Semlor på en torsdag efter kyrkis...

Nu har det varit riktigt kyligt ute några dagar, i tisdags var det -15 grader och idag -19 grader på morgonen, det blir lite varmare sen när solen värmer och sen kyligare framåt kvällen igen.som tex nu är det -13. Vi har ju varit så bortskämda hittills i vinter med att det som lägst varit -17 och -12 grader vid något enstaka tillfälle bara, annars har det legat mellan +5 och ner till -5, mycket kring nollan.
 
Tisdag - torsdag har barnen varit på skola och dagis, Lilly och Theo hade kompisar med sig hem igår, de var ute och lekte en stund då temperaturen var bra och solen sken men det är som en isgata här ute, det är till och med så att man måste gå i mitten av vägen runt kvarteret för att inte riskera att halka och slå ihjäl sig, även i mitten är det väldigt halt på sina ställen...
 
Jag hann inte baka npgra semlor i tisdags då det ju var Fettisdag, Göran jobbade och jag fikc bara inte till att gå på affären på förmiddagen för att kunna handa till baket, men senare på dagen kunde jag i alla fall köpa med mig det jag behövde till dagen efter, då jag faktiskt bakade semelbullarna... men vi åt dem inte förrän idag då det inte riktigt ville sig rätt med tiden igår.
 
Idag har vi varit på kyrkis, Noah vaknade vid 08.00 tiden i morse och somnade igen strax efter 09.00 och sov ute i vagnen ända tills vi var hemma igen strax innan 14.00... han mådde så gott och var pigg och glad när jag lufte ur honom ur vagnen medans Minnah fortsatte sova, hon hade ju däremot lekt på bra med alla barnen som också var på kyrkis. Susanne var också där med Styrk och Stella, Storm var med till en början men tyckte det var ganska tråkigt och åkte hem hit till Göran och spelade lite tv-spel istället.
 
När jag kom hem så hade älsklingen redan förberett middagen, chili con carnen stod så gott som klar i en gryta på spisen och väntade <3 så otroligt skönt att inte behöva tänka på att jag senare skulle ha hunnit med både den och semlorna som jag gjorde i ordning när vi och barnen komit hem strax efter 14.00.
 
Meja, melvin och Lilly sover hos farmor i natt, med kusinerna från Norge, de andra har också lagt sig och Noah är grinig, övertrött, somnade till för en stund sen men vaknade när jag skulle lägga ner honom... funderar på om jag ska lägga mig med honom på sängen och natta honom och se om jag kan bära honom till hans säng sen, så som jag gör om kvällarna när vi läger oss.
 
 

Kaos dagen i ända!...

Idag har verkligen inte varit några bra dag... jag har lite sen igår känt mig låg och idag var det saga för Göran att jobba, han åkte vid 12.00 tiden. 
 
Strax innan lunch kom Susanne och hälsade på tillsammans med barnens kusiner från Norge som har sportlov denna vecka och ska tillbringa veckan här i Rätan. 
Egentligen var det inga konstigheter att de kom hit men det blev bara väldig obalans i mitt huvud och mitt humör... det var lite stökigt att få barnen att äta lunchen då de bara ville leka men det gick och sen blev det lite lugnare. 
 
Det var lite senare som det blev kaos, Theo, Lilly och Louie följde med kusinerna hem till farmor vid 13.00 tiden och en timma senare kom skolbarnen. 
Theo kom tillbaka hem men sen ville han och Ninni gå till farmor och jag lät dem göra det, bara det att Theo en stund senare kommer hem med händerna dränkta i motorolja och när jag frågar vad han gjort så försöker han ljuga mig rakt upp i ansiktet och säger "jag vet inte". 
När jag skällt på honom, fått honom att tala om sanningen och händerna någorlunda rena så kommer Ninni hel och är dels helt blöt men även hon har olja på byxorna och hon har ingen aning om hur den kom dit, hon måste ha strukit sig uppefter något men "minns inte".
Jag förstår bara inte varför det blivit så vanligt att barnen, både hemma och på skolan, ljuger så mycket!? Gör allt för att försöka komma undan med allt och inte alls som jag lärt dem, att de ska står för sina handlingar och om de säger som det är så blir vi inte alls lika arga som om de ljuger!!! 
På skolan är det också en massa påhopp, anklagelser, fula ord och ja väldigt grova saker men när lärarna tar tag i det så är det ingen som sagt eller gjort något och ord står mot ord och den som betett sig illa kommer undan... nästa dag kommer barnen hem med fler händernas som de berättat om och så går det bara runt. 
Mina barn är absolut inga änglar men mycket av det som de lärt sig kommer då inte hemifrån.
 
I alla fall så när det ena efter det andra gått fel (ytterdörren som lämnades olåst, Minnah släppte ut Tyra, Louie gjorde samma sak lite senare, Minnah kissade på sig, tvätt skulle hängas, Noah skulle ammas och bytas blöja på, barn som svär åt varandra, slår varandra, tjafs och bråk) och allt på en gång så började det i alla fall bli lite bättre. Middagen kom på bordet, vi åt, barnen blev mätta och nöjda och kunde sen leka en stund till innan det var dags att börja lägga barnen för natten. 
 
Nu ligger alla utom Meja, Jonna och Noah i sina sängar och jag kan äntligen sitta stilla en stund i soffan. 
 
I morgon är en annan dag och förhoppningsvis en lugnare dag 😇. 
 
(null)
Skitunge!!!

Lilla Fluffiga Vilda ❤️

Ibland och allra helst på helgerna så flyger tiden och dagarna iväg, så som denna helg, även om det känns som att vi inte gjort så väldigt mycket. 

I fredags väntade alla bara på en enda sak och det var på att det skulle bli kväll och att vi skulle åka iväg och hämta en liten valp, en kompis till Tyra! Valpen är en liten pudelblandning, ensam tjej i sin kull och hon har fått namnet Vilda ❤️. 

(null)

Tidigare på dagen kom även den saknade sonen hem, så ovant att Casper är borta en hel vecka nu när han i vanliga fall har praktik i 3 dagar, det innebär att han bara är borta 2. 

Igår var det lördag, barnen åt godis och kollade Talang på förmiddagen, Göran var ute i garaget med pojkarna, bland annat Casper, Isak, Tony och så en och annan kompis. 
Några av oss andra satt och pysslade i köket, några lekte och några satt med någon typ av skärm. 
Ute blåste det rätt bra, stora snöflingor singlade ner på förmiddagen och sen smälte det och så blev det ännu halare ute än innan. 

Idag hade Jonna träff i Svenstavik med årets konfirmander, Jonna är en av de "unga ledarna". Tyvärr så bor vi ju lite dumt till så att åka buss funkar inte på en söndag, inte se tiderna i alla fall. Jag hade nog helst bara varit hemma men gjorde det bästa av situationen och passade på att hälsa på mamma under tiden som Jonna hade träffen, vilket var klockan 10-15. Jag kollade redan igår kväll med mamma om det var okej att vi kom, jag tog med mig Ninni, Minnah och Noah. 
Vi hade det både mysigt och trevligt, lagade lunch, Ninni och Minnah badade och vi pratade en del. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Inatt drömde jag förresten om My ❤️

Vi var hemma igen strax efter 15.30 och då började jag med middagen, jag hade sett fram emot att göra den då vi skulle testa att tillaga sötpotatis i ugnen tillsammans med andra rotsaker, som i det här fallet bara är enkel potatis och morötter. Till det åt vi lövstek och det blev gott. 

När jag stor och serverade denna stökiga familj, någon kommer inte till bordet, någon sitter inte ner, någon är högljudd, någon klagar på maten, någon springer iväg osv... jo men då i alla fall så lyckas Minnah kasta/tappa en av mobilerna rakt på min lilltå!!! Och AJAJAJ så förbaskat ONT det gjorde och vad LÄNGE det gjorde ont!!! Jag svor en del ramsor och vrålade lite lätt för att försöka intala mig själv att det skulle göra mindre ont då men det funkade inte. Till saken hör att jag sällan svär, bara när jag blir riktigt arg, det går riktigt dåligt eller för förbaskat ont!
Nu några timmar senare så kan jag meddela att halva tån är blå-lila och det gör fortfarande ont när jag går. 

Jag sitter och nattar Minnah i detta nu, trodde hon skulle vara lätt att natta då hon endast sovit ca 30 min idag men hon är väl för strött då istället, aldrig är något helst lagom. 

Fortsatt sjuka och ännu en grind...

Theo kräktes natten till idag så det blev inget kyrkis för oss, visst hade jag kunnat gå dit med Minnah och Noah som är "friska" men onödigt att riskera att de bär på smittan och att de smittar andra barn. 

En rätt lugn dag, barnen har lekt och kikat på film. Vi åt stekt ägg på macka till lunch och Minnah och Noah lyckades synka sina lunchlurer så det blev lite lugn och ro men båda händerna fria! Passade på att ringa och prata med mamma en stund. 

Åkte på eftermiddagen till Svenstavik så att Jonna kunde hämta ut sitt pass och vi kunde köpa gångjärn och hasp så att vi kunde fixa en ordentlig grind till hallen... Minnah har återigen smitit upp och gjort hyss på Jonnas rum och det är så onödigt att saker förstörs. 

Friskpinnar men mos till middag, Hilmas blåbärsmuffins till efterrätt och när jag och Meja fixat disken och Göran fixat de små i säng så skruvade vi upp grinden som Göran kapat av en plywoodskiva som vi redan hade. Nu hoppas jag att det funkar att hålla ordning på den lilla hopplösa prinsessan 🙏🏻  denna grind ska hon förhoppningsvis inte kunna klättra över 😅

(null)
Bilden är inte från idag men här har vi den lilla illbattingen 😅🤗💕


Storhandlingen avklarad!

När barnen gått till bussen i morse så gjorde vi oss klara för att åka till stan för att storhandla, jag, Jonna, Lilly och Noah, resten var hemma med pappan.
Jonna kom hem tidigare från skolan igår då hon inte mådde så bra, fortfarande lite tussig idag men bättre och att följa med och handla är inte så ansträngande då det mest är bilåkning så då fick hon ju vila och lugn och ro på samma gång.
 
Vi var hemma igen strax innan 15.00 och då hade vi hunnit vara på Djurmagazinet, DollarStore, Ica Maxi, Sibylla i Brunflo och sen DollarStore i Svenstavik också, pga saker jag glömde när vi var på butiken i stan.
 
Att packa upp och packa in alla varorna när vi kom hem gick relativt snabbt och smidigt, klara inom 1 timma och sen gjorde barnen middag, köttbullar, makaroner och brunsås.
 
Efter middagen brukar de äldre syskonen borsta tänderna på de yngre syskonen under tiden som vi fixar i köket, idag bytte vi taktik, jag och Göran tog tandborstning och några av barnen hjälptes åt i köket, det funkade det med, nästan bättre då de yngre gärna trotsar de äldre och vägrar lyssna bara för sakens skull... ikväll var det inga som helst gnäll utan det gick i ett naffs!
 
Tog en sväng med dammsugaren senare, hade tänkt att bara ta golven först men soffan fick sig en omgång den med, och varje gång jag dammsuger i vardagsrummet så tänker jag att jag önskar mig en soffa med högre ben så att man kommer åt att städa under den.
 
Lagat ytterligare ett par täckbyxor har jag också hunnit samt 30 min promenad med hunden. Tänt upp i pannan, tvättat av mig och krupit i pyjamasen innan jag nu sitter och nattar Minnah, en rejäl stund senare än jag tänkt men hon sov ganska sent och det är ingen ide att natta för tidigt heller.
 
Egentligen skulle vi inte ha handlat förrän tidigast i morgon eftersom det är då vi får påfyllning med pengar på kontot men då har ju vi en väldigt snäll son som lånade ut pengar till oss så att vi kunde handla tidigare och när det passade bättre. Kan ju sätta tillbaka pengarna redan innan jag lägger mig för natten, för jag lär ju som vanligt inte komma isäng innan 00.00...
 
Ja, så mycket mer hinner man inte på en dag om man är en sväng till stan, bara restiden är ju mer än 3 timmar, lite frustrerande egentligen att tänka på hur mycket tid som går åt till att bara köra... men jag hann ju komma lite längre på ljudboken då i alla fall.
 
Noah börjar bli trött, kan höra honom från vardagsrummet, inte alltför nöjd i Jonnas famn men inte ledsen. En ny blöja sen och så tutte så sover han förhoppningsvis, han har börjat somna för natten lite tidigare senaste veckan och sover sen i sin säng ända till morgonen.
 
I morgon är det torsdag vilket innebär kyrkis :)
 
 
Lyckligt över att få följa med till stan... synd bara att lampan i hallen är så stark så att bilden inte alls blev så fin som verkligheten...
 
Och här är han som knappt sagt ett pip idag, så snäll och go, och inte beror det på att han sovot hela tiden heller, för han var vaken under hela den drygt timmes långa handlingen på Ica Maxi. Satt i bärselen på Jonnas mage <3
 
 
 
 

Att behöva landa i några dagar...

I fredags blev en fullspäckad dag från morgon till kväll. 
Göran följde inte med och deltog på minnesstunden, han tog med sig Casper, Melvin och Louie och åkte hem till hunden. 

Efter minnesstunden åkte Theo och Lilly med Moffa hem till oss, de åkte strax innan oss för vi gick ju och tände på (min) Mommas grav innan vi åkte hemåt vi också. Sprang in en snabbis på Ica för att köpa mjölk och nässpray. Nässprayen till Ninni som natten till fredag hade väldigt ont i örat och jag misstänker början till öroninflammation och då är avsvällande nässpray bra. 

Göran hade fixat middag tills vi kom hem, älgskavsgryta med tagliatelle ❤️. 

Pappa, Milla och Jacob stannade till strax efter 22.00, sen var det tyvärr dags för dem att åka hem. Tyvärr därför att det var så trevligt och mysigt men såklart förstår jag varför de var tvungna att åka 🥰. 

Jag sov ganska dåligt natten till lördag, jag kände mig liksom rastlös på något vis. 
När vi skulle äta frukost var klockan strax innan 10.00, jag kom ihåg att Theo var bjuden på kalas, Lilly och Towe fick också komma och till slut så var även Hilma och Louie med på kalaset. 
Jonna, Meja, Melvin, Ninni, Minnah och Noah var ute när jag kom hem efter att ha skjutsat till kalaset, de hade kastat in påsen med ved som vi fått på fredag förmiddag. 

När jag sen hämtade hem barnen hade jag börjat få ont i huvudet, och på vägen hem började jag även må illa. 
Jag lade mig på sängen när jag kom hem men fick efter bara några minuter få och kräkas, sen hade jag fortsatt ont i huvudet resten av dagen, men det blev bättre efter en promenad och med solglasögon på. 
Nästa dag var huvudvärken borta och jag har ingen aning vart den kom ifrån eller berodde på, kanske spänningar som släppte 🤔

Söndagen kom, jag hade pratat med mamma kvällen innan och fick veta att Sverre skulle åka hem med 13.20 bussen dagen efter, alltså denna sömdag och jag ville gärna hinna träffa honom mer innan han åkte, det är så många år sen vi såg sist! Han har funnits i mitt liv ända sen jag var liten och han ser mig lite som en extra dotter ❤️.
Så i alla fall så åkte jag och Noah dit och hann umgås i lite drygt 3 timmar innan jag skjutsade honom till bussen. 

(null)

(null)

(null)

Jag tänker att jag och Noah ska åka och hälsa på honom innan jag börjar jobba igen och nästa vinter vill han ta med mig på en resa 🤗. 

Jag var hemma igen strax innan 15.00, hade några ärenden till, som tog sin lilla tid, innan jag åkte hemåt. 

Jag fick senare en bild av mamma där hon gjort i ordning en av hyllorna i sin bokhylla till en minnesplats för My, den ska senare bli ett skåp, ett som rymmer minst det dubbla. 

(null)

Jag pratade även med henne sen på kvällen, nu när begravningen är över så tror jag att det kommer att bli fler jobbiga stunder då vi känner av saknaden extra myclet. Planeringen av begravningen distraherade tankarna och nu när den delen är över så får de mer utrymme ❤️

Eftermiddagen var rätt lugn, barn varvade duschning med slappande och vi åt Nuggets till middag. 

Igår var det måndag, en lugn dag då jag tog tag i att försöka tömma tvättkorgarna, vilket är i princip omöjligt här hemma... innan alla korgar är tomma så jag de börjat fyllas på igen, blev i alla fall 5 maskiner tvätt som jag tagit reda på idag.
Våra pennor som jag och barnen beställt från Panduro kom igår också så nu är vi resor för att både skriva och rita massor i våra Bullet Journal böcker och målarböcker. 😁

Casper tog igår morse tåget till Sthlm där han idag skulle göra sin mönstring, han är i detta nu påväg hem igen. Det hade gått bra men var inte helt redo psykiskt och visste inte själv om han vill göra lumpen eller inte så han får fundera och ansöka igen om 18 månader om han känner för det. Alla andra tester så låg han en bra bit över medel så det var ju både kul och bra. 

Louie och Lilly har varit hemma från dagis idag då Louie varit lös i magen. 
Göran är förkyld, Ninni med men ändå pigg och ingen feber och örat verkar bra nu. 
Jonna är snuvig igen också så vi får väl se hur resten av veckan blir 🤔
Matlista och handlingslista är gjorda så vi är redo för storhandling när det passar, har inte riktigt bestämt dag ännu. 

Nu är det strax dags att natta Minnah, Noah har tagit en liten sovlur på min arm, vid tutten, nu när jag skrivit 🤗

I morgon är det onsdag och halva veckan är snart till ända, tänk hur fort tiden går ibland!!! Eller ganska ofta... 🙈

(null)
Koncentrerad leker han i babysittern. 

(null)
Somnade och fick sova kvar på mammas säng igår eftermiddag. 

(null)
Mysigt att ligga och amma dagtid, tanka lite energi både han och jag. 
❤️❤️Begravning för My Nina ❤️

I fredags var dagen kommen, dagen då vi tog ett sista farväl av vår dotter, lillasyster, moster, svägerska och vän ❤️ det är fortfarande så obegripligt!
  (null)
❤️❤️❤️Älskade❤️❤️❤️

Vi var lite kluvna angående om vi skulle åka allihopa eller om Göran skulle vara hemma med de mindre barnen, blir ju lite extra med att försöka sitta stilla i kyrkan vid en så viktig högtid/ceremoni som denna, men när dagen väl kom så kändes det mest naturligt om vi alla åkte. Till och med Casper som var i skolan på förmiddagen kunde sluta tidigare så han också hann vara med och ta avsked av My ❤️
 
När alla var påklädda och klara så packade jag stora bilen full och åkte lite innan Göran och resten, de väntade in Casper som kom från stan men skulle hem först.
 
Jag skulle vara framme i god tid tänkte jag men kom strax efter 13.00 och då följde jag med barnen in på församlingshemmet och gjorde där en fläta i mammas hår som jag lovat, innan jag skyndade till kyrkan för att hinna provsjunga innan allt började. Jon Olofsson som skulle spela och sjunga tyckte att jag skulle sjunga vaggvisan med honom. Jag har aldrig sjungit offentligt någonsin i mitt liv på det viset och vågar egentligen inte men ibland får man följa hjärtat och bara göra ändå.
 
Det första jag möttes av var problem, jag hade 2 av låtarna som skulle spelas, i min mobil, som jag köpt på iTunes för att man inte får spela från Spotify i kyrkan, men då hade jag ingen utgån på min telefon för kabeln och hade inte tänkt på att ta med den adapter... så till slut fick lösningen bli att spela från min telefon och in i en mikrofon...
 
Tiden gick alltför fort och vi skulle samlas i kyrkan 13.30 för att hinna få lite tid själva och förbereda oss lite mentalt men alltför snabbt så började alla övriga besökare komma in i kyrkan, naturligt att det blir så men det hade vi inte tänkt på och planerat.
 
(null)
❤️❤️❤️
(null)
❤️❤️❤️
(null)
Ett lagom och väldigt fin program 
❤️

(null)
"Jämtländsk vaggvisa"
Som jag alltid sjöng för My när hon var liten
❤️
Hon glömde det aldrig och bad mig sjunga den för henne även i vuxen ålder men jag minns inte om jag gjorde det så det var det minsta jag kunde göra nu, på hennes begravning, sjunga för henne en sista gång 
❤️

Ceremonin var i alla fall väldigt lugn och fin, mikrofonerna slutade att fungera mitt i en av låtarna, kanske My som busade med oss, men det hördes ganska bra ändå.
Jag var väldigt nervös inför mitt framträdande som jag knappt hunnit öva på alls, hade Noah med mig i famnen när jag gick fram och sjöng, först bara för My med ryggen vänd mot gången och åskådarna (eller var man ska kalla det) och sen ännu en gång vänd mot alla så sjöng jag och Jon den tillsammans. Egentligen kanske jag skulle haft en mikrofon men jag hann inte testa med det och det viktigaste var ju att jag sjöng för My, vågade inte ta i för mycket heller, men det var väldigt skönt att jag bestämde mig för att göra det och faktiskt klarade det.
 
När vi var klara i kyrkan så bar mamma urnan tillsammans med mig och Tina, till askgravlunden, prästen gick före. Väl där ställde vi ner urnan och alla blommor, tände 2 gravljus och tog ett allra sista farväl av denna fantastiskt fina människa, min syster, vår syster, dotter, moster, svägerska och vän, helt obegripligt! <3

(null)

(null)

På minnesstunden i församlingshemmet som vi hade senare stod ett minnesbord med lite blommer, bilden på My, hennes smycken och stenarna som mamma köpt mm. Väldigt fint ❤️

(null)

(null)

Tina hade ordnat med ett fint bildspel som hon spelade upp till musik när alla tagit för sig av fikat och satt ner, vi hade det på repeat efteråt också, så fint att kunna titta på samtidigt som vi samtalade med varandra och fortsatte fika, sörja och umgås.
 
Folk började så småningom att droppa av och till sist var det bara vi närmsta kvar men vi hade en riktigt mysig stund och Sverre som jag känt sen jag var väldigt liten hade också kommit för att dela denna dag med oss. Det kändes så otroligt härligt att se och få krama om honom igen efter så många år! Jag önskar att det hade varit under andra omständigheter såklart men nu är det som det är även om det som sagt är svårt att ta in.
 
Så, Alla Hjärtans Dag, den 14 Februaru 2020, en dag jag kommer att minnas för evigt, den dag då vi tog farvär av en alldeles för ung och fin människa, den blev ändå en så bra dag som den någonsin hade kunnat bli med tanke på omständigheter och förutsättningar <3.
Barnen skötte sig otroligt bra under hela dagen och i kyrkan var de helt fantastiska!!!
 
Innan vi åkte hem så gick vi till Mommas grav och tände 2 ljus hos henne och barnen lade dit rosor. Det var inte bara jag och mina barn utan även Tina, hennes barn, mamma och Sverre. 

(null)
❤️❤️❤️Älskade Momma❤️❤️❤️
22 år sen vi sade farväl och lade dig till din sista vila
❤️❤️❤️
Du fattas oss
❤️❤️❤️
Ta hand om Mysan
Älskar er
Det gör så ont
😢
❤️❤️❤️
Sov gott
Vila i frid
Vi ses i himmelen
❤️❤️❤️


Inför en begravning...

Det behövs väldigt mycket planering inför en begravning, mer än vad man tror, så många detaljer och val. 

Igår träffade vi prästen igen, valde klart sånger, psalmer, texter och låtar. Gick igenom själva akten från början till slut osv. 
Vi valde även de sista rosorna och pratade igenom allt en gång till, det tar längre tid än man tror och däremellan skulle vi få i oss lite lunch också. 

Det var i stort sett vad jag hann med igår, lagade middag när jag kom hem och sen var det det vanliga racet med nattning av barn, men jag smet faktiskt ut på en promenad med Tyra efter att Minnah somnat och innan Noah skulle sova. 

Idag har jag, Minnah och Noah varit på kyrkis, skönt att kunna tänka på något annat än begravningen, den är ju i morgon och jag kände att jag behöver få lite distans innan och kanske inte bara tänka på den, även om den ändå ligger och gnager. 
Det är ju inte alls ofta men är på begravningar och allra helst inte för någon som stod så nära ändå, en syster! Momma var ju också nära men då var jag knappt 14 år och det är nog inte riktigt samma sak, eller det blir inte samma som om man är vuxen känner jag. 

Minnah ska strax lägga sig, hon sov sent idag så jag har dragit ut på nattningen lite, sitter nu och väntar på att elden i pannan ska ta sig ordentligt. 

I morgon ska jag försöka att bara ta det lugnt, ska plocka fram muffinsen ur frysen och hinna duscha och fixa mig i lugn och ro, resten får jag ta som det kommer. Det kommer ju att bli en jobbig dag för alla ❤️

(null)


En ganska halvslö dag...


(null)
Bilder från i morse, lite bättre än de tidigare. 

(null)

(null)
Hilma och Meja ställde klockan tidigt i morse för att Meja skulle hinna fläta Hilmas hår. 
Har jag sagt att Meja vill bli frisör!? 🤗

Fått lite kläder tvättade idag, stekte pannkakor till lunch, Melvin, Towe och Ninni var hemma från skolan, Lilly och Louie var på förskolan/dagis. 

Minnah sov bara en kort stund idag efter lunchen, när hon kommit upp väckte hon Noah som inte somnade om igen förrän strax innan middagen. Väckte honom vid 09.00 i morse, annars hade han nog sovit till lunch. 

(null)
Hur söt 🥰
(null)

Mamma ringde en sväng, vi pratade om planerna kring begravningen, ska ju träffa prästen sista gången i morgon, känns så konstigt att begravningen är på fredag. Nästan så att det känns som att så länge vi inte haft begravningen så finns hon fortfarande, då kan man förneka att hon är borta, fina Mysan. 

Spelade lite tv-spel med Melvin, Max 30 min sen blev jag lite snurrig i skallen, hihi, blir väldigt lätt åksjuk. 

Hamburgare till middag, älsklingen som lagade men vi var i köket nästan allihopa ändå under tiden. 

Igår efter middagen lappade jag ihop Hilma och Melvins täckbyxor som varit trasiga i någon vecka, skurit upp dem på skridskorna när de åkt och ramlat mest troligt. Det blev inte vackert men de är "hela" nu i alla fall. 

Nu ikväll har vi ätit lite morotsstavar och dipp, lite gurkstavar med. Kikat lite på Tv, blev ca 1 timma innan Minnah kom upp och nu ligger vi i sängen och kikar på film. Noah skulle jag natta vid 21.00 tiden tänkte jag men förstod att det kanske inte skulle funka om jag satt i soffan... men jag tog risken. 
Han är fortfarande vaken, eller sover nog strax här intill mig, mätt och med ny blöja och pyjamas. 

Nu ska jag försöka bära över Noah till sin säng och sen ska hunden ut sen snabbis. När Minnah också somnat så kan vi sova, i morgon är det onsdag. 

Natti natt ❤️


Dagarna går...

Igår var det en vanlig söndag, inte alltför bråkig men inte heller helt lugn...
Melvin och Hilma åkte på fortboll i Klövsjö, Meja hade ingen lust och stackars Towe låg bara på soffan hela dagen och hade ont i hela kroppen...
Göran var ute i garaget mest hela dagen och städade och sorterade.
 
Idag är det måndag, Melvin fick vi hämta från skolan, han hade fått mer ont i halsen och huvudet samt kände sig skakig, ingen feber dock men det hade ju knappt Jonna heller... Det är nog någon sorts influensa som går nu, en jobbig sådan... men nu är de flesta friska igen, bara Ninni och som inte riktigt hämtat sig ännu tror jag men vi får se i morgon hur hon mår.
 
Det blir ett kort och ganska meningslöst inlägg idag, men det har inte hänt så mycket och jag har inte så mycket att skriva för min hjärna känner sig slö och stressad...
 
Fullmåne var det igår också, försökte som sagt fota den men det gick inte så bra, försökte nu ikväll också men det var svårt då med.
 
I morgon är en ny dag med nya tag.
 
 
 
 

Ännu en..,

Jag blev väckt och klev upp strax innan 06.00 i morse, Theo och Ninni hade vaknat strax innan och kikade på barnprogram. Jag gick först ut med hunden och sen satte jag mig i soffan med dem och Minnah, passade på att sticka lite på benvärmarna som jag började på för ett tag sen, den ena är redan klar. 
 
Efter frukosten fick jag hämta hem Towe som sovit hos kompis i natt, ont i huvudet och feber. Hon var rätt dålig när vi kom hem, riktigt ont i huvudet och 39,0 grader I temp ca så hon kräktes inom kort. 
 
Ihopstekta rester till middag, kokta grönsaker,, makaroner och kebaben som blev kvar sen igår.  
 
(Här blev en paus och jag fortsätter skriva nästa dag)
 
Det var så att när alla små barn, inklusive Minnah och Noah, hade somnat så fikade vi fram lite gott och kikade på film, jag Göran, Jonna och Meja. Melvin och Hilma hade gått ut på rummet tillsammans med Lilly som skulle sova där så att Towe kunde låna hennes säng då hon är sjuk. 
En bit in i filmen så vaknade Minnah som väckte Noah... Minnah somnade om direkt men inte Noah, satt i fåröljen och ammade honom (det var då jag började skriva) men han kom inte till ro så jag lade mig i sängen för där brukar han ju somna och där somnade även jag och där slutade min kväll. 
Jag klev upp en sväng vid 03.00 för att kissa, starta diskmaskinen och lägga på Göran en filt, han låg på soffan och på hans plats i sängen låg Louie. 
 
(null)
Kvällspromenad med Tyra och jag försökte ta kort på den nästan fulla månen 🌕 
(null)
Ibland önskar jag att jag hade en riktigt bra kamera att fånga naturen med, men jag vet att jag inte lägger den tiden, för jag hade en gång en bra kamera som bara låg på en hylla🙈
 

En väldigt lugn och harmonisk dag...

...nästan så att man önskar att barnen var sjuk oftare 🙈 bara för att de är så lugna då. 
Nej men skämt å sido, barnen har sovit och druckit saft hela dagen och det är ju vila och vätska som behövs när man har feber och värk i hela kroppen. Väldigt bra att de själva känner att de måste och behöver vila också, både Lilly och Louie har självmant lagt sig och sovit för kvällen också även fastän de fick vara uppe och se på Talang. 

Natten var väl sisådär, Noahs nattning blev ju störd och sen somnade han inte förrän vid 02.00 och sen blev vi väckts av Minnah före 04.00 och då hade redan Louie och Lilly kommit till oss. Tack och lov så kunde jag amma Noah så han somnade om och jag kunde lägga honom i sin säng och han sov vidare. Han vaknade inte igen förrän vid 12.00, struntade i att väcka honom vid 08.00 då kvällen och natten blev som det blev. 

Jag klev i alla fall upp strax innan 06.30, promenad med hunden och barnen fixade själva frukost, de fick äta fil efter 3 dagar med gröt. 
Den fick de barn som inte skulle på skolan äta allteftersom de vaknade och ville ha frukost då resten ju är sjuka. Theo hade inte feber i morse, han sov dock ändå tills strax efter 08.00, men han fick feber sen framåt lunchtid och har sen sovit större delen av dagen.

Jag och Noah har lånat Jonnas säng efter lunch och sovit i 2,5 timma (tror jag det blev), skönt!
Efter tuppluren tog jag med mig Meja och promenerade till Tempo för att köpa, bröd, fil och yoghurt. 

Kebab med ris till middag, de små och sjuka ville ha yoghurt, men de åt bara lite, alla som haft feber har också kräkts (av febern) förutom Jonna och Minnah men då har de inte haft så hög feber heller. 

Ikväll lyckades jag natta Noah strax efter 21.00 och nu har Minnah somnat under tiden som jag skrivit, hon sov en sväng på soffan i eftermiddags men var uppenbarligen trött nu ändå. 
Minnah har lyckats bättre med toalettbesöken idag, någon har följt med henne varje gång hon sagt till att hon behöver kissa och det har inte blivit en enda olycka. 

Göran fixar lite med bilen i garaget. Han skulle egentligen ha jobbat men eftersom så många är sjuka och nätterna blir jobbiga så tar han vab. 

(null)
Mammas och pappas säng är bäst att ligga i när man är sjuk, oavsett tv:n och en film är på eller om det vara är ett mörkt och tyst rum. 

(null)
Hilma som pysslar med sin Bullet Journal ❤️ har hjälpt henne lite men det mesta fixar hon själv 🤗

Sjukstugan utökas...

Lilly fick ju feber redan igår, Louie också men bara lite. Idag har Lilly haft som högst uppmätt temp 40,2 grader, Louie 38,6 (kanske mer) plus att Minnah och Ninni också fått feber, Jonna är fortfarande också sjuk och det är väl bara att vänta och se om och när någon fler åker dit. 

Så eftersom dessa sjuka barn legat så gott som däckade så ägnade jag förmiddagen åt att baka till begravningen. 120 strass/gaffel kakor, 130 kolasnittat och drygt 80 kardemummamuffins. Noah sov sig igenom förmiddagen så det var inga större problem att hinna med. Skönt att ha det klart! 

Till middag åt vi Nuggets och pommes, ja vi som fortfarande är friska, de andra har druckit saft och försökt få i sig lite fil och yoghurt. Ninni åkte ju på skolan i morse så hon leva sjuk på skolan, hämtade henne innan lunch. 
Både Ninni och Louie har kräkets pga feber och huvudvärk, Lilly har fått Alvedon 2 ggr nu, en i förmiddags och en nu ikväll. Har man 40,2 grader så känns det som att vi kanske kan behöva dämpa den en aning. 

Minnah har varit relativt pigg ändå, druckit säkert 1 liter saft minst ( svag saft) och kissat minst lika mycket på badrumsgolvet då hon inte riktigt hunnit ända fram. Säger hon till så att man följer med henne så går det bra men springer hon dit själv är det svårare, speciellt när hon druckit så mycket som idag. 
Nu har jag precis satt mig för att natta henne och jag tror hon så gott som sover redan. 

Försökte mig på att natta Noah innan men blev störd av bland annat Minnah men även Meja som inte visste att jag nattade, hon tände lampan och kom in i sovrummet för att lägga tillbaka spelen som hon och Towe spelat, i skåpet. 
Nu när jag skulle natta Minnah låg Noah fortfande vaken och rätt nöjd i sin säng men han hade bajsat så det fick älsklingen fixa nyss. 

Noah sov förresten lika bra natten till idag som den förra. Det brukar ju bli lite enklare med fasta rutiner och de faller bättre på plats från 3 månaders ålder tycker jag. 

(null)

(null)


Halvt sjukstuga igen...

Jonna var inte alls pigg i morse när hon klev upp, huvudvärk och ont i halsen och nu på eftermiddagen har hon fått feber med. 

Lilly hade varit hängig på dagis och sovit en stund på soffan, en temp som visade 39,1 när vi kom hem förklarade varför. 

Även Louie kändes lite varm och vid middagen hade han 38,0 så det blir inget dagis för någon av dem i morgon och ingen skola för Jonna heller. 

Susanne föreslog igår att vi skulle åka till Åsarna och äta lunch idag, länge sen vi gjorde det sist. Jag fixade så både Jonna och Minnah åt lunch innan vi åkte och sen skulle ju ändå Minnah sova lunch så hon fick vara hemma med Jonna. Noah tog jag så klart med mig och vi var hemma igen till 13.00. 

(null)
Noah sov hela tiden ❤️

Göran slutade jobba vid 12.00 idag och var hemma vid 13.30 ca. När det var dags att hämta på dagis så släppte han av mig på Tempo så jag kunde handla medans han hämtade barnen. 

Till middag idag blev det stuvade makaroner, korv och grönsaker, allt utom 4 små korvskivor blev slut så jag antar att det var gott. 
Jag vet ju egentligen inte om jag gör god mat eller är bra på att laga mat, jag lagar ju för det mesta middagen och har gjort i massor av år men att veta om det är bra, hur gör man det!? Jag vet ju inte hur utomstående skulle säga att den smakar i jämförelse 🤔. Eller ännu värre en kock 🙈. 

Jag brukar ju för det mesta ha koll på klockan men tiden försvann lite nu ikväll och barnen kom isäng senare än tänkt. De små kom isäng i ganska bra tid men de större som skulle lägga sig tidigare ikväll är påväg ut för att lägga dig nu och klockan är 20.30...

Jag sitter just nu och nattar Minnah just nu, innan nattade jag Noah som nu ligger i sin säng här bredvid och sover. 
Igår somnade han vid 19.30 och sov tills 23.00 när jag lade mig, han åt och somnade sen om bredvid mig och har förutom att han ätit en gång till innan det sovit hela natten. Han åt igen strax innan 06,00 då jag skulle kliva upp och så väckte jag honom strax innan 08.00. 

I morgon är det kyrkis, jag Minnah och Noah ska nog dit, skönt att komma iväg en sväng och träffa andra än vara familjen och kul för Minnah att leka med andra barn.

(null)

(null)
Lilly satt och ritade/målade innan vi åkte till dagis/förskolan. 

Det var ju så kallt som -18 grader igår kväll men i morse så var det bara -5 och sen blev det varmare ändå så ca -3 grader har temperaturen legat på idag. Jag trodde att den garanterat skulle ligga på -20, det trodde Casper också som blev lättad över att vi hade fel. 

När Minnah somnat ska jag laga ett par byxor åt Meja och sen ska jag nog bara sitta och ta det lugnt en stund innan det är dags att sova. 
BVC och vaccin

Jonna har varit hemma idag också, knappt någon feber men rösten blir sämre och sämre och halsen gör ont, vi får väl se om det blir bättre eller sämre. 

Vi har varit på BVC för att väga och mäta Noah, vaccin fick han också. Allt såg bra ut, han växer väldigt bra både i längd och vikt. 

Hem och laga lunch, sen sov Minnah och Jag och Jonna såg film. 
Noah var trött men somnade inte, sov en snabbis vid bröstet och en kortis efter det men sen sov han inte någonting riktigt förrän klockan blivit 19.30 ca. Då hade han precis fått pyjamas, ny blöja och tutte, han sover fortfarande. 

Göran jobbar natten, började 12.00, slutat 12.00 i morgon. 

Middagen lagade Hilma idag, med lite assistans då det blir ganska många grytor att hålla reda på när det ska kokas pasta, sås, grönsaker och stekas köttbullar.
Alla åt med god aptit, det borstades tänder, kikades på barnprogram, jag nattade Noah, stekte lunchlådor till Casper och sen strax innan 20.00 så nattade Jonna Minnah och jag de andra små. De större gick ut ganska tidigt ikväll. 

Nu är klockan strax 23.00 och jag sitter i sängen och skriver nu innan jag ska sova. 
Casper kom nyss hem efter att ha varit i Handsjön och firat Emilia som fyllde år idag, stort Grattis!!!

Nu sova, Noah låter, kanske han tänker vakna nu? 

Sängen är förresten renbäddad också, det hjälpte Jonna mig med vid 08.30 i morse ❤️
Nu vaknade han, dags att tutta och sova. 

(null)
Från härom dagen ❤️

Tråkig måndag...

Klev upp strax innan 06.30, en promenad med hunden och barnen fixade fram frukosten själva, det är lite lyxigt när de ska äta fil eller yoghurt. Helst vill de flesta ha gröt varje dag och det betyder att jag måste upp tidigare för det är inte en busenkel match och tar Inge bara 3 minuter att koka 12 portioner havregrynsgröt. 

Fixade en lista inför dagen, städa skåpet med spel, även det andra skåpet som innehåller mest mina grejer, symaskin och lite pyssel, garn och annat. Tvätt, insamling och middag mm stor också med på listan och vi hjälptes åt att bocka av den. Göran tog insamlingen och lagade middagen, kyckling med sötsur sås och grönsaker, till det ris. 

P4 Jämtland ringde och berättade att de läst den fina artivkeln i ÖP förra för någon vecka sen och blev intresserad att sända radio hos oss. Jag lovade att höra med barnen och återkomma. 

Angående artivkeln i tidningen (ÖP) så var den faktiskt riktigt fin skriven, öppet, ärligt, kort men ändå innehållsrik, vi är nöjda. 

Jag har haft lite tråkigt idag, i alla fall första halvan av dagen men efter en promenad vid 14.00 så kändes allt mycket bättre. 
Göran lagade middag, vi bytte bilder i ramarna och satte in de nyaste porträttbilderna som vi tog hos fotografen före jul och satte också upp det nya familjefotot samt det första på Noah. Kom på idén att vi ska köpa ett varsitt album till barnen där vi kan sätta in alla tidigare bilder som suttit i ramarna, kan vara skoj att ta fram och kika på utan att gräva fram dem ur gömmorna. 

Jag har suttit och pysslat lite mer barnen, hjälpt dem med sina Bullet Journals, de har lite svårt för att skissa upp, mäta och räkna ut så jag skissar åt dem och de fyller i och gör klart med motiv, texter och annat. Vissa behöver med hjälp än andra, de vill gärna att jag skriver med kalligrafipennorna och helst skrivstil. 

Efter lunchen och innan promenaden hann jag mysa en lång stund med Noah på sängen, han vi tutten såklart och vi båda somnade, en precis lagom lite tupplur, kanske var den som också bidrog till att dagen blev bättre 😊. 

Efter middagen fixade jag disken, Jonna duschade de små och Göran nattade dem. Jonna kikade på film med Minnah och Noah och jag pysslade på med de tre mellersta tjejerna i köket. 

Nu ska Minnah i vanlig ordning sova, blev lite väl lång sovlur mitt på dagen idag så hon fick vara vaken lite längre nu på kvällen, men tar ändå en längre stund på sig att varva ner, sover förhoppningsvis snart. 

(null)
Noah sov vidare när jag klev upp...

(null)
Vaknade inte trots att jag bar honom till sin säng ❤️ ville inte lämna honom kvar på vår. 

(null)
Snabb och kall promenad innan middagen, 17.30 var klockan ungefär och Polstjärnan lunder så klar! 
-12 grader visade termometern. 

2020-02-02

Såg att datumet idag blir lika framlänges som baklänges och innehåller endast nollor och tvåor (någon som skrev det är instagram), rätt fränt 😊 20200202

Idag har varit en helst vanlig, gnällig och bråkig söndag. Barn som troligen vaknade på tok för tidigt + att de fick lördagsgodiset mitt på dagen och kunde nästan kika klart på filmen de såg. 

Efter frukost så tog jag och Minnah en dusch, hon valde att lägga smörgåsen bland annat i håret så en dusch blev enklaste lösningen. 

Meja, Melvin, Hilma och Towe var till Klövsjö på fotboll i vanlig ordning och kom hem lagom tills att vi ätit klart middagen som bestod av fiskpinnar, mos och grönsaker. 

Det blev inget lördagsgodis för oss heller igår kväll så vi tänkte försöka hinna med det ikväll, bara Minnah som ska somna först i vanlig ordning. 

Igår kväll/natt gick jag och lade mig vid 01.00, ganska sur var jag då Noah inte ville sova först och sen när han tuttat ännu en gång och somnat vid bröstet och även jag satt och nickade hela tiden så frågade Göran om inte jag skulle gå och lägga mig. Han menade bara väl men det är inte så enkelt att bara lägga sig när Noah först inte vill sova och sen vill man vänta tills han sover ordentligt innan jag försöker flytta på honom. Han vaknade såklart  så jag borstade tänderna, dukade av bordet efter kvällsfika och sen tog jag bara Noah och gick och lade oss. Jag var inställd på att han inte skulle somna om så därav mitt sura humör men han somnade faktiskt och jag med! Noah vid bröstet såklart och inte i sin säng men hellre det än att han skulle vara vaken flera timmar. 

Jonna hade feber nu ikväll så hon blir troligtvis hemma i morgon, inte konstigt om det kommer ännu ett sjok med sjukdomar nu när det är februari, även kallat vabruari 🙈

(null)
Tog denna mysiga bild på Noah och Patrik i fredags när vi var hos honom och Susanne och åt. Han njuter till fullo av sina bonusbarnbarn 
❤️❤️❤️

1 Februari 2020!!!

Lördag och jag vaknade vid 08.00 tiden, fått sova ganska bra med tanke på att Minnah vaknade när jag gick och lade mig och har sovit med mig hela natten, Noah halva natten och Lilly vet jag inte riktigt när hon kom. Louie kom också men efter att ha vänt och vridit på sig och till sist kräkts så placerade jag honom på soffan med pappan. Han är förmodligen inte magsjuk utan åt bara lite för lite mat och för mycket tårta till middag igår, idag har han mått toppen!
 
Tvättmaskinen har strulat, har tömt den på vatten och rensat filtret 2 ggr och nu verkar den fungera, den som väntar får se, ändå så ska egentligen en tekniker komma och kolla på den igen då den fortfarande vibrerar, måste ringa och påminna dem på måndag igen.
 
Jag har klippt Tony, han och Isak ska iväg på Skalet som så många andra ikväll då "Två blyga läppar" spelar.
Casper och Emilia är iväg på 50-års kalas i Turingen, eler om det var Handsjön?...
 
Det blev även en sväng till Dollar, började med att barnen ville handla lördagsgodis och sen började jag kika vad som med behövdes därifrån och det var en del så vi tog en tur, jag och 7 av barnen. Det handlades lite fler pennor och Bullet Journals till de som saknade, Ninni har väldigt gärna velat låna det som är mitt så idag fick hon köpa eget och även Hilma behövde lite grejer.
När vi kom hem stod Göran och lagade middag <3
 
Vi hade ätit klart lagom till att barnprogrammen började, alla bortsade sina tänder och gjorde sig klara innan vi alla kröp upp i soffan, sen tog jag en längre promenad med Tyra när de skulle lägga sig strax efter 19.00. Det var behaglig temperatur, ca +2 grader och det regnade lite lätt... känns lite knepigt att det kallaste vi haft på hela Januari är -12 grader och sen har det legat mellan +4 till -4 grader i princip...
 
Idag är det den 1 Februari och Noah blir 3 månader! Sen slog det mig att det bara är 13 dagar kvar tills vi ska säga hej då till vår älskade lilla Mysan också, jag vill men ändå inte, det kommer förmodligen att bli mer verkligt att hon är borta och det är ju både på gott och ont.
Jag ska nog börja baka till begravningen nästa helg...
 
Noah i vagnen i torsdags innan vi promenerade iväg till kyrkis <3
 
Klockan är nu strax efter 22.00 och jag satte mig här för att skriva lite efter att jag gjort klart disken som inte belev gjort direkt efter middagen och så eldade jag. Noah somnade på soffan och jag bar honom till sin säng, han hördes nyss så jag ska kika till honom och sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, det lär visa sig, sticka lite eller så skriva lite.
 
Älskar den här bilden på mig och Louie som jag tog igår när vi lekte med Snapchat och alla filter <3
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus