Nytt köksbord!

När Theo sov och jag skrev förra inlägget så lade jag ut annonser på kattungarna och barnens gamla sängar samt kikade lite på blocket och fann ett köksbord med kökssoffa och 5 stolar. 

Det blev med andra ord ingen glass och paket till Theo idag utan en tripp till staden för att leverera sängarna som de nästans slogs om samt hämta hem vårt nya köksbord samt köra det gamla till svärmor. 

Fira Theo ordentligt ska vi göra i morgon, med moster Tina och kusinerna Märta och Astrid. 

Bjuder på en bild på vår stora kille, tog bilderna när han satt och åt sin lunch igår, vår stora kille ❤️


Nu är puréer ett minne blott och vi övar på att lära oss att gå 💋

Och så sist men inte minst, det blev ett helt nytt kök!

Hemsnickrade av han vi köpte det av, han är möbelsnickare och gjorde detta för 25 år sen!!!
Inte en endaste skruv satt löst, garanterat rangelfria stolar😀

Mycket nöjd! Fick ge ynka 800kr för detta 😮. 

Puss och god natt 😘


Åska, blixtar och regn!!!

Igår kväll började det plötsligt smälla av åskan, alla barnen sov redan så de berördes inte. 
Vi vek upp persiennerna, satte oss i soffan och kikade på blixtarna och lyssnade till mullret och regnet som smattrade mot fönstret.
Ganska snabbt blev det även strömavbrott, vi hade redan tänt ljus på bordet, rätt mysig kväll. 

Dessvärre så sov de tre minsta oroligt från 00.00 och framåt så det slutade med att vi var 5 st som trängdes i vår säng hela natten. Kände sig som en sardin i en varm burk när man vaknade vid 07.00...

Blev en ganska livfull morgon med barn som hade vårt att hålla sig lugna så de fick gå och lägga sig i sina sängar (utan protester) och ligga och ta det lugnt en stund under tiden som vi dukade frukost.

Just nu sover sover Theo men senare idag ska vi fira vår lilla 1-åring med glass och paket. Tårta får han i morgon 😀. 


❤️

Vecka 24+3

Graviditeten går framåt, redan i vecka 25 nu och det har börjat buffa ordentligt där inne ❤️  

Tog ett foto härom kvällen (i lördags) och magen växer. 

Vecka 24+3 när bilden togs. 


De första stegen!!!

Igår tog denna lilla fantastiska kille sina första riktiga steg!!! Lika magiskt varje gång ❤️ För de blir så glada de små liven, lite skräckblandad förtjusning. 

Här var vi nere vid sjön i förrgår (tisdags) kväll och tog ett välbehövligt och svalkande dopp!




Casper 13 år!!!

Igår var det 13 år sen som jag som 17 åring blev mamma för första gången!
Efter en natt med "pinverkar" (som det kallas) så satte det igång på allvar morgonen efter och vi ringde efter taxi (Göran hade ännu inget körkort).
Taxichaufförens mamma ringde och undrade ifall han hann äta frukost och Göran svarade lugnt "Jaa det hinner han". Klockan var nu strax efter 08.00 om jag inte minns helt fel och vi var här i Rätans hos Görans mamma vilket innebär 10 mil till förlossningen. 

Vi kom så småningom i väg och jag hade regelbundna verkar hela vägen, regnet öste ner så chauffören tog allt med godan ro, stannade även till på Shell i Brunflo för att passa på att lämna ett paket (han frågade om det gick bra). 

När vi kom in på förlossningen var klockan runt 11.00 och det konstaterades att ett barn skulle födas, vårt första och vi var både spända och förväntansfulla!

Klockan 14.43, efter 20 min krystverkar kom han vår lille gosse, 3120g och 51 cm lång och med ett väldigt avlångt huvud (efter krystandet, gick tillbaka sen) och med en jättestor, svullen och röd pung (minns att den såg grotesk ut i mina ögon då). 

Idag är han hela 13 år och ingen liten kille längre, älskade Casper, vi är så glada att du är vår ❤️  

Stort grattis igen!
Älskar dig och dina syskon (som du så gott som alltid har så bra hand med) så OTROLIGT MYCKET!!! ❤️




Medelhavsvärme!!!

I förrgår blev det inget baka muffins men vi tog oss iväg till sjön och badade i alla fall. 
Vi gick nedanför campingen och Rätansbadet där det är en fin sandstrand med lagom långgrunt vatten och väldigt passande för barn i alla åldrar. 

Barnen vill ju gärna att vi ska köpa säsongskort på badet men det är så mycket lättare för de minsta att bada vid sjön, de kan gå i och ur vattnet som de vill och vi som föräldrar behöver inte vara rädd att allra helst Ninni springer och hoppar i de djupare bassängerna. 

I alla fall så sprang barnen i direkt, Ninni också, hon var så lycklig över att det inte var stenigt, sanden var mjuk och det var lätt att springa  både i och ur vattnet!

Alla på samma bild, inte Theo som sov gott i vagnen som stod i skuggan under ett träd. 

Härligt!

Melvin med sjögräs på huvudet, Caspers påfund...

Göran följde inte med oss när vi gick men kom bort någon timma senare, vi var egentligen på väg att bege oss hemåt när han kom men stannade en stund till innan det var hög tid att åka/gå hem för att få i oss lite pastasallad. 

Vi kom hem någon gång eget 16.00, tror vi åt middag vid 17.00 tiden och efter att ha plockat i ordning med leksaker både inne och ute i h tagit reda på disken så åkte vi tillbaka för ett kvällsdopp. 
Theo fick också bada, han satt i en pöl på stranden och plaskade glatt 😀. Tyvärr hade ingen av oss mobilerna med så något bildbevis finns tyvärr inte. 
Även jag tog mig ett dopp och simmade några armtag innan vi bagav oss hemåt och nattade barnen. 

Eftersom vi var ute i solen mitt i dagen, under några av solens starkaste timmar så resulterade det i att alla var mer eller mindre solbrända innan kvällen kom. Hade inte tänkt vada så länge så smorde inte barnen innan, dock var det ingen av barnen som direkt brände sig så de ha en sol ämlig hy, jag däremot fick lite för mycket av det goda...

En aningens bränd...

Jag var ganska öm, speciellt på axlarna men det kunde absolut ha varit värre, sova kunde jag utan större problem 😀👍. 

Dagen därpå (igår) var vi inne större delen av dagen trots strålande som och +27 grader i skuggan, kände att huden behövde få vila från solen ordentligt!

Jag passade på att baka lite av jästen som jag hade i kylen...

Långpannebröd med havregryn och linfrö! Både gott och enkelt 😊. 

Blev en sats bullar också, fick ut ganska precis 40 bullar. 

Jonna ville också baka så det blev ett gäng muffins också. 

Med tanke på mina ömma och brända axlar så var det bekvämast att göra en liten specialare av dn sjal. 

Gårdagens outfit 👍. 

På eftermiddagen/kvällen efter en sen middag så åt vi lite glass

Theo fick sen första egna glass, en piggelin som han åt utanför konstigheter. 

Egentligen kan jag tyck att det är lite tidigt och onödigt att ge honom en glass men med tanke på värmen och att alla andra satt i och mumsade så fick i det gå ändå. 

Idag var det också varmt, minst +27 grader. 
Jag smorde barnen solskyddsfaktor 50 så att de inte skulle bränna sig igen och sen mumsade vi melon i värmen 😀. 

Slurp så var det borta!

Senare tvättade Göran bilen och den dammsögs invändigt innan vi monterade nya bilstolarna. Bild kommer en annan dag. 

Puss å god natt ❤️



Ny dag...

Igår var det varmt och vi var ute hela dagen. Idag ser det ut att bli lika härligt!

Klev upp med Theo för en dryg timma sen, han vaknade vid 08.00 och hat nyss ätit klart sin frukost, innan gröten mös vi lite framför tv:n med Ninni, Melvin var också vaken men resten sov fortfarande. 

Nu är både Hilma och Towe också vakna men resten ligger, funderar på om jag ska väcka dem nu eller vänta en stund till!? Är ju ingen brådska direkt...

Såg en bra film igår kväll, en ny som jag inte riktigt minns just nu vad den heter men handlade om Noah och arken. 

Blev lite dålig stämning precis när filmen var slut då Göran blev irriterad och grinig på Casper och jag shhh-ade och tyckte att de skulle sluta vara så griniga båda två... Skulle antagligen bara varit tyst. 

Jag gick och lade mig och Göran kom aldrig upp 😞. Var ned vid 04.00 i morse då Theo vaknade till och hittade inte nappen, då var Göran vaken och kikade på tv... Har ingen aning om han varit vaken i natt men humöret var inte ett dugg bättre idag när jag kom ner... Suck... Skulle ha varit tyst... Gillar inte sånt här... Dåligt samvete för allt!...

Jaja, det kanske blir bättre, han sover på soffan och är kanske gladare när han vaknar!?

Nu frukost, kanske baka lite muffins och sen ut i finvädret, hoppas att det blåser lite mindre bara men huvudsaken är att det inte är regn och rusk. 

Här är dagens prognos för kommande dagar;


Vad ska ni göra idag?



Theo tränar på att gå!

Theo som inte alls för någon månad sen fattade att man skulle flytta fötterna framför varandra för att komma någon vart har nu verkligen fattat galoppen!
Han går utefter möbler och senast igår sköt han en pall hemma hos Gittan framför sig. Han blir allt säkrare, medveten och försiktigare.
 
Idag ville han traska omkring i gräset med Casper och kom då på att vi kunde ta ut lära-gå-vagnen och det blev succé!
Han travade på och hade jätteskoj vår lille goding.
 


Under tiden han gick så roade sig 5 av syskonen med att hoppa och springa genom vattenspridaren! Det var varit väldigt varmt och härligt ute idag och som det ser ut kommer det att vara mellan +25-27 grader i minst en vecka framöver!!! Härligt att sommaren äntligen är här på riktigt!

Om 23 dagar fyller han 1 år!!! Undrar just om han går då?
Personligen så tror jag inte det då han är ganska försiktig och lite feg men det är ju inte omöjligt. Så småningom kommer ju den dagen i alla fall och man behöver ju inte ha så bråttom!
 
 

Kattbebisarna...

Den 28 maj födde vår katt Kissen 3 kattungar och tre dagar senare födde vår andra katt Sötnos 5 ungar till!
 
Vi har haft dem i separata rum, i de rummen där de valde att föda sina små men senaste veckan så har det börjar bli riktigt med fart på dem, de blir ju 6 veckor i övermorgon, så nu springer de omkring lite överallt!
 
För ganska precis en vecka sen så fixade vi fram kattlådor åt dm och de fattade galoppen direkt och idag fick de mat för första gången, tog några minuter för dem att fatta att det skulle ätas men sen knaprades det på för fullt.
Vi upptäckte även att de flesta av ungarna går mer på en av kattlådorna så då gjorde vi ordning en stor och ställde så att alla får gå på den.
 
Det här är Kissen, hon som bara har 3 bebisar men igår fann vi henne såhär; här tuttar de 6 små bebisar ;P

Idag, i skenet av solen som löd in genom dörren låg 7 av 8 bebisar och sov tillsammans! Så skönt att de funnit och accepterar varandra. Sötnos kanske inte gillade det från början men hon hade väl inte så mycket att säga till om ;P.

Runt den 20 augusti kommer de att vara leveransklara och det kommer att kännas lååångt dit då det är nu som det egentligen börjar, tömma kattlåda, fylla på mat flera ggr om dagen och framför allt nu då allt spring och bus börjar!!!
 

Mamma 50 år!!!

Idag har vi firat vår mamma som fyller 50 år!!! Jag och Tina hade delat upp tårtorna mellan oss och present hade vi samlat till. Alla mammas syskon, jag och Tina och jag tror vi prickade rätt 😄. 

Smörgåstårtan gjorde jag, gjorde fyllningarna innan middagen och monterade och garnerade i 2 timmar när barnen somnat. 

Mamma hade klänning dagen till äta och bad mig göra en inbakat fläta, gjorde fläta i halva håret och lät resten hänga fritt, tyckte det passade bäst. 

Fina, fina Tina och plutten Astrid ❤️

Kusinerna Märta och Astrids pappa Magnus står och funderar på en torktumlare 😉

Saknade presentpapper men dekorerade kartongen lite i alla fall...

Barnen ville så klart vara med och titta när Momma öppnade paket!

Ninni sprang nakenposering mest hela dagen och vädret hade vi på vår sida, det tackar vi för och hoppas sommaren bjuder på många fler soliga och varma dagar. 

Vi hade samlat till en servis, 16 delar av varje samt 16 glas och 16 muggar. Mamma ville gärna köpa till 4 till av varje del att ha som reserv ifall någon skulle gå sönder och det var ju ett bra tecken 😊👍

Smörgåstårtan som säkert vägde 10 kg!!! Och två "vanliga" tårtor som Tina fixade igår kväll. 
Mamma hade även med sig maränger och choklad chip cookies som hon bakat. 

Morbror Kenneth var den enda som inte kom, Moster Susanne har ännu inte gått på semester så vi ska fira igen senare när hon är med. Annars så kom både moster Gunilla med sin Peter och dottern Linnea, min Moffa och två av mina gammelmostrar, Gölin och Hjördis och så moster Gittan och hennes Guven. Och så Tina med familj också såklart. 

Barnen har lekt ute hela dagen, fikat dukades upp inne med åts av ute, det blåste lite för mycket för att ställa allt ute tyckte jag. 
Barnen fikade, lekte, hade vattenkrig och det var bra stämning mest hela tiden ❤️.

Lilla Astrid ❤️. 

Är mycket nöjd med dagen, gammelmostrarna följde med hem till Gittan efter kalaset och så småningom hamnade barnen en efter en där också så när alla åkte hem sent på eftermiddagen, nöjda och belåtna så tog jag med mig Ninni och Theo ner till Gittan. Stannade en bra stund, trevligt att prata med både Gölin och Hjördis, händer inte så ofta att man får chansen att sitta ner och bara umgås med dem då det är ganska långt mellan gångerna vi träffas. Pratade om lite av varje men mycket om släkten och hur det var när de växte upp, tycker det är så spännande och intressant att höra. 

Vid 21.00 var vi hemma igen, plockade ihop det sista ute innan vi gick in. Hög tid att borsta tänder och krypa isäng för de 5 yngsta som somnade snabbt, Casper spelar lite dator med Göran och Jonna och Meja målar gipsbakelser som Meja fick av Tina i present. 

Nu är klockan snart mitt i natten, flickorna har strax målat klart, disken är fixad och snart är det dags att stoppa sista barnen i säng, fika lite och sen krypa ner i sängen. 

Stort tack för idag alla inblandade! ❤️

Casper fick även besök av Emil från Hedemora som brukar komma till och från under sommaren då hand farmor bor längre ner på gatan, idag hade han med sig sin epa, han tog med sig Casper på några svängar och det var en lite underlig känsla när de åkte iväg. En positiv känsla och det slog mig verkligen att Casper börjar bli stor på riktigt!!! Om 13 dagar är han 13 år, vår lilla kille, tiden går väldigt fort!!!

Vecka 20+6...

Har helt glömt bort att ta första bilden på magen, brukar ta den vid vecka 20+0 och sen var 4:e vecka efter det. 

Men bättre lite sent än aldrig, här är bilder från idag;




Meja 7 år!!!

Idag har vi firat Meja som fyllt 7 år!

Hon och jag gjorde tårta och så kom både Gittan och moster Tina med familj och firade. 

Glad över presenterna!
Här en pez-gubbe med tillhörande godis från Gittan. 

Hon fick även (tillsammans med sina syskon) en mjukglassmaskin av Gittan sant pysselgrejer av Tina. 
Från oss fick hon inget idag då vi inte hittat och kommit på något bra ännu, däremot har vi talat om för både Meja och Jonna att tapeterna till deras rum var til stor del båda deras födelsedagspresent från oss. 

Vi fikade och temperaturen uta låg på runt +17 grader och solen kikade fram så barnen kunde faktiskt äntligen få vara ute och leka av sig. 

Vi gick alla ut vid 16.00 tiden och var ute drygt 4 timmar, föra av barnen hade varit ute och lekt tidigare också 😊. 
Strax efter 20.00 gick vi in och fixade korv med bröd som väldigt sen middag. 




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus