göra, vanlig rutin med rörelse och styrka och sen en snabb dusch innan jag klädde mig och gjorde mig redo för att åka 

Göran skjutsade mig till bussen, skulle sova hos Jonna i lägenheten och onödigt att bilen ska stå borta över natten. Lilly kom upp tidigare i samband med att jag klev upp, kissade och lade sig sen i vår säng. 

Jag sov ganska bra på bussen på väg in till stan, det är så olika från gång till gång. 

På jobbet hade jag en lugn förmiddag, en kund precis innan lunch och sen fullbokad hela eftermiddagen 🤗

Tog en promenad på lunchen som vanligt, gick och köpte ost på Willys, 79kr/kg istället för 105kr/kg! Köpte 2 stora hushållsostar på 2,2kg vardera

Började känna mig lite knepigt efter lunchen… men tänkte att jag kanske bara var trött, har väl blivit lite för lite sömn sista tiden. 

Gick till mstore efter jobbet för att "panta mobiler" som vi hade liggande hemma. Kunde dock inte lämna dem samma dag eftersom jag var tvungen att ladda upp dem och gå igenom dem först. Dock vet jag inte om alla ens startar 🤔, de har ju blivit liggande av en anledning… fick senare i alla fall igång en av dem som verkar vara pigg. 

Jag gick sen direkt till lägenheten, Jonna hade reglat av dörren så jag kunde låsa upp själv och bara gå in, hon låg och läste. 

Jag bytte om och bäddade ut soffan direkt. Testade att sätta några sv mobilerna på laddning, sen åt jag middag och kikade på "Gåsmamman". 

(null)

Ringde en sväng och pratat med Göran innan jag skulle sova. 

Ninni följde med kompis hem efter skolan och ska sova över. Det är en av de nya barnen som börjat nu i höst, A är från Tyskland tror jag. 

Kände mig fortsatt lite konstig, orolig i magen men det hade inte blivit värre, säkert något som jag ätit. Klovksn 21.14 lade jag mig för att sova, ovsnligt tidigt men välbehövligt. 





21 september, onsdag…

Hade ställt klockan på 05.00 denna morgon men ställde om den sen till 05.45, kände mig extra trött och det var ju ändå min lediga dag. 

Klev upp, började med  mina rörelseövningar, ibland känns det lite motigt men efter bara några minuter så vill jag bara fortsätta. Hann med lite styrka också 🤗

Kokade gröt och dukade fram frukost, serverade barnen och sen tog jag en snabb dusch. 

Göran hade smugit från soffan och in till vår säng där Noah fortfarande låg och sov. 

Aldrig har någon av de andra barnen varit så svår att väcka på morgnarna som Noah (i den åldern), sen har han ju hela sitt liv hittills också varit en kvällsmänniska men det har faktiskt blivit så nu efter sommaren att han lägger sig samma tid som de andra "små" barnen. 

Han är också lite tjurig när det gäller att få i sig frukost, eller mat över lag, helst vill han bara gå omkring och småäta, kalla, kokta potatisar är väldigt gott tycker han. Men även majskakor, kex och frukt, vi fortsätter att jobba på att få honom att äta mer och bättre. 

Meja var hemma från skolan idag, likaså Towe, den första pga utflykt med klassen och den andra pga förkylningssymptom tidigare i veckan. 

Jag och Göran lämnade Minnah och Noah på dagis/förskolan strax efter 08.30 och sen åkte vi vidare mot Östersund. 

Vi lämnade in dammsugaren, hämtade Theos telefon som varit på lagning, kollade upp Louies telefon, köpte en gjutjärnspanna på Cervera, Göran hade presentkort från kommunen , åt lunch, chippade och vaccinerade kattungarna hos veterinären, köpte en surfplatta, lämnade tillbaka den, hämtade nyckeln hos Jonna på skolan för att släppa in katterna lägenheten så att de fick göra sina behov och dricka vatten (Jonna har kattlådan kvar där sen Sally var där). Vi handlade lite på Willys, köpte med sushi hem och sist, på vägen hem så lämnade vi av en av kattungarna som nu skulle få flytta till sitt nya hem 🥰. 

Ja och jo, Göran släppte ju av mig på skolan för att delta i föräldramöte som började i samma sekund som jag kom in i princip. 

Vad hände då här hemma under tiden som vi var borta!? 

Meja och Towe skötte sig själva, åt lunch och sen fick Meja skjuts av Emilia, som var ledig, till förskolan för att hämta Minnah och Noah + Louie från skolan. 

Meja gick till Tempo och köpte potatis till middagen. Resterande skolbarn kom hem vid 15.00, Hilma hade med sig kompis. Meja lagade middag och de åt och sen kom Göran hem. 

Jag promenerade hem från mötet och då sov redan de små, de stora kikade på film med pappan.

(null)


(null)

(null)

Sjön såg verkligen inbjudande ut på vägen hem, hade det inte varit för att jag redan frös och om jag hade haft min fleecejacka på mig också så hade jag nog tagit ett dopp 🤗. 
Så tacksam över att bo så nära vatten och få uppleva allt detta underbara och vackra 😍

Jag har gjort matlådor, samlat ihop mer eller mindre "trasiga"mobiler för att lämna in på "pant" följande dag, kanske på lunchen, se vad v i kan tänkas få för dem. Jag tvättat av mig och bytt om till pyjamas. 

De större gick och lade sig, vi dukade fram sushi och började hungrigt äta 🤗. Vi beställde på "Sea street sushi" och själva sushin är bättre där är på "Nordisk sushi" men Poke bowl var bättre på det sistnämnda stället, men då vet vi det! 

Kikat på idol och sen säsongsstarten av "Hela Sverige bakar", somnade dock till innan det var slut. Vi båda vaknade till strax efter det var slut. Vi kramades och höll om varandra en extra stund innan jag  gick för att borsta tänderna och när jag kom tillbaka hade han bäddat ner sig och somnat. Satt en liten stund med Noah också då han vaknade till, drömde något. Klockan var 23.57 när jag bäddade ner mig själv i sängen. 




20 September, tisdag…

Klev upp 04.45 som vanligt, vaknade redan strax efter 04.00 men lyckades somna om, Noah kom till vår säng en liten stund innan, han låg och strök mig i ansiktet under tiden som han somnade om 🥰

Nästan 40 minuter rörelse och träning, blev en snabb dusch innan kläderna åkte på och sen ut i bilen för att hinna köra så jag hann i tid till bussen. Pussade på Göran och sade hej då och fick med mig en påse med kläder som var till A-L:s dotter. 

Kattungarna är snabba på att smita ut så jag fick passa vid dörren samtidigt som jag också skulle släcka lampan och få med mig ryggsäcken…  var tvungen att göra om proceduren 2 gånger då jag först glömde bilnyckeln och sen påsen med kläder 😅🙈

Kunde sova på bussen större delen av vägen in till stan, skönt! 

Framme vid 07.38 tiden, J var redan på plats, ovanligt tidigt för att vara henne. 

A-L kom strax efter mig och vi åt frukost tillsammans som vanligt, ingen av oss hade någon bokning direkt från morgonen, vi hade faktiskt bara en enda bokning var på hela dagen 🙈

A-L övade på uppsättningen inför gesällen, J ska vara hennes modell och han hade inte heller någon kund kund inbokad just då. 

I samband med lunchen tog vi ut lite extra tid för att gå och handla ost, smör och hårdbröd som vi alla bidrar till på salongen, bra att alltid ha att tillgå när magen knorrar. Träffade på K (från Nikita) på Willys och pratade en stund, hon är fortfarande sjukskriven pga utbrändhet och spänningen i rygg, axlar och käke just pga utbrändhet, en ond cirkel… hoppas verkligen att hon blir bättre snart!

Jag ringde Electrolux angående dammsugaren och ska ta med den till stan någon dag och lämna in den. Ringde även Stefan (Röris) för att fråga angående när bergvärmen kommer att installeras ungefär. Han trodde att det kommer att ske i slutet på nästa vecka. 

Sedan tvättade och lockade jag håret på A-L innan jag målade mina naglar med lager nummer 2, bara sån stärkande lack. Mina naglar var ju jättebra i somras men precis som förra året så blir de väldigt sköra direkt när hösten börjar…

Lyssnade på ljudbok en stund när jag sagt på bussen påväg hem och sen försöka jag sova lite. Klev av i Åsarna och tog bilen hem. 

Alla var vakna när jag kom hem, tvättade av mig och bytte om, Casper och Emilia hade precis ätit klart middag och Meja och Melvin hjälptes åt med att göra disken. Jag gjorde en matlåda till Casper i samma veva som jag tog mat själv, satt sen och höll Meja och Melvin sällskap i köket när jag åt. Sen hjälpte jag dem lite på slutet när jag ätit upp. 

(null)

Jag gjorde välling och skrev ut kvitto på dammsugaren som ska tas med till stan kommande dag. Jag öste även upp kattmat i 2 påsar tills i morgon, en av dem ska flytta direkt efter att vi varit hos veterinären och eventuellt den andra också. Passade på att avmaska katterna också. 

Jag nattade de små och sen åt de större kvällsfika. Jag och Göran åt upp det sista av äppel pajen som var kvar sen helgen, tillsammans med lite kvarg och till det drack vi te och kikade på Idol.

Noah vaknade men somnade om direkt när jag letat reda på nappen och stoppat om honom. När klockan var 23.36 var det dags att sova. 



19 September, måndag…

Denna morgon kände jag bara för att få fortsätta sova, sovit oroligt, men det var bara att kliva upp. 

Rörelse + lite styrka, Noah vaknade och kom tassande strax efter 05.00, jag bäddade ner honom i vår säng. 

Jag tog en snabb dusch när jag var klar med morgonens rörelse, klädde mig och borstade tänderna, åt en banan och tog med mitt kollagen till bilen innan vi åkte. Jag tänkte att jag lika gärna kunde dricka det i bilen idag, Jonna satte sig för att köra. 

Jonna skulle in i lägenheten en snabbis för att byta om ochvlämns sin packning och jag tog en promenad till salongen. Jonna kom dit samtidigt som jag fast med bilen, hon skulle ha den parkerad utanför salongen under dagen. 

Jag startade upp salongen, var först på plats och sen när allt var klart så åt jag min frukost.  

 Jag hade  inget bokat direkt från morgonen men fick en drop in strax innan 09.00! Sen hade jag en lucka då Jennifer tvättade mitt hår och sen hade jag 2 till klippningar innan lunch varav en passade på att göra en ordentlig inpackning också 🤗

Gick ner på stan och satte in pengar på lunchen samt köpte kvarg till A-L så att hon skulle ha något att äta till frukost följande dag. Jsg glömde helt bort att jag skulle lämna ton Theos telefon så att de får limma skärmen 🙈. Tar det en annan dag. 

Efter lunch hade jag en av mina stammisarna som följt med mig till rut&karl från Nikita 😊. Sen hade jag tyvärr inget mer på resten av dagen men jag och J passade på att flytta efter tuber med färg i förghyllsn för att få in de nya färgerna som precis släppts av wella. När jag var klar med det så vek jag massor av handdukar som blivit tvättade under dagen.  Fick även tid över att lägga i ny toning i J:s botten då den blev lite för lila när hon färgade det förra vecka. Egentligen skulle jag bara tvätta hennes hår men insåg att vi hade tid för mer så det var lika bra att passa på. 

Det regnade när jag gick till bussen, jackan klarade av att hålla regnet på utsidan men jsg bev rätt nerkyld så det är nog dags att börja med att ha fleecen under och snart är det nog dags för mössa också, kanske fingervantar med. 

Åkte hela vägen till Rätan och gick sen en kall promenad hem, det regnade inte men blåste en del så jackan var i alla fall torr när jag kom hem 😅

Barnen var fortfarande vakna när jag kom innanför dörren, in och bytte om direkt, var kall och kände för en dusch men tänkte skippa det och bara tvätta av mig lite lätt, tills jag klev i lite kattbajs i "klädkammaren" så då blev det en dusch i alla fall 😅 skönt! 

Vi hjälptes åt att borta tänder på de små och få dem isäng, Meja var snäll och nattade. Jag och Göran fixade middag till oss samt att jag tog reda på sista disken i köket, de större barnen påbörjade projekt kvällsfika. 

När vi ätit vår middag och de större lagt sig så kikade vi på idol, märkte att vi missat flera avsnitt… så vi kollade ikapp, åt lite chips och dip… hade inte tänkte det men det blir inte alltid som man tänkt… 

Klockan hann bli strax efter midnatt innan jag kom isäng…

(null)
Fick denna bild i slutet av kvällen 😍 de är så fina tillsammans så att man blir slldeles varm och lycklig i hela kroppen ❤️ mina små gullisar 🥰

18 September, söndag…

Denna morgon var det Minnah som väckte mig strax innan 06.30!! De ville de på tv och det fick vara okej. 

Jag låg kvar och försökte få lite mer sömn, men det gick ju lite sådär. 

Klev så småningom upp och kokade mannagrynsgröt och under tiden som den kokade så fick alla dig ett smakprov av rågbrödet som jag bakade dagen innan och hade låtit stå kvar i ugnen över natten. 

Vi åt och stökade undan i köket och sen åkte jag Göran och Theo till Svenstavik för att hälsa på Robert och Annica. Liam blev jätteglad över att få leka med Theo, de hade inte sagt att Theo skulle komma så det fick bli en överraskning. Theo och Liam är lite som tvillingar på låtsas då de föddes samma dag med bara 1 timme och 18 minuter imellan. Jag och Liams mamma Angelica delade till och med rum på BB efteråt. 

Vi var kvar ca 3 timmar och tackade sedan för oss. Åkte först på Ica och köpte mjölk + lite annat, sen ett stopp på Dollar för lite tvål, plastpåsar och sånt som går åt och är behövligt. 

Väl hemma så började jag så småningom med middagen, ugnskorv med potatis, lyssnade på ljudbok under tiden som jag stökade i köket. 

(null)


Efter middag klippte jag D och sen dammsög jag i väntan på att Caspers och Emilia skulle duscha klart så att de små barnen kunde göra sig klar för att gå och sova. De kom i säng när klockan var närmare 20.00

(null)

Det blommar fint i fönstret 😍

Jonna nattade och jag tog en promenad med Ninni, passade även på stt ta ett dopp i sjön, det ville Ninni också göra så det fick hon. Men jag tror att hon tyckte att det var rätt kallt 😅

(null)

(null)

Sen gick vi raka vägen hem, jag gjord lite rörelseövningar för att få upp lite lagom värme i kroppen. De större barnen fixade kvällsfika som vi sen åt tillsammans framför tv:n, vi kikade på mer Fångarna på fortet. 

Noah kom tassande upp när vi alla satt i soffan, han fick sitta kvar tills vi tittat klart och de stora gick och lade sig sen nattade jag honom i hans säng innan det var dags för mig att sova! 

Jonna och de större tjejerna var en sväng till Åsarna tidigare för att köpa lite läsk, chips och choklad som vi egentligen skulle äta när vi såg på tv, men det får vara kvar till en annan dag, det blev så sent snabbt och var skola följande dag. 



17 September, lördag…

Väckt 06.30 av Lilly som ville se på tv, jag bad henne vänta en stund, drygt 30 minuter senare fick de lov att slå på den, Minnah var också vaken då. 

Fil och flingor till frukost för barnen, jag tog lite kvarg senare. Några av flickorna skulle på kalas kl. 11.00, jag skjutsade dem. Fick inbjudan med väldigt kort varsel, kvällen innan och hade då inte hunnit köpa någon present. Något som för det mesta funkar är ju "cookies in a jar" så det fixade jag 🤗

(null)

Lånad bild då jag helt glömde att ta en egen 🙈

Barnens farmor kom förbi strax innan vi skulle åka, hon hade med sig tomteklubbor till slls barnen, har nästan blivit en tradition att de får såna till helgonbild denna gång av henne 🥰. 

Meja hjälpte mig att baka äppelpaj, gräddade den inte direkt eftersom det var så tidigt, fick stå i kylen en stund. 

Gjorde en deg på rågmjöl och frön + lite vetemjöl special och så torrjäst, lite inspirerad av Sverre, han gjorde något liknande när jag var där och helt utan recept. Ställde på bänken för att jäsa. 

Hilma började med middagen vid 15.00, enchilada, ingen fick hjälpa, hon gillar inte när man lägger sig i om hon är i köket och mixtrar. 

Jag gräddade pajen precis innan enchilladan skulle in i ugnen, måste ju planera ordningen när det är flera saker slm ska gräddas/tillagas 😅. 

Under tiden så tänkte jag att jag kunde köra mina rörelseövningar, fick ett härligt flow och fortsatte med lite styrka också, runt 50 minuter sammanlagt! Härligt!

Vi åt middag och sedan paj, jag satte i bröden i ugnen och de fick gräddas ca 1,5 timma och sen stå på eftervärme, blir lätt klibbigt om de går för kort tid när det är grövre mjöl och ganska kompakt. 

(null)

Barnen fick vara uppe lite längre och sen när de väl var i säng så gick jag och Towe en promenad, avslutades med ett dopp i sjön! Kallt 🥶 var det men härligt! Var ju över 14 dagar sen sist…

(null)

När de små sov så dukade vi fram lite gott och såg på fler avsnitt av Fångarna på fortet. 

När de stors lagt sig så satte jag mig för att skriva lite i min bok, somnade nästan när jag skrev och bestämde mig för att det var dags att sova. Klockan var 01.03

Blev väckt av Theo knappt en timma senare, han sa att han inte kunde sova eftersom Noah gnällde så jag fick gå dit, han drömde troligen någonting för jag gav honom nappen och stoppade om honom och en stund senare så sov han igen.  Louie hade då redan kommit till vår säng. Klockan 02.03 kunde jag lägga mig för att sova igen.



16 September, fredag…

Ställde väckarklockan på 05.45, låg kvar en liten stund men sen var det bara att kliva upp, rörelse och träning i nästan 40 minuter och sen en snabb dusch. Blir ju inte så intensiva träningspass på morgnarna även om det kanske låter som att jag tränar som en galning, mycket rörelse och smidighet men även lite styraka. Inspirerat av Soma Move 🥰

Klädde mig och vid 07.00 gick jag mot salongen. 

Anna-Lisa kom strax innan mig, hon satt i mörkret och myste i soffan som står mitt i salongen. 

Hade en kund direkt från morgonen men sen var det lugnt fram till strax innan 11.00, då hade jag en av mina stamkunder som har tjockt och lockigt hår, ska alltid toppas och göras en ordentlig inpackning, kommer var 8:e vecka ungefär 🤗😍. 

Veterinären ringde upp och jag bokade tid för vaccinering och chipmärkning på kattungarna.

Jonna kom till salongen efter att hon slutat skolan, vi hade precis börjat äta lunch och när vi ätit klart såföljde hon med på promenad. 

Efter lunch gjorde jag slingor på Jonna, bara effektslingor, ville testa en ny teknik som jag sett, det blev bra. 

(null)


Sen hade jag två kunder till innan arbetsdagen var slut, lockade Jonnas hår innan vi åkte. 

Vi åkte först på Ica Maxi och handlade, sen till lägenheten och hämtade packning och katten Sally innan vi sist tankade och jag körde hemåt. 

Vi mötte upp Hilma i Svenstavik och handlade godis och chips, extrapris där, jag satt i baksätet på vägen hem, det var trångt då hon fortfarande har vinterdäcken i bilen, 2 i bagaget och 2 i baksätet. 

Duschade och bytte om när jag kom hem, efter att ha packat ur påsarna med det vi handlat. Sen åt jag spenatsoppa med ägg under tiden som Towe och Ninni fixade fram ost och kex. 

Sen såg vi på fångarna på fortet. Vi skulle kika mer på tv när barnen lagt sig men jag somnade till flera gånger så vi gick och lade oss. 



15 September, torsdag…

Klev upp direkt när klockan ringde vid 04.45 denna morgon, rörelse/träning i 30 minuter och sen borsta tänder och en ta en snabb dusch innan kläder skulle på och det var dags att åka. 

Jonna klev upp vid 05.30 och 05.47 gick vi ut genom dörren. Jag pussade på Göran innan jag åkte, det gör jag alltid ❤️

Jonna körde, jag halvsov på vägen in, det regnade konstant och vi var framme vid Jonnas lägenhet ca 07.20. Jonna skulle in och se till katten Sally en snabbis innan hon åkte till skolan, jag tog en promenad till salongen, nu regnade det inte längre. 

Första timman var reserverad för morgonmöte, jag och A-L åt vår frukost strax innan och sen bjöds det på gräddtårta, lite i efterskott för att två av kollegorna fyllde år rätt nyligen. 

(null)

Vi pratade igenom punkterna vi hade och var klara i bra tid tills kunderna började droppa in.  

Jag och A-L hade ingenting inbokat på förmiddagen så jag fick äran att sätta mig i frisörstolen och få håret fixat 🤗 , förstärka det annars naturligt koppriga tillsammans med ljusare och mörkare slingor, resultatet blev riktigt bra! Passade på att färga bryn och fransar på samma gång för ett extra bra helhetsintryck! 

(null)
Före…

(null)
Efter 😍

På eftermiddagen, när vi hade luckor mellan kundern så dekorerade vi våra skyltfönster och gjorde dem lite höstigare 🍁🍂

Det blev bestämt att jag skulle sova över hos Jonna i lägenheten och jag promenerade "hem", stannade efter vägen för att handla lite till Jonna. 

Jag hann kika på ett avsnitt av säsong 5 av "Gåsmamman", kanske är på tiden eftersom säsong 6 har kommit ut nu också 😅🙈. Sen kikade vi på en film tillsammans. 

Ännu en av kattungarna ska få flytta nästa vecka, ska bara boka tid hos veterinären och göra dem klara för flytt. Så är det någon av er som läser här som inte bort alltför långt bort och är intresserad så finns en liten kissekatt kvar, en tjej. 

Snart är det fredag igen, veckorna går så fort, skönt med helg. Ska försöka hinna med att gå igenom lite kläder, se till så att alla har vad som behövs innan det är dags för vinterkläderna.

Klockan var 22.47 när jag sade godnatt denna kväll, lika bra att försöka få lite extra sömn. 





14 September, onsdag…

Klev upp lite extra tidigt, 05.30 denna dag,  trots att jag var ledig men ändå senare än om jag skulle ha jobbat. Vill gärna hinna göra mina rörelseövningar innan barnen vaknar 🤗

Kokade gröt så barnen fick välja mellan det och fil. Göran kokar inte gröt för barnen gillar inte den han gör, trots att han mäter upp lika som jag men tror inte att han låter den koka lika länge som jag gör. 

Lade mig med Noah i vår säng och passade på att mysa samtidigt som jag väckte honom och oj vad jag märkte att jag var trött, hade kunnat somna 😊

Noah ville inte alls på dagis/förskolan men jag fick i honom lite frukost, han valde att äta gröt och  sen på med kläder och så åkte vi. Väl utanför dörren och in i bilen så var allt bra och när vi kom in på dagis så sprang han raka vägen in för att leka, hsn glömde nästan att säga hej då! 

(null)

(null)
(null) 

När jag kom hem så tog jag upp kyckling ur frysen och sen tog jag en promenad med Tyra i regnet, Göran satt ändå vid datorn en stund och när jag kom hem så kikade han ikapp på Lyckoviken, han somnade ifrån igår när jag tittade.   

Vi kikade på fler avsnitt och jag åt lite äpplen och plommon från Faringe. 

(null)

Vid 12.00 hämtade vi Minnah, Noah och Louie tillsammans, Louie var ute på skolgården och cyklade när vi kom mm 

Jag var in på Tempo och handlade lite. 

När vi kom hem stekte Göran spaghetti och sojabönor i vitlök och åt till lunch, jag åt lite kvarg med granola, åt gröt till frukosten. 

Började med middagen vid 14.00, flygande Jacob, bär barnen kom hem så undrade de varför jag lagade mat så tidigt 😅 men jag gillar att vara ute i god tid. 

(null)

Ungefär hälften av barnen gillade också plommonen så alla de blå och hälften av de röda gick åt innan kvällen var slut. 

Jonna var till Hc i Svenstavik vid 15.00 för att kolla upp sina utslag och sen valde hon att åka hem istället för tillbaka till stan. 

Hade utvecklingssamtal med Meja vis teams vid 17.00, mycket bra resultat i våras, höjde flera betyg utan att veta om det. 

Klockan 18.00 var det föräldramöte på skolan och det höll på till 20.00. När jag kom hem så åt jag middag i soffan efter att först ha röjt undan det sista i köket efter middagen. De större åt kvällsfika. Casper och Emilia kom också in och gjorde dem sällskap. 

När alla fikat klart så såg vi på Idol, Melvin också! Den gick de större och lade sig, klockan var ca 22.00… 

Jag skulle åka bil med Jonna morgonen därpå och känner mig trött och gjorde ett försök att göra mig klar och komma isäng i tid denna kväll, klockan var ju i alla fall innan 00.00! Närmare bestämt 23.08 🤗



13 September, tisdag…

Upp 04.45, vankade med ett ryck, hade glömt att sänka volymen på alarmet på telefonen och blev förvirrad…😅

Rörelseövningar, blev styrketräning för överkropp med hantlar men även underkropp och mage, 40 min, svettigt!

Tog en snabbdusch i svalt vatten och sen iväg, körde Jonnas bil in till stan, hon ville att jag skulle ta med den in till henne. 

Jag sov bara 3,5 timmar under natten så var lite trött, blev lite jobbigt att köra men tog mig in. 

Åkte och skulle lämna bilen vid lägenheten, men Jonna skulle iväg direkt så hon körde mig till salongen och följde med in en stund. 

Ganska lugn förmiddag med bara 2 klippningar, sen hade vi lunchmöte med wella, vi hade beställt sushi med henne och hon hämtade upp innan mötet 🤗. Vi åt och hade trevligt, Anette berättade om lite nyheter inför hösten och annat spännande. 

Efter lunch hade jag klipp och sling på en stamkund, resultatet blev bra men jag höll på att bli sen till bussen… men jag hann 😅

Åkte hela vägen till Rätan, försökte passa på att sova/vila så gott det gick och sen en uppfriskande promenad hem. 

Hjälpte Göran att få barnen i säng och sen gick jag iväg på ett litet ärende. När jag kom tillbaka hem så bytte jag om och tvättade av mig, värmde lite middag och sen satte jag mig i soffan med de andra, Meja, Hilma, Towe och Göran, de hade väntat på mig så vi kunde se på Idol. Ninni var hos farmor och skulle bli kvar över natten. 

Tjejerna gick och lade sig, sade till Melvin att stänga av och göra sig klar, jag röjde klart i köket, ville diska undan det som inte fick plats i diskmaskinen så jag inte skulle behöva göra det följande morgon…

Kikade på 1,5 avsnitt av "Lyckoviken" och sen fick jag bära tillbaka Minnah till sin säng, Lilly som också hade tassat in till vår säng fick gå själv tillbaka till rummet. Satt där en stund tills de båda somnat om. 

Melvin hade inte hört att tjejerna sagt åt honom att det var dags att sova innan de lade sig så han satt fortfarande vaken… han måste börja hålla koll på tiden lite bättre 🙈. 

Göran somnade på soffan när jag fixade i köket, han sov som en stock och fick bli kvar där. Själv kom jag inte isäng förrän klockan var 00.44…

(null)     
Före…

(null)     
Efter 🤗
Kunden eftersträvar en ljusare från nyans på sitt redan delvis gråa hår, förra gången gjord Eva slingor i hätta och denna gång med folie för att bygga på från botten men även jämna ut i längderna. 









12 September, måndag…

Det tog emot lite att kliva upp denna morgon, kändes som att jag knappt sovit någonting alls… men det var bara att kliva upp. 

Extra lång rörelse, lika bra att passa på när man har ett bra flow, bara att hålla koll på klockan så jag tar mig iväg i tid. 

Först på jobbet, hann "starta upp" salongen innan nästa kom. 

Såg ut att bli en väldigt lugn dag men fick ihop några kunder ändå, hade en klipp och nyansering direkt på morgonen men nyanseringen blev till en toning för längre hållbarhet 🤗

Hann med en promenad på lunchen, så skönt att bryta av med rörelse och frisk luft för även om jag står och går hela dagarna så blir det inte samma sak. 

Hunnit gör klart beställningen till Wella, som vi dessutom skulle ha möte med nästkommande dag så hon fick beställningen då. Vi blev bjudna på lunch och vi önskade sushi! 

På vägen till bussen försökte jag ringa Jonna men hon svarade inte, hon ringde tillbaka precis när jag stod längst fram i bussen och skulle fylla på mitt busskort med ytterligare 30 dagar. Jag slapp fylla på från morgonen för apparaten för kortbetalningen hade inte koppling. Chauffören som körde hem denna dag bjuder alltid på första resan så de nya dagarna aktiveras inte förrän jag använder kortet nästa gång  🤗

Pratade slm sagt med Jonns och hon ville gärna att jag skulle ta hennes bil in till stan nästkommande dag. 

Göran stod och plockade i köket efter middagen när jag kom hem, barnen var fortfarande vakna så vi åt middag tillsammans, jag åt fisk sen igår, köttfärssåsen som de andra åt hade tagit slut. 

Vi stoppade de små i säng vid 20.00 tiden, jag nattade, 20.45 var jag klar. De större gick och lade sig efter att vi sett idol och sen såg jag och Göran på "The Journey - 15 dagar i Nepal" och sen fortsatte vi att titta på "Lyckoviken" säsong 4. 

(null)

Somnade på detta vis för att hon alltid vill se när skriver i mobilen när jag nattat. 

Minnah kom tassande tidigare på kvällen och lade sig i vår säng, jag bar tillbaka henne till sin säng innan jag lade mig. 

Dags att sova blev eh klockan är 00.08, liten senare blev det till och med…




11 September, söndag…

Lilly och Minnah vaknade tidigt, före 07.00, de kikade på tv och så småningom kom även Louie upp. Noah kom till vår säng någon gång tidigt, tidigt, det var mysigt att få logga nära honom men han hade lite svårt att komma till ro. 

Louie strulade med batterier i en tv-spelskontroll och jag blev irriterad över något och klev upp, märkte att någon av djuren kissat på draperiet bredvid sängen… rev ner både mitt och Görans draperi och även det som är in till vardagsrummet och till Lillys och Minnahs rum och satte igång en tvättmaskin. Hann med och bädda sängen också så Göran lade sig uppepå täcket och under fleecefilten när han var klar med att hjälpa Louie. Jag lade mig för bredvid honom och myste en stund till innan det var dags att kliva upp. 

Varm choklad till frukost för barnen, jag väntade tills lite senare när jag kände att jag hade tid att äta. 

Vi började skriva en matlista innan frukosten ens var avdukad, alla hade dock ätit klart. Vi hjälptes åt att duka av under tiden, de stora barnen var med och bestämde maträtter. Jonna hjälpte sen Göran med handlingslistan, vi har förberedda mallar på min dator som vi använder, sen är det bara att skriva ut listan.  Jag hade börjat bli lite hungrig och åt frukost och plockade sen med disken, tror jag 🤔

När klockan var nu runt 12.00 bestämdes det ganska snabbt att det var lika bra att handla samma dag istället för att vänta. 

Jonna ville ha med sig katten Sally till lägenheten och då passade det extra bra att hon sen stannade i stan när de hade handlat klart och då tog med sig Sally på en gång. Hon packade ihop det hon skulle ha med sig och gjorde matlådor av det som fanns i kylen och sen åkte de, hon, Göran och Hilma. 

Strax innan de åkte kom Theo hem från Malte och Milan efter att ha sovit över hos dem 2 nätter. 

Jag startade diskmaskinen, hade glömt det och sen skrev jag lite i min bok efter att jag plockat ihop lite ostbollar och choklad till de små som försenat lördagsgodis. 

Senare var jag ute med Lilly, Minnah och Noah på studsmattan, så småningom kom även Louie och Meja, vi hoppade och lekte ganska länge. 

(null)

Noah gjorde Casper sällskap vid garaget en stund också, många bilar att laga 
🤗❤️

Casper var i garaget och skruvade och Emilia kom hem efter att ha jobbat på Tempo. 

Så småningom blev det dags att laga middag men först klippte jag Towe, hon höll dock på att svimma under tiden, hon hade inte ätit något sen frukost, inte känt sig hungrig, suttit ner mest hela dagen och jag bad henne att stå upp när jag klippte, det blev för mycket. Hon fick lägga sig på golvet, åt en chokladbit som jag gav henne och så drack hon ett glas mjölk, blev det bättre och jag kund ellips klart. Hon satte sig sen i soffan och jag började med middagen. 

Klockan 17.30 ca var middagen klar, torsk, potatis, äggsås och grönsaker. Vi åt, eller barnen åt, jag åt lite ägg och hårdbröd innan. När alla var klara så borstade vi tänderna på de små innan vi spontant gick till "Elins lekpark", jag fick med mig alla som var hemma, även Melvin!

Några klättrade i lekparken, gungade och åkte rutschkana och vi (jag, Meja, Towe, Ninni och Theo) spelade fotboll, riktigt roligt hade vi och Towe råkade fälla mig så att jag föll rak som en fura, vi var tvungna att pausa spelandet tills alla hämtat sig från skrattandet 😂. 

När vi kom hem strax efter 19.30 så hade Göran och Hilma precis kommit tillbaka från stan och börjat packa ur bilen. 

Melvin packade inför utflykt med övernattning med skolan följande dag, Meja erbjöd sig att hjälpte honom lite senare. Samtidigt bars all mat in och jag letade på vinden efter en ryggsäck. De små skulle duscha och det var smått kaos innan alla små strax efter 20.00 var i säng, inte Noah för han lyckade somna när jag lagade middag, bara en liten stund men det gör sitt. 

Vi hjälptes åt att packa upp och packa in, så småningom blev vi klara och de större gick och lade sig, Meja nattade Noah först ❤️

Casper och Emilia kom in och åt kvällsfika, jag visade filmen som jag "filmade" av från tv:n när Sverre visade en snutt på 12 min sen jag var 9 år i Faringe tillsammans med Tina, My, mamma och pappa. Roligt att ha kvar, har en annan film sen tidigare men då var jag yngre och My var inte född. 

Sen när det bara var och och Göran uppe och vakna så kikade vi på tv och åt lite gott som fanns kvar, jag drack te, åt choklad och så lite av en vetelängd som vi tagit upp från frysen. Några bitar chips fick jag också i mig. 

När jag gjort mig klar för sängen och vi skulle lägga oss så vsknade Noah, så klockan hann bli 01.05 innan jag kom isäng. Jag måste även ha varit påverkad av fullmånen dagen innan förbisåg tyckte att jag aldrig lyckade somna. 

Valvakan för 2022 var troligen i full gång men ingen av oss var så intresserade att se, man får ju reda på resultatet så småningom ändå. 


10 September, lördag…

Dags för hemfärd!

Hade ställt klockan på 06.45 och klev upp strax efter. 

Rörelseövningarna blev 30 min idag och då tänker jag att det kanske räknas lite mer som träning 🤔 eller? Skönt i alla fall att röra sig lite extra då det skulle bli många timmar stilla i bilen senare. 

Sen åt vi i alla fall en lättare frukost med naturell yoghurt, blåbären från dagen innan + lite hallon som Sverre tagit ur frysen och så toppades det med lite müsli. 

Han diskade och plockade under tiden som jag tvättade av och klädde på mig, packade mina saker och såg till att jag inte glömde något. 

Pratade lite med Jonna om när de trodde att de skulle åka osv. 

Jag var ute en sväng och fotograferade lite runt huset, ville få med alla vinklar och vrår. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Sist men inte minst så plockade vi lite äpplen från äppelträdet på baksidan av huset innan vi 10.10 åkte mot Uppsala. 

Lunchstället som Sverre tänkt att vi skulle äta på var inte öppet, vi tänkte inte på att det var lördag. Vi kikade lite på kartan och åkte istället mot Gränbystadens galleria, där hittade vi ett ställe med flera olika små snabbmatsrestauranger, vi valde att äta asiatisk mat. 

(null)

När vi ätit klart så kollade jag av med Jonna och Tuva hur långt de hunnit och vi bestämde vart vi skulle ses, Cirkel K blev det, vi skulle ändå behöva tanka innan vi åkte hemåt så det var ju passande. 

Vid 14.00 hade vi mötts upp, lagt över packningen till vår bil och sagt hejdå och så var vi påväg hem till Jämtland igen. 

Tuva körde till Gävle och sen körde Jonna till Östersund och därifrån körde jag. Efter att vi lämnat av Tuva då var vi en snabbis på Ica Maxi och handlade, då var klockan ca 19.45. Sen åkte vi raka vägen hem, det blir ju så mörkt snabbt nu på kvällarna och ljuset från lyktorna på bilen äts upp av den svarta asfalten, då blir det ju extra ovant att köra eftersom jag åker buss så ofta till jobbet nu. 

(null)

Väl hemma så packade vi ur bilen, kramades med de större barnen (de små sov redan) och Göran innan jag packade upp min packning, lika bra att göra det direkt. 

Meja och Hilma var snälla och bäddade ur vår säng under tiden som jag tog en dusch. Sen bäddade jag rent 🤗

Jag drack lite te och åt någon hårdbrödsmörgås, de större barnen åt lite chips och choklad, kikade på film på sina håll.  Göran gick och lade sig strax innan 00.00, jsg var också påväg i säng, skulle bara föna håret torrt innan, men den vsknade Minnsh och jag blev vaken drygt 1,5 timma till. Hon hade lite rethosta och kunde inte riktigt komma till ro först…





9 September, fredag

 Vaknade strax innan 08.00 och klev upp, lite ont i kroppen pga att sängen är hårdare än vad jag är van. 

Vi åt frukost och sen gjorde jag en vetedeg med torrjäst för att baka bullar senare under dagen. Sverre gjorde ett rågbröd som jäste under tiden vi åt frukost och gräddades när vi plockade undan, jag klädde mig och vi gjorde oss klara för att gå ut. 

(null)


Det blev bara 3km promenad idag men vi hittade ett bra ställe med massor av blåbär som vi plockade, jag hade en hundbajspåse i fickan som vi kunde lägga bären i. När vi kom tillbaka så var det snart dags att baka ut bullarna, jag gjorde en vanlig fyllning med vanilj men hade också i lite vetemjöl eftersom det stod så i receptet och sen strödde jag på ganska mycket blåbär som jag blandat med lite potatismjöl innan. 

(null)


(null)

Under tiden som bullarna jäste så klippte jag Sverre, han hade gjort ett eget tappert försök men det var rätt ojämnt så det var bra att jag hade med mig saxen 🤗

Vi gräddade bullarna och sen åt vi middag, värmde på grytan som vi åt igår, den med valkött i. Ägget som blev över efter att ha penslat bullarna med gjorde jag en lite pannkakssmet av, som fick stå tills senare. 

(null)

När vi ätit gick vi över till grannarna Kajsa och Matti för att fråga om vi kanske kunde få plocka lite av deras plommon att ta med hem till barnen. De sa åt oss att komma in och de bjöd på te och skulle precis ta fram bullar ur frysen när Sverre bad om att vi skulle få bjuda på nybakat bullar istället. 

Vi blev kvar där i en dryg timma och innan vi gick hem så plockade vi plommon som vi fått lov till. De var ett par väldigt nyfikna människor och när de frågade om jag hade barn så visade jag en bild på vår familj, sen var samtalet igång!

Vi plockade lite av Sverres blå/lila plommon också men det fanns inte lika många av dem så det blev betydligt mindre, hann öste ju få ha några kvar också. Vi gick vi en kort promenad innan vi gick in, kikade ifall en av hans sommarkramars katt kommit tillbaka, den försvann nämligen dagarna innan de skulle åka hem. 

(null)

Sverre diskade och jag stekte pannkakor, sen åt vi dem tillsammans med blåbären som vi plockat tidigare och lite keso. Till det drack vi te och vi åt en varsin bulle. 

(null)

(null)

Vi satt och pratade, gick upp för att se på fler videoklipp men han mindes fel så det fanns inte det han hade tänkt. Jag visade bilder i min mobil på salongen, frisyrer och min familj. 

Han tog sig en dusch efters att jag gjort mig klar för sängen och gått upp, i morgon är det dags att åka hem. 

Sverre vill gärna att jag och han ska få tillfälle att åka utomlands tillsammans och/eller att jag ska få komma till Norge och se vart han växte upp, men det kan bli lite svårt med ledighet och så käns det lite knepigt att åka ifrån familjen igen så snart… men någon gång i framtiden kanske det kan bli av. 

Pratade lite med Jonns också om hur de tänkt angående hemresan. Tanken var att vi skulle åka till Rätan direkt och att Tuva skulle sova en natt hos oss men med tanke på att flera av barnen blivit förkylda under veckan så blir det att vi åker till Ldtersund och släpper av henne först innan vi åker hem till Rätan. 





8 September, torsdag…

Anna-Lisa 25år! Grattis!!!

Har sovit bättre i natt, det vill säga, inte vaknat så många gånger. 

Denna dag var det dags för Jonna att mönstra! 

Blir väckt av ett sms från Jonna vid 07.31, hon vill att jag ringer. Hon var nervös och hade lite ångest inför att gå in och göra själva mönstringen, visste inte riktigt vart hon skulle osv. Jag försökte lugna henne och frågade lite om vad hon hade fått göra igår, det verkade hjälpa. 

Hon ringer sen igen strax innan 12.00 och säger att hon är klar för dagen, hennes första "station" efter inskrivningen var psykologen och där klarade hon sig inte vidare, vilket vi iofs hade på känn… men hon blev nog lite besviken över att ändå inte få göra alla andra tester. 

Jag och Sverre hade precis avslutet en lång och utdragen frukost så jag föreslog för Jonna att hon kunde åka ut till Faringe och hälsa på oss om hon ville så det gjorde hon. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag och Sverre tog en promenad under tiden som vi väntade på att Jonns skulle komma fram till Faringe, hon var där före vi hann tillbaka så vi sprang/joggade bitvis på tillbakavägen. Vilken tur att Sverre är en som håller igång trots sin ålder och är van att ta sina joggingrundor, han har nog bättre kondition än jag 😅

Jag och Jonna satt ute i solen och pratade efter att jag visat henne runt inne, visade även videon på mig, Tina och My ❤️

Sverre lagade middag och efter att vi ätit en gryta gjord på diverse rotsaker och kött från val 🐳 så drack vi te och åt paj innan Jonna runt 17.00 åkte tillbaka till Tuva och hennes farmor. 

(null)

(null)

Vi hjälptes åt att plocka undan och diska efter middagen och sen tog vi oss ännu en promenad men åt ett annat håll, finns så mycket att se! Gick även till en hästgård och frågade om det fanns möjlighet att få rida i morgon men hon hade bara tävlingshästar så det gick inte. 

När vi kom tillbaka så drack vi mer te igen, kikade på vart det kunde tänkas finnas badplatser i närheten och sen åt vi lite risgrynsgröt till kvällsfika innan vi nu ska lägga oss, båda höll vi på att somna i soffan 😅

Jonna fick med sig en del böcker därifrån, jag har också sett några här bredvid sängen som jag nog skulle tycka är bra men jag lyssnar ju bara på böcker. Gillar att läsa också men känner aldrig att jag har ro till det, men någon dag kanske 🤗

Klockan 22.42 gick vi och lade oss, pratade en stund men sen var vi trötta och somnade. 





7 September, onsdag…

Vaknade några gånger under tidig morgon, klev upp ca 08.30

Sverre ordnade med frukost och jag gick ut för att insupa den friska morgonen, ca +13 grader ute och sol! Gjorde mina morgonrörelser barfota i det fuktiga gräset. 

När jag kom in var frukosten så gott som klar och vi satte oss för att äta i lugn och ro, smörgås med keso, rostbiff, paprika, tomat och alfalfagroddar mm. Varm choklad, bara kakao med mjölk men det var gott. 

Jag gick upp, ringde Göran, borstade tänder och tvättade mig innan jag klädde på mig. 

En stund senare gick vi ut, klockan var strax innan 12.00, plockade blå plommon i trädgården och röda knyckte vi hos grannen. 

(null)

(null)

Gick efter en gammal skogsbilväg och över fält och in i skogen som ledde ut på ett fält och sen till en väg och så hem till Faringe igen, vi gick drygt 5km på 1,5 timma. Plockade både blåbär och lingon som vi stoppade direkt i munnen 🤗
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi drack te och åt mer av pajen som var kvar sen dagen innan , pratade om det ena och det andra. 

Började så småningom med middagen, stekt lax som Sverre fångat själv i Norge och så rostad potatis, morötter och palsternacka i ugnen. Det var väldigt gott!

(null)

Strax innan 18.00 ringde Göran, de hade precis hämtat en av kattungarna, hanen, han med ögat som varit skadat tidigare. 

Efter att vi ätit så gick vi upp och Sverre visade mig en video som han spelat in på oss systrar när vi var och hälsade på här i Faringe sommaren 1993, My var också med och det blev lite känslosamt ❤️. Videon var ca 12 min lång. 

Vi gjorde ett försök att spela in från min mobil med det flimrade bara, googlade lite och hittade att vi skulle ändra inställningarna till PAL det hade något med htz på elektriciteten att göra. 

Det blev dock så att det speglade sig och vi skulle försöka senare på kvällen när det blev mörkt. 

Vi drack te och pratade ännu mera. 

Han hittade en låda med några klädesplagg som han sparat i åtanke på mig och mina barn, 3 jeansjackor varav en väldigt färgglad och så någon tröja. Hittade en tröja till uppepå och ett par vita typ överdragsbyxor av märket "Helly Hansen" som jag fick. 

Senare tog vi en kvällsmackan och mer te innan vi nyss har försökt spela in filmen igen. När vi hade lyset släckt så speglades det inte men de mörka sekvenserna på filmen blev väldigt mörka och hade vi lampan på så blev ljuset bra på de flesta sekvenserna men det speglades när skärmen blev mörk. Jag tror i alla fall vi fick till det bra tillslut! 

Klockan 00.01 hade vi precis lagt oss, jag skrev lite om dagen innan det var dags att sova. 



6 September, tisdag…

Upp, 04.45, hann med 20 min rörelse och sen tog jag en snabb dusch. 

Åkte med Casper till Svenstavik, när jag kommer in i väntrummet så får jag veta att bussen är inställd pga tekniskt fel… what!? En kvinna som visade sig vara mamma till kompis till Jonnas sen högstadiet ringde sin andra dotter och fick henne att kliva upp och skjutsa henne till jobbet. Jag och 2 andra fick åka med så vi hann tills att vi började skola och jobb 08.00. Tack snälla 🙏🏻 

Lite smått spänd, nervös och förväntansfull denna dag. Jag hade 2 klippningar på förmiddagen, så ganska lugnt. Gick iväg vid 11.30 och köpte en sallad med A-L som vi sen åt under tiden som vi väntade på att Jonna och Tuva skulle komma. De slutade skolan strax efter 12.00 den skulle de äta lunch innan de kom och hämtade mig. 

När klockan var 13.00 åkte vi! Stannade och tankade i Brunflo och de (Jonna och Tuva) köpte lite färdkost. 

(null)

Jag försökte sova mestadels av vägen men vaknade av och till men skönt att vila. Tjejerna verkade vara pigga och glada för fram i bilen 🤗

Stannade strax innan Uppsala och kissade på en rastplats, toaletterna var vidriga så vi kissade i skogen 😅

Mötte upp Sverre på en OKQ8 strax efter avfarten till Uppsala Södra. Klockan var då runt 18.30 tror jag, det var +19 grader och en ljum sommarkväll 🥰

När vi kom fram till Faringe så tog jag några minuter för att bara andas och ta in allt omkring 🤗. Det var ändå 29 år sedan jag var där sist!!! Och man kan säga att det var sig likt men trädgården hade växt ikapp huset 😅

(null)

Sverre serverade kvällsmat i form av stekt färsk/fryst makrill som han fångat själv i Norge, med stekt lök, kryddor och tomat. Till ett ett glas mjölk, allt laktosfritt som han ordnat 🥰
(null)

Sen överraskade han med äppelpaj och vaniljsås. Vi satt uppe till närmare 00.00 och pratade sen gjorde vi oss klara för att sova. 

(null)

I Faringe har tiden stått stilla 😊

Väl i sängen pratade vi tills vi somnade, det fanns ju så otroligt mycket att prata om! Klockan var 00.38 när vi släckte lampan men vi pratade nog 1 timma till så klockan var nog närmare 02.00 innan jag somnade. 






5 September, måndag…

Ny vecka!

Rörelseövningarna denna morgon blev till 40 min träning 🤗😅 liks härligt varje gång det händer!

Åkte bil med Jonna in till stan, kom iväg 06.19, (lite senare än tänkt) fastnade länge i en lotskö pga asfaltering och kom till salongen 07.49 och hade min första kund 08.00…  Jag väntade ochåt min frukost efter min första kund för så hade jag en lucka.  

Inte helt fullbokat denna dag men ändå 6 kunder varav en klipp&färg. 

Jonna kom till salongen strax innan 13,00, då hade de slutat skolan, hon åt lite kvarg och granola innan hon åkte och mötte upp Tuva så de kunde packa in i bilen inför morgondagen, sen kom hon tillbaka en stund igen. 

Vi på salongen har meddelat chef/arbetsgivare att vi gillar de nya fönarna och vill ha en varsin 🤗

Åkte bussen hem som vanligt, höll mig vaken så gott som hela vägen, ville hinna lyssna klart på boken som nästan var slut. "Kidnapparen" av Fiona Roberts.  Åkte hela vägen till Rätan och promenerade hem.

Kände mig lite spänd inför morgondagen, spännande att åka och hälsa på Sverre och konstigt att vara borta från familjen nästan 5 dagar! 

Det hade gått bra på förskolan för Minnah och Noah, Noahs första dag på förskolan!!! Denna dag var han bara där i ca 1 timma, sen ska han vara där hela dagen, 4,5 timmar som Minnah, men Göran skulle vara kvar en stund från morgonen samt vara med vid lunchen. 

Köpte en jacka till Noah av en tjej på facebook, Polarna o. Pyret för 200kr, storlek 98 och han kan fortfarande ha sina skalbyxor i storlek 92 så de får han ha nu i höst så får han andra till våren  🤗

De små barnen sov redan när jag kom hem ca 19.40, jag nattade Noah vid 20.30. 

Röjde lite i köket, förberedde "overnight oat"som lunch till efterföljande dag sen åt jag middag framför tv:n. 

Somnade ifrån och gjort mig klar för sängen, Noah vaknade och jag fick sitta med honom en stund tills han somnade om. 

Vid 23.50 sade jag god natt! 

(null)



4 September, söndag…

Minnah och Noah i sängen med mig i natt, helst vill jag ju att de sover i sina egna sängar men det är ganska mysigt också ❤️

Vaknade strax före 08.00 av att Lilly kom och frågade om tv:n. Låg kvar i sängen lite drygt en timma till, Louie och Theo sov ju borta så morgonen var ovanligt lugn. Egentligen inte pga att just de två inte var hemma utan mest för att 2 saknades. 

Theo och Rasmus kom hem en stund innan jag klev upp, de hade redan ätit en snabb frukost och nu var de sugna att spelade lite tv-spel. 

Klev upp, tvättade och klädde på mig, tog den sen upp bröd ur frysen till frukosten. 

Louie kom hem från farmor precis innan vi skulle äta frukost här hemma, vi brukar ju ibte äta så tidigt på helgerna. 

Göran och Noah var ute mest hela dagen, hjälpt Casper att skruva (ja egentligen behöver Tham väl inte hjälp men de har hjälpts åt) de har fixat med golfen också. 

Jag har varit mestadels i köket och klippt flera av barnen, började med Melvin, Ninni och Minnah, sen Lilly, Theo och Louie och sist blev Göran… eller nej, Jonna också efter det…

(null)

(null)

(null)

(null)

En liten snäll "mullet" frisyren, äntligen är alla hack i luggen borta, hoppas hon låter bli att klippa sig själv mera nu 🤗

Var sen ute en stund, rätt fint väder! Körde ut soptunnan och komposttunnan till vägen för tömning dagen därpå. Satt sen ute och pratade en stund med Emilia, detta var innan jag klippte Göran och Jonna. 

Noah behövde också bajsa mitt i allt och alla började bli hungriga så maten behövde göras… Efter jag klippt Göran satte jag Noah på toaletten och precis när han var klar klippte jag Jonna och sen lagade jag middag som var klar strax efter 18.00, fiskfilé potatis och hollandaisesås med haricutverts 🤗

Det bestämdes också att jag ska jobba halva tisdagen och sen åka med Jonna och Tuva mot Stockholm och de ska släppa av mig i Uppsala typ. Det var även prat om att jag skulle sova hos Jonna i morgon kväll men det ville hon inte… jag har i alla fall packat allt redan ikväll, en bag och sen ska jag även ha med mig ryggsäcken. 

Jag duschade Lilly innan jag klippte henne, Ninni duschade efter jag klippt . Theo badade hos Rasmus, Minnah, Louie och Noah duschade jag innan de skulle lägga sig, Jag och Meja hjälptes åt, klipote naglar och borstade tänder mm. Sen nattade jag de små och hann skriva flera inlägg här på bloggen… hinner inte alltid skriva varje dag så som min ambition är… Meja duschade när jag nattade och sen åt de större kvällsfika och lade sig strax innan 22.00

Jag packade efter nattningen, sen duschade jag  och så åt jag middag, hummusen som var kvar och några morötter. Sen gjorde jag misstaget och tog fram godiset som jag köpt på Hemmakväll, blev illamående av allt socker. Fick tack och lov hjälp av Göran och Jonna att äta men det blev ändå kvar, köper alltid för mycket 🙈. Det som blev kvar har jag packat ner i väskan, får se om det blir uppätet under vistelsen i söder 🤔

Innan kvällen var slut och vi röjt och fixat i köket samt lagt tvätten i torktumlaren så gick jag och lade mig, klockan var då 01.33




3 September, lördag…

Blev väckt tidigt emn försökte ligga kvar och få lite mer sömn då jag kom isäng så sent kvällen innan, inte helt självförvållat.

Det dröjde dock inte länge förrän det blev värre och jag klev upp, kände mig som en hungrig Björn som blivit väckt ur sitt ide… 🙈

Jag tvättade mig och bytte om efter att jag klivit upp. Göran hade gått ut och de större barnen hade klivit upp och ätit frukost med de små.

Jag drack mitt kollagen efter att ha pratat med Sverre som ringde upp, han ser fram emot att jag ska komma på tisdag!

Jag klippte D och fixade Kajsas hår inför hennes 30-års fest!  Bara fönade fint, men det kan räcka väldigt långt! Sen gick jag också ut till alla andra som redan var ute.

Bilar flyttades, gräs klipptes och vi började så smått förbereda inför kommande vinter.

Det var "Älg Hälga" i Svenstavik och vi åkte dit med de större flickorna och Noah, Melvin var hemma med de små.

Theo fick kompis, Rasmus ringde och frågade ifall Theo var hemma och ville leka.

Vi köpte lite godisremmar, rökt och torkat älgkött samt munkar och kikade lite på "Småstjärnorna" Innan vi gick tillbaka till bilarna som vi ställt vid Hälsocentralen. Göran, Jonna och Noah åkte hem och vi andra åkte på Ica för att handla.

(null)

Noah köpte sig en röd och fin bil 🥰

Mamma stod på balkongen så vi pratade lite med henne, fick en peng för att vi köpt munkar så vips så var de från henne ❤️. Hon hade lyckats skada foten på jobbet tidigare i veckan så hon höll sig inne. 

Vi handlade och åkte hem.

Jonna och Melvin lagade mat, Towe fick packa ur det vi handlat och jag tog en promenad för att posta ett brev ; Jonna har ansökt i Bjelkes fond via handelsbanken om ett bidrag/stipendie.

Barnen åt middag, Theo hade cyklat till Rasmus och åt middag där, skulle även sova över där. Han glömde tandborsten så den åkte vi  dit med. 

Louie cyklade till farmor, han skulle sova där, Jonna hjälpte honom att packa och komma iväg. 

Jonna nattade de små vid 21.00 och jag satt då med min Bullet Journal efter att ha ätit mat. Meja hade röjt i köket med Hilma.

Vi tog fram lite gott och kikade på film, jag var trött + tyckte filmen var tråkig "40 year old virgin" så jag somnade hela tiden. Klev upp, dukade bort, gjorde mig klar för sängen och kände mig piggare. Sen satt jag  med min Bullet Journal igen och hann ikapp så gott som helt! Har skrivit in hela Augusti nu! 

Mensen var lite lindrigare denna, hoppas den går över fort så jag slipper ha den när jag åker ner till Uppsala och hälsar på Sverre.

Minnah kom och lade sig på Görans sida av sängen under tiden som jag satt och skrev. Göran sov i soffan och jag  skulle också sova. Klockan var 02.34 och Casper och Emilia var strax före inne och fikade efter att ha varit på Jossans 18-års kalas, Casper hämtade henne bara, var inte där utan skruvade ute istället.



2 September, fredag…

Gjorde en "overnight oat" kvällen innan som jag tog med mig att äta till lunch denna dag, den blev völdigt krämig och god!

Klev upp strax innan 05.00 som vanligt och så tig jag bilen till Åsarna för att åka bussen. 

Ingenting bokat direkt på morgonen för någon av oss denna dag, för mig var det bra då en kille skulle komma och kika på cykelvagnen, han som inte kommit dagen innan hörde av sig senare på kvällen och vi bestämde att mötas på salongen på morgonen  Han köpte den, hade tänkt mig 7000kr men han fick den för 6000kr. 

(null)

Åt frukost i lugn och ro och vi strosade runt lite och fixade innan de första kunderna började komma, jag hade en klipp och färg först och den sträckte sig nästan ända fram till lunchen. 

Vi åt strax innan 12.00 och sen gick vi ner på stan, köpte pennor och sen fick vi förbi Hemmakväll och köpte lite godis, inte ofta jag handlar där men ibland löngtar jag efter vissa sorter som de nästan bara har där. 

Efter lunchen hade jag folieslingor, hade ända fram tills jag slutade på mig, lite tur då håret var en aningens svårblekt + att vi lade till lite brun och fransar, både färg och form.  

En kompis till Casper kom in med ett motorfäste och lite verktyg (tror jag det var) som jag skulle ta med mig hem. 

På bussen hem åt jag en banan och så några av godisarna jag köpt. 

För övrigt så startade min mens 🩸 denna dag ,2 dagar sen var den och det är som förra gången att jag inte har ont alls men blöder som en gris! Innan klockan 13.00 hade jag bytt till 5:e bindan och innan dagen var slut så var jag inne på nr 9 tror jag… kanske onödig info men en del av mitt liv 😅

När jag kommit hem såg jag att jag fått mail av min arbetsgivare, hon godkänner att jag är ledig några dagar nästa vecka, så nu behövde jag bara kolla med Sverre om det är okej att jag kommer och hälsar på 🥰

Hämtade paket till Göran i Åsarna innan jag tog bilen hem , en "Marshall" högtalare som vi fick när vi bytte till fiber via halebop, den får bli min att ha i sovrummet 🤗

Köpte även chips och så chrunchy som hade nedsatt pris, fick lite extra rabatt för att jag köpte alla 4 förpackningar 🤗

Barnen satt och åt när jag kom hem, Göran låg under golfen och svetsade avgassystemet. 

Casper och Emilia kom in och åt när de andra i princip ätit klart, alla får ju inte plats vid bordet på samma gång. 

Jag ringde hem Louie också, han var hos John och lekte. 

Barnen såg på film innan de skulle sova. 

Sent den kvällen vaknade Theo och behövde sitta länge på toa, jag hängde tvätt under tiden,  klockan hann bli 02.22 innan jag lade mig. 



1 September, torsdag…

Jag hade klockan ställd på 04.45 som vanligt i morse, var uppe före 05.00 och gjorde mina rörelseövningar. Just idag hade jag lite extra tid eftersom jag skulle åka bil med Jonna in till stan så jag höll på i ca 30 minuter, blev som ett träningspass 🤗

Klockan 06.00 åkte vi mot stan, Casper åkte strax innan. 

Hade med mig Thule cykelvagnen för att någon Simon förmodligen skulle komma och kika på den idag (men han kom aldrig, har inte ens svarat på mina senaste meddelanden…)

Den får i vilket fall stå kvar tills i morgon och kanske över helgen, vi får se. 

Var först på jobbet så jag förberedde allt som skulle göras, A-L kom strax efter  

Jonna var med in en sväng men åkte sen till skolan. A-L och jag åt frukost innan hon tvättade mitt hår och sen tog jag tog min första kund. 

Vi hade en ganska lugn förmiddag även denna dag så vi fick vara med på en kortare utbildning/information från wella angående Systems produkter. Jag gjorde effektslingor på A-L samtidigt, sen nyanserade vi resten.  

Vi hann äta lunch lite innan lunchen började så vi hann med en promenad in till stan, köpte ett yatzyblock på Akademibokhandeln. 

På eftermiddagen hade jag nästan fullbokat så den flöt på rätt bra. 

Klar i tid, eller lite innan så jag fick ta En barnklipp då pappan tagit fel på tiden, båda skulle klippa sig och var bokade hos A-L. 

Gick till bussen och åkte ända hem till Rätan, promenerade hem. 

Kommer hem och barnen var i full färg med att göra sig klara för sängen och packar inför morgondagens utflykt.  

Hilma nattade de små, jag gjorde flätor på Emilia och sen gjorde jag klart det sista i köket efter middagen… fiskpinnar och potatis. 

Jag nattade Noah lite senare. 

Jag åt morötter och hummus till middag, fanns inte så mycket annat men det dög gott! Men först gick jag ner till sjön och bada! Ca 5 grader i luften, i vattnet vet jag inte, men badet inte så länge, Jonna stod och hejade på mig vid strandkanten stt skynda mig 😅

(null)

(null)

Sen hem och värma te och äta, sen sova, klockan var 23.54 och Göran sover i soffan, när jag lade mig. Minnah kom precis upp, fick sova med mig ❤️


31 Augusti, onsdag…

Hade klockan ställd på 06.00, klev upp och gjorde min vanliga rutin med att skaka ihop mitt kollagen och sen göra rörelseövningar. Även idag blev det 20 min rörelse, under tiden puttrade gröten på spisen. 

Dukade fram frukost, Göran klev också upp och började väcka barn. 

Vid 07.25 gick skolbarnen till bussen, inte helt utan lite småtjafs mellan varandra innan de kom iväg men sen lade sig lugnet, bara Minnah och Noah hemma. 

Jag hade börjat lite smått med en deg, hittade en jäst i kylen och fick lite feeling att baka ett havrebröd med linfrön som jag ofta gjorde förr. 

Emilia kom in och skulle äta frukost, jag väckte Jonna så de kunde göra varandra sällskap. 

Göran skjutsade Minnah till förskolan/dagis klockan 08.25 och så var det bara Noah, Jonna och Emilia kvar hemma med oss. 

Jag gjorde ingenting speciellt de timmar som var innan 12.00 när Minnah och Louie skulle hämtas. Var i köket med Noah som byggde Lego, Jonna och Emilia var också där en stund.  

(null)

Minnah lekte också med Lego tillsammans med Noah när hon kommit hem från förskolan 

Jag ringde iofs. för att kolla upp varför Meja inte fått någon lön för sitt sommarjobb ännu och mest troligt så har kyrkan (där hon var) glömt att skicka in hennes närvarorapport… får försöka ringa igen i morgon då hon jag behöver få tag på inte är på utbildning som idag.

Göran var i källaren och målade.

Jonna och Emilia åt lite lunch när Göran och Noah åkte för att hämta Louie och Minnah, Noah åt lunch precis innan. Jag/vi åt även lite morotsstavar och hummus en stund tidigare så jag var inte så hungrig. 

Göran åkte till Robert när han kommit hem från hämtningen och jag gick så småningom ut med Noah. Men först ringde jag och pratade med Sverre som skrivit sms igår och idag om att han ville prata med mig, Emilia och Jonna passade de små under tiden.  

Med Sverre var det bara bra (blev lite orolig att det hänt något) han undrade när jag skulle komma och hälsa på honom. 

Jonna har bestämt med Tuva att de ska åka bil ner till Sthlm på tisdag efter skolan nästa vecka och vara där tills på lördag morgon. De ska ha praktik och Jonna ska mönstra.  

Jag fick en idé om att jag kanske skulle försöka få ledigt från salongen och åka med dem ner för att hälsa på honom i några dagar, och Göran tyckte det var en dra idé, han hade redan tänkt tanken och trodde han pratat med mig om det. 

Så jag har skrivit till min arbetsgivare och frågat om lediget men har dock inte fått något svar ännu. 

Jag och Noah gick ut en stund, han ville leka med sina bilar och traktorn, jag körde igång lite styrketräning, men först efter att Jenny kommit och lämnat av Märta strax efter 14.00 för att leka med Minnah. Jag höll på i en dryg halvtimma och precis när jag var klar så kom resterande barn med bussen hem från skolan. Hildur och Mauritz var också med.  

Mamma ringde och vi pratade en stund, sen gick jag Ninni och Noah till Tempo för att köpa bananer, fil och "brödpåsar"  + hämta paket.  

När vi kom hem var klockan ca 16.20 och det var dags att börja med middagen, köttfärssås och spaghetti. Mitt i matlagningen ringde tjejen som vill köpa en av kattungarna, han som haft en skada på ögat, hon tyckte han var charmigast. 

Märta, Mauritz och Hildur hann bli hämtade innan vi skulle äta, de ska få komma hit någon mer gång snart. 

Vi åt middag, vissa ville ha mer mat men då hade det inte räckt till alla så de fick av brödet jag bakade tidigare på dagen också, alla utom Louie tyckte om det och flera kom ihåg att jag gjort det förr. 

Vid 19.00 gick de små och lade sig, jag hade myst med Noah innan han skulle sova en liten stund senare. 

Jag packade  in cykelvagnen i bilen för att förhoppningsvis sälja den dagen efter . Jag skulle komma att åka med Jonna in till stan och hon tog sen bilen till skolan, mondeon åkte vi. 

De större barnen åt kvällsfika och kom isäng ganska precis runt 21.00, förutom Melvin som blev sen pga att han inte spelat klart. 

Jonna gick också och lade sig, jag skrev lite i min Bullet Journal som jag nu ligger efter ordentligt i, en hel månad!!! Hela Augusti… har förberett hela september i stort sett nu så jag inte ska bli lika mycket efter igen…

Snabbdusch, skippade bad… tvättar håret i morgon på jobbet. 

Kikade på Idol, åt  lite vindruvor och nötter och den var det dags att sova, klockan var 00.04 och Minnah låg redan i vår säng efter att ha vaknat en stund tidigare. 




30 Augusti, tisdag…

Ännu en lugnare dag, fick in några extr kunder under dagen förutom de jag hade bokade sen innan + att det blev extrabehandling på en. 
Förutom det så hann vi fixa med lite annat och ganska skönt med någon lugnare dag efter att ha haft fullbokat hela sommaren!

Promenad ner på stan på lunchen, köpte lite frukost sönder räcker för veckan, vaniljkvarg från Arla och granola frpn Pauluns. 

Jonna tog ju bilen in till stan igår och idag skulle hon hem, hon kom till salongen och väntade på mig så jag kunde åka med henne hem. 
Men innan vi åkte hem så var vi och kikade på byxor till Jonna, hämtade och lämnade grejer i lägenheten och sist beställde vi och hämtade upp sushi. 

Jag glömde helt bort att be Jonns stt stanna i  Åsarns så att jag fick med mig bilen hem, så Göran  skjutsade mig tillbaka för att hämtad den. Hade det inte varit för att jag var ledig nästan dag då hade den nog kunnat stå kvar. 

Det blev en sen middag framför tv med sushi och så lite glass , och den var det bara sova kvar! 
(null)
Bjuder på denna den förra helgen, tryggt och mysigt i storasysters famn ❤️

29 Augusti, måndag…

En bra morgon trots att jag sovit oroligt, vaknat till och från, vänt och vridit på mig men ändå rätt utvilad när jag vaknade. 

En lugnare dag på jobbet, luckor i bokningslistan och vi åkte (jag och J) till Ica Maxi och köpte en ordentlig mopp till att skura med, hinken (vileda) fanns redan. 
Dammsög och moppade halva salongen och sen tog jag lite kunder däremellan. 

Promenad på lunchen och så bussen hem. 

När jag kom hem så satt städkänslan kvar och jag dammsög hela nedervåningen och soffan, Meja var snäll och nattade Noah under tiden. 

Sen middag framför tv:n, först Idol och sen The Journey - 15 dagar i Nepal. 

(null)
Möttes av detta när jag kommer hem varje ledig minut så skruvar han och fixar med sina bilar ❤️


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus