SHIT va tiden går!!!

Dagarna bara rasar förbi i raketfart och jag har tänkt skriva här massor med gånger veckan som varit men det har som inte alls blivit av!
 
Förra söndagen skrev jag sist och idag är det måndag veckan efter... 7 dagar sen och jag har knappt hunnit blinka!
 
Lördagen innan ovanstående söndag så hade jag och barnene en heldag hos Tina, Jonna spelade match och Casper var hemma med Göran.
Barnen lekte, jag bakade och lagade mat, Tina diskade och fixade, Lottis (Tinas kompis) och hennes barn kom förbi några timmar och vi hade det rätt så trevligt måste jag säga :).
 
Söndagen var vi som sagt hemma och städade och tvättade hela dagen! Sååå skönt att få det gjort :D.
 
Måndag hjälpte vi Robert och Angelica att ÄNTLIGEN flytta till huset, på lite drygt 5 timmar var allt flyttat och hela köket uppackat och ändå så stressade ingen speciellt mycket :). 
Fram emot kvällen så tog jag med mig barnen och åkte hem Göran stannde kvar då han skulle hjälpa dem att hämta soffan i stan dagen efter.
 
Tisdag var jag hemma med barnen, Melvin var snorig och kruppig så han fick vara hemma från dagis, bara Hilma som var där, hon fick dessutom åka med Casper och skolbussen på morgonen och vara en stund med C på skolan innan han levererade henne till förskolan :). Hämtning fixade farmor och sen kom Hilma inte hem förrän det var läggdags ;P.
 
Casper var så otroligt duktig och hjälpte mig med middagen, vi lagade pizza och han gjorde allt förutom degen, bakade ut och gräddade för det gjorde jag, men resten skötte han galant!
Göran skulle eg bli hemskjutsad av Angelica och Robert men han stannade ännu en natt då jag ändå skulle till Svensta dagen efter.
 
Onsdag blev det en tur till Svensta, Jonna och Meja hade tid hos tandläkaren 11.20 så strax efter 10.00 pckade jag in oss i bilen, hämtade J & M på skolan och sen for vi mot Svensta. 
Tina var hemma och vabbade så Melvin släppte jag av där så han fick mysa lite med moster och Märta sen lämnade jag av Hilma, Towe och Ninni hos Göran innan vi andra åkte mot tandläkaren och bvc för vägning av Theo.
 
När vi kom tillbaka åt vi lunch, jag hade tagit med mig pizza, vi gjorde 2 plåtar extra så att det skulle räcka till just lunch :).
Vi blev kvar till 15.30 tiden, skulle äta middag hos svärmor vid 17.00 och då vill man ju inte komma sent ;P.
 
Torsdag var det Göran tur att besöka tandläkaren, han skulle vara där 07.50. Egentligen skulle bara Göran åka men då de flesta av barnen (även skolbarnen) kände sig tussiga och hängiga så blev det sjukanmäla och sen åkte vi alla till Svensta och hälsade på och inspekterade Robert och Angelicas nya stora hem :D.
 
Barnen lekte, Angelica fixade med lite av varje och jag passade på att testa hennes nya köksassistent! Det blev 90 bullar och en lingonkaka ;P.
 
Vi var där hela långa dagen och när vi kom hem var det bara att natta barnen. Casper stannade över natten då han ändå skulle vara på skolan Sventa på fredagen.
 
Fredag, vad gjorde vi då? Vi var nog bara hemma, Benny som var hemma under helgen kom förbi och stannade några timmar. Barnen hängde och klängde på honom mest hela tiden, de tycker verkligen det är skoj när han hälsar på och blir besviken de gånger han inte hunnit.
Mikaela kom på eftermiddagen/kvällen, ganska precis vid 19.00 då vi skulle natta barnen. Ulrik skjutsade henne och stannade några timmar, jag bjöd på kaffe och  skorpor samt en bit mjuk pepparkaka med lingon som jag hittade i frysen.
 
Lördag var en lugn dag, i alla fall förmiddagen, barnen lekte, Göran spelade tv-spel och jag virkade. Mikaela hade fått lite ont i halsen och började känna sig tussig.
Ulrik kom vid 14.00 tiden, Göran skulle hjälpa honom att byta något på bilen, han stannade på middag innan han åkte hem fram emot kvällen. Mikaela skulle eg åka med hem men Göran skjutsade henne nästa dag i stället.
 
Casper och Tony var uppe lite längre, Benny var här och vi spelade Buzz innan de lade sig, Tony sov här. 
När pojkarna lagt sig, satte vi oss i köket och spelade kort i stället, vi spelade canasta, jag och Mikaela mot Göran och Benny, gissa vilka som förlorade!!! Vi så klart ;P.
 
Söndag igen och Göran skjutsade hem Mikaela vid 10.00 tiden sen åkte han vidare och hälsade på Evelina och Freddie. Vi hade tänkt åka alla men eftersom de flesta är snoriga så kändes det inte som vi ville invadera med en massa baciller...
 
Barnen fick välja mellan att se på film och äta chips eller leka med lera och de valde lera!!! Vi passade på att plocka fram den då Ninni sov.
 
Efter middag som bestod av pannkaka så blev det till att duscha och natta barn innan mamman och pappan myse ner sig i soffan med lite kvällsfika :).
 
Idag är det måndag igen och som n ser så rullar dagarna på och det händer saker både lite här och där.
 
Ska försöka bli bättre på att uppdatera, behöver ju bara vara något litet då och då :).
 
Snart är natten här och det är dags att sova... puss å god natt alla fina!

Mår bra!

Idag mår jag bra!
Idag har jag fått tillräckligt mycket gjort för att vara tillfreds med mig själv :), samtidigt som barnen har varit relativt lugna och mysiga ♥.
 
Jag klev upp ganska tidigt, tror klockan var ca 07.30... Både Melvin och Towe låg i sängen med mig, Melvin kom upp med krupp i natt och hade både ont i halsen och blev rädd då det var lite jobbigt att andas... lite friskluft och ventoline så blev det bättre.
Towe hade tydligen sprungit snabbt genom tv-rummet och krupit ner hos mig ca 15 min efter Melvin sa Göran och Casper som satt uppe hala natten och spelade tv-spel ;P.
 
Jo som sagt, jag klev upp, insåg ganska snabbt att när Theo ändå vaknade och både Towe och Melvin var vakna i sängen så skulle de inte bli så lugnt och mysigt om jag kröp ner i sängen för att amma Theo som jag brukar... så jag bytte blöja och satte mig i soffan i stället, men först startade jag tvättmaskinen :).
 
När han tuttat klart var alla vakna, Hilma var den som kom upp sist. Jag bäddade ur alla barnens sängar och sen fixade jag frukost. Barnen fick välja mellan O´boy och flingor med mjölk och till det smörgås och alla utom Casper valde flingor :O!!! Själv tog jag te, Göran lät jag ligga kvar i soffan en stund innan jag var in och talade om att vi åt frukost så om han ville ha fick han komma. Han kom när vi precis hade dukat av men det går nog ingen nöd på honom då han inte är någon frukostmänniska ;P. Han plockade ur och i diskmaskinen i stället... disken från gårdagen stod kvar, jag orkade inte allt bry mig om den igår när vi kom hem efter en mysig dag i Brånan hos Tina och Märtis ♥ Tack för en underbar dag!.
 
Efter frukosten så hjälptes vi åt att städa, klockan var nu 09.00 och vi satte upp ett mål att vara klara innan 12.00 men vi stressade inte direkt så vi var helt klara vid 14.00 men då hade vi hunnit haft avbrott med amning, lunchlagande och lunchätande ;P... 
Jag bäddade rent i de mindre barnens sängar, Jonna och Casper fick bädda själva. Casper dammsög överallt (utom köket), vattnade blommorna och bar ut insamlingen till bilen där Göran tog emot sen åkte de iväg med den och sen på affären för att handla mjölk och lite annat.
Jonna dukade av bordet i köket, vek tvätt, hängde ny tvätt, rensade kattlådan och dammsög i köket, med hjälp av Ninni. Meja städade skorna i hallen, Melvin städade lite leksaker på rummet tillsammans med Hilma. Towe hjälpte nog till lite här och var så alla var inblandade och hjälptes åt. Göran skurade toan och jag fixade disken efter lunchen att jag lagt Ninni i vagnen., sist tog jag golven i badrummet, de andra hann jag innan lunch.
Alla gjorde säkert mer än det som jag nämnt men man kan ju inte rabbla och komma ihåg allt ;P. 
 
Tvättmaskinen och torktumlaren har varit igång i stort sett hela dagen, snart är alla sängkläder tvättade och i morgon blir det nog någon maskin med bara kläder.
 
Sen blev det en knapp timma över för mig att bara sitta ner, passade på att amma Theo igen, han har tuttat ganska många ggr idag, men vissa perioder behöver de ju mat oftare :).
Senare klippte jag lite, Melvin och Hilma badade, jag lagade middag, vi åt, barnen fick lite lördagsgodis (vid matbordet för att hinna ;P) klockan var nästan 19.00 innan vi dukade av, duschade resterande barn, klippte naglar, borstade tänder och nattade.
Jonna har skummspolar i håret i natt, ska bli spännande att se resultatet i morgon!
 
När alla barnen var nattade så nattade jag Theo, bäddade vår säng, fixade lite med tvätt, gjorde fika och sen satte vi oss i soffan och myste med te, smörgås och bakelse framför senaste avsnittet av "Hela Sverige bakar" (repris).
 
Vek lite tvätt innan jag satte mig här, Göran är slut i rutan och sover sött på soffan, ska försöka få med honom till sängen :). 
Nu ska jag försöka hinna sova lite innan det är en ny dag, Göran ska ha praktik och jag blir hemma med 6 små troll. Det är fritt fram att hälsa på om någon känner för det, fikabröd har jag i frysen :D.
 
Puss å godnatt, ska nog sova gott efter denna härliga söndag med nytta gjort och barn som börjat hitta igen sina öron ;P.
 
 
 
 

Lägesrapport/sammanfattning av livet i fam. Meyer!

Denna vecka är inte som vanligt, Göran har börjat praktik vilket innebär att han är borta mån-fre mellan 07.00-17.00! Det är ju så klart lite ovant att vara helt själv med barnen men det är ju inga problem, bara att man måste vänja sig och orientera sig lite och göra små justeringar i rutinerna :). Jag kliver upp lite extra tidigt och börjar med gröten för att han också ska hinna äta med oss innan han måste iväg, tur praktiken är här i byn så han bara behöver åka 5-10 min innan han börjar :).
 
Idag var det fotografering både på förskolan och skolan, i vanliga fall brukar vi ta syskonkort samt porträtt även på de som inte går på skola och dagis, men i år skippade vi det... anledningen är;
 
Största anledningen är att vi blev så besvikna förra året, de använder sig av "blue screen" vilket innebär att de fotar mot en grön eller blå bakgrund, "klipper" sedan ut motivet så att vi sen kan välja bakgrund själva... bara det är det var så dåligt klippt att det var gröna linjer i kanterna så det såg verkligen klippt och klistrat ut!
Vi tänker ta porträttbilder i samband med kommande familjefoto i stället :)
 
Nästa anledning var nog att de skulle starta så tidigt och det kändes en aning bökigt att befinna sig på förskolan 8.15 med alla barn klara för fotografering och inte veta hur länge man får vänta på syskonkort och porträttbilder på syskon, om man ens skulle få ta det? det visste inte personalen något om riktigt då hela fotograferingen blivit hopslagen med skolans och skulle hållas i gympasalen.
 
Så istället så såg jag till att leverera de som skulle på skola och förskola strax innan 08.00, för att vara i god tid för en gångs skull! Och sen åkte vi andra 4 hem och bakade bullar :).
 
Kan säga att dagen har känts rätt lång då jag klev upp innan 06.00, ställde klockan på 05.30 men låg kvar ca 15 minuter. 
 
Vardag och rutiner börjar komma igång rätt bra efter skolstart och allt men det har varit rätt mycket att stå i sista tiden med läkarbesök och kontroller med barnen, vaccinationer och annat.
En till som börjat skolan så nu ska man hålla koll på 3 scheman och hålla ordning på bad, gympa och utflykter, tur barnen själva är väldigt duktiga på att hålla reda på sånt, värre är det med läxorna, där får man påminna och tjata en smula ;).
 
Theo han är fortfarande en lugn och nöjd bebis som äter, sover, är vaken lite då och då, gnäller lite om han vill ha en ny blöja eller mat och så sover han igen :), han älskar att åka bil!
 
Ninni är i sitt esse, ska vara med överallt, pilla på allt, göra lika som alla andra och testar gränser hela tiden! men det är ju precis som det ska vara.
 
Towe matstrejkar en aning just nu, idag skippade hon frukosten, åt bara mjölken precis som hon gjort senaste tiden, ibland får hon i sig någon sked gröt också... Lunchen petad hon bara i då jag blandat ärter och majs i pytten, fick i sig några bitar potatis och skinka/korv...
Två bullar och ett glas mjölk till mellis slank ner utan problem däremot men sen petade hon mest i middagen och åt bara såsen som bestod av yoghurt och gurka... Vällingen till kvällen sa slurp som vanligt.
Det märks att hon är lite hungrig emellanåt, då frågar om efter välling men det kan man ju inte få bara för att man inte äter mat som hon i vanliga fall äter... Vi talar om för henne att hon kommer att bli hungrig om hon inte äter och hon måste ju lära sig någon gång! kan låta hårt och elakt men skulle det vara så att vi ser att hon inte får i sig något alla så skulle vi såklart göra annorlunda!
Förutom maten så testar hon gränser hon också men är för det mesta ganska lugn om ingen retas med henne, hon tillsammans med Hilma och Melvin kan krocka rätt rejält ibland, det slutar (innan det ens börjat!) med att alla tre bara står och skriker åt varandra, någon som får en hörvel och någon som gråter (suck...)
Just det där med att bara skrika rakt ut i protest MÅSTE vi får bukt med för Ninni börjar ta efter och sen det där med att göra illas måste också bort.
 
Hilma då, hon har mognat en del och agerar mer förstående, ställer frågor, undrar mycket över hur saker fungerar och är mer medveten om allt som händer runtomkring, hon reflekterar mer. Men sen så slår hon sig gärna ihop med Towe och hittar på lite sattyg som de sen skyller på varandra, Melvin får också vara med på ett hörn ibland och då skyller även han ifrån sig... så man kan säga att Hilma och så testar en del, särskilt sanningen just nu då ;).
 
Melvin är sitt goa glada jag i in egen lilla värld som vanligt, såklart med en hel del inslag av utbrott som dyker upp lika oväntat som de går över och man vet aldrig när... Tar många gånger ut besvikelsen eller ilskan i förskott och då kan det bli lite fel när han antar saker i stället för att lyssna på vad man egentligen menar eller säger...
Han vill gärna vara där vi andra är men ändå vara med sig själv fast i vår närvaro.
han gillar att retas med sina syskon men avskyr verkligen när de gör det samma mot honom!!!
 
Sen är det ju det här med att fylla 6 år och börja skolan... Meja som varit världens lugnaste ( i jämförelse med de andra) har förvandlats till en liten minibitch som dyker upp lite då och då, testar och tar för sig! hade det varit någon av de andra så hade jag inte reagerat, men när någon som varit så lugn och lätt att ha att göra med förvandlas och börjar protestera, synas och höras (så som de andra gör dagligen) ja då blir man lite smått förvånad och kanske en smula chockad!? men vet som inte hur man ska tackla det och hur man ska reagera... men det löser sig med tiden, gamla goa Meja finns ju också kvar såklart <3.
 
Jonna övar just nu på att försöka lära sig att man kan få konsekvenser av sitt agerande och handlande, att man ska tänka efter innan och att det inte bara räcker med ett "förlåt jag glömde" alla ggr...
Hon är fortfarande en ganska stor liten egoist som främst tänker på sig själv och sin egen vinning... förutom när det gäller kompisar, då vill hon gärna glädja dem med att göra som de vill, leka det som de vill osv... även där måste hon lära sig att tänka efter själv och inte bara säga "men hon/han ville ju det", hon själv vet ju ändå innerst inne vad som är lägligt och rimligt egentligen...
Men hon utvecklas och mognar också sakta men säkert, försöker ta mer ansvar och hjälper till mer och försöker göra sånt som inte alltid är till sin egen fördel och det är skoj att se även om det inte alltid fungerar hela vägen alla gånger :) när det inte blir som hon tänkt och tålamodet plötsligt bara är spårlöst borta!
 
Casper har det inte så lätt med sig själv, mycket som händer runtomkring och inuti, många känslor och tankar som snurrar, en liten kamp mellan vad han vill och vad han borde... Vill för väl ibland och då blir det bara fel... tror detta kallas början på någon form av pubertet :)... Vill vara uppe länge på kvällarna fastän han vet att han lir trött och grinig dagen därpå, men det försöker han ignorera... tar för sig och tror att han ska ha visst mycket fördelar och kan göra lite som han vill bara för att han är äldre än syskonen... tar saker för givet och slarvar i tänket... inte lätt för en liten pojke som börjar bli stor!
För övrigt så hjälper han till mycket här hemma, han har fattat det där med att det går fortare om man hjälps åt och det kan i sin tur vara till hans fördel.
Han byter blöjor, fixar välling, plockar, tar reda på sin tvätt, håller ordning på sitt rum (har han alltid gjort iofs.) men har för mycket dator på hjärnan för min smak... men det är väl en sån period nu på hösten då det kanske inte finns så mycket annat lockande att pyssla med efter skolan och läxor... finns inte så mycket tid över alls egentligen...
 
Mamman då!? Jo hon har ett litet kaos i hjärnan som vanligt men kanske lite ännu mer... planerar, funderar, drömmer, hoppas och tror... Vill mycket men tiden räcker inte riktigt till och då får man prioritera :). Blir rastlös när det händer för lite och lite lätt stressad om det blir för mycket... vill ha kontroll och planera, ha ordning i kaoset och komma ihåg vad som ska göras och när... Vill vara perfekt och känna sig tillräcklig, har fastnat i en period när jag är fixerad över kroppen (som oftast ungefär så här långt efter förlossningen) vill bli smal, gå ner i vikt fastän magen gått ihop bra och jag redan tappat nästan alla gravidkilon! Blir frustrerad och irriterad på mig själv när jag vet att det är mitt 8:e barn (!!!) jag fött och det har endast gått 7 veckor så det är helt ok! Antar att det som ligger bakom är mitt dåliga samvete över att jag vill tappa vikt och bli fit som en del andra mammor blir men kan inte låta bli att frossa i både mat och godsaker ;P... vet också att jag inte ska "banta" när ja ammar men borde låta bli sötsaker osv... ja vilket svammel det blev... ACCEPTERA och ha TÅLAMOD! Måste ÖVA på det :D. Varför kan jag inte bara vara glad över det jag har, den jag är och hur jag ser ut!? PRESTATIONSÅNGEST!!!
 
Förutom det så känner jag sug efter att få ordning och reda på allt, få alla pusselbitar på plats, finna lugnet, få pyssla och baka utan att ha saker som jag grubblar över... men den tiden kommer den också, så småningom :).
 
Pappan han har "stalkers" i form av arbetsförmedlingen ;P och har som sagt nu börjat praktik som sagt, söker jobb, Fick samtal om ev jobb idag, typiskt då han precis inlett praktik! Men så är det alltid...
Väntar lite smått på tid för op (litet ingrepp i hjärtat), ja... eg vet jag inte så mycket av vad som rör sig i den mannens huvud :)... han är lika oförutsägbar ibland som jag är när hormonerna svajar som värst ;P.
 
Nä nu har klockan tickat iväg men jag fick i alla fall ihop några rader med svammel som jag hoppas är läsbart i alla fall :)... nu ska här sovas så jag orkar vara en pigg och fräsch mamma i morgon (mohahaha vilket skämt!)... veckorna går fort och snart är det helg igen... så har jag tänkt att vi ska gå igenom vinterns kläder så jag kan bocka av en punkt som gör att jag kommer närmare den ro som jag eftersträvar.
 
Puss puss och sov gott!
 
 

Bare bullan...

Efter dagislämning så bakade vi bullar. 
Theo sov...

Ninni fick sitta på ryggen, annars pillade hon på precis allt!

Towe hjälpte till men tröttnade och spelade lite på Ipaden...


Efter jäsning...

Efter pensling och sockring...

Nygräddade :)...

Tadaaa!!! 90 bullar senare :).

Vi åt lunch och plockade disk, matade Theo, bytte blöjor ock gick på en liten promenad...

Med Towe på ryggen, Ninni och Theo i vagnen. 

Hemma efter promenad...

Tog lös Towe och nu är vi ute...

Flickorna leker i sandlådan...

Tokarna tror att de får dricka av vattnet, iofs färskt vatten som är rent men hinkarna och spadarna är ju inte direkt rena...


Theo sover sött i vagnen <3...

När skolbarnen kommer hem strax innan tre och dagisbarnen är hämtade så tror jag att det blir bullar och mjölk till mellis! 
Till middag blir det lax, har jag i alla fall tänkt :). 
7 veckor!

Theo blev 7 veckor idag! Tiden bara rusar iväg!
I torsdags (5 dagar sen) var han på sin först läkarkontroll efter den på BB och den gick kanon. Han vägde 5205g och var 58 cm lång så att han växer är det ingen tvekan om. 

Igår plockade jag bort alla kläder i stl 50 & 56 och lade i stället stl 62 på plats :). 

Bland annat denna fina dress i en härlig grön färg 

Han ler mycket oftare nu och han jollrar mer och mer också, så roligt när man upptäcker nya saker mest varje dag :). 

Han testade babygymmet för första gången igår också och det var spännande :)


I morgon är det fotografering på både skola och dagis och dagisbarnen ska befinna sig på plats senast 8.15 i morgon bitti!!! Får väl se om och hur jag klarar det, Göran har ju praktik så jag är själv med alla barn, uppstigning extra tidigt och en stor dos med extra tålamod så blir det nog bra ;D

Nu sova... Puss puss

Sista katten som flyttade...

I fredags flyttade ju den sist av Sötnos kattungar, det var favoriten som var kvar till sist och vi var i valet och kvalet om han skulle få stanna hos oss men så blev det inte. 

Han var som sagt favvisen som kurrade jämt och skulle vara med överallt och hela tiden, ganska så lugn och älskar att mysa och gosa. Barnen kallade honom Tiger och trots att han var så lik sin ena bror så lärde vi oss att se skillnad, Tigers svanstipp var vitast. 

Här är några av de sista bilderna på honom. Mysis <3

I sitt nya hem skulle han få ett nytt namn, nu är han en Alvin :)


När barnen leker med kameran...

Såg just att Casper lekt med kameran på IPaden :). 


Visst är han söt!
Kan ni se vem av syskonen som är med på den sista bilden?

Bilder på kissarna.

Passade på att knäppa lite kort på kattungarna nu ikväll när vi tog ut dem från buren för att ge dem lite välling. Buren är alltid öppen och de har varit utanför den självmant i omgångar under dagen men nu låg de där inne och sov. 


Svårt att få en bra bild på en svart kattunge, speciellt när Göran har en svart vante på handen. 
Denna var den som kom fram sist och är i dagsläget lite skyggare än de andra. Denna var det som kom ut först, den som satt utanför tröskeln och kikade på Göran och jamade. 


Denna var den andre som kom ut, den kom nästan ända fram och jag kunde snabbt sticka in handen och ta den. 
Alla är lurviga men det är nog ändå den här som har längst päls, som en liten pälsboll :)

Väldigt lik sin mamma!


Det var den här som Kissen kom bärande på och det var nog tur för den är ganska så tuff och kaxig. Fräser och lägger sig på rygg för att kunna försvara sig med alla fyra tassar ;P.

Men när man väl tagit upp dem så är de lugna och den som var först ut kurrar till och med :). 


Så här ser det ut i deras lilla hörna för tillfället. 
Mamman får plats att ligga tillsammans med dem i buren och mysa.
 
Mat och vatten har de tillgängligt hela tiden och så får de lite välling morgon och kväll. 

De har redan fattat det här med kattlådan :) trodde att det skulle bli svårare då de bara varit ute. 

Väldigt söta är dem och jag tror inte att de kommer att vara speciellt skygga om några veckor. De vänjer sig nog snabbt vid liv och rörelse och börjar säkert springa omkring och leka själva snart också. Det var visst Kissens ungar!!!

När vi tagit in kattungarna så fick de vara i buren någon timma i det trygga, helt lugna har de varit. 

Göran rensade kattlådan som vi fortfarande inte tagit bort sen sista av Sötnos kattungar flyttade i fredags (förrgår). Gjorde lite välling samt fixade torrfoder och vatten och gjorde i ordning en hörna vid källartrappan. 
Kissen kom till buren och pratade med ungarna, de svarade och vi började misstänka att det kanske är hon som är mamman ändå!?

Ungarna smakade lite välling men Kissen åt upp det mesta, en av kattungarna fräste och protesterade väldigt men Göran fick till slut ut den. 
När de sett sig omkring så kröp Kissen in i kattburen och efter gick ungarna, hon tvättade dem i h pratade med dem innan de lade sig till rätta för att tutta. 

Så jo, det är ganska säkert Kissens ungar som hon stolt visade upp för oss just ikväll och hon är nog rätt nöjd med att ha dem inne i det trygga. 

Vi har blockerat med en flyttlåda så att vi ska veta vart vi har dem och så de kan känna sig trygga. Får bara hoppas att Kissen inte får för sig att flytta på dem!

Nu ska jag sova, natti natt!Hittat kattungar!

Göran var ut med soptunnan till vägen nu ikväll då vår ena katt "Kissen" kom från lekstugan (en timrad liten stuga på gården, mer som en liten friggebod) och plötsligt hörde han att det jamade från stugan!

Han gick dit och upptäckte en kattunge som kom ut genom ett hål under tröskeln till ytterdörren på stugan. Men den var inte ensam, det fanns fler kvar där under. 

Ungarna var såklart skygga men inte livrädda. En till fick jag tag på  vi brutit upp en planka i golvet precis innanför dörren, en kom Kissen bärandes på utanför stugan (såg inte ut som att hon riktigt visste hur hon skulle bära), kanske att den ungen krupit ut på baksidan av stugan!? Och den som vi tror är den sista kom efter mycket om och men ut själv när vi brutit upp ytterligare 5-6 brädor i golvet. 

Nu är katterna inne, de sitter i kattburen men vi tror inte att någon av våra två katter är mamma till dem, i alla fall inte Sötnos då hon bara fräser och springer därifrån.

Det skulle ju kunna vara Kissen då han/hon (köpte den som en hane men vi upptäckte att det troligtvis är en hona men hon har aldrig haft kattungar tidigare och vi vet inte om viska säga han eller hon ;P) var med hela tiden och ville visa oss ungarna men hon hämtade i te den sista trots att hon var till den flera ggr. Sen har vi känt på henne och det verkar inte som att hon har någon mjölk och ungarna är inte undernärda. 

Jag vet inte ålder man jag gissar på att de är ca 6 veckor gamla om inte äldre?

Ja så efter att nyss ha blivit av med de 7 kattungar vi hade så har vi nu tillsvidare alltså 4 st till... Söta är de i alla fall!

6 veckor!

Idag har det gått hela 6 veckor sen du kom <3

Vi vägde dig för en vecka sen och då vägde du 5060 g och var 55 cm lång!
Sköterskans kommentar "ja det ser ju ut som du har tid att amma i alla fall!" :)

Första leendet kom ju härom dagen och igår kväll kom fler <3.
Du gör tappra försök till att försöka prata och kommunicera, jag tycker du lyckas riktigt bra :).

Du sover fortfarande ganska mycket men har avsevärt mycket med vakentid nu och är allt som oftast en väldigt nöjd bebis.

Bra fart på magen har du också, många bajsblöjor men bättre det än att det blir stopp!

Tiden går fort och jag försöker njuta så mycket som möjligt av dig och din bebistid, myser ofta så fort det finns möjlighet och du får var med mest hel tiden.

Älskar dig gör vi alla <3

Underbara, fina Theo <3


Ny tvättmaskin!

Vi var till stan och köpte ny tvättmaskin i torsdags, kopplade in den och testkörde tom på snabbprogram (15 min) och igår (måndag) tvättade jag första maskinen :).

Jag blev sikträdd när den skulle centrifugera eller snarare tömma på vatten och kortventrifugera mellan sköljningarna, maskinen hoppade omkring i badrummet och jag kunde knappt hålla fast den!!!

Jag tänkte att visst var den tyst när den tvättade men ska den låta såhär vid centrifugering bara för att den kör 1600 varv i stället för 1400!?
Jag fick sitta på den och spjärna emot toaletten och väggen vid centrifugeringen och det kändes obehagligt att den skakade så mycket men tänkte att den måste ju bli klar.

När Göran kommit hem och jag visat honom så ringde jag Elgiganten där vi köpt den och han sa direkt att "då har du glömt att ta bort transportbultarna!".
Det sitter alltså tre st ganska stora gummipluttar fastsatta med bultar på baksidan av maskinen som ska skydda trumman vid transport och detta stod det ingenting om någon stans i varken beskrivningen eller installationsanvisningen!!! Dessutom satt det praktiska slang/kabel klämmor på två av dessa och pluttarna var svarta (är tydligen röda på vissa maskiner) så det fanns inget som antydde till att dessa skulle bort!

Tydligen är det (förklarligt) INTE BRA att köra maskinen utan att ta bort dessa men han jag pratade med trodde inte att det skulle vara någon fara att jag haft sönder den...

Tänk om jag gjort som så att jag startat maskinen som skulle ta 2 timmar och så hade jag gått ut, typ tagit en promenad under tiden... då hade vi varken haft någon toalettstol eller fönster kvar!!!

Tur det gick bra men väldigt dåligt att de inte informerar om detta i butiken eller att det står en stor varningstext att man inte får glömma ta bort dem!
Såna fanns inte då vi köpte förra maskinen för snart 10 år sen och det är ju inte så ofta att man köper ny tvättmaskin...

Tror jag sk ringa Elektrolux och skäll liten på dem!?!?

Körde i alla fall en till maskin igår och den gick så tyst och fint, centrifugeringen hördes knappt ;P så nu är vi nöjda!


Smile!!!

Theo gav mig precis ett stort varmt leende <3 första gången jag sett honom le i vaket tillstånd och det var med HELA ansiktet och FLERA gånger efter varandra :D.
Första leendet gör en ALTTID så varm i hjärtat och hela kroppen och att han dragit ut på första leendet gör absolut ingenting :). Idag är han 5 veckor och 5 dagar gammal. Fästa blicken och ha fin ögonkontakt har han redan kunnat ett tag men nu kon äntligen också ett stort SMILE! En väldigt bra start på dagen!


Bada med kläderna/pyjamas på ;P

Jonna var snäll och badade sin syster, tog på blöja och pyjamas men glömde sen hälla ur vattnen ut vår badhink och stängde ej dörren till badrummet... det lilla missödet fick Jonna sen ta reda på, frågade henne sen vad hon lärde sig av det hela ;)

 
 

 


Kiss i sängen :/...

Råkade natta Towe utan blöja nu ikväll... inte så smart kanske, speciellt när man inte vet om det själv...
Var in och skulle titta till alla barnen innan jag skulle sova och Towe låg uppochner så jag skulle vända henne och det var blött!

Så klart så hade jag ingen platsfrotte i hennes säng, har tänkt att vi ska köpa fler såna som täcker hela madrassen så som Hilma och Melvin har men det har inte blivit... har tänkt att det ska göras innan Towe ska sluta med nattblöja...

Jaja, det löser sig, bäddmadrassen ska på något vis tvättas i morgon och Towe sover gott i vår säng eget en dusch mitt i natten och nu ska jag byta på Theo och ge honom tutte innan jag också äntligen ska få sova! (?)

Natti natt!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus