Tisdag-tvättdag!!!

Igår kväll så bytte vi även sängkläder inne hos de små så nu är det renbäddat i alla sängar utom Louies, hans ska vi också byta i men det blir som inte smutsigt på samma vis där hos honoml.
Jag hann börja tvätta en del av sängkläderna igår och idag tog jag resten, har väl fått tvättat i alla fall 4 maskiner idag och den sista går just nu och den innehåller dagens blöjor.
Jag fick de sista inläggen, som jag beställt, med posten igår.
 
Louie har fått såna hemska torrfläckar igen och jag vet inte vad det kan beror på, det är mest på benen och i knävecken men även lite på bröstet och så har han fått lite utslag på skinkorna med, inte precis lika men vi har luftat extra mycket och sköljt, han är ju en sån som väldigt lätt blir torr.
Nu ikväll så fick han bada och sen smorde jag in hela honom i kokosolja och det var bättre på rumpan redan efter 15 minuter så jag smorde en gång till innan blöja och pyjamas åkte på.
Man ska ju vara lite försiktig med olja och salvor i kombination med tygblöjor för det kan sätta igen blöjorna så att de suger sämre men kokosoljan är ändå gansla lättlöslig och om man smörjer in ordentligt så ska det inte vara någon större fara.
 
Towe, Ninni och Theo var som sagt på dagis igen idag för första gången på flera veckor, det hade gått bra men Thoe var ju överallt och ingenstans och hade myror i brallan som vanligt, kanske lite extra mycket då han var glad att vara tillbaka och för att testa lite extra.
Dessvärre så har han ju i samband med sitt tidiga och bra tal snappat upp en hel del små svordommar och använder dem flitigt i perioder och det är ju ingenting som jag känner mig stolt över, jag skäms snarare! jag är inte den som själv svär i onödan, väldigt sällan och om det händer så är det inte så speciellt utmålat men det finns ju andra i familjen och omgivningen som svär desto mer...
Jag trodde att det hade blivit bättre för det har varit lugnare här hemma nu några veckor och Thoe brukar själv påminna andra om att inte svära men idag hade det tydligen haglat svordomar på dagis... mest när han blir upprörd... och inte får som han vill...
 
En annan sak som jag har tänkt på angånde Theo är ju att han tidigare sagt att han varit dum på dagis när han bråkat med någon, han har ju varit väldigt medveten och talat om men sista tiden om jag höjt rösten åt honom eller blivit arg så har han sagt "Nu blev du dum på mig" så jag undrar jag om det är arg han egentligen menar när han säger dum, så det är så att han varit arg på dagis!? Säkert stört sig på någon/något och inte kunnat förmedla riktigt vilka känslor som rört sig i honom.
Ja och tillbaka till att jag skäms när jag får höra att han svär eller är bråkig men egentligen så är det ju mer eller mindre naturligt och om man gör en för stor grej av det hela så blir det ju bara värre...
Jag får tänka på alla hans fina sidor så väger det upp ganska bra, han kan vara väldigt artig, tacka för sig, säga förlåt, vara väldigt go osv... han är en väldigt livlig kille som lätt blir rastlös, han behöver ha någonting att göra som stimulerar, alla kan ju inte vara lugna som Meja, Hilma och Towe... Ninni har ju också alltid varit lite mer aktiv även om Theo nog tar priset.
Melvinhar ju också ett ganska svängigt humör även om han är ganska lugn i sig själv, men tyvärr så känns det som att både skola och dagis känner stora problem med att hanskas med barns ilska och får det att låta som att det är något som är allvarligt fel om de får raseriutbrott... ja jag vet inte men vi har inga jätteproblem här hemma med att ta ner dem på jorden igen och alla blir ju och måste få lov att bli arg och visa känslor, tyker i alla fall jag!
 
Ja men åter till dagen, den har ägnats åt mycket tvätt och sen middag och läggning av barn, allt sånt som man gör varje dag, kanske tråkigt men det är bra med rutiner.
Jag hade hoppats att jag skulle hinna sitta ner och virka lite eller göra något annat en liten stund efter lunch men Lilly ville inte sova och sen var det dags att åka på affären och handla och sen hämta barnen på dagis så då blev det inte av,  men vad gör väl det egentligen!?
 
I morgon ska vi på möte i Svenstavik, klockan 13.00 vilket inte är en så bra tid då barnen på dagis ska hämtas klockan 14.00 men vi får ta med barnen och lösa det på bästa sätt...
 
Räkningarna betalades också igår och det var inte alls någon vacker syn och vi har inte ens handlat några julklappar ännu... som tur är så önskar inte baranan sig så mycket i år, de har det mesta som de tycker att de behöver och är nöjda med att få lite godis och pyssel typ.
Göran har ju haft jobb, iofs varierande mängd varje månad men åndå jobb i ca ett år nu som timvikarie i hemtjänsten men nu har de avslutat pga att han varit borta mycket på sljtet pga sjukdom och vabb. Någon på jobbet hade tydligen sagt att de tyckte det var konstigt att han var hemma och vabbade då jag är hemma och är föräldraledig.... men om flera av barnen OCH JAG är sjuka så kan det ju vara bra om han kan vara hemma och hjälpa till!? Får man inte göra så!? Sem hade han själv haft 7 sjuktillfällen på 1,5 år och det var ju tydligen också för mycket... jag tror att det brister i att Göran är en av 2 (om jag inte har glömt någon)av de som jobbar  som har barn hemma och dessutom små barn.
Ja så det är därför det inte ser så ljust ut ekonomiskt men han har lite på gång bara han får tag på chefen...
 
Ja nu blev det mycket om allt möjligt men i morgon är det i alla fall REDAN onsdag och snart är ännu en helg här och julen närmar sig och ja jag tänker fortfarande försöka njuta.
På torsdag ska vi/jag dessutom till stan och hämta ut mina nya glasögon, ska bli spännande att se hur pass mycket bättre jag kommer att se med dem :).
 
Avslutar med en fil bild som jag fick av Casper på snapchat idag, en uppgift som han blivit klar med på bilen och även om själva grunden är ritad med overhead så är ju hela resultatet verkligen jättefint! Jag är väldigt stolt över honom och hans känsla för hantverk, den biten tror jag faktiskt att han fått från mig men jag är inte direkt så inriktad på att rita i mitt skapande.
 
Han älskar Volvo 140/240 by the way <3

Louie 10 månader Siri 5 månader + lite kalas i efterskott!

Igår var det ju måndag men det blev ingen vanlig "tråkig" måndag utan Tina tog med sig sina 3 små troll och åkte hit för att fira Lilly lite i efterskott, vi var ju sjuka när hon fyllde år så då blev det inget riktigt firande med fler än bara vi i familjen.
 
De kon strax innan lunch och stannade tills klockan var närmare 16.00, de skulle hinna hem och äta middag innan Märta skulle på barngympan.
Det var en jättemysig dag då barnen mest lakte bra, inte så mycket bråk, vi åt lunch och hann faktiskt prata lite också mellan allt stoj, sen när skolbarnen kom så pockade jag fram lite bullar och kakor.
 
Lilly fick en docka i present av kusinerna, Tina tyckte att så bebis/docktokig som hon är så måste hon ju få en helt egen docka och hon sken upp som en sol närhon kramade om den.
 
 
 
 
 
Inte de bästa bilderna men detta var vad jag hann med att fånga ;P
 
Som sagt så är hon ju bebistokig också och ville såklart hålla i lilla Siri som dagen till ära blev 5 månader <3
 
 
 
Hon börjar bli så stor även fastän hon fortfarande är så liten och späd <3
 
Även denna lilla goskit som inte alls är liten och späd firade sin 10 månaders dag denna dag<3
 
Älskade lille Louie <3
 
Senare på kvällen så fixade jag lite med tvätten och gjorde rent det undre filtret i torktumlaren och det blev stor skillnad direkt! 
När jag äntligen kunde sätta mig ner i soffan så tog jag tag i att göra klart denna snuttefilt som lilla Siri ska få :).
 
Rolig att göra tills man kommer till själva huvudet och öronen men det är bara att bita ihop med det sista för sen är den ju helt klar. Har en till som jag hunnit typ 1/3 på.
 

1:a advent!

Igår var det ganska fullt upp med allt hela dagen så på kvällen kom jag varken på att jag skulle sätta upp stjärnan i köket eller förbereda riskgryndgröten till 1:a avdenta som ju är idag...
 
I morse så klev jag upp strax innan 09.00, Göran sov på soffan då han dels var uppe och spelade länge i natt med Casper och dels för att Lilly låg med mig i vår säng redan, så i alla fall så hade barnen så fint tagit sina plattor (utan att fråga) och satt i soffan allihopa, en lugn morgon med andra ord. Vaknade dock om något tjafs så Ninni inte längre fick plats att ligga ner med sträckta ben i soffan... man måste ju kanske dela med sig lite av platsen på ett annat sätt när man är många och om hon vill ligga ner så kan hon ju gå till sina säng.
 
I alla fulla fall så satte jag ingång med grötan direkt och under tiden som den puttrade på spisen så fixade jag havregryndgröt till Louie med hjälp från Jonna så satte vi äta upp julgardinerna och stjärnan!
Jag har fått för mig att i år vill jag verkligen njuta av julen och hela stämningen! Inte för att jag vet jur det ska gå till med tanke på vårt ekonomiska tillstånd just nu då Göran inget jobb har... efter att ha jobbat som vikarie i ett år nu ca, inte fullt men det har funnits jobb så gott som hela tiden och när det varit lite så har han tagit föräldradagar men nu är dessa också slut...
Vi får göra det bästa vi kan i all afll och känslan finns där och ska tas tillvara på så att den håller i sig!
 
Det blev i alla fall jättefint och mysigt!
 
 
 
Göran och Casper gick så småningom ut och började lasta ner grejer för att hjälpa pappa då vi fått besked om att han och lillebror kommer idag om pappa får hjälp att bära, PG hade gjort illa foten igår när de lastade ur nämligen.
Jag var inne och sysselsatte barnen så gott det gick samtidigt som jag lade Louie, tog hand om tvätt och försökte söva Lilly på min rygg vilket misslyckades...
 
En stund innan pappa och Jacob kom så kom de in och värmde sig lite och jag började steka pannkakorna som vi skulle ha till middag, crepes stod på menyn.
 
Pappa och Jacob kom, jag stekte pannkakor ganska länge, pappa drack kaffe och Jacob lekte på bara med alla sina syskonbarn, Lilly var på honom hela tiden och skulle sitta brevid och vara nära.
 
Lagom tills att de lastat klart så var middagen klar och jag frågade om de ville stanna och äta, de stannade gärna och åkte strax innan 19.00.
Jag fick meddelande av Jocobs mamma Milla när de kommit hem att Jacob bara hand mumlat något ganska otydligt innan han lade sig på kydden och somnat, antar att hon kommer få höra mer i morgon. Han hade i alla fall haft roligt och det var riktigt skoj att ha honom här, han lekte på jättrebra med allihopa.
 
När de åkt så duschade vi skolbarnen och nattade de mindre (de får duscha i morgon), hjälpte de som dischat att byta sängkläder och nu är alla i säng sen en bra stund, hör sock hur Meja och Jonna pratar och fnittrar där uppe...
 
Jag är nöjd med helgen, som gick minst lika fort som veckan. Tyvärr hann vi inte på ågon julskyltning men jag kände att det inte var någon ide att stressa bara för att hinna til tempo en liten stund med alla barnen, får planera lite i förväg nästa år.
 
Nä nu ska jag säga åt de där flickorna där uppe att de MÅSTE SOVA! och sen ska jag kanske virka lite så snuttefiltarna jag börjat på blir klara. Fundera över några nya projekt kanske jag också ska göra ;)
 
Hoppas ni andra också haft en fin helg och 1:a advent! <3<3<3
 

Veckorna springer i väg!!!

Veckan har som rubriken beskriver gått väldigt fort! ska se hur mycket jag minns i korta drag ;P
 
Måndag:
Om jag inte minns helt fel så var melvin hemma från skolan eftersom han fortfarand evar lite förkyld och vi inte visste om det vänt helt eller ej, han kände sig lite hängig.
Minns inte så mycket av dagen så här på rak arm och jag tänkte inte sitta och hänga i flera timmar ;P men senare på kvällen så säger en bild att jag blev helt klar med sockarna, fäste trådarna och tog en bild på dem.
Började även fundera på vad jag skulle göra med resterande garn, och kom på att ett par handledsvärmare vore ju perfekt.
 
 
Tisdag:
Den gick ganska mycket åt att fylla i en massa papper, Göran satt ganska länge och kikade efter jobb... barnen var hemma fråndagis då Theo snorade ganska mycket och de andra kunde också tänka sig att vara hemma. Nu har de inte varit på dagis på flera veckor, sista gången var torsdag vecka 43, men det har gått jätte bra och Theo har nu slutat med blöja på dagen och det går kanonbra!
Några kissolyckor har det så klart blivit, i samband med att han varit koncentrarad och fucoserad på annat, men bajset är ju oxtra viktigt att sköta på toaletten då han får några (3-4) små chokladknappar varje gång. Muta eller beöning, det funkar toppenbra för oss och choklad är ett godis som är ganska snällt mot tänderna.
 
Fick snap av casper under dagen, både på vad han gör på bilden och på syslöjden <3 han är riktigt duktig!
 
Onsdag:
Jag började med handledsvärmarne på tisdagen och på onsdagen var de klara, blev söta och fina de också och garnet räckte!
 
 
Göran behövde åka till Svenstavik med papper och då passade vi andra att följa med, Jonna hade nyckeln med sig och de klarar sig ju bra själva någon timma + att Casper kom hem samtidigt som de andra denna dag.
Jag slöppte av Göran och Theo hos Robert efter att alla papper var inlämnade och sen åkte vi till Mikaela för att hälsa på. Matte hämtade Mellie på dagis och det hade tagit extra lång tid pga halkan, underkylt regn under natten.
Tina som också kom dit efter att ha hämtat Astris och Märta på dagis hann före ;P. Stackars lilla Mallie som blev helt chockade när hon kom hem och det var invaderat att massa barn! <3
Tina skulle som jag dit och kika på lite grejer som Mikaela skulle sälja och då kan man ju lika gäran passa på att hälsa på en stund också när det ändå blir av, Tina hade fått veta att vi också skulle dit så hon köpte med sig lite chokladbollar och fika så att barnen (och vi vuxna ;P) kunde fika lite.
Jätte trevligt och mysigt hade vi det innan det var dags att packa ut barnen i bilen och åka hem.
 
Torsdag:
Kyrkis... det missade vi idag igen, känns inte skoj att gå dit om vi inte är helt friska och även om Göran hade kunnat vara hemma med några så kändes det bättre att vara hemma.
På förmiddagen passade jag på att göra klar lasagnen som vi skulle äta till middag och så tog jag 1/3 av köttfärsen och gjorde köttbullar av som vi sen åt till lunch tillsammans med potatis, brunsås och lingonsylt.
 
 
Fredag:
Göran tog med sig Theo och Hilma (som är ledig på fredagar) till Robert för att skruva dator, han har massa delar som blivit över som han ska sätta ihop till en hel dator, mixtra och fixa lite.
Lilly har ju fyllt år och denna dag var det dags att flja med farmor till stan för en heldag med mys och shopping, vilket innebar att det bara blev jag, Towe, Ninni och Louie kvar hemma.
Göran viskade i mitt öra när han pussade mig hej då att vi kanske kunde passa på att baka bullar eller något liknande nu när det bara blev vi kvar här hemma, vilket var en superbra ide!!! <3
Så så fort de klivit utanför dörren så plockade vi ihop lite leksaker innan vi intog köket där vi bakade både bullar och choklad chip cookies.
Vi gjorde först degen och under tiden den fick jäsa lite så fick Louie lunch och sen lagom tills vi skulle baka ut (jäser bara kort först och sen länge) var det dags för honom att sova.
Tjejerna fick baka, kavla och bre på fyllning, rulla, skära och lägga i formar själva, hjälp fick de när de bad om det.
 
 
 
När skolbarnen kom hem så hade de med sig ljusstakar, såg bara Mejas först och trodde att Hilma och Melvin hade sina kvar på skolan men det visade sig senare att de också hade med sig sina hem.
 
Barnen fick kaka och bulle när de kom hem och sen byggde de pärlhalsband och armband. Casper åkte Epan till skolan och han tog med sig Theo på vägen hem så Göran kunde vara kvar och hjälpa Robert med bilen, de behövde byta bromsar och däck som kom med posten just denna dag, skönt att ha riktiga vinterdäck nu när vinterna är här.
Hilma är ju inte direkt ivägen så hon fick stanna kvar.
Men Casper fick soppatorsk precis efter kojbyn så jag fick åka och tanka dunken och hjälpa honom, Jonna och Meja såg efter de mindre under tiden <3.
Det räckte inte bara med bensin utan det behövdes även lite batteirhjälp och man kännder sig riktigt stolt när Casper som är 15 år kan hantera vår stora bil så pass bra som han gör. Medan jag stod och häl koll på Theo som absolut inte ville sitta i bilen så vände han och backade bussen på plats nära, nära epan för att kablarna skulle räcke mellan batterierna.
Detta var alltså inte på stora vägen utan avsides på en liten väg där det knappt är någon trafik och neja jag vet att han inte får köra bil än men detta var absolut den bästa lösningen vid detta tillfälle och han körde inte iväg utan vände och backade på platsen där vi stod!
(Antar att jag egentligen inte ska skriva detta i bloggen ens men jag är så less på att inte kunna skriva som det verkligen är! Casper har kört bil sen han var ca 8 år och då bara typ runt huset, eller backat en bit på gården osv och innan det har han kört fyrhjuling och cross och innan det så körde han och backade med sin lilla tramptraktor hela somrarna och backade med sitt lilla släp som ingenting <3)
 
Vi åt middag och sen hjälpte Jonna mig lite med barnen så att allt gick att pussla ihop och alla somnade faktiskt ganska snabbt.
 
Göran och Hilma kom hem någon gång mellan 22.00-23.00 denna kväll, Jonna och 
 
Lördag: 
Gårdagen (lördag) gick ganska fort, barnen sov ganska länge och det blev relativt sen frukost och sen kom pappa och en kompis hit med släpvagn för att lasta och hämta en del av grejerna som han haft här ett bra tag.
De kom in och drack kaffe och hälsade på barnen först och Lilly som inte ens minns honom hände på resten och ropade "Moffa" för fullt och var inte det minsta blyg. Louie som ganska ofta är känslig för karlar bara flinade!
Innan de kom så hade Casper och Göran varit ute och sandat för nu hade det regnat igen och det var rena rama isgatan här ute.
Pappa och PG som han kallas var här i några timmar och lastade på vagnen innan det var dags för dem att vända åter till Sveg och lasta av.
Skönt att få träffa honom igen, har blivit väldigt länge mellan gångerna men jag hoppas att det kan bli ändring på det framöver <3.
Innan han åkte så kom han in och sa hej då och berättade att tanken var att han skulle komma i morgon (idag söndag) också och då kanske Jacob skulle följa.

Lilly 2 år och lite från veckan ❤️

I måndags bakade jag ju till Lillys födelsedag som ju är idag!

Hipp hipp hurra för fina och goa Lilly idag på fin andra födelsedag!!!
Vi älskar dig massor lilla bustroll ❤️

Dagen har vi firat med glass och ett stort paket med en nyckelpiga med hjul, alla ville så klart testa, men Lilly ville inte dela med sig av den direkt utan lite senare vilket är helt naturligt.
Det blev ju inte några gäster idag då vi alla är snoriga och förkylda här hemma, alla utom pappan i huset tror jag. Men vi får ta det en annan helg istället 😊.

I tisdags var vi till tandläkaren på förmiddagen, Hilma och Theo som hade tid.
Det varnades om ishalka den dagen och det var bitvis som en spegel men vi tog oss fram och hann nästan helt i tid.

Senare på kvällen så han. Jag klart med den första strumpan av paret som jag ska sticka till en vän som heter Jennie, någon som jag aldrig träffat men vi har haft en hel del kontakt via fb, klickade direkt 😊
Stickade under tiden som jag och Casper kikade på några avsnitt av "Tjockare än vatten" säsong 1. Säsong 2 går nu på måndagar.

Onsdag efter skolan var det dags att åka in till stan för att hämta Jonna, Meja och Melvins glasögon.
Även jag passade på att göra en undersökning nu när jag varken är gravid eller ammar, det har inte hänt sen jag var gravid med Meja och det var precis innan det som jag skaffade de glasögon jag har nu

Inte bästa bilderna på både nyvakna Jonna och Meja och Melvin som nyss kommit in efter att ha varit ute.
Få fina och nöjda är de och använder dem flitigt

I torsdags var det kyrkis men vi hade då börjat bli snuviga så vi stannade hemma.
Casper vaknade med feber men hade tid hos tandläkaren så Göran skjutsade honom dit och sen fick han följa med hem.
Det var denna morgon som jag upptäckte att det ändrats i busstidstabellen.
På eftermiddagen förberedde vi inför kommande storhandling på fredagen.

Denna morgon blev alla hemma från skolan, förkylningen hade alltså satt sig överallt!
Men vi åkte och handlade som planerat, Casper och världens bästa svärmor ställde upp som barnvakt så med lite pussel så blev det bara jag och älsklingen som åkte!!! Nät hände det sist!? 😮

Vi handlade både mat, brandvarnare, brandsläckare, lampor och helgmys mm.
Föret var ju inte det bästa denna dag heller och det var folk överallt så det tog längre tid än vi tänkt men det gick ingen nöd på någon.
Hem och packa upp, äta sen middag och sen fick alla utom de tre minsta vara uppe, de flesta kilade på idol.
Jag och älsklingen var i köket, jag sydde tvättlappar och han fixade med alla telefoner då jag fått min nya. Jonna fick då ta min och Meja fick ta Jonnas osv, Casper ska också snart få en ny då gams abonnemang nu går att förnya.

Lilly vaknade efter någon timma med ont i magen, slutade med microlax och ett stort resultat i toaletten och en lättad Lilly.
Senare vaknade även Louie, precis när jag tänkt lägga mig, när han väl somnat var klocka 02.30!!! Det var ju ganska sent redan när Lilly vaknade så allt drog ut på tiden.
Louie vaknade även på natten och var snorig men somnade till slut om mellan oss efter lite vatten och gos.

Nu hoppas jag på att Lilly sommar snart, hon är lite trög ikväll då hon somnade idag när hon och Casper åkte EPA på gården för att packa lite snö.
Efter glass och kaka tidigare så gick alla utom jag och Louie ut en stund för lite friskluften och ta in lite ved.

De större barnen ska få mysa och se på film och jag tänkte sticka lite på strumpa nummer 2.


Ändrad busstur som ställer till det!!!

Igår hade Casper tid hos tandläkaren kl 08.00 på morgonen, jag tänkte att då hinne han ju om han åker den tidigare bussen som går strax efter 07.00...
Jag fick för mig att kika en extra gång på tidtabellen samma morgon och då visar det sig att de har bytt tid för just den turen så nu går den 07-40 istället vilket innebär att han inte skulle hinna i tid... så Göran fick skjutsa honom.
 
Idag kom jag på att det kör ihop sig ganska ordentligt nästa år när Casper börjar gymnasiet, vi har tänkt att han ska pendla första året och nu kommer det ju inte gå pga att de ändrat tiden för morgonturen... skulle han åka bussen 07.40 så skulle han komma försent minst 45 minuter varenda dag!!! och det går ju inte...
Vi blir alltså tungna att fixa boende i stan åt honom och om han skulle vilja åka hem mitt i veckan för att han längtar hem så går det inte!
 
Sen kom jag även att tänka på att det skiter sig när jag ska börja jobba igen.. jag kommer ju också att komma för sent!
 
Jag ringde Länstrafiken och fick prata med en jättegullig kvinna som kikade på tidtabellerna och sa att det blivit ändrat i år och turerna är spikade till och med hela 2017...
Anledningen är att flyktingarna som anlänt det senaste året och detta gäller mestadels de som bor i Åsarna (1,5 mil från Svenstavik) inte får plats på befintliga 3 (!!!) bussarna så då får buss nr 46 som går från Sveg ändra sina tider så att denna kan hjälpa till att ta upp dessa elever.
Jag frågade varför de inte kunde åka 30 min tidigare då för att kunna åka den ordinarie turen men "det var för tidigt"! (Jag tänker inte skriva vad min första reation och tankar var på det svaret)
 
Jag själv är ganska van vis att man får anpassa sig lite, bättre att komma för tifigt än för sent i alla fall!!!
 
Jag måste säga att jag blev ganska så trumpen av olika anledningar.
Men hon jag pratade med sa att jag kan gå in på deras sida och lämna önskemål och synpunkter så kanske de dkulle kunna ändra tillbaka turen till den förra tiden ifall det är så att det kanske skulle bli färre av de asylsökande/flyktingarna som måste åka med bussen på morgonen för att hinna till skolan, både vuxna och barn.
 
Gnälligt inlägg kanske men, ja jag behövde dela med mig.
 
God natt allihopa!

Hegen och lite annat... Helgen och lite av varje...

En kväll satt vi och lekte med snapchat jag och Casper och det slutar oftast med att vi skrattar så att tårarna rinner och såklart även denna gång!
 
-Mamma jag har snapbombat dig, jag hittade ett sjukt bra filter" (typ så sa Casper) och då var vi ju tvungna att testa!
 
Jag kiknade av skratt så tårarna sprutade!
 
Byta ansikte måste man ju också testa!
 
Jag har även stickat klart en tröja som jag började med i somras (kanske har skrivit om det redan!?) ocj då pasade det ju bra att sätta stickorna i nytt arbete! En vän, som jag iofs aldrig träffat men det känns ändå så naturligt, hon frågade mig om jag kunde sticka ett par sockar till henne. Jag sa visst! Googla och se om du hittar någon modell du vill ha, ganska snabbt fick jag en bild på mina första och ända syltascokar jag stickat ;P.
Vi dividerade om garn, jag handlade garn så nu var det bara att börja.
 
Kommit en ganska bra bit, skaftet är nu klart och jag ska börja med hälen...
 
Jag frågade om inte Jonna kunde passa barnen i badet då både jag och Göran hade lite annat att fixa med, kommer in och  hon sitter på en pall i bara trosor för att inte blöta ner kläderna... jag frågade varför hon inte badade med dem...?
 
Hon var inte seg på att hoppa i ;)
 
Massor av syskonkärlek!
 
Finns det hjärterum så finns det även stjärterum <3
 
Vi skulle ju egentligen ha varit i Norge på dop i helgen men Casper var jätteförkyld och flera av barnen var dåliga i magen + att både Lilly och Louie börjat snora så det kändes inte snällt mot Tina att utsätta dem för smittorisk och  för Casper att sitta i en bil 100mil på ett dygn snorig och febrig kändes inte heller rätt, speciellt inte när han skulle ha prov på skolan idag-måndag...
Ledsen att vi inte kunde komma på Stryks fina dop, var ju ingen katastrof då tanken från början var att vi inte skull epå dopet utan åkte ner och hälsade på en helg som vi gjorde typ nyss.
 
Igår söndag var det den dagen då vi firar alla pappor lite extra mycket, jag och Meja svängde ihop en tårta, inte hembakt tårtbotten men det fanns inte riktigt tid...
 
Den räckte precis till oss alla och inte en smula blev kvar ;)
 
Casper förevigade en bild på pappan till mina barn, min älskade man <3
 
Till middag åt vi pizza och jag fick hjälp av Theo med degen oavsett jag ville eller inte ;P
 
Efter middagen så satt Casper och nattade de små under tiden som jag och Göran duschade övriga barn som inte badat tidigare, sen nattade vi resten, städade huset, duschade och sist sjönk jag och Casper ner i soffan och kikade på en serie, säsong 2 av "Tjockare av vatten", såg på svtplay så jag missar alla program hittils
 
Så blev det måndag och jag har idag varit lite kreattiv, jag bakade chokold ship cookies! Tänkte till Lillys kalas på lördag!
 
 
Louie hittade snöret till Görans shorts, tydligen väldigt gott!
 
Göran öbskade att jag bakade nåfot mer än kakorna och  voala!
 
Theo har sagt i några dagar att han vill spela bilspel på pappas dator och idag innan middag fick han sitta och köra lite, han som för övrigt varit uan blöja i 3 dagar nu! Och idag fixade han nr 2 på/i toaletten för första gången!!!
 
Koncentration på hög nivå!
 
I morgon varnas det för blixthalka så vi frå väl seom barnen får åka på skolan eller ej...
Nu SOVA!
 

Massor av snö!!!

De senaste dagarna har det snöat massor i hela landet, lite mindre här än i södra delen av landet, i alla fall tills igår och idag! 
I natt kom det säkert 15 cm snö, iofs är det inget i jämförelse med 40 cm i södra delen, där blir det ju kaos så fort det vita pudret faller från himlen.
 
Idag var vi ute några timmar på eftermiddagen, lagom temperatur på ca -5 grader då, nu är det däremot ner mot -15 grader... de har spått att det ska vara -20 i morgon...
 
 
 
 
 
 
Det var smidigt att jag fått på de föesta kläderna och skickat ut dem precis när barnen kom hem från skolan, bara för dem att lämna ryggsäckarna inne och sen gå ut igen!
Jonna och meja är inte så glada över att behöva vara ute men en stund skadar inte.
 
Det funkar inte för Casper att ha rummet ovanför garaget, för lite isolerat underifrån så det blri svinkallt... så nu gör vi om och gör rätt...
Alla lågor och påsar och allt annat åkte upp och Casper grejer åkte ner...
 
Efter en bra stund ute var barnen ganska nöjda så Jonna och Meja tog med sig alla in, de fick krypa upp i soffan och sitta med sina plattor en stund, lugnast så och så bra för dem att få ladda batterierna lite då vi visste att kcällen skulle bli sen, blir ofta det när vi är bortbjudna på middag av svärmor, men det är det absolut värt!
 
I alla fall så passade Jonna och Meja barnen inne och jag, Göran och Casper kunde fortsätta var ute och fortsätta bära och flytta en massa grejer!
17.30 gick vi in och gjorde oss alla klara för att promenara till Thunellvägen för middag, när vi ätit avlägsnade sig Göran och Casper för att gå hem och fortsätta och nu är de stora bitarna på plats, bara lite småpill och värme kvar.
 
Alla barnen sover, nattningen gick snabbt då alla var riktigt trötta. Jag själv ska försöka komma isäng före kl 02.00 inatt!!!
Nu ska jag bara fundera på vad jag ska sysselsätta mig med någon timma ;P
 
Kartonger upp och sen sängen ner!!!
Någon mer bild har jag inte, kanske Casper har!?...
Nope... får bli i morgon :)

Louie, lite drygt 9 månader!

Louie växer ju och utvecklas såklart men än så länge så har han varit ganska stillasittande och varit nöjd med det. Han får vara mer och mer och längre stunder på golvet nu när han är större, förut har vi fått passa konstant för att inte Ninni eller Towe ska lyfta upp honom och bolla omkring och på Theo och Lilly så att de inte springer/kör över honom.
Han har lärt sig att sätta sig själv upp ganska nyligen och härom dagen blev det även lite akrobatik!
Han har börjat ställa sig upp i krypställning korta stunder och det är ju som det ska, han är ju en ganska stadig typ. Men som sagt härom dagen något mer avancerat och idag fick jag det på bild.
 
Det såg nästan ut som att han skulle släppa med händerna och försöka ställa sig upp!
Meja var ju tidig och gick när hon var 9,5 månad och det är ju så otroligt olika på barn men när det gäller Louie så har allt gått så fort nu på slutet.
 
Jag sätter ju honom på pottan vid varje blöjbyte och oftast kommer det i alla fall kiss, han har fattat vad han ska göra när han sitter där och det är så håftigt!
I alla fall på pottan så hoppar han upp och ner och ställer sig nästan upp också men vågar inte riktigt som tur är.
Den närmsta tiden kommer att bli extra spännande på Louiefronten!
 
Måste smyga in en bild på blöjsamlingen också (igen...), här fattas 3 st blöjor och några inlägg bara, lagom samling även om jag "villhöver" mer ;P
 
 
 

Theo har hittat något nytt att leka med!!!

Theo har alltid gillat bilar, han har lekte med dem kanske två och två, kört lite här och var, tuggat på däcken och så men inte riktigt lekt med dem som Casper alltid gjorde som liten...
 
Vi har så länge Theo funnits även haft bilmattan framme, men jag vet inte om han förstått kombinationen av dem båda... inget jag tänkt på tidigare i alla fall, men...
 
En dag så bad vi Casper att gå in och leka lite med Theo, kanske med bilarna och så blev det, de lekte på en bra stund och sen tänkte ingen så mycket mer på det... men sen, varje dag efter det så har Theo suttit många och långa stunder ppå mattan och lekt med bilarna, ganska precis på samma sätt som Casper alltid gjorde, det gick liksom ut på att köra och parkera dem snyggt!
 
Här var tidigare i veckan, han leket och pratar med sig själv hela tiden och han blir inte rastlös, det enda som fukar förutom detta för att han ska kunna sitta stilla en längre stund är Ipaden eller en film som han verkligen tycker är bra, men det känns ju inte lika bra som det här!
 
Denna och de två följande bilderna är dagen efter när han ganska precis börjat leka.
 
 
Älskade lilla rastlösa och ivriga Theo, skänt att du hittat något som du kan finna ro att leka med <3
 

Desperat behov av kardemummakaka!!!

Jag har en mycket kär liten vän som nyss skrev till mig och var i desperat behov av receptet på kardemummakaka som jag brukar baka! Och snäll som jag är så delar jag ju såklart med mig 😊

Jag gör det enkelt för mig och fotar direkt ur min egen receptbok, min första till och med!

Man kan även göra dubbel sats och grädda i långpanna, då tar gräddningen dessutom bara hälften så lång tid (testa så klart med sticka innan du tar ut den) och då gräddas den med fördel mitt i ugnen 😊

Annars så har det inte hänt så mycket mer ön det vanliga här hemma hos oss, skolstart idag efter en veckas lov och vi passade även på att luskamma alla barnen igår bara för att vara på den säkra sidan, brukar ju kunna bli epidemier efter just lov och ledighet då många träffar släkt och vänner.
Vi hade inga små kryp i alla fall 😊

Puss puss så länge 😊


Familjefotografering, BVC, nystädat och en del om blöjor...

Jag började att skriva detta inlägg redan igår (torsdag) men blev inte klar då jag somnade ifrån hela tiden ;P... så nu gör jag ett nytt försök!
 
Onsdags var vi in till stan hela familjen för att fixa ett nytt familjefoto samt enskiljda bilder på vart och ett av barnen, vi har gjort detta i någon år nu. Först var det bara familjefoto när vi ärats med en ny familjemedlem men sen började skolfotografierna bli så dåliga så vi tog portsättfoton när vi ändå var hos fotografen och nu var det 3:e eller 4:e året som vi gjorde det. Vi går för övrigt hos "Fotograferna Maria och Anna" och vi är väldigt nöjda.
 
Efter fotograferingen som gick väldigt snabb och smidig så kikade vi igenom och valde bilder innan det var dags att åka vidare. Göran och de 4 äldsta barnen skulle in till stan för att besöka optikern och sen pasa på att gå på bio och jag och de resterande 6 barnen skulle åka hemåt. Planen var att hälsa på en gammal och god vän men hon har då och då problem med väldig värk i ryggen efter en krock för mååånga år sen och just igår var en sån dag... synd men inget att göra något åt, hon var jäteledsen att vi inte kunde komma och hoppas att tillfälle ges snart igen. Jag ringde henne senare på vägen hem så vi fick prata lite i alla fall :)
Krya på dig vännen <3
 
Jag ringde mamma och bestämde att vi skulle stanna och äta middag med och hos henne, pannkaka fick det bli, med grädde och sylt och sen glass till efterrätt.
Minns inte exkat vad klockan var när vi åkte hem, men någon gång mellan 18.00 och 19.00 i alla fal, Theo och Hilma var de ända som höll sig vakna... 
När vi kom hem så gjorde jag välling och tog på de små pyjamas, de större tog också på sig pyjamas och borstade tänderna och sen fick de hämta täcke och kudde och mysa ner sig här i "soff-sängen" och kikade på film. Både eldning, packning och disk fick snällt vänta... inte likt mig men inte värt att göra det och låta barnen vänta, bättre att passa på att mysa med dem och hålla dem lugna.
 
Filmen var slut strax innan 22.00 och då hade Göran och de större barnen precis kommit hem, de hade haft en bra kväll och filmen "Morran och Tobias" hade varit bra.
Göran eldade och jag nattade barnen, sen kikade även vi på film, men jag såg inte hela utan gick och lade mig lite tidigare, kände att jag behövde försöka sova igen lite, har ju blivit så sena kvälar sista tiden... självförvållat oftast...
 
I går(torsdag) så vaknade Theo föra 06.00 men satte sig lugnt i soffan, han satte sig med ipaden utan att fråga men jag lät honom hållas, bättre det än att han ska leva rövare och väcka alla andra!
Jag fick sova ganska länge denna morgon och det var skönt!
 
Men sen var vi tvungna att kliva upp och äta frukost och göra oss klara, Theo hade tid på BVC och doktorn för 3-års kontroll. Jag tog med mig de tre små och Jonna och så for vi.
Det var snö och halt, en avkörning strax efter Dollar store från detta håll men det såg ut att ha gått bra men man märkte absolut att det var halt, speciellt i korsingar...
 
På BVC gick det super bra, de börsömde hans tal väldigt mycket, att han pratade tydligt och med långa meningar! Att han har energi så det räcker och blir över märkte de också men inget som de såg negativt på.
Längd och vikt minns jag inte nu men jag tror han säkert följer sin kurva för de sa inget annat... kanske att han var 98 cm lång och vägde 15,3 kg...
Jag passade på att väga och mäta både Lilly och Louie också när vi ändå var där, Jonna var ju med och hjälpte mig, hon är så duktig!
 
Innan vi åkte hem så stannade vi på Ica och handlade så att vi skulle kunna äta tunnbrödrulle till lunch/middag, vilket var succé för barnen!
 
När vi kom hem så fick jag en riktigt glas överraskning!!! Göran och barnen hade städat när jag var borta, alla golven var rena och fina och badrummet lika så, tväten var undanplockad, och allt var på sin plats och det var en sån befrielse!
Ja nu brukar ju inte vi ha ett bombnedslag här hemma men det har varit så mycket sen skolan började så jag har inte direkt prioriterat städningen ( alltså inte städat en gång/vecka som jag brukar), dammsugit och torkat här och var där det har behövts har man ju såklart gjort men när det är nystädat överallt är ju väldigt speciellt!    
Jag blev så glad att jag skuttade in och slängde mig om halsen på min älskade man <3. Meja som jag frågade om de städat och om de gjort det överallt fick en gosig kram innan och sen vid middagen tackade jag alla som hjälpt till och berättade hur glad jag blev!
 
Igår fick jag även glädjas över att öppna ett paket med nya blöjor som vi beställt, eller ja Göran beställt :D!
Jag har ju köpt en hel del begagnat, testat och sen sålt vidare det som inte passade oss, det är ju en hel djungel det här! Men nu så fastnade vi för Bumgenius och jag har då sålt det mesta av allt annat jag köpt, sparat just modellen vi gilade så klart, deras pockets främst men även deras skal som jag gillar.
Vikblöjorna får också stanna för de är mycket bra att ha som reserv.
Towe hjälpte mig att packa upp dem och sen åkte de in i tvättmaskinen och några timmar senare så hängde de så fint på tork.
Idag har de använts flitigt och Theo har hittat sin favoritfärg/mönster, tur vi har 4 st av den ;P.
 
 
Senare på kvällen fick Göran åka och hjälpa Casper med Epan då den inte startade när han skulle hem från Klövsjö och då köpte han med lite pizza och kebabrulle hem som vi mumsade på.
Louie som somnade så gott vagnade och var ledsen, ville inte somna om i sängen så han fick sitta uppe med oss, han var väldigt nyfiken på vad som famms på bordet!
 
 
I morse tog jag våra små frukttjuvar på bar gärnaing....
 
Köpte flera kg clementiner igår när vi var i Svenstavik och just nu i skrivandets stund så finns det 5 st kvar!!!
Theo och lilly är de som ätit mest kan jag garantera!!!
 
Vid 12.00 tiden idag så gick vi alla ut, jag och de två minsta stannade inne lite längre för att hänga tvätten, de skulle ändå sova i vagnen och det var ingen ide att lägga dem förrän jag skulle gå till affären.
 
Sover sött <3
 
Snart är vintern här på riktigt men ännu är det bara lite snö och ingen is på sjön...
 
Vi gick in vid 15.00 tiden och då var Jonna och Meja snälla som skalade potatis så att vi kunde laga hemgjord potatismos till fiskpinnarna och sen får vi inte glömma den hemgjorda remouladsåsen!
Jag passade på att laga Louies favorit också, korvgryta! Denna gång blev det 8 portioner så det räcker ju några dagar i alla fall.
 
 
 
Apropå Louie så har han åkt på en förkylning den stackaren, han har varit lite varm hela dagen och nte haft någon större matlust, han åt inte ens upp alla välling nu ikväll så antingen är det fler tänder på gång eller så har han ont i halsen, snorar gör han också och hostan har kommit tillbaka lite. Hoppas det vänder snart, men dessvärre så såg även Lilly lite blank ut på ögonen nu ikväll...
Med vår tur så blir väl alla barnen sjuka lagom tills skolan börjar igen!?
 
Nu ikväll har jag spelat lite kort med Jonna,Hilma, Melvin och Towe kikade på Idol och Meja var hos kompis på film och badkväll.
Innan kortspelat så bytte jag resårer på två blöjor som kom med posten idag, bytte åt mig dem mot en annan nattblöja med tillhörande skal som vi testade. Jätte bra blöja men jag kom fram till att det är bättre att ha bara en modell att hålla reda på och boosta dem till natten istället.
 
Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så jag återigen kan hänga dessa fina blöjor på tork <3... nördigt!? Jo jag vet men alla är vi ju olika och det skadar ju inte om det är roligt att byta blöja, sen är det bara en bonus att soptunnan inte fylls lika snabbt och att man slipper köpa minst 6 paket blöjor varje gång vi storhandlar 1 gång/månad.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Halloween och novemberlov på intåg...

I fredags var det, som jag skrev i förra inlägget, Halloweenfest på skolan och barnen såg så klart fram emot det och att bli sminkade, kläderna var inte det viktigaste, svarta kläder passar ju alltid.
 
Jag försökte bli klar med middagen i tid och vi åt strax efter 15.00 för att det inte skulle bli panikstressigt och alla kom i tid, Jonna skulle ju vara där redan vid 17.00...
 
Vi upptäckte dock att färgen för ansiktsmålning börjar ta slut, vit var nästan obefintlig och det är ju den som man behöver oftast vid halloweensminkningar när det handlar om spöken och liknande.
 
 
Jonna innan jag sjutsade henne till förfixet.
 
Melvin, Meja och Hilma.
Göran sminkade Hilma och Melvin och jag sminkade Jonna och Meja. Meja ville ha en stor mun i halva ansiktet men att vita förgen var slut sumpade våra planer så vi fick improvisera och resultatet hade absolut kunnat bli bättre men Meja var nöjd.
 
Var vungen att zooma in Melvin, han som ville se mördad ut och jag tycket bilden av honom blev lite creepy...
Inte ser han så levandeut i alla fall...
 
 
I lördags var vi ute i några timmar, barnen lekte och Göran bockade av några "att göra" grejer, bland annat att laga ett fönster till källaren som var trasigt... ett ganska stort hål och intill låg en fotbill... Meja och hennes kompis var ute och lekte då på torsdagen innan vi åkte till Norge och ganska snabbt kunde jag lägga ihop ett och ett. Vi frågade Meja och det var en olyckshändelse när de sparkade boll mot väggen, men de hade inte sagt til någon... kanske kompisen inte ville då det var hon som sparkade bollen just då? Vi talade om för Meja att det ju är viktigt att tala om när det händer såna saker så att man har en chans att fixa och laga på en gång, som tur var så var det bara yttre rutan som var trasig.
 
På eftermiddagen fick vi besök av Mikaela, Matte och Mellie och Ulrik också såklart eftersom det var han som skjutsade dem. Matte behövde klippa sig och Mellie med.
 
 Söndagen började med en lååång väntan på frukosten då vi inte hade någon mjölk kvar, var så generös så jag lät gästerna dricka den till middagen dagen innan.
Den extra lååånga väntan berodde dels på att affären inte öppnade förrän 11.00 men också på att det var natten till denna söndagen som vi ställde tillbaka klockan till vintertid! Barnen vaknade ju i vanlig tid vid 07.00 men enligt den nya tiden så var klocnan 06.00 och så fick vi på det viset vänta en hel timma längre på affären och frukosten... men vi överlevde!
Vi fick även ett överraskande samtal från min moster Gittan, det visade sig att hon och Guven var uppe för att stänga ner och göra klart huset inför vintern men var vungna att åka hem samma dag så hon ville bara höra ifall vi var hemma så hon kunde komma förvi och sägs hej.
 
 
 
Sen var vi i alla fall ute några timmar, vissa glada och vissa sura men det är bra med friskluft!
 
Måndag fick bli en innedag, vädret var inte så roligt, grått med snö i luften, lite snö föll på eftermiddagen men desto mer under natten till idag.
I alla fall så tillbringade jag timmarna efter frukosten i köket, det blev klippstuga, det började med att Theo skulle klippa sig och sen ville Lilly och sen rullade det bara på, Casper klipte jag förra veckan och Louie behöver inte klippas ännu men annars klippte jag alla! Bara jag kvar sen men det är ingen brådska, har ju inte gått ett år än ens sen jag klippte mig sist ;P.
Stod och tänkte för mif själv att jag spart flera 1000-tals kronor på att faktiskt kunna klippa barnen och Göran själv, och jo det kan väl alla egentligen göra men jag kör ju inte över alla killar med trimmern utan alla kan välja bland de flesta frisyrer som finns och jag kan uppfylla deras önskan.
Efter klippningarna så duschade alla barn, rena och fina inför i morgon (onsdag) då vi ska iväg och ta familjefoto, optikern ska även besökas.
 
Göran har tillbringat ganska många timmar med Casper i garaget där de fixat och förbättrat epan och det betyder att det blvit en hel del timmar själv inne med barnen och speciellt vid matlagningen och det har tagit en hel del av min energi, mest tar ju som oftast Theo vår virvelvind men i ala fall så igår blev det bara fööör mycket! Jag kände hur alla känslor bara rusade genom kroppen, en matstol åkte i golvet, ett skrik/vrål trängde sig ur min kropp och jag gick och drog täcket över huvudet tills Göran och Casper kom hem från affören en liten stund senare. Jonna skötte allt fint under tiden och när jag klev upp sen igen fick jag mjuka och fina kramar av alla. Jag tror att de kanske, eller förmodeligen förstod och tog till sig att det just blev för mycket. 
Det skulle städas lite leksaker innan middagen, några sprang fram och tillbaka mellan lekrum och vardagsrum, några andra bråkade och någon fler vägrade att hjälpa till utan satt bara och tjurade...
 
Göran och Louie tog ett bad och sen en dusch efter middagen; Theo och Lilly bjöd in sig själva!
 
 
 
Idag, tisdag, har varit en mycket bättre dag, jag och Göran tog med oss några av barnen och åkte till Svensta, Göran skulle på ett möte och vi ville följa, de andra som var hemma såg Casper och Jonna efter, de är så snälla och duktiga. Vi hade med oss Theo som idag fick åka framåtvänd stol... men han knäpte lös bältet 4-5 ggr... bara när vi stod stilla men ändå, vi sa nej och han ville inte lyssna, han kunde ju ha missat något!
 
Nu ska jag hänga tvätt innan jag somnar här igen, går som trögt att skriva när jag somnar till då och då ;P
 
Bjuder på denna också, när Thoe absolut måste störa och leka Med Louie när han ska äta...
Då kanske Louie råkar vifta till skeden och Theo får maten på sig... röda förgen är från färska rödbetorna som jag hade i maten tillsammans med morötter, potatis, lök och köttfärs :)
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus